Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

497 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej! Jag behöver lite tips från er med erfaring. Jag har vuxit upp i utlandet och vi har aldrig pratat svenska hemma (fransk mamma och svensk pappa). Jag lärde mig svenska mest i skolan (en svensk skola i Paris) och när jag var på besök hos familjen i Sverige etc… Nu är det så att jag har fått en son som är 10 månader gammal och jag vill så himla gärna att han ska lära sig svenska och helst så tidigt som möjligt. Jag försöker att prata svenska med honom när jag väl tänker på det med sen tar franskan snabbt över då det är mest naturligt för mig. (Pappan är fransk så han kan inte hjälpa till så mycket). Har ni några tips om hur jag kan komma igång bättre med att introducera svenska språket till min son? Tack på förhand ? ?? ??

      Prata svenska med honom är ju bäst. Finns det andra svenska familjer med barn i samma ålder ni kan träffa och leka med barnen, då ”måste” ni prata svenska. Svenska filmer och sånger.

      Se om det finns en ”Svenska kyrkan i utlandet” i er stad. De har kyrkans barntimmar dit många barn till svenska föräldrar kommer.

      Läs böcker på svenska. Om ett tag kan ni börja kolla på barnprogram på svenska på Youtube. Redan nu kan ni kolla o sjunga rim o ramsor på svenska. Finns massor på Youtube. Barnplaneten med kompisbandet, Arne alligator. Sjung gonatt sång på svenska. O finns det möjlighet så sätt barnet på svenskspråkig förskola. Finns det någon svensk förening där du bor o har de några aktiviteter för barn? Gå dit isf. Har du släkt/vänner i Sverige whatsappa/facetima/skypa med dem eller om du har svenskspråkiga i närheten så ber du dem att prata svenska med barnet.

      Läs barnböcker på svenska för honom.

        Finns det någon mer här som är svag för limericks? Förmodligen inte men här är iaf min favorit

        There was a man i Nantucket
        who’s kock was so long ge could suck it
        He said with a grin, wiping sperm from hos chins
        ”if my ear was a cunt I Gould fuck it”

          Finns det någon mer här som är svag för limericks? Förmodligen inte men här är iaf min favorit

          There was a man i Nantucket
          who’s cock was so long ge could suck it
          He said with a grin, wiping sperm from hos chin
          ”if my ear was a cunt I could fuck it”

            Fick skriva två gånger eftersom fucking autocorrect la sig i.

              Och anledningen till att du skrev det som ett helt orelaterat svar på en annan kommentar (tre separata, orelaterade kommentarer dessutom) är..?

      Jag tror ett bra sätt är att lyssna på svensk musik, sjunga svenska sånger/visor, läsa svenska sagor etc.

      Vi pratar arabiska för det mesta hemma, ibland svenska men inte jätteofta. Barnen lär sig svenska typ sekunden de börjar förskola så det har aldrig blivit problem ?

        Varför inte prata svenska när ni bor i Sverige? På förskolan där mitt barn gick förut var alla invandrarbarn urdåliga på svenska och utåtagerande för de kunde inte uttrycka sig på svenska. Föräldrarna var lika dåliga de på svenska. Nu går barnet äntligen på en Förskola med 100 % svenska barn.

          Därför att det bästa är om föräldrarna talar sitt modersmål med barnen.
          Det är då också bra om barnen börjar i förskolan tidigt, alternativ går till öppna förskolan, så de också får lära sig svenska i tidig ålder.

          Jag pratade aldrig svenska hemma. Endast modersmål. Och se så bra det gick ?
          Du skulle nog pratat svenska hemma med dina barn om ni bodde utomlands.

          Visste att den här kommentaren skulle komma enbart för att jag skrev arabiska.
          Jag och hennes pappa är båda födda i Sverige, jag är helsvensk så det är lugnt men tack för omtanken ☺️

            Är du helsvensk och har lärt dig så bra arabiska att du klarar av att prata det uteslutande hemma? Och jag kämpar med engelskan liksom… ?

      Tror inte du behöver oroa dig, din svenska är ju bra även om du inte lärde dig den hemma.
      Kommer väl bli samma för din son när han väl börjat skolan för egen del.
      Om inte bättre för att han då kommer att ha svenska skolkompisar som han kommer prata med och lära sig av.

      Man brukar säga att i tvåspråkiga familjer så är det bra att vara konsekvent. Dvs samma förälder pratar alltid samma språk (modersmålet) med barnet, så att barnet inte blandar ihop. I ert fall lite knepigare eftersom svenska inte är det som kommer mest naturligt för dig. Samt att din man inte kan någon svenska och därmed inte förstår vad du och sonen säger. (Och självklart när ni alla tre pratar så blir det såklart franska ni kör).

      Men försök prata svenska med honom så gott du kan och komplettera om möjligt med att umgås i andra sammanhang där det talas svenska.

        Tack alla för feedbacken 🙂 Måste bara tillägga att han kommer inte kunna gå på en svensk skola eller förskola (finns inte där jag bor) och sen är jag också ensamstående mamma så jag måste försöka jonglera med båda språken ?

          Var bor ni?

            Belgien

              Hej! Ett tips jag har är att gå med i en Facebook grupp te.x Svenskar i Milano som det finns där jag bor! Och sedan skriva ett inlägg om det är någon som bor där som är intresserad av att både vara barnvakt och lära er son svenska. Många som gör så här för att både kombinera barnvakt och att kunna lära barnet svenska samtidigt! Oavsett vad hoppas jag det löser sig för dig ?

      Läs böcker på svenska, lyssna på svenska barnsånger, men allra mest försök prata så mycket svenska du kan med han, franskan kommer han ju få från alla andra, så se till o bara prata svenska med han (förutom när ni typ är med hans franska familj o så) men så mycket som möjligt. Så kommer han garanterat kunna prata både svenska o franska.

        Honom.

      Ni bor alltså fortfarande i utlandet? Du ska prata det språk som är ditt modersmål med honom. Och som du skriver faller du in på franskan, som är det naturliga för dig att prata. Lyssna på svenska barnvisor, läsa svenska böcker och så vidare är väl annars alltid positivt. De personer i er närhet ska prata det språk som är deras modersmål. Och om ni har tillräcklig och regelbunden kontakt med anhöriga som har svenska som modersmål, gissar jag att han kommer kunna lära sig en del svenska. Men jag rekommenderar att du tar kontakt med någon expert för att få rätt hjälp.

      https://www.svd.se/sa-blir-barn-flersprakiga

        Alltså skojar du? ”du ska prata ditt modersmål och det är franska”? Hon har två modersmål och det är Svenska och Franska och klart hon ska prata svenska med honom när han växer upp i ett franskspårkigt land. Vem är du att säga att hon SKA prata franska med honom? ?

          Jag menade att hon bör göra det, herregud. Och hon skriver ju själv att hon börjar prata svenska men efter en stund faller in i franskan. Vet du varför? För att det förmodligen faller naturligare henne, oavsett om svenska också är hennes modersmål. Läs på lite hur språkinlärning fungerar!

      Vi har det tvärt om. Fransk pappa och jag är svensk, vi bor i Sverige. Pappan pratar franska med dem hemma, han läser franska böcker och vi har skaffat fransk Netflix så de får bara titta på tv på franska. Skulle rekommendera just det, svensk Netflix (eller annan streaming) och barnträffar i svenska kyrkan, vi hänger ofta där när vi är nere.

      Prata helt på svenska när och om du är ensam med ditt barn. Jag tittade och lyssnade mycket på babyloonz och andra svenska baby program på Youtube redan från start, min son är nu 21 månader och pratar engelska svenska blandat, men till min stora lycka så förstår han allt jag säger på svenska även om han råkar svara på engelska! Det ger verkligen resultat att bara ihärdig och inte sluta prata svenska även när det känns som att ingen runt en förstår, barnet inkluderat..

        Bara=vara

          Vill bara tillägga att jag är den enda svenskan i min region, ingen svensk kyrka eller skola har funnits tillgänglig, så det går absolut att göra det helt själv.

        Fast svenska verkar inte vara TS modersmål och då blir det ju lite galet. Prata det språk som faller mest naturligt för dig. Sen kan ni läsa svenska böcker, sjunga svenska barnsånger och titta på svenska filmer. Morfar är väl svensk? Ni kan ju umgås mycket med honom och då prata svenska. Fira loven i Sverige om ni har möjlighet. När han blir äldre kan han vara med på olika läger(Sport, scout m.m.) här i Sverige.
        Lycka till! 🙂

      Hej, jag har jobbat som au pair i en familj som är i samma situation som du. Trots att föräldrarna försöker prata svenska med barnen väljer barnen oftast att svara på franska då det är det språk som faller sig naturligare då de går i fransk skola och pratar franska med sina vänner. Deras lösning är att ha en svensk au pair så att barnen ”tvingas” prata svenska. Kanske du har möjlighet att ta in någon för en kort tid ifall du inte kan/vill ha au pair på heltid. Inte alltid en möjlighet att ha någon inneboende. Annars tycker jag du har fått bra tips här. Lycka till!??

      Läs på om tvåspråkighet det finns massor med forskning om barns utveckling och tvåspråkighet hemma.

      Tips är en Facebook grupp som heter SMUL – Svenska som modersmål utomlands. Och en app som heter Bibblix där du får tillgång att ”låna” 5 barnböcker i veckan, tror det är Stockholms stadsbiblioteket som har hand om den, kontakta dem så får du inloggning (oavsett land du bor i).

      Min vän låter barnen skypa med morföräldrarna varje kväll, de läser en godnattsaga för barnet på hemspråket. De har gjort så ända sedan bebistiden

    hej. har ni nätdejtat? hur gick det?

      Har endast nätdejtat hela mitt liv (är 40).först genom IRC innan dejtingsajter fanns ? sen olika hobbyforum och sedan dejtingsajter. Träffade min man på bc för sju år sedan.

        kul. är bc body contact?

          Yes!

          Yes träffade min partner så ? och han är verkligen det bästa som hänt! Dock träffade jag även några riktiga bottenskrap via nätdejting men har även gjort det irl så är nog en risk båda sätten 🙂

          Japp på Happy Pancake. Vi är nu sambo sen 8 år tillbaka. ☺️

        Jag träffade också min nuvarande sambo på bc?

          Kul ?

            Haha..fränt. Jag också. Trodde typ vi var ensamma om det, de flesta söker ju mest sex via BC så vi har aldrig vågat säga till nån att vi möttes där:)

            Jag tycker att det låter dåligt…. bc liksom. Det är ju en fucking sida.

        Samma här. Började med IRC o flyttade hit pga en man jag träffade. Vi var ihop I 5 år. Sen har jag träffat alla mina seriösa partners via nätdejting. Just nu sambo med en jag trlffat på nätet, har barn ihop o köpt ett hus. Pratar om giftermål. För mig har det gått bra för det är ”svenssonliv” jag ville ha.

          MP. 6 år sedan. Villa och två barn ?

      Träffade min man på vi en dejtingsida för snart 6 år sedan. Så det gick ju jävligt bra. Träffade en del spån innan honom dock!

      Yes! Det gick rätt bra ändå. Gift, husägare och två barn blev resultatet.

      Jag är gift med min nätdejt idag, 15 år tillsammans, ett barn två hundar och massa kärlek.

      Sambo sedan 19 år tillbaka och barn! ?

      7 gånger. Fungerade inte en enda gång.

      Tinder om det räknas. Träffade min partner 2 1/2 år sedan ❤️

      Det gick kanon. Vi träffades på Lunarstorm för 14 år sedan. Numer gifta, villaägare och stolta föräldrar till två barn ☺️.

      Det har gått åt helvete varje gång så nu har jag lagt ner och planera att köpa en katt.

        Köp en papegoja, mycket trevligt djur!

        Adoptera en hemlös från ett katthus ?

      Ja! På happypancake ? underbar kille som en dag kommer bli min man träffade jag där.

    [Borttagen kommentar]

      Nej, tror du? Jag skulle typ gissa motsatsen?

      Vilken rutten kommentar ?

        Fasen vad nyfiken jag blir hela tiden på de här borttagna kommentarerna. Fast jag förstår att de är opassande, vill jag veta vad det stod. 😀 😀

    Ska till Ullared i helgen för första gången! SÅ PEPP ? Era bästa tips?

      Köp bara det du behöver, ät lax med romsås och lite rött till det

        ”Bara det du behöver.” Vad ÄR du för en övermänniska egentligen? Jag kan åka dit och tänka att jag ska bara köpa kläder till mig och barnen, och lite städgrejer. Nog kommer jag likförbannat ut med en riskokare, ett träns till en häst jag inte har, och alla servettringar i hela universum!

          Ett träns till en häst jag inte har ??

      Om du har barn är barnavdelningen rolig, fina barngrejer. Annars typ plocka inte på dig allt ”bara för att”. Schampoo och tvål är billigt så bunkra med det ?

        Fast jag tycker inte det stämmer… köper sånt billigare på Ö&B?

        Var en DN-artikel för ett par månader sen som handlade om vilka produktkategorier som faktiskt var billigare på Ullared och vilka som var dyrare. Borde gå att googla upp? Minns bara att smink var dyrare än att köpa på nätet, troligtvis pga att marknaden där redan är så prispressad.

          Har inte DN men ska läsa lite om vad som är dyrt/billigt, såg att Harry Potter Lego adventskalendern kostade exakt samma som på Åhléns så jag räknar inte med att göra några jätteklipp precis, mer om jag hittar sådant som jag inte sett någon annanstans. Tack för tipset!

      Valium och en påse att andas i kanske? 🙂

        Alltså neeeej ? både min man och jag är superpepp! Mer på upplevelsen än köpfesten, mvh Mr and Mrs sinnessjuk

        Äh så jobbigt är det inte ?

        Valium är avregistrerat. Men stesolid fungerar utmärkt! Ta två….

          Om de är på 5 mg. Annars blir det nog eskort ut av vakt eller polis 😉

      Ska också dit, fredag kväll kör vi på! ? dock inte första gången, bor ganska nära men är alltid trevligt där! Sjukt mycket folk bara.. alltid..

        Lönefredag…

      Åk dit en fredagkväll i juli kl 19.30. Det är inga folk där då. Vi var klara på 10 minuter. Perfekt!

      Det är lätt att bli självmordsbenägen, men tänk på att det bara gäller en dag. Du klarar det!

      Jag ska också åka nångång. Och då ingår att man slipper köa. Hurra.

      Ser du något du fastnar för, lägg i vagnen! Vid lunchstället så finns det en avdelning där man kan plocka bort saker man har ångrat sig. Man får en chans… man orkar aldrig gå tillbaka och leta haha.
      Schampo, balsam osv är faktiskt inte sååå mycket billigare. Är samma priset på tex ÖB och rusta. Satsa mer på leksaker, kläder och inredning. Markslöjd har jättebra pris på ullared.

        Tack snälla! Superbra tips med ångerhyllan 🙂 lunchstället, är det innanför kassorna? Parkerar man sin vagn och äter? Mvh kusinen från landet

          Nej, restaurangen och caféet är på övervåningen. Du tar rulltrappa (med din kundvagn) dit upp, och ställer ifrån dig kundvagnen på en ”parkering”.

            Men det är klart, finns en del ”småfik/barer” runtom i själva shoppingcentrumet. Men där erbjuds inte mycket mer än en smörgås och en öl.

              Finns inte flera fik.
              En sportbar
              En salladsbar
              Och så restaurang o fik på ovanvåningen

                Får man ha med sig takeawaykaffe inne på varuhuset?

                  Nja, är väl inget de uppskattar på grund av risken att välta ut det över en massa prylar.

          Japp fota numret på vagnen och numret på där du parkerade med mobilen! Mitt bästa tips

      Ooooo tyvärr åker ni dit värsta tiden på året.
      Alla som ska handla julklappar osv.
      Såååå tålamod, blodsockret på en bra nivå, vätska o vilopauser så ska det nog gå bra 🙂

        Har inget emot mycket folk ☺️

          Städgrejer, smink, hårfärg, hygienartiklar osv är prisvärt! Också bra att bunkra upp med fryspåsar, bakplåtspapper, plastfolie, aluminiumfolie osv, men Ullareds egna plastfolie suger, ta den andra som är några kr dyrare. Sist jag var där så hade det kommit en avdelning med fina städartiklar i trä, framförallt köpte jag med mig massa trä-diskborstar som oftast kostar mycket på andra ställen! Extra laddare, hörlurar osv är också värt om man behöver. Tycker du att det är trist mat i varuhuset (är samma stuk som IKEA) så rekommenderar jag kina-buffén som ligger i handelshuset utanför.
          Ett annat tips är att när du tagit en vagn, så tar du två korgar och lägger under vagnen. Då kan du lägga smågrejer i den ena, och kanske saker du är osäker på i den andra.

            Fan vad bra, tack!

          Du kommer säga tvärtom när du väl varit där.

            Återkommer på lördag kväll ?

      Åk inte dit..

      Har sommar- och helgjobbat på Gekås under 4 år. Räkna med mycket folk pga lönehelg och höstlov. Ha med vatten och något som får upp blodsockret, är otroligt torr luft där inne. Ta korgar, ställ under vagnen så kan du ställa vagnen någonstans på varje avdelning och istället gå smidigt och plocka på dig det du vill ha i korgen och dumpa i vagnen sedan. Bästa tipset är dock gå den ”traditionella” rutten baklänges om du kommer vid öppning. Så fort du kommer in går du inte rakt fram med alla andra, utan ta till höger mot de låga kassanumren. Mindre folk i gångarna helt enkelt! 🙂

        Guld, tack!

          Ställ vagnen vid blommor/ toalett avdelningen! Där går det minst folk 🙂

    Hej! ❤️

      Hej ? Hur mår du?

    Har varit i kontakt med både 1177 och vårdcentralen.
    I början av maj blev jag sjuk (ont i halsen, huvudvärk, feber alltså helt vanliga symptom). Det gick över efter en vecka ungefär. Men en månad senare blev jag återigen sjuk, denna gången med väldigt svullna och prickiga halsmandlar, feber, ont i huvudet. Min mamma var övertygad om halsfluss, likaså sköterskan på vårdcentralen. Men det var varken halsfluss eller körtelfeber. Det gick över efter ca en vecka. Sen hände det igen, lite mer än en månad senare. Samma symptom och jag åkte till vårdcentralen. Trots att det inte var halsfluss fick jag antibiotika pga för mycket vita blodkroppar (?), frossa och hög puls. Den här gången gick det också över på ca en vecka, kanske lite snabbare. Sen dröjde det kanske 50 dagar innan jag blev sjuk igen. Samma symptom, dock åkte jag inte till vårdcentralen. Och nu igen. Fem gånger sedan början av maj. Missar mycket skola varje gång + jobb. Någon som varit med om liknande? Vad kan det vara?

      Körtelfeber. Varför fick du antibiotika?

        Det var inte körtelfeber någon av gångerna jag var på vårdcentralen. Läkaren jag hade då tyckte att det var bättre att ge antibiotika för att vara på den säkra sidan, typ

          Sjukt, bara för att?!

            Nja, tror han misstänkte att det ändå kunde vara halsfluss och att det var därför jag fick antibiotika

      Halsfluss. Hela familjen behöver behandlas annars bollar ni runt det.

        Tror jag också.

        Mvh
        Infektionssyrra med både halsfluss och halsböld en masse.

      Hade exakt dessa symptom utan att det var varken halsfluss eller körtelfeber (eller andra eventuella sjukdomar som kan ge liknande symptom). Fick dessa besvär 6 ggr på 5 månader, tillslut fick jag remiss till ÖNH som erbjöd mig att operera bort halsmandlarna vilket jag gjorde. Aldrig haft besvär sedan dess! Dessutom drabbas jag inte lika ofta av besvär i halsen vid förkylning överlag vilket är väldigt skönt.
      Hoppas det löser sig för dig, stå på dig och skriv egenremiss om det behövs!

      Halsböld?

    Vad har ni gjort idag?

      Varit i skolan och har ont i benen, ganska tråkig dag. Vad har du gjort idag? Trevlig kväll?

      Det bästa som hänt idag, en helt vanlig dag som bara flutit på utan några problem, glad och lycklig!

    Vad är det bästa som har hänt er idag?

      Min kompis fick barn. En jättesöt liten en. Nu var det väl i och för sig min kompis det hände, men det gjorde mig så glad att se bilden på honom???

      Jag har haft pms och burit mig illa åt mot min familj och sedan låst in mig på mitt rum och gråtit av skam och självförakt. Sen när jag kom ut så hade min man och bonusdotter handlat blommor, Babybel och chocklad och skrivit kort till mig och ställt ut alltsammans på köksbordet så jag skulle få syn på det. Fattar ej hur jag förtjänar dessa människor i mitt liv men fint var det hursomhelst.

        Fint gjort av dom 🙂

        Du verkar ju vara högst medveten om att du betett dig illa så så hemsk kan du inte vara.. ?

        PMS is a bitch though ???

      Mitt operationsärr har äntligen läkt efter 9 veckor, firar med lite rött ?

        Nio veckor. Men så länge tar det inte. Jag tog stygnen efter ca 10 dagar. Från naveln ner till fiffin

          Vad då ”så länge tar det inte”? Tror du på fullt allvar att allas sår och läketider är identiska med din erfarenhet?

          Tog två månader för mitt OÄ att läka. Grät på slutet. Koppla in hjärnan innan du talar vetja.

      Att Bellsan ska sälja sin kåk.

        Jösses vilket tråkigt liv ?

      Att jag fick fara hem från praktiken.

      Varit till rusta för första gången i mitt liv! Då dom äntligen fått den affären till Finland ??? så hittade en massa fint hem! Så himla kul! Är fan besatt av inredning just nu.. Men det bästa med dagen var nog att jag fick en dag tillsammans med mamma och pappa som är skilda
      ❤️

        Vart i Finland har det öoonat en rusta? ??

      Att jag lite halvt började fatta en uppgift jag har prov på på fredag…?

      Att jag inte hetsätit idag. Känner mig stolt över mig själv att jag inte gjort det, trots en ganska tuff dag.

        Yay

      Vad fin fråga! Blev glad. Bästa som hänt idag var att jag fick tillbringa dagen med min mamma och pappa 🙂

      Slängde min plånbok med soporna imorse så det bästa idag är väl att jag hann rota fram den ensam i soprummet innan sopbilen kom och tömde kärlen.

    God kväll! Jag är student på juristprogrammet och läser första terminen. Idag skrev jag min första övningstenta och känner mig så uppgiven för att jag upplevde sån ångest i själva tentasalen. ? Jag får lätt ångest i sammanhang det är mycket folk och man förväntas vara stilla och koncentrerad. Blir bara så ledsen när jag inser att så mycket tid går åt bara genom att försöka hålla nerverna i schack, tid som kunde läggas på uppgiften som jag i sig inte tyckte var svår men tidskrävande. Ja, vet inte vad jag vill med det här, ville mest berätta pga känner mig så otroligt ensam med detta.

      Du är inte ensam, ALLA tycker det är jobbigt och säger de annat ljuger det. Det är en speciell situation men du lär dig! En övning jag brukade göra var att inleda med att blunda och spänna varje del i kroppen för att sedan slappna av. Öronproppar är också bra så du slipper allt bakgrundssurr. /en färdig jurist

      Du är inte ensam! Kan verkligen relatera. <3

      Tycker du ska kontakta högskolans studentvård (eller va de kallar den) och förklara problematiken. De som har diagnoser som exempelvis dyslexi har ju rätt att skriva salstentor i mindre salar med mer tid. Du är ju bara inne på första terminen, du ska inte behöva lida i onödan om det finns hjälp att få. Kanske värt att kolla upp iaf? =)
      Hoppas det blir bättre hur som helst!

      Hej från student på termin 8 på juristprogrammet. Jag tycker också det är jobbigt att skriva salstenta även om det blivit bättre med åren. Brukar ibland gå in på toaletten några minuter i mitten av tentan bara för att andas och för att vara för mig själv. Har fungerat bra för mig för att kunna ladda om lite när det varit riktigt jobbigt!

      Läser du på UU? Där hade jag också första övningstentan för en himla massa år sedan. 🙂 jag tyckte de där stora tentasalarna var hemska, brukade gilla att vara tidig till tentan så man kunde välja en plats som kändes bra på något sätt, gärna långt bak i ett hörn. Öronproppar som någon skrev, så att ljud stängs ute. Kanske hjälper det att gå ut på rökpauserna på stora tentan (om de fortfarande finns) och ta lite luft?

        Haha har det funnits rökpauser på tentor?! 🙂 Vad var det för tentor och hur många timmar var de? De tentor jag skriver är det väldigt noga med toapauser liksom. Antar i och för sig att tentor för jurister kan vara väldigt långa ?

          Haha det var 5 timmars tentor för 30 hp. Tror rökpauserna var kanske 3-4 ggr när folk fick gå ut med tentavakt.

            Tillägg: man fick gå på toa när man ville, toaletterna var ofta inne i själva tentasalen så vakterna hade uppsikt över dem.

      Sök hjälp hos studenthälsan eller psykolog – finns sätt att tackla ångesten på! Du är absolut inte ensam. Hade inte just det problemet själv när jag pluggade men annat och önskar att jag sökt råd och tips från studenthälsan!

    Mannen bredvid mig på tåget fiser i sömnen och det luktar så satans äckligt. Och jag ska sitta bredvid honom i tre timmar. Blir fismarinerad.

      Be att få flytta! Så kan du ju inte ha det!
      //Berith

        Berith!
        Vi saknar dig i Bellainläggen!!!

          Nä hon kan hålla sig borta ?

        Vad är det för negativ inställning Berith?
        Allt är underbart och inspirerande. Fisar kan skapa nya härliga möjligheter!
        Ha en underbar kväll nu!!!
        Det ska jag ha!
        Myyyyyyyys!!!!!

      Upplevde exakt samma sak på Stockholm Open i lördags, fast satt bakom en unge som var fisaren. Man ville spy typ. Och han borde varit gammal nog att veta att man inte gör så, iaf inte bland folk.?

      Härdade dock ut, tennis är ändå tennis.❤

      Skriv en lista med mat som inte är gasbildande och ge honom den när han vaknar. Under tiden kan du spruta lite parfym på en schal eller halsduk och sätt den under din näsa. Spruta lite parfym på stinkaren också när du ändå håller på.

    Väck mig innan du går går.

      ”Väck mig upp” om jag får be

        Bra svengelska, ”väck mig upp”?

        Fan!

      För jag planerar inte att gå solo.

        Väck mig innan du går går.

    Bästa låten att ha på ett bröllop?
    Spelar ingen roll om det är en psalm, ingångslåt, första dansen eller bara en självklarhet på dansgolvet.

      ”But I still havent found what Im looking for…”

        Lol

        It must have been love… Jag var seriöst på ett bröllops där paret hade denna till sin första dans. ?

          Jag var på ett där de spelade you are the reason med callum scott i kyrkan…?

            På begravning?

        Gapskratt!

        Haha Alex Schulman och Katrin hade den!

      Sommarsång ur Frösöblomster.
      Drottningholmsmusiken (ingång)
      Musiken från Stolthet och Fördom (utgång)

        Stolthet och Fördom d.ä. Hoppas jag? ?

          Naturligtvis! BBC-serien. Alla andra versioner är kinaskräp i jämförelse.

      Billi Idols ”White Wedding”.

      Highway to hell…

        Haha kanske därför jag aldrig gott mig ?

          Gift

      Av längtan till dig – Åsa Jinder ❤

      You’re the one that I want från Grease
      Kär & galen – Lotta Engberg
      Älskade ängel – Lillbabs
      All of me – John Legend
      Chariots of fire – Vangelis
      A young summer’s youth – Joel Alme

      Typ. Hade en lista på mina låtar jag ville ha på ”mitt” bröllop. Chariots of fire bara jag måste få in som ingångssång, det är typ mitt enda krav, haha.

      Vi hade Somebody med Depeche Mode samt Utan dina andetag med Kent. Så fint!

        Somebody, ❤

        Utan dina andetag passar INTE på bröllop! Det är ju inte ens en kärlekssång ?

          Haha lite fail kanske. Typ som när min syster valde den där ”jag och min far” med Magnus Uggla på vår pappas begravning. Liksom han sjunger ju om att han försummat sin pappa??

            Handlar det inte om att han inte var där i sista stunden? Att då orkade/vågande han inte vara med?

          Tycker inte heller den passar, för desperat liksom. Men vad handlar den om du menar du?

          Men vad snackar du om? ”Sången om den stora kärleken” (citat av låtskrivaren) är inte en kärlekssång? Nej den handlar inte om barn han hade inga barn på den tiden. Kliché är den däremot.

          Är det inte?? Vad fan är det då?

          Genuin fråga ?

      Eternal Love med Magnus Carlsson.

      How long Will i Love you, av Ellie goulding kanske….

      Jag var på ett bröllop där de spelade Eurovisionintrot när de gick in (den spelas tydligen ofta vid bröllop vid brittiska hovet). Sen spelade de Internationalen när de gick ut ?

      Vi hade Fuck her gently med Tenacious D som ”bröllopsvals”. ?

        Volvo 740, is that you?

      K-Ci&Jojo – All my life

      Hold on we’re going home

      Rascal Flatts – Broken Road

    Jag är lite nojig, har en stor pigmenfläck på mitt lår som är ojämn i kanten. Har haft det i några år. För någon dag sedan läste jag en artikel om en man som fått hudcancer. Eftersom ett tecken på hudcancer är ojämn kant så blev jag lite orolig. Dock så är det ju inte ett födelsemärke och är jämn i färgen… vad tror ni?

      Ring vårdcentralen och boka möte. Du kommer få mycket bättre information från dom som faktiskt kan undersöka det än av oss här. Lycka till, hoppas det inte är någon fara <3

      Om det varit oförändrat länge är det troligtvis ingen fara. Tips, många apotek hjärtat har hudkoll där de fotograferar märket och kollar med en läkare och man får svaret hemskickat. Det brukar vara skyltat på de apotek som har det!

      Kolla så snabbt som möjligt. Jag hade samma sak på armen, det visade sig vara hudcancer. Överlevde tack vare att jag var snabbt ute. Boka tid nu!

        Herregud!

      Kontakta din vårdcentral i morgon bitti.

      Jag hade en ojämn och konstig leverfläck. Ringde direkt till kirurgmottagningen för att kolla om jag inte kunde få en tid för borttagning av den direkt (och slippa gå via VC) och det gick! Visade sig vara ofarlig efter att den skickats på analys.

      Om du har haft den i flera år och den inte har ändrat sig så är det helt ofarligt även om den är lite ojämn i kanten. Lätt att man börjar nojja men det du beskriver låter helt lugnt.

    Tips för att somna så fort som möjligt på kvällen?

      Denna: https://m.youtube.com/watch?v=voIccKhY9Bg

      Jag har haft mkt svårt att somna, men denna hjälper mig.

      Skaffa barn som inte sover på nätterna. När de somnar nästa kväll kommer du garanterat somna… I sådär 20 minuter tills det börjar om igen. Men ändå. Världens bästa 20 minuter.

        Bra svar. Hjälper nog många ?

          Ja jag tänkte att många kanske inte testat just det 🙂

      Gå upp samma tid varje dag, även helger. Helst tidigt, om du vill somna tidigt på kvällen. Rör på dig mycket under dagen.

      Stig upp kl 6 varje morgon ?

      Ha ett separat sovrum och gör inget annat i sängen än att sova! Inget läsa, inget scrolla, absolut ingen tv. Kanske lite sex, men inte för vilt.
      Skoja. Men ”bara sov i sovrummet”-tipset är grymt. Har ändrat mitt liv sedan jag fick 2:an jag skrev om längre ner ??

        Det är så rätt!

      Fråga din läkare om Melatonin. Det är ett natureget hormon som vi människor själva producerar och är inte heller beroendeframkallande som många andra sömnmediciner. Melatoninet har gjort att att jag somnar lättare, sover bättre, har lättare för att vakna på morgonen och känner mig mer utvilad utvilad.

        +1 på melatonin.
        Pallar du inte gå till läkaren (samt betala 800 spänn) så går det att köpa receptfritt på alla apotek i Europa, så passa på du ska resa!

          Har för mig att jag köpte från Finland nu senast. Där går det att köpa över disk på apoteken.

            Familjeapoteket från Finland är lagligt tror dom har det. Så det är inget bluffapotek.

              Kollade där nu = får absolut bli köp därifrån. Tack!

            Får man inte köpa det receptfritt i Sverige??
            Har sett det i vanliga mataffärer här i Finland ju.. (inga höga doser då men ändå)

          Går väl beställa från internationella Sephora eller liknande? Beautysleep tror jag deras melatoninburkar heter.

      Läs Bellas blogg. Snark!

        ?

      Räkna baklänges från 300! Kommer aldrig längre än till 250 ?

        Räkna baklänges från 1,5 miljoner till 200 000 går också bra.

          Hahahahaha

      Magnesium och zink ??

      Haha roligt att jag får reklam för en artikel på Loppi ”10 bästa tipsen som får nattningen att fungera” precis ovanför din kommentar ?
      Om du också har den, klicka?

    För några veckor sen var det någon som B skrev här: SD ogillar inte invandrare i sig. Har du som skrev, eller någon annan som håller med, lust att utveckla.

      Står ju på deras hemsida.
      ”Vi välkomnar den som bidrar till vårt samhälle, som följer våra lagar och respekterar våra seder.” = en majoritet av invandrare.
      Eller som Jimmie Åkesson beskrev det i ett Almedalstal. Konfliktlinjen går idag inte mellan svenskar och invandrare. Den går mellan dem som bygger bilar – och dem som bränner dem.
      (1 gen invandrare som röstat SD i snart tio år)

        Ok, men SDs ”tidigare” hållning att alla utomeuropeiska invandrare bör skickas tillbaka till sina ursprungsländer, är den som bortblåst? Vet du när de tog bort denna ståndpunkt från deras partiprogram?

        Får jag fråga från vilken världsdel du är invandrare? En annan kanske privat fråga är om du känner känner dig bekväm med att du och dina barn inte är lika inför lagen som andra svenskar och att ni döms med en helt annan straffskala?

          Självklart är vi helt lika inför lagen, det är alla svenska medborgare.
          Vet inte när SD tyckte att alla utomeuropeiska invandrare skulle skickas tillbaka, det gjorde de inte inför valet 2010 när jag började läsa om dem. Då gick de till val på ”en begränsning av asyl- och anhöriginvandringen till en nivå som den i våra grannländer Danmark och Finland” enligt deras valmanifest från 2010. Knappast särskilt extremt med andra ord.

      Åkesson visar ju inget som helst stöd eller intresse för utlänningar…

      Inte jag som skrev, men en anledning att föredra SD är att Sverige kanske var en aningens godtrogna och naiva hur vi skötte massinvandringen från Ca 2015 och framåt.
      Hur vårat välfärdssystem inte klarat av den stora mängden människor som kostar mer än de bidrar med.
      Människor som aldrig kommer komma ut i arbetslivet, utanförskap och stora kulturkrockar hur vi lever våra liv.
      Det har inget att göra med bättre el sämre människor på individnivå.
      Sen är jag tveksam till SD överlag, men tycker faktiskt Jimmie Åkesson är en bra politiker.

        +1

        Men människor som aldrig kommer ut i arbetsliv och utanförskap, är invandring orsak/verkan eller främlingsfientlighet/diskriminering? Om det sista är vad gör SD för att öppna upp arbetsmarknaden och främja invandrares förutsättningar att komma in på arbetsmarknaden?
        Du skriver att det inte har att göra med invandrare på individnivå, men deras politik påverkar ju människor på individnivå.

          Om du inte har den kompetens som efterfrågas i ett välutvecklat land som Sverige, du är kanske till och med analfabet, vilka jobb kan man då ta. Och hur många sådana jobb finns det utrymme för?

            Det finns väl mängder av ställen man kan jobba på utan att kunna skriva/läsa? Målare, snickare, bilmekaniker, jobba på tvätteri eller golvet på Volvo, diskare, städare, en sån där som byter ut kullerstenar…

        Men när det gäller flyktingar, är inte A och O att vi räddar deras liv, och att de kommer ut i samhället och bidrar en bonus? Om vi tänker på de judiska och finska flyktingar vi skyddade under ww2, är inte varje liv vi räddare en vinst i sig medan huruvida de blev produktiva i samhället eller inte oväsentligt?

          Det beror ju på vilket samhälle du vill leva i. Sen är ju också långt ifrån alla flyktingar från krig. Bara kolla på de ensamkommande där majoriteten har bott och är uppvuxna i Iran.
          Ska vi Svenska skattebetalare bli alla världens fattiga medborgares socialkontor samtidigt som våran egen välfärd sakta men säkert raseras tycker du?

            Ens liv kan vara i fara även om man inte lever i krig. Tex om man tillhör en utsatt och förföljd minoritet. Många afghanska unga män som levde som flyktingar i Iran levde tex under ultimatum att antingen skickas till Syrien eller Jemen för att kriga eller skickas tillbaka till Afghanistan. För många var det bara olika sätt att dö. Andra, som tex Iranier eller kineser lever inte i krig men kan tvingas fly för att de deltagit i politiska aktioner eller brutit mot någon sjuk lag och riskerar dödsstraff. För dem är det inte alltid säkert att fly till ett närområde. Dessutom finns ju redan de allra flesta flyktingar i närområden, närområden som inte heller kan ta hur mycket som helst och nörområden som inte alltid är säkra.

              2% av de ensamkommande som uppgivit att dom bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den Iranska krigsmakten så skulle inte säga att det är särskilt många.

                78% av dom har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket och saknade därför asylrätt i Sverige.
                Jag varken tvivlar på att dom har haft ett dåligt liv, eller klandrar dom för att dom försöker.
                Problemet är bara att det finns över 700 miljoner människor i världen som lever i extrem fattigdom.
                Ska vi kunna hjälpa så många som möjligt så är inte det bästa sättet att ta dom hit.

          Vill man rädda så många flyktingar som möjligt ska man fokusera på hjälp i närområdet. Att hjälpa ett fåtal här är fruktansvärt ineffektivt.

          De flesta som kommer till Sverige flyr inte från krig. De flyr från fattigdom och hoppas på att få bidrag om de inte får ett jobb. Unga män som borde bygga upp sitt eget land.

      fast vad åkesson än säger är det ju klart han gör det för att inte kickas helt ur den politiska sfären. Zlatan varken kostar skattebetalarna och är vad man skulle säga ”anpassad”, och representerar sverige väl, ändå anser inte åkesson att han kan räknas som svensk på grund av hans ”beteende och kroppsspråk”. Läs deras politikprogram, där pratar de om en ”nedärvd essens” = svenskhet, något som du aldrig kan bli hur väl du än anpassar dig och hur mycket skatt du än betalar.

    Månadsvikariat, check på den då! Firar med lax med creme fraishe röra (eller kräm fräs som jag läste igår, lol), rödlök, feta ost, toppad med ädelost. Serveras med ris och kokta grönsaker ✌️? Så jävla gött. Ha de bra alla!

      Det här låter väldigt mycket som dagliga Facebook-statusar vissa typer av människor lägger upp. ”Hej idag var jag och handlade och sen på vägen hem såg jag en katt!”

        Ja så jäkla gulligt! Heja alla som vill dela med sig!

        Bara skrolla förbi annars om du inte vill läsa typiska FB statusar ? jag har inte ens FB längre.

      Crème fraîche, por favor. Grattis till vikariatet!

      Desamma?

    Hur fick du förstahandskontrakt? Samt hur lång tid tog det från att du började söka tills du fick tag i ett?

      Känns som att du borde vara lite mer specifik. Letar du lägenhet i Stockholm eller svarvarböle liksom? Tror kötiden kan skilja sig enormt.

      Fick stå i kö i 7 år! Långa köer som utestänger många från hyresrättmarknaden är en mycket tråkig konsekvens av den svenska hyresregleringen (till eventuella språkpoliser: ja jag vet att det korrekta är att benämna det för brukvärdessystemet med förhandlade hyror – men i praktiken är det samma som en hyresreglering).

        För den som har pengar är köerna till nyproduktion kortare. Ingen hyresreglering där.

          Jo kortare köer, men det är också hyresreglering. Men en annan typ, som är friare. Kallas ”presumtionshyror”.

      Stod i bostadskö i 7 år innan jag fick en svindyr nyproducerad liten 2:a. Förhala tiden med att vara en lyxunge och bo hemma, vara en lyxunge och res eller var en helt vanlig unge och plugga i en annan stad med bostadsgaranti. Ingen idé att vilja växa upp och ha eget innan man är 27 i Stockholm.

        27?? Wow.
        (Jo jag bor i Stockholm).
        Att plugga och bo i en annan stad, då har man ju flyttt hemifrån, har eget och ”växt upp”.

      Separerade från min man, ringde runt och skickade ut mail till olika företag. Efter två månader fick jag napp hos Riksbyggen, de hade ingen kö på den tiden. Har aldrig haft svårt att få lägenhet, bor i en stad med ca 100000 invånare.

      Jag stod i kö tre år. Fick en lägenhet en månad efter att jag bestämt mig för att flytta.

      I sthlms kö efter 5år. Etta på 6500, upp på 7500 nu såhär 4 år senare. Nyproduktion.

      Stod i kö i tre år, om ens det, fick nyrenoverad lägenhet mitt i stan. Men det är inte största staden, dock ska det tydligen vara svårt med lägenheter så jag antar att jag bara hade tur. Började dock inte titta seriöst efter lägenheter förrän efter 2.5 år, anmälde intresse på tre stycken och den första jag anmälde att jag ville ha, den fick jag.

      Här är 10 års flyttar:
      Var inneboende hos vän, men hon skulle bli sambo så blev utkickad. Hittade svart andrahandskontrakt via Blocket. Hörde att en granne skulle hyra ut lagligt i andrahand och fick det kontraktet. Flyttade ihop med en pojkvän som fick förstahandskontrakt genom att sätta in 50 000 kr på Akelius Spar (vet ej om detta system finns kvar?). Separerade och han var snäll och gav mig kontraktet. Jag bytte till en mindre lägenhet i samma område. Vid det laget hade jag stått i kö i 8 år hos kommunala hyresbolaget och valde att ta en trevlig 3a när jag och kul men flyttade ihop. Så ja, det var en del meck och en del tur som avgjorde. Efter att vännen kickat ut mig var jag väldigt nära att bli hemlös. Tycker det är hemskt det ska vara så svårt att få kontrakt. :/

      5 veckor. Jag ringde varje vecka och presenterade mig och ställde dum fråga för att de skulle minnas mitt namn. Kanske funkade det, eller så var det slumpen.

      Köpte svart.

      Ställde mig i bostadskön som 18 åring, fick första hand i Odenplan en liten etta inom ett ynka år! Hade himla mycket flyt och är SÅ tacksam varje dag att få bo i stan!!

      Bostadskön har en ungdomskö där lägenheterna går efter ålder, min var då självklart en 18-års lägenhet men får behålla hur länge jag vill. Lycka till med sökande! 🙂

      13 år men i ett fint område. Andra områden har kortare kötid.

      Fick lägenhet genom jobbet. De ordnade en när jag flyttade till annan ort. Så från att jag tackade ja till jobb och jag flyttade 3 veckor.

    Har en fråga om Löwengrip. Helt plötsligt hurrar alla här över att luftslottet rasat, men jag förstår inte vad det är som kommit fram riktigt? Hon har bestämt sig för att sälja huset. Och usa verkar inte bli av. Men mer då? Vad har jag missat? Känns som alla hoppas så mycket på att hon ska bli fattig att man börjar dra slutsatser därefter…

      Jag tror det faktum att Bella öppnar upp på sättet hon gör är för att leda bort fokus från vad som faktiskt hänt, istället pratar folk endast om följderna – sälja huset, USA satsningen ställs in etc

        Vad kan ha hänt?

          Har det hänt något? 20:19 = Bellsan själv, ganska genomskinligt.

            Hahaha nej jag är inte Bellsan! Jag är en av dom som hoppas på att luftslottet rasat men känner att jag inte riktigt vet vad jag ska jubla över ännu…?

          Antagligen är det väl att kostnaderna har varit betydligt större än intäkterna, men det är märkligt att de inte tog höjd för det vid budgetering och att det går från 100 till 0 på det sätt som det gjort. Blev för övrigt ganska provocerad av Bellas senaste inlägg där hon pratar om att hon ville ha en nystart i USA pga för känd här? Det är ju hennes kändisskap som alla hennes bolag bygger på.

            Jo men det har man kunnat räkna ut, att inkomster och utgifter inte följts åt.
            Men om det är något annat som du skrev, som hon vill skingra fokuset från.
            Tror det ligger en och annan begraven hund här…

              Precis, det jag menar är att jag har svårt att tro att det bara handlar om väldigt dålig budgetering

      En person ska sälja sitt hus, som förvisso har lån upp till taknocken, för ca 30 miljoner.

      En annan person verkar ha löst sina nästan 35 miljoner i skulder.

      Allt inom samma månad.

        En annan person…H?

          Om jag förstår det rätt, men det är som vanligt inte helt klart vad han menar med det han postar.

            Nääääe, du skojar!
            Tycker inte om uttrycket ”poppa popcorn” men nu ska jag poppa rejält!
            Camilla, du är väl där och luskar hoppas jag ?

            Whaaaaaaat? Var på hans insta antyds detta?

            Bra förlikning. Betalning för tystnad?

        Visst är det ett märkligt sammanträffande. Och underligt underhållande.

          Eller hur! 🙂

          Ett annat sammanträffande som bara dök upp i bloggen från det blå var hennes stora sorg som firade årsdag precis innan detta postades från H. En vädjan om att mjukna? Lägligt placerad manipulation?

          Kommer vi någonsin få veta? 😉

            Så mycket skumt!
            Väldigt märkligt sammanträffande med 30 och 35 miljoner.
            Penningtvätt??? ?

    Skall A & A Schulman sälja sin lägenhet?

      Undrar också! Hade tänkt fråga er här inne! Så nyfiken efter Amandas story ?

      Dom har ju pratat i sina poddar om det typ hela sommaren, att dom bestämt sig för att flytta.

      De flyttar ju vartannat år så mig förvånar det inte

    Favoritkaraktär i amerikanska The Office? Och varför?

      Dwight för han e sneaky. Michael för underbara kommentarer. Själv då?

      Michael Scott
      Dwight
      Jim
      Holly

      Det behövs ingen närmre förklaring.

      Vem tittar ens på det ?

        Många! Älskar The Office US. Kolla så kanske du ändrar åsikt.

      Dwight för han är roligast och Kevin för att han är lite gullig plus att jag känner igen mig lite i honom 😀

      Jag kan inte välja. De är sådana karaktärer allihopa ?

    Isabella skriver att hon behövde usa för att få vara anonym. Serri. Hon tar sig själv på alldeles för stort allvar. Om hon slutade blogga, gjorde sina andra konton privata och skaffade ett vanligt jobb hade det tagit några månader sen hade folk glömt henne. Hon pratas om för att hon själv skapar saker att prata om.

    Hur många gånger kan en 4-åring lyssna på ”let it go” på repeat?

      ”Men oj kära barn, nu gick den sönder. Vad trist, men se en film på tv istället. Vill du ha glass eller godis till?”

        Hehe min 4-åring är smartare än så. Spotify kan inte gå sönder ?

          Hahaha! Oändligt många gånger. Spela den på olika språk.

            Har jag inte ens tänkt på… gaah…

        Haha, om det vore så väl! Som nedan skrev, Spotify kan inte gå sönder, YouTube finns…im lost

          Youtube är stängt hos oss! Rätt ofta faktiskt! Himla tråkigt tycker vi alla när 4åringen är sugen på att se japaner sätta ihop lego för 666422 gången idag ?

            Omg har Youtube öppettider. Det aka jag berätta för min treåring som kan titta på cars and colors i timmar.

          Stäng av mobildata och dra ut sladden till wifi:t. ”Nej vad tråkigt, internet verkar vara nere. Vi får visst göra något annat”

        Haha exakt man får styra upp det ?

      Tills öronen blöder och typ 57 veckor till.

      2547000 gånger.

      Min fyraåring lyssnar på I’m Blue med Eiffel 65 på repeat, vet inte vad som är värre ? Dock slutar internet fungera hemma ibland ?

    Har ett problem. Blev dumpad för ett par månader sedan. Vi umgås fortfarande. Jag är kär i honom och han påstår att han är kär i mig. Vi har gudomligt sex. Han vill inte ha något förhållande just nu. I helgen ska han träffa en tjej. Säger att han inte tänker ligga med henne men man vet ju själv hur det blir. Detta gör så ont, förstår inte varför han måste träffa henne? Hur hanterar jag situationen?

      Sluta träffa honom, för din egen skull. Ta en paus 🙂 tillåt dig att vara heartbroken, det varar inte i evighet.

      Sluta träffa honom om du inte mår bra av att han träffar andra.

      Åh! Fyfan vad jobbigt. Kärlek kan verkligen göra ont. Men vet du vad – du vill inte vara med någon som påstår att han är kär i dig men ändå inte vill vara i ett förhållande och istället träffa en annan tjej. Vem gör det?! Sjukt drygt. Tycker han beter sig extremt dåligt mot dig. Hur du hanterar det? Klipp alla band med honom. Det är sjukt jäkla svårt men du förtjänar någon som är kär i dig som OCKSÅ vill vara tillsammans med dig och som inte vill träffa någon annan. All tid du lägger på denna kille är slöseri med tid, för han är inget att satsa på med tanke på hans agerande. Heja dig!! Du fixar detta!!

        Håller fullständigt med. Han stampar ju på dig! Önskar du kunde se det själv. Varför ska alla runt omkring alltid se allting så självklart och själv ser man det inte fören långt mycket senare!? Du behöver klippa allt med honom och gå vidare.

      He’s just not that into you. Släpp honom och gå vidare! Inget är så härligt som besvarad kärlek.

      Ödsla inte din tid och dina känslor på honom! Han är inte kär i dig, skulle det vara så skulle han vilja vara din pojkvän och inte träffa andra. Du kommer bara bli stressad och nedstämd av att fortsätta din relation med honom.
      Detta är extremt svårt men försök att sluta höra av dig till honom och sluta tänk på vad han gör eller inte gör. Umgås istället med vänner och gå ut och ha roligt, gör som han gör träffa andra:-) Du kommer inte ångra dig och efter hand se honom för den fräcka skithög han är!

        Måste kännas fruktansvärt, all kärlek till dig❤

      Gå vidare.
      Det är ju vad han gör.

      Du behöver break it down. Han dumpade dig. Han vill inte vara tillsammans med dig. Han vill och kommer träffa andra. Han kommer ligga med andra även om det kanske inte blir den där tjejen. Fråga dig själv varför du tror att du tycker du har rätt att veta vilka han ligger med, han är inte din kille längre. Han vill bara ha dig som reserv när han inte har någon annan att tömma i. Han verkar väldigt säker på att du och din kropp alltid kommer finnas där.
      Du behöver försöka inte ha kontakt i en dag, om du får återfall så får du försöka slå rekordet på dagar ni inte haft kontakt på tills nästa gång, osv. Det bästa vore att gå cold turkey. Blocka hans nummer, blocka honom på alla sociala medier. Lycka till! Det är grymt svårt men en dag kommer du se tillbaka på detta och knappt förstå hur du kunde känna så som du gör nu.

    brukar kolla på tunnelbanans tv serie. hur pallar man att vara ordningsvakt? heder åt dom

      Dom e svin som inte kom in på polishögskolan och får nöja sig med ordningsvakt, thats how

        Tröttaste argumentet någonsin.

        Vad jobbar du själv med eftersom du föraktar denna yrkesgrupp så hårt?

      Man är väl ordningsvakt för att kunna ta ut all sin inre vrede och frustration genom övervåld och maktmissbruk?

        Tror verkligen inte att du vill vistas i kollektivtrafiken utan ordningsvakter.

          Nej men det var ett svar på hur de står ut med sitt jobb.

      De får bra betalt ^^ Min man jobba en sväng i tunnelbanan och folk är helt tappade. Men han berätta även om vissa han vägra jobba med då de är hetsiga och vill ”brottas”. Tror på riktigt att det är 50% bra, 50% idioter av alla ordningsvakter. De behöver göra ”utbildningen” längre och hårdare krav för just nu kan vilken jäkla stolle som helst bli ordningsvakt och så kan det inte vara.

      Iofs inte sett serien men är det ett representerande urval av deras dag som kommer med då? Svimmade på tunnelbanan en vardagsförmiddag och blev hjälpt av massa ordningsvakter, som hävdade att det var ganska stor del av deras sysselsättning att hjälpa till med sånt. Men det blir det kanske inte så bra teve av :p

    Någon mer än jag som plötsligt fått varenda reklamutrymme på denna blogg fyllt med reklam för modette, allt för föräldrar och bröllopstorget? Saknar nästan all spelreklam …

      Haha samma här blir provocerad! ”Gravida kändisar som ska få barn 2019” kräks så puttinuttigt

        Tycker den är onödigt dubbel.. Skulle va mer intressant med en lista med gravida kändisar som INTE väntar barn. Spännande hur det går till liksom.

      Jag börjar få reklam för något akvariehus ute på Lidingö som måste säljas snabbt som bara den.

    Förstår inte ”editen” på inlägget om att blondinbella ska sälja sitt hus? Kan någon förklara vad editen betyder?

      Att det är text som inte fanns med när jag först publicerade inlägget, utan den tillkom i efterhand.

        Oooo direkt svar från camcam! ??

    alltid undrat en sak… ni med glasögon, hur gör ni under sex?
    tar ni av glasögonen? byter till linser? har dem på? och är det annorlunda beroende på om ni är i förhållande eller kanske har ons?

      Nej jag tar alltid av dom. Oavsett relation till den jag har sex med. Är inte blind utan dom så jag lyckas hitta dit jag ska även utan dom??

      Jag sätter tejp över bågen vid örat på båda sidor, så lossnar de inte! Beroende på vilka preferenser du har kan man sätta på mer eller mindre tejp.

        Så gör jag också, trodde jag var ensam om det.

        Jag har supersvårt att avgöra om detta är ett skämt eller inte? Det låter som ett skämt, men jag vill att det ska vara sant…

          Haha, satt precis och klura på detsamma.

            Vi kan ju göra en Bloggbevaknings-version av Would I Lie To You?!

              Deal

              Vad är detta ”would I lie to you”? Förmodligen något jag missat, men förklara gärna – blir nyfiken

                Alltså det är fantastiskt om ni faktiskt tejpar glasögonen…vilken kreativ lösning, blev bara ställd för jag hade absolut inte ens tänkt tanken. Men hey; funkar det så fortsätt med det 🙂

                Det är ett brittiskt panelprogram där en gäst får säga ett påstående och så är det upp till det andra laget att genom frågor försöka ta reda på om det är sant eller inte. Jag rekommenderar dig att kolla på Youtube något av alla klipp med Bob Mortimer. Han har helt fantastiska historier, bland annat om hur han är sin egen tandläkare.

                  Låter roligt – ska kolla! Och som svar: maskeringstejp tycker jag funkar bäst. Annan tejp gör ont att dra av när det fastnar lite hår

                    Varför behåller du dem på? Blir de inte immiga eller kanske t.o.m. kladdiga beroende på var du är med huvudet?

                  Eller på SVT med svenska komiker, Tror du jag ljuger? ?

                    Ja… det var outhärdligt i jämförelse.

          Ska vi starta en lista på alla med glasögon som kan tänka sig att tejpa fast sina glasögon och ligga med dig??

        Så ni tänker ”åh nu kanske jag snart skall få ligga” och drar ut pyssellådan för att riva av två bitar tejp, för att sedan gå till badrumsspegeln och tejpar fast dem? Har så svårt att förstå hur det fungerar. Vad gör ni med den andra tejpbiten medans ni grejar med den första? Eller tar ni en lång som ni sedan klipper av med den närliggande nagelsaxen?

          ”Vad gör ni med den andra tejpbiten medans ni grejar med den första?” Sannolikt klipper av en i taget, alt fäster på en kant av något slag om du nu vill klippa/riva av båda samtidigt. Det blir liksom ingen helt ny tejphantering bara för att det är i en kontext som är ny för dig. Sedan låter avbrottet inte mycket mer omständligt än att sätta på en kondom med lite vana, dem respektive. Jag hade rivit av en, satt på handloven eller nåt och sen den andra och fäst den och sen fäst den första.

            Varför inte bara ta av dom? Eller ser du dunderdåligt utan?

            (Vet fortfarande inte om ni är seriösa…)

        Hahahaha!!!! Ser rullen med silvertejp framför mig!!!

      Vänta..blundar ni inte när ni har sex?

        Kudde över ansiktet fungerar lika bra.

          Doggystyle fungerar alltid.

      Tar av om jag väl använder dem. Tycker det är jobbigt nog att ha dem på och kyssa någon, tar dock inte av dem då.

        Ja, mycket lättare att bara ta av än att rengöra flottiga glas senare.

      Haha tar av dem, annars är de i vägen och stöter emot killens ansikte och så. 😛 Ser inte så dåligt att jag börjar hångla med en kudde liksom…

    Funderar på att plugga till medicinsk sekreterare men då ska det ju vara värt lönen.. är lönen så kass som det verkar???

      Verkar usel

      Runt 30 000 tjänar min kompis i mellanstor stad. Hon verkar älska sitt jobb och har inte gnällt på sin lön till mig.

        Tack för svar!!! det var runt den lönen jag hoppades! När man söker på medicinsk sekreterare och lön är det mkt lägre belopp!
        Vill ju inte tjäna mindre än vad jag har idag ifall jag pluggat vidare.

          Ligger på 28-31000 ca i Stockholm. Mycket lägre i andra delar av Sverige.

      Jag gick ut utbildningen 2015 och arbetar i Skåne. Är strax över 30 år och har 26000 kr i lön. Du får själv avgöra om det är skitkasst, jag tar inte illa upp. 😉 Jag jobbade med annat förr där jag nog hade tjänat kanske 31000 kr om jag varit kvar, men var stressad och på gränsen till utbränd jämt. Med detta jobb trivs jag verkligen jättebra. Har inget emot måndagar och behöver aldrig gråta av stress m.m. Dock är det trots allt inom vården man jobbar så man får akta sig för jävliga ställen med mycket stress och galna chefer. 😉 De flesta av mina kollegor tycker mycket om sitt jobb.

        Tack så mycket för svar!!!?

      Beror på vem man frågar, men de nyutexade medicinska sekreterarna som söker jobb i Sthlm nu begär en lön på minst 30 000. Sen ska man nog inte räkna med en jättebra löneutveckling eftersom de stackars satarna som inte bytt arbetsgivare det senaste året ska komma ikapp. Detta kanske ger sig om ett par år.

        Tack precis det jag undrade! ?

    Min bästa kompis har ändrat sin personlighet pga sin kille. Värderingar, sätt att vara osv är förändrat. Hon är inte längre den hon var. Hon har blivit….honom. Vad ska jag göra? Vad händer med vår relation? Jag saknar min vän men antar att jag inte kan ”vinna” över honom.

      Med ”vinna” menar jag att han fått sitt fäste kring henne eftersom hon blivit som han helt och hållet. Hon ser upp till honom och vill vara som han men jag tycker han har dåliga värderingar och dåligt inflytande på henne.

      Prata med henne? Berätta det för henne, och visar det sig att hon faktiskt tycker si/så så kanske ni har vuxit ifrån varandra. Man växer olika i olika människors sällskap 🙂

      Har en nära kompis som gjort så med samtliga av sina killar. Sen har det alltid tagit slut och hon har stått där. Tycker synd om henne men blir också så irriterad. Fattar att det till viss del sker någon slags sammansmältning i parrelationer men att göra avkall på sina egna intressen, låna ut stora summor pengar och annat som gör att ens eget liv blir lidande är bara onödigt och fel. Har hintat om detta till min vän och börjat markera när jag tycker snubbarna hon träffat börjat ta mer än de ger men i slutändan är det ju hon som väljer. Man kan inte tvinga någon att göra slut eller förändra sig. Det är nog bara att inse att hon gör som hon vill

        Det är lite samma i det här fallet, att det t ganska destruktiva förhållningssätt som hon anammar. Hon går liksom bakåt i utvecklingen. Från att ha varit en sund och stabil tjej har hon anammat hans destruktiva ”fritidsintressen” och dömande attityd och åsikter och tänker inte ens själv längre. Känns så sorgligt. Det är fan lika jobbigt som när det tar slut med en pojkvän och det känns som personen dött för att den inte längre finns i ens liv.

      Hade en sån kompis, alltså hon förvandlades till honom. Synd bara att han var en sån skit som dessutom behandlade henne som skit och hade helt sjuka värderingar. Hans favoritgrej var att prata om hur sjuka och äckliga homosexuella och muslimer var, och hon som varit den underbaraste människan som alltid förespråkat folks lika värde började plötsligt säga typ usch bögar är så äckliga och andra konstiga saker. Jag var helt chockad. har VÄLDIGT svårt för människor som inte är sin egen person när de är kära i någon. Vi var bästa vänner i 18 år men det i samband med att hennes man tog mig mellan benen och flera grejer till gjorde att jag valde att avsluta relationen.

        Det är typ samma jargong i den här relationen. Så ledsamt att förlora sin vän till en skit.
        Din kompis snubbe låter inte helt frisk med tanke på det sista du skrev. Förstår att du avslutade den relationen!

    Faan är det bara jag som kommer åt svara-knappen h.e.la tiden!? Blir tokig!

      Jag med men började scrolla med vänsterhanden istället!!! Så skönt

      Jag med!!

    En unge på mitt barns förskola sa till mitt barn att jag är ful. Jag blir skitsur! Kommer att ge hen Onda ögat nästa gång jag ser hen.

      Barn är barn…

        Barn behöver uppfostran, och det sker i hemmet.

      Jävla unge! Skulle också blivit sur. Hade ögat föräldrarna också.

      Suck, ungar! Har lärt mina barn att man inte kommenterar andras kroppar. Önskar alla föräldrar kunde göra detsamma!

      Berätta för ungen att den också är ful.

        +1

        Moget! ?

      Hahh onda ögat brukar jag också ge!! Dock till barn som är taskiga mot mina ?

      Kanske var sant? Barn är lite för ärliga ibland.

      PS. Kan en förälder se att deras eget barn är fult eller ger kärleken ett rosa skimmer?

      Förlåt men hahhahah. Påminner om när jag jobbade på ett Ica maxi där det fanns minihus där föräldrar lämnar sina barn medan de handlar. Hur som haver, jag och en annan tjej står där inne och ett barn säger till henne ”va ful du är” och går sedan och leker vidare. Kollegan vänder sig till mig och skratta lite generat och ba vafan. Men ungen hade ju rätt, hon var verkligen ful, barn säger ju oftast sanningen ofiltrerat. 😉 Som mitt barn som låg på min mage tidigare ikväll och sa ”mammas mage mjuk och stor”. LOL höll på att svara att de e ju ditt fel men det gjorde jag inte ^^

        haha du är ju en av de fulare kvinnorna i sverige.. herre

      Från barn och dårar skola man höra sanningen …

      Rita den i ansiktet.

      Äsch du är vuxen. Försök ta det lugnt. Kan ju vara ett barn som annars är jättefint/bra för/ mot ditt barn. Nån gång kanske det barnet är kärvänligt o säger oh vad fin hen är. Barn behöver tydliga vuxna o tillsägelser på plats. Inte dramatiska skammande skumma vuxna som kanske ger konstiga blickar. Bete dig vuxet. Släpp o gå vidare. Om ditt barn tar upp det så säg sakligt. Så får man ju inte säga punkt. Inte ojojoj nu blev jag ledsen bl a bla bla… Alla kan inte tycka man är fin o vad det barnet hade för preferenser vet vi ju inte. Kanske gul tröja är ful. Kanske testar använda laddade ord o får se folks reaktioner (testar o lär sig det sociala) se det barnet som en korkad liten rumpnisse som inte är torr bakom öronen. Helt enkelt. Eller följ impulsen o ryck ungen i örat o skrik – FUL KAN DU VARA SJÄLV ???

      Prova med en rapp liten armbåge när du passerar förbi nästa gång, kommer skapa bra humör för dig resten av dagen.

      Bästa svaret på det, oavsett vem som säger det, är att med ett brett leende säga: ”Tack det samma!”

    Stor suck och en stor container att kräkas i!
    Besökte Pingis Hadenius IG-sida och jeezzz va tillrättalagt allting verkar vara.
    Och så ska man givetvis lägga till en hel del floskler på engelska för säkerhetsskull!
    Kräks, någon som har en container?

      Ser inte allas liv ut så där?

        Eeh, näe…gör ditt det?

          Ja, oh ja. Ända till väckarklockan ringer.

    Vad kul med ph i kväll. Vem åker ut. Jag hoppas egot gör det. ok kanske inte snällt men det blir nog inte han. Nina är väll säker. Ja det blir spännande.

      Hoppas att Jesper drar, hans attityd och personlighet är VIDRIG!

        Ja ut med dvärgk#ken. Största lilla tönten jag har sett.

    Jag är kluven. Vet ni vad ni vill bli när ni är blir stora? Jag är idag 30 år och är inne på min andra universitetsutbildning, termin 5 av 6 på sjuksköterskeprogrammet. Yrket i sig är roligt och jag gillar när det är varierande och händer mycket. Men jag har även fått erfara baksidan med yrket, stressen, att ständigt känna att man inte gör tillräckligt och rädslan för att bli utbränd. Detta gör att jag börjar tveka på mitt yrkesval…. så pass att jag funderar om några år kan tänka mig en 3e utbildning. Är det galet? Vad tycker ni om att skola om sig när man är 30+?

      TILLÄGG: Den 3e utbildningen är ett yrke som hela tiden har återkommit i mitt huvud under flera år och nu känns det lite som att va fan har jag gjort!

        Men åh! Jag känner exakt samma!
        Utbildade mig i sex år och har nu jobbat som det i tre år, men känner så starkt att jag vill bli lärare istället… Mitt problem är att jag har väldigt lite CSN kvar att plocka ut så jag måste jobba halvtid och läsa på distans 100% men åka till Gävle (suuuuperlångt bort för mig) typ en gång i månaden och bo där i tre dagar.. Har en liten kille hemma på två år och utbildningen håller på i fyra så jag är också kluven – men har nog ändå bestämt mig för att försöka ändå, till nästa höst. Du borde också göra det! 30 år är väl ändå ingenting 🙂 och man måste följa sitt hjärta! Känns det fel och tråkigt har du ändå två utbildningar att luta dig tillbaka mot 🙂

          Åh vad skönt att höra att man inte är ensam! Jag tycker du ska köra på utbildningen! Man måste ju följa sitt hjärta! 🙂 Jag kommer behöva arbeta ett par år för att kunna spara pengar så att jag kan leva under tiden jag pluggar… Vi fixar detta! Vad är det för utbildningar du har läst? Jag har läst en byggnadsteknisk utbildning och nu ssk. Heeeelt olika yrken och den 3e är ytterligare en 😉 Skönt att veta att man inte är ensam!

            Jag är kommunikatör i botten men inriktade mig på webb- och grafisk design när grundutbildningen var klar, så ”egentligen” har jag väl typ två utbildningar jag med, bara att de hängde ihop väldigt bra ? Har flera vänner som jobbar som ssk/usk och det jag tycker verkar så härligt med yrket (förutom att man hjälper människor såklart) är att det går att ”hoppa” mellan olika ställen och få testa på olika saker. En av mina vänner jobbar på ett sjukhem för dementa, en på akuten, en på gyn och flera i hemvården och alla verkar ha helt olika jobb och arbetsuppgifter. Det känns som ett kul och varierande jobb. Sen VET jag att de jobbar så sjukt mycket och går på knäna men det är en annan diskussion! Det jag ville komma fram till var att du kanske kommer hitta just rätt ställe och trivas superbra när du väl börjar jobba ? Annars som sagt, jobba några år och sen tillbaka till skolan! Nu är jag peppad på att söka till hösten igen! ?

          Gör det! I synnerhet om du har pluggat innan är lärarutbildningen himla slapp, du klarar det galant.

          Funderar också på att skola om mig till lärare… men är inte så lockad av att vara utan pengar i 1-5 år (beroende på om jag kör KPU eller ämneslärarprogram). Kan Teach for Sweden vara ett alternativ?

            Håller med, känns tråkigt att pengar ska vara det som håller en tillbaka.. Jag tror på KPU, verkar toppen! Vad jag har hört och läst iallafall ?

            Jag har planer på grundskola och då köra igenom hela programmet men på distans och jobba samtidigt, man kan ju alltid försöka ?

            Missade ju det jag skulle skriva… Teach for Sweden? Berätta mer! ??

        ”det lite som att va fan har jag gjort!”

        Ja, va faan gör du?
        Ut i arbetslivet och dra ditt strå till stacken, du är ingen vilsen liten tonåringen längre.

      Oj men du ska inte prova att jobba ett tag och sen se om du vill utbilda dig vidare? Är själv ssk (numera barnmorska) och känner att visst yrket har många nackdelar men haft otroligt kul och lärorika ”hundår” inom vården, träffat många fina kollegor och vänner. Plus du kan typ jobba på mottagning eller läkemedelsbolag om du inte pallar stressen inom akutsjukvården. Har du ens csn till den 3:e utb? Jag menar mer att det kan ju vara värt att testa innan du spolar 2,5 års universitetsstudier i toan..

        Hej Barnmorska!
        Jodå det är tanken, att jag ska ta min examen och jobba som ssk, kanske att jag får se hur jag känner med den tredje utbildningen om 5 år eller så. Som du säger så finns det ju ett uppsjö av olika grenar som man kan arbeta som ssk.
        Nej det har jag inte, jag har förbrukat de 6 åren som CSN ger. Så ska jag utbilda mig igen får jag göra det med sparade pengar eller att jobba deltid… Jag kommer ta min ssk-examen och sen få se om tanken om en till utbildning följer med mig eller om det släpper efter en tid… Jag kommer inte spola 2,5 år på den här utbildningen, jag ska bli klar!

      30+ är ingen ålder! Tänk på hur många år du har kvar att arbeta.

        Ja jag tänker så också. Folk som hör att jag har två utbildningar och att tanken är att jag ska ta en tredje är tydligen jättedumt! Men som du säger; man har ju massor med år kvar att arbeta! Jag vill inte och kommer inte vara ssk i 40 år till 🙂 Det vet jag med all säkerhet!

          Gick förskollärarprogrammet. Vid sista uppsatsen stupa jag o har varit deprimerad i många år. Hjärnan har varit ute på egna äventyr-milt sagt. Nätter o dagar… Jag har klarat det hittills. Ska dock aldrig ha barn (är 32) det fick sjukdomen av mig. (har sjukan i släkten så det är inte bara ett tillfälligt litet missöde gissar jag) huvva att plugga. Kan du inte starta nåt eget o gå fortskurser o på så sätt få pengar o skola samtidigt. Gissar att du vill läsa till… litteraturvetare. Eller lärare. Ren chansning

      Jag är civilingenjör och har ett någorlunda välbetalt kontorsjobb med stor efterfrågan på folk. Ibland drömmer jag ändå om att bli sjuksköterska och jobba på sjukhus (inte någon tråkig vårdcentral) . Känns ju som VANSINNE med tanke på vad alla sjuksköterskor säger om yrket , lönen osv men det hjälper inte.

      Tror dock att det kanske kan vara ett symptom på att jag haft lite för lite att göra på jobbet och att jag har haft svårt att se den egentliga nyttan av arbetet jag utför, för de två grejerna föreställer jag mig att sjuksköterskor inte har problem med? Det och att jag är svag för sjukhusmiljö av någon knäpp anledning.

      Tycker iaf om att tänka att jag kan göra det om jag vill i framtiden. Skulle vara roligt att få plugga igen också, något helt nytt. Samhällsekonomiskt känns det väl dock sådär :p

        Känner exakt samma. Fattar inte hur jag tog mig igenom en femårig civilingenjörsutbildning utan att inse att det är ett ganska tråkigt och meningslöst yrke?!

    Paow har återigen hängt ut ellie, nu som knarkare och tjuv. Någon som vet mer?

    Hur sjukt är inte allt som händer i Chile?! Och varför i h-e rapporteras det så lite och framförallt FEL i svensk media??

      Svensk media bryr sig inte om det inte är svenskar inblandade eller att det på nått sätt påverkar Sverige.

        Nej märker detta.. med tanke på så många chilenare det bor i Sverige så hade man väl trott annat

      vad händer där

      Svensk media kan inte rapportera om varenda land

        Anonym 21:48: Fast det här är på gränsen till inbördeskrig. Är det värt att rapportera om då eller?

          Det har varit action i Barcelona en längre tid, nämns knappt heller.
          Paris är konstant oroligt, ingen som bryr sig.
          Chile ligger på andra sidan klotet, vi i Sverige har annat att tänka på.

            Fast det beror på vilka medier man följer? Nej Aftonbladet har kanske inte skrivit lassor men Sveriges radio har gjort en hel del. Både om Chile och inte minst barcelona.

    My strutsar i ett nytt inlägg och kör igen med imorrn ska jag berätta om… marken är väldigt utsuddad och bucklig och hon håller drycken i handen utan reklammarkering.

      Hur orkar man ens följa henne/läsa hennes blogg

    Ska till frisören i helgen som jag typ aaaaldrig går till! Behöver inspo tips… jag har väldigt långt och vågigt och mitt naturliga är lite råttfärgat men har färgat det jätte blont.. dock är. Utväxten ca 7 cm så det ser rätt förjävligt ut! Eftersom jag aldrig går till frisören tänkte jag kanske färga rätt så likt mitt naturliga med lite blondare slingor och klippa det lite? Någon som har någon fin inspobild?!

      Jag hade jättemarkant utväxt. Typ samma färg som dig och blekt jätteblont. Min frissa gjorde så utväxten inte blev lika markant, liksom att det mer fadeade ut i det väldigt blonda. Blev så jävla bra, nu kan det bara växa ut och det märks inget alls.

      Mitt tips är att raka av allt och börja om från scratch.
      Skippa därefeter toning, färgning, slingor och allt annat skit och kör naturellt istället.

        Åh herregud vad jag saknar mitt råttfärgade naturliga hår. Ligger precis i den värsta fasen av utväxt. Vill ha helt ofärgat långt hår!

          Ingenting är vackrare än naturlig skönhet!

    Jag sitter jäääääääääääääättefast i plugget och skulle behöva hjälp.
    1. Vet ni någon kvinnorättsorganisation/liknande som varit lite i blåsväder på senaste?
    2. Har ni någon ”favorit”kvinnorättsorganisation/liknande som ni har högt förtroende för?
    3. Finns det någon organisation eller företag (valfri kategori) som ni drastiskt tappat förtroendet för? Vad hände, i sådana fall?

    Hopppppas någon kan hjälpa mig för jag har så mycket panik. TACK!!!

      Svar på 1 och 3: gardet

        Har tänkt på dem faktiskt, men vet inte om det finns tillräckligt med underlag för att skriva om dem. Tror även att det kanske är lite för ”gammalt” exempel. Men tack för svaret i alla fall!

      Tänker gardet och Cissi Wallin på fråga 1 och 3

      1. Vet inte om det räknas. Men Intedinh*ra var i blåsväder för ett tag sen när en gästpostare ”Shelly” tror jag hon hette skrev sin sida av prostitution vilket ledde till att massa feminister skrev helt sjuka saker och bla bla.
      2. Jag har dålig koll på kvinnorättsorganisationer, personligen för att jag inte har haft behov av dem eller haft pengar att skänka.
      3. Gardet. Lät bra i början men tycker det spårade ur och känns oseriösa med pengaförvaltningen osv.

      Inte en kvinnorättsorganisation, men man kanske kan skriva om RFSU och deras positiva inställning till surrogatmödraskap (trots att kvinnorättsorganisationer världen över har gjort ett gemensamt uppror mot det)? Eller RFSL som vill avkriminalisera sexköp, det kan man ju ställa i förhållanden till kvinnorättsorganisationer som jobbar mot sexköp kanske?

        Wow vilket bra förslag! Tack så jättejättemycket!

    Ni som gått någon yrkesutbildning. Vad gick ni, vad jobbar ni med idag? Trivs ni? 🙂
    Och vad tjänar ni?

      Pluggat logistik. Två år. Fick 30 i ingångslön. Fick jobb innan skolan var slut. Är under 30.

        Precis det jag tänkt på själv! ? är du nöjd?

      Lokförare. Ingång på 30′. Plus ob och allt är det ungefär det jag plockar ut. Går upp till 36′ efter 2 år. Fick jobb halvvägs genom utbildningen och trivs jättebra!

      Lokförare,jobbar även som det. Bästa jobbet! Tjänar ca 32-36 000 beroende på hur mycket tillägg jag får. Har 29 000 i grundlön. Jobbar i princip aldrig extra, men om man gör det får man ut bra mycket mer. I mars höjs min grundlön till 35 000 (när jag jobbat i två år).

    Någon här som jobbar som redovisningsekonom? Måste man vara grym på matte? Vad tjänar du cirka?

    Har läst att man kan arbeta som ekonomiassistent utan utbildning, men alla sådana tjänster eftersöker utbildning och/eller erfarenhet..

      Jobbar som redovisningsekonom och nej, du behöver inte vara särskilt duktig på matte. Lär dig hantera excel så löser du det mesta.

      Vi anställer ofta ”gymnasieekonomer” som jobbar som ekonomiassistenter. Mycket lär man sig när man väl börjat jobba. Men skulle kanske kunna vara fördelaktigt om du iaf hade läst någon bokföringskurs eller dylikt. Här tjänar man mellan 30-35 k som ekonom.

      Ps. Har en kollega som en gång skulle beräkna två värden i excel, då tar hon fram en miniräknare och räknar på den i stället?‍♀️ Om du tyckte att det där var hysteriskt roligt så hade du passat som redovisningsekonom för det är ungefär så roligt vi har det..

        Tack för svar! ?

    La casa de papel, alltså HUR bra serie!!?!?!?!? <3 <3

      VÄRLDENS BÄSTA
      har aldrig blivit så besatt av en serie innan

    Har brutit Eller ja rättare sagt fasat ut kontakten med en av mina ”bästa” vänner (om hon ens har rätt att bli kallad så när jag tänker tillbaka) då hon tyvärr är en riktig energitjuv som tar, tar, tar men aldrig ger. Har ställt upp så sjukt mycket för henne när hon haft det jobbigt med långa samtal, övernattningar, spontana middagar för att muntra upp henne men när något händer i mitt liv får jag inte ens ett ynka sms tillbaka. Dessutom tar hon mig så himla mycket för givet och har tex lånat saker som sedan gått sönder, ta saker från mitt hem och förväntar sig alltid att jag ska ställa upp. Har bara tröttnat helt enkelt och känner att jag har 0% energi att lägga på henne, pluggar sista året, jobbar, har just haft ett missfall och har mina egna problem jag behöver lösa liksom. Dock
    är vi fortfarande i samma umgängeskrets och vet verkligen inte hur jag ska bete mig gentemot henne när vi springer in på varandra har inget agg mot henne utan känner bara att jag inte har någon energi kvar när det gäller vår relation men känns ändå så oklart hur jag ska bete mig, har kvar henne på sociala medier då det inte gör mig nåt Men blir så knepigt i sociala sammanhang

      Äsch fasa ut henne bara! Ta bort från sociala medier så du slipper se henne! Koncentrera dig på dina andra vänner och försök att undvika situationer där ni sammanstrålar. Om ni råkar ses på stan så var bara artig och ge henne inget utrymme att ta plats bara säg att ”oj nu fick jag bråttom, jag är ledsen måste springa” om hon börjar snacka. Hon borde fatta vinken och gör hon inte det och konfronterar dig så säg som det är! Upplever tyvärr med såna här energitjuvar och egocentriska människor att man inte får särskilt mkt tillbaks och inte heller tjänar så mkt på att behöva berätta för del varför man klipper banden. Är hon så ego så lär hon nog alltid bara tycka att det är nån annans fel. Tänk på dig själv och ta den lättaste utvägen. Mvh en som varit i samma situation

      Bra beslut, livet är för kort för att låta sig utnyttjas av energitjuvar. Fler borde göra slut med ”vänner”, det borde tas upp mer i media och debatter eftersom många tror att man inte ”kan” göra slut med en vän. Men det kan, och bör man. Finns så många människor som kan bli ens vänner, om man bara gör plats för dem genom att säga nej till gamla energitjuvar. Ta även bort dem från sociala medier, annars skapar det daglig irritation. Förhåll dig bara neutral om ni ses i grupp med andra, och fokusera på att ha trevligt med dina andra vänner som inte utnyttjar dig eller får dig att må dåligt.

    Har nån erfarenhet av födelsemärke som ”kommit tillbaka”?
    Tog bort ett födelsemärke för fleeera år sedan, alltså 11-12 år sen kanske. Allt har varit frid och fröjd sedan dess, inget var onormalt.
    Men nu är jag gravid och upptäckte att det där födelsemärket jag tagit bort kommit tillbaka? På samma ställe och ser likadant ut som det gjorde då. Kan det ha något med hormoner att göra?
    Och innan nån skriver att jag ska gå till läkaren/ringa 1177:
    Ska till barnmorskan på fredag så tänkte prata med henne om det då, men tänkte bara höra här om nån har varit med om liknande. ? Det känns ju ändå inte superbrådskande!

      Det är inget konstigt att ett födelsemärke kommer tillbaka. 🙂 Min amatörförklaring är att de är ungefär som hmm en liten planta? De har liksom rötter och missar läkaren att få bort hela förändringen så kan de sedan återkomma igen. Det är vanligt att man vid hudcancer får göra en utvidgad excision efter det första ingreppet, alltså att man går in och tar bort mer hud för att säkerställa att allting är borta.
      Jag är inte läkare men arbetar med en hudläkare. 🙂

      Mitt födelsemärke som jag tog bort på näsan var tillbaka bara något år senare. Så värdelöst.

    Bästa kändisskvaller just nu? Bortsett från Bella-bus då ?

    Varför finns inte gilla knapparna kvar?

      ja ogillar din fråga!

    Män bör kärkelsstrejka mera! Släpp inte till.

      typiskt KÄRLEKSSTREJKA skulle det ju stå. Matriarkatet hatar sanningen

      Vad menar du med att män bör kärleksstrejka mera?

        Icke släppa till sin lem till kvinnor, utan skrika när någon tar på trollstaven:
        -Släpp min LEM otäcka Kvinna!

        För mer info om kärkelsstrejk se Lysistrate, en matriarkat kärring som våldtog flera unga vackra män i vad hon påståd vara patriarkatet (en story som matriarkatet lyckats tysta ned genom att använda en massa skumma medel och metoder)

          Ok och anledning är….?

            Varför strejkar man?

    Tips på bra gamingmös?

      Hur många här inne likear sina egna kommentarer? Ärligt nu

        Likes är sååå 2007, jag kör +1 nuförtiden för det får mig att känna mig lite som en hippster.

          +1

      Mx518 finns väl nu igen? Finns ingen bättre. Annars hade jag letat efter något med liknande form.

        Okej, tack för tipset!

      Gamingmös?

        Fan vad noga folk måste vara nuförtiden, förlåt för mitt lilla stavfel.

          Vad ska det stå då?

            Tänkte att jag kanske hade stavat fel, men nu när jag tänker efter så kanske 22:33 inte vet vad en gaming mus är?

    Hur många här inne likear sina egna kommentarer? Ärligt nu

      Jag gör det av en enda anledning: att hitta mina egna kommentarer bland alla 718 andra man måste scrolla igenom.

        Smart! ?

      Jag gör det ibland när jag vill hitta mina egna kommentarer snabbare när jag scrollar. Om jag skriver på olika ställen i ex öppet spår så likear jag en för att tummen ska synas när jag scrollar. Men då kan jag ju inte likea annat. Men det är bara ibland Jag gör så.

      Jag gillar vad jag säger annars hade jag inte sagt det så självklart får det en like. 🙂

      Gillade du din egen kommentar nuråh?

      Jag brukar gilla min egen kommentar om den är på 1 så att folk inte ska tro att det är jag som gillat min egna kommentar ??

    Jag har varit ful hela livet (alltså på riktigt ful, har ett konstigt ansikte typ. Folk brukar kommentera det.) och fan vad skönt det är att äntligen bara kunna acceptera det. Mådde så sjukt dåligt som yngre när jag försökte göra allting för att vara mindre ful och det enda som hände var att jag blev fattigare och olyckligare. Var så bitter och avundsjuk på alla andra tjejer som alltid var så supersnygga och kunde på riktigt gråta när jag såg bilder på mig själv.

    Nu känner jag bara: vem fan bryr sig? Jag har ett bra liv: fina vänner och familj, schysst utbildning, roligt jobb och spännande fritidsintressen. Vad spelar det för roll att jag är ful? Så obetydlig sak att bry sig om egentligen. Tänk om jag kunde ha förstått det när jag var i tonåren. Hade nog varit bra mycket roligare då.

      Vad är det för jävla puckon som oombett kommenterar hur någon annan ser ut?!

      ❤️❤️

      ❤️

      Fint❤️ Helt rätt!

    Det slår ju om till vintertid nu på lördag natt. Visst är det så att man ställer fram klockan då? Man tar ju fram skotern på vintern. På sommaren backar man in skotern i garaget, och då backar man klockan en timme?

      Älskar den här jämförelsen. Bästa! Och tvärtom. På vintern får vi tillbaka en timme och på sommaren förlorar vi en så klockan ska ställas tillbaka.

        Skrattar! Det är därför vi i Norrland brukar diffa två timmar jämfört med södra Sverige …

      Haha tvärtom. Vintertid då tar man in utemöblerna, klockan ska bak en timme.

        12, 11, 10, 9, 8, 7, main engine start, 2, 1, booster ignition, liftoff.

          Tack för variationen?

      När jag växte upp följde vi Glamour varje dag med syrran och det gick kl 19 så på våren när vi flyttade klockan framåt sa vi alltid ”nu ser vi Glamour i dagsljus” och på hösten tvärtom ”nu ser vi Glamour i mörker”, typ 30 år senare messar vi fortfarande detta till varandra 2x per år ?

      Spring forward, fall back ?

      Ställ klockan alltid mot sommaren lärde vi oss i skolan ? framåt på våren , bakåt på hösten .

    Men alltså får sån panik av Marcelo & Jesper. De känns som riktigt vidriga personer. Och HUR (alltså HUUUUR?!?!?) har de kunnat manipulera ALLA tjejer inne på hotellet? Helt sinnes…

    En serie som jag följer släppte inte något nytt avsnitt idag?Vad ska man nu hitta på innan man ska sova? Har sett ikapp allt annat och har ingen lust att plocka upp ännu en ny.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.