Kakan Hermansson och Linda-Marie Nilsson i Ellos nya kampanj

Babe allert!!!! Cassandra Klatzkow, Linda Marie Nilsson, Marjaana Lethinen och jag pryder Ellos kampanj, Plus and Curves partykollektion. Storlekarna går från 42-60 och kampanjen går live 23/10, underbart va? Älskar att kampanjen går ut på att juicy sizes ska få vara snyggt och sexigt, och bekvämt. Jag är själv en 46-48a och har så svårt att hitta kläder. Men inte här! Genom åren har jag studerat varenda pluskollektion som släppts på svenska marknaden och ofta är det varierande stora sjok som signalerar att du tjocka kvinna, du med stor mage, rumpa, armar och lår, du ska dölja det du har. Du är ett undantag, inget du ska vara stolt över. Såhär ser INTE den här kollektionen ut som ni ser. //Kakan Hermansson

Syftet med Plus and Curves partykollektion från Ellos är att alla människor har rätt att känna sig snygga, sexiga och bekväma, oavsett vilken storlek man än är.
Både Linda-Marie och Kakan har erfarenhet av plus size-kollektioner som visat sig vara allt annan än just plus size men den här kollektionen som Ellos står bakom sträcker sig från storlek 42 hela vägen upp till 60.

Jag skulle gärna se att fler företag hoppar på trenden och gör snygga och sexiga kläder för ALLA storlekar! 

PS! När jag satt och skrev det här inlägget så slutade bokstaven A helt plötsligt att fungera så fick skriva klart på mobilen. Förhoppningsvis kommer jag på en lösning så jag slipper skriva alla inlägg på detta vis. Jag ska göra mitt bästa!

265 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Såg kampanjen igår och det slog mig hur jävla snygga dom var, både kläderna, för att de inte är säckiga saker som ska täcka så mycket som möjligt och kvinnorna för att de ser så självsäkra ut!

      Väldigt fin kampanj. Jag har under relativt kort tid gått upp 20+kg. Bara fett. Det slog mig tidigare i veckan hur jag bara använder pösiga kläder nu för tiden. Innan viktuppgång var det tighta byxor och toppar men nu gömmer jag mig tydligen. Det är så trist. Mitt tjocka jag får synas lika mycket som mitt smala jag. Jag blev iaf väldigt glad över att se kampanjen.

    Vad bra!

    Förhoppningsvis skall alla dessa som går i ”bräschen” (hur stavas det??) kunna njuta av att vi i framtiden inte reflekterar över att modellerna är ”kurviga”, utan det är så vanligt och normalt och SJÄLVKLART att ALLA kroppstyper visas så det bara ”är” liksom

    Hej hopp, snart fredag

      Kom tillbaka när ellos visar överviktiga män med samma tveksamma politiska åsikter som Kakan Hermansson.

        Eh? Män kan väl bete sig hur de vill utan konsekvenser. Titta bara på Donald Trump som sitter på den största maktpositionen!

        Är inget big fan av kakan heller, men fenomenet per se är positivt.

        Nu funderar jag bara lite, men vilka krav måste man egentligen uppfylla för att få synas? Säg ex alla de som gjort kollektioner för NAKD, ingen av dom (eller få) har ju egentligen uttryckt någon större åsikt kring något (är min uppfattning) men däremot bidrar till ett skevt ideal och konsumtion som är ohållbar, men de är okej att de visar upp sig, för vi är vana kanske? Men en person som står för mer kritiska åsikter (nu menar jag inte någon som är typ rasist eller liknande) de får inte synas i liknande sammanhang. Vart går liksom den gränsen egentligen?

        Ursäkta min okunnighet, men vad har Kakan för tveksamma politiska åsikter?

          Hon hånade polisen efter att de fått två kollegor ihjälskjutna i Malexander. Jag kommer konsekvent bojkotta allt hon promotar.

            Men alltså snälla någon. Här är det faktiskt tydligt att kvinnor döms mkt hårdare än män. Det var en tweet för typ 10 år sen och som faktiskt ska läsas med en nypa salt. Jämför med den vidriga Alexander bard som får sitta kvar i alla program han gör så misogynt som han uttrycket sig. Hata kvinnor är tydligen mer okej än att hata poliser? Dessutom bör polisen granskas och kritiseras då de sitter på ett våldsmonopol. Vem som helst som sett kakan fattar att hon inte menar den gamla tweeten bokstavligen. Löjliga ni är. Ni är såna människor som utan tvekan hade blivit nazister och aldrig vågat ifrågasätta en auktoritet. Kan vara nyttigt ibland :)))

              Det är inte typ 10år sedan! Hon tycker att polisen är acab och hur sjuk är man inte då! Men annars så gillar jag idén. Men modevärlden kan ju börja med att byta ut alla provdockor som är small small! Men jag gillar som sagt idén fast utan polishatare.

                ”alla” snutar är svin så hon har ju rätt.

                  Alla som röstar till vänster borde få skatteavdrag för vad det kostar att ha poliser i Sverige, borde väl inte bli mer än 1 krona var om året i ert fall med tanke på vad ni tjänat och vad poliser tjänar.

                  Sen kan ni alla flytta till en egen stad där det inte finns några poliser och inte kommer att komma till er undsättning när ni ringer 112.

                  Ta Kakan med er och stanna där så att vi slipper era idiotiska uttalanden och anarkistiska åsikter.

                    Så alla som röstar vänster hatar per automatik poliser? Oooookeeeeej

                  Och detta grundar du på vadå?

                Så om man tycker att alla poliser är svin ska man aldrig mer få jobb? Är det en rimlig konsekvens tycker du? Så hårt straffar vi inte ens våldsmän.

                  Jag tycker att man borde helt avlägsna sig från alla demokratiska samhällen.

                    Fler åsikter du vill att vi som samhälle ska kartlägga och straffa?

                      Läs om läs rätt.

                      Jag tycker att DU ska på egen hand ska avlägsna dig från samhället om du har åsikten att alla poliser är svin.

                      Men så är man rätt korkad när man tycker så från redan början, så jag fattar att du inte begriper vanlig text.

              Kan du förklara hur hennes tweets mot polisen platsar som legitim granskning, kritik eller ifrågasättande? Hon erkände själv att sin tweet om Malexander var hånande och förringande mot poliserna som avrättades.

              Ska anonym 10:29 inte få välja fritt om hen vill stödja Kakans samarbeten eller inte?

            Vet inget om Kakan utanför vad som skrivs här så kände inte till detta men 2014 tweetade hon ”Det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv.” och ångrar sig i 2016 när Audi avbryter ett samarbete. Förstår inte alls varför en vanlig (inte kriminell, polishatande eller något liknande) människa skulle skriva så från början.

              2012, stod fel i artikeln jag läste.

          Hur var det nu ”män är som utvecklingsstörda barn”?

            Där har hon ju i och för sig en poäng kan jag tycka…

              Nu ser jag vad ”det goda hatet” handlar om.

              Det där varken roligt eller fyndigt. Kalla mig gärna snöflinga, det tar jag.

                Kommentaren var alltså till Anonym 10.50.

                  Vad beror det på, det goda hatet?

                  Vilka är kränkta av Kakans kommentarer?

                  Utvecklingsstörda barn eller män. Tänk 100 – 0 ?
                  Jag förmodar utvecklingsstörda barn.

                  Vad gör vi med utvecklingsstörda män förresten?

                ?

                Kolla på hur många män som undkommer ansvar för att de ”inte vet bättre”. Hur många som kommer undan våldtäkter för att de inte visste eller förstod att hon inte ville, de kan inte tygla sin ilska utan måste bara misshandla sin fru eller någon som håller på ett annat lag i fotboll, och de hyllas till skyarna så fort de byter en blöja på sitt barn.. så duktig pappa han är ändå.

                Är de inte kapabla till mer än så, då kanske de inte är kapabla till att vara chefer heller.

              Vilket hån mot barnen! Usch att du kan säga så.

              Usch på din kommentar! Jämför inte barn som har den sortens problematik men män. ?

              Anonym 10,50. Alltså ni manshatare står mig upp i halsen. Jag är en man med schyssta värderingar om kvinnor och allt mellan himmel och jord.

                Jag hatar inte män.

                / 10.50

                Naaw. en liten #inteallamän sådär på eftermiddagen. Så sjukt 2018.

                  Det är 2019

                Schyssta män behöver sällan tala om för kvinnor att de är schyssta män…

                kan jag få din adress roger så skickar jag en medalj!

                obs obs
                sarkasm
                obs obs

              Hon fick väl en son? Undra hur hon förhåller sig till hans kön?

            #Patriarkatet #Struktuter #Densvenskemannen

        Finns det någon man som någonsin får ta konsekvenserna av sina åsikter?

          ????

          +1!!!

          Nope. Går bra att mörda någon, komma ut efter en tredjedel av tiden, och sen börja sparka fotboll och vara hyllad igen tex.

            ja och ingen bryr sig om det men ta fan den kvinna som tweetar en grej en gång. dömd för evigt.

    Oj, såg bra ut! Ofta är ju plus size katastrof. Totalt osmickrande. Men här verkar man ju tänkt till!

    Kakan är supersnygg!

    Riktigt snyggt?! Och kul att de dessutom valt olika modeller av olika storlekar för plus size.
    Sammetsklänningen kakan har hade jag gärna sett i min garderob men nu är dr väl min tur att titta avundsjukt på kläder som inte tillverkas i min storlek ?

    Såg precis annonsen på FB. Givetvis hade hälsopatrullen redan varit i farten och proklamerat att viceralt fett är livsfarligt, tjocka inte borde visa sig ute bland folk, överviktiga inte ska mannekänga osv. osv.
    Blir så jävla trött.

      Exaktlamento!!

        Hamnade fel…?

    Rix fm nämnde precis bloggbevakning i sin nyhetsuppdatering, att bb avslöjat att Isabella inte har 1,5 miljoner unika besökare iochmed tailsweep

      Och att det inte går bra för Isabella nu med tanke på bluffsiffrorna, uppsägningen av privata kocken och husförsäljningen

        Hur vet folk att hon ska sälja huset? Har hon skrivit det själv?

          Häng med här i bloggen

            Ja, för allt i denna bloggen är sanning?

              men jeeez camcam har ju fått det bekräftat av belladonnans mäklare

    Jatack.

    Visst snygga kläder. Men varför måste Kakan sitta och se så uttråkad och stöddig ut? Har aldrig tyckt om henne.

      Jag gillar inte Kakan heller pga många åsikter hon droppat. Men det här är ju ändå ”hon”. Hon tar plats och bryter mot normerna där kvinnor alltid ska le eller se sexiga ut på bild. Det gillar jag med den här bilden, den är ett fuck you till alla skenheliga bilder där vi framställs som våp.

      Hon kanske skulle le lite? Eller?

        Varför måste kvinnor alltid le?

        Näe, det behöver hon inte göra. Men varför sitta och breka som en karl och se ut som att ” kom inte hit och försök vara något”.

          Men låt henne sitta hur hon vill. Finns inga regler för hur kvinnor måste posera.

          Hon sitter som en kvinna som slutat bry sig om hur ”kvinnor ska sitta”. Hon sitter precis som hon vill, inte som en karl.

          Fast det är bara för att vi lärt oss av samhället att vi ska sitta som kvinnor och reagera när en kvinna inte gör det.

          För att hon kanske tycker så, anonym 07.56?

          Jag var ironisk, kanske inte framgick med mitt ”eller?”

        Alla gillar inte att le på bild

        Men herregud. Varför ska nån alltid ha åsikter om hur kvinnor ser ut eller för sig. Titta inte då, hon gör väl ingen illa genom att sitta på ett visst sätt?

      Tycker att hon är absolut smashing på den bilden! Vill också vara sådär och inte en sån där mesig svensk tjej som ler för mycket och för brett. Ni vet när man redan ler så mycket att man inte kan ta i ännu mer? Det är jag alla dagar. Idag tänker jag låtsas vara Kakan.

        Men le om du är glad. Det är bara positivt, eller? Tvinga dig inte till att le för att pleasa andra. Ha det fint 🙂

      Det var min första tanke också, men titta på på kampanjer med smala modeller, de ser alltid stöddiga ut. Så varför måste man sitta och är för att man är tjock?

      Jag antar att du inte gillar Kate Moss heller? Kolla Kate Moss för Topshop så är det ungefär samma attityd. Väldigt vanlig i stora modetidningar överlag – fast i smalt då …

    Efter Kakans uttal om div polishot och Malexander så kommer jag bojkotta…

    Kakan blev av med sitt uppdrag på Audi pga sina åsikter….

    Men å andra sidan, kan Ellos jobba med BB så kan väl de likaväl jobba med Kakan… ?

      Släpp det där nu, försök att gå vidare.

      Verkligen – släpp det. Ska människan straffas för all framtid? Hoppas du blir dömd lika hårt.

      Snälla rara hon har ju bett om ursäkt?! Vad är det för jävla samhälle vi lever i om inte folk kan göra dumma saker och sen ångra och rätta sig? Ska man va dömd för alltid för några misstag?!!!!

        Hon bad om ursäkt enbart när det stod klart att hennes uttalanden faktiskt skulle få konsekvenser. Hon har inte ändrat sig ett dugg, hon är bara rädd för att vara tvungen att försörja sig som vanlig hederlig knegare istället för åsiktsmaskin.

          Men alla människor säger dumma saker ibland. Dom flesta människor har åsikter/gör dumma saker osv som skulle få andra att reagera om det hade visats upp för hela svenska folket. Hon har bett om ursäkt. Det finns ingen poäng att fortsätta straffa henne eller att alla ska bojkotta/ignorera henne.

            Varför ska jag inte bojkotta någon som kallat mig ett utvecklingsstört barn?

              Bojkotta vem du vill.

              Haha men gör så då. Straffa alla som någonsin sagt eller tänkt något som är ”fel” ?? hejdå

              HAHAHA kränkt man spotted

            @I
            Nu har hon sagt det mer än en gång…

            ….och först så sade hon att hon inte alls ångrade sig utan att hon mendade varje ord, så att…

              menade*

        Är vi viss skillnad…

        Men jag kan väl också pissa på brottsoffer och sen göra en ursäkt under tvång pga hotande arbetslöshet… ?

        Är det ok om jag narrar Engla, kvinnan i Kil, Elin Krantz, Karolin Hakim och twittrar att de får skylla sig själva för att sen ”ångra” mig?!

          Men ge dig.

            Men fatta alvaret!

        Precis!

      Du har aldrig sagt något som du idag ångrar och inte längre håller med om?

        Jag har sagt massor av dumt som jag ångrat idag. Tyckte ex att hen var sjukt onödigt när det kom, för ”det finns ju bara två kön”, som tur är har jag lärt mig och ändrat mig!

        Givetvis, men har aldrig sagt något om att eventuella mördade brottsoffer får skylla sig själv.. ?

          Om du vill fortsätta dra upp något hon sa för 10 år sedan så fine. Men räkna inte med att andra kommer att göra det.

            Det är inte tio år sedan…men tycker att hennes funkofoba uttalande om att ”män är som utvecklingsstörda barn” var minst lika illa. Det har inte fått några efterspel överhuvudtaget.

              ?‍♀️

              Håller med, män är ”bara” utvecklingsstörda..

      Nu brukar jag inte handla på Ellos men efter denna kampanj kommer jag garanterat inte göra det. Hur kan man använda sig av en polishatande kommunist (?!) som dessutom skarpt ogillar män. Nej, fy fan för den där Kakan, det räcker att hon förstörde På spåret.

    Företag som anpassar sig till en lite ”större” marknad kommer att vinna i längden. Befolkningen blir större och modet måste hänga med. Bra där Ellos och wow så läckra modeller.

      Ja, en kapitalism för alla smaker. Synd bara att influencers som vill framställa sig som progressiva gör reklam för fast fashion och därmed ökad miljöförstörelse och klimatkatastrof.

        Det där var en intressant tanke, vi gnäller på övriga influencers för att de gör reklam för fastfashion men här hurrar vi för att mer normala personer faktiskt får göra reklam… skiter man i konsumtions- och klimatfrågan så är det ju fritt fram att hurra men annars blir det högst ambivalent:)

      Är det sant det där? Att befolkningen blir större…?

        Ja. Även på längden blir vi större.

        O ja. 60-70% av befolkningen i väst är numera överviktig. (Exakta siffror finns en googling bort)
        Tycker dock inte att man ska ”hänga med” i den utvecklingen, utan försöka bekämpa den.
        MendetfårmanintesägahögtfördåärmanfettofobnazistfascistrasistHitlersavkommaosv.

          Men är lösningen på det att inte tillverka eller visa upp kläder i större storlekar?

            Det underlättar väl knappast.
            Men såklart måste samhället jobba för att bota sjukdomen, inte symptomen.

          Men jo det får man visst säga! Och i princip alla kommer hålla med om att den utvecklingen behöver bekämpas. Men ska vi fetton under tiden gå nakna tycker du? Tror du jag magiskt kommer gå ner 30 kilo om det slutar finnas kläder i min storlek? Är det bättre för hindrandet av fettepedemin att jag aldrig kan få känna mig fin? Blir jag smalare av att gå klädd i fula kläder som inte passar?

          Men om du kan klä dig snyggt kanske du mår lite bättre och mår du bättre är ju också chansen större att du faktiskt rör på dig mera istället för att t.ex. stanna kvar en fredagskväll i soffan. Inte sant?

          Så länge vi har ”mat” fulla med ämnen våra kroppar inte är gjorda för att stoppa i oss kommer många att bli större och större. När de väl är stora är det otroligt svårt att bli mindre igen. Dels pga att de blivit beroende av de där ämnena och dels pga att vår metabolism ändrats.
          Att vi då inte ens får ha snygga kläder på oss, tycker åtminstone jag är elakt.
          När folk sen tror att man går ner i vikt av att motionera, visar endast på stor okunskap. Det är kosten man ska ändra. Sen kan man motionera för att det är bra för så många andra anledningar.

    Toppen för oss kurviga att få en rimlig bild av hur plaggen kan sitta i verkligheten. Handlar mycket på Internet delvis för att jag inte har tid att springa i affärer, dels för att jag inte vet vilken stil jag egentligen gillar och det är mer överskådligt på nätet. Men mest för att det ibland är en deprimerande upplevelse i provrummet.

    De onlinebutiker som finns visar ibland bara bilder på kläder, utan att man får se dem på. Och ibland på smala modeller vilket gör att plaggen inte passar på mig när de kommer hem sen.

    Hade även önskat tydligare beskrivningar av tyger och kvalitet för att bättre gissa hur det kommer att se ut på. Det blir ofta grisen i säcken.

    Synd bara att stl 42 klassas som plus size.

      Varför är det synd? ?

        För att det ör en högst normal storlek för vuxna.

          Även om 42 är väldigt vanligt så är det ju fortfarande en stor storlek…?

            Har man 42 så klassas man som överviktig

              Enligt…?

              Jaha! Jag har stl 42. är 178 cm lång, tränar 5-6 gånger i veckan, äter nyttigt, är inte överviktig. Men tack för informationen.

              Nej, det är inte klädstorleken som avgör om man är överviktig. Beroende på längd osv så kan kvinnor med samma storlek se väldigt olika ut.

              Jag har storlek 42 på toppar och tröjor pga stor byst. Har 38 eller 40 i byxor/kjolar. Är jag överviktig då enligt din ”klassning” ? Människor ser olika ut och ”klassning” är ointressant. Hälsa är viktigt.

              Skitsnack, jag har storlek 42 och är verkligen inte överviktig.

                Men jo, storlek 42 är stort

                  Men så enkelt är det inte, beror på hur lång man är. Det blir ju stor skillnad på någon som är 150 cm lång och har stl 42 gentemot någon som är 180 cm lång med samma stl.

                  ”Stort” är ju relativt och har verkligen ingenting att göra med definitionen av övervikt. Men Karin gillar att provocera. Är uppenbart att 42 inte är lika med övervikt och jag hoppas att alla som läser här förstår det.

                  ”Stort” och ”överviktig” är verkligen inte samma sak. Är en kvinna som är 1,90 lång och har storlek 42, överviktig? Är en kvinna som har opererat in bamseboobs men i övrigt är smal, överviktig? Är alla idrottskvinnor som håller på med styrkelyft, överviktiga? O.s.v.

                  Men ja, det är stort i förhållande till storlek 34. Att säga att alla som har storlek 42 är överviktiga är bara naivt.

                  Jag har oftast 42 på överdelar och det är främst för att alla överdelar blir för korta på längden eller i armarna annars.

              Karin levererar igen.

              Stackars dig som tänker så. Jag hoppas du lär dig att det inte är så som du säger.

              Jag är 184 och har storlek 42. Enligt bmi är jag underviktig. Vad snackar du om? Alla med 42 är inte 155 ?

              Ja, om du är 110 cm lång.

        För att det är strl medium. 32/34 = xs, 36/38 = s, 40/42 = m, 44/46 = xl, osv.

          44/46 = L menade jag såklart.

          Är inte 38/40 L?

            Nej 38/40 är inte L.

              Jag tror Lindex har andra mått. Att 40/42 är L. OBS, jag kan ha fel.

              Tack för svar, frågan var uppriktig.

          Jag trodde 34=XS, 36=S, 38=M, 40=L och 42=XL

            Nix, kolla på många sidor så står det oftast M 40/42 eller L 42/44 🙂

              Nix.

              Så här ser det ut i stort sett överallt.

              https://www.jfr.se/storleksguide/

              XS 34
              S 36/38
              M 38/40
              L 40/42
              XL 42/44
              1XL 44/46
              Etc.

              Detta är standard. Allt annat är avvikelser.

                Haha skulle jrf som säljer skit till ungdomar vara en bra representant för en korrekt storlekguide? Vilken bullshit. De standardiserade storlekarna är mycket större än dessa. Storleksmåttet är ca 10cm mindre än vad som bestämts skall vara standard i Europa.

    Äntligen!!!

    [Borttagen kommentar]

      Ingen har hyllat kroppen. Men man måste väl få kunna köpa kläder även om man har storlek 60?

        Exakt!
        Precis som att de som är stora ska inte få se vilket utbud som finns i deras storlek. För då vill alla bli överviktiga. Bumsfilibabba

      Säger du likadant när företag väljer att jobba med människor som röker?

      Så vad tycker du att överviktiga människor ska ha på sig om dom inte tillverkar större kläder?
      Det är väl inte att hylla osundhet, det är att anpassa kläder till alla storlekar.

      Vad menar du, det är bra att det finns snygga kläder för tjockisar men de bör inte visas på tjocka modeller? Eller bör det komma med en varningstext. Om någon skulle missat att fetma inte är toppen för hälsan.

      Tror du verkligen att den här kampanjen kommer leda till att folk blir tjockare? Och bara för att någon är stor och ser överviktig ut behöver det inte betyda att man är ohälsosam. Trodde vi hade kommit längre… Låt folk se ut som de vill och sluta bry dig. Det är väl inget som påverkar dig?

        Nej, men hela attityden om ”du duger som du är”, ”du är så snygg” fast någon inte alls är snygg utan bara groteskt tjock, det är ju inte särskilt hälsosamt. Dels rent biologiskt, man mår mycket bättre om man inte är så stor som de här kvinnorna, och alla aktiviteter blir mycket smidigare.

        Men också för att män, och säkert de flesta lesbiska kvinnor, faktiskt inte tycker att det är snyggt. Det är väldigt mycket svårare att hitta eller behålla en partner om man är överviktig, helt oavsett hur vissa ideologiskt motiverade människor tycker att det borde vara.

        Nu kommer samma ideologiskt motiverade människor säga att ”hallå det är 2019 kvinnor behöver inte män för att vara lyckliga” men det är ju inte heller sant. Nästan alla kvinnor mår mycket bättre om de möter en man och bildar familj, det är liksom biologiskt inprogrammerat och kan inte tvättas bort med ideologi, hur gärna än vissa skulle vilja.

          Hahaha vilket troll du är. Du kan inte va på riktigt..

      Tycker du att jag ska gå naken istället? Eller att jag bara ska hålla mig inne helt enkelt? Det är ingen som hyllar mig för att jag är fet. Det är sällan någon som skriker glåpord efter mig heller men de flesta uppskattar nog om jag har kläder.

        Jag tror inte någon vill att Kakan Hermansson går naken.

          Johodu!!!

            Kan inte tänka mig något värre än att ”möta en man och bilda familj”, och då är jag tillochmed hetero, kvinna och normalviktig, nej men hujedamig hur ska detta sluta?……

              Skulle vara svar till Nairobi där över…
              Håller förövrigt med om att gemene man troligen attraheras mest av normalviktiga MEN proportionerna är viktigare än mängden fett, det är päronform med mycket fett nertill på kvinnan som signalerar bra fruktbarhet. Men om det var så enkelt att man mötte en man, skaffa familj och sen blev lycklig, då är det mycket konstigt att mer än hälften av alla par skiljer sig? Det kanske är för att kvinnan är fet eller?……..

      ”en målgrupp som inte borde få finnas”? Hur tänkte du nu?

      Jag har flera ’tjocka” vänner som lever sunt, rider, joggar, äter normalt – men som helt enkelt har en kroppsbyggnad som är ”tjock”. Jag har också ett antal riktigt långa vänner – som ifall de skulle titta på BMI – antingen är underviktiga eller överviktiga – fast de verkligen inte är något av de två.

      Samhället består inte bara av det du ser i TV-reklamen!

        Tjocka ska definitivt inte rida?! Nog för att det finns starka hästar men någon jäkla gräns får man dra för de stackars djuren.

          Och innan någon hoppar på mig: jag har ingenting emot överviktiga över huvudtaget, tycker bara att man får tänka att hästar inte klarar vad som helst även om dom klarar mycket.

          Då får du ju börja med att definiera ”tjock” i vikt.

            90 kg är max vikt för ryttare, men spinkigare, omusklad häst kan inte bära så mycket, ex fullblod. Det finns ju viktrekommendationer från studier som säger att hästen klarar 17 procent av sin egen kroppsvikt, medan andra säger att den klarar att bära 20 procent av kroppsvikten.
            Hästar är inte gjorda för att bära människor på sin rygg. Många hästar avlivar just pga felaktig ridning ( inte för att ryttaren varit överviktig ) det gäller alla ryttare att det är viktigt att ha kunskap om hur man rider sig häst, muskla den så att den har mycket ryggmuskler så att hästen inte bär ryttaren med ryggraden – för det klarar den inte.
            Om man är överviktig finns det ju mycket annat man kan gör med sin häst än att rida, köra, agility mm.
            Jag går promenader med mina ponnyer, det tycker de är verkligen jättekul. Kommer springandes när de ser mig och den ponnyn som inte får följa med blir så besviken.

              Jaja, men är du 155 och väger 87 så är du tjock och bör enligt B1 inte rida då. Däremot om du är 190 och väger 87 så är det helt okej att rida.

                Nej tvärtom , det kan vara svårt vid hoppning om du är lång och hästen inte är mer än 160 cm i mankhöjd. Där har den korte fördel av att den inte har ett långt överliv. 87 kg på hästryggen är 87kg att bära oavsett om du är 155 cm eller längre, kortare. Samma som du bär en ryggsäck den blir inte lättare i vikt för att den är kvadratisk jämfört med en fyrkantig ryggsäck den väger ju hela tiden 87 kg.

                  Min poäng var att B1 hävdar att en tjockis inte ska rida, men det bör rimligtvis bero på min vikt snarare än min form (sett till vad hästen klarar av att bära på sin rygg). Tar hästen skada av att någon väger mer än nittio kilo så spelar det väl ingen roll om det är nittio kilo muskler eller fett. Jag hävdar att det är fel att påstå att en tjock inte ska rida för hästens skull. Jag kan vara tjock och väga 80 kilo eller vara smal och väga 90. Förstår du hur jag menar?

                    Exakt det handlar enbart om vikten , alltså antal kg på ryggen på hästen.
                    Helt ointressant om det är 80kg bomull eller 80 kg människa, om människan är tjock eller inte.
                    Om du är tjock men inte väger för mycket för den hästen du rider på Klart att man ska rida, är det ju en jättebra tränings form att rida. Jag är inte tjock ,men de flesta ponnyer är jag för tung för att rida på eftersom jag är vuxen och väger 55 kg.

              * avlivas pga ryggskador, hälta

              Fan bryr sig om hästar i detta kommentarsfält…

        Ska du citera bör du citera korrekt. Jag skrev:

        en målgrupp som inte borde finnas

        Det betyder något helt annat än om man trycker in ett ”få”. Om man drar storlek 60 (eller däromkring) är det troligtvis inte en fråga om genetik och kroppsbyggnad. Sannolikt är det inte heller ett resultat av att man väljer en bekväm livsstil. Mest troligt är det en fråga om ohälsa. Jag tycker nog att samhället borde kräva av sig själv att befolkningen som helhet är hälsosam eftersom människor förtjänar hälsa.

          Mest troligt en fråga om hälsa som beror på…. Vad, enligt dig?

      Jag tycker i så fall att vi ska sluta tillverka kläder i små storlekar. Inget under S. Finns faktiskt de som har anorexia, vi ska inte hylla ohälsa.

      HAHAHAHAHAHAHA, du MÅSTE skoja?! Du tog på riktigt bort min kommentar?! Nu kommer väl inte den här igenom men jag har i alla fall lärt mig om vem du är och vilken typ av blogg det här är.

        Bra att du står upp emot stigmatisering av övervikt och fetma Camilla! ?

    Varför är det alltid ”stora” kvinnor som ska frontas? Varför visas aldrig stora/överviktiga män upp som modeller? Är inte detta en av anledningarna till att det blir så mycket hets och skam kring kvinnokroppen? Det finns mig veterligen ingen specialavdelning på någon klädkedja med plus storlekar för män på samma sätt som för kvinnor?

      Dressman XL är väl en hel butik för män med större storlekar. Men smala män syns oftast inte heller i ”visa upp klädsammanhang”. De är väl inte samma typ av målgrupp som kvinnor, det är skillnad på män och kvinnors shoppingvanor. Det är därför H&m-katalogen osv fokuserar mest på kvinnor för att det är mest kvinnor som bläddrar i den.

        ”Visa upp kläder” – sammanhang

      ”MEN MÄNNEN DÅÅ ?”

      Dressmann XL?
      Hela butiker med plus-size för män.

        Bara män i hela butiken!!!

      Så här det.
      Hur man än vrider och vänder. Är det så att kvinnor är förtryckta av samhället!
      Förtrycket fortsätter, bedrövligt.

        ?‍♀️

      Oftast finns ingen speciell avdelning för större män eftersom alla kläder går i alla storlekar. Exempelvis Ellos som har alla herrkläder upp till 6XL. Brukar generellt vara så i herrbutiker och på vårdavdelningar.
      Om det är bra eller dåligt att ha en egen avdelning för större kläder vet jag inte.

        Herravdelningar, inte vårdavdelningar.

          Same same, I hear you.

    Älskar att det ändå känns som vi kommit en bit på väg från 90-talet då jag var tonåring. Då fanns det en gång per år man såg modeller större än stl 36 och det var när Veckorevyn hade numret med ”mulliga modeller”. Nu finns det ändå alternativ, även om såklart smalhetsnormen finns kvar.

    Men wow, vilken kollektion. Älskar hur starka och självsäkra kvinnorna ser ut!

    Blondinbella skriver att hon har stor sorg över USA, för att hon ville börja om och bli anonym.

    Men dom kämpade ju med att etablera henne som person och varumärke där, så hon skulle bli känd och sen flytta över löwengrip??

    Snyft lögn snyft

      Jag gissar att ”anonym” i hennes värld mer betyder ”ingen ifrågasätter min skit och lögner utan köper min framgångshistoria rakt av”.

        Haha sant, riktigt bra definition. Tänkte inte på det!

    [Borttagen kommentar]

      Vilken ignorant kommentar.

      Var ska de som behöver större storlekar köpa sina kläder tycker du?
      Ska de sy själva?

      Ska de få gå till en obskyr gränd i skumraskkvarteren och knacka på en liiiiten trädörr och stå med mössan i hand och säga ”ursäkta mej ödmjukast, jag är dessvärre inte smal utan lite överviktig, jag är hemskt ledsen men har frun möjligtvis några paltor till en SÅN som jag?”

      Ta dina åsikter och kryp tillbaka under stenen. Vem har hyllat övervikt här? Ska överviktiga gå nakna tills de enligt sig har ”rätt” storlek? Aldrig tänkt på att all övervikt INTE beror på att folk ätit för mycket?

      Läs på istället för att komma med mossiga åsikter!

      Är du läkare?

      Ska vi straffa överviktiga genom att det inte finns kläder för dom att få tag på? Ska rökare också få gå nakna så att det är tydligt att vi inte hyllar rökning också?

      Annica menar så klart att överviktiga får hålla sig inomhus och nakna tills de har haft vett nog att gå ner i vikt. Sen är de välkomna ut i samhället för att handla normala kläder. Bra plan, Annica!

      Är det att hylla övervikt att se till att de kan ha kläder på kroppen?

    Ja, det var snygga kläder. Ska kolla in dem. Det är retligt att kläder så ofta är osmickrande om man har minsta lilla valk eller putmage. Oavsett storlek så vill man köpa kläder som smickrar ens figur.

    Jag blir så jäkla ledsen på vissa kommentarer här! Man är inte automatiskt ohälsosam för att man är överviktig, hur jävla svårt kan det vara att fatta??!!??
    Jag har strl 44-46, alltså plus size. Jag äter bra mat, jag spelar tennis, jag rider, jag är ute och går, jag kutar lekplatser runt med barnen etc… Men jag har ett fel på min ämnesomsättning. Jag har fina värden och är frisk och glad! Jag stör ingen i samhället och kostar inte mer skattepengar än någon annan.
    Däremot blir jag ledsen när man skriver att överviktiga inte ska rida för stackars häst, eller att alla antar att jag ligger i soffan och äter chips hela dagarna.
    Har vi inte kommit längre?

      Jag har också ca 10-15 kilos övervikt och storlek 46. Jag tränar på hög nivå fem dagar i veckan, äter enligt kostschema, har alla värden på topp när jag är hos läkaren.. ändå får jag höra att jag är ohälsosam. Gissa hur många gånger min smala syster får höra det? Hon äter godis till lunch (på riktigt) och tränar inte mer än att springa till bussen.

        Blir galen på det. Min kollega är smal av naturen men orkar knappt gå en långpromenad pga dålig kondis… och ändå uppfattas jag som den ohälsosamma av oss.

        Nyfiken, går du ner något eller står du still på vågen? Isåfall så äter du (hälsosamt) i för stora mängder, så då blir det plusminus noll. Ät 500 kcal mindre varje dag så kommer du förlora fett.

          Nej jag äter inte för mycket och ska absolut inte äta 500 kalorier mindre, jag ligger redan på kaloriunderskott. Jag har en dietist som hjälper mig med min kost så jag behöver inte (och har inte bett om) råd kring min kost här.

          Om jag går ner i vikt eller inte är irrelevant till min kommentar.

            sluta ljug för dig själv. Följer du ett strikt mat schema och träna så pass mkt så SKA du gå ner. Bara massa ursäkter.

              Jag har inte sagt något alls om huruvida jag går ner i vikt eller inte. Jag kanske rasar i vikt, jag kanske går upp i vikt. Det vet du inte.

              Ta INTE åt dig av Karin som antingen bara tycker att det är roligt att provocera, är obildad eller är ett barn.

          Fast Karin, vem har sagt att jag vill gå ner i vikt?? Jag mår ju jättebra och trivs med mig själv! Måste man ha strl 38 för att få vara nöjd?

            Verkar som att det bara är okej att vara tjock om ens allra högsta önskan och dröm är att bli smal och så länge man gör allt man kan för att gå ner i vikt så kan man komma undan med övervikten. Alternativt om man nyss fött barn. Det verkar också vara en godtagbar ursäkt.

            Jag är tjock (lider inte av fetma) och tänker inte ens försöka gå ner i vikt. Jag tränar när jag känner för det och äter det jag vill äta. Vägrar räkna kalorier och ”unna mig en bulle när jag sprungit maraton”. Folk får gapa bäst de vill om ohälsa. Jag prioriterar min psykiska hälsa högre än den fysiska. So sue me.

              (När jag räknade kalorier maniskt och spydde upp allt jag åt för att inte få ångest, då gick jag ner i vikt och blev smal. Fick höra av alla hur mycket mer hälsosamt det var än att vara tjock som jag var innan. Jo jo, hälsosamt my ass!!)

            Yes!

          Hej Karin! Dina kunskaper verkar brista i detta ämne. Vad sägs om att du lyssnar lite på forskare, läkare och kunniga personer istället för att dra gissningar ur ditt arsle? 🙂 Här är ett litet utdrag från vad leg. läkare och överviktsforskare Erik Hemmingsson har sagt om bantning och övervikt:

          ”– När man bantar försätter man kroppen i ett svältläge, och den svarar genom att aktivera olika försvar. När vi tömmer fettdepåerna kommer kroppen att motverka det, för den tycker inte om att energin försvinner, förklarar Hemmingsson.
          Kroppen sätts ut balans. Medan hungerhormonet ghrelin ökar minskar mättnadshormonet leptin. Följden blir ett ökat sug av mat i allmänhet och snabba kolhydrater i synnerhet.
          – Mättnadssignalerna är till för att kroppen ska befinna sig i balans, så att man inte får i sig för mycket eller för lite energi. När man viljemässigt försöker ignorera de signalerna blir det fel. Det finns personer som tycker att det är så viktigt att inte ha övervikt att de bantar och sedan får kämpa som galningar för att bibehålla vikten. Som lejontämjare. Det är inget vidare roligt liv att leva – det är ett högt pris.”

          Varsågod!

            Varför man bör akta sig för att gå upp i vikt alls, så slipper man det där…

              Japp, man tänk på att många blir överviktiga redan i barndomen och då är det utom ens egen kontroll vad som serveras på tallriken.

            Karin har rätt

              ”okej” Karin

          Karin, sluta uttala dig om saker du har noll kunskap om! Det där är förlegat för längesedan. Läs på!

        ”Jag har också ca 10-15 kilos övervikt” = ohälsosamt.

          Du missade min poäng. Men det säger en hel del att det var det du reagerade på.

        Antagligen har du inte alla värden på topp… vården kontrolerar bara det som är mest basic och ser så att du ligger inom ett intervall som majoriteten av befolkningen ligger inom. Behöver inte betyda att du har optimala värden för just dig sett till din biokemi.

          Du vet inte vilka värden jag har kollat upp och varför?‍♀️

      Vad är det med din ämnesomsättning?

        Det är inget jag tänker gå in på här. Jag bad inte om kostråd. Jag bad om att slippa bli dömd!

          Herregud vad stingslig du var! Tagga ner, jag gav inga kostråd och dömde dig inte heller utan undrade över ämnesomsättningen. Utgå inte från att alla är fientligt inställda. Min pojkvän tar antidepressiva som försämrar hans ämnesomsättning och jag undrar vad det mer finns för anledningar till att ”det är något fel” med ämnesomsättningen. Har undrat om det är något med min egen ämnesomsättning och hade gärna frågat folk här på BB än prata med en läkare som pratar över huvudet på en.

            Hon trodde väl du var samma person som suttit och svarat och dömt henne i tidigare kommentarer.

            Det var absolut inte min mening att verka stingslig <3 Vill bara inte gå in på det här då det finna många som "karin" som ska döma ut det och komma med alternativa lösningar etc. För min del hänger det ihop med hormoner osv.
            Styrkekram till dig och din kille! Ytterligare ett exempel på att det finns orsaker till övervikt som inte hänger ihop med beteende!

              Okej jag förstår. Det brukar vara just hormoner som spökar till det. Jag hoppas att min kommentar inte verkade för rätt på, jag skrev den så neutralt jag kunde för att sen öppna upp för varför jag frågade. Förstår att du är fett trött på att få ”goda råd” eller pekpinnar i tid och otid men det var inte syftet så att säga 🙂

      Stå på dig Malin <3 förstår inte vad det är med folk som måste provoceras av tjocka på det här sättet. Jag tränar aldrig och har ändå storlek 36, ingen skulle någonsin komma på tanken att påstå att jag är ohälsosam. Så länge du mår bra och är pigg och orkar jaga och leka med dina barn! Det är ju det viktiga 🙂

        Tack <3

      Folk älskar att känna sig överlägsna! Lyxfällan har sänts i över ett decennium för att många gillar att gotta sig åt ”idioterna” och få känna sig överlägsna. Exakt så är det med smalisar som ska thinsplaina för oss överviktiga. De älskar att sitta och raljera och mästra, för de är ju givetvis överlägsna som håller sig smala! Om man däremot går till läkare och forskare med god kunskap om övervikt så kommer en helt annan fakta fram än vad de malliga smalisarna inbillar sig. Erik Hemmingsson är forskare och läkare och han har skrivit mycket bra i ämnet. Han stödjer inte bantning och menar att de som är överviktiga bör försöka acceptera att de nog får ligga på en lite högre vikt hela livet och att det inte är farligt (obs, menar inte 200 kg människor som åker permobil, utan helt enkelt överviktiga personer som vi alla stöter på dagligen).
      Vad gäller vikt är plötsligt alla läkare och dietister och vet bäst, för de har minsann lyckats vara smala hela livet, men alltså, så är det inte. Precis som jag inte är superhälsosam neurolog eftersom jag lyckats undvika en stroke.

        ???✊

        Fast det betyder ju inte att människor inte ska se till att leva hälsosamt så att de INTE går upp i vikt och blir överviktiga.

          Ja så klart, men detta är ju som med allting annat – det finns en utopi och sedan finns det verkliga livet. I verkligheten överäter många, äter för mycket godis, eller dricker för mycket alkohol, har oskyddat sex och får klamydia, gör abort, röker och klarar inte av att sluta etc etc… Det bästa är absolut att inte dra på sig extra vikt någonsin, men tänk på att många blir överviktiga redan som barn och då är det utom deras egen kontroll vad som serveras på tallriken.

      För hästen är det lika jobbigt med din övervikt oavsett var den kommer från

        Då vet du kanske också att det finns olika storlekar och raser på hästar? Mycket dumt att rida ett gotlandsruss tex om du är en vuxen strl 44 😉
        Troooor dock att många män som rider väger mer än kvinnor i min strl tex. Men vad vet jag, har ju bara ridit i 35 år… men är antagligen något osmart pga min vikt.

      Oavsett om du är 110 kg muskler eller 110kg fett så är det tungt för hästens rygg att bära den ryttaten. Efter att ha bärt för tungt i några år går hästen rygg sönder och hästen avlivas. Att hästen att hästen inte klarar att bära hur mycket vikt som helt har inget med om du är ohälsosam eller hälsosam .
      Varför tror du att ex 110 kg muskler skulle väga minder än 110 kg fett? Varför skulle en hälsosam människa på 110 kg väga mindre än en ohälsosam människa på 110 kg?

        Burit.

        Tror du på riktigt att en tjej med strl 44 väger 110kg??? Jag väger 82 och det klarar hästar. Sen är det så att en duktig ryttare med god balans på 82 kg sliter mindre på hästen än en obalanserad nybörjare på 72 kg.

          Hamnade jag i mod för att jag diskuterar vikt??

          110 kg var ett exempel på vikt handlade aldrig om din vikt. Vad någon väger som har strl 44 har jag absolut ingen aning om. Det jag skrev om var att om man har hälsosamma kg eller ohälsosamma kg har ingen som helst betydelse för hästens rygg. De har bara betydelse för människan som bär kilona.

    500 kilos män har fortfarande inte fått någon rimlig kollektion, matriarkatet bryr sig bara om kvinnor och kan därmed inte anses vara feminister.

    Ellos struntar i den feta mannen som är fylld med kärlek men saknar flashiga kläder

      Du har inte alls koll på utbudet hos Ellos för större män va? Kila in och kolla vilka storlekar de erbjuder.

      Dressman XXL finns i många städer i Sverige så ta du dina manstårar och gå dit och shoppa loss.

      Ellos har stora storlekar åt män. Tröjor brukar gå upp till minst 6xl i alla fall.

        Det är de minsta storlekarna som existerar. Jag som väger 95 kilo och är nästan 2 meter lång behöver ungefär 5xl från ellos.

          Ja har man större storlek än deras 6xl får man handla på en annan butik. Typ dressman XXL. På samma sätt som att kvinnor i större storlek än 6xl inte kan gå till vero moda och tro att de ska hitta kläder som passar. Tråkigt ja, att inte alla butiker har allt från xxxxxxs till xxxxxxxl.

      Var är kollektionen för kvinnor som väger 500 kilo menar du?

    Nu blir säkert nån förnärmad, men kul att hennes första mening är ”det här känns så stort” ? (i övrigt – bra kampanj!!)

      Tror hon kanske skojade till det lite 🙂

    Hej vänner!

    Jag tycker det är roligt att det är många av er som tycker detta är ett bra initiativ – det tycker jag också i sak. Tycker bara det är lite skevt att Ellos påstår sig ha en kollektion som representerar ”alla” kroppar och sedan låta den frontas av enbart vita kvinnor. Är det inte så att vi kan inkludera rasifierade kvinnor i ”alla”? Blir så jävla trött på den enorma exkluderingen och ignoransen över att man reproducerar ett strukturellt problem. Kom igen!!

    Och nej, jag tycker inte vi kan ”nöja” oss med att man tar ett steg framåt genom denna kampanj och att man inkluderar tjocka kroppar över huvud taget. Vi ska kunna göra bättre 2019!

      Och en rullstolsburen, en blind, en asiat, en trans, en amputerad, en med downs syndrom,.. först då är JAG nöjd.

      Storleken ändras ju inte av hudfärgen.
      Dessutom är det kända, svenska, stora kvinnor i kampanjen. De flesta kända, svenska, stora kvinnor är i dagsläget vita.

      Fina modeller, men vad är speciellt med kläderna tycker inte de sticker alls. Ellos gör ju reklam med alla för alla som IL, Mona o.s.v. känns lite unket… Reklam..Reklam.

    Ellos kommer få känna av den vrede som drabbar alla företag som anlitar Kakan ”ACAB” Hermansson

    Fast storleken på kropp spelar en viss roll för hur plagget sitter, därför är det relevant för ellos att representera olika kroppstyper. Vilken hudfärg man har är irrelevant ur den synpunkten och därmed helt ointressant för en klädkedja.
    Det är verkligen inget problem att tre av tre modeller är vita i Sverige där de allra flesta faktiskt är vita.

    Ingen som reflekterat över att de använder Bellsans klädkollektion i denna kampanj?

    Alltså… som tjock så är det här inte den roligaste kollektionen. Lite färg och mönster hade varit kul, men vi ska ju alltid klä oss i mörka färger för att se ”slanka ut”. Fuck flattering säger jag bara.

    Så jävla sjukt att normalisera fetma. Bara för att anorexiasmala modeller inte borde vara okej, bör inte överviktiga modeller heller vara okej. Inget av det är hälsosamt. Detta är bara bisarrt.

      Hur ska kläder i stora/små storlekar visas upp då? Allt över 42 får bara visas på galge? Annars kommer alla att tappa koncepten och bli feta…

    Tycker kampanjen är supersnygg och toppen att det kommer kläder sydda för större kroppar, inte alltid lyckat att bara skala upp en liten storlek och tro att den ska falla likadant på en större person. Samtidigt är det en mycket konstig trend i sociala media. Anorektiskt smal är absolut INTE ok. Ett ideal som inte alls ska vara något ideal. Men på sistone verkar det som att de enda kroppar som får visas upp och som man ska vara stolt över är den överviktiga kroppen. Övervikt är inget att sträva efter och inget att vara stolt över. Vi blir fetare och fetare och det är helt total förkastligt. Vi äter fel, för mycket och har en stillasittande livsstil med kontorsjobb. Säger inte att man ska skämmas om man är överviktigt men det är en enorm vurm för ett kroppsideal som är direkt skadligt för den stora delen av dess bärare. Känns väldigt märkligt att det nästan är skamligt att visa en vältränad eller normalviktig kropp. Inget lätt ämne det här men låt inte klockan vridas åt andra ytterligheten för att bevisa att undervikt är fel.

    Jag anser att det varken är attraktivt eller sexigt att vara fet. Kan inte låta bli att tänka på all svett som gömmer sig i alla veck när jag ser en fet person. Ej heller särskilt hälsosamt att bära på en massa övervikt.

      Du måste faktiskt inte tycka alla människor är sexiga och attraktiva. Finns nog många som inte tycker du är det heller. Din otrevliga attityd t.ex. är väldigt osexig för mig.

      Eeh, vi duschar faktiskt också…

      Överviktiga personer belastar sjukvården.

        Du belastar allas tålamod.

        Fel. Överviktiga belastar inte per automatik sjukvården. Alla överviktiga är inte sjuka, läs på lite.

    Se baranikkis kritik mot detta på insta. Kan inte annat än hålla med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.