Se upp i backen med Petra Tungården

Flyttade även upp midjan ytterligare några centimeter efter första provet, så den riktar allt strålkastarljus precis dit man vill. Overallen sitter superslimmat, utan att man får klaustrofobi då den är tillverkad i följsamt softshell-material med fleece på insidan.
[…]

Man får verkligen en trevlig siluett i den här modellen.
[…]

Men de här skidbyxorna är MAGISKA! Riktigt höga i midjan med hängslen och den kortare dunjackan kapar midjan perfekt. Man kan även vika in mudden, så det bara blir de höga byxorna tillsammans med den korta puffdunjackan – det är så jag kommer att bära den.
Då får man riktigt farliga former, haha. //Petra Tungården

Petra Tungården signalerade för ganska längesedan att hon skulle designa en kollektion för märket 8848 ALTITUDE och nu visar hon upp sina tre skidoutfits.
Fokuset verkar helt ligga på getingmidja, siluett och farliga former snarare än funktionalitet, men kanske behöver man inte väja år 2019?

För vad hände med torr och varm i skidbacken?
Det känns som viktigare punkter än farliga former, om man nu faktiskt tänkt sig att åka skidor. Kanske är Petras outfits mer för de som ämnar hänga på Afterski snarare än i pisten?

223 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Flipp eller flopp?

      Flopp.

        Hade inte Bella också några sjukt tighta skidkläder i camelfärg förra året. Hon sågs styla i backen men ngn skidåkning sågs inte till. Sen hade hon dessutom hjälp från personal att ta på pjäxorna! ??‍♀️

          Självklart hade hon det, hela outfiten var fel, som allt annat.

      Kan väl inte bli annat än flopp om man enbart kör på att behöva vara snygg i en skidbacke..?

        Vadå ”enbart vara snygg”? Var någonstans står det att det är det enda dessa skidkläder duger till

          Det står naturligtvis ingenstans, men min erfarenhet är att skid- och vinterkläder snarare marknadsförs med hur väl de står emot kyla, vind, fukt osv. Allt som står här är ju att det är fleece inuti och att man får en snygg kropp. Därav är det inte orimligt att anta att kläderna främst är tillverkade för att man ska se snygg ut i dem, snarare än att man ska vara varm och ha en hög komfort.

            Undra hur de sitter på mig 160 cm och knubbig ???

          Rent spontant tänker jag att det inte är så praktiskt med jättetajt overall. Svårt att röra sig, knepigt att ha många lager kläder under och ingen isolerande luft, bara uteklimatet nära kroppen.

            Stretch?

              Stretch Eller inte: det som håller en varm är den varma luften mellan klädesplaggen. Inga luftfickor, ingen särskild värme alltså. Och i de där kläderna är det nog inte så mycket utrymme för luftspaltar haha

    Frågan är, hur är de att åka i?

      Åka? Du menar skidlift till topprestaurangen?
      Funktionalitet innebär att plagget ska vara tåligt vid after ski om man råkar välta någon dryck över byxorna.
      Dessutom bör de vara lätta att knäppa upp om man ska sitta länge i hotellets bar efter dagens utflykt för bastant lunch och efterföljande drinkar i pisten.
      Alla skidplagg ska naturligtvis medverka till att man får en ”trevlig siluett”. Det gäller förstås alla plagg man tar på sig. Från t-shirt till balklänning 🙂

        ?????

        Precis, Petra och hennes målgrupp kan troligtvis inte ens åka skidor. Deras version av skidresa är att posera framför backen i en snortight och iskall outfit, sen är det lunch och party resten av dagen. Så löjliga.

    IL skriver færre og færre indlæg. I 2016-17 skrev hun op til 110 indlæg i måneden. Nu er hun nede på 34 indlæg. Er det påvirkning fra en ny mand i hendes liv eller er hun ved at slippe bloggverdenen?

      Det har väl varit en liknande utveckling för de flesta bloggare, inte bara IL?

        Verkligen. Jonna Jinton har ju typ slutat blogga. Ett inlägg den 12 August och ett den 28…

      Dessutom är Bellas ”redaktionella inlägg” väldigt få. Brukar mest vara skryt om hemmateamets och kockens kvaliteter.
      Nästan allt hon lägger upp nu för tiden är spons, reklam och samarbeten.
      Men hon har förstås problem att skriva om ”den nya kärleken” och även inlägg med barnen är begränsat eftersom hon inte vill visa deras ansikten utan endast deras ryggar. Och Bellas beskäftiga utläggningar om hur hon klarar livet, hudens lyster, jetlag och stressen med jobb och barn bla bla har vi alla hört dussintals gånger redan. Tjatigt 🙁
      Hennes följare verkar ha blivit mer och mer missnöjda och gnälliga det senaste året. Och man förstår varför. Vem vill följa någon som bara prackar på läsarna skräp som alla andra influencers också gör samarbeten om.
      Inte heller en liten båt för en miljon verkar locka fram särskilt många applåder. För att inte tala om hennes lovsång när det gäller tidsbesparande ”privatget”. Men den lovsången tycks ha klingat ut nu åtminstone för stunden.

        Privatget ????

      Det kallas för ”Simon is gone och nu måste jag skriva alla inlägg själv-effekten”.

        Charlotte och Louise verkar dock ihärdiga när det gäller att skriva copy till samarbeten.
        Fast visst märks det att Simon slutat. Jag tror han svarade för de flesta av Bellas ”personliga” blogginlägg.

          Så var de som de flesta trodde, Bella är inte mycket mer än ett skal.

            [Borttagen kommentar]

      Både blogg och Instagram är bara reklamkanaler för de flesta influensers nuförtiden. De lägger upp ”personligt” innehåll som en matta att bygga reklaminslag på, bygga förtroende och igenkänning, och sedan använder de det förtroendet att sälja med.

        You don’t say 🙂

    Vad lik Dessie hon är på första bilden!

    Kläderna är ju supersnygga absolut. Men när jag åker slalom vill jag ha lite mer plats i plaggen, dels för att kunna röra mig obehindrat och även för att få plats med extra lager kläder under när det är riktigt kallt.

      Nej, nu tycker jag du är väldigt negativ.

      men figuren blir inte särskilt farlig ;)))

    Sååå himla trist. Hur många män tänker så när de köper skidkläder? Men kvinnornas fokus ska minsann som vanligt ligga på hur de ser ut, dvs hur sexiga. Hela, jädra tiden.

      Fast nä? Att en person designar kläderna så innebär inte att kvinnors fokus är på det. Tycker skidkläder ser på ett ungefär likadana ut till män och kvinnor. Lite större och roligare utbud till kvinnor.

        Tyvärr så tycker jag mig se det, att fokus som i det hör fallet läggs på utseende. Hon skriver ju det själv: den riktar allt strålkastarljus precis dit man vill. ”Riktiga” skidfantaster riktar uppmärksamheten kring sina skidkläder på helt andra, funktionella saker. Visst kan kläderna ändå vara jättesnygga…. men att som kvinna måsta flytta upp midjan för att rikta strålkastarljuset på sitt underliv och sin stjärt är ju bara eländigt.

          Det var inte vad du skrev. Du skrev som vanligt. Som att det alltid är så. Och det stämmer inte. Skidutrustning är ungefär samma för kvinnor och män.

          ”Hur många män tänker så när de köper skidkläder? Men kvinnornas fokus ska minsann som vanligt ligga på hur de ser ut, dvs hur sexiga.”

            Jag menar i stort. Att kvinnor tyvärr (i vart fall 95% av alla influencers) fokuserar på exakt detta. Att en influencer ”designar” skidkläder med fokus (strålkastarljus till och med) på hög midja för att underliv och stjärt ska vara de framträdande, känns helt i linje med så, så, så mycket idag. Dvs ”som vanligt”. Detsamma gäller t.ex. friidrott – där kvinnor ska hoppa och springa i små, små tighta trosor som de hela tiden måste dra ut ur rumpan (ihop med sand och annat) medan männen springer och hoppar i fladdriga shorts eller tights som når halvvägs ner på låren.

              Du inser att kvinnors kläder i sport är en fördel va? Du vill inte ha stora fladdriga kläder.

                Vill männen ha fladdriga kläder, då? Så märkligt att de inte insett nackdelen. Men hur som helst så menar jag inte nödvändigtvis tighta kläder – jag tränar själv i såna och inte minst inom cykling är det jätteviktigt att inte ha fladdriga kläder som fungerar som segel och bromsar. Jag tänker (inom friidrotten som jag nämnde) att där knappast är en fördel heller med små små små trosor som skär upp mellan skinkorna och som de kvinnliga atleterna ständigt går och drar i. Förutom att rumporna fylls med sand (längdhopp). Männen har ibland tighta kläder även de, men skillnaden i exponering är gigantisk. Och det är inget jag själv hittat på utan har diskuterats även bland de kvinnliga atleterna själva.

                  Som f.d. friidrottare kan jag meddela att man själv vilken underdel man vill ha.

    Camilla, varför är jag i modd? Har det bara blivit så eller har jag sagt nåt fel? Kan gissa att det isf har att göra med cw, men tycker jag varit saklig gällande önskemål om inlägg kring henne.

      Jag vet inte, varken ditt namn eller ip-nummer är moddat. =(

    Känns som trenden att köpa en bokhylla för att INREDA den. Inte för att förvara något, till exempel de böcker man läst eller vill läsa.
    Skidkläder för att posera och vara dekorativ, inte utöva någon form av fysisk aktivitet i.

      Åå för något år sen var det en influencer som sa ungefär att: ”en bokhylla fylld med böcker är så passe och tyder på dålig smak! Nu är det endast intressanta inredningsdetaljer och personliga föremål som ska finnas i bokhyllan.” Och jag blev helt ?????????

        Herre. Gud. Fuck samtiden.

        Ja naturligtvis! De få böcker man äger ska tydligen ligga på ett soffbord o det viktiga är såklart att omslagen är tjusiga. Vem läser böcker liksom..? ?

      Ja, de köpte böcker utifrån hur bra färgen på ryggen passade in i bokhyllan! Vad är det för fel på dessa människor? ??‍♀️

    Hon tror hon är het i sina skidkläder, men det ända jag tänker på är hennes onaturliga ansikte efter alla skönhetsingrepp.

      Är dessvärre böjd att hålla med dig. Det känns så för för flera bloggare, till exempel Isabella Löwengrip för att inte tala om Anna Book, att fokus är oavsiktligt permanent parkerat på något annat oavsett vad de försöker sälja.

        Precis!

          Bianca ser inte klok ut kring läpparna nuförtiden.

            Kajsa Anka är det nya svarta. I och för sig, har ju varit så ett tag. Vad som kommer härnäst? Pinocchio-näsa! Ni läste det här först …

              Åh , Pinocchio! Honom var jag vettskrämd för som barn. Ångesten när näsan blev lång av alla lögner! ?

            Trevlig kommentar, att ni inte skäms och vräka ur er, angående andras utseende, rötet är det.

      Förstår inte.
      Tänker du med ändan?
      Eller tänker du på hennes ända när du ser hennes ansikte?

        Haha kanske det! ??

      Eh, ok jag får lita på dig! Här på bloggen hittar jag mer Svenska influencers än någon annanstans. Kanske mest för att jag inte har instagram osv. Men men snart kanske det kommer (känner mig helt efterbliven här….)

        Instagram behövs inte, allt roligt hittar du här!

      Haha jag blir irriterad av att se hennes två enda miner hon kan göra, munnen öppen eller munnen stängd. Ful som stryk är det enda jag kan säga.

    Inte ett enda ord om hur komfortabla de är när man faktiskt åker skidor eller så är tanken nog inte att ha dessa när man åker skidor utan när man hänger i after ski baren 🙂

      Jodå 🙂 camcam valde dock bara att citera det ytliga.

        Mnja…hon nämner funktionalitet i förbifarten två gånger. En gång påpekar hon att form är lika viktigt som funktionalitet för henne. Sen nämner hon att de andas så att man inte känner sig som i en bastu. Det är allt… Formen, farliga kurvor etc nämner hon genomgående i hela texten. Fokus i texten är helt klart hur plaggen ser ut, inte hur de funkar i skidbacken.

          Ja och det är väl kanske en lite mer ytligare målgrupp hon vänder sig mot. Poängen är fortfarande att camcam ifrågasätter något som faktiskt fanns med i texten. Sen är det ett bra märke så man tar nog för givet att det är bra 🙂 . Att dom är vattentäta med hög andningsförmåga duger bra som beskrivning. Vad mer vill man veta? (Om man ingår i den målgruppen dvs, tror inte hon vänder sig mot proffs)

        Du gillar inte Camcam va? El så har du inte läst hela inlägget som Petra skrev, slängde in ca 5% om komforten medans 95% handlade om något helt annat…

    Men det är väl underförstått att de är funktionella?
    Det behöver väl inte påpekas?

    Vore väl otroligt märkligt om ett märke som gör kläder för ett specifikt syfte ska behöva påpeka att deras kläder fungerar för det syftet?

    Den här bröllopsklänningen är PERFEKT för tillfällen när du ska gifta dig. No shit.

    Det som avviker här är väl just designen och därför är det det man lägger vikt vid.

    Jag för min del vill att mina träningskläder ska sitta tight, vill inte behöva tänka på att kläderna är ivägen eller hänger och slänger och fastnar i saker. Ju tightare desto bättre.

      Åker du skidor? Mer än två åk/dag i Åre v9?

        Ja

      Det står dessutom i Petras inlägg att dom är funktionella men camcam valde att inte ta med den biten av någon anledning…

        Texten handlar till 95% om hur man det i plaggen. Det är väldigt lite fokus på funktionalitet så jag förstår helt klart Camillas vinkling.

          Kanske för att det är vad som skiljer dessa kläder från andra skidkläder. Det betyder ju inte att funktionaliteten har kompromissats bort.

          Fast vad mer behöver man veta om funktionen? Fokuset låg på hur det ser ut ja, men camcam låtsas som att hon inte nämnt något alls om hur dom håller värmen osv. Vilket var ganska fult, när hon faktiskt hade skrivit det.

          Det var det jag syftade på, mest fokus på annat än funktion 🙂

            Oavsett om det var mest fokus på hur dom såg ut så nämnde hon fortfarande funktionen 🙂 Hon skriver väl det som passar målgruppen liksom. Men oavsett, camcam låtsas som att hon inte tog upp ifall dom är vattentäta
            Osv trots att den informationen står med i Petras inlägg. Sen var det där bara ett blogginlägg, det är inte hemsidan där dom säljs eller den färdiga produktbeskrivningen ?

              så du anser att om man vill veta mer får man besöka hemsidan? Att man flaggar för att kläderna finns, pratar 95% om annat än funktion, och vill man veta mer får man söka vidare?

                Ja? Nöjer du dig med att se en reklam för en mobiltelefon/tvättmaskin/bil/whatever innan du köper den?

                  beror på syftet med reklamen, hur ofta pratas det i telefonreklam hur snygg telefonen är? och att man ser sexig ut om man pratar i den? du har nog inte fattat poängen.

                  Sen kan man undra vad Petras mål är med inlägget var.

                    Beror ju på om reklamen riktar sig till män eller kvinnor.

                    Är väl inte helt orimligt att man läser mer om en produkt innan man köper den? En influencer gör ju i slutändan bara reklam.

                      Så om telefonerna riktar sig till kvinnor då anger man x men om reklamen riktar sig till männen då anger man y? Haha bästa jag läst på länge

                      En sak att göra reklam för rent ” betalt samarbete” än att skapa något själv (hoppas du förstår vad jag menar)

                      Är det en nyhet för dig att reklam riktat till män skiljer sig från reklam riktat till kvinnor?

                      till; Anonym / 2019-09-02 18:41
                      chilla ner & ta ett glas eller åk på semester du verkar behöva det du då uppenbart missat hela poängen om det Anz mfl skriver, eller så är du Petra själv/hennes kompis som sitter och trycker på knapparna, håll dig till ämnet istället för att spela smart

      Fast det är ju ändå ganska stor skillnad på skidkläder. Ibland kallas det skidkläder trots att det saknas snölås, är låg vattenpelare och inte ens existerar en lavinpuck i kläderna.

    Ofta ska väl vinterplagg sitta lite löst för att skapa en luftbarriär som i sin tur gör att vi håller oss varma…
    Plaggen ser väldigt tajta ut!

      Ja precis. Plus att man kalla dagar behöver köra lager på lager och då fortfarande vill kunna röra sig utan att bli som en stoppad korv. Plaggen verkar vara i softshellmaterial, det är ju inte särskilt varmt alls. Jag åker ofta skidor när det är 10-15 grader kallt och då behöver man underställ, ytterligare varmt lager typ fleece t ex + ytterkläderna.

        Har man bra och funktionella ytterkläder behöver man inte tre lager även när man åker i 10 minus.

          Kanske inte när man åker, men när man sitter i sittliften och huttrar ?

      Jag har fått får mig helt tvärtom, att det ska sitta tight ?

        Beror på vilka material, om du behöver kunna rymma ytterligare lager under eller inte. Är de av rätt material finna ingen anledning att ha luft mellan plagg och kropp, de håller värmen ändå.

    Skitsnygga och tjänar säkert sitt syfte också. T.ex. Stenmark hade ju inte direkt bylsiga galonbyxor när han guldade. Skönt att åka i något som är följsamt och sitter åt lite. Är det dessutom så här snyggt så…

      Mmmmm
      Fast jag tror inte elitåkarna sitter och huttrar i sina tajts i skidliften upp och sen i en kvart i väntan på åket.
      Klart som korvspad att de har överdragskläder som de swishar ur innan de swishar ner.
      Ungefär som att simmare skulle strutta runt i sina badkläder på vägen till och från simhallen utan något över. Eller längdhopparen sitter på spårvagnen i yttepytte shorts på väg till slottskogsvallen.

        Älskar att längdhopparen är på väg till Slottsskogsvallen!
        Med vagnen!
        Nostalgin…

    275 000 dollar (2,7 miljon sek) för ETT enda Instagraminlägg. Antar att det var på stories.
    I synnerhet som Kendall Jenner knappast behövde ägna en heldag åt inlägget så får man väl säga att timpenningen är väldigt bra.
    Får se om hon måste betala tillbaka och kanske t o m får betala skadestånd för att hon m fl spelade med i farsen Fyre festival.
    https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2019/09/02/influencers-stams-for-fyre-festival/

    Tycker dock du var lite orättvis när du frågar ”vad hände med torr och varm i skidbacken?”, du har ju medvetet klippt ut allt det ytliga hon skrev och låtit bli att ta med det hon som skrev om just den biten : ”. Alla plagg är självfallet vattentäta med hög andningsförmåga.”

      Och 8848 Altitude är väl ett erkänt bra märke. Tror inte de tummar på kvalitén och sitt anseende för designens skull.
      Det går att kombinera

    Petra Tungården är den sista människan på jorden jag skulle köpa skidkläder av, hon går ju bara efter yta och verkar pinsamt fokuserad på att se sexig ut i backen.

      Snyga skidkläder kan också vara bra ?

    OT men inom socialamedier.!!!

    Jag har försökt anmäla både kontot och enskilda bilder på instagram för @antoniodjanikian_ men instagram tycker inte det bryter mot reglerna. Trots bilder på nakna kroppar, kön och pornografiska bilder. Undertiden blir bilder och konton på mammor som ammar och kroppar som inte passar in i normen borttagna. Hjälp mig anmäla detta kontot!

    Åå för något år sen var det en influencer som sa ungefär att: ”en bokhylla fylld med böcker är så passe och tyder på dålig smak! Nu är det endast intressanta inredningsdetaljer och personliga föremål som ska finnas i bokhyllan.” Och jag blev helt ?????????

      Jahha här dubbelpostar vi tydligen för glatta livet ?

      En bokhylla full med böcker skulle ALDRIG komma in i mitt hem. Finns inget mer dammigt och rörigt intryck i ett rum tycker jag. Man måste inte ha böcker i den bara för att det heter bokhylla. Har du nattyget på nattygsbordet och bara linne i linneakåpet också?

        Köp ett vitrinskåp om du vill ha pryckel. Bokhylla är till för böcker som läses av oss litterata. Hurra!

          Jag har väl vad jag vill i min bokhylla ? eller ska bokhyllspolisen börja göra hembesök och kontrollera att minst 90% av ytan upptas av böcker (varav 50% av dessa bara är för syns skull ändå).

            (Och jag läser också böcker men lånar dessa på bibliotek, så får de stå för de dammiga fula bokhyllorna)

              Hahaha, vi bibliofiler skrattar i mjugg över din ignorans och brist på stil. Ja, vi är bokhyllepoliser, 100 % av hyllorna ska vara täckt av böcker. Du ska ha ett vitrinskåp, allt annat vore fel för dina Klongvaser och vasstrån jämte rumsdoftpinnar från Rituals. Go, kvinna, go.

                Och vi skrattar åt er sorgliga bibliofiler ???

                  Du verkar smart ?

                Har varken klongvas eller doftpinnar i bokhyllan. Vill du komma hem någon dag och inspektera min bokhylla? ? du får ta en lugnande tablett innan bara, verkar vara ett ämne som upprör väldigt.

                  Men du fattar uppenbarligen inte! ?

                    Nä, jag fattar inte vad det spelar för roll vad andra har i sin bokhylla. De får ha bokhyllan som skafferi för mig om de vill ?‍♂️

                      Tips!
                      Du känns inte som ngn Einstein direkt!

                      Okej??‍♀️

                Hemma hos mig är det rätt glest i bokhyllorna, men det är mest för att böckerna jag läser antingen kommer från biblioteket eller lämnas vidare till till vänner eller återbruk när jag läst dom. En del facklitteratur vill jag kunna bläddra i, så det får stå kvar, eller böcker som berört mig extra mycket, men jag ser ingen poäng för egen del av att ha bokhyllor fyllda med romaner jag läst.

                  Säg det till min sambo, som har böcker i drivor! Känns som bokhyllorna tar över vårt hem!

          Finns väl ingen regel att man inte får ha prylar i bokhyllan ???? Äger man en bokhylla så är den till för precis det man själv vill ha där.

        Ett hem utan böcker är ett fattigt hem.

          Rimligtvis bör det ju vara tvärtom då man inte lagt massor av pengar på att köpa böcker att lagra i hyllor när man läst ut dem?

            Snacka om att vara trögfattad på riktigt.

              ?

          Bara för inte böckerna står som inredningsdetaljer i bokhyllan så betyder det ju inte att man inte äger några böcker ?

      Att bara ha inredningsgrejer och inga böcker i bokhyllan har väl varit en trend hur länge som helst. När jag var liten hade vi inga böcker i bokhyllorna, bara fina porslinsprydander osv. Likaså hemma hos min mormor så har det alltid bara varit prylar i bokhyllan.

        Tragiskt

          Inte det minsta.

            Jo det är faktiskt tragiskt.

              – jo
              – nej
              – jo
              – nej
              – jo
              ….. osv i all evighet. Amen!

        Böcker i bokhyllan, hatt på hatthylla och handskar i handskfacket! Hur svårt ska det vara? Hejdå.

        Jag är uppvuxen med att många släktingar och kompisar hade ett separat bibliotek hemma. Man hade inte bokhyllor i TV-rummet (allrum? Vardagsrum? Vad man nu vill kalla det) eller finrummet/salongen utan i ett annat rum med sköna läsfåtöljer, skrivbord m.m.

        Och det doftade verkligen böcker i vårt bibliotek ?

    Jag har en halvt irrelevant fråga. Om man aldrig åkt skidor och är 30+, kan man lära sig det? Och isf hur lång tid skulle det ta att gå från noll till att ha kul? Funderar nämligen på att investera i fet i vinter, känns som att jag gått miste om något.

      Vill gärna veta samma sak men från någon som lärt sig åka snowboard 🙂
      Tycker det är mycket mindre läskigt av någon anledning ?

        Var uppe i Åre med min dåvarande kille som knappt hade stått på en bräda förut och i slutet av veckan gick det utmärkt att ta sig runt i liftsystemet utan större problem. Första förmiddagen hängdes det i barnbacken och sen på eftermiddagen gröna backar, sen blå och framåt slutet av veckan även röda, vill minnas att vi gav oss på en svart också men då tog det sin lilla tid att komma ner, haha.
        Tror mycket hänger på framför allt hur mycket man vågar och självklart också hur atletisk man är från början och hur god balans man har, men det är absolut inte omöjligt att lära sig som vuxen. Han var 28 vid tillfället.

      Prova! Det är absolut inte omöjligt! Hur lång tid det tar beror ju helt på och man blir ju aldrig fullärd. Hade min partner eller kompis känt såhär så hade jag lagt upp det på följande sätt, för att hålla uppe humöret uppe och inte tröttna när det går dåligt 🙂

      – Skidsemester i en vecka för att verkligen få en chans att komma in i det (tror absolut att det kan kännas kul redan i slutet på veckan).
      – Skidskola på morgonen/förmiddagen när energin är på topp, på eftermiddagen kan du åka lite med kompisar/familj kanske och öva på det ni gick igenom på skidskolan, eller bara försöka åka lite kravfritt beroende på hur det går att stå på skidorna.
      – Ta en skidfri eller kortare dag typ dag 3 eller 4, där du istället typ badar/bastar och vilar kroppen lite (det är påfrestande när man inte är van och pjäxorna kan göra lite ont innan man har vant sig).
      – Åk gärna i februari/mars när det finns chanser för lite varmare och soligare väder.
      – Om det känns för dyrt med skidskola skulle jag satsa på i alla fall en eller två lektioner för att få lite tips och någon som visar hur du svänger/bromsar och ska tänka, eller försöka få med en kompis som kan visa!

      Eftersom skid/snowboadåkning är en oerhört viktigt del av mitt liv så ”tvingade” jag min man när han var 28 att lära sig för att vi skulle kunna göra det tillsammans, det tog honom ungefär en vecka att lära sig, men redan efter typ två dagar kunde han åka gröna backar utan kostigheter. Min uppfattning är att det tar tid att bli bra på skidor, att åka snabbt och tekniskt i dom svårare backarna, men det går relativt lätt att komma upp till en hygglig amatörsnivå. Snowboard däremot skulle jag säga är svårare att lära sig åka, men när man väl kan det så tar det inte lika lång tid att bli riktigt bra (som svar till dig ovan också).

      Min man, som är den minst atletiska personen jag känner och därmed helt otränad lärde sig så pass mkt att han hade kul i gröna backar efter en dag.

      Han är btw 40+ och avskyr att utöva all slags sport, så det kanske kan hinta om hur roligt det faktiskt är.

      Du har gått miste om något, men det är verkligen inte för sent. Satsa, men välj ett resmål med trevliga krogar, spa:n m.m om du skulle tycka att det sög. Finns jättefin skidåkning här på hemmaplan, men längs Karpatiska bergen ska de mest prisvärda resortens finnas.

        Wow, nu är jag super-peppad! Tack för alla svar. Ska boka skidresa i vår asap

    Typiskt att vi kvinnor ska se så jävla sexiga ut och betoning på midjan när vi åker skidor. Jag skiter fullständigt i hur jag ser ut när jag åker skidor, dom flesta tar mej för än man iaf ?‍♀️
    Ibland känns det som om jag är den enda som inte bryr sej ett dyft om sexighet hit å dit. Kan garantera att största stl på den där typ L.

      Klart du inte är den enda. Men vi är olika 🙂 vissa bryr sig hur de ser ut och andra inte. Jag väljer kläder osv som jag tycker är snygga.

      Skidåkning = knallröda fnasiga kinder, snorig näsa, platt frisyr, rinnande ögon och SÅKLART helt underbara ÅK.

      Sexigheten kommer VÄLDIGT långt ner på prioriteringslistan för mej.

      Men vi är ju olika och inget är fel!!

      Kram

        Allt det du räknade upp kan man ju ha trots att man har kläder man tycker är snygga. Även de underbara åken.

          Det var bara en fundering kring hur högt sexiheten prioriterades. Det kvittar alltså hur snygg jag känner mig i mina outfits, sexigheten får på tafsen oavsett ?

            Fick dock intrycket av att du var lite nervärderande och tyckte att det ena uteslöt det andra. Man kan ju ha en precis liksom rolig och härlig upplevelse som dig oavsett om man har fula eller snygga/sexiga.

              Lika* inte liksom ?

              Jag skrev till och med ”men vi är ju alla olika och inget är fel” . Och jag MENADE exakt så. Det var varken ironiskt eller nedlåtande.

              Hade jag inte varit en notorisk näsrinnare samt förfrusen kindmänniska eller tunnt platt statiskt hår människa så hade ja också kanske känt mej sexig i backen. Och det hade ju varit rätt gött!

        Men det är precis samma för mig, jag blir också snorig och håret förstörs osv. Men när jag köper skidkläder så väljer jag ju inte medvetet något jag tycker är fult, jag väljer det jag tycker är snyggt och som verkar bra ?

      Är det nångång jag känner mig totalt ohet så är det i skidbacken. Oavsett vad jag skulle ha på mig.

    Min erfarenhet är att de som verkligen kan åka är mindre intresserade av vad de har på sig.

      Det ena behöver inte utesluta det andra 🙂

      Min erfarenhet är att de som lägger stor vikt på det estetiska i andra aspekter av sitt liv även gör det vid skidåkning, och att de som har möjlighet och förutsättningar att åka mycket också har mer skidkläder, och därför har olika skidoutfits för olika förhållanden.

      Det är inte alls min erfarenhet! Ingen jag känner som är duktig på att åka hade klätt sig i Petras kläder, för att i de kretsar jag rört mig är det en annan stil som gäller. Men skidfolk sätter nog stor vikt vid att ha de rätta kläderna. Visst, de ska vara funktionsdugliga, men även snygga och ”rätt”. Det är inte som att man tar vilken jacka som helst bara för att den tål kyla och väta. Sedan finns det säkert alltid undantag!

        Min erfarenhet är att skid- och snowboardfolk är väldigt märkesfixerade.

          Exakt!

    Är väl iof sig inget problem att man vill känna sig snygg i skidbacken, men i Petras fall verkar utseendet vara det enda som upptar henne och då blir de mer tragiskt. Skönhet är dessutom förgängligt, tråkigt nog! ??‍♀️

      Så sant!

    Måste tillägga att märket hon gör reklam för tycker jag har hög kvalitet så inte utan att jag blev nyfiken på kläderna. Man kanske inte behöver välja en så lite storlek att grenen linsom hamnar helt uppspänd för långt ner som de vita plagget ser ut att göra.

    Herregud ni får det att låta som att man måste klä sig fult bara för att man vill ha funktionella kläder i backen. Man kan få bägge.

    Exakt sådär ser alla ryska kvinnor ut i backen – samt att hjälmen har de såklart bytt ut mot en mössa med liten fluffboll på. Och nej, de kan absolut inte åka skidor… Har säsongat flera år i alperna, så är personlig statistik som stämmer in alltför ofta. Är man van åkare vet man att luft emellan lagren gör att man blir varm!

    Så ja, spot on inlägg! Petra Tunngården framstår verkligen precis som en Instagram-brud som bara åker på skidsemester för att kunna ha snygga bilder att posta på instagram, men hänger bara på afterskin. Fjantigt, enligt mig. Men går man in och läser kommentarerna på inlägget på hennes instagram så går det ju hem hos andra fjantar uppenbarligen?

      Företaget som gör dessa kläder som Petra Tungården designat är inte amatörer direkt, så de har nog koll 🙂 Skidkläder kan ju vara både praktiska OCH funktionella. Det ena behöver inte utesluta det andra.

        Menade såklart praktiska/funktionella OCH snygga

          Snyggt blir det när man inte anstränger sig för hårt för övrigt. Finns gott om skidkläder som är praktiska, funktionella och snygga – dessa kläder brister på alla punkter.

        Ja, skidkläder kan vara både praktiska och funktionella. Dessa kläder är inte det, vilket man ser tydligt på bilderna… Hon skriver dessjtom själv att syftet är att skapa en ”trevlig siluett” och att man får ”farliga former”, samt att man absolut inte fårn”klaustrofobi” trots att kläderna är så tighta. Vart menar du att det praktiska/funktionella kommer in? Syftet med dessa kläder är att se sexig ut på afterskin, inte att vara varm och röra dig smidigt i backen. Men visst, hoppas alla som köper dessa kläder designat av en bloggerska som lever för att vara snygg på sociala medier får många likes på sina Instagraminlägg, glöm inte lägga till #fryserrövenavmigmensåååvärt *tihi äsch 🙂 🙂 🙂 *

          #urinvägsinfektionhereicome

      Luft mellan lagren behöver du inte ha om kläderna är av rätt material.

        Aldrig hört talas om flerskiktsprincipen? Så tight som kläderna sitter kan hon knappt ha underställ. Alla som någon gång åkt skidor vet att luft mellan lagren hjälper! Snackar inte baggy deluxe nu, utan snarare någon tröja ovanpå understället som sitter normalt och därefter en jacka/skisuit som är rörelsevänlig – alltså inte passform korvskinn, och på det en jacka passform korvskinn. Då vinden blåser när du åker är det extra viktigt att hålla sig varm.

        Fryser bara av att kolla på hennes kläder… Men som sagt – passar säkert perfekt för Instagrambrudar som inte kan åka utan lever för afterskin och den perfekta bilden.

          Hört talas om stretch?

            Vad menar du? Har du snubblat över något stretch-material som helt ersätter flerskiktsprincipen?

              Var ett svar på att den satt som ett korvskinn. Ett underställ kan man ha under något tight utan att det blir obekvämt, om det är bra stretch i materialet.

                Man får ju ont i huvudet av ditt svar. Har du ens läst vad jag skrev om luft mellan lagren? Dessutom är ens tanken på tight stretch-underställd, till tight stretch-tröja till tight stretch-overall sjukt obehaglig. Har du någon gång ens åkt skidor?

                  Ja det har jag, sedan jag var barn. Hoppas att huvudvärken går över.

                    Jag har åkt sen 3 års ålder regelbundet samt säsongat flera år på olika orter i alperna, och kan säga att jag aldrig snubblat över varken någon kollega/kompis/åkare som är duktig på att åka och har på sig något slimmat likt Petra Tunngårdens outfit, med något magiskt stretch under, som gör att de håller sig varma i alla väder från liften öppnar 08:00 till after skin. I call bullshit att du verkligen åkt skidor, annat än i det syfte din idol Petra Tunngårdens kläder bör användas: ett åk i backen i Åre en solig, vindstilla dag när det är 2-5 minusgrader för att sen dra ner till afterskin i dalen.

        Skulle gärna vilja ha namnet på det där tunna materialet som gör att man varken fryser, blir svettig eller blöt trots att man bara har ca tio millimeter tyglager på sig?

          Vem har sagt något om 10 mm tyg?

    Bara man har luft i huvudet så håller man skallen varm.

      Precis! Det är luften som isolerar!

    Vad menar du? Har du snubblat över något stretch-material som helt ersätter flerskiktsprincipen?

    Håller i sak med om att Petras fokus på farliga kurvor är tramsigt, men som någon som faktiskt köpte skidbyxor från hennes samarbete förra vintern måste jag säga att.. fan va bra dom är. Jag var varm och bekväm trots kraftiga minusgrader i Zermatt. Åkte skidor och hikade upp berg med dem på, och kände mig så smidig, varm och snygg.

    Önskar se plaggen på en så kallad ”plus size model”.

    allakontorshotell
    Kontorshotell och Coworking spaces
    På Allakontorshotell.se får du enkelt och snabbt överblick över kontorshotell i hela Sverige.

    Hur man ser att någon är dålig på att åka skidor/endast åker skidor någon gång per år: de åker med sånna här tighta skidkläder.

    Förstår verkligen inte vad det är med amatör-åkare och tighta skidkläder? Det bara skriker att den här personen kan absolut inte åka skidor…

    Finally I found a great post with interesting topic. I read every points of this post that is really so enjoyable and I have bookmark your site for get back again here.

    Really i appreciate the effort you made to share the knowledge. This is really a great stuff for sharing. Keep it up . Thanks for sharing.
    gmail login

    Custom Assignment Writing Services you acquire from Online College Assignment Help are of an unmatched standard that will definitely impress your professors when you present your Custom College Assignment Paper.

    Best Budget: WISE TIGER Wireless Router at Amazon, ”The Wi-Fi router features high-speed, dual-band frequencies of 2.4 and 5Ghz, delivering speeds of 300 and 867Mbps

    It would be great if you started a game to relax. Start it up!

    We say NO to confusion and YES to simplicity! Ingramer Instagram Bot Powered By A.I. provides 4 different modules which include all popular features.

    best instagram bot

    Are you in need of seeking Nursing Research Paper Writing Services and Nursing Research Writing Services? Our Online Nursing Assignment Writing Help company is there for you.

    I really had a great time with your post!
    Run 4

    Like most gambling peripherals (the best gaming keyboards comes immediately to mind), the competition for the crown of best gaming keyboard has warmed up significantly in the last few years.

    hindi songs lyrics

    Description: The 3M 8822 Cup-Shaped Valved Disposable FFP2 Respirator provides lightweight, effective, comfortable and hygienic respiratory protection against dusts and mists. Traditional moulded shape with nose clip and twin strap design. Comfortable, lightweight and off-the-face design. Durable, collapse-resistant inner shell. This is the valved option. Colour referenced elasticated straps denotes protection level yellow (FFP1), Blue (FFP2) and red (FFP3). This is the FFP2 (blue) version.

    coronavirus face mask

    A rust converter is a smart blend that converts the rust on material into ferric phosphate that further prevents corrosion but it is a time-consuming process

    unwanted rusted

    I think this is an informative post and it is very useful and knowledgeable. therefore, I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article.

    With more people out and about during the summer months, buy mobile traffic to catch them right where they are at. One of your best prospects might be on vacation standing in a three-hour line at Disney right now waiting to ride a rollercoaster and is killing time getting a jump on their business goals trying to find YOU! All mobile traffic comes from iOS and Android devices. You can even target a category!

    Buy Mobile Traffic

    Alleen op die manier kunt u er zeker van zijn dat alles zonder zorgen zal verlopen. Het is dan ook belangrijk om te weten dat wij een specifieke werkwijze hanteren om dit altijd op de juiste wijze te verzorgen.

    Verhuisbedrijf Den Haag en Rotterdam

    Bijna alle leerlingen hebben wel eens moeite met een bepaald vak. Een klein steuntje in de rug is dan vaak genoeg om het verschil te maken in hun cijfers. Dat steuntje in de rug zijn wij. Excellent Academy beschikt over zeer kundige docenten, die de leerling helpen om net dat verschil te maken.
    bijles den haag basisschool

    I really enjoyed reading this post, I always appreciate topics like this being discussed to us. Information very nice. I will follow post Thanks for sharing.

    I constantly read the smaller articles as well as clarify their motives, and that also happens with this article!
    How are you with io games ? After we knew this game, we started to get very enthusiastic about io games. Krunker we believe you’ll enjoy it. Because it’s an Online game, the opponents will be real people, so you have to be careful. Krunker we wish you good luck in advance. Enjoy yourselves

    우리카지노 100%안전 검증된 카지노사이트 만 엄선하여 소개해드립니다 국내 업계1위 우리카지노계열 전통이 있는 온라인카지노 에서 안전하고 편안한 게임을 ..
    우리카지노

    Prime Crack is a free site to download 100% working Cracked Software With Serial Key Activator Crack & Full Version Free Download.

    4K Video Downloader Crack

    We are one of the UK’s Leading Suppliers and Manufacturers of ALL Face Masks. Our range includes all types of Respiratory Protection products meeting various regulations including FFP1, FFP2, FFP3, N65, N95 and N99. Our range includes Valved and Non Valved Respirators, Disposable Dust and Face Masks, Medical, Dental, Hygiene, Surgeons Protective 3 Ply Face Masks. We also stock reusable Face Masks and Respirators

    Face Masks

    Here’s my list of best bass guitars for under $500. If you are a bassist on a budget here are the top basses for the money.
    best projectors 2020

    I’m planning on upgrading my old CPU to Ryzen 5 3600. I’m on a budget and I’m wondering what’s the best motherboard for Ryzen 5 3600, at the best price.

    BUY POWER SPRAYER FROM CHANDAK AGRO

    I like your writing style .

    Very valuable information, it is not at all blogs that we find this, congratulations I was looking for something like that and found it here.
    Any Video Downloader Pro Crack

    AOMEI Partition Assistant Crack

    Home, Investment, Construction Finance; Purchase and Refinance. Small Business. Home Loans. Commercial Loans. Refinancing. Investment Loans. Services: Home Loans, Commercial Loans, Refinancing, First Home Buyers, Investment Loans

    mortgage broker melbourne

    These Tips for the Health Key Health is good. No matter how much wealth, there is no happiness in a healthy life.

    heath information

    Menerima pembayaran dalam beragam mata uang dan masuki pasar-pasar online internasional.

    online payment

    5 Ways to Sell Your House Fast · 1. Sell your house to a wholesaler · 2. Find the top real estate agent in your area · 3. Dramatically reduce your …

    fast cash home buyers

    5 Ways to Sell Your House Fast · 1. Sell your house to a wholesaler · 2. Find the top real estate agent in your area · 3. Dramatically reduce your …

    fast cash home buyers

    how to sell your house while getting the highest possible price within a … A good agent generally has your best interests at heart. … set a fair and competitive selling price for your home, increasing your odds of a quick sale.

    best way to sell a house fast

    Do you need to sell your house right now? We buy houses fast. Get started today. Sell your house now, not months! We buy houses outright and pay completely in cash

    fast cash home buyers

    I was thinking a lot before reading this article. But reading this article solved all the problems. So I expressed my gratitude to my blog. My blog is ” 먹튀검증커뮤니티

    Applicants are being informed about Medical Admit Card 2021 Download.

    I always think about what is. It seems to be a perfect article that seems to blow away such worries. 안전놀이터 seems to be the best way to show something. When you have time, please write an article about what means!!

    The writing you wrote helped me a lot. 메이저토토사이트 I would like a lot of good articles in the future.

    Bangladesh Public Service Commission is published the 41st bcs exam result 2021 on bpsc.gov. result
    website- https://examresulthub.com/bcs-result/.
    The 41st bcs exam was 19th March 2021. Now, The candidates are eagerly waiting for the results.

    It’s really great. Thank you for providing a quality article. There is something you might be interested in. Do you know 온라인홀덤 ?

    Thank you so much for sharing this information, this will surely help me in my work and therefore, I would like to tell you that very few people can write in a manner where the reader understands just by reading the article once. 파워볼게임

    Nice article, I agree with this.
    카지노사이트

    it’s awesome and I found this one informative
    바카라사이트

    Thanks for sharing with us this important Content. I feel strongly about it and really enjoyed learning more about this topic.
    토토사이트

    We are really grateful for your blog post for giving a lot of information
    카지노사이트

    Great post! I am actually getting ready to across this information, is very helpful my friend. Also great blog here with all of the valuable information you have. Keep up the good work you are doing here. 온라인포커

    I found the answer I was looking for in your article. I’m going to quote your article and write it on a blog. 바카라사이트

    Of course, your article is good enough, 먹튀검증 but I thought it would be much better to see professional photos and videos together. There are articles and photos on these topics on my homepage, so please visit and share your opinions.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.