Vilken gullig comeback av Mimmi Kapell



Korrekt – det stämmer att du själv väljer vad för skit du gör reklam för, men det är Marknadsföringslagen som stipulerar HUR den ska utformas.

Hade du slängt ett öga i Konsumentverkets vägledning till reklam på sociala medier så hade du vetat att en rabattkod och ett nästintill osynligt ”ad” inte är tillräckligt. Jag kan länka den om du vill – annars kan du ju kika in här igen senare i eftermiddag…. Fan, är folk så här dumma, ignoranta och oproffsiga på riktigt?

Dina följare kanske vet att du gör reklam för sån här skit i tid och otid och på egen hand klurar ut att det här är den typen av reklam du gillar att pracka på dina följare men DET RÄCKER INTE! Om du satt dig in i de lagar och regler som gäller för din bransch så hade du vetat det.

Och alla dagar i veckan sprider jag den här typen av ”hat” som hon vill få det vill och det förhindrar eller får upp folks ögon för den typ av missnöje och hat för den egna kroppen och utseende som Mimmi sprider med sin reklam. I så fall skäms jag gärna! 

För vad är det ENDA syftet med reklam? Att få så många som möjligt att vilja köpa den marknadsförda tjänsten att reklamen betalar sig och företaget går med vinst. Och hur går det till i Mimmis fall? Jo, att hon påverkar så många som möjligt till att bli så pass missnöjda med sina egna utseenden att de ger företaget sina pengar – OCH Mimmis rabattkod – för att också förändra sina utseenden.

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bra, helt fruktansvärt hur normaliserat det blivit att förändra sitt utseende, och det kryper bara längre ner i åldrarna! Att dessutom sprida rabattkoder på sån skit är bara lågt, hur desperat efter reklampengar kan man bli?

      Jäkligt sorglig trend! Att behöva göra ingrepp för att känna att man duger! Och så dessa aningslösa influensers som driver på den utvecklingen med egna ingrepp, reklam och hårt retuscherade bilder. Vuxna kan nig stå emot men unga tjejer däremot är lättare offer. Hoppas de kommer en motrörelse snart!

        Åh, jag längtar efter rynkor! En bekymmersrynka och kråksparkar! Jag är inte nöjd med att mitt hår börjar bli grått (jag är 25), men att det kommer bli vitt ser jag fram emot!

      Tycker vi ska bojkotta bloggare som gör sådan reklam. Eller skriva vi vill inte läsa om sådant. Men finns ju många fler större bloggar som tjatar om fillers och botox. ?

    Sååå trött på på människor som tar nada ansvar. Ska du tjäna pengar på att influera andra människor så har du också ett ansvar för reklamen du lägger ut.

    Alltid så kul med såna ”hälsomänniskor” som
    ska leva på chiapudding och gojibär men samtidigt spruta in kemikalier innanför huden. Märkligt och för mig går det på tvärs, men jag är inte så hipp heller.

      Fast fillers är gjorda på hyaluronsyra som NATURLIGT finns i huden. Man har forskat mängder på olika fillers/botox och i Sverige har vi stränga lagar kring sånt för att det ska vara säkert att göra ingrepp. Finns inga belägg för att det skulle vara ohälsosamt lr farligt att skaffa fillers.

        Fast det det är ju inte riktigt korrekt. Branschen är i princip oreglerad och vem sim helst får ge fillers utan adekvat utbildning och legitimation. Många går till personer som har adekvat utbildning och erfarenhet men för de som inte gör detta behövs en reglering för skydda konsumenten. Läs nedan utdrag från https://estetiskainjektionsradet.se/certifieringen/allmän-info
        ”Vem som helst kan idag erbjuda estetiska injektionsbehandlingar utan att varken uppvisa adekvat utbildning eller erfarenhet. De allra flesta behandlare värnar om både kvalitet och patientsäkerhet, tyvärr finns även ett fåtal oseriösa utövare som svärtar ner branschen i stort genom att sakna relevant utbildning och kompetens. Dessutom förekommer fillerprodukter på marknaden som saknar god vetenskaplig dokumentation.”

    Det är ju ganska tydligt att (Ad) är placerat just där för att synas så lite som möjligt. Varför sätter man annars ett vitt ord på vitspräcklig bakgrund…? Om det nu är den ultimata platsen att sätta ordet kan man ju iaf göra den i en färg som syns…

    Idag var inte hennes dag… Noll trovärdighet.
    Influensor med rabattkoder för fillers, botox eller silikon är katastrof.

    Om alla bara skötte sitt… begriper hon inte att vi för längesedan har TRÖTTNAT på all denna smygreklam.

    Nej, vi har inte förtroende för er och det ökar knappast av att lägga ”ad” så osynligt som möjligt. Skämmes!

    Hon blir nästintill aldrig kritiserad eller ifrågasatt med det hon sprider ut på sina kanaler. Jobbigt när nån säger emot! Att inte influencers fattar bättre. Och att dom inte ser det skadliga i det dom kränger på! Speciellt på barn och ungdomar som matas med dethär dag ut och dag in, och att det normaliseras till denna grad. Helt jävla sjukt! Och så har dom själva barn dessutom. Skrämmande.

      Hon har nog blivit enormt motsagd tidigare med tanke på att alla hennes storys har kommentarsfunktionen avstängd.

    ” Älskar” ändå att en influencer som lever på att andra ska bli involverad i allt hon gör och verkligen ska bry sig annars har hon misslyckats, slänger med uttrycket.. ”jäklar så skoj livet hade varit om alla bara skötte sitt”. ??

      Håller med. Visar bara hur ointelligent hon är. Helt oförmögen att tänka ett steg längre

    Fast jag tycker att ditt ord ”gulligt” är på gränsen till härskarteknik eller?

      Det är en härskarteknik, helt rätt. Men det är inte allt fel att använda en. Kanske inte alltid snyggt, men behöver inte vara fel.

        Men det är inte alltid fel*

          Så du vill framhålla härskartekniker? Jaha.. ?

            Att slänga med härskartekniker i tid och otid är nästintill äckligt. Men jag håller med TRH, ibland är det nödvändigt och kan behövas. Snyggt? Nej, men ingen har påstått att allt måste vara snyggt.

              TRH som är drottningen av härskartekniker här tycker nog det är dags att vi slutar bli så kränkta av dem…

                Nej jag förväntar mig att du slutar att bli förvånad av att du får svar som du ropar. 🙂

            Synonymer till framhålla

            1. understryka, påpeka, betona, accentuera, framhäva, andraga, anföra, yttra
            Användarnas bidrag

            2. lyfta

            Nej inget av det.

            Och det är inte heller något jag promotar även om du ville vända vad jag skrev mot mig fastän det inte stod något av det.

            #halmgubbe

    Vilken tönt du är Mimmi.

    Den som har skrivit kommentaren har skrivit ”hata på”, ett uttryck som dykt upp mer och mer. Jag är nyfiken på vilka det är som använder det där ”på:ett” när de hatar något. Är det en generationsfråga eller är det olika delar av landet?Och från vilket språk är det influerat av? Det är ju inte från engelskan. Ingen kritik, bara genuint nyfiken.

      Jag undrar också det. Men någonstans känns det bekant att folk säger ”hate on” på engelska eller?
      Sen tycker jag att det är att devalvera uttrycket hat (med syftning på näthat förmodar jag). Det finns så många som får galen skit på nätet, sånt som bryter ner och verkligen skadar. Det vill jag kalla näthat. Detta är en person vara agerande får kritik och kritiken kommer från en jämlike i sammanhanget.

        Nja, på:et förekommer ju i gamla uttryck som ”lunka på”, ”kämpa på” för att beskriva en fortsatt uppmaning. Hata på följer väl samma mönster.

          Nej det är inte samma sak. I fallet med t. ex. ”kämpa på” är ”på” en partikel med betydelsen att något ska fortsätta ungefär. ”Hata på” betyder inte det utan där är ”på” snarast ett adverbial i sammanhanget. Jag tror det är en anglifiering.

      Det är väl ett till kännetecken för WT.

      Fast i engelskan florerar väl uttrycket ”hating on” eller ”hate on”?

    Stackars osäkra, lilla flicka som inte vet bättre än så. Uppenbarligen har hon väldigt dåligt självförtroende. Förstår inte hur man vill förstöra sitt utseende genom att göra sånt där. Dom ser ut som utomjordingar med sina extremt fyllda kinder och ankläppar.. alltså blä

      Får ja fråga vad syftet med din kommentar är? Vad ville du få sagt och vilket meddelande ville du få fram?

        Antagligen precis det hon skrev. Du TrH behöver inte överanalysera allt hela tiden
        Börjar bli sjukt tröttsamt!

          Tack för info. Här kommer min till dig, du skrev ovan helt i onödan.

          14:54 Men skriv något kul själv istället för att spy din bittra galla. Du är mer töttsam än trh.?

            Ska jag skriva något för att du säger det?
            Svar: Nej

              Ska trh sluta för att du säger det?
              Svar: nej!

              Hahahahaaaaa, ironin med ditt svar. ???

        Att det är jävligt fult fillers.

          med fillers*

        Svårigheter med läsförståelse?

          Läs Helena 15:04 längre ner så kanske din analysförmåga också kickar in.

          Det var elakt skrivet och det finns garanterat dem som gjort filler som läser här på BB som blev ledsna. Så var avsikten att vara elak och att såra så gjorde Sandra en bulls eye.

          Jag hoppades på motsatsen och därför så ville jag ge henne utrymme att förklara sig.

          Svar på din fråga kommer när CamCam har tid.

          Så länge har Helena ned sammanfattat bra vad jag ville få fram.

      Tycker Sandra sammanfattade typ alla influensor, ärligt talat

      Sandra: Det inte så snällt att skriva sådär och ingenting blir bättre av det heller. Fast det kanske inte var det du for efter, att vara snäll eller göra något bättre?

      Jag tycker CC ska radera Sandras kommentar. Elak och onödig.

    Camilla, ge inte den där omogna tjejen mer uppmärksamhet!

    Är man över 18 år är man enligt lag och ordning vuxen. Fillers och botox utförs (inte legalt iaf?) på ”stackars små flickor”. Du får rösta i våra olika svenska val, du är vuxen. Tycker att resultatet av riksdags/regeringvalet tyder på rejäl omogna. Där vore 20 år lämpligt.
    För övrigt är en anpassad mängd fillers på rätt ställe, ex en missprydnande och krokig näsa ett betydligt billigare och skonsammare alternativ till kirurgi. ??

      Brainwashed.

      Lite gift fixar biffen. Iallafall tillfälligt. För var tar gifter sen vägen?

    Gör oss alla en tjänst och sluta skriv om henne. Såna vidriga tjejer som gör reklam för fillers som att det är fullständigt normalt borde fan inte synas eller höras mer. Äckligt bara, bort med sånt.

      Alltså jag får på allvar sura uppstötningar av dessa influensers. Lägger upp en fixad o trixad bild, där de är fulla av botox o fillers o skit. Sen alla dessa kommentarer de får- åh finiz! Vackraste! Bla bla bla. Vart är vi på väg??? Och vill vi dit???

        Ja sånt älskar en del att beundra. Åh vad vacker du är och så vidare. Hur orkar en del skriva dessa fjäskande kommentarer. Det har liksom blivit för mycket.

          Jag undrar oxå vad dessa människor kommer ifrån… skulle inte ens skrivit såna där pinsamma dyrkande kommentarer när ja var tonåring

    R.I.P Paows lilla Madikken?
    Tycka vad man vill om Paow men hennes senaste uppdateringar träffade mig rakt i hjärtat, så fruktansvärt tufft beslut att ta?

      Oh no 🙁 Fyfan vad jobbigt att förlora sin fyfbente lille vän. Bävar inför dagen min egna gamla katt tar samma väg. Tills dess får han oändligt med kli på magen och godaste maten ❤️

    Man kanske ska börja med att sköta sitt innan man uppmanar andra till samma.

    Helt sjukt att man inte fattar själv hur onormalt det är att vara under 25 och ”behandla rynkor” mm.
    Blir tufft med åldrandet, speciellt när de redan transformerat sig så mycket. Kolla typ Sindy, förstört allt det fina med sig själv =/

      Många anser som jobbar med att lägga fillers/botox anser dock att botox är bäst att injicera liite innan man börjar få rynkor. Botox paralyserar bara muskeln, så när man väl har en djup rynka i huden gör den inte jättemycket.

        Ja, eller så accepterar man bara att alla åldras och det är ok. Så jävla sjukt detta samhället har blivit när man ska börja förebygga rynkor innan 25…

    Inte smygreklam enligt mig. Fattar man inte att det är ett sammarbete så är man antingen 9 år eller dum i hu-….

      Fast nu är det ju inget man kan tycka om, utan lagstadgat i marknadsföringslsgen. Helt oberoende av personliga åsikter.

    Sen är ni alla som tycker att det är sååå hemskt osv patetiska. Hon är över 18 år och är fri att göra ingrepp som hon vill. Uppenbarligen blir hon lyckligare av det och det skadar verkligen ingen. Hade varit 1000 ggr värre om hon ljugit och sagt att hon inte gjort några ingrepp.

      De kan ju dock inte ljuga framgångsrikt eftersom många fattar att de är köpta.

      Nä de blir sällan lyckligare, de lurar bara sig själva när de tror det. En 25åring behöver inte fillers i hela ansiktet, det är ett påhitt ihop med en sjuk industri.

        Fast om hon vill ha fillers så vill hon ha det. Finns ingen anledning att kritisera henne.

          Det handlar inte om att HON vill göra fillers utan att hon använder sin trovärdighet och förtroendet som följarna fått för henne för att få så många som möjligt att göra samma sak. Det är det ENDA syftet med reklam och hon är en vandrande reklampelare för det just nu. Förstår du verkligen inte skillnaden?

            Om hon nu själv tycker det här med fillers är nåt jättebra, av egen erfarenhet, så gör hon absolut inget fel i att marknadsföra ingreppen. Hon lurar ingen och hon hjälper många osäkra tjejer till ett bättre självförtroende. Vad har du, Camcam, för problem med det?

      Men det ÄR hemskt, för det influerar unga tjejer att känna att ”ja jo, jag kanske också ska göra det?”. Inte fan ser du typ Lucas simsonsson göra reklam för fillers.

    Mimmi verkar ha problem med läsförståelsen. Det handlar ju om avsaknaden av korrekt reklammarkering… Förlorar man en hjärncell för varje fillerspruta?

    Lite fundersam på Lisen Bratt Fredricsson som lägger upp mycket på instagram för sin egen webshop. Aldrig sett reklammarkering…. Någon som kikat?

    Fast denna kommentar tar fokus i en annan riktning. Det är irrelevant om du tycker det är fult med fillers/botox och din kommentar är endast för att klanka ned. Sluta med det. Varför detta ämne diskuteras är för att vi ser fler och fler influenser göra reklam/samarbeten för skönhetsingrepp vilket är oroväckande då det påverkar tjejer. Vi reagerar alltså inte på att influenser gör ingrepp, vi reagerar på att de vill påverka andra att känna att de behöver göra ett ingrepp och på så sätt tjäna pengar. Självklart vore det bästa om influensers inte gjorde ingrepp alls men de, likt många av oss är redan ”hjärntvättade” av att vi inte duger som vi är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.