Gud vad jag hatar sånt här!!!!!!!

Ja ja, jag FATTAR att sånt här skickas mellan inlägg, bloggar och Instastories för att trigga diverse algoritmer, något som kommer leda till en högre interaktion av läsarna, vilket kommer resultera i nöjdare kunder, vilken slutligen kommer innebära ett större klirr i kassan för influencern.

Jag fattar alltså det, men vad hjälper det när det är så förbannat irriterande?
Jag menar, kolla på Victoria Riis och hur hon svarar i sitt kommentarsfält. Istället för att bara svara att ljusen är köpta på Clas Ohlson så kämpar hon på för att få läsaren att inte använda någonting annat än hennes länkar, som för övrigt inte verkar fungera av kommentarerna att döma.

Fatta hur enkelt det hade varit för Victoria, om hon bara svarat på frågan med en gång?
Och tänk på all tid hon hade sparat…
Eller finns det en ”head of hänvisningar” som satts på att sköta allt detta åt henne?
Märkligare saker har hänt…

Tack för tips!

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT: Min tanke om Bella och Nordic Tech House:
    Bella älskar ordet ”tech” och att framstå som kunnig/intresserad av IT/teknik. Det handlar om en Silicon Valley-estetik och -kultur som hon JÄTTEGÄRNA vill vara en del av. Bella vill nog allra helst ses som en kvinnlig Steve Jobs. (Jag minns tydligt en konferens där hon var bokad som talare och hade fått ett passerkort där det stod ”Beauty/Tech Entrepreneur” och hur otroligt flitigt hon fotade det. Äntligen var hennes mål uppnått! Men man undrar ju på vilket sätt hon ses som en ”tech entrepreneur”, är det för att hon driver en blogg…som ju…finns i datorer….och smartphones?)

    Det är i alla fall rätt plågsamt uppenbart att hon inte kan _något_ alls om IT (oj, förlåt, jag menar *tech*) eller den världen. Hon älskar att använda buzzwords som ”tech” och ”AI”, men vet hon ens vad det betyder? Har hon någonsin skrivit något mer om exempelvis AI (som hon enligt utsago så himla intresserad av), än att bara nämna det i förbifarten? Det var otroligt roligt när hon skrev att hon hade pratat om *blockchains* i sitt föredrag på nån konferens, och att hon i inlägget före det skrev att hon precis läst på om nåt nytt spännande som kallas *blockchains*.

    Anledningen till att hon har investerat i kryptovalutor och dylikt är ju bara för att hon tycker om TANKEN på att hon vara en person som gör det. Men att investera i branscher som man inte kan något om är riskabelt och idiotiskt, vilket hon väl har blivit varse nu…

    Och Nordic Tech House då? Hennes älskade pet project (tänk att hon äger ett bolag med ordet ”Tech” i namnet! Flickdröm ju!). Bellas motiv var solklart: Hon framstår som en *young tech entrepreneur* genom att vara delägare. Och de andra? Det är väl något liknande där. Om man har tittat på NTH:s hemsida slås man direkt av två saker: 1. Den är otroligt överarbetad och överdesignad. 2. Det är helt omöjligt att förstå vad de sysslar med. Skapar de hemsidor? Konsulter inom, ja, vadå? PR? Reklam? *Tech*? De fattar liksom inte att *riktiga* företagsledare som går in på deras hemsida förväntar sig TYDLIGHET från sina underleverantörer/konsulter och inget mumbojumbo om att de *are able to assist you in any way possible*. Nä, jag är rätt övertygad om att NTH också är ett luftslott bestående av människor som gärna vill vara entreprenörer men som inte riktigt kan leverera faktiska tjänster eller produkter av hög kvalitet.

    Och det nya kontoret? Bella skrev på kontraktet låååångt innan flytten var aktuell (typ 1,5 år innan kanske?), och jag tror att hon ibland lever kvar i sin flummiga *The Secret*-övertygelse om att man kan beställa saker/önska sig saker som sen händer. När kontraktet skrevs på hade Bellas bolag så klart inte de ekonomiska förutsättningar som krävdes, men i linje med *magiskt tänkande* och en stark företagskultur som består av att VÄXLA UPP och skruva upp omsättningen till vilket pris som helst, så tänkte hon att allt skulle vara löst om 1,5 år (hon nämner ju ofta att ens målsättningar ska vara så höga att det ilar i magen). Tyvärr var det inte *löst* 1,5 år senare. Ju mer flytten närmade sig, desto tydligare blev det att Bella inte skulle ha råd med kontoret. Och turlig nog för henne stod ju aldrig kontraktet på henne utan på NTH, så visst kunde hon dra sig ur, även om det kanske blev lite sura miner hos NTH (som i panik försökte ragga andra hyresgäster via Instagram). Men vad gör det när hon ändå sålde av allt sitt innehav där kort därpå? (Trist för NTH dock då mycket av deras *usp* ju handlade om att de kunde marknadsföra saker via Bellas kanaler/använda hennes följares kommentarer som underlag för produktutveckling.)

      Det finns inlägg om Bella om du bara scrollar liiiite, ta det där kanske?

        Okej, förlåt. Kan inte ta bort kommentaren nu.

          Inte förlåt, bra inlägg.

      Bra inlägg!

    Ja det är klart att hon vill att man använder hennes länk?‍♀️ är det inte så cashen rullar in?

      Ett trevligare svar kunde ha varit typ ”Claes Olsson, på min blogg hittar du en länk direkt in i deras shop till dem”.

        Varför skulle man då klicka på länken som är mätverktyget för kampanjen?

    Jag vet inte hur det funkar riktigt men varför kan influencer inte lika gärna skriva ut DIREKT vart allt är ifrån?!

      Om du köper något via just deras länk så tjänar de pengar.

      Speciellt på Instagram! Då vill man ju kunna gå direkt till återförsäljaren och inte först gå till story eller blogg. Så irriterande ?‍♀️

    Ljusen?

      Ja?

      Ja, Anonym, hur kan jag hjälpa dig?
      Du får tre önskningar ??‍♀️?

    Roligaste är när någon frågar på Hannalicious IG var hennes skor är ifrån varav hon självklart svarar ”kolla min blogg”. Jag går in på hennes blogg för att mötas av ”skorna är gamla från Zara”.

    Så irriterande??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️ Så då får man inte ens en länk och du vill att jag ska gå in på din blogg?

      Men så drygt ? allt för klick på bloggen.

    Om en kille ni blivit tillsammans med via tinder vill fortsätta använda tinder för att lära känna nya människor, hur hade ni ställt er till det?

      Jag hade försökt få svar i Öppet Spår ikväll 20.00

        Tack, ska göra det

          När du har gjort det, respektera dig själv och dumpa aset. Varsågod.

            +1 on that. Har han ändrat inställningarna så att han endast får upp grabbar? Sure, make friends.

            Tjejerna som han ”matchar” med är med största sannolik inte med på Tinder och matchar med honom för att lära känna honom som polare, och det är inte han heller. Det är en urdålig ursäkt för att kunna hålla dörrarna öppna – VAR INTE EN DÖRR!

      Jag hade väntat till öppet spår senare idag 🙂

        Tack, ska göra det

          ❤️

    Inte första gången hon gör så heller.
    Hon kan aldrig svara på en enkel fråga utan nej pengar pengar reklam reklam…

    Hur kan man vara så ogin att inte bara svara Clas Ohlson? 

    Just det glömde, pengar och konsumtion är hennes mellannamn.
    Den som konsumerat mest i livet när hon dör vinner…hmm fast jorden dör nog före men kämpa på och shoppa shoppa shoppa…

      Men det är ju så hon tjänar pengar, det är hennes jobb.

        Fast man kan ändå svara på en enkel fråga.

        Och de som vill köpa exakt samma som henne kommer ju ändå gå in där så nog tjänar hon pengar oavsett om man svarar sina läsare eller ej. Läsarna är ju hennes inkomst, utan läsare, inga pengar.
        Så näe besvara en enkel fråga är inte för mycket begärt av henne och sitt sk ”jobb”.

          Ja men det är väl upp till henne, jag hade precis som du svarat i kommentaren, men alla är inte som oss ?

            jag klickar aldrig på någon jävla länk. googlar mig hellre ursinnig!

              Samma här ?

        Hennes jobb? Jovisst men det existerar inte en mer konsumtionhungrig kvinna än Viktoria Riis. Jag har sett hennes helt maniska köphungriga blick när hon far runt som ett skållat troll på stans köpcentrum. Har nog aldrig sett en person gå in på HMs provrum med så mycket kläder. Hon knäade av tyngden typ…

          Jaha…?

    Vad händer i egoinas blogg. Tycker jag följt noga men har inte läst något om hennes nya jobb. Har hon skrivit var, vad? Nu skrivit att hon signat men om jag inte läser dåligt så är det fortfarande inte ett ord om vad för jobb? Jag tyckte det bara från en mening till en annan för typ en månad sedan stod att hon skulle sluta.
    Och ingen frågar något i kommentarerna där så jag misstänker att jag läser dåligt och missat.
    Någon som vet mer?

      Hon skrev ett ganska långt inlägg om sitt jobbbyte nyligen, dock ville hon inte nämna vad arbetsplatsen heter ännu.

        Jag ÄLSKAR att du skrivit joBBByte. Det gör mig lycklig in i själen!

      Men att hon skulle behöva byta jobb nu i höst har hon vetat sen länge, hon hade bara en tjänst för en tjej som var mammaledig.

      Hon har väl skrivit massa om detta? Här tex https://egoinas.se/2019/09/22/nya-utmaningar/

        Ja, hon har nämnt det ett flertal gånger.

      OT!!!!!!!

        OT om influensers är tillåtet…

    Behöver hjälp!!! Vad är en intressant blogg enligt er? Behöver feedback 🙂 nouw.com/oliwiabernhardsson

      1. En som inte skriver OT inlägg, det kommer Öppet spår kl 20.00 ta det där istället.
      2. En som verkligen BER om visningar på sin blogg.

        haha ja men det är väl självklart att man vill ha visningar på sin blogg? ? men håller med! ta det i OT om 45 ?

          Tycker dock inte att det här är ”rätt ställe” att tigga om det på.

    Kan vi snälla prata om influencern Daniela Pavlica (kenzas poddkompis) och hennes fotomin? Hon är supervacker men gör alltid ett subtilt duckface som gör att hon ser ut som en karikatyr av sig själv typ? Vill be henne sluta 🙁 Ser så vansinnigt krystat ut och i deras podd tycker jag man HÖR app hennes röst att hon förställer sin röst som om hon satt och gjorde samma krystade mun medan hon pratar. Plågsamt att lyssna på ?

      Men lyssna inte då ??

        Ida: Vill ju lyssna på Kenza som jag gillar som fan 🙁

      Jag tycker det är roligt att hon sagt så många gånger i podden att hon är så brydd om allt. Hon är sån chill tjej osv. Men sen måste hon absolut sminka sig varje dag, göra minen och posen så fort någon tar upp kameran och tagga Stureplan på alla alla bilder så att ALLA fattar att hon minsann bor på sturis 🙂 🙂 🙂 🙂 Minns en story Kenza la upp när Dani inte riktigt var beredd och man såg hur hon direkt gick från avslappnad till duckface/vinklat huvud. Kom igeeeeeennnnn. Verkligen så obrydd.

        *sagt att hon inte bryr sig

        Ja det som stör mig också???? Men mest minen. Tyra Banks hade blivit galen

      Jag har inte lyssnat på någon podd med henne men har tänkt exakt samma sak om den magmunnen. Kolla hennes läppar på VARENDA bild?! Hur kan hon göra så med läppen konstant ?

      Är det bara jag som stöööööör mig på SanneAlexandra som gör riktigt duck-face med läpparna på precis alla bilder? Sjukt synd för hon är så himla vacker när hon ler ”normalt” men ser ofta ut som en riktig fjortis istället…

        Hannalicious är nog värst i bloggvärlden när det gäller duckface/pussmun pose

        Jag stör mig mer på den alldeles för ljusa concealern. ?

      Jag tycker snarare hon ser ut som om hon känner lukten av något äckligt, alternativt hör något som äcklar henne. Hon är så grymt jävla snygg, men har uppenbarligen komplex för sina läppar. Jag reagerade på det när jag såg bilder från Kenzas möhippa. Alla ler och skrattar förutom Dani som spänner hela ansiktet i en allvarlig min, det är synd.

        Tänker samma? Ser ut som att någon fisit i hennes närhet och att stanken når hennes näsborrar precis när bilden knäpps. Skönt att veta att jag inte är den enda som tänkt på hennes fotoläppar! 🙂

    Fast det där tycker jag faktiskt är konstig kritik och en märklig tolkning om kommentaren på Matplatsen, personen har problem med att aldrig kunna öppna länkarna och här försöker ju Victoria hjälpa henne att komma tillrätta med problemet. Visst hade hon kunnat svara på frågan också men valde att fokusera på att hjälpa till att lösa problemet.
    En länk gör dessutom att man kommer direkt till de rätta produkterna och man slipper leta igenom hela Clas Ohlsons sortiment.

      Alltså ”Gunvor”, inbilla dig inte på något vis att Riis ”fokusering på att hjälpa till att lösa problemet” handlar om att Riis är sååå (asless på alla dessa ”såååå” för att betona) snäll, det handlar enbart om att få klick, inget annat.

      Och ja, jag är liksom CC otroligt trött på rätt många influencers, om det nu inte framgick tydligt.

      Hej Victoria ???

      Leta i hela sortimentet??
      Skojar du nu?
      Det finns 2 st längder av fladdrande långa ljus i deras sortiment. Så orkar man inte ”leta” på 2 varor då är det illa.
      Hur lata är människor eg?!

      Och haha nä hon valde inte att fokusera på problemet för hon villetjäna pengar, simpla sanningen. Fokusera för att hjälpa hade varit att snabbt svara Clas Ohlson.

      Haha, det enda Victoria fokuserar på är PENGAR. Aldrig någonsin något annat än PENGAR.

        Men vad är det ni inte förstår?
        Dessa tjejer har bloggar av en endaste orsak och det är att tjäna pengar.
        Varför tror du att dom vill hjälpa dig? Dom är inte dina kompisar.

      Att Googla Claes Ohlsson och skriva in ”ljus”, är tydligen mer än vad folk här klarar av.
      Men att klicka på länk som inte fungerar och sen skriva det till bloggaren i flera kommentarer, tar inte det längre tid?

    Bästa sättet att få läsare till bloggen är väl ändå alltid att skriva intressanta inlägg.

    haha ja men det är väl självklart att man vill ha visningar på sin blogg? 😀 men håller med! ta det i OT om 45 🙂

    Hej Malin! Nej, jag är inte Victoria men jag kan erkänna att jag är jävligt lat av mig och tycker att det är skitskönt med länkar som går direkt till produkten. Och till er andra, om ni läste vad jag skrev så höll jag med om att hon hade kunnat svara på frågan, vi läser och tolkar olika, vi får väl vara överens om att inte vara överens helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.