Spelar storleken roll?

MERA POOOOOOOODD!
Dubbelt upp med Nilssons den här gången.
Alexandra Nilsson och Linda-Marie Nilsson avslöjar nu att de kommer lansera en gemensam podd den 30 oktober.
”Spelar storleken roll?” verkar vara namnet på projektet, och utan att veta mer om det än så här, så känner jag att det absolut är ett nyttigt och bra ämne att ta upp i dessa tider, men ett aningens smalt sådant.
Med det sagt så välkomnar jag alla poddar med ett specifikt mål och ämne, för hur trött är man inte på alla dessa poddar som inte består av någonting annat än två kompisar som sitter och enbart pratar om sig själva och vad de gjort i helgen typ?

Men tillbaka till den HÄR podden.
Att diskutera huruvida storlek spelar någon roll kan man ju liksom inte prata om hur länge som helst, utan borde kunna betas av på en avsnitt eller två, men vad kan de mer prata om under samma flagg som storlek?
Vad tycker ni de ska ta upp i sin podd?
Filters? Facetune och liknande appar? Att retuschera sig smalare på bilder?

Det sistnämnda har ju Alexandra en del erfarenhet av om man säger så, och jag tycker att det skulle vara väldigt intressant om hon kunde berätta vad som gick genom hennes huvud när det begav sig och hur hon slutligen kom till punkten där hon inte längre gör det, för det antar jag att hon inte längre gör, speciellt med den här podden i startgroparna.

Stort lycka till med podden!
Ämnen som dessa behöver vi prata mer om så jag välkomnar ”Spelar storleken roll?”…

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tänkte mest på storleken hos män…

      Det är ju så klart tanken bakom namnet

    Jag tror nog det kan gå att prata väldigt mkt om detta och lyfta otroligt många ämnen, välbehövligt

    Alexandra må ha slutat retuschera sig smalare på bilder men hon poserar på sätt som gör att hon ser slankare ut. Det kan man se på skillnaden på hennes kropp i hennes YouTube-videor (irl) och de bilder hon lägger upp på Instagram. Spelar det någon roll?

      Haha fast vem rätar inte på sig på bild? Det gör man ju automatiskt.

      Hon har absolut inte slutat retuschera sig?

      Hon har blivit bättre på att retuschera men har inte slutat.

        Nej hon retuscherar sig nu för att få kurvor, förr ville hon vara som ett skelett nu är det brist på kurvor.

      Har hon någonsin påstått att hon är perfekt?
      Hon är ju uppenbarligen också ett offer för vårat sjuka samhälle.

    Finns nog en hel del att prata om med tanke på utseendehetsen i samhället. Hur är den för män? Hur långt ner i åldrarna kryper hetsen? Är plastikoperationer verkligen något man ”gör för sin egen skull”? Vad gör alla filter med oss? Kommer vi kolla tillbaks på 20 år gamla foton och tänka ”Men gud sådär såg jag inte ut ju?” eller kommer det vara standard att se sjukt mycket snyggare ut på bild? Vad hade hänt med världen om alla kvinnor bestämde sig för att skita i sitt utseende? Och om man mer strikt håller sig till ämnet storlek så kan man ju rota mycket där i klädstorlekar, bör en M vara vad den alltid varit eller bör den anpassas efter dagens (eventuellt överviktiga) medel-kroppar? Är det bättre att plåga sig med dieter eller att acceptera en lite för hög vikt? Trender som rör kvinnokroppen; vissa årtionden ska vi svälta oss (60-tal), andra ska vi träna ihjäl oss (80-tal) och just nu ska vi operera om oss till att nästan bli oigenkännliga… Vad kommer härnäst?

    Jag är ingen poddälskare men kan tänka mig att ge dessa två kvinnor en chans. 🙂

    Hon har ju redan berättat. Hon hade ätstörningar och tyckte hon såg för stor ut.

    Ska definitivt lyssna, superintressant ämne ju! Tror även att Alexandra och Linda-Maria är en perfekt duo för detta ämne, speciellt med Alexandras tidigare ätstörningar osv!

    På tal om influensers och kroppar. Gick in på Amirs instagram för första gången på länge och KÄNNER INTE IGEN HONOM? Herrejäklar vad han har gått ner i vikt, han ser inte ens ut som han gjort tidigare när han gått ner i vikt i perioder. Det ser inte hälsosamt ut och kan ju knappast ha skett genom endast träning?

      Oj?

      Ja, helt galet vilken förändring. Men vissa säger att ”före”-bilderna han använder är mycket äldre än de 6 månader han påstår? Med tanke på hans tidigare jojo-bantande så tror jag antingen han har gjort en gastric bypass eller att han tyvärr är ute och slirar på ätstörd mark… Men jag hoppas han mår bra och är sund.

        Känns som att ”ätstörd” är något man slänger sig med så fort någon går ner i vikt…
        Bra jobbat Amir, du har nått en sundare vikt och din kropp och psyke kommer tacka dig i framtiden.

          Okej, det gör jag absolut inte, men jag minns hur han brukade skriva om bantning i sin gamla blogg. Hittade detta med en snabb googling:

          ”Jag är så jävla värdelös… jag känner mig riktigt äcklig ibland ska ni veta. Jag vet att jag har gått ner 20 kg och vart jätteduktigt, men det syns inte i spegeln… det gör det inte. Jag har vart jättestor så lång tid att den gamla spegelbilden fastnat i hjärnan. Inget jag kan göra åt saken. […] Vill egentligen inte sprida negativ energi i min blogg men känns på något sett som att jag är skyldig er att vara ärlig med allt detta. Inget är en dans på rosor?”

          Men visst, detta var 2011 så han kan ju ha hanterat sin viktnedgång på ett mycket sundare vis nu.

          Han har tidigare gått ner i vikt med hjälp av olagliga bantningspiller… såååå han är nog rätt så ätstörd.

          Han käkar ju bantningspiller.

      [Borttagen kommentar]

        Fast han rökte väl mest på? Själv gick man upp pga munchies, såattteeee.

          Ja man kan gå upp i början, i det långa loppet går du ner o blir smal av röka.

            En annan anonym: inte jag haha?

            Beror väl på vad man röker

      Jag håller med! Det där är inte bara träning!!

        Klart det inte bara är träning han äter ju nyttigt också.

      Herre jävlar! ?

      Kan mycket väl bero på träning och bra kost. Jag själv gick ner 20kg på 6månader genom att bara äta annorlunda, dessutom åt jag mer än vad jag gjorde när jag var överviktig men åt rätt saker 6ggr om dagen, jag kan också säga att jag var ständigt mätt och vissa dagar var det svårt att få i sig alla måltider. Jag tror också att när man är van vid att se någon ”stor” så blir det konstigt för ögat att se samma person ”liten”. Jag fick också mycket kommentarer om att det gått över styr, folk va oroliga och frågade ständigt hur jag mådde även fast jag låg i mitten av bmi i skalan och var inte mindre än alla andra som har varit nätta hela livet. Jag förstår mycket väl att folk i min närhet bara brydde sig men dessa kommentarer gav mig panik då jag inte ville att folk skulle tycka att jag såg sjuk ut.

    Den där bilden får mig att tänka på siamesiska tvillingar pga av hur de svarta klänningarna flyter ihop till en.

    Vad heter den appen där man retuscherar sig smalare på instagram?

    Kan tipsa både Camilla och andra intresserade av detta:
    https://svenskarnaochinternet.se/rapporter/svenskarna-och-internet-2019/
    Kan säkert skriva något inlägg om det också

    Storleken på sin att-göra-lista. På sin följarkrets. På sina akademiska poäng. På sina mindervärdeskomplex. Ursäkta men har precis varit på föreläsning om psykisk ohälsa och stress så jag tycker definitivt det behövs poddar där detta lyfts istället för ”två sköna brudar pratar om vad de gjort i helgen”.

    Men ok?!?!! Löwengrip fortsätter alltså sitt samarbete med Dermarone? Åtminstone enligt ett flabbande möte på Isabellas instagramstory….

      Varför inte? Företaget är inte dess VD.

      Lagret börjar bli gammalt. Bäst att casha in nu, dessutom behövs pengarna väldigt mycket. Sedan kan man förstås fråga sig om det finns medel till att fortsätta med ny produktion.

    Detta tjöt om storleken på kroppar börjar kännas rejält utpratat nu. Båda tjejerna på bild är ju extremt kropps och viktfixerade. Förstår verkligen varför folk blir ätstörda idag.

      Att det är en podd om kroppsstorlek är bara camcams gissning.

      Sant. Hela Linda-Maries youtube handlar i princip bara om hennes storlek. Sen lite hauls på det när hon åmar sig halvnaken. Lika tröttsamt oavsett storlek på kropp.

    Nej vill inte höra mer om människors vikt. Vi är alla olika och lika mycket värda och det räcker för mej. Så trött på prat om utseendet.

    Hon har inte påstått att det är poddnamnet eller att det är kroppsformen hon syftar på ? Men de har gått ut med tidigare att podden kommer hamna om både seriösa och mindre seriösa ämnen. Så tror inte det kommer handla om en och samma sak hela tiden.

    Säkert en jättebra podd, men ingenting jag kommer att lyssna på tror jag 🙂

      Samma här. Jag har så svårt för att fastna för ”prat” poddar. Spolar t.o.m förbi pratet i början på true crime poddar.

        Min favorit alla kategorier är Creepypodden ?❤️

    OT: men ett tips camcam att skriva om.

    Margaux flyger till och från…….. ULLARED idag.
    Är det värt? Rimligt? Hon flyger huuuur mycket som helst året runt och så väljer man Ullared av alla resemål. Ta tåget FFS.

      LOL. Ullared åker man till för att spara pengar, inte slösa pengar för att ta sig dit.

      ”Vaddå 50 kilos bagageövervikt? Jag har ju bara handlat litet till helgen.”

      Hon var där för att signera sin bok. Nu valde hon att flyga 🙂 man gör sina egna val.

        Och? Tåls ändå att kritiseras. Helt sinnessjukt att flyga en så kort sträcka för att signera en bok samtidigt som världen brinner.

    Killen jag dejtade älskar feta kvinnor och jag som precis gjort en gastric sleeve ?

    Nej storleken, längden eller bredden har aldrig någon funktion inom fysiken det är bara ett påhitt av patriarkatet. IOM att storleken inte har någon funktion kan det heller inte spela någon roll.

    Juste, LM som är rasist och sa n-ordet over and over. Men det är väl glömt nu.

    En podd jag kommer lyssna på. Gillar faktiskt dom båda så ska bli spännande o se hur dom lägger upp deras konsept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.