Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

746 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Keratin boost som salonger kletat på på ens fransar, jag vet att de stärker och förlänger fransens livslängd. Vet någon om det för något mer

      ?

        Vad var det du inte förstod?

          Typ allt…

            Men då förstår jag inte varför du ens svarade med ett? Om du inte ens vet vad jag pratar om? Jag ville ju självklart ha svar från någon som visste om det bidrar till något mer än det jag redan skrivit, det var ju det som var frågan..

              Är ju inte samma person?
              Men jag skriver också ett ”?”. Din första kommentar är väldigt otydlig.

              Det var inte jag som skrev ”?”. Men jag sympatiserar med dem för din fråga är väldigt otydlig och jag förstår inte vad du vill veta om Kerstin.

                Nu står det ju keratin, vet du inte var en keratinboost för fransarna är så är ju du inte rätt person att svara ts.

                Kerstin???? Läs om, läs rätt, Keratin handlar det om.

                På vilket sätt var frågan otydlig? Jag förstår trots att jag ej har någon kunskap om just detta.

                  ”Vet någon om det för något mer”

                  Vad innebär det då, du viktigpetter som förstår?

                    Är ej den du kallar viktigpetter, men en vild gissning är att det ska stå

                    ”Vet någon om det gör något mer?”

                      Ja det begriper väl vilken tönt som helst att det är en felskrivning. Om man inte förstår en text för att en bokstav är felstavad då har man nog allvarliga bekymmer.

                      Skrattade högt åt den här tråden alltså. Folks behov av att trycka till anonyma personer och vinna diskussioner på nätet är verkligen patetiskt.

      Jag får det efter lashlift, de säger att de gör fransen kraftigare, behåller färgen bättre om man färgat dom samt förlänger livscykeln. Så förbättrar genom mer näring, längre blir de inte, ev då bara att de som fullväxta lever något längre tid.

        Samma har jag hört, funderade på att köpa en flaska och ta på en gång i veckan om det nu är så fantastiskt som de säger så borde väl varje vecka vara super ? tack för svar ?

        Jag tycker att färgen blir mer intensiv och varar längre. Nu har jag fransförlängning så kan inte använda det längre men fick det var 6-8 vecka innan. Undvik att väta dom minst ett dygn efteråt bara

      Om man vill ställa en fråga och vill att folk ska förstå att det är en fråga, är det en fördel att avsluta meningen med ett frågetecken. Den ser ut så här: ?.

    Hur gick det för er?

    Ni som har bett om tips här om allt möjligt. Berätta gärna om de råd ni fick av oss andra var till någon nytta.

      Jag frågade om någon visste vilket märke det var på ett par skor, blev idiotförklarad. Själv idiotförklarar jag mest mammor som undrar om sina barns tillstånd och gravidfrågor ?
      Skulle själv aldrig lita på svar från hobbyexperter på en skvallerblogg om något av vikt för mig.

      Fick tips om solkräm!
      Köpte och det är den BÄSTA JAG HAFT. Inget kladd eller klibbighet eller äcklig lukt. Inga stora finnar pga tilltäppta porer.
      Eucerin 30 för känslig hy.

        Testade också den i sommar och fick så otroligt dåligt hy… hela nacken var fylld av utslag och finnar. Alla är ju olika!

          Tradigt ?

      Jag har inte ens bett om tips, men tycker att jag har fått mycket hjälp här ändå ? folk skriver så kloka saker

      Fick tips om bluetoothhörlurar som jag köpte och är supernöjd med! Sudio 3

        Kanske var jag som tipsade om dem. Jag borde få betalt av sudio så mycket som jag tipsat om just dessa. Även här inne ???

          Självklart var det du, Trh. Vill du ha en medalj också?

      Kul! Jag frågade för längesen om hur ni andra sorterar mjölk/fil/yoghurt-förpackningar med plastlock, alltså om ni tar bort plasten när ni återvinner kartongen! Vissa skrev att korken kan sitta kvar då den flyger ut och sorteras bort senare i processen när kartongerna pressas ihop. Tar fortfarande alltid bort plastmynningen och locket men tänker på svaren i ÖS det varje gång 🙂

      Bästa tipset jag läst om men själv inte bett
      Om är det att raka sig där nere varje dag för att slippa kli och andra besvär. (Om man nu vill ha rakat vill säga vilket jag vill ha)

        Haha exakt samma här!

        Ska man alltså raka sig varje dag för att undvika kli, utslag etc som röda prickar /inåtväxande hårstrån typ?,
        Förstår jag det rätt då? 🙂 Har alltid hört att man ska försöka låta huden vila ett par dagar. Även att för mycket rakning ger utslag :O men det kanske är tvärt om?

          Ja precis! Låter helt sjukt men det är sant. Dock fortfarande viktigt med bra rakhyvel 🙂

    Har haft min livs bästa semester, har ett jobb jag trivs me och ett allmänt bra liv men jag känner mig sååååå jäääääkla låg! Vill lägga mig i ett hörn och bara vara. Vill knappt umgås me min son och hela lägenheten börjar se ut som skit och de gör att jag mår sämre men jag orkar liksom inte hantera alla måsten ??? tips på vad man kan göra?

      Skriv listor på vad du behöver göra och så gör du 5 av alla måsten. Börja med det tråkigaste ?

        Är också i en lite ond spiral och skriver upp alla ”måsten”, typ måndag – städa badrummet, tisdag – dammsug, damma av etc.. Då blir saker gjorda och när man sprider måsten på olika dagar känns de inte så övermäktiga.

          Det är ju riktigt bra att skriva en post-it varje dag (kortfattad) om vad man ska göra. Då blir det gjort. Sen bockar man av det man gjort, resten lämnar man till nästa dag. Ordning!

        Åh smart! Har en mental lista som typ spårar ut och ger mig smärre panik!

      Har du varit på nån provtagning? Finns mycket man kan ha för lite av som som påverkar psyket, tex vitamin B-12 eller problem med sköldkörteln. Eftersom du har det bra omkring dig i övrigt så tänker iaf jag att något fysiskt är roten till ditt mående. Gå till vårdcentral eller hör efter med arbetsgivare angående företagshälsovård.

        Tack för svar & tips! Borde verkligen kolla upp, min mage har krånglat i en månad och mår nästan varje morgon (nej är ej gravid!!) men har haft så mycket fysiska problem (ryggen, bäcken osv) sedan jag va gravid/födde barn så har lilsom vart fysiskt dålig på nått vis sedan jag va gravid i vecka 5 o började spy. Spydde till vecka 25, fick havandeskapsförgiftning och fick sen infektioner vid förlossningen så känns de normalt att aldrig må helt 100 liksom ? hör nu hur dumt de låter att jag inte bara kollar upp allt …

          Mår illa nästan varje morgon, ska de stå!

          Vet inte när du födde din son men förlossningsdepression kan komma ett tag efter, kanske kan vara värt att kolla upp?

          Oj, det låter slitigt. Mycket att vinna på ett läkarbesök mao. Var envis och kräv en grundlig genomgång. Att må som du gör nu kan dra ner dig till en mental nivå som blir svårare att hantera med tiden. Lycka till!

      De enda måsten du har är det du behöver göra för att du och din son ska överleva. Resten är förmodligen inga måsten, även om det känns så. Gör en lista med allt det som behöver betas av, men stryk sedan allt det som faktiskt inte är måsten. Det är naturligt att bli låg och det är HELT OKEJ! Känslor är bara känslor och de går över, hur sugit det än må kännas just nu. Så var snäll mot dig själv och sluta inbilla dig att det finns en massa ”krav”, för minst hälften är förmodligen sånt du hittat på själv. Energin kommer tillbaka – då kan du börja beta av. Kram <3

        Tack för ditt svar! Väldigt fint och befriande att läsa de du skriver för de är ju verkligen så sant ❤️

    Ert bästa recept på sommarsallad? (Även vanlig sallad)?

      Potatissallad – koka färskpotatis. Medan den kokar tärnar du fetaost, strimlar soltorkade tomater och purjolök. Vispa ihop en vinegrette på olivolja, dijonsenap, salt och peppar. Blanda allt med varm, nykokt potatis och ät den ljummen.

        Åh det lät gott! Jag skulle lägga till färska ärtskidor och spenat också ?

          Och skivad rädisa. Och färsk basilika ??

        Kör ungefär samma men med lite houng i dressingen, blir supergott 🙂

          Samma här. Lägger även till grillad sparris i salladen.

      Grillad kyckling, bulgur/quinoa/couscous (välj en), avokado, gurka, rostade frön, ärtor, majs, olivolja och citron. Kanske fetaost också. Mmmmm!

      Eller vattenmelon, mynta, fetaost och spenat.

      Bulgur, kikärtor, avokado, fetaost och jordgubbar! Gärna med en vinägrett på balsamvinäger ?

      Koka nypotatis och blanda med skivad paprika, tunt skurna rödlöksskivor, smulad fetaost, en hel massa olivolja, flingsalt och svartpeppar. Så gott!

      Valfri grönsallad, vindruvor, gurka, lök, paprika, tomat, parmaskinka, granatäpplekärnor, och riv över rikligt med getost ??? servera med avokadoröra/dressing ?

    Man kan äta tre chipspåsar på en dag utan att må illa. Jag offrade mig för forskningens skull. Skriv upp det i era intresseböcker!

      Impad! Heja dig!

      3 nävar chips, sen mår jag illa ?

      Jag skulle må illa. Nä för mycket.

      en påse chips, sen hatar magen mig☹

        Småpåsarna med 35 g är lagom?

      Bästa jävla forskningsresultatet jag läst i mitt liv ❤️ Älskar chips mer än de flesta människorna!

      Noterat.

      Osthbågr, riktiga cheese doodles.

        Bäst när de fått ligga till sig över natten.

      Riktigt bra jobbat! Viktig fråga dock…. olika smaker eller samma smak på alla tre påsar?

        Västkustchips havsalt 3 påsar. Testade med det som fanns hemma.

          Det är nästan ännu mer imponerande där det är samma smak på alla tre påsar. Kommer du någonsin vilja äta sånna igen? Haha

            Haha äter dem igen just nu. ? Kan erkänna att jag inte ätit mycket annat idag. Och har mens.

      Hur såg taktiken ut? Åt du alla på en gång? En till frukost, lunch och middag eller hur gjorde du? Oavsett väldigt impad!

    Vad är era pinsammaste spartips? Jag menar saker man gör som gränsar till att vara snål o lite väl ekonomiskt. Som t.ex. ta med extra salt från mc Donalds, diska sugrör, rulla av extra toapapper med hem från jobbet o.s.v. Vore roligt att höra om någon gör något smart eller om det mest är lite knasigt ?

      Tycker det mesta sånt bara är konstigt. Var ju med en gubbe i ett program som återanvänder kaffefilter. WHY? 100 stycken kostar 8kr (Ica basic). Helt ovärt att försöka spara in på.

        Jag har faktiskt köpt sydda kaffefilter, funkar superbra. Av återanvänt retro påsklakan!

          Åh – var har du köpt det? Skulle gärna vilja ha!

            Lilla laxen på instagram! ☺️

          De är inte gjorda av någons gamla använda påslakan va? 😀

          Vems påslakan tänker jag då…..?

        min morfar använde samma kaffefilter i ca en vecka, sedan blev det ett nytt med nytt kaffe i?

          Men varför? Gubben i programmet gjorde det i syfte att spara pengar, vilket var det jag reagerade på mest, inte själva återanvändandet i sig. Jag menar… Hur mycket sparar du? Haha.

            Alla kronor små, det är bättre att spara lite än ingenting alls.

              Men är ju inga kronor? Vad blir det.. Några ören?

                Som blir till kronor

                  På vaddå… 10år? Är ju så lite så inte värt jobbet att tömma ur det gamla. (Är ju ett projekt, vet alla som behövt återanvända.)

                    Finns ett ord för det:
                    Dumsnål! ?

                      Nej, snarare av gammal erfarenhet. Han växte upp i helt andra tider under helt andra förhållanden. Då skulle man ta vara på exakt allt som gick.

                    Hehe jag skojade ?

          Min mormor ställde mjölkpaket upp och ner i ett glas, när de var tomma. De sista dropparna samlades upp över natten och kom till användning. Det var deras uppfostran att aldrig kasta något som kunde nyttjas mer. Inte för att de var fattiga, mina morföräldrar var rika bönder men tog till vara på allt.

      Tar panten ur aluminiumtunnan i soprummet och pantar.. blir någon tjuga i veckan ? Sparar dock inte pengarna, använder pantkvittot när jag handlar haha

        Gjorde samma här när jag levde med exet. Han drog in 20 plus, jag fick leva på mitt studielån trot att vi delade alla utgifter lika. Sökte jobb men fick inget förrän ca en månad innan jag dumpade honom. Han unnade sig gärna nya kläder och jag letade pant i parken och soprummet för att få in extra.

          Men va?!? Sjukt! Skönt att du har blivit av med honom

          Hur länge var ni tilsammans? Ålder? Låter normalt för ett yngre par som nyss flyttat ihop. Men var ni lite äldre och bott tillsammans ett tag verkar det bara flummigt.

            Haha sorgligt nog i övre 20-årsåldern. Vi skulle ha gemensam ekonomi men när han märkte hur vi fick ”snåla” (matlådor till lunch på jobbet var tydligen att snåla) på grund av att jag studerade så blev han grinig och till slut slutade jag be honom att swisha över när mina pengar tog slut efter alla räkningar och matinköp. En sån jäkla pojkbebis så det finns inte.

              Men gud, skönt att du slipper den!

              Jag tycker att du låter som den snåla som vill ha hans pengar? ? va han en pojkbebis för att han inte swishade pengar till dig? Så lite CSN lån får man inte

                Precis, kvinnobebis deluxe

                Jag pluggar min snubbe jobbar. Eftersom han tjänar mer står han för de större kostnader. Ser inget fel på det?

                Hade varit likadan om det var ombytta roller. Palla ha en partner som inte stöttar en på alla vis

                  Jag tycker egentligen också att man hjälps åt om det är nått särskilt, men känns inte som att man ska räkna med att nån annan ska ge en sina pengar för att man själv valt att plugga.

                  ”När han märkte att vi fick snåla och ta med matlådor till jobbet för att jag studerade”

                  Låter som att du tycker att ni skulle ha exakt samma. Du kunde väl valt att ha matlåda o han kunde köpa mat på jobbet för sina pengar? Tror knappast att du var tvungen panta burkar för att du pluggade. O reagerade egentligen mest på att du kallade killen mansbebis när han va den som skulle få ta hand om dig ?

                    Ser nu att du kanske inte va samma anonym som skrev däruppe, men ni hajar nog vem jag skriver till ?

                      Såg nu dessutom att ingen av er hette anonym ? aja

                  Wow då skulle jag klassas som typ golddigger.. min snubbe jobbar, jag betalar bara min mobil, allt annat betalar han. Och han lagar all mat med.. och jobbar. Så jag lever gratis. Är egentligen pinsamt men det är inget jag bett om. Jag har min lägenhet som är uthyrd.

                    Inget konstigt med det heller, men antar att du inte kallar honom mansbebis ?

                      Nej då, är medveten om att jag är en kvinnobebis i det här fallet…

              Fast… Du blir alltså sur över att han inte ville ge dig sina pengar?

                Men det är ju hela poängen med gemensam ekonomi?

      Klipper upp tandkrämstuben/annan kräm när den är slut och skrapar ur det allra sista.

        Samma här! Går att få ur i alla fall tre tandborstningar extra, ibland fyra. Dels de båda långa halvorna, dels själva toppen.

        Haha jag med, men det är la främst av lathet

        Klipper upp min primer. När ens primer kostar 400 spänn och man har 3-4 dagars primer kvar som inte går att klämma ut så klipper man upp tuben.

        Samma med foundation, använder Estee lauder double wear med pump och den är superbra själva pumpen och får ut mycken men skrapar alltid ur sista för att få ut maximal användning.

      Jag diskar plastglas och sugrör när jag är hemma, men det har ingenting med snålhet att göra utan mer att jag hatar plast så oerhört mycket att jag vägrar slänga det. Diskar också plastpåsar som fått spill i sig…

      Käka hos mamma ?

      Jag stjäl ibland en hel sån här rulle med kylpåsar som finns när man packar ner varorna från matvarubutiken… perfekt att alltid ha påsar till kattgruset, osv.

        Jag jobbar i kassan och är så otroligt trött på sånna som dig. Har börjat säga till när jag ser det, konstigt nog skäms inte folk 🙂

        Snål! Köp bajspåsar eller fryspåsar bara av billigaste märket.

        Att själa är inte ok!

        Skäms på dig!

          Stjäla*

        Stjäla = spartips? Ok.. ?

        Mitt bästa spartips är att ta springnota på restaurang, snatta godis och ta en näve mynt ur hatten när jag går förbi en gatumusikant.

          Hahahaha skrattade högt

      Jag kan tipsa om serien ”Extreme Cheapskates”. Finns på Youtube tror jag. Jag tittade för några år sen på flera avsnitt. Där finns det gott om pinsamma snåljåpar. Vad sägs om tjejen som ber om kvarglömda (tvättade) strumpor på tvättomaten, som hon använder som bindor? Eller flygvärdinnan som tar hem öppnade påsar med jordnötter, som hon hälller över i en burk hemma och har som snacks? Eller familjen som säger att de har råkat suga upp ett örhänge med mackens dammsugare. Då öppnar personalen dammsugarbehållaren åt dem, och familjens barn kan gå igenom den i jakt på skatter som småmynt och mintpastiller (med papper runt)?

        Spyr

        Känns sorgligt om det inte är snåla människor utan fattiga. För det är en stor skillnad på att vara snål och att vara fattig

      Mamma bryter bort blasten på blomkål och sånt i affären, för att hon bara vill betala för den delen man äter haha!

        Smart! Det ska jag börja med haha

        Det såg jag en av våra största NHL-stjärnor göra för några veckor sedan. Många bäckar små…

        Det gör jag faktiskt med! Inte för att jag inte har råd med den, men jag tänker då fan inte betala för 200-300 gr kompost.
        Vår Ica-butik har iaf vett att ställa en sopkorg vid just blomkålen så man kan länsa lite.

          Butiken köper ju in hela produkten så varför kan inte du som kund också göra det? Plockar du bort trågen också och bara tar druvor/jordgubbar etc också som är på kilopris? Sådana snåljåpar som du som gör att kilopriset sätts högre (och det rätt rejält) för att marginalen ändå ska bli bra för butiken. Så det blir nog dyrare för dig ändå i slutändan 🙂

            Vet du vad butiken köper in produkten för kontra försäljningspris? Jag kan säga dig, med god insyn i branschen eller åtminstone några Ica-Kvantum’s (i familjens ägor), att det är ganska fint.
            Plasttråg väger inte så mycket så nej, det tar jag ej bort, köper vindruvor för 50-70 pix paketet även om du stämplar mig som snåljåp, den plasten kan jag ta även om jag tycker den är onödig miljömässigt.

      Jag skulle så gärna kommit med någon spartips, men jag har inget ? Varken klokt eller dumsnålt… Men jag hade verkligen behövt dra in på vardagskostnadena ?

        Hur man placerar pengarna man sparar kan jag svara på. Inte hur man ökar mängden pengar att spara. ?

      Jag tar oftast hushållspapper och toapapper på jobbet. Skäms varje gång men gör det ändå. Blir småsur på mig själv när jag måste gå och köpa toapapper i butik.

        Skitbra!
        Sitta å råräkna ut besparingspotentialen i krysset *

        Visst eftertryck i feedbacksignalen

        Jobbade som ung extra med att städa på huvudkontoret för ett av Sveriges största företag. De som jobbar där har bland de högsta lönerna i landet, men snodde dasspapper gjorde de!

    Anna Book ser ut att ha gått upp mycket i vikt på Åza Brennanders Instasteories,

    Inte för att hon inte ser bra ut men hon var så självsäker precis efter vinsten av BL.

    Tyvärr bevisar det hur nästintill omöjligt det är för överviktiga/feta att behålla en viktnedgång.

    Kroppen blir inte av med fettcellerna som bara krymper och är inställda på svält till man ätit upp sig igen och lite till.

    Någon som varit fet och lyckats behålla sin viktnedgång, typ som Halvalindah, hon måste vara undantaget.

    Lchf tror jag kan vara nyckeln.

      Seriöst? Snacka om någons vikt?

        Inte utseendet nej. Hon är vacker oavsett vikt, bara ett konstaterande att inte ens hon som var så självsäker på att hon skulle klara av att hålla vikten lyckades.

        Jag undrar om det finns någon här som lyckats gå runt 30-40 kg och behållt viktnedgången?

        Skulle vikten vara något att skämmas över?
        Något förbjudet att kommentera när de lägger upp klipp för hela allmänheten att beskåda??!
        Hon är lika vacker nu som då och jag lägger ingen värdering i hennes viktuppgång, det var ett konstaterande!

        Ja det kan man väl göra. Speciellt om personen varot med i ett progeam med huvudfokus VIKT!

      Ja herregud hon är ju minst lika tjock som innan både bantningen i BL och innan bukplastiken hon gjorde.

      Det bevisar ingenting annat än att Anna Book inte upprätthållit samma livsstil som hon gjorde vid viktnedgången.

      Lchf är bullshit. Sund mat, träning och en hälsosam livsstil tror jag på. Inga underliga dieter förbud som gör en besatt av det man inte FÅR äta osv. I grund och botten behöver man respektera sin kropp, tycka om sig själv och leva där efter.

        Lätt att tycka så men har du själv varit fet och gått ner i vikt? Annars förstår du nog inte problematiken.

          Håller helt med Anonym 20:15! Och japp, varit fet (108 kg till mina 1,60 cm) och gått ner 48 kg.

          Gud vad tröttsamt med er som bara maler på om problematik. Prova äta RENT, och träna. Finns ingen chans att du inte går ner. Sen att du kanske får hålla låga kalorier för att förbli smal är något annat. Men en genomsnittlig kvinna förblir smal på 1600-1700 kcal och det kan man ej kalla för svält.

        Oroa dig inte över att Anna har något förbud gällande matintag i alla fall ?

        När ska folk fatta att ALLA KROPPAR FUNKAR OLIKA!!! Gaaah sååå trött på att höra saker som ”det är bara att göra av med mer kalorier än du stoppar i dig”. Nej det funkar inte för alla!

        Jag droppade 15kg på tre månader när jag ströp alla kolhydrater och körde lchf. Det enda som någonsin funktar för mig.

          Jag har aldrig mått så bra som när jag åt lchf och dessutom ner 20 kg utan att ha svultit mig själv, att kunna äta och bli mätt var fantastiskt samtidigt som kilona rasade. Sen trodde jag att jag kunde unna mig ibland, vilket misstag för då var jag tillbaka i samma dåliga matvanor och gick upp allt igen.

            Jag gick upp en massa på Lchf, min man gick ner i vikt som tusan, jag svällde som en val – aldrig mer för min del. Däremot ha koll på kalorier, prioritera protein, och koll på in och ut-förbrukning, det funkar för mig. Alla är vi olika.

          Jag vägde 49 kg på strikt LCHF…….. DEt fungerar för många.

            Jag gick ner från 90 till 70 kg men trodde att det gick att kombinera med mer kolhydrat. Så dumt!

            Är tillbaka på 90 men känner mig peppad på lchf igen.

            Jaha. Ganska stor skillnad på att väga 49kg och att vara 150cm lång eller 190cm…

          Min vikt har stått still i två månader efter att ha gått ner halvvägs till mitt mål, för kroppen vänjer sig vid kaloriintaget så nej det är inte bara kalorier in kalorier ut tyvärr ? jag ska också prova att minska kolhydrater, funkar inte det så är jag en tjockis resten av livet!

          Jag själv gick upp i vikt av strikt lchf?

        LCHF fungerar visst.
        Pga att du skapar ett kaloriunderskott.
        Och anledningen till att det upplevs ”magiskt” för anhängarna till LCHF-tron är för fett mättar bättre per kalori än sockerstinna livsmedel.
        Klart som korvspad.
        Lättare att gå ner i vikt med lägre kalorieantal om det är fett och protein.

          Precis.. alltså dessa människor som pratar om hur olika kroppar funkar och att vissa friska människor absolut inte kan gå ner i vikt om de äter mindre och rör på sig har problem. Det handlar alltid om kalorier, vare sig du kör lchf, viktväktarna eller whatever. Basic lära.

        Lchf fungerade skitbra, så bra att mina matvanor blev helt wacko och jag åt inga livsmedel med över 10g kolhydrater per 100g, tränade alla dagar i veckan och ställde in alla sociala aktiviteter för att jag blev trött på att vara ”jobbig” med maten. Fan vad jag mådde skit. Tog hela gymnasietiden ifrån mig, men smal blev jag ?

          Hoppas du mår bättre och hittat balans med maten.
          Kram

      Såg det. Remarkabelt!

      Nu får ju deltagarna i BL inte de bästa förutsättningarna.
      När de deltar i BL tränar de till exempel 8 timmar om dagen, bland annat. Vem har ens möjligheten att göra det hemma?

        Men man kan väl äta vettigt för det?

          Ja absolut men tar vi träningen som exempel så är det ganska stor skillnad på det extrema sätt de lever på i BL mot bad man har möjlighet till hemma

    Hur fan får folk ihop sina liv? Jag har inte ens barn, bara sambo och hund. Men att jobba 40 timmar i veckan, hinna träffa vänner, aktivera hunden, träna och älska min sambo känns som en så omöjlig ekvation?!

    Jag har konstant dåligt samvete för att man inte träffar vännerna eller släkten tillräckligt ofta och det känns som alla andra hinner och orkar mer än vad jag gör.

    Längtar tills dagen vi skaffar barn, men är samtidigt extremt rationell och undrar – har jag ens tid med det? Är det ansvarsfullt att skaffa barn då?

      Ah man jobbar fan för mycket! Helt sjukt att jobba så stor del av sitt liv ??

      Därför jobbar jag 85%,annars hade mitt liv inte gått ihop.

      Tänk på att man lätt lägger ihop vad ”alla andra” gör och tycker att man ska hinna med lika mycket som kanske fem olika personer. Nackdelen med sociala medier… tänk igenom vad som är viktigt för DIG. Man måste inte träffa sina tio närmaste kompisar och familj varje vecka. När man får barn försvinner en del av den där stressen automatiskt eftersom det helt enkelt är orealistiskt att hinna med/vilja leva exakt som innan.

      Jag har inga barn och kommer ej skaffa heller. Jag jobbar heltid men bara 4 dagar i veckan. Jag älskar att vara ledig fredag lördag söndag varje vecka. Då tar jag igen allt och lite till.

      Tack för alla svar!! ❤️

      Jag kommer förmodligen att be om en 80 eller 90% anställning istället för heltid i höst. Jag har ”lyxen” att ha ett kontorsjobb så det lät fungera jämf med om man haft ett jobb inom produktion eller annat skiftjobb..
      Är det vanligt att folk inte jobbar 100%? I min bekantskapskrets hör jag aldrig om det..
      Är det svårare att få bostadslån då eller är det bara fast anställning och pengar på banken som gäller? Inte anställningens procent?

        Du tjänar ju mindre eftersom att du jobbar mindre jämfört med om du hade jobbat 100%, i övrigt ska det gå lika bra att ta lån med deltidsjobb! ?

        Lite beroende på inkomst så klart, så kan det vara svårare med bostadslån vid ej heltid. Mitt intryck är att de flesta jobbar 100% idag, de som är anställda alltså.

        Vi öppnade eget AB för att kunna bli mer fria, då räknas man som anställd i bankernas beräkningar samt har friheten att ta jobb där man kan fakturera. (Så klart bör man ha inkomst i företaget så att man kan ta ut någon slags lön, vi kör redovisningsbyrå (jag) och underhåll inom livsmedelsindustrin (han).
        Att öppna eget är bland det bästa vi gjort, det har frigjort så mycket tid och möjligheter!

        Alla jag känner som jobbar deltid har barn, alla utan barn jobbar heltid.

          Har du inte barn kan arbetsgivaren neka dig till att gå ner i tid. Det tror jag är en av anledningarna till att det bara är de med barn som arbetar deltid.

        Problemet med att gå ner till 90 eller 80% är att många ändå jobbar 100% men får sämre lön. Så har det varit i min bekantskapskrets.

          Beror på yrke. Jag på 85% har ju plockat bort 6 h arbetstid på min arbetsplats..

          Tid som jag har hemma och är ledig.

          Det kostar mig 5000 i avdrag på lönen i månaden men det är så värt det.

          Jag har 2 halvdagar ledigt kan man säga.

          Detta gör att min stress med jobb, familj och hus minskar drastiskt. Jag blur en bättre frunoch mamma när jag hinner med mig själv.

          Jag vill inte attjobbet ska vara det viktiga och styra i mitt liv,

        Det är ju inkomsten det handlar om när du ska ta lån.
        Och din inkomst på 80 eller 90% är ju mindre än om du jobbar 100& så klart.

      En kan ju bara tala för sig själv men sen jag fick barn så blev det mesta förutom barnen och maken rätt oviktigt. Såklart kul att träffa vänner och släkt men inte alls lika hög prio som innan barn. Gissar att det är så för dom flesta 30-nånting med kids. Vi ses igen när vi är 40 ?

        Ja. Klokt sagt, så är det. De är små rätt
        kort tid ändå.

        Är verkligen så.

      Känner precis Lika, tror att lösningen för mig kan vara att gå ner i tid på jobbet. Klarar man sig ekonomiskt på dey är det sjukt värt.

    Jag känner mig så himla hjälplös… Fick för 4 veckor sedan njurbäckeninflammation, urinvägsinfektion samt halsfluss samtidigt och var inlagd två nätter på akuten. Gick på antibiotika i 10 dagar, går tillbaka på återkontroll där det konstateras att jag fortfarande har urinvägsinfektion. Byter antibiotika och använder den i 10 dagar. Nu har det gått 4 veckor och jag är fortfarande inte bra, ont i ryggen bakom revbenen som sträcker sig till rumpa och ben samt tryck i mitten av magen/nedre delen av magen. Ingen läkare verkar hitta någonting och har inte fått någon möjlighet till öntgen. Vad ska jag göra? Jag mår skit, har ont och känner att ingen läkare vill hjälpa mig… ?

      Sök läkare tills du känner att det går på rätt håll. Du har rätt att må bra. Ibland är livet skit, inte råkat ut för just detta. Men hade konstant ont i halsen i 2-3 år efter körtelfeber som artonåring, sämst immunförsvar och var sjuk hela tiden. Tillslut träffade jag en läkare som förklarade att immunförsvaret ofta blir nollat efter körtelfeber och fick praktiska tips kring kost och motion för att stärka det. Då började det vända lite. Hejar på dig! ❤️

      Åk till akuten igen, känner själv att jag oftast får bäst bemötande där.

      Kräv att få en remiss till röntgen. Hittar de inget fel genom att klämma och känna samt blodprover osv så måste de ju röntga?
      Har själv levt med återkommande smärtor i övre ryggen på ena sidan, tog 1 år av spring till olika läkare innan en till slut skickade mig på röntgen. Det visade dock ingenting så det hjälpte ju inte. ?

      Men herregud! Åk till akuten!! Nu!

        Hon har haft det i fyra veckor så det är knappast akut. Hon har inget på akuten att göra och kommer knappast får hjälp där eftersom det inte är akut.

          Hur vet du att det inte är allvarligt???Inflammationen kan ju ha spritt sig till andra organ?

          Att ha ont i över 4 veckor är inte normalt, heller inte att inte fått hjälp av läkare vad det beror på.

          Det är inte normalt. Kanske blindtarmen eller vad som.

          Var ju en man som dog förra året av att öroninflammation hade spridit sig till hjärnan. Han hade iofs en kronisk sjukdom 8innan ngn hinner påpekahaha) men kan hända vem som helst. Finns flera fullt friska som fått amputera pga sepsis t ex

      R.A men vad jobbigt för dej. Jag skulle åka till akuten. Hoppas du inte bor själv och är så dålig. Krya på dej. Kram. ?❤

      Efter några kurer med antibiotika bland annat intravenöst fick jag något som heter clostridium difficile. Det innebär att antibiotikan slagit ut alla magens goda bakterier. Jag gjorde en röntgen och då såg de att hela tjocktarmen var svullen. Prover visade senare att det var det jag hade haft. En kur antibiotika hjälpte. Kanske kan vara något sådant?

      Ring 1177 för rådgivning !

        Men lägg av! Vad tror du 1177 kan ge för råd (förutom att ”åk in!”). De FÅR inte ens spekulera kring sjukdomar.

          1177 är ett j-kla skämt!

          För att få rådgivning, till akuten direkt eller avvakta till vårdcentralen öppnar. Har man gått 4 veckor är det inte akut för att ta upp tid på akuten där just AKUTA ärenden ska hanteras !!!!

          För att få rådgivning, till akuten direkt eller avvakta till vårdcentralen öppnar. Har man gått 4 veckor är det inte akut för att ta upp tid på akuten där just AKUTA ärenden ska hanteras !!!!

        Ladda ner Kry-appen och få kontakt med läkare direkt, i ditt hem. Älskar denna utveckling av teknik och vård!
        PS. Hoppas du mår bättre snart

          NEJ

      Man kan ju göra en egenremiss till röntgen. Logga in på 1177 hitta den röntgenavd eller annan som du tillhör p gör en egenremiss. Behövs inte läkare till att få en remiss. Hoppas du får hjälp snart ?

    Är det någon som har bra tips på barnkläder av någon som syr själv på instagram? Jag kollade själv lite på en tjej som syr under namnet: madeinslagsta fantastiska saker! Men tänkte om någon har tips på vart man är nöjd! Tack på förhand

      MammaLouiseSyr är duktig och syr fina barnkläder i ekologiska tyger. Köpt en del av henne till vänners barn.

      El Capu ?

      pajzingdesign syr jättefina barnkläder

      Petras pyssel. Jättefin kvalite!

      Evas_sy
      Minifiix
      Mosforyou
      Florababy.se

    Vad var det du inte förstod med min fråga?

      Varför meningen med livet skulle vara att äta chokladdoppade ostkrokar till frukost.

    Har en teori: att Elsa Billgrens ”spontana” morgoninlägg egentligen är förinställda! Att hon ställer in att dom ska publiceras kl t.ex 07:37 för att det ska upplevas som att hon sitter där i verandan o skriver i realtid för att hon vet att det uppskattas av läsarna….

      Det tror jag med! Definitivt. Hon är inte dum hon.

    Varför gifter man sig om man sedan ändå kan tänka sig att skilja sig?

    Varför skaffar man barn ihop och skiljer sig när barnen är små?

      Antar för att livet inte alltid blir som man tänkt sig och en skilsmässa inte är jordens undergång.

        Fast en skilsmässa är för många en jättekris. En del blir inlagda på sjukhus för det. Så det är inte lätt att gå igenom.

          En del blir inlagda på sjukhus pga den de är ihop med också…

          Absolut, försöker inte förminska de som lider mycket av en skilsmässa, jag har full respekt för det. Men samtidigt, för många är det INTE en jättekris och jag tycker inte det är bra att skrämma upp folk som kanske inte vågar lämna ett dåligt äktenskap för de är inställda på att de kommer må skit efteråt när det kanske egentligen är det bästa alternativet.

            Nej inte skrämma upp. Klart man ska skiljas om man inte har det bra ihop. Men efter många år och barn ihop är det en svår kris.

        Jag har skilt mig efter 17 år och tre små barn. Det är fyra år sedan nu. De första två var jättejobbiga för oss alla, blandat med många härliga stunder och nyfunnen lycka (tex över att få bestämma inredning själv eller tacksamheten över att veta att det inte blir några konflikter med mannen hemma mer). Men barnen hade det jobbigt och jag fokuserade på dem. Så här i efterhand förstår jag knappt hur jag orkade. Hade det som i Martina Haags bok ”Det är något som inte stämmer.” Hon skriver att hon aldrig sov och ändå aldrig var trött. Hela jag, kropp och själ var som i katastrofläge för jag var tvungen att klara allt och skydda barnen. När barnen landat kom min smäll. Då kunde jag släppa fram mina känslor och blev tidvis väldigt låg. Sedan blev det gradvis bättre och bättre. Nu mår vi alla bra. Och nej, vi skilde oss inte för lätt. Det var iskyla hemma de sista åren. Går inte att leva så. Till dig som ligger i skilsmässa eller funderar på det, tiden är din bästa vän. Kram

      För att livet inte alltid blir som man tänkt.

      Ja du det var en bra fråga

      Eftersom att alla förtjänar en chans att vara lyckliga. Därför kanske man skiljer sig. Det gick inte som planerat. Kärleken tog slut. Någon var otrogen? Någon misshandlar den ene? Den ene byter läggning? Eller så är det inte så dramatiskt utan att man slutat jobba på förhållandet.
      Det finns tio tusen anledningar att skilja sig. Men oftast så är det väl för en anledning man gifter sig; kärleken.

      Ingen har tänkt att skilja sig. Vad har du fått det ifrån?

        Alltså kan vara den bästa kommentaren här någonsin. Dör av skratt. Tack! ???

      Man gifter ju inte sig för att man planerat att skilja sig. Men ibland händer saker efteråt på vägen som leder fram till det.

      1. Livet blir inte alltid som man tänkt. Mår man dåligt och man har provat allt för att få det att funka så bör man skiljas.
      2. Se svaret ovan. Dessutom mår barn oftast bättre med föräldrar som är lyckliga på olika håll än olyckliga tillsammans. Mina föräldrar borde ha skilt sig när jag var liten, det var sorgligt att se hur olyckliga de var med varandra. De höll ihop för mig och min systers skull.

      Man kanske vill skoja till det lite

        Haha alltså ÄLSKAR människor som dig. Jag skrattade rakt ut <3

          Härligt att höra ? värmer mitt sarkastiska hjärta

      För att livet ändras? Det är ju helt omöjligt att veta hur en själv påverkas av livet och då slänga in en annan människa i ekvationen, det kan inte alltid bli som en tänkt sig helt enkelt.

      Undrar också varför man skiljer sig om man har barn ihop, om det endast är för att man inte är kär osv. Tycker så synd om barnen.

        Haha men da fuck? Varför ska man gå runt och vara olycklig för i en jädrans massa år bara för barnens skull? Det påverkar ju bara barnen mer negativt än om de ska ha varannan vecka boende. Herregud man ska inte alltid sätta barnen i första hand, men är ju fan en egen person också.

          Jo jag tycker att man ska sätta barnen i första hand och se till deras bästa. Det är hemskt att behöva dela sin tid mellan föräldrarna och eventuellt få styvföräldrar och ibland även styvsyskon. I extrema fall så är skilsmässa att föredra men upplever idag att många ”tröttnar” och lämnar.

            Man sätter barnen i första hand om man väljer att skiljas. Man kan inte vara en bra förälder om man själv är olycklig.
            Om man ”tröttnar”, vad menar du? Menar du kanske att man inte länge känner kärlek till sin partner? Att man inte länge är lycklig? Ska man stanna då ”för barnens skull”, vilken bild ger man till barnen då? Att man ska stå ut även fast man inte vill? Att man ska kämpa även fast det inte finns några känslor alls? Är du på riktigt?

            Det som gör en skilsmässa jobbig för barnen är när föräldrarna sätter sitt ego först och inte kan prata med varandra längre och kör olika maktspel. Mina föräldrar är skilda och de var inte tiden ifrån som var jobbig det var det konstanta ”fråga mamma/pappa om pengarna”, ”din pappa/mamma är fan dum i huvudet” osv.

            Om någon här läser detta och är nyskild med barn låt inte dessa idioter få dig att ha dåligt samvete!

            Tycker du det är bättre att barnen känner av att det är spänt mellan föräldrarna, att de tjafsar, pratar skit om varandra till barnen, säger ”Kan du gå och säga till din hopplösa pappa att maten är klar”? Hur bra tror du att det är för ett barn att höra på vardaglig basis? Hur tror du barn hanterar att en förälder är otrogen? Och än värre saker som regelrätta bråk med skrik och saker som kastas? Behöva trösta en mamma som gråter? Som åttaåring fick jag trösta min mamma när de bråkat. Barn ska inte behöva det.

              Nej absolut inte men elaka kommentarer eller bara passivt aggressiva kommentarer om den andra föräldern kan ju förekomma även med skilda föräldrar. Föräldrar ansvarar för att ge sina barn en trygg miljö och att vara otrogen mot sin partner är inte ansvarsfullt och absolut inte heller att bråka inför barnen. Menar mer de som är uttråkade i sin relation och saknar spänning och därför prioriterar sin egen lycka framför barnens.

            Min pappa var aldrig elak mot min mamma eller tvärtom. Kärleken var bara ingen där dom emellan. Jag minns att jag sa till mamma när jag var runt sju att jag tycker att hon ska lämna pappa och bo ensam utan honom om hon kommer bli gladare av det, för det skulle göra mig gladare. Barn behöver inte så mycket sagt till sig, man känner bara av det. Kan inte ens tänka mig hur det då är i ett hem där föräldrarna bråkar, då det för mig räckte att mina föräldrar inte var lyckliga vilket syntes, trots deras försök att tona ner det.

              Inte där*

        Mina föräldrar skilde sig när jag var barn och det har jag alltid varit tacksam för. Det gjorde att jag hade två glada och lyckliga föräldrar – under olika tak. Barn förstör när mamma och pappa inte mår bra tillsammans. Två trygga hem är bättre än ett där det bråkas.

        En bekant berättade till mig om en vän till henne vars mamma hade dött, på begravningen sa pappan ”äntligen är haggan död”, barnen hade sagt att vad fan säger du om mamma?! Han svarade att de inte hade pratat med varann på runt 30 år och att de bara varit tillsammans för barnens skull, trots att de alla är vuxna och inte bor hemma längre. Är det verkligen värt det att hålla ihop för barnens skull och må dåligt själv och hata den andra? Barnen mår nog bättre också om föräldrarna inte grälar konstant.

          Haha det där lät spontant som myt. Vem håller ihop med nån för ungarnas skull för att sedan kalla henne hagga framför barnen o berätta att allt bara va fake. Då har man ju gjort allt i onödan

      Inget i livet är konstant.

        Det enda som är konstant är att allt förändras över tid.

      Hur vågar man gifta sig om det inte finns någon väg ut.

      Man ska inte stanna i ett olyckligt äktenskap men många ger upp på tok för lätt och snabbt. Det krävs jobb och slit i ett äktenskap och man KAN hitta tillbaka till kärleken om man är bredd att kämpa för det. Been there!

        Jag är gift och säger tvärtom.

        Ett bra äktenskap ska bara flyta på?

        Det ska banne mig inte kräva hårt jobb! Då är något fel.

        Jag har provat med annan sambo i 8 år där vi kämpade.

        Nu gift sen 14 år med annan man därmallt bara faller på plats. Det flyter, vi har set bra, vi är överens, vi har roligt, vi gör saker med och utan varandra osv……. vi delar på hushållsarbete och oftast åker vi alla på barnens saker.

        Det är inte kämpigt och hårt arbete att gifta sig med rätt person ????

      Vi gifte oss för att det är ekonomiskt bäst så, fram tills dess vi eventuellt inte vill leva med varandra längre.

      Fråga 1 har jag också undrat, kollar man på statistiken och dessutom hur dyrt det kan bli att gifta sig, och egentligen till vilken nytta? Måste staten eller Gud blandas in?

      Fråga 2 har ett enkelt svar, sexualdriften och den att reproducera sig är en av våra starkaste drifter. Tvåsamheten är ett väldigt nytt fenomen så inte så konstigt att det inte håller, vi är inte skapta för det.

      Jag har en kollega som blev bjuden på bröllop i sitt hemland. Hon och pojkvännen tog semester och åkte dit. Ett och ett halvt år senare skilde sig paret. min kollega och hennes pojkvän tog skilsmässan väldigt personligt och de kunde inte förstå hur man kunde skilja sig när gäster rest från andra länder för att delta. De skulle ALDRIG MER resa för ett bröllop!!!

      Är du på tillfälligt besök från medeltiden eller?

        Våra hjärnor har inte ändrats sedan den tiden, så det är vi alla my friend.

      MAn gifter sig ju inte med tanken att man sen ska skiljas. Man gifter sig och tror självklart att det är för alltid. Dom tragiska orsakerna som leder till skilsmässa är ju inte något man räknat med (vem gör det liksom) man får bara hoppas att man skiljer sig som vänner innan allt går för långt. Det mår ofta alla inblandade tex barn bäst av. Din fråga hade endast gått besvara om man kan se in i framtiden. ❤️

    Vad kan orsaka att fönster får repor? Jag tvättade dem för några månader sedan och dom var riktigt skitiga utifrån. Igår märkte jag då solen går ner att det finns en massa repor på fönstret inomhus. Har aldrig märkt det tidigare. Blev orolig då jag och min sambo hyr lägenheten. Jag visade reporna till sambon och han sa att de inte borde vara någon fara då de inte är synliga och inte djupa.

    Reporna är inte alls synliga under dagsljus endast när solen går ner. Det ser ut som nån använt stålull och tvättat fönstren. Det är inte över hela fönstret endast på några ställen. Kan tillägga att jag använt rätt redskap och jag har inte tvättat fönstren i den riktning reporna går.

      Det var väl sand, grus eller något på fönstret när du tvättade som råkade repa fönstret.

      Känner igen det där. Ibland är det små virvlar, ibland bara en del streck. Det måste ju vara en mekanisk nötning, men jag förstår inte hur den skulle kunna uppkomma.

        Precis. Har kollat alla andra fönster inga repor alls. Endast ett par stycken på balkong fönstret. Det är konstigt hur vardagsrummets fönstret är full med repor.

    Hon är ju knarkare. Tyvärr ser det ut så i vissa familjer. Det är hemskt.

    Borde vara straffbart i efterhand att ha”förstört” ett barn så.

    Är det någon här som hittat sin drömpartner på tinder?

      Nej, men via Match.com. Gifta i sex år i höst.

      Jag träffade min fästman tack vare Tinder ? Men finns väldigt många oseriösa där som vill bara ligga.

        Hur är de oseriösa dock? Tinder är ju känt för att använda just när man bara vill ligga.

        Jag träffade också min fästman via Tinder 🙂 Finns verkligen alla typer där. Jag tycker dock inte det är oseriöst att vara där för att ligga. Om de skriver i sin bio att de är där för att ha roligt så är de ju ärliga med det eller hur? Jag gick inte med för att hitta en pojkvän utan var också ute efter att ha kul. Träffade dock min drömkille efter ca 2 veckor 😛

          Kan du berätta lite hur det gick till? ?

            Hur vi träffades efter att ha matchat menar du? 🙂

              Ja alltså, hur gick det från att du inte letade efter nåt seriöst till att det blev det ändå? Var det så för er båda eller var han ute efter äktenskap? Haha

                Jag hade precis flyttat till staden ifråga och var inte intresserad av något seriöst, inte han heller. Skulle nog beskriva det som att ingen av oss stängde dörren för att något skulle hända men att vi inte heller letade aktivt. Trivdes som singlar. Äktenskap fanns inte ens på kartan! Vi började dejta på ett väldigt avslappnat sätt och successivt började jag känna mer och mer för honom och vice versa. Låter nog oromantiskt – ingen av oss hade förhoppningar utan bara lät det hända. Jag tänkte i början att han inte var riktigt min typ, haha. Så fel man kan ha, jag ska liksom bli hans fru nu.

                Skulle säga att det är ett jättebra tips att vara helt öppen för allt vad gäller dejting och faktiskt chansa på killen man normalt inte väljer i först hand. Attraktionen måste vara där såklart dock 🙂

          En kille jag träffade sa att han äntligen hittat sin livs kärlek etc. Han tjatade om att få ligga med mig hela jävla dagen dock. Efter 1 vecka så träffade jag honom igen. Han sa att han är så taggad att jag ska spendera tid med honom i 1 vecka. Mensen hade precis börjat. Direkt när jag kom in i hans lägenhet hann knappt ens ta av skorna så ville han ligga, men han blev förskräckt då jag sa att jag har mens. Redan nästa dag så verkade han va så konstig och helt random säger han ”en annan gäst ska komma hit idag om några timmar, så du måste åka hem”… Efter det här ghostade han mig och efter några dagar så gör han slut. Efter typ 2 veckor skickar han och frågar om jag vill komma och hälsa på…. hade precis träffat min fästman då så jag tackade nej. Sedan blev han skit sur att jag hittat någon ny och han sa ”jag gjorde aldrig slut med dig jag menade att vi skulle bara ha en paus” ?

          Det största problemet dock jag t.o.m sa till honom att jag är endast här för nånting seriöst… Verkar ju inte direkt att han var ute efter något seriöst…

            Han blev rädd för att du hade mens typ och kontaktade dig två veckor senare när kusten var klar? Förlåt men hahahahaha

            Alltså vilken konstig kille haha! Jag skulle dock aldrig lita på en kille som säger att han hittat sitt livs kärlek i mig med en gång, innan vi ens har hunnit få sex. De är antingen kära i kärleken och/eller oseriösa och använder sig av det som en metod för att ligga (jag skulle snarare bli avtänd men ändå).

              Min magkänsla sa att allting inte står rätt till. Ignorerade dock den. Men har lärt mig nu att man ska alltid lyssna på magkänslan.

            Hahahaha vilket stolpskott ??????

        Ja, på andra dejten jag någonsin gick på via tinder, men tog inte appen så seriöst heller(skrev aldrig först så om de inte skrev så blev det ingen Konvo osv). Vi chattade ett par dagar och det flöt på bra. Hela första dejten var magisk (?) och jag liksom bara visste att det är honom jag ska vara med. Jag tror man ska vara extremt selektiv (jag vet, man KAN ändra uppfattning om personers utsida när man lär känna dem… kan bara prata utifrån mig själv, och jag önskar att jag satt lite högre ribba i tidigare förhållanden).

      Jag! Visste dock vem han var sen innan då han brukade handla på mitt gamla jobb, men vi hade nog aldrig hamnat där vi är nu utan matchningen.

      Jag är fasiken rädd för tinder. Vet inte riktigt varför, men hade tinder en kväll en gång med några kompisar när det fanns grupptinder och kände mig helt paranoid. Befann mig inte ens i rätt stad. O så möter vi en människa på stan som känner igen mig från tinder o visar en bild på mig ?

      Känner mig så obekväm av bara tanken att ha tinder. Känner mig som ett byte då typ ? har dock flera kompisar som träffat killar på tinder och är i förhållande så bra för de som det funkar för! ?

        Aldrig tinder. För många oseriösa där. Men för den som vill leva loppan så kör bara . Jag hoppar över.

      Jag gjorde det ??‍♀️

      Ja! Men så förblir han just ”drömpartnern”.?

        Berätta mer! ?

          Haha nej men jag vet inte vad jag ska berätta riktigt. Han var snäll, fin, rolig, lätt att prata med, snygg som fan, grymt bra på att kyssas och visste vad han gjorde i sängen. Han fick mig att slappna av. Jag har inte den blekaste aning om vad som kan ha gått snett dock.?‍♀️

      Jepp! Vi letar hus för fullt nu 🙂

      Nej men på Badoo

        Jag också. Fast han vet inte riktigt om det än bara.

      Inte jag, men jag har hela 3 vänner som hittat kärleken på tinder. Alla är gifta idag.

      Jag har bara lyckats träffa 2 st från tinder, den första var helt jävla värdelös och borde komma med varningstext i pannan.

      Den andra var fin och skitbra, men han ville inte träffa mig mer efter att vi hade haft sex, det var efter att vi hade pratat i timmar varje dag i 6 veckor.

      Det finns säkert fler bra killar på Tinder men då får man ta sig igenom ett par hundra idioter först.

      Nej men Happypancake så nu rekommenderar han det till alla mina singelvänner ??

      Jag träffade min nuvarande sambo på bodycontact ?

      Jajamen vi träffades för 2 1/2 år sedan. nu bor vi ihop, förlovade och har en dotter på tre månader ? MEN jag träffade en del rötägg och märkliga människor under året som jag var aktiv ? Jag skrev i min bio att jag endast var ute efter något seriöst, och gjorde det tydligt för dem jag pratade med. Vissa var ärliga och sa att de bara , vilket jag var helt okej med för då visste jag vilka förutsättningar jag hade. Vissa ljög såklart och sa att de ville ha ngt seriöst, sen ville de ändå bara ligga. Vissa var helt knas och fick varken ligga eller bli min partner haha. Men en av dem blev pappan till mitt barn och blivande man!

    Tror CAM CAM avböjt diskussioner gällande detta. Kommer nog modereras bort.

    Hoppas barnen får en fin uppväxt i en bra fosterfamilj. Borde va körkort på att få skaffa barn!

    Utsedd till Sveriges sämsta morsa på FB.

      Med all djjävla rätt! Hon är VIDRIG.

      Och Micke ska inte komma undan skuld i detta. Han är lika dålig pappa som hon är dålig mamma.

    Tips på prisvärt hotell eller airbnb i New York?

      Hoppas du tar segelbåten dit!

        Då får du väll köpa en segelbåt till personen. Upp med plånkan bara. ?

        Kanske att man skulle kunna ta vägen över Arktis? I och för sig, det är nog försent för det.

      Washington square hotel

      The Pod.

      The Pod. Har bott på den på 51:st street flera gånger men finns på flera andra gator också.

      Du kan ju alltid fråga Isabella Löwengrip om hon har någon lägenhet som står tom nu under sommaren. Hon behöver dra in litet pengar till miljökampen.

    Krämig pasta med halloumi och pärltomater

    4 port pasta (gärna gnocchi)
    150 g haricots verts
    3 vitlöksklyftor
    Pärltomater
    400 g halloumiost
    1 msk olja
    1 dl vatten
    2 dl crème fraiche
    1 tsk persilja
    1 tsk basilika
    Salt & peppar
    65 g babyspenat

    Koka pastan samtidigt som du ansar bönorna. Bönorna ska i pastavattnet då 4 min av koktiden återstår.
    Skala och skiva vitlöksklyftorna. Hacka tomaterna.
    Skiva och stek halloumin i en stekpanna. Lyft upp på tallrik.
    Vänd ner vitlök & fräs. Tillsätt vatten, crème fraiche och örter.
    Vänd ned tomaterna & låt dem bli heta. Smaka av med salt & peppar.
    Blanda pastan med såsen och toppa med halloumin och spenat!

      Men mums! Låter så gott! Ska prova nästa gång jag kör en pastarätt 🙂

        Ha alltid i en skvätt tabasco i alla såser ni gör, så jävla gott ?

      Åh så gott det låter, tack för receptet! ??

      Fy sjutton för att döda haricots verts med fyra minuters koktid!
      De ska bara skållas!

      Svenskar + crème fraîche = sant

        Utlänningar + curry o kameler = sant

    Nu ska jag vara en redig skvallertant för jag är sååå nyfiken på vad ninas raders dorano såldes för? Vad är en sån häst värd? Är inte insatt i dressyrsporten. Någon som vet säkert? Eller på ett ungefär?

      Är väl lite insatt. Med tanke på åldern skulle jag gissa på runt en halv mille, kanske lite mindre

        Tror det kan stämma ganska bra. Tyvärr tycker jag personligen inte den hästen har tillräklig wow-känsla för de högre klasserna, men som juniorhäst passar han ju perfekt.

      Eftersom han ändå är 16 år, valack(inte lika dyra med tanke på avel) så kan jag tänka mig typ 500k. Men jag vet inte! Vad tror ni andra?

        Säker 500, vilken jäkla läromästare till en junior. Pengar finns det gott om och någon som har råd ger nog gärna sitt barn den sjutsen framåt med några år i de högre klasserna.

      Själv funderar jag på om Nellie behållt avelsrätten på Laissa, därför hon valde att sälja henne billigt för att kanske ha en klausul att hon ska ett/två levande föl från henne… bara något jag gått och sugit på några dagar. Hennes förklaringar ang försäljningen går inte riktigt ihop för mig. ???

        Har egentligen ingen aning, men antar att laissa har fel på röntgen eller något annat fem. Någonting stämmer inte i hennes historia i alla fall. Aldrig att hon hade sålt den billigt om hon hade haft möjlighet att sälja den dyrt. O aldrig att hon som har köpt den har betalat nån jättesumma

          Något annat fel*

          Gud vad intressant, när jag läser detta innebär jag att jag varit dum, jag har på riktigt trott att nya ägarna betalade rätt mkt? Men såklart inte, hmmm röntgen kan säkert stämma! Eller nåt annat.

          Det är inte unikt för Nellie men hon som inte kommer från en stenrik familj skulle självklart aldrig sälja för mindre än hon kunde, just för att kunna köpa så bra eller mkt nytt material som möjligt

            Precis. O Hilda som var hennes favorit gick ju finfint att sälja till tävlingsryttare så låter ju märkligt om inte det skulle gå med laissa för att hon vill att den ska få det bra.. o hon som köpte laissa har garanterat inte betalt så mycket som laissa borde kostat till en tävlingsryttare

            Hon har ju nämt otaliga gånger att hon fått miljonbud, även om det i hennes värld bara är sex siffror i en miljon ?. Nya familjen har inga pengar alls så att de köpt en häst över 150 är i stort sett lika med noll.
            Låter ju rimligt att man har en häst med sådan kapacitet att man får miljonbud efter att ha tagit upp den i klasserna under flera år för att sedan när tävlingshästen är på topp i karriären slumpa bort den för att nya ägaren är gullig och gillar att rida och borsta.

              Ja o sen när folk ställer frågor så vänder hon det till att folk är taskiga mot laissas nya ägare.. det är ju inte ägaren folk ifrågasätter, hon är säkert jättegullig och duktig. Det är ju Nellies historia som inte går ihop, det är den folk ifrågasätter! Givetvis är den inte sann och det är där skon klämmer

          Exakt, bara skitprat och läsarna älskar henne för att hon är så snäll som väljer hästens bästa före pengar ? konstigt att hon kan gå på stort bete utan att spränga hagar helt plötsligt med ?

      Då är frågan hur den nya hästen ska betalas? Vad kostar hästen hon söker, 7-10 år till högsta klasserna, på ett ungefär?

        1,2-1,3 skulle jag tro de är villiga att ge, men det är inga hinder. I dressyren finns pengarna. Hon rider upp den och säljer med vinst om ytterligare 3-4 år om den är hel såklart.

        Mamman har väl pengar.
        Nya ska ju vara lite mindre utbildad (men yngre) men en mille blir det nog, kanske mer

          Vad jobbar man ens med om man har så mycket att lägga på en häst ? i WISH!

            Man har rika mor/farföräldrar alt gift sig med man med företag

            Det är vanligt inom hästvärlden att duktiga ryttare går in i samarbeten med personer som har råd att köp dyra hästar. Det är inte alltför ovanligt heller att de personer som äger hästen/största delen av hästen sedan väljer att sälja den, och att ryttaren helt plötsligt står utan häst och utan möjlighet att skaffa en ny häst själv.

      Vad häftigt! Jag förstår noll och intet, men gillar verkligen när andra vet vad de talar om. (För säkerhets skull: jag är inte ironisk.)

    Hur gör ni för att liksom sätta guldkant på vardagen? Eller ta tillvara tiden bättre. Jag hamnar alltid med slöscroll med mobilen på kvällen och/eller kollar på nån serie. Sedan är det sent och man måste gå och lägga sig. Känns som man missar tid som kunde gått till mer meningsfulla saker som ger en glädje? Ge mig tipzzzz

      Laga ”riktig” mat efter recept, duka fint, ät långsamt, lämna alla elektroniska prylar i ett annat rum. Är du själv tar du fram en bra bok till bordet. Gott vin eller öl, avluta med efterrätt och en drink eller tre.

      Hitta anledningar att fira dig själv i vardagen skulle jag säga. Har du presterat bra på jobbet? Ta hand om berget av tvätt once and for all? Avstått från att köpa ett par skor du inte behövde och istället lagt pengarna på sparkontot? Jag gjorde riktigt bra ifrån mig på jobbet i tisdags och köpte en liten flaska skumpa och vindruvor. Sen stängde jag av mobil och dator, satte mig med min favoritbok och försvann i 2,5 timmar 🙂

        Pappersböcker rular!

      Minispa i badrummet, klämma porisar i ansiktet, skrubba, fotbada, lacka tårna, sen sheetmask i en halvtimme så känner jag mig som en vandrande bomullstuss. (Tuss (och tass) är för den delen gulligaste ordet jag vet)

        Tuss är verkligen ett gulligt ord! Och vattenpuss istället för vattenpöl.

          Ah! Vattenpuss! Så gulligt, det ordet ska jag spara på och dela med mig av.

        Jaa tuss och tass är verkligen gulligt! Själv älskar jag ”humla” <3

          Ja humla haha! ”Frö” är också gulligt. Ett litet frö liksom.

            Min hund heter Humla ?

    Filmtips när man är helt ensam, druckit sig mer än salongsberusad och tycker livet suger?

      drick vatten och gå och lägg dig

        Men seriöst gå och borsta dig!

          Det är ju ett jättebra tips?

            Ja det kanske man kan tycka ja, men nu var det ju inte det jag efterfrågade?!

              Titanic ?

      Något roligt! Någon lättsam komedi. Gärna en du sett förut och gillar.

      Horrible bosses. ASrolig!

      Bridesmaids eller I love you Man eller The Other Guys , sååå roliga!

        Åh!!! I love you man!!!

      Stepbrothers med Will Ferrel
      Sjukt rolig! ?

      Måndag hela veckan, eller vad den heter. Klart sevärd när man är litet däven.

    Vad tänks/tycks ang. ASAP Rocky och hela karusellen som varit?

      Folk verkar inte förstå sig på Sveriges rättsväsende. Vad jag sett har man agerat helt rätt och jag står helt på ”Sveriges” sida.

        Jag med. Komma hit ovh slå på människor. Nä usch gillar han inte alls.

          Hahaha va

          Nu slog han inte på en människa utan på en påtänd, dömd vid flertalet gånger tidigare odugling.

            Som tafsade på tjejen i gänget väl?

              Nä, på två andra utländska tjejer som kom fram och försökte hjälpa asap att medla och typ tolka åt afghanen att han skulle lämna dom och gå iväg.

              Det var en annan tjej på gatan bara, utländsk. Henne tafsade de på och dessförinnan innan inne på max hade han stått bakom en okänd tjej och klappat henne på håret

            Det saknar relevans för bedömningen.

            Han har ju själv suttit i fängelse så då är dom ju lika bra.

      Löjligt. Till och med Amerikanare skäms över sin president. Försöka lägga sig i Sveriges rättsväsende. ?

      Men, hans dom är ju en bra måttstock sen. Fritt fram att misshandla folk du stör dig på aka killar på krogen tex. Bara hänvisa till att man försvarat sig.

        Bara och bara. Han har ju varit häktad i en månad

      Tankar:
      – Trump är en jävla pajas
      – Jag är 100% enig med Carla Pantzar och hennes slutplädering

      Jag hade aldrig hört talas om denna människa innan detta. Är jag den enda?

        Nepp.
        Men så har jag inte heller hört talas om typ 75% av alla ”kändisar” som diskuteras här inne…
        Men joooo jag vill läsa här ändå!

      Att 19 åringen skulle blivit utvisad! Har sett hela de klipp som finns och vilket äckligt as han är!!

        Tacka Annie Lööf.

        Vart finns hela klippen?

      Tycker det hela är fruktansvärt löjligt. Båda parter missköte sig, ASAP Rocky och hans vänner borde inte slagit på någon som redan låg ner och 19-åringen borde inte ha följt efter, provocerat och slagit livvakten. Han borde inte heller ha ljugit i rätten, och ändrat sin historia över hur hörlurarna gick sönder bland annat. Tycker ändå att det var helt rätt att ASAP Rocky och hans följe blev satta på fri fot idag.

      Tycker hela grejen är löjlig. Känns som att åklagaren gjorde allt för att få glänsa lite. Hade det inte varit en kändis inblandad hade det lagts ner för länge sen. Sen är målsägandebiträdet ett jävla skämt. Han påstod att han aldrig sett någon som är mer rädd att hans klient. Vilket skämt. En jävla parasit som tidigare knivhuggit folk och som gång på gång trakasserar en snubbe som ör 2×2. Rädd?! Pfft! Och att han vill ha 140.000 i skadestånd. När han hänvisar till förlorad arbetsinkomst kan han inte svara på vart han jobbar. Vilket skämt. Under 5 år kan han inte ens tala svenska.
      Var först helt på Sveriges sida men tycker det har gjorts en höna av en fjäder och hoppas att asap kommer lindrigt undan. Den där parasiten borde utvisas så vi kvinnor kan vara lite säkrare.

        Tro mig, åklagaren har inget syfte att ”glänsa lite”. Åklagare har ingen prestige på det sättet. Blir så less på såna kommentarer. Det är ganska självklart att åtal skulle väckas juridiskt så jag ser inget konstigt med det.

    OPOPULÄRA ÅSIKTER
    Nu har man sett influencers videor ”opopulära åsikter” Amanda Strand sa att hon inte gillar semlor eller är taggad på Lejonkungen? Alltså kom igen förlåt men step up the game, men fattar ändå på ett sätt för dom är kända och måste stå för det dom säger.
    Men nu kan vi anonymt köra RIKTIGA opopulära åsikter. Vad har ni? Jag måste fundera lite

      Tycker sånahär ”opopulära åsikter” mest är till för att folk ska få skita på allt de hatar som andra gillar. Men visst jag har en: det spelar fan ingen roll om någon kallar förskola för dagis

        Hahah thank you! Orkar inte med den där bajsnödigheten. Jag respekterar inte de som jobbar där mindre för att jag kallar det för dagis.

          Jag har faktiskt ingen aning om varför man inte får säga det, bara att alla förskolepedagoger(?) blir skogstokiga i kommentarsfältet när en bloggare råkar skriva fel.

            För mig har det att göra med att höja statusen för ett kvinnodominerat yrke. Min mans kompis exakt varje gång vi träffas ska han oja sig över att min utbildning är 3,5 år och herregud tar det 3,5 år att lära sig byta blöjor. Stött på detta resonemang hos flera andra. Vilket jag tycker är tråkigt då vi får extremt stor kompetens om barn, utbildning osv.

            Dock blir jag väl inte skogstokig haha men vi har faktiskt haft förskola sen första läroplanen kom för typ 2 decennier sen men folk är lite sega och envisas med dagis, kanske ska börja kalla det barnträdgård igen? ^^

              Det hade iofs varit rätt gulligt haha! Barnträdgård 🙂 Nä men jag förstår din frustration över hur din mans kompis pratar och underminerar. Dock så upplever jag att de flesta tycker att ni gör ett jättebra jobb som har hand om våra barn och att kalla det dagis har inte med status att göra. Dagis är ett lite gulligt ord, har med barn att göra och de enda det ”skadar” är de som känner sig kränkta. Det är väl inte så farligt?

                Förlåt om jag lät superprovokativ där på slutet 😛 Var inte meningen att få det att låta så. Bara gav min syn på det. Jag hade förstått om det var något som från början var meningen att trycka ner men dagis har alltid sagts på ett neutralt sätt utan illvilja.

                  Jo, tycker också de låter gulligt med dagis. Och förstår att de flesta inte tycker som min mans kompis but still. Nej det är inte så farligt och IRL så ”rättar” jag aldrig någon, vill de säga dagis gör det men jag säger förskola.
                  De där med att vi gör ett bra jobb så brukar de typ låta såhär ”gud jag skulle aldrig palla med 20 skrikande ungar, fattar inte hur ni orkar” så det tycker inte jag talar för att de anser oss ha en god kompetens inom barns utveckling exempelvis.

                  En rolig grej är dock när min mamma som säger dagis frågar min 4åring om han haft det bra på dagis så tittar han oförstående, hon kommer på sig själv och ändrar har du haft det bra på förskolan och då får hon svar ??

                    Men nu kallar ju många det för ”föris” vilket i så fall borde vara minst lika illa som ”dagis”.
                    Vad tycker ni som arbetar på förskola om ordet ”föris”?

                      Jag tycker det är bättre än dagis då det leker med ordet förskola istället. Så om man nu tycker det är så jobbigt att säga förskola så är föris att föredra tycker jag =)

          Snacka om att ha valt fel yrke när titeln är så viktig…

      Min impopulära åsikt är:

      att alkohol är alldeles för normaliserat och att för mycket cirkulerar kring ”att få öppna första ölen”.
      Tycker det är pinsamt med de som måste dricka öl kl10.00 på flygplatsen för de ska på semester. För att det är lite klämkäckt

        Mycket pinsamt. Skäms när folk lägger ut redan från flygplatsen att nu är set semester och en bild på alkohol????

        Tror de flesta dricker öl så tidigt på flygplatsen för att de är nervösa över att flyga.

        Håller inte med. Jag tycker det är både gott , och liten ”wow”, nu ska vi resa.

        När jag brukade åka till Thailand landade vi runt sex på morgonen, och drog första ölen då. Chang 4ever!

        Klämkäckt? Snarare att man firar att semestern börjar eller att man är flygrädd.

      Det här är ju redan gjort här inne flera gånger.

        Din impopulära åsikt är alltså att vara negativ kring önskemålet om impopulära åsikter.

          Jag tycker att det var en populär åsikt ?

            Populärvetenskaplig åtminstone.

        Nu fick jag en negativ åsikt. Vill du höra den?

      Jag anser att föräldrar som ger barn 100 % veganmat från de att de är små inte vet vad de sysslar med.

        De som ger sina barn veganmat har nog 100 gånger bättre koll på näringslära än de som serverar valfritt kött med valfria kolhydrater.

        Haha varför då

      Jag har en, men den är tyvärr superelak. Och jag är inte superelak som person. ?

        Varför ens nämna att du har en om du nu inte vill säga vad det är?

        Om du nu tycker att din åsikt är superelak, hur kommer det sig att du har kvar den? ? om du själv tycker att den är superelak så låter det ju som att du är medveten om att din åsikt är fel? O då borde man la byta åsikt? Annars vet jag inte vad skillnaden är på att ha superelaka åsikter o att va en superelak person? ?

          Fast det kanske är mer fördomar hen tänker på. Jag har fördomar som jag vet är fördomar och inte särskilt trevliga. Så behåller dem för mig själv. Lite annorlunda än åsikter.
          Funderar nu på om fördomar stavas med två m….

            Ah precis, men då vet man ju ändå med sig att man kanske har fel om man kallar det fördom. Tänker att en åsikt är mer vad man står för ?

            Nä, du stavar helt rätt, fördomar med ett m. Vill inte vara språkpolis och korrigerar aldrig men får ilningar varje gång någon stavar dömer med två m.

          En åsikt måste väl inte vara fel bara för att den är elak?

            Nej men om man står fast vid en åsikt trots att man vet att den är superelak så känns det konstigt att hävda att man inte är en elak person 🙂

      Jag tycker gurka är vidrigt äckligt.

        MEN JAAA! Har inte mer att säga än så. Kanske samma sak en gång till: JAAA

      Jag tycker det borde finnas en kurs i hur man går. För folk på stan kan fan inte gå normalt och tvärnitar så man nästan går in i dem och måste hoppa ut på gatan.

        Jaaaa. Eller personer som stannar så fort de ska säga något om man är ute och går med dem. Hallå, du kan gå samtidigt som du pratar, det är fullt möjligt!!

        Det där är väl ingen impopulär åsikt? Det kan inte vara ovanligt att tycka det är svinjobbigt med sånna människor

          Nä kanske inte.
          Men vem gör så????? De måste ju själva tycka de är reko.

        Maxi eller annan mataffär, folk blockerar gångarna med sina kundvagnar står bara helt lugnt och pratar, och har inte vett att flytta på sig, oftast pensionärer

          Vem är pensionär enligt dig ? Alla över 40 ?

            Barnvagnar ? Tar mer plats än en rullator.

        Ja eller när de tränger sig för att sedan gå SAKTA framför en!

          De gör det bara för att de kan. Du får ge igen när du själv har blivit pensionär. Jag kommer att göra det … He, he.

            Vadå ge igen ? Alla symtom på att man blivit äldre, både kroppsligt och mentalt , kommer snabbare än ni tror. Njut av ungdomen , men som pensionär njuter jag

      Jag älskar att bli berusad!

        Samma här, just nu! Tack Gud för autokorrelation eller varre heter.

      Unpopular opinion: Jag tycker att vi betalar för mycket skatt i det här landet 🙂 Fråga gällande Lejonkungen; varför skulle det vara unpopular? Det är ju en klassiker!

        Jag med. Tycker det är galet faktiskt. Och en annan sak, hur i helvete kan stackarna i Dorotea kommun ha 35 % i kommunalskatt?! Sjukt. Tacka vet jag Solna alltså..

          Oj! Det visste jag inte. Helt befängt 🙂

          Kommunerna sätter själva sin skattesats.

            Som om de fattiga kommunerna hade något val?

              Du behöver nog läsa på lite. Andra kommuners överskott fördelas på de kommuner som det inte gått lika bra för. Således saknar det relevans huruvida ”fattiga” kommuner haft ett val, för det har dom.

        Jag betalar gärna skatt. Det brukar också va en unpopular opinion av nån anledning ?

          Jag sa inte att jag inte vill betala skatt. Utan att den är för hög 🙂

            Jojo, men jag betalar gärna hög skatt menar jag ?

              All right 🙂 Upplever inte det som en unpopular opinion i Sverige, men det kanske beror väl (förstås) på kontext och vilka man umgås med.

          Jag tror du har den bästa unpopular opinionen här haha!

      Mina ögon blöder när jag ser vuxna kvinnor över 18 år ha råttsvansar i håret.

        Haha. Jag tycker det är ytligt med vuxna kvinnor som har håret nedsläppt och fixat. Knutar, svansar och flätor ftw.

          Intressant, aldrig hört denna åsikt förut! Får jag fråga hur gammal du är?

        Åhhh jag håller med. Men mer från 10 års åldern…

      Det är larvigt och osjälvständigt att ha brudtärnor på sitt bröllop.

        Lol trodde det stod oanständigt

          Snudd på

      Jag tycker kvinnor som lämnar allt bakom sig för en killes skull (byter stad, dumpar jobb, vänner och familj, blir ”hemmafru” och beroende ekonomiskt m.m.) och sedan blir dumpade (eller vill dumpa själva men ”har inget i livet”) får skylla sig själva. Jag har noll sympati för dessa människor. Är man så dum så man släpper allting för en annan persons skull utan att tänka långsiktigt får man skylla sig själv.

      Ni kan läsa ett exempel på exakt det jag menar om ni skrollar ner en bit…

        Kan du inte känna empati med någon som livet skitit sig för trots att det beror på att de själva har gjort dåliga val? :/ håller med om att det är dumt, men jag tycker ändå synd om dem

          Typ 0.01 % empati. Resten är bara ”skyll dig själv”.

        Tack, det finns alltså flera av oss. Jag är så jävla trött på att säga till folk att de dejtar en skit och det är ett val, sen kommer de och är chockade när han gjort nått riktigt skitigt. Alltså, vad fan trodde du? Han vevade med alla varningsflaggor som finns, behandlade dig som skit, och du ör förvånad?! Nej nej nej, orkar ej.

          AMEN

        Det var jag som skrev kommentaren du hånar. Ja, jag får skylla mig själv. Jag var ung och osäker och blev kär. Det var inte så att han började med att vara ett svin, då hade jag inte flyttat ihop med honom såklart. Nej, han var världens underbaraste för att sedan sakta, över åren, förvandlas till något. Förvandlingen gick sakta så jag inte hängde med och när jag kritiserade hans beteende så hade han en helt annan uppfattning om vad han hade sagt att jag tvivlade på mig själv, t.ex om han sa att jag var äcklig och ful så sa han efter att han bara hade skämtat.

        Du kan håna mig hur mycket du vill om det får dig att må bättre. Jag mår nog lika dåligt oavsett. Jag vet att andra kan ha svårt att förstå varför en stannar hos en man som köper grejer i ens namn så jag har skyhöga skulder, som spottar och slår en. Ja, precis som du så tycker jag väl att jag får skylla mig själv, att jag inte är värd något annat. Ibland får jag glimtar av hopp och tänker att jag kan ta mig ur, t.ex när jag skrev här. Men slås sedn över hur dum jag är med alla skulder jag har kan jag aldrig få ett boende.

      Tycker inte att Trump är så illa om man jämför med andra presidenter.

        Kim Jong-un är inte en så dålig ledare ändå

          Skillnad på en diktator och någon som blivit demokratiskt vald.

            Jovisst, Kim tog makten själv medan Trump lät Ryssland fixa det åt honom.

        Sant. Han har ju iaf inte startat några krig.

        Tur att du inte bor i USA, alternativt inte är en som drabbas negativt av hans partis politik.

      Folk som tycker att ”Vår tid är nu” är ” sååååå braaaaa” är jävligt basic. Den serien är verkligen som skilda värdar goes kostymdrama. Bara för att något är påkostat är det inte nödvändigtvis bra.

        Den är skit!!!

        Jag tycker att ”Vår tid är nu” är hur bra som helst. Älskar den!

      Haha! Jag har ett helt gäng.

      1. Jag är helt med på att man inte ska ses som slampa om man har sex med många män för nöjets skull men jag anser ändå att killarna borde få jobba lite hårdare för att få ligga, tjejerna släpper till lite för lätt. Ställ krav och ha höga krav!

      2. Kräks i munnen över söta par-bilder på instagram med text ”För evigt du och jag”. Bottnar sig helt och hållet i all erfarenhet jag har av perfekta par sett till ytan men bakom stängda dörrar är det otrohet,misssbruk och skandaler.

      3. Förstår inte varför man ska se filmer som är klassiker. Har inte sett Star Wars,Matrix eller Sagan om Ringen, för det är inte min typ av film.

      4. Har så oerhört svårt för snåla människor. Traumatiserad av en tidigare vän som var äckligt snål och förpestade livet för alla i hennes närhet.

      5, Att bli kallad PK är en komplimang för mig, och jag förstår inte varför det har blivit ”fult” att vara PK. Att hoppa på varje ord någon säger och vara nitisk i varje ordval är att vara idiot, inte PK.

      6. Älskar att jobba statligt. Av någon anledning är det fult och dåligt att vara ”fast” i råtthjulet och gilla att arbeta för direkt samhällsviktiga funktioner. Alla vill ta del av Sveriges välfärd men ingen vill jobba och bidra till den? Konstigt.

        Förstår inte hur att bli kallad PK kan vara en komplimang? Upplever det som att man inte vågar stå för sina riktiga åsikter, varken för sig själv eller inför andra, utan har formats till att tycka det som stora massan tycker.

          Det finns nog olika sätt att se det på, men mina åsikter är helt och hållet mina egna, oavsett om resten av världen håller med mig eller inte.

          Att se alla människors lika värde och inte göra skillnad på folk och folk är vad vissa säger är PK och då är jag mer än gärna PK. For lajf.

        Håller med om flera punkter, så alltför impopulärt är det ej!

      Jag tycker kvinnor som skickar in stories till typ Mansbebisar är så jäkla mähä och offerkoftor och jag kan inte tycka synd om dem. Fattar inte hur fan man hamnar i en sån situation med såna värdelösa män och inte gör något åt det? Jag tror de gillar att vara offer och tycka synd om sig själva.

        Ofta visa väl inte män det på första dejten liksom. Och för många blir ojämställdheten extra tydligt efter barn. Det är inte alltid så lätt att ”göra något”. Vf lämnar inte kvinnor som blir misshandlade- jo på grund av massa anledningar bland annat gaslighting.

        Men jag slutade faktiskt följa för ett tag sen av två anledningar, för många jäkla regler och om någon sa emot en promille så halshöggs personen i princip. Och sen för att de började dela berättelser som jag tycker både killar och tjejer är lika dåliga på där de faktiskt inte har med strukturer att göra, typ att någons kille glömde skorna på hallmattan istället för i skohyllan. Snälla rara liksom, men tycker dock mansbebisar va bra på så sätt att öppna upp för män och kvinnor att faktiskt se strukturer och ojämställdheten som finns i många heteroförhållanden.

        hehe spåna iväg lite, hade tydligen lite att säga om mansbebisar ^^

      Att den som är född man aldrig kan bli kvinna även om han byter namn, knaprar hormoner och genomgår könsstympning. Han har kvar sina manliga kromosomer. (och samma för kvinnor så klart) kommer aldrig se en transperson som dess nya påhittade kön. Transpersoner borde få psykiatrisk hjälp i stället för att uppmuntra deras sjukdom.

        det där e inte nån random tihi unpopular opinion, det där är transfobiskt och du bör hålla käften om din vidriga syn på människor

          Se hur det är i Polen för HBTQpersoner. De är inte särskilt omtyckta i en del kretsar:

          http://bulletinen.org/wordpress/category/homosexuella/

          Det är inte transfobiskt. Jag är inte ett dugg rädd för transpersoner.

            Det är inte heller vad transfobi betyder ?‍♀️

              Det är exakt vad det betyder. Slå upp ordet fobi i ett lexikon (=tjock bok som innehåller förklaringar till ord)

                Men jösses. Snälla slå upp transfobi.

        Ska förtydliga att jag inte ser ner på transpersoner eller tycker de är mindre värda, jag tycker bara inte att det går att byta kön. Man föds med de kromosomer man föds med.

          Fast en transperson som korrigerar sitt kön gör det för att de känner sig som ett annat kön än det de är födda i. Det har inget med kromosomer att göra.

          Personligen bara förstår jag inte VAD som gör att man skulle vara ett eller annat kön utom just ens könsorgan? Jag har försökt googla för att få svar men finns inget. Man kan ju vara maskulin kvinna eller feminin man utan att vara ett annat kön – alltså alla är ju människor och individer med egna drag och personligheter. Vad är det som gör att man känner att man är fel? det är ju inte hormoner och det är inte ens könsorgan. Är det trauma från barndomen (någonting som studier visar på att många transpersoner varit med om som unga) eller var kommer det ifrån? Jag har ingenting emot transpersoner öht och det är ju inte upp till mig att förstå heller. Skulle nog aldrig uttrycka detta irl heller för jag vet inte om jag får lov att undra ens. Men jag undrar verkligen ändå

            Ok, från de jag känner så förklarar de att det sitter i hjärnan. Att de upplever att den kropp de fötts med inte stämmer. Hjärnan förväntar sig ungefär att se det andra könsorganet, tex på kroppen, men kroppen har skapt ett annat. Nån sa att den känner sig ”född i fel kropp”. Att hjärnan har rätt, och att kroppen inte stämmer överens med detta. Vi som inte upplever detta har ju bara att acceptera att en del människor upplever det så, vi kan och behöver inte förstå

            Svar men i modd… Hjärnan upplever att kroppen inte stämmer med vad hjärnan förväntar sig, typ.

          Och jo, du ser ner på dem (milt uttryckt!) eftersom du med ditt tankesätt inte tillåter dem att vara sig själva. Om du tyckte att de var lika mycket värda som alla andra så skulle du för det första sätta dig in i frågan mer, och för det andra acceptera dem för dem de är. Du har ingen som helst rätt att bestämma hur någon annan definierat sig.

            Jag vill verkligen inte bestämma hur de definierar sig. Jag förbehåller mig dock rätten att definiera andra för mig själv.

              Fast det behöver (ska) du inte göra. Bara acceptera dem istället.

                Klart jag accepterar dem i ett socialt sammanhang, sen vad jag tycker innerst inne är ju upp till mig.

      Jag hatar norska danska och göteborgska. Göteborgska låter som svenska med indisk dialekt.

        Må vara partisk då min pojkvän är från Göteborg, men tycker det är så jäääävla charmigt ?

    Är det så normalt att bråka ofta i en relation? Känner folk som seriöst har gjort slut 3!! ggr men antyder man något för dem får man höra att det är SÅ normalt att bråka hela tiden och nåt som alla par gör. Seriöst. Är det ingen riktig relation om det är mestadels friktionsfritt och man inte måste kriga för att fortsätta vara tillsammans? Jag pratar inte om vardagsgnabb om vem som glömt att köpa creme fraiche osv nu. Vad tror ni?

      Beror nog hur man är som person. Konfliktsökande, konflikträdd eller chill ?

        Har haft turen att slippa grälsjuka partners i så fall. Men har faktiskt nån i min närhet som är tillsammans med en sån, sjukt jobbigt med alla konflikter som uppstår så jag undviker dem.

          Jag undviker sådana personer med. Gillar inte människor som vill bråka. Finns nog dom som nästan förstör livet för sin partner pga bråk. Vad hemskt.

      Triggande opinion: Nej jag tycker inte det är ’normalt’ eller hälsosamt faktiskt. Har några bekanta (tjejen är min släkting) som gör slut ca 1 gång i månaden och jag har helt slutat ge råd till henne när hon kommer till mig och bölar för att hennes kille har dumpat henne och sen blir de tillsammans igen. Sedan dumpar hon honom och ångrar sig och så är cirkusen igång igen. Jag tycker inte det är normalt att tjafsa varje dag heller. Jag har turen att leva med en kille som gör mig lycklig och vi tjafsar aldrig. Det låter kanske konstigt enligt vissa av er drama queens men det är faktiskt inte ovanligt att det finns par som aldrig bråkar. Det har blivit en vardaglig grej att säga saker som ”Jag och min killar bråkar konstant men vi älskar varann ändå”. Det är klart att vi två inte har perfekta liv och aldrig är oense – men vi bråkar inte. Tror faktiskt inte det är bra om man tror att det är normalt att göra slut titt som tätt eller att ha stora bråk hela tiden.

        Tack!! Håller helt med dig, det är inte en frisk relation om man bråkar konstant.

      Jag kan bara tala för mig själv, vi bråkar aldrig. Jag gnabbas om saker han inte gör eller tar hand om osv men aldrig någonsin höjer vi rösten till varandra och har aldrig gjort det förr heller. När det är på väg att rinna över i bägaren (min bägare) så pratar vi ut, kanske grinar en skvätt (mest jag) och sen känns det bra igen. Jag vet inte vad vi gör eller inte gör som håller vårt hem grälfritt men skulle må väldigt dåligt om vi bråkade så ofta.
      Kanske kan det vara så för personer som har mycket temperament och kanske är väldigt lika i sinnet, men man måste ju kunna lägga band på sig och förstå att det är ett problem om man inte kan prata om något eller reda ut problem utan att bråka.

      Jag vet inte men jag tror bråk oftast är orsaken av antingen dålig/otydlig kommunikation (tar saker för givet, eller hoppas någon är tankeläsare) och sämre förmåga att sätta sig in i den andres situation (empati). Sen är det kanske mycket små saker här och där som inte ventileras tills det byggs upp och sen exploderar i ansiktet på någon.

        Låter som att du har en sund syn på det!

      Jag tror många par bråkar pga dålig kommunikation och att de inte lyssnar samt respekterar varandras åsikter.

        Så är det absolut, och det verkar som att många har samma bråk om och om igen, lös det eller gör slut för gott tycker ju jag.

      Jag skulle aldrig kunna vara tillsammans med någon som hotar med att göra slut eller gör slut så fort man är oense. Jag skulle inte kunna känna mig trygg i relationen då. Men det lär väl vara mer vanligt bland yngre, 20 och neråt?

      Innan vi fick barn levde vi friktionsfritt för de mesta, nu lite mer gnabb eftersom man är tröttare ^^

      Bråkar nog mer än andra men har verkligen taggat ner på det här ”nu gör jag slut” för visst känner jag så i stunden men det går ju över och det mesta går att reda ut. Däremot brukar jag upplysa min numera man om att han ska veta att han var riktigt skild igår, så att han fattar allvaret typ. Kan inte va nära folk som inte vill bråka, det rensar luften och en kommer någonstans i relationen.

        Du har alltså inte taggat ned.

    Jag låg och funderade på en sak här om kvällen, jag saknar skolstarten på hösten!
    Okej, jag saknar inte att börja skolan, men ni vet känslan. Jag saknar att få köpa nya block, pennor, kalendrar och sen få förbereda sig med lite pirr i magen. Sen de första tidiga mornarna medans det fortfarande är sommar på dagarna men det börjar bli svalt och krispigt på nätterna så man fryser lite när man ska upp tidigt och iväg. Det luktar liksom som en ny start utomhus (trots att hösten kanske inte är symboliskt med nystart som våren är).

    Dessvärre har jag ingen som helst nytta av att köpa kollegieblock och pennor och jag har absolut ingen nytta av en kalender för det hamnar som påminnelser i mobilen numer. Men det var ändå mysigt att ha en filofax och kluddra i förr om åren.

    Nu vill jag mest fixa, förbereda, planera, sätta sparmål, bli en huslig tant och få lite rutiner igen. Så det är väl bra antar jag, semestern är klar och jag känner mig klar.
    Sorry på förhand om någon blir bummed av mitt pepp-talk inför hösten! Känner någon som mig?

      Åh älskar fasiken det!! ❤️

      Håller med om allt! Man fick lite nya kläder till skolstarten också… Hösten känns mer som en naturlig nystart än januari. Man får väl dra igång lite projekt och köpa en fin anteckningsbok – ta tillvara den känslan!

      Som Bella säger varje år: hösten är mera nystart för mig än nyår

        Hon är ju klok som en bok ?

          Hon hade kanske varit det om det inte varit för att alla på hela jordklotet och fan och hans moster tycker samma sak och det inte är något som är unikt för henne

            Jag var inte så seriös ?

          * som Anna Book

      Yes! Jag älskar skolstart! Jag har dessutom börjat läsa på universitetet så här i 30-årsåldern så jag har skolstart om en månad. Laddar redan.

        Jag med! ?

        Jag också. 31 år och ska börja läsa på Lunds universitet i september. Känns verkligen pirrigt!

      Åhh! Jag med! Jag brukade lägga outfiten jag skulle ha bredvid sängen och rada upp läppglans, mascara och örhängen. Packade väskan med nytt block, nya pennor, kalender, tuggummmi etc. och hängde den på dörren.

      Och morgonen är exakt så som du beskriver <3 Klockan är typ 07.30, det är rätt svalt men det är fortfarande sommarljust och det känns att det kommer bli en varm dag. Vi hade ett äppelträd därhemma och på morgonen på väg till bussen brukade jag alltid plocka med mig ett till skolan. Det var sådana där små röda, söta sommaräpplen och det fanns alltid dagg på dem när man tog ett. DET är nostalgi!

        Jag känner verkligen exakt det du beskriver, härlig känsla! Samma men ändå inte riktigt att gå tillbaka till jobbet på något vis , det ska vara skolan!

          Jag kände samma för att gå till skolan, men jobbet är nått helt annat. Fy fan ? kanske hade känns samma om jag fortf haft sommarlov i 10 veckor

            JA! Jag tror också att det handlade mycket om att man var ”färdig” med sommaren efter 10 veckor hemma. Det var så roligt att träffa kompisarna igen men hallå 4 veckor semester.. Hur lite är inte det. Skulle kunna ta några fler veckor för att sen hitta tillbaka till den där känslan igen.

      Jag fyller alltid på skafferi/kyl/frys med början i augusti. Sedan, när de första höststormarna drar in, så vet jag att jag kan stanna hemma i över en vecka om det skulle behövas och ändå äta gott. (Ja, jag är lite smygprepper också.)

        Älskar att bunkra skafferi och frys, det får gärna vara hembakade grejer för mig också. Lite bullar, småkakor osv. Vad bunkrar du ditt kök med för gott inför hösten? Tips?

          Köper alltid på mig varor på extrapris/rea som jag vet går åt. Den här veckan krossade tomater, kokosmjölk, asiatiska kryddblandningar, lemonad, vårrullar (10 för 35:-), Dumle lakrits.

      Jag! Men det är inte så att jag längtar till hösten eller så för det, jag har snarare ångest över att sommaren är slut snart och att det blir mörkt och kallt och att det är 10 månader till nästa sommar.

        Men jisses augusti är en sommarmånad. Och för mej även september. Blir så deppig när en del redan pratat om hösten. Hallå det var 25 grader idag i stockholm.

          Ja fast det känns bara som sommar fram till mitten av augusti.

        Allt härligt som kommer där mellan då, alla vackra löv, halloween, sen julen och allt som hör till. Efter julen kommer vintern och skidåkning på knarrig härlig snö, sen efter det är det bara se fram emot våren igen. Och vips så är det sommar 🙂

          Så är jag också, ser fram emot det som kommer! Nu är det snart dags för kräftor, sedan blir det vackra färger på löven, bio och tända ljus, kanske en weekendresa, halloween är kul och sedan börjat ju allt mys inför jul!

          Nää, haha. Jag tycker väl december är lite mysig och när löven börjar ändra färg men tycker t.ex att november är en riktigt tråkig månad, den tar aldrig slut. Januari-mars är också tråkiga, långa månader och man vet inte när sista snön kommer. Från påsk och framåt är det okej, med lite extra lediga dagar, solljus och att fotbollen drar igång.
          I år har jag i alla fall lite roliga saker att se fram emot i september och i oktober, ännu inget i november men det bör vara lättlöst.?

      Tänkte häromdagen på hur kul det var när man köpte bänkpapper, papper att slå in böckerna i och matchande pennskrin etc. Nostalgi ?

    Era värsta dejter ni varit på?

      Träffade en gymsnubbe en gång som inte pratade om annat än sin träning och kosttillskott och liknande. Blev ingen mer dejt efter det. En annan kille jag träffat några gånger ledde senare till rummel i sänghalmen, han drog mig i håret under akten och det var inget vidare! Senare (typ månader efter) skrev han och frågade om jag hade typ klamydia eller något för det hade kliat i skrevet på han. EH JA DUMT av mig att vi inte använde kondom men jag åt p-piller. Jisses..

      Måste säga två!

      En dejt där vi gick på en trevlig middag, allt kändes bra. Tills vi skulle gå och jag gick till taxin. Då sprang han tillbaka till servitrisen och bad om hennes nummer. I kid you not. På en annan dejt hade killen ifråga druckit lite redan innan vi sågs och sen drack han ännu mer under kvällen, blev rätt berusad och pratade om hur het hans mamma fortfarande var (!)

        Du vinner!

        Älskar ditt nick ?

      Den barnlösa 38-åringen som efter ett par drinkar berättade att hennes ex hade dumpat henne eftersom han inte trodde att hon skulle bli en bra mor. Har nog aldrig träffat en bittrare människa.

      En tjej som inte sa något på 20 timmar…

        Just fan, har du inte delat den storyn här tidigare? Får något svagt minne om denna tjej som hägrade i din lägenhet utan att säga något och hur det hela eskalerade minns jag ej, flydde du tillslut eller gick hon hem?

          Har skrivit om den förut ja, och jag tror den snoddes och postades på Flashback någon gång också. Hon gick till slut… Då sa hon för övrigt ”hej!”

        Men.. alltså inte ett ljud ur munnen överhuvud taget?? Hur lyckas man med det?

          Det får du fråga henne om… Men du får nog inget svar.

      Hahaha åh. Hade en bekant från skolan, så kom vi i kontakt igen, det blev flirtigt och jag skulle åka hem till honom. Vi skulle kolla på mellofinalen och laga tacos. Jag kom dit, han var allt annat än trevlig. En fotbollsmatch stod på på Tv:n och det är ett intresse vi båda har så det var ändå okej. Men han var så jäkla kall. Sa inte ett ord knappt, hade en sjukt dryg attityd. Det lilla vi pratade klarade han inte av att jag kunde bättre än honom. Stannade en halvlek. Han satt dessutom med mobilen hela tiden. Tänkte gå betydligt tidigare men sen kände jag att halvlek var en naturlig tid att gå.

      Min värsta dejt var p.g.a av mig. Jag mådde otroligt dålig en period. Då jag varken åt eller sov något. (Nu vet jag hur fuck-up hjärnan blir utan sömn. Mat klarar man sig utan)
      Iallafall, skulle träffa någon snubbe på tinder. Jag dracknågra glas innan vi skulle mötas.
      Mötet gick bra och vi gick hem till honom och tog några glas. Helt plötsligt känner jag att jag behöver spy (och jag spyr aldrig!! Om det inte är magsjuka). Spydde ner hela hans soffa. Kroppen sa helt enkelt ifrån.
      Men kvällen slutade med att vi låg ändå. ?
      (Har dyslexi. Så min skrivning kan vara värdelös)

      Kan inte påstå att jag varit på många traditionella dejter men jag träffade en kille från Tinder som var värdelös.
      Vi hade pratat intensivt i flera veckor innan jag gjorde misstaget att åka hem till honom för att träffas och umgås.

      Väl där satt han bara och stirrade på mig, och flyttade sakta och sakta närmare mig trots att energin och vibbarna var helt fel.
      Det var smutsigt överallt och han bjöd varken på snacks eller dricka, trots att han haft flera dagar på sig att förbereda och handla/städa. Han var aggressiv och intensiv, vi hade sex och det gick så snabbt att jag inte ens hann tänka efter om jag ville.
      Slutade med att jag spenderade mer än ett dygn där och efter ca 30 timmar kom han på att vi kanske borde äta mat, så han skulle vara gullig och göra frukost till mig.. En torr macka serverades och när jag hade ätit upp halva tyckte han att han skulle äta upp resterande halva och dricka upp resten av min juice. Jag var vrålhungrig och hade gärna ätit 5 mackor till.

        Vaaa varför låg du med honom, han verkade ju knäpp och äcklig? Och varför stannade du så länge?

          Ja du, det undrar jag med. Ångrar det som fan och jag har ingen annan ursäkt än att han var så intensiv och ”på” mig att jag inte ens hann tänka efter om jag ville ha sex med honom. Tiden gick snabbt, jag ville mer än gärna att han skulle vara rätt för mig, och jag kände inte efter vad jag ville egentligen.

            Bra förklarat – viktig insikt också som gör att du slipper uppleva något sådant igen. Du kommer först!

            Han låter äcklig, men en lärdom från det där kanske kan vara att jobba på din egen kommunikation? Och att lita på din intuition. Det fanns ingen anledning att stanna 30 timmar om du vantrivdes. Och varför behövde han komma på att du behövde mat? Att du var hungrig hade du rimligtvis kunnat säga.

    Så trött på all mat, vet inte vad jag skall äta som är gott längre. Slängt en hel del jag köpt, inget smakar. Äter jag ute, blir det alltid pizza, säkert kort. Tips önskas!

      Tortellini med gorgonzolasås, om du vill laga själv.
      Vegetarisk meze från Beirut café, om du vill handla med dig färdigmat.

      Pasta med parmesan, parmaskinka och basilika. Lite svartpeppar på. Mums!

      rostbiff med potatissallad är ett säkert kort för mig. eller en enkel sallad. kyckling och kimchi är också lätt och gott att äta

    Vill diskutera ett fenomen som jag ofta ser på influensernas instagram. Att de måste påtala något med bilen (typ ”Bry er inte om att mina naglar är utväxta”, ”Hej bleka ben”) Dåliga exempel kanske men förstår ni vad jag menar?

    Att dom skäms över något, som säkert ingen hade sett ändå. Tänker på Kenzas bild på instagram ”nevermind my old pre-birth gellac that i tried to cover with nailpolish” Men hallå, ingen hade sett någon skillnad.

      Håller helt med. De garderar sig för kommentarer om just det vilket är synd och många hade nog aldrig lagt märke till det om de inte skrivit om det. Som med Kenzas naglar, jag fick kolla igen för jag reagerade ju inte på det. Dessutom… det skapar ju en tvärtomeffekt? Jag känner ju då för att kolla på hennes ”bleka” ben, naglar eller vad det nu är. Reverse psychology!

      Precis så!

      Hade varit roligt och intressant med ett inlägg angående detta Camcam! ?

    Hur gamla är personerna du känner som anser detta? Det låter lite tonårsdramatik. Själv skulle jag aldrig orka med det det, jag och min partner grälar i princip aldrig och skulle bli helt slut av så mycket bråk. Dock är ju alla olika så vissa har väl behov av en mer ”passionerad” relation, men inte så som du beskriver, det tror jag inte är så vanligt.

      Antar att du tänkte svara på mitt inlägg. De jag specifikt tänkte på är runt 30!!! Men jag ser det på sociala medier hela tiden, heteropar som pratar om hur de vill döda varandra men ändå är meant 2 be

    Jag känner mig så efter alla mina vänner. Alla är klara med utbildning osv. Jag var tvungen att ta en paus i min utbildning på två år pga dödsfall i familjen och andra hemska händelser. Var helt enkelt tvungen att fokusera på att må bättre psykiskt innan jag kunde ta tag i studierna. När jag väl började igen tog det flera terminer att komma i fas igen. Är väl hyfsat i fas nu och har ca tre terminer kvar. Är snart 30 och känner att jag är så himla efter alla andra. Är inte där jag hade planerat att vara i livet vid 30 år. Det känns så surt och känner mig misslyckad jämfört med alla andra.

      Så tycker jag inte du borde känna. Var stolt att du klara dig igenom de hemska du var med om och att du bara har 3 terminer kvar, skitbra jobbat ju! Om det bara är att alla dina vänner är klara med utbildning så kolla runt på campus, i min kull är vi i åldrarna 19-46 de flesta typ 26-30. Och njut av att fortfarande plugga, jag älskar det, lägga upp dagen, läsa/skriva, föreläsningar, lunch på campus. Hahha såklart kommer de vara kul när man är klar och jobbar men fan så najs och plugga =)

      Förstår hur du menar, tror många känner så nån gång! Men tänk ändå hur länge man (förhoppningsvis) lever, nått år senare hit o dit har sällan betydelse ? du kommer ju jobba i mängder av år, de där åren du ”missade” eller hamnade efter är ju egentligen bara en spott i havet ?

      Men gud, det skulle kunna varit jag som skrev den här kommentaren! Du är inte ensam, och inte jag heller tydligen!?

      Du är grym som kämpar på!!!!! Ge aldrig upp. Ibland slår livet ned oss men du är så duktig som inte ligher kvar på marken och tar sparkar. Upp och boxa livet och plugga på. Snart är du klar 😉

    Vad gör man när magkänslan säger att ens man trycker ner en och att jag ska lämna men jag har ingenting. Inget körkort. Inga vänner. Ingen familj. Sjukskriven.

    Jag har skulder sedan tidigare och kan inte få ett lägenhetskontrakt. Har inte råd med andrahandshyrorna i Stockholm.

    Jag flyttade hit för hans skull för 10 år sedan, lämnade vänner och familj. Nu finns inga kvar.

      Är det ett måste att bo i Stockholm då? Kanske börja om i en annan stad? Börja plugga något på distans och få csn?

        Nej. Inget måste. Har inget som binder mig här. Har hört av mig till hyresvärdar i flera olika städer men får inget pga mina skulder plus mina hundar.

        Får inte ta mer CSN och jag är ändå sjukskriven.

          Satsa på att flytta, börja om någon annanstans, för din egen skull. Det finns billigare o trevligare städer än sthlm!

          Vad menar du med ”får inget”? Du kan väl hyra lägenhet istället för att köpa. När jag hörde av mig till en miljon privata hyresvärdar (för att hyra alltså) under min lägenhetsjakt så var det ingen (!) som frågade varken om skulder (vilket jag har), rökning eller husdjur och jag berättade för alla att jag enbart hade en vid behovs-anställning. Jag bor också i en storstad för övrigt.

            Eller ja, stryk meningen ”du kan väl hyra lägenhet istället för att köpa.” Det är ju det du vill.

      Hur höga är dina skulder?

      Har du en plan för skulderna och hur du ska betala tillbaka? Hur länge tror du att du kommer vara sjukskriven? Finns det chans för arbetsträning eller rehabilitering? Vet ju ingenting om er relation men kan tänka mig att pressen du känner, och det faktum att du uppenbarligen känner att du inte riktigt har några egna ben att stå på, påverkar just er relation just nu. Kanske kan den bli bättre om du känner att du har mer kontroll över din egen situation? Ibland får man ta det långsamt såklart och jag förstår såklart att du är sjukskriven av en anledning men ofta skönt att känna att man har en plan.

    Blir så provocerad av Pink Room men ändå kan jag inte sluta läsa allt som skrivs… Blir ärligt rädd för vår framtid, i Pink Room är det verkligen märkbart hur efterblivna folk är. Ingen kan stava, allt skrivs i en enda lång mening, och så många som kör lives som om de är Facebook-kändisar. Och hur ser folk ut…. Och vad lever de för liv…? White trash deluxe. Var tvungen att spy ut detta!

      Vad är pink room?

        En grupp på Facebook.

      Hahaha samma här men det är så jävla kul att läsa. Skräckblandad förtjusning beskriver det bra.

      Hahahah. <3 Håller med. Gillar inte uttrycket "white trash" pga känns otrevligt men håller annars med till 100%. Jag gick ur för jag ville bespara mig själv irritationen jag kände varje gång ett inlägg från Pink Room dök upp i flödet.

      Är inte medlem i Pink room men för ett par år sen var jag medlem i Honey and the bees… Samma sak där.
      Förlorade hjärnceller för varje inlägg jag läste.

      Bara ett gäng fjortis-tjejer som postade inlägg och frågade hur länge Emporia hade öppet istället för att googla och ta reda på det. Och så satt man och jämförde statusnivå genom att posta bilder på vad deras pojkvänner köpt på alla hjärtans dag.

      Haha ja och så alla admins som ska vara så PK och rättvisa så kastar de ut folk direkt någon ifrågasätter dem och kör med passiv aggressivitet och dumförklarar när folk ifrågasätter deras handlingar ? blev utkastad själv när en tjej blev felaktigt anklagad för att skriva rasistiska meddelanden, bilden med beviset var så dåligt photoshoppad så det var skrattretande och admins sa att det var äkta och att alla var dumma i huvudet, jag photoshoppade en egen version med några av adminsen och då jävlar blev det liv i luckan och jag skulle polisanmälas och hej vad det var ??? helt rubbade hahaha

    Hej, jag känner lite att jag sitter fast. Bor just nu utomlands och jobbar på ett kontorsjobb. Jag trivs bra i staden men jag börjar känna mig uttråkad och less då jobbet inte är kul/ vad som intresserar mig/ vad jag är utbildad inom. Jag vill inte flytta hem men jag vill inte riktigt vara kvar här… har börjat känna mig trött och deppig fastän jag inte har ngn anledning till det.

    Till min fråga: finns det andra jobb än kontorsjobb som inte är servitris/ värdinna/etc (det är kul men jag var redan gjort den svängen)

    Har ni några förslag på volontärsresor son inte kostar skjortan?

    Tack!! ???

      Jobba på hotell eller med event kanske?

    Jag råkade föra över en hel del pengar till ett konto som inte finns längre. Jag fick reda på det efter överföringen och pengarna är dragna. Jag ringde till banken och de sa att de kommer att studsa efter tre-fem bankdagar. Det hindrar dock inte att jag måste andas i fyrkant när jag tänker på det. Finns det någon här som gjort samma och som kan bekräfta att det funkar så?

      Chilla lite och lita på vad dom sa på banken.

      Japp, jag har råkat ut för samma sak. Jag blev skitförbannad på banken för att de inte kunde göra något åt det utan bara låta pengarna studsa ? Men det var ju mitt eget fel, jag fick be om ursäkt för att jag brusat upp (det var dock mest rädsla) och 4 bankdagar var pengarna tillbaka på mitt konto igen.

      Jag har jobbat på bank och kan väl tycks det är konstigt att överföringen fick igenom från första början. Men! Jag var under min bankkärriär med om exempelvis att folk satte in pengar på konton som tillhörde en helt annan totalt okänd människa men de fick tillbaka pengarna efter någon dag eller så. Så det löser sig!

        Har jobbat inom IT på bank och Det är inte särskilt konstigt att det gick igenom. Så gamla och ouppdaterade system så det är läskigt!

          Vad gör pengarna under de här dagarna? Jag fattar inte riktigt varför det ska krävas flera arbetsdagar?

            Så att bankerna kan tjäna på räntan. Bara därför.

    Tar gärna emot mysiga tips att göra i Stockholm med barn i 10-13 årsåldern.

      Bio på MOS

        Taskigt tips.

          Haha va?

            Bio på MOS är en ”mångkulturell upplevelse”. Med andra ord ett rent helvete för en normal svensk.

              Jo det stämmer iofs! ?

              Hoppsan

              Asså va?????????

      Tekniska museet kanske? Gröna Lund?

      Café Saturnus med Stockholms största kanelbullar (en bulle räcker som lunch till två barn).

      Takvandring eller spökvandring i gamla stan kanske? Eller laser game? Eller Gröna Lund?

    Är helt hundra på att Emelie Walles är i skilsmässa, hon skriver på sin blogg som om det vore döden som väntar henne. Men ringarna är av från båda, så hon väntar nog bara på att droppa bomben snart och överreagerar med värsta dramat..
    Hur illa kan det vara att skilja sig?

      Fast snälla du att separera är jobbigt och inget man tar lätt på, de har barn också så om det nu är det hon går igenom så förstår jag henne.
      Jag var med om samma för två år sedan, grät varje kväll och var helt knäckt. Det är inte så lätt som man tror att splittra en familj. Visa lite hänsyn är du snäll!!
      Jag saknar mina barn varannan vecka och har fortfarande inte lärt mig hantera det nya livet.

      Men wow. Hur illa kan det vara att skiljas…?

      När jag flyttade ifrån mitt ex som jag var förlovad med så började jag att jobba. Och jobba. Och gjorde inte något annat än jobbade, tills jag en dag i princip gick in i väggen. Det är fruktansvärt tufft.

        Är nyseparerad och har tänkt just den tanken x antal gånger. Jag har i tillägg fattat beslutet, men om det här är S Å jobbigt, hur jobbigt är det då inte att skilja sig, och i synnerhet när man har barn (kan naturligtvis vara lika svårt utan barn). Eloge till alla som är så modiga och som uppbådar sådan ork. Jag förstår att man gör det för att man måste, men fy vad det är själsligt slitande.

          Min läsförståelse är ju katastrofal haha. Läste inte hela första inlägget pga rätt osmakligt utan hoppade ner till Noras kommentar som i mitt huvud blev en retorisk fråga – typ hur illa är det inte att skiljas?

            Haha ingen fara ❤️

      Men sluta vara så förminskande.

      Emelie är ingen som gör drama utan anledning, hon är en av få Influencers som inte byggt något för att kunna spela viktig på event. Jag tycker genuint synd att hon ännu en gång i livet möts av utmaningar, känns som hon varit igenom tillräckligt 🙁
      Så att säga att en separation inte är något att må dåligt över känns kallt och elakt. Hon har kämpat hårt för sin familj och så hemskt om den ska tas ifrån henne.

    Skall vara i Berlin en hel vecka, vad får jag inte missa?

      Avfarten

      Currywurst och marknaden i Mauer Park på söndagar. Ät mkt vietnamesisk mat också, supergott och billigt. Häng mest i Prenzlauer Berg ?❤️

      Gå på sån där walking tour med street art som fokus. Intressant och finns sååå mkt snygg street art i Berlin!!! Kostar inget men man betalar dricks till guiden.

      Berghain

    Jag vet inte om jag inbillar mig eller inte. Upplever att folk i min omgivning tittar konstigt på mig, det känns som de markerar på olika sätt att jag är ful. Det kanske låter helt stört men börjar jag väl tänka på de tecken som återkommer hela tiden blir jag allt mer säker att det beror på mig. Är det så att man beter sig på ett visst sätt med olika gester m.m i en ful persons närvaro?

      Nej, folk i allmänhet brukar inte bry sig om någon är ”ful”.

        Jodå. Badat i sommar med en kompis som är överviktig. Fan vad en del tittar och ger elaka kommentarer. Hemskt att en del är sådana. Dom ska skämmas.

          Okej då. Folk kanske reagerar på kraftigt överviktiga. Men om någon har ett ansikte som skulle kunna anses som fult står man väl inte och stirrar på dem och pratar om dem? Inget man tänker på om man är vuxen och normalt funtad.

            Nej det gör man inte. Någon som är halvful/alldaglig blir inte stirrad på. Pratar vi utseenden så är det typ folk med missbildningar eller väldigt vackra personer.

              Fast vänta… Tar tillbaka det där. Jag upplever att folk kollar rätt mycket på varann ändå, oavsett utseenden? Men att blickarna dras extra mycket till de som sticker ut på något sätt, antingen på ett positivt eller negativt sätt 🙂

                Hade en kraftigt överviktig kompis och minns en östermalskärring som stannade upp och synade henne uppifrån och ner med avsmak i nyllet.
                Usch! Ville nästan nita henne! ?

      Vad är det för återkommande tecken? Jag tror du inbillar dig, men när en sådan sak fastnat i ens huvud är det svårt att släppa och man ser folk som tittar på en överallt fast att dom egentligen inte gör det. Typ som att jag alltid tror att alla stirrar på mig på gymmet men o själva verket vet jag att alla är fokuserade på sig själva!

      Jag tror faktiskt att det är tvärtom, de tycker du är snygg/söt/vacker. Hade samma tankar innan men kom att tänka på mig själv och hur jag kollar på andra människor. Ser jag en vacker tjej kan jag inte sluta kolla fast jag är straight. Man dras till vackra saker, det är helt naturligt. Mindre attraktiva personer blir tyvärr osynliga och om de har någon missbildning eller liknande i ansiktet vill man inte vara oartig och otrevlig genom att stirra.

      Eller så har du en klädstil som är uppseendeväckande 🙂

      Sånt upplever jag också ibland, man blir ju lite nojig! Typ om jag har glasögon på mig, folk tittar mycket mycket mer då. Eller ibland när man ser att de tittar…mellan benen på en?!?!?! Vad i hela friden liksom.

        Ja vad fan är det där haha. Idag på Hemköp var det en kvinna som tittade på mitt skrev, trodde jag hade världens cameltoe eller något. Rätt ohyfsat ju?!

      Möjligt också att du upplever att de tittar mer än de gör eftersom du själv är osäker kring ditt utseende.

    Fast alla blir vi nog tittade på. Om någon tycker en person är vacker tittar den ju extra på den. Skit i andras blickar. Var stolt och ta för dej. Alla är vi olika och fina.

    Hej! Hur hanterar ni att ålderstecken börjar synas?

      I celebrate them!

        Hur gör man då? Rent praktiskt?

      Tänker att jag bara blir bättre med åren, som ett fint vin. Eller Meryl Streep.

        Och att alternativet till att bli äldre är sämre. Min mamma dog ung, varje dag jag får leva och bli äldre är en gåva – och det är tecknen på att jag faktiskt lever också.

      Ingenting. Vad ska vi göra? Alla åldras.

        Känns så himla jobbigt bara. Det har kommit så många förändringar i mitt utseende bara i sommar. Har gråtit i flera dagar nu men jag måste väl bara komma över det.

          Hur gammal är du? Vilka förändringar ser du?

            Fyller 31 snart. Huden ändras i ansiktet och börjar se fler blodådror på benen bland annat.

              Kan relatera…. Och lite krämpor på det.

                Hur gammal är du?

                  Fyller 30 snart…

      Det är ju en del av livet, inte så mycket att tänka över det 🙂 reflekterar inte så mycket över det, en del av mej ser faktiskt fram emot att få åldras ^^

      Inte bra just nu haha, helt ärligt börjat sminka mig lite annorlunda och köpt dyrare krämer som jag vet inte fungerar ^^

      Botox <3

        Ser man verkligen yngre ut av botox? När personer under 35 gör botox får de dem att se äldre ut tycker jag? Kolla på Kylie Jenner och liknande, ser ju ut att vara 25+ när hon var 18?

          Gud JA, man ser definitivt yngre ut av botox, men verkligen inte av fillers däremot. Det är fillers som fått t.ex. Kylie att se äldre ut. Botox ”adderar” inget till ansiktet, det är ett nervgift som gör att man slutar använda vissa muskler i ansiktet så huden förblir slät. När mina kråksparkar, pannveck och bekymmersrynkor mellan brynen försvinner efter nylagd botox ser mitt ansikte ut som 25 igen. STOR skillnad!

          Fillers (speciellt i kinderna och under ögonen) kombinerat med för mycket smink adderar många år till unga kvinnors utseende.

            Aha, så lite visste jag. Får bildgoogla lite sen ^^

          Jag ser inte yngre ut av botox (använde det tidigare mot HH). Såg både gammal och sur ut efter att ha tankat nyllet

            Obs! Inte gammal som rynkig. Går inte att förklara på ett bra sätt… Plastig? Ah, plastigt ser det ut och då ser man sällan yngre ut

              Jag upplever verkligen inte att man ser plastig ut av botox, det är ju bara ens vanliga hud fast den är slät utan rynkor? Däremot fillers som sträcker ut och fyller ut huden underifrån tycker jag gör att man ser ”konstgjord” eller plastig ut.
              Men det är säkert olika för alla.

        Hur gammal var du när du gjorde botox första gången? 🙂

          26 🙂 hade fått en synlig beskymmersrynka mellan ögonbrynen efter att ha kisat lite för mycket i livet (dålig syn). Botoxen gör att jag slutar kisa på det sättet och rynkorna försvinner! Började fylla i pannan och kråksparkarna lite senare när jag tyckte man började se dem och det påverkade mitt utseende.

      Att man inte tar lika mycket skit som förut. Slut med det.

    Är det nån som känner igen detta: när något, en situation i livet tex, är så bra som den kan bli – det är då man blir ängslig, rädd för att det ska försvinna och ta slut. Och så liksom skuggas allt av det. Har en sån situation just nu med min bästa vän. Allt är perfekt och vi står varandra jättenära, hörs varje dag osv. Och så blir jag oroligt att hon ska träffa nån annan, och ”ersätta” mig och vårt speciella som är så bra ska ta slut. Ängsligt jag vet, men hur hanterar man detta?

      Ja! Vågar knappt glädjas när något går bra, eller ens när livet inte är helt kaotiskt, för att det snart händer nåt helt förjävligt igen.

        Precis, och det förstör så mycket av glädjen ?

    Vilka är era favoritnamn? Mina är lite extrema (förutom Cassandra) och passar inte i Sverige tyvärr. Men drömma går 🙂

    – Donatella
    – Candace
    – Cassandra
    – Chiara
    – Krystle

      Nina. Älskar Nina.

      Hej WT!

        Vidrigaste uttrycket.

        Tycker du att Donatella Versace låter trashigt? Jag sa att namnen inte passar här i Sverige 🙂

          Är inte samma person och skulle aldrig säga det rakt ut, men nu när du frågar så – JA, absolut!

          Då är du utlänning, typ turk, iranier eller perser. Mycket baybyshower i lokal på de namnen

        Och själv har du typ det tråkigaste namnet nånsin.

          Mitt namn associeras i alla fall inte med antingen en strippa eller att jag har en morsa som röker gul blend under köksfläkten.

            Jag skrev bara vilka namn jag gillade. Ha en trevlig kväll 🙂

            Lite klasshat där också, nice.

        Finns nån VS modell som heter candace swanepoel och det låter ju rätt vackert. Tror det bli konsigt med ett svenssonnamn efter. Tycker det är värre med klasshat i så fall.

      Nora
      Svea
      Astrid
      Linnea
      Lilly
      Selma

      Nisse
      Oscar
      Orvar
      Erik

      Eftersom jag jobbar inom vården så är många namn förknippade med någon snäll/någon lite otrevligare person. Så blir lätt att sålla bort vissa namn för min egen del ?

        Haha jag förstår precis hur du menar. Astrid är för övrigt vackraste svenska flicknamnet ❤️

        Orvar ? ❤️

          Haha visst är det charmigt värre ??

        Är Orvar otrevlig?

          Nej Orvar är ju trevlig ? skulle aldrig tänka att kunna döpa mitt barn till Orvar annars ?

      Dessa namn lät ju inte alls som strippnamn..

      Har också en del namn på min lista som inte skulle funka i Sverige riktigt, men kul att drömma lite. Har alltid tyckt det är roligt med namn och namnkombinationer.

      Några på listan är:
      Leonelle
      Kyra
      Ramona
      Liesel
      Juno

      Max
      Oliver
      Augustin
      Milo
      Atlas
      Oakley
      Indigo

        Kyra är så fint!

          Ja, och betyder sol vilket gör det extra fint tycker jag.

      Julia är mitt absoluta favoritnamn.

      Och Josefina, men det är bara fint ”på pappret”, lite för långt att uttala tycker jag.

      Namn på V är så himla fint. Vilhelm, Valentin, Viktor, Vincent, William fast skulle helst skriva med V.
      Jack också och Carl-Johan.

      Och ja, bara pojknamn. Flicknamn är skitsvårt.

      Chiara är jättevackert!!

    Har ett dilemma, vad hade ni gjort?
    Fick nyligen reda på att jag är gravid. Har ett vikariat som sträcker sig till september 2020, som jag då kommer behöva bryta i förtid. Kommer heller inte kunna vara kvar på min avdelning tiden ut, utan behöver omplaceras i v20 vilket bidrar till dåligt samvete gentemot arbetsgivaren.
    Hade ni behållt eller gjort abort?
    Kan tillägga att vi klarar oss ekonomiskt samt att min sambo har fast jobb.

      Jag hade behållt barnet.

      Om jag hade varit du så hade jag behållit barnet utan tvekan.

    Hon hänger hela tiden nu med Gloria och Lisanna. De har också barn, trots det festar de 24/7. Sindy har även flyttat in där nu, så totalt bor det tre vuxna och fyra barn på en tre om 75 kvm.

      Trea* (3 RoK)

      Snälla jag ber dig, ring anonymt till socialen och gör en orosanmälan!!! Vet ej själv vilka de här Gloria och Lisanna är, annars hade jag ringt själv och gjort en anmälan!
      Stackars, stackars barn ?

      Men gud, har dom också barn? Snokar lite på insta ibland och tycker det är nog hemskt att sindy har barn och beter sig som hon gör. Visst att man ”får göra som man vill, ha lite kul ibland, vara stolt över sin kropp” osv osv, men nån jävla gräns om anständighet finns det när man frivilligt satt barn till världen!

    Kan ingen granska vad som hände med Mirka och Carolas bloggresa? Hur många anmälde sig? Varför är det så tyst, är den inställd?! Anmälan är stängd enligt welltours hemsida.

    Någon som har använt msm, silicea eller liknande kosttillskott för snabbare hårväxt? Erfarenheter?

      Jag äter silicea och märker inte nån stor skillnad på mitt hår. Däremot har jag fått fantastiskt fina och starka naglar som växer snabbt (och det var det jag i första hand var ute efter då de hade extremt dålig kvalitet innan)

    Ni som har fått stöd och råd när ni har skrivit här. Hjälpte det? Var det till stor nytta? ⭐️

    0(Jag frågade nästan likadant om tips högre upp, men undrar även när det gäller detta med att känna att vi bryr oss om varandra här inne)

      Varför skulle jag bry mig om folk som jag inte har någon aning om vilka dom är?

        Varför?! För att de personerna vi hjälper mår bra av det och för att även vi själva mår bra då. Vi behöver inte känna dem för att det ska göra nytta.

    Vilken kandidatexamen har ni tagit genom att läsa fristående kurser? Ångrar ni att ni inte läste program istället?
    Själv har jag läst till beteendevetare genom fristående kurser och nu börjar jag se fördelarna med det, cirka 1 år efter examen. Iom att jag läst olika ämnen och anpassat min examen till mina intressen så kan jag verkligen jobba med det jag gillar.

      Teol kand (motsvarar egentligen magister), samt en magister med engelska som huvudämne. Allt på fristående kurser. Funkade jättebra, ångrar inte det

      Precis vad jag behövde läsa ikväll! Haft sån ångest hela dagen över mitt liv och att jag vid 25 års ålder än inte känt för att börja läsa ett program. Är inne på min tredje fristående kurs till hösten och idag fick jag vetskapen om att man kan ta examen ändå!!

      Också beteendevetare med psykologi som huvudämne. Utbildade mig även till KBT terapeut men det var jättesvårt för mig att få jobb med den utbildningen inom vården (som jag tillslut kom på att jag ville jobba inom). Så fick utbilda mig igen, till sjuksköterska. Ångrar som fan att jag inte gjorde det från början. Nu har jag mitt drömjobb och får jobba med både sjuksköterskeuppgifter och KBT.

        Ska tillägga att min kandidat i beteendevetanskap ”snickrades” ihop med enskilda kurser. När jag började hade jag uppfattningen att jag senare skulle kunna ha möjlighet att tillgodoräkna mig en del kurser inom vissa program om jag skulle komma in eller bestämma mig för vad jag ville göra. Det visade sig dock vara vääääldigt svårt, i alla fall var det det inom den inriktningen jag kom att bli intresserad av dvs psykologi, psykiatri och behandling. Så var det även för många som jag läste KBT’n med senare. Högutbildade personer som inte fick uttnyttja sin kompetens inom rätt områden. De flesta arbetade inom boendestöd eller på olika behandlingshem tillsammans med annan personal som saknade utbildning helt.

    Jag känner mig så misslyckad som människa.

    Är 26 år gammal och har aldrig haft en pojkvän eller ett riktigt jobb, jag har en universitetsutbildning som jag inte utnyttjar, jag har knappt några vänner, har inte haft sex på snart fyra år, är feg och mesig och introvert.

    Får sådana mindervärdeskomplex när jag ser hur alla andra skaffar pojkvänner, får barn, lyckade jobb, är sociala och framåt och så mycket bättre än jag. Tycker typ synd om mina föräldrar som fick mig, det hade varit bättre om de bara hade min bror som precis köpt lägenhet i Stockholm, är en framgångsrik jurist och hela släktens lilla gullegris.

    Blä. Har världens sämsta dag.

      ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

      Vad gör du på dagarna? Hur spenderar du din tid? Var bor du?

      Du kanske har någonting annat? Ibland känns det som att vi fokuserar mycket på vad vi borde ha. Jag har inte heller pojkvän, aldrig haft något långt förhållande. Men jag har djur jag älskar och en fin familj! Om du har en universitetsutbildning så har du ju lyckats med något stort, finns ju massa människor som saknar utbildning. Även om du inte har jobb nu så kan du ju få ? Du har säkert många fina egenskaper och bra saker i livet!

        Men åh, så fin kommentar. Jag håller på att gå min andra universitetsutbildning nu och hoppas att det ska ge mig jobb, men även där känner jag mig redan misslyckad då flera av mina klasskompisar haft sommarjobb/extrajobb som är relevanta till utbildningen utom jag.

        Hoppas att du har rätt och att jag inte förblir såhär misslyckad för resten av livet.

      Kram <3

      Ditt värde ligger inte i någonting av det där som du skrev nu. Troligtvis har du en massa bra saker i ditt liv, men i vissa perioder kan det vara svårt att se det. Försök vända på det: du skriver att du knappt har några vänner, men det måste betyda att iallafall en eller två finns där? Kan du utveckla relationen där? Du kanske inte har ett ”riktigt jobb” – vad nu det innebär – men du kanske har ett jobb som du trivs med?

      Det kan kännas dumt till en början, och lite för ”new age-igt” för dig, men testa att skriv tacksamhetslista varje kväll. Det kan förändra dig från grunden. Och ta bort de sociala medier som möjligen stressar dig. Du behöver fokusera på dig själv – alltså, på DIG som människa, och inte dina prestationer. Det kan vara jättesvårt att hålla det fokuset när man har andra människors relationer och liv upptryckta i ansiktet.

      Skit i vad andra tycker. Lev så som DU vill leva. Du är inte misslyckad för att du går din egen väg. Och sök hjälp om du mår dåligt.

    Måste man gilla andras barn för att själv bli en bra förälder?

      Nä 🙂

      Nej gud nej. Hahahha.

      Jag gillar inte andras ungar, bara mina egna! Och många bra föräldrar känner så.

      Stör mig sjukt mycket på alla andra barn utom mina egna. Avgudar mina egna änglar!!! Tycker de är de mest intressanta, charmiga och roliga ungarna i världen.

      Finns väl en grund till att man brukar säga ”våra barn, andras ungar” haha.

    Ska sälja lght och tänkte renovera badrummet för att göra det mer säljbart. Tänker vitt kakel p å väggarna, men vad för golv tilltalar flest? Brunt, svårt, grått, mosaik, marmorerat? Vad gillar du? Badrummet är 1x3kvm.

      Grått tycker jag är snyggt och rätt neutralt 🙂

      Tänker att grått är mest gångbart.

      Renoverade mitt badrum förra året och valde vitt kakel på golvet och brunt dyrare klinkers på golvet. Ångrar färgvalet. Skulle jag göra om idag hade jag valt ljusgrått på både väggar och golv. Samt kran och dusch i mässing. Finast är samma färg på både väggar och golv tycker jag. Ett tips jag i alla fall fick och följde var att lägga pengar på exklusivt golv då det är så mycket färre kvadratmetrar än väggarna. Titta på Åsa Ingrossos badrum i Stockholm (Instagram) och kopiera det utseendemässigt.

      Renoverade mitt badrum förra året och valde vitt kakel på golvet och brunt dyrare klinkers på golvet. Ångrar färgvalet. Skulle jag göra om idag hade jag valt ljusgrått på både väggar och golv. Samt kran och dusch i mässing. Finast är samma färg på både väggar och golv tycker jag. Ett tips jag i alla fall fick och följde var att lägga pengar på exklusivt golv då det är så mycket färre kvadratmetrar än väggarna. Titta på Åsa Ingrossos badrum i Stockholm (Instagram) och kopiera det utseendemässigt.

        Sorry, menar vitt kakel på väggarna

    Jag funderar på att frysa ner mina ägg. Jag är 31. Någon här inne som har gjort det och vill dela med av sin erfarenhet/upplevelse?

      Har du en partner?

        Nej (förlåt glömde nämna det). Är singel och ser verkligen inte att jag kommer träffa någon snart. Vill frysa ner ägg för det fall jag i framtiden träffar någon men är äldre alternativt skaffa barn på egen hand (om några år).

    Jobbade 06. 45-14.30 och gick sen på kvällspasset 14.30-21.15 i förrgår och var ledig igår. Magen har packat ihop lite pga stress men måste jobba för finns inga som kan hoppa in.. Ont i nacken. Ska jobba hela helgen plus måndag.
    Men jag älskar mitt jobb. Tre veckor kvar snart sen kan jag ta välförtjänt semester… Thank god för det.

      Bra jobbat! Men vilken sen semester? Sommarn är ju typ slut då. Men du kanske föredrar sensommar? Jag hade bara råd med 2v obetald semester men maxade den så den var härlig ??

        Sommarvikarie så har ju ingen semester alls egentligen ? Så den semester jag får är den när semestervikariatet är slut ? Så då åker jag nog till pojkvännen och/eller stugan i fjällen ?

      Kämpa Nora! ?

    Var hittar du info om detta?

      Jag postade handlingar från Förvaltningsrätten i stockholm tidigare.

        Har du hela dokumentet? Verkade fragmenterat på FB? Skulle gärna läsa det i sin helhet.

    Träffas via tinder?
    Hur går man vidare från en matchning på tinder till något mer seriöst? Ska man bjuda ut på dejt/träffas på något sätt fort eller sitter alla och skriver med varandra hur länge som helst? Kemin kan ju vara väldigt olika i verkliga livet jämfört med när man chattar?

    Bakgrunden är att jag matchade med en kille på tinder, båda söker seriöst (enligt hans profil iaf, har inte tagit upp det). Vi känner inte varandra men båda vet vem den andra är. Vi pratar på om allmänna saker och vardagsliv osv och samtalet flyter på bra. Båda har varit borta på jobb och resor men vi har ändå skrivit och han har oftast svarat snabbt, jag är nog den som har varit lite seg får jag erkänna (helt enkelt eftersom jag har blivit nervös och osäker). Han lade till mig på snapchat och vi har snapat lite med varandra men nu känner jag att det står still? Vi hörs och pratar lite men det är så svårt att ha en konversation via snapchat tycker jag? Jag har hört av mig lite oftare nu så jag vet inte om det är därför han har blivit mindre ”på”? Det känns ju fånigt att hålla på att leka svår när jag kan svara direkt jag ser hans snap tycker jag. Förut ställde han mer frågor till mig men nu känns det som att det är ganska allmänna meddelanden som han skulle kunna skicka till alla på sin lista? Vad är meningen med det om man skriver att man söker seriöst? Jag börjar bli less på att skriva fram och tillbaka och vill hellre känna på vår kemi i verkligheten (träff, fika, promenad) så jag vet om det är värt att lägga ner tid på, vi kanske inte alls klickar i verkligheten?

    Nu börjar jag dock fundera på om han har tappat intresset eftersom han inte har varit lika frågvis? Logiskt sett vet jag ju att det inte alls behöver vara så men vet inte vad jag ska tro. Ska jag fråga om att ses och ta en fika/öl eller ska jag fortsätta som förut och se vad som händer? Frågar jag rakt ut om att ses blir det antingen ja eller nej och då vet jag ju men det känns jätteläskigt att göra det. Samtidigt känner jag att det kommer rinna ut i sanden om ingen av oss tar tag i det. Hur gör folk egentligen? Hur vågar man när man dessutom är osäker på vad den andra känner??

      Åh det är verkligen så enkelt att bara säga ”så, när ses vi då?:)”
      Säger han nej så vet du ju och behöver inte fundera mer. Men fråga honom när ni har en konversation och stämningen är lättsam, inte bara från ingenstans.

      Föreslå att ni ska ses. Enda sättet att ta reda på om han är intresserad av att gå vidare eller inte.

    Jag funderar också på det. Nybliven singel och är 34 år. Har aldrig varit den som varit sugen på barn. Men nu som singel kan jag gråta floder över att jag kanske inte kommer få bli mamma ?

    Prislappen. Ja jösses! Är också genuint intresserad ?

      Åk till Danmark o bli befruktad ?

        På klinik alltså ?

    Favorit metalband?!

      Deep Purple runt 1971-73 – ”Made in Japan”, ”In Concert”, ”Scandinavian Nights” – bästa liveplattorna någonsin.

      Stratovarius, Sonata Arctica, Turisas, Kiuas!

      Candlemass!

      Räknas Nazareth?

    Ni (du? det kanske ”bara” var en egentligen) som skrev nyligen på Öppet spår till mig: tack!! Orden stärkte mig så mycket. Hoppas du / ni mår bra!

    Jag ska gå och sova nu.

    Två helt olika frågor men:

    1. Någon som har bra tips på ett bra ljust (typ ljusrosa eller vitt) nagellack (helst gel, eller någon mer ”tjockare” formula som täcker med så få penseldrag som möjligt).

    2. Om man har blivit bedragen på blocket (i detta fall en ganska stor summa, flera tusenlappar). Hur ska man på smartaste sätt gå till väga för att få tillbaka pengarna. Kontakta anhöriga? Tjata?

      2. Polisanmäl.

      1. Essie Muchi Muchi (ljusrosa). Täckande med ett lager och håller bra.

      1. Heltäckande rosa? För Essies Sugar Daddy tycker jag är perfekt ljusrosa nyans. Brukar köra två lager för bästa resultat, men är inte helt täckande dock.

      2. Hota med att kontakta anhöriga på alla tillgängliga sätt, som telefon, SMS, pappersbrev, sociala medier. Vänta i 24 timmar, sedan gör du det. Aldrig hota om man inte har för avsikt att göra det man säger.

    Någon som har tips på hur man slutar bingea (hetsäta). Jag kan gå en hel dag utan att känna någon direkt hunger och försöker t.o.m. ibland äta något litet trots att jag inte är hungrig, men fram mot kvällen kan jag trycka 2 påsar chips, choklad, kakor, ALLT (förutom riktig mat då). HJÄÄÄÄLP!

      Ät ordentlig mat till frukost, lunch och middag. Ät mellanmål och kvällsfika. Ät något litet nyttigt med 3 timmars mellanrum så att blodsockret inte blir för lågt så att du får paniksug efter socker. Samt att du måste ha nolltolerans mot socker ett tag för att inte trigga suget.

      Det enda som funkar för mig är att inte ha något gott att äta hemma. Alltså ibland så pass att jag får gå ut och handla när jag ska laga mat för att jag inte kan ha allt för mycket hemma mer än precis när jag ska laga.

      Börja konditionsträna. Då får iaf jag världens motivation till att enbart äta hälsosamt. Hetsäter inte annars men kanske inte håller mig så nyttig alla gånger

      Jag vill också veta! Det är värre än någonsin just nu. Jag kan inte kontrollera mig själv och det spelar ingen roll hur mycket och regelbundet jag äter under dagen. Jag tycker inte heller att jag tröstäter, känner mig inte ledsen eller orolig direkt (förutom min hetsätning då). Jag har bara en enorm hunger och ett ett sug (ja det är verkligen båda) som jag inte kan hejda på något vis. Någon här ovan skrev att hen ätit tre påsar chips under dagen, skulle kunna trycka det på tre timmar! Äter så det känns som att revbenen ska gå av. Har kämpat med detta så länge nu och det har varit både bättre och sämre perioder men aldrig såhär. Rökte under ett par år och då försvann både hunger och sug på ett sätt som jag inte upplevt sen jag slutade. Vad kan den här själva skiten handla om egentligen?

        ”Vad kan den här själva skiten handla om egentligen?”

        Hetsätningsstörning (BED). Det är inget du kan tackla själv, utan du behöver hjälp. Kognitiv beteendeterapi (KBT) brukar vara effektiv vid ätstörningar.

    Jag har abstinens efter nya avsnitt av Robinson Australien. Försökte hitta någon sida som streamade de avsnitt som inte finns på fyran än. Vad hände? Jag vet inte… men nu är jag inne på avsnitt sju av Expedition Robinson 2003 och kan inte sluta.

    ?

      Åhh jag minns inte namnet, jag såg alla på en streamad kanal, såå bra. Och jag vet vem som vinner ?

      Kanske var det på justwatch. Com?

    Tänkvärt,

    Steve Jobs dog som miljardär, med en förmögenhet på 7 miljarder dollar, vid en ålder av 56 år av cancer i bukspottkörteln, och här är några av hans sista ord … ???
    ”I andras ögon är mitt liv essensen av framgång, men bortsett från jobbet har jag lite glädje. Och till slut är rikedom bara ett faktum i livet som jag är van vid. ”
    ”I det här ögonblicket, när jag ligger på sängen, sjuk och minns hela mitt liv, inser jag att all min framgång och rikedom som jag har är meningslös inför den överhängande döden.
    Du kan hyra någon för att köra bil åt dig, tjäna pengar åt dig – men du kan inte hyra någon för att bära sjukdomen åt dig. Man kan hitta materiella saker, men det finns en sak som inte kan hittas när det går förlorat – ”LIVET”.
    Skäm bort dig själv och uppskatta andra. När vi blir äldre är vi smartare, och vi inser långsamt att klockan som kostar 300 eller 3000 båda visar samma tid.
    Oavsett om vi har en plånbok som kostar 300 eller 3000 – mängden pengar i plånboken är desamma.
    Oavsett om vi kör en bil till ett värde av 150.000 eller en bil värd 1.500.000 – vägen och avståndet är samma, och vi når samma destination.
    Om huset vi bor i är 300 kvadratmeter, eller 3000 kvadratmeter – är ensamheten densamma. ”
    ”Din verkliga inre lycka kommer inte från de materiella sakerna i denna värld. ? Oavsett om du flyger första klass eller ekonomiklass – om planet kraschar, kraschar du med det. ”
    Så jag hoppas att du förstår att när du har vänner eller någon att prata med – det är sann lycka! ✅
    ? Fem obestridliga fakta ?

    1️⃣ Utbilda inte dina barn att vara rika. Utbilda dem att vara lyckliga.
    2️⃣ Ät din mat som medicin, annars måste du äta din medicin som mat.
    3️⃣ Den som älskar dig kommer aldrig att lämna dig, även om han har 100 skäl att ge upp. Han kommer alltid att hitta en anledning att hålla fast vid vänskapen.
    4️⃣ Det är en stor skillnad mellan att vara människa och människa.
    5️⃣ Om du vill gå snabbt – gå ensam! Men om du vill gå långt – gå tillsammans.
    Och avslutningsvis … ?

    De sex bästa läkarna i världen

    1️⃣ Solljus
    2️⃣ Vila
    3️⃣ Träning
    4️⃣ Kost
    5️⃣ Självförtroende
    6️⃣ Vänner

    Håll ovanstående råd i alla livets faser och njut av ett hälsosamt liv.
    Skratt, kärlek till din familj, kärlek till din make, kärlek till dina vänner …
    Skäm bort dig själv. Vårda andra. ?
    ”Älska de människor som Gud skickade dig, en dag kommer han att behöva dem tillbaka.”
    Det är därför det är så viktigt att fokusera på din hälsa snarare än på din rikedom, eftersom hälsa är den verkliga rikedomen.

    Jag har sålt mina katter för två veckor sedan. Detta är det värsta beslutet jag har tagit i hela mitt liv men efter ett år med att ha gjort alla möjliga försök för att dem skulle trivas så såg jag ingen annan utväg. De har fått ett nytt hem som är fint men fan vad ont det gör. Har alltid älskat katter och längtat till dagen jag kunde köpa egna. Och jag älskar dem så jävla mycket att det är sjukt. När jag köpte dem tänkte jag att vi skulle hålla ihop tills deras sista andetag och det gör så jävla ont att det inte blir så. Att göra slut med en kille är en sak, förväntat. Men detta är bara en annan nivå.

    Och jag ser inte poängen med att leva längre. Jag har de senaste 5 åren byggt upp mitt liv i en ny stad. Lyckades få sambo, köpte katter, hade det bra. Hade min plats. Bit för bit föll det ihop och nu känns det som att jag har gjort ett helt varv. Från ruta ett tillbaka till ruta ett. Vänskaper har blomstrat för att sen dö. Varje år har en av mina närmaste vänner flyttat. Varför ska man då leva? Ska man bara göra detta hela livet? Bygga upp relationer för att sen se det raseras och gå vidare? Jag är trött av att gråta och känna hjärtat gå sönder. Fan vad jag saknar mina katter. Fan. Skulle bara flyttat ut på landet med dem och gett fan i allt annat. I tillägg har jag misofoni och ser mörkt på framtiden. Skeptisk inför relation och tror inte jag klarar att få barn pga misofoni.

    Jag vet inte varför jag skriver detta. Jag vet inte. Lätta på mina närmaste tankar? Jag orkar inte säga att jag inte ser meningen i att leva till någon. Jag orkar inte diskutera det eller oroa någon. Det känns bara som min hjärna, hjärta och själ har gett upp. Jag tog ångesttablett igår och kände mig som en ny person. Som om jag fick en paus i ett dygn från allt som jag bär på. Jag kände ingenting. Jag grät inte på ett dygn men nu är det tillbaka igen.. 🙁

      Att sälja sina husdjur borde vara bland det tuffaste som finns känslomässigt. Känner med dig! Läste allt, men vet inte vad jag ska skriva mer än att det vänder till slut och du är värdefull.

        Ja det är helt sjukt jobbigt. Tack för du läste och dina fina ord. Du har rätt, det vänder tillslut. Får hålla ut ♥️

          Stor kram till dig ❤️

    Satte mig vid datorn NU mitt i natten jag vet, men då ANNA BOOK bjudit Åsa Breannander http://www.azabrennander.se på tvål handdukar och deo? så funderar jag lite på hur de luktat då de kom? 😉

      Anna är rund och go nu!
      Maten de äter verkar vara ganska fet och friterad

    Herregud vilken äcklig människa.

    Har det skurit sig fullständigt mellan Cissi Wallin och Karinkajjan? Från att ha startat GARDET ihop har nu på ett dygn: Karinkajjan hoppat av GARDET och de båda har avföljt varandra på Instagram.

      Karin är dessutom helt borta från GARDETS sida, både presentation och hennes artiklar. Det är som om hon aldrig varit med över huvud taget.

      Har Cissi någonsin lyckats hålla några längre relationer?
      Större offerkofta än hennes får man väl leta länge efter. Kväver allt utom henne i hennes närhet.

        Nej där håller jag faktiskt inte med dig. Mest nyfiken på vad som kan ha hänt mellan dem.

    I’m extremely affected regarding the information you offer in your articles. i need to say am extremely overpowered by your whole story. It’s tasking to induce such quality data on-line these days. I expect to staying here for an extended time.

    ??

    Va?

    Bella dearest, gå och lägg dig igen. Ingen som är intresserad av dig längre.

    ÄLSKAR Anders Jensen svar på tal…. (Charlotte Perellis man)

    ”Läste någonstans att vi genomgår en 7-års kris. Hoppas den krisen varar livet ut..❤️”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.