Instagram och Facebook sätter ner foten mot vikthets

Källa. Rouge Rocket

Herregud, vad jag välkomnar det här förslaget, trots att det framstår som lite oklart hur genomförandet kommer se ut.
Instagram och Facebook vill alltså begränsa, och i vissa fall helt ta ner samarbeten som gäller bantning eller plastikkirurgiska ingrepp och behandlingar.
Användare, som plattformen känner av är under 18, kommer inte längre tillåtas se inlägg som handlar om bantning eller plastikkirurgiska ingrepp och behandlingar  där priser är inkluderade, som uppmanar till köp och som innehåller rabattkoder.
Enligt Adam Mosseri (högsta chef på Instagram) så implementerades den här nya policyn redan i onsdags och gäller både Instagram och Facebook.

Vad tycker ni om det här?
Jag tycker det är fantastiskt och sannerligen ett steg i rätt riktning.

Jag antar att Dr Tuve Mårtensson och EsteWorld samlat sina respektive anställda till krismöte för att komma på hur de ska kunna kringgå den här nya regeln och samtidigt fortsätta sponsra tuttar och/eller sända influenciska rövförstoringar live på Instastory.

Tack för tips!

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hoppas man kommer kunna anmäla såna samarbeten då!!

      Verkligen. Hoppas detta är mer än bara ord.

      men läs inlägget

        Var står det att det även kommer kunna anmälas?

          Det står att inläggen inte kommer synas för konton där kontoinnehavaren uppgett att hen är under 18 år. Det är alltså inget som kommer behöva anmälas, det kommer inte bli förbjudet att göra reklam för bantningspreparat, reklamen kommer bara inte synas för dem under 18. Förstår du?

    Skriv om det som Jonna Jinton har råkat ut för.

      Fy så läskigt. Hoppas allt löser sig, verkar finnas väldigt många galningar där ute.

      Fy fan! Stackars tjej! Vilka jävlar dårar det finns!

      Vad har hänt? Kommer inte in på hennes blogg 🙁 Vet inte om hon tillfälligt stängt ner den?

      Jämför hur hon reagerar på en stalker och hur IL reagerar på en stalker. Jonna verkar uppriktigt rädd medan IL ser det som ett PR tillfälle. Jag tror att IL har stalkers, men lever inte ens i närheten med samma hotbild som andra.

        Nja hon il vill väl kanske mjölka så mkt hon bara kan? O är de sant att hon har adhd ( inte för det ska vara en ursäkt o beter sig provocerande utan kons)
        Iaf om hon nu har adhd har ju inte hon samma konsikventänk än vad dom som inte har adhd har.

        åh, nu har jag tappat bort mig, jag trodde vi tyckte att hon överreagerade med sin livvakt och säkerhetstänk? Vad tycker vi nu igen om IL?

          Men herregud, hon skrev ju vitt och brett om händelseförloppen, skrev ut exakt var hon befann sig på olika tider på dygnet, lade upp massa bilder osv. Extremt dåligt säkerhetstänk eller helt i enlighet med Excelarket, beroende på hur man ser det. Tror absolut att ILs stalker var på riktigt men sättet hon hanterade det på och drog nytta av det är äckligt.

            Varför är det äckligt?

    Äntligen börjar de ta lite ansvar. Kan de också göra de kring skillnaden på kvinnor och män vore det ju fantastiskt

      Vad menar du, ser fler nakna kvinnor än män? Har jag missat något?

        Exempelvis att bilder där ett tampongsnöre syns, en kvinnlig bröstvårta (ej i sexuellt syfte), mensfläckar, amning etc syns. Naturliga kvinnliga företeelser som raderas

          ”Naturligt” innebär inte per automatik att det är sevärt.

            Jag håller med. Jag vill inte att bröst, blygdläppar, ollon och andra kroppsdelar ska nornaliseras online. Det finns sidor tillägnade dessa typer av bilder så dit kan alla flytta över sina nakenbilder. Men just mensfläckar verkar lite..konstigt. men frågan är ju om det är en fläck som råkat fastna på bild eller om någon laddar upp bilder på sina bindor. Sistnämnda är lika äckligt som bajs, snor och slem. Det får gärna raderas för min del.

          Är det så???
          Va sjukt i så fall :s
          Det klagas på free the nipple (och jag vill inte nornalisera mjukporr) men herregud, mens och skydd är fanimej inget som ska raderas.
          Det finns ju videor där man ser in i vaginan på youtube (tutorials på brasiliansk vaxning tex) som går vara kvar. Insta är sjukt.

            Menar självklart bara en intorkad mensfläck, inte genomvåta tamponger. Det är bara snuskigt.

              Låter inte som något jag vill se oavsett

                Sant iofs

            Youtube har en märklig undantagsregel för ”tutorials” alltså instruktionsfilmer.
            Där kan man tydligen publicera sådant som i vanliga fall skulle raderas.
            Så vill man kika på bröst och underliv så är det bara att söka efter bröstoperationer, underlivspiercing, bikinivaxning osv.

              Men då är man ju medveten vad man trycker sig in på. Tycker det låter som en rätt lämplig regel. Tutorials kan ju vara utbildande/intressant att se.

                Och de har nog dessutom regeln för att ingen ska skapa ett konto enbart för att ”visa upp sig”, därav måste de ha en tydlig regel för vad som är ok och Inte.

          Jag bryr mig inte om mensfläckar etc men undrar på riktigt hur folk skulle reagera på spermafläckar. Sperma är också naturligt men har svårt att se att det skulle accepteras på t ex Insta. Eller?

          Tycker inget av det där behöver visas upp på instagram. Möjligen att ammande kvinnor borde vara tillåtet, men resten lät inte speciellt trevligt. Vill inte ha upp mensfläckar i mitt flöde, är ju rätt äckligt. (Även om jag såklart inte äcklas av mitt egna så vill man inte se andras kroppsvätskor)

            Eller hur. Jag fotar väl inte mig så tampongsnöret syns och har inget intresse av att se intorkade mensfläckar o dyl. Lika lite som jag har lust att se fläckar av andra kroppsvätskor. Eller – innan kommentaren ”om det var en MAN…!!!” dyker upp – för den delen mäns blodiga pappersduttar efter rakning, deras helt naturliga fläckar i kalsongerna eller en använd kondom som skymtar i kalsongen (på väg till toa att ta av den t.ex. – helt normalt… men lika lite vill jag se det som bindor och tamponger).

            Kroppsvätskor, mensskydd, inkontinensslydd oavsett kön, intima grejer sådär är INGET jag vill SE I mitt flöde oavsett hur normalt eller naturligt det är. Det gör inte en person ”äcklig” för att denne har något av detta på sig…. men det är ju inte heller önskvärt (VILL nån att tampongsnöret ska synas?!) att varesig visa upp eller se på. Det är ju lite intima/privata saker som man ofta sköter på toaletten t.ex. inte för att det är FEL men allt behöver väl inte visas för folk bara för det.

              Just så!!

    Äntligen skriver du om något bra och inte bara gnäll. ?

      Anonym, du tyckte kanske du skrev något positivt eller konstruktivt?

      Din kommentar översatt:
      ”du skriver bara en massa gnäll, detta var första gången du skrev något bra.”

        Den som gnäller mest nu är du.

          Nej det är verkligen en dryg kommentarer av den som skrev först

          Najn, jag var bara informativ på ett konstruktivt sätt.

            På vilket sätt var du informativ?

              Jag informerade om att anonyms (kanske din??) kommentar inte var konstruktiv eller särskilt trevlig. Däremot så gnällde jag inte.

    Jag blir upprörd över alla dessa reklamer och samarbeten speciellt med tanke på att Kardashian-syskonen endast har de kroppar som de har för att de opererar sig. Intressant att Kloe Kardashian har förändrat hela sitt utseende på kort tid och det är knappast på grund av en shake, utan snarare tack vare en kirurg. Sjukt att de gör samarbeten, men ännu sjukare att dessa samarbeten är genomfalska. Egentligen är det samma med Rebecca Stella och alla som knappt har sitt riktiga utseende kvar. Tur att hennes unge liknar pappan, för man vet ju inte vilka drag av Rebecca Stella som är naturliga längre.

    CAIA Cosmetics nya ögonskuggspalett. Är det inte typ samma färger som den andra fast de har slängt om ordningen?

      jo ser ingen skillnad

      Haha håller med är ju i princip samma palett…

    Gör tuve reklam via influencers? Der har jag missat.

      Nej Tuve har inga samarbete! Aldrig sett honom göra sånt..

      Nej det har han aldrig gjort!!
      Hoppas han anmäler för förtal!!

    Jag har sett flera sura inlägg om att fitnesskonton fått reklaminlägg nekade på Instagram för att de innehåller före och efter bilder.

    Reklam eller ej är det nästan tillräckligt med alla bilder på BBL kroppar för att dessa plastikoperationer ska skjuta i höjden.
    Dock bra att de förbjuder reklam, men det är också viktigt för människor själva att inse att 99% på instagram är fake.

    Nu ska IL åka från barnen på en mammavecka igen. Har hon barnen en hel vecka någon gång?

      Angår det dig hur de sköter vårdnaden? Är ju ganska vanligt att män ibland inte har barnen lika mycket som mamman osv. Alla familjer gör det som passar dem bäst. Du som bloggläsare behöver inte lägga dig i hur de löst det.

        Nu hade du nog otur när du tänkte. Syftet med att blogga är att läsarna ska tycka och tänka till om det som publiceras.

          Nej, syftet är inte att man som läsare ska blanda sig i privata saker och tycka till i hur man sköter vårdnaden av sina barn. Det rör bara barnets föräldrar.

          Du kan väl inte på allvar tro att du har något att säga till om när det gäller allting i bloggarens privatliv bara för du läser bloggen och för att personen skriver om sin vardag? Finns ju gränser liksom ?

            Klart man har. Vill hon inte att folk ska tycka något om hennes privatliv är det bara att låta bli att skriva om det. Du har till exempel inga tankar om mitt liv.

              Haha nej. Man tappar inte hjärnan för att man läser någons blogg, man borde själv fatta att man inte ska blanda sig i allting ? sen gör ju folk det ändå, men det är ju bara sjukt.

              Hade du berättat för mig om dina barn och hur ni löser vårdnaden så hade jag inte börjat predika för dig att du gör fel eller borde göra på annat sätt 🙂 man gör inte så. Och gör man det ändå har man noll koll på sociala koder.

    Ett steg i rätt riktning! Tycker dock det ska tas bort helt även för de som är över 18 mvh osäker 21 åring som får upp reklam om fillers konstant i sitt flöde :/ trött på det!

    Tuve Mårtensson har aldrig gjort samarbeten !!

    Vad skönt att sådan åtgärder görs. Tror att sådana inlägg från influencers med stor maktbas lätt kan skapa ett kritiskt tänkande kring sin kropp. Att se såna inlägg och konstant bli påmind om hur kroppen bör se ut, och vad det normala är, tror jag inte gynnar människors välmående. Sedan har jag lite svårt att förstå när personer som Kim kardashian och andra kända personer gör reklam för sådana produkter. Att ta emot pengar när man redan har tillfälligt gott med pengar. För någonstans måste dem förstå att dessa samarbeten ger en viss negativ effekt :/

    Tuve lägger inte ut bilder eller filmer på sina klienter. Tror du blandar ihop honom med Berne på klinik34. Research??

    Seriöst du kanske kan ta reda på fakta innan!!! Tuve har aldrig sponsrat någon så varför smutskastar du?
    Hoppas hans anmäler dej!

    Jag har opererats av Tuve och han har ALDRIG gjort ett samarbete eller sponsrat bröst. Jag hoppas du anmäls för förtal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.