Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

715 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sverige ilar ju tryggt på att vi lever i demokrati, alla har möjlighet att höra sin röst hörd vid val osv.
    Hur konstigt är det inte då att riksdagspartier ens kan utesluta ett av de största partierna från samtal om oroliga läget i landet?
    Jag förstår absolut om man inte gillar vissa partier, men att därifrån välja att bortse från en relativt stor del av den röstberättigade befolkningen?

      *vilar

      Det är sjukt. Det är inte demokrati. I andra länder hade folk agerat och demonstrerat. Men eftersom vi är svenskar så hoppas vi att media visar vårt missnöje åt oss. Mysigare att sitta i soffan liksom.

        Demokrati betyder inte att alla parti får vara med, det är majoriteten som bestämmer. Och vill inte majoriteten sammarbeta så blir SD utanför.

        Sossarna hade över 40% och fick ändå inte vara med på Alliansens tid, så är reglerna.

          Fast nä, det är inte vad demokrati betyder. Demokrati innebär att makten utgår från folket. I Sverige har vi en representativ demokrati för att majoritetstyranni ska förebyggas. Alltså ska folket representeras och inte bara majoriteten.

        Anonym 20:02, skippar samhällskunskapen i skolan eller? Att SD inte har inflytande i dagens läge är själva definitionen av demokrati…

      De måste hålla på linjen för att de är livrädda för att stå till svars för den skada de åsamkat landet.

        Min farmor och farfar har alltid röstat på socialdemokraterna, de hade nog skämts om de såg hur handlingsförlamade och utredningspigga de är numera. Med det sagt så är inte alliansen bättre, tyvärr, vad ska egentligen göras för att få bukt med vårt land?

          Skärpa straffen, slopa straffrabatten, inför ungdomsfängelse från 16 års ålder utan ungdomsrabatt. Stäng gränserna och sätt stopp för flyktinginvandring i tio år.

            Och våga utvisa lite oftare som straff…

            Ni som vill stänga gränserna hur tänker ni att vi ska lösa vår befolkningskris i det här landet? Allt färre yngre ska försörja allt fler äldre och det föds för lite barn i sverige.

              Föder barn gör de redan nyanlända så det räcker för all framtid. De har dessutom svårt att komma ut i arbete här inom annat än möjligen städ, då hälften är kvinnor som går hemma och föder barn och av andra möjliga arbetsföra hälften är hälften analfabeter helt utan förståelse för att man behöver arbeta för att kunna äta och bo då de redan får det betalt.

                Härligt med lite rasism där

                  Hur var det rasism? Möjligen ignorans att dra alla över en kant, men att väldigt många kvinnor som invandrat från vissa andra länder bara föder barn o lever på bidrag o männen bara lever på bidrag hela livet det är ju bara fakta.

                Fast folk är nyanlända för evigt.

                Barnafödandet hos flyktingar går ner när de kommer till Sverige så det stämmer inte att de bara föder en massa barn. Sen är det vissa som aldrig kommer ut i arbetslivet men de allra flesta vill inget hellre men är inte alltid lätt när SFIn är dålig och arbetsmarknaden ganska rasistisk. Jag hoppas verkligen inte att ni som vill stänga gränserna någonsin är i behov av sjukvård eller omsorg för den hade inte gått runt om det inte var för alla invandrare (främst kvinnor) som sliter i vården idag och i framtiden behövs ännu fler människor i vården för att täcka det stora antalet äldre vi har. Jag är undersköterska och utan invandrare hade jag bara haft en halv personalgrupp.

              De kommer sällan in i arbetslivet. Jag själv har ”importerat” hit mitt ex, högskoleutbildad in the motherland (som svenskar åker till och betalar ganska mycket för, för att gå samma utbildning – han behövde dock göra om en massa här), hursomhelst på hans första dagar på SFI fick han lära sina analfabetiska klasskompisar var ”on” knappen till datorn är… På den nivån… Winnerbäck var den som lärde honom svenska, de jäkla låtarna spyr jag på än idag, 15 år senare, något album som gick utan slut.
              Jag säger det själv som invandrare, integrationen måste göras något åt.

          Utjämnande skattepolitik istället för en som skapar klyftor. Fixar vi det är 85% av jobbet gjort. Vårt välstånd i Sverige idag bygger på andra länders förtryck (import av billiga råvaror, produkter och arbetskraft) därför kan vi då rakt inte neka tillträde till vårt land. Snacka om snyltare vi är som land är i så fall! Hade skämts ihjäl.

            Sovjetunionen ringde och ville ha tillbaka sin fett föråldrade politik ?‍♀️

              Sovjetunionen hade ingen utjämnande skattepolitik. Folket svalt och ledarna levde lyx, precis som i det nyliberala kapitalistiska systemet vi har nu.

      Demokrati betyder inte att ett parti måste söka samarbete med alla partier. Kristdemokraterna har tex aldrig sökt samarbete med Vänsterpartiet. Det är inte odemokratiskt. Demokrati innebär (i Sverige, i USA ser det ju tex annorlunda ut) att partiernas mandat i Riksdagen fördelas utifrån andelen röster. Sen kan man ha olika åsikter om att S valde att inte bjuda in SD till samtalen. Ostrategiskt? Kanske. Negativt om målet är att säkra en stabil överenskommelse över tid? Kanske. Men odemokratiskt? Nej.

      de skjuter sig själva i foten, därför ökar rösterna för sd om det vore val idag medans de andra minskar eller tom inte ens ökar.

      För det första, Sverige är en majoritetsstyrd demokrati. Det betyder att de som får till stånd en majoritet i riksdagen styr landet.
      För ett andra, det parti som att samlar flest röster har ingen skyldighet att samarbeta med något annat parti.
      För det tredje, om du inte gillar läget, engagera dig inför nästa val. SD har ingen ”rätt” till någonting. Så länge de inte samlar en majoritet i riksdagen kan de inte kräva inflytande oavsett vad deras representanter tycker.

      Nu gick de ju på val på att de inte skall samarbeta med detta parti… så det är väl att svika sina väljare att föra samtal med partiet i fråga.
      Tycker dock själv att det hade varit bättre om alla kunde fått va med på samtalen.
      Men det kan ju också vara så att de sonderat terrängen innan och insett att de aldrig kommer komma överens ändå!

      Hur många batikhäxor skulle SD bjuda in till samtal om de var största parti?

      Folkstyre är bara en av delarna i demokrati. Fri press, organisationsfriheten, facket/arbetsrätt, religionsfrihet etc etc är också kriterier för en demokrati. På dessa områden är SD inte precis svenska i sina värderingar.

    Jag skulle behöva några kloka ord i denna situationen.
    Jag har varit tillsammans med min sambo i 4 år. Han är en lugn, snäll och ambitiös person. Finns ingenting han gör som jag kan klaga på.
    MEN, när vi blev tillsammans så var han en helt annan person. Han manipulerade mig brutalt mycket och utsatte mig för både psykiskt och fysiskt våld. När även otrohet var ett faktum så var det som att jag gick sönder. Ca ett år in i relationen blev jag deprimerad, och hade så svårt för att bryta. Han fick mig att tro att jag inte förtjänade bättre. Men nu sedan 2 år tillbaka så har han fått ordning på sina känslor och beter sig som sagt bra, och jag älskar honom fortfarande.
    Det är bara det att jag har så svårt för att förlåta mig själv för att jag lät honom bete sig sådär. Om jag inte lämnade honom när han var som värst så har jag svårt att förstå hur jag skall lämna honom nu när han är bra.

    Någon som levt i en liknande situation, eller känner någon som gjort? Hur hade ni tänkt och gjort?

      Lämna om du vill lämna. Ser inte riktigt problemet med att lämna idag bara för att du inte lämnade då?

      Han är inte bra. Han kommer aldrig någonsin att ändra på sig. Du tror att han är bra men hur vet du att han inte har manipulerat dig till att tro det?
      Du kanske inte ser det för det har blivit ”bättre” men lämna honom nu, innan det blir värre.
      En dag så kommer att han visa sitt rätta jag igen och då borde du vara så långt ifrån honom som möjligt.

      Vill du lämna honom nu? Jag blev lite förvirrad då det lät som att allt var bra nu.

        Jag vet inte. Allt är ju bra ju men samtidigt inte, då jag lever med alla dessa minnen. Jag är mest osäker på om det är ett tillräckligt skäl till att lämna någon man bryr sig om. Att förlåta är en svår sak har jag märkt!

          Ja, det är mer än tillräckligt. Lämna.

          Du ska aldrig någonsin förlåta en person som har utsatt dig för psykisk och fysiskt våld. Aldrig.

          Frågan är inte hur han är i dag, utan vad du känner. Om du känner att du inte vill vara kvar så ska du inte vara kvar, du behöver inte ha några tunga skäl utan det räcker med hur du känner. Du behöver inte motivera detta logiskt utan bara gå efter hur du känner dig. Mår DU bra, är frågan, inte hur han är just nu.
          All styrka till dig, oavsett vilket beslut du tar!

      Om du vill lämna borde du göra det nu när du ser det med klara ögon. Det spelar ingen roll att du stod ut då.

      Det känns som att du vill att vi fattar livsviktiga beslut åt dig. Det är inget jag är villig att ta på mig men jag kan förstå din oro. Är han en bra och trygg partner idag så är det väl bra att du höll ut? Finns folk som träffar en bra partner och som sedan ibser han han bara blir värre och värre. Din låter det som att han blir bättre.

      Fundera på vad du vill och förlåt dig själv. Det är inte lätt att lämna en kvinnomisshandlare så du ska inte trycka ned dig själv och ditt agerande för hårt. Acceptera läget men lova dig själv att aldrig ta skit från honom. En gång ingen gång…

      Min sambo som jag varit tillsammans med i 8 år hade jag en flört med ca 5 år innan vi blev tillsammans denna gång. Men flörten för längesen slutade när han en kväll när vi hängde med olika vänner och en ny brud i gänget, gick hem med henne istället för mig. Gick fram och gav mig en kindpuss och sa hejdå sen gick de. När vi fick kontakt på nytt flera år senare var jag väldigt skeptisk men han charmade sönder mig och verkade vara en ny person. Nu kan jag ju konstatera att det var en fasad och att han är en narcissist som psykiskt misshandlar mig sen länge och skäms för att jag inte lämnar samt att jag öht gav honom en andra chans. Jag är väldigt fysiskt sjuk, nyopererad (och deprimerad) och vet inte hur jag ska orka fysiskt eller psykiskt att kasta ut honom, trots välvilliga vänner som vill kasta ut honom åt mig. Vet ju att detta är ohållbart och måste brytas någon gång men känns så svårt att våga ta steget. Speciellt då han helt brutit med sin familj, inte har några supernära vänner han vill/kan dra till, lägenheten är min. Får dåligt samvete för var han ska ta vägen samtidigt som jag varje dag är skiträdd för när nästa verbala käftsmäll kommer när vi befinner oss hemma samtidigt. Förlåt, har inga vettiga råd… Bara kände igen mig lite och skrev… Hoppas du får det bättre! <3

        Och jag hoppas att du får styrkan och modet att göra det som är rätt för dig! Du vet vad som är rätt och du vet vem du ska ta hänsyn till i detta.

          Varför inte bara vara ärlig?
          Förklara för honom precis hur du känner, att händer detta EN gång till (att han sårar dig) så lämnar du honom.

          Tala om att du menar allvar. Han får inga fler möjligheter att bete sig respektlöst mot dig.
          Berätta att du går i tankar att lämna honom.
          Då behöver du inte ha dåligt samvete mer för honom.

        Det är han som ska skämmas och inte du. Att han inte har några vänner eller familj att få hjälp av är inte ditt ansvar. Du är fysiskt sjuk, nyopererad, deprimerad och har dessutom råkat få in en parasit i ditt liv som suger kraft ifrån dig när du behöver den som bäst för att läka psykiskt och fysiskt. Han borde tanka dig med kraft istället för att få dig att må dåligt. Du är värdefull och full av värdighet. Jag hoppas att du en dag hittar orken att lämna. Kram!

        Jag förstår hur du känner, uppenbarligen befinner vi oss i situationer som liknar varandra mycket. Jag kan känna igen mycket i detta med det dåliga samvetet över vad det skall bli av dessa ansvarslösa män om vi lämnar dem. Är även orolig över att han skall hitta en ny stackare vars liv han kommer förpesta. Men en dag så kommer vi våga göra något mot detta, för innerst inne vet både du och jag att vi förtjänar bättre!

      P, jag känner igen din situation. Jag försökte förlåta mitt ex efter att han blivit förbannad över att jag inte ville ligga med honom en gång (plus att han fråga sin gamla kk om hon ville ligga med honom pga att jag inte ville men det hände tidigare) och jag fick ångest. Jag förlät väl typ honom först, men sen kom jag till insikt att nej, JAG mår inte bra av det här, så jag valde att göra slut. Jag ångrade det då, hoppades att det fanns nåt kvar men det gjorde det tyvärr inte. Gör slut. Kanske ni behöver spendera lite tid ihop för att inse vad ni har och uppskatta varandra? Lite distans kan ibland vara bra.
      Oavsett, stort lycka till ❤️ följ ditt hjärta.

      Läs om Narcissism på Quora. Menar inte att han har den störningen, men där förklaras hur det blir omöjligare att lämna någon som behandlar en så. Har själv varit i din sits och haft och har kompisar som är det. Ju jäkligare de varit desto starkare blir bandet. Som en drog typ.

      Svarade under fel inlägg. Måste bara tillägga att du ska vara snäll och förlåtande mot dig själv. Misshandlande män kan bryta ner den starkaste av kvinnor.

        Gissar att du svarade på min kommentar eftersom jag nämnde narcissism? Tack isf för tipset hursomhelst om läsningen <3

          Varför frågade du om darknet i ett annat ÖS?

            Undrade om det finns något av intresse där som inte är vidrigt. I ett svagare ögonblick undrade jag även om jag skulle kunna skaffa vapen där för att slippa leva.

              Så märkligt svar.

              Tjo och Tjim ditt lilla troll.

                🙁

      Du blev utsatt för manipulation och våld. Det bröt ner dig. Inte konstigt att du inte klarade av att lämna. Slå inte ner på dig själv för det. Det är inte ditt fel.

      Du skriver inte hur han fått ordning på sina känslor. Gått i terapi? Har han verkligen förstått vad han gjort mot dig? På riktigt? Även om hsn verkligen har det så är det han gjort mot dig ett enormt svek på flera plan. Tyvärr tror jag det är väldigt svårt att bygga upp det förtroende och trygghet man behöver i en relation. Kanske finns det alltid ett tvivel och en vaksamhet hos dig gällande hans beteende.

      Det finns många många som aldrig skulle behandla dig i närheten av hur han behandlat dig. Du måste inte stanna.

      Snälla lämna omdu inte har lust längre, det kan gå illa. Du har fattat att du inte känner något längre, kanske aldrig ens kännt något bara trott det. Och du kanske träffar nån annan som är fantastisk, kanske råkar vara otrogen för att för dig är redan förhållandet dött, i värsta fall kan det leda till att din nuvarande blir aggressiv igen och kanske går jävligt långt, män kan va monster. /från nån med stalker ex (varav jag är hundra på att ett av dom två, försökt skada min nuvarande genom att droga honom på krogen)

      Tack för era svar rimliga människor, skall spara denna tråd och läsa de dagar som jag känner mig hjälplös! <3

        Tänk också på att du liksom inte behöver ha en ”lista med skäl” för att lämna. Det räcker med att du inte vill längre. Punkt. Hoppas du klarar det snart för det enda du kommer ångra är att det inte gjordes tidigare.
        Lycka till!

      Förstår dig verkligen! Det är jättesvårt att lämna i en sådan situation. Anledningen till att du inte kunde lämna honom förut berodde på att han manipulerade dig, det berodde inte på dig!

      Tyvärr kommer han aldrig ändras. En av mina bästa kompisar är i samma situation. Vi har förlorat henne känns det som, då hon inte vill / kan (vi vet inte) ta sig ut situationen. Vi har försökt med allt men lyckas inte hjälpa till, och är så ledsna. Men har insett att det bara än hon som kan göra något åt det själv.

      Det som jag önskar att du kommer inse är att du är värd bättre! Oavsett om du inte tror eller tycker det i dagsläget, då finns det massor av bra, stabila, ambitiösa, SNÄLLA, osv män där ute, som ALDRIG manipulerar eller misshandlar någon psykiskt eller fysiskt. Du kommer också kunna träffa en sådan!

      Nöj dig inte med mindre, du är värd det bästa! Prata med någon du litar på som du kan ha som stöd i detta. Någon som påminner dig om vad du har att vinna på detta under själva separationen, någon som stöttar dig och inte låter dig gå tillbaka till personen. Kanske att du pratar med fler vänner som hjälper till, för dom kommer finnas där för dig! Och gå och prata med en psykolog, för det du har blivit utsatt för är helt fel och och ett trauma som är svårt att ta sig ur själv. Jag tror på dig!!!!!

    Någon som har tips på växtbaserad bra naturell ”yoghurt” att ha till ris?
    Persisk mat på menyn och en mjölkallergiker.
    Ska alltså helst vara så lik naturell yoghurt som möjligt i smaken.

      Är väl svårt tänker jag att komma nära så ”vanlig” Yoghurt som möjligt. Personlig favorit är Soygurt 🙂 men om den är mest lik ”vanlig” vetetusan ?

        Ute efter någon naturell. Som passar som kall sås.

          Soygurt finns som naturell. Tror jag.

      Kan tyvärr inte hjälpa dig Men älskar mastokhiar att dippa nanbröd i. Är banne mig det bästa jag vet. Vad blir det för mat?

        Khoresht bademjan.

      Sojabaserad! Jag älskar yoghurt med mat. Köper alltid Plantis nagurella elöer Alpros naturella. Har i liiite cotronsaft och salt i också för syrlighet.
      Skippa havrebaserad yoghurt, den är rinnig och smakar inte som vanlig mejeri.

        Tack! ??

        Blev plantis. Tack igen för tips!

          Lycka till <3

      Oatly iMat Fraiche ?

        Nej, den funkar inte. Testat till ris tidigare, inte gott. Smakar inte i närheten av yoghurt.

          Vad är eran erfarenhet av hormonspiral?? Ska få sätta in en nu på torsdag men är så fruktansvärt skeptisk efter att ha läst om möjliga biverkningar.

            På tal om yoghurt

            Det är förmodligen individuellt – men för mig var det en riktigt jobbig upplevelse med hormonspiral. Mådde dåligt, blev deppig, mensen var som en jojo (dock borta under ett par år också). Aldrig mer för min del.

      Oatlys creme fraiche kanske?

        Oops såg inte kommentaren ovan

      Definitivt alpros

      Oatly har en ny sort som är som turkisk yoghurt. Skulle prova den faktiskt!

    Har läst på lite om narcissister, och ALLT stämmer in på min svärsyster. Ni som har erfarenhet av sådana personer, hur hanterar man sådana?

      Vad är en svärsyster? Eller menar du svägerska? Man hanterar inte sådana man försöker hålla sig borta.

        Ska ju givetvis vara svägerska. Är lite trött i skallen…

      Hmm… I mitt fall med min sambo som jag upplever som narcissist, så hävdar han väldigt direkt hur HAN tycker/vill/ska ha det medan jag vill fnula på mina formuleringar och motiveringar innan jag törs uttrycka mig. Så ofta blir det att jag blir ställd/arg/irriterad av hans själviska beteende men inte har någon ”comeback” förrän senare. Men sparar mentalt mina efterhands-comebacks, så vid nästa liknande situationer drämmer jag till med något som tar ner honom på jorden UTAN att vara elak. Bara konstruktiv kritik. Så jävla besviken i somras när det var viktigare för honom att under sina lediga dagar hänga i soffan, spela PS, slappa osv, när jag låg drygt 2 veckor på sjukhus efter att ha fått 2 nya organ transplanterade och dessutom fyllde år medan jag låg inlagd, och han året innan glömde bort min 30-årsdag 🙁 Hade gärna fått besök istället för telefonsamtal om hur viktigt det var för honom att passa på vid ledighet att fixa håret typ.

        Fy fan vilken usel person han är!

          ”… på sjukhus efter att ha fått 2 nya organ transplanterade och dessutom fyllde år medan jag låg inlagd”

          Du brer inte på lite mycket här va? ?

            Nej, jag är fullt seriös.

              Njur + pancreas?

                Precis! På Huddinge!

                  Tänk sån slump att ”Lotta” råkade gissa precis vad det var och att du svarar 3 minuter senare. ?

                  Och nej du fick inte en hel lever på samma gång. ?

                    Vadå lever? Njure och pancreas fick jag äntligen efter terminal njursvikt och diabetes sen 20 år. Förstår inte varför jag misstros? Varför blir jag ifrågasatt och häcklad som troll när jag är ärlig? ”Lotta” kanske gissade rätt eftersom det handlade om en dubbeltransplantation. Blir ledsen av att jag bara ville ventilera av mig men blir kallad troll. Kan ju outa sjukhus och tider jag är där om någon verkligen vill verifiera att jag inte trollar. Blir bara ledsen av att bli ifrågasatt när man redan mår så dåligt fysiskt och psykiskt.

                    Efter massa tid i dialys, transplantationsutredning, förberedande ingrepp och väntan på organ känns det väldigt tungt att bli påhoppad såhär, förstår inte vad jag gjort för att få skit för att berätta om något väldigt traumatiskt för mig. Varför skulle jag hitta på och ventilera något så frustrerande och livsparalyserande utan att själv gå igenom och behöva skriva av mig? Sen jag vaknade imorse och läste responsen på min ventilation i ÖS har det bara varit ångest över att jag uppfattas som ett troll när jag inte förstår vad jag gjort fel 🙁

        0h herregud vilken kass människa. Du förtjänar bättre ❤❤

        Just detta med att man blir så ställd av saker dom säger eller gör känner jag igen mig..ibland kan det ta flera dagar för mig att smälta något hon tex sagt.

        Och det här kallar du sambo? Nån som inte är med dig dygnet runt på sjukhuset? Herregud

          Men herre, fatta. Tjim är ett troll. 🙂

            Varför är det så omöjligt att tro mig? Är ärlig om mitt liv och försöker att inte trampa någon på tårna, men blir kallad troll för det 🙁

      Har en kollega som påminner om det, jag håller hen otroligt kort. Visar noll intresse och frågar aldrig något, får reda på allt ändå eftersom hen inte kan sluta prata om sig själv. Säger emot när jag tycker annorlunda vilket brukar resultera i att hen blir irriterad och lämnar mig ifred. Vet dock inte om det är så bra approach mot någon man har i sitt privatliv.. å andra sidan kanske ni inte är så nära?

        Åh gud låter som vi jobbar på samma ställe förutom att jag är den enda som är som du mot denna person så det kan ju inte vara så ?

          Haha! Vem vet, vem vet ? Personen är även superlättkränkt och klarar absolut inte av att andra tar initiativ och gör saker om inte hen kan ta åt sig cred för det.

            Men gud säg var du jobbar eller ge mig åtminstone en ledtråd! Är det en statlig myndighet?

        Nja, vi är väl inte nära direkt. Men hon hör gärna av sig titt som tätt. Jag har dessvärre svårt att säga nej och neka henne om hon vill komma hem till oss på fika eller liknande. Varje gång så tänker jag att jag ska ge henne en chans. Men efter varje tillfälle jag pratar eller träffar henne dränerar hon en på energi totalt.

      Man hanterar inte såna. Man ser till att hålla sig undan. Släpp aldrig in människan i ditt liv för du kommer ”förlora”.

        Det är så jäkla svårt. Försöker på alla sätt och vis hålla mig undan. Men så fort vi hälsar på min svärmor, då är hon snabb och dyker också upp där. Sen vill hon gärna prata med mig och beklaga sig över hur synd det är om henne gällande allt. Men värst av allt är att hon tror att hon är så mkt bättre än alla andra. Ska verkligen försöka hålla mig undan ännu mer.

          Svara ja, nej eller ok. Ställ inga frågor. Utveckla inga svar. Prata inte om något. Gå på toa när hon babblar. Var supertråkig, neutral och intetsägande. Ha inga åsikter. Med tiden tröttnar hon utan att hon själv fattar varför och hon kommer att välja bort dig. uppmärksamheten och dramat är narcissistens bränsle.

    Hej alla! Trevlig lördag på er ?❤️

      ❤❤❤
      Tack det samma!

        Trevlig lördag på er med❤ Vad gör ni ikväll?

          Äter orimligt mycket godis och ser på TV

            Vad är orimligt mkt för dig? Nyfiken

              När jag blir illamående och inte kan sitta upprätt

          Ska iväg och handla nu. Sen äta. Sen äta chips. Sen äta lite till. Mmmmmmm.

          Spenderar kvällen med pojkvännen i sängen ? Haft det mysigt idag med PS spelande och lång promenad typ.

          Ätit mat med sambon, sedan myste vi med te en stund. Är nu nerbäddad i sängen och ska läsa de sista kapitlen i en bok.

          På väg hem från en middag med vin och drinkar med världens finaste vän. Vi blir helt fucked up ihop och skrattar så vi gråter. Det är knappt att vi kan kolla på varandra ibland utan att börja asgarva men det är fan så det ska vara. Bäst är hon?

    Någon som sitter på intressanta konspirationsteorier som ni inte villntro på? Helst okända, inte månlandningen, 9/11, mord på politiker etc.
    Något ovabligt men intressant? 🙂

      Och förmodligen mycket ointelligent…

        Vad är det som är ointelligent med att utforska och granska saker?

          Inget, om det är baserat på fakta.

            Hur ska man våga undersöka om första kriteriet är fakta?
            Fakta är något man kommer fram till, inte utgår ifrån. Du kanske menar övertygande?

              Konspirationsteorier, vilket du frågar efter, brukar inte bry sig om fakta. Det är ju det som är poängen.

                Eller fakta som man inte får ta del av. Det är en konspirationsteori att CIA själva sålde kokain för att financiera en terrorattack men det kan vara fakta som vi aldrig får ta del av.
                Det är fakta att det fanns en sexring på en tropisk ö, men konspirationen är huruvida Trump och Clinton hängde där.

                Bara för att vi inte får ta del av 100% av materialet så är det inte mindre faktabaserat. Men i många fall är det foliehattar som hittar på, flatearth tex.

                  Flygloggarna visar att Clinton flög 20+ gånger på Epsteins jet; Trump en gång men bara på en inrikes resa.

                  För övrigt var det till och med CIA som myntade uttrycket ”konspirationsteori” en gång i tiden för att undergräva spekulationerna på Kennedymordet.

                    Men usch! Jäkla äckel är de.

        Sett en dokumentär om att VM 58 inte ägde rum utan att allt var skådespeleri, så himlans roligt

          Den har jag sett! Kan varmt rekommenderas.

          Just den dokumentären är dock gjord för att visa hur enkelt det är att skapa en konspirationsteori, det är ingen konspirationsteori som finns på riktigt. Men just av den anledningen kan den ju passa in på detta ämne!

            Jaha! Det förstod jag inte! Tyckte väl att ”bevisen” var lite väl luddiga haha. Får väl skratta åt mig själv som gick på det hela

              Ser du om slutet så är det svårt att missa sanningen 😀

          Min bonusmorfar spelade i VM ’58 ? och enligt honom var matchen högst äkta. Han grämer sig fortfarande (över 90 år gammal) över att Pelé fintade bort honom ?

            Det är väl fullt förståeligt!!?

            Har själv spelat mot ett allsvenskt lag och missade öppet mål. De vann med 1-0, tänk om jag hade gjort mål, då hade matchen sett annorlunda ut…sånt där som stör i efterhand!

              Ja verkligen förståeligt! Min skrattemoji var för att det blev så lustigt att vissa hävdar att den här matchen aldrig ägt rum ’på riktigt’, medan han kan återberätta varenda liten detalj.

                Fast det är ingen som hävdar det, förutom en ironisk ”dokumentär”. KSP58 existerar inte på riktigt 🙂

                  Okej. My bad. Förlåt.

      Ja här får du en teori, det väller in folk från främmande länder och utrustas med bidrag och boende i hopp om att de ska bli lojala väljare i något av de två kommande valen för att väga upp mot det växande SD.

        Det om något är fakta?
        Frågan är, är det en judeagenda?
        Är det för att världen måste befinna sig i ständigt kaos för att eliten ska kunna uppnå sina mål? Detta är dock inte konspiration utan fakta. Sen om Messias faktiskt kommer är en annan diskussion…

        (Judarna vill ha sin kung, sin Messias och jobbar hårt på att göra uppfylla alla tecken inför Hans ankomst. Bla. bygga tredje templet, slakta en helröd ko som statistisk bara föds var 2000 år, ta tillbaka det heliga landet osv. Rätt intressant med judeagenda.)

      Finns ju en del kring Tutankhamun. Jag fastnade dock mest i att folk som var i hans tomb dog efteråt och det är ju mer fakta.

        Enligt en känd fransk forskare (kan ej namn) finns det radioaktiva material i vissa egyptiska kungagravar som kan ligga bakom ”förbannelserna”.

          Är det inte mögel eller något då? Trodde jag haha.

          Förbannelser i gravarna är en legend. Det ,är oerhört ovanligt, och det fanns ingen sådan i Tutankhamuns grav. Att 11 personer av typ 60 som varit inblandade i upptäckten av graven dog under en period på 10 år efteråt kan väl inte ses som särskilt konstigt.

            Är ju ändå spännande. 🙂

              Nej.

                Jo? Det avgör ju inte du. De flesta konspirationsteorier är ju utan fakta men ändå spännande.

      Var i NY nu på årsdagen av 9/11. Så himla overkligt fortfarande-18 år senare! Gick ner till the memorial där tusentals människor hade samlats för att visa sin respekt. Massor med blommor och människor som stod och grät. Det var omöjligt att inte själv gråta och beröras av denna otroliga händelse. Museumet var endast öppet för anhöriga denna dag, vilket jag tycker är en otroligt fin gest. Minns ni var ni var när det hände? Jag befann mig i Dublin och glömmer aldrig när jag såg live på tv när det andra tornet föll.

        I skolan när jag fick reda på det. Var 11år. Klasskamrats pappa var i ett av tornen så blev en big deal. (Han är okej.)

        Jag satt i skolbussen på väg hem när jag hörde på radion från bisschauffören där fram att ett flygplan hade kraschat. Då trodde man ju att det bara var en olycka. Väl hemma slog jag på nån amerikansk nyhetskanal och såg live när plan två flög in i det andra tornet. Minns att det var så jävla overkligt, man kunde inte fatta att det var sant.

          Jag gick i 6an och alla var skit glada över att det hade hänt.

        Jag gick i 7:an och min klassföreståndare hade bott i närheten av WTC, hon rullade in en TV i klassrummet och sen följde vi nyheterna resten av dagen. En annan lärare flyttade från sin hemstad New York ett år efter 9/11 då han träffat en svenska och lessnat på den enligt honom överdrivna paranoian bland andra amerikaner efter 9/11.

        Ja, jag var på mitt dåvarande jobb, fick inte veta förrän sent på kvällen vad som hade hänt. Den som berättade var en kollega som skjutsade mig hem och det jag uppfattade var att flygplan hade flugit in NYC och gjort flygräder. Typ Pearl Harbor. Väl hemma trodde jag hela världen stod brand och det första jag gjorde var att packa en väska redo att ta till skyddsrummet.

        Apropå det, minns ni Om Kriget är framme-sidorna i gamla telefonlatalogerna? Tänk vad kalla kriget känns avlägset. Har ni koll på var ert närmaste skyddsrum finns?

          Vaddå avlägset? De sidorna kom ju hem i en broschyr bara för ett par år sen?

            Jo, men Kalla Kriget tog slut för 30 år sen.

            Hon syftade på ”Kalla kriget” och telefonkatalogen. Inte förra åtets broschyr.

          ”Om kriget eller krisen kommer” delades ut i brevlådan i alla svenska hushåll förra året.

            Nope, inte hos oss.

              Inte hos mig heller (Bromma, Stockholm).

          Det finns ett skyddsrum i källaren i mitt hyreshus. Sitter ett stort lås på dörren.

        Finns intressanta studier på hur många falska minnen vi har gällande 9/11. Många är stensäkra på att de såg ditten och datten och var på en viss plats när de fick nyheten osv, när det i själva verket inte alls hände så som man minns. Otroligt intressant!

          Detta är så sant!!! Jag trodde att det bara var jag som tydligen mindes den situationen helt skevt. Jag var i flera år helt säker på att jag visste exakt vart jag var och vad jag gjorde den tidpunkten (än idag är det spontant samma bilder som kommer upp när jag tänker på det). Tycker mig ha en så tydlig bild i huvudet. När en gammal vän till mig berätta om att vi var med varandra när det hände slog det mig att det minnet jag fått för mig att jag har var är HELT fel, till och med året visade sig vara fel (enligt mitt minne gick jag i 4an men år 2001 gick jag ju i 2an i en helt annan skola i en helt annan stad dessutom…..) Blev typ rädd för mig själv när jag insåg detta haha..

        I en Sisleybutik i Rom. Befann mig på studieresa med min latingrupp i trean på gymnasiet. Pratade spanska med de italienska butiksbiträdena och försökte förstå vad de menade med ett kraschat plan. Möttes senare på hotellet av en klasskompis som pratade om ”tredje världskriget” och drog på CNN.

        Flög hem tre dagar senare och såg flera personer med typiska arabattribut som konsekvent stoppades i kontrollerna. Kände medlidande med dem och gör det fortfarande. Är själv något mörkhyad och stoppas i varje jävla kontroll. Oavsett om det är i Norrbotten eller i England. Känslan av att ses som ”potentiell fara” är svår att förklara för andra.

        Jag var 5 (!!) år och kommer så väl ihåg när mamma hämtat mig på dagis och sätter på tv och säger ”kolla vad som hänt”.

        Satt hemma med en kompis och lekte med barbiedockor. Tv:n var på, vi fattade inte så mycket av vad som hände alls, minns inte ens att vi pratade om det i skolan sen?

      Typ allt som Alex Jones raljerar om t.ex. att Sandy Hook-skolskjutningen inte var på riktigt. Fy fan.

      Chemtrail är intressant! ✈️

        Min snubbe har en flat earther på sitt jobb som även helt tror på chem trails. Helt sjukt alltså, såhär 2019.

          Hur resonerar han? Har någon försökt föra en dialog men honom ang detta eller skrattar de bakom ryggen på honom?

            Du är verkligen avstängd 20:47. Se upp och fundera är ett bra alternativ att börja med. Vad tror du om kondensen?

              Va? Jag undrar bara hur han resonerar. Jag skrev ju själv foliehattar som tror på flatearth lite längre upp…

          Finns även de som tror på religion så här 2019, brukar sidoställa dem med flat earthers, sjukt bara.

      Yellowstone och supervulkanen.
      Ska tydligen få utbrott var 600 000 år, enligt vissa är det dags igen, men det tystas ner..

        Finns kanaler på youtube som sänder live ang. potentiella utbrott. Jag tror mer på att någon,eller några, gärna vill skapa en kärnkraftsvinter. Yellowstone kan sänka planetens temperatur tillräckligt för att de ska överleva lite längre. Spännande.

      Att alla i hela världen kan leva bra liv, att folk inte behöver leva i svält o fattigdom men att ”dom som styr världen” ser till att det är så. Att tekniken vi använder är egentligen 150år tillbaka i tiden och att det finns teknik som ligger 150 år före den tekniken vi vanliga människor har tillgång till.

      Att en av föreläsarna på KTH som håller orimligt många kurser egentligen gått i pension och ersatt sig själv med en robot /projection. Ingen skulle ändå märka någon skillnad, allting är exakt identiskt från år till år.

        Haha bästa jag hört ju!

        På juristutbildningen i Uppsala fick vi lyssna på en postum föreläsning. Bandad, ej video. I kid you not.

      Jag tycker det är roligare med mysterier än konspirationsteorier. Konspirationsteorier tenderar att utmynna i ogrundad antisemitism och leda till förintelsen och andra folkmord när dessa sprider sig hos länders makthavare. Mysterier har oförklarliga inslag, trots att dessa inte är överdrivna eller påhittade. Dessutom finns ju skeptiker, som gärna tillhandahåller väldigt jordnära och naturliga förklaringar på konspirationsteoretikernas inte sällan väldigt verklighetsfrånvända idéer.

      Cicada 3301, DB Cooper, Tamam Shud, Wow-signalen och Voynichmanuskriptet är mysterier jag tycker är riktigt spännande. Mysterierna med Dyatlovincidenten, Mary Celeste och Oak Island var roliga att sitta och spekulera om när jag var yngre.

      Ja se hur det gick med fluor 😉

    Hahaha…jag läser alltid ”öppet SÅR” när jag ser rubriken.

      Hahahahhaha så sjuuuuuuuuuuukt kul!!!!!!!!!!

        Slåss ni två om vem som får mest likes? Ni har legat på samma mängd upvotes hela kvällen.

      Men vad roligt, jag läser också alltid det och har tänkt fråga om någon annan är likadan ? man kan ju undra varför dock?

    jag är så trött

      Då går du och lägger dig istället för att sitta på nätet ?

      Jag meeed

      Carro, är det du?

        Nope, inte jag.

        Alla ”C” (eller ”Caroline” för den delen) är inte jag. Trodde du skrev att du kände igen mig i alla mina kommentarer? 😉 Vid den tiden igår drack jag hot shots.

    FlYTTA TILL NORGE??

    hej alla fina, nu är det så att jag går i tankar att flytta till Norge för att jobba, har nån av er några erfarenheter av det? Eller nån bekant ni känner som bott/bor där?
    Funderar på Fredriksstad, pga nära svenska gränsen, men hit me up me tips på kanske andra städer som ni hört om? Är det verllgien så dyrt att bo där som alla säger? Och vad ligger skatten på för mig som svensk som ska jobba (och bo där)? Har självklart googlat men ej hittat så mycket info så skulle bli världens gladaste om ni svara❤️❤️

      Andra tips och råd om att flytta tar jag såklart gärna emot? Berätta ALLLT ni vet, kram

      Känner flera som jobbar inom vården som flyttat dit. Det är dyrare men lönerna är högre.

      Min syster har jobbat på Sundvolden Hotell, hon hade då även boende på hotellet. Hon tyckte det var toppen. Bra betalt, bra jobb och kollegor. Inte alltför långt från Oslo. De hade även bra möjligheter till skidåkning. De hade samlingsplats på detta hotell efter händelserna med Breivik, det ligger inte så långt från Utöya.

      Jag bor här, och japp, det är dyrt nästan allt i matbutiken kostar det dubbla om inte mer än i svenska matbutiker, elen kostar mer än det tredubbla. Men jag kör till Sverige o storhandlar en gång i månaden o det är ju perfekt 🙂

      Jag bodde där för några år sen i Oslo, ja det är svindyrt att leva där men lönen är ju bra.

      Min bror jobbade där i 2 månader, han jobbade inom vården kanske 3-4 nätter i veckan fick 97 tusen i lön. Så lönen är bra men ex 1 liter mjölk kostar runt 25-30 kr

    Hoppas Tusse som skrev i går kommer fram till ett beslut om hur hon ska göra. Är orolig.

      Håller tummarna för henne och hoppas på det bästa.

      Varför oroar du dig? Kan lika gärna vara ett troll. ?? Fint att bry sig, men dumt att oroa sig över saker du läser på nätet.

        Alla har vi olika förmågor att relatera och sätta oss in i andras situationer och skeenden i livet. Baserat på våra egna erfarenheter såklart.

        Oaktat om personen som skrev var ett, som du skrev, troll eller ej, så blev jag också både bekymrad och orolig över skribentens mående och framtidsutsikter.

        Men som sagt, det har och göra med mitt liv och mina erfarenheter och de delar inte alla andra.

          Fast du kan väl bry dig i dialog med personen, men varför ta med det i ditt verkliga liv?

            Är det ens låtsasliv om man skriver med någon på internet? Fattar inte varför det skulle vara separat. Varför lägger du dig i om hen bryr sig i sitt RIKTIGA liv egentligen?

            Att en person skriver i detta forum ”Jag är orolig” betyder kanske inte så mycket mer än att personen just nu är orolig. Du lägger nog mycket egna personliga värderingar i hens orolighet. Oroa dig inte ?

    Bör man plugga till socionom eller lärare i grundskolan? Kan ni snälla motivera varför?

      Vill du bli lärare med dagens skolklimat?? Vill du bli kallad hora, att din mamma ska k**llas och spottad på så go for it ?

        Som socionom på soc. står inte folk i kö för att tacka en direkt….

          Får så mycket tacksamhet som socionom så du skulle inte ana. Bästa valet jag gjort att plugga till socionom 🙂

        Det där var inte riktigt en rättvis bild av läraryrket.

          Vänta bara

      Svar i mod

      Lärare i gymnasiet. Du slipper mycket föräldrarkontakt och eleverna ska ta eget ansvar för sina studier. Lönerna har höjts och är på väg ännu högre upp. Garanterat aldrig arbetslös. Har 3 år kvar på utbildningen 🙂 HIstoria och religion är mina ämnen.

        Pluggar till lärare 7-9 nu men kände att de inte va något för mig alls då jag inte vill hålla på så mycket med teori utan vara mer med barn på andra sätt

        ”Garanterat aldrig arbetslös” ÄR INTE SANT. Vill verkligen att folk ska sluta sprida att det är LÄRARbrist. Det är brist på lärare INOM VISSA ÄMNEN. Inom vissa ämnen finns istället ett överskott! Ursäkta caps och otrevlig ton men är så trött på att detta sprids.

      Inte socionom. Kul utbildning men yrket är skit, extremt många får utmattningsdepressioner och blir långtidssjukskrivna på grund av fundamentala organisatoriska brister.

        Vad tror du det beror på? Det jag vill mest är att hjälpa människor och speciellt barn. Finns de något annat man kan studera till som ger en jobb inom det?

          Psykiatrisjuksköterska!

            Fast då måste man ju ha ett fast jobb några år först bör då tilläggas. 🙂

            Roligt jobb, man kan verkligen göra skillnad. Enormt stort ansvar och pissig lön. Hyrläkare får många gånger mer än 50000 per VECKA, själv tjänar du 30000 i månaden. Men som sagt: roligt jobb. Fast skulle aldrig, aldrig, aldrig utbilda mig till sjuksköterska igen om jag finge vrida tiden tillbaka.

          Du får inte hjälpa människor som socionom. Snarare stjälpa. Reglerna är stenhårda och du har en chef som vakar över dina beslut.

        Det beror ju helt på var du arbetar. Jag anser att socionomyrket är helt fantastiskt med många möjligheter. Jag själv har bra chefer, stort handlingsutrymme och jag får hjälpa utsatt människor, vilket för mig är väldigt viktigt.

        Vilket yrke pratar du om? Socialsekreterare? Behandlingssekreterare? Kurator? Utredare? Handläggare? Kommun, statligt, landsting? osv.

        Fast det där gäller ÄVEN läraryrket. Hur länge ska man orka? Uppkäftiga, odrägliga ungar som har noll uppfostran hemifrån.. så tröttsamt. Föräldrar borde lära sina egna ungar och fel..

      Kan tillägga att jag precis blivit nitton och tog student i somras. Är så otroligt stressad över vad jag ska plugga inom då jag inte vet vad jag vill till 100%. Mår så dåligt att jag valde att plugga till högstadielärare och nu ångrar mig och kommer hoppa av då det kändes fel redan efter två veckor…

        Tips från en 30åring. Stressa inte. Om du inte verkligen brinner för något så kommer du hinna ändra dig flera gånger innan du hittar rätt.
        Är typ det enda jag ångrar i livet, den onödiga stressen efter gymnasiet. För den är verkligen helt onödig. Saker faller på plats till slut ändå.

          Försöker tänka så? Men man vill bara bli klar så fort som möjligt. Har inte stabilt jobb nu heller så känner mig så lat.

            Men du blir inte klar snabbare för att du stressar. Lev livet ett tag istället och känn efter. Jag jobbade i butik, som säljare, på support och allt möjligt innan jag hittade rätt. Nytt påhitt att man gärna ska vara färdigutbildad med 30års erfarenhet, 50års livserfarenhet och vd när man är 22år.

            Fort så klar som möjligt? Du är fortfarande tonåring. Hoppar du på en utbildning och tänker att du mest vill bli klar med vad det nu är, så fort som möjligt, finns risken att du tröttnar mitt i eller till och med vill byta till något annat igen. En bekant till mig har två påbörjade men ej avslutade utbildningar i bagaget och maxat CSN-lån. Inte så kul.

            Du är fortfarande väldigt ung. Passa på att läsa något för skojs skull eller res lite. Jag bodde utomlands ett år efter studenten och läste sedan konsthistoria på Courtauld för skojs skull innan jag kände att det var dags att plugga på riktigt. Valde då juridik. Det fixar sig för dig med, ha inte bråttom, det är en härlig tid i ditt liv som du bör njuta av!

        Tycker att man behöver lite livserfarenhet innan man läser på högskolan. Jobba några år, plugga språk utomlands. Whatever..

          Helt enig! Alltid bra med lite livserfarenhet.

        Chilla då! Om det känns fel, hoppa av jobba ett tag, spara pengar åk och jobba på konstiga ekogårdar med WOOF, tågluffa eller läs något kul icke yrkesinriktatpå på universitetet eller folkhögskola. Vuxenlivet kommer ändå snabbt.

        Tips från en annan trettioåring: ta det lugnt och gör nåt kul! Plugga nån spännande kurs och ta csn-lån nån termin. Jobba på en snabbmatsrestaurang, jättebra erfarenhet och lär känna nya kollegor. Res iväg till en annan kontinent. Bo på hostel. Live a little!
        Jag har precis börjat utbilda mig till det jag tror jag vill göra resten av livet. Men jag kanske ångrar mig igen? Lugnt! Hoppas på att leva till jag är typ 80 och då har jag 50 år kvar! 50!!!

      Jobbar som lärare på högstadiet. Världens bästa jobb! Visst, elevklimatet kan vara tufft i perioder men det finns så fantastiskt fina ungdomar och det är så roligt att jobba med unga. Väldigt utmanade men varierande.

      Svårt att svara på då det är två helt olika yrken.

      Som socionom börjar du ofta med biståndsstöd (om det heter så fortfarande) innan du går vidare till andra avdelningar (jag vet inte varför, men detta är något jag hörde av arbetskollegor med erfarenhet). Det kan nog vara rätt tungt också eftersom det ofta är personer med tunga problem eller stora behov av hjälp som söker sig dit eller tvingas få hjälp när ”socialen” blir inkopplad. Ett ”bristyrke” där man nog kan förhandla upp sin lön rätt bra redan från början. Sen kan man förstås arbeta med lite andra saker också om man blir socionom (som utredare på Fk till exempel?), men det är det här jag spontant kommer att tänka på.

      Som lärare har du också en del ”sociala” bitar att ta tag i, då det är många elever som behöver stöd utöver undervisningen. Kan vara bitvis tungt där med. Men jag tror man får mer glädje på sin arbetsplats av barnen. Men jag tror att man behöver ha en genuint intresse för barn och pedagogik för att bli riktigt bra på det man gör.

      Oavsett vad du väljer så gör det utifrån vad du faktiskt skulle tycka var roligast! Se om du kan få träffa en socionom och en lärare och intervjua dem om deras yrken…

      Två riktigt dåliga val. Tänk om, du ska hålla ett helt yrkesliv. Många lärare får tinnitus och blir utbrända. Många socionomer blir utbrända efter mycket kort tid.

    Unpopular opinion. Jag tycker att Sverigedemokrater, både medlemmar och de som röstat på dom, inte ska få adoptera utomnordiska barn. Självklart ska de inte heller få vara stöd eller fosterfamiljer åt barn med rötter utanför Sverige.

      Har aldrig tänkt på det förut, men nu efter att ha läst din kommentar håller jag faktiskt med dig!

      De invandrare som röstar SD? De måste adoptera bort sina barn eller? Haha.

        Du menar Bosses thailändska fru? Nä, självklart inte, men begår de brott ska de utvisas.

          Barnen alltså.

          Tänker mer på Mustafa och Amir som kom hit på 90 talet och har drivit butiker sedan dess och som nu röstat SD. De ser Sverige gå mot ett inbördeskrig pg av den enorma invandring med folkslag som inte anser att arbete är något man bör sysselsätta sig med då det inte är så de försörjer sig i sina hemländer.

            Vad talar vi om för länder? Jag förstår inte att inte fler tar upp det här med totala kulturkrockar.

              Kurder och Turkar är väl bra exempel.

            Nyfiken. Vilket folkslag försörjer sig inte genom att jobba i sina hemländer?

              Testa mitten av Afrika, männen sitter och röker kat och kvinnor och barn bär vatten och bakar bröd. Finns ingen arbetarkultur bland de klanerna. När de kommer hit tillåter de inte fruarna gå ut och jobba heller. De sitter fast i hemmet ständigt gravida med en arg missnöjd man som är påtänd 24-7

                Märkligt påstående, då man i ” mitten av Afrika” har en relativt högt andel sysselsatta människor. Flera arbetar i den informella sektorn, vilket oavsett innebär att slita för brödfödan. Sprid inte osanningar.

                  Ännu konstigare då att det enda de kan göra här är att sitta fjorton i rad på parkbänkar och bolma

                    Hur vet du att det är det enda de gör? Men låt säga att just dessa herrar är arbetslösa, är det bättre att sitta hemma i sin ensamhet och bolma?

                Finns rätt många folkslag och nationaliteter i mitten i Afrika. Vilka menar du specifikt?

      Jag tycker inte att man ska få ta med sig barn till sin arbetsplats när skolan har stängt/planeringsdag. På min arbetsplats vill jag sköta mitt arbete ifred och inte ha ungar som springer omkring och vill ha uppmärksamhet ??‍♀️

        Var då beredd på att du då kanske får arbeta för 2 då eftersom din arbetskamrat måste stanna hemma.

          Låter som att du är en av dem som tar med ditt barn till jobbet och blir irriterad när dina kollegor försöker jobba ifred.

            Eh, nej.

          Kanske ändå blir effektivare än att ha två som inte kan utföra sitt arbete alls på grund av störningsmoment.

          Många arbeten kan man dessutom sköta hemifrån idag. Så behöver du ha ditt barn hemma från skola/förskola/fritids var då HEMMA med dem.

            Förutsatt att det är kontorsjobb..? Vilka andra kan man sköta hemifrån…

            Gynekolog som öppnar tillfällig mottagning i vardagsrummet??‍♀️

          Men det kanske inte blir så myclet gjort när barnen springer runt en och röjer heller? Så det är väl bättre att ha en på plats som kan jobba än två som inte får något gjort.

        Jag tycker att dessa föräldrar skulle få ta semesterdagar på sådana dagar, så behöver ingen jobba dubbelt!

          Finns väl inget som hindrar dem? Det borde snarare vara ett måste att ta semesterdag på sådana dagar.

            Menade alltså ”skulle få” = tvingas.

          Vad hände egentligen med de fem extra semesterdagarna avsett för just sådana tillfälle som stiffe och co lovade ut om man röstade på dem. Familjedagar?

            Tackar gud för att de kanske aldrig blir av. Jag vill inte betala för att någon som frivilligt valt att skaffa barn ska få extra betald ledighet också. Någon måtta får det vara!

            Äsch, det var bara tomma vallöften. Som vanligt.

            Jag kan för övrigt tycka det borde vara straffbart att lova saker för att få folk att rösta och sedan inte infria sina vallöften.

              Svårt att infria vallöften om man inte får tillräcklig majoritet utan behöver komma överens med andra partier om vilka saker som ska genomföras…

              Märkligt att göra det straffbart då

      Hur ska invandrare som röstar på dem göra då?

        De får väl adoptera inomnordiska barn och vara foster- eller stödfamiljer för barn med svenskt ursprung, precis som infödda sverigedemokrater

        De är stolpskott och borde inte få adoptera alls.

      Du vet att SD inte är emot invandrare i sig? De är emot att många invandrare ej vill ta till sig vår kultur och förstå vikten av att lära sig språket, försörja sig själva. Att de i många fall flyr från förtryck och hemskheter för att sedan själva vilja praktisera just samma när de kommer hit.

        Eh, ok. Så när järnrörsgänget gav sig på Zoran, kallade honom Babbe, och viskade vad de skulle göra med såna som honom när de får makten, var det för att han inte tagit till sig vår kultur, lärt sig svenska och praktiserar förtryck? Och Zlatan som är född här kan aldrig bli svensk pga typ samma anledning. Pratar inte svenska och försörjer inte sig själv.

        Vad menar du att SD inte är emot invandrare i sig och vad har det med adoption att göra?

          Du kanske inte ska ta upp Zoran – en man som satt häktad för ett grovt brott hela me too sommaren – som exempel.

        Suck – ”inte emot invandrare”…skämtar du eller?
        Om SD fick bestämma skulle alla mörkhyade lämna Sverige.
        SD vill ha tillbaks Sverige som det var förr dvs med inga invandrare eller bara nordiska/europeiska invandrare.
        Googla & läs på!
        Skäms när utomnordiska invandrare röstar på SD och tycker att de har gjort något gott.
        Vakna för i hekvete! Ni är lurade hela bunten!

    Någon som arbetar som inköpare/upphandlare? Vad har du för arbetsuppgifter och hur ser lönen ut? 🙂

      Jobbar som inköpare inom textilhandeln. Jag har hand om orderläggning, ta fram statistisk hur vi säljer och vad/hur mycket som ska orderläggas för hela företaget. Eftersom det är ett mellanföretag så orderlägger jag allting. Större företag så får du ta hand om en speciell vara (typ stickat)
      Jag godkänner prover, förhandlar om priser och bara allmänt löser saker. Jag har märkt efter några år att du måste va lösningsorienterad. Svårt att beskriva sina exakta arbetsuppgifter då jag gör olika saker varje dag 🙂
      Jag ligger på 26

      Upphandlare på ett fastighetsbolag.
      Delaktig i upphandling av entreprenader, samt tecknar ramavtal med entreprenörer för underhållsarbeten i våra fastigheter.
      Mycket av min tid går till att utforma förfrågningar samt utvärdera anbud.
      40k i månaden

        Spännande! Vad har ni för utbildning?

          KY byggnadsingenjör.
          Jobbade ett par år på ett byggbolag innan jag hamnade här.

          Jag gick YH utbildning, kvalificerad inköpare. Så min utbildning täcker egentligen bara det. Men jag fick privat och statlig undervisning så jag kan jobba som upphandlare också.

      Utbildad inköpare (YH utbildning) och jobbar idag som supplier relationship manager inom teknikbranschen vilket innebär att jag har hand om alla våra leverantörer inom en viss kategori, följer upp deras resultat, jobbar aktivt med att utöka samarbetet, samt tecknar nya avtal då jag hittar lämpliga leverantörer. Jag är ganska nya i branschen tog examen i juni och tjänar 41K.

    Någon som driver enskild firma och sköter bokföringen själv? Funderar på Vismas webblösning.

      Jag gör, använder dock Fortnox 🙂

        Fortknox här med! Fungerar jättebra. 🙂

          Ja det är väldigt användarvänligt tycker jag. Har jobbat i Visma innan men då var det första gången jag satt med redovisning och tyckte att allt var förvirrande även om det kanske inte var det ?

    Utveckla gärna tack.

      Random stuff?

      Kan berätta att 200gram choklad är en baggis för mej att klämma på under 10 minuter. Utan att må illa.

        Sweizernöt är bäst!

          Jaaaa, förutsatt att man har en tandpetare nära tillhands.

      Du låter som min psykolog.

    Vilka bloggar läser ni?

      Egoina och Sandra Beijer <3

      Denna, Kenzas, Michaela Fornis, Andrea Norrman, Bisse, Alexandra Bring

      Denna. Räcker bäst.

      Elsa Billgren, Hanapee, Kenza och bloggbevakning.

    Har ni läst om Jonna Jintons stalker? Så sjukt läskigt!

      Scrolla lite i bloggen

        Alltid så dryga svar här

          Tycker jag inte, finns ju ett HELT inlägg om henne innan detta..

          Vad det drygt? Mer ett tips, det finns ett helt inlägg kl 15.00 avseende
          Jonna Jinton.

    Martin Melin packar upp ett paket som han fått som han fått från Cancerfonden, typ en goddiebag. Så nu använder alltså Cancerfonden pengar till att skicka ut krimskrams till kändisar. Det tar aldrig slut med denna konsumtion, till och med den fonden blir ett jippo. De anställde Vimmelmamman för att jobba med PR – undrar om det är hon som kom på den briljanta idén. Hon ser ju sig som en influencer och vill umgås med kändisar så hon kanske tänkte att det var ett nytt sätt att nå ut till hennes målgrupp.
    Sunkigt hur som.

      Ytterligare ett skäl varför man inte ska donera till sånt, hur mycket av det man skänker går till själva forskningen liksom?

      På hans story. Och så tackar han, helt okritisk.

      https://www.instagram.com/themartinmelin/?hl=sv

      Det kanske är sponsrade grejer? Alltså at Cancerfonden inte har använt sina egna pengar men fått betalt av sponsorer…

      När jag har gått på välgörenhetsevents så brukar goodie-bagen innehålla grejer från sponsorer ?‍♀️

        Yes, tänkte samma. Brukar vara spons i goodie bags.

        Spelar ingen roll om det är sponsrat, grejerna är i förpackningar som Cancerfonden tryckt upp, hela distributionen av att få lådan levererad är kostsam likaså projektledningen. Ger helt fel signaler att skicka hem goddiebagar till kändisar med skitsaker de inte bett om. Är denna influencergrej så normaliserad nu så att det ses som helt normalt är det skrämmande. Lite mer kritiskt tänkande vore inte dumt.

          Jag tänkte kanske att det är de sponsrande företagen som stått för kostnaden av tryck osv också…?

          Men om så inte är fallet så känns det ju som en slösig marknadsföringskampanj när pengarna hade kunnat gå till forskning eller vad det nu är de gör.

          Man kan ju också fråga sig hur mycket t ex VD:n tjänar? Jag vet att vissa stora internationella organisationer betalar feta löner till sina högt anställda

            Lite konstig box till honom. Saker ur Lindex kommande risa kollektion, som väskan och armbandet.

      Eftersom Vinmelmamman är en canceröverlevare så är väl inte den kopplingen helt galen. En PR-person som dessutom har livserfarenhet av cancer måste väl ses som rätt kvinna på rätt plats.

        Det är väl ingen som skrev något om att hon är fel person? Kritiken är om det är hon som ligger bakom presentlåda till kändisar.

    Håller på att leta efter ett nytt jobb efter att ha jobbat som personlig assistent ett par år nu. Trött på hur illa man blir behandlad som assistent och att man liksom inte ”får” säga ifrån, spelar roll om man pratar med arbetsledaren om problemen som finns, de gör ju inget åt det. Känner ångest varje dag när jag går till jobbet. Kontaktat facket osv och kommer att säga upp mig så fort jag bara kan. Blir irriterad hur de säger att det behövs med assistenter, sjuksköterskor osv men samtidigt så blir man behandlad som skräp och lönen suger d*se.
    Letar även efter en ny lägenhet så att jag kan flytta till större men det är så svårt att hitta en lägenhet, ännu svårare att få en.. Funderar även på att gå tillbaka till skolan och plugga något igen men ingen aning om vad… Kan någon ge mig förslag på utbildningar/jobb som ni kanske jobbar med och som ni tycker är kul och givande?
    Snälla ge mig lite lyckoönskningar för livet känns otroligt hopplöst för tillfället :(.

      Kände sådär när jag jobbade som sjuksköterska, har bytt till administratör och trivs mycket bättre med det!
      Känns det skit så lyssna på dig själv och byt! Hoppas du hittar nått du vill plugga till! Min utbildning till administratör är gratis via kommunen (komvux typ på distans)

      Undersköterska?

      Låter dom bra läge att börja plugga! Gör tester på nätet för att se vad som kan passa dig. Boka ett möte med studievägledare kanske? Få lite nya idéer den vägen!

        Tack alla! Har bokat en tid med studievägledaren redan här om dagen. Ska se vad jag har för möjligheter.

          Heja dig! Kör!

          Carol Wegdell är grym på att läsa av människor och ge tips om vad man borde satsa på! Längesen jag träffade henne men googla och kontakta henne om det inte går bra med studievägledaren! Lycka till! 🙂

      Lite längre upp i kommentarerna var det en som beskrev sitt jobb som inköpare, tyckte jag lät jättekul!

    En shout out till er som har valt att inte skaffa barn. Ni verkar fatta hur jävla jobbigt det är att ha barn utan att ens ha egna ungar?? Ni är smarta. För fyfan i helvete vad jobbigt det är, ikväll ser jag ingen vits med att leva öht. Haha så deppig jag låter men är seriös

      Är du så trött på dina barn?

      Jag har inga och känner mig så jvla udda, snart 33 och inga barn men jag kan inte förmå mig att skaffa, viljan finns inte och då bör man ju inte ha barn, stackars barn liksom

        Bra beslut! Det finns massa annat kul i livet som man kan göra utan att skaffa barn. Snarare konstigt om man måste skaffa barn för att känna att man ska få livskvalitet.

        Förstår hur du menar, men vi är fler som du här ute! Lev ditt liv som du vill ❤️

      Det blir bättre <3

      Tråkigt för dig, men jag har tre barn och dom gjorde livet värt att leva. Nu är dom vuxna och jag känner fortfarande så. Alla barn är inte jobbiga och absolut inte alltid.
      Har du ingen som kan avlasta dig?

        Nä jag vet, men har just nu en ettåring som är missnöjd och skriker helatiden samtidigt som hon river hela huset och stoppar allt i munnen. Inte en minut får jag sitta och ta det lugnt. Blir galen. Har en sexåring också så jag vet att det blir bättre iallafall! Jag gillar lite större barn, om man får säga så

          Jag har inga barn men jag känner som dig, hade jag kunnat skippa pluttiden så hade jag nog varit mer sugen på att skaffa.

          Ettåringar är hemska. Värsta åldern. Vilda, våldsamma, dödsföraktande, lättkränkta, kladdiga, högljudda blöjmonster.

            För mig var tiden mellan 10 månader – 1,5 år så underbar. Den absolut sötaste åldern ju när de rultar omkring, så roliga och tokiga. Söta små ord som börjar komma <3
            Jobbigt också med vildheten såklart, men jämför jag med de första månaderna med kolikbebis så är det rena rama semestern med en ettåring.

              Absolut sötaste åldern är tvååringar. De är ju helt underbara, glada och pratar så bra. De har full koll på läget och är så förnuftiga. Ettåringar är förvisso söta men också skitjobbiga!!!

                Ja, 2-åringar är underbara! De blir liksom inte sötare!

                Mitt barn är 1,5 år nu och jag kan inte föreställa mig att hen skulle bli ÄNNU sötare?? Det känns som att det måste vara max nu.

      Har inga barn själv men tror verkligen att det är värt alla jobbiga stunder om man har valt att skaffa barn. Det är tillåtet att ha jobbiga perioder!

        Det är absolut värt dom jobbiga stunderna, men just nu är vi mitt inne i en jobbig period och då är det lite svårt att se klart ?

      Efter en helgdag på jobbet idag känner jag bara att jag vill sterilisera mig. Mitt val att inte ha barn känns aldrig mera rätt efter en dag med barnskrik i åtta timmar.

        Vad jobbar du med där barn skriker i åtta timmar?

          I klädbutik. Barnbidrags-helg den här helgen. Helvetet på jorden.

        Att ha egna barn är dock inte riktigt som att lyssna på helt random barns skrik i åtta timmar utan att kunna/få göra något åt det. Det finns liiiiiite mer komplexitet i att få ett eget barn att älska och följa varje stund från att den sätts till jorden.

      Samma. Känner inte igen mig varken psykiskt eller fysiskt. Att inte fått sova en hel natt på flera år har rubbat min sömn rejält. Sa till min läkare att jag orkar inte leva men vill inte dö, tror jag? Så glad att jag fått sömntabletter nu. Ska snart ta en så att jag kan sova bort resten av kvällen. Imorgon vaknar jag 6 och gör om allt. Läste en bra meme om föräldraskap. Det stod något i stil att säga till någon att man ska vara tacksam att ha barn är som att säga till en som har migrän att den ska vara tacksam för att hen har ett huvud.

      Efter att jag har jobbat inom socialpsykiatrin ett år efter min examen så är är jag helt säker på att jag aldrig kommer skaffa egna barn. Det finns så sjukt många barn i Sverige sim behöver familjehem /behöver adopterad. Jag var relativt söker redan innan examen på att jag inte kommer skaffa barn och nu är jag än mer övertygad.

    Varför kan killar plötsligt börja ignorera en? Sluta svara trots att dom har läst och är inne på messenger? Trots att vi nyss hade kul och att vi har köpt biljetter till två konserter nästa månad och en i sommar….jag fattar ingenting och är så less på mig själv att jag inte kan sluta tänka på honom, han är ju uppenbarligen inte så najs som han verkade

      Gör tjejer också kan jag meddela. (Är gay.). Handlar om konflikträdsla.

        Varför ska folk vara så konflikträdda då suck på relationer

          Det är en del av den svenska kulturen!

            Hahah?

            Haha måste vi vara så jobbiga?och vad är jag för missfit som är så rak och hellre tar plågsam sanning/konflikt än ignorering?

      Två ord: intermittent förstärkning. Vi blir alltid tokiga i folk som är kalla och varma. Försök tänka på annat och lev ditt liv, var det en värd person kommer han höra av sig.

        Tack❤!! Ska försöka men känns som att jag blivit beroende av honom? Obehagligt

          Lyssna på avsnittet om intermittent förstärkning på podden Dumma människor så känns det kanske lite bättre sen. ❤️

            Tack det ska jag göra! Snällt att få så bra svar☺

              Vi har alla varit där, ta en kopp te, kolla en film och försök tänka på annat så lovar jag att det snart känns bättre!

      Han vill bara inte längre och väljer den lättaste utvägen.
      Förvänta dig ett samtal/sms snart. Han hör av sig när ingen annan ger honom uppmärksamhet. Glöm och gå vidare, du förtjänar bättre. Och för Guds skull, tro inte på hans ursäkter. Du vet ”jag var orolig över hur fort det går frammåt” eller ”jag var rädd över hur fort jag föll för dig” och liknande bs.

        Hahaha tack!!! Jag hoppas att du har rätt, det känns dock som att han aldrig mer kommer höra av sig och jag kämpar verkligen för att inte höra av mig igen till honom

          Kämpa på! Ta bort honom överallt och påminn dig själv om ditt eget värde varje gång du vill skriva. Föreställ dig hur han inte svarar- för det kommer han inte och du kommer att må pissdåligt.
          Ta hand om dig <3

            Tack❤❤❤

      Har det hänt nu ikväll?! Eller är der under en längre tid som detta hänt?!
      Det kan ju hända art man läser men inte hinner svara just då, och sen kommer något emellan?!

        3 dagar sedan och fortfarande inget svar

      Undrar samma men ja, nån gång kanske vi hittar nån som inte ignorerar?‍♀️

    Styrkehjärtan till dig???

      @Hanna

      Vad snäll, TACK ???

    Varför fixas inte modd? Det måste väl gå att lösa? Börjar bli trött på att diskutera när man inte ser sina svar publiceras!

      Tydligen är det ju två som moddar nu men trögt med mod när inte cam är aktiv och släpper fram med täta mellanrum

        Men varför fastnar vanliga kommentarer??? Så störigt!!!

    Har varit lite ledsen över att Blondinbella inte har provocerat mig på länge för det var ändå underhållande när hon gjorde det men idag lyckades hon! ”Resa pengar” blev den svengelska översättningen av ”raise money” och jag blir helt provocerad över hennes dåliga book smarts.

      Hon hakar snart fast i Erik, blir med barn och sedan försörjd. Mission completed.

        såg ni i stories ikväll när Marisoll Wass trodde att chaffören öppnade dörren åt henne och så springer bellsan fort so bara den förbi för att smita in före. Stackaren Marisoll fick öppna sin dörr själv. 😀
        bellsan är så uppmärksamhetskåt så det syns på långa vägar.

          Ja hon har hybris/narcissist!

    Hej!
    Vilken nivå i ridning och hästvana tycker ni behövs för att vara medryttare?

    Har du/är du medryttare, hur funkar det?

      Oj svårt, beror ju helt på vad hästägaren har för krav och vad för hästar den har.
      Jag som tidigare haft tävlingshästar för flera hundra tusen styck och är pedant som person skulle inte kunna tänka mig att ha en medryttare för egen del.
      Vet dock att några jag känner till har och har haft vuxna medryttare till sina äldre hästar som inte längre tävlas, det har då varit relativt duktiga ryttare sedan innan.
      Alla har man ju olika preferenser när det kommer till att låta folk hantera det käraste och mest värdefulla man har. Kanske tänker jag annorlunda när min äldsta ska pensioneras och jag kan tänka mig att låna ut honom några dagar i veckan för att han ska få luftas på långa promenader. Då givetvis utan kostnad men med stora krav på rätt person. Kanske någon kompis äldre tonåring eller någon av mina vänners mammor som jag vet är goda ryttare men som ej längre äger egna hästar.
      Stor ansvarskänsla gentemot både häst och utrustning som jag känner kan vara svårt att hitta hos yngre. Jag har heller inte lust att låta någon öva sig på min häst och i mitt stall, lite taskigt kanske men det är ju så jag känner.

        Säger som Julia, att det beror på vilken nivå ägaren önskar. Jag håller precis som Julia på på en lite högre nivå och hade då önskat någon likvärd, eller bättre, än mig själv. Finns säkert många som bara söker avlastning i form av hjälp med mockning och skogsmys 🙂 Men jag skulle nog säga att du minst ska kunna ta hand om en häst helt på egen hand utan osäkerhet, om så än bara för en dag i taget.

      Det beror väl på vad det är för häst man ska rida och vad häst och ryttare ska få ut av det. Jag och typ alla mina kompisar var medryttare från dess vi var 13-14 år. Då hade vi väl ridit i kanske 6-7 år men vi var ju i princip fortfarande barn.

      Tycker att man ska behärska alla gångarter, vara balanserad och ha allmän hästvett. Även kunna basic hästvård och hantera eventuella skador som kan uppstå – mer eller mindre att känna sig trygg och veta vad man gör. Nu har jag en skogsmullehäst på 5 år och hade han varit äldre hade jag kunnat tänka mig någon som vill börja igen eller vill ta steget ut från ridskola. Hade även kunnat tänka mig har en ”medryttare” som jag hjälper och lär ut lite mer, efter att ha jobbat med ponnyridning och sett så många barn som så gärna vill börja rida men pga ekonomi och liknande inte kan så hade jag gärna velat ge någon chansen att börja arbeta med dessa underbara djur.
      Hade jag nu letat medryttare är det viktigt att man klickar med min häst och förstår sig på honom eftersom han är rätt speciell med mycket personlighet, det är nästan det allra viktigaste för annars hade det verkligen inte fungerat

      Jo, som de andra säger, det beror ju på hästen och ägaren i fråga. Jag (vuxen) hade ridit lektioner i några år, men bara ridit ut på egen hand några få gånger när jag blev medryttare. Jag trodde själv att jag behövde mer erfarenhet, men min tränare peppade mig att testa. Jag var inte så duktig rent ridmässigt, men hittade en snäll äldre häst och en obrydd ägare som inte hade så höga krav, så det gick bra iaf.

    Min eviga undran hamnar nu här:
    Pro’s & cons med ett tredje barn, ni som har tre (eller fler). Tänker nästan varje dag på en treas vara eller icke vara…. ska man försöka? Tycker att det överlag varit enkelt och bra med två barn hittills (de är 6 och 3).

      Planeten vill inte att du skaffar fler barn.

        Tack anonym för att du svarar för hela planeten. Är dock inte övertygad i mitt beslut.

          Eftersom jag själv inte förökat mej så är jag tacksam att du reproducerar så någon tar hand om mej när jag blir gammal också. Uppfostra dem bra bara, typ arbetsföra så blir nog planeten nöjd också. Kram

          Som en i en syskonskara på 3 så skulle jag säga håll dig till 2 stycken eller satsa på 4 stycken. Så många onödiga bråk som undviks.

            Taaack! Jag har tre och vi snackar just nu om en fjärde.

      Tänker precis likadant, eller ja tänkte.. min man gjorde en vasektomi utan att säga ett ord om det till mig så en tredje kan jag ju glömma nu

        Blir helt chockad av hans handling. Vasektomi är väl reversibelt?

          Nej, det är inte svårt att reparera om man vill betala.

      Har två barn och skulle verkligen aldrig orka med ett tredje!! ?

      Har själv bestämt mig för att inte försöka skaffa ett tredje barn. Mina tankar går såhär:
      Pros:
      Mer dynamik i familjen, kul med fler
      Kan bli ensamt hemma om ena barnet ofta är iväg utanför hemmet
      Man kommer inte att ångra ett barn man skaffat
      Spännande, vem blir denna nya person?
      Kul för dem i vuxen ålder, och bra för dem att kunna dela bördan när vi föräldrar blir gamla, fler trygga människor i deras liv
      Tänker mig ett helt gäng när de är vuxna som kommer hem till oss på jul med sina familjer, härligt med stor familj

      Cons
      Oro att något skulle hända under graviditet eller förlossning, tänk att förblöda och lämna man och tre barn efter sig
      Känner skillnad i kroppen efter barn två som jag inte kände efter barn ett, vill inte förstöra min kropp
      Vill kunna räcka till för de barn jag redan har med allt från egentid, aktiviteter, läxläsning och liknande
      Skulle bli betydligt dyrare att gå från två till tre jämfört md från ett till två med ny bil, större boende
      Folk lär dra dig från att bjuda hen en så stor familj, ok detta vet jag ju inte än men troligt
      Vet inte vilket barn man får, vet inte hur jag skulle orka med sömnlösa nätter under någon längre period eller andra utmaningar, inte då jag redan har två
      Det kommer ju ta mer tid, vilket leder till mindre tid ensam, med vänner, till karriären. Klart man fixar det ändå men man vill ju också ha tid till varje barn specifikt och man måste prioritera och jag vill inte prioritera bort mina barn för mycket = mindre tid till nämnda saker
      Sen är det ju faktiskt helt sant att jorden inte behöver fler barn. Hade jag haft en stor önskan så hade jag nog sk*tit i detta men står man i valet och kvalet så är det ju klart bättre att avstå

      En rejäl fördel med att vara tre är att man slipper stå ensam när man ska hålla tal på sitt syskons bröllop

      Jag har två syskon, mina föräldrar skaffade sladdis när jag var strax under tio. Upplever att det aldrig blev samma efter det, tror inte att tiden finns till att ge varje barn den uppmärksamhet de behöver få om man har fler än två barn. Det är givetvis bara min upplevelse och behöver inte vara sant i alla familjer, men tycker att det är värt att fundera på om du är beredd på att dina befintliga barn faktiskt inte kommer att få ha dig/andra föräldern för sig själva lika mycket då.

        Men så blir det ju när det kommer ett nytt syskon oavsett om det är nr 2, 3 eller 4 i syskonskara. Om ditt yngsta syskon var en sladdis var du förmodligen för liten för att minnas hur annorlunda livet blev och hur mycket mindre tid och uppmärksamhet du fick när det plötsligt blev två barn i familjen.

      Nöj dig.

      Beror på hur många vuxna ni är i familjen. Ett barn per vuxen känns rimligt. ?
      #outnumbered

    Mitt förhållande är uttömt och dött.
    Jag vet det. Det finns inte mycket mer romantik att hämta i vår relation. Vi rör inte varandra och känner ingen attraktion. Slutade ha sex för länge sen. Känns stelt och påtvingat när vi någon gång kramar varandra. Jag vet att vi kommer behöva göra slut någon gång, för jag vägrar att aldrig uppleva romans eller passion igen i mitt liv, och det kommer jag med all säkerhet aldrig göra med min kille igen.
    Samtidigt är vi bästa vänner och han är, på riktigt jag vet att alla säger såhär men min kille ÄR faktiskt världens bästa kille. Han har ALDRIG under våra 6 år tillsammans sagt ett enda nedvärderande ord till mig, inte ens när vi bråkat. Det elakaste som lämnat hans mun i hans värsta stund är typ ”Nu tycker jag att du är orättvis!”. Han har alltid tagit hand om mig och aldrig någonsin klagat när jag varit krävande. Han är så ofattbart rolig och smart och vi delar precis samma humor och smak. Han är dessutom en helt makalös förälder.
    Nu till dilemmat…
    Vi har ett litet underbart barn tillsammans som vi båda avgudar. Jag vill så OERHÖRT gärna ha ett till barn. Jag vill ge mitt barn ett helsyskon och jag vill att det ska vara relativt tätt mellan dem i ålder. Jag anser att ett syskon är den finaste gåvan man kan ge sitt barn (mina syskon gjorde min barndom underbar och SÅ rolig).
    Jag vet alltså att jag kommer göra slut med min kille inom några år, men ändå överväger jag alltså helt ärligt nu att skaffa ett till barn med honom, trots att jag vet att barnet kommer få växa upp med skilda föräldrar. Det är ingen stress att göra slut, ingen av oss far illa i vårt nuvarande förhållande (utom kanske min snippa som har det jävligt tråkigt), så kommer vänta tills barnen är gamla nog att kunna bo varannan vecka i olika hem.
    Är jag HELT galen som vill skaffa barn med någon jag vet att jag inte vill leva med för alltid? Är det elakt mot det ofödda barnet? Jag vill mer än allt i världen ha ett helsyskon typ nu till mitt älskade barn, så vill att min nuvarande kille ska vara pappan. Vi gör så sinnessjukt söta barn tillsammans också hehe.

      Du borde inte slösa hans tid om du ändå vill separera innerst inne.

        Tack för svar… Inte tänkt på det på det sättet förut men tror du kan ha rätt…

      PS. Han vill också ha fler barn väldigt gärna, han älskar att vara pappa. Han har sagt att såfort jag känner mg redo för graviditet igen vill han börja försöka. Men vet samtidigt att han också tycker vårt förhållande har tappat gnistan.

      Shit! Kunde vart jag som skrev det! Jag har kört på ett andra nu, jag tänker att då har dom varandra i skilsmässan

        Så har jag också tänkt. Utan mina syskon vet jag inte om jag hade klarat det jobbiga i min barndom.

          Samma här! Go for it! Sen kanske ni hittar gnistan igen

        Wtf?! Fan vad lågt.

      Tycker du är oärlig med dina avsikter mot din man.

      Om du berättar din plan för honom, vad tror du händer? Om ditt svar är att han är med på bollen, så kör på. Om ditt svar är att han lämnar dej- ja, då vet du att du gör fel.

        Tänk om det var tvärt om- han gör dej på smällen med målet att lämna dej efter några år när det passar honom.

          Ja, det har du helt rätt i. Inser nu att jag inte tänkt på detta ur hans synvinkel, har bara tänkt på det ur mitt och barnets (kanske barnENS…).
          Jag tror han skulle känna sig utnyttjad om jag var ärlig med mina avsikter. Men samtidigt är det min absolut största önskan att få ett syskon till barnet. Vill ju inte vara oärlig mot killen egentligen såklart, men på nåeot sätt känns det ändå som att det inte är viktigt nog för att frånta mitt barn sitt syskon…

            Vilken relation tror du han kommer ha med dej samt sina barn när du dumpar honom och han ev. inser allt och du dansar vidare i livet?
            Får en känsla att du redan bestämt dej och att du inte är mottaglig för kritik eller råd.

              Jag är absolut öppen för kritik och råd! Annars skulle jag inte be om råd i det här kommentarsfältet där folk stenar en så fort man visar en svaghet. Är extremt öppen och ärlig med mina innersta tankar för att kunna få så användbara råd som möjligt, det är därför jag gång på gång betonar hur viktigt det känns för mig att få ett till barn.
              Det är sant. Har inte heller tänkt på att ex-relationen kan bli syrlig om han någonsin får reda på att jag velat göra slut så länge.

                Tycker det är jättemärkligt att du inte tänkt på honom alla i det här?!
                Om du verkligen är öppen för andras åsikter – för guds skull gör inte såhär, mot ditt barns far och bästa vän! Kommer det fram kommer han kanske aldrig lita på en kvinna igen.

              Ja du kommer eventuellt knäcka honom.. Vill du det?

      Du frågar om du är elak mot barnet??! Jag skulle snarare säga att du är elak mot din kille. Vafan, du tänker skaffa barn med någon du vill göra slut med för att du vill ha helsyskon? Tänk dig om han skulle läsa detta, fyfan va sorgligt, stackars din kille! Gör slut, hitta nån ny, skaffa barn med den alternativt var ärlig med din kille och säg som det är- jag vill göra slut men kan vi inte skaffa ett till barn innan så vi slipper halvyskon? Va tror du han svarar på det?? Skaffa lite karaktär och börja vara ärlig, och ja jag vet att jag ger ett otrevligt/bitchigt svar men människor med noll empati och att kunna vara så kall och uträknande ger mig inget annat alternativ än att va otrevlig.

        Du har rätt i att det är oärligt mot honom såklart, tror han skulle bli väldigt sårad om han visste mina avsikter. Samtidigt så känner jag helt ärligt att jag inte bryr mig tillräckligt om hans känslor för att frånta mig själv min högsta önskan… Förstår att det gör mig empatilös och kall men det är så jag känner helt ärligt.

          Jag slutar nog läsa och svara den här tråden. Blir fan ledsen och illamående över att det finns såna som du.

            Ok

            Jag blir äcklad!

          Gud så självisk.

          Ursäkta men när du säger att du inte ens tänkt ur hans synvinkel, om det vore tvärtom? Hur har du inte ens tänkt det??

            Gud så högtravande.

            Nej, hade inte begrundat situationen ur varje infallsvinkel ännu. Det var ikväll jag nådde insikten att jag inte kommer vilja leva resten av mitt liv utan romantik men samtidigt inte ville släppa min önskan om ett barn. Tankarna snurrar i huvudet.

              Men barn kan man alltid få. Släpp tankarna om nära i åldern, helsyskon och kärnfamilj. Det brukar ordna sig. Riskera inte att såra någon, det är inte värt det!

          Om du inte bryr dig tillräckligt om honom så lämna nu! Och skaffa absolut inte ett barn till. Otroligt själviskt tänkande.

      Bland de mest cyniska inlägg jag har sett här, och det vill inte säga lite …

        Ok, ledsen för det.

      Jag tycker (och jag kommer säkert få skit för det i kommentarerna) att du absolut ska ge ditt barn ett helsyskon.
      Av alla de bra anledningarna du har tänkt ut.
      Men jag tycker också att, om han nu är så fantastisk som du säger, ska satsa på att återuppliva relationen.
      Nej, det kommer aldrig bli så hett och spännande som det är i början av en relation, det tåget har gått.
      Men det händer i ALLA relationer.
      Det kan dock bli bättre, en annan slags kärlek. T.o.m en bättre kärlek. Med mera djup och ärlighet.
      Lägg korten på bordet. Säg allt du känner och tycker om honom.
      Säg att han är den bästa killen någonsin och den enda pappan du kan förställa dig till dina barn.
      Men att ni kommer glida isär om ni inte finner varandra igen.
      Skilsmässa är inte bra för någon i familjen. Det blir aldrig helt igen.
      Gå inte i parterapi. Lyckandefrekvensen i parterapi är ganska låg. Handlar oftast om att få verktygen att lämna varandra.
      Gör något själva. En omställning. Ge varandra tid, gör saker utan barn. Försök hitta nya saker hos varandra.
      Plastbarn, bonuspappor, stjärnfamiljer och allt vad det heter….nope.

        Tack så hjärtligt för ditt svar och dina tankar!!
        Jag har såklart övervägt att vänta för att se om det romantiska kan bli bättre om vi bara verkligen försöker. Han ÄR fantastisk på alla sätt utom det.
        Vi har ju också ett småbarn nu, och det har ju såklart bidragit till en väldigt osexig period med bajsblöjor och nedspydda kläder. Har hört från andra att romantiken ofta svalnar lite under denna period om man inte verkligen kämpar för det.
        Om vi ”betar av” småbarnsåren nu och samtidigt verkligen kämpar för att det ska vara vi kanske det kan bli bättre. Förutom den romantiska biten är han verkligen en sådan jag skulle vilja spendera hela livet med.

        Tycker absolut att ni ska skaffa ett barn till! Så länge hemmet är tryggt och stabilt (= era problem inte innebär att ni bråkar och skriker eller beter er dysfunktionellt). För det första tror jag många barn kommit till under ungefär samma situation och ibland hittar föräldrarna tillbaka till varandra och ibland inte.

        En sista liten tanke är att det kan ju vara snällt att ta upp känslor och tankar i ett förhållande och prata om det. Jag hade nog rentav visat inlägget för honom om jag vore du. Ja, faktiskt. Jag tycker du beskriver honom med både respekt och värme. Du skriver ju faktiskt att han är världens bästa kille, även om passionen saknas och det lär ju han vara medveten om också.

      Alltså ts du resonerar så efterblivet så jag hoppas killen dumpar dig helt utan förvarning när det minst passar in i dina planer

        På vilket sätt är jag efterbliven? Vill väldigt gärna ha råd och åsikter, därför jag ber om hjälp.

          Om du inte förstår det själv så kan nog jag inte hjälpa dig genom att förklara det. Läs ditt inlägg igen

          Näe, Bella, snälla ta inte åt dig vad alla präktiga viktigpettrar härinne skriver. Du är inte efterbliven. Du gör inte fel och du har inte fel. Du vill ha ett barn till. Ditt barn vill ha ett syskon och din man vill ha ett barn till. Go for it.

            Fast han vill ha ett barn till med en kvinna som han tror älskar honom och planerar och vill att vara med honom i framtiden. Det är inte hennes intention så det är ju otroligt oärligt. Man ska inte lura sin partner, man är ett team, inte en mot en.

              Exakt!!! Att folk inte fattar detta. Nej men man allt handlar om vad man själv vill. Så fruktansvsärt egoistisk så det finns inte. Mannen förtjänar så mycket bättre!

              Han har ju också tappat attraktionen och den sexuella spänningen till mig, det är inte som att han går och tror att allt är toppen och inte alls reflekterar över att vi inte legat på typ ett år. Däremot trivs vi så bra i varandras sällskap och är riktigt goda vänner. Jag älskar honom och jag är säker på att han älskar mig med, men vi är inte kära längre.
              Vi vill båda hemskt gärna ha ett barn till och vi vill gärna att det ska vara nära i ålder mellan barnen.
              Vad jag inte vet är om romantiken har svalnat på grund av småbarn (torkan började när barnet föddes) och om det kanske kommer gå att få tillbaka gnistan när småbarnåren är förbi. Han är ju som sagt den ultimata partnern (och pappan) på precis alla sätt utom att vi inte har någon intimitet med varandra.
              Jag blir hemskt nedstämd av att tänka tanken på att aldrig få uppleva romantik igen, därför tänker jag att vi någongång måste separera om det inte förändras. Men tanken på att leva utan honom krossar ju också mitt hjärta. Känns som att jag är stuck between a rock and a hard place liksom om du förstår. Men på ett sätt känner jag att vi kanske bara borde köra ändå och ge vårt barn ett syskon, eftersom det är bådas högsta önskan. Trots att romantiken inte finns där liksom, så får vi se vad som händer i framtiden.

      Vill han fortsätta vara tillsammans med dig? Pratar han framtidsplaner med dig?sexlust och attraktion kommer och går. Även om du upplever stark passion med nästa så kommer även den relationen troligtvis svalna. Vi blir trygga och bekväma med varandra och glömmer att upprätthålla det som en gång fanns. Libidon kan också påverkar av mycket annat. _Vill_ han ha sex men inte med dig? Jag skulle säga att skaffa ett till barn om du vill. Men bara om du är beredd att försöka hitta tillbaka till varandra.

        Ja, jag tror han vill det. Vi har det ju bra i vardagen, skrattar mycket tillsammans. Pratar om framtiden ibland, men oftast om allt härligt vi vill uppleva med vårt barn.
        Tror du har rätt i att det kan bli såhär i många förhållanden, det här är mitt första långvariga så har inte upplevt det förut bara. Saknar att hångla, skeda, pussas, ligga och allt det där så mycket men det känns typ konstigt att försöka göra det med honom… Fast en del av mig vill verkligen försöka hitta tillbaka till honom även fast det känns så långt borta just nu.
        Tänker att libidon kanske kan var påverkad av sömnbristen och tröttheten vi båda upplevt p.g.a. barnet de senaste 1,5 åren?

          I feel ya. Lever i samma. Antal gånger vi haft sex det senaste året jag räkna på en hand. Förut kunde jag räkna på en hand de dagar vi inte haft sex under ett år. Att ni är vänner och har roligt tillsammans är en väldigt stabil grund. Sömnbrist kan verkligen vara en faktor. Jag vet att det är det i vårat fall. Vi är också så trygga i varandra att vi vet att en ”torka” inte påverkar vår relation mer än att jag saknar vissa intima saker. Kyssar finns inte. En puss i förbifarten när vi ska iväg och kommer hem är allt vi får och ger just nu. Kanske kan ni testa schemaläggning. Planerade dejtar? Viktigt att ni båda vill försöka. Om du lämnar, tror du inte att du kommer fundera över vad som kunde ha varit?

          Men herregud kvinna! Du beskriver ett superförhållande och du vill kasta ut det för lite romantik? Småbarnsåren är inte romantik. Det är bajsblöjor och sömnbrist. Om man orkar skratta tillsammans och vara där för varandra under den tiden så lurar romantiken runt hörnet.

          Men sådär blir det av att få barn och ha småbarn! Man måste väl ha hört/läst på innan?

      Gör det inte. En av mina närmaste skilde sej för ett år sedan, hon hade någon slags romantisk dröm om hur nya livet som ensamstående skulle bli. Tre barn har de.
      Kan säga att de bråkar konstant, hennes ex har alltid varit väldigt mån om henne- not so much nu.
      Varannan vecka ser hon inte röken av sina barn, får/kan inte lägga sej i hur de sköts (föräldrarna har olika idéer om vad som är viktigt). Varannan vecka har hon ALLT ansvarar- vabbar jämt! Hennes ekonomi är därefter.
      Jag menar inte att du inte ska gå isär, för om du inte är lycklig med din sambo så är du inte. Men skaffa inte ett till barn, det blir så mycket jobbigare.
      För alla.
      Erat barn behöver inte ett helsyskon för att bli lycklig, det finns många ensambarn som har det hur bra som helst.
      Och som nån skrev- slösa inte hans år..
      Lycka till och hoppas allt blir bra för er alla!

        Tack så mycket för input!
        Jag har nog också en bild av att livet som ensamstående varannan vecka kommer vara piece of cake. Men det är ju baserat på att jag inte tycker det är jobbigt att vara ensam med vårt barn nu när vi bara har ett, kan ju såklart bli väldigt mycket jobbigare med flera. Tänker också att vi skulle vara bra ex till varandra eftersom vi är så goda vänner nu, men det kan ju såklart också förändras…

          Var det inte typ så Bingo och Katrin gjorde? De var inte kära i varandra längre men goda vänner och ville ha ett barn till tillsammans. Men jag tror att det förutsätter att ni båda är medvetna om det och inte bara du.

          Sorry men lite naivt.. Hur gammal är du? (Menar ej taskigt, utan som varning..)

            Är 27, så inte purung längre om det var det du antydde ?

      Men snälla ni fattar väl att bella är ett troll

        Önskar jag var ett troll 🙁 men det här är tyvärr mitt liv

        Hoppas det!

      Lägger ingen värdering i vad du väljer att göra, tänkte bara skriva att en granne skaffade barn med sin man, de separerade men ville båda ha ett till barn och skaffade det. Båda barnen bor främst hos mamman, man hör emellanåt när pappan är på besök och det låter som att alla har det trevligt och roligt. Det verkar funka för dem enligt vad min granne beskrivit.

        Tack <3

        Men då var han kanske med på det? Det är skillnaden.

      Jag tycker så synd om din snippa. ?

        Ja, den får att Saharaöknen att verka fuktig

      Jag hade försökt satsa på att få romantiken tillbaka. För mest troligt kommer samma sak hända i framtida relationer. Han är världens bästa kille. Skulle du då hitta en som är lika bra och som har romantik och passion? Ett drömförhållande utan effort. Med lite jobb ska det gå att återskapa det som en gång funnits. Innan brukade jag tänka på allt det bra som jag tyckte om hos min kille. Och det kunde få mig att känna mig kär och kåt. Så länge det inte finns bitterhet och förakt så är inget omöjligt.

      Varför inte börja med att försöka hitta varandra igen? Förhoppningsvis har du tyckt det här var mannen i ditt liv eftersom du valde att få barn med honom. Hitta dit igen innan du ens funderar på ett nytt barn är mitt tips. Och tänk på att nykär skulle man inte ens överleva, att vara hela tiden 🙂 Han tycker säkert inte det är särskilt kul heller, att det är iskallt mellan er. Där vet inte du vad som snurrar i hans hjärna, om du inte pratar med honom.

      Fixa barnvakt, hitta på roliga saker. Inget som direkt anspelar på att hej vad mycket sex vi ska ha, utan bara roligt, bara ni och se vad som kommer ut av det.

      En annan sak. Du skriver att han är en fin pappa. Det innebär att han kommer att vilja ha sitt/sina barn, inte bara ibland. Och det är ju bra för barnet/barnen men samtidigt kanske inte något du tänkt på, att du förlorar halva tiden.. Ibland känner jag att det romantiseras en del, att varannan vecka gör jag allt jag vill. När man kanske bara vill vara med sitt barn när man väl sitter där med sin barnlediga vecka. Och om han är ett sånt kap som du beskriver, lär han inte leva ensam hela livet. Så begrunda verkligen. För det du vill kan innebära konsekvenser som du inte alls tänkt på. Lycka till!

        Nåt som ingen tagit upp en är att ni vet ju inte än vad ni skulle få för barn? Kanske ett med en utvecklingsstörning eller speciella behov som gör det ännu svårare att separera och vara själv med två barn?

      Min pojkvän är exakt det där barnet och han vet om det och han lider inte av det. Hans mamma ville ha ett tredje barn, visste att hon inte ville leva sitt liv med pappan men att hon ville ha tre barn som var helsyskon. De separerade under hans första levnadsår, föräldrar träffade nya och i vuxen ålder så är han väldigt tight med sina två bröder, och älskar sin stora familj där han nu även har halvsyskon osv. Han pratar alltid om sina föräldrar som ”mamma och pappa” vare sig det är styvmamma eller styvpappa, han ser det alltså som att han har 4 föräldrar och att det är en vinst. Dessa saker kan gå bra! Och han mår inte dåligt av vetskapen av att han existerar för att hans mamma ville ha ett extra helsyskon trots att hon ville skiljas redan.

      Vore det inte lite häftigt att vara så modig så du tog ett samtal där du sa att du tycker han är en underbar far och att du vill ha barn med honom igen, men att du inte känner de romantiska känslorna längre och därför inte ser er som ett par i framtiden? Det är ärligt och samtidigt ger det er chansen att komma fram till om ni vill försöka i alla fall. Då har han fått chansen att fatta beslut om sin framtid, inte bara vara en bricka i ditt liv. Om han har känslor för dig, kommer han nog vilja försöka och i den processen kommer kanske ett litet syskon, utan att någon har blivit förd bakom ljuset. Tar han det dåligt, kanske det är en indikation på att han även skulle ta det dåligt när du i framtiden gör slut, och då är han kanske inte det fina exet du hoppas på. Man vet inte hur en separation blir och hur det upplevs för barnen. Är det någon speciell anledning till att du tycker att det är så viktigt med just helsyskon?

        Tack för goda råd!! Ska fundera ett tag till tills jag är säker, men tror jag kommer göra som du föreslår; vara helt ärlig. Jag vet ju hur gärna han vill ha ett till barn, samtidigt som jag vet att han inte heller känner romantiska känslor eller attraktion för mig heller (han tar ju inte heller initiativ till något, inte bara jag…). Kanske kan han resonera likadant om jag lägger fram det logiskt? Vi brukar vara lika rationella och tänka likadant i alla andra situationer.

        Bra råd! +1 på denna.
        Tycker inte du är sjuk i huvet bella, fattar att du är i en knivig sits. Är ju tillräckligt jobbigt att göra slut med nån man tycker om men inte är kär i längre, även utan kids.

      Nej, nej och nej. Du har redan ett barn som sannolikt kommer att genomgå en skilsmässa/separation. Ska du medvetet utsätta ett till barn för det? Ska din illusion om helsyskon = lycka gå före? Sjukaste jag hört.

      Varför är det så viktigt att barnen är helsyskon?

        Vet inte om jag kan förklara det men ska försöka… För min egen del: Vill så ofattbart gärna ha en till variant av mitt nuvarande barn (låter så weird men hoppas någon förstår). Mitt barn är verkligen det sötaste och snällaste jag kan föreställa mig, och att få en till av hen, som kanske kan påminna om hen, får det att spritta i kroppen av lycka.
        Skulle antagligen känna samma sak om jag fick ett barn med någon annan men kan inte föreställa mig det just nu.
        För barnets del: Vill att de ska vara nära i ålder mellan dem. Om jag skulle få barn med någon annan i framtiden är det antagligen några år bort. Dessutom är min egna upplevelse att jag är så otroligt mycket närmare mina helsyskon än mitt halvsyskon (som jag inte bott med på heltid). De relationerna går knappt att jämföra…

      Tycker det vore osjysst mot honom att skaffa ett barn till när du vet att du vill lämna! Ge honom en chans att va med på beslutet. Känns som att ge nån falska förhoppningar, ”åh vi skaffar ett barn till, vi är nog lyckliga” den baam!-skilsmässa. ? Skulle va otroligt själviskt.

    Skrev igår men inget svar så tänkte testa igen, skvaller om Ellie da Silvia???

      Vem är detta? Försöka hitta på insta men fattar inte vem du menar haha

        Skrev fel elli de Silva, ellidesilva på insta! Sjukt snygg människa men verkar rätt trasig. Har en dotter hon knappt träffar, vart med i playmakers och paow anklagade hemne för några dagar sen för att ha snott hennes pass

    Om din tonårsidol ville ligga med dig idag, skulle du tveka? Vem?

      Henrik Lundqvist alla dagar i veckan om jag var singel

      Om jag var singel skulle jag inte tveka öht, 50cent 😉

      Haha Carola. Jag hade tackat nej.

      Leonardo DiCaprio sen 1996! Skulle inte tveka en sekund! Han har blivit gubb-plufsig och gammal men Leo kommer alltid vara Leo. Dessutom verkar han ju vara en sån jävla fin snubbe förutom att han är en het och duktig skådis.

      Alanis Morissette. Ja tack.

      Nikki Sixx ?

      Ricky Martin som jag avgudade som tonåring back in the day när alla trodde han var straight? JAA. Han vill nog inte ligga med mig dock (är tjej) 🙁

      Markus Rosenberg? Nä. Det vill jag inte. Dagens idol däremot, oja!

        Zlatan? ?

          Han är en av mina idoler ja, men inte den jag kunnat tänka mig att ligga med?

      Om vi båda var singlar, visst. Taylor från Hanson haha. Ser väl ok ut forfarande (är inte så kräsen). ?

      Håkan Hellström! Mmmm!

    Såg att någon skrev om vad det snällaste man gjort för någon var igår så tänkte fråga tvärtom, vad är det elakaste du gjort mot någon?

      Att jag har bidragit till att mitt barn inte kan träffa sin pappa på flera år. Det var absolut inte min intention, tvärtom, men ibland får man verkligen ta konsekvenserna för sina beslut. Har sådan ångest för min dotters skull.

        Utveckla… Har du satt honom i fängelse?

          Vi gjorde ett misstag som har med hans uppehållstillstånd att göra. Det kommer i bästa fall ta flera år innan vi kan leva ihop igen. Lagen är strikt, av en anledning såklart, det förstår jag men det känns fruktansvärt ändå. Klagar inte för min skull, jag får ta konsekvenserna av misstaget men det gör mig så ledsen för min flickas skull.

            Jaha okej, vad lustigt. Jobbar på Migrationsverket med just sådana frågor. Vilket misstag gjordes? Antar att han åter i hemlandet och söker därifrån?

              Vi har hjälp av en duktig advokat och vi kommer göra allt på rätt sätt eftersom vi vill leva tillsammans och vi båda vill följa de lagar och regler som finns. Vill inte gå in på detaljer i ett sådant hära forum.

      En gång när vi var små tog jag en bit ur min systers lördagsgodis. Det var tydligen hennes favoritgodis som hon hade tänkt spara till sist. Hon grät och var jätteledsen, men ingen trodde att jag hade tagit den, utan sa till henne att hon säkert ätit upp den men glömt bort. Har fortfarande dåligt samvete. Är över 25 år sedan…

      Alltså jag skäms lite över detta men samtidigt var jag helt ärlig med mina intentioner. Who’s wrong and who’s right egentligen?

      Träffade en kille i London som jag dejtade. Insåg snabbt att vi inte passade ihop utöver vänskapen och sa detta till honom och han förstod. Ett år senare kom han hit på businessresa och ville ses, på ett vänskapligt plan. Tackade ja. Vi gick ut och åt, han hade hyrt ett hotellrum till mig helt på eget bevåg (han hade en enkelsäng så han tänkte att jag kanske ville sova själv). Vi gick ut och dansade, han började bli sur av någon anledning när jag snackade med en snygg kille. Helt plötsligt sa han att han skulle hem till hotellrummet och lämnade mig där. Jag ehm, tog hem snygga killen till mitt hotellrum och hånglade ett par timmar, vi låg däremot inte.

      Nästa morgon var Londonkillen SKITSUR och vägrade se på mig över frukosten. Tillslut sa han att jag var vedervärdig och att jag borde ha förstått att han var intresserad av mig och hoppades att jag skulle bli intresserad av honom. När jag sa att jag trott vi bara var vänner så stängde han av helt och tog en taxi till flygplatsen. Hörde aldrig mer av honom. Visst, jag var kanske ärlig och så men visst, inte så schysst att dra en kille till hotellrummet han betalade för… Ja, det var nog det elakaste jag gjort!

        ??

        Äh, du var ju jättetydlig.. Lite psychobeteende från honom tycker jag.

      Jag doppade min kollegas jobbtofflor i toaletten. Dock förtjänade hon det, gjort så vidriga saker mot mig och andra (psykiskt/verbalt).

    Nick Carter! Nej jag skulle inte tveka en sekund, jag skulle tacka för mig och dra. Snabbt.

      Följer du dramat mellan honom och hans bror?

    Någon som har en mirakelkur mot ryggskott?

      4 stycken 1000mg Ipren samt något muskelavslappnande i ett par dagar!

        Man får absolut inte ta 4×1000 mg Ipren om dagen, kan leda till akut njursvikt. Menar du alvedon?

    Väx upp.

    Vad är det läskigaste du varit med om?

      Gick vilse i skog som yngre och var borta i nästan 2 dygn tillsammans med en kompis. Hände inget överdrivet läskigt, men att inse att man på riktigt var vilse och inte kunde hitta tillbaka var otäckt. Först lite roligt och man tänkte att det löser sig, sen började vi komma tillbaka till samma j*vla plats hela tiden och då började paniken komma. Trodde vi skulle dö.
      Skallgång, polishelikopter och mängder av poliser i skogen som letade. Vi hittade en mindre väg till slut, satte oss i diket och polisen hittade oss till slut.

        Åh Fyfan!!!

      Typ varje gång jag går hem i mörkret.

        Sån jävla vidrig grej en gammal bekant gjorde… Han var på väg hem i mörkret i Sthlms innerstad sent, märker att en ung kvinna en bit framför honom börjar gå lite snabbare, då går han snabbare, hon ökar takten, han likaså, sen börjar hon småkuta och han gör detsamma men springer förbi henne och utbrister ”yes jag vann!”. Hon stannar upp och är panikslagen men han tyckte det var skitkul… :/ 🙁 Nej jag har inte kontakt med den personen sen ca 10 år.

          Men Fyfan hade slått ner han ?

            Han fick senorna på sin ena hand avskurna av en tidigare flickvän, finns artikel på Aftonbladet om det, så han fick väl vad han förtjänade.

              Konstigt folk du hela tiden drar till dig. 😉

                En del verkar av någon anledning ha den dragningskraften?

      När min son var ca 1,5-2 år så satte han något i halsen, jag springer fram och smäller till i ryggen och då kommer det upp i munnen igen, men så SVÄLJER HAN IGEN och samma sak men denna gång går det inte upp, jag skriker i panik på min man som låg och sov medan jag tog honom över mina ben medan jag klappa på ryggen, min man kommer och tar över och gör nåt men så svalde ungen ”det”. Och sen var sonen som vanligt och ville kolla tv medan jag och min man kolla på varandra helt skakis apatiska. Ringde såklart och rådfråga om vi skulle åka in men det tyckte dem inte. Slutet gott allting gott men fyfan va läskigt det var, paniken alltså.

        Åh det är min största mardröm varje dag

          Min med. När min son var runt ålder för att börja äta bitar läste jag den sorgligaste/läskigaste ”sätta i halsen- historien” om ett barn som satte en popcornkärna i halsen och tillslut dog. Alla tankar hann flyga runt i huvudet här han satte i halsen, vidrigaste känslan.

            Men gud!! Popcornkärna?!

            Åh! Jag har också läst den. Kärnan fastnade i luftröret. Pillar bort alla kärnor när vi äter popcorn.

              Men dom är ju så små??! ? blir ännu nojigare nu

                Luftröret i halsen är inte särskilt stort, ännu mindre på ett barn såklart. Det går att känna det om man pressar ner fingrarna i halsen, varför man nu skulle vilja göra det.. men just sayin.

            Detta barn var/är en anhörig till mig. Hon fattas oss varje dag ❤ största tragedin jag någonsin upplevt

              ❤️

        Så jäkla rädd att det ska hända en själv. Har inga barn och är singel, tänker inte dagligen på det men ibland, att tänk om jag sätter i halsen en dag och inte kan få bort det…

      Var ytterst nära att dö av en anafylaktisk reaktion.
      Det var det vidrigaste jag någonsin upplevt. Den dödsångesten.

        Usch. På vad?

          Vet inte. Jag hade ätit buffé och har aldrig tidigare varit allergisk mot något. Det gjordes en grundlig utredning på allergimottagning efteråt men de lyckades inte hitta orsaken.

            Fy vad läskigt

      Blivit förföljd av okända män några gånger, så sjukt jävla obehagligt.

      Jag satte i halsen en gång på en skolutflykt och fick verkligen inte luft. Ingen fattade heller att jag höll på att kvävas. Till slut förstod en av mina vänner och drog till mig så hårt i ryggen att det flög ut, men det var riktigt läskigt. Vidrig känsla att försöka dra efter luft och inte få in något.

    Svaret var till bella

    Det beror lite på vad man ska göra. Om man ska rida dressyr på banan vill nog många att man ska kunna rida hästen i rätt form för att belasta musklerna rätt osv. Om man mest ska rida ut behöver man kanske inte vara jätteduktig i dressyr, men däremot ha hyfsad balans, bekväm i alla gångarter och kunna hantera om hästen tex blir skrämd eller skenar.
    Grundläggande skötselkunskaper, basic vård, typ ta tempen, kanske tvätta nått sår, kunna se att skorna sitter ok. De flesta kräver inte att man ska kunna massor hästsjukvård, men däremot att man ska kunna se om något inte verkar stämma, och vet när man bör höra av sig till ägaren.
    Meeen, det viktigaste är nog att visa att man är seriös, noggrann, pålitlig och villig att lära sig 🙂

      Svar till Gilda högre upp…

    Alltså jag älskar penny men jag stör mig så jäkla mycket på att hon skriver massa mamma quotes och sånt när hon vart mamma i typ en månad

      Är man inte en ”äkta” mamma innan barnet är äldre eller? 6 mån? 1år? 2? Sluta stör dig, hon är mamma oavsett om hon varit det 1timma eller 1 mån =)

        Nej jag vet och fattar det med men låter så knäppt att hon ska komma med massa råd och sånt när hon är så ny på det! Men klart hon är lika mkt mamma

      Jag känner samma som dig. Såklart hon är lika mycket ”äkta” mamma som någon annan mamma men samtidigt… You know nothing, Jon Snow.

        Tack!!!!

    Vem tycker ni är bäst i idol???

      Ellie och hon den långa blonda

      Madelief, Tusse, Christoffer och Aida.

      Hon med tatuering i pannan, kommer inte ihåg namnet på nån av dem tyvärr. Gick hon vidare?

        Astrid! Japp

      Astrid och Tusse!

    Vad är er definition av att trivas på jobbet?

      Känna glädje att gå dit.
      Eller åtminstone en form av förväntan om att få en bra dag ?

      Att aldrig ha ångest över att gå dit ?

        Har också tänkt så men känns så otroligt tråkigt att mitt krav för att jag ska trivas på mitt jobb är att inte ha ångest när jag går dit? Är det verkligen rimligt?

          Jag tycker det är ett väldigt gott betyg för ett jobb! Att jobba är ju för de allra flesta knappast valfritt och att då varje dag känna att det är helt okej att gå och göra något man faktiskt måste är ju toppen.

            Nej men jag som vill jobba och jobba med något som jag anser ger något vill ju att de 8h om dagen 5 dagar i veckan (i minst 30 år) är trivsamma och roliga. Men jag undrar hur man verkligen trivs på ett jobb. För jag har aldrig riktigt gjort det och vet inte hur det känns?

      Att förbereda sig att gå till jobbet utan några jobbiga känslor, att bara tänka att det kommer bli bra och kul.

      Att, åtminstone 4 av 5 dagar i veckan, känna sig nöjd när man kommer hem på kvällen och har tillförsikt nästan varje morgon.

      Att känna att jag stimuleras hela tiden i det jag gör och driver bolaget framåt. Har turen att ha fantastiska kolleger och vi har vansinnigt kul när vi åker på skidresor hela koncernen eller tar aw.

      När det känns helt okej att vara där och att man inte aktivt tänker på att söka nytt. När man känner att man vet vad man ska göra och vad som förväntas av mig, har en miljö där ens kollegor är trevliga och rimliga (behöver ej vara privata vänner).

      Min kommentar moddades av någon anledning.

      Jag vill känna att jag stimuleras hela tiden i mitt jobb och känner ett driv för att få företaget att växa. Har turen att få vara med härliga kolleger och vi har otroligt roligt när vi åker på skidresor hela koncernen. Work hard, play hard!

      Allt som alla skriver, utom det med 4 av 5 dagar. Jag vill trivas 5 av 5 dagar och känna mig nöjd osv.

      Helt ska en kombo av allt på arbetsplatsen vara bra, men det absolut viktigaste är jobbarkompisarna. Är de skit, då blir jobbet skit.

      Att längta till jobbet, att det är jobbigt att ha semester för man hellre är på jobbet.

    Vad är eran erfarenhet av hormonspiral?? Ska få sätta in en nu på torsdag men är så fruktansvärt skeptisk efter att ha läst om möjliga biverkningar.

      Jag har det, gjorde fruktansvärt ont att sätta i så kan vara bra att ha någon med som kan skjutsa dig.
      Annars inga biverkningar, mens en gång per år.
      //Nora ?

      Gjorde fruktansvärt jävla ont. Dra åt skogen!
      Mensen försvann dock under fyra år. Ta ut den kändes knappt. Men mådde helt okej vad jag minns.

      Jag har det. Kändes knappt alls när den sattes in. Kändes som ett nålstick bara. Och jag mår toppen, har knappt nån mens alls längre.

      Fick migrän i samband med varje blödning, blödde mycket och ofta och hade väl ungefär alla biverkningar man kan få och lite till. Det gjorde superont för mig att sätta in den, så när jag satte in en ny blev jag sövd. Att jag fick så ont kan dock bero på min endometrios.

      Ni som tyckte det gjorde ont att sätta in, kunde ni jobba/skulle ni kunnat jobba efter det (samma dag). Ska sätta in men funderar på om jag borde göra det på eftermiddagstid efter jobbet..

        Jag var sängliggande 4 timmar efter insättandet, låg i fosterställning i sängen och kunde inte göra något. Var som extrema menssmärtor. Sen släppte det helt och jag var som vanligt.

      kändes knappt när dom satte in den. Hade innan hört flera hemska historier om hur ont det gör att sätta in men jag kände inget. Upplever dock att jag har gått upp i vikt sen jag satte in den. Jag satte in den i april -16 och vikten har sen dess stadigt gått upp.

      Blev gravid. I äggledaren. Akut operation..

      skulle säga att det är mer obehagligt än smärtsamt att sätta in den. Ja, det gjorde ont också men det var mest obehagskänslan jag tyckte var värst. Höll på att svimma efteråt också så skulle rekommendera att du tar med dig någon som kan hjälpa dig hem. Hade extrema smärtor ca 4 timmar efter insättningen men sen dess har jag inte haft några problem. Knappt någon mens att tala om, inga biverkningar av något slag.

    Jag har nyligen blivit nykter efter något år av missbruk. Jag har förlorat många vänner under dessa 2-3 år, och nu när jag är nykter hörde jag av mig till en tidigare bästa vän (hon uttryckte oro för mitt brukande tidigt vilket gjorde att jag slutade höra av mig och försvann.) För att förklara och be om ursäkt för att jag slängde bort våran vänskap. hon svarade att hon uppskattade att jag förklara och önskade mig gott i livet. jag vet att jag får leva med mina misstag jag gjort men känner mig super ångestfylld över hennes svar (Vet att hon har rätt till sina känslor) och är rädd för att berätta för andra vad som hänt, då jag känner mig så himla avvisad och svag… undrar lite hur ni skulle reagera om en ”gammal” vän som bara försvann kom och berätta detta?

      Jag hoppas att jag skulle vara förlåtande, förstående och ge personen en ny chans.

        +Modigt och starkt av dig!

          Tack men känner mig väldigt svag ❤

        Jag hoppas att jag skulle göra de samma med de senaste dagarna har jag tänkt mycket och det kanske inte går att förlåta att bara försvinna för någon… Tack för svar ger mig lite hopp!

          Det går, men alla klarar det inte. Vad tråkigt att din vän inte verkade redo att återuppta kontakten. Det lät inte som att du hade gjort henne något med mening utan att det blev en oönskad konsekvens av ditt missbruk. Kanske kan ni bli vänner längre fram igen. Modigt och starkt av dig oavsett! Och snälla, kom på ett annat nick, kalla dig inte dum.

      Jag hade öppnat mina armar och gett dig världens kram och sedan hade jag sagt välkommen tillbaka.

        Aw tack detta ger mig lite hopp om framtiden (gråter en skvätt)❤ är så otroligt svårt att erkänna för en själv men framför allt till någon annan.. att få de svaret och inget mer gjorde mig otroligt sårad, men det tar inte bort att jag säkert sårat henne mer såklart

    Fyfan vad många skräckhistorier jag läst om det senaste om den svenska förlossningsvården, hur har ni upplevt den??

      Jag hade också hört massa skräckhistorier. Men för mig så var allt jättebra. Jag fick plats, huddinge, kände mig väldigt trygg- de hade bra koll, de kom in och kolla läget lagom ofta, under hela krystningsfasen hade jag 1 sköterska och 1 barnmorska. Blev sydd av läkare, bra stöd under hela den processen. På bb fick jag all info om min bristning, jag fick hjälp med amning, tryckte på röda knappen en gång då sonen hosta fostervatten och blev blå- de var jättesnabba in och hjälpte till snabbt och kom och fråga efter om vi mådde bra. Bara positivt. =)

      Helt perfekt. Västra Götaland

      Jag har haft två fantastiskt bra förlossningar ?
      Jobbar på BB (alltså inte förlossningen, utan där man är när barnet är fött), och överlag går förlossningarna bra för de flesta.

      Jag upplevde den bra eftersom jag födde med planerat kejsarsnitt. Skulle aldrig våga annat.

      Födde i Stockholm och blev så oerhört väl omhändertagen! Hade alltid minst en personal i rummet, kände aldrig av någon stress eller liknande.

        Var det med först barnet? Bor i en mellanstor stad. Här kollar de till en varann timme. Man får trycka på knappen om man vill ha hjälp. Minns iofs att besöka var lite mer täta första gången.

          På förlossningen eller BB? På BB behövde vi också trycka på knapp för att få tillsyn.
          Det var första barnet. Hade BM, BM-elev och en USK och en av dem var alltid hos mig. Var bara inne i typ 4-5 timmar innan jag födde så kan ju varit därför iofs, hade det varit utdraget kanske de hade lämnat ibland.

            På förlossningen. Här också haft en student på en av mina förlossningar. Tyckte att allt var så tydligt förklarat. Rekommenderar alla att ha en student med. Annars så var det 1 BM och 1 usk. De gick iväg för att kolla till andra antar jag.

      Bara positivt båda gångerna. Ont gör det ju, det går ju inte att förneka, men jag har blivit tagen på allvar, fått all hjälp jag önskat och känt mig väl omhändertagen båda gångerna. Har även insett att jag gillar att föda barn, så sjukt häftig upplevelse

      Fruktansvärd. Varning för lång text!
      Min dotter är nu drygt 14 månader men blir fortfarande kallsvettig när jag tänker på förlossningen.
      Jag skulle ha ett planerat kejsarsnitt pga ryggsmärtor efter en bilolycka, både för att vi var oroliga hur min kropp skulle klara påfrestningen samt den psykiska aspekten att jag var livrädd.
      I vecka 36 gick vattnet och redan när jag ringde in till förlossningen kände jag att de här inte blir bra. En otroligt dryg person i andra änden undrade om de verkligen var vattnet och att jag ”får väll komma in då”. Vi kommer in till SÖS och dom lyckas plocka fel person i väntrummet (vad sägs om att fråga efter efternamn…), ganska roligt tyckte jag då. Vart undersökt runt 23.00 och det konstaterades att vattnet gått och att dom planerar snittet till 06.00 och att vi ska få komma upp på rummet, få bricanyl för att stanna upp värkarna och få sova lite. Vilket lät helt magiskt då jag jobbat hela dagen och varit ute på restaurang på kvällen, hann precis innanför dörren hemma när vattnet gick hehe.
      Men värkarna stannade inte av utan eskalerade. Min rygg kändes som den gick av gång på gång kota för kota och jag ringde upprepade gånger efter hjälp då jag varken kunde sitta, ligga eller stå pga smärtan. Fick Alvedon och ytterligare bricanyl. Stirrade på klockan och verkligen försökte andas och känna att allt är okej allt är under kontroll. Men var helt knäckt. Kände inget förutom att min rygg gått av och paniken spred sig. Ringde så många gånger för hjälp men dom ville inte göra något eller ge mig smärtlindring. Tillslut stod jag och höll i mig i handfatet och skrek allt vad jag hade tills min make krävde att någon kom och kollade vad som händer. Dom undersöker mig och tro fan att jag är helt öppen, ungen har passerat spinae och jag har krystvärkar (som jag inte känner). Paniken är nu fullskalig Och personalen säger ”Men de bruuukar inte gå så snabbt hehe”. Jag hade sån dödsångest där och då och samtidigt bad jag min make om och om igen att bara låta mig dö att låta mig slippa. Jag kunde inte ens tänka på barnet utan hela min kropp var i upplösningstillstånd.
      Dom tog med mig till förlossningen igen och drog ut på det med snittet. Sa hela tiden att de här är över om 5 minuter om jag bara krystar. Tillslut gick jag med på det för jag klarade inte mer jag ville pårikrigt bara dö. Dom gav mig lustgas. Eller ja, dom försökte. Den var inte kopplad till väggen. Dom lovade att ge mig en riktig jävla bedövning i ryggen och jag låg seriöst med korsade ben i väntan på den förbannade läkaren med sprutan. En barnmorska försökte bända upp mina ben och tvinga upp dom mot magen för att krysta för hon tyckte inte jag behövde bedövningen. Hade jag inte varit i ett svart hål av panik och ångest hade jag sparkat henne i huvudet. Tillslut kom läkaren och nålen. Och 3 min senare är dottern född. Jag minns inget utom den extrema ångesten och kunde inte ens tänka på henne. Dom sprang i väg med henne pga att hon var påverkad och min make följde med dom. Jag låg kvar i mitt svarta hål själv. När dom fått igång dottern kom dom med henne till mig men jag var i sånt chocktillstånd att jag inte ville ha henne. Jag fick en 2a gradens bristning som syddes på plats. Dom tyckte jag var bedövad av sprutan jag fått i ryggen men den hade inte tagit visade det sig senare och jag kände och jag kände smärtan av varje stygn hon gjorde utan att kunna säga ett ord. Efter att stygnen var lagda lämnade dom oss ensamma. Min make med en nyfödd och mig som var helt i chock. Tillslut kom jag tillbaka till verkligheten. Reste mig upp och gick på toa som om ingenting hade hänt. Och vågade tillslut titta på barnet jag längtat efter så länge. Dom på förlossningen sa till mig att jag inte behövde oroa mig över att mata henne då bebisar klarar sig utan första dygnet vilket var en otrolig lättnad för mig som precis kunnat peta på barnet, hade inte det i mig att försöka amma ens. När vi tillslut kommer upp på BB frågar dom om jag matat henne och när jag svarar nej får dom panik och ryter att barnet har lågt blodsocker och kan få hjärnskador om man inte får i henne mat. Tack för den. Och som väntat kom ingen mjölk och dottern kunde inte suga. Men någon ersättning ville dom inte ge henne. Och när jag väl fick fram ersättning så fick jag endast kopp-mata henne vilket absolut inte funkade då jag mer eller mindre dränkte barnet och hon spydde upp se lilla hon fick i sig. Så gick till apoteket o köpte en nappflaska själv. Inget stöd erbjöds för att hantera den för mig traumatiska upplevelsen, fick ingen hjälp med amningen som aldrig kom igång.
      Efter att värsta bebisbubblan släppt insåg jag att jag var otroligt deprimerad, hade obehagliga Flashbacks och mardrömmar de få minuter per dygn jag sov och kontaktade sjukhuset. Fick komma på efter förlossningssamtal och prata igenom det. Hon konstaterade även att jag med stor sannolikhet drabbats av en förlossningsdeppression då jag redan var en risk med PTSD och depression efter bilolyckan. Hon skrev en remiss till WeMind. Som konstaterade att jag inte var tillräckligt sjuk för att få hjälp hos dom. Så som skickade mig till vårdcentralen som inte har den typen av hjälp att erbjuda och skickade mig vidare till nästa ställe som konstaterade att om jag inte ville ta livet av mig eller mitt barn kunde dom inte hjälpa mig.
      Det tog allt jag hade att klara en bebis som åt varannan timme dygnet runt, skrek konstant i drygt 6 timmar varje kväll, försöka hantera alla känslor kring förlossningen och min nya roll som mamma, och att bli nekad hjälp för att jag försökte ta tag i mig själv innan jag utsatte mig själv och i förlängningen min dotter för något. Jag har aldrig känt mig så ensam. Inte nog med att jag inte kan minnas min dotters födelse med någon som hellst lycka utan drömmen om två barn, att få ge min dotter nått jag själv saknat hela mitt liv, är död. Jag vågar inte göra det igen. Jag kan inte lägga mig där igen. Och jag sörjer för hennes skull och min egen, känner mig otroligt självisk men jag kan inte..

        Nej men fy ❤️❤️❤️

        Blir så ledsen för din skull. Hoppas allt blir bra för dig och din lilla familj i framtiden.

          Tack ❤

        Så ledsen för din skull. Vilken skräckupplevelse! Jag hoppas du får mer hjälp och det känns bättre i framtiden. <3

      SÖS – fantastisk personal och kände oss så väl omhändertagna! Har bara bra upplevelse av vården trots komplikationer.

    Bella ska på en tillställning ikväll vars syfte är att resa pengar till något speciellt ändamål.

    På riktigt, ”resa pengar”?
    Har hon tappat svenskan helt av att åka på små weekends till NY? ??‍♀️

      Man kan inte tappa något man aldrig haft.

      Hon är korkad!

    Jag har efter några år (4-5) av missbruk blivit nykter och har denna vecka skrivit till min tidigare bästa vän (som uttryckte oro för mitt brukande tidigt och då slutade jag svara henne och försvann) där jag förklarade vad som hänt och att jag är ledsen att jag slängde bort våran vänskap. Hon svarade att hon uppskattade att jag förklara och önskade mig allt gott, jag förstår henne och hon har rätt till sina känslor (såklart) men jag känner mig avvisad och jätte svag som öppnade upp mig om detta och är nu rädd för att höra av mig till andra vänner jag försummat under mitt missbruk. Det jag egentligen undrar är hur ni skulle reagera om en gammal vän hörde av sig efter 2 år med detta, skulle ni kunna förlåta denne?

      Dubbel kommentar…. trodde den första försvann

      Har en vän med missbruk som jag ställt upp för x flera. Efter upprepade lögner och skit har jag avslutat kontakten. Skulle hen höra av sig nu o be om ursäkta så hade jag nog tyvärr reagerat som din vän. Jag förstår att missbruk är en sjukdom och att det inte direkt är något man vill hamna i, men det är det manipulativa beteendet och eviga ljugandet som fan nöter hål på en. Vi har inte pratat på strax över ett år, saknar inte hen alls.

        Med det inte sagt att alla reagerar så, såklart. Och du ska inte känna dig svag för att du berättade, det är väl det starkaste du kan göra? Du kan inte göra mer än att be om ursäkt, ni kanske hittar tillbaka till varann i framtiden? Skulle jag få se mer av hens nyktra sida skulle jag kanske våga lita på hen igen, jag vet inte, men nu är det för tidigt.

          Tack för svar! förstår vart du kommer ifrån och skulle antagligen känna samma sak. Jag var(/är?) En ”funktionell” missbrukare men ju längre in i missbruket så valde jag bort vänner som ifrågasatte Eller inte också missbruka, så var kanske mest bara en riktigt dålig vän som avboka saker som inte involverade min drog… kanske tillräckligt sårande i allafall

        Jag håller med dig. Om man har gett någon massor av chanser och blivit besviken varje gång är det svårt att tro på att hen faktiskt menar allvar denna gång. Tror du måste ge det tid.

          Respekterar hennes val helt och hållet! Har bara under dessa dagar börjat fundera på hur svårt det kan vara att förlåta någon även när de teoretiskt är självklart hur man ”Ska” reagera ( typ förstå och förlåta). Tack för input!

            Även om jag förstår och förlåter behöver det ju inte innebära att jag är intresserad av att fortsätta ha en vänskapsrelation som bara löper vidare som om inget hänt.
            Du bör ta med i sina tankar att din väns liv inte stått still under tiden du varit borta så denne är inte samma person som tidigare och även om du var som du säger funktionell missbrukare så kan det fortfarande innebära att du aldrig såg din vän eller tog dig tid att stötta.

      Jag vet inte om jag hade kunnat förlåta, och om jag hade det så hade det nog tagit en del tid faktiskt, samtidigt som jag hade blivit väldigt glad och tacksam över att få höra ursäkten/förklaringen.

      Det var jättestarkt av dig att berätta tycker jag! Lycka till i fortsättningen 🙂

    Någon som vet varför Margaux har kommentarsfältet avstängt på samtliga av hennes videor?

      Tror youtube stängt av efter någon peddo grej eller vad det var

        Youtube stänger av kommentarsfältet på videos som innehåller barn, för att motarbeta pedofiler, tror jag att jag läste någonstans

      Margaux…. var hela ”bröllopet” p3 för KD? Hon är inte gift.

      Vems videor?

    Vad vägde era 2 månaders?

      Valpar? Bebisar? Hästar?

        Haha sorry, menar bebisar ?

      Omkring 5.7kg vägde min två månaders människobebis ?

      8 kilo ?? (vägde 3500 när han föddes).

        Oj!! Min vägde 4,7 bär han föddes och nu 6,7 och tycker han gått upp mycket ?

      Har ingen egen men jag vägde 7.5 ??

    Vad hade ni valt, kriminolog eller barnmorska?

      Barnmorska om du vill få jobb. Kriminolog blir nog inte lätt att få jobb som, om du inte blir doktorand och pröjsad för något speciellt intressant forskningsområde. En kandidat i kriminologi har inte direkt gynnat de jag läste kriminologi med (läste bara 2 terminer som utfyllnad till min examen i ett annat ämne).

        Jaa.. känns lite så! Är väldigt mycket mer intresserad av kriminologi men känns som ALLA vill bli det nu.. eller så är det bara jag som lägger märke till det eftersom jag själv vill ?

          Att utbilda sig till kriminolog ger inte mycket praktisk kunskap eller erfarenhet. Det mesta är teoretiskt och passar om man ska forska, men för att ha en chans att få jobb som kriminolog bör man nog läsa in mer praktiska kurser i sin examen, t.ex. statistik/utredningssociologi/statsvetenskap. För att sitta och formulera teorier om varför brott begås ger inte så himla mycket arbetstillfällen… Vi har ju redan GW och Sarnecki liksom… 😉

            GW, din stora idol. ?

      Kriminolog. Vill och har alltid velat jobba som FBI-agent men eftersom jag inte orkar bosätta mig i USA så kör jag på kriminolog.

        Säpo är nog också väldigt intressant, dessutom ett framtidsyrke. Har själv jobbat på den militära motsvarigheten (MUST). Kan säga att när man har varit med och förhindrat ett terrorattentat och räddat x antal människor sover man gott om natten.

          Vad har du för utbildning?

            Sorry, kan inte gå in på detaljer. Specialist inom ett område de eftersökte.

              Kan man som kriminolog jobba inom Säpo?

                Det kan man säkert, kan inte den polisiära sidan så väl. Skriv till dem och fråga. Kan du något lite mer ovanligt språk är det en fördel.

      Hade lätt kunnat läsa till kriminolog pga väldigt intressant men arbetsmarknaden ser ju sådär ut. Barnmorska så har du jobb samma dag som du tar examen.

        Japp direkt fast i kvinnoträsket utan kisspauser som alla inom vården grinar om. Grattis

      Kriminolog för att jag inte skulle kunna tänka mig att jobba med vårdyrken.

      Har även varit inne på kriminolog själv, verkar jätteintressant.

    Behöver lite pepp, ska bli ensamstående med ett barn under 1 år och just nu känns det som att jag kommer vara ensam för alltid och att man är ”skadat gods” om man har barn sen tidigare… Jag är inte heller någon som faller för vem som helst utan dras till sofistikerade och världsvana män. Känns så jävla kört då kroppen inte heller känns så fin efter graviditeten ??‍♀️

      Är du också en sofistikerad och världsvan kvinna då? 🙂 Ang. pepp så körde jag på detta för att känna mig lite som en cougar: tränade 5 ggr/vecka (på riktigt med en PT), hittade fler tillfällen i vardagen att klä upp mig på, mer klackar osv. även om det inte ”behövdes”. Fixade hår, fransar, tänder, gick på fler hudbehandlingar och införskaffade riktigt bra hudvårdsprodukter. Nu var mitt barn i och för sig 3 år där och då när jag började ta tag i allt igen men ändå. Tyckte det var härligt att känna att jag ville börja piffa till mig lite igen.

    Har någon lyssnat på den nya perfect day media-podden Paparazzi? Vad tycker ni? Jag tycker den är kul!! Vill veta mer om Max och Michelle… verkar som PDM bara låtit två helt okända personer få en podcast? Hade tyckt det var kul att höra vad Camilla tycker om den nya podden eftersom det är lite samma ämne som på Bloggbevakning fast med amerikanska kändisar!

      Försökte lyssna men gav upp innan avsnittet var slut. De kändes så krystade och tillgjorda och det var alldeles för mycket OW MAJ GAD över båda två! Det är okej med engelska fraser och ord någon enstaka gång men inte heeela tiden. Nej blä. Kommer inte att lyssna igen.

      Synd. Kan verkligen sakna en (seriös) kändisspanarpodd med internationellt fokus.

        Exakt! Helt sjukt överspända och tillgjorda, var tvungen att stänga av för att jag blev så irriterad. Pallade typ 10 min, sen fick det vara nog.

      Haha – ”snälla Camilla skriv om den nya podden hos oss” . Med vänlig hälsning, Perfect Day Media-anställd. (Eller ev oavlönad praktikant)

        Är det Simon?? HEJ SIMON!

    Hur många här upvotear sina egna kommentarer ibland? Ärligt nu! Jag gör det på mina egna ibland när jag är i en diskussion måste jag medge, men det känns väldigt fake också. Betyder liksom ingenting om inte så många andra upvoteat den haha.

      Jag gör det också ibland ?

      Beror på mängd kommentarer. I ös gör jag alltid det om jag skriver en egen kommentar (ts) för att den ska bli gul och lätt att hitta tillbaka till.

        Så gör jag alltid i ös (och ofta även andra inlägg när kommentarerna kliver över hundra-strecket). Annars är det ju nästintill omöjligt att hitta tillbaka.

        Handlar inte om att upvotea utan om att markera. Skulle aldrig göra det om mina egna kommentarer hade någon annan form av automatisk märkning så att det lätt går att urskilja när man scrollar.

      Hahah aldrig ? är ni såna som gillar ert eget foto på Instagram också? ?

      Jag gör det, men det är för att enkelt kunna hitta min kommentar (och den tråden jag deltar i) om jag scrollar igenom under ett senare tillfälle.

        Blir inte det jobbigt om du likeat flera kommentarer?

      Jag gör aldrig det, för det är oärligt.

    Ni som är i förhållanden, Kommer ni varje gång vid sex?

      Ja.

      Jag har aldrig kommit, trots måååånga försök både själv och med sambon. Vad fan är problemet kan en undra

        Din hjärna. Du måste fantisera. Kopplar jag inte bort och fantiserar om saker som gör mig kåt kommer jag inte.

        Använder du sexleksaker?

      Nej aldrig. Men jag älskar sexet ändå. För mig är det så att jag kan vara svinkåt ett tag och sen efter en stund är jag inte sugen längre, typ efter att han kommit. Vet inte varför! Vill jag komma gör jag det själv, ifred. Kanske är något fel på mig men jag trivs med upplägget.

      Min förra pojkvän gjorde alltid så att jag kom men efter att han suckat en gång över hur lång tid det tog mig att komma, sattes det nån mental spärr i huvudet som gjort att jag inte kan komma med en kille. Bara själv.

        Alltså skulle kunna vara jag som skrivit denna kommentar! På pricken mina egna upplevelser!

          Haha vad typ… glad (?) jag blir. Trodde jag var den enda. Kanske inte är så himla konstig ändå!

      Satisfyer!! Enda sen jag skaffade den så kommer jag varje gång (kom aldrig förut). Oftast fontänorgasmer. Tips!

      Ja i princip.

    Alltså mår så illa av jihadister blir så arg att jag vill spy

      Tänk på att många av dem har väldigt liten snopp.

    Tycker ni att kvinnor själva ska få välja att föda vaginalt eller via kejsarsnitt?

      Självklart. Hade det varit män som födde barn hade det funnit 17 alternativ med avsevärt färre procent vad gäller risker eftersom man hade prioriterat att forska på det. Så det valet tycker jag faktiskt ska få vara upp till varje individ.

      JA

      Nej, det tycker jag inte. KS bör endast göras av medicinska orsaker, vid fara för barn och mamma. Tycker att mer resurser borde läggas på att arbeta med de gravida som lider av förlossningrädsla.

        Ett tips, är du för rädd för att föda barn så bli inte gravid. Det är inget måste att skaffa barn.

          Man kan inte låta en förlossningsrädsla hindra en från att föda barn

            Självklart kan man det

              Men varför när det finns alternativ? Finns det något egenvärde att vården är tvär och cynisk?

        Inga resurser i världen hade kunnat bota min förlossningsrädsla.

      Tycker pappan ska få bestämma.

        Haha ironisk??

        Ja, så kan han boka in en tid som passar hans kalender, mellan jobbkonferens och derbyt och älgjakten…

      Nej, endast vid komplikationer vilket gör att KS krävs. Bara bra om färre barn tillverkas om det är så att många inte vågar genomgå förlossning.
      Känns som en trendsak, det ör så praktiskt med att kunna planera sin graviditet in i det allra minsta som dag och klockslag.

      Ni som svarade nej, varför inte? Vad har ni emot att någon annan väljer kejsarsnitt om de kan?

        Undrar jag med! Speciellt ni kvinnor som säger nej. Varför? Med tanke på alla förlossningsskador man kan få! Alla borde få bestämma själva

        Förstår inte varför man lägger sig i något som absolut inte rör en själv. Jag kommer att be om kejsarsnitt då jag är dödligt rädd att föda vaginalt.

          Kejsarsnitt är en onödig risk och bör bara genomföras när det verkligen är ett måste

            Riskerna vid planerat snitt är inte större än riskerna vid vf.

      Ja.

    Lunchade med en vän som jobbar inom barnomsorgen häromdagen. Hon berättade att man slutat servera griskött till skolbarnen och barnen i förskolan. Det har bytts ut mot rökt kalkon och nötkött /nötfärs. Gissa varför…..Jag blev så smått chockad och undrade om inga föräldrar hade reagerat men hon hade inte hört något. Frågan jag ställer mig är :Vart är vi på väg? Var går gränsen för hur mycket av vår kultur som kan raderas bort innan någon vågar sätta ner foten och säga ifrån??

      Kan intyga att det stämmer, det är ingen idé att servera fläsk eftersom det blir så många specialrätter annars. Så då utesluts det helt istället.

      På vilket sätt anser du att vår kultur påverkas av att barn inte äter specifikt griskött i skolan? Finns garanterat måltider barnen inte äter i skolan nu som de gjorde för x antal år sedan. Förmodligen är det väl helt enkelt enklare att laga en måltid alla kan äta än att laga flera, tror inte någon kommer tvinga dig bli muslim imorgon för det…

      Vad hindrar att du köper hem massa fläskkött och lagar det till dina barn? Om det nu är så viktigt att de ska äta just gris…

        Nu är ju även fläskkött väldigt gott och synd att det helt utesluts pg av att nya religioner anser det vara smutsigt. Värna om att all mat som serveras i skola och vård är svensk odlad och uppfödd istället, gärna både ekologisk och kravmärkt.

          Oj jag tycker fläsk smakar hemskt. Har aldrig gillat det. Är inte religiös alls men jag väljer alltid bort fläsk.

      Hahah ja gud, barnen liiiiiider. De får äta kalkon istället för skinka ?? är det vår kultur verkligen? Inget barn har någonsin efterfrågat skinka när det serveras kalkon så sluta göra en höna (kalkon?) av en fjäder. Jävla Sd:are. ?

        Det är väl mer skälet till varför skolan tagit bort grisköttet, dvs muslimska påtryckningar.

          Varför skulle muslimer bry sig och påtrycka vad svenska skolbarn äter/inte äter? Tror ingen muslim sagt till om att ta bort griskött, men att det ska finnas alternativ. Är det ett problem verkligen?
          Och du jag köpte en korv i en korvkiosk idag. Av en muslim. Tänka sig så tokigt.

            Berättade hen för dig att hen var muslim?

              Tänkte också på de ?

              Han kom från Iran. Du vet, där man blir stenad om man äter/serverar gris.

                Det finns kristna och judar i Iran. Samt andra mindre religioner.

                  Du, jag är från Iran själv men tack för lektionen.

          Det är inte påtryckningar. Alla har rätt att lämna in önskemål om kost. Ekonomisk fråga, man slipper laga flera olika rätter on man gör nåt de flesta kan laga.

        Ehh men muslimska barnen skulle liiiida om de åt fläskkött menar du??

          De muslimska barn som äter griskött skulle såklart inte lida. De som inte äter skulle gå hungriga. Så Ja, de skulle lida.

      Men för i helsike! Kan de inte bara sluta försöka tvinga sina egna kulturer på oss? Hade vi bosatt oss i Iran eller whatevs och krävt griskött i skolor hade vi blivit stenade.

        ??

        Äsch, vi öppnar svenska skolor istället. Där äter vi whatevs.

          Gated communities lär bli big business i framtiden.

        Vem tvingar? Hemma kan du servera vad du vill. Det handlar om ekonomi. Du vet att det finns vegetarianbarn som inte äter kött alls också?? *ooh läskigt!*

          Lite goddag yxskaft på din kommentar. Det handlar ju om att griskött tas bort, inte nötkött.

          Pucko, nötkött är ju dyrare än fläskkött

            Och kyckling är billigare än nöt.

              Falafel är billigast.

                Linsgryta är både gott och billigt och ärtsoppa värmer upp klassrummet.

          Griskött är billigt!

      Beror på vilket område skolan ligger i. Det är en ekonomifråga främst, onödigt att laga flera olika rätter. Sen vet jag inte om ”äta griskött” är så himla viktigt och bärande i den svenska kulturen ?

        Jo, det är det, tillsammans med nötkött och fisk.

          Haha ok ? Då är jag och mina barn inte med i den svenska kulturen då, äter veg.

      Kan du länka till offentlig information om att man tagit bort griskött från matsedeln i förskol/skola? Många sådana här historier ofta myter eller missförstånd.

        Jag kan inte länka till något eftersom det helt enkelt inte finns någon info om det här. Gick in på kommunens hemsida och kollade igenom allt som var skrivet angående skolmaten för jag tänkte att naturligtvis måste det stå någon info och motivering till varför man valt att göra på det här viset. Men det fanns verkligen NOLL info. Däremot ser jag att matsedeln för äldreboendena innehåller fläskkött….. Det handlar inte om att jag inte tror att man kan leva utan att äta fläskkött för jag är själv vegetarian men inte tycker jag att resten av Sveriges befolkning måste anpassa sig efter mina preferenser. Frågan är hur anpassningsbart är samhället och folk i allmänhet. Varför tycker så många av er att det här är helt ok? Varför är man en ”jävla SDare” om man funderar över vart vi är på väg. Var går gränsen? Låtsas att majoriteten av våra invandrare kommer från länder där det är vänstertrafik ska vi då anpassa oss efter dem och börja köra på vä sida framöver?

      Har själv jobbat i kök. Det är faktiskt inte så roligt att göra 10 olika maträtter till alla som inte kan äta något specifikt. Sen blir det dyrt också för att handla in allt. Så det är nog en ekonomi fråga då det finns mycket muslimska barn nu.

      Asså kvinnor i klimakteriet väljer också bort fläsk. Och många kvinnor i klimakteriet jobbar på förskola

    Är det någon här som har erfarenhet av hormonspiral (mirena) kopplat till viktökning? Jag har alltid stått rätt stilla i min vikt, men några månader efter att jag satte in spiralen så började jag gå upp i vikt och nu (ca 2 år senare) så har jag gått upp 20 kg ? har inte ändrat något i matvanor eller träningsvanor 🙁

      Är det inte så att man samlar på sig vätska som kan misstas för viktuppgång (fett) samt att man blir mer hungrig? Du säger att du inte ändrat matvanor men är du helt säker på det? Jag vet att antidepressiva kan sänka ämnesomsättningen så att man går upp om man inte äter mindre men jag tror inte det gäller hormonspiral. Kolla upp med din läkare om det har med din sköldkörtel att göra!

        Alla spiraler skapar en lokal inflammation och den kan göra att du går upp i vikt. Hormonspiralens hormoner gör inte saken bättre.

      Exakt samma här förutom att jag har jaydess insatt

      Jag har inte gått upp av Mirena. Är väldigt nöjd med spiralen. Blöder inte alls lika mycket och känner mig mer stabil kring mensen.

      Jag har inte märkt av det, men har för mig att det kan vara en av biverkningarna. I början hade jag ganska mycket pms-liknande symptom, vilket gjorde att jag åt mycket onyttigt. Men nu märker jag ingenting och har snarare gått ner i vikt, dock är inte det kopplat till spiralen.

    Vad är det som händer! Försökt hänga med i två-tre trådar här ikväll men mina kommentarer kommer ju inte fram? Camilla, varför fixar du inte detta? Helt lönlöst att försöka hänga med.

      Vad menar du ens? ?

      Varken Camilla eller plattformen bryr sig. Det här varit samma issue I minst ett år.

    STARTA FÖRETAG!!!!
    Finns det någon som möjligtvis har startat eget företag?? Jag har en dröm om att öppna upp en egen webshop, men tycker det känns sååå komplicerat. Är det så svårt? Behöver jag ha ett visst startkapital? Var börjar man ens….. uppskattar all hjälp <3
    TACK på förhand alla sockerhumlor

      Kolla litet här, det ger i alla fall bränsle för tankarna. Även om jag inte har använt deras webshoplösning, har jag bara mycket gott att säga om dem. Mycket bra support. (Nej, jag är inte anställd på Loopia.)

      Lycka till!

      https://www.loopia.se/startaehandel/

      Du kan också googla på enskild firma, bra att börja där.

    Är det någon som vet hur det går för kenzas parfym? Verkar inte vara utsåld iaf…..

      Det verkar vara många som köpt den i hennes kommentarsfält, och på hennes stories lägger hon ju upp kundrecensioner hela tiden.
      Dock kändes det som en brasklapp när hon efter lanseringen skrev ”det är ju såklart svårt att sälja en parfym på nätet utan att någon kan lukta på den…” typ som en förklaring till att trycket inte blivit så hårt som hon hoppats?

        Jag var inne i butiken o kollade precis efter släpp, fattade inte varför den redan stod som nedsatt prismässig? Gör NF så med alla sina produkter? Köpte den fö inte, beskrivningen av den lät inte så tilltalande för min del.

    Hur många likes kan jag få?

      5

        12!!

    Känner mig så himla glad i livet ? har varit 5 veckor på mitt nya (och andra) jobb och jag trivs verkligen. Det har stärkt både självförtroende och självkänsla eftersom jag var sjukskriven hela gymnasietiden pga psykisk ohälsa. Vägen tillbaka har varit lång men nu rullar det på stadigt äntligen ❤️

    Vad hände med stormningen av Area51 i USA? Alla nyhetssajter handlar bara om #micael60 ?

      Det var typ 20 pers som dök upp. Någon med en foliehatt, någon med en alienmössa, någon med sin twitchkanal utskriven på t-shirten. Ungefär vad man kunde vänta sig. Resten av världen var upptagna med att demonstrera mot klimatförändringarna.

        ?

    Kan man radera något som spridits på snap chat? Bilder/videoklipp? Det är andra som spridit på en utan tillåtelse. Samt mobbar denne. Ja de handlar om ungdomar. Kan man radera kontot helt och få bort allt då?
    Jag använder ej snap chat så vet ej därför frågar jag om någon av er vet.

    Tack på förhand. /E

      Har det spridits på snap har ju någon sparat ner det som lagts upp så att stänga ner kontot hjälper tyvärr inte. Risken finns ju att även fler sparat det på sina telefoner så även om personen som spridit det från början raderar det hos sig är ju risken att fler har bilden.

    Vad tycker ni om Gizmolinas två senaste blogginägg? Har hon bara otur när hon tänker? Eller?

    Skriver sent nu men hoppas på att nån är vaken ännu/svarar imorgon. ?
    Vad ska man göra när man har sån otrolig hosta att man inte ens kan sova ordentligt? Är gravid så kan inte ta vilka mediciner som helst, och läkare vill inte skriva ut nån hostmedicin heller. Har bara fått tips från vårdcentralen om nån receptfri medicin som är säker att ta men den hjälper inte.
    Försöker spotta ut slem istället för att svälja det igen, men det är som att det aldrig tar slut! Har druckit mängder med te med honung.
    När jag ligger ner och ska försöka sova måste jag försöka andas genom munnen då jag är så täppt i näsan också, vilket verkar irritera halsen ännu mera så varje gång jag nästan somnat så vaknar jag igen av en hostattack. Är jobbigt att andas också med en bebis + organ som börjar trycka mot lungorna och så allt slem därpå.

    Finns det nån som sitter på nån mirakelkur?? Blir fan galen snart.

      Skivad gul lök i varmt vatten i en skål i ditt sovrum under natten ska vara bra säger dem. Och fick tips om att rumsvarm äppeljuice lindrar hostan så de kör vi med lindrar någorlunda iaf om man inte har något annat just då. Krya på dig!

      Cocillana-Etyfin. Okej vid graviditet, kolla FASS.

    Gul lök i en skål kokt vatten, eller lägg på bröstet.
    Timjante.
    Ångbad med pepparmyntsolja, torkad timjan, eller Tea Tree Oil.
    Några droppar Tea Tree Oil på brösten och halsen.
    Silvergrogg(bildgoogla).

    Någon som hänger här ikväll också?
    Jag har sån jäkla ångest som inte slipper, tog en oxascand igår och måste nog tyvärr göra detsamma idag för att kunna somna. Hur kan en annan person få en att må såhär? Någon som har andra tips för att bota ångest istället för en massa tabletter?

    Elin Lucassi har också hoppat av från Gardet. Nu är man nere i fyra medarbetare av de elva som började i maj. Av dem har en – Elin Sundin – inte bidragit med något sedan i Juli.

    Har nån sett instagramsidan @beautybyliebe? Så jävla grym svensk makeup instagrammer! Hon förtjänar mer följare än vad hon har! If I can say so myself…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.