Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

656 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Om ni fick välja drömhusdjur fritt och hade råd att köpa det. Vilket skulle ni välja då och varför?

      Inget djur alls, tycker djur är jobbiga.

        Känns ju som att frågan inte riktigt var riktad till dig då?

        Virus här igen? Fick upp att min telefon var infekterad på engelska. Så jag raderade historiken

        Händer bara här på Bloggbevakning.

          Adblock….

            Hopp

            Hur menar du?

      Läste drömhus först och tänkte: inte Isabellas.

      Har råd men inte tid, vill ha en hund. En tax eller nån jack russell-korsning. Gillar hundar och har själv haft, mysigaste sällskapet så därför vill jag ha en igen.?

        Min sambo och jag vill så gärna också ha en hund! Men förstår verkligen inte hur det ska gå till med jobb? Förstår inte vad hundägare jobbar med? Låter de hunden vara ensam åtta timmar om dagen eller har alla bara med sig sin hund? Är de på hunddagis?

          Ah såklart, menade hundförskola med hundpedagoger.

            Hahahaha!

            Haha älskar!!

            Undrar också, jobbar man dessutom på annan ort så ingår ju pendling och man är borta mer än 8h/dag.?

              Har med mig min hund vissa dagar , sen har min sambo med sig andra !
              Sen så bor vi i innerstan och jobbar även där . Så aldrig långt bort .
              För oss är det smidigt

                Ja kan man lösa det så så är det ju bra. Själv jobbar jag skift i industrin, det är inte så poppis om jag har med en hund där?

            Jag jobbar som fotograf så min hund är med mig om dagarna. Åker jag på jobb där han inte kan vara med så fixar det sig oftast, han kan ju vara ensam i några få timmar. Egen företagare är rätt bra när man har husdjur!

            Bra fråga, heter det hunddagis fortfarande ?

              Ja. Förskola heter det eftersom de sysslar med utbildning där.

            Missar inte skämtet, men personal på hunddagis har inte tre års högskoleutbildning, tro mig…

              Oförskämt att anta!

            Jag jobbar mycket hemifrån men de dagar jag ärpå kontoret har jag en hundpromenerare som tar ut min lilla gangster vid lunchtid i runt en timma.

          Jag och min sambo jobbar båda heltid 7-16 och våra hundar (2st stora) har en super stor hundgård med möjlighet att både göra sina behov ute och gå in i garaget och lägga sig. Sen åker vi mycket skidor/springer/cyklar och motionera dom mycket efter jobbet 🙂

            Menar du på allvar att ni lämnar hundarna ensamma över nio timmar om dagen fem dagar i veckan?

              Klart personen inte menar så… det e ju olagligt.

                Har man hundgård så ändras reglerna/lagarna. Då får de vara själva längre

                  Lagligt eller ej så är det i alla fall inte rätt.

                    Betydligt mer rätt än hunddagis enligt mig.

                      Vad är det för fel på hunddagis? Vissa hundar älskar det, andra är inte lämpade för dagis (och får då inte gå på dagis). Trivs hunden förstår jag inte problemet?

                    Varför inte? De har sällskap av varandra och tillgång till alla behov.

              I hundgård får man ha hundar dygnet runt om man vill! Läs på Jordbruksverket ang hundgård innan ni uttalar er tycker jag. Min erfarenhet av hundgård är att det är den bästa lösningen för hundar att vara i på dagtid när man jobbar. Speciellt om man har minst 2 st. Skulle aldrig lämna mina älsklingar på hunddagis med folk från typ arbetsförmedlingen som är dit tvingade för att ”arbeta”. Nej tack.

                De ska rastas på annan plats varje dag om de bor i hundgård, så nej de får inte hållas där dygnet runt.

                  Ja självklart ska de rastas! Jag skrev att de får hållas i hundgård dygnet runt. Vissa ska påpeka minsta lilla. Men tyvärr jag kan redan det där så du behöver inte försöka läxa upp mig ang djurhållning.

                På det hunddagiset min hund är finns det 6 anställda som är utbildade i djurvårdare och sen finns det dom som du beskriver från AF (har dock aldrig träffat ngn som verkar tvingad utan alla verkar älska att jobba med djur) men de får aldrig vara ensamma med hundarna – har aldrig tvekat att lämna hunden där?
                Lämnade även barnen på förskolan och där hade d liknade upplägg att vissa var utbildade och vissa var det inte men de fick inte vara ensamma med barnen- går dina barn inte på förskolan heller??

                  Jäklar, jag har iaf två bekanta som jobbat extra på hunddagis och rastar typ 6 vovvar åt gången, helt utan relevant utbildning.

              De är ju inte ensamma, de är ju 2?

              Tycker att det låter som de hundarna har det bättre än många andra som bor i städer där det bara är asfaltspromenader som erbjuds. De har ju alternativ att vara ute och röja runt med varandra eller gå in och chilla. Fattar inte problemet

              Ja dom är där ute mellan 7 och 16 mellan måndag- fredag undantag för om vi är hemma om är sjuka då är dom inne. Dom har sälskap av varandra och är jakthundar som trivs väldigt bra av att få vara ute, det är lite andra regler när dom har fri möjlighet att både visstas/rastas ute och kunna gå in i värmen när dom själva vill.
              Inser att månag missade sista meningen där det står att dom får väldigt mycket motion efter arbetsdagen då vi lever ett väldigt aktivt liv som vi inkluderar våra hundar i.

            Tänk om någon kommer in till era hundar, någon kan ju stjäla dom eller skada dom. Det kan dessutom hända dom något utan att dom får hjälp.

              Det finns kameror? ?‍♀️

                Vad hjälper det om det inte är någon i närheten, ska du sitta och kolla på en film när din hund skadas?

                  Svårt att kolla på rasterna på jobbet? Är väl bara att åka ifrån om något händer? Eller be någon som är närmre åka dit? En hund mår definitivt bättre under de omständigheterna än i stan i en liten lägenhet.

                    Kommer någon människa så larmar dessutom kameran. Eller bil för den delen. Våra kameror kan dessutom urskilja paket och säger till om någon lämnar ett på trappan. Kännd betydligt bättre än de som lämnar hunden i en lägenhet i 5h.

              Det är två väldigt stora hundar som jag tror ingen vågar gå nära om man inte känner dom (krambjörnar båda två men det vet ju inte okända). Inne delen av hungården är en del av garaget, den dörren brukar vara låst sen finns det mindre synliga dörrar i gallret så att man kan komma åt hundarna om det skulle hända något ?

          Hundar får inte vara ensamma mer än 5 timmar åt gången så dom flesta bra hundägare löser det genom att ta med till jobb eller ha hundvakt/dagis. Själv har jag 2 och min man och jag delar upp veckan så jag har dom till jobbet några dagar och han övriga?

            Är det verkligen åt gången? Trodde att det var om dagen? Har hört att man inte kan lämna hunden tre timmar, komma hem och rasta och lämna fyra timmar till. Har inte själv hund. Undrar bara

              Hej, kollade på jordbruksverket och dom säger att rastning måste ske minst var 6e timma.

            Är det inte 4 timmar som gäller numera?

            Finns inga sådana regler eller lagar, däremot ska de rastas var 6e timma men vid hundgård är det ändrade regler. Läs gärna på jordbruksverket.

          Jag har med min hund på kontoret…..såååå tacksam över detta! Min chef väljer tom konferensställen efter om hunden får följa med….?

          Du har inte pro eller liknande i närheten? Vi frågade på vårt lokala pro om någon ville gå ut med hunden lunchtid (Mot betalning såklart) och det var flera stycken som ville. Vi hade under många år en gullig gubbe som var ute med dem 1 timma varje dag, nu har mamma en äldre dam som går ut med dem. Win win, det är många äldre som alltid haft hund men inte fixar att ha det på äldre dar som mer än gärna går ut med andras hundar.

            Vilken fin lösning!

          Har många hundar i min närhet. Jag och min sambo har själva hund och vi är egenföretagare och kan därför ha med vår hund på jobbet. Tidigare när jag pluggade och sambon satt på kontorshotell där hundar inte var välkomna var hon på hunddagis.

          Min mamma och pappas hund är med mamma på jobbet halvdagar. Hon är anställd på ett litet kontor där det även finns en annan hund. Känner fler hundar som är med husse eller matte på jobbet.

          Svärmor är förtidspensionär och därför hemma med hund.

          En kompis pusslar ihop tiden med sin sambo. Båda jobbar skift.

          Vi har 2 hundar men jag och min man jobbar 2-skift och motsatt varandra , så det är alltid någon hemma. Mindre tid för oss som par men det funkar för oss ?

          Vi har en cavalier, jag jobbar skift och sambon dagtid. Antingen är hon hemma med mig, hos nån av våra föräldrar eller med sambon. Hon är max ensam 4 timmar i snitt 1 dag i veckan ?

          Jag börjar så tidigt som möjligt och kommer hem tidigt, min man börjar senare och kommer hem senare. Dessutom jobbar han bara 4 dagar i veckan och han går hem på lunchen. Hunden kanske är själv typ 3 h per dag. Finns det risk att det blir mer än 5 h själv på en dag tar en släkting till mig som inte jobbar honom. Lämnar honom aldrig ensam på helgen så bjuds vi på något hunden inte kan med på avböjer jag. Hunden har inte valt att bo med oss och han tycker om sällskap så jag är skyldig honom det.

          Vi hundägare jobbar ex skift och pga det är min hund aldrig själv mer än 3 timmar. Sambon jobbar till största delar kvällar och nätter och jag i störst mån dagtid. Har även en pensionerad mamma som mer än gärna ställer upp då hon är tokig i hundar 😉

          När jag skaffade egen hund för första gången, så arbetade jag på ett stort möbelvaruhus. Satt i växeln med eget rum. Fick ha valpen med mig. Samt att VD hade sin hund med sig, samt en annan med sin hund. Det var rena rama hunddagiset mao 😉

          Vår är på hunddagis när vi jobbar och ibland har min man med honom till jobbet – och kör det ihop sig så är hunden hos mins föräldrar eller svärföräldrar?

          Jag och min sambo jobbade i skift. Han jobbade ofta dagtid (6-15, 7-16) och jag jobbade mest 16-24 eller delade pass 10-14/16-20. Körde de ihop sig bad vi mamma gå ut med honom och umgås en sväng 🙂

      Häst. Om det nu räknas som husdjur… älskar att rida men har varken rid eller råd

      Dvärgpudel ?

        Jag med. Helst en brun. Finns inget sötare än en skuttande glad pudel.

        Har en silverfärgad. Och en toy. Och en kungs. Och en mellan. Haha. Älskar pudlar.

          Drömmen ?

      Getter, köttkaniner och kor. Kanske bara ska skriva bondgård? ? Har redan katter, hund och höns.

        Vad är köttkaniner? Låter obehagligt

          Föder upp kaniner och sen äter.

            Precis, man föder upp dem för mat. Extremt klimatsmart kött. De är det djuret som effektivast omvandlar foder till köttvikt. Dessutom behöver man till många raser inget kraftfoder utan kan vara självhushållande även ur foderaspekt. Dessutom väldigt gott kött och inte känsliga för inavel och får flera kullar per år.

      Dobermann!
      Hade passat mig perfekt! Om jag hade haft tiden vill säga?

      Har redan de djur jag vill ha, men om jag hade haft möjlighet skulle jag vilja ha kor.

      Jag skulle vilja ha ett jättestort akvarium med koraller och fiskar. Akvariet skulle städa sig själv och alla fiskar skulle må underbart bra. Så kunde jag sitta där utanför och beundra det vackra.
      I verkligheten vet jag såklart att det är sjukt elakt mot fiskar att stänga in dom i ett akvarium men i mina drömmar får jag fantisera fritt.

      Katt, katt, katt <3

      Jag har alltid vatit en ensamvarg och min dröm ända sen jag var pytteliten var att ha en gård med djur. En massa hundar, hästar, kor, höns, kaniner och allt möjligt… Men när jag kom i puberteten blev jag allergisk mot ALLA pälsdjur. Det har varit och är mitt livs största sorg som jag aldrig kan komma över ♡

        Har du funderat på papegoja? Pappa är i ditt läge, han har två stycken. De blir väldigt personliga. 🙂

        Oj vilken käft smäll det måste vart. Finns det inte allergivänliga djur? Hoppas man kan bota allergier i framtiden. ❤️

          Tyvärr finns inga allergivänliga djur förutom reptiler och dom är jag inte så intresserade av. Hoppas hoppas det kommer ett allergibotemedel snart! ?

            Jo. Fåglar.

              Hehe, nä. Stämmer ej.

            Reptiler är dock otroligt vackra djur. Min dröm hade varit att bo större för då hade jag velat ha en katt till (har två idag) samt ett helt rum med terrarium med olika djur. Har redan två ödlor och en orm och eftersom vi var köpt så otroligt stora terrarium trots små djur så får vi inte plats med fler terrarium. Har två regnskogsterrarium till ödlorna och de är så vackra att titta på. Som att ha en liten skog hemma. Så kan sitta och titta på när ödlorna hoppar runt i skogen och njuta. Dock är ödlorna mer som akvariefiskar. Man får inte ta i dem då de har känslig hud.

        ❤ jag är allergisk men har en hund som inte fäller. När det kommer till hundar till exempel kan en allergiker klara en del raser men inte andra. Har du testat att besöka en kennel bland hundar som inte fäller? Till exempel lagotto eller pudel eller bichon frisè?

      Har redan, 5 katter ??

      Röd panda ?

      Fransk bulldog!!!!!!!!!!!!!!

        Varför vill du ha en sån sjuk och sjukt fel avlad hund?

        Älskar frallor ♥️ Min tant är nio år nu, önskar att tiden kunde stå still ?♥️

      Läste att man får ha elefanter i Sverige, efter det blev jag sugen på en elefant. ”Vad har du för djur? – 3 katter, 1 hund, några höns och en elefant.” Så random.

      Alla sorters kattdjur ?

        Åh, tänk o få ha en Lo hemma! Dom är så vackra!

          Haha nej skulle inte tro det.
          Vackra är dom fria och i sin rätta miljö.

        https://youtu.be/1J0C2HlC38c

        Dejta han! Kattungar och tigrar på tomten.

          ?????

      En tvättbjörn! Jag älskar och är helt besatt av tvättbjörnar! Så jävla söta och intelligenta och bra djur. Såg en IRL i USA förra året och grät som ett barn.

        Jag blev jagad av ett tiotal bör jag bodde i USA. Var påväg hem från en nattklubb och skulle gå in i vår byggnad. Såg en katt som jag skulle klappa. Var en tvättbjörn. När jag gick emot den kände den sig nog hotad för det kom ett tiotal ner från träden och jagade in mig. Tvättbjörnar är sjukt aggressiva ?

          Haha, fick så roliga bilder i huvudet nu. Tack! Skönt att du lived to till the story.

      Har redan mina drömdjur ?? Två hästar och en storpudel som är valp nu, längtade så det värkte till hund i livet innan honom. Nästa dröm är litet hus på en gård med mark att ha hästarna på. Och i framtiden en till storpudel, mörkt aprikos!

      Har redan en hund men vill ha en papegoja. Det är det roligaste djuret jag vet.

        Jag vill också ha en papegoja. Så söta och roliga!!!

          Eller hur! Lever på Youtube och det alla deras klipp. De är bäst!

        Papegojor är underbara…och skräpiga, högljudda, extremt (!!) krävande, dammiga (beroende på art), dyra, kräsna och allt som oftast lika jävla orimliga som en övertrött treåring.

        Mvh, ägd av en grå jako/djungelkråka

      En orm. För att jag älskar ormar.

        Vi har precis köpt vår första orm ? den är så fin! Köpte en sorts strumpebandssnok som har röda och svarta rutor som mönster. Ville inte ha en stor orm utan en pigg orm i lagom storlek. Just nu är den dock väldigt liten och får bo i ett temporärt terrarium då det stora vi köpt är på tok för stort för en supersmal orm på 30 cm.

      urk. äckliga ? och fula fake ?

      Älskar sommarkatter! Det är så himla praktiskt att ha dom på sommaren när man har tid och inga måsten. Barnen längtar redan till nästa sommar ?

        Håller med! Årets höjdpunkt för ungarna när vi åker till stugan på sommaren och vi får hem årets sommarkatt.

          Men nu skojar ni väl?!

          Eller ah, trollar iallafall. För så skojigt är det inte.

          Trolljävlar.

          Du och jag Äpplet! Sommarkattens vänners ständiga sekreterare.

        Usch… Dina barn kommer inte lära sig att ta ansvar för djur förstår jag ?‍♀️

        Vad gör du med katten när sommaren är slut? Hoppas verkligen du inte lämnar den vind för våg. Vilket förresten är olagligt nu med den nya djurskyddslagen 🙂

          Då blir det väl en höstkatt hos nån annan trevlig familj tänker jag!

            Jävla fån. Shut the fuck up.
            Tack ^^

      Jag är seriös nu, en balrog. Eller Fluffy =)

        Tänk att ha en Balrog eller Fluffy som vakthund ❤️

      Om min man inte va allergisk så katt!! ☺️

      Späckhuggare, belugaval eller delfin står på topp.
      Annars tänker jag någon form av kattdjur som lejon, tiger, leopard eller panter. Puma skulle också vara på listan.
      Utter, koala, vombat, känguru, sengångare, panda, eller varg skulle jag också kunna tänka mig.

      Mer realistiska djur är Häst, grisar, kaniner.
      Tänker skaffa en hund så fort jag får ok från alla på kontoret att hunden kan vara där på dagarna.

      Har redan två katter 🙂

        En surikat, en tvättbjörn samt en panda!

          Jaaa! Hur kunde jag glömma?! En surikat såklart! De kommer också rätt högt. Men inte tvättbjörn, de är sjukt aggressiva och är nog inte roliga alls som husdjur

      Flyghund står högst upp på min önskelista, de är så fruktansvärt söta så det finns inte!???

      Om man bortser från de etiska aspekterna så skulle jag lätt ha en apa! Lite större och lite mer väluppfostrad än Herr Nilsson ?

        Jag tänker att man kan komma ifrån de etiska aspekterna. Precis som med späckhuggare som husdjur tänker jag att man kan befria djuren från zoo, bygga ett stoooort sanctuary på ett passande ställe där man också bygger ett hus till sig själv och så har man dem där ?

      Katt av rasen ragdoll. Mysiga, trevliga och väldigt sociala.

    Jag tänker göra en förändring för en gångs skull i mitt liv. Det kommer kännas så bra.

      Vilken? Lycka till!

      Jag med! Jag ska ta hjälp av en hälsocoach för att få hjälp med mitt sockerberoende och en balanserad livsstil. ❤️

      Jag ser mannen på gatan, inte ett öre att låna. Kan det verkligen vara jag som låtsas om att han inte är ensam?

        En ärrad änka. Ett brustet hjärta. Och en urtvättad dröm. Du vet, de följer vindens mönster, för de har ingen annan stans att vara. ?

    Synd att man inte kan lägga upp bilder här, eller vi närmare eftertanke bra att man inte kan det.
    Ville bara tipsa om den här tråden https://bit.ly/2nWHmPs

      Kan man, bara att använda imgur eller min fil

    Om en kille ni blivit tillsammans med via tinder vill fortsätta använda tinder för att lära känna nya människor, hur hade ni ställt er till det?

      Jag skulle ha lämnat honom. Jag träffade min fästman på Tinder och han tog bort det direkt. Har aldrig själv hört att någon har träffat nya vänner via Tinder.

        Först använde han det inte för att vi fått kontakt och sen när jag frågade igen så svarade han på de som skriver och att han är väldigt social, och inte ser det som en dejtingapp ??‍♀️ Säger att jag är svartsjuk och hysterisk…

          Han är inte väldigt social. Han har svårt att sätta gränser ? Alternativt så vill han ha en backup. Gillar du honom, sätt en gräns.

          Du är inte hysterisk eller svartsjuk. Det är han som är en player och du är värd bättre.

            Typiskt män att kalla tjejer för överdrivet svartsjuka eller hysteriska ? när de reagerar på mannens lögner. Passa på att dumpa honom redan nu om han inte tar bort appen.

          Med tanke på att han kallar dig hysterisk så skulle jag dra öronen åt mig, känner man sig skyldig så är det vanligt att bli defensiv och skylla ifrån sig.

          Av min erfarenhet, kan vara helt annorlunda med din kille såklart.

          Om han till och med skyller sitt beteende på dig ser jag flera varningsflaggor. Att han försöker hävda att du har psykiska problem (hysterisk..) när han själv är aktiv(!) på en dejtingsajt är inte bra alls. Det kan inte bli bättre från det här. Du har en helt rimlig reaktion. Han försöker flytta dina gränser för din integritet. Skydda dig. Lämna.

          Du är det nog.

            Va?

          Dumpa direkt!!!

      Tinder är en dejtingapp och inte en kompisapp. Jag hade känt det som att jag dög tills han hittat någon bättre. Jag skulle inte tycka det är ok. Men vad känner du? Eftersom du frågar kanske du inte är helt nöjd?

        Nej, jag blev ledsen, sa att han fick välja… nu skulle han tänka..

          Men om han behöver tänka låter han inte som någon att ha! Du är värd bättre!

          Bra gjort Ina! Du förtjänar bättre ❤️

          Om han behöver tänka på saken så ska du nog tänka över hur du i slutändan vill bli värderad. Låter sjukt att han anklagar dig för att vara svartsjuk och hysterisk. Jag vet inte om jag använder uttrycket rätt men låter som gaslightning?

            Ja, bara att han säger så är skäl nog att hålla sig långt borta.
            Hitta nåt bättre!

          Nej låt honom inte tänka klart, utan meddela honom istället att DU tänkt på saken och kommit fram till att han kan behålla sitt jävla kära Tinder för han e numera singel som fan och kan fortsätta söka ”vänner” på Tinder(vilket nog är det enda han lär få också, om ens det..)!

      Det hade inte varit okej!

      Eftersom tinder är en dejtingapp hade jag verkligen inte tyckt att det var okej! Du kan ju be honom skaffa Friendly eller något om han nu så gärna vill träffa vänner. Du är inte hysterisk och svartsjuk! Bara helt rimlig.

      Okej, ett tips från en van manipulerare. Jag förstod att han nu behövde tänka över gällande om han skulle välja dig eller tinder (helt absurt. Skaffa Lunarstorm om du vill vara social. Heh). Sjukt att det är svårt att välja mellan dig och tinder. MEN. Let’s turn the table. Smsa honom och berätta att du tänkt lite och att det är bäst att ni avslutar er relation nu. (Förutsatt att han inte ”funderat” klart än). Vänligt men tydligt. Sedan lutar du dig tillbaka i soffan och plockar fram ostbågarna. När han sedan kommer krypande (because he will) kan du bestämma hur du vill göra. (Jag röstar då för att du mosar honom och säger ”aldrig”).

        Följ Lins råd! Gör detta nu!

        Exakt så! Gå sen därifrån med huvudet högt.

        Du borde vara en lovecoach! Bästa tipset ever! ?

        Okej så skickade ett mess, inget svar dock.
        Ser han online på fb och att han varit inne på tinder istället.
        Antar att det säger ”allt” ??‍♀️

          Vad är det för snubbe annars? Svårt att säga utan historik. Hur länge har ni träffats?

            Vi har haft kontakt i tre månader, träffats i 1,5 månad.
            Han initierade relation o sa att han vill vara tillsammans.. han verkar dock osäker, tredje gången han skall fundera över det.

              Kom han nyss ut ur en relation eller liknande som kan förklara hans beteende?

                Nä, han har varit singel ett bra tag, det är iallafall vad han sagt till mig

              Kom han ut ur en relation nyligen eller så som kan förklara hans beteende?

          Ge honom lite tid att smälta ditt sms. Killar tänker långsamt, han hör nog av sig om några dagar.

            Vi har haft kontakt i tre månader, träffats i 1,5 månad.
            Han initierade relation o sa att han vill vara tillsammans.. han verkar dock osäker, tredje gången han skall fundera över det.

            Vi får se, tack 🙂

          ❤️

            ♥️

          Hur kan du se att han är inne på Tinder utan att du själv har Tinder?

            Jag har kvar appen, men jag har ej varit inne och har ej svarat på de som skrivit.
            Gick in idag för att läsa våra meddelanden, där ”allt började” och reagerade på att hans profil etc var uppdaterad och då frågade jag honom

          Man får ligga i vassen ett tag och lura. De reagerar aldrig på studs.

      Jag hamnade i en relation med en manipulerande man. Han hade tinder. Jag tyckte att det var orimligt att han skrev med tjejer på tinder, men hans svar på mina känslor var ”du är en sjukligt svartsjuk person som bara vill ha min uppmärksamhet. Det kommer gå dåligt för dig i denna relationen om du håller på”

      Denna psykiska misshandel är inget vi kvinnor skall acceptera att vi utsätts för. Punkt slut.

        Fy, han låter som en obehaglig person ?

          Har varit med om exakt samma, och ja. Tyvärr en sjukt manipulerande person, förmodligen osäker och behöver den bekräftelsen från andra tjejer också. Fick också höra att jag var galet svartsjuk och det skulle förstöra vår relation för att jag ifrågasatte att han brukade skriva till tjejer på sexuella sätt.. Bara att lämna och gå vidare. Tog mig lite för många år och fan vad dåligt jag mådde.

        ”det kommer gå dåligt för dig i denna relation” ??

        *CHOO CHOO PSYCHO TRAIN HAS ARRIVED AT THE STATION* Spring så fort du kan!

      Omg.. jag är typ i samma sits.. förutom att han inte sagt att jag är hysterisk. Men jag fick reda på att han har kvar tinder och har uppdaterade bilder sen efter vi började dejta..

      hans svar var att han alltid haft tinder oavsett, men att han inte är inne där. Att han kan ta bort den. Men ännu finns hans profil kvar.. så frågan är om det var så viktigt

        Tråkig snubbe, han borde ju bara ta bort appen. Vad är det för fel på dom?

        Äckligt beteende! Dumpa!

      Har han inga vänner sen tidigare? Om ja och han fortsätter tindra så dumpa. Om nej, dumpa! Dejta inte killar som inte har vänner.

        Han har vänner, han har ett väldigt stort socialt behov säger han, där han har kontakt med vänner, personer han mött via jobbet dvs kunder eller gäster… ??‍♀️

          *han har ett väldigt stort bekräftelsebehov. *det är sjukt oprofessionellt att ha kontakt med kunder/gäster via en ren dejting-app?

          Nä. Luktar fishy. Jag har ett stort socialt behov, liksom min partner, vi får det av varandra/vänner/arbetet/kanske något krogbesök ibland… ingen ursäkt för tinder! För din skull, håll huvudet högt, ta en dag och sörj/gråt ut, ät din favoritmat och hitta sedan en man som inte tvekar på att ta bort tinder för din skull eftersom du förtjänar det bästa!!! <3

            Kunder och gästerna har han kontakt via Facebook tror jag, inte via tinder men han sa det i samma veva att det kanske kan bli jobbigt för mig eftersom han är väldigt social då jag började fråga om tinder och då att han har kontakt med alla möjliga personer.
            Tack snälla M ♥️

      Jag är kille, och jag skulle dumpat om jag var du! Kan ju vara helt OK att fortsätta använda Tinder om ni BÅDA är med på det, men låter ju inte så i detta fallet. Jag tycker det känns som att han fortsätter vara med dig tills det passar, tills han hittar nån bättre ungefär. Låter fett manipulativt och oskönt. När jag träffade min flickvän (via Tinder) och det började kännas seriöst så tog jag bort appen.

    Nu är socialdemokraterna människosmugglare med, det för raskt utför.

      Socialdemokraterna? En person!
      Eller blir alla Socialdemokrater automatiskt människosmugglare?

      Alla Sverigedemokrater är sexförbrytare eller slåss med järnrör.
      Alla Moderater skattefifflar, o.s.v..du hör vad dumt det låter det du säger.

    Bella har pudlat del 2. Jag skrev till henne att hon inte har pudlat färdigt, att hon är skyldig sina följare och kunder en ursäkt och att om hon är seriös, så ska hon visa sin riktiga statistik. Skrev att det hon radar upp som sina styrkor inte är hennes styrkor. Hon tror seriöst att hon nu bara kan ”gör om och gör rätt”. Tänkte att vi kan starta en hashtagg #isabellavisadinstatistik . Isabella, alla vet att du är hör inne och läser, kom igen, gå hela vägen och visa dina riktiga siffror.

      Jag Undrar vilket av hennes bolag som håller på att gå i konkurs.. Det verkar ju vara något..

        Tror inte det där berör henne så mkt, hon har så många konkurser bakom sig. Det här är närmare än så. Annonsörer eller liknande. Som sagt, #isabellavisadinstatistik. Allt annat är bara tomma ord från någon med noll förtroendekapital

          men de mesta (om inte alla) har väl kursat efter hon lämnat?

            En konkurs är ju oftast inget som kommer plötsligt…. så hon har väl lämnat i tid bara…

        Invest höll på att gå i konkurs 2018 så att ha ekonomiska problem en gång per år är inget nytt för henne. Hon skrev det på bloggen i april i år.

        Invest kanske? Är väl det bolaget hon tagit alla kostnader på, tänker framförallt på lägenheten i NY. Passar bra in med kommentarerna nedan om instagram och engelska bloggen.

      Enligt Griplöv kontot är hon kickad från kräm och kladdbolaget!
      Hepp!!!

      Alltså hon är så falsk så det finns inte. Att det ens finns folk som tror på den där människan bara för hon skrivet ett snyftinlägg. Hade det gått bra för henne hade hon bara fortsatt skryta, provocera och typ spotta på allt och all omkring henne och leva i sin maniska värld. Nu har allt verkligen kraschat och hon kan inte vifta bort det längre då hon snart inte kommer ha pengar kvar. Och folk som säger ”kommer riktiga Isabella tillbaka?” Alltså, vadå riktiga? Om en människa klarar av att ljuga, manipulera och elakt provocera bara för att tjäna pengar och visa upp en sån bild av sig själv så TRO PÅ DEN. Ingen frisk människa är kapabel till att smutsa ner bilden av sig själv som hon gjort, utan det är en del av henne. Man ”spelar” inte till sig det för att sen komma tillbaka och säga att nää men jag var inte alls sån, jag bara spelade. Nä, du spelade inte, du visade vem du var när du hade det bra, och nu går det inte så bra längre och du är på botten så det är dags att skämmas lite.

    Hur kommer det sig att Isabella raderat alla bilder på kontot @lovengripinvest ?

      Och den engelska bloggen ligger nere sedan mer än ett dygn..

        Conde nast meningen är borta från gårdagens inlägg…

          Att Condé Nast skulle anlita Bella som publisher för en skandinaviska upplaga av Vouge låter lika troligt som att Kurt Cobain ska ringa mig och fråga om jag vill göra en duett med honom. Och japp, jag vet att han är död. Så det kanske är därför just den meningen är borta.

          Spännande! Undrar hur mycket hon hade kryddat den storyn med för att få det att låta bra.

      Denna ångest hon känner, kan den bero på att Skatteverket gjort en stor granskning?

      Kanske rent av polisen?

      För varför tar man bort konton och raderar innehåll om man är ärlig?

      Till en början trodde jag att hon mognat och kommit till insikt. men något är väldigt mysko med hennes senaste inlägg med bekännelser och påstådda ”ärlighet”?

        tror har usakoppling

          Om engelska bloggen helt ligger nere ligger det något i det du skriver.

          Vad som pågår kommer vi säkert få veta så småningom.

          Ville så gärna att hennes inlägg skulle vara skrivet utan baktankar men nu undrar jag..

        Du trodde hon mognat och kommit till insikt med ett snyftinlägg 5 dagar efter att expressen en gång för alla kört hennes rykte i botten? Hon kunde vifta bort det när nyheter24 skrev skräp, expressen går liksom inte bara att vifta bort. Hon får precis vad hon förtjänar. Hoppas hon försvinner från sociala medier.

    Skrev i senaste ös att jag hade problem med vägglöss. Vad jag har läst mig fram till på jordbalken och rättspraxis så har jag rätt till en 15% hyresnedsättning men min hyresvärd vägrar. Hur går jag till väga? Anmäler till hyresnämnden? Har inte råd med advokat eller är med i hyresrättsföreningen. Vad kan jag skriva med i anmälan och vart kan jag anmäla mer?

      Varför ska hyresvärden stå för att du har fått hem vägglöss i din lägenhet i dina möbler? Lösöre är inte hyresvärdens ansvar. Har du hemförsäkring så kan Anticimex eller Nomor beroende på vem du har komma ut och göra en sanering.

        Vägglöss flyr gärna in i en annan lägenhet, när sanering pågår. Finns det löss i andra delar av fastigheten så är det knappast den boendes fel. Det ligger i fastighetsägarens intresse att begränsa skadedjuren genom professionell sanering, annars kan hela fastigheten drabbas.

        För att det fungerar så i hyresrätter. Vad är det du inte förstår.

        Det brukar vara gratis för hyresgästen att ta in Anticimex, och man behöver definitivt ha hemförsäkring för det.

      Skulle gå med i hyresgästföreningen och be om hjälp att de ska kontakta din hyresvärd. Skulle även kolla med hemförsäkringen!

      Vad jag har förstått så har hyresvärden skyldighet att sänka hyran den månad som lägenheten varit drabbad av skadedjur! Även om du orsakat dem själv. Lycka till!

        Jag har inte råd med hyresgästföreningen för måste betala massa kring detta.. ja du skadedjursteknikern jag har inte författat jordbalken så jag vet inte vRför, för lägenheten inte kan brukas som den ska står det bla. kap 12

          Har du någon form av juridisk hjälp via hemförsäkring?

          80 kr/mån…

            HÖlls det inte en insamling till dig pga fattig eller missminner jag mig?

              Stämmer bra att det samlades in pengar till min dotter. Jag hade lyckats spara ihop 1500 kr och ville åka och shoppa med henne när hon fyllde år. Då var det en massa underbara personer här som valde att gå ihop och samla in pengar för att ge min dotter en upplevelse få förunnat.
              Jag har dock alltid prioriterat mina räkningar och alltid sett till att ha försäkringar och betala hyresgästföreningen. Ibland har mina pengar sen knappt räckt till mat, det är sant.
              Jag skänker kläder till folk som har det knapert, jag har skänkt bort biljetter till fotbollsmatcher för att hjälpa familjer som vill gå, jag ställer upp för folk när jag kan erbjuda nåt. Så ser liksom livet ut. Man hjälper där man kan och vill.
              Jag kan gärna swisha 80 kr till ts om det hjälper. Hyresgästföreningen är en viktig utgift att prioritera. ❤️

            80 kr i månanden är mycket för vissa.

            Var det inte en insamling för dig??

            Sunkig kommentar.

      Hyresvärden ska stå för kostnaden för sanering, men du använder lägenheten som vanligt under tiden så där finns inget att ersätta. Du ansvarar för att följa direktiven från saneringsbolaget, alltså dammsuga lister, tvätta/torktumla alla tyger i 60 grader, inte våttorka på två veckor osv. Använd såna små skål-fällor för sängbenen så djuren kan dö där i, du kan få dom från bolaget eller köpa själv.
      Hoppas ni redan börjat behandla mot lössen?!

    Vad ger er positiv energi?

    Kommer ni oftast ihåg att fylla på av sådant, eller får det stå åt sidan för annat i livet?

      Djur. Allt utan reptiler och spindlar typ.
      Tar mig alltid tid att hänga med dem.

      Skogspromenader, trädgårdsarbete, bokläsning, klassisk musik. Jag tar mig alltid tid till alla fyra eftersom jag vet hur bra jag kommer att må efteråt.

      Växter! ?

      Tid med familjen, tid med bra vänner, köra bil, åka på små resor och faktiskt gärna på egen hand, långa sovmorgnar och när jag pysslar om mig själv typ hemmaspa:ar.

      Glömmer aldrig bort att fylla på med detta, så viktigt att man själv mår bra.

        Köra bil ❤️

      Yinyoga, trädgårdsarbete och promenader i naturen. Försöker och går på yoga 1 gång i veckan. Har små barn så är svårt.

      Att äta god mat på restaurang ?. Det är något jag saknar från pre bebistiden, och det jag fram emot post bebis. Ser öven fram emot att få dela med mitt barn den glädje som mat ger. Som tur älskar jag all mat och även sånt som barn brukar tycka om.

      Möten och samtal med andra människor. Helst djupare samtal både om svagheter och styrkor, skämt och sorg.

      Att basta, träning, god mat och skog.

      Allt detta glömmer jag oftast bort i vardagen och de får stå åt sidan.

      Träning ger mig sjukaste rensningen av energi, och fyller mig med bra energi. Sedan promenader, musik, poddar, köra bil. Kan aldrig må dåligt av det.

    Nån som startat eget och vill berätta om sin resa? Vad skulle du gjort annorlunda om du fick börja om? Nåt som du hade velat veta innan du drog igång?

    Står i valet och kvalet att starta eget som fotograf, med studio. Vet att konkurrensen är stenhård men jag är rätt duktig och har en tydlig nisch… men sen är jag samtidigt både lite feg och trygghetsknarkare. Gah!

    Tips? Input?

      Fråga Isabella Löwengrip :):)

      Kan du starta det samtidigt som du är anställd? Mitt bästa tips är att hålla nede onödiga kostnader i början samt att ha en tydlig månadsbudget och plan för hur du ska klara dessa mål 🙂 Börja sälja innan du sagt upp dig. ?

      Kan du börja vid sidan om eller köra halvtid kanske?

    Du som behövde hjälp igår, fick du tag på någon?
    Tänker så på dig. Om du inte orkade ta dig till en kyrka igår eller mötte någon som inte lyssnade, vill du ha sällskap dit någon dag?
    Jag brottas själv med min tro dessa dagar, men är också medlem i Svenska kyrkan, insatt i kyrkolagen och kan försöka få tag på någon annan präst om haft otur att få någon som inte lyssnar. Du är inte ensam. ❤

      Hej.
      Nej, jag orkade inte försöka. Försökte få tag på hjälp idag på sjukhuset men efter att ha fått vänta i 5 timmar på att någon på psykiatrin skulle ringa upp mig och ändå bara sa att de inte kunde hjälpa mig, då gav jag upp.
      Jag har inte ätit något sen lunch igår, jag har spytt och bajsat och ja… Det känns som att min kropp håller på att lägga av, eller som att den snarare lagt av.

      Jag tänkte åka till en kyrka idag men då jag är i ett så dåligt skick har jag inte vågat lämna lägenheten… Jag har en tid med min psykolog imorgon så jag hoppas jag orkar ta mig dit.

      Tack för att du tänkt på mig, det värmer. ❤

        Tänkte också på dig! Hoppas att du kommer iväg imorgon och att det hjälper. Och kom ihåg att det finns sätt att få hjälp även ikväll/inatt om du skulle behöva, jourhavande präst tex. Önskar dig allt gott!

          Tack ❤

        Om du inte orkar ta dig till psykologen imorgon, skriv här. Kom ihåg att du är värd den här hjälpen. Förstår om det bär emot att ta hjälp från en präst. Min erfarenhet är att alla präster inte är högkyrkliga. Jag har en vän som inte var troende och som i sin största kris fick mer stöd från en sjukhuspräst än från sjukvården. Du behöver inte prata så mycket om gud. Du kan få prata om det som är tungt. Du kan även få hjälp med matkassar från diakonerna. De finns där för att fånga upp dig.
        Själv är jag som sagt i en kris och har problem med min egen tro. Jag försöker inte få dig att bli kristen. Vill endast att du ska orka ta dig genom dessa dagar. Du är värd det. Du är värd allt. ❤

          Kyrkan har så himla bra hjälp när samhället sviker. Oavsett om man är troende eller ej. Väldigt fint! ❤️

            Tack ?

              Tack för att du gör jobbet som du gör ❤️

            Därför jag väljer att betala kyrkskatten!! Plus att jag gillar kyrkor och vill bevara dem 🙂

              Eller hur. Kyrkorna är ett sånt vackert kulturarv att bevara.

              (*medlemsavgift, inte skatt!)

          Anonym 20:28, är det du som är TS? Var bor du?
          Du verkar så himla snäll så det vore skönt om vi kunde träffas om du inte bor allt för långt bort.

          Det är mitt mål att ta mig till psykologen idag. Jag mår utöver det psykiska så fysiskt dåligt med huvudvärk från helvetet så jag hoppas jag klarar av att ta mig dit. Har i alla fall fått i mig två frukter nu. 🙂

            Det är jag. Försökt uppdatera den här sidan under dagen för att se om du svarat. Först nu kunde jag se vad du har skrivit. Hur gick det idag? Du var duktig som fick i dig två frukter på morgonen. Vet du vad, du kom upp ur sängen, lyckades andas, äta och skriva här. I den här situationen, det är mycket bara det.❤

        Jag har också tänkt mycket på dig! Tyvärr har inte psykiatrin några akuttider och med deras dåliga resurser tar det flera veckor eller månader för att få en läkartid. Kan varmt rekommendera att ringa eller besöka psykakuten. Då får man hjälp direkt. Eller att ringa 112 och be om att bli kopplad till jourhavande präst. Du ska inte behöva må såhär ❤️

          Sökte jobb idag jobb som chef för psyk där jag bor…brinner för psykisk ohälsa och vill så gärna förbättra men vet inte om det går men detta är iaf ett första steg…

            ?: hoppas du får jobbet! Det är viktigt med folk som brinner för sitt jobb, framförallt inom psykiatrin. Hoppas det är på mitt sjukhus du sökt jobb. Personalomsättningen där är jättehög så vill man ha jobb får man nog det ganska lätt. Lycka till!

        Hoppas det känns lite bättra idag jämfört med igår?

        Är du kvinna? Tycker jag får en väldig allmän ångest som gör mig nästan helt likgiltig till allt i livet innan mens, sen vänder det. Kanske sånt påverkar lite?

        Men jag förstår att din ångest såklart bottnar i annat. Men för mig blir ångesten nattsvart innan mens. Fy alltså. Blir vara värre för varje månad.

        Hoppas du hittar ett sätt att hantera din ångest. Rent allmänt mår jag så otroligt mycket bättre av att äta sunt och träna. Bästa medicinen!

          Men HÅLLKÄFTEN! Hur kan du tro att kost och motionsråd är lämpligt till någon gravt deprimerad med självmordstankar? Du skyldbelägger ju bara individen. Hade du tränat och motionerat hade du mått bättre ?‍♀️ Träning skyddar mot depression, ja. Men mår man så dåligt att man bara ser utvägen att ta livet av sig är det nog lite övermäktigt att ta sig till gymmet och göra en sallad? Ibland ska man bara vara tyst…

          Sluta! Träning kan finka förebyggande men inte f-n botar det en djup depression!

          Jag tränar regelbundet för jag vet att jag bara mår sämre om jag inte gör det, framförallt får jag väldigt ont i kroppen. Däremot kan jag inte träna kondition för jag har svårt att andas pga min ångest. Alla läkare säger att jag måste träna pulshöjande men har ingen som helst förståelse för att det faktiskt inte går.

          Jag fick mens igår men känslorna som det medför är inte alls i närheten av hur jag mår nu. Det kan nog jämföras med ett nyp i armen vs. bli skjuten med automatvapen.

          Som någon skrev nedan är det bra tips för att förebygga depression men är man redan djupt nere i det hjälper ingenting.

    Är sjuk så sov fram tills 19:00 tiden. Vaknat några gånger av att det knackat på dörren. Vem var det som knackade?

      Du kan ju ha feberdrömt.

      Apan Frank

        Vem är det? Är han söt?

      I Stockholm verkar Jehovas vittnen ha kommit igång med någon kampanj. Kan tänka mig att det är något samordnat inför denna mörka höst. Om du inte väntade på någon, tänk att det kan ha varit dem. Om det var något viktigt som någon behövde säga hade du fått ett sms eller samtal vid det här laget.

        De är i Västervik med! En landsomfattande räd

        Jehovas! Har kanske märkt det här i Malmö med. Två unga disorienterade tjejer med illasittande pennkjolar flöt omkring lite tafatt i grannskapet och ringde på portar men verkade för blyga för att våga gå in…. såg allmänt skumt ut.

        Hälsingland också. Rev sönder pappret och tände eld på skiten (ursäkta uttrycket).

      Du drömde och vaknade men fattade inte riktigt att du var vaken och fortsatte drömma och göra ljuden? (Vad kallas det tillståndet? Händer mig ibland, man är helt säker på att man hör lustiga saker men efter några sekunder så inser man att det fortfarande var drömmen?)

      Jag ser en man i brun trenchcoat. Möjligen en hatt men kan också vara en läderväska. Grov med smala drag. Lös i magen. Ville låna din toalett.

      Lång snubbe som såg ut som Max von Sydow. Sa någonting om att ”Jag är döden, Jag har länge vandrat vid din sida.” Han drog när du vaknade.

      Här hos mig har massa ungar börjat sälja krafs. Jultidningar, doftljus, strumpor osv. Knackar på i tid och otid. Det kanske kan vara hyresrättsföreningen eller Jehovas också?

        Nej vi äger huset haha. Så det är om jag knackat på min egen dörr.
        Jehovas kanske. 🙂

      Det är såå otrevligt att ringa på folks dörrar. Jag blir vettskrämd och funderar minst ett dygn efter xD
      (Har inget kikhål och är en liten tjej som inte öppnar för en främling, vem är ens så naiv?)

      Öppnar aldrig när någon ringer på. Funderar på att montera bort ringklockan.

        De kommer att knacka ist.

      Vi har kameror och ringklocka från arlo. Ringer i mobilen om någon ringer på och sen spelar den in personen utanför dörren. Även om vi bor på landet ringer folk på betydligt oftare än vad jag trodde. En gång en skummis i van som fick och kollade i fönsterna. Tills han såg kameran ?

    Jag och min partner ska gå i parterapi nästa vecka. Har ni några erfarenheter? Hur lades samtalen upp? Kände ni att det hjälpte? Vårt problem är att vi bråkar mycket aå gärna svar från någon med liknande erfarenheter?

      Vår första gång satt vi bara och bråkade och kastade skit på varandra i 1.5(?) timme haha. Funkade inte för oss, min man följde inte det terapeuten rådde oss att göra

      Vi har gått flera gånger. Första gångerna satt vi i princip och slängde skit på varandra. Terapeuten ställde frågor och vi svarade. Men var lite som att öppna en kran. Vi tyckte ändå vi pratade mycket med varandra. I början var terapeuten mest en domare. Han såg till att vi inte avbröt varandra eller gick till personangrepp. Med tiden så blev dynamiken annorlunda och plötsligt slutade vi bråka och började prata. Nu behövs inte terapeuten mer. Vi har så pass bra verktyg och vet när vi ska ge den andra space istället för att eskalerar irritation till fullskaliga bråk. Vi blir ju fortfarande irriterade på varandra men hanterar det väldigt mycket bättre och tjafsar på ett konstruktivt och rimligt sätt. Trodde aldrig att vårt förhållande skulle kunna bli såhär bra. Men ge det tid. Terapi fungerar inte på en gång utan man får ge det tid.

      Min erfarenhet är att det ger mycket. Särskilt om man är öppen för att jobba med sig själv, inte med största fokus på partnerns fel och brister. Terapi är toppen, och grymt av er att välja att vårda er relation på det sättet!

    Någon här som följer Danielle Chon som hela tiden har drama på gång? En 15 åring som sägs ljuga om sin ålder (är högst antagligen 13 år) och laddar upp videos där hon har sexiga kläder och samma sak med bilderna på Instagram.

      Hennes pappa har gått ut med att hon är 13år och det finns även bild från när hon föddes med sånt där sjukhusarmband på med födelsedatumet som spridits och visats av skvallerkanaler på Youtube.
      Angelika Oles är bla en av dem ?

    Är det någon som har en slicer dicer? Originalet? Är den så bra som det verkar?

      Jag gillar den! Men det krävs att man tar i ordentligt och är absolut inte så enkelt som det ser ut på tvshop? sen är den ganska svårdiskad tkr jag om man inte har diskmaskin. Har tyvärr hamnat på hyllan längst upp och används bara när jag vet att jag ska hacka mycket och väldigt smått ?

      Jag har. Den är bra

    Ska hem till en kille för första gången på lördag, han ska laga mat och det hör ju till att ta med sig något när man kommer hem till någon. Vad ska jag ta med mig? Vin brukar ju vara bra, men om det hör till att dricka vinet under kvällen så känns det inte som en bra sak eftersom jag just nu planerar att åka hem på kvällen, tar liksom inte för givet att jag ska/får sova över.

    Så vad tar jag med mig? Vin ändå eller något annat??

      Jag tog aldrig med mig något på vår första dejt, då jag också skulle hem till honom på middag

      Kör på något schysst doftljus och en flaska vin. Lite cellofan runt och tada 🙂 tänker typ dom lite större doftljusen från h&m o så.
      Annars fixa ihop en finare trälåda med några roliga öl… lite piff o sen klart 😉

      Du kan ju överraska honom med att ta med förrätten.

        Menar du inte efterrätten??

          Nej, jag menade verkligen förrätten. Typ gåslever om det är en lite finare middag (det går att köpa skivor på Picard).

            Om du ska köpa förrätt på picard finns det hur många godare saker som helst haha.

            Nej men inte gåslever väl?

            Av allt gott som finns, så ska man ta med gåslever?! ? Inget illa menat, började bara skratta åt synen av mej själv komma med ett paket gåslever. Skulle aldrig ske ?

      Vin är alltid bra! Det har jag tagit med mig på en dejt – gick utmärkt! Till en annan hade jag med en flaska glögg för han sa på första dejten att han älskade glögg så mycket haha – gick också utmärkt! Du kan ju alltid tacka nej till att dricka det under kvällen? Samt får en bra line till ”det kan vi dricka nästa gång vi ses” hehe.

        Ja det kanske är det bästa/lättaste med vin trots allt! Har du/någon tips på ett bra sådant som inte är extremdyrt??

          Vin är bästa presenten och om du kör bil dit så har du ju världens bästa ursäkt för att inte dricka om du inte vill.

          Imorgon släpper systemet en ny omgång små partier och bland dem finns det rödvin för ca 150 spänn. Välj en sådan flaska så verkar du lite världsvan. Om ditt bolag inte tar in små partier så tycker jag du ska köra på en flaska nebbiolo i valfri prisklass.

            Nebiolo blir alltid bra! Annars fråga på systemet. De är jätte duktiga. Ett annat tips är att välja vin från kategorin ”stramt och nyanserat”. Har aldrig hittat ett dåligt vin där. Här är ett tips som släpps i övermorgon. https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/la-spinetta-9021901

              Åh den lät t.o.m god!

              Vilket bra råd! Stramt och nyanserat! ?

                Kul att man kan ge bra råd. Trotts att man numer är nykterist och helst av allt dricker en god saft ?

                Stort lycka till på dejten! ❤️

            Var på systemet idag, nog för att det är ett hyfsat stort systembolag men så värst mycket nytt fanns inte och inte det du tipsade om. Så jag köpte en flaska Tommasi, minns dock inte vilken Tommasi?

    Alla ni som har problem med en narcissist i ert liv, gå in på Dr. Ramanis kanal på Youtube – där får ni hjälp. Äntligen vet jag hur jag skall hantera min asjobbiga pappa.

      Berätta mer om din jobbiga pappa!

        Nä, orkar inte slösa mer tänk på honom. Hoppas han ruttnar i sin egen ångest.

    Jag är urdålig på att föra samtal under seminarier då jag känner mig osäker på ämnet. Känner mig sämst i världen och speciellt när det känns som dem andra tycker jag är dålig. Är bra på att formulera mig i skrift då jag kan formulera om meningarna innan någon läser men att få ut mina tankar i prat går inte. Jag låser mig totalt och vet inte hur jag ska övervinna det här? Får ont i magen så fort jag tänker på det!

      Jag är som du. Hittar inte orden när jag ska prata på seminarier osv. Det låser sig i huvudet. Hemskt. Känner med dig.❤️

      Jag har bästa tipset för seminarier: tänk ut ett par bra saker i förväg, säg de tidigt på seminariet innan någon annan hinner säga din smarta sak. Har du sagt en eller ett par saker kan du luta dig tillbaka lite och låta andra ta plats resten av seminariet. Men vänta för guds skull inte på ”det rätta läget”, ju förr desto bättre

      Är likadan. Jag brukar lösa det genom att svara på de lätta frågorna och då va snabb att räcka upp handen hahhah. Har flera i min klass som kan uttrycka sig så bra, jag skulle va tvungen att sitta 2h och skriva det dem säger för att låta lika bra. Men men, jag har lyckats få VG trots att jag inte är jätteverbal på seminarierna.

      Jag var sån i början av min utbildning. Nu tre år senare har jag släppt det rätt mycket och det var när jag kom till insikten av att knappt någon lyssnar på mig ändå. 😀 Alla är upptagna med sitt! PLUS, du skulle antagligen aldrig döma någon/tycka någon var dålig för de inte uttryckte sig perfekt på ett seminarium? Gör man det är man ändå elak och sådana personers åsikter ska man skita i.

      Tack för råden och all pepp, så snällt av er! Ska spara era svar.?

      1. Manga andra kanner som du. Kanske nagra ar mer bra pa att prata men det finns sakert andra som kanner som du – de kommer bara att tycka du ar modig. Dessutom och om du talar sa kanske de ocksa kanner att de kan tala och sa blir det lattare for alla.
      2. Tala hogt och ova hemma! Jag gor alltid den innan ett foredrag och aven om du kanske inte kan ova pa anmnen som kommer upp spontant sa blir det iallafall lite uppvarmning.

        Ova ocksa att prata i en mindre grupp med nagra andra vanner eller studenter du gillar – da kan ni peppa varandra.

    Någon organist här/någon som är intresserad av orgelmusik?

      Älskar orgelmusik när nån som är duktig spelar! Lyssnar ofta men kan tyvärr inte spela själv.

        Ja men samma här! Har nyligen börjat spela själv och tycker det är jättekul. Det är inte så utbrett i Sverige märker jag, men när jag berättar för folk om vad jag gör tycker de alltid att det är kul och spännande. En för många oupptäckt pärla, alltså.

      Nej, men jag är intresserad av en organist som jag känner 🙂 (biograforgel inte kyrkoorgel).

      Haha,organist vet jag inte.. men väl kantor som kämpar på med orgeln ?

    Imorse drömde jag att jag bråkade med min mamma. Världens värsta gräl, sjukt obehaglig stämning där jag skrek det högsta jag kunde. Kommer inte ihåg nu var vi grälade om men aldrig varit så arg. När jag vaknade var det dags att gå upp vilket var sjukt jobbigt för behövde verkligen hämta mig en stund efter det. Så obehagligt när stämningen i drömmen sitter kvar och inte försvinner när man vaknat.

      Ja! Drömt en mardröm att någon bröt sig in, vaknade under tiden vi brottades. Vågade inte somna om för kändes som att han bar i lägenheten på riktigt.

      Under nästan fem år drömde jag regelbundet att jag blev våldtagen samtidigt som massa människor tittade på och hur mycket jag än skrek så räddade ingen mig. Dom drömmarna kunde få mig att vara nedstämd i flera dagar efteråt.

      Hahaha brukar drömma att jag bråkar med mamma och/eller mormor i drömmarna. Ibland slår jag dom i drömmen också. Vaknar förbannad och ledsen men kan vara otroligt befriande ibland också.,

    Ska man kontakta med sitt ex igen? Vi har ingen konflikt utan gjorde bara slut pga att vi ”fell out of love”. tror vi skulle kunna vara vänner. Men det är kanske en dum idé, jag vet inte.

      oj, ignorera ”med” i första meningen

      Tycker du ska fråga dig varför du vill ha kontakt med ditt ex igen. Om du utesluter alla känslor som ensamhet, bekräftelse etc och bara känner ”fan vad kul vi kommer ha som vänner” – kör! Men om det är något annat som spökar så gör inte det.

      Om du känner att ni skulle ha det kul som vänner! Jag och ett av mina ex är supernära, om än att vi inte träffas speciellt ofta (vi bor i olika länder) så är han nog en av de som jag litar mest på här i livet. Dock så är han den enda av mina ex som jag skulle kunna ha en sådan kompisrelation med.

    Tror ni och har ni testat på sådant som ganska många andra inte tror på? Jag tänker på healing, spådomar, homeopati och liknande.

    Berätta gärna om era erfarenheter.

      Jag är inne på kristaller samt fossiler. Har en tand från en dinosaurie bland annat som får mig att känna mig stark. Mäktigt att hålla i liksom.
      Tror mest det är placebo haha, men det hjälper mig.

      Jag brukar skriva saker jag vill släppa taget på lappar och kasta in i brasan. det funkar! universum lyssnar på oss

      Jag kanske är helt ute och cyklar nu men är inte vaccin homeopati? Man får ju lite av viruset i sprutan, som sen immunförsvaret ”memorerar” och lär sig bekämpa.

        Nej. Homeopati innehåller inget ”aktivt” ämne. Bogus är det.

        NEJ verkligen inte. Gud nej.

      Jag tror man kan få önskningar att gå i uppfyllelse! Som när klockan är 22.22, 11.11.
      En dag gjorde jag en ritual jag läste om på nätet. Man skulle smörja in ett ljus i olja och skriva sin önskan på en lapp som man sen eldade upp i ljuset! Nu väntar jag…

      Nån som har nåt annat sätt att få önskningar att gå i upfyllelse?

        Be till gud? Sälja sin själ. Bli stanist?

        Frågan är om din önskan är vad du behöver eller bara vad du tror du behöver.

      Jag har fått väldigt bra hjälp av en tcm akupunktör. Blev av med min migrän och fick mindre problem med min endrometrios. Kanske placebo men jag mår bättre så det kan kvitta. Har en kompis som lägger tarot. Fick upp samma två kort varje gång tills jag dumpa mitt kontrollerande ex. Det var tornet (ett torn som rasar) och överprästinnan (tror det var det men var en kvinna som styr sitt eget skepp). Ganska talande.. Jag blandade själv och drog korten. Men skulle inte gå till vilket medium som helst. Tror de flesta lurar en.

      Jepp. När jag var i 20årsåldern. Beställde en spell från en amerikansk sajt. Spellen, eller besvärjelse kanske det heter, skulle göra en kille kär i mig. Det funkade ?. Inte.

      Gud ja. Äger flera tarotkortlekar, kommunicerar med andra väsen/gudar/gudinnor, är reiki-healer, och använder kristaller för att sova bättre och må bättre allmänt. Jag vet, låter som världens flummigaste galning, men lovar att jag är helt normal och rätt rolig… Men iaf, jag har bara goda erfarenheter av sådant. Var förr deprimerad med GAD, men en stor anledning till att jag idag mår bra och fungerar normalt är just att jag vågade släppa in en tro på något större i mitt liv. Det kändes som om livet fick en mening när jag insåg att det finns mer än vad bara ögat kan se. 🙂 Är man nyfiken så rekommenderar jag att man provar! Du har ingenting att förlora (obs, tro inte på tokstollar som säger att kristaller kan bota cancer… så klart) men att få in mer djup i vardagen är otroligt skönt, enligt mig. 🙂

      Någon annan här som älskar tarotkort?

    Jag är så förälskad i en kollega. Kan inte sluta tänka på honom! Varit så i snart ett år. Det känns som att han också är intresserad. Men hur vågar man ta första steget? Vad säger man för att kolla av intresset? Någon som har erfarenhet av att dejta en kollega? Är medveten om att det inte alltid är en bra idé men till saken hör att jag har en projektanställning som slutar i maj 2020 och därefter ska jag börja på ett annat projekt. Så om det skulle skita sig så är det i vart fall inte allt för länge vi ska jobba ihop.

      Fråga om han vill hänga med på afterwork. Tycker i te man ska ragga på jobbet men krogen känns neutralt.

      Vet exakt hur du känner dig, spanade på min i två år! ? vi var på julfest ihop och började prata då, hade kollat upp lite intressen han hade så man hade något att gå på ? nu har vi nästan varit ihop i ett år så kör någon gång när det är utanför jobbet xD

        Vi ska ha julfest i december 🙂 Men hur tog du själva steget till att fråga om ni skulle ses, dvs dejta? Vi pratar redan mycket på jobbet, även om privata saker typ vad man gjort i helgen, familj, flytt, tankar om framtida karriär och dylikt. Men vågar inte fråga om vi ska ses 🙁

          Men drömläge ju! Någon eftermiddag när ni pratar extra mycket så frågar du helt enkelt om ni ska ta en öl efter jobbet. Det får man nämligen göra med kollegor utan att romantik är inblandat. Och skulle det sen visa sig att han inte känner samma så har ni bara varit på AW. Totalt ofarligt

          Jag och min sambo blev ihop på jobbets julfest. Jag hånglade upp honom, vi gick hem till mig, sen åkte han aldrig hem igen.

      Jag sitter i samma siiiiits! Är så djävulskt kär i min kollega. Vi har dock ”tagit steget” och pratar privat och har haft sex. Vet dock inte hur man går vidare från detta. Vi sitter lite fast typ.
      Jag fick feeling en gång och skrev när jag var full, lite småflörtigt (vi hade småflörtat på jobbet innan). Två veckor senare hade vi AW och vi gick därifrån tillsammans och bara pratade hela natten.
      You go girl!!

        Ååh! Har ni setts mer efter att ni låg med varandra? Hoppas innerligt att det blir ni <3 Hur började ni att småflörta? Jag är livrädd att sabba något! Vi tittar på varandra väldigt ofta och håller kvar blicken, t ex om vi sitter i varsin hörna i lunchrummet. Vi skrattar ofta tillsammans och tittar varann djupt i ögonen undertiden. Han kommer ofta in på mitt kontor helt random och pratar strunt och t ex om han har städning på sitt kontor så kommer han in på mitt under tiden och pratar. Uppfattar också att han blir lite "tafatt" eller nervös i mitt sällskap. Inbillar jag mig eller finns det i vart fall något intresse?

          Å jag är i samma sits med! Vi har flörtat jättemycket, kysstes en gång på fyllan och han har alltid kollat av om jag dejtar någon… men sen efter kyssen så har han börjar prata om att han dejtar någon från Tinder och liksom framför mig berättar om deras dejter samtidigt som han klargör hela tiden att det inte är seriöst mellan dem? Var fan står vi? Hjälp

            Vilken störig jävel. Han försöker på ett ”smidigt” sätt förklara för dig att han inte söker något seriöst utan ligger runt just nu. Det inkluderar även det ni har.

          Ja vi har umgåtts flera gånger. Legat ca 3ggr. Jag hoppas det blir något mellan oss men vågar inte ta steget och bjuda ut på ordentlig dejt.
          Det låter som att din kollega är intresserad. Min gjorde detsamma, det med att söka sig till en och prata varje chans som ges. Småflörtandet var lite skämt och så i början, vissa grova oanständiga saker som skrattades bort (vi båda har jättedålig grov humor). När vi skrev till varandra så var jag mer på. Avslutade konversationen med något i stil med ”vi båda vet nog vad vi vill och var detta är påväg”.

    Någon mer som noterat att Pingis inte anger sig som CEO av Löwengrip längre på insta?…

      Vad skönt om hon försvann för gott från sociala medier mm

    Någon kvinna här som jobbar inom bygg- eller anläggningsbranschen? Vad jobbar ni med? Hur ser löneutvecklingen ut? Är det tufft som tjej/kvinna i branschen?

      Japp! Jobbar som plattsättare.
      Det är tufft, skulle inte rekommendera någon annan tjej att ge sig in i det. Man behöver ha rejält skinn på näsan. Det är värre att jobba på nyproduktion/storbygge än vad det är hos privatperson. Löneutvecklingen är lika med noll.

      Jag har blivit utsatt för så mycket kvinnohat och sexuella trakasserier så jag orkar inte ens anmäla längre. Låtsas som att det bara rinner av mig, det är min självbevarelsedrift.

        ?????

        Varför jobbar du fortfarande där? Lägger ingen värdering i det, genuin fråga bara.

          Anonym 20:58
          För att jag har ingen ork kvar. Orkar inte byta jobb eller börja plugga upp mina betyg.

            Om du jobbar kvar där längre så kommer din ork nog sina ännu mer. Snälla försök hitta ett annat jobb, för ditt eget bästa. Finns ju komvux och alla möjliga möjligheter, dessutom är du nog inte den enda som inte orkar. Jag tror på dig.

        Tack för att du delar med dig!❤️ Det låter helt horribelt och hoppas du hittar kraft för att hitta nytt jobb i ny bransch.

        Jag är påväg in i den branschen nu och vill veta vad jag har framför mig och de ser ju inte jätte lovade ut. Ska dessutom vara ute i nybygge som ”assistent” till platschefen.

      Elektriker ?? inget negativt att säga egentligen, alla yrken har ju för och nackdelar ?

      Helt ärligt så är det vidrigt. Framförallt på storbyggen. Finns säkert några mindre bolag där det är trevligare jargong. Jag har jobbat i byggbranschen i mina tonår. Jag var väldigt tuff och tog mig fram. Men när jag tänker tillbaka på det så var det så många män som gjorde helt sjuka övertramp. Både anställda, chefer och kunder. Jargongen är verkligen speciell. Även när jag ibland besöker byggboden på en av min pappas företag är snacket helt otroligt. Speciellt med tanke på att jag är chefens dotter. Jag har tagit upp det flera gånger med min pappa och byggnads (facket) har en satsning mot matchokulturen eftersom det är mycket arbetsplatsolyckor och dödsfall till följd av det. Sexismen verkar de dock inte kommit till än. Som 15 åring satt transportchefen och 3 säljare framför mig och pratade om hur kvinnor fick ta lite smärta vid analsex och en rad vidriga uttalande jag glömt. De slängde över bollen till mig och frågade vad jag tyckte. Det skulle aldrig hända i de flesta andra branscher. Byggbranschen har extrema problem med sexism, du som kvinna kommer aldrig att vara en fullvärdig del av gruppen och det kommer konstant påtalas att du inte orkat vad de gör o h att du drar ner accordet. Men där finns många fördelar också som bra ingångslön, ofta mycket arbete ute i friska luften och att mår väldigt bra av att få röra sig mycket. Men det är tufft och en utmaning. Idag kan jag dock chargongen och det finns ingen jag låter sätta sig på mig. Kan uppskatta att man kan säga rakt ut hur det är och har svårt för att allt ska lindas in på andra arbetsplatser. Det finns många bra sidor också men man är utsatt som kvinna och man behöver sätta väldigt tydliga gränser.

        Fy fan, vad män är vidriga alltså!

    Någon som har tips på hur man kan sluta bita ihop käkarna under dagarna?
    Jag är en väldigt ”spänd” person överlag som hela tiden går med axlarna uppe i örnen, och jag går liksom hela tiden och antingen biter ihop, tuggar på tungan eller biter i läpparna, så min käke får liksom aldrig vila. Upplever ibland att jag har svårt att öppna munnen om jag bitit ihop för hårt och länge (typ när jag är stressad/har ångest/är ledsen), och kan ha svårt att tugga hårda saker för att jag är så trött i käkarna. Får väldigt mycket spänningshuvudvärk pga detta och jag försöker verkligen tänka på det men jag gör det omedvetet. Jag slappnar av när jag tänker på det, men en minut senare kommer jag på mig själv med att jag sitter och biter ihop igen och så håller det på hela dagarna.

    Har haft bettskena under nätterna förut för att jag även då biter ihop, den har jag dock tappat i golvet så den gick sönder, haha. Upplevde dock inte att den gjorde någon skillnad för hur mycket jag bet ihop under dagtid. Den hindrade bara tandgnissling och ömma käkar på morgonen.

    Så någon som känner igen sig och/eller vet vad man kan göra åt detta?

      Gapa så fort du kommer på dig själv. Haft/har samma problem. Skadar tänderna tyvärr.

        Jo, jag vet. Men som jag skrev så biter jag ihop sekunden efter igen omedvetet. Jag skulle behöva tips på hur man överlag slutar vara så spänd.

          Jag hörde nånstans – kanske i Framgångspodden – att om man slappnar av i tungan, så är det svårt att vara spänd nån annanstans i kroppen.

            Hur slappnar man av i tungan ens, hahah? Min tunga är typ alltid upptryck i gommen. Antar att den inte är avslappnad då?

      Känner igen mig! Har tyvärr inget tips. Jag försöker tänka på att slappna av, men det är inte lätt. Har varit sådan sedan tonåren…

        Haha, det är så jääääkla svårt. Tycker att jag är avslappnad ibland men ändå sitter jag där med axlarna i öronen och tänderna ihopetsade. Jag har också varit såhär sedan tonåren, men har blivit värre med åldern och i takt med stress och press osv.

      Jag började suga in kinden lite så när jag bet ihop käkarna bet jag mig i kinden. Eftersom det gjorde ont slappnade jag automatiskt av i käkarna istället och till slut slutade jag att bita ihop eftersom jag kopplade det med ont i kinden. Typ.

        Hmm… hur hjälper det att suga in kinderna när man konstant biter ihop, hahah? Jag förstår vad du menar, men jag har lite svårt att förstå hur det rent praktiskt går till.

          Nej men när jag suger in kinden så hamnar den ju mellan tänderna. Nästa sekund vill jag bita ihop, men då ligger kinden där och jag märker ”aha, jag biter ihop, det ska jag sluta med”. Det blir som en ktb för käkarna haha. Har man insidan på kinden konstant mellan tänderna kommer man inte pressa käkarna för då gör det ont som fan.

            Försökte testa det nu men tycker att jag spänner andra delar när jag måste suga in kinderna hela tiden, haha? Kanske får öva på det!!

      Botox, hjälper verkligen!

        Har faktiskt börjat överväga det, haha. Är ganska emot skönhetsingrepp, men tänker att om det är för välmåendet så är det ju en annan grej. Jag är dock student och kommer nog inte ha råd med botoxbehandling på ett tag, tyvärr.

          ”Jogga” med käkarna 3 ggr/dag, 3 min per gång. Hjälper musklerna att slappna av!

            Fick det tipset av min bettfysiolog men upplever att det inte gjorde någon skillnad.

        Håller med! Botox hjälper verkligen.

      Botox. Hjälpte mig

        Hur mycket betalade du för det? Kommer antagligen inte ha råd att göra det förrän jag tar examen och förhoppningsvis får jobb om ett år.

      Jag har samma problem, min tannläkare sa att jag skulle, 6 gånger om dagen göra øvingar. En øvning är at tvinga upp munnen med händerna i 20 sek, en annan er att ta din hand under haken och forsøka lukka munnen med handen (mens du jobbar mot med haken). Annars har jag hört at botox i käken funkar bra, men det är en quick fix som inte nødvendigvis gjør någonting med uvanen i seg selv, men kan være til hjelp.

        Jag har testat flera olika övningar utan att det ger något resultat :/ men kanske får försöka igen. Jag förstår dock inte hur sådana övningar ska få mig att slappna av i käkarna när jag är spänd i hela kroppen liksom. Det är ju något med att jag inte kan slappna av i största allmänhet.

          Vad med en osteopat? Jag hadde nakkevondt pga stress och anspenthet (och gammal bilulykke), prøvde naprapat, kiropraktor, fysioterapeut, piller, massage, alt! Gikk til osteopat som var mycke mer forsiktig med kroppen och som hadde 45 min per besøk (de andra typ 5-15 min). Han jobbane med min anding(!) mest och sen även litt gentle massage och tøying. Funkar bra! Inte kul att ha det sånt! Hoppas du finner ut av det!

          Eller, siden du er student och inte har så mycket pengar, gjør om på kveld og morgonrotinen din. Ladda ner en bra meditasjonsapp eller något.

    Kan inte förstå, att så många verkligen jublar över Isabellas ”nederlag”. Hon har kört på i 120, absolut, men det KAN ju vara att det är så, som hon skriver. Att hon kommer på en ide’ och sen kör på, utan att tänka tre steg längre. Tycker det är fruktansvärt, det många skriver om/till henne. Hon är faktiskt bara en människa.

    Så.. Skjut mig..

      Jag håller med. Jag tror dock att det största problemet är att Bella är så snabb med att dela med sig av allt och försöker att få det att framstå som en succé redan vid idé stadiet. Hade hon inte spottat ut skrytinlägg om allt hon planerar så hade vi inte vetat om alla misslyckanden. Finns liksom ingen anledning att skriva om produkter som aldrig blir av.
      Hon skulle tjäna på att vänta med att dela med sig samt skriva som det är – Jag har en idé på ett företag, jag tänker ge det en chans så får jag se vad som händer.

      Tror många känner som du, sen finns en del som frossar lite åt hela showen och vissa är helt neutrala.

      MEN de som frossar syns och hörs mest.

      Och anledningen till att det kan vara svårt att känna och visa sympati är för hon aktivt marknadsför sig som empatilös.

      Hon behandlar folk som skit, då får hon finna sig i reaktionerna. Tack Bella, du kan släcka och stänga när du går.

        Anonym 20.36
        Tala om småbarnstänk.
        ”Hon var dum, så jag slog henne.”

          Så du tycker att det är OK att se människor som en förbrukningsvara? Fattar.

            Skrev jag det? Nä, precis.

            Att C påstår det gör det inte till sanning. ?

            Tror du hon kommer sluta behandla andra illa på grund av en liten grupp rabiata kommentatorer på en blogg?

              Kanske att andra får mindre stjärnglitter i ögonen när de har med Bella att göra.

                Knappast, gruppen som önskar att hon misslyckas och skriver elaka saker om hennes utseende och relationer framstår bara som bittra hejtörs. Ingen kritik kan längre tas på allvar och alla är bara ute för att sabba. Tycker att Camilla verkligen blivit bra på att undvika den typen av inlägg på senaste tiden, men kommentatorerna har tyvärr inte tagit efter.

      Det är svårt att identifiera en narcissist/psykopat om man inte har koll. Alla borde lära sig att känna igen tecknen.

        Det är väl ännu svårare att identifiera en psykopat om man aldrig träffat och pratat med människan ifråga

      För att hon verkar världsfrånvänd och osympatisk. Exempel. Varje gång hon säger att hon vill visa kvinnor att man kan vara mamma och göra karriär samtidigt negligerar hon de miljontals kvinnor som gör just detta. Som om hon var den första och den enda. Sånt stör mig.

        Plus att hon har ett helt team som hjälper henne. Blir konstigt då raljera om hur duktig hon är på att kombinera rollerna då. Lite som att en lång person förklarar hur enkelt det är nå högsta hyllorna i affären.

    Någon som tagit Prednisolon (kortison) och fått extrema magkramper och frossa?

      Fick sömnproblem i början

        Sista raden kom inte med… kan du trappa upp jätte sakta eller kanske gå ner i dos och trappa up igen?

      Hur mkt tar du? Jag brukar börja på 40 mg. Då blir jag speedad, svårt att sova, hjärtklappning, svårt att fokusera, skakig, samlar på mig vätska och är konstant hungrig osv. Tar det pga magen (crohns) så had typ alltid magkramper. Nu är jag nere på 5.mg och känner att biverkningarna har avtagit. Men prata med din läkare. Kortison ska man I princip aldrig sluta med tvärt då kroppens egna produktion rubbas, men det kanske finns undantagsfall om biverkningarna är för svåra.

    Min sambo går igenom en utredning ifall han har cancer eller inte. Extremt jobbig för oss båda. Jag håller på att drunkna. Han har uppvisat så dåliga sidor. Han är extremt egoistisk och sagt att han skiter i mig och mina känslor så fort jag vill ta upp nånting osv. Jag är hans närmsta anhöriga och största stöd men han behandlar mig som piss. Jag har pausat hela mitt liv och vågar knappt gå ut på egna saker. Han ser inte sitt egna beteende. Detta har fått mig att tveka på förhållandet. Detta är hans första kris i livet och det kommer komma fler. Jag vet inte vad jag ska ta mig till? Han är generellt dålig på att prata om saker och så fort jag vill ta upp nånting som jag känner inte är ok så blir han arg och det kan bli bråk.

      Du tar upp det med hans läkare. Eller blir anhörig bara erbjuden stöd vid diagnos? Har anhöriga i samma sits, där pratade läkaren med de båda två.

        Det är nog bara vid diagnos.

      Hallå, ni måste båda få professionell hjälp att hantera detta. Går han till psykolog? Om inte måste han börja. Sen tycker jag att ni absolut ska gå i parterapi också, detta reder ni inte ut själva. Överväg att gå i terapi själv också, det här är en tuff period för dig.

      Det finns proffs, de kan hjälpa dig och er. Se till att ni får hjälpen.

        Nej det gör han inte men ska föreslå detta. Redan tänkt på parterapi.

      Tänk såhär att lika arg, otrevlig och sur som han är. Lika ledsen, orolig och rädd är han och det så det kommer till uttryck. Han kan inget annat just nu.

        Sådär brukar jag beskriva min 3åring här hemma?

          Oj, menade inte att mitt barn är ledsen, orolig och rädd utan oförmågan att förmedla känslor.

      Kontakta en parterapeut.

      Min mor är under utredning för cancer, jag fick erbjudande om kurator. Du borde ha rätt till det som sambo.

    Mina aaa batterier är slut. 🙁

      Använd fingrarna.

        Hahahha ??

    Vad är meningen med livet för dig? För mig är det att hjälpa andra som inte har det så bra. Att ta en kaffe med en ensam människa är kanske inte så stort för dig men för den andra förändras livet.

      Vet inte. Tänker inte i de banorna. ?

      Kanske att kunna se glädje i små saker, som att en förkylning gått över, att luften luktar underbart så här på tidig höst, den sköna känslan jag har efter en härlig träff med en bra vän.
      Ja kanske något sådant.

      Kram

        Ja, helt rätt

      Oj, är det så världsomvälvande att ta en kaffe med dig? hehe

        Var kommer din dåliga attityd ifrån? För en ensam människa skulle det säkert vara livsomvälvande ta en kaffe med till och med dig. Med nån…

        Med tanke på hur många människor som är ensamma och totalt isolerade så kan en kaffe göra väldigt mycket, eller ett hej eller en kram. Var tacksam att du är oehört privilegierad och bidra med något mer än att vara dryg.

    Rekommenderar er att läsa Bookens senaste inlägg om tonen på sociala medier ” ska bli mjukare och mer mänsklig” Att folk inte ska agera i affekt…. Bam bam BAAM… Words från mästaren i att agera i affekt på sociala medier..

      Ja herregud vad hon mjölkar den senaste tidens händelse nu. Hemskt? Absolut. Men offerkoftan är verkligen större än någonsin just nu ?

    Vilket par hoppas ni vinner Love Island o vilket par tror ni gör det?

      Anna och Anton alla dagar i veckan. Tycker man lärt känna Anton efter några tveksamma veckor och jag diggar honom, han känns mänsklig och har integritet

    Är det någon som har tips på gott bröd? Jag brukar alltid köpa hem något lite grövre bröd, oftast det som heter energi, men börjar tröttna lite på det. Vad finns det för annat liknande som är GOTT. Vill gärna ha lite grövre som sagt men det får inte vara så grovt att det får en ”sur” smak.

    Ps, tipsa helst inte om lingongrova och sådant som alltid funnits :):):)

      Levain.

      Rund & god

      Jag köpte ”Grötbröd” från Pågens i veckan. Helt ok tyckte jag.

      Baka filmjölksbröd! Tar fem minuter att röra ihop, och man kan gör det sött med sirap, eller grovt med massa gryn och nötter i. 45 minuter i ugnen.
      Jag brukar köpa levain, stenugnslimpa eller medelhavsbröd annars.

      Surdegsgoda ?

      Rågrutor från Fazer, med bregott, lagrad cheddar, skivad tomat, krasse och lite örtsalt! ?

      Surdegsgoda, tror det är från pågen.

      Solglimt från Pågen är gott! Gillar generellt inte bröd men Solglimt är en av dom två som funkar. Nyttigt också.

      Det andra brödet jag gillar heter Aktiv flerkorn, Fazer

      Danskt rågbröd från Konditori.
      Fast jag äter egentligen inte bröd pga gluteninnehållet, men fuskar ibland.

      Fruktbröd från bageri, lätt att skära upp och förvara i frysen. Ploppa ner skivor i brödrosten på morgonen. Köp alltid hem bregott BRYNT. Du kommer leva på mackor from nu. Varsågod.

    Har ni kunnat släppa er första kärlek? När jag gick i ettan på gymnasiet blev jag upp över öronen kär i en kille i trean. Tänkte på honom dygnet runt och blev helt till mig när jag såg honom eller om vi var i samma rum. Tyckte han var världens finaste kille som hade allt men vågade aldrig prata med honom i skolan. Men så fick vi kontakt under sommaren och gick på två dejter och jag var så pirrigt kär! Helt överlycklig över att få gå på dejt med honom. Men han hade tagit studenten och skulle iväg på värnplikt och ville inte ha något förhållande (eller mig?) vilket han ringde och sa en kväll. Mitt hjärta gick i kras. Den natten grät jag mig till sömns och inget kändes roligt en lång tid efter. I över ett, nästan två år tänkte jag på honom varje dag. Detta var 2004 och vi har inte setts sen dess. Och även om det såklart inte händer särskilt ofta nu förtiden kan jag ändå nån gång ibland bli lite sentimental och tänka på honom. Nån gång om året eller varannat gå in på Facebook för att se vad han gör. Jag är gift med mannen i mitt liv och har såklart inga känslor för den här killen längre men ändå stack det till lite i hjärtat när jag såg en bild på honom med sin flickvän. Han tog verkligen mitt hjärta med storm när jag var 16 år. Känns som om jag aldrig kommer kunna släppa/glömma honom helt.

      Fullt normalt tror jag (hoppas jag haha) men tror det har mer med nostalgi att göra faktiskt. Ibland tycker jag att det kan hjälpa att ”tänka klart tanken”. Fantisera om hur ni hittar tillbaks till varandra, eller att ni faktiskt blev tillsammans då för 15 år sedan. Fantisera även om hur ni gör slut så förstår hjärnan efter ett tag att det är över. Jag kanske är knäpp men det är så jag till slut kommer över någon helt eller stänger ner en fantasi 🙂 som sagt, nostalgi gör mycket med våra känslor och minnen. Tur det inte blev ni så du kunde hitta mannen i ditt nuvarande liv istället!

      Nej. Blev jättekär i en kille som gick i ettan på gymnasiet. Jag gick i tvåan. Vi gick å tittade på varann under väldigt lång tid. Tyvärr hade han redan tjej så det blev inget. Men jag glömmer honom aldrig. Aldrig.

      Nä, haha. Eller kärlek var det väl inte, crush snarare. Minns första gången jag såg honom som igår. Matsalen var knökad och jag kände mig bara så sjukt iakttagen??? Så minns att jag tittade upp från där jag stod och såg då en kille, som visade sig vara skitsnygg, såg lite sådär kaxigt blyg men överlägsen ut, som tittade på mig från ett ganska långt avstånd ändå. Att det var mig han tittade på var dock inget jag tog fel på, för det hände så många gånger efter det i korridoren, utanför caféet. I väntan på bussen hamnade vi ibland bredvid varandra och minns flertalet gånger då hans klass hade idrott efter oss och vi möttes i korridoren utanför omklädningsrummen. Han log alltid charmigt mot mig och jag blev alltid knäsvag.
      Skrev till honom på Facebook en gång och vi hade en liten konversation, men den dog ut.

      Har inte skrivit, men han ligger som matchning på min Tinder. ?

        Skriv igen! ?

          Ska nog göra det☺️ vi har matchat förut och skrivit men inte setts, så kanske en tredje gången gillt?

            Bättre försöka en gång för mycket än att ångra sig som gammal att man inte försökte! ☺️

      Jag gjorde det först när jag gifte mig och fick barn. Skulle aldrig vara så lycklig som jag är med min man med honom ? Då har min man och jag ändå haft det sjukt tufft.

      Nej, gått tolv årsen men tänker fortfarande på mitt tonårs ex som jag var tillsammans med i ett halvår ? får fortfarande pirr i magen när jag tänker på honom. Är dock lyckligt förlovad med min sambo och har två fina barn tillsammans. Han har också fått barn nu…

    Jag har en fråga vad gäller många diskus- och kulstötare. Vad är det som gör att majoriteten är överviktiga? Jag vill inte låta nedlåtande men jag bara undrar…

      Är det inte fördel att vara tung liksom, och det är svårt att skapa samma mängd massa med muskler?
      Har också alltid funderat på det. Känns som jag skulle kunna vara en bra kulstötare om kravet är mycket tyngd… ???????

      Det är ju så man ser ut om man är stark ”på riktigt”. Kolla Strongman-tävlingar och sånt, de ser ju ut så allihopa. De här utmejslade kropparna är ju mer ett estetiskt ideal snarare än genuint starka kroppar.

        Exakt!!!

        Vill man bli riktigt stark så måste man ha både muskler och pondus/ äta mycket. Nu är det rejält med teknik i kast och stöt-sport, men styrka ger bra tryck.

      Man behöver ha en del fett också om man har mycket muskler. Har för mig att det sliter på skelettet annars, eller något sånt.

        Tänker att i en sport där man behöver styrka och inte behöver bry sig om att vara lätt för att bli smidigare (t.ex. löpning) så vill man ha extra vikten för att få styrkan. Tänker att de strävar efter ett överskott kalorimässigt för att bygga muskler och inte behöver begränsa sig för att ”tänka på vikten”. Sen tror jag att mer fett generellt leder till mer styrka, vet inte varför? Tänker på typ styrkelyftare. Tror att man får bättre bålstabilitet med mer fett… vet dock inte hur mycket bålstabilitet som behövs i ovan nämnda sporter ?

    God kväll på er!
    Jag har aldrig vetat vad jag vill bli, är så avundsjuk på alla som bara vet liksom och kan jaga sin dröm.
    Jag vill alltså börja plugga, i augusti nästa år. Är mammaledig just nu så jag har lite tid att tänka.
    Men jag har inget sånt brinnande intresse för något, låter ju jättetråkigt, haha jag vet. Men jag menar att jag inte har något intresse som jag kan tänka mig jobba som.
    Jag har jobbat en del inom service. Vilket jag verkligen inte tycker om! Jag hatar typ alla kunder 😀 Och stress, har alla jobb stress? Matte är jag sämst i med.. Jag tror inte jag är någon karriär människa. Vill ha ett jobb jag inte hatar att gå till och tjäna en hyfsad lön. Helst inga jobbiga tider som helger eller kvällar/nätter. Jag har kollat vilka yrken som har bra jobbmöjligheter men inget som jag fastnat för, INGET lockar mig typ?
    Ehm ja, har ni några tips..?

      Vad har du för intressen? Alltså inte hobbys, utan ämnen som intresserar dig! Typ när du läser en tidning, finns det nån gång du ser artiklar och tänker ”å, intressant! Det här måste jag läsa”.

      Något inom admin kanske? Guld värt att få in en administratör som inte har karriärsdrömmar utan verkligen trivs med sitt adminjobb. Älskar dom människorna (för att de gör mitt liv mycket lättare) och visar uppskattning konstant.

      Vårdadministratör/medicinsk sekreterare ?

      Kolla in yrkesutbildningar! Korta och ger oftast jobb. Hitta något du kan tänka dig att jobba med bara.

      Herregud känns som att jag skrivit detta! Är också mammaledig, vill börja plugga, har jobbat med service, vill bara gilla att gå till jobbet och är ointresserad av en ”karriär” samt avundas alla som på riktigt hittat sin grej! ?

      Mäklarassistent! Admin, roligt, omväxlande och lagom mycket stress 🙂 kräver ingen utbildning om man har lite erfarenhet/kontakter annars har Mäklarsamfundet en utbildning på ca 7 månader (kostar 45.000) som lätt kan leda till jobb.

      Åh samma här!! Här sån panik över detta. Jobbar deltid inom handels med mycket kväll och helger och det börjar bli jobbigt med sambo och barn. Men jag vet inte heller vad jag vill bli?? Har inga intressen och jag är inte bra på något. Orkar inte ens sätta mig i skolbänken igen. Vill bara åka till ett jobb dagtid och sköta mitt och åka hem ? Skönt o höra att man inte är ensam i alla fall…

    Jag skrev för ett tag sen att vi är igång med IVF. På söndag gör jag en första återföring av ett embryo. Håll gärna tummarna att det vill fästa och stanna i 9 månader så att vi snart får en frisk efterlängtad bebis ?❤️

      Håller tummarna för er ❤️

      Vilken styrka ni har. Kan inte ens föreställa mig. Kramar!

        Tack snälla, det värmer <3

      Lycka till!!! Jag fick en fin blastocyst tillbaka igår som jag nu ruvar på 🙂

        Åh vilken kämpe du är. Önskar dig all lycka! Hoppas att allt går vägen. Jag ska också få en blastocyst. ❤️

      Jag håller tummarna?

        Tack så mycket <3

          Bästa du, jag ska tänka på er och jag önskar er allt gott på alla sätt❣️ Hoppas, hoppas, hoppas!!!

            Ååh tack fina du <3 det värmer!!

      Jag gjorde IVF i Juni. Superläskigt och stort och allt som finns och är nu gravid tre månader. Så värt det efter allt. Stort lycka till!

        Åh älskar solskenshistorier ❤️ önskar dig all lycka och vilken kämpe du är!

          Tack snälla. Det tar verkligen över ens värld med IVF – stress, oron, hoppet och frågorna. Jag är otroligt tacksam att det gick vägen. Jag hoppas verkligen att det kommer gå vägen för dig och du får en solskenshistoria du med!!

            Vilken fin kommentar. Tack snälla <3 vilka kämpar vi är ! Kram

      Jag tror att jag kommenterade sist du skrev att jag gjort första ivf och då skulle ta testet någon dag senare. Det var positivt! Så overkligt!

        Om den här kommentaren var menad till mig, så stämmer det att jag skrev här inne precis innan jag skulle ta test i somras!! 🙂 TACK!!

        Åååh, stort grattis. Önskar dig all lycka <3 heja dig!

      Åå lycka till <3 både jag och min bror blev till genom Ivf!

        Tack så mycket <3 vilka kämpar till föräldrar /förälder du har!

      Stort lycka till! Håller tummar och tår att den lilla vill stanna kvar! 🙂 Vet hur jobbig hela den där processen är. Ni kommer bli fantastiska föräldrar!

        Men tack snälla, vilken fin kommentar <3

      Miljöförstörare.

        Skärp till dig för i helvete.

          Kärlek <3

      ❤️❤️

      Lycka till ❤️❤️❤️

      Lycka till ?

    Någon som känner till en grupp för unga änkor i Sverige?
    Alla verkar få barn och gifta sig i min ålder. Själv har jag sorg.

      Fråga på socialen i din stad. 🙂 De brukar ha koll på stödgrupper.

      Kanske, men det beror på var i Sverige?

      Kyrkan kan ibland ha olika sorgegrupper

      ?♥️

    Någon här som läst till en dubbelexamen och kan berätta hur de gick till väga? Måste man anmäla sig till båda programmen eller räcker det att man bara läser de kurser som ingår och sedan ansöker om en examen utan att man varit inskriven på ett av programmen?

      Jag läste fristående kurser, inga program.

    Jag har ett dilemma. När jag gick i gymnasiet kom jag in i ett tjejgäng. Lite som svarta fåret för de flesta där kände varandra sen innan men vi hängde mkt och även en del efter studenten. Eftersom jag drog utomlands ett år och sen flyttade till en annan stad såg jag dem inte så ofta men ett par ggr om året när man var hemma på besök och vi drog även på resa ihop osv. Jag är inte jättebra på att höra av mig (en svaghet jag har) så jag antar att jag gled iväg från dem allt mer. Men naiv som jag var tog jag lite för givet att vi ändå alltid skulle kunna ses, vi hade ändå känt varandra i över 10 år. Så skulle en av de gifta sig och jag blev inte bjuden på bröllopet. Inte helt förvånad då just den tjejen var den jag haft minst gemensamt med hela tiden. Men när nästa tjej skulle gifta sig och jag inte blev bjuden blev jag otroligt ledsen för att jag hade väldigt gärna velat vara med och fira henne. Där och då slutade kontakten helt. Nu har ytterligare två gift sig och några har fått barn osv. Men det är särskilt en tjej i detta gäng jag saknar. (Även om jag saknar gänget, plötsligt försvann ett x antal vänner ur mitt liv.) Jag har börjat fundera på om jag ändå ska ta kontakt och höra om hon vill ses. Men bangar hela tiden för det har gått så många år nu, så mkt vatten har flutit under bron så jag vet inte om hon skulle vilja ses eller om det skulle vara jättekonstigt mellan oss nu. Vad hade du gjort? Nån som varit med om liknande eller nån som lite input i hur jag ska tänka.

      Kör bara, du har ju inget att förlora! I bästa fall får ni en grym kontakt igen eller i värsta fall så blir du av med en kompis du ändå inte har kontakt med 🙂

      Jag känner igen mig så sjukt mycket. Ångrar bittert så många val jag gjorde för tio år sen, även om jag fick andra kompisar och andra upplevelser.
      Jag har beslutat att bara börja bjuda in. Skriva och säga hej, det var länge sen, det hade varit så fint att ses. Har återupptagit lite kontakt med en av de gamla vännerna, har några kvar att höra av mig till.. Jag skäms över att jag tappade dom, så det tar emot lite att höra av sig, men jag tänker ändå att det är det ska ska göra. Jag vill ju träffas. Är också jätterädd att nån ska säga ”nej jag vill inte veta av dig”, men tror ärligt inte på det om jag tänker ett extra varv… våga sträck ut handen, tänker jag.

      Hör av dig! Antingen har ni jätte trevligt och klickar igen eller inte. Men du har inget att förlora. Och jobba på att höra av dig. Jag är likadan och det suger att göra sina vänner besvikna. Jag brukar ha påminnelser i min kalender om att ringa och kolla hur det är med mina vänner. För jag glömmer genuint bort hur viktiga de än är. Min mans pappa ringer alla och önskar trevlighelg på fredagen. Alltså sina barn, föräldrar och syskon. För han har mycket och annars blir det inte av. Man behöver ju inte ringa vänner så ofta men lägg en påminnelse varannan månad kanske?

      Börja med att lägg till henne på Facebook. Om hon inte accepterar din friend resurstillskott har du ju ett svar bara där.

    Har ett litet knyte i magen som återfördes i våras.
    Håller tummar och tår och önskar er all lycka till:)

      Åh stort grattis! Önskar dig all lycka. Vilken kämpe du är! 🙂 och tack snälla!

    Har någon provat kraniomassage? Vad tycker ni?

    När började era barn ta till sig gosedjur och snuttisar, vid vilken ålder? Mitt barn är fem månader men förstår inte alls det här med gosedjur. Ger jag hen ett nalle eller snuttis vevar hen bara bort den. Totalt ointressant. Är det jag som är för tidig? Vill ju ge mitt barn den vänskap och trygghet en mjukis kan ge.

      Försökte också med där. Men inga av våra barn har varit intresserade av mjukisdjur/filtar osv. Alltid tyckt det varit lite konstigt för man ser ju så många barn som går runt med gosedjur och dockor etc och föräldrar som stressar över någon tappad nalle. Så jag var inställd på att våra barn också skulle vilja ha det o la ner nån nalle som vi sovit med i vaggan. Men nope. Ett stressmoment mindre antar jag. Förskolan ville gärna att de skulle ha med något hemifrån till vilan, försökte förklara att de inte sover med nåt men fick släpa dit en liten filt till första barnet som inte fattade varför han skulle ha den. Till andra barnet tog jag aldrig med nåt men han var ännu mer extrem, tog aldrig napp, drack aldrig välling och ville inte dricka ur nappflaska.

      Min äldsta började sova med gosedjur när hon var två år. Min yngsta är drygt ett och har ännu inget intresse, men det kanske kommer

      Minns inte riktigt, 6-12 månaders ålder ca. Nu har hon minst 10 mjukisdjur i sängen varje natt varav ett är med henne konstant. Ska inte ens gå in på hur många gosedjur hon har.
      Barn är så olika, vissa har ingen favorit alls.

      Vi började introducera en snutte när han var ca 7-8 månader. Hade försökt tidigare eftersom han vägrar napp och tänkte det kunde vara bra med nåt som ”tröstar/lugnar”, men fungerade inte då. Började med att lägga snutten bredvid honom varje gång han skulle sova, både dag och kväll. Nu är han strax över året och sen kanske 2 månader tillbaka så har vi märkt på babycallen(vi har en sån med kamera) att han kan vakna till och somna om bara han får tag i snutten 🙂 Superbra!

        Kan tillägga att vi har två likadana snuttisar ifall en tappas bort men framförallt för att den behöver tvättas rätt så ofta eftersom han ligger å suger på den och det blir rätt äckligt! Kan varmt rekommendera dessa ”soothers” från Jellycat: https://www.jellycat.com/eu/soothers/?page=2

      Min son är två år och 3 månader och han har aldrig varit intresserad av varken napp snutte eller gosedjur.. Han har ingenting. Alla barn är väl olika.

      Min lilla kille började krama och gosa med kramdjur runt ett och ett halvt-två år. Började i samband med att han tyckte katter och hundar ute var roliga att härma och se på.

    Är Margaux Dietz singel?

      Nej.

      Alltså, VEM bryr sig!

      Undrar också det… Jacob är spårlöst försvunnen på hennes sociala medier

      Mycket möjligt. Hon är ju som en 15 åring igen vilket brukar kunna vara ett typiskt tecken på nybliven singel efter att ha lekt familjeliv ett tag ;p

    Är det någon som varit på dryckesprovning på systembolaget? Hur var det? Vad var det för människor som var där?

      Jag var där, på ”lär dig prova röda viner”. Det var helt ok, mest par (även vi) i blandade åldrar. Man fick smaka en del viner och lära sig hur de där symbolerna på systemets vinskyltar smakar liksom så man vet vad man ska kolla efter. Lite väl mycket orelevant snack av värden om men helt okej som helhet. Obs inte så lyxig känsla utan mer lysrörsbelyst abf-kurs, men rätt trevligt ändå. Var i Malmö, kan säkert skilja sig mellan olika butiker etc.

        Såg på systembolagets insta att personalen hade provning med fokus på vinskyltarna och så tänkte jag att ”ah det vill jag ju också lära mig” men det framgick liksom inte av titlarna på de olika provningarna som erbjuds att det var just detta man gick igenom. Så tack S för ditt svar!

        Blev du full? ?

    Regn och rusk och riktigt jäkla svinkallt i ikväll, och jag fick just min mat levererad av en dyblöt afrikan i cykelhjälm som inte tala svenska. Ni som tycker att invandrare är lata och bara sitter och röker hela dagarna, vilka olika erfarenheter vi har.

      Utanför min matbutik har samma romtant suttit och tiggt i fem år nu. Har aldrig sett henne arbeta.

        lovar att hennes liv är jobbigare än ditt

          Vad vet du om det?

            haha ganska uppenbart, du sitter på din mobil/dator i din lägenhet/hus med uppenbar inkomst på något sätt, medan en tiggare spenderar sin tid utanför en affär. Du har det bättre. Skärpning.

              Jag jobbar 60-80 timmar i veckan (jobbar fortfarande ikväll). Hon sitter på sin röv, med en mobil som hon försöker dölja. Tror du har lite förutfattade meningar.

                Men byt liv med henne om hon verkar ha det så bra.

                  Nej tack. Men jag tycker inte synd om henne.

                    Det har vi fattat din empatitomma person!

                      Varför är vänsterblivna alltid så intoleranta? Det blir liksom kortslutning när man inte tycker precis som dom.

                När du säger inte att hon har en MOBIL?? ? Då är hon ju i princip medelklass varför sitter hon ens och tigger..

              Ja hon spenderar 3 månader i taget genom att sitta på sin röv samtidigt som hon bygger ett mansion i Rumänien för förmögenheten hon tjänar om dagen i svenska pengar (ca 2000 kr om dagen)

                För att inte nämna att Rumänien mottager enorma summor varje år, som går till den Romska befolkningen.

                Haha så uppenbart att du inte varit i Rumänien och sett de byar människor skickar pengar till. Du är bara rasist straight up.

        Åh. Måste va svårt för dig att se henne med jämna mellanrum. Utanför DIN matbutik och allt. ??

    Vad hände med Tyra Sjöstedt? Jag minns att jag följde henne som yngre, då var hon vän med Kenza om jag inte minns helt fel. Sen blev det väldigt mörkt? Hamnade hon i en depression?

      Du hängde inte här för några år sen hör jag. Haha. Hennes mående plus den här bloggen bröt ner henne.

        Nej, jag hängde inte här för några år sen 🙂
        Jag tycker det är intressant att denna bloggen kritiseras (jag säger inte att du gör det, men andra gör) för att den granskar influensers. Jag tycker att det är i sin tid att de börjar granskas. Vad var det som knäckte Tyra? Inte bara här, utan hennes mående också?

          I det fallet är det befogad kritik. Inläggen, stämningen och hatet hon fick utstå härifrån var hemskt. Läs i arkiven om det finns kvar, annars finns det kvar inne hos Tyra. C har ju till och med bett om ursäkt i efterhand.

            Ska in och läsa :O

      Sök på Tyras namn i namnkategorin här på bloggen. Kom inte ihåg exakt hur det började men hon blev utbränd med hennes företag StylebyTyra och sen hittade hon tillbaka till hästar som var hennes passion när hon var yngre och startade ett hästklädesmärke med mycket kopior, och hon köpte/sålde hästar ett tag och råkade sen ut för en hemsk olycka när hon föll av en häst. Långt sjukhusbesök och rehab och massa ont ledde till tablettmissbruk och depression och hon la sen ner bloggen. Hon har fortfarande instagram där hon skriver om psykisk ohälsa.

        Aha! tack för förklaringen. himla synd 🙁

    Jätte off topic men jag letar efter en luciasång som börjar typ ”lussekatt mjau mjau, vetebröd med saffran i” blir helt galen på att jag inte minns texten på denna och Google är inte min vän!

      Haha det är inte den som Josefin Johansson gjorde i nåt radioprogram?

        Pang Prego!

        Alltså vi sjöng den på Lucian med skolan!? men stort tack-ska forska i detta

    Någon som vet vad som hänt med Estonia sisTers? (Gloria & Lisanna) Dem va ju jätte tighta innan!

      Sindy.

    Var hittar man knähöga eller (drömmen…) lårhöga stövlar som är smala och väldigt åtsittande upptill? Jag har problemet att jag är mager med pinniga ben så inget funkar. Förr i tiden, om jag hittade stövlar med mjuka skaft, så stoppade jag dem i symaskinen och sydde in dem – med blandande resultat. Men det ska man ju inte behöva göra…!

      Har du kollat Zalando? Köpte ett par där en gång 🙂

      Välkommen i klubben fast tvärtom. Har höga vrister och breda vader och kan inte ha stövlar över huvud taget. Antingen är de för trånga i foten eller så går dragkedjan inte att få upp.

      Primeboots har! Kvaliten är dessutom grym.

    Någon som kollar på Paradise Hotel? Årets upplaga är ju helt sjuk, precis sugit i mig veckans avsnitt och säger bara wow 🙂

      Tyckte det var bra fram till den här veckan. Har svårt för Josie. Ser gärna att hon åker ut. Lite svårt för Marcelo också. Men sluta titta kan jag fan inte…

      En ranking.

      1. Adam- Världens skönaste snubbe, glad, fin, vettig och hjärtat på rätt plats.
      2. Helen- Rolig, skön, smart och jäkligt snygg faktiskt.
      3. Samuel- Märklig kille men verkar också vara jäkligt skön. Gillade att han lackade ur på Josie och stod på sig trots att han är ny.
      4. Helen- Rolig och verkar vara en bra tjej men också hetsa på andra ofta.
      5. Marcello- Gillar egentligen inte honom men man kan inte förneka att han gör bra tv. Har redan legat med fyra personer där inne varav två är kära i honom vilket börjar urarta. Om ryktet stämmer så ska Nina komma in och han ska även ligga med henne samt en tjej. Killen är extremt manipulativ då han behandlar alla som skit- och ändå så kommer dom tillbaka till honom. Både tjejer och killar verkar av någon märkligt anledning avguda honom. Resten på denna lista från 6-12 är Marcellos Marionettdockor.
      6. Jesper- Extremt störig och verkar lida av både mindrevärdighetskomplex och bekräftelsebehov. Verkar ändå hyfsat smart och kan säga en del roliga saker.
      7. Nathalie- Verkar vara en snäll tjej men saknar helt en egen karaktär, hade ätit en påse med bajs om någon sa åt henne att göra det.
      8. Han med skrattet- Inte sett så mycket av honom men verkar extremt korkad.
      9 Camilla- Hon gör mig rädd, curlad tjej som är van med att få som hon vill om hon antingen gråter eller pratar med bebisröst.
      Förlåter Marcello för vad som helst men i slutändan så står hon hemma och kokar kaniner i köket och planerar hur hon ska hämnas. Läskig karaktär.
      10. Fimpen- Behöver en god man, totalt hjärndöd som går tillbaka till wolfpack som att inget har hänt.
      11. Theo- Jobbigaste människan som lismar och tror att han är smart, hade jag varit Adam så hade jag kastat ut honom från hotellet, Marcello leker med han.
      12. Josie- Sjukt osmart men även väldigt väldigt elak. 10 år äldre än alla andra men beter sig som att hon voreyngst.

        *2- Jennifer

    När man vaknar upp och känner ”ah detta kommer bli en dålig dag” för att sedan få det bekräftat. Varför ens då bemöda sig med att stiga ur sängen? Jag vill gå i ide och vakna igen om 21 år.

      Då går man i KBT och får fatt på och ändrar sina negativa tankar.

        Gått på KBT, helt värdelöst.

          Inte alls! Byt terapeut istället! ?

    Vad gör man när man håller på att gå in i väggen men ens arbetsplats inte kommer finnas kvar om man gör det?

      Ser till sig själv och sitt egna välmående i första hand?

      Man biter ihop. Jag var i samma situation i samband med min skilsmässa och bet ihop, glad för det idag.

        Går inte bita ihop vid utmattning. Pucko.

      Vad menar du med att arbetsplatsen inte kommer finnas kvar?

      Kontakta vårdcentralen och förklara ditt mående. Vet att min arbetsplats erbjuder kurator/psykolog om man behöver det genom dem. 1-2 besök tror jag det är. Har du något sådant genom jobbet så ta chansen där också.

    Griploovs senaste post på insta – Blondinbella tvingas lämna Löwengrip. Kan det verkligen stämma??

      Tycker du att det är en tillförlitlig källa?

      Nja. Är väl bara Bella och Pingis som äger Löwengrip? Kan inte tänka mig att Pingis ger sig in i den fighten just nu när hon precis fått barn,

        Haha, det kan jag däremot. Pingis är ingen duvunge direkt!

      ”… köpt Miss Piggy i säcken …” nu har jag tefläckar över hela datorskärmen …

        ???

      Beror väl på vem som skrev det 😉

    Hur tror ni att det blir med Fjodors studier nu när han och gabbi separerar? Barnen går ju inte på förskola så förstår inte hur han ska kunna plugga samtidigt som han är hemma med dem.

      Tror dem löser det, du behöver inte oroa dig =)

      Han ansöker om förskoleplats, inte svårare än så..

    Varför blir jag täppt i näsan när jag dricker alkohol?

      För att du blir sugen på något att dra upp i näsborrarna?

        HAHAHAHA

        Aha ok tack då förstår jag

      Därför att dina blodkärl utvidgas?

        Tack!

      Jag blir också det! Någon sa till mig att det kan vara för att jag är pollenallergiker som dricker oftast/mest öl, men har ingen aning om det finns ens ett uns sanning i det, haha. ??

      Histaminintolerans.

    Hur får man egentligen kontakt med andra queer personer? Är en bisexuell tjej som känner att chansen att träffa någon i den lilla hålan Falun är obefintlig.

      Qruiser, gay barer osv.

      Är inte queer men växte upp i Falun.. liten stad men borde väll finnas något?
      Tänker väll också att det inte spelar någon roll om du är bisexuell eller inte…? Om du tänker på partners såklart.

    Va kul med öppet spår hade helt glömt bort det, lite random funderingar.. Om vi alla hade blivit veganer, vad skulle vi då göra av med alla boskap, kor, grisar, kycklingar osv som vi äter världen över, hade vi dödat dom eller släppt ut dom i det fria? Och om vi slutar äta kött hade inte våra hjärnor krympt då och vi hade blivit dummare? (då våra hjärnor växte pga just köttätande) inget påhopp bara ett par få funderingar som kanske nån insatt vegan vill svara på?

      Vi hade inte gjort något speciellt med djuren utan låtit naturen ha sin gång. Är vegan själv, men alla behöver inte bli veganer. Problemet ligger i hur vi producerar köttet idag. Hade vi gått tillbaka till hur det var förr hade det varit hållbart.

        Jaha så släppt ut dem antar jag? Om du inte menar att låta dom stå inlåsta tills dom svälter? Vad hade hänt om vi släppte ut dom? Alla miljarder av djur.. Då hade ju rovdjuren frodats rejält.. O efter det? Ja.. Det är nog bäst att vi bara dödar dom antar jag.

          Kan du verkligen inte tänka längre än så?

      Ja, och våra hemmakatter, vad ska de äta?

      Kolla på veganerna hur små deras hjärnor är, så får du svaret.

    Någon som opererat bort gallan?
    Jag ska snart och är lite nervös! ?

      Jag har ??‍♀️. Hade gallstensanfall i ett halvår som var rena helvetet så jag var supertaggad för operationen (som blev akut pga sämre levervärden). Fick sövas två ggr, för operationen och sen dagen efter då de behövde göra en extra undersökning via kamera genom halsen.
      Allt har gått bra och jag har ingen förändring i mitt mående utan kan göra och äta vad jag vill utan smärtor och biverkningar.

        Låter bra! Skönt att du mår bättre nu!
        Gallstensanfall gör sjukt ont, i klass med barnafödande ?

      Jag har opererat bort gallblåsan för många år sedan. Ibland kan jag känna av gallstens liknande smärtor. De är inte alls så smärtsamma som innan operation men ont gör det.

      Jag har! Men är nog ett dåligt exempel pga ALLT gick fel ?. Låg inne i tre veckor, opererades fyra gånger, röntgades två gånger och var så nerknarkad på morfin och benzo att jag fick åka rullstol eller gå med rullator pga ramlade ihop annars. MEN, det blev ju bra till slut! Haha

      Min mormor dog av det.

    Lol vad har du länkat ? ja att neocortex växte är svaret på att vi blivit smarta, varför det växte är pga att vi åt kött och protein enligt forskare.

    Vilka är era bästa och sämsta egenskaper?
    Min bästa: Rolig humor
    Min sämsta: Skjuter upp saker

      Bästa: rolig humor
      Sämsta: långsint

    Har verkligen Orgasmgarantin dödat penisdildon?
    Är det bara rykten eller är det ett faktum för alla …

      Vad är det?

        Verkar handla om en garanti för att få orgasm via massage av fittan, då framförallt Klittan. Många kvinnor är mycket positiva till denna apparat som är något helt annat än en penisdildo. Länken hen postade går till ett SVT program med samma namn.

        En revolution i orgasmförmåga som flera kvinnor vittnar om. Detta tack vare en lufttrycksvibrator.

        ***Orgasmgaranti på 3 minuter sägs det***
        Vet tyvärr för lite för att kunna kommentera detta påstående, men väldigt många verkar gilla prylen. **Magisk Fontänorgasm** **bästa någonsin** verkar inte vara ovanliga upplevelser

        ”En ny typ av sexleksak för kvinnor har skapat en global onani-revolution. I dokumentären Orgasmgarantin vittnar kvinnor från hela Sverige om sina erfarenheter av en vibrator som sägs garantera orgasm. Flera av dem har en bättre relation till sin sexleksak än till en partner. Vad är hemligheten? Och går det att onanera för mycket? ”

        En ny typ av sexleksak har skapat en global onani-revolution

    Vilket yrke har ni flest fördomar om?

      Typ lastbilschaufförer, att dom e gamla feta illaluktande män som har alldeles för många porrtidningar i passagerarsätet som dom runkar till

        Det stämmer ju! Förutom att en del är kvinnor.

          är trucking truckers bara en fördom, dåråh?

    Någon som jobbar som medicinsk sekreterare här? Funderar på att läsa till det men är rädd att det ska bli tråkigt..

      Verkar vara riktigt dåligt betalt! ☹️

      Ja, tycker inte alls det är tråkigt. Skulle säga att det är ett roligt, intressant och lärorikt yrke ? Finns många olika arbetsplatser att välja mellan, sjukhus, vårdcentral, landsting/privat osv. Lönen är inte den bästa men beror på var i landet man bor. Tjänar 28 privat i Stockholm, blev klar med utbildningen 2015.

      Jag! Jag tycker mycket om mitt jobb. 🙂 Tycker det är trevligt, ”lätt” (alltså måste inte bära psykiskt på massa skit som jag tar med mig hem), känner mig väldigt uppskattad på min arbetsplats… Trivs med det mesta förutom den kassa lönen. Dock GÅR det att få upp lönen något om man byter arbete ofta och kanske satsar på en tjänst som är delvis chefsstöd eller chefssekreterare.

    Vad tycker ni om Isabella’s kvälls inlägg plus Isaak Griplöövs sista inlägget.
    Fick Isabella sparken från Löwengrip????
    Also från sin egen.märke som tydligen är inte hennes egentligen???
    VA??

      Nej.

      Ja, vad är det som händer???
      Om hon får lämna sitt eget märke är det ju otroligt! Snacka om korthuskollaps!

        Det skulle nog förklara varför hon körde samarbete med andra skönhetsprodukter.
        Hon kanske få inte så mycket pengar av Löwengrip, för att hon är mini-delägare.

      Kan det va det hon menade när hon skrev om vägskälet häromdagen. Som skulle röra sig om stora pengar? Hon kanse menade det? Att hon skulle förlora mycket pengar?

        Eller få mkt pengar när hon lämnar märket

    Hjälp mig att hitta ett nick!

    Brukar hänga här rätt ofta Men skriver alltid som anonym men har bestämt mig för att skaffa ett nick! Kommer inte på något dock så kom gärna med förslag så tar jag det bästa ?

      The One and only

      Plocka ngn karaktär från en film eller serie du gillar?

    Hej.
    Är det någon här som flyttat till ett annat EU land (inte engelsk språklig) för kärleken? Hur gick det till för er? Och speciellt om ni inte kan språket ?

    Jag och min sambo jobbar på samma jobb. Nu tror jag att han är intresserad av en annan kollega. Dom har väldigt kul ihop och dom pratar väldigt mycket med varandra. Hur hanterar jag de?

      Prata med honom. Berätta att sättet han för sig tillsammans med henne gör dig obekväm. Även om man är kollegor och man självklart är trevlig o talar med varandra finns det en gräns ☺️

      Häng på och känn av stämningen? Har varit den där tjejen som manlig kollega hängt med och hade tjej på arbetsplatsen, märkte att hon blev avundsjuk och jag tog avstånd även om det aldrig var sexuellt, hade nog tyckt bäst om hon bara hade hakat på istället, antar att vi hade gillat varandra då killen var rolig.

      Hångla upp honom ordentligt framför henne och visa var skåpet ska stå.

    Era bästa tips på hur ni har överraskat eller något ni gett till er partner? Skulle vilja göra eller ge något enkelt men lite speciellt för min sambo sådär mitt i vardagen (och med bebis hemma…). Jag får ofta blommor eller kort, men känns som det inte riktigt fungerar att ge samma tillbaka.

      Nåt enkelt som att laga hans favoritmat, häll upp hans favoritdryck och tända ljus?
      Köp massageolja och ge honom en massage?
      Köpa något som passar bra till hans intressen/hobby?

    Hur sjukt är det inte (med tanke på alla rykten som går just nu) att ett konto som heter barnmorsketeametgöteborg har kommenterat på Bellas senast insta-post?

    Herregud så osmidigt av dem. Eller är det någon som trollar hårt? Vad tror ni?

      jag tror bara att de som driver kontot gillar bella. inte mer än så faktiskt.

      Kan också vara som så att den som sköter det kontot har glömt att växla till sitt privata konto innan den har kommenterat

      Tror ju inte Bella skulle ha sin barnmorska i Gbg oavsett.

    Får ont under vänster sida bröst, ibland kommer och försvinner det plötsligt och ibland så håller det i sig ett tag. Tror inte att det är hjärtat då det känns mest under själva bröstet. Är lite orolig men tänker att det kanske bara är ångest?

      Vill inte belasta vården om det bara skulle visa sig vara ångest.

      Jag tänker spontant på två saker. Om det känns som smärtan sitter ”ytligt” kan det vara en inflammation pga bh-bygeln. Jag hade det, gick i mestadels bygellösa bhar under ett halvår, sedan gick det över.

      Om det är längre ned kan det vara att du är allergisk mot ett födoämne. Tarmen (som går precis vid de sista revbenen har en riktigt skarp ”kurva” under vänster bröst, och om man är allergisk mot något i mat kommer gaser ansamlas där. När jag slutade äta gluten (visade sig att jag inte tålde det) blev hela min mage bättre (mindre gasig – utan att jag visste om det) och smärtan gick över.

        Visste inte att man kunde få en inflammation av bh-bygeln. Har under de senaste månaderna tyck att de har varit obekvämare än vanligt och det är även under den perioden som smärtan började när den känns ytlig. Tack för att du nämnde det!

        Ska tänka på om jag blir mer gasig efter de djupare attackerna, för de sitter längre ner vid revbenet och tänka på om jag har ätit något speciellt då. Tack igen! Hoppas att det är så för mig för blir alltid lite rädd när jag får ont just där då jag alltid tänker på om det skulle vara hjärtat trots allt.

          Gaser kan leta sig upp i bröstkorgen och orsaka smärta. ”Heart pain” kallas detta på engelska om du googlar. Eftersom det känns som att det är hjärtat.

      Låter som stress? Eller gaser.

    Vad har hänt med kissies ögonlock? Har följt henne i flera år och det är någor som hänt med
    Dom!? Ser helt annorlunda ut typ helt uppspända. Har hon kanske opererat?

      Det har jag också reagerat på!

    Någon som har tips mot förstoppning?? Äter massa fiber och dricker upp mot 4 liter vatten om dagen, jag födde barn för 5 månader sen men har ingen hemmoroid som stökat till det heller. Tar inga mediciner, har inga diagnoser förutom myalgi i ländryggen. Fattar nada vill bara bajsa ju!!

      katrinplommonjuice, det brukar göra susen.

      Motion! Särskilt magövningar. Var alltid förstoppad tills jag började gymma. Nu är jag en hälsosam bajsare (2 ggr/dag) ???

      1 tsk Kokosolja, ekologisk. Kaffe, starkt. Gärna båda två samtidigt.
      Håll dig i närheten av toan då det kan gå fort.

      Drick två glas vatten före frukost.
      Lägg 2-4 katrinplommon i blöt i lite vatten t ex över natten. Ät plommonen och drick upp katrinplommonvattnet.

      Resulax! Hjälper alltid

    Yeeah!!! Lovette Jallow Youtubfilm om Therese Lindgrens, bästa jag sett på länge! Heja Nathalie!!!

    Jag har varit väldigt svartsjuk och kontrollerad i min relation pga min partner har bettet sig dåligt i början av vårt förhållande och det har liksom påverkat hur pålitlig jag tycker att han är. Varje gång han skulle ut och träffa kompisar / dricka så fick jag panik, blev arg, bråkade, när han kom hem (oftast senare) än det vi kommit överens om så bråkade jag, drog hemifrån, gjorde slut och var allmänt dramatisk för att jag i grund och botten inte var ok med atthan gick ut överhuvudtaget. ”Förlät” alltid för jag kände nånstans att mitt beteende inte var ok. Med tiden har jag jobbat på mina känslor och bestämt att det inte funkar och vara i ett förhållande där man misstror sin partner hela tiden och jag har ju ändå valt och vara med honom. Vi har dessutom ett barn ihop och det är inte den typen av relation jag vill ha MEN
    nu ljuger han för mig om världens småsaker. Han ljuger om vilka han är med, vart han är, hur länge han ska vara ute etc. själv säger han att han gör det för att ”minimera” skadan så jag inte blir arg. Men jag är ju okej med att han går ut nu så vet inte vad jag ska tro speciellt eftersom jag alltid kommer på han i lögnen och då blir jag ju argare för att han ljugit? Ligger nu vaken och väntar på TT han kommer hem och när jag ringde för och kolla vart han var och så ljög han, jag fattade att han ljög så jag antydde det och så efter en stund ringde han upp mig och berättade sanningen. Men ärligt. så här ska det väl inte vara i vanliga relationer?

    Och vad fan gör man? Har inga kompisar och prata med om det eller så ??‍♀️

      Har exakt samma problem, och hoppas någon kan ge lite råd ?

      Har flera tips, 1.lämna 2. Förklara med en bords-sittning hur du vill ha det… Sen det barnsliga alternativet om inget av föregående fungerar för dig 3.kör tillbakakaka börja ljug om allt, gå ut ofta och kom hem sent, ge dåliga luddiga förklaringar och sluta hör av dig, ha gärna kompisar över när han är borta och aktivera dig som tusan. Förhoppningsvis kommer du snart på att alternativ 1 kanske blir bäst ändå ☺️

      Låter som att ni skulle behöva gå i parterapi? Alltså ditt beteende innan med att inte lita på honom och ställa till scener om han träffade kompisar var otroligt destruktivt och har säkert ställt till det i hans huvud. Tror ni båda borde gå i terapi kanske individuellt också, du verkar ha problem med tillit. Din kille måste kunna vara ute och ha ett liv och du måste våga lita på honom, kan du inte det för att du tror att han kommer svika dig så fort du släpper på kontrollen så är han inget att ha ändå? Du kan inte kontrollera en annan person till att bli den du vill. Det är ett mycket destruktivt beteende och även om du tror att du har förändrats nu så har han uppenbarligen men av det? Du verkar fortfarande bli arg på honom regelbundet då han gör grejer själv vilket också är destruktivt. Är själv tjej och hade en pojkvän som betedde sig på samma sätt mot mig, ringde när jag var med kompisar och anklagade mig för att ljuga och så. Så till slut slutade jag träffa andra än honom för det blev sånt tjafs då.. När jag väl tog mig ut var jag dels helt isolerad och det tog ÅR att inse hur en normal relation med tillit ska vara. Gör inte samma mot din kille!

        Japp.. klok idé faktiskt. Jag har många issues jag behöver ta itu med. Och en del av mig förstår honom och den andra delen av mig är 13 år. Emotionellt omogen, tillitsproblem m.m som jag blir mer och mer medveten om… ska nog ta kontakt med någon och prata med, känner ATG det verkligen inte är ok att hålla på såhär men det är svårt och bryta mönster som finns med en sen barndomen, min pappa är alkoholist, var notoriskt otrogen och försvann hemifrån varje helg så jag typ reagerar på min kille som 7 årig jag kände för min pappa ?

          Ledsen att höra om din uppväxt, känns självklart att du har svårt att bygga trygga relationer med en sån bakgrund! Tycker verkligen du ska gå i terapi, förklara för killen att du förstår att han har haft det jobbigt och att du ska göra ditt bästa för att arbeta med dig själv för hans och ert barn skull. Så du bryter mönstret och barnet inte också blir otrygg i sina relationer av att se er bråka. Bryt arvsmönstret för ditt barns skull! Låter också på ditt originalinlägg som att du inte har så mycket egna kompisar? Försök ta tag i det också, man mår bra av att ha ett starkt kontaktnät omkring sig! Ta hand om dig/er och lycka till!! ❤️

      Han litar väl inte på dig längre. Plötsligt säger du att du är ok med sådant du tidigare skrikit, gråtit och gjort slut över. Hur tror du att han ska kunna lita på det?

        Nej det kan jag förstå. Så blir intr arg utan förklarar att han inte behöver ljuga men sen gör han om det ?

    Blondinbella följer inte längre ES avkomma på Instagram. Men avkomman följer fortf henne. Strange.

      Ju det gör hon

        Eh nä.

      Here we go again.
      Varför alltid dessa (ofta felaktiga) X följer inte Y men Y följer X osv ?
      Är det klickbeten eller vad?

        En del är för nyfikna och bry sig lite för mycket ?

    Anna Book nämner i nästa sista inlägget att kommunikation är viktigt ??
    Jag ifrågasatte i en kommentar om att om nu kommunikation är så viktigt – varför hon hugger i sina svar. Tror ni kommentaren släpptes igenom. ?
    Patetiska männska ?

    Är det inte konstigt att Marcelo fortsätter neka till att han är i en relation? Nu när han blivit petad från datingprogrammet så säger han ändå i aftonbladet att han är singel. När hans tjej ändå sitter och skriver på instagram att hon avföljt honom just nu för att hon inte vill se något om hans medverkan i programmet. Lägger ut bilder på honom med hjärtan osv. Om han nu vill komma undan med att ljuga så borde han ju be sin tjej vara med på det kanske?

      Är det inte konstigt att hon avföljer honom på instagram istället för och göra slut och hitta någon som bryr sig om henne? Hur kan alla hans tjejer tillåta att han beter sig hur som helst helt sinnes

    Är det någon som bor i Västerås, har en mops och skulle vilja ha en som tar hand om den ibland? Älskar mopsar men kan inte skaffa en egen på grund av tidsbrist. Svara gärna på denna kommentar så skickar jag kontaktuppgifter.

    Hur tacklar man människor som vara pratar om sig och sitt på jobbet ? Jobbar i vården så patienterna borde vara i focus ? Spyr på mina kollegor (inte alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.