Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

1 099 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Uno

      Dos

        Tres

          …cuatro, cinco sinco, seis

            Omg själsfrände! Vi skrev samtidigt ?

              Smurf! ?

              Fast felstavat..

                Japp jag stavade fel. Och har dessutom bott i Spanien flera år. Pinsamt! ?

                Ja, det råkade visst bli fel på en av ”cinco”. Spanska är mitt modersmål ✌?

                  De Donde eres?

            And all the girls say I’m pretty fly for a white guy

          Quatro cinco cinco seis.

            You know it’s kinda hard just to get along today

              Our subject isn’t cool but he fakes it anyway

      Hej alla, har frågat en gång tidigare men fick inte så många svar så provar igen.

      Är det någon som har någon familjemedlem/bekant med en shunt? Undrar hur den påverkar en? Är det något man märker av senare i livet tex i skolan eller liknande.
      Min son är 2 år och har en shunt, jag hittar inte så mycket om det på internet. Han har ingen annan sjukdom eller så bara shunten.

        Tar de inte bort shunten när han inte längre behöver den? Har bara erfarenhet av min mammas, hon fick cytostatika via den men tyvärr gick hon bort så frågan om att ta bort den efter sjukdomen blev aldrig aktuell.

          Nej dom har sagt att det är bättre att den inte tas bort för att man inte 100% vet om den behövs eller inte och det skulle vara farligare om man tar ut den och sen behöver sätta in igen. Den stör inte så den kan va kvar har dom sagt.

          Beklagar bortgången av din mamma. 🙁

        Hej M!
        Varför har han shunt, om jag får fråga? 🙂 om jag förstått det rätt kan man ha något som kallas shunt av olika anledningar. Min lillebror har iallafall det, pga att han är född med hydrocefalus (vattenskalle).
        Det kan bli stopp i shunten, men det gissar jag att du har koll på? 🙂 det har hänt ett antal gånger och är både obehagligt och (kan bli) farligt, så är bra att ha koll på symptomen och pressa på vården då sånt tyvärr verkas missas ofta. I övrigt tror jag inte det påverkar honom just nåt särskilt. Han får inte gå genom sån här säkerhetsgrej på flygplatser för det kan ställa om shunten av nån anledning..! ?

          Min son har också hydrocefalus men fick det då han var 1 månad gammal ungefär.
          Ja det vet jag, som tur är har det inte varit några problem ännu. 🙂
          Ja symptomen har jag koll på, blir alltid extra rädd så fort det är något litet.
          Läste någonstans att barn med shunt kan få det svårare i skolan med koncentration osv..
          Tack för svar 🙂

        Hej, min lillebror som är 33 har shunt. Han fick vattenskalle efter en hjärnblödning när han bara var ett par dagar gammal. Han har shunten kvar (annars klarar han inte att dränera runt vätskan i kroppen). I övre tonåren fick han in en bakterie i systemet (efter en infektion i kroppen) som gjorde shunten obrukbar. De opererade då in en på andra sidan huvudet på honom. Det var lite bökigt under hans uppväxt med 2 shuntavbrott och ett par tillstoppningar, då var det bråttom ner till Lund. Han har alltid gått i vanlig skola och har idag ett vanligt arbete (vet du inte att han har en shunt ser du det inte).

          Tack så jättemycket för svar 🙂
          Underlättar när man får svar från andra som har liknande i sin omgivning, eftersom min son är så liten än och jag ofta funderar på hur det kan påverka honom i framtiden 🙂

            Jag har en arbetskamrat, en tjej som är runt 25, som haft shunt sen hon var liten pga hydrocefalus. Som någon skrev ovan ser man inte att hon har den och hon är som vem som helst. Vet att hon hade lite svårt i skolan, men det kanske hade helt andra orsaker, för hon har även läst vidare med bra resultat nu som vuxen. Tyvärr vet jag inte mycket om ifall det varit några problem med shunten genom åren, men tror hon har fått byta den någon, men det kanske man brukar göra… Känner även en tjej som fick shunt i vuxen ålder också pga hydrocefalus, hon mår helt bra idag.

        När min syster va 11 år så upptäcktes det att hon hade en hjärntumör. Det sattes in en shunt som skulle transportera bort hjärnvätskan då tumören blockerade den naturliga passagen.

        En shunt blev igenkläggad så den gick inte att använda, nästa fick hon en infektion i buken av (slangen leds ner dit) och den tredje fungerar. Hon har alla kvar då det är svårt/bökigt att ta bort när de växt fast i vävnader.

        Måste bara fråga varför din son fick sin shunt från första början?

        ?

          Hej, tråkigt att det inte funkat med dom första för henne men hoppas din syster mår bättre idag.
          När han var ca 1 månad upptäcktes det att han har hydrocefalus och han fick då en shunt inopererad. Sedan dess har det som tur är inte varit några problem med den. ?

            En klasskompis hade det när vi var små så jag vet inte av vilken anledning. Hon fick ta bort den i mellanstadiet. Hon hade varken problem i skolan med inlärningen eller mobbning (jag gissar att det är en sak man kan vara orolig för som förälder och därför nämner jag det).

        Min dotter (nu 8år) har shunt pga hydrocefalus och fick den när hon var 2 veckor gammal, den visade sig vara trasig och fick en ny när hon var 1 månad.
        Sedan dess har hon inte haft några problem med den och den har ställts om så den används på minsta nivån nu men kommer sitta kvar oavsett.
        Det år förhöjd risk för ADHD för målgruppen och i Värmland följer dessa barn ett vårdprogram som innefattar utredning för just ADHD samt olika typer av ögonproblematik fram tills dess att de är 10år (vi är på besök hos neurologen 1/år, ögonmottagningen 1/år samt att hon haft tre psykologutvärderingar med olika tester osv för NP-problematik) som rutin, alltså som görs på alla oavsett symtom.
        Min dotter har inte haft några problem alls och fick så höga resultat på läs/skrivförståelse samt ngt mer av NP-testerna att psykologen kallade för en second opinion för att han aldrig haft ngn som fått så höga (goda) resultat? Nu var väl iofs han ganska ung så han kanske inte sett så mkt men ändå, när risker finns för problematik så blir man som mamma otroligt glad över hennes resultat (även om det såklart inte spelar ngn roll men man blir ju lättad)!
        Så kolla om inte din son ska följas av vården år framöver- jag tror det är det vanliga inom de flesta Landsting?

        Du får gärna maila mig om du vill – spenatmamman@hotmail.com

      Yatzy!

    God kväll

    God kväll, hur är läget? ?

      Tjenare! Kan ju bara tala för mig själv (såklart) och med mig är allt bra, lite trött men det ska nog några glas vin kunna ordna upp =) Funderar på vad jag ska göra ikväll.. serie eller film,. hmm =)
      Hur är det själv? 😀

      Efter en dag i skogen och noll utdelning av svamp, så sitter jag i soffan med mannen och barnen sover. Trevlig kväll ?

    Är såpass trött på mitt jobb att jag har ångest varje morgon när jag går upp, även efter flera veckors semester.

    Ska söka jobb och börja läsa på om olika program för att eventuellt till våren eller nästa höst.

    Hur söker man effektivast jobb? Jag tänker att jag vill jobb i butik med antingen kläder/skönhet eller inom eventbranschen.

      Gå in med ditt cv och presentera dig. Så fick jag jobb i klädbutiker, fast detta är längesen nu men tror det kan vara en fördel ibland.

      Jag jobbade på kappahl när jag pluggade och vi fick inte ta emot cv ”pga gdpr”. Order från huvudkontoret. Annars rekommenderar jag kappahl, fick jobba hur mkt eller lite jag ville (vad ville jag ha mkt cash jobbade jag mkt och ville jag chilla tog jag färre pass) och hade sååå kul.

        Stämmer ej. Cv:n får tas emot men måste också hanteras säkerhetsmässigt och inte ligga i en hög på bordet till exempel. De vi fick inte förvarade vi i ett säkerhetsskåp som endast butikschef kom åt.

          De vi fick in*

          Ja men eftersom ingen orkade ta hand om de på rätt sätt beslutades att vi inte fick ta emot några cv alls.

            Ok men att gå in och presentera sig kan man ju göra ändå.

      Jobbar med HR i min nuvarande tjänst i en butikskedja (modell mindre, ca 15 butiker) där butikerna själva kan rekrytera specifikt till sin butik. Vi kollar alltid igenom de spontanansökningar som har kommit in först INNAN vi annonserar ut nya tjänster. Så ett tips är att skicka in via ett spontanansökningsformulär om det finns! Det var så jag fick mitt jobb och majoriteten av de anställda efter mig.

        Jag pluggar till personalvetare nu! Hur länge har du jobbat inom branschen och får jag fråga om du är nöjd med jobb och lön idag? ?

          Var pluggar du till personalvetare?

            På Stockholms universitet, min 4e termin börjar nu i September.

      Åh vad jag har varit dig.. i flera år. Ont i magen, spydde innan jobbet. Jag sökte alla jobb jag kunde på af som matchade min levnadssituation. Tänker ekonomiskt och familjemässigt om du har barn osv. Jag sökte skola, utbildningar. Tillslut kom jag bort! ??

    Hej vad gör ni i helgen? Har spenderat hela dagen i soffan med nudlar framför how i met your mother pga mina vänner vill ej träffas

      Mmm.., nudlar låter gott? Kycklingsmak?

        Orientalisk smak och räksmak ? såå gott

      Idag sitter jag och surfar efter att ha städat och tvättat hela dagen med ett glas vin som belöning.

      Igår var jag på en grym spelning. Bästa på väldigt länge. ??

        Vad var det för spelning? ?

          Hmm. En bedömd DJ. Det får räcka. ?

            Kul!

            Uppskattar att se dig här TRH 🙂 vill bara säga det då jag tycker du får oförtjänt trist attityd på senaste

              Trh har haft fullt upp i andra trådar idag. Man får det man förtjänar.

                Sitter och fnissar i ditt bakhuvud. ?

                  So fun!

                  Sök hjälp!

              + 1 ?

              Tack! ??

              Jag kan tycka kritiken mot TRH är befogad. Att använda sig av härskartekniker när folk ifrågasätter hennes kommentarer, eller att hon hoppar på var och varannan person som inte delar hennes åsikt är inget jag (och flera andra) vill ha här.

                Men lägg ned nu Olle! Trh bemöter kritiken, det är upp till var och en att släppa diskussionen när den inte längre känns givande. Trh kan inte styra allas åsikter, bara sina egna.

                  TRH kan styra sin besserwisserattityd och sina nedlåtande kommentarer. Samt härskarteknikerna hon använder.

                    Och du kan styra när och om du kommer mötas av dem.

                      Dessvärre inte eftersom du inte kan acceptera andra åsikter än dina egna så sannolikheten är stor att det inte går att styra.

                      Usch. Din vidriga personlighet bara lyser igenom.. kan förstå att du hänger här 24/7 =)

                      Nej, jag har provat vara trevlig mot dig. Det blir härskarteknik och nedlåtande kommentarer ändå. Du misstar motargument för otrevligheter.

                      Det var en gång en drottning som födde en dotter.
                      Hennes hy var vit som snö, hennes läppar röda
                      som blod och hennes hår svart som ebenholts.
                      Därför kallades hon Snövit. Men drottningen dog
                      och inom ett år tog kungen sig en ny gemål….

                      Ny kunskap det här med copy paste?

                Vad får dig att tro att din/liknande lättkränktas tolkning av THR är den enda sanna?

                Varför gaskar du inte upp dig och inser att du inte varken behöver reta dig, tro på hen, eller ens läsa THRs inlägg? Varför skyller du din oförmåga på hen?

                THR och några stammisar till är de enda man kan ha vettiga diskussioner med. Det finns en början som hänger ihop, det finns argument, det finns ett underliggande ” agree, to not agree”, det finns konsensus och är befriande fritt från personliga påhopp. Dessutom är hen kunnig. Hen är väldokumenterad och har humor och är till skillnad från dig och andra lättkränkta införstådd med att det här är bara på låtsas. Väldigt få känner varandra och kan verkligen uttala sig med fakta om vem någon av oss är.

                Jag förstår att det är obekvämt för dig m fl att THR är här. Hen stör ju ditt skitsnackande. Det är alltid obekvämt att bli påkommen som en mindre bra och välmenande människa.

                Undrar så varför du tror att just du har rätt att bestämma vilken ska vara på BB?

                Jag vill inte att himlen är grå, att det snart är höst… Osv, osv… Men vad hjälper det? Saker är som de är och hur man hanterar saker man inte gillar påverkar inga andra bara dig själv.

                THR är inte ditt problem.

                Du äger problemet, du behöver inse att man inte bara kan ” sudda” bort det man tycker är obekvämt. Gilla läget och skaffa dig verktyg att bemöta verkligheten med respekt, oavsett vad du tycker.

                //Moa

                  ??

                  Vet inte vem du svarar men läs om och läs rätt. Det är TrHs bemötande av andra som kritiseras. Inte att hen inte ska vara här. Räcker att börja med att visa andra respekt ??‍♀️?

            Herregud, så intressant är du inte ”TRH”…

            Du är för fin/viktig för att tala om vem du faktiskt såg? Du är banne mig den märkligaste person jag någonsin stött på online tror jag.

              Japp det är orsaken. Guldstjärna till dig! ⭐️?

                Vad skulle orsaken annars vara?

                  Hon vill förmodligen, trots att hon använder nick vara anonym och inte avslöja vilken stad/land hon befinner sig i. Ingen bryr sig och jag tror faktiskt att frågeställaren var genuint artigt intresserad, men det är inget trh har en aning om vad det innebär.

                    Som tur är så Ida duktigare än du på att tyda text. ?

                      Du påstår dig bemöta folk så som de bemöter dig. Men faktum är att du ofta är den som börjar med att vara otrevlig och svara med dryga härskartekniker. Du kan bara inte se det själv.

                      https://mindler.se/kbt/?gclid=EAIaIQobChMIqoONh4uL5AIVwvhRCh3xzQESEAAYAiAAEgIdpfD_BwE

                      ?Jag tycker du ska fokusera mer på dig själv än på att mig.

                      Grattis till Ida! Vilken stjärna som 1. Frågat vilken spelning du var på och 2. Uppskattar att se dig här och tycker du får oförtjänt trist attityd på senaste. Wow. Vilken skarp analytiker.

                      Trh, snällt med tips men vad sägs om att du fokuserar på att fundera på varför ditt liv är patetiskt att du måste trycka till varje person och åsikt som avviker från din.

                      Trh, när det är du som får råd om att söka vård så är det offerkoftan på och gnäll tills Camilla raderar. Varför är det okej att du nu tycker att någon annan ska söka vård?

                      Det var inte det min kommentar handlade om, men som tur är förstår alla andra utom du det.

                      01:54

                      Jag ber faktiskt om ursäkt här. Jag kopierade in fel länk. Det skulle inte handla om att söka vård utan en bok om hur man ökar sin egen självförtroende.

                      Men poängen var i vilket fall, sköt du din personlighetsutveckling så tar jag hand om min.

                      Visst, du klistrade in fel…? så typiskt…

                      02:45

                      Gulligt att du har så höga tankar om mig att jag inte gör misstag. ?

                      Ja.. höga tankar är ungefär det sista jag har om dig..

                      Nyfiken. Vad har självförtroende och personlighetsutveckling med detta att göra?

                      Läs min kommentar kl 02:43

                      Jag tänker också att det skulle avhjälpa ett och annat som riktas mot mig.

                      02:53

                      Nä hä?! ?

              Håller med. Märkligaste och obehagligaste personen här.

            Katrin Zytomierska? ?

              Could be ? men tror ej ändå.

        Danko Jones? ?

          Of köörs!

        Låter härligt! Fortsatt trevlig kväll ??

          Tack och tack detsamma!

          Tror det var ett svar till mig. ???

            Japps ⭐️

      Har legat i ett helvetes gallstensanfall några dagar nu, idag trodde jag det fasiken skulle göra slut på mig mentalt på riktig. Fy fasen!

        Åh fy! Håll ut och hoppas det är över snart!

        Stackars dig! Den smärtan önskar jag ingen. Har upplevt det själv. Har du sökt vård? Får du gallstensanfall ofta?

        Usch har också de problemet.. förstår dig.. har du ingen medicin? Jag brukar ta hjälp av att duscha riktigt varmt

        Åh lider med dig, har du medicin? <3 Jag var jobbig och besökte akuten varje gång medicinen inte hjälpte, fick operationstid sanbbt så jag fick slippa eländet

        Ringde 1177 igår och fick rådet att åka in till Akuten, men som alltid gav smärtorna med sig lite när man pratat med sjukvården (var inte sugen på att sitta 6-14 timmar heller som är normalt på vår storstadsakut, som dessutom kräver polisbevakning, när man är dubbelvikt av smärta och spyr var femte minut).
        Hur som, som sagt, magiskt har kramperna gått över till idag, är bara öm i buken och alla muskler efter all ansträngning, så ska ringa och kolla vår helgmottagning om jag ska komma in dit idag för koll eller ta vanliga VC i veckan. Har haft något litet anfall innan som gick över snabbt, men detta skrämde mig – modern av anfall alltså.
        Tack för omtanke!

      Sitter i ett förtält, förfestar och väntar på Sabaton ?

        ÅH! Underbar festival. Vill dit igen! ❤️

      Jag har bytt rum på ungarna, och möblerat om halva huset, jag gör det med typ 6 månaders mellanrum ? jag älskar det, det blev så bra ? kommer endå säkert möblera om ett halvår eller så, men det är ju så kul.

        Tycker ungarna att det är lika kul att byta rum så ofta…barn brukar ju gilla trygghet.

          Det var första gången dom fick byta rum, menade att jag möblerar om rätt ofta inte att jag byter rum på ungarna. 7 åringen som har det största rummet fick flytta in till ett lite mindre rum då dom två små ska dela rum.

      Promenerar som bara den och njuter av mins sista dagar på semestern ?

      Tar hand om Magsjukt barn efter nattens kaskader och försöker samtidigt hålla syskonen ifrån varandra pga smitta,, min helg är inte heller på topp med andra ord.. hatar magsjuka, men mest hatar jag idioterna som sprider skiten vidare… ?

        Jadu. Alla epidemier man råkat ut för som pedagog på förskola. ”Mitt barn är ej sjukt för att hen spydde. Hen åt för mkt välling imorse”. Tjena så var en helt avdelning utplånad pga lite ”välling”.

          Är förskollärare på förskola, blir mörkrädd av alla bortförklaringar föräldrar har på allt möjligt., börjar tröttna på att inte bli respekterad och tagen på allvar..

        All styrka och handsprit till dig!

          Handsprit skyddar inte mot magsjuka! Inte heller mot förkylning, tvål och vatten är det som gäller

            Nä det vet väll jag med. Man tvättar först med tvål å vatten. Sen handsprit 😉 …

          Ååhhh hatar magsjuka. Eller ”magafari” som vi säger i svenskfinland. Jag har en dålig ovana att ligga bredvid min barn när jag inte kan somna och lyssna efter de typiska ”första spyan kommer nu” ljuden ? hatar det. När jag en gång ligger och lyssnar så är jag säker på att det snart kommer, hämtar hink och pappersrulle och allt ? hatar att f allt i sängen. Förra gången barnen fick det började det med att dottern vaknade och hostade och sa att hon hade sjukt i halsen, i nästa sekund hade hon spytt ner hela mitt ansikte och i nästa sekund hela täcket och kudden. Love it.

            Hatar också detta, så innerligt mycket! Brukar också liggs och lyssna och vänta., en period kunde jag inte ens liggs bredvid min ena dotter under vintertid ifall hon skulle bli sjuk.. helt galet egentligen.. ? iof bättre att ta det i sängen än i ansiktet.. usch.. ???

          Nej nej, tvål och vatten och mängder med klorin! ??

          Jag har, pga mycket resor när barnen var små vaccinerat dem med Dulkoral. Sen har vi fyllt på över tid. Kommer inte riktigt ihåg periodiciten.

          Ingen av oss fem av sex i familjen har fått varken kolera eller magsjuka efter det. Den som ” inte tror på sånt där” i familjen har drabbats av varenda magsjuka som dagis/skola erbjudit så tror jag att Dulkoralen hjälpt oss andra att slippa eländet.

          Eftersom det enbart är min egna evidens så får ni ta det därifrån.

          Jag har för mig att Finland gjort studier och tagit med Dulkoralen i sitt allmänna vaccinationsprogram, just av det skälet. Tyvärr hittar jag ingenting på nätet om det men kanske någon som kan finska kan hitta något?

          Kan inte ens förställa mig skräcken att fyra och jag själv skulle få det. Fy helvete på ren svenska. ???

          Heja alla föräldrar som lyckas komma levande ur det.❤️

          För att förtydliga: Nej jag experimenterar inte på mina barn, jag tvingar ingen att varken tro mig eller att vaccinera sina barn. Jag gör absolut inga rekommendationer eller tror att jag är doktor. Garanterat är jag friskare än varenda en av er som sitter bakom skärmen och ställer fåtöljdiagnoser. Framför allt kan jag stå för vad jag skriver och kan med lätthet säga det till dig, dig och dig om vi ses IRL. Det, mina lättkränkta inbillade fiender är mer än ni någonsin kommer klara av! ??? ?

          ??
          //Moa

            Vad för dig högfärdigt att tro att ingen annan IRL kan stå för vad de skriver? Du förstår väl, som TrH, att man sen bemöts så som man bemöter andra.

              Nu. Här. Du bevisar det här och nu genom att hoppa på Moa om något helt annat än det hon pratar om.

              Håll dig till saken! Barn och vaccin.

              Lägg av med att deraila fastän det är allt du kan.

                Läs om och läs rätt vad hem skriver i sina sista rader:

                ”Framför allt kan jag stå för vad jag skriver och kan med lätthet säga det till dig, dig och dig om vi ses IRL. Det, mina lättkränkta inbillade fiender är mer än ni någonsin kommer klara av! ??? ?”

                  Ah, du tog alltså åt dig. ???

                    Att skriva med namn eller nick gör inte en automatiskt mer benägen att säga saker IRL. Ord är bara ord.

                Då kanske inte Moa skulle ha slutat sin kommentar med ”Framför allt kan jag stå för vad jag skriver och kan med lätthet säga det till dig, dig och dig om vi ses IRL. Det, mina lättkränkta inbillade fiender är mer än ni någonsin kommer klara av!” om hon nu ville hålla sig till sakfrågan, barn och vaccin.

    Öppet sår

      Tänker alltid på det med ?

    Bästa konkreta tipsen på att sluta grubbla och oroa sig (Typ katastroftankar osv). Vill höra från er som haft den problematiken och som blivit bättre! Ett tips från mig är meditation. Att stänga av alla tankar en stund varje dag gör mycket!

      Kbt? Dock i 3 år nu…

      Kbt och medicinering.
      Men testa lyssna på någon ljudbok om självhjälp. Jag ska göra det faktiskt.
      Man får ju vänta så extremt länge på psykiatrin.
      Att oroa sig i onödan är som att ta ett lån på ett hus du aldrig köpt.
      Jag gillar det citatet faktiskt.

        Att oroa sig är att missbruka sin fantasi, den tyckte jag var bra?

          Att oroa sig är att lida två gånger. (Ifall katastrofen händer alltså. Händer det inte har man ju lidit i onödan) så försöker jag tänka som är och varit sen barnsben en väldigt orolig själ.

      Antidepressiv medicin som också har effekt mot tvångstankar, typ paroxetin.

        Amen!

        Har du själv erfarenhet från den medicinen? Tänkte isåfall om du ville berätta lite om den, om den funkar osv.

      Inte för att jag lever som jag lär men, here goes:
      1) testa att sluta med Instagram, Twitter, giftiga kommentarsfält osv i en vecka. Överaskande skönt!
      2) träna!

        Kört instagramfritt hela sommaren å damn va skönt för psyket. (Har ej Facebook heller). Kan verkligen reka

      Funderar på samma sak! Har sådan otrolig ångest och oro för min dotter. Hon är snart 7 år och är väldigt ängslig, pratar inte med alla och i heller inte i alla sammanhang samt får utbrott som är rejäla när hon blir stressad. Vi ska försöka få tid hos BUP.
      Iaf min oro ligger i att hon ska bli ensam. Hon är svår och har få vänner. Jag har haft ångest hela veckan inför skolstart och att det inte ska bli bra. Förstår att vis del av min oro kommer från mina egna upplevelser av ensamhet när jag växte upp. Hur orkar man hantera ett barn som inte mår bra? Hur blir jag av med denna oro som inte gör mitt barn ngt gott ändå.

        En bra sak med att kontakta Bup är att man kan få komma med i en föräldragrupp och träffa andra föräldrar som har samma situation. Det hjälper.

        Den ångest du har har jag också. Mitt livs svåraste så klart.

          Tack för svar! Ja, verkligen livets svåraste oro…

        Hade kunnat vara jag som skrev det. Hade också en mkt tung tid i skolan och förskolan pga ensamhet och brist på vänner. Var väldigt blyg och fick alltid sitta med de stökigare barnen för att försöka vara en motvikt mot det. Hade inga vänner och blev ibland kallad fula ord. Min son (som är lik mig till personligheten) ska nu börja förskolan och jag känner sådan oro över att han också sla bli ensam samtidigt som jag gör mitt bästa för att inte visa det för honom.

          Hoppas på det bästa för din son och att det blir riktigt bra ❤️. Oron är väldigt jobbig att bära gällande detta eftersom man så väldigt mycket vill att de ska trivas och ha vänner.

      Vet inte om detta är ett tips. Jag brukar få katastrof tankar från ingenstans, vilket kan resultera i panikångest. Så fort jag får en tanke så försöker jag stoppa den och säga till mig själv ”tack mitt omedvetna för att du påminner mig om en känsla(eller tanke) från mitt förflutna”. Läste det i en bok för flera år sedan och varje gång jag säger det för mig själv (inland högt tom) så blir jag lugn och det brukar släppa.

      Införskaffa en ”oro bok”. Välj en tidpunkt på dagen du är lugnast ( oftast ej kväll så oro / ångest för de flesta kommer / är starkast då) av avsett 15 minuter. Sätt sig ner mes pennan i högsta hugg, ställ timer på 15 min och sedan oroar du järnet Och skriver ner all oro i boken. När tiden är slut stänger du boken och lägger undan den. Samtidigt lägger du din oro åt sidan för resten av dagen. Nu har du alltså oroat klart för dagen.

      Du ger dig själv 15 min per dag och centrerar all oro dit. Sen lägger du symboliskt bort oron för resten av dagen. Ingen oro tillåten på övrig tid.

      Har blivit av med katastroftankar helt efter KBT i 1,5 år.

    Fick besked i våras att jag hade hudcancer. Har sedan dess genomgått tre operationer och lidit helvetets alla kval.

    Men igår blev jag friskförklarad. Överlevde mycket tack vare att det upptäcktes så tidigt. Kolla era födelsemärken!

      Grattis!! Vad stark du är!

      Så skönt , glad för din skull !

      Vad glad jag blir. Grattis! ?

      Men hur? Har många, de är väldigt olika, omöjligt för mig att hålla koll om något är nytt, förändrat sig etc. Ser inte ens alla då många sitter på ryggen eller andra otillgängliga platser.. hur upptäckte du?
      Nojar mycket på detta.

        + grattis!

        Man kan kolla på vissa apotek, som skickar bilderna på analys, eller gå till vårdcentral/privat mottagning.

        Bara att se till att få en remiss till en hudmottagning så kollar de igenom hela dig.

      Tre operationer var det så nära lymfkörtlarna ? Själv fick jag också diagnosen i maj och behövde göra en operation till. Hade mitt på vaden. Men visst skall du kontrolleras varje år i tre år. Det skall i alla fall jag.
      Var satt ditt ?
      Har själv blivit kollad och de hittade inget mer.

      ???????

      Åh, jag har många födelsemärken i alla möjliga former och storlekar.. ÄLSKAR dessutom solen och smörjer aldrig in mig.. hur upptäckte du det?! Skönt att höra att du lr frisk! ?

      Grattis!

      Är så jäkla sugen att själv då och kolla upp hsr massor av dem oc vissa kliar och ibland känns det som de bara dyker upp hipp som happ. Nä. Tar tag i det på måndag!

    Är någon här 50+ kvinna?
    Jag är det men känner mig väldigt ungdomlig.
    Min fråga är egentligen – har någon av er 50+ kvinnor träffat någon bra/seriös man på någon dejtingsida och isåfall vilken?
    Tycker själv att det är jättesvårt.
    Män i min ålder känns gubbiga & gamla.
    Känner mig inte ”där” än om ni förstår vad jag menar.
    Är med på Happy Pancake och där finns det mest män som är gubbiga (läs gubbmage etc), väldigt unga väldigt snygga killar samt gifta/upptagna män och inget av det intresserar mig.
    Någon/några bra råd?

      Finns det andra män än de du nämnde ?

      Är i din ålder, skulle aldrig våga träffa någon på dejtingsida. Tror nog mer på krogen !

      Jag är 53 och min pojkvän är 35… han blev min vän på instagram och sedan blev vi ett par… män i min ålder är inte så kul…

        Helt ofördömande vill jag fråga hur ni överbryggar detta generationsgap.
        Jag var med en 12 år yngre man under 2 år och när nyhetens behag hade lagt sig blev skillnaderna plågsamma.
        Jag förvandlades mer och mer till hans griniga morsa. Vilket inte alls var min natur.
        De kulturella referenserna gick inte ihop, de vitt skilda uppväxtperioderna, att vi var på olika platser i livet utvecklingsmässigt.
        Jag tänker också att det kan funka när bägge är mitt livet (någotsånär) men vad händer när den ena blir krasslig och gubbig/gummig och den andra fortfarande har reslust/livslust/sexlust kvar?

          Min mamma är femton år äldre än pappa, när de träffades hade mamma 3 barn och två äktenskap bakom sig medan pappa precis börjat juristprogrammet i en annan stad. I år firade de 26 år som gifta 🙂

      Min man är 55 och top notch, men upptagen då…

        Denna kommentar var alltså INTE hjälpsam, men grattis!

      Match.se kanske?

      När jag var 23 träffade jag en man som var 51, han var brandman och sjukt tight och snygg så snygga ”äldre” finns ju, kollar man på rätt ställe finns det massor ?. Nu är jag 29 och sambo med en som ”bara” är 6 år äldre, vi har varit ihop i 5 år. Efter 51-åringen träffade jag en som var 43 ett tag, sen min nuvarande sambo. Träffade alla på nätet 🙂

        Hur hänger det ihop om du varit tillsammans med din sambo i 5 år, du var alltså 24 när ni blev tillsammans? Du var 23 när du träffade en gubbe och även hann träffa en 43-åring. Hur…?

      Träffade min man på en dejtingsida för sju år sedan. Då var jag 55 och han var 51.
      Det var kärlek vid första ögonkastet och vi är lyckligt gifta.
      Det jag fastnade för på hans profilsida var förutom liknande intressen och värderingar var att han inte nämnde sex eller önskemål om hur en kvinna ska se ut.
      Jag tror att majoriteten av de män som fanns på den dejtingsajten var slemgubbar som bara var ute efter ett ligg.
      Jag hade verkligen tur ?

    Har inget skvaller men såg Magnus Uggla med son gå förbi på Gärdet.

    Fyll på listan med alternativ!

    ”Inte alla hästar hemma”
    ”Inte alla knivar i lådan”
    Etc..

      Hissen går inte ända upp
      Inte den skarpaste kniven i lådan
      Inte alla indianerna i kanoten

      Inte alla chips i påsen!

      Lampan lyser men ingen är hemma
      Hamsterhjulet snurrar men hamstern är död

      Lampan lyser men det är ingen hemma.

      Inte alla spilar i kistan

      Har tomtar på loftet

      Inte alla popcorn i skålen
      Inte alla hästar i hagen

      Not the brightest bulb in the tanning bed.

      Har inte alla Mumintroll i dalen

      Råddig i bollen.

        Inte alla pommesfrites på tallriken

        Jag är alltså inte samma My som också körde Muminreferens ovan. Såg nu att vi var två, samtidigt!

      Har en skruv lös

      Stallet är inte ens påtänkt

        Haha

      Solcellerna är vända mot norr

      Det fattas en del is till iglon.
      Dåligt med soppa i tanken.
      Skruvarna finns där men ett gäng muttrar saknas.
      Ett grundämne kort för att skapa en legering.
      Marcelo.

      Inte alla paragrafer i lagboken

      Inte skottat ända fram

      Bara muskler, ingen hjärna.
      Mer pengar än förstånd.
      Samma IQ som skostorlek.

      Ding i kolan

        Bäng i roten

          INGE ALLA BINGOLOTTERNA I MAGVÄSKAN

    Vad är den konstigaste mest osannolika rädslan som ni har?

    Min är att någon ska knuffa ner mig framför ett tåg, jag är orimligt rädd för det haha ?

      Att någon ligger under sängen när jag ska gå och lägga mig och greppar tag om foten alt. snitta upp hälsenorna som i The Shining (tror jag det är?)..

        Men gud relaterar även till denna stenhårt!

        Fy fan, hälsenorna ?? Kanske tänker du på Hostel? Fruktansvärd film!

          Nej nej nej house of wax! ?

            House of Wax är nog den löjligaste filmen jag sett

        jurtjyrkogården!

          Haha den har satt spår i många (eftersom så många visste att det var från den) ? Tack för rätt film ☺️

        Djurkyrkogården

        Tänker på Jurtjyrkogården.

        Det är från Jurtjyrkogården det med hälsenorna

        Jurkyrkogården! Det är Gabe (barnet) som snittar upp hälsenan.

          ?
          Den otäcka scenen har verkligen fastnat!

        Åh gud ja, det var jag rädd för i många år. En kompis gjorde så mot mig när vi var kanske 7-8 år (tog tag i fotlederna alltså, inte snittade hälsenorna ?) och rädslan höll sig tills jag var uppåt 30, när jag köpte en säng utan utrymme att ligga under.

        Pet cemetery är den scenen med hälsenan ifrån.

        Känner igen så hårt. Livrädd att någon ska ligga under sängen och slajsa mina hälsenor

      Jag också! Kollar mig alltid runt när tåget eller tuben rullar in på perrongen ?

      Jag är nybliven mamma och jag är rädd för allt just nu. Typ folk som hostar, dagisbarn, att skosnörena går upp när jag bär ner mitt barn för trappan..

        Tappa barnvagnen i nerförsbacke…

          Råka snubbla när man står vid ett övergångsställe och putta ut vagnen rakt i gatan ?

          Jag läste om en händelse där föräldrarna hade varit ute och gått med barnet i vagnen och stannat för att kyssa varann, så hade båda släppt vagnen, den rullade ner i ån längre ner och barnet drunknade :'( efter att jag läste det är jag så paranoid för sånt (och då har jag inte ens barn)

            Va? Varför sprang inte föräldrarna efter? Låter jättekonstigt.

              De sprang efter, men det var en så kraftig lutning att de inte hann ikapp vagnen längre när de upptäckte att vagnen rullat iväg

      Jag har samma rädsla! Alltid när jag går nära tågspår så tynger jag ner mig IFALL någon skulle få för sig att knuffa ner mig xD

      Inte alls osannolikt. En åttaåring blev ju knuffad framför ett tåg i Tyskland och dog för inte alls så länge sedan.

        Ja, kan man vara orimligt rädd för det, jag tror inte det ?

      Att jag mitt i natten ska stiga upp och svälja allt vi har i medicinskåpet, så att jag dör.

        Vad har du i medicinskåpet?

          Piller

        Fyfan det var jag också rädd för en period. Hemsk grej att vara rädd för, sig själv liksom.

      Att en orm ska komma upp ur toan och hoppa upp och bita mig i rumpan (eller ännu värre ’dyka’ in i anus’). Tänker mest på det utomlands typ i Thailand eller Brasilien.

        Hahaha ”dyka in i anus”. Förlåt men det lät lite kul…

        Åå de där är också min allra orimligaste rädsla ? Ja är tvungen att tända lampan på natten och kolla ner i toaletten varje gång ?

        Skrattade orimligt åt formuleringen ”dyka in i anus”.

        Ett fenomen som faktiskt kan ske (speciellt i Göteborg nu när Västlänken byggs och de borrar i marken) är att råttor tar sig upp i toaletten. De klarar sig under ytan ett bra tag och är bra simmare. Har själv hört att det plaskar till i toaletten nattetid. Sorry!

        Åh samma här. Hjälper inte att vid två tillfällen ha bott i lägenhet där jag vet att en granne har ormar !! 🙁

        Hahaha, skiträdd för det ute på landet där vi använder utedass

      Att jag plötsligt ska svimma i trappen och slå i huvudet, ännu värre om jag håller i mitt barn och plötsligt svimmar.

      Att rulltrappan ska tvärstanna och jag ska ramla och bryta nacken. Är tvärsäker på att det ska hända varje gång ?

        När jag var barn såg jag en tecknad film där en figur liksom fastnade och åkte ner där rulltrappan åker ner, tycker fortfarande det är obehagligt att åka rulltrappa ?

      Att bli uppäten av en haj – även när jag badar i en svensk insjö.

      Att jag ska råka kasta ut en bebis genom ett fönster!! Händer att jag tänker så varje gång jag har någon med en bebis på besök (bor högt upp i ett hus) . Usch! Vet dock att jag ej skulle göra det någonsin men rädslan är ändå verklig ?

        Åh, morfadern på cruiseskeppet…

          Ja fy 🙁

        Det kallas ”calling of the void”, ganska intressant!

      Att jag skulle råka tappa/skå ut alla tänder. Haha. Brukar drömma om det. Lite rädd för tänder i allmänhet ?

        *slå

        Brukade jag också drömma om när jag var kanske runt 25, har läst nått om att det handlar om att gå in i nya faser i livet… om man nu tror på drömtydning…

          Vad spännande, visste ej det:) Kanske går jag in i nya faser ganska ofta. Haha.
          Blev hundbiten i ansiktet när jag var barn, tänkte det var lite orsaken.

            Roten till rädslan för tänder alltså…

      Att jag ska råka sticka ut ögat…typ i en öppen kökslucka

      Känner obehag när jag åker bil över broar. Och när bilen stannar vid (eller åker över) en järnvägskorsning. Är obotligt rädd för att sitta i en bil som hamnar i vattnet eller för att krocka med ett tåg.

      Hatar också slingriga bergsvägar med tvära stup.

        Åh det är jag också – blir så nervös när jag åker över broar ibland att jag börjar svettas!

        Åh, jag fullkomligt hatar broar och viadukter i perioder. Blir så rädd och nervös att jagbmåste koncentrera mig till tusen för att att inte skick-sack/vobbla för jag är för rädd för räcket.

      Konstigaste rädslan? Åh det här är så knepigt. Jag och rulltrappor det är så hemskt. Kan inte gå på en rulltrappa som folk. Är som Crockodil Dundee i trappan, livrädd att nu kliver jag på fel steg och ramlar och slår ihjäl mig för de är ju brantare än Kaknästornets hiss och vassa och alldeles fruktansvärda Hua!
      Var i Stockholm i somras och i T-centralen ni som vet,ni vet. Överlevde visserligen men det stackars hjärtat rusade fortare än en e-spark cyklist i värsta rusningen.

        Är livrädd för att fastna med tån när jag åker rulltrappa. Laddar flera meter innan jag ska på, ställer mig noggrant till höger och står på helspänn tills dess att jag ska av.

        Har faktiskt fastnat en gång så inte en helt orimlig rädsla ändå.

        Gillar inte heller rulltrappor, särskilt inte långa (håller alltid krampaktigt i räcket) eller de med mycket folk (tänker alltid på vad som kan hända om man skulle råka bli knuffad)

      Jag är livrädd över att bli uppäten av en björn eller haj. Alltså fyfan mår dåligt jag bara tänker på att bli avbiten på hälften av en jävla hajsatan eller få björnklor in djupt in i ryggen.

        Fan oxå LIVRÄDD för björnar. Gör ju inte saken bättre att man har landställe i närheten av Ljusdal. Dvs jäääääävligt för björntätt för min smak

      Att något ska bita mig i arslet när jag går på toa mitt i natten..

      Jag är orimligt rädd för att bli skjuten med pilbåge så att bilen går igenom men stannar i typ en arm eller ett ben. Så pass att jag har lite torgskräck ibland för jag tänkt att det sitter någon tre våningar upp och siktar på mig med armborst.

        Förlåt men kunde inte låta bli att skratta jätte mycket, inte för rädslan i sig utan för att det var en så otippad rädsla, varför just pilbåge? Att bli skjuten känns inte jätte konstig rädsla, men att bli skjuten av en pilbåge? Är det något speciellt som ligger bakom den rädslan?

      Skulle ni våga gå in på toaletten köra Svarta madam idag?

        Jag är livrädd för att råka titta in i en spegel i ett mörkt rum!!! Just pga Svarta madam ?

        NEJ, aldrig i livet*knapra ångestdämpande*

        Haha, tänkte på det varje gång jag går upp och kissar på natten och försöker förmå mig själv ”tänk inte det, täääänkt inte det”! Hatar den jävel – vem det nu var- som satte dessa griller i mitt huvud.
        //Mvh 38-åring

        Hahahah jadå! Jag körde svarta madam jätte ofta i tonåren. Det kan jag tänka mig att göra igen, dock aldrig anden i glaset!

      När jag går förbi en kohage och en ko glor på en så får jag alltid tanken att kon ska attackera mig

      Att jag dör i sömnen oxh min son är ensam i sin spjälsäng tills sambon kommer hem… får ont i magen av bara tanken 🙁

      Att en fågel ska flyga in med sin näbb i mitt öga! Jag har en viss fågelskräck när det kommer till flygande fåglar eller typ duvor som börjar flaxa när de blir skrämda på gatan. Kan typ bli förbannad på barn eller andra som springer mot fåglar för att skrämma dem. Måste då vända mig om och blunda för att inte bli näbbad i ögat.

      Jobbar på BB och har alltid en rädsla för att snubbla på mina egna fötter och råka tappa någon annans barn i marken och sen mosa det med min kropp när jag ramlar över barnet

      Att bli skjuten med pil!

    Ni som jobbar som lönekonsult eller löneadministratör – gillar ni ert jobb? Positivt/negativt? Samt vad tjärnar ni?

      Jobbar som lönespecialist och älskar det. Är ansvarig för allt som har med lön och pensioner på ett företag med ca 400 anställda. Tjänar 39 000 kr i månaden. Den största nackdelen är att det är svårt att ha semester. Alla ska ju ha lön varje månad.

        Är du då ensam som lönespecialist på ditt jobb? Kan du jobba hemifrån ibland eller är du helt stationerad på arbetsplatsen?

    Jag hörde av en vän som hört av en vän att Bianca legat med Blondinbella.

    Jag testar igen.

    En efterlysning.

    För något ÖS sedan så pratade jag med en som inte riktigt vågade ta steget att lämna sitt förhållande.

    Är du här?

      Är också nyfiken 🙂 för visst vi talar vi om samma?

        Tror det. ?

      Lol. Är ju minst en i alla öppet spår som passar in på den beskrivningen.

        Nej. Jag har bara pratat med en.

          Att säga nej funkar inte när påståendet stämmer.

            Förutom att den inte gör det…

              Nej, absolut TRH, det har endast hänt 1 gång här inne att någon har haft problem i sitt förhållande. Vi andra minns fel.

                TRH efterlyser ju en som just hen pratat med. Läs noggrannare och bättre lycka nästa gång du försöker sätta någon på plats!

                Läs om läs rätt.

                Lol. Ni saknar läsförståelse

                  Det har vi förstått, att hon söker en viss person. Saken är den att THR svarar ”nej” på saken övh.

    Jag är gravid med mitt första barn och vet ej könet.
    Om det blir en pojke vill jag ge honom namnet Dylan.
    Jag är lite nyfiken på vad ni associerar det med? Är det wt? Fint? Det första ni tänker på? Jag tänker på Dylan McKay.

      Tycker du ska köra på Börje istället.

        På riktigt?

          Börje Salming liksom, hallå-å????

            Då skulle jag nog hellre döpa ungen till Salming ?

      Beverly Hills 🙂

        Eller hur ?

      P.s HERREGUD så jag längtar efter ett glas rödvin nu när det är höst ute.
      Men skulle såklart aldrig dricka när jag är gravid.

      Alkoholfritt rött smakar skit!

        Alkoholfritt rödvin är det enda som finns att dricka i helvetet!

          Hahahaha jag tror dig!

        Alltså det är bra att du tar det säkra före det osäkra men det finns inga direkta bevis på att om du skulle ta ett eller två glad under hela din graviditet att det skulle ha någon påverkan.

        Men håll dig stark! ??

      Ja Beverly Hills 90210 samt bob Dylan

      Alkoholfritt rött smakar verkligen blä. Typ som saft blandat med vinäger. Tycker Dylan är fint, tänkte på Bob Dylan. Kommer bli en gitarrkille och rufsigt hår. Ett snyggo!

        Jag tänker också att han kommer ha rufsigt och lockigt hår ?

          Har personligen svårt för ”engelska” namn. Blir lite knepigt på svenska tycker jag. Uttalet blir ju engelskt och då låter det inte så snyggt ihop med svenskan. MEN, såna namn är ju sjukt vanliga nu så kör på om du gillar namnet.

        Så jävla sant det med vinäger och saft ?
        Alkoholfri öl däremot funkar bra, men just rödvin skulle sitta så fint i strupen nu.

          Rödvin var det jag saknade mest också! Min bebis är nu 11 veckor men jag har fortfarande inte njutit av ett glas rött ännu. Får bli när nerverna lagt sig. Grattis till kommande bebis förresten ?

          Kan man inte ta typ att halvt glas rött vin eller någon klunk när man är gravid?

            Kan väl knappast göra av eller till?

            Jo det är klart du kan, en halv flaska vin på helgen, inget att rekommendera så klart. Födde ett fint och friskt barn!

            Det kan man säkert men för mig som var så orolig under min graviditet kändes det inte bra. Jag resonerade som så att ifall något skulle hända ville jag inte tänka ”det kanske var för att jag drack vin”. Säkert töntigt i andras ögon men jag var så himla känslig. Tyckte inte det var så viktigt att dricka vin ändå. Men längta kan man ju göra ändå ?

            Nej! Forskningen vet inte exakt var gränsen går så drick ingenting. Varför i hela världen chansa. Allra minst pga någon anekdotisk bevisning som ”det gick bra för mig”.

              Har du en referens till den forskningen?

                Ja.

                  Har du lust att dela med dig?

                    Du vill ju inte dela med dig av dina referenser så varför ska jag?

                      ?

                      Men som jag trodde då.

                      Viktigare att klämma till mig än att lugna blivande mammor? ?

                      Trh: Wow, det där var jävligt manipulativt.

                      TrH: Rätt märkligt att sitta och begära referenser från folk utan att lämna ut det själv när man blir frågad om samma sak kan jag tycka.

                      Vem har begärt något?

                      Alltså på riktigt, har ni inte svenska som förstaspråk?

                      Du trh 20:54 och 21:19. Don’t drink and text.

                      Trh har målat in sig i ett hörn så hon börjar märka ord och går på med förolämpningar istället. Moget.

                      Faktiskt ingen förolämpning (och jag märker inte ord. Jag håller mig till både dess betydelse men framförallt min avsikt som jag faktiskt är den som vet bättre än du).

                      Jag är bara (sätt in valfritt ord) över att det på riktigt går att läsa så fel fastän man hett önskar vad där ska stå.

                      Jag hade faktiskt tänkt om så var fallet att ta hänsyn till er uppenbart bristande läsförståelse samt brist på ordkunskap.

                      Men det var ju skönt att jag slipper det. ?

                      Du är så otrevlig trh. Du tror att du är så trevlig och bemöter alla som de förtjänar men du får det här kommentarsfältet att bli riktigt tråkigt. Och du är anledningen till att jag inte kommenterar under nick längre. Varför moddas inte du när du gång på gång på gång förolämpar, trycker till och är elak mot andra här inne alltså..

                      Trh, du refererar till människors ordförståelse och läskunskap i en fråga där du uppenbart har fel och som du inte ens bemöter i ditt ordbajseri.

                      Tänka sig att det alltid alltid alltid är alla andra som inte förstår, läser rätt, kan svenska, har fel, begriper, ljuger, efterkonstruerar, inte kan tolka forskningsresultat, you name it.. Aldrig trH.. Nej nej..

                      Som Trump: Nobody knows more than I do about (infoga valfritt ämne).

                      Ironin i att hon som stavar sämst i hela kommentarsfältet ska ifrågasätta om någon kan svenska.

                      (Och bra försök till att flytta fokus från frågan)

                      Nu är ju stavning och ordförståelse två olika saker…?

                      00:44
                      Du får maila CamCam och fråga.

                      Förhoppningsvis beror det på att hon kan avgöra att det inte är en förolämpning och att man nästan måste börja att beundra er förmåga, för att låna välkänt utryck, vrida och vända på saker till att få det till att betyda, iaf i ert huvud, till något helt annat än vad där står.

                      Jag börjar försöka hitta en logisk förklaring som är snällare än de andra alternativ som finns.

                      Uppriktigt ledsen för er skull att det inte var så. På riktigt!

                      Du efterfrågar referenser/forskning för att några kommentarer senare ha ”glömt” bort det och därefter anklaga alla för svårigheter med läsförståelse. Well, hate to break it to you men för det finns ingen annan logisk förklaring eller snällare alternativ än det uppenbara. Du är inte som alla andra.

                      Anonym: Backa nu en gång till så ser du förhoppningvis också att det du säger inte stämmer.

                      Annars förslår jag att du ber om hjälp.

                      Ah, allt måste man göra åt dig. Scrolla dit, scrolla hit. Allt för att för förvilla men sure:

                      Ƭĥe real Hmm / 2019-08-17 20:54 
Har du en referens till den forskningen?

                      Ƭĥe real Hmm / 2019-08-17 21:19
                      Har du lust att dela med dig?

                      Och för att underlätta lite till så får du frågan längre ner i samma tråd där du svarar ja.

                      Anonym / 2019-08-17 21:00
                      Har du referenser/källor till det uttalandet?

                      Duktigt gjort.

                      Om du nu scrollar upp samt ner upp en gång till så kommer du också se att jag 1 inte glömt det eller 2 krävt något.

                      Så vill du upprepa din poäng en gång till. Vad är det du anklagar mig för att ha gjort?

                      Gå och lägg dig och gör ett nytt försök imorgon.

                    THR, jag förstår inte hur du hinner spendera så mycket tid här på BB? Det är läskigt. Du kommenterar på dygnets alla timmar, typ. Hur ser ditt liv ut egentligen som gör att du hinner – och VILL – hänga här i kommentarsfältet som en besatt? Har du verkligen ett heltidsjobb? Utgår från att du lever i enmanshushåll, så klart.

                      Ƭĥe real Hmm har skrivit långt över 100 kommentarer här i natt mellan klockan 20 och 07.

                      Elva timmar kontinuerligt, i snitt 10-12 kommentarer per timme, dvs en var femte minut.

                      Försöker sen hävda att detta är rimligt beteende.

                      Det är ju uppenbart att hon inte har nån vettig sysselsättning, dvs. studier eller arbete.

                      Eller familj, partner…

                Jag är första anonym som rekommenderade att INTE dricka under graviditet. Mina referenser är mina universitetslärare i utvecklingspsykologi samt vår kursbok i ämnet som i sin tur har referenser samt de artiklar lärarna delade.

                Tycker det är rent ut sagt vansinne att börja dividera om huruvida gravida egentligen nog borde kunna ta något glas här och där när vi VET att alkohol är skadligt för foster. Ni tänker alltså: ”Jojo större mängder (även om jag hävdar att man inte vet exakt var gränsen går och att även små mängder kan påverka) kan vara livshotande eller ge svåra skador på mitt barn men jag vill ba haaa några glas. Det går säkert bra.”

                  Jag rekommenderar samma.

                  Men det finns fortfarande ingen forskning som visar på att lite alkohol någon gång absolut skulle vara skadligt.

                  (Du vet att vi alltid har lite alkohol i kroppen och själv producerar det i magen det beroende på kost?)

                  Jag tycker det är illa att göra någon rädd som kanske har varit svag någon gång när det inte finns något som talar för att det kommer ge någon skada.

                  Detta är ett av de råd som går ut på att ta det säkra före det osäkra, inte för att man vet säkert.

                  Vad som är säkert är att stress och oro är skadligt både för mamma och barn.

                    Men det är ok att skamma de som lider av oro och stress ??‍♀️

                      Du missar helt vem det är jag skammar här. Går säkert bättre om du slutar att slå dig så hårt i huvudet. ?

                      Tack men sysslar inte med sånt. Då kanske jag tappar det totalt som du, vågar inte ta risken.

                      Haha, du sysslar inte med att sluta slå (?‍♀️) dig själv i huvudet för att du inte vill riskera att tappa det? ?

                      Sorry to break it to you…?

                      Gulligt att du tror att emojis på riktigt är en avbild av den som skriver kommentaren

                      Hur var det nu med läsförståelse och ordkunskap. Eller ska vi prata emojispråk istället? Jag slår inte mig själv i huvudet dvs så här ??‍♀️. Tydligt?

                    Men man vet ju inte var gränsen går! Och gränsen är olika för olika människor naturligtvis (beroende på skyddande gener bl.a). Det är stort mörkertal vilka barn som är alkoholskadade, det kan märkas först i skolan som inlärningssvårigheter tex. Alltså svårt att säga att ”det fortfarande inte finns någon forskning som visar att lite alkohol någon gång absolut skulle vara skadligt”. Eftersom motsatsen inte kan bevisas alls.

                      Som sagt…

                      Sista ordet vinner!

                      Trh´s morsa sänkte nog ett och annat glas under graviditeten med trh..

                      App app!! Det är bara trh som får säga sånt om andra.

                      02:22
                      Japp jag förolämpar folks familj hela dagarna varje dag.

                      Ja

                      Läs om läs rätt nu TrH. Du är den enda som FÅR säga sånt. Sa inte att du gör det dagarna i ända. Är svenska verkligen ditt första språk? ?

                      Rekommenderar att du slutar förolämpa folks familjer hela dagarna varje dag. Inte sunt.

                    Är oro och stress skadligt för barnet? Måste väl vara en fråga om mängd osv där också? Vilken blivande mamma bär inte på någon form av oro?

                      Så är det säkert för det är ju fullt normalt att oroa sig när man är gravid. ?

                      Förtydligande. Alltså det beror ju säkert på vilken typ av stress också.

                      ”Vad som är säkert är att stress och oro är skadligt både för mamma och barn.”

                      Det är alltså inte alls säkert att det är skadligt för mamma och barn? Eller?

              Men så många som dricker under graviditet + andra regler i andra länder verkar ju gå hur bra som helst

                Tycker jag inte man kan säga, många människor är ju jävligt efterblivna, deras mammor söp säkert när de var gravida.

                Ett av barnen på min sons dagis har alkoholsyndrom. Barnets mor tog ett glas då och då när hon inte visste att hon var gravid. Barnet har en assistent för hen kan ibland inte riktigt fungera i gruppen.

                  Fy!!! Bör vara straffbart!!!!

                    Hur kan man straffa någon som dricker då de inte vet om att de är gravida?

                    Fruktansvärt tragiskt, men mamman visste ju inte. Hon och pappan är välordnade normala människor, alltså inga missbrukare eller liknande.

      Haha ja UNDRA vad folk har kommer svara.

      Jag tänker tyvärr WT, men hade nog gjort det med de flesta ”internationella” namn förutsatt att ni är svenskar. Kommer någon av er från ex. ett engelskspråkigt land tycker jag att det är mer okej att använda ett sådant namn. Med det sagt så ska folk naturligtvis göra precis som de vill, så länge det är namn och inte något hittepå för att föräldrarna vill vara speciella.

        Jag fattar hur du menar.
        Jag tycker tex att Kevin och Liam är lite WT..

        Så visst är det kanske lite konstigt att jag gillar Dylan.
        Men jag tänker att det inte är lika vanligt som de två andra namnen.

          Håller med om Liam och Kevin Hahaha

          Tänkte just föreslå att brorsan kan heta Kevin…

        Så namnet låter mindre WT om föräldrarna är icke svenskar? Många namn är dessutom både ”svenska” och internationella ex Maria. Hur blir det då?

          Ja det blir väl inte på något vis alls? Brukar du reflektera över att folk heter Maria runt om i världen?

          Liam Johansson och Kevin Svenson låter rätt fånigt, Liam Connolly och Kevin McFadyen låter normalt eftersom förnamn och efternamn kommer från samma språk.

        Internatiuonellt och utan stora språk-klyftor underlättar klart. juhe

      Alltså såhär, ge ditt barn ett namn som du (eller okej pappan får komma med åsikter om han har bra åsikter) tycker om! Skit i alla andra. Jag älskar min äldsta dotters namn men det finns med på alla familjelivs wt-listor. Älskar min yngsta dotters namn också men det är mer tidlöst och tydligen inte wt.

      Jag kunde i början ärligt känna mig lite ledsen över att folk skulle döma min fina lilla älsklingstjej pga hennes namn. Men sedan kom jag fram till att vuxna människor som dömer ett barn (av vilken anledning som helst) förmodligen inte är bra människor ändä. De kan stoppa upp sina åsikter långt upp i tunntarmen.

        Särskilt om man dömer någon pga namn. Helt sjukt om det skulle vara så.

          Haha kolla igenom några såna trådar på familjeliv, folk är sjuka i huvudet.

            Jag håller med om principen.

            Men faktum är ändå så att någon som heter Timjan kommer bli begränsad i sina yrkesval hur lätt det kommer att bli att vi vissa jobb.

            Tex blir det svårt att bli bankdirektör Timjan X.

              Då hoppas jag att samtiden kommit längre om sådär 25 år, så lilla timjan inte behöver uppleva det.

                Jag också.

                Don’t shoot the messenger.

              Så länge det finns folk som tänker som du är det svårt.

                Anställer hundra gånger hellre en Timjan än någon som uttrycker sig som ƬĥrHmmpan.

                  ??

              Eh, nej. Självklart inte. Finns väl människor inom alla möjliga branscher med alla möjliga namn.

                Så här är det. OBS ej min åsikt.

                I Sverige så är det vanligast att en man som är över 1,85 cm helt över 1,90 är en som blir toppchef och han heter Karl, Erik eller Lars.

                Detta är ett faktum att folk blir bedömda utifrån allt möjligt. Att man inte borde göra det hör tyvärr inte till saken.

                  Har du referenser/källor till det uttalandet?

                    Ja.

                      Hänvisa gärna till den då. Ja säger inte så mycket annars.

                  Källa på det?

                    Ja fast jag skrev fel namn. På första plats skulle tex Anders varit. ?

                      Var hittar vi den källan?

                      Återigen, källa på det? Eller googlar du för fullt för att hitta något som passar ungefär?

                      Eeh, ja?
                      Det finns ca 190 000 st Anders i Sverige, och 30 Timjan. Vore bisarrt om det var lika många av vardera var ’toppchef’.
                      Har du rökt på ikväll?

                      23:13
                      Hur går det för dig? Du kan inte ha det lätt och det var det du fick ut av vad jag skrev.

                      Jag tror att trh behöver googla begreppet ”statistik” och hur det fungerar.

                      Trh, varför inte bemöts sakfrågan istället?

                      00:57
                      För att jag inte bemöter halmgubbar.

                      Att ange källor som man påstår sig ha är alltså halmgubbar. Eller är det en ny gåta.

                      02:14

                      Hur tycker du att t går för dig nu?

                      Läs allt vad du sagt imorgon igen så hoppas jag för din skull att du själv förstår hur bisarrt allt låter.

                      Behöver inte som du läsa om och älta. Du svarar inte på frågan om källan dvs sakfrågan så det får stå för dig och din läsförståelse. Förhoppningsvis kan någon hjälpa dig med den biten.

                      Jo det gjorde jag faktiskt. Du får lära dig att formulera frågan bättre och nöja dig med svaret du får precis som jag gjorde längre upp i fältet. ?

                      Hur kan man formulera det annat än så här?

                      Var hittar vi den källan?

                      Eftersom att denna följde på din fråga så fick ingen av er svar….

                      ”Återigen, källa på det? Eller googlar du för fullt för att hitta något som passar ungefär?”

                      Skyll på anonym.

                      Du hade också kunnat få svar på det så som i Ny teknik eller på nätet i stort.

                      Men där har du iaf svaret. I Nyteknik samt i en annan facktidning som jag inte kommer avslöja pga för mycket info om mig.

                      Puttinuttan då. Vi ska genast se till att behandla dig som den prinsessa du är, med silkesvantar och allt. Eller så blir du behandlad så som du behandlar andra.

                      Ny teknik och en annan facktidning. Ja, det var ju väldigt specifik källhänvisning. Du nöjer dig med ”ny teknik (rent generellt så) och en facktidning jag inte vill namnge” om du ber om källa till ett påstående?

                      04:58

                      Det är lungt. Forsätt du. Det ger säkert utlopp för något som du har inom dig, så bra om jag kan vara dig behjälplig.

                      Dock något tråkigare för övriga som läser här skulle jag tro.

                      Men uppriktiga svar kommer du inte få.

                  Fast att säga att någon som har ett typiskt låginkomstområdesnamn (ogillar uttrycket WT) inte kan bli bankchef stämmer ju inte. Lika lite som att säga att en man på 1.70 inte kan bli chef. Mindre sannolikt är det möjligtvis.

                    Nej. Det var inte heller det jag sade. Jag skrev svårare.

                    Tror ni alla som heter Mohamed också har lika lätt att få alla toppjobb?

                    Varför detta motstånd bekräfta att samhället som det ser ut?

                      Du skrev ”svårt” och ”vanligast” dvs ej svårare. Det handlade inte om att ev ha annan bakgrund utan att ha ett annorlunda namn ex Timjan. Olika saker.

                      Nu får du nog backa hela tråden en gång till och ta allt från början.

                      Härskartekniken upphör alltså inte. Men ok då, diskussionen började namn som förknippas med ”WT”/västerländska namn. Hur namn från icke västerländska kulturer bemöts är en helt annan fråga/annat ämne.

                      1 Läs på vad en härskarteknik är. Det är inte vad jag gör här.

                      Jag orkar bara inte bemöta halmgubbar. Du får göra jobbet själv.

                      2 Du har själv svaret i dina egna kommentarer på vad jag vill få fram. Du säger det själv och du håller med mig om vad jag säger.

                      Allvarligt trh, om inte du googlar vad en halmgubbe är och börjar använda det korrekt så kommer mina ögon explodera snart.

                      Trh kan bara googla fram det hon redan vet enligt henne själv. kanske är confirmation bias något hon bör läsa på om också..

                      TIll din tjänst…

                      …”De förvrängda argumenten framställs som absurda och blir därför lätta att argumentera mot. De verkliga argumenten låtsas debattören inte ha hört.

                      Halmdockor kan leda till att en debatts fokus fjärmar sig från kärnfrågan.

                      Jämför rävsax.”

                      Om det inte är detta ni sysslar med så finns där bara ett annat alternativ och då föreslår jag er en diet rik på fisk.

                      Du kan googla och klistra in bäst du vill. Förstår du inte vad där står så hjälper det inte?‍♀️

                      Men bra ändå att du googlade och klippte och klistrade, då får vi se om du lyckas använda uttrycket rätt framöver. Jag väntar med spänning.

                      Tack för att du googlade, för din egen skull.

                    WT är här där jag bor i USA inte låginkomsttagare utan mer vita som går på Walmart i pyjamas, deras ungar ser smutsiga ut och de skriker till exmaken på barnens matcher etc. Alltså lite mer graverande är bara dålig smak eller fattig, som svenskar verkar använda uttrycket.

                    Trh, vet inte vem du syftar till men nej, håller inte med dig alls. Snyggt försök. Du är härskartekniker och halmgubbar personifierad. Din bild kommer upp när man googlar det.

                  Det beror väl mer på vilka namn som är vanliga i den generationen snarare än att timjan x har blivit utsållad pga sitt namn. Om man tittar på de vanligaste namnen idag bland nyfödda så kan man gissa sig fram till vilka namn som kommer vara vanligast bland chefer osv.

                    Man kan ju hoppas. Men det visar sig mer att vad man associerar ett namn med påverkar.

                    Och som ni själva sett här så har folk mängder med åsikter vad de associerar namn med.

                      Absolut, när man bara läser eller hör namnet men jag har sällan sätt utanför nätet någon döma någon utifrån namn när man väl har träffats. Det känns väldigt ängsligt med namn i Sverige till skillnad från andra länder, Finland tex.

                      Dock är det så. Bara kolla på hur AI inom HR är utformat. Namn är något som folk starkt reagerar på och dömer folk redan innan de har träffat dem.

                      Människan är väldigt ängslig som art.

                      Trh, Alla är inte som du.

                      00:58
                      Nej och det är synd för då skulle det inte vara någon som blev dömd på förhand utifrån tex sitt namn.

                      Tveksamt. Du dömer ju allt och alla av alla möjliga skäl i detta forum.

                      Du får tycka vad du vill. Ingen som hindrar dig.

                      Vad du grundar dina åsikter på är däremot en annan fråga.

                      Grundar det på otaliga nedsättande kommentarer skrivna av dig. Svart på vitt. Internet is forever.

                      Instämmer. Svart på vitt samt fan och hans bibel.

              Lite intressant läsning på ämnet!
              https://www.forskning.se/2018/02/27/du-blir-vad-du-heter/

                Tack för länk. ??

                Hade hört något om det men inte läst det. Skulle vara spännande med en uppföljning.

                  Så 21:08 hade du en källa men två timmar senare framkommer det att du hört något om det men inte läst det, alltså hörsägen. Bra jobbat! ⭐️

                    Eh, har du läst länken och jämfört det med vad där står med vad jag sade? Hoppas för din skull att du inte gjort det.

                      Eh, har du fortfarande inte hittat din källa alltså?

                      Hittat? Den var aldrig borta. ☺️

                      Åh, men du ville alltså inte bara ge den vid förfrågan. Äsch då, vi får väl googla våra confirmation bias själva.

                      Jag tycker det vore mycket ärligare att bara säga som det är, du var aldrig intereserad av den utan du ville bara käfta.

                      Och ville du inte det så frågade du inte på det sätter som de flesta är uppfostrade att göra.

                      Same same

                      Jag är inte som du som bara tramsar utan som andra efterfrågade den i kontexten men godtar även diverse hörsägen. Det är trots allt bara ÖS.

                      Ställde frågan på detta sätt, otrevligt hur? Du är nog dessutom den sista personen som ska läxa upp andra om uppfordran och attityd.

                      Har du referenser/källor till det uttalandet?

                      Om din fråga hade varit seriöst menat så hade du inte tagit illa upp över att jag svarade på frågan bokstavligt med ett enkelt ja, utan vidareutvecklat den på ett belevat vis.

                      Sluta tramsa nu och stå till vad du gör.

                      Jag svarade dig helt korrekt på din fråga. Varken mer eller mindre.

                      – Har du någon referens på det uttalandet?
                      – Ja.
                      -…

                      Helt korrekt (och normalt)

                      Well, två av oss efterfrågade också hänvisning till källan. Vänligen scrolla i alla led som önskas.

                      Du har ett svar på det längre upp.

                      I vilket fall så var syftet med att fråga efter källan oklart och ingen bemödat sig med att utveckla vad det skulle med den till.
                      Så nu vet ni det till en annan gång.

                      Så som du utvecklade din liknande fråga?

                      Du glömmer nu vilket svar jag fick på min hövliga fråga. ?

                      Jesus fucking christ, det finns verkligen inget stopp på TrH?!! Hon kan hålla på i all evighet om det krävs för att få sista ordet, eller?

                      Men ändå spännande att du inte säger samma till anonym. ?

                      Fun fact.

                      Av alla kommentare som är skriva i dagens ÖS så står jag för endast ca 10%

                      Och förhållandet där jag har varit i diskussion så för varje 1 st kommentar jag har skrivit så har jag i förhållande 4-5 st som svarat mig. Oftast som anonym.

                      Alltså skriver de ca fyra gånger mer än jag gör. ?

                      Att du står för 10% vore ju ’normalt’ om det totalt var 10 personer här i kommentarsfältet, men så är det ju inte riktigt…
                      Du får ju såklart hänga här hur mycket du vill när du nu inte har ett liv, men att använda siffrorna för att påvisa ditt beteende som ’rimligt’ funkar inte riktigt.

                    Du missar vad mitt syfte är. Det handlar inte om att få sista ordet.

                    Men en sak har du rätt i. Jag kommer aldrig vika mig.

                      Skulle stå som svar till 05:22 ?

                      Viken hjälte du är?‍♀️???

                      För vem?

                      #sitsarodet

                      Jo tack, det har vi märkt. Även alla ggr du har fel.

      Jag tänker Bob Dylan eller snygg-Dylan från BeverlyHills. Tycker det är jättefint!

      Bob Dylan

      Jag tänker att det är knepigt att döpa ett barn till ett uppenbart utländskt namn om man inte har någon anknytning till landet ifråga. Ser också lustigt ut om man har ett helsvenskt efternamn, t ex Brandon Svensson. Såg att det var någon svensk semikändis som döpt sitt barn Lionel, går ju knappt att uttala rimligt i en svensk kontext?

        När ska denna inskränkta syn upphöra?

          Vaddå inskränkt? Det låter ju bara helt fel

            Enligt dig?

        Exakt. Varför är det så viktigt för en del som inte har någon som helst koppling till något land utanför Sverige att barnets namn ska vara internationellt gångbart? När uppstår problem för att någon heter typ Gustav eller Elsa?

          Varför är deg så viktigt för andra att bry sig? Varför kan inte andra få göra som de vill utan påhopp att deras/deras barns namn är WT eller dylikt?

      Jag tycker det är ett jättefint namn, tänker på Dylan Mckay framförallt. Tycker dock inte att det funkar i Sverige (med ett svenskt efternamn).

      Bob Dylan obviously

      Jag associerar det med wt och i synnerhet om efternamnet är svenskt. Dylan Persson är inte så vackert…

      Ja det är WT

      Tänker bara Bob.. men gillar både bob och mckay så får bara bra associationer. ? Tycker Dylan är gulligt!

      Jag fick en dotter i 2018 som vi döpte till Dylan. Ingen i min ålder har associerat det med 90210-Dylan (är född 89), men däremot med Bob Dylan. Oavsett världens finaste namn!!!

      Grattis till barnet! Dylan är inget dåligt namn men tänk på att en del kommer att uttala det med svenskt uttal så du kanske får rätta folk ibland. Det kan bli lite knepigt att ha ett namn där förnamnet uttalas engelskt men efternamnet svenskt, kan bli lite krock. Dock är det sedan 1800-talet inte ovanligt att döpas till engelska namn även i Sverige (öppna en kyrkbok från 1800-talets slut om ni inte tror mig). Mitt barn har ett namn som uttalas lite olika på svenska och engelska. Det beror på att barnets pappa kommer från ett land med engelska som ett av de stora språken och vi vill att det ska funka i båda länder. Välj det namnet du gillar mest och som känns som rätt namn!

      1. Beverly Hills, 2. Bob Dylan, 3. Dylan Thomas. Önskar det var omvänd ordning.

      Bevvan.

      Ja, Dylan McKay eller Bob Dylan. Det spelar ju inte så stor roll vad andra förknippar det med. Huvudsaken är ju att du gillar namnet.

      Jag tycker det är urgulligt på en tjej, om efternamnet är rätt(inget -son) . Tänker på Bob Dylan och Dylan McKay. Tycker dock bättre om svenska ”motsvarigheter” på pojkar, rockiga namn som Love, Gustaf, Henrik, Hannes(alltså det jag anser vara rockiga namn helt utifrån min egen musiksmak).

        Så efternamnet måste styra vilket namn man kan ge sitt barn ??‍♀️

          Är väl inte ovanligt att man vill att namnen ska låta bra ihop? Även mellannamn kan jag tänka mig att många vill att de ska låta bra ihop med för- och efternamnet.

      Bob Dylan

    Upptäckte den indiska rätten dhal häromveckan och skulle gärna ta emot tips på fler rätter med röda linser!

      Soppa med morot, chili och ingefära med creme fraiche på toppen.

      Lasange

      Spaghetti och linssås istället för färssås

      I lasagne, bolognese istället för kött. I soppa. I biffar med grovriven Morot ägg ströbröd o kryddor. Världens bästa billigaste mat.

      Röda linser istf köttfärs i tacos, alltså stekt med kryddor + allt annat tacogott.

    Hej!

    Jag undrar om någon här läst till beteendevetare? Och vad arbetar ni med idag? Det är ju så brett. Jag studerar till förskollärare men kommer avbryta mina studier då jag inte längre står ut med de stora barngrupper, ljudvolymen och så vidare. Jag arbetar gärna med barn på ett eller annat sätt, är väldigt intresserad av psykologi och kommer läsa det som huvudämne. Ni som har erfarenhet, berätta gärna! Jag har pratat med studievägledare men är enbart nyfiken på andra som valt utbildningen.

      Jag har läst sociologi och arbetar med myndighetsutövning, läste kurs i offentlig rätt, tänker att det kan vara bra i mitt yrke. Har en kollega som läst psykologi som huvudämne. Är dock tveksam till att myndighetsutövare är ett drömjobb ?

      Jag är socialpsykolog och har sedan läst till KBT steg 1. Trodde jag ville bli kurator men det var inte jobbet för mig så idag jobbar jag på soc med missbruk ?

      Är beteendevetare, har sociologi som huvudämne. Trodde att jag ville jobba inom socialtjänsten men jobbar idag på resursskola, nio elever tillsammans med två andra kollegor. Passar mig mycket bättre, det händer mycket på dagarna och man får jobba med de långa processerna.

      Beteendevetare med psykologi som huvudämne. Arbetar med att utveckla metoder, som berör tex bemötande, inom psykiatrin på kommunala boenden.

    Ibland undrar jag om det är något fel på mig?
    Jag har liksom inget behov av att umgås med folk eller prata i telefon.
    Jag kan messa och sånt men det täcker liksom mitt behov.
    Jag har jättefina vänner som vill ses, men jag älskar att vara hemma då jag är ledig och göra ingenting.
    Någon som känner igen det?

      Du är introvert. Jag är precis som du, min pojkvän med, och ungefär resten av halva befolkningen med. Du är inte onormal!

      Jag! ??‍♀️ Är social så det räcker på jobbet, och med min familj hemma men sen är kvoten fylld. Ensam hemma, som ikväll, är bland det bästa jag vet. Tackat nej till två tillställningar idag för att jag inte orkar socialt.

      det är inte bara så att du är bekväm?

        Och det är det ju också helt ok att vara ?

      Introvert. Jag är det också.

      Jag tror att många känner som när det är frågan om självvald ensamhet. För man vet att om man skulle ha lust att hitta på något så finns möjligheten.

      Då har nog de flesta ett annat lugn i kroppen.

      Som någon skrev, du är introvert. Det är normalt. I dagens samhälle anses det dock vara bättre att vara extrovert, titta bara på jobbannonser. Det roliga är att man som introvert ofta är mer inkännande samt lyhörd då man läser av sin omgivning bättre. Ändå ska arbetsgivarna ha människor som citat vill stå i centrum.

      Det är inget fel på dig. Jag har biljett till Robyn på Sjöhistoriska ikväll men jag skippar det för jag orkar inte ta mig dit, hänga med massa folk, vara social hela kvällen, lyssna på massa band jag inte är intresserad av innan Robyn spelar, komma hem sent och vara trött i morgon. Har nojat över det hela veckan och det känns så mycket skönare att ligga hemma på soffan med sambon.

        Samma här! Vad var grejen med att sälja biljetter till en konsert vid 16tiden och sedan slänga in hundra andra band man inte vet vilka det är för att sedan gå på spelningen vid midnatt?

    Jag ska ge mig på matte b för tredje gången i höst. Har sååå svårt för matte så nu sitter jag och går igenom första kapitlen för att vara mer förberedd inför kursstart nästa vecka! Men jag behöver hjälp med hur jag ska tänka för att klara denna:
    Vilket tal i bråkform ska man a) subtrahera frön 18/11 för att differensen ska bli 1.
    B) multiplicera 5/9 med för att produkten ska bli 1?

    Om någon snälla kan förklara hur ni tänker när ni löser den blir jag såå tacksam! Har ju facit men där står inte hur man kommer fram till svaret.

    Tack ♡♡

      Har inte riktigt svar på frågan men tips är att kolla hemsidan matteboken.se jag tyckte de var bra! Sedan har dom ett formelblad att ladda ner så man kan dubbelkolla alla regler och så! Jag läste matte 4 på distans och det hjälpte mig mycket att se alla samband.

      Men om jag ska testa frågan. På b) nånting gånger 5/9 ska bli 1 (1/1) det ska alltså bli samma. Och första talet jag tänker är då 45

      5×9 = 45
      9×5 = 45
      45/45 = 1/1 = 1
      Svaret är alltså 9/5

      För andra frågan kolla https://www.matteboken.se/lektioner/matte-1/tal/addition-och-subtraktion-av-brak

      Jag kanske inte är bästa matteläraren, men man vill ju få samma tal uppe och nere. Så i a) vill du att ha ett tal så det i slutändan blir 11. Och nämnaren ska vara lika. Alltså blir det 18/11 – 7/11. ? 18-7 = 11 och då får du 11/11 = 1.

      Samma gäller i princip för b, om jag förstått allting rätt. Man vill hitta dem talen som gör att 5/9 blir samma både täljaren (uppe) och nämnaren (nere). Vilket i detta fallet blir 9/5, då får du 45/45 och därmed = 1.

      Hahaha detta är säkert helt fel ?

      Jag har inget svar på din fråga, tycker själv att det är ganska svårt med matte. Men mitt tips är att kolla på youtube, finns såå mycket där, och det har hjälpt mig många gånger. Lycka till!

      Hej! Jag har nyss läst ut matte C från 1-5 & även fast du ska igenom B så har jag några studietips ändå, från en annan som också inte är ett mattegeni. Börja med att gå in på youtube & sök upp om de är nån som filmat när de räknar talen från den matteboken du har, pausa videon & skriv ned de personen gör & fortsätt så ett tag. Sen ta en liten paus & gå tillbaka själv & räkna talen utan att tjuvkika anteckningarna. Så repeterade jag säkert 100 ggr innan jag var säker på att jag kunde allt, hoppas de funkar för dig med!

      Jag rekommenderar dig att kolla in lärardalles videos på youtube, finns olika videos beroende på vilken bok du använder.
      Tog mig igenom Matte 1b och 2b precis, mycket med hjälp av honom!

      https://www.youtube.com/user/larardalle/videos

    Jag vill skicka med något att fundera kring, om det finns någon här som vill bli gravid på egen hand och vill välja stängd donation.

    Man hör ofta argument så som: ”barnet har så många runt omkring sig, så många som kommer att älska det”, och så vidare.

    Låt mig få påminna er om hopplösheten som ändå kan tynga en, när man aldrig kan få veta vem ens biologiska pappa är. Jag har en fantastisk familj, släkt, vänner och bekanta. Ändå sörjer jag varje dag att jag aldrig kommer att få ett namn/en bild på den okände person, vars gener jag bär. Det handlar inte om en längtan efter honom, utan att åtminstone ha en chans att få se mig själv i honom. Att få veta sitt ursprung.

    Snälla, ni som står inför det valet – välj öppen donation. Våga välj för ert framtida barns skull att kunna få veta. Sätt barnet främst.

      Hur gammal är du? Hur länge har donation funnits?

        Jag är 23 men processen gjordes i ett annat land där jag bara befann mig som liten. Jag vet inte hur länge det funnits i Sverige.

          Okej tack för svar!! hade nog också grubblat en hel del om jag vore du….alla dessa nya företeelser som godkänns men sen kanske det kommer forskning om typ 20 år att dessa barn inte mår så bra…svårt att veta (tänker tex barn som blir till genom ägg/spermiedonation)
          Som tex adopterade barn har ju väldigt hög självmordsstatistik

            ’Nya företeelser’? Finns väl barn i alla tider som aldrig fått veta vem bio-pappan är?

              Donation av ägg och spermier är relativt nya företeelser

                Ja men att kunna forska på hur barn mår som inte vet vem biologisk pappa är kan man göra trots det

      Du har så rätt, det där argumentet hör man alltid. Det är ju självklart att man vill veta sig bakgrund och där ingår det en förälder. Folk verkar inte tänka på den psykologiska aspekten. Jag hoppas du har någon att prata med, det låter som att du kan behöva prata med en psykolog. <3 Jag lyssnade på ett avsnitt av Radiopsykologen, där en person tog upp just det du skriver om.

      Du har ett ursprung och det är hos din mamma. Alla har vi en kropp men ibland behövs ”reservdelar”. En njure, lite extra blod, en lunga etc. Det finns fina människor som donerar sånt de inte behöver men som andra har nytta av. Alltid anonymt. Men för att någon ska kunna leva vidare. Din mamma önskade ett barn och hennes kropp kunde inte producera det själv. Via sjukvård och en fin donator kunde hon få hjälp – tack vare det lever du. Vi ska vila i att fina donatorer hjälper oss och låta dem förbli anonyma. De har inget med oss och våra liv att göra, det ärbara en hjälpande länk.

        Det är bara så det är. Likt mina adopterade vänner är även jag tacksam över att finnas till (!) men vetskapen att aldrig kunna få veta något om min andra biologiska förälder är smärtsam. Eftersom jag hade kunnat få veta.

        Min mamma hade ett val att låta mig få veta vid 18 års ålder. Hon valde att inte ge mig den möjligheten. Det är det jag idag vill belysa. Vänligen, låt barnet avgöra det själv. Välj inte stängd donation.

        TACK för era fina ord! ❤️

          PS, donatorerna väljer ju själva att de vill ge barnet den möjligheten. De är inte pappor men ändå biologisk förälder. Inte svårt att förstå att människor vill veta sitt ursprung.

          Jag blev så himla ledsen av att läsa det här. Varför ville inte din mamma att du skulle veta? Kan du be henne ge dig informationen nu? Jag kan verkligen tänka mig att det är jobbigt för dig, det handlar ju om dig och egentligen inte varken din mamma eller pappa.

            Jag är inte trådstartaren men jag kan tänka mig att mamman ifråga (och mammor som gör samma val) helt enkelt vill se sig som den enda föräldern. Förståeligt på ett sätt då man ju är ensam om att ta hand om barnet men uppenbarligen eventuellt problematiskt längre fram då barnet ofta vill söka sitt ursprung. Det är nog väldigt viktigt att man som donations eller adoptionsförälder sätter sig sig in i att det kan komma en dag då barnet vill veta mer om sin bakgrund.

    Det känns som att alla runt mig köper lägenhet med sina sambos. Jag är singel och förstår inte hur jag nånsin ska ha råd. En lägenhet i min stad kostar ca 1.2-1.5 miljoner kronor, vilket innebär att man ska ha en kontantinsats på ~200 tusen kronor. Har inte den summan och kommer inte ha på ett tag. Någon här som lånat till både lägenhet och kontantinsats? Jag betalar 9000 i hyra nu och det skulle kännas bättre att lägga detta på ett ”eget” boende. Hur har ni gjort?

      Ja. Privatlån på 240tusen, samt bolån på 1,6 miljoner. Betalar 12000 i månaden för lånen/boendekostnader. Sjukt värt!

      Tips:
      1. Träffa en rik kille och köp lägenhet tillsammans
      2. Träffa en rik kille som redan har en Nice lägenhet
      3. Spara 5 tusen kronor i månaden i 40 månader

        4. Vinn på Lotto

        Fast inte idag, det ska jag göra

          Update: vann inte 🙁

        Var hittar man rika män?

          Dem finns lite överallt…men då får man kanske sänka sina andra krav som jämngammal eller ett fördelaktigt yttre

            Samt eventuellt veta skillnad på de och dem…

              Hahahaha jag vet verkligen inte skillnaden om jag ska vara ärlig…men första gånger jag blir tillsagd

                Är väl inte så noga, men det är skitlätt egentligen: Jag/vi/DE – Mig/oss/DEM.

                VI finns överallt = DE finns överallt
                OSS finns överallt = wtf, fel med DEM alltså 😉

              Nah, behövs nog inte för att hitta kille oavsett inkomst 🙂

                Tror som du.. sällan ens grammatiska kunskaper de är ute efter.. ?

      Jag gav mig aldrig ut på hyresmarknaden utan bodde hemma tills jag hade råd att ta lån och köpa eget.
      Att kunna spara undan lönen varje månad istället för att lägga pengar på hyra gjorde att jag ganska snabbt hade de där 200k till insats. Jag betalade 2k hemma, budgetterade 3k som fickpengar och la undan resten av lönen. Så, bo hemma är mitt tips, om du har möjlighet.

        Vad är det för tips. Man kan väl inte flytta hem igen för att spara hela sin lön? Har man väl flyttat hemifrån vill man väl knappast sälja hela bohaget för att kunna köpa lägenhet något om antal år?
        Bra för dig att du bodde hemma och sparade alla pengar men det är långt ifrån en rimlig lösning för många.

          Jag amorterar 4000kr i månaden på mitt boende, vilket betyder att jag efter 2 år amorterat av 200k.

          Så det är fullt möjligt att spara en del även om man redan betalar lån eller hyra

            Snarare 96k

              Sant ? tankevurpa.

              Men. 200k är ändock ingen omöjlighet på några år.

          Det är inget fel i att bo hemma. Sluta vara så jävla nedvärderande.

          För det första. Inte alla har mycket till bohag att tala om, särskilt om en bor i andrahand. För det andra. Låt inte bohaget äga dig. För det tredje. Man kan alltid magasinera sitt bohag om det är så viktigt. Notera att jag avslutade mitt tips med ”om du har möjlighet ”.

      Vet inte vart du bor eller hur men dra igång en ombildning i huset. Ofta köper man till 70% rabatt vilket innebär att du inte behöver en kontantinsats.

        30% menade jag såklart!!!!

          Är väl sjukt egoistiskt att dra igång en ombildning bara för man vill tjäna lite pengar. Är redan ett tillräckligt stort problem att hyresrätter ombildas till bostadsrätter. Vi är faktiskt många som kanske inte vill eller kan äga sitt eget boende. Själv bor jag i hyresrätt och älskar det. Är orolig för att mitt hus i framtiden ska ombildas. Hyresrätt är en fantastisk boendeform och hyresrätten behövs i samhället.

    unpopular opinions:

    – Jag tycker att fästingar är söta. (När de INTE ännu blivit fyllda med blod)

    – Jag tycker att det är för många invandrare här som förstör vårt land. Läs, jag är rasist ??‍♀️

    – Jag tycker att toalettstolen är en perfekt soptunna.

      – Sex är äckligt

      – Djur är värda mer än människor

      – Vi borde stänga gränserna för gott

        kan vi bli bästa vänner

      Jag tycker att folk som på riktigt tror att hundar tänker som vi och likställer de med oss är korkade.

    Funderar på att se filmen Seaching (2018), finns på viaplay med 7.7 i betyg på imdb. Någon som sett? Slöseri med tid? Värd betyget?

      Ja, se! Såg igår. Mycket bra!

        Jaa! Sett ungefär halva nu och det verkar ju lovande. Mycket bra och realistiskt =)

          med realistiskt menar jag hela internetgrejen:)

            Visst? Blir så mycket mer spännande!

    Unpopular opinions:

    – Jag tycker att fästingar är söta. (När de INTE ännu blivit fyllda med blod)

    – Jag tycker att det är för många i n va n dr a r e här som förstör vårt land. Läs, jag är r a s is t ??‍♀️

    – Jag tycker att toalettstolen är en perfekt soptunna.

      Toastolen är en soptunna utveckla?

        Ja man spolar ner soppåsen

          what the acutal fuck…

        Ja? Släng skit där i, spola. Alltså inte bajs.

          Förr eller senare borde du få stopp. Inte lika roligt då…

          Oj, du verkar riktigt k o r k a d på så många sätt.

      Att folk söker skydd i Sverige och flyr från krig är inte rätt, men att svenskar flyttar till Spanien och Thailand för att leva la vida loca är okej?

        Vart i hårdkokta äggets kommentar står det?

          för det är så jäkla vanligt att vara emot alla invandrare men heeeelt okej att själv som svensk vara invandrare i länder som Thailand och Spanien. ”dom tar alla pengar blalbablablala” samma visa hela tiden. människor flyr från krig och bomber och du ororar dig över att de får pengar de inte borde få.

        Ja för de försörjer antagligen sig själva. Folk är så jäkla bra på att utnyttja systemen här, jobbar inom en sektor där man ser SÅ mycket sådant. Framför allt att så många är otacksamma och har noll förståelse i att bara för att det blir gratis för DEM (då Arbete & försörjning (tidigare soc) betalar åt dem) så är det vi skattebetalare som får stå för notan. Det råder generellt stor otacksamhet också, vilket är provocerande.

          Vilken tur du har som är så privilegierad. Det är alltid lättare att klanka ner på andra då. Särskilt de som har det svårt. Du har haft det så bra så länge att du känner otacksamhet emot invandare som flyr bomber och krig för att komma hit, för inte fan har de visat tacksamhet mot just dig!

          Tveksamt om du borde jobba kvar om du har den människosynen. Jobbar också med många nyanlända och ser tvärtemot vad du ser.

            Samma här! Letar jobb åt nyanlända och under fem år har jag stött på två personer som inte velat jobba. Av de ca 500 som jag ansvarat för under åren.

          Människor som försörjer sig själva kan ju förstöra ett land på andra sätt. Tex genom att supa och slåss, muta myndigheter, eller förstöra unga flickors och pojkars liv.

        Precis, det är inte sällan samma personer som först tycker att det är fel att fly till Sverige för att sedan själva dra till Thailand och leva rövare. Hoppsan, det där kanske är en riktigt unpopular opinion ???

      Jag tycker det är fult med glasögon. På alla. Det är klart att vissa passar i glasögon med de blir ca 100% finare när de tar av sig dom.

        Aha för glasögon är enbart en modeaccessoar ?

          Alltså jag förstår att folk behöver ha dom. ? Sedan finns det ju folk som faktiskt har det som accessoar. Och det är ju toppen att det inte klassas som fult att ha glasögon. Men nu var det ju unpopular opinions vi pratade om.

          Ingen som har sagt det ?

      Må alla fästingar brinna i tusenfalds evighet och utrotas från vår jordyta. De är djävulens vidrigaste avkomma som enbart existerar för att orsaka olycka och misär.
      MÅ DEN DÅREN SOM DELAR ARTIKLAR MED DETTA ODJUR PÅ BILD FÅ EVIG SVAMP I SKREVET OCH OBOTBAR MJÄLL FÖR DETTA. Jag hatar er.

        Oj. Lugn, andas.

          Glöm det.

        Må alla rasister brinna i tusenfalds evighet och utrotas från vår jordyta. De är djävulens vidrigaste avkomma som enbart existerar för att orsaka olycka och misär.

        Haha! ? bästa kommentaren.

      Så trevligt med folk som bara skriver dynga för att provocera.
      Kom med något nytt och innovativt istället va?

      Jag tycker att väldigt väldigt få människor passar i långt hår.

      Herregud….mata inte det jävligt uppenbara trollet….

    Vad har ni för ”stapelrätter” hemma? 🙂
    Mina:
    – Fläsk med raggmunk
    – Fläsk med löksås
    – Pannbiff, löksky, mos
    – Köttbullar och mos
    – Pasta carbonara
    – Räkpasta
    – Kött, rotfrukter i ugn, svampsås
    – Kassler i blomkålsgratäng
    – Korvstroganoff
    – Taco
    – Thai larb
    – Fried rice
    – Potatis- och purjolökssoppa
    – Biff Rydberg
    – Kyckling med ris och sås av grädde, timjan, svamp och dijon
    – Pappas senapskyckling
    – Mammas fläskfilé i vitlökssås, med hasselbackspotatis
    – Spansk bondomelette
    – Kycklingfilé, ris, sallad, tzatsiki
    – Fläskfilé m. potatisgratäng
    – Ribs

      Detta låter jävligt gott!! Låter som du är lite äldre får jag fråga hur gammal?

      Stapelrätter är det fryst micromat?

      Alldeles för mycket cancer i din mat..

        Du tycker fästingar är söta. Du har ingen talan.

          Ändå talade jag.

            Nobody cares Sean!

        Å bara döda djur.

          De smakar bäst så.

        Cancer? Även om det är hemlagat?

      Creme fraîche!

      Mina:
      – Snabbnudlar
      – Hämtpizza
      – Grillchips

      Tonfisk på burk med cous cous och yoghurt. Egentligen ska det vara med örtris och yoghurt men jag suger på att göra ris.

        ’Göra ris’? Det ska väl bara kokas? (Tips: ta mindre vatten än det står på paketet.)

          Tack för tips. När jag tänker ris menar jag persiskt ris, men jag suger på att laga mat i allmänhet.

          Nej, ta mer! Jag kokar mitt ris som jag kokar min pasta. Orkar hålla på och måtta med x antal dl vatten till x antal dl ris. Bara att låta bubbla runt tills det är klart.

            Man behöver inte göra det krångligt. Dubbelt så mycket vatten som ris bara. Koka tills vattnet är borta.

          Jag tar alltid mer vatten för det bränns vid annars…

        Riskokare ?

    Är det sant att killar i ett homosexuellt förhållande alltid antingen är bottom eller top, eller är detta bara i ett rykte? Jag lyssnade på tankesmedjan i P3 där Fredrik Söderholm sa att det var den viktigaste frågan. Nu är han ju satiriker, så det kan ju vara en seglivad myt han drev om, men jag har alltid undrat och det har kommit till mig i tid och otid så nu tänkte jag fråga 🙂

      Japp det är alltid så, finns inga undantag. Precis som att det alltid finns en typisk man och en kvinna i ett lesbiskt förhållande och att alla bögar har aids.

      Ja Johanna det var satir, jag hoppas att du inte alltid är såhär naiv…

        Men vad dryg du var då??

      Jag tror att det absolut kan vara så i vissa relationer men att det också är lite av en myt. Tänker på hur det var förr i flatvärlden med butch och femme… Det finns såklart fortfarande men jag tror att det finns fler ”roller” idag än bara antingen eller..

        Tack för att du svarade trevligt 🙂

      I min stad (som inte är så värst stor) har vi en homosexuell kille, han hade kört en live på sin Facebook en gång där han säger att han är passiv och ingenting annat.
      Vet inte varför men kom på det i och med din fråga, haha. ?

      Haha, vi har givetvis fler men han är den som hörs och syns.

        Grejen min kommentar skulle gå ut på är att jag också har hört att det är så! Men ja, jag har ingen aning ?

      Nej, självklart är det inte sant.

      Är det sant i ett heteroförhållande att en alltid antingen ger oralsex eller får?

    Idag hänger känslan av att vara så ensam och oälskad över mig. Hoppas på att det känns mindre tungt imorgon.

      ❤️

      Kram!

      Varför känner du så? Gör du det ofta?

    Hur hittar jag studiemotivationen till tentaplugg? Vilka är era knep?? Jag behöver alla tips!!! Så fort jag sätter mig med böckerna så blir jag trött och vill lägga mig, men jag har energin för att surfa på nätet och kolla på TV, någon som känner igen sig?

      Inte plugga hemma! Sätt rutiner, lite som ett jobb. Upp skapligt mån-fre, gå till bibblan/uni/café, plugga i lagom sjok med på 20-40 min, sen fem minuter paus.
      Njut av att sen komma hem och chilla utan dåligt samvete.
      + klassika tipset börja i god tid. Jag förbereder mig för tentan redan i början av varje kurs.

      Pluggar du till ett höglöneyrke? Sätt dig i bilen och ta en sväng till finaste villakvarteret på din ort. Sedan kör du hem igen.

      Noll knep. Började alltid dagen innan och satt tills det var klart. Oavsett om det var 20 h i sträck hela natten. Kunde för mitt liv inte koncentrera mig flera dagar innan. Men funkade, aldrig fått underkänt.

      Leta inte motivation, det tar bara tid. Självdisciplin är det enda som funkar. Sätt dig ner och gå inte därifrån förrän du gjort det du ska (delmål är bra!). Alternativt sätt en klocka på tex 40 minuter och plugga intensivt tills den ringer. Ta en paus och en kort promenad, mat eller nåt annat, och börja sen om.

      Jag använder appen ”forest” som man ställer in på 25 min och då får man inte röra telefonen för då dör träden. Sen 5 min paus, 25 min plugg, 5 min paus. Jag kunde sitta 350 min effektiv tid, sen var jag helt mos i huvudet.

    vad retar ni er mest på folk omkring er

      När dom står i vägen

      Folk som kommer sent. Eller håller på och ändrar planer hela tiden.

      Ignorans.

      Överdriven användning av parfym. Hej migränanfall!

      När dom låter barnen löpa hejvilt. Överväger att köra över nästa unge som springer framför min kundvagn på Ica.

        Aa jobbigt när man måste visa hänsyn till människor som inte kan eller förstår bättre. Börja köra över äldre och funktionshindrade också.

          Nej precis deras föräldrar borde förstå bättre. Har mer respekt för gamla och funktionshindrade än uppfostrade barn.

            Ouppfostrade** barn

            Jo absolut men det beror ju på åldern på barnet också. Är den yngre än typ 3 så går det inte direkt att uppfostra på det sättet. Man kan som förälder vara hur pedagogisk som helst men barn går ju på impuls och vissa gånger kutar de bara.

            Men är ungen typ 10 och inte verkar ha nån typ av funktionshinder så ja, då kanske du borde köra på bara för att nån borde ?‍♀️

          Antar att barnens föräldrar både kan och förstår bättre.

      När de är barn.

      När man blir uppläxad för att man inte är precis som just den här personen tycker att man ska vara.

      -Folk som smackar när dom äter…
      -Att folk pratar i högtalartelefon…
      -Föräldrar som låter sina barn löpa amok…

        Ja den.

        Vad är grejen med att prata i högtalare telefonen när de går runt bland folk tex på stan? ?

        Please someone explain för det retar gallfeber på mig. ?

          Karma.

            Ologiskt svar.

              Logiskt för mig.

                Såklart det var…

              Du är ologisk.

          Haha, ja det måste finnas någon som känner sig träffad 🙂

            ??

            Nope. Menade bara att det var karma thr drabbades av.

      Att folk inte håller för munnen när de hostar eller nyser.
      Folk som sätter sig på pensionärssätena på bussen och inte reser sig för gravida och pensionärer.

        Eller värre än. Nyser sig i näven och SEN tar i ett handtag etc.

        Armvecket por favor! ?

          Örk!

      Folk som går mitt på trottoaren(helst i snigeltakt också), så man måste tränga sig om man ska förbi. Det går att hålla sig till en sida!
      Folk som typ badar i parfym innan de går utanför dörren.
      Folk som tuggar med öppen mun! Stäng käftjäveln!!
      Som nån skrev här ovanför: folk som använder högtalarfunktionen när dom pratar i telefon. Resten av världen skiter nog i ditt samtal, du är bara irriterande.

        Folk som sätter hårsprej eller parfym på sig innan ett grupp-träningspass. ?

          De kanske luktar svett annars ?

            Tycker de flesta luktar rent och gott. Så konstig erfarenhet du har! Den är inte min.
            Framförallt när det kommer till hårsprej. Hur skulle den funka tänker du? Tror du det täcker över lukt av svett??

              Konstig erfarenhet du har! Har aldrig sett någons om sprayar hårspray innan ett gruppträningspass. Kan inte stämma helt enkelt, eftersom just jag aldrig sett det alltså. Så konstigt.

              Åh. Så fint med denna översitteri. Du själva ojade om svettlukt i förra tråden, att det var sååå hemskt. Hur ska du ha det? Eller som vanligt, aldrig nöjd? Alltid något att klaga på eller någon att klanka på?
              Referenser gärna på att hårsprej inte täcker över svettlukt ✌️?

                Hahahaha ja TRH! Vill se minst tre stycken peer-reviewd studier som stödjer ditt påstående tack!

                Visst gjorde jag. ??

                  Översitteri är inget att vara stolt över.

                  Stolt att vara översittare? Pinsamt ??‍♀️

                    Fråga. Finns det någon emoji som uttrycker hur ledsen man är för någon annans skull?

                    Som visar på att man förstår att det inte kan vara lätt att sakna vissa basala funktioner?

                    Känns nämligen som att den skulle vara väldigt användbar.

                      Det där gjorde ju inte dig mindre till översittare direkt.

                      Vill på riktigt veta varför Camilla inte moddar dig. Vem som helst annars som beter sig som dig får kommentarer raderade och moddas för mindre.

                      Och du har mage att sitta och grina över att någon frågade om dina barn brutit med dig. Alltså det du sagt till andra är så mycket värre än det. (Mig kallade du intelligensbefriad, antog att jag var påtänd och saknade läsförståelse i en och samma kommentar bara för att jag påpekade att du tolkade ett resultat i en studie på ett missvisande sätt. Och nej, jag var inte otrevlig mot dig. Inte innan det du skrev till mig i alla fall.) Du får kalla folk för allt möjligt men gud nåde den som säger något till dig.

                      Absolut. Gå till närmaste badrum, ställ dig framför spegeln och se dig i spegeln. Ser du hur mycket som saknas? #sadface

                      Anonym 01:05:
                      Det kommer jag ihåg, för jag fnissade åt real Hmms beskrivning, som för övrigt var spot on. Nu skrattar jag ännu mera. Tack för att du gav denna tillbakablick.
                      – Intelligensbefriad, påtänd och saknar läsförståelse. 🙂 🙂 🙂 …
                      Du kan dock trösta dig med , att du inte är ensam om detta i kommentarsfälten. Det finns många sådana typer här.

                      02.02 skratta bäst du vill, det säger mer om dig.

                      02:02 Trh, den ömtåliga prinsessan, grattis. Du har numera egna riddare här.

                      Jaså, du kommer ihåg det alltså? Vill du berätta vad mer specifikt i mitt argument mot trhs tolkning av resultatet som var ”spot on” påtänd och intelligensbefriad?

                      Anonym 02:30:
                      Ja? Vad säger det om mig? Skriv ut det istället, så ska du få ett mera dräpande svar än att vara blåst, drogad och inte kunna läsa en enkel text.

                      Trh har erkänt att hen inte alltid skriver med sitt nick så gå inte på fällan. Hen har dialog med sig själv här nu.

                      Anonym 02:55:
                      Ta och läs lite om vad en konspirationsteoretiker är för något. Går nog att hitta via Google. Du kommer att känna igen dig själv. 🙂 🙂

                      Anonym 02.02, vill du svara på frågan i min kommentar 02.39?

                      Du har ett svar från mig som jag skrev för en halvtimme sedan tror jag som du får imorgon när CamCam vaknat.

                      Anonym 03:00:
                      Svara kan jag nog, men det är roligare att skicka denna länk. Särskilt 00:34 in i videon 🙂 🙂 🙂 :

                      https://www.youtube.com/watch?v=a30ysyyuGLE

                      Jag är inte intresserad av ditt svar, jag är intresserad av anonyms svar. Varför? Därför att jag misstänker att hen inte har en susning om vilken diskussion jag ens syftar på.

                      Okej, precis som jag misstänkte alltså??

                      Anonym 03:11 + 03:13:
                      Kl 3 på natten håller man inte ”rättegång”. Dock har jag ganska bra koll på de saker jag tycker sticker ut.

                      Jag förstår att folk överger sina nick och skriver som Anonym, för en del äldre kommentarer är verkligen häpnadsväckande och kanske inte så trevligt att bli ihågkommen för. Ifall någon i kartläggningssyfte sparat dessa kommentarer.

                      Det här är ingen rättegång. Du påstår rätt så elaka saker om mig som du vägrar att backa upp. Men jag vidhåller att du inte har den blekaste om vad jag syftade på ovan.

                      J

                      03:11
                      Nej men det har jag och du är mycket oärlig här.

                      Min fråga som sitter i modd gick bla ut på hur det känns att vara utan samv*te (*=e) och oärlig hålla fram vissa delar men inte andra.

                      Och jag vet redan vad du kommer svara, för du kunde inte klämma fram ett förlåt den gången heller.

                      Anonym 03:34:
                      Kämpa, kämpa. Jag tänker inte blottlägga mig för att vinna en diskussion och att folk ska få kännedom om hur mycket man kan kartlägga genom att sammanställa olika kommentarer.

                      Nej, du vet inte vad jag pratade om. Du ville bara hålla med trh, jag förstod det redan vid din första kommentar. Hade du däremot faktiskt vetat vilken diskussion med trh jag syftade på så hade du också förstått nu varför du har försagt dig. Kanske kan din kartläggning vara till hjälp när du funderar på den.

                      04:43
                      Och jag vet precis vad du sysslar med nu men det fastnar i modd hela tiden.

                      Men ditt huvud vilar inte lätt på din kudde det är en sak som är säkert.

                      Jag är inte intresserad av dina svar har jag ju sagt?‍♀️ jag frågade anonym av en enda anledning och det har jag fått svar på. Skriv vad du vill, jag är inte intresserad av vad du har att säga om det här.

                      Anonym 04:43:
                      Du kan fortsätta att famla i blindo. Du vet inte vad jag kommer ihåg eller inte. Dina antydningar är bara egna hjärnspöken utan förankring i verkligheten.
                      Att du inte förstod när mitt intresse för att vara seriös slutade, är så lustigt.

                      05:24
                      Och ändå så var det du som började att skriva till mig. ?

                      Anonym 05:24:
                      Jag förstår att du inte är intresserad av svaren från real Hmm, för då får du konkreta, seriösa mothugg, som kan vara svåra att bemöta. Hmm tröttnar inte lika fort som jag gör.

                      Efter ett par kommentarer är det sällan roligt att vara seriös längre, för många vill bara käfta i all oändlighet och då trollar man istället.

                      Och tänka sig.. ändå är jag totalt ointresserad av vad du har att svara på det.

                      God natt. Ses i ett annat kommentarsfält framöver.

                      Det förstår jag att du är. Det är ju aldrig trevligt att få sina rätta färger belysta. Iaf inte när de är mörka som din är.

                      Det var nog till dig real Hmm. Svaret från Anonym 05:38.
                      Jag skrev första kommentaren 02:02 och tråden har hållit på tills nu, med en massa dravel (även från mig). Det är ju för lustigt hur folk kan hålla på.

                      Ja, ja, nu stänger jag också ner. Hej på dig.

                      PS Trivs inte bland oärligt folk så jag ser inte framemot att träffa på dig igen och är verkligen inte intresserad av dig heller.

                      Helt uppenbart att anonym som försvarar trh här ÄR trh, avslöjar sig själv på så många sätt.

      Folk som går långsamt på pendeltåg/tunnelbanestationer, SÄRSKILT stockholm c.

      Folk som står på fel sida i rulltrappan och sen dessutom står still precis efter att de klivit av så att alla vi som står bakom måste hoppa baklänges för att inte fall rakt in i dem.
      Folk som går omkring och ”söndagspromenerar” i långsam takt inne i stan bland butiker och så på helgerna.
      Vuxna som cyklar utan hjälm men har liten unge med hjälm bak på cykeln… så de har ändå tänkt tanken på att hjälm skyddar liksom, men bryr sig tydligen inte tillräckligt för att se till att deras egen skalle inte ska spricka där på trottoaren när de cyklar omkull.

        Själv tycker jag att det är helt sjukt att alla typ kutar var dom än ska. Stressigt samhälle vi lever i där det anses störigt att strosa.

      Tycker att personer som äter framförallt glass och banan bland folk kan vara sjukt irriterande. Alla sitter eller står som att blicken har fastnat på något, och är så tysta, som zombies.

    Läser ofta här att många har ångest av olika slag. Är det någon av er som har erfarenhet av selektiv mutism? Eller har haft ångest som barn och kommer ihåg hur det var, vad som ”hjälpte” och vad som (eventuellt) gjorde det värre?

      Hej!
      Jag har haft ångest sedan barndomen. Jag var dessutom väldigt blyg och perfektionist. Stämmer väl fortfarande i och för sig…
      För mig hjälpte det (och hjälper fortfarande) att vara ordentligt förberedd. Veta vilka som kommer vara där, vad vi ska göra etc.
      Viktigt att veta vad som förväntas av mig.
      Vet inte om det svarade på din fråga alls, haha. Fråga igen om det är något du vill veta mer om

        Tack för svar, väldigt hjälpsamt! Om du tänker på vad dina föräldrar gjorde – vad lindrade/ökade ångesten?
        Har en son på 11 år som har ångest och jag är så rädd för att göra det värre. Vill bara att han ska känna sig älskad och värdefull men samtidigt inte dalta med honom och kanske göra honom en björntjänst istället.

          Det som gjorde det värre var definitivt när mina föräldrar sa att jag var löjlig, överdrev och var överkänslig.
          Det låter som att du är lyhörd för ditt barns behov, vilket är superviktigt! Är han 11 kan ni kanske öva på att prata om känslor och att det finns många som lever med ångest?

            Tack, det värmer.
            Jag har aldrig haft ångest själv och vet inte alls hur det känns. Har försökt att läsa mycket om det, men det är svårt att förstå ändå. Jag brukar säga till barnen att alla känslor är okej, man måste få vara ledsen eller arg precis som man är glad. Vi ska faktiskt prata om just vad ångest faktiskt är med hans psykolog i veckan som kommer.

            Tack för att du tog dig tid att svara ❤

      Jag hade inte ångest som barn, känner dock till problematiken som vuxen. Mitt enda egentliga råd är att söka professionell hjälp för att få verktyg med det du behöver hjälp med. Man kan, beroende vad det handlar om, hjälpa sig själv mycket men jag tror som sagt på professionell hjälp och särskilt när det kommer till något så specifikt som selektiv mutism.

        Vi går hos BUP där han får hjälp på olika sätt.
        Jag är mest orolig att jag som mamma ska göra ”fel”, att han kanske inte känner att jag stöttar på rätt sätt osv. Just den biten har jag själv lyft hos BUP men får inga bra svar känner jag. Tänkte kanske att någon med egna erfarenheter hade några bra tips.

        Jag missförstod dig kanske, men har du ångest nu som vuxen? Hur hanterar du det på bästa sätt?

          Hej!

          Har en dotter på 6,5 år som jag tror har selektiv mutism. Var det ni som fick kontakt ned BUP eller fick ni hjälp från skolan?

          Känner igen känslan av att vilja göra rätt som förälder. Så svårt! Vår dotter får även utbrott ganska ofta och är svår överlag (inte alltid såklart) så medför att det blir ännu svårare.

          Känner ni att BUP hjälper?

            Vi har sökt själva till bup och går nu på BUP OCD. Vi började gå där i våras och skulle egentligen gå en gång i veckan, men jag läser på högskolan och hade praktik mitt i allt så vi har väl så gott som börjat om nu. Det känns mest som att vi föräldrar sitter och upprepar oss, vi kommer inte framåt så som jag trodde. Han ska utredas mer nu för att se om han har fler diagnoser just pga mycket utbrott osv. Men jag är ändå övertygad om att BUP OCD kan hjälpa honom och förhoppningsvis även oss föräldrar.

            Varför tror du att hon har det? På vilket sätt uttrycker det sig hos henne? Mitt tips är absolut att ringa BUP och få hjälp så fort som möjligt.

              Hon klarar inte av att prata i många situationer, med läraren, vissa barn etc. man riktigt ser på henne att hon blir ångestfylld.

              Sedan har hon också utbrott vid stress, perfektionist och allmänt oberäknelig och svår i humöret. Så jag vet inte om hon har flera diagnoser.. jättesvårt! Hon är liksom mer än bara ”blyg” känner jag.

              Vi håller på och försöka kontakta BUP men det är så ofantligt lång kö tyvärr…

              Tack för ditt svar! Alltid skönt att veta att det finns andra med dessa bekymmer.

          Ångest är en stark rädsla eller oro. Finns det något i det som kan förklara varför din son får ångest?

          Så bra att ni går hos BUP. Hm, har personligen ingen erfarenhet därifrån men du får försöka ta upp det igen tänker jag. Jag har social fobi eller hade som jag brukar säga då det sedan länge inte är ett problem. Men på sätt och vis påminner det ju lite om selektiv mutism. Jag har arbetat med mig själv samt gått till psykolog. Jag hade också ett ganska långt tag problem med panikångest och där hjälpte också psykologen till. Jag skriver som Tjejgrupp. Det viktiga är att som anhörig visa förståelse, jag har själv fått höra kommentarer om att jag är löjlig, asocial och så vidare. Däremot så förstod jag tidigt att det ibland var synonymt med den frustration exempelvis föräldrar kan känna. Som förälder måste man ju få bli frustrerad och arg, det är ju oftast oro. Men som sagt, lyssna in ditt barn och pröva olika vägar. Jag vet inte hur gammal han är men försök fråga vad som passar. Finns det kanske forum för föräldrar till barn med selektiv? Finns det någon i släkten han ärvt det ifrån och kan prata med?

    Jag känner mig så enormt rotlös. Har bott utomlands och i olika städer i Sverige och nu återvänt till min hemstad. Det är kul att många vänner också kommit tillbaka men jag känner mig liksom inte.. hemma, eller nöjd, eller vad nu ordet är. Skulle någon erbjuda mig jobb och boende typ var som helst i världen imorgon hade jag tackat ja. Umgås inte särskilt mkt med min familj, är i en ålder där jag enligt normen borde ha barn och familj vilket jag inte har, trivs inte på jobbet och ja jag vet inte. Byter jobb relativt ofta och det känns alltid som att jag är påväg någonstans, kan aldrig bara vara nöjd. Börjar ärligt talat kännas påfrestande, vet liksom inte vad jag ska göra, tycker det är enormt svårt att särskilja vad jag vill mot vad jag förväntas göra enl. norm och allt vad det kan vara. Känner för att sälja min lgh och resa tills pengarna tar slut, men sen då? Ska man in i det här tråklivet igen? Har nog ingen poäng förutom att livet är svårt.

      Men sk*t i normen!! Vilka intressen har du? Hobbies?

        Det är mer den rotlösa känslan jag tröttnar på. Jag vill bara vara nöjd, tycka att det är kul att bo här, kul att åka till jobbet (även om jag såklart förstår att få tycker att det är kul varje dag, men överlag), kul att umgås med vänner. Jag vill bara bort hela tiden men jag vet inte till vad, eller varför.

          ”Jag vill bara bort hela tiden men jag vet inte till vad, eller varför”.
          Om det är den rotlösa känslan du är trött på (och inte att du egentligen vill leva så men blir påverkad normer) så skulle jag gräva lite i det där. Vad den känslan egentligen handlar om. Känner igen mig mycket och tänker att det kan finnas många olika orsaker till den känslan. Det vet du bäst, kanske tsm med en bra terapeut.

          Konkret tips om du nu vill flytta, alla svenskar upp till 31 kan få ett års arbetsvisum i Australien (och även Kanada och Nya Zeeland om jag inte missminner mig).

      Varför inte börja arbeta utomlands så kan du ju hyra ut din lägenhet om du nu inte vill sälja den?

        Kollat på tjänster via AMS och olika organisationer och det känns som att man antingen ska vara 18 och ha noll i löneanspråk (typ au pair, arbeta på hästgård eller dylikt) eller så ska man ha en masterexamen och 45 års erfarenhet av just den smala genren. Min utb. kan jag inte använda i ett annat land. Jag vill väl helt enkelt inte gå ner och leva på ngn sorts existensminimum bara för att flytta, igen.

      Känner igen mig till 100%…

        Har du kommit fram till något som hjälpt?

      Åh herregud kan relatera!

      Känner också igen mig supermycket, det är väl det här som kallas ’inre rastlöshet’?

      Nu skriver jag kort eftersom att det är dagen efter och du kanske inte läser tillbaka i tiden ändå…

      Jag har börjat förstå / acceptera att det bara helt enkelt är sådan jag är. Att jag aldrig kommer att växa upp och mogna, att jag aldrig kommer ha lekt av mig som man säger. Jag kommer att vara nyfiken och rastlös hela livet, och då får jag ta och leva så.
      Istället försöker jag tänka att man kan utvecklas som ”smartare mångsysslare” med åren, alltså att du nu med din erfarenhet kan göra spännande saker och projekt utan att gå på sånna där dumma naiva deals som 18 åringarna gör 😉

      Du kan också kika om du kanske har adhd, den inre rastlösheten är en av sakerna som kvinnor med adhd ofta har problem med!
      Då kan du läsa på om adhd och kanske bli klokare 🙂

    Uppdatering av min hopplösa förälskelse med en kille i Finland.

    Är fortfarande lika förälskad. Sådär uppöveröronen-spritt språngande glitterdunder kääääär.

    Han är så inåthelvetes jävla underbar, vi planerar nu när vi ska ses och jag kan inte sova, vi pratar hela nätterna. Älskar att vara såhär kär, som en tonåring. Njuter för stunden, så får vi se hur det löser sig.

    Vet att Lin ville ha en uppdatering, så här är den ?

      Tack!
      /Inte Lin

        Varsågod!

      Är han finlandssvensk eller pratar ni kanske engelska med varann? Låter så härligt!!

        Vi pratar engelska med varandra ?

    varför pratar så många tonåringar/vuxna barnspråk, och gör om engelska ord till märklig svengelska, och stavar som om dem aldrig öppnat en bok?!! Vad gör/gjorde ni i skolan?

    Exempel:
    • ”skärit”.
    • ”ända” istället för *enda.
    • ”videos” istället för *videor.
    • ”själ” istället för *skäl (ursäkta Pernilla Wahlgren, men det låg färskt i minnet).
    • ”rättning av ord*” istället för att sätta ”*” framför ordet.
    *SÄRSKRIVNINGARNA
    *SÄRSKRIVNINGARNA
    *STÄNDIGT DEM HÄR SÄRSKRIVNINGARNA

    Hur kan så många av dem här personerna få/ha gått ut med högsta/näst högsta betyg i svenska när dem inte kan knyppla ihop två meningar utan att snava i vilse när dem stavar (dyslektiker räknas ej in då dem har en legitim anledning *jättebra!

    Tack då har vi löst det!

    Dela gärna det här med dina vänner (halvironi), och sätt upp på ditt kylskåp, OCH LÄS FÖR F*N EN BOK!

    Puss 🙂

      Ang. att blanda svenska/engelska är väl egentligen inte så konstigt, utan normal utveckling av språk skulle jag säga, nu när engelska är lingua franca i stor del av världen. /språkvetare

      Du har själv problem med de/dem.

      Har du skrivit dem istället för de med flit?

        Ja 🙂

          Visst.

          Eller hur ?

      Jag kan inte skilja på de och dem men har inte dyslexi.

      Eller jo om jag anstränger mig och tänker till och tar till med diverse knep typ tänka ”they them” blir det oftast rätt, men det kommer inte naturligt för mig. Skriver därför alltid ”dom” eftersom jag helt enkelt inte orkar tänka till jämt. Jag läser mycket böcker och har A i svenska. Jag bara kan inte skilja på de och dem helt enkelt och jag vet inte varför det är så. Kan bli lite ledsen när folk är så hetsiga kring det där, som att jag inte vill kunna typ? Som att det är ett val? Av något märklig anledning har jag däremot noll problem med engelsk grammatik. ??‍♀️

        ’Dom’ är numera accepterat i skift, så fortsätt med det!

          *skrift (inte skift)

        Tänk oss/vi istället. Det är (för mig) sååå mycket enklare när jag blir osäker på vad som är rätt av dem/de.

        Du skriver förhoppningsvis inte här i kommentarsfältet och klagar på andras dåliga språk, såsom ”Ej språkfantast, men” gör, fast hon/han skriver som en kratta själv.
        Vidare är det helt ok att skriva dom(åtminstone i sådana här informella sammanhang). 🙂

      Annat språkligt som är störande. När folk säger att de är t.ex I Öland och inte PÅ Öland. Har de grävt en grop PÅ Öland och därmed blir I Öland eller vad är det frågan om?!?

        Fast med den logiken är det ju lika konstigt att säga att man är i Sverige. All landmassa står man ovanpå. Att man säger på om öar är ingenting annat än språklig hävd.

          I [landet] Sverige. På [ön] Öland.

            Ja, hoppas ni alla nu säger ”i Grönland” och inte ”på”, liksom ni väl säger ”i Australien”.

            Exakt så!

      Varför skriver du dem? Ser och hör du inte hur obildat det låter??

      Klaga på andra men själv sätta ”dem” på fel ställe.

    Man kanske inte ska lyfta sånt här bland folk man inte känner, men känner mig ganska hopplös just nu.
    Recap i korta drag:

    Träffade en kille som inte varit singel så länge när vi sågs, var på honom länge med att vi inte skulle skynda in i något alltså jag ville inte vara ett plåster. Vill att min nästa ska vara pappan till mina barn och bli min man. Jag är 31 han är 40.
    Han var över det sa han. Sen bara hände något i vintras efter nyår när han bara inser att han inte kan ha en relation men tycker om mig och säger att känslorna finns där. Så vi tar det lite lugnt istället. Sen bara försvinner han i två veckor, å när vi sågs så var ALLT som vanligt och vi har det så satans bra tillsammans. Vi ligger osv. Men sen nu, när vi sågs sist igår så kunde han inte ligga för han tyckte att känslorna vällde över. Han mår väldigt dåligt psykiskt och han säger att det inte har med att han rusat in i något. Men han går i någon terapi som har några veckor kvar som han säger att han behöver slutföra.. Alltså just nu har han kakan och äter den samtidigt och jag är kär.. Vad ska jag göra? Han säger hela tiden att han gillar mig, jag har sagt att vi borde göra slut men det vill han absolut inte… obs han ör fööör trasig för att ligga runt så undvik gärna den typen av spekulation!

      Tycker han låter för trasig för att vara pappan till dina framtida barn

      Klassiskt fall av stackars lilla gubben.
      Han är en oseriös snubbe som slingrar sig värre än en mask på kroken som inte vill bli fiskmat.
      Han är antagligen gift eller har en relation någon annan stans. Därav alla slingriga ursäkter med ”dålig psykisk hälsa”.

      Lägg benen på ryggen innan du blir hans morsa/psykolog/alltiallo inklusive ditt eget psyke som blir smulor på grund av denna man.

      Läs lite inne på mansbebisars konto om hur såna här män är egentligen och vad de gör med kvinnors hälsa.

        Haha du har säkert rätt, men gift är han inte men har varit och det tärde på han med allt som skulle lösas.
        Ja, man vill inte vara en blind idiot och bara vänta in någon men samtidigt så svårt när man sett en sida av en människa som fullständigt golvat en av lycka. Jag har träffat hans familj, har saker i hans hem osv. Men som sagt, du har säkert rätt i något av det du säger!

          Nu vill jag inte låta bitter eller förstöra någon del i din lycka, jag lovar. Men det jag läser in i det du skriver så kommer du få slita ihjäl dig i kampen att behålla det där lilla lyckliga du hittat. Det är bara en sida i honom som gör dig lycklig?

          Se det så här: du lånar en bok på Bibblan, det är egentligen en ganska dålig bok. Många kapitel är dåliga och jobbiga att läsa igenom, förutom ett kapitel i mitten. Är den boken verkligen värd pinan att ta alla dessa dryga kapitel enbart för ett enda bra?

          Är du inte värd att hitta en bok som är så bra att du sitter klistrad och läser från början till slut och sen kan läsa om den flera gånger om?

          Du kan inte rädda honom om han inte vill bli räddad. Av din första text att döma så verkar han inte ens villig att hjälpa till.

            Nej det är bra att folk är ärliga, sånt som ens vänner kanske inte har hjärta nog att vara när man är kär och ändå sårad. Så jag är tacksam <3
            Ja, det jag sammanfattade låter inte så happy clappy. När vi träffades så var han alla rätt och har varit ärlig med att han mått piss men inte dragit sig undan som han valde att göra sen efter nyår. Så jag vill väl inte stå där om typ två veckor och känna att jag la ner något som skulle kunna vara helt fantastiskt – är det rätt så är det lätt stämde fram tills när han drog sig undan.

            Låter så lätt att kunna dra sig undan och hitta någon som är bra, älskar jämförelsen för övrigt. Är bara rädd att jag aldrig ska hitta han som är mogen, klok och har alla rätt i boken. Har blivit bränd så mycket innan!

              Jag förstår att du vill hitta någon, dela livet och smått som stort med.
              Var inte rädd för att inte hitta någon, ta hand om dig själv.
              Ditt mål borde inte vara att ge DITT liv till en man, mannen du möter ska GE dig liv. Han ska inte ge sitt liv utan liv och lust.

                Tack! <3

      Han låter för omständig. Mitt råd är att sluta slösa energi på honom och välj en mogen man, som tar ansvar för sina känslor och som också vill ha en relation istället.

    Åsikter om Ƭĥe real Hmm?

      Varför?

      Envis som en åsna

      Tycker inte det känns ok att prata om en person som befinner sig i samma rum så att säga.

        Personen är def i samma ”rum”.

      Sorgligt liv du har , anonym 20.40

      Varför vill du ha åsikter om en anonym person på nätet ifrån andra anonyma personer?

      Det här är inte ok! Jag har just nu mer åsikter om ditt beteende. Undrar hur det var att gå skola med dig ?

      Jobbigare än Anna Book, Katrin Z och Cissi Wallin tillsammans.

      Hon borde äta mer fisk.

    Tycker ni att 14 års åldersskillnad är mycket i ett förhållande? Det är skillnaden mellan min pappa och hans tjej (och ja ni kan ju gissa vem som är äldst)

      Det beror väl på kan jag tycka. Tex ena 30 och andra 44 – helt okej. Ena 16 och andra 30 – inte lika okej. Sedan när det finns barn med i bilden tycker jag det beror lite på hur stor skillnaden är mellan den yngre och barnet, om du förstår hur jag menar. Liksom är hon bara ett par år äldre än dig så känns det inte helt okej.

      Ca samma mellan mig och min man. Tycker det är uppfriskande med familjer som inte är traditionellt generationsuppdelade.

      Är samma skillnad mellan mig och min sambo. Är du hans barn månne? ? Jag är för övrigt 31 och tycker vi är på samma plats i livet han och jag. Och det är väl egentligen det som känns väsentligt. Att vi är på samma våglängd, vill samma saker och trivs ihop. Enda gången jag tänker på ålderskillnaden är typ när den ena regerar till någon serie den andra inte sett pga var i fel ålder då den gick. ?

      Nej. Släpp det ? din pappa är lycklig, det får räcka?

      Jag tycker inte 14 år är så mycket att oja sig över. Mognadsgraden däremot!
      Jag gjorde slut med min 14 år äldre kille efter fem år, jag känner mig mer mogen än han..

      Inte om båda är vuxna. Jag är 13 år yngre än min sambo och det har funkat bra hittills.

      Så länge dom inte skaffar barn tycker jag det är okej, samt att hon är en del äldre än dig.

    Många av de som kommenterade / hade ett nick förut har försvunnit från Öppet spår.

    Vilka skriver inte längre / inte så ofta? Vet ni? Jag saknar många av er. ??

      De insåg väl hur osunt det är att hänga här som ett community och älta sina problem med främlingar varje helg.

        Vad gör du själv här?

          Jag är här för att läsa intressanta inlägg och kommentarer, du då?

      Har nick ibland, ibland inte. För att folk ser inte vad man skriver utan bara ens namn.

        Så är det. ?

          Ditt nick hade inte gjort någon skillnad om du bara hade kunnat tänka dig att acceptera att alla har olika åsikter och erfarenheter och att det är okej. Det är härskarteknikerna som gör att folk reagerar, inte ditt nick.

            Det var en gång en prins som bodde på ett slott tillsammans med sin mamma som var landets drottning. En dag sa drottningen att det var dags för prinsen att gifta sig, men han fick bara gifta sig med en ”riktig” prinsessa. Hur vet jag att det är en riktig prinsessa då, frågade prinsen. Drottningen svarade att en riktig prinsessa är så ömtålig att hon får ont av nästan ingenting. Om man drar henne försiktigt i håret eller puttar på henne lite så ropar hon ”aj

              Slut på argumenten så det är copy paste nu ?

              Du visar om och om igen hur korkad du är.

            Det kom många prinsessor till slottet och frågade om de fick gifta sig med prinsen. Drottningen provade med att dra dem försiktigt i håret eller så puttade hon lätt på dem men det var ingen som fick ont. De var därför inga riktiga prinsessor så de fick gå hem igen.

              Skrev inte du det här i senaste ÖS med? Slut på grejer att googla eller? Så trött på dig!!!! Är det något som får mig att inte gilla den här bloggen så är det DU. Du förpestar varenda jäkla kommentarsfält gång på gång, 24/7. Förstår inte vad du har för hållhake på C som låter dig vara kvar trots alla som tydligt inte gillar dig

                Någon hållhake är det. Hade det ex varit ett Bella-fan som betett sig så hade denne blivit spärrad for life. Denna tomte får härja fritt och tom få ord raderade från detta kommentarsfält (ex n**cissist).

                Finns def en hållhake. Andra har blivit hårt moddade/ej godkända för mindre. Thr verkar också ha inflytande över vilka ord som inte får användas ex n**c*s***t.

                Det är ju ingen popularity contest, så självklart får TRH vara kvar så länge hon inte gör något för att blockas/sättas på modd. Men personligen så är det hennes attityd som gör att jag tar längre pauser härifrån då och då. Blir på dåligt humör av att se henne trycka till folk till vänster och höger och då och då tillsammans med ”//Moa” som också har en tendens att förminska och förlöjliga andra istället för att bara acceptera att folk är olika. Supertrist men inte så mycket att göra åt eftersom hon själv verkar tycka att det är roligt att nöta, nöta och nöta tills hela nöjet är borta för alla involverade.

                23:19
                Jo då. Se det som en gåta. Kan du lösa den? ?

                  Du är den riktiga prinsessan för att du är så ömtålig och tål inget?

                    Nope!

                      Så kommer du svara på allt oavsett så jag nöjer mig med den slutsats jag kan dra av ditt beteende på detta forum.

                      Fel. När eller snarare om du kommer på det kommer jag ge dig rätt.

                      Men jag har inte höga förhoppningar, det kan erkännas.

                      Har inte heller höga förhoppningar gällande personer som copy pastar sagor in i kommentarsfält och kallar de gåtor istället för att föra en vuxen dialog.

                      Den dagen det är en vuxen dialog så kommer ni få svar som det från mig också.

                      Men grattis, det bränns nu. Du har nästan kommit på svaret.

                      Din historik säger annat.

                      Nope!

                      Ett ännu mer korrekt svar…

                      ”En dag när det regnade och var ett förfärligt oväder ute knackade det på slottsporten. När drottningen öppnade fick hon se en liten flicka stå där utanför. Hennes hår och kläder var genomvåta och hon frös så hon skakade. Drottningen lät flickan komma in på slottet och värma sig. Prinsen tyckte genast om flickan och lät henne sitta bredvid honom och dricka varm choklad.”

                      Har man ingen verklighet att leva i så börjar man väl tro på sagor. Gulligt.

                      12:28
                      Nu bränns det riktigt mycket. ??

                      Har jag läst detta i onödan, TrH? ? Ge oss svaret, är du snäll!

                      *Svaret på gåtan, alltså, TrH. ?Hur menade du?

                      Och ser du snälla du att det inte är lönt att skriva mer när de inte vill dig väl. Jag önskar att du kunde låta bli att ”mata” dem.

                      Det finns inget som skulle reta dem mer än det. Kan du inte ge min metod en chans? Den jag skrev om i fredags. Bara svara inte.

                      De kommer slita sina hår och hoppa av ilska, men sedan kommer även de må bättre när de inser att du lägger din energi på det positiva. ? Snälla?!

                      Jag är inte på någons sida, ⭐️

                      men jag vill inte att detta ska fortgå. Ge dig in i de diskussioner som ger dig något istället.

                      *Svaret på gåtan, alltså, TrH. ?Hur menade du?

                      Och ser du snälla du att det inte är lönt att skriva mer när det urartar.

                      Det finns inget som skulle reta dem mer än det. Kan du inte ge min metod en chans? Den jag skrev om i fredags. Bara svara dem inte.

                      De kommer slita sina hår och hoppa av ilska, men sedan kommer även de må bättre när de inser att du lägger din energi på det positiva. ? Snälla?!

                      Jag är inte på någons sida, ⭐️

                      men jag vill inte att detta ska fortgå. Ge dig in i de diskussioner som ger dig något istället.

            Exakt så.

      Jag hade nick men på grund av en viss person som vägrade släppa våra tidigare diskussioner så ändrade jag till anonym. Upplevde på en gång att de allra allra flesta svarade trevligare och mindre drygt när jag postade som anonym så jag har fortsatt med det.

    Anteckna? Ikväll har jag bakat Dumlekakor.

      Nä fy fan så gott? med noblesse på?

        Dumlekakor ska väl bakas med dumle, inte nobless.

          Ahh..du förstår,man lägger en Nobless på kakan när den här kommit ut ur ugnen så den smälter ut lite. Under eller inuti ligger …Ja,vad ligger inuti?
          Alla i kör: en Dumlekola!!!!
          Surprise?

            Dum fråga, men varför heter det dumlekaka och inte noblessekaka ? låter så gott i alla fall ?

          Ja men Dumle i, Noblesse på, som ett ”lock”.

          https://receptfavoriter.se/recept/dumlekakor.html

          Såna.

        Jajamensan ..Nobless från den rosa asken

      ?

    Jag tror jag behöver hjälp. Jag känner mig så jävla ful. Känner mig begränsad i min vardag då jag inte vill göra något de dagarna jag känner mig fulare än normalt. Gömmer mig i kepsar, stora kläder, undviker ögonkontakt med folk.

    Vad gör jag? Är rätt blyg av mig och brukar inte kontakta vården innan det är akut typ. Liksom vad säger man? Hej jag känner mig så ful att det förstör mitt liv? Vem ringer man?

      Har samma problem. Ibland när någon ger mig komplimanger eller säger något positivt om mitt utseende tror jag ärligt att folk driver med mig. Jag har aldrig känt mig vacker och det har påverkat min ungdom och mitt vuxna liv jättemycket.

        Det finns något som heter BD ( body dysmorphis) d.v.s inbillad fulhet. Jag har garanterat det och borde söka hjälp.

          Hade en psykolog som trodde jag hade det, men jag förstår inte hur fulhet kan vara inbillad? Det är ju en subjektiv åsikt? Tycker jag att jag är ful så tycker jag väl att jag är ful?

            Jag brukar tänka att skönhet är förgängligt. Tidens tand gnager vet du. Själv är jag helt övertygad om att jag och John Bauers troll kan bilda klubb.

      Du lider förmodligen utav BDD, googla på det. Vet dessvärre inte om det finns något ställe här i Sverige som specialiserar sig på just BDD. Någon form utav KBT behandling dock, tror jag däremot skulle kunna hjälpa.

      Känner mig också ful. Undviker speglar t.o.m…

        Jag med och alla dessa kameror! Alltid snapchat, insta osv. Får sån brutal ångest att se bilder på mig själv.

      Tråkigt att du känner så, men helt ärligt..
      Ful blir du först när din insida är det.

      Finns inga vackrare människor är de som har en fin insida.

      Du är fin som den du är! ❤️

        Måste också tipsa dig om att läsa Fitnessfeministens senaste inlägg på Instagram ❤️

        Självbilden är inte enkel att ändra på när samhället lärt oss vilka ideal som är vackra.

        Det är sorgligt att mallen ska vara så snäv.

      Du kan ringa din vårdcentral och förklara att du behöver komma i kontakt med en pyskolog. De skickar då en remiss. Om det påverkar din dagliga tillvaro på det sättet du förklarar så ska du självklart få hjälp.

    Omg!!! Tryckte på ”vill du veta när din kommentar har fått svar?” Och nu får jag Mail så fort någon kommenterar detta inlägg… gaaah… 250 Mail på några minuter!!
    HUR FÅR JAG BORT MAIL-UTSKICKEN?!?!

      Drygt. Då får du alltså ett i detta nu… ??
      Sorry, kunde inte låta bli…

        Jag får Mail inte bara när man svarar på min kommentar(som jag trodde) utan på ALLA kommenterar som görs på detta inlägg!!! ???

      Här får du ett till ?

      Antalet kommentarer i Öppet spår brukar ligga nånstans 5-700. Drygt. Ha så kul ?

      Kategorisera dem som skäppost..

        Går det inte blockera inlägg från avsändaren?

      Forwarda mailet till kontakt@bloggbevakning.se så ta jag bort dig från listan. Det är det enda sättet jag kommer åt prenumerationerna – för jag kan inte hitta listan inne i WordPress.

      Det finns ju en länk till ”ändra din prenumeration” eller nåt sånt. Den är lite bökig men funkar. Väl?
      Har slutat bocka i att jag vill ha svar..

      Hahaha din stackare, har du fått +1000 mail nu?

    Jag vet att det är ganska vanligt att människor i perioder känner sig, och också är ensamma.

    Känner mig som en sådan skev, halv, trasig människa för jag har liksom alltid varit ensam. Kom själv till Sverige när jag var 3,5 år då mina föräldrar var politiskt engagerade i mitt hemland och levde en farlig tillvaro. Bott i fyra olika familjer, endast en var normal. Ingen av dem har jag kontakt med idag och ingen har känts som riktiga föräldrar eller syskon. Är ”familjelös”.

    Som vuxen har jag klarat mig bra, fram tills några år sedan. Depression och ptsd-diagnos. Kommer inte ur det här svarta hålet och tror det beror just på den där fruktansvärda ensamheten, att det påverkar en djupt. Livet blir så meningslöst för det är ju relationer till andra som är det viktigaste av allt? (Och såklart att jag alltid varit oälskad och ovälkommen samt utsatt för allt möjligt skit gör säkert depressionsmonstret ännu svårare att värja sig emot).

    Har visserligen vänner och en sambo men är inte riktigt nära någon. Som att jag inte vet hur man gör för att inte vara ensam.

    Någon med liknade erfarenheter? Hur hanterar ni det?

      Har du kontakt med sjukvården, kanske du behöver någon form av behandling. Är din relation till sambon bra, ibland kan ensamhet i ett förhållande vara värre än om man är själv.

        Tack för svar.
        Har kontakt med sjukvården, har tyvärr inte riktigt hjälpt med varken medicin eller terapi än så länge.
        Min sambo är fin, men du har så rätt. Att känna sig ensam i en relation svider!

    Hej alla ? Jag tog examen i juni och har fått tillsvidare tjänst inom det jag utbildat mig till. Det är första gången i mitt liv som jag har ett ”riktigt” jobb, alltså ingen timanställning eller studier. Jag jobbar på en arbetsplats där jag är ensam i min profession och min roll innebär mycket kontakt med ungdomar samt samarbete med övriga kollegor. Nu till problemet… jag är sååå osäker på mig själv i min nya yrkesroll och är livrädd att någon ska ”avslöja” mig. Jag känner mig så ensam i och med att inga av mina kollegor har samma yrkesroll heller. Jag är inne på min tredje vecka nu och har ångest varje dag, gråter när jag kommer hem osv. Har någon tips på hur jag ska kunna känna mig säkrare och våga ta mer plats?

      Jag får för mig att du är socionom men kanske har helt fel. Hur som helst, bolla med din chef? Typ hur du uppfattar tjänsten, arbetsuppgifterna och att du bara vill stämma av så att du är på rätt spår.. ish? Och du gör säkert ett bra jobb, annars hade väl ngn sagt något, tror du inte? Kör på, blir något fel så blir något fel, det går alltid att rätta till, ingen förväntar sig att du ska veta/kunna allt, det är okej att vara ny. Försök fokusera på att ha kul istället! Alla gör fel någongång, det är mänskligt ?

      Grattis! Jag vet ju inte vad du jobbar med men finns det möjlighet att på annat håll skaffa någon form av mentor? Jag förstår att det är svårt men gör det så mycket om andra ser din osäkerhet? Alla är vi barn i början och du kommer ju få mer erfarenhet ju längre tiden går. Kanske du kan prata med en sympatisk kollega?

      Det där är vanligt, googla imposter syndrome. Kan kännas skönt att veta att andra, som du säkert skulle uppfatta som duktiga och självsäkra, kan känna samma sak.
      Du är också precis i början av yrkeslivet, är väl bara sunt att känna sig osäker, tyder ändå på ödmjukhet! Känns säkert mkt bättre snabbare än vad du tror.

    Kategorisera dem som skräppost..

      Detta skulle inte bli ett eget inlägg.. ?

    Ok så här är det: Challizz blogg är mitt lilla guilty pleasure men vart har hänt med hennes blogg? Borta?! Jag kan ju inte vara ensam här om att följa henne väl? ?

      Hon har svarat på Instagram gällande låsningen. Kolla kommentarerna där. Det var nåt med säkerheten och hot och uppgifter som inte fick komma ut…

      Bloggen ska öppnas igen. Mitt guilty pleasure också…

        Tack för svar! Har inte insta så då får jag väl vänta och längta lite ?

    Du som hade köpt en visningsring istället för en äkta – hur gick det?

      Det undrar jag också! Ilse var det va? ?

      Jag undrar också!

    Någon som har erfarenhet av att bo i ett stort hus med stora spröjsade fönster som har innanfönster?

    Är det mycket drag från fönstren och blir kallt i rummen vintertid? Flugor som hamnar emellan osv? Meckigt att putsa osv?

    Är det trivsamt att bo i ett gammalt hus med den typen av fönster?

      Jag bor i ett sådant hus! Älskar mina gamla fönster med gammalt glas och spröjs ? det är helt fruktansvärt förjävligt att putsa dock, så leja bort det om du kan!

        Tack för ditt svar! ?
        Då vågar vi oss kanske på att köpa huset ?

      Det drar en del, typ när man sitter i soffan framför fönstret men då lägger vi filt runt oss. Lite meckigt att ta ur och sätta i innanfönstren på vår/höst så vi brukar bara göra det i några få vädringsfönster. Flugor kommer det inte så många. Ändå häftigt att bo i ett gammalt hus med originalfönster tycker jag!

    Bra alternativ till Fortnite?
    Har klarat stå emot trycket och låter inte 10årigen spela Fortnite. Han börjar dock tröttna på Minecraft. Behöver tips på roliga och kreativa spel till PC (ej FPS).

    Tack!

      Spelar hans kompisar fortnite? Låt han i såna fall.

        Varför? Hon är förälder och gör rätt i som följer åldersgränsen. Jag hör ibland om förskolebarn som får spela spelet och liknande spel. Ledsamt!

          Nästan alla barn spelar det.

            Ja för att föräldrar inte inser att åldersgränser finns där för en anledning.

      Bra att du stått emot trycket! Jag blir så glad av att höra det! Har dock inga tips, ville bara berömma dig. Att föräldrar inte förstår att det är åldersgräns på det där jäkla spelet! Förstår dock att det är svårt med kompistryck och så vidare men det är föräldraansvar. Punkt slut.

      Vwd är det för fel på fortnite?

        Googla och skaffa din information. Åldersgränser finns av en anledning och barn som är yngre än nämnd åldersgräns har inte den mognaden som krävs.

          Varför ska folk prata alls när vi har google? Kanske trådskaparen kan googla sig fram till bra alternativ istället för att fråga här. Alla i öppet spår borde googla istället.

      Du kan låta honom spela men inte fullt ut. Det finns banor där man mest springer runt och upptäcker, bygger mm men där finns inga vapen.

      På så sätt kan han vara med och inte känna sig helt utanför.

        Banor? Menar du story mode?

          Nej det var inte den jag tänkte på. Jag tänkte på hinderbanan men mest egentligen creative mode, fast där finns också vapen men man behöver inte använda dem om man inte vill och med lite kontroll så kan man lätt se till att det inte är det man gör där.

          Jag borde varit tydligare här.

            Du borde inte varit tydligare här, utan bara hållit käften!

      Human fall flat, Gang beasts, Rocket League, Wreckfest, Oxygen not included (kanske lite avancerar för en tio åring dock) Tricky Towers, Golf It, Secret Neighbor.

      Men….varför inte låta honom spela Fortnite? Han kommer öva upp hand-öga koordination, få grym reaktionstid, lära sig engelska och lära sig handskas med förluster, vinster, jobba i team samt ha något gemensamt med kompisarna. Att man skjuter på tecknade gubbar är garanterat inte det värsta han sett…

        Verkar vara så sjukt beroendeframkallande och han har yngre syskon. Tycker inte han behöver fortnite i sitt liv och han tycker det är ok, men vill kunna hjälpa honom med alternativ. Sen får andra göra som de vill.

      Hm Roblox?

        Mitt förslag också.

          *Gäsp*

            Varit uppe för länge i natt?

            Gäspa på du. Själv är jag glad över att det finns människor som bryr sig om barn och deras välmående.

              Den hamnade fel. Skulle vara ett svar till kl 11:42. ?

    Nån som kan säga ungefär hur läskig The conjuring är? Jag har sett tex The haunting of Hill house och The woman in black och där går min gräns kan man säga. Gillar spökiga filmer men inte massa våld och blod.

      Vad jag minns var det väl inte massa våld och blod i den? Mer suprise-moments.. Dock några år sedan jag såg den men tyckte den var bra! Slutet var inte det bästa men skulle nog kunna se den igen.

      Alltså…. The conjuring 1 och 2 (mest 1 men bägge är AWESOME) är mina favoritfilmer!!!!!!!
      Nog är den ganska läskig allt, och då är jag även en skräck(övernaturligt)fantast! Är inte våld och blod, men övernaturligt och den är så.jävla.bra. Önskar just nu att jag var du så jag hade kunnat se den igen för första gången 🙂

      SE!

        Alltså.. den är ju läskigare än The haunting of hill house, (som inte var det minsta läskig imo), men kanske samma läskighet som women in black fast MYCKET bättre.
        Och vad som är ännu bättre är att det är ”based on a true story”.
        Googla eller youtube:a Ed and Lorraine Warren <3<33

    Hur resonerar ni som tycker att det är dyrt att gå till tandläkaren ca varannat år (beror lite på tandstatus) där du dessutom får 600kr/år om du är mellan 24-29, därefter 300/år?

    Jag tänker framför allt på er som inte har några problem att gå till frisören för x antal tusen per år, fixa naglarna för ca 500kr var 4e vecka, förlänga ögonfransarna för 1000kr var 4-5e vecka och lägga fillers för x antal tusen.

    Men ni tycker tandvården är dyr?

      Jag tycker det är dyrt men jag skaffade tandvårdsförsäkring som drar ca 70 kr i månaden. Så nu känns det bättre! Var mycket glas för det förra året när jag tuggade sönder en tand och behöver akut laga den. Det vara bara knata in och sen knata ut utan en spänn att betala. ?

        Vad har du för försäkring? Tar gärna emot tips!

      Hör inte till din fråga iof men jag har fasader på 8 tänder och lagt mycket pesetas på att bleka och slipa till gaddarna. Nu är jag så rädd för att ramla och slå ut tänderna så jag håller mig krampaktigt i varenda ledstång livrädd för att snubbla ?

      Känner inte någon som inte går regelbundet pga kostnaden (vad jag vet) utan tror de flesta inte prioriterar det tidsmässigt och sen är det ju många som tycker att det är obehagligt.

        Vi har verkligen inte mycket pengar, snarare tvärt om. Men både min man och jag går till tandläkaren, på kontroll, en gång om året.

      Jag har råd (och har ett dedikerat sparande för tandläkaren) men jag tycker det är förkastligt att tandvården inte ingår i samma högkostnadsskydd som övrig sjukvård. Varför tänder och dess underhåll inte anses vara en del av sjukvården är ett mysterium….

        Min gissning är att kostnaden skulle vara oproportionerligt stor i budgeten.
        Varje tänkbar sjukdom drabbar en mindre grupp men alla har tänder.
        Skulle bli väldigt dyrt att ge alla tandvård gratis.

          Fast det är ett feltänkt för tandhälsan kan leda till andra problem i kroppen som då kommer kosta mycket mer pengar.

          Framförallt förebyggande vård borde vara gratis. Om alla gick regelbundet så skulle det sällan bli större problem som behöver åtgärdas = stor kostnadsbesparing.

            Fast den förebyggande tandvården är gratis. eller ja, nästintill. Det är nämligen en du gör hemma 2 gånger/dag. Att inte göra det och sen tro att tandvården är den som ska ta hand om dina tänder är komiskt. Hade alla borstat som de ska, använt tandtråd etc, så hade det inte varit mycket kvar där att göra gällande karies/tandsten/parodontit. Obs självklart återstår bettfysiologi och andra åtgärder. Tandvården jobbar redan hälsofrämjande

    Känner att jag behöver lyfta lejonkungen (den nya versionen)…
    Jag grät som ett barn, jag var tvungen att hålla igen för att inte sitta och hulka.
    Vilken otroligt vacker film! Man har verkligen lyckats!
    Vilka filmer (tecknade barnfilmer) ser ni gärna att man gör er ”remake” utav?

      Tack för bra tips! ?

      Micke och molle.
      Pocahontas.
      Bambi.
      Och möjligtvis ringaren i Notre Dame. ?

      Det mycket fram emot lilla sjöjungfrun!

        Åh ja, lilla sjöjungfrun!
        Den hade jag glömt bort. Den skulle blir så bra, även Pocahontas…
        Bambi hade jag nog också gråtit floder av ?
        Mkt bra inputs ??

          De ska ju göra en ny, otecknad version av Lilla sjöjungfrun. 🙂

            Va? Nähä? Oj, haha nu blev jag genuint glad! Tack ??

      Och jag kunde inte ens med vilja klämma fram en endaste lite tår, så besviken! Hade t o m förberett med lite vin för att vara extra gråtmild!

      Relaterar uppenbarligen mer till tecknat än fejkverkligt. Som sagt, besviken på mig själv!

        Jag förstår ? men jag blev så tagen av musiken, hur välgjord den var, kopplade nog bort att den var ”fejk” i bemärkelse av den riktiga filmen.
        Och igen, musiken…wow vilka låtar med sådan power!

          Ja absolut, musiken håller jag med om. Och filmen ÄR bra!

      Nu är den ju inte tecknad men väntar fortf. På bröderna lejonhjärta…

        Skulle det inte bli en för flera år sedan? Vad hände?

      Jag ÄLSKADE den, så bra <3

    Har ni några tips på hur man kan få tag på pengar snabbt när man inte kan ta lån? Jag är arbetslös pga depression och med skulder och blir snart vräkt. Jag är verkligen på botten nu med mycket som gör det svårt för mig men pengar är mitt största problem. Bara jag tänker på det blir jag handlingsförlamad s
    av stress och ångest… Och när jag väl får jobb tar det ett tag innan man får lön.. tar gärna emot alla sorters tips!! Bor i Stockholm om det har betydelse.

      Vänd dig till socialen. Om någon riskerar vräkning kan de ibland göra undantag från sina väldigt stränga regler. Antagligen för att de annars får mer och svårare arbete framför sig, cyniskt nog. Skyddsnätet fungerar inte som det ska tyvärr.

      Hoppas de kan hjälpa dig ?, förstår din ångest!

        Tack för fint och förstående svar!! Ringde dit i veckan så väntar på ansökningspapper. men varje gång man pratar med dom eller försäkringSKassan så är dom så dryga.. Det är verkligen inte lätt att behöva hjälp idag.. ?

          I länet jag bor i kan man via landstinget ansöka om stödperson som närvarar vid kontakter med myndigheter osv. om man har psykisk ohälsa. Kolla upp om det finns något likvärdigt i Sthlm?

      Ring till din hemkommun annars och be om att få rådgivning. Brukar vara helt gratis och de kan hjälpa till att lägga upp en plan tillsammans med dig för hur du ska ta dig ur skulderna och komma på fötter igen.

      Om du är kvar och läser i efterhand…

      Sälj precis allting du äger, eller hur ut din lägenhet på air bnb! (Om du ändå blir vräkt finns ju ingen risk att blir vräkt?)

    Vad anser ni om att göra abort vid down syndrom? Jag tycker det känns sjukt tabubelagt….om jag hypotetiskt i framtiden skulle bli gravid och göra abort pga DS hade jag aldrig vågat säga det till andra typ

      Alla får göra som dem vill men jag hade gjort abort. Skulle jag få ett barn med downs så skulle jag älska det som vilket annat barn som helst, men jag hade inte aktivt valt att skaffa en barn med downs.

      Har lika lite emot det som att göra abort av andra orsaker (inte kön dock). Alla har inte kapaciteten att ta hand om ett DS barn, det betyder ju inte att man tycker att det är mindre värt.

      Det anser jag vara helt ok, jag hade aldrig valt att föda ett barn med liknande om det funnits möjlighet att upptäcka i tid och göra abort!

      Jag hade förmodligen gjort abort. Har själv en funktionsnedsättning (npf) och har tvivlat på min förmåga att vara mamma till ett ”vanligt” barn. Så hade definitivt inte orkat. Tyvärr är nog största faktorn inte barnet i sig utan skräcken för att behöva kämpa för hjälp/assistans mm och lägga sitt eget liv åt sidan för att kommunen etc. skiter i en. Det är en faktor som inte nämns så ofta i sammanhanget.
      Sen kommer jag väl sannolikt få ett barn med samma diagnos som jag själv ändå, men det kan jag acceptera på ett annat sätt.

    Kom in på matte b som startar nästa vecka men småstartar lite redan nu för jag har såå svårt för matte. Fastnade dock vid detta. Kan någon hjälpa mig förklara hur ni tänker när ni räknar ut?
    Vilket tal i brpkform ska man
    A) subtrahera från 18/11 för att differensen ska bli 1?
    B) multiplicera med 5/9 för produkten ska bli 1?
    Hur sjutton ska jag tänka?
    Såå tacksam för hjälp!

      Jag kan ge mig på att försöka.

      A) du har 18/11 och vill ha kvar 11/11 (=1). Då måste du subtrahera 7/11. Tänk om 1 i bråkform alltså är ett 11/11.

      B) du vill ha lika mycket i täljaren och nämnaren. Multiplicera med 9/5. Täljeren blir 5*9 och nämnaren 9*5 = 45/45 =1

    Camill..a har blocka.t mig utan anled.nin.g och har satt bl a mitt namn och ip.numm.er på någon svart li..sta.

    Problemet är att jag verkligen inte förstår varför. Skriver ofta här och plötsligt släpps inga kommentar.er fram. Självklart alltid varit trev.lig osv. Det enda jag kan komma på är att jag givit krit..ik om hur hon skrivit om B.lla. Den var dock seriö..st skriven, och är isåfall en väldigt sjuk anledni.ng till att bloc.k..era någon ?. Hon svarar inte heller på varken mejl eller kommentar..er (som ej släpps fram). Denna är från annan dator.

    Har hon tagit efter Ciss.is instagrammetod att blo.ck.era alla med andra å.sik.ter? Förkla.ra för förstår inget! Vissa or.d är tydligen ock.så flagg..a.de, där..av punkter. Har inte släp..pt fram mina ko.mmen..tarer trots annat nä.tverk, så måste vara vissa o.rd som är fla..gg.ade. Aldrig någonsin varit med om något liknande!

      Äntligen! Hej dåååå stollis, see you never

        Jag är inte stollis, är L.u..c..y.

          Detta har hänt en gång tidigare, då skrev hon till slut i mejl till mig att jag blivit blo..ckad av misstag.

            Åsikter måste ju alla få ha olika av!

            Äsch moddades så klart när jag svarade med ditt namn. Dumma mig.

            Skrev i alla fall att jag alltid tyckt du har bra och sakliga kommentarer. Aldrig sett dig vara otrevlig eller elak, men har ju inte sett allt så klart. Jag gillar dina kommentarer ?✊

        Jag har också censurerats, det var enbart pga att jag kritiserade C.W ett par gånger. Riktigt dåligt gjort.

    Har ni några unpopular opinions som är tabu? Det vill säga sådana åsikter som kan sticka i ögonen på en del människor. Här är mina:

    – Sex är äckligt

    – Djur är mer värda än människor

    – Vi borde stänga gränserna för gott

      Igen? Du missade samma fråga lite högre upp eller?

        Jag ber om ursäkt. Jag kom precis in med min hund så scrollade ned hit. Jag skriver längre upp istället.

      Hur är sex äckligt?

      Även för utresa?

        Miljövänligt ju!

        Och alla som kommer hit och doktorerar, är gästprofessorer, studerar,… artister som vill turnera här, turister, de som blir kär i en amerikan de vill bli sambo med här, osv i all evighet

    Är besatt av att spara pengar inför att köpa egen bostad. Vad har ni för bästa budget life hacks för att spara pengar? Både litet och stort!

      Ät bara Linser, pasta och krossade tomater
      Sluta torka dig vid toabesök
      Hmmm kommer inte på mer

        HAHAHA! Underbart! ??

      Lycka till!
      Placera en del av dina sparade pengar med liten risk. Köp inte onödiga prylar/kläder osv. Vi klarar oss på mindre än man tror.

      Är du kvinna finns det kanske ännu mer inom skönhet att spara på. Man kan spara mycket pengar på att välja bort frisören t ex.

      Gör en månadsbudget och HÅLL DIG till den. När jag får min lön lägger jag undan X-tusen till mina räkningar, X-tusen att leva för tills nästa lön kommer och resten sparar jag. Sen ser jag bara till att hålla mig till min budget.

        Håller helt med! Gör det redan. Men vad kan man göra för att strecka ut pengarna lite till? Sparar ca 80% av lönen redan

        Mvh,
        Student

          Ökade inkomster om du har möjlighet? Några extrapass inom handels på helger/kvällar, eller restaurangjobb med bra dricks.

      Har du någon hobby eller skill som du kan tjäna pengar på? Starta en enskild firma och arbeta med den på sidan av jobbet 🙂

    34 år och är nybliven singel. Ska jag bara inse att jag aldrig kommer bli mamma? Sluta vara ledsen över det och bara gå vidare?

      Du kommer bli mamma!!!! Herregud du har förmodligen många år på dig! Och när du vill hittat din drömman kan ni skaffa två barn tätt!! Se så torka tårarna det löser sig! Du kommer få en skitsnygg kille!

        Men fina du, taaack!! Får bara hålla tummarna på att det blir så. Tack snälla för din pepp ❣️

        Hur gullig är inte du?!?! ❤❤❤

      Ge inte upp. Kärleken finns där ute och väntar.. Ge inte upp din barndröm! Kämpa för den ❤️

      Jag blev förstagångsmamma vid 41…, så tappa inte hoppet.

        Om man är singel och 41 år och inte kunnat skaffa barn tidigare pga nedsatt ork av lång sjukdom, kan man få hjälp av landstinget med insemination av donerade spermier då?

        Det var ju pga sjukdom jag inte orkat fysiskt att skaffa barn, men mår bra nu. Kan de göra något undantag då trots att jag är 41 år? Har inte råd att åka till Danmark för hjälp.

        Väldigt tacksam för svar!!

          Jag tror inte det. Kan säkert vara olika i olika landsting men här i Stockholm är det högst 40 som gäller vid inseminationstillfälle.

          Jag skulle kontakta landstinget och fråga. Det finns andra alternativ än Sanmark som är billigare, ex Riga eller Ryssland (googla dr Olga). Spontant tror jag att svaret på din fråga är nej. Undantag (ex från regeln om att landstingsfinansiering bara ges till ett gemensamt barn, och alltså inte syskonförsök) görs inte ens för personer som är infertila efter cancerbehandlingar eller arbetsplatsolyckor.

        Vill tillägga att samtidigt som man inte ska tappa hoppet så är det viktigt, om än tråkigt, att tänka på att inte ta sin äggreserv för given. Inte alla kan bli gravida vid 40 bara för att någon blev det.

      Jag träffade min kärlek vid 33, vi bestämde väldigt tidigt att vi ville ha barn ihop, jag blev gravid snabbt och vi fick barn vid 34. Kände samma som du innan jag träffade honom. Jag tror att du också kommer hitta rätt man som vill ha barn med dig!

    Antioxidanter kan ta bort den positiva effekten av träning

    Kan man höra själv om man sjunger bra? Det känns som jag kan sjunga, men vet inte om jag hör rätt?

      Spela in och lyssna på inspelningen så borde du kunna höra om det stämmer. ?

      Filma dig på din mobil eller använd röstinspelningsverktyget.

      Ja det har jag gjort, tycker det låter bra men är typ rädd att jag inbillar mig a la katastrofala idol-audition-deltagare. Och sen hörde jag någon säga en gång att man inte kan höra själv om man kan sjunga, så det är väl det som spökar. Men då utgår jag från att jag kan sjunga?

      Ja, en del kan, men andra kan inte!

    Hej alla. Jag har ett jätteproblem… snälla läs och hjälp mig att nå något svar.

    Jag och min sambo har haft det knapert med pengar i flera år då jag varit mammaledig. Alla pengar som kommer in för han över till sitt konto för att betala räkningar och sånt. Han lämnar kvar 2000 kanske som jag kan storhandla för. Allt gott så långt, men i mitten av månaden då vi behöver handla mat igen så kan han inte föra över till mig pga olika banker så får alltid tjata i flera dagar för att få några pengar, plus att vi ALLTID måste låna av hans mamma sista dagarna innan lön för det är helt slut. Nog för att vi får in lite mindre pengar än de flesta så borde vi klara oss bättre än vad vi gör. Det är han som sköter allt med räkningar och sånt då jag blev sjukskriven pga GAD så min hjärna orkar inte riktigt med alla vardagliga saker. Nu av en ren slump lyckades jag se att han har lånat 5000 av en vän, konfronterar honom och han säger att det är pga att vi fick ut mindre pengar efter semester plus föräldraledighet, okej det kunde jag köpa.
    Blev bara besviken då han aldrig involverade mig i att vi hade så dåligt med pengar. Nästa smäll kom nu i veckan då våran hyresvärd skriver att han inte fått in pengar för hyra, då min sambo har sagt att han betalat det men i själva verket spelat bort pengarna. SPELAT BORT PENGAR!!!? Våra pengar. Att det är därför vi är pank varje jävla månad för att han spelar. Jag bröt ihop totalt och känner mig totalt jävla lurad då han vägrar visa mig kontoutdrag så jag kan se hur mycket han spelat för. Han har tydligen hållit på såhär i flera år… det värsta i den här jäkla smörjan är att jag är gravid, egentligen så hade jag bara velat lämna men jag har inga pengar, får inte ta något lån, inget jobb då vi flytta flera gånger under två mammaledigheter, ingen bostadskö.
    Jag känner mig så vansinnigt sårad och besviken och vet inte vart jag ska ta vägen… Tack om du orkar läsa enda hit ?

      Varför hamna jag i modd?

      Spelberoende är en sjukdom ❤️
      Kräv att få full insyn i hans ekonomi/bankkonton och om jag var du (med tanke på att ni har/väntar barn) se till att du får fullt ansvar för de pengar som kommer in varje månad fortsättningsvis.

      Han behöver hjälp och stöd. Du också!

      Usch vad trist! Anade att något vad fel redan när du skrev att han inte kunde föra över pga olika banker för så fungerar det ju inte, och man kan alltid swisha osv. Sluta med en gång att föra över de pengar ni får in till honom och hans konto! Om du är utbränd och inte känner att du kan eller orkar betala räkningarna eller det ekonomiska be någon annan du litar på hjälpa till med detta. Hans beroende är en sjukdom och han har uppenbarligen tappat kontrollen om han spelar för pengar han egentligen inte har och/eller era mat- och hyrespengar. Tala också om för släkt och vänner att det är just denna problematik han har och att de inte ska fortsätta låna ut pengar till honom. Han kan via vårdcentralen få hjälp med en remiss till en psykolog så att han kan få hjälp med sitt beroende. Ta kontakt med socialen för att kolla vad du har för möjligheter om du vill flytta ut. Självklart ska du inte längre finansiera hans beroende och du ska inte heller behöva stanna om du inte vill det.

      Om han vägrar vara öppen och lägga alla korten på bordet så dumpa.

      Vilken jobbig situation! Först och främst bör du kontakta hyresvärden och förklara läget och be om en betalningsplan innan ni hamnar hos kronofodgden. Han är kanske redan där men du måste göra allt för att slippa. Att ni blir vräkta är mindre sannolikt faktiskt då ni har barn, får ni ett sådant hot så bör ni kontakta soc.

      Tillåter du detta att fortsätta (dvs han visar inte upp kontoutdrag och fortsätter vara ansvarig för ekonomin) kommer du bara bli medberoende. Jag fattar att det är svårt av de anledningar du räknat upp men du har fortfarande ett ansvar, du måste fatta ett beslut. Hans spelberoende kommer inte gå över av sig självt, det är troligen inget som hänt då och då för då hade han visat kontoutdragen när du frågat. Antingen ställer du krav och han går med på det, eller så lämnar du. Tror tyvärr inte det finns några andra alternativ.

      Det låter nästan som att min man är den som lånat ut pengar till din. Han har en kompis som frågade om pengar för typ 2 veckor sedan, har flickvän och två barn. Min man konfronterade och frågade om det var annat än bara en dyr semester som var anledningen till lånet, då vi vet att kompisen har haft spelproblem. Kompisen lovade att det var pga dyr sommar och inget annat. Slutade med att han fick låna 5000 kr. Hans tjej har varit sjukskriven länge pga en familjetragedi och därefter varit mammaledig. När kompisen berättat för min man om spelproblemen (är några år sen) så propsade min man på att kompisen skulle berätta för sin tjej.

        Oj.

      Varför skaffar man fler barn när man har problem med ekonomin?

    Du stör dig uppenbarligen inte på felaktigt användande av ”dem” ?

    Hej,

    Jag har en väldigt märklig fråga. Har vi körtlar rund näsan? Alltså vid vecken vid näsan? Av någon underlig anledning så har jag börjat dra mig där och det luktar då inte gott. Någon som vet vad det beror på?

    Samma sak när jag drar mig bakom örat. Lite längre upp bakom örat och ner.

      Hur tvättar du ditt ansikte?

      Jag har haft samma bakom örat, uppåt. Kom på att det beror på mina solglasögon, liksom att det blir varmt och mögigt där när plasten ligger emot huden haha… tvättade med tops dränkt i sprit och nu kör jag ansiktsrengöring där med.

    Kan vi snälla diskutera mamma som skrivit ett inlägg om sin vårdnadstvist och postat video med pappan? Mansbebisar har delat inlägget.

    Den här pappan har alltså fått boendet fastställt vid två tillfällen. Mamman väljer då att skriva det här inlägget för att få stöd, men det hon inte inser är vilka konsekvenser det kommer få för henne. Kvinnan kommer med största sannolikhet bli av med umgänget och inte få se sitt barn på flera år (om inte längre).

    Hur kan man – som @mansbebisar – dela vidare inlägget och aktivt bidra till detta föräldra-självmord? Det är inte rätt väg att gå!!

    Jag har inget behov av sex? När jag ligger med nån gör jag det för att det är typ… socialt normalt, så man kan prata om sina ligg? Typ så? Jag har kanske legat med fel personer men jag njuter aldrig av något och har testat oralt analt vaginalt olika ställningar osv. Dock aldrig legat med någon jag varit riktigt kär i, och inte legat så mkt. Kanske det kommer?

      Det där går nog i perioder och sen har ju folk olika mycket driv när det kommer till sex. Njuter du själv, eller har du noll intresse av det också? Misstänker att om du faller för någon riktigt rejält så kommer det att hjälpa. Äter du p-piller eller någon annan medicin? Det kan också påverkar sexlusten.

      Skit i att vara så normal dåråh! Vänta på kärleken eller tills dui verkligen får lust dåråh.
      Onanerar du själv då, det är ju sex det mäh.

        Svar till både dig och m så onanerar jag själv, kollat porr, testat sexleksaker men noll intresse. Har p stav men intresset var likadant innan.

        Kanske kommer när jag faller för någon, som du säger m

    Vad kan vara lämpligt o skriva till ett ons man tyckte verkade lite mer intressant? ?

    Jag avvaktar ngn dag för o se om han hör av sig. Vi gjorde inget idag på morgonen förutom att prata och jag tycker han var rolig och grymt snygg. Så har inga stora förhoppningar men heller inget att förlora ??‍♀️

      Om du skriver om meningen ”Hörrudu din gamle get, ska vi inte ta och ses igen?” med egna och inte fullt så korkade ord så blir det säkert jättebra. Det behöver inte vara så krångligt.

        Sant. Jag är den mest överanalyserande människan i södra Sverige.

          Jag kan hjälpa dig med analysen:

          Antingen så tyckte han att du också var intressant så han vill ses igen, eller så tyckte han det inte. Vad du skriver till honom i efterhand kommer aldrig vara det som avgör om han vill ses igen eller ej.

            Jaa, är man intresserad blir man ju bara överlycklig om den andre hör av sig öht ?
            Du ger ofta så lugnande och bra svar Victor! ???

              Och ändå kan folk inte minnas hur man stavar mitt namn?! 😀

      Jag hade nog skrivit just det, alltså att du tycker han verkar intressant och att du är öppen för att ses igen?

        Japp, jag krånglar till saker o tänker dör mycket ?

      Lätt att vara överanalyserande (om du är kvinna så är ju det lite av vår specialitet 😉 )
      Tycker du kan skriva något ärligt och enkelt bara som de andra sagt, och svarar han inte eller vill han inte så är ju inte dte hela världen ju egentligen. Man måste våga för att vinna! 🙂

      Skriv att du bjuder på pizza om han vill ses nån dag. Säger han nej är han uppenbarligen en idiot ändå.

        Ja varför inte!
        Ja förmodligen, speciellt om man kastar bort ngn som mig liksom ??‍♀️

    Brukar baby-shower vara ngn speciell veckodag?

      Bara på tisdagar

      Vill man att många ska ha möjlighet att komma brukar nog en lördag eller söndag vara bäst, om man inte är ett kompisgäng där många jobbar just helg.

    Är det mycket att väga 62 kg till 173 cm??

      Nej.

        Känns som det är för mycket 🙁

          Du kan ju räkna ut ditt BMI om det känns bättre? Det är helt normalt att väga så mycket med den längden. För övrigt sitter ingen del av ditt värde i hur mycket du väger.

      Jag väger 65 och är 155. Är det någon hjälp? Jag är inte tjock. Du är inte tjock. Vikt är bara en siffra.

      Låter ganska lite.

      Nej! Väger 70 till 170 cm och jag ser varken är eller ser överviktig ut!

      175, väger 68 kg ”utan” muskler. När jag tränar mer väger jag runt 72-74kg.

    Är det inte någon mer än jag som tänkt på att LadyDahmer alltid tenderar att ha EN bästakompis åt gången? Förut var det Cissi W och hon som var sådana supernära vänner, sedan blev de osams…därefter var det mycket hon och Anna ”apan satt i granen” sedan en annan tjej minns ej hennes namn och nu denna ” faymeelmen” (instagram) som hon för närvarande är så himla bundis med.

      Jooo…undrar vad som händer med Anja som hon brukar podda med om hon och fayme ska starta egen podd

        Förstår inte hur hon Anja kunnat vara med i podden alls ärligt talat. Hennes ’analyser’ är pinsamt simpla.

          Men lady Dagher tar över väldigt mycket typ känns som hon är bossen

      Typiskt psykopat och/eller narcissist-beteende.

        Av lady dahmer?

        Okej hobbypsykologen.

      Jag har tänkt det också och tycker hon blivit alldeles för barnsligt tramsig i nya vännens sällskap.

      Tycker de är ofräscha också. Bryr mig inget om vikt eller utseende men vännen röker och ja de ser allmänt riktigt ofräscha ut.

        Det känns som att hon lägger upp myclet på story som är internet men inte så kul för resten

        Hennes nya vän är typ hälften så gammal

        Håller med, riktigt sunkiga och slabbiga bägge två. Jag bryr mig inte heller om vikt men hela framträdandet av de bägge osar verkligen, hu 🙁

      Har också reagerat på det! Dagen efter att det kom fram att det varit strul på gardet, så träffades kajjan, Lady D, fayme och anja och var ut och åt och hade trevligt, men cissi var inte bjuden. Som en käftsmäll mot henne. Tyckte jag var riktigt oschysst.

      Anna Suvanna ”apan satt i granen” skrev ju en bok om träning, inte populärt hos Lady Dahmer uppenbarligen, eftersom hon skrev inlägg efter inlägg om ”bantning” just i den vevan, sååå pinsamt uppenbart varför. Anna reagerade ju också på det.

      Varken Cissi eller LD verkar kunna behålla en vän över tid, undrar varför? 😉

        Jag tänkte också på det, eller kanske mest att Anna ”apan satt i granen” samtidigt skrev på sitt insta att hon måste ta tag i sin vikt, p g a att hon ej mår bra av den. Det om något är något som LD inte tål. I samma veva börjar hon gaffla i inlägg efter inlägg om fatshaming och bantning. Det verkar inte som att hon och ”apan” umgås alls längre mer än möjligen på instagram.

    Någon här som vet om det finns en utbildning som lågstadielärare som är helt på distans? Utan att behöva åka till skolan alls obligatoriskt.

      Varför distans?

      Det tror jag knappast. Hälften av utbildningen är väl praktik i skolor?

      Kolla högskolan dalarna och högskolan gävle.

    Är det bara jag eller känns det som alla stockholmare luktar fis?

      Det är eventuellt mitt fel…

      Hur vet du att det är fis och inte bajssvett?

        Va?

      De är veganer hela högen och det vet man ju hur de luktar.

        Inte lik och sur mjölk som ni allätare?

    Klara doktorows senaste inlägg på insta ????

      haha hon driver bara med KZ va?

    Måste skriva av mig. Håller på att tappa det litegrann. Första gången jag gör det angående mitt liv här inne. Känns lite skrämmande.. Men jag börjar känna, att enough is enough nu. För det första är jag kroniskt sjuk, (med diverse diagnoser) sjukpensionär, har assistans och lever på morfin av olika slag för att överleva. Har de senaste året förlorat hälften av mina vänner för att jag inte lever som dem. Känner mig otroligt ensam mesta delen, och förstår inte varför jag lever öh. Lever dom flesta dagarna för min lilla mops ❤️ känns oftast bara som att jag existerar.. Andas. Domhär känslorna stärktes efter att jag miste min allra bästa vän, min syster 2016 endast 24år gammal. Hon och jag gjorde allt ihop, hela tiden. I den takten vi orkade. Och vi skulle göra det tills vi var gamla och grå. Halva jag dog den dagen, men jag lova henne att fortsätta orka för hennes skull.

    Och den senaste tiden har det varit ett helvete i familjen! Min mamma är mitt allt, min bästa vän, min pelare. Och min pappa är.. Min pappa. Ja, vi har en sjukt ytlig relation och han är en otroligt knepig människa att ha o göra med stundvis. Elak och egocentrisk och behandlat mamma som en piga från 20 talet. Men han älskar mig, och min mamma nånstans inom sig. Och ja, han är ju min pappa. Han har fina sidor också såklart, men jag kan inte förlåta honom för hur han behandlat mamma. Skiter i mig själv, men han har gjort mamma illa och det accepterar jag inte. Orsaken varför jag inte gjort hus i helvete för hans beteende är för att mamma levt under samma tak och det är hon som skulle fått ta all skit om jag yttrat mig. Och idag kom dom ut med att de ska skilja sig. De ha varit tillsammana i 30år. Och jag är så orolig över mamma tillika som jag är lättad och glad. Hur hon ska fixa det, ekonomiskt, hitta bostad, hon mistar bilen och har inte råd med en egen. Hon har levt i ett järngrepp och tror inte längre på sig själv. Lättad, chockad och sorgsen. Känslorna går runt som fan. Ångesten?! Allt förändras nu! Alla familje minnen också. För det fanns fina stunder också där bland med. Fyfan.. Men också taggad och lättad som sagt.

    Aja, vet inte vart jag ville komma med allt, men bara skönt att få spy ur mig litegrann! Att ha nånstans att avreagera sig.

    (Obs! Min närmsta vän lämna sin kille idag också. Är det 2019 som kvinnora gör sig fria från dåliga män?!)

      Kram, det löser sig <3 Kan inte din mamma bo med dig tills hon löst bostadsbiten? <3

        Tack snälla ❤️ vi ska hoppas på det bästa! Och att mamma får tillbaka sin självkänsla. Det är inte lätt när man bott med en som total söndrat en psykiskt. Nu äntligen får hon ett liv. Även om det känns fruktansvärt tufft. ✨

        Ja vi har pratat om att hon får flytta till mig närsomhelst, om det är så att vi inte hittar nåt boende relativt snabbt. Jag bor stort så det skulle inte va nåt problem alls. Men vi ska hålla tummarna! som då också är relativt i bra pris också! ??

        Gud så skönt att få skriva av sig. Även om det bara var en massa svammel, så var det välbehövligt. ❤️

          ❤️

    Har ni sett att Klara doktorow postat ett liknande inlägg som Katrin gällande en DJ som slängt ut henne ur båset? Någon som vet om det är någon ny form av Metoo i den branschen som är på g eller??

      Hon driver nog bara med Katrin..

        NOG? Hahahah det är ju kopierat rakt av.
        ”Jag bakar morgonradio”

    Den här kommentaren kmr nog många shamea, och ni kmr tror jag är dum i huvudet men.

    . Har inte lyckats med något i mitt liv, kommer från väldigt dåliga förutsättningar och har liksom varit ”set up” för och misslyckas hur mycket jag än anstränger mig. Bär Med mig ett bagage av sexuella övergrepp som barn, utanförskap, fattigdom, alkoholist far och deprimerad mor. Lider av psykisk ohälsa, kronisk sjukdom men trots det så tappar jag aldrig hoppet 100% fastän jag, som realisten jag är – är begränsad i hur mkt jag kan göra utifrån mina egna förutsättningar.

    (Det är inte mindset – allt det jag byggt är ett mirakel att jag har. Min utveckling och mina åstadkommande är jag väldigt stolt över. Även om de kan ses små av andra)

    Lever ett vanligt liv som jag uppskattar . Har det bra. Bor i en fin lgh. Har ett roligt jobb och en underbar partner. Jag är stolt och glad. Men någonstans vill jag Ha mer? Mestadels för att jag har ett barn nu. Och är alltid rädd för att inte räcka till. Min son har det mycket bättre än jag hade det meen Jag önskar han hade mer. Och med det menar jag inte leksaker, kläder eller sånt utan..

    Jag vill att min son växer upp i ett lugnare område än det vi bor i nu.

    I vad jag från mitt perspektiv ser som en frisk miljö. Just det här skrämmer skiten ur mig.
    Men det finns inget jag vill mer än att få vara hemma med min son och inte behöva ta honom till förskola när han är så liten och sårbar, men måste ju jobba …

    Jag har tänkt på vad jag skulle kunna göra för att få mer tid med min son och ha ett till barn, vilket jah vill men inte riktigt vågar pga mina ”tänk om” och att rädslan att faktiskt inte räcka till, inte kunna ge dem trygghet

    Jag tänker automatiskt influencer för de jobbar hemifrån och kan ungås med sina barn samtidigt som de tjänar in pengar och kan ge dem ett bra liv ur ett (ekonomiskt) perspektiv. Men det är inte något man bara blir. Eller?

    Självklart vet jag att pengar inte är allt: det handlar mer om att jag skulle önska mig en framtid som är så olik det jag kmr ifrån som möjligt. Men här står jag; inga talanger, inga hobbyn, ingen inriktning, en vanlis – och jag avskyr det.

    Vad gör man?
    Ärligt talat vet jag inte vart jag vill komma. Men det är det här som försiggår i mitt huvud här och nu. Livspusslet. Och hur man räcker till i
    Världen när man börjar som halv

    Vad kan man jobba med, vad kan man plugga eller på lättast sätt komma upp i en bra position.. branscher? Etc som tillåter ett liv där jag kan umgås med mitt barn ä. Arbeta hemifrån osv?

    Kom med tips,’förslag, tankar, kramar, vad som

      Du vill inte bli influencer om du lider av psykisk ohälsa.

      Stor kram från mig!

    Någon med erfarenhet av sugardaddy?

    Är det någon som lever/ har levt med någon i depression? Har förstått efter några år ihop att min sambo är deprimerad. Att han alltid varit det. Jag vet varför han är det, men eftersom det är pga väldigt traumatiska saker tidigare i hans liv är det svårt att prata om. Hur gick det för er?

      Min kille var deprimerad pga jobbet för några år sen, den perioden var så tung och han gjorde knappt något annat än sov den första tiden. Jag sa åt honom att om han vill prata så är jag där, men jag pressade inte på honom ellet nåt sånt. Ibland kunde han berätta om något han kände, då pratade vi om det så länge han ville. Han var tillbaks på jobbet efter några månader, man märkte att ju mer han hämtade sig från depressionen så desto mer som vanligt blev han, han skojade faktiskt och ville meka på bilen t.ex. Hoppas det blir bättre för din sambo också <3

      Jag är den deprimerade. Min sambo har varit ett stort stöd. Men jag har varit tydlig med att om han tröttnar på situationen så ska han inte stanna pga skuldkänslor.
      Om din sambo är långvarigt deprimerad + trauman i bakgrunden så behöver han med stor sannolikhet behandling för att bli bättre. Terapi och ev medicin. Och han behöver rätt terapi. Där kan du verkligen stötta och hjälpa med att hitta rätt inom vården. Men det ligger inte på dig att göra honom ”frisk”. Kram

    Bra jobbat av the real hmm, lyckats förstöra stämningen i ytterligare ett kommentarsfält..

      *skakar på huvudet*

        Up and down.

          Nej. Fram och tillbaka. ?

        Hoppas dina hjärnceller hamnar på rätt plats då..

          ..men sån tur har du troligtvis inte..

          Apropå hjärnceller. Du inser att över 800 kommentarer kommer från övriga här på ÖS.
          Alltså ca 90% är från någon annan än mig…?

            Ja, för det är ju du och nio andra personer som skriver här..?

            Ƭĥe real Hmm, du har skrivit långt över 100 kommentarer här i natt mellan klockan 20 och 07.

            Elva timmar kontinuerligt, i snitt 10-12 kommentarer per timme, dvs en var femte minut.

            Rimligt beteende? Lång toakö i ditt fantastiska liv?

      Anonym 01.37
      Dina bidrag till kommentarsfältet är endast att konsekvent skriva nedlåtande kommentarer om en specifik skribent, hur tycket du att det bidrar på ett konstruktivt sätt. Det blir bara massa blaj. Och ja, är fortfarande övertygad om att du är rätt ensam om ditt beteende.

        ??

        Åh tala gärna om för mig vilka av alla anonyma kommentarer som är skrivna av mig!

      Nä, det är ju DU som beter dig som ett barn. Helt ok om du faktiskt är ett men inte ok om du är över 12.

      Jag har inte alltid samma åsikt som TRH, men så är det i livet. TRH blir ju påhoppad till höger och vänster utan att folk ens besvärar sig med att läsa vad hen skriver. Ett ”bra” exempel på försök till översitteri finns lite högre upp i kommentarsfältet.

        Det handlar till slut om att man liksom bränt sina broar när men upprepade gånger misslyckas med att behandla sina medmänniskor med respekt.

          Enkel lösning.
          Sluta säg något alls.
          Sluta och var otrevlig.

          Just walk away!

    Känner mig så jävla ledsen och nere. Fått reda på att jag utvecklat en endometrioscysta vid ena äggstocken. Jag är 30+
    Den upptäcktes förra månaden och eftersom jag var hos gyn i mars och inte hade det då så menar hon att cystan/endometriosen inte kan vara äldre än någon månad. Hon mätte den till 3cm. Gick tillbaka igår och den hade redan vuxit 1,5-2cm.
    Har aldrig någonsin lidit av mensvärk förens nu. Har så svårt att ta in att jag nu har endometrios helt plötsligt. Vet inte vad som väntar mig riktigt. Kommer jag få fler cystor, menssmärtor, svårt att bli med barn? Vet att det finns värre saker i livet men just nu kännes allt bara hemskt jobbigt…

      Du det kommer bli bra tror jag. Du har fått en diagnos och nu kan de ha koll på dig. Och det är verkligen inte säkert att detta kommer påverka hur lätt du kan få barn.

      Var bara ihärdig med att de ska hjälpa dig så tror jag allt kommer lösa sig. ?

      Från en som har det och lite till. Stå på dig i vården för att få rätt och snabb hjälp. Jag fick lida alldeles för många år i onödan pga okunskap hos vissa vårdinstanser.

      Du får ett jättesent svar nu, men kanske ser du det. Att få en diagnos ÄR jättejobbigt, och trots att jag själv har endometrios så kan jag inte svara på hur det kommer bli för dig – det är ju olika för alla. Stå på dig så att du kan få en bra behandling, både hormonell som bromsar och adekvat smärtlindring. Det finns massor med konton på Instagram från andra med endometrios som både peppar och tar upp frågor liknande dina. Du är inte ensam <3

    Vet att förmodligen ingen hänger här inne den här tiden på dygnet, men jag vill bara skriva detta här för att… ja… erkänna det för någon.

    Jag mår så jävla dåligt. Jag har alltid mått dåligt och jag tror att jag alltid kommer må dåligt. Jag ser ingen mening med livet och jag vet inte riktigt vad jag ska göra.

    Så. Nu har jag sagt det. Nu är det ute. Hej.

      Din vän Viktor är alltid vaken. Vill du ha någon att spy ur dig mer till så kör på bara, jag kan lyssna!

        Jag tror inte ens att du, Viktor, skulle kunna hantera min spya.

          Du underskattar mig… Vilket i sig är lite av en bedrift. Men testa mig! Vad har du att förlora?

            Jag vet att du tror/tänker att svaret är ”Inget”. Men tro mig, jag har såå mycket att förlora på att lita på att någon kanske bryr sig, om ens bara en liten aning.

              Prata med mig utan att tro att jag bryr mig då? Förlorar du något på att jag hör vad som gör att du mår dåligt?

                Förlorar och förlorar, jag har bara svårt att se att du/någon ska kunna förstå. Jag får alltid samma svar, ”Sök hjälp” osv men det är inte så lätt för mig. Allting är en struggle för mig, i synnerhet att prata om mig själv/hur jag mår.

                  Klart min långa kommentar fastnade i modd, så jag tänker att jag spammar sönder camcams fina blogg tills den går igenom. Håll ut, min vän!

                  Jag kan antagligen inte hjälpa dig, men ibland är det skönt att bara ha någon som lyssnar. Jag vet inte vem du är, du kan verkligen vara vem som helst så om det går kan du ju slänga in dina problem hos en påhittad karaktär och på så vis skriva vad det är som tynger dig utan att det kanske känns lika utelämnande och jobbigt? Annars kan jag berätta att jag också är urusel på att prata om känslor, men då kan vi träna på det tillsammans om du vill?

                  Du är inte ensam om att må dåligt. I våras kunde jag inte ta mig ur sängen och jag mår fortfarande långt ifrån bra. Jag vet ingenting om någon mening med livet, men det jag vet är att det kan finnas korta stunder under dagen som är lite mindre dåliga. Till exempel när min katt Plankan väljer att lägga sig på min mage för att sova. Då finns det för ett kort ögonblick en liten mening med min existens i alla fall, och om han kan tycka om mig så mycket att han hellre sover på mig än på soffan eller sängen så kan jag inte vara en genomvärdelös människa även fast det ibland känns så. Och jag vet hur svårt det är att söka hjälp. Och jag vet hur svårt det är att få någon hjälp även om man sökt den. Men jag tänker inte ge upp, och det hoppas jag att du inte heller tänker.

                  Okej, det gick åt skogen. Jag försöker posta en länk med en bild på min kommentar istället!

                  https://imgur.com/33ijN2y

                    (Förlåt förlåt för att jag kapar en seriös tråd, men du kan alltså se de kommentarer du har i modd? Mina skickas iväg utan minsta spår och jag får be en stilla bön att de är i modd och inte på vift i cyberrymden. Ställer mig i skamvrån för att jag kapade er.)

                    Om jag inte grät innan din kommentar (vilket jag gjorde) så började jag gråta nu. Det där med katten got me pga min katt är mitt allt. Jag låter så satans jävla töntig, men hon betyder så mycket att jag inte ens kan hantera det ibland, men hon bor inte med mig och jag tror att jag hade mått lite bättre om hon faktiskt gjorde det. För hon känner av hur jag mår och trots att hon är en jävla primadonna och diva så kryper hon alltid upp hos mig när jag gråter. Hon låter mig borra in mitt ansikte i hennes mage och då existerar ingenting annat. Fan alltså, vilken tönt jag är.

                    Men tack, Viktor. Dina ord berör mig så mycket och jag vet inte riktigt vad jag ska svara. Jag är så djupt nere i fördärvet att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Jag skulle gärna träna på att prata om känslor, men jag vet inte om jag vågar eller kan. Jag vågar ingenting. Och jag kan knappt någonting heller.

                      Det är inget töntigt alls med att älska sin katt. Alla som haft en katt känner nog igen den känslan. De kan vara små jäklar som välter ned saker på golvet och Plankan har säkert ätit upp mobilladdare till ett värde av 2000 kronor, men som du säger så finns det något hos katterna som gör att de finns där när man behöver dem. När jag inte kom ur sängen låg Plankan bredvid mitt huvud större delen av dagarna. Gärna platt på rygg, som för att visa att den där fina magen fanns där om jag behövde mosa in ansiktet i den.

                      Anledningen till att jag inte kan prata om känslor är nog precis som i ditt fall att jag aldrig har vågat. Jag har vågat det så lite att jag intalat mig att jag inte kan, och saker jag inte kan utsätter jag mig helt enkelt inte för. Men mitt bland alla usla psykolog-besök har jag faktiskt träffat en bra tjej som gett mig tipset att jag ska våga prova saker jag tycker är lite obehagligt. Inte i någon större mängd, men lite lagom. Med tiden kommer det bli mindre obehagligt, och om det någon gång senare kommer en situation där jag måste kunna utsätta mig för detta obehag så har jag gjort det lite enklare för mig. Så jag tänker, varför inte försöka lära sig att prata om känslor med dig då?

                      Du behöver inte bestämma någonting idag, men om du någonsin vill prata med mig så vet du att jag finns. Hela jävla Sverige har snart min mailadress, så du kan få den också:
                      viktorjansson@hotmail.com
                      Vill du vara mer anonym än via mail så kan vi börja enklare än så på valfri chatt-app.

                      Kom igen nu kommentaren fastna inte i modd!!!

                      Heh! Den gick igenom. Känns som att jag lurat systemet!

                      Igenkänning på katten från 40 + ? har ej katt nu men hade hela min ungdom och tidiga vuxenliv. Det var min absolut största tröst och trygghet som slickade mina tår när jag grät. Kan fortfarande känna henne efter att hon varit borta i 20 år på nätterna vid mina ben ibland.

                      Kan din katt inte bo hos dig ibland?

                      Tårar menar jag givetvis med katten.

                      Din kommentar har ingen svarsknapp, Viktor. Så jag svarar här och hoppas att du ser den fast den (antagligen? vet inte riktigt hur det blir) hamnar över din.

                      Min katt (önskar att hon hade ett lika unikt och coolt namn som ”Plankan”, men hon för nöja sig med att… inte ha något namn alls… ja, jag är en hemsk kattägare jag vet, alla som hör att min katt inte har något namn säger det) är expert på att klösa sönder gardiner och dukar – fast hon vet att hon varken får hänga i gardinerna eller vara på bordet. Katter är det absolut finaste vi har. Jag önskar och hoppas verkligen att jag blir en crazy cat lady när jag blir gammal.

                      Ja, jag relaterar. Eller… grejen med mig är väl snarare att jag faktiskt prata om känslor, jag öppnade mig för folk jag trodde att jag kunde lita på, och fick tillbaka ”Du vill bara ha uppmärksamhet” och ”Jag har aldrig brytt mig om dig, jag började bara prata med dig för att jag var uttråkad” och ”Varför tror du att någon skulle bry sig?”, bland annat. Och efter det slutade jag liksom.
                      Jag förstår vad du menar men att man ska utsätta sig för saker man tycker är obehagligt, men jag vågar inte. Än. Jag har som alldeles för mycket att förlora. Om du vill överkomma ditt obehag att prata känslor genom att prata med mig så är jag up for it, though.

                      Jag måste verkligen försöka sova nu, för jag tror och hoppas att min ångestattack ska ha gått över tills att jag vaknar igen, men jag… mailar dig. Tror jag. Kanske. Jag hoppas att jag vågar. Annars… kanske jag sträcker ut en hand under ett annat ÖS.

                      Tack, som fan. Alltså verkligen. Du har fått mig att gråta ännu mer, men du har även gjort mig lite lugnare. Tack. Igen. (Och jag hoppas att inte den här kommentaren fastnar i modd…)

                      Skriv under vilket inlägg som helst om du mår jättedåligt så kan någon chatta med dig när du vill.

                      Och som svar till 40+aren, så nej… tyvärr kan hon inte det. Hon är utekatt och bor hos mina föräldrar mitt ute i skogen, där hon har x antal hektar skog och mark att röra sig fritt i och jaga och klättra i träd och leva livet. Jag bor på 38 kvadratmeter relativt centralt i min stad och skulle aldrig kunna släppa ut henne här (främst för att hon är väldigt rädd och harig av sig, minsta lilla ljud så sprätter hon till och okända människor är det värsta hon vet). Har tagit hit henne en gång (för mina föräldrar var iväg och jag var tvungen att vara hemma) och då satt hon bakom soffan i över ett dygn innan hon kom fram, sedan gnällde hon konstant i ett dygn (hon gnäller verkligen aaaaldrig annars, hon kan inte ens jama riktigt, haha) innan jag tog med henne hem igen. Så vill liksom inte utsätta henne för den stressen tyvärr 🙁 önskar verkligen att det gick dock.

                      Förstår ❤️

              Baserat på hur Viktor skriver och beter sig i kommentarsfälten, så är han en schysst kille. Så trevlig och förstående och det går att göra en lång lista, som t.ex. synonymer till schysst.
              https://www.synonymer.se/sv-syn/schysst

              Viktor kan du garanterat lita på.

                Ja, jag vet. Men det handlar liksom inte om det. Alla som någonsin varit ”schyssta” och ”pålitliga” har svikit mig. Och därför är jag så negativt inställd och blir defensiv så fort någon försöker sträcka ut en hand.

                  Jag ska absolut inte påverka ditt val men kan ge dig råd (det är jag som är 40 + nedan). Har också blivit bränd av alla jag litat på under lång tid och känner igen känslan. Jag kan bara ur egen erfarenhet säga att samtal och tid är det som hjälpt mig och att ha en sysselsättning eller hobby som känns kul. Sen, en dag i taget.

      Jag är här och läser vad du skriver. Försök ta reda på varför du mår dåligt och se om du kan göra något åt det. Sök hjälp av vården, vänner och familj. Troligtvis känns det lite mindre dåligt nu när du fick det nedskrivet. Kram.

      Hej!
      Jag är också här.

      Vill du utveckla? De flesta har känt någon gång att livet inte har någon mening. Framförallt i tonåren. Så du är inte ensam.

      Jag tror att det är den eviga frågan för hela mänskligheten varför är vi här. Vad är vårt syfte. Mm.

      Också varför så många lätt söker sig till religion.

      Det är också en ny myt att alla ska vara så lyckliga hela tiden. Så är det ju inte och vi är inte ens skapta biologiskt att vara det för då hade vi inte strävar efter att undersöka mer, skaffa oss ny mat etc.

      Det är alltså biologiskt korrekt att du känner så. Lyckan är till för att belöna dig tillfälligt när du åstadkommit något.

      Också därför, tror jag, som många blir lyckligare ju äldre de blir för de är ju mer eller mindre färdiga med de stora sakerna de ska åstadkomma och då belönar vår biologi oss också med att bli mer jämnlyckliga.

      Hoppas så att den här inte hamnar i modd pga lång…?

        Det är inte ”någon gång” för mig dock. Och jag är ingen tonåring. Jag är 26 och jag har mått dåligt sedan jag var barn. Första gången jag skadade mig var jag tio. Jag är förstörd och jag tror faktiskt inte att jag någonsin kommer kunna bli hel.

        Ibland accepterar jag det, ibland (som idag) kan jag inte acceptera det. Jag skulle nog egentligen vilja dö, men jag är en mes och så även i det här fallet. Tyvärr.

          Jag är över 40 och har mått mycket dåligt i episoder av olika skäl. Berätta vad du gjort hittills om du vill, har du sökt hjälp? Har du familj eller vänner du kan prata med? Har du testar chatta på forum ex MIND?

            Jag har sökt hjälp, det var ett par år sedan dock. Jag blev rätt dåligt bemött och efter det varken vågar eller orkar jag söka hjälp igen. Jag har otroligt svårt att prata om mina känslor och känner att det inte är värt det. Jag har varken vänner eller familj att prata med, nej. Mina föräldrar viftar alltid bort mina känslor och mina vänner förstår inte. Jag har provat att chatta men fått sådana tafatta svar att jag bara blev irriterad. Förstår att det bara är volontärer osv och det är jättebra att de finns, men mina problem är nog för stora för dem att kunna hantera och det förstår jag.

              För mig tog det tre ggr i terapi/samtal tills jag hittade en person jag kunde anförtro mig åt, dvs tredje gången. Det är kämpigt men så mycket värt att få en bra samtalspartner. Det tar också 2-3 ggr tills det lossnar lite. Kan du tänka dig att prova igen?
              Hur ser ditt liv ut annars? Gör du något som du tycker är kul?
              Vet du vad det beror på att du mår så dåligt?

                Jag har gått igenom ett och annat som jag inte heller kunde få stöd av hemifrån (de var en del av det) och hade vänner som hade egna problem delvis. Det och att jag väntade med att hitta någon att samtala med gjorde att allt blev mycket jobbigare. Idag har jag egen familj, vänner som vet allt och förstår, ett jobb jag tycker om och det räcker bra så. Jag trodde aldrig att jag skulle komma så här långt, det var nattsvart mycket länge. Självklart kommer dåliga dagar och perioder ibland men de är färre.

                Jag kan tänka mig, ja. Men jag vet inte om jag orkar. All min energi går liksom åt till att överleva. Snart börjar plugget också och då kommer all energi gå åt, inte bara till att plugga utan även att låtsas att jag mår bra inför alla jag möter.
                Jag har en hobby, något jag älskar att göra och som får mig att må bra. Men jag kan inte göra det för tillfället dels för att jag inte har råd och dels för att mitt mående påverkar det. Eller ja, mitt mående påverkar synen på mig själv och min kropp vilket i sin tur påverkar att jag inte vågar/kan utföra min hobby, för det handlar väldigt mycket om hur kroppen ser ut och beter sig osv. Luddigt svar, jag vet. Men det är så det är för mig just nu…

                  Pluggar du något som du tycker är kul?
                  Finns det möjlighet att studera i långsammare takt?

                  Jag tycker inte du behöver låtsas att du mår bra. Det är ok att säga att man inte mår bra. Och om man inte vill ha frågor så säger man det. Det hjälper ibland att säga det högt. För andra kan det vara viktigare att inte säga för att särskilja på olika roller/umgängen. Men tror mer på det förstnämnda.
                  Och med åren har jag lärt mig att den förståelsen andra kan visa hjälper en i längden. Den kan komma från oväntat håll. Finns det kurator på skolan du kan gå till?

                  Skulle det underlätta om du skrev ett brev till din familj och vänner om hur du mår?

                  Kan du utföra din hobby i någon mindre skala eller på annat sätt för att ändå få göra det?

                  Du nämner att du pluggat, finns det någon förening som du skulle vilja vara med i för gemenskap och för att träffa nya människor? Ibland är det lättare att prata om saker då.

          03:26
          Med risk för att det kan tas fel. Men du är inte så trasig. Din biologi säger inte emot ditt månde. Du är bara inte på den plats i livet där du känner dig hemma.

          Jag skriver inte detta för att förringa hur du känner utan få dig att känna att du inte är så fel på det.

          Jag är dock väldigt dåligt insatt i psykisk ohälsa så den biten vet säkert andra betydligt mer om.

          Men jag lyssnar gärna ändå. ?

        Fint svar. Du kan när du vill.

          Och jag vill för det mesta.

          Du borde fått ett tack här men din eftersläng lämnade en bitter smak. Fundera på den.

            Glad för det första. Det andra lämnar jag utan kommentar under denna tråd.

              Tar det som att du antigen menade att det skulle ge nått bittert alt inte tar ansvar för vad du sade.
              I vilket fall tappade jag intresset för vilket.

      Den största meningen, kanske den enda, med livet än den biologiska. Att vi ska säkerställa en ny generation genom att föröka oss. Rent krasst alltså.

      Meningen med just ditt liv måste du skapa för dig själv.

      Vad har du för drömmar om framtiden, stora som små? Vad får dig att må bra? Att må bra är ju något du måste ta tag i för att komma framåt. Jag har mått dåligt i säkert halva mitt liv, mest pga andra människor som verkligen inte behandlat mig väl. Men jag har aldrig släppt mina drömmar utan gett mig fan i att lyckas nå mina mål trots allt.

      Försök nå dina drömmars mål. Sätt upp riktlinjer. Skriv ner på ett papper och börja med ditt välmående först. Glöm inte att välmåendet kommer ju tillfredställelse du får av att klara stora som små mål.

      Älska dig själv. Detta är något jag kämpat med. Men idag är jag min bästa vän och tänker bra tankar om mig själv.

      Jag har aldrig sökt mig till vården när jag varit mest uppgiven och mått dåligt utan istället valt att ha bra människor runt, en fantastiskt livskamrat bl a och vänner som man kan prata med om allt, och försökt sålla ut andra som får mig att må dåligt.

      Ett steg i taget ❤️

    Vet att förmodligen ingen hänger här inne den här tiden på dygnet, men jag vill bara skriva detta här för att… ja… erkänna det för någon.

    Jag mår så jävla dåligt. Jag har alltid mått dåligt och jag tror att jag alltid kommer må dåligt. Jag ser ingen mening med livet och jag vet inte riktigt vad jag ska göra.

      Vi har svarat dig högre upp??

    allvarligt. 976 kommenterar och 80% är skrivna av THR. HELA NATTEN???!!! A

    Kan du snälla camcam blockera henne från din blogg. Det börjar bli helt galet med hennes kommentarer och bråk med alla andra. Kunde inte ens läsa ÖS nu på morgonen

      Samma här. Människan har tagit över hela kommentarsfältet.

        [Borttagen kommentar]

          Och som vanligt så är det bara kommentarer OM trh som raderas… Finns en hel del sagt AV trh som också borde raderas.

      Men SLUTA!
      Den här typen av kommentarer borde tas bort! Framför allt den under som antyder någon form av mani – läs på om du ska leka hobbypsykolog!

        Men snälla, man måste väl få tycka att hennes mängder av milslånga diskussioner om småsaker med folk är oerhört tröttsamt?

        Jag tycker också att Camilla ska blocka (eller åtminstone modda henne) tills hon kan bemöta andra vuxet och trevligt här inne. Får man inte tycka det?

          Tycker du att du beter dig vuxet och trevligt? Det är lätt att hoppa över kommentarer som är skrivna av en med ett ”öppet” namn. Lättare än att sätta sig och skriva nedvärderande om någon.

            Vad har jag skrivit som inte är vuxet och trevligt här inne? Du kan gärna peka ut ett par av mina kommentarer så kan jag säga vad jag tycker om mitt beteende där. (Och nej, det var inte jag som skrev kommentaren kl 8.00)

      Eh nä. 80% är ej korrekt. 97% är skrivna av mej som anonym, jag är också anonym 08.00 här ovan.

        Nope. Vi är flera anonym som står för innehållet. Fint att försöka ta åt dig äran för allt.

          ??

    TIPS på era bästa deodoranter mottages tacksamt!

    Med vänlig hälsning

    Nervös skolfröken

      Rexona maximum protection, den blå. Med vänlig hälsning, en annan skolfröken

      Jag kör Bellas count on me, tar emot att köpa hennes produkter men den är en av de bästa jag provat. Tar även absolut torr 1-2 ggr/vecka. Annars biotherms deo, minns inte vad den heter nu.

      Vilken deodorant singelstreck för män. Funkar bättre än för kvinnor

      Vichy med turkos kork. Bäst av dem alla!

    Jag ska börja CYKLA till jobbet (ca 1 timme enkel väg). Vad bör jag tänka på?

      Hjälm. Deodorant så du inte förpestar din arbetsplats med svettlukt.

Comments are closed.