Den nya haul-trenden på Youtube

När vi ändå är inne och pratar om ”roliga videos” (som Ida Wargs i det här inlägget)för att roa tittarna utan att tänka ett steg längre så vill jag bara nämna den HÄR videon av Safiya Nygaard där hon köper en hel outfit som enbart består av piratkopior under en resa till Hong Kong. 
Hon är så klart inte den enda som gjort detta, det har blivit en trend på Youtube, men eftersom jag följer henne så använder jag henne som ett exempel här.

Det är förmodligen roliga videos att titta på för de allra flesta, men jag önskar att det presenterats mer fakta eller information om just hur illa det är att stödja den här typen av försäljning.
Jag visste ingenting om detta förrän jag tittade på Matgeeks videorespons till MissLissibells video där hon  uppmuntrar sina följare att köpa kopior framför att köpa den äkta varan.

Jag tror inte Safiya Nygaard har en tanke på någon av det här utan hon vill förmodligen bara skapa kul content, precis som jag tror att Ida Warg ville med sin video.
Kan ändamålet helga medlen här? Vad tycker ni?
Att man kan se mellan fingrarna på sådant här i underhållningens namn så länge man fattar att det är just det – underhållning – och ingenting man uppmuntrar till eller gör i verkligheten?
Att videon ursäktas med att ”man bara ville roa följarna” samtidigt som man egentligen tar avstånd från piratkopierade varor?
Att videon är en del av underhållning, precis som filmer och teaterpjäser? Ingen skulle väl drömma om att hålla en skådespelare ansvarig för vad hens karaktär råkat ställa till med i en film? Kan det vara lite samma sak här?

Hur långt får man gå i underhållningens namn?
Var drar ni gränsen?

Tack för tips!

128 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Finns inte en enda video där Safiya inte konsumerar onödiga saker

    Det händer verkligen inget kul online. Jag förstår att det är trist att driva denna blogg just nu.
    Det enda kul är ös. Går in här av ren vana, inte för att C är dålig utan allt blivit så utmattande tråkigt. Gäspar mig igenom alla inlägg.

      Hon gör väl så gott hon kan med tanke på omständigheterna.

        Skyller verkligen inte på henne.

        Vilka omständigheter? Vad har jag missat?

          Hennes far har hastigt gått bort.

      Känns som luften gått ur branschen lite. Enda jag tycker är lite spännande just nu är gabjoss eventuella skilsmässa.

        Och all Kenza-bashing.

          Haha jaa.. men jag tycker alltid när jag läser kenzas blogg/insta att hon verkar så snäll. Sen läser jag här och blir förvirrad. Är hon snäll eller en diva? ? väljer att tro att hon är snäll dock, fick iaf inget dåligt intryck av podden.

            Ja hon har ju inte varit elak. Folk tolkar bara hennes attityd på olika sätt. Men så är det ju alltid, en del uppfattas som dryga av vissa fast de inte ens menat att vara dryg egentligen. Man missuppfattar och tolkar in saker på sitt sätt.

              Ja jag känner igen mig själv väldigt mycket i Kenza. Uppfattas av många som dryg men är verkligen inte det 🙁 tex i samtal på 5 minuters fikarast, får jag en fråga så babblar jag gärna på för blir glad typ haha och sen när jag ska ställa motfråga är fikarasten slut typ och jag känner mig dum som inte hann fråga och den andra tycker att ”gud vad dryg hon är, pratar bara om sig själv”. Övar väldigt mkt på att inte bli carried away utan ställa mkt motfrågor osv. Har ingen diagnos (inget fel med det men ifall någon undrar) eller så utan gillar bara att prata ?

                Men jobba på det då!

                Ni som bara ska prata på om er själva är den värsta typ av kollegor. Ni är inte elaka så vi kan inte hata er/klaga till chefen men vi vill samtidigt undvika er vilket är omöjligt då ni är så ”spralliga och pratglada”. Sen finns det alltid en jävel som matar er med frågor så att alla andra mest sitter och lyssnar på hur era hundar är så smarta, barn så roliga och sambo så bäst. Man sitter mest med kaffet och längtar tillbaka till jobb.

                Dessutom kan Kenza välja att inkludera Dani till nästa avsnitt men det gör hon ju inte eftersom hon inte uppfattar hur fult betende är. Jag jag jag, behöver inte vara skryt, lika trist att höra om ditt liv hela tiden hur spännande du än tror att det låter.

                  Varför kliver inte du fram och tar plats då?

                  Du kan väl bara resa dig och gå om det inte passar och du längtar till jobbet?

                  Så skönt med människor som bjuder på sig själva utan att man behöver dra varenda ord ur dem.

                  //Moa

                  Preach!

                  Jag jobbar i ett familjeföretag men hör själv inte till släkten som äger företaget. Precis alla i den släkten babblar på hela tiden och jag tycker det är najs. Pauserna blir bara väldigt långa haha men ingen bryr sig. Är själv en babblare så jag passar väl in på det sättet 🙂

                    Blir kanske ändå en dialog med flera som babblar vs. en som babblar ensam.

                  Den typen av människor som bara pratar hela tiden, så det blir som en sorts monolog, är de som tar absolut mest energi ifrån mig som är lite halvt introvert, haha. Är extremt oblyg men har inte heller behov av att höras/synas hela tiden, och därför tycker jag det är mest trevligt att umgås med personer som lyssnar på andra och inte bara måste prata själva HELA tiden.

                    Samma här! Men jag tror att tankeverksamheten går desto långsammare.

                    Jag älskar oftast folk som babblar, men inte om de bara pratar om sig själva och enda gången de ställer en fråga är för att sedan kunna berätta vad de gör.

            Nä, hon är skrytig, divig, självkär, arrogant och divig. Detta framgår i blogg. I podden så blev drag som självisk, misunsam, dryg, otrevlig, kylig, tråkig och vill bara att allt ska handla om henne.

            Jag bryr mig inte helt ärligt men detta är det mest intressanta i influencerväg. Så jag rider på vågen.

              Oj jag måste lyssna om för hörde inte alls samma som du. Enda jag tyckte var fånigt var dialekterna vid typ ”veckans läsarfråga” ?

              Kenza njuter av sin revansch på de dåliga odds hon hade från början genom sin bakgrund och uppväxt i Jarlaberg. Så man kan kanske förstå att Kenza kan reagera med gängbrudens arrogans om hon blir trängd eller ifrågasatt. Hon är när allt kommer omkring fortfarande bara Kenza from the block 🙂

                Revanch på Dani? Tar hon ut sin ilska på sina nära och kära då är hon ett avskum.

                Jag tror inte på din teori, tror bara att hon fått allt serverat på senare tid och Kenza känner att det är med all rätt då hon levde ett sämre liv innan kändisskapet.

                Hon kan inte fatta att hon tagit sig ur helvettet och vill idag mest få allt hon pekar på för att hon lidit.
                Inte ens barn kunde hon unna sin vän utan där skulle det handla om henne också. Det var där jag insåg att Kenza är …. entitled. Älskade henne och blev så besviken. Försöker förstå det hon tänker men det är svårt när man fått en ny bild av någon.

                  Exakt så!

                  Håller med, jag fick så dåligt intryck av henne via podden att det är otroligt. Hon kunde inte unna sin vän lycka när vännen var gravid och tyckte hon skulle dämpa sig samtidigt som hon göt en grej i sociala medier om att hon är någon sorts hjälte som avslöjar det här? Visst, jag fattar, men att säga att hennes beteende inte är missunnsamt är skitsnack. Hur ska då hennes vänner som kanske är fattiga hantera att Kenza är rik? Ska de undvika henne, vara sura, arga? Nä, då är de ju inga riktiga vänner. Vänder man det till pengar istället blir det väldigt klart hur missunnsam hon är

                Jarlaberg är inget dåligt område. Ett bostadsområde i Nacka med relativt fina bostadsrätter. Ligger nära stan och har bra skolor.

                Medelklass skulle jag nog säga. Har flera kompisar där vars barn vuxit upp där. Normalstörda med normalstörda problem. ?

                //Moa

                  Jag skrev inte att Jarlaberg är ett dåligt område.
                  Men bostadsrätter betyder inte alltid att ett område är bra – finns bostadsrätter på Järvafältet också 🙂
                  Jarlaberg är gentrifierat nu för tiden som många andra närförorter.
                  Kenza flyttade hemifrån när hon fyllde 18 alltså för tio år sedan. Då bodde hon i Björknäs.

                    Jarlaberg är bra!

                    Något annat har jag inte diskuterat.

                    //Moa

              Fast att hon är divig, självkär osv är ju DINA ord och hur du upplever hennes beteende, det är inte en sanning. Man kan uppleva samma människa på olika sätt beroende på vem man är och vilka erfarenheter man har osv, man kanske tex tycker hon påminner om någon man inte personligen inte gillar.Jag känner verkligen inte igen din beskrivning av Kenza och skulle inte beskriva henne så negativt.

                Men vad är det för resonemang. Det är klart jag uppfattar henne så om hon beter sig så?

                Du uppfattar mig som trögtänkt nu för att du inte håller med mig, det är så vi människor fungerar.

                Jag tar väl åt mig lite mer eftersom jag verkligen ansåg Kenza vara den finaste mest jordnära människa som finns. Det är trist att inse hur folk är på riktigt.

                  Förstår inte hur fler inte inser hur kenza är, och beter sig?! Har ju pågått i fler år! Och speciellt i podden! Mer självgod människa får man leta länge efter..

          Och bb och gubbkuken!

        Spä, nnade?! Du är sjuk i huvudet!!

          Kom ned på jorden heliga helgon. Du är här förbatt gotta dig precis lika mycket som alla andra.

      Man kan inte äta godis (= saker som Isabella Löwengrip och Anna Book hittar på) hela tiden, jämt.

    Lyssnade på matgeeks argument och bah nä. Jag engagerar mig på många andra fronter (gällande t ex djurrätt, miljö, rättigheter) men just detta bryr jag mig inte om nämnvärt. Klädfabrikergrejen och slaveriparallellen han pratar om menar jag. Nu äger jag inte själv nån piratad väska MEN skulle LÄTT köpa på mig ett par M Kors väskor om jag stötte på kopior utomlands. Inga skrupler där nej.

    Han säger också att, det är ju inte som att man bara ”åh den boken vill jag läsa och så laddar man ner den istället”… ? oh you sweet summer child.? Jag köper absolut böcker jag vet kommer vara BRA och av vissa författare. Men ska jag bara slöläsa försöker jag definitivt först hitta en piratad pdf. Eller om det bara är nåt jag inte orkar köpa (som inte är nåt att ha i bokhyllan sen). För att inte tala om film och serier. Och serietidningar. Och musik.

    Yo ho yo ho a pirate’s life for me ???

    Eh….hälsar en kompis till mig. Det är kompisen som piratar, inte jag. JAG skulle själv absolut aaaldrig stjäla nåns verk på det viset. ??

      Frågan är ju vad du hade tänkt om Du skrivit en bok eller designat ngt… och sen så får du inte betalt för det.

      Vad går skillnaden för vad som skall klassas som stöld?!

        Känns knappast som det drabbar någon fattig… tvärtom… det är inte synd om M Kors och det gänget, eller andra lyxmärken som får 100 miljoner mindre, de har ju redan det trippla…
        Det är fasen en insats för jämlikhet att köpa kopior…

          Spontant känner jag att det enda som är värre än Michael Kors är fejkad Michael kors. MK är knappt ens ett fint märke och står väl själv skyldig till plagiat. En fejkad MK är alltså en fejkad fejk Prada.

          Att köpa en fejkväska betyder att du:
          1)betalar mer för väskan pga det pissiga monogrammet än för en väska från myrorna, hm eller tradera och alltså är en ointelligent mupp (den som hävdar att kvalitén är densamma ljuger eller är helt clueless)
          2)fullkomligt skiter i att du bär hund och katt som flås under katastrofala omständigheter och är en ignorant jäkel som bär en trådig skitprodukt som dessutom ser ut som skit vilket iofs matchar din inre skitsjäl
          3)diggar grejer som charterresor till turistiga jäkla skitställen där produkterna finns att köpa och alltså är en något lägre stående varelse intellektuellt

          Det finns jättefina, jättebra väskor av en utomordentlig kvalitet på i princip alla secondhandbutiker i landet, online på pre-loved-marknaden och även på de större kedjorna om man inte bryr sig om miljö eller kvalitet. Ett stånd intill ditt vinghotell räknas inte dit där de bra produkterna finns.

            Fast många fejk? Även fejk skinn. Dvs inga hundar som flås. ?

            Grejen idag är ju att man kan köpa ex grey market Mulberry gjord i samma fabrik (ja, i Kina, de äkta görs i Kina idag är skit – de med) för en tiondels pris…

          Det är enbart pinsamt att köpa kopior. Köp begagnat om du inte har råd men äkta ny.

            Ja precis… eller köp en annan väska som du tycker är snygg 🙂

            Äsch köp kopior! Inte ett dugg ”pinsamt”. Go Go Go!!

              Finns kopior som kostar flera tusen och som används för stt returnera äkta väskor. Inte ens butiksbiträdena ser skillnad. Har sett många såna väskor och de är helt otroliga, men beroende på märke kostar de från 2500 – 15000 för krok

                Påhitt. Dessutom skrivs dina köp in i din kundprofil när du handlar, så även om du inte har kvitto kan butiken gå tillbaka och se dina köp (eller andras köp åt dig), gäller på samtliga lyxmärken så som LV, Chanel, Gucci osv. Att inte ens butiksbiträden ser skillnad mellan fake (välgjorda fakeväskor, jag vet) och äkta är en absurd lögn.

          Vänligen lägg till detta beteende på WT-listan.

          Köp en H&M väska istället, det är varken pinsamt eller smaklöst.

      Nej usch. Är väldigt mycket emot piratkopiering, oavsett om det är kläder/väskor eller olaglig fildelning. Bakom varje design/låt/bok etc finns det en eller flera människor som jobbat hårt på den och att då gå omkring och stjäla? Nej det är bara fel.

    Onödigt och dumt, oavsett om det bara är för underhållning.

    Riktigt korkat att köpa piratkopierade produkter. Sämre kvalitet, risk för höga böter och rentav fängelse, beslagtagna varor, barnarbete, snedvriden konkurrens.

    Och sedan förstår jag inte hur man kan glädjas åt att gå runt med fusk genom livet. Om det är för att imponera på andra, ja, då är man väldigt tappad.

    https://www.damernasvarld.se/mode/darfor-ska-du-inte-kopa-piratkopior/

      Men varför köper folk äkta? För att visa upp den. Samma patetiska -jag-vill-synas trams.

        Imponera med fusk, eller imponera med äkta, viss skillnad.

          Egentligen inte? Den ena har råd bara? Varför är det automatiskt bättre?

            Moral?

              Som att du har moral som sitter på en skvallerblogg.

                Nu förstår jag inte. Kan jag inte ha någon moral för att jag besöker en skvallerblogg? Utveckla.

                  Du söker skvaller, rykten och spekulationer för egen underhållning. Mer detaljerad beskrivning behövs inte för en normalbegåvad.

                    Jag är uppenbarligen inte normalbegåvad, för jag förstår fortfarande inte hur min moral blir sämre för att jag besöker en blogg. Får man fler moralpoäng om man enbart läser Nobelpristagare i litteratur på originalspråk?

        Kan ju vara för att man har råd och tycker att det är snyggt!! Dessutom brukar ju kvaliteten vara bättre

        Pga design, hantverk, kvalitet och historia. Jag vill ha en väska där sömmen är sydd för hand av en sömmerska i t ex Frankrike, inte något ett barn i en fabrik knåpat ihop i Bangladesh. Av samma skäl köper jag inte en vas på Ikea utan en på Svenskt tenn. Kvalitet kostar pga att ett hantverk lever vidare och folk får en skälig lön.

          Haha du tror verkligen att de görs på olika ställen? Du lever i en fantasi gumman.
          Både de äkta och kopiorna görs på samma fabriker.

            Lär dig gärna kommunicera som en vuxen, ”gumman”. Sen kan vi ha en dialog ☺

            Och du lever i en fantasi om du tror att Hermés och Dior gör sina väskor i fabriker i Kina.

      Sämre kvalitet? Ja, man får väl vad man betalar för. Det är nog de flesta medvetna om.

      Att köpa piratkopior är inte olagligt i Sverige. Handlar man i ett annat land är det, det landets lagar som gäller vid köpet. Så det kan vara olagligt och förenat m böter eller tom fängelsestraff.

      Vill minnas att det finns någon lista på olika länders lagar på sv/eng. Kanske Konsumenverket?

      Barnarbetare finns även utan piratkopior. Det är ingen enkel fråga som går att besvara med att det är bara fel. Ur våra välmående svenska perspektiv är det mot allt vi tror på i våra värdegrunder. Ur perspektivet fattig, stor familj, boendes på en soptipp, så är varje litet öre som kommer in en fråga om liv och död. Vad har de att välja på, tror du?

      Jag tycker det finns så mycket att uppröras över på den här jorden, men just inte barnarbete gällande piratkopior. Tycker mest det är ett argument som gynnar originaltillverkarna.

      Vilka jobbar på deras fabriker? Vet du?

      //Moa

        Är det du som är lightversionen av Trh?

          Kom igen nu dig gnällspik! Ge konkret kritik och diskutera/argumentera ist för att komma med intelligensbefriade retoriska frågor.

          Uppenbarligen nobody eftersom jag inte kan påminna mig om något vettigt du skrivit.

          Stå upp för dig själv och ignorera bara mig!

          Kontakta inte mig så kommer jag inte kontakta dig! Lovar! ??

          //Moa

            Säkert?

        Fan vad du är jobbig Moa!

          Tyckte DU Moa var jobbig för att hon fick dej att tänka till lite? I så fall förstår jag din kommentar. Det är alltid jobbigt när någon ger en annan vinkel på ett problem som inte stämmer överens med ditt svar.

          Själv verkar du vara ett under av intelligens, charm och kärlek… Eller inte.

          Vad är det för fel på dig? Hur kan någon okänd reta upp dig så till den milda grad att du blottar din egna dumhet?

          Lite stolthet skulle inte skada dig!

          //Moa

            Jag har aldrig svarat dig innan. Jag tycker bara att dina vansinnigt långa inlägg

            Tar

            Upp

            Hela

            Jävla

            Kommentarsfältet

            Och

            Tvingar

            Oss

            Andra

            Att scrolla så vansinnigt mycket.

            Dessutom läser jag sällan vad du skriver för du verkar så bajsnödig hela tiden. Ett långt inlägg som slutar med din onödiga // som tar ännu mer onödig plats lägger jag inte tid på att läsa. Det är bara så otroligt störande.

              Tänk så olika det kan vara.

              Jag tycker det är lättare att läsa text som inte är så massiv. Och dessutom brukar Moas text de facto innehålla något konkret och relevant för inlägget.
              Inget man kan beskylla flertalet skribenter för.

              Tur det finns något för alla

              //G.M.

              Men snälla nån, om du visste hur mycket en normalstörd orkar scrolla och scrollar.

              Orkar du inte ens scrolla förbi mina inlägg sök doktor, något är fel på dig!

              Krya på dig! ?

              //Moa

              Menar du verkligen att det finns fler så korttänkta som du?

              Du förstår att du kan skriva precis vad som helst? Trovärdigheten är c:a noll.

              Ge mig iaf att jag fick igång dig och gjorde din fredag, som i annat fall varit tom och ensam. ?

              //Moa

            Någon som steppdansat på alla dina tio ömma tår?

              Tycker snarare det är du anonym som är i sånt behov av en negativ eller sårad reaktion från Moa så du kämpar envist vidare med nedlåtande kommentarer.

              Går inte så bra för dej är väl min spontana sammanfattning

                Ja, tänk så olika det kan vara.

        Intressant kommentar. Men tydligen impopulärt att behöva fundera utanför ramarna för andra här i fältet kan jag se (med tanke på svaren den genererat)

          Tack för du förstår mina intentioner! ?

          //Moa

        I Guccis fabriker i Italien jobbar iaf Kinesiska slavarbetare. De har dem där för att kunna säga ”made in italy”, medan resterande slavarbetare jobbar i Kina.

        Problemet vad gäller piratkopior är t ex att man som konsument inte har någon insyn överhuvudtaget i fabriken som tillverkat varan. Det kan vara en fabrik som strider mot varje lag som finns, som använder sig av arbetare som t ex tvingas jobba där, inte får någon lön och som utsätts för farliga mängder gift osv.

        Vad gäller t ex H&M och Indiska osv, så tillverkas visserligen produkterna i en avskyvärd miljö men det finns ändå regler och lagar och företagen försöker utöva viss påtryckning för att förbättra arbetsförhållanden, löner och villkor. Som konsument kan du känna viss trygghet när du köper en tröja på H&M medan en piratkopia kan vara tillverkad av ett traffickingoffer.

    Nu vet jag inte vem hon är. Men kanske hon inte har koll på det här med det negativa när det kommer till Piratkopior?!
    Misslisibell gjorde det ju inte och tog åt sig kritiken och läste på om det!

    Når kommer ot?
    Hoppas att alla valda politiker får skatta för denna fest resan. Kanske är det helt gratis.
    Eloge till annie löf. Som valde att jobba med viktiga frågor. Medan hennes kollegor festade.

      Men får inte politiker också kröka till? Alltid detta gnäll.

        Håller helt med. Men för sakens skull så borde de betala själva. De vet ju hur lagstiftningen ser ut.

        Fattar inte hur de orkar sätta sig i själva i klistret gång på gång.

        Det är känsligt!

        Betala själva och partaja järnet! De har både rätt att göra det och behöver det lika säkert som alla andra någon gång ibland.

        //Moa

          Så om jag bjuder hem regeringen till en krökarfest hemma hos mig, så måste de betala för spriten och maten de blir bjudna på?

            Beror på relationen er emellan.

            //Moa

      Fast Annie är väl gravid? Kanske man inte är sugen på att åka på en fyradagarsfest då..

      Men jag håller med. Det känns lite sådär på något sätt. Hela grejen.

      Vuxna politiker åker över hela kontinenten för att festa samtidigt som barnen strejkar för klimatet…

      Men herre!
      De är bjudna.punkt. Låt folket festa !! Även våra politiker kan väl få släppa loss…
      Bara bitterhet av de som inte blev bjudna. Politiker och andra ”b-kändisar”

    Varför vill man gå runt med en kopia alls ? En plastväska gjord av barn/ extremt lågavlönade med en logga som oftast inte ens ser äkta ut eller i en fin kvalité. En jacka fylld med skit , allt från tuppklor till damm de sopat upp från golvet för att fylla ”dunjackan”. En tröja med senaste loggan påsydd, fast tröjan är av samma kvalité som en köpt på Ica. Varför vill man gå runt och låtsas att man äger en dyr produkt när man faktiskt inte gör det. Varför låtsas vara någon man faktiskt inte är. De som har råd att köpa de äkta ser direkt om man har en kopia … så då tillhör man ändå inte den ”klicken” man önskar vilja tillhöra – för dom ser ner på kopior.

      Bra formulerat. Förstår barn/ungdomar i en ålder där tillhörighet är det viktigaste på jorden. Men VUXNA??

      Det finns kopior som är så övertygande att inte ens butiken kan urskilja dem från originalet. Finns chanelkopior för 4-5000kr. Nu snackar jag inte om ”Chamel/ Ghanel” och annat larv utan Grade AAA kopior.

      De som köper fejk lider lika mycket av vansinne som de som köper äkta. Skillnaden är storleken på plånboken.
      Bor folk i Rinkeby som köper äkta Rolex (stöldgods) och så finns det folk på Östermalm med samma klocka. Skillnaden är att den på Östermalm har råd att skryta och flasha cashen medans den fattige väljer att ta en smutsigare väg.
      I södertälje kör det runt Mercor och Ferarris trots att alla bor i subkiga hyresrätter. De lägfer ned alla sina pengar på att köpa bilar då de går att visa upp mer än en snyggt inredd lägenhet tex.

      Din översittar attityd är smutsig. Alla som köper väskor för tusentals kronor gör det av samma anlednibg: visa upp loggan. Plocka bort loggan på en Chanel och ingen vill ha den då den förlorat skrytvärdet. Den kostar knappt mer än 3000 att producera och marknadsföra. Vinstmarginalerna är sjukt stora. I vissa fall tillverkar märket ”fejk” för att utnyttja den svarta marknaden också. De säljer också skit på outlets (inte samma varor och kvalité) för att tjäna på dem som gärna vill tillhöra märkesklicken.

      Alla är lika patetiska och fula så de får gärna hata och trycka ned varandra. De är smutsmänniskor ändå…

        Översittarattityd? Du vet att sanningen ÄR att man stöttar barnarbete och terrorism genom att köpa kopior. Anonym håller inte på att smutskasta eller shamea någon.
        Men om du tar åt dig kanske du borde rannsaka dig själv och sluta köpa piratkopior?

          Barnarbete kommer du inte ifrån. Jag tror att 95% av alla som hönger här köpt/köper kläder ocj prylar där barn fått slita. Nästan varenda sminkproduct innerhåller ..maca?..maci?… jaja, ett ämne där den i nästan varenda fall varit ett barn som grävt en underjordisk tunnel för att utvinna ämnet. Många dör.

          Stötta terrorism gör vi också om vi stöttar USA tex, sluta handla Ford, Ben&Jerrys, McDonalds, BK och på Amazon tex så stöttar du inte terrorism lika mycket.

          Ni tycker om att gapa men sanningen är att ni är skenheliga. Jag står för att jag köper skit där barn antagligen satt livet till, där vuxna andas in damm, där företag sätter upp skyddsnät utanför byggnader för att minska självmordsstatistiken, där djur används på inhumana sätt osv.

          Om ni skriver från en iPhone då stöttar ni allt det där + terrorism. (USA säljer bla vapen till IS och köper massa skit från Saudi Arabien som öppet sponsrar terrorism).

            Och varje gång du kommenterar dör en kattunge.

          Som att förbruka värme och ha pengar på bank då…

        Ursäkta men nej, butikerna kan ALLTID urskilja kopior. Det finns nämligen kontrollstämpel eller serienummer på de äkta väskorna. Som lätt kan kontrolleras och det är det som kollas. Inte om väskan är en ”perfekt gjord kopia”.

          Inte på vintage. Serienummer kan fejkas men de nya produkterna med microchip är omöjliga.

          Det är bara nya produkter som kan fastställas 100%.
          Dessutom menade jag till utsende och kvalité. Det är lika mycket pondus att gå runt med en äkta Gucci som en oäkta som ser precis likadan ut. Vad ska folk göra, tvinga in dig pp butiken för att busta dig? Det är bara när man säljer vidare produkten som det blir tydligt hur det ligger till. Kolla shpock där folk säljer ”original” men har ”tappat bort kvitto”. Folk köper ändå.

            Nej, det där stämmer inte. Man kan se skillnad på vintage också, och sånt är butiksbiträden utbildade i. Är man intresserad kan man även lätt studera sig till sådant som ”gemene man”. Ser så jävla tydligt när någon går runt med fake, oavsett vad personen har i övrigt. Det avgörs oftast på hur väskan står sig med åren, hur den hänger/faller, hur materialet är skuret, hur skinnet är spänt och hur den ”rör sig”. Svårt att beskriva, men lätt att avgöra – även de ”högkvalitativa” fakeväskorna. Så pinsamt.

          Så är det, så klart!

          Men det är väl inte för butikernas granskande ögon man köper varken fejk eller original. Det är ju för att känna sig ” hemma ” i sammanhanget.

          Dvs som en gänget. De som har råd med original har precis samma symptom som sina lite fattigare kompisar.

          Man vill höra till. Befinna sig i ett sammanhang och ” hänga” med flocken.

          Vi föds som original och dör som kopior! ?

          //Moa

            Det har du helt rätt i Moa,
            och märkeshets förekommer i nästan alla grupper och åldrar. Men min kommentar var svar på påståendet att de i butikerna inte kan urskilja kopior. Vilket de kan. Även auktionshusen har värderare som är specialiserade på sådant. Så det är bara en gammal myt. Däremot kan man inte begära att second hand-butiker ska kunna ge korrekt värderingsstöd.

              Vad har det med saken när folk handlar piratkopior på en marknad utomlands?

                Ja du, det var svar på Anonym 16:16. Släpp det och gå vidare.

              ?? Madelon

              Uppfattade inte ditt svar så. Förlåt!
              //Moa

                Helt okej, jag var kanske inte alltför tydlig heller ?

          Mitt svar hamnade i modd av någon förbaskad anledning men nej, inte alltid. Vintage produkter är inte alltid lätta att identifiera.
          Dessutom pratar jag om utsende och kvalité. Du kan ta in en AAA LV ochbde kan inte se skillnaden med blotta ögat.

            Se svar till Moa ovan.
            Men absolut, second hand-butiker har inte alltid kunskapen och ibland blir det fel även på större auktionshus. Men det hör till undantagen, med tanke på hur många värdesaker de hanterar.

          Men det här stämmer ju inte. Chanel sålde en fake väska som en tidigare kund returnerat. Det finns väskor som tillverkas för dessa bedrägerier. De tillverkar en väska för 2500 som ör värd 45,000. Det är över 42.000 i rena pengar per väska. Och så kör de olika märken och olika personer.

            HAHA! Vad är det här för fake news du försöker sprida? Det är klart chanelbutiken kan se skillnad, jag som privatperson kan se skillnad då jag har ett stort intresse av att autencitera bla chanelväskor. Man kan känna skillnad i material, se skillnad i sömmar, färgkoder, smådetaljer osv. Chanelväskor kostar dessutom inte 2.500 att tillverka, de handsys till stor del i Frankrike (av vuxna människor som är specialutbildade). Vad tror du att deras lön hamnar på? och materialet? Herregud, vem har tutat i dig allt detta?

              Väskorna maskinsys

          Va? Haha kopiorna (aaa+k) har också serienummer

          Nej, så bra koll har de inte! LV bla har reparerat fejkväskor flera ggr. De ser ingen skillnad själva ens.

        Ja, jag köpte en fjällräven ryggsäck secondhand (har redan flera andra) det va identiskt fast i annan färg, allt kändes lika och såg lika ut, det va när det regnade jag fattade att den va fejk för den stötte inte bort vattnet lika bra. Men etiketter, sömmar och allt såg rätt ut.
        Undrar vad den kan ha kostat då vanlig fjällräven inte är så dyr 800liksom, hur orkar dom göra så bra jobb när den inte kan ha kostat mer än 400 ny (eller 50:- secondhand)

      Att köpa den billigaste varianten av det man vill ha är ju ett vanligt beteende tänker jag, oavsett om det handlar om köttfärs, dammsugare eller väskor. Däremot är det svårt även för mig att förstå varför man vill gå runt och låtsas äga en dyr produkt.

        Varför vill Kylie äga en albinokrokodilväska från Hermes värd 2 miljoner dollar? För att känna sig speciell, unik, utvald, bättre, finare osv.

        Varför vill någon betala för en logga ens? Dålig självkänsla i många fall då man vill passa in. Skryt i andra fall för att visa upp sig som någon jäkla stolt tupp. Eller båda.

          Att nån ens vill betala för en död krokodil? Usch hon är så äcklig. Och Lika äcklig trots alla 1000 ingrepp och 2 milj väskor.

        Fast att köpa fake är inte att köpa billigaste versionen av äkta. Att köpa billigaste versionen av äkta ära att köpa den billigaste modellen av äkta varan. Att köpa fake är att köpa något som inte har med den äkta varan att göra. Helt enkelt fake.

      Finns kopior som är precis som originalen. Använder samma läder och köret. Används för att returnera istället för äkta väskor till butik, alltså bedrägerier. Men det är en sluten värld.

    Blondinbella och ES verkar vara goda arbetskamrater. Nästa vecka ska Blondinbella till Balder för att lära ut som sociala medier.. win win

      Undrar om Bella ångrar att hon planerat allt det där med att jobba halvtid i New York.
      Verkar som det var dålig timing nu när det tydligen blivit allvar med miljardären.
      Finns den hyrda lägenheten kvar eller har den lämnats tillbaka?

        Isabella Löwengrip inser att hon inte är den enda som vill åt hans plånbok. Hon vågar inte ”satsa” på New York, för då lämnar hon fältet öppet för andra. Det är därför hon har ”problem” med sitt visum och att lägenheten är uthyrd. Dessutom kommer huset att läggas upp till försäljning.

    Finns ju dock många influencers/youtubers som använder videos likt dessa för att just belysa problematiken med piratkopior. James Charles har gjort två där han väldigt tydligt varnade för att köpa piratkopior och Glam&Gore hade en halv föreläsning i en plot-twist-video där hon låtsades tycka det var awesome först och sen bah ”fast nej”.

    Vad hennes videos handlar om är oftast inte så intressanta eller egentligen bara konstiga/udda men hon lägger upp de på att bra sätt och är duktig på berättandet/voiceover. Undrar om de tog med sakerna hem och hur stränga tullen är.

    Bra ämne att diskutera! Okunskapen på området är stor, även gällande regler för import till Europa. Det blir ofta dyra överraskningar för de som blir påkomna..

    För mer information:
    http://tullverket.se/sv/privat/varormedsarskildaregler/piratkopior.4.7df61c5915510cfe9e7108fa.html

    Köper hellre fejk 🙂

    Å va fan varför tar du Sofia som exempel SLUTA klanka ner på amerikanska YouTubers ! Seriöst du driver en svensk skavanker blogg sopa!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.