Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

757 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tihi

      Löjligt

        Löjlig kan du vara själv… 🙂

      Är det verkligen värt att ta upp plats i flödet med helt meningslösa kommentarer liknande denna, eller som inte sällan annars ”först”.
      Så roligt är det inte att skrolla förbi skräp.

        Om du inte ens orkar scrolla förbi lite onödigheter så ska du inte ens vara ute på nätet. Man får posta (nästan) vad man vill här så deal with it!

        Din kommentar är den längsta och onödigaste hittills. Jättejobbig att skrolla förbi.

          Oj var det verkligen så jobbigt?

          Vore väl ännu värre om jag svarade på din kommentar som även den var onödig

          Vore värre om jag skriver ett ännu längre svar då också, antar jag?

          Eller vad tycker du?

          är det jobbig att scrolla nu?

          Värker fingret?

          Gör det ont?

          Behövs plåster?

          Vill du ha en kram?

          🙂

          🙂

          🙂

            Oh no jag känner mig manad att fortsätta denna oerhört onödiga tråd.

            Sa någon bajamackor?

            Friterad rörelsepastill?

            Hihi-piosa?

            Nej jag vet inte och ingen annan heller. ??‍♀️

              Visst är denna tråd så onödig?

              Vore synd om vi fortsatte med den

              Tänk på alla stackare som måste scrolla förbi

              Deras tummar kommer att värka så mycket i morgon.

                Ja det skulle verkligen vara jättesynd om tråden fortsatte. Då kommer folk få kramp i tummarna. Framför allt för att den ligger överst av alla inlägg också.

                Åh nej.

                Världen är av ondo

                  What to do about this?

                  Denna värld är verkligen grym?

                  R.I.P alla tummar, ni gjorde ert bästa.?

          Ni som klagar på att det är jobbigt att scrolla, ni måste vara latare än pandor??

            Fyfan man kan faktiskt få scrolltumme, det är en allvarlig diagnos!

              Ja det är förfärligt, en folksjukdom!

    Vad är det här nya influencerna postar på instastories: ”New post. Give some love.” ”New post – make sure to give it a like” m.m”

    Är de rädda för att följare ska missa deras nya bild och gå miste om likes och följare, vilket i sin tur påverkar deras popularitet?? I så fall blir man mörkrädd över hur billigt de säljer ut sig själva för bekräftelse.

      Storyn är mer populärt än flödet, fler ser min story än mina bilder. Instagram har gjort de så, så ja. Dom vill göra folk uppmärksamma

      Är de med ”Swipe up”? Då är det för att öka interaktionerna på sitt konto för att algoritmerna ska visa deras innehåll oftare för de som ”swajpar”…

      Antar att det är för att algoritmen som gör att man inte längre får sitt flöde i kronologisk ordning gör att många av deras följare missar inlägg.

        Vad betyder det när det står Pingback efter ett blogginlägg ?

          Att någon länkat till inlägget i en (oftast) blogg.

    God kväll
    Hoppas alla här inne får en bra afton och trevlig helg.
    Play Nice.

    Kram

    Tips på schampo och balsam för torr hårbotten?

      Maria Nila Heal. Guds gåva till torr hårbotten ??

        +1 Har haft så mycket problem med min hårbotten men med Maria Nila Heal är problemen helt borta. Fantastiskt!

          Alltså ja! Testat så många olika märken som ska hjälpa mott torr hårbotten, men Maria Nilas Heal är det enda som verkligen fungerat ?

        Jag fick tyvärr jättefet hårbotten av Heal istället, jättetråkigt då jag hört så bra om den. Men den gröna flaskan av Maria Nila funkar bra för mig!

          Samma här! Håret blev väldigt flottigt av det. För mig funkar det istället att skölja håret med äppelcidervinäger. Jag blandar ca 0,5 dl äppelcidervinäger med 5 dl vatten efter schampoo och balsam. Det fungerar utmärkt mot klåda. Ibland har jag i ca 1 tsk honung också som jag spätt ut med lite varmt vatten först. Och nej – det luktar inte illa när håret väl har torkat. 🙂

            Äppelcidervinäger ?????

      ecoestic

        Håller med! Ecoestic är kanske inte riktigt en wow upplevelse på alla plan men sedan jag bytt till det så har min hårbotten inte flagnat en gång. Och jag har provat de flesta lite kändare frisörshampoon och mjällshampoon från apotek utan samma resultat. Plus för att de är veganska med bra pump och snygga flaskor ?

      Sluta använda schampo 🙂

      Aco dry scalp (vit flaska). Har fan räddat min flagande torra hårbotten senaste året

        Ja jag håller med det är bäst

      Ginger från bodyshop

      Terva schampoo!

      Guds gåva till torr hårbotten

        Och det är så billigt när det säljes på Lidls finska vecka! (15 kr/500 ml). Jag brukar alltid bunkra upp då.

      Sulfat-fritt schampo! Jag kör med Purology

      Neccin

      Kevin Murphy Hydrate me. Har provat massor, bland annat TBS Ginger schampoo som tipsade om ovan med Hydrate me är i en egen liga, helt otroliga produkter.

      Jag tvättar mitt hår med bara balsam, sen använder jag torrschampo dag tre och sätter upp dag fyra. Så tvättar håret med balsam var 4-5 dag och det är det enda som hjälpt min torra hårbotten.

      Tack för alla tips! ?

    Tre män dömda för att ha våldfört sig på en 14 årig flicka, endast en utvisas de två andra är det för riskfyllt att utvisa…

      Helt befängt. Det är även riskfyllt att behålla dem. Andra länders medborgare är inte Sveriges ansvar och dessa bör utvisas när denna grova brottslighet begås. Våldtäkt mot barn. Jag spyr.

        Österrike hat tydligen enorma problem med de våldsbrott som de invandrade från östligare länderna (ja de är tydligen framräknat) begår under sin vistelse där.

        Ofattbart att det värnas mer om vuxna förövares säkerhet och väl än ett utsatt brottsoffer.

        Ps. En av förövarna är svensk medborgare vilket innebär att han inte kan utvisas. Men de som saknar medborgarskap i Sverige och begår dessa brott ska straffas med fängelse och livstids utvisning vilket i praktiken inte tillämpas som det BORDE.

          Den feministiska regeringen in action …

          För den som fått svenskt medborgarskap anser jag att detta vid brott mot svensk lag som i straffskalan innehar fängelse i mer än 3 månader att detta när kunna återkallas och personen avhysas från Sverige. Då kan han vandra vidare och söka asyl i något annat land om någon vill ta emot honom/henne. Min åsikt

            Min pappa har bott här i över 40 år. Och är svensk medborgare sedan ca 35 år. Jag själv född i Sverige och svensk medborgare sen 11 års ålder, är 42 idag. Är det rimligt att vi ska utvisas för ett brott? Än mindre för ett brott som bara ger tre månader? Brott i den straffskalan är inte våldsamma utan motsvarar att man stjäl en cykel eller kör för fort eller vägrar vapenplikt.

              Är du mån om ditt medborgarskap så kanske du i så fall skulle avhålla dig från att köra så fort att du får fängelse eller stjäla cyklar? Vill du vara svensk medborgare så vägra inte värnplikt? Mycket lätt att följa lagen, annars kanske man inte är nöjd med livet i Sverige och visar det genom att inte vara rädd om sitt medborgarskap?

                Frågan gäller inte om man ska följa lagen eller inte. Frågan gäller om det är rimligt att ha helt andra krav på olika ”kategorier” av svenskar när det gäller brott som inte anses grova. Ditt förslag skapar ett A och B lag inom begreppet medborgare.

                Jag är född i Sverige av en etniskt svensk mamma. Pga av en äldre lag blev jag inte svensk medborgare per automatik (man blev inte det bara för att mamman var medborgare tidigare). Min bror blev svensk medborgare per automatik när han föddes. Varför ska våra straff för samma brott vara olika? Varför är hans medborgarskap värderat på ett annat sätt än mitt?

                Jag förstår resonemanget att det kanske vore rimligt att återkalla medborgarskapet i fallet med våldtäkten ovan. Jag försöker dock påpeka det orimliga i att ha olika straff för svenska medborgare eller döma medborgarskap olika. Kraven på att bli medborgare borde snarare vara hårdare.

                Du slänger ur dig ”återkalla och utvisa” eftersom du bara tänker på en nybliven medborgare som begått ett grovt brott. Men du har inte tänkt igenom övriga alternativ eller funderat på vad det skulle innebära att de facto dela upp medborgarskapet i olika kategorier.

                  Vi tar hand om vårt eget pack, inviterat pack bör ha krav på sig för att få stanna. Skötsamma människor som följer lagar och regler är mer än välkomna att stanna här för alltid och behöver inte oroa sig alls. Säg 6 månaders fängelse i straffskalan då om du känner dig tryggare med det? Med tanke på hur låga straff som tilldöms idag så kan du ställa till med en hel del fuffens och du skulle ändå få behålla ditt medborgarskap.

                    Men när räknas det som ”inviterat pack” då? Alla svenska medborgare bör väl behandlas lika, blir ju extremt märkligt att återkalla medborgarskap. Hur många generationer svenska medborgare innan du får behålla medborgarskapet när du begår brott?

                      De generationer som får medborgarskap vid födseln?

                    Om du benämner folk som ”pack” så förstår jag din människosyn och jag anser att det är meningslöst att försöka diskutera vidare med dig.

                      För mig så är våldtäktsmän, folk som misshandlar andra, mördare, knarklangare osv pack! Inte missförstådda stackare som det är synd om. Kolla nu på killen som slog ihjäl sin kompis med yxa, han ska nu vårdas varsamt i 4 år och sedan vandra fritt runt andra i samhället. Det är pack rätt och slätt.

                  Ja en som i efterhand fått medborgarskap bör få ett medborgarskap som kan komma att återkallas vid grövre brott absolut!
                  Kanske att den som ej förekommit i brottsregistret efter 30 år erhåller ett utan möjlighet till att kunna återkallas.

                  Vore väl bra med en ”prövotid” på säg 5 år…begår du ett brott under den tiden så återkallas medborgarskapet…

              Följ lagarna bara så har ni det problemet ur vägen.

              Ja, det är rimligt

            Jag som är född som svensk medborgare och har svenska medborgare generationer tillbaka, hur blir det med mig om jag begår brott?

              Du döms efter gällande straffskala såklart, vad var det som var svårt att förstå med det?

                Om jag ursprungligen kommer från Norge hur många brott kan jag göra innan jag åker ut?

                  Eller dubbla medborgarskap då min pappa är svensk och mamma är portugis..?

                  Enligt förslaget ovan, om du begår brott med högre straffvärde än 6 månaders fängelse. Enkelt som bara den. Har man dubbla och begår brott med ett straffvärde över 6 månader så har du förlorat ditt svenska. Grattis om du har ett till då är du välkommen dit förhoppningsvis

                    Om man bara har svenskt då? Ett medborgarskap är ett medborgarskap. Kan man ta bort det svenska för att man har ett till bör man ju kunna ta bort det svenska även om man bara har det. Eller är mitt svenska medborgarskap mindre ”starkt” för att jag även har ett exempelvis finskt?

                      Nej. Du kan givetvis inte skicka ut alla svenska idioter som inte kan följa lagen till random annat land. Hade dock varit perfekt utrensningsmetod men inget annat land vill ju ta hand om en hög svenska kriminella, likväl som att Sverige inte ska behöva ta hand om andra länders kriminella idioter.

          Straffen bör tillämpas som lagen förskriver. Allt annat är farligt.

            Ändras samhället i form av att våldsamheten ökar drastiskt bör lagen ändras och straffen höjas i samma takt.

              Håller med om att straffen bör höjas. Och jag köper inte det där med kolla på USA. Det går inte att jämföra de möjligheter vi har i Sverige jämfört med alla icke-möjligheter som finns där. Deras system är upplagt för brottslighet. Jag hade fan kunnat råna en bank för 50 mil om jag bara behövde sitta inne i 7-8 år. Men inte 35-40.

                Gör det då?

                Håller med om att straffen borde höjas, sen är ju skillnaden mot USA AB tt Sverige fokuserar mer och mer på kriminalvård, vilket statistiskt sett visat sig minska återfallsförbrytare senaste åren. Jag tror inte på att bara förvara, kanske för jag vet att det går att förändra genom att vårda.

                  Inte sexualbrott dock, är grovt skeptisk till om det går att vårda ex. pedofili?

              Menar du att det har skett i Sverige, att våldet har ökat? Vilken källa har du på det? Och hur menar du att förlängda straffskalor minskar kriminaliteten i samhället. Vilken forskning stödjer det? Tycker alla kan gå in på SU hemsida för kriminologi och titta på de inspelade kortföreläsningarna som ligger där, om t.ex. våldsutveckling i samhället och relation mellan brott och straffskalor. Finns också en rad rapporter att ladda ner gratis.

                Men snälla du, du kan inte jämföra USA och Sverige. Sverige har gratis skola, ett socialt skyddsnät, gratis vård, inte lika mycket rasism. I USA måste du ha pengar för att kunna leva ett humant liv. Har du då inte råd att utbilda dig, vilket de flesta låginkomsttagares barn inte har är det väldigt naturligt att det inte blir någon hög utbildning och därmed inget bra jobb. Det blir en ond spiral. Självklart lockas de då av brott, och är man inne i den världen är det svårt att komma Ut. Självklart begås fler brott där och återfallsrisken är högre på grund av att människor inte har bättre möjligheter än så. vi har inte det så i Sverige. Sen tycker jag att den som begått en straffbar gärning ska straffas. Det handlar om att man förbrukat sin rätt till att vistas bland normala människor. 2-3 år för barnvåldtäkt och liknande är bara ett skämt.

      ?

      Kommer bara att tänka på valet då SD röstades in i Rikdsdagen och alla bytte profilbild på Facebook till den där handen med texten ”vi gillar olika”. Svenska befolkningen i ett jvla nötskal.

        För etniskt svenska snubbar våldtar ju aldrig…. Vet du vem Niklas Eliasson är?

          Men snälla har du varit nerfryst eller?

            Men snälla…snarare du som ÄR nedfryst om du fortfarande tjatar den där rasistiska smörjan. Män är problemet, inte invandring. Blev du kränkt nu? #inteallamän Cry me a fucking river…

              Män ör absolut det största problemet när det kommer till våldsbrott, utan tvekan. Därför underlättar det knappast statistiken när det tex kommer in 9000 män. Män som till största andelen saknar social trygghet och driver runt på gatorna och allt för ofta utför våldsbrott och andra brott.
              Jag har oturen att gå igenom nordstan och centralstationen 6 dagar i veckan, det är ingen myt eller SD propaganda att dessa män dagligen begår brott och hämtas av polisen. Dagligen ?

                Då kanske folk som svepande avfärdar invandrare som ”pack” (som personen i tråden ovan) borde bli bättre på att definiera vilka de menar när gapar om våldtäkt och invandring. Att männen som hänger i Nordstan skapar problem håller jag med om. Men de representerar långt ifrån alla invandrare.

                  Jag kan definiera men då fastnar jag i mod, det är främst invandrare från landet som heter likadant som en hundras med lång päls och från ett annat där landets namn slutar på samma som ordet formalia. Dessa ställer till mest problem just i nordstan, de som hundrasen är de som dominerar problemen på centralen. Problemet har totalt exploderat senaste tre åren, blir galen när jag läser nyheterna att det bara är fler som anmäler brott och att det inte har blivit mer otryggt eller fler våldsbrott just där.

                    Nej brottsproblemet har inte exploderat. Det är helt enkelt inte sant. Finns inga belägg.

                  Men personen beskrev ju precis vad hen menade med ”pack”. Jag tror varje stad har någon/några stadsdelar där det begås mycket kriminellt. Och då är svenskar i minoritet.

                    Och förresten, om jag flyttar till USA och får medborgarskap där så ser inte jag mig som amerikan, utan svensk!

                      Du kan ju se dig som svensk all you want men du kommer fortfarande vara amerikansk medborgare.

                  Jag har försökt definiera det men det släpps inte fram här när jag beskriver dessa

                Precis! Jag ser gärna att Sverige hjälper kvinnor och barn att få komma hit men varför ska vi ta hit hundratusentals ensamstående unga män!! Helt jävla sinnesjukt och sen tar dessa män av svenska välfärden som ska gå till gamla och sjuka. Dessa afganska gäng som driver runt i Stockholm är seriöst obehagliga. Gick förbi 6 stycken när jag gick hem från Ica häromkvällen de skrek, spottade framför mina fötter och hostade mig rätt i ansiktet.

                Sverige är ett annan land än för 6-7 år sedan. Ett Totalt förlorat utan hopp.

          ?

      Har egentligen ingen åsikt om det där med utvisningen men tycker det är så absurt kort fängelsestraff för våldtäkt, speciellt som denna där offret är under 18 år. Läskigt!

    Vad finns det för roliga spel för två personer?

      Vilken sorts spel? Dator? Brädspel? Kortspel?

        Brädspel eller kortspel!

          Mina tips är patchwork, lost cities, 7 wonders duel, azul, century spice road. Skulle vem rekommendera escape room spel som unlocked eller exit, funkar bra på två. Jag och min man spelar dessa spel ofta.

      Schack är kul!
      På nätet: The Higher Lower Game.

      Brädspel. Arkham horror, The cardgame.
      På konsol. Battle block theatre. Unravel. Trine 2.
      På marken. Twister.

      Åh, brädspel som är så roligt!! 😀 Nu kommer två förslag som låter helt brutala och hemska, men är riktigt roliga, speciellt om man är som jag och gillar skadeglädje. ?
      1. Spank the monkey
      2. Exploding kittens

        Spank the monkey är så jäkla kul!

      Skitgubbe ?. Så kul! Å sequence

      Sex

      Lägga pussel! Minst 1000 bitar.

        Åh pussel! Jag älskar de som Jan Van Haasteren gjort, så otroligt detaljrika och väldigt roliga. 😀

          Håller helt med! JVH:s pussel är så roliga ( och ibland frustrerande?).

            Haha ja, speciellt när man hittar en pusselbit med något man supertydligt kan se vad det är (typ den där krabban) men inte hittar den jäkeln på bilden. ?

      Star realms! Det är ett deck building-spel. Fick ett för kanske två år sedan av min sambo och det är fortfarande kul 🙂

      Caracassone, kalaha, memory?

      Sequence, ser tråkigt ut men är sjukt beroendeframkallande!! Går lika bra att köra två som tre, samt två eller tre tvåmanna-lag.

        Vilken härligt tråd! Älskar spel men svårt att hitta nya, och som passar för två

    Har funderat lite på hur det gick för dig som har en nyfödd och en mamma som gick bort i december. Din man valde att lämna dig pga han inte fick frukost på sängen och små kärlekslappar av dig längre. Han kände att han inte fick nån uppmärksamhet av dig. Skriv gärna hur du mår nu <3 och om han har tagit sitt förnuft till fånga eller ej, om du vill såklart 🙂

      Jadu, jag mår inte så bra. Vi har separerat och har delad vårdnad. Det är tungt då jag även lever med kronisk smärta. Hjärtat är trasigt. Men vi jobbar på att få en bra vänskapsrelation för den lilles skull, det är det enda som är viktigt nu. Det har framkommit mer varför han lämnade mig. Han tappade alla känslor för att jag inte uppskattade honom och var, enligt honom, för bossig. Jag vet att jag kanske inte alltid är en lätt person att leva med, men de dragen förstärktes verkligen av graviditeten och att vara nyförlöst och i sorg. Han gav mig några chanser att han kanske kunde hitta tillbaka till känslorna om jag lämnade honom i fred, men jag var så ledsen och krossad då att jag hade svårt att inte ställa frågor. Så han drog sig bara mer undan till han till slut sa att det aldrig kommer bli vi igen. Alla har väl olika gränser för sånt antar jag.

      Jag har slagit ner på mig själv länge för det, att jag förstört vår lilla familj. Men jag försöker att inte fastna i den känslan för min lilles skull. Men samtidigt som man är mamma så är man också människa och när natten kommer så kommer också tankarna som säger att man är värdelös. Min självkänsla är nästan obefintlig nu, jag är livrädd att ingen annan kommer vilja leva med mig i framtiden. Är så lycklig att jag har min lille men vill väldigt gärna ha vuxenkärlek också, även om det inte är prio nu såklart. Som RuPaul säger ”How the hell are you gonna love somebody else if you can”t love yourself”.

      Extra svårt har det varit att inte ha mamma här nu. Hon är ju den som alltid lyfte mig och älskade mig villkorslös. Men jag ska försöka allt jag har att kanalisera den slags kärleken hon gav mig och ge den till min lille.

      Tack för att du har tänkt på mig❤️

        Du är inte värdelös. Du är människa.

          Tack. Tänkt om man bara kunde säga samma fina saker till sig själv som man säger till sina nära och kära❤️

        Tycker du tänker så bra och rätt när det gäller ditt barn, att prio är att kunna samarbeta med ditt ex och att du vill ge kärlek till ditt barn så som din mamma alltid gett dig! Du har inte förstört familjen heller! Att vara gravid och första tiden efter förlossningen är tuff och det behöver ens partner ha förståelse för. Dessutom är du i sorg vilket också är tufft. Ser det mer som att han inte hade resurserna att ge dig det stöd du behövde och inse att denna period inte varar för evigt. Betyder inte det är fel på honom eller fel på dig. Du kommer att komma ut på andra sidan av detta och må bra igen, det är jag säker på!

          Tack❤️ Ja jag ska försöka att se det så, att vi inte var rätt för varandra som kärlekspar men att vi förhoppningsvis är det som co-parents till vår lille son❤️

            Lova bara att när du är lycklig och glad igen och träffar någon att du aldrig tillåter någon att få dig att känna så här igen. Mannen som lämnade dig kommer säkert att vilja komma tillbaka när du är dig själv igen, när du ensam har plockat upp skärvorna och lagat ihop dig.
            Jag har varit ihop med en sån man, som lämnade mig med orden ”jag gillar glada tjejer och jag trodde att du var en” när jag hade hamnat i en depression. Jag känner verkligen att mitt hjärta når ut till dig och jag önskar dig och din lille all lycka och kärlek i livet ❤️

              Förstår precis vad du menar. Han hade (har?) under den tiden fått en bra kontakt med en tjej på sitt jobb och sagt i jämförelse ”hon är så lättsam” och så satt man själv hemma +30 kilo, hängpattar, trasig kropp, ledsen och trött med en bebis som skriker all sin vakna tid.

              Svårt bara att aldrig mer garantera att någon kommer att få en att må såhär, det trodde man ju inte om honom heller. Jag litar så på människor, tror alltid det västa om dom och älskar med allt jag har. Vägrar tro att jag ska behöva bli cynisk och bygga murar bara för att inte bli sårad igen. Men jag kanske inte helt enkelt vet hur man väljer rätt män…?

              Tack förresten för dina fina ord❤️ Hoppas du är lycklig!

        Åh du ❤️
        Slå inte ner på dig själv. Allt han säger går att vända på: du ska inte BEHÖVA vara lätt att leva med när du genomgår en enorm förlust och sorg samtidigt med omvälvande graviditet och föräldraskap.
        Livet är inte alltid glatt och enkelt och du är värd någon som finns där för dig oavsett.
        Ta hand om dig.

        ”När mammor dör, då förlorar man ett av väderstrecken. Då förlorar man vartannat andetag, då förlorar man en glänta. När mammor dör, då växer det sly överallt.”

        Vill bara ge dig en enorm kram och säga att allt kommer bli okej ❤️❤️❤️

        När du kommer ut ur det här kommer du nog inse att din man var en skit bara. Du har inte förstört något. Att länna nån i en sån situation efter graviditet är så vidrigt så jag vet inte.

        Jag kan också vara ganska bossig och gnällig vid graviditet och minst 3-6 månader efteråt. Typiskt män att de inte kan se förbi det…. Att de bara är symtom från grav. och går över.

        Det var jag:

        Alltså .. Han verkar vara en stor mansbebis. Säga o bete sig så mot dig som gravid, nyförlöst o förlorat sin mamma. .. fy fan rent ut sagt. Inte lättsam? Nä tacka fan för det ❤️

        Fina du .. Hoppas du hittar nån som uppskattar dig för den du är. ❤️ Nån som beter sig som en människa o inser att livet minsann inte alltid är lättsamt o wooohoo liksom.

        Kraaaaaaaam

          Jag kan inte förstå hur ni har mage att kalla någons man, Fd man för mansbebis när han uppenbarligen tappade känslor? Nu får ni fan lägga av. Tappa känslor är mänskligt, oavsett.

            Tappa känslor kanske ja
            Men gå den det till att tycka att nån annan är lättsammare osv osv är en helt annan sak

            Om man agerar på att man ’tappar känslor’ samtidigt som partnern går igenom att förlora sin mamma under en graviditet så är man mycket värre än en ordinär mansbebis, man är en usel och låg människa.
            Känner man sen behov att förklara för den sörjande mamman till sitt eget barn att ens kollega är så mycket ’lättsammare’ och att hon är anledningen till att förhållandet bryts så är man ju genomrutten.

            Alltså ursäkta men hennes MAMMA dog precis! Samtidigt som hon precis fött barn! Om min mamma dog nu skulle jag vara ett otröstligt vrak i behov av sondmatning och akut psykvård, och jag kan inte ens föreställa mig hur jag skulle må om jag dessutom skulle behöva ta hand om en nyfödd bebis efteråt! Om min fru då skulle reagera med att ledsna på mig och börja snegla på nån kollega och dessutom upplysa mig om att sagda kollega ju är så mycket lättsammare än den stackars människospillra som bär mitt namn är kvinnobebis det MINSTA jag skulle kalla henne. YNKLIG och PATETISK och en SKAM för våra äktenskapslöften. Det heter ju för bövelen i nöd och lust, och ska en kvinna behaga och tillfredsställa till och med i de allra svåraste av stunder??? Nää, mansbebis kan han gott ha!

    Nån skrev en rolig kommentar för ett tag sen där man skulle berätta pinsamma grejer man gör, som man helst inte vill att andra ska veta.. skrattade gott åt flera kommentarer och skulle gärna höra fler!

    Delar med mig av ett par av mina.

    * Jag KAN inte äta bakverk som barn bakat. Tycker det känns så läskigt då man aldrig vet vad dom pillat på medan dom bakat.. Om man är på kalas och får välja tar jag alltid det butiksbakade och hoppas ingen märker.

    * Ibland tycker jag att en prutt kan lukta rätt ”gott”. Eller alltså inte äckligt. Men inte gott. Svårt att förklara.

    * Jag kan lätt stoppa i mig en 200 g maraboukaka utan att må illa. Men låtsas som att det är för mycket och tar bara ett par rader om jag äter den i sällskap.

    Dela gärna med er!!

      Jag fantiserar ibland om att klämma riktigt stora finnar. Tycker det är så tillfredställande att tömma en vit finne på någons ansikte.

      Om någon rör mitt örngott så byter jag det med detsamma. Kan vara en tass, en baby eller min man som bara vilar sin skalle på min kudde. Byts innan jag lägger huvudet på den. Kan dock använda samma bh 50 gånger utan att tvätta. Helt sjukt.

      Jag går klämma alla inåtväxta hår på mannens lår och visar honom aöltid hur långa de är.

      Kan inte vaxa rump-hålet då jag älskar när mannen drar i rumphåret. Det är fan världens skönaste massage. Vi är nog de enda i världen om drar vara dras rumphår innan läggdags haha. Skitäckligt men lovar att vi tvättar rumpan med schampoo och torkar med handduk innan ”sessionen”. Nerverna som ger sån avslappning?

        What in the world… ? Trodde verkligen att inget längre kunde förvåna mig, men det där med att dra i varandras rumphår… och som en form av massage också…
        Alltså, to each their own, men det var fan något av det märkligaste jag läst på ett tag haha.

          Haha! Du måååste prova!! De som vaxat rumpan brukar veta att det är mer skönt än smärtsamt runt hålet haha!

            Nej tack det är bra, det är på samma nivå för mig som att borsta tänderna samtidigt som partnern bajsar eller att applådera varandras fisar… En total dealbreaker.? Och passionsdödare, som någon annan skrev.

          HAha förlåt men du tog priset för det konstigaste jag nånsin läst här. Ska föreslå det för min sambo?

          SJUKASTE jag någonsin läst. Alltså jag är PAFF…….
          dra i vaddå för något ??????

          Hur är det ens möjligt att ha någon passion, kemi, attraktion, men en person som drar hår från den intima delen. Eller någon som drar kroppshår överhuvdtaget.

        Jag kommer fan aldrig våga äta något som någon annan bakat efter att ha läst den här kommentaren.VEM VET vad de har pillat på under tiden!!!

      Ingenting jag gör, men något jag får:

      Orgasm av beröring. Alltså, varsomhelst på kroppen. Kan få flera orgasmer av en timmes massage.

      Aldrig vågat berätta detta för någon, haha.

        Vilken gudagåva!

        Vad häftigt! Är du verkligen säker på att det är en orgasm du får?

          Jag är helt säker.

        Så avundsjuk!!

      Kunde varit jag som skrev exakt detta!!!

      Skulle aldrig köpa hembakt som ungdomar står och säljer ?. Och ja, det finns farligare saker men kan inte släppa tanken på vem som smetat och kletat med sina Hultsfreds armband från tre år tillbaka på handlederna.

      – Jobbar på café. Ibland när sockersuget är extremt under en stressig dag kan jag i diskrummet mumsa i mig resterna av ett bakverk någon lämnat…

      – Tycker det är så sjukt satisfying att rycka loss hår från benen med naglarna. Kan sitta och hålla på under ett helt seriavsnitt och njuta oproportionerligt mycket

      – Ibland föreställer jag mig hur vissa par ser ut när de ligger med varandra. Även detta sker mest under tråkiga stunder på jobbet ?

        Inget av det skulle jag göra! ? Har du ingen bacillskräck?

          Nej, har alldeles för lite bacillskräck… inbillar mig att det är därför jag så sällan blir sjuk! ?

          De som har bacillskräck är såna som oftast är borta från jobbet pga ”sjukdomar”.

            Anonym 21:00 du är en hemskt människa som ska skämmas. Hur kan du skriva något så elakt.

            Har du hört talas om folk som har dåligt imunförsvar!!
            Det finns många olika typer av medfödda genetiska immunbrister som är en plåga att leva med, jag vet för jag har medfödd genetiskt immunbrist.
            Hela mitt liv har jag blivit extremt lätt sjuk så fort jag typ går förbi någon son hostar eller nyser.
            Folk som du är anledningen till att stigma och diskriminering mot sjuka fortfarande finns.

            Bacillskräck är ett annat ord för medvetet levande för de som antingen måste skydda sig från sjukdomars pga av svagt imunförsvar eller person som helt enkelt har fräsch hygien nog att inte vilja dela kroppsvätskor med vem som helst.
            Att äta folk rester är bisart för övrigt.
            Att få i sig andras bakterier i överflöd gör inte att man håller sig friskare.

              Nja, bacillskräck används ju mest för att beskriva när man är rädd för baciller ungefär som att man kan vara rädd för spindlar eller höjder. Dåligt immunförsvar till följd av annan sjukdom eller behandling är ju någonting annat.

                Nu tar vi det en gång till dåligt immunförsvar beror INTE på någon sjukdom, INTE på någon medicin. Det är MEDFÖTT.
                Immunförsvaret består av olika antikroppar som försvarar kroppens olika delar, IgA IgG osv osv.
                Har man immunbrist saknar man eller har extremt lite av dessa antikroppar. Man kan ha olika kombinationer av brist eller avsaknad på antikroppar så det kan vara olika allvarligt.
                Det finns inget man kan göra mot att man inte producerar tillräckligt med antikroppar.
                Så vidare man inte har just IgG brist för då kan man få en blodprodukt gammaglobulin, men övriga antikroppbrister går ej att hjälpa till med.

                Det är EXTREMT kränkande att insinuera att folk som lider av sjukdomar är hemma från jobbet på låtsas.

              Men herregud, overreaction much?

                Nej det är ingen overreaction för detta är exakt vad som händer oss med immunbrist på arbetsplatser. Folk fattar inte hur tufft det är och tror man är pjåskig. Hoppas att fler kan förstå allvaret.

      Om jag köper massor av godis och chips bara till mig köper jag alltid två burkar läsk så att det ska se ut som att vi är två som ska äta allt. ?

        Jag med ??

      Jag jobbar på ett hotell och ibland när jag jobbar kväll äter jag upp pralinpåsarna som vi gör åt våra gäster… Finns inget värre än sötsug sent på kvällen ?

      Jag håller andan när någon går förbi mig eftersom jag HATAR folks personliga dofter, de behöver inte lukta illa, jag tycker bara att det är äckligt att känna just den doften ? parfym går fint! Obs, gillar min mans och barns lukter.

      Jag pratar för mig själv och fantiserar mycket, eller typ dagdrömmer, kan stå framför spegeln länge och prata.

        Det sistnämnda gör jag också! 🙂

        Jag gör också det sista, har den sista tiden trott att det är nåt psykiskt fel påmig! När jag städar, diskar, odlar, pillar med saker, duschar.

        Tack!

      Jag äter ingenting som andra människor än min mor, far lr partner lagat, särskilt INTE något som barn har lagat. Tänker på deras kletiga, äckliga händer. 🙁

        Tack för att jag inte är ensam. Pga av nedsatt immunförsvar märkte jag dag och natt skillnad när jag slutade äta på restaurang. Jag gick ifrån att vara sjuka några gånger per år från att ha varit tvungen äta antibiotika kurer VARJE månad. Det fick mig att inse hur jäkla äckligs restauranger och café personal egentligen är och hur ohygienskt det egentligen är att äta mat som främlingar har lagat. Vi har ju ingen aning om de är friska, har tvättat händerna eller sköter sin hygien…

      Pratar högt för mig själv, eller med mig själv när jag är ensam hemma.

      Kan få så extrema mardrömmar på nätterna att jag inte kan somna om och då har jag en kompis som berättar på telefon om när han adopterade sin hund för 14 år sedan, samma varje gång alltså, och jag somnar varje gång utan undantag. Ca 3 gånger i veckan i 2,5 år har han sövt mig med exakt samma historia.

      Handlar inte saker i mejeriavdelningen i affärer för står inte ut med doften – en konstig blandning av frys/kyl och mjölk som min näsa tycker luktar mögel. Kan inte ens gå igenom den gången i affären. Undviker totalt.

        Vilken fin vän ?

      Ingen pinsam grej egentligen men lite märkligt kanske haha. När jag var liten var jag så rädd för att somna de perioder jag drömde mardrömmar. Så jag mässade för mig själv ”Jag vill inte drömma, jag vill inte drömma, jag vill inte drömma” 29 gånger. Vet inte hur jag kom på det ens, men jag kom sällan ihåg mina drömmar efter det. Håller på så även nu de nätter jag har oro i kroppen. Är 29 år ?.

      Jag hatar att råka andas in nåns ”andningsrök” när jag går ute och det är minusgrader. Håller andan eller gömmer munnen under min halsduk. Tycker det är så äckligt.

      Avskyr när folk smaskar när de äter. För några år sedan satt jag några säten bakom en tjej som smaskade på ett tuggummi med vidöppen mun. Jag blev så arg att jag började gråta. Hört att det tillståndet kallas Misifoni ?.

      När jag ska ha gäster och baka kakor låter jag aldrig mina barn hjälpa till. Nånsin, ever. Jag vill inte äta något som andras barn har bakat heller. Pga snor, dreggel etc. uäck!!

        Skulle aldrig heller äta något som barn varit med och rört i, vidrigt!

          Jag däremot njuter lite varje gång jag ska bjuda på nåt och sedan när de ätit upp hälften av bakverket säger jag ”ja det där är det barnen som har bakat” ha ha ha… älskar hur dolk försöker dölja paniken. Ibland är det inte ens de som har bakat. Undrar vad det kallas, måste va nån form av barn som bakar sadism.

            Du kommer säkert ha många vänner kvar om du håller på sådär.

              Jag har som tur är många andra förlåtande och fina sidor ☺️

      Beställde 100 st 1 1/2 liters läskflaskor när de var rabatterade och stod och njöt av när mathem fick släpa upp till mig. Annars beställer jag 35/ månad. Beställer enbart tunga varor som ris, sylt, mjöl och socker osv då jag själv älskar att gå och handla mat. Nu kan jag helt fokusera på att köpa och bära hem kött, frukt och grönsaker som jag med noggranna ögon valt ut ?

        Jag hoppas du dricksar bra.

          Ven ger dricks till Mathem?? Brevbäraren? När Ikea kommer med en soffa?? Vem??

            Haha exakt. Man betalar ju för leveransen. En del har dyrare leverans för tyngre varor. Om inte, tråkigt för dom.

            Jag! Jag dricksar människor som sliter tungt för en skitlön.

          Åh nej! Ska man dricksa Mathem? Det har jag aldrig gjort?. Sjukt dåligt samvete nu?

        Hahahaha

        Dricker du 35 st, 1 1/2 liter läsk varje månad eller är det till hela familjen?

          Bara jag

          Det är ju bara drygt en om dagen, kanske har man vänner hemma några gånger under månaden med. Jag bälgar i mig minst 5 koppar kaffe per dag det lär ju motsvara 1 liter och sedan slinker det ner en liter apelsinjuice nästan varje kväll. Något ska man ju roa sig med ?

      Inte jag men min vän älskar känslan av att ha sand i munnen och äta sand.. Blev helt paff när hon berättade det ?

        Och min kompis (30årig) äter snö för att ”det är så gott!!!!!”

      Jobbar i kassan och håller andan varje gång kunden pratar för jag vill inte andas in någon annans luft ?

    Har ni några kloka citat från böcker/livet?
    Inga ”livet är som en..” eller annat pepp utan mer djup och vemod, kanske en gnutta sorg och nostalgi.

    Typ: Och så går en dag från våra liv och kommer aldrig åter.

      Ursäkta men jag tänker vad skönt. Detta jobbiga väder. Ena timmen sol sedan regn. Synd. Vill inte att augusti regnar bort. Blir deppig av regn. ?

      ”Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka?” -Karin Boye

      Vakna upp och stärk det som finns kvar
      Och som var nära att dö.

        Vad fint! Vem?

          Bibeln,Uppenbarelseboken ?

      Denna dagen ett liv

        Farbror Melker!

          Faktiskt inte! Denna dagen ett liv är ett citat av poeten och diktaren Thomas Thorild. Astrid Lindgren såg det skrivet på väggen i Ellen Keyes hus en gång när hon i sin ungdom var ute på cyckelsemester med sina väninnor.

          MVH Läser Astrid Lindgrens författarskap som sommarkurs 😉

      ”There is one spectacle grander than the sea, that is the sky; there is one spectacle grander than the sky, that is the interior of the soul.” – Victor Hugo, Les Misérables
      Inte den typ av visdomsord du tänker på kanske men tycker det är så fint och det första jag tänkte på ?

      ”This too shall pass.”
      ’We are what we pretend to be, so we must be careful about what we pretend to be.’

        Åh, andra citatet ❤️ Kurt Vonnegut ❤️

      ”Information is not knowledge.
      Knowledge is not wisdom.
      Wisdom is not truth.
      Truth is not beauty.
      Beauty is not love.
      Love is not music.
      Music is the best.”

      – Frank Zappa

      Tack för så många fina svar! Precis den typ av visdom som eftersökes 🙂

      Hope for the best, plan for the worst, eller hoppas på det bästa, planera för det värsta.

      SSDD
      Same Shit Different Dag

      Stephen King

        *Day

        Åh Stephen King ❤! Jag tycker verkligen om det uttrycket, fast det beror nog rätt mycket på att jag tycker om dreamcatcher.

      ”Man ska inte ha för höga förhoppningar här i livet för då blir man bara bara besviken”

        Så sant!!!

          Förlåt, hoppar in här för att jag såg att Plumbella på youtube gjort en the entire history of Don Lothario-video och tänkte på dig med en gång haha!

            Hahaha! En video om mitt liv alltså, måste in och kolla??

              Ja precis! Hon är toppen och jag spelar själv ganska mycket the Sims men just den videon fick mig att tänka på dig först haha!

      Jag har ett citat som jag gillar. Skriver på frihand så ber om ursäkt på förhand om det är felaktigt.

      ”Hela livet en skådebana är, såväl män som kvinnor spela på densamma. Var har sin tid att komma och att gå och en har många roller för sin livstid.”

        Svarar på Lindgren eftersom jag har ett till citat. Denna gån av Kurt Cobain.

        ”Nobody dies a virgin… life f*cks U.S. all”

          ”På Lindgren” skulle självklart vara ”på min egen” tills autocorrect beslutade något annat.

      Just because you’re breathtaking, doesn’t mean you’re alive – Tablo

      ”Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.”
      – Albus Dumbledore (Harry Potter)

        ”Rädslan är en kedjad varg som bara är farlig när den släpps fri.”

          Oro är missbruk av fantasi!

          There’s a crack in everything, that’s how the light gets in. /Leonard Cohen

      “Many people need desperately to receive this message: ’I feel and think much as you do, care about many of the things you care about, although most people do not care about them. You are not alone.”

      Carpe diem

      Mitt är töntigt nog ett på engelska från Gossip Girl (?! kanske inte är ursprunget men där jag hörde det första gången) ”They don’t call it Fall for nothing” ang hösten.

      Från en dikt. ”When you thought I wasn’t looking,
      I felt you kiss me goodnight,
      and I felt loved.”

        ”nobody, not even the rain, has such small hands”

        – e.e. cummings

      ”Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke” Sally Santesson.

      Från en intervju med Keanu Reeves:

      -”What do you think happens when we die, Keanu Reeves?”
      -”I Know that the ones who love us will miss us”

      https://youtu.be/7c2olMFEhK8

      Mitt motto här i livet : Livet är som ett babianärsle, färgglatt & fullt av skit.

      Första versionen: ”No fate”. Sarah Connor, Terminator 2: Judgment Day.

      Andra versionen: ”The future has not been written. There’s no fate but what we make for ourselves”. John Connor, Terminator 3: Rise of the Machines.

      Tredje versionen: ”There is no fate but what we make.” John Connor, Terminator Salvation.

      Om du är rädd för att förlora vågar du inte heller vinna. – Björn Borg

      Varje djup sorg
      har förlorad glädje till föremål.
      Tappa inte bort den riktningen.

      Låt inte sorgen glömma sitt ärende.
      Sorgen är den djupaste ära
      som glädjen kan få.

      – Harry Martinson, ur Vagnen, 1960.

        Harry Martinsons ord har hjälpt mig många gånger. De har fått mig att komma ihåg att vi behöver kontraster i livet. Utan sorg skulle vi helt enkelt aldrig kunna känna djup lycka. Jag brukar komma ihåg det när livet är som värst, t.ex. när någon har dött. Anledningen till att man är så ledsen är för att man tidigare haft och fått uppleva något underbart, och det gör sorgen uthärdlig. Alternativet hade varit att aldrig få uppleva det underbara och lycka.

        Fin! Tack!

      Hur man än gör har man arslet bak.

      Don’t trust anyone. Assume everyone will betray you, and you will never be disappointed.

      Kanske inte vad du söker, men detta citat fastnade hos mig. Det är från novellsamlingen Män förklarar saker för mig.

      ”Hon hette Hon, men vad ägde hon? Han hette han och han utgick från att han ägde allt, inklusive henne, och han ansåg att han kunde ta henne utan att fråg om lov och utan några efterverkningar.”

    vad ser ni fram emot

      Döden!

        Agreed.

        Mvh bipolär i depressiva period

        Varför?

          Skönt att slippa gå upp och jobba!!

            Håller fan med om den! Skönt att slippa ansvar, slippa beslut, slippa allting. Ibland är jag så trött på allt… Jävla skitliv, tjäna pengar, slösa pengar, köpa mat, överleva ett år till. Varför? Till vilken nytta?

              Exakt, till slut dör man ju ändå så varför kämpa för något som ändå tar slut.

                För att det finns mycket som man vill uppleva innan den dagen är kommen.

        Haha det tänker jag på ibland. Alla som är rädda för döden, tänk om det händer något skitroligt och skitbra! Kanske blir värsta fiestan o sen när man har dött så ångrar man att man inte dog tidigare!

          Tror inte ni förstår våran rädsla för döden och ni tycker vi ska tänka sådär? Tänk du så om dina fobier.

      En Skottlandsresa i september och en resa till Kap Verde över jul och nyår!
      Däremellan livet som pensionär- ” det ska va gott och leva annars kan det kvitta”

        Kap Verde är så nice. Ska dit i november. Var där i januari och har längtat tillbaka sedan dess.

          Har hört att det är väldigt blåsigt? Stämmer det? Är sugen på att bjuda dit mamma i födelsedagspresent men hon hatar när det blåser…

            Prova mauritius?

            Ja det är blåsigt. Landskapet är valdigt platt. Vindarna gör också att vågorna i havet är väldigt höga ibland. Personligen tycker jag om när det blåser lite för då blir värmen mer uthärdlig men om man inte gillar vind är det nog tyvärr inte rätt ställe

        Åhh Kap Verde är så fint . Var på
        Sal förra hösten . Vill gärna åka dit igen .

      Att sova om en stund och att ha en hel helg framför mig. Vad ser du själv fram emot?

      Att ungarna flyttar hemifrån så jag och min man kan knulla hur, när och var vi vill.

        Då längtar jag till att få en partner så att jag kan knulla öht! Högt o lågt ?

          Ja fyfan vad jag längtar till det inträffar! Speciellt när jag växer mer o mer i min sexualite!

      En månad i Thailand i november ?

      Stockholm Open i oktober???

        Samma!

          Oj finns det verkligen fler tennisfolk här?

      Att min bebis ska bli lite mer självständig så att jag kan göra basic saker som att plocka ur diskmaskinen och eller allra helst träna!

        Ha bebisen i bärsele så kan du förmodligen plocka ur diskmaskinen:) Mvh gör allt med 8 kg klump på magen

          Min bebis gillar tyvärr varken bärsele eller bärsjal ?

        Skaffa en barnhage!

      Hösten faktiskt. De där veckorna när löven sitter kvar på träden men är gula och fina och luften är krispig men inte kall.

      Sluta ha en massa många mål, men ingen plan. Ser fram emot att skapa en plan, så att mina mål blir till verklighet.

      Rammstein på stadion på onsdag! ?

        Jag vet en bloggerska/Instagrammare som förra året var ihop med en av medlemmarna i Ramstein. Det har inte kommit ut i offentligheten, vad jag vet. Han är född i början av 1960-talet och bloggerskan i början av 1990-talet. – Åldersskillnad 28 år och 8 månader, ganska exakt.

        Det kanske går att pussla ihop vilka det är? Några i kommentarsfälten är hejare på att snoka fram saker.

          Tillägg: En SVENSK bloggerska och Instagrammare.

            Hmm om det är Till Lindemann (född januari 1963) så borde väl bloggaren vara född i september 1991? Det här var spännande!

              Hehe, vad duktig du är. Trodde att jag hade gjort det för svårt. – Du hast recht.

                … och ovan, 01:41 fanns en ledtråd till. Typ en svenska i Tyskland.

              N
              Detaljer kan vi ta privat. Det där ”kik” kan vara ett bra ställe att chatta på, så du kanske kan regga ett konto där. Eller föreslå själv något annat forum som är hyfsat anonymt.

              Är ju bara typ Lindemann som är kändast av dem i gruppen så det är ju inte så svårt att lista ut

                Jovisst, men vem är den svenska bloggerskan han var ihop med förra året? Det kanske är svårare att lista ut.

      Att åka till Sthlm imorn, få en natt på hotell vilket va flera år sedan och på måndag gästa nyhetsmorgon och få känna att jag för något vettigt med min skit-historia.

      Och att jag åker upp redan imorgon vid lunch så jag kan strosa runt i fleeeera timmar pga att sthlm är så jävla vackert.

    Försöker skapa rutiner för min snart 1-åring som annars kan somna 23-00 på kvällarna att han numera ska somna mellan 20-21. Just nu ligger han i sin säng och snackar medans jag sitter ute i vardagsrummet, går bara in om han är ledsen och lägger då ner honom och går ut igen. Kan någon komma med några tips och råd? Han är alltså JÄTTEtrött men också väldigt envis 😉

      Dra ner sömnen på dagen till ett tillfälle om du inte redan gjort det

        Funkar inte det så kan ibland sömn föda mer sömn. Låt honom sova två kortare stunder ett tag? Min ettåring behöver just nu två sovstunder.

        Vaknade 06:30

        Sov 10-11:30

        Sov 15-15:35

        Somnade 19:45

          Låter som min dag! ?

          Låter som hans rutiner! Idag:
          Vaknade 7.45
          Sov 10.30-11.15
          Sov 15-16
          Och somnade nu för kvällen 20.15 🙂

      Ha samma rutiner vid samma klockslag varje dag. Ta tid till att gosa, prata och ge/få närhet en stund innan läggdags. Lägg honom i sängen, läs/lyssna på en saga och släck lampan. ”Kaninen som så gärna ville sova” på ljudbok är starkt tips. Stryk gärna handen från pannan ner mot näsan på barnet samtidigt.

        Mysigt!

          Ja, det är jättemysigt. Har gjort så med alla mina barn. Än idag vill den äldsta (10 år) att jag ska sitta en stund på sängkanten och klia honom på ryggen och småprata lite innan han somnar. Om nåt år vill han inte ha mig där längre så jag njuter så länge det varar ❤

      Ettåringar behöver sova på dan, men inte mer än en gång. Se till att han är ordentligt mätt också.
      Men barn har sin egen inre klocka. Det kan hända att han är en inbiten kvällsmänniska., ?

        Just nu så sover han 2 kortare stunder på dagen men kanske ska försöka få honom att bara sova en gång fast en längre gång, ungefär vilken tid? Han äter ordentligt under hela dagen och även en full flaska välling innan läggdags på kvällen. Jag är en kvällsmänniska och det har Erland också alltid varit sen han föddes men han sover sämre på nätterna när han somnar sent. Somnar han tidigt som idag, då sover han oftast hela natten i sin säng 🙂

          Ja skulle lagt han direkt efter lunch. Kring kl 12. I början kommer han nog vara trött, men de går över. Om du vill så kan du ju köra typ varannan dag i början. Jag tror det räcker med den lilla korrigeringen ? hoppas

        Ok hur får jag honom att sova bara en längre gång? Nu sover han två korta stunder. Jag är en kvällsmänniska och det har Erland också alltid varit sen födseln men han behöver mer sömn och sover bättre på natten ju tidigare han somnar.

          Råkade skicka 2 svar, såg inte att det första kom med..

          Om han nu sover vid ex 10 så förflytta sovstunden till 10.30. Sen 11 osv. Låt han vila 10-20 min på eftermiddagen under övergångsperioden. Eller, som i mitt fall, underhåll satan mellan 10-11 och sen sovstund. Försök ha fasta rutiner. Ex frukost kl 7. Mellls kl 9. Lunch kl 11. Mellis kl 14. Middag 17 och välling 19 varje dag osavett

        Vissa sover mer än en gång, det är så väldigt individuellt.

    Grattis till mig som ÄNTLIGEN går på semester efter en lång och tuff vår och sommar. Hurra! Trevlig helg på er!

      Grattis till semestern! ?

      Härligt!!! ?

    Min katt har fått feline acne på sin haka!! Läst att man ska tvätta det med klorhexedin men det är ju precis vid munnen? Även veterinär har tipsat om det. Står på förpackningen att man ska undvika kontakt med sin egen hud, hur går det ihop med att kleta på det precis vid kattens mun??????? Om det står att det kan fräta min hud känns det inte rimligt att katten ska få det på sig! Kanske dum fråga men kan någon förklara för mig hur detta går ihop? Möjligtvis ge tips om ni varit med om feline acne hos era katter ?

      Klorhexedin är väl uttorkande, inte frätande.

      Det är starkt att ha mycket på huden men din hud kommer inte frätas sönder. Det används ju på människor också på huden. Använd handskar bara och gör som veterinären sa.

      Det är inte farligt. Det är sårrengöring. Ta lite på en bomullstuss och badda på hakan bara.

      Ok, TMI, men min man hade det på sin hemorrojd som de skurit upp och det gick bra. Och den delen av kroppen är ju en slemhinna så huden på kattens haka är inga problem.

      Båda mina katter fick kattacne samtidigt! Dela ena fick så ordentligt att hon fick äta antibiotika. Fick köpa ett speciellt schampo hos veterinären som vi tvättade hakorna på båda katterna med i ca 2 månader. Men finns alltså speciellt schampo hos veterinären 🙂

      Byt till metall, glas lr porslinstallrikar åt mat och vatten! Hört att plast kan orsaka sånt.

    Ok alla.
    Min kille är på AW, jag ligger hemma med mensvärk. Att då ha sina egna tankar att umgås med, och för all del bra internetuppkoppling, gjorde att jag började fundera. Var i hela friden kommer fenomenet ”födelsedagskaktus” ifrån? Ja, och jag menar den med geléhallon instuckna i en gurka. Den gurkan som man placerade i ”jord” av chokladpuffar och sedan gav bort.
    Efter en enkel googling på engelskans ”birthday cactus” drar jag slutsats att det inte är ett amerikanskt fenomen, eller?
    Kommer kaktusen från någon film eller är det en annan populärkulturell referens?
    När dök den upp?
    Är det ett dåligt skämt, typ ”den här personen kan inte ens ta hand om en kaktus så den får en kaktus som inte kan dö” som gick över styr?
    (Alltså, visst. Jag ska medge att jag inte har sett en födelsedagskaktus på flera år och har själv aldrig haft den oförtjänta äran att ta emot en).

    Edit: Har inga svar på ursprung, men den verkar tillverkas och användas i framförallt två scenarion: Barnkalas eller som ett ekivokt skämt vuxna emellan

      Aldrig hört talas om en födelsedagskakus?

      Åhh har fått det några gånger! En gång med instuckna tior i hela gurkan ?? ska ge bort en nästa gång jag ska någonstans, tack för påminnelsen!!

      Lika lost som du när det gäller dess ursprung dock.

      Åhh har fått det några gånger! En gång med instuckna tior i hela gurkan ?? ska ge bort en nästa gång jag ska någonstans, tack för påminnelsen!!

      Lika lost som du när det gäller dess ursprung dock.

      jag har alltid tyckt de varit roliga och lite kreativa
      ingen anning vart de kommer iffrån
      tänker mest att det är när folk inte har en anning om vad de ska ge någon och är snåla

      Shit vad otroligt roligt att du tog upp det här , för det undrar jag med nu! Haha! Kommer också ihåg detta, har för mig jag faktiskt gjorde en till en klasskompis födelsedags firande en gång.

      Everything is a dildo if you’re brave enough?

        Or stupid enough…

        Orange is the new black ?

      Trodde det var en 80-talskalasgrej? Allt skulle se ut som något: gurkkaktusens kusiner inlagd-persika-svampar och igelkottspotatismos med korv var vanliga på barnkalas!

      Åå ja minns som där kaktusarna. Har nog gjort en till någon barndomskompis. Och min storesyster fick en ?
      Ska nog ta å göra en till mitt syskonbarn som fyller 8 snart. ?

      Haha, åh vilken flashback ?
      Vi fyllde dock ”jorden” med kondomer och satte kondomer på gurkan, gav bort när någon i gänget blev byxmyndig ??‍♀️

      Både fick och gav bort sådana under sent 90-tal och möjligtvis tidigt 00-tal… Jag och mina kompisar läste tipset i en KP-tidning kommer jag ihåg ingen aning om var tipset kom ifrån från början dock. Har aldrig hört om någon som fått/gjort en utanför norden.

      Jag har faktiskt gjort ett par stycken och gett bort i nutid. Gjorde en lite ”nyttigare” med russin som jord i krukan och körsbärstomater på tandpetarna i gurkan. För extra 80-talsvibe kan man ju slå in krukan i aluminiumfolie. Glittrigt och tjusigt! ?

      En annan grej vi gjorde när jag var liten i slutet av 80-talet var att göra godisöl i en sejdel. Vi tog alltså en ölsejdel av glas. Fyllde upp med ljusbruna godisar (typ kola/fudge) nästan ända upp till kanten som skulle se ut som öl och sen toppade vi med vita såna där vita sockerbitar som skulle föreställa skumkronan. Denna skapelse gavs sedan bort i present till födelsedagsbarnet!

      För mig som kommer ifrån södra Sverige har det aldrig varit en födelsedagsgrej men däremot en väldigt klassisk inflyttningspresent.

    Kanske fel dag att försöka göra sig hörd i Göteborg pga Way out west osvosv, men ger det ett gott försök!
    Jag är relativt nyinflyttad i stan, bor här tillsammans med min sambo. Dock har jag i det senaste verkligen börjat inse att de vänner jag har här ENBART vill ses och liksom _festa_, bli kalasfulla och allt vad det innebär. Jag är 28 och känner mig liksom klar med det, men saknar ju såklart då plötsligt vänner att hänga med här och göra annat än att supa. Så, någon som bor i Göteborg som har tips på vart man liksom kan hitta kuliga, kloka och roliga folk? Någon aktivitet? Forum? Jag och min sambo älskar att umgås men såklart det hade varit superhärligt med kompisar också!

      Å, det var en kvinna i ÖS för några veckor sen som letade nya vänner i Göteborg, hoppas ni hittar varandra!

      Vill nästan kopiera och skriva för stockholm ! Hoppas du får några härliga tips !

        Jag vill ha vänner i Stockholm!

        Jag meeeeed!!

          Har ni gofriendly? Den appen verkar rätt bra har själv tänkt att testa den 🙂

      Om du vill kan du ju skriva ut din insta eller Mail så folk i Göteborg kan ta kontakt 🙂

      Ja, skriv ut insta!

      Överlag så finns det mycket kulturella saker i Gbg Som borde kunna skapa kontakter. Det är också vanligt att nörda in sig lite på något och träffa folk den vägen. Jag brukar kolla in olika klubbar eller arrangörers hemsidor och gå på spelningar för okända band. Jag gillar musik och träffar mycket folk där. Jag upplever att många musikintresserade är lätta att lära känna. Visst, en del kommer att dricka på spelningarna, men många är intresserade av enbart musiken.

      Jag har också gått med i många Facebookgrupper för mitt närområde och träffat folk där. Varje stadsdel har en hel del egna grupper med köp och sälj, loppisar, bokbytardag, planteringar, klädbyte osv. Ofta är samma människor aktiva i många av grupperna så man lär känna den snabbt. Majorna är Ett exempel på ett område där man kan komma långt på att engagera sig inom saker som rör miljön, lokalområdet och kultur.

      Jag har laddat ner Gofrendly! Sjukt bra app fär man kan h8tta vänner

        +! väldigt bra app!

      Är exakt samma för mig, fast i Västerås :/

        Jag bor 2 mil norr om Västerås. 15 min till Erikslund ?

          Kul? Har du insta så kanske vi kan ta kontakt där? ??

      Skulle kunna varit jag som skrev detta. Förutom att jag är född och uppvuxen här i Göteborg. Ge mig din insta så kan vi höras där? ?

      Är 29 och bor i Gbg 🙂 skriv din insta. Är också rätt klar med att festa. Iaf på klubb

      +1 i Göteborg

      Jag bor i Gbg (eller i en förort egentligen men som inflyttad så anser jag att det ändå är Gbg ?) som festar max några gånger per år. Finns ju så mycket annat roligt man kan göra och jag hade gärna förgyllt livet med fler vänner. Wanna hang? ?

        Åh, kul med flera svar, klart vi ska hänga! 🙂 sorry för sent svar, hoppas ni fortfarande läser här. Jag har inte insta tyvärr dock, men vi kanske kan göra en privat Facebook-grupp eller nåt där alla som är sugna på lite kompis-häng kan gå med?

          Absolut! Starta en grupp och dela med dig av den här så går vi med 🙂

    Någon som testat Aveda damage remedy-produkter? Schampo/balsam/inpackning/leave in? Såg tips bland kommentarerna hos Yogagirl härom dagen och blev nyfiken på att testa, men rätt dyrt, så skulle va kul om nån mer kunde säga om dom är bra eller inte…

    Någon som är lågstadielärare här? Tänkte börja plugga det och vill gärna höra positiva och negativa delar med jobbet? (ja, jag vet att ”juni, juli, augusti” är en positiv del) 🙂

      Jag är lågstadielärare, bästa yrket! ? Jag har jobbat 3 år, så är ganska nyexad. Självklart beror det på var du jobbar, vilken kommun och vilken skola! Jag älskar att träffa mina elever varje dag och se dem utvecklas. Jag har turen att ha kollegor jag trivs med, och en skola med bra ekonomi. Nu för tiden är det hyfsat bra lön för lärare (iaf i Stockholm) och som du skrev är det trevligt med extra långt ”sommarlov”. Tycker också det är bra variation på jobbet, både att ingen dag är den andra lik, men också att man har lektioner till ca kl 13 och på eftermiddagarna är det administrativt och planering. Självklart kan det vara sjukt jobbigt vissa dagar, man känner att man inte räcker till i klassrummet eller på rasterna. Ibland hör föräldrar av sig och är arga och bara klagar på allt och tror att man inte gör det bästa för deras barn. Tycker ändå det positiva väger upp! ☺️

        Ja lönen har ökat sjukt mycket senaste åren. Har seriöst funderat på att ta lärarexamen (har just nu en examen inom psykologi som innehåller pedagogik) pga ledigheten och lönen. Tydligen är 35.000 ingen ovanlig ingångslön för gymnasielärare i större städer. Att man jobbar 45 h per vecka kanske avskräcker lite men all den tiden är ju inte lektioner etc

          Förskollärare (och tidiga år grundskola) tjänar minst 35.000kr och då pratar vi nya med bara något år i branschen. Mer erfarna kan tjäna upp mot 40.00. Men det är ibland slitigt och framförallt ett jobb för den som kan hålla många bollar i luften. Du behöver hela tiden ligga steget före och parallellgöra saker, vissa upplever ju det som stressande.

      *Halva juni och halva augusti…

    Trevlig fredag, snart ska jag svulla på en hemkörd pizza, nyopererad då får man göra det bekvämt för sig. Hoppas alla är snälla ikväll, det behövs lite godhet här på BB ?

    Någon som rest i USA nyligen?

    Vad var bäst?

      Vi reste i Kalifornien förra sommaren i en månad (längs kusten). Det bästa var kuststräckan kring Big Sur och de mysiga småstäderna Monterey och Carmel. Nöjesparken Universal var också fantastisk!

        Håller med! Har hus i Big Sur och det är så mysigt! Bästa tiden där är runt påsk då det fortfarande är grönt och fint.

          Åhh säg till om du vill byta en vecka eller två och bo mitt i centrala Göteborg, jag är med i en grupp om semesterbostads byte.

      Deras nationalparker är fantastiska.

      T.ex. Joshua Tree, Zion, Bryce, Yosemite.

      Hyr en camper van

      Universal studios!!

    Håller på att söka jobb! Vad är era bästa tips inför en arbetsintervju?

      Var dig själv!
      Läs på om företaget, våga ställ frågor även om de är ”dumma”.
      Var ärlig vad du förväntar dug från jobbet och vise versa.

      Glöm inte att det även är en intervju för arbetsplatsen och de som rekryterar dig. Lika mycket som du ska övertyga dig om att du är bäst så ska de övertyga dig om att de är en arbetsplats som du vill jobba på. Ställ många frågor kring jobbet, vad de söker, vad de kan erbjuda, vad de ser för utmaningar i branschen och diskutera hur du se på den frågan. Visa att du kan branschen mer än bara den specifika del du ska jobba med.

      tänk på att det också handlar om att du får möjlighet att undersöka om du skulle passa på den här arbetsplatsen.
      ställ frågor!
      hur länge har chefen varit chef, etc

      Här kommer några tips från mig, sådant som jag brukar tänka på. ?
      1. Var dig själv (lättare sagt än gjort, men försök).
      2. Kom inte sent, ha massa marginal!
      3. Försök att luska ut dresscode för platsen, och klä dig snäppet finare. 🙂 Eller i vilket fall, alltid hel och ren.
      4. Läs in dig på jobbet, på företaget och förbered några frågor så att du verkar ambitiös och intresserad.
      5. Öva på någon annan, både att ställa frågor och att få frågor ställda till dig.

      Lycka till och tänk på att varje nej är ett steg närmare ett ja! ?

        Tusen tack! På tisdag har jag min tredje arbetsintervju på kort tid, har fått nej hittills men jag håller hoppet uppe! ?

    Tycker om er så mycket ❤ inte skrivit på öppet spår på länge vill bara säga att ni alla är så härliga, ha en härlig kväll gänget!!

      Eller hur, så skoj detta med ÖS.

    En nära familjemedlem har nyss släppts ur fängelse och jag känner konstant oro och ängslan. Vill bara att personen ska hamna bakom galler igen, suck. Vet inte vad jag vill med denna kommentar annat än att få gnälla en snabbis…

      Har varit med om samma. Kanske kan prata med någon om din oro?

        Dessvärre är jag uppfostrad att man aldrig ska prata om sina problem. Svårt att byta bana.

      Har varit i samma sits, kan säga att vi inte har någon kontakt idag pga att jag orkade helt enkelt inte med oron, ledsamheten och alla andra jobbiga känslor av att ha personen både på insidan och utsidan. När han satt inne saknade jag honom så det gjorde ont och när han var ute var jag konstant orolig. Nu är han ute igen (tror jag) efter typ 4 fängelsestraff. Har liksom gett upp om att det kommer bli bättring.. Har inga råd men du är inte ensam ❤️

    Hur kommer man över nån som ghostat?? Kan liksom inte tro det… känns verkligen inte som om han skulle göra det men sitter ju ändå här och inte fått nått svar på över en vecka. Försöker tänka att aja men då var det väll lika bra att det hände nu och inte längre fram men så svårt att acceptera.. hjälp 🙁
    Vi har pratat i typ 8 månader.. Jag har varit osäker och lite rädd för att släppa in men har alltid varit sjukt ärlig och haft en öppen dialog med honom om det. Har sagt att jag inte är redo men han har varit det. Också sagt att om han tycker det blir jobbigt att jag är fram och tillbaka så säg till iallafall.. Vet att han är hemma och jobbar… vill bara ha ett avslut liksom.. Någon annan som har erfarenhet eller tips?

      Det där är jobbigt! Typ acceptera att du fått ditt ”avslut” fast det inte alls är vad du behöver, alltså fokusera på det som är och inte hur det borde vara. Gå och prata med nån om det blir för jobbigt. Kram!

      Har inte så bra tips för jag kommer typ aldrig över sådant, ah efter väldigt lång tid. Men FYFAN vad arg jag kan bli på sådant!!! Jävla fega människor! Du är inte ensam och tänk att han är fullkomligt efterbliven och har är lite psykopat när man kan vara så känslokall mot någon annan. Svin.

        Ja.. Fattar inte hur man bara kan skita i en annan person och inte säga något…

    Gått och blivit förälskad i en finsk kille, som bor i Finland. Började som en fling på semestern och nu är jag helt hooked. Inte sagt det här till någon för jag vet precis vad folk skulle säga. (Haft långdistans innan)

    Skönt att lätta på hjärtat, tjingeling!

      Åh! Hur träffades ni? Pratar ni svenska/finska eller engelska med varandra?

      Och berätta! Vad ska de säga? ”Det kommer aaaldrig fuuunka”? Vad vet dom om det? Vad som helst kan hända! Vänner ska man ju kunna anförtro sig åt utan att bli ”dömd” eller avfärdad.

        Jag matchade med honom på Tinder. Jag satt egentligen bara och fördrev tiden när jag var i Finland på semester. Och han golvar mig totalt. Vi pratar på engelska, jag kan dock lite finska.

        Så, kände mig lite wild and crazy och han kom och hämtade mig med sin bil och vi körde iväg i en perfekt sommarkväll. Aldrig känt mig så bekväm i mig själv, bara vara sig själv med solblekt hår, inget smink och träningskläder. Och han kunde inte sluta kolla på mig, jag rodnade som en tomat. Ni kan ju gissa vad som hände sen ?

        Dem skulle säga ”Det kommer inte funka, det är för långt mellan er” ”Ni kommer inte kunna kommunicera tillräckligt bra” ”Du får inte flytta igen. Det räcker att du har varit borta i sååå många år”

        Osv!

          Go get him!

          Men åhhhh! Vilken dröm! Kan du inte snacka loss med oss (mig) här då? Jag vill veta hur det går! Uppdatera mig varje vecka! ? Jag är en sucker for romance. Och uppenbarligen lite gränslös. ?

          Och ang de som är neggiga – du kan inte leva ditt liv för dem. Och inte kommunicera tillräckligt bra? Är de införstådda med hur många som blir kära o lever ihop resten av livet trots att man har olika förstaspråk? Eller tror de att alla lyckade förhållanden utgörs av två (ex) svensktalande?

            Just nu så smsar vi, ringer, skickar inspelade ljudklipp till varandra dygnet runt. Vi går och lägger oss kl 4 på morgonen för vi kan helt enkelt inte slita oss ifrån varandra ? Känner mig som en tonåring och njuter för för fulla muggar!

            Jag ska hålla er (Eller endast dig Lin om du är bara du som vill höra ?) uppdaterade!

              Ja! Gör’t! Låter helt fantastiskt!

              Vad kul! Heja er!

          Jag matchade med en kille på Match.com som bodde i Spanien. Han flyttade hit, vi pratar engelska (men han kan svenska nu) och har varit gifta i sju år. Är det rätt är det rätt och då funkar det. Om du inte testar kommer du alltid fundera på vad som kunde ha hänt. Vad förlorar du på att testa?

            Får fjärilar i magen bara av att höra din historia, man vill vara en sådan som vågar tro på äkta kärlek!

          Köööööör! Killar från finland är min största svaghet typ…. 🙂 Blir lite avis! Distansen klarar ni!

      Min kollega blev kär i sin pojkvän när hon var på semester i Holland! Efter 2,5 är de fortfarande ihop och såååå fina! Så fuck alla negativa fjompar

    Hej på er

    Nu känner jag mig jättelöjlig som skriver detta anonymt på nätet eheh..
    Jag fick barn för 3 månader sedan och jag vet inte, det är ganska jobbigt. Jag skulle önska att jag fick lite egentid, som min kille får (nu ska väl folk säga att skaffar man barn så ska man väl vara med dom, vadå egentid liksom) men det är jobbigt att dygnet runt vara klistrad vid sin bebis även om man älskar honom.. Min sambo går och tränar, träffar vänner utan bebisen, tar en öl, handlar osv men jag har bara varit ifrån honom en 20 min en gång.. Min sambo tycker det är jobbigt att vara med honom själv.. Jag önskar bara att det kunde vara lika, jag trodde inte det skulle bli såhär när vi fick barn… Så nu sitter jag här igen medans han är och tränar. Ah fan känner mig bara ensam och ledsen. Glad fredag liksom

      Jag har inte barn själv än men tycker du är modig som vågar dela för det är verkligen inget konstigt alls!!! Tänk vilken kontrast nu jämfört med innan och det är ju ännu så nytt alltihop! Och såklart finns det plus och minus med spädbarn – det betyder inte att du inte älskar lilla bebisen till tusen. Ingen tips direkt men ville bara skriva detta då det på sociala medier ska vara så himla underbart, fantastiskt, magiskt, härligt osv osv osv att bli mamma och man knappt får ha en halvdeppig kväll. Kram ❤️

      Har du pratat med din sambo och förklarat det du skriver här? Hoppas att det löser sig för dig!

      Låter som att du har två bebisar? Din sambo måste skärpa sig. Han har lika mycket ansvar att ta hand om babyn som du. Är det så att han är rädd för att något ska hända när han är själv med barnet eller är han bara lat?

        Klart han är lat! Uppenbarligen ville han inte ha barn heller. Mansgris

          Tänkte att jag ändå ger ”the benefit of the doubt”, det kan ju vara så att han inte vågar ? men det får han lära sig att hantera isf

          Inga påhopp. Vi är alla olika. Klart man kan vara rädd!!

            Men då gör man väl nåt åt det? Går föräldrakurs, terapi, pratar om det på BVC – inte på träning och bärs med polarna?

      Äh lämna dom och gå ut bara, han får lösa det bara. Det fixar varenda människa. Boka en bio med en kompis eller åk iväg och storhandla några timmar en kväll. Gör det bara

        Håller med om detta. Nu gör du det imorgon och får lite ny energi! Kram

      Att hon tycker det är jobbigt att vara ensam med bebisen är INTE OK! Det är hans barn oxå. Om du ammar kan du pumpa så han kan ge flaska om det behövs, finns flaskor som är anpassade för ammande barn med teknik osv. Ammar du inte så är det ju inga problem alls. Klart att du ska få egentid oxå… ta en promenad SJÄLV, fika med en kompis SJÄLV, gå till gymmet. Åka ensam till Ica och storhandla länge!

        ”Att han tycker det är jobbigt” skulle det stå i början……

      har du pratat med honom om detta? Så här ska du inte behöva ha det. Det är inte ok att bara han ska få gå iväg. Försök sitta ner, helst när en inte är arg, och ha ett samtal.

      Länkar en checklista som kan vara ett stöd i att se vem som gör vad och som en kan samtala ifrån. Båda fyller alltså i.

      https://vardgivare.skane.se/siteassets/3.-kompetens-och-utveckling/projekt-och-utveckling/jamstallt-foraldraskap/material-foraldrar/checklista-for-familjen—om-ansvarsfordelning.pdf

      Hur kan han veta att det är jobbigt att vara själv med honom när han aldrig är det?? Börja förbereda och skriv en lista, sedan börjar du ta dig egentid varje kväll två timmar där du tränar, fikar med någon, shoppar på Ica maxi typ eller tar en långpromenad eller åker och tar ett kvällsdopp. Klart han löser det om han måste

        Åh tack för era svar. Känner mig så ensam då jag inte vill prata med någon om detta. Vill inte någon ska tycka illa om min sambo, tänker också att det kanske är något fel med mig? Jag kanske inte passar som mamma men jag känner att skulle jag också få egentid hade jag fått mer kraft och energi till att ta hand om bebisen. Känner mig faktiskt ganska deppig och jag vill inte det!
        Jag har frågat vad han tror ska hända men han kan inte riktigt svara på det..
        Att det ens ska vara en grej, jag vill unna honom egentid men tydligen är inte det lika viktigt att jag får det

          Är en fråga på någon nivå i 99% av alla familjer. Den som hävdar annorlunda har nog skygglapparna på.

          Man får massor av ny energi av att bara lämna ett tag. ??? Hejja dig…

          Ursäkta, men jag blir så tacksam och glad över min man när jag inser att inte alla har en lika hjälpsam. Min man fick tvinga iväg mig att äta med några vänner när första barnet var ett par veckor. ? Men då hade jag även ett enormt kontrollbehov och trodde inte babyn skulle överleva utan mig ?

          Klart att inget är fel på dig! Det är helt normalt att känna så. Har själv ett barn på dryga halvåret och känner också att jag vill ha egentid och faktiskt inte behöva vara en mamma och fru på ett par timmar.

          Prata med din sambo, och börja lite smått så han vänjer sig. Låter lite fel men vissa män behöver tyvärr det. Dra iväg 30 minuter en gång per dag i några dagar, utöka sen den tiden med några dagars mellanrum. Eller så ber du honom att ta ert barn och bara gå en promenad? Om nu ett barn gillar att sova i vagnen eller i sele/sjal.
          Det kan ju också vara så att han känner sig fruktansvärt osäker på att vara själv med er bebis.
          Vet att min man kände sig så i början. Hemma kunde han lätt ta vår unge i flera timmar för han visste ju att jag var där ifall det var något. Men om jag åkte iväg så blev han fruktansvärt nervös och var rädd för att göra fel osv osv.

          Jag kan vara helt ute och cykla men att bara dra iväg och säga att han får lösa det är inte rätt väg att gå för det kan gå helt åt pipsvängen.

            Hur kan det gå illa menar du?

              Att han kanske blir för nervös och rädd och inte vill vara själv med sitt barn? Inte att han skulle på något sätt göra illa barnet eller så.
              Just att bara bli inslängd i situationer som man inte är bekväm i från början kan skapa väldigt mycket panik, även om det är en bagatell för andra, och den paniken kan leda till att man inte vill göra den saken igen.
              Är ju lite annorlunda när ett barn är inblandat men förstår du hur jag tänker eller är jag helt värdelös på att förklara? ?

          Du är ingen dålig mamma för att du vill ha egentid. Jag har också en 3 månaders hemma och vill/behöver ha lite egentid. Min man har helt klart mer egentid än mig då jag ammar och hon är en väldigt vaken tjej. Men prata med din sambo, säg att du behöver egentid även om det bara är 30 min om dagen. Gå ut på promenad, var i närheten i början så han kan börja känna sig mer bekväm för han har också ansvar över ER(!) son. Och du behöver må bra för att orka med en bebis! Lycka till ❤️

      Litar du inte på att pappan fixar det? Eller vill du inte behöva be om tid iväg? Eller nekar han dig det?

      Jämställdhet sätts VERKLIGEN på prov när man får barn. Mitt tips är att sätta standarden nu. Börja pressa upp till en nivå som känns bra för dig. Låter man dem komma undan med det så vill de flesta farsor ta räkmackan resten av livet.

      Barnet är 50% hans. Kan han inte tillmötesgå dig får ni köra strikt 50/50. Dvs varannan em/kväll/natt. Då förstår han nog sitt ansvar i det hela.

      Jag har en fråga, varför har du bara varit ifrån honom 20 minuter? Har du ingen talan i ert hem? Det är bara du som kan ändra på din nuvarande situation.

        Det är heelt normalt att bara har varit ifrån babyn bara 20 minuter under de 3 första månaderna. Men man kommer till en punkt där man förstår att man behöver lämna mer.
        Klart hon har en talan. Annars hade hon inte ens funderat över dehär sakerna och skrivit här.
        Och om det bara är hon som kan förändra situationen så kan du ju komma med något handfast tips istället för att ställa hårda och anklagande frågor till en relativt nybliven mamma med en massa hormoner kvar i kroppen!

          Kan inte relatera alla, min man var föräldraledig med dagliga driften från det att vår dotter var fem dagar. En klippa men det visste jag ju innan vi bestämde oss för att bli föräldrar.

            Fan va trött jag är på er som måste skryta när någon uppenbart behöver stöd! Nej alla vet inte innan att pappan inte kommer vara lika engagerad i barnet. Varför tror du så många går ifrån varandra när barnen är små? För det är då alla stackars kvinnor märker att männen är skräp och dom får mer än en bebis att ta hand om ?

          Fast snälla, det handlar ju inte om det är normalt att lämna sin bebis på tre månader utan att hennes man inte VILL vara ensam med bebisen, inte VILL byta blöjor, aldrig tagit en natt. Det är ju där problemet ligger och anledningen till att stackarn inte får en timme för sig själv. Och nej, det är inte normalt att behöva göra allt själv när man är gift med pappan till barnet. Vem som helst hade tänkt oj stackarn hon kanske behöver avlastning, och kan inte ens egen man tänka på annat än sig själv är han inget att ha. Sen för er som skriver ”han måste vänjas in”, alltså vad håller ni på med? Ska hon uppfostra en till person? Hon är väl lika chockad som han och måste vänjas in, men inte fan vänjer någon in henne, utan hon lär sig HELT SJÄLV. Så jävla trött på folk som tycker män ska daltas med.

      Känner igen mig! Eller mer att min sambo inte alls förstod mig i början, han insåg inte alls vad jag klagade över. Han jobbade ju och tyckte att jag skulle se det som ett jobb att vara hemma med barnet. Skillnaden, som uppenbarligen va svårt för honom då att förstå, va ju att han kunde sitta i lugn och ro på tåget 40 min per dag, hade 1 timmes lunch och dessutom sitta på toaletten ifred, han gick dessutom hem från sitt jobb 16:00.
      Jag tog mig egentiden helt enkelt, när han kom hem från jobbet så gick jag å tränade, träffade vänner ensam då å då. Svårt att få det exakt lika mkt egentid på minuten när den ena är hemma (och dessutom ammar kanske) men för oss så handlade det inte om att min sambo inte ville att jag skulle göra något men han tyckte väl att då gör jag väl det bara. Men kunde känna mig stressad bara av att jag stod i duschen liiite för länge när han hade sonen, inte för att han sa något men för att jag av någon anledning fick dåligt samvete (helt sjukt egentligen) å att han kanske inte gjorde heller helt rätt (enligt mig, mitt kontrollbehov).

      Väääldigt långt svar, sorry ? men du behöver göra något på egen hand, ni var dessutom två om att skaffa barn så TA dig tiden. Såklart han tycker det är asnajs att hans vanliga liv fortsätter liksom …

      Hej!
      Du är inte löjlig på något sätt! Att få sitt första barn är en stor omställning och alla behöver få lite egentid för återhämtning och tanka lite ny energi.

      Jag fick barn i december och trots att jag ammade stack jag ner någon timma eller två på stan eller tog ett långt bad. Bebisen klarar sig med pappa några få timmar och det kan bara vara bra för pappan att vara med bebisen själv en stund. Fråga din sambo vad han tycker känns jobbigt med att vara själv med bebisen och finn lösningar tillsammans så kommer det gå toppen.

      Hej! Åh känner igen mig jättemycket i dina känslor, så kände jag mig när vi fått vårt första barn. Min man gjorde likadant men sa iaf inte rätt ut att han tyckte det var jobbigt att vara med barnet själv. Jag kände mig så ensam och besviken för det var ju inte vad jag föreställt mig. Det är en stor omställning för alla att få barn, jag tror att min man nog kände starkt att han hamnat på andra plats för mig och hade svårt att finna sig tillrätta. Plus att han nog kände sig överflödig när bebisen var liten och bara ville amma och ligga i min famn. För oss löste det sig med tiden, jag försökte ställa krav så gott jag orkade – försökte kräva nån sorts rättvisa, men det är ju svårt också när man känner att man inte vill lämna barnet med nån som tycker det är jobbigt – även om denne nån råkar vara barnets pappa. Jag tror att det är viktigt att låta pappan connecta med barnet. Börja med korta stunder, ta en spa-session i badrummet och kom inte ut oavsett om han känner sig hjälplös där ute, låt honom lära sig att klara av situationen. Han kommer växa av det. Långt det blev, vet inte ens om det känns vettigt/relevant för dig men kände igen mig SÅ mycket. Vi har tre barn nu och min man har växt in i rollen fint. Hoppas det känns bättre för dig snart. Många många kramar❤️

      Jag tror de flesta förstår dig! Det är så ovant att ha en som är så beroende av en – som tur va (tycker jag iaf) så blir de mer och mer självständiga hela tiden!

      Men din sambo får nog ta och komma över sin rädsla – och det bästa sättet är att möta den. Ni kanske kan börja med att du får handla, eller gå en sväng eller ngt annat lite kortare. Och öka upp allt eftersom han inser att det inte är någon fara (för det är det ju inte).

      Om han inte kan göra det för dig så får han väl iaf se till att stanna hemma med dig! ( och skärpa sig – det är hand barn med!)

      Jag har tre barn. Och kände precis likadant när jag satt ensam i lägenheten med mitt första barn. Vill bara säga att DE BLIR BÄTTRE. Han växer och i takt med det får du mer frihet. Och du lär dig att göra allt tillsammans med honom.
      Men det är dags för din man att ta mer ansvar, tycker jag! Det ÄR säkert jobbigt för honom att vara ensam med babyn, men berätta för honom att du är ensam med honom JÄMT.
      För oss har det fungerat bra när jag varit borta en kväll i veckan (från det att jag känt mig redo för det). I början inte så långa stunder pga amning, men från 4-5 månader har jag kunnat vara borta längre. Min yngsta är 7 månader nu och jag har börjat planera för att lämna henne en helkväll nästa onsdag ?

        Jag ammar fortfarande massor, speciellt på kvällarna. Men jag känner mig inte låst alls för jag vet att det går över, det blir bättre. Alltså inte alls som med första barnet där jag kände mig otroligt låst… Man vänjer sig ?

      Det ÄR asjobbigt den första tiden. Jag frågade mig själv varför jag skaffat barn öht med båda mina barn under ca det första halvåret. Ville ångra mig. Skita i det.

      Men vännen, det kommer bli MYCKET bättre. Andra har goda råd ang din sambo, och det vore ju toppen om han ändrade attityd. Men jag tycker det viktigaste är att du fokuserar på dig och din bebis. Efter ett tag blir det mindre jobbigt och du kommer börja trivas i hans sällskap, och vilja vara med honom, inte bara för att du måste.

      Det är jobbigt nu, men hörda ut! Gör allt du kan för att få små lufthål och ta det lugnt. Ta allt i bebisens takt och försök njuta av de små stunderna. Du får ditt liv (och din egentid) tillbaka så småningom, jag lovar…

        Ville inte skriva det först men har många gånger tänkt att nej jag ORKAR inte mer, jag har gjort världens misstag och nu går det inte ta tillbaks.. Jag älskar ju min bebis men har svårt att känna glädje. Det blev en sån omställning för mig men hade min sambo hjäpt mig mer hade jag kanske inte behövt må såhär, att jag är ensam liksom

          Jag fattar precis. Men du, prata med BVC också och förklara läget. Du kan ha fått en förlossningsdepression och då krävs det mer än att bara härda ut. De kan sätta dig i kontakt med andra mammor också. Vill inte låta som värsta extramorsan med en massa uppenbara råd men ta dig samman och gå till öppna förskolan och andra bebis-gatherings (babysim etc) och få kontakt med andra i samma sits som dig.

          Skickar dig en kram, jag vet hur jävla jobbigt det kan vara och hur lätt det är att känna att man inte kan prata om det.

          Ett till tips – om din sambo har föräldrar som är delaktiga i hans liv, så skulle han kunna be dem komma över och stötta honom de första gångerna som du får egentid. Alltså de tar hand om barnet tillsammans.

          Vet du, hormonerna i kroppen påverkar ditt mående jättemycket! ❤️
          Kan du snälla ringa BVC på måndag och förklara hur du mår? Det finns hjälp att få och det är lätt värt att ta emot all hjälp du kan få. Förlossningsdepression är vanligt. Medicin är även värt att prova som sista utväg för den här tiden vill nog minnas med glädje. Jag ångrar mig att jag inte sökte hjälp efter första och andra barnet ? Bägge gångerna gick depressionen över efter ca 6 månader. Nu med tredje barnet har jag insett hur bra man KAN må efter en förlossning.
          Jag ska be för dig ?❤️

            Tack för att ni är så förstående!
            Jag var faktiskt på BVC igår och sa ingenting om detta.. Jag vet att man kanske borde det men hur?? Det låter ju inte alls bra.. Min sambo vill inte vara ensam med vår bebis medans han kan gå och göra saker. Jag låtsas att allt är bra, säger att det kan vara lite tufft ibland när någon frågar men egentligen vill jag bara gråta.. Jag vill inte att någon ska tycka min sambo är korkad, men det är han just nu.. Han är jättebra med bebisen när han är hemma men det är liksom att han gör det roliga.. Jag tar alla nätter, byter alla blöjor.

            Jag låter som värsta mähät, (säger man ens så??) Som en idiot helt enkelt. Jag hörde innan om mammor som tog större delen av ansvaret själv och tänkte bara att vad sysslar dom med? Så är jag där själv nu…

              Men varför får du med på att byta alla blöjor??? Sliter mitt här här när jag läser detta. Är han helt förlamad, han borde skämmas ögonen ur sig.

              Du är ingen idiot, du är bara som de flesta av oss kvinnor: en problemlösare av rang. När ingen annan (i detta fall din sambo) kliver fram och tar delen av ansvaret så tar du på dig allt ansvar i det tysta. Vi gör ofta så. Tänk på att ni har många år kvar som familj. Du kan inte, psykiskt och fysiskt ta allt detta helt själv i all evighet utan din sambo måste öva på att vara med barnet han också, även när du Inte är där. Planera in något – en promenad eller en fika och informera honom. ”På lördag mellan 13 och 14 kommer jag att vara ute, då får du ta bebisen” och sen får han lösa det. Du har all rätt att få avlastning! Samma med nätter. Informera honom om att du tar varannan.

                Jag vet inte varför jag går med på det. Till en början var det liksom att han tyckte det var jobbigt, så då gjorde jag det och tänkte att han växer in i det. Nu orkar jag inte tjata om det så jag gör det bara (med blöjbyten). Jag tänkte också innan att jag som mamma får väl ta ett större ansvar innan han kommit in i det. Jag har också tänkt att jag ska stå ut och det blir bättre.. Men jag pallar inte mer, hur kunde det ens bli såhär mellan oss..

                  Superviktigt att du är tydlig mot honom om hur du mår tror jag. Ibland får man vara övertydlig med sådant man tycker är självklart har jag själv märkt i relationer. Du som mamma kommer ta en massa ansvar de kommande åren. Mammor är superhjältar och fixar, ordnar, tröstar, lyssnar, flyttar berg när det behövs. Så tro mig, bara av rena farten kommer du att ta ett större ansvar. Din sambo ligger liksom efter redan från dag 1 men det gör inte att han inte ens behöver försöka. Du har riskerat din hälsa redan genom att bära på och föda detta barn – åt er, för er lilla familj. Åt honom. Han inser det kanske inte, men du har gjort det finaste du kan göra för hans skull. Vad har han gjort? Sätt dig ner med honom och förklara att du inte orkar själv. Gör ett gemensamt schema om ni kan. Får han ett träningspass så ska du ha motsvarande tid någon annan dag. Är han rädd för att han inte kan hantera bebisen när han är själv så får han säga det och identifiera vad han tycker sig inte kunna. Kan han inte byta blöja så kan ju du visa men sen får han step up!

                  Kan han knulla så kan han byta blöjor, punkt. Släng till honom en blöja och ge honom ungen bara

              Åk iväg och handla, själv. Det är säkert olika för alla, men den där lilla egentiden är iaf så väldigt viktig för mig. Har ni era föräldrar eller andra nära som kan hjälpa till en liten stund ibland och vara barnvakt medan du får en stund för dig själv? Ta den hjälpen om du kan. Du skriver att du tar alla nätter, alla blöjbyten. Självklart måste du kunna få tid för dig själv också, om det är vad du behöver ❤️

              Berätta för honom hur du känner om du inte har gjort det.

              Tjejen, det är dags för dig att sluta vara ledsen och börja bli arg. Att vara ledsen är passiviserande. Du måste säga det här till din sambo, gärna argt för ilska är en känsla män förstår och kan relatera till.

              För det första du är inget(!) mähä. Du är grym! Du är mamma till ert barn och du finns där dygnets alla timmar! Du är den absolut bästa mamman till er son! Det om något visar du för att du ens har dessa tankar, du bryr dig något enormt!

              Jag har varit i samma sits själv, nu har vi två barn. Nu kan jag lämna längre stunder. Jag har även varit på resa och varit Borta flera nätter.
              Jag förstår att det är en klen tröst, men han behöver vänjas in i rollen. Eller i alla fall min behövde det. Nu skickar han typ icäg mig för att jag ska få göra mitt.
              Jag tror ibte man ska skrika mansbebis efter honom utan ge honom en chans! Vi är födda gör att ha barn och är mer ”vana” med det. Männen Har det i sig, tror bara att dom behöver bli pushade ibland.
              Du Kommer klara detta och efter bara lite egentid kommer det nog kännas bättre ❤️

              Förlåt men att du kallar DIG för idiot när din sambo inte VILL vara själv med ert gemensamma barn är bad som är idiotiskt. Din sambo är en idiot, och det är inga ”hormoner” eller något som gör att han är det, han är det bara. Att du inte vill att någon ska tänka dåligt om din sambo är inget du bör tänka på då det är mellan er två. Säg det du skriver här till honom och ställ krav. Funkar inte det så är jag riktigt ledsen för din skull.

              Du låter som att du inte riktigt vågar säga till din sambo och han kör med dig. Han verkar även vara uppvuxen i en familj där kvinnan gör allt.

            Ska hon äta medicin för att pappan är en mansbebis?!

        Hur kan det vara jobbigt? De flesta spädbarn sover 20 timmar per dygn? Jag har aldrig fått gjort så mycket som när barnen var under året.
        Jag renoverade hela köket och tapetserade om hela huset när min första var nyfödd. Har aldrig haft så mycket ledig tid.

          Käft.

          Bra försök till att provocera…suck…

          Wow.. Du slår på dem som ligger ner. Så jävla lågt.

      Detta är vrf jag aldrig tänker skaffa barn

        Förstår dig helt efter att höra om dessa mentalt handikappade sk män.

        Skaffa barn med en annan kvinna säger jag bara ??

        Snarare dessa stunder man känner att jag är nöjd med att ha varit ensam med min son på heltid än att ha en jävla mansbebis också att dela hem med.

      Jag blir jätteledsen för din skull. Att din sambo beter sig som han gör är så inte okej. En sak att han tycker att bebisen är för jobbig för att vara ensam med, men då borde han vara hemma på sin lediga tid och avlasta dig – inte träna, hänga med polare och dricka öl. Supertrist för honom att livet förändras lite tillfälligt under nyföddåret – men det är lite det som är grejen med barn. Era förutsättningar för att hålla ihop minskar kraftigt om ni inte kan ha en jämställd fördelning henna som ni båda känner er ok med, det finns det studier på. Är det värt det för honom? Om det inte går att resonera med honom hade jag frankt gått hemifrån i en timme och låtit honom hantera situationen (det låter ju inte som att du inte tror att han klarar det, så vad är det värsta som kan hända?). Jag tycker också att du ska prata med BVC och kanske få hjälp att prata med honom. Du ska inte skämmas över er situation! Prata med folk, be om hjälp. Försvara inte hans beteende, han får själv stå till svars för hur han beter sig just nu. Jag tror att det är såååååå mycket vanligare än vad man tror. Och kalla inte dig själv för mähä! Du är en jävla superperson som burit, fött och nu dygnet-runt vårdar ett spädbarn. Hejja dig!

        Vill bara tacka alla för era svar!! ❤️
        Jag ska ta upp det med honom ikväll, jag har ju sagt det innan men inte varit tillräckligt tydlig. Jag orkar verkligen inte mer. Jag vill att vi delar lika, att båda ska ha lika mycket egentid. Det handlar mer om själva grejen än att han inte byter blöja exempelvis, han kan liksom inte ens hjälpa mig. Det är det. Hade han sagt att han verkligen tycker det är jättejobbigt med bajsblöjorna men att han gärna gör något annat, som blir hans uppgift hade jag tyckt det var okej. Att han visar att han vill. Men jag har insett att det handlar om lathet/inte roligt, då han inte ens kan ta en kissblöja.
        Jag blir så jävla arg när jag skriver detta, skulle han må dåligt skulle jag göra allt för att underlätta för honom. Är det inte mer värt att ta byta blöja än att jag går runt och mår skit??
        Går han inte med på detta så kommer jag göra slut, då betyder jag inte särskilt mycket för honom, jag ska inte bli någon slav och inte ha något liv.
        Tack för att ni fick mig att öppna ögonen!! Jag tänkte att det kanske är såhär det ska vara men nu tänker jag inte ta det längre (fast jag ändå visste att detta inte är okej). Tack ❤️❤️❤️

          Sååå bra av dig! Bra att du insett att det är han som är en skit i det här fallet som låter dig ta allt efter allt du gått igenom (graviditet, förlossning, att ta alla kvällar (herregud)) för han inte tycker det är kul. Men hur kul är det att vara gravid? Illamående, förlossning, smärta… näää alltså blir arg med dig! Det är ert barn, inte bara ditt, klart han måste hjälpa till. Alltså bara det att du tagit alla kvällar och att han aldrig byter på bebisen är chockerande. Men Lycka till och uppdatera oss gärna 🙂

          Heja dig! Blir arg! Både du och ert barn är värda så mycket mer stöd, engagemang och kärlek ❤️

          Sluta genast att tänka att han ”hjälper dig”! Ni hjälps åt.(PUNKT)

    Hej hopp, min kära sambo friade i somras och jag har därmed en förlovningsring. MEN hur ska mannen göra tycker ni: ring vid förlovning eller endast senare vid vigsel/bröllop? Hur har ni gjort med era partners? Min snubbe har ingen ring idag….

      Traditionellt är väl att båda har förlovningsringar, och vid vigsel så får kvinnan en vigselring, och mannens förlovningsring ”omvandlas” till en vigselring. Dock mer och mer vanligt att båda får en andra ring vid vigseln. Men förlovningsring har ju båda.

      Min man hade köpt ringar till oss båda när han friade, med datum i. Vid bröllopet la han till det datumet i samma ring. Jag har två olika ringar.

      Jag tycker att mannen endast ska ha en ring som han får vid vigseln ? (obs endast min åsikt) KRAM

      Vi skaffade varsin förlovningsring sen när vi gifte oss så köpte jag en alliansring och han köpte en till ring och satte ihop med förlovningsringen. Så det ser ut som två ringar men de sitter ihop. Väldigt snyggt tycker jag ?

      Min fästman valde att ha ring då vi gifter oss. För båda ringarna skulle se identiska ut ändå. Jag accepterar att han inte vill ha en förlovningsring.

      min man har både förlovningsring och vigselring, vi har likadana förlovningsringar och vigselringarna är lika också förutom att jag har stenar i min vigselring..

      För min del kändes det lite ”amerikanskt” att enbart jag skulle ha förlovningsring, så vi hade förlovningsringar båda två och sen har jag en vigselring och min man lade till datum i den befintliga 🙂 inget fel hur man än gör förstås, men det kändes bäst för oss!

      Vi båda valde förlovningsringar och sedan vid vigsel fick jag en till ring och hans förlovningsring förvandlades magiskt till en vigselring ^^ Frågade om han ville ha 2 ringar hahah men det ville han ej. Och jag ville att man skulle se att han är förlovad.=)

      Min snubbe har heller ingen ring idag.
      Han får ring når vi gifter oss

    Måste fråga om råd/tips: jag såg en tjej på facebook som sökte lägenhet för att hon ska plugga samma linje som jag på universitetet. Jag har sån lust att skriva till henne och fråga om hon vill ses på en fika innan skolan börjar MEN vill inte vara värsta creepet. Ska man våga? Känns jobbigt om hon tackar nej så ska man ändå behöva träffa henne sen haha…

      Kör ba!

        Håller med – kör på!

      Tycker absolut du ska fråga!

      Fråga!!!

      Det är INTE creepy! Det är supertrevligt. Det värsta som kan hända är att hon säger nej. Då var du den supertrevliga tjejen som vågade bjuda på dig själv. Solklart ja! Hon kommer dessutom säga ja om hon är någorlunda sugen på att inte spendera kommande studietid ensam. Kör hårt!

      Vad och var ska du plugga? Inser att chansen är pytte liten att vi ska plugga på samma program i samma stad men jag blev hemskt nyfiken ?

        Personalvetare på Lunds Universitet ?

          Fan vad nära ändå! Genusvetenskap på lunds universitet här ?

          Ooh det ska jag också plugga! Jag ses gärna för en fika!! 🙂 Skriv din insta eller mail så hör jag av mig!!

            Men vad kul ? du kan skicka ett mejl på kiracayo@gmail.com, skulle vara så kul att träffas!

            Anonym får gärna höra av sig också även om du inte läser samma ?

              Det är lungt blev bara nyfiken när jag fick feeling. Och helt ute o cyklade var jag ju inte. Kanske är det samma institution? Samhällsvetenskapliga?

    Vad ger man i present till en 5-årig tjej? Har ingen aning om vad de generellt tycker om eller är intresserade av så är tacksam för tips från er med erfarenhet av barn i den åldern :).

      Ta med henne till en leksaksaffär och låt henne välja själv. Känslan av att få gå in i en affär som femåring och få välja en leksak är rätt oslagbar…

        Bara hon inte väljer stora barbiehuset för 5000 ?

      Min femåring älskar allt med enhörningar, glitter, rosa och gulliga djur. De flesta i den åldern är rätt klyschiga. ? Pyssel och ritgrejer funkar också, gärna med bokstäver och siffror.

      Dessa gosedjur är poppis i kompisgänget:
      https://www.storochliten.se/ty-nordics

      Finns jättebra pyssel lådor på rusta för 199kr med hur mycket pyssel som helst. Dom brukar vara väldigt uppskattade. Annars spel (råttfällan tex) och pussel. Nagellack. Presentkort på lekland, bowling, bio. Utklädningskläder. Det är sånt som min dotter och hennes kusiner i samma ålder har uppskattat iaf.

      Köp en massa knappar på second hand/loppisar. Jag var galen i knappar och numera mitt barnbarn…

        Haha blev lite syftningsfel…jo jag är galen i barnbarn och hon är galen i knappar…

      Jag hade köpt något jag älskade som 5-åring: en glittrig j*vla my little pony! Hår i regnbågens färger med roliga tillbehör som medföljer. Bonus om man kan ploppa upp magen och däri ligger en liten hästbebis. Drömmen!

      En annan leksak jag minns som var så kul är de där små askarna med minifigurer i. Själva asken var utformad som något slags rum på insidan. Så kunde man leka med det som ett minidockhus. Någon som minns vad de hette?

        polly pocket

        Polly pocket kanske?? ??

        Jaaaa!!!! Är det legit om jag köper till me myself n I? Sån nostalgi!

          Varför inte? Har mina gamla kvar för de är en sådan nostalgi?

      Vilka härliga och hjälpsamma svar! Tack! ?

        Hitta en gammal resväska eller koffert på loppis och fyll med utklädningsgrejer. INTE färdigköpta polyesterdräkter av Disneyfigurer utan några roliga hattar, glittriga väskor, färgglada halsband. Diadem med djuröron och svansar på resår att sätta runt midjan. Piratlapp, stetoskop, mantel, lösnäsa.
        Hitta second hand, eller pyssla själv.
        Fyll på med nya grejer till nästa födelsedag/jul (memorera om hon tex intresserar sig för dinosaurier, spöken eller vaddetnuär och ge på det temat nästa gång.)

        Eller musiklåda, med munspel, kazoo, maracas – fyll på med ukulele, blockflöjt, tamburin till jul.

        För båda: lek/spela med henne!

      Pyssel brukar vara uppskattat i den åldern ?

      Min brorsdotter fyllde 4 ganska nyligt. Jag köpte ett halsband med ett C (inte äkta, på rea för 10kr Sen hade jag en kedja hemma) hon blev superglad, jag antar att hon kände sig stor med ett ”vuxenhalsband”, sen fick hon det där spelet där man ska fiska upp fiskar när spelplanen snurrar runt.

      Totalt gick det på 60kr. Billigt och väldigt uppskattat 🙂

      Annars kan jag rekommendera typ en klocka. En fin med riktigt armband, inget plasttjafs (finns jättefina i glitteraskar på Ur&Penn)

      Men det behöver inte vara dyrt för att det ska uppskattas, det finns stor risk att sakerna ändå ”glöms bort” snabbt.

      Min femåring hade uppskattat: Lego, faktabok för barn, pyssel (galen i slime, pärlor, klippa/limma/måla, klistermärken t.ex.) ,spel, presentkort till bio eller lekland, docka typ Barbie, verktygslåda med riktiga verktyg, personligt smycke (typ namn eller något hon gillar), badleksak, instrument, Schleich djur, pussel.. listan kan göras lång ? fem-åringar är underbara ?

    Ni som jobbar på hotell, vad är det konstigaste ni varit med om? Det konstigaste jag varit med om var när en man hade bokat ett rum med djurtillägg (så att man kan få ha med sig sin hund) och när han kom till hotellet frågade han vad det var för hund han skulle få på rummet. Han trodde alltså att en hund ingick när man bokade ett djurrum, haha.

      HAHAHHAHAHA men så mysigt om det skulle vara så <3 skulle absolut betala en slant extra för att få ett sällskapsdjur på rummet

      ???
      Tänkte han också överlåta till hotellet att välja random djur!!! Kunde ju blivit allt från hamster till guldfisk

      En amerikansk tjej som undrade om vi kunde förbereda en skål med flingor och mjölk redan på kvällen för hon hade läst att det var nyttigare att äta gröt än frosties

        20:59 Over nights oats. Absolut inte något konstigt. Jättegott

          Haha men nu var det ju overnight cereal hon bad om…

          ..men inte nyttigt..

      Sjukt gulligt! Blev han väldigt besviken när ni inte kunde erbjuda en hund? Stackarn kanske var ensam och hade behövt en pälskompis

      Att en man beställde mat på room service och när jag kom med brickan låg han naken på golvet innanför dörren och menade att jag skulle kliva över honom för att gå in och sätta ifrån mig maten.

        Men va? Vad gjorde du? ?

          Satte ner brickan i korridoren, stängde dörren och gick och sa till security. Han fick flytta ut.

          Lite speciell historia men tror så många lever ut psykosidor på hotell.

          Har också blivit ringd till rum för att bädda ut extrasäng och det ramlar porrtidningar ur filten man tar ut ur skåpet på rummet, medan snubben sitter på soffan och flinar – uppenbart riggat.

          Andra som blir förbannade för att room service inte utför alla sorters tjänster, som att pilla hundbajs ur hans rullväskas hjul, föna håret på gubbe endast iförd liten handduk, städa badrummet medan han ser på (alltså bad specifikt om det).

          Oändliga mängder creeps.

      Känns spontant som en jäkla bra idé! Hade lugnt bott på ett hotell som hade hund på rummet när man kom dit.

      Hahaha. Skrattade på riktigt.

    Åh herregud är det redan fredag?

      Hela dagen dessutom!

    Kan inte släppa att mitt ex har gift sig! Har inte tänkt på personen under flera år och har alltid känt mig klar med personen. Vad är grejen med mig?

      Det är nog svårt att släppa taget om en person som stått en nära och som man en gång i tiden gett mycket av sig själv åt. Även om man gjort slut så kommer din kropp ihåg den här personen, och du kommer kanske alltid ha personen på ditt mind lite mer än andra. Du är absolut inte ensam om det här.

      Snart storhandlar dom på ICA Maxi med två snorisar i hasorna.
      Ett par år senare slutar dom ligga.
      Han börjar snegla på andra.
      Alla ni som blir upprörda nu, chill.
      Jag har hört den här historien många många gånger…

      Jag känner samma. Var jättelängesen vi gjorde slut och relationen var inte bra. Jag är själv lyckligt gift och har världens bästa man. Ändå blev jag typ lite…sur (?) över att mitt ex har gift sig. Ville på något vis att han skulle vara ensam och olycklig hela livet. För jag är en bra människa…

    Har sedan ett år tillbaka lymfödem i mitt ena ben, dvs. lymfsystemet är skadat och lymfan (vätskan kan inte transporteras tillbaka ordentligt så det stannar kvar i benet och gör det svullet. Har stödstrumpa dag och natt, fast det syns ändå att benen är olika stora, särskilt bakifrån. Det är extra svullet nu när det är så varmt och jag hatar att jag inte kan styra över temperaturen. Känner mig så sjukt äcklig. Har tidigare mått dåligt över min vikt, men det här tar fan priset. Känner mig verkligen hjälplös, finns inga operationer utan det är bara att använda kompression och hålla svullnaden nere så det inte bildas fettvävnad. Känns inte som att jag någonsin kommer kunna bli omtyckt pga detta

      Men åh! Jo! Du är ju så mycket mer än ditt ben! Jag lovar! ❤️

      Du är fin och fantastisk som du är. Det är garanterat bara du som bryr dig om ditt ben, det är ingen annan som tänker på det. Var snäll mot dig själv. ❤️

      Om du vet att det är ett lymfödem så sök behandling hos en lymfterapeut. Manuellt ! Lymfdränage tillsammans med stödstrumpa är det bästa. Tyvärr får man ofta betala beh själv.
      Det är oftast sjuksköt o sjukgymn med lymfdränage utbildning som utför beh. Botar inte men blir oftast mkt bättre.

        Har varit på lymfmassage ett par gånger men det var så psykiskt påfrestande. Påminde mig bara mer än vanligt om att det här är något jag kommer behöva leva med. Men om jag försöker byta mindset och tänka att det här kan göra att jag lider mindre så kanske jag kan försöka igen. Tack fina du <3

      Jag har läst att i många fall består inte ödemet av vätska utan av fettceller, och då gör man fettsugning. Vet du säkert att det är vätska?

        Om man trycker på mitt ben med fingret så blir det en liten grop där som det tar några sekunder för att försvinna (till skillnad från en lem utan ödem där det går tillbaks direkt). Om det blir så vet man att det är vätska i benet. Så ja, jag är ganska säker 🙁

      Kolla in Bubblisar. De underlättar för många, även om du inte blir av med ödemet. Gör du andningsövningar? Lymfmassage? Äter Keto?

    Du vars man var otrogen, inlett ett förhållande med en annan och gjort en annan gravid när ni väntade barn och precis gift er – hur gick det? Hur mår du?

      Vi är tillsammans och ska ha barn. Han är ångerfull och mår dåligt och det var kvinnan som drev på otroheten, han ville inte först. Jag måste tänka på min familj…

        Det är så det brukar låta. Han skyller ifrån sig och du accepterar det godtroget.

          Absolut inte men vi har ju en familj ihop och älskar varandra…

            Var stolt. Du är en bra och stark person!

              Nä, starkt är inte att stanna när någon förnedrar en och rent av bajsar på en. Det är att inte respektera sig själv. Det starka hade varit att lämna, men tyvärr verkar hon inte tillräckligt stark än.

            Ja visst, han älskar dig så mycket att han gör en annan kvinna gravid när han precis gift sig med dig. Varför så blåögd?

          Ja, han och hon är hemska till skillnad från dig. Du är ju så himla sympatisk!

          21:33
          Precis min åsikt också. Vi får väl se vad som händer om t.ex. ett år eller två, om karlen är otrogen igen. E skulle dragit iväg från detta förhållande. ”Han är ångerfull och mår dåligt”. – Haha. Såklart, när man åkt dit med byxorna nere.

        Fan det är så svårt att inte skriva nåt elakt om din man och hans attityd men det ör så lätt att ha åsikter online när allt är svartvitt. Du känner honom ändå och jag är säker på att du vet vad som är bäst för er och jag hoppas på det bästa för dig pch din familj!

        Förlåt men du är så naiv så jag har inga ord. Hur kan man vara med någon som spottar på en och ens barn så? Aja lycka till, men han kommer vara otrogen igen, snälla..

        Jaha, så när nån raggar på en och är allmänt på och man är otrogen så är det inte ens eget val utan nån annans fel? Du ger dina barn en pappa som inte kunde respektera sin mamma mer än att sätta på och göra en annan kvinna med barn några månader efter henne själv. Det är inte att tänka på sin familj. Vilken vidrig man, och du förstör ditt liv genom att vara med honom. För du vet mycket väl att ingen under pistolhot tvingat honom ha sex med nån annan, det har han gjort själv. Och att han ångrar sig gör han ju bara för han blivit påkommen.

        ”det var kvinnan som drev på otroheten, han ville inte först”

        Snälla… Går du på det?

    Viktor den Store! Om du läser detta så vill jag sååå gärna gå på dejt med dig. Hur ska en simpel kommentarsspårstjej bete sig för att få en sån chans? Stryker man runt i Hammarby Sjöstad nattetid?

      Simpel kommentarsspårstjej som i läser ofta, kommenterar sällan.

      Du kan ju kontakta mig på valfritt vis (mail, instagram, snapchat eller var du nu anser att du vill hitta mig) så kan vi diskutera saken… Jag varnar dig dock för att jag är en mycket deppig tråkmåns som har en sjuhelsikes usel dag.

        Jag är också en deppig tråkmåns som mår p. Människor som du och jag förtjänar varandra.

        Och tack för tillåtelse att kontakta dig på valfritt vis – jag får fortsätta googla ”viktor den store” och hoppas att jag hittar nåt. En Linkedin kanske.

          Jag kan hjälpa dig lite på traven:

          Mail: viktorjansson@hotmail.com
          Instagram: Instastjaerten
          Snapchat: Blueskattfan

          Linkedin är ju för vuxna människor så där hänger jag inte.

            Alla som har något roligt att berätta är för övrigt välkomna att kontakta mig. Eller om någon vill spela typ skribbl.io eller nåt. Vad som helst som gör att man kan tänka lite på annat!

              Vi kan spela skrubb.io en stund om du vill. Jag är sjuk och har tråkigt. Men dum fråga, är det online eller app? (Hittade inget som hette så när jag sökte på appar..)

                Äsch, autokorrekt.. Men du fattar

                Det är online! https://skribbl.io/
                Men jag tror vi behöver fler än bara vi två? Eller ja, det är ju roligare ju fler man är…

                  Jaha.. Jag har aldrig spelat så jag vet inte? lust att spela något annat medan vi väntar på fler? Betapet? Quizkampen? Nåt annat?

                    Wordfeud? Mitt Quizkampen-konto vägrar fungera 🙁

                      Wordfeud it is. Hur hitter jag dig där?

                      Jag tror jag heter Flaccid, så utmana på bara!

                      Random eller klassisk? Tänkte ta och spöa dig i en match?

                      Flaccid?! Charmigt namn…

              WordFeud?

                Utmana på. Mitt nickname står här ovan!

            Och går raskt vidare till Instagram… ?
            Rumpkontot behöver fler bilder för att kunna landa MÄNGDER av samarbeten!

              Du, jag ska berätta för dig att ett företag som gör baddräkter(!) faktiskt ville att jag skulle skicka DM förut. Jag vågade dock aldrig för företaget hade för få följare, men samarbeten är ju redan på gång uppenbarligen!

              I övrigt så kan jag bara prestera en bild om året. Annat blir för pinsamt.

                KÖR baaaaaa kööööööör!

                  Dröminlägg: BB anklagar VdS för smygreklam!

        Efter en så tråkig dag kanske du sugen på en öl och ostbågar? Frågar åt en vän.

          Faktiskt inte. Eller ja, ostbågar är ju gott men äter jag en äter jag alla och det är inte toppen för formen. Uttalas ditt namn som Linn eller som växten lin?

            Nu har det hänt. Jag har snokat på Viktor Den Stores blogg OCH Facebook. ?????????

              Jag beklagar…

                Say what! Jag vill se facebook och veta vem denne Viktor är!
                Och vadå blogg… Blogg om vadå?! Idrottsskador och löprundor?

                Matchmaker, vart är du ?! It is going down in the kommentarsfält!

            Min syster heter Raps, så antar Lin som växten. Vore rimligt.

              Klöver och timotej
              Kliv över och kom till mig

                Vartfaan är Vete? Alltid sen.

      Gillra en fälla i dom krokarna! Ställ upp en pappkartong med en pinne som stöd. Under ställer du en IPA och en skål ostbågar. Vittja fällan runt 04-tiden så ska du se att det givit utdelning!

        Jag dricker inte öl och försöker hålla mig ifrån ostbågarna, men någon lär säkert nappa på det där…

          Hoppas på Olof Palmes mördare. Det hade varit en j*vla grej att hitta henom där under kartongen med gula fingrar och smul på skjortkragen.

            Jaaaaa!!!! Vem tror du att det är?

              Hoppas bmd återkopplar efter 4-snåret och avslöjar! Mest intresserad av om hen kommer väsa när bmd lyfter på kartongen.

            Jag finner det mycket intressant att du förmodar att mördaren har skjorta på sig. Det hade ju ändå sagt en del om vem det skulle kunna vara…

              Tänker dock gubbskjorta. Svagt gul med korta ärmar.

                Ja… det låter ju 80-tal i alla fall. Frågan är om mördaren fortfarande har samma skjorta på sig?

                  Absolut! Men den har säkert så många hål efter alla dessa års användande så jag misstänker att han broderat över dem med blommor så att skjortan kan misstas för en hawaiiskjorta.

                    Ännu mer 80-tal alltså… Du kanske är något på spåren!

                      Grattis. Äntligen tycks det ha lossnat. Fast mycket tid har gått till spillo, men bättre sent än aldrig.

                      Jag menar alltså inviterna som TS gjorde.

                      Jag kan till din stora besvikelse påpeka att ingen dejt har planerats.

                      Ingen dejt? Man kan ju iofs gå direkt på avslut bara. Skippa dejten.

                      Avslut som att inte höras mer? Där har vi en mer realistisk målsättning!

                      Dejter är överskattat. ”Får jag lov, eller måste vi dansa först?”

                      Blir bara mer och mer osäker på om du verkligen är en matchmaker eller om du bara vill söndra och härska… Oavsett så vet jag heller inte om du är bra på det du gör…?

                      Anonym 23:06 och 23:28 är INTE samma.

                  Jag kan också ha snokat på den stores facebook… undrar om det är no pants friday?

                    Varje fredag är Pants off friday!

                      Urdålig på att dokumentera det som en riktigt inbiten instagrammare iaf.

                      Man vill ju inte teasa för mycket…

                    Jag hittade honom också till slut. Men nu är jag bara besviken över att det inte är den Viktor jag hittade först, han var tågnörd och galet snygg.

                    Kul å få ett ansikte på röven.

                      Så vår Viktor är inte galet snygg då menar du? Rude…

                      Antar att mitt cover är helt förstört nu alltså? Ledsen att göra dig besviken…

                      @M, jag tror det är ett rent objektivt faktum…

                      Kanske kan du engagera dig som sjutton i tåg och ånglok för att liksom kompensera?

                      Om du önskar att jag ska dö av tristess så säg det rakt ut bara! Tala inte i omvägar!!!

                      Haha åh nej, förlåt, det var inte så jag menade! Bara det att.. man är liksom snygg på en annan nivå om man är snygg OCH gillar tåg. Och det var den Viktor jag hittade först.

                      Sorry. Jag bara gillar tåg. Och killar. Men mest tåg.

                      Mia2, så din drömman är typ Stig Helmer????

                      Stig Helmer får ju ragg i varje film, så han gör uppenbarligen något rätt…

                      Kolla så många som vill gå på dejt med dig Viktor, du gör nog mer rätt än du tror

                      Jag har ju verkligen inte gjort något, och därtill är det väl bara en som anmält sitt dejtintresse. Däremot var bloggbevakare otroligt heta på Wordfeud! Det trodde jag inte…

                      Trodde du inte? Kryllar ju av språfetishister här……

                      Språk*

                      03:06
                      Tack för rättelse. Jag blev osäker. Du kunde ju varit rolig och menat SPÅRfetishister, med tanke på var vi befinner oss. 🙂 🙂

                      Vilken onödig kommentar.

                      05:44
                      Ordlekar är nog inte din fetish. Surkart.

                      Onödig kommentar att påpeka hans utseende. Trodde vi kvinnor var lite bättre.

    Hej alla!

    Vill bara säga att det är så skönt att scrolla här och skingra tankarna ibland.. Går igenom den tuffaste perioden i mitt liv och varje dag känns som en kamp. Hoppas det vänder snart men ville bara skicka kärlek till er, fina människor, som lyser upp. Lustigt att ett kommentars med okända människor kan ha en sån inverkan..

    Kram!

      Kram ❤️

        Åh fina fina! Kram tillbaka!

      Kram

        Kraaaam till dig med! Det betyder mycket!

      Jag går också igenom min hittills mest ledsamma period i livet. Det är bara att blicka framåt och försöka vara positiv. Det blir bra för oss båda ska du se. ❤️

        Ja, man klarar mer än man tror och det äe skönt att skingra tankarna här ofta tycker jag. Önskar dig massa lycka till och get well-kramar❣️❣️❣️

    Jag håller på att söka nytt jobb, men tycker det är galet svårt. I princip alla jobb som finns tillgängliga och som jag skulle kunna få (har ingen universitetsutbildning för tillfället) söker någon som är utåtriktad, social, brinner för service etc. jag själv är väldigt introvert och ogillar starkt småprat och ytligheter, men kan lätt sätta på min ”jobb-karaktär” och ge bra service, och läsa av kunder bra när det väl gäller. Men hur ska någon vilja anställa mig, jag kan inte ljuga i min jobbansökan och låtsas vara social på en eventuell intervju när jag inte är det 🙁 hela jobbvärlden känns som en så stor utmaning som introvert, jag skjuter upp sökandet hela tiden eftersom det inte känns som att jag är bra nog för något av jobben…

      Jag tycker att du ska säga precis så på intervjun: ”som person är jag introvert, men jag har inga problem med att vara social i min arbetsroll. Jag har arbetat inom service förut och trivdes med det. Jag har lätt för att läsa av kunden och ge bra service.” Det viktiga är ju att du kan hantera tjänsten, inte att du älskar att sitta och småprata på fikarasten. 🙂

      Jag är superintrovert men har lyckats göra en karriär där jag röstats fram till en av de mäktigaste i min bransch och blivit intervjuad av Dagens Industri. Jag har låtsats att jag är social i 20 år, och gått hem och pustat ut i mysbyxor efter varje arbetsdag.

      Kan du ”slå på” din sociala sida ÄR du social på alla sätt som arbetslivet behöver. Det finns ingen regel som säger att man bara får söka jobb som stämmer helt exakt med ens personlighet och kompetens. Kravställningen är ett sätt för arbetsgivaren att ge ett hum om vad de söker bara. Jag lovar att i stort sett ingen arbetsgivare är ute efter 100% matchning. De är ute efter någon som kan göra ett bra jobb. Tror du att du kan det ska du söka, även om du inte har allt som står i kravställningen.

      Ut och sök jobb nu! Du har INGET att förlora!

      Äh, vi alla ljuger om sånt i ansökningar. Och alla arbetsgivare skriver det… Du säger ju att du kan sätta på ditt jobbjag och klara set, så är det ju inget problem. Ingen skriver ju ”sur och folkilsk pessimist som helst vill va ifred” på sin CV.. (syftar inte på just dig nu..)

      Tack hörni!! Ska försöka ta tag i det och skriva personliga brev imorn, och hoppas på det bästa ?

    Fick nycklarna till min första egna bostadsrätt för ett par dagar sen. Inatt är första natten jag sover i lägenheten. Har boat in mig hyfsat bra på kort tid.

    När jag gav mitt ex taggarna till huset och körde iväg så kom tårarna som en fontän. Men nu sitter jag här i min lägenhet och vet inte riktigt vad jag känner.

    Hur länge är ”normalt” att man pendlar som en berg och dalbana i känslorna?

      Cirka 60, 70, kanske 80 eller 90 år, sedan dör man. Då brukar det bli litet lugnare.

      Grattis till lägenheten ??? Härligt med nystart!! Helt normalt att det går upp och ned efter en avslutad relation under en längre tid. Men är det rätt att det tog slut går det garanterat över, jag lovar!!

    Någon som har (eller funderat på) läst programmet ”Stadsbyggnad, stadsutveckling och planering” i Malmö? Är det ett vettigt program att läsa eller blir man ratad på arbetsmarknaden sedan då det är bättre att läsa till arkitekt alt ”kandidatprogram i samhällsplanering – urban och regional utveckling”?

    Någon som arbetar som stadsplanerare och vill dela med sig av sina tankar kring yrket?
    Jobbat man mkt själv eller är det i team tex?

      Jag var ett tag inne på att läsa till samhällsplanerare och tog då kontakt med en person var det. Fick uppfattningen att man arbetar mycket med andra

        Tack för svar! Vad fick dig att ångra dig?

      Känner en som läst den utbildningen.
      Hen är nöjd med utbildningen/den var givande men arbetsmarknaden är inte den bästa just nu, hen har fått ett jobb men trivs sådär!

        Tack! Skönt att höra att utbl var bra. Förhoppningsvis kanske marknaden hinner vända till jag är klar då?

        Vet du vad det är som gör att hen inte trivs på sitt jobb?

      Hej! Har ej läst något av dessa programmen, men jag jobbar som planeringsarkitekt FPR/MSA och jag är utbildad på BTH i Karlskrona 🙂 Jättebra utbildning, kan verkligen rekommendera den om man vill jobba med att rita och utveckla städer. Man jobbar typ enbart i team

        Tack för svar! Blev lite gladare av att hör att man arbetar i team?? Dock tror jag att din utbildning håller mkt högre klass än den jag tänkt söka. Tyvärr inte möjlighet att flytta så Lund eller Malmö är alternativen bara?

    Vad är era bästa odlings- eller trädgårdstips? Mitt är att man kan odla sin favorit-tomat genom att bara skära en skiva och stoppa ner i lite jord! ? hittade det online när jag skulle lära mig odla tomater och har funkat varje gång jag testat 🙂

      Att plocksallat trivs bra i balkonglåda. Tryck ner några frön och sen har man färsk sallad hela sommaren 🙂

        Och just det! Glömde! Purjolök växer ut igen om man sätter den gröna delen i lite vatten. Så har man mer purjo sen.
        Inte direkt odlingstips, men ändå

          Testade. Luktade asvidrigt om den medan den stod där och myste. Skulle inte ens rekommendera min värsta fiende det.

            Jaså, min luktar inget alls. Bytte du vatten?

              Ja. Hjälpte icket. Var orolig att grannarna skulle klaga så illa skiten stank. Nej, men jag kanske råkade odla på en djävulslök..

                Min luktar också riktigt vidrigt trots att jag byter vatten dagligen. Vågar inte ens äta av löken även om den säkert är helt ok. Blir ju inte heller så mycket lök eftersom den blir betydligt smalare än den ursprungliga. Närmsta beskrivningen jag kan komma av lukten är gammal fuktig bortglömd disktrasa från barndomen.

    Jag såg dokumentären igår om modeindustrins smutsiga baksida och jag vill kräkas över hur konsumtionen har förstört vår fina planet. Och mår ännu sämre när jag tänker på alla förbannade influencers som bidrar till konsumtionshetsen.

      Yes, undviker allt som har med hauls att göra på youtube. Hoppas att fler kan börja sluta konsumera den typen av innehåll så att influencers världen över chillar lite med att visa upp nya plagg hela dagarna som att folk på allvar behöver nya kläder varje dag.

      Håller med 1000000% ???

      Håller med och jag blir alltid irriterad när Camilla gör inlägg om influencers nya kollektioner.

      Mycket bra och skrämmande dokumentär

    Någon som sätt Alexandra Nords instastory, där hon åter igen gör reklam för skönhetsoperationer. SÅ JÄVLA TRÖTTSAMT.

    Kanin!
    Hoppas jag inte är för sen för att få svar 🙂
    Jag är en vuxen kvinna, eget framgångsrikt företag, två barn, två hundar och villa i Gbg.

    Jag vill så gärna ha en kanin. Kanske låter helt urlöjligt och jag skäms nästan. Kan man som ”vuxen” skaffa en kanin… ja såklart men det känns så pinsamt (jag tänker mycket på vad människor tycker om mig, försöker sluta). Känns som folk kommer dömma mig. Kan tyvärr inte skylla på att barnen vill ha, de är för stora och inte intresserade av husdjur längre.

    Vill ha en kanin som kan hoppa fritt i huset. Med en stor utegård (vi har plats). Gärna en omplacering, kollar blocket jämt och ser flera kaniner om dagen som ingen bryr sig om.

    Sambon är inte med på mina planer alls (han har dock inget argument varför inte). Alla tycker jag är urtöntig som vill ha en kanin som vuxen.. hade två som barn/tonårig som tyvärr blev ihjälskrämda av en hund. Och har sen dess velat ha kaniner igen
    ..

    Såå.. är jag töntig eller ska jag bara köra? Har ni kaniner?

    Tack för att ni läste igenom det här långa inlägget 🙂

    Annii

      Om du tror att du kan ge kaninen ett bra och härligt liv, så varför inte. Är väl inte töntigare än att ha katt eller häst? Kaniner är ju supergosiga. Om dom är tama 😛

        Ja det tror jag verkligen 🙂 Båda våra hundar är omplaceringar från valpfabriker (i sverige). Jag är väldigt för ”adopt dont shop” när det kommer till djur. Men blir så osäker.. kaniner är något man ”köper till barn” (som de sen tröttnar på och lägger ut på blocket).

        Ja, jag kanske ska köra! Tid har jag, kan ta ledigt som jag vill i början för att vänja både kanin, hundar och familj vid den nya situationen 🙂 Blev så hoppfull nu!

        Svaret på denna ligger i mod. Ville bara säga tack för pepp så länge 🙂

      Klart som tusan du ska skaffa en kanin! Som motivering behövs egentligen inte mer än att Kanin är den ENDA någorlunda vettiga karaktären i Sjumilaskogen. Alla andra är ju komplett galna, och stackars, stackars Kanins nerver pallar snart inte mer. Kanin blir hysterisk, men det är inte mer än rätt. Hen är ju den enda som över huvud taget ser klart. Alla övriga är fullständigt verklighetsfrånvända…

      Är Kanin en hane eller hona för övrigt?

        Hona. Based on above..

          Är hönorna nervösare än hanarna eller missförstod jag?

          Alla kanintips är välkomna 🙂

          // Annii

        ? Blir nästan starstrucked att du svarade! Har hängt här sen starten…

        Angående kaninfrågan, har en bordercollie, nervigt är jag van vid ?

          Är det här ett sånt läge där man vågar tro på wikipedia?

            Ja! Wikipedia är sen typ 10 år tillbaka en godkänd källa!
            Det sa i alla fall min lärare i svenska på gymnasiet??

              Du kan mycket väl ha rätt. Även den engelska sidan benämner Kanin som en hane.

                Ja, dock blir jag osäker nu. Försökte hitta det jag en gång hittade, om vilka kön karaktärerna var. Hittar bara att alla utom Känguru (snacka om fantasilöst, Känguru, Kanin, Tiger och Uggla heter det de är??) är killar men jag vill minnas att någon mer faktiskt är tjej?

                Dock hittade jag denna om vilken psykisk sjukdom varje karaktär skulle kunna ha:
                https://sv.stories.newsner.com/nyheter/varje-karaktar-nalle-puh/ ?

                  Jag tycker Kanin behandlas så orättvist. Vem hade inte blivit lite knäpp av att omringas av så många dårar?

                    Mjo, sant förstås. Men är inte alla lite knäppa när man tänker efter??

                      Jo, fast Kanin är minst illa. Sorken har något skönt över sig också som är svårt att sätta fingret på. Tiger verkar helt ärligt helt bortom allt förstånd, Nasse är paranoid som tusan, Puh hetsäter, Uggla är en korkad besserwisser, Ru är ett barn och Känguru känns inte hemma i Sjumilaskogen. Kanske för att hon kommer från Outbacken. Ior ska vi inte ens tala om. Han verkar ju lobotomerad.

                      Visst är det en speciell samling djur som umgås, känns som att hade de varit verkliga hade de varit fiender. Hur kommer ens en känguru in i bilden liksom?

                      Allt är den där Christopher Robins fel. Har alltid sagt det… Folk med ett förnamn som efternamn kan man inte lita på…

                      Du har just förstört min barndom…! Nalle Puh hetsäter och Christoffer Robin är inget dubbelnamn – kontrollgooglade t.o.m?

                      Bättre det än att jag förstör din framtid i alla fall? Och jag påstod aldrig att det var ett dubbelnamn. Bara ett förnamn som efternamn!

                      Nä jag vet, menade att det var vad jag trott i min uppväxt att det var:)

                      Du trodde han hette Christoffer-Robin? Hahaha!

                      Exakt så!! Men det är väl aldrig för sent att vakna?

                  Hahaha ?
                  Jag är utan tvekan en kombination av nasse, ior och kanin.

      Såklart du kan! Kör hårt! Min gamla klasskamrat har en kanin som hoppar runt i hennes lägenhet ? låt aldrig åldern hindra dig utan gör det du vill!

        Tack!!

        Den kommer få hela villan, 3 plan, att hoppa omkring på i så fall och utegård. Får samsas med hundarna inne dock, men sett flera videor där man kan vänja och våra hundar har noll jaktinstinkt. Hade inte jagat en katt ens om den hade en oxfilé dinglande från svansen.

        Vill gärna ha en omplacering då jag inte tror på djuruppfödning som den bedrivs idag. Så om man hittar rätt så..

        Sen var det ju det med sambon… ? Men han vänjer sig nog. Han vände ju sig med hundarna och nu är de hans allt ?

        // Annii

      Det är klart att du ska ha en kanin, det är verkligen inget löjligt med det! Särskilt att ta hand om en som behöver ett hem är ju det finaste man kan göra (och bli inte förvånad om barnen och sambo fort ändrar inställning så snart den flyttat in?)

      klart du ska ha en kanin! vi har en fri kanin i huset, hon är rumsren och går på sin toalett i sin bur, är social och trevlig. nu har vi också skaffat valp så för tillfället är hon mer instängd i ett rum i huset när valpen springer fritt, när han lugnat sig kommer hon ha tillgång till hela buset igen.

      Försök att strunta i om andra tycker att du är töntig som vill skaffa kanin! Personligen tycker jag det är härligt med människor som gör sin grej, även om jag inte alltid förstår passionen för just det de är inne på. Omfamna att du är en kaninälskare och gå all in på det! Kan ju bli din grej!

      Hahaha jag har alltid velat haft en kanin, är 30 =) Haft hamstrar, en hund och nu katt men gud vad jag vill ha en kanin. Var på djurpark för ett tag sen där det fanns kaniner och min man fick nästan dra mig därifrån. Dem är så söööta!! Men min man vill inte heller ha så får leva utan så länge ^^
      Din man låter lite mer lättövertalad än min så smöra på lite så kanske du får en =))

      Läste först ”hade två barn/tonåring som blev ihjälskrämda av en hund” och tänkte bara fy fan va?!

      Kanin är ju världens mysigaste husdjur ❤️ Gå med i gruppen Friare kaninliv på Facebook och låt dig inspireras ?

      Tips! Gå med i fb-gruppen Friare kaninliv, för tips, råd, inspiration ?

      Hälsar 34-åringen som skaffade kanin ?

    Vilket/vilka sommarprat tycker ni har varit bäst hittills i sommar??

    Själv tycker jag Ola Serneke har varit den bästa??

      Carina bergfeldt

    ⛔⚠️Kommentar om vikt. Undvik om det triggar⚠️

    På grund av en riktigt dålig period i min depression har jag gått upp i vikt. Jag äger ingen våg, men gissar på typ tio kilo. Jag känner mig inte fin längre och inga kläder sitter bra. Min man är jättestöttande och säger att jag är skitsnygg och att vikt verkligen inte spelar någon roll. Jag VILL vara en sån människa som inte bryr mig, men det är jag inte.
    Behöver egentligen bara lite pepp om att allt löser sig och att jag snart trivs med mig själv igen.
    Tack och förlåt.

      Behandlar du depressionen så kommer det andra automatiskt 🙂

      Du behöver inte be om ursäkt, alla behöver lite pepp ibland. Jag säger lite som anonym 21.30, behandlar du depressionen så kommer det andra kännas bättre. Gör sånt du mår bra av och försök kanske att lägga fokus där istället? I vilket fall så tror jag att du kommer trivas bättre i din kropp när psyket blir starkare. ❤

      P.s Vilken fin man du verkar ha

      Tack hörrni ?

      Ett quick-fix tips är att köpa ett par plagg i rätt storlek. Alldeles oavsett vad man väger är det lätt att känna sig obekväm med sin kropp om inte kläderna sitter bra. I övrigt (och mest viktigt): ta hand om dig själv och ta en sak i taget, this too shall pass <3

    Kan vi prata The Hills??

      Ja snälla! Jag TÅL inte Stephanie! Tror du Stephanie och Justin Bobby ligger med varandra btw?

      Finns det kvar?! Såg när det gick med Whitney P och gänget. För 100 år sedan. Är det amma gäng?

      Whitney är ju knappt med och hennes ”storyline” är skittråkig. Känns mest som hon är med för att de andra karaktärerna ska han nån att prata med.

    En ny blogg med fokus på YouTube-Sverige är här! Senaste nytt, analyser och kritik mot våra största och mindre stora YouTube-stjärnor.

    Vi ses på Skvallertuben!

    Är det någon som tar MSM? Vad har ni fått för effekter? Fick ni några jobbiga biverkningar i början? Jag hoppas att det ska få håret att växa snabbare men ser även fram emot alla andra fördelar!

    Jag körde precis en KiK chatt med min kille som är i Kina. Eller ja, för snart två timmar sedan. Det är 133 dagar tills vi ses, och jag har helt plötsligt blivit orolig att han ska vara otrogen. Jag begriper inte varför, men nu är jag skitnojig…

    Nån som fått en sprutorgasm? Berätta

      Varje gång…

        Ha, ha!

        Men Viktor då!!!?

        ???

      Ja.. alltså.. egentligen är den inte mycket skönare än en ”vanlig”. Mer kladdig och rätt häftigt. Men rent njutningsmässigt så är den inte bättre än någon annan orgasm för mig.

      Ja, dock aldrig vid penetrering. Krävs att jag först fått en eller två vanliga först för att kunna slappna av på rätt sätt och lättast är om jag vet att det finns en handduk till hands annars stoppar jag mig mentalt liksom för att det blir rätt messy. Tycker inte de känns roligare eller skönare än vanliga orgasmer så ingenting jag/vi ”jagar” så ofta.

      En sprutorgasm består av max 5ml (en matsked) vätska. De som ”sprutar” mer kissar egentligen. Vilket också är helt ok då kontraktionerna vid orgasm gör så att urinblåsar drar ihop sig också, och vid bland annat försvagade muskler släpps urinet ut.

    Någon här som är bipolär eller har borderline? Jag har nyss fått diagnoserna och känner mig så ensam i detta ?

      Jag har borderline, min pappa var bipolär! Hur känns det? Hur mår du?

        Mår skit just nu. Har kontinuerlig kontakt med psyk men vill ofta ta mitt liv trots att jag har två fina barn och en älskad man som ställer upp i ur och skur. Antar jag bara behöver höra att jag inte är ensam. Vill höra att det kommer bli bättre. Mina impulser blir värre och värre, och jag är ibland rädd för vad jag ska göra med mig själv.

          Jättebra att du har kontakt med de! Jag tyckte det var OERHÖRT skönt att få diagnosen borderline. Det blev så tydligt allt, varför jag var som jag var. Eller är snarare och hur det kommer sig. Allt fick en förklaring. Du är verkligen inte ensam. För min del har det bara blivit bättre! Jag började med medicinering samtidigt som jag gick på samtalsstöd. I början 1gång/vecka men allt eftersom jag började må bättre drog vi ut på samtalen. Jag upplevde att medicineringen dämpade de där brutala känslorna & upplevelserna. Jag kunde bli jättearg eller otroligt ledsen för något litet och obetydligt. Det tyckte jag var skönt. Vad för slags stöd får du från psyk? Kram till dig!

            Jag har både medicinering, psykologkontakt och ska snart påbörja gruppterapi. Känns så hopplöst att inget verkar hjälpa mig men jag försöker hålla hoppet uppe för barnens skull. Vill inte att de ska behöva växa upp utan din mamma. Tack för ditt svar ❤️

              Hur länge har du haft det stödet, medicinering & kontakt? Vad är det som får dig att vilja ta livet av dig? När kommer de känslorna? Jag själv har varit där 2 ggr. Andra gången började jag, i mitt huvud, planera hur jag skulle göra. Det enda som höll mig tillbaka var att jag aldrig skulle få träffa min älskade älskade sambo igen eller min syster & hennes barn. De betyder mest för mig! Jag älskar min sambo, han är bäst i världen & stöttar mig i allt och om jag inte lever, ja då kan vi ju inte vara med varandra. Rent krasst tänkt men det funkade… ❤

      Är precis i början på min utredning för Bipolär sjukdom. Vill någon dela med sig av hur utredningen går till? Nervös

        Jag gjorde aldrig någon utredning. Gjorde en personlighetsutredning och fick diagnosen borderline, sen utöver det satte överläkaren diagnosen bipolär på mig. Fick iofs fylla i ett formulär och förklara hur jag varit sedan tonåren men det var ungefär efter två besök diagnosen sattes.

        Jag minns knappt, det är flera år sedan. Men jag tror också att jag fick prata med en sådan utredare samt fylla i frågor om mående osv. Därefter började jag i samtalskontakt. Psykoterapi snarare. Jättebra!

    Hej,
    Jag undrar om det finns någon mer där ute som har jättestora bröst och som ammar? Nu pratar jag inte om C eller D-kupa utan snarare I,J eller större. Och naturliga! Jag hade väl 75G innan jag fick barn och har nu J/K. De är liksom inte stora, de är gigantiska!

      Jag har ekupa. Ammar inte, pga barnfri. Men när jag har pms sväller dom minst två storlekar och blir verkligen som två runda klot. Stenhårda och verkligen bollrunda. Astunga, ömma och tar sönder rygg och axlar. Urgh

        Vart köper du bh? Upplever du att du besväras av att de är så stora? Jag fick vårt första barn i april och alltså, visst nu ammar jag, men de når mig nästan till naveln. Jag är 160 lång…

          Har oftast sportbh ärligt talat, för dom är så tunga när jag har pms. Jag köper i specialiserade affärer, typ Change eller små lokala boutiquer. Jag upplever inte att mina hänger, trots att jag passerat 30, men jag har som sagt inga barn, så det är kanske därför.
          Ja, jag har ofta ont i nacken, huvudet, axlarna och bröstryggen. Kan inte sova på mage och de är ofta i vägen.

        Måste bara inflika att enbart kupa säger ingenting om storleken. Tex 70e är samma som 85b. 80e är samma som 90c osv..

      Ammar och har 70J. Hade först amningsbhar av sportbh-typ (har testat boob, medela, carriwell och Lindex). Eftersom de är större nu än innan jag fick barn så upplevde jag under boob-svett och att de pga storleken fick mig att se större ut än jag är och att inga kläder satt bra. Köpte efter typ 1,5 månad en dyr (typ 800 kr) amningsbh i en underklädesbutik. Det är som natt och dag! Inga svettiga bröst, massa stöd och kläder sitter mycket bättre och snyggare! Gillade mina bröst mycket innan jag fick barn men de kommer jag inte få tillbaka, bröstvårtorna kommer nog alltid vara större än tidigare och de kommer alltid vara mer hängiga.

      Ja, vad var frågan? haha =)

    Min sambo börjar plugga till hösten, skulle vilja ge honom något roligt och peppigt i present nu vid terminstarten. Kanske ett plugg-kit av något slag.. Har någon tips på vad en blivande student skulle kunna behöva?

      En bra ryggsäck att bära alla böcker i!

      Kanske en kalender eller filofax? Jag överlever inte utan min. ?

      En bra vattenflaska!

        Ja! En sån som fyller på sig själv?

      Tack, jättebra tips!

      Ryggsäck, pennfodral med fina bra pennor, sudd, såna klisterlappar man kan sätta i böcker för att markera (pallar inte googla va de heter). Kan på kul fylla ryggsäcken med typ energidryck/kaffe eller vad han föredrar och typ favvo godis och säga att han bara får äta när han läst ett visst antal sidor =)

      Jag började plugga förra hösten och det jag känt under det här året att jag behöver är ryggsäck, kalender, dator, termos, vattenflaska och penna. Kanske ett kit med just kalender, penna, termos och flaska vore nåt? Många universitet och högskolor delar ut ryggsäckar så spring inte och köp det direkt.

      Fick en asbra ryggsäck av min kille när jag började plugga. Fattade inte först vilken bra present det var. Var en ganska nätt modell men rymde jättemycket, lätt att bära trots tung av böcker, var skön på ryggen liksom, någon sån luftcirkulerinsfunktion att den inte blev varm på ryggen när jag cyklade till skolan på sommaren, bra fack för termos/vattenflaska på utsidan.. i can go on forever. Min poäng är: ge en bra ryggsäck. Hans rygg kommer att tacka dig.

    Jättebra att du har kontakt med de! Jag tyckte det var OERHÖRT skönt att få diagnosen borderline. Det blev så tydligt allt, varför jag var som jag var. Eller är snarare och hur det kommer sig. Allt fick en förklaring. Du är verkligen inte ensam. För min del har det bara blivit bättre! Jag började med medicinering samtidigt som jag gick på samtalsstöd. I början 1gång/vecka men allt eftersom jag började må bättre drog vi ut på samtalen. Jag upplevde att medicineringen dämpade de där brutala känslorna & upplevelserna. Jag kunde bli jättearg eller otroligt ledsen för något litet och obetydligt. Det tyckte jag var skönt. Vad för slags stöd får du från psyk? Kram till dig!

    Tack!!

    Den kommer få hela villan, 3 plan, att hoppa omkring på i så fall och utegård. Får samsas med hundarna inne dock, men sett flera videor där man kan vänja och våra hundar har noll jaktinstinkt. Hade inte jagat en katt ens om den hade en oxfilé dinglande från svansen.

    Vill gärna ha en omplacering då jag inte tror på djuruppfödning som den bedrivs idag. Så om man hittar rätt så..

    Sen var det ju det med sambon… ? Men han vänjer sig nog. Han vände ju sig med hundarna och nu är de hans allt 🙂

    // Annii

    Vilka bloggar följer ni med svenskar som bor utomlands? Behöver inte vara stora eller nischade bloggar, tycker om att läsa om ”vardagslunk” också ?

    Jag känner mig ibland som Bella på det sättet att jag har så svårt att lyssna på folk, alltså folk som drar längre utläggningar om saker och ting. Vill bara be dem vara tysta och komma till poängen. Nån som känner igen sig?

      Jag slutar väldigt ofta lyssna på folk, framför allt på jobbet när vi käkar lunch etc, då jag tycker många tenderar att vara allt för tråkiga och/eller långrandiga. Skulle dock aldrig kokettera om detta utan sitter oftast och låtsaslyssnar samtidigt som jag tänker på något annat eller så låtsas jag att det kom något viktigt mail på mobilen.

      Samma här, känner för att skrika när vissa människor pratar. Typ lärare, politiker… De pratar i oändlighet om sig själva och sin sak utan att komma till saken och tillåter inte ens att man fyller i med egna tankar kring nåt. Blir tokig men står snällt och lyssnar ändå.

      Nej. Jag försöker lyssna men jag det tar för länge så jag börjar dagdrömma och tänka på helt andra saker medan jag fifflar med håret, naglarna, halsbandet, saker. Mvh adhd.

      Hahah ja känner igen mig där. Typ alla män i min familj/släkt är experter på att dra typ 10 minuters monologer. Med min man avbryter jag om de blir för långt, eller ger en menande blick som han vet betyder Get to the f-ing point. ^^ hahha men det är för att vi har en 4åring och jag har liksom inte tiden eller koncentrationen nog att lyssna för man blir avbruten 750ggr av MAMMMAMAMMMAMMAMAMMAMMAMA så då vill jag att folk håller det kort och koncist.

    Bara lite nyfiken, någon som vet vart Violet Crawley håller hus? Hon verkar alltid så underbar så jag har saknat henne lite på de senaste ÖS. (Eller så kanske hon är kvar men jag är urkass på att läsa)..

      Hon var med i ÖS nu i onsdags (7/8)

        Oj, då var det bara jag som var kass på att läsa. Jag brukar oroa mig lite när stammisar i kommentarsfält försvinner, det är löjligt, jag vet. Det känns som att alla mår så dåligt nuförtiden, och jag tänker att det kanske kan vara skönt att veta att man märks, eller att ens frånvaro märks.

          Dig har jag också noterat, du verkar vara lika underbar person som Violet.

            Tack, vad glad jag blir. ?❤

      Va fint av dig att skriva detta så hon kan läsa det 🙂

    Nån mer som lyssnar på punani_99? Tycker fan det är kul hahah

      Nej, vi vill inte lyssna på din kanal.

      Nej men gillar henne i morgonpasset.

        Det var så det började för mig med. Satte igång punani för att kolla vad det var, och satt och fnissade för mig själv. Men jag undrar hur populärt det är, känns rätt smalt…

          Kanske får ge punani en chans då

      JA typ roligaste på länge, haha stäcklyssnade alla avsnitten

    Angående smiling dog edition. Varför ingen bild på en leende Selma?

      Kolla Bloggbevaknings Instastory. 🙂

        Där var väl ingen bild på en leende Selma. Bilderna från 20 juli och 2 aug täcks rätt mycket av något skit från TV4Play.

          Mittåt. Jag kollade på Instgram. Lägg upp en länkjävel, tack.

        Ja, nu har jag sett på Instastory. Inte tillräckligt mycket film ju. Väck hunden och lär henne visa tänderna, hehe.

    Mina tankar går till paow och hennes sorg över sin katt som hon avlivade nu efter 18år.
    Vet hur det känns. 🙁

      Ah fy första gången på
      Länge jag tycker synd om Paow ❤️

    Isak Griploov
    När ska det kontot granskas på BB? Tror personen ställer upp på en intervju om CC ber snällthttps://www.instagram.com/p/B09MKgsF97j/?igshid=2zngswwnwuaj

      Vad skulle hen säga mer än vi redan vet? Tror inte att personen bakom vet mer än gemene man här inne

        Det visar hur lite du vet! Wheee!

          Loppsan, shit vad jag skrattar! Måste nästan gör en print på en del och sätta upp på toaletterna på No. 18 …

            Ja där skulle det passa bland all pop art!

          Griploov vet lika lite som oss och det är lite..
          precis, du har fattat!?

      Granskas hur? Kontot är väl vad det är bara?

        Nej det är bäst!

      Bästa på IG! ”Eau de Flygfotogen by Griplov”, skrattar så att grannarna klagar!

    ? Sommarlovet är lååångt med två tjejer i yngre tonåren (i alla fall för oss föräldrar) …. med tanke på ljudnivån när man ber dem om nått hade jag inte blivit förvånad om de blev ihjälskrämda av det pipande ljudet av en färdig diskmaskin ?

    Är det någon här som lider av Misofoni?
    Jag vet inte om jag gör det generellt men det senaste året eller så har jag börjat störa mig så OTROLIGT JÄVLA MYCKET på hur min sambo låter när han äter. Nu är det inte så att han alltid smaskar som en gris men det låter så jävla mycket, han smaskar lite och typ stönar omedvetet. Jag får fanimig panik och ibland vill jag bara köra in en gaffel i huvudet på honom.

      Yes, har det. Om du regerar extremt på ljuden, typ att det nästan gör ”fysiskt” ont när du hör triggerljuden så kan det vara att du har det. Omedelbar aggressivitet som är helt ofrivillig och oundviklig pga ljudet är symtom. Om du blir stressad när du vet att ljudet kommer komma, och typ gör allt för att undvika det ex hörlurar, gå därifrån, dra upp ljudet på ..

    Någon som har erfarenhet av Mane n tail schampo och balsam?
    Vad tycktes om dom?

      Ja, jag brukar köra deras clarifying typ en gång i månaden. Den håller liksom vad den lovar, håret blir heller inte torrt när man kört med deras balsam. Vissa claryfing shampon torkar ut håret så att inte ens balsam räddar det.

    Kan vi diskutera dramat som pågår på hudvårdinsta eller???

    Inte ett citat men En dikt som jag tycker tar långt långt inne.

    När mammor dör, då förlorar man ett av väderstrecken. Då förlorar man vartannat andetag, då förlorar man en glänta. När mammor dör, då växer det sly överallt.”

      Skulle självklart vara ett svar på en kommentar längre upp. Men nu blev det såhär, och jag är trött haha.

      Fint ?

    Haha…samma här. Längtar också efter en man att knulla med hur, var och när jag vill. Jag har alltså ingen man så jag får ”klara” mig själv. Inte lika roligt dock…längtar efter k—k! Förlåt mitt ordval men kan inte rå för det.

    När ni har sålt er lägenhet hur noga har ni varit med allt?
    Jag har småfel (eller stora ,bestäm själv.)
    1. Golvet är fellagt. Sticker upp på två ställen.
    2. Vattenskador på tre köksskåp, färgen har skrapats av på vanliga ikea dörrskåp.
    3. Alla lister är inte i samma färg.
    4. Har ett mellanrum mellan kyl och skafferi (inte ett charmigt mellanrum)
    Är detta nånting ni har fixat till eller låter ni det vara. Hur tänker man när man skaffa lägenhet? Mäklaren har värderat den till 1750 000.

    Det är en tvåa.

      Jag skulle måla om dörrar och köksluckor. För mig kostade två dörrar och luckor till ett mindre kök runt 2 500 att någon målade om och lagade skador på. Det är det värt om det är märken och skador som syns. Ger ett bra intryck för lite pengar. Även måla lister skulle jag göra. Köp lite färg och pensla dom vita lite snabbt. Ingen ”lusläser” listerna men det ger ett bättre intryck på håll.

      Skulle fixa rubbet, jag blir väldigt misstänksam när jag ser den typen av fel på visningar. Börjar direkt fundera på vad mer fel som finns i lägenheten/huset.

    Äntligen lämnat allt med ex narcissist bakom mig. Många år i ett helvete.
    Två dagar sen dejt med en amerikansk pilot som jag träffade på tinder. Bjöd ut mig och vi hade jättetrevligt. Sen fick vi hem var för sig. Idag världens häftigaste dejt…. träffades vid 15.. kaffe, middag och drinkar. Nyss kramar och kyssar. Ska ses i morgon igen. Äntligen fri efter så många år av trauma efter en riktig idiot!!!
    Spelar ingen roll om det inte blir mer med dessa herrar .. ska dejta skiten ut tinder.
    Kraaaaam

      You go girl!!! ?

    Hej!

    Någon här som lyssnar på nu börjar livet med Rebecca Stella och Vanessa? Vem är Vanessa och varför är hon så jäkla dryg för?? Förstår inte. Hon har sån jäkla översittar attityd! Plus att hon verkar ha nån beef med Danijela? Tyckte synd om Dani när dom gästa kenzas och danis podd.. Fyfan så arrogant! Eller kanske det är bara jag som tycker det?

      30 plussare som beter sig som en 18-åring

      Alltså jag tar hela den podden och de två med en liter salt. De är ju väldigt upp i det blå och har inte så mycket smart att säga. Bara babbel. Vanessa känns kaxig, har tänkt det sen jag såg henne i wv första gången.

      Och de behandlade verkligen Danijela som en nobody

    Vad har hänt med Alex och Sigge? Varför kom det ingen podd idag?

      Pga Way Out West kanske?

    Måste bara lyfta det, men huuur kan någon som 467 000 följare på instagram få ENDAST 3000 likes på vissa bilder medans andra får hon alltifrån 14-16500 likes. Ja pratar om ingen mindre än isabella aka blondinbella såklart. Har hon köpt så himla många följare för att det ska se bra ut?? Är ju väldigt genomskinligt?

      Det har ältats in och ut här inne miljontals gånger redan.

    Kom hem från kräftfiske nyss 40 burar nerlagda och 10 kräftor. Nån mer än jag som fiskat?

    Var på Ed Sheerans konsert i Helsingfors 24.7 och känner mig så tom och längtar tillbaks, det var bästa konserten jag varit på och två timmar gick så fort ? sån fantastisk upplevelse! ??

    Jag undrar mest varför Isabella Löwengrip är så sjukt opersonlig och tråkig. Ok, visst, man kan ju välja hur man vill framställa sig. Men hon är dull helt enkelt. Jag vill ha dubbelhakor och kameror som filmar udda vinklar. Vet liksom inte ”vem” hon är? Eller så är hon helt humorbefriad? Stör mig också på att hon är SÅ medveten om att hon blir filmad. Slappna av.

    Favo-influencers: Alexandra Nilsson och Lady Dhamer! Skriv gärna om Kenzas vän Ines om du har en anledning. Hon var min bästa vän när jag var 12, haha. Jättemysig och snäll tjej. Många följare så hon är inte direkt obetydlig.

    Kan vi prata om Mimmi kapells fillers med rabattkod i storys ?

    Vilken annorlunda artikel.. Är det någon som vet (och kan du rekommendera) https://lekakademin.se/ ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.