Bianca Ingrosso hotar sin assistent med avsked

Det här är inte första gången Biancas och Alices assistenter luftar att de vill starta en podd tillsammans, men varje gång blir svaret detsamma från Bianca: ”Skaffar ni två en podd så kommer jag sparka dig.”
Vad Alice tycker om saken framgår inte, men att Bianca på alla sätt är emot detta är väldigt tydligt.
Ungefär 12.30 in i videon så säger Bianca att ”Jag låter Lovisa vara influencer, är inte det nog?”
Oklart vad hon menar här, men kanske är det på grund av Bianca som Lovisa kunnat göra reklam för företag som Daniel Wellington och medverka i Gina Tricots kampanj med sin chef?

Jag förstår helt och fullt varför Bianca, i egenskap av chef, inte vill att hennes assistent ska försöka slå sig in och etablera sig i samma bransch som hon själv är i.
Där har hon min fulla förståelse, men inte kan väl det här komma som en överraskning för henne?
Det har ju varit supertydligt ända från start att Lovisa hela tiden haft siktet inställt på att själv bli en influencer. ”Actions speak louder than words” helt enkelt.
Man behöver inte mer än slänga en snabb blick på Lovisas Instagramflöde för att förstå detta. Jag har tidigare kritiserat influencers och sättet de tenderar att bli bästisar med alla de jobbar med, och då framför allt med sina assistenter.
Det finns ingen tydlig gränsdragning mellan assistent och chef vilket lett till att Biancas relation till Lovisa är snarlikt den hon har med sina vänner och hon har även kallat Lovisa en av sina bästa vänner.

Från Lovisas Instagramkonto

Jag tycker det är extremt fräckt av Lovisa att fortsätta härjandet om att hon vill ha en podd tillsammans med Alice assistent när Bianca redan klargjort att Lovisa inte kommer få jobba kvar hos henne om hon startar en podd.
Det är extremt fräckt, samtidigt som jag kan tycka att Bianca till viss del får skylla sig lite själv då det faktiskt är hon som inte dragit tydliga gränser från början.
Hon gör det NU, efter så här lång tid och då är det väl föga förvånande att Lovisa inte tar det på allvar trots att man märker i videon här under att Bianca blir riktigt irriterad på Lovisa.
Uttalandet att Bianca ”låter” Lovisa vara influencer är ett ganska snorkigt uttalande, samtidigt som det ju faktiskt ligger någonting i det, eller vad säger ni?

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=sgngP6QiW0g

169 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tror inte Lovisa bryr sig om hon får sparken, ärligt talat. Snart har hon så pass många followers att hon inte behöver Bianca längre.

      Men Lovisa som person är totalt ointressant. Folk följer henne för att få se ännu mer av Bianca. Om hon skulle sluta vara hennes assistent skulle hon tappa följare i en rasande fart och vara bortglömd inom ett halvår.

        Tänker det är därför bianka opponerar sig mot en podd. Assistenterna är ju enbart kända genom sina chefer, så folk kommer säkert vilja höra skvaller om Bianca och Alice typ. Samt så är Bianca och Alice stora delar av deras vardag så vad ska de annars snacka om?

      Och då kunde ju hon och Lucas starta sin podd 😉

      Haha visst, hon går snart om Bianca. I vilken värld? Tror det kommer ta några år tills någon brud har samma påverkan som Bianca haft senaste två åren. När Lovisa slutar och inte längre kan rida på biancas kändisskap är hon over. Alla biancas fans kommer ignorera skiten ut henne.

      Vad fult med trenchcoat ser ut som någon hemlig agent-typ från Tintin eller nåt.

        Ja lixom ingen egen stil alls

    Lovisa, säg upp dig och gör vad du vill! Livet är kort.
    Du är inte sämre eller underlägsen Bianca på något plan.
    Om några år (eller redan nu faktiskt) är Bianca lika trött och passe som sin mamma.
    Du föddes inte för att hämta ut goodiebags åt B på posten. Eller säga till henne vad snygg hon är när hon är på väg ut på fredagskvällarna.
    Sprid dina vingar!

      Varför sitter man i ”kissa” ställning bredvid en skruttig mini buss o poesar så där?

        Hehe jag tänkte på alla gånger jag har kissat mellan parkerade bilar på vägen hem från krogen. Vi har samma pose. Alltid lika skämmigt när nån går förbi och ser ?

      Håller inte alls med. Bianca har hjälpt L på alla sätt och vis, och tacken hon får är att hennes assistent numera vill bli influencer och poddare? Kan man inte försöka hitta något mer unikt område än att tävla mot sin arbetsgivare? Nu har hon en insikt som ingen annan person har i Bianca och hennes liv, jag hade mått otroligt dåligt om min högra hand hade gjort något sådant.

      Jag hoppas att båda är kloka nog att i) Bianca skriver någon NDA och konkurrensklausul i Lovisas anställningsavtal samt att ii) Lovisa inte slutar hos Bianca, åtminstone inte för att börja arbeta med något konkurrerande.

        Fast va? Att en chef har varit en så bra förebild att dess anställda vill göra samma sak är väl bara smickrande. Relation chef-anställd FÅR inte bli så personlig att den ene tar personligt illa vid sig om den andre väljer att sluta. Då är det nåt som är konstigt, och på gränsen till oprofessionellt.

          Va?
          Får man inte sluta hos sin arbetsgivare för att göra något i samma bransch?
          Oj, då kan jag ju aldrig sluta jobba på min nuvarande arbetsplats. Har ju bara en utbildning.

            Läs igen?

              svarade på fel plats

            Det är vanligt att man inte får det, ja. Står ofta inskrivet i anställningsavtal.

              Har haft sånt avtal på alla mina arbetsplatser. Att jag inte fått ta ett jobb i samma bransch inom 6 månader från avslutad tjänst hos mitt företag.

                Genuin fråga.
                Varför har man så? Om man är inom ett speciellt område så kanske det är svårt att vilja ha eller få jobb i annan bransch?

                  För att man som företag/arbetsgivare inte vill lägga en massa tid och pengar på att utbilda någon bara för att denna person sedan ska säga upp sig, starta en konkurrerande verksamhet och sno alla ens kunder.
                  Om det var fritt fram att göra så, så skulle ingen verksamhet vilja internutbilda/fortbilda sin personal för att förlustrisken skulle vara för stor.

        Konkurrens är bra för affärerna! Dessutom hjälpt Lovisa? Lovisa har arbetar för Bianca, så de har haft ett affärsförhållande våda tjänat på. Dessutom har Lovisa fått sitt jobb på meriter, inte med hjälp av sin mamma.

          Vad har hon för meriter en tjej runt 20 ???????

        Här känns som ännu ett område där reglerna för en influencer är annorlunda. Är Bianca en arbetsgivare låter det som helst sjuka saker att säga till en anställd, och är dom kompisar är det också ett udda förhållande att betala för att få en kompis att hon ska göra grejer åt än. Tror vi en gång för alla måste reda ut om influencers är företag eller privatpersoner.

      Hon får väl be henne skriva på en blankett om bisyssla. Så är den saken reglerad.

      Fast stopp och belägg. Under rekrytering av Biancas assistent var både Bianca och Vanessa väldigt tydliga med att dom inte sökte en person som hade egna intentioner om att bli en influencer. Detta för att arbetet skulle gå ut på att avlasta Bianca och samtidigt vara med och bygga hennes varumärke.

      Jag tror att Lovisa är en väldigt duktig assistent, eller förlåt ”coordinator”, som det är så viktigt att kalla det. Och att det är därför som Bianca hela tiden ger henne löneökningar. Hon vet att Lovisa vill bli en influencer och försöker kompensera detta med högre lön. Jag tycker att det är otroligt fult och extremt oproffsigt av Lovisa att pusha på en podd när det från början var klart och tydligt vilka regler som gällde.

      Men ja, Lovisa får göra vad hon vill. Det gör hon redan genom att ta egna influencerjobb vid sidan om som gör att Lovisa själv nu ”behöver en assistent”. Är det Bianca som ska bekosta denna person?

      Och visst, Lovisa kanske skulle klara sig en stund utan Bianca. Men betvivlar faktiskt att det skulle hålla.

        Fast det beror ju på vad som angetts i anställningsavtalet. Inte ovanligt att man inte får ängna sig åt konkurrerande verksamhet.

          Det är ju lite min poäng. Skriftligt avtal eller ej, så finns ju en muntlig förväntningförklaring inspelat i Wahlgrens värld.

      Eller ännu hellre: Säg upp dig Lovisa och börja plugga.
      Om några år kommer vi skratta åt influencertrenden.
      Och även om den skulle finnas kvar kommer både du och Bianca vara bortglömda snart. Nya stjärnor kommer tändas.
      Gör något med substans istället.

      Vilken jävla töntig kommentar. Hon valde att bli assistent åt Bianca för att bli känd. Hon har genom att hämta ut goodiebags en lön som många har som iaf ingångslön efter år på universitetet. Tack vare att hon förknippas med sin kända chef får hon göra samarbeten hon tjänar pengar på. Är inte det snällt nog av Bianca att tillåta det? Nu ska hon också låta henne utnyttja hennes namn för att starta en podd, vidrigt. Klart hon ska sprida ut sina vingar men hon får väl sluta hos Bianca då så får vi se hur långt hon kommer med dem.

        #systerskapet

      +1

    Inte ett problem som Bellsans assistenter har, för det finns inte några kvar.

      Vad har hon med detta inlägget att göra.

      Skulle det inte postas någon artikel om Bella idag? Jag dör av nyfikenhet 😀 Vad händer? Vem intervjuade henne?!

        Lägg av

      Fan va dum du är

    Irriterar mig något enormt dock att Bianca säger ”det vore såååå oseriöst om du har podd och jobbar för mig” samt i sin vlogg förklarar hon att ”jag fotar aldrig Lovisa till hennes Instagram annars, vore såååå oprofessionellt”, däremot festar de ihop exakt varje helg, är det seriöst verkligen…?

      Bianca är över. Hon är rädd för konkurrens från assistenten. Sad.

        Jag tror inte det är konkurrensen som är problemet, jag tror problemet är att om Lovisa börjar satsa mer på sin egen karriär kommer det ju drabba hennes förmåga att sköta sitt nuvarande jobb, som är att jobba för Bianca. Plus att det blir en intressekonflikt.

          Bianca borde anställa någon som kanske inte har de här ambitionerna. Ett proffs helt enkelt! Marisol kanske är ledig?

            ?

        Konkurrens från någon som är känd för att ha förknippats med Bianca? Visst. Det finns inte ens sån konkurrens för Bianca.

        Bianca är väl ändå allt annat än över? Hon är överallt.

    Fast vart är det fräckt att börja utveckla sig själv? Vart i hennes kontrakt står det att hon är livegen och inte får göra vissa saker som annars inte regleras av vanliga anställningskontrakt? Dock får hon ju välja, att om hon vill starta en pod så får hon väl sluta. Bara bete sig som vuxna människor helt enkelt.

      Nu har en arbetsgivare ganska mycket att säga till om när det gäller de anställdas sidosysslor. Särskilt när det är i liknande, konkurrerande verksamhet.

        Precis. Om jag hade startat företag i samma bransch som mitt nuvarande jobb samtidigt som jag jobbar kvar hade det ju varit jättekonstigt. Det skulle definitivt drabba min förmåga att sköta mitt ursprungliga jobb och bli en intressekonflikt. Spelar egentligen ingen roll vilken bransch det är.

        Men Bianca poddar ju inte? Det är ju inte exklusivt för influensers att podda.

        Precis. Jag tror (enbart en gissning: notera ordet ”tror”) inte att många av de som tycker att ”Lovisa ska köra sitt eget game och bli influencer samt börja podda” någonsin har arbetat för ett seriöst bolag med reglering av sidosysslor samt intressekonflikter. Alla arbetsgivare jag har arbetat för har haft detta reglerat i sina anställningsavtal och det har aldrig varit några konstigheter för anställda.

        Tror att en del av det Lovisa skulle prata om gäller Bianca, iom att de jobbar med varandra och umgås dygnets alla timmar. Det borde ju va ok med podd som egen HOBBY så länge hon INTE pratar om Bianca. Skulle hon prata om Bianca eller indirekt prata om Bianca genom att prata om sitt jobb, så tycker iaf jag att det är att sko sig på Bianca, åka räkmacka på Bianca. Då behöver hon ju inte vara privat, bara skvallra om B, och få massa ”fans”.

      Så du tycker det är ok att du börjar göra det som din chef gör på arbetsplatsen för att ”utveckla dig”?

    Helt rätt av Bianca.

    Vaddå fräckt?
    Det är lite som att säga att en sjuksyrra inte ska få bli läkare bara för att hon började att arbeta under läkare.
    Hon har väl all rätt att bli vad fasen hon vill?
    Sålänge dessa personer inte pratar om sina chefer så äger de sin fritid själva.
    Förstår inte ditt resonemang för fem öre här.

      Fast problemet här är väl att Lovisa och Lucas med största sannolikhet skulle ha en podd där de förmodligen återkommande skulle diskutera sina chefer, Alice och Bianca, som än så länge är väldigt mycket mer intressanta än dom själva. Detta skulle ju bli the next level i att växa pga någon annans kändisskap pga att man besitter information som inte många andra har. Tycker inte det är så snyggt.

        Men Vet man det då? De kanske vill skapa en podd om gråsten, vad vet vi? Är väl bara att där säga att de inte får prata om något som rör deras andra jobb, alltså assistentjobb, så är problemet löst. Att ha sekretessavtal är inget konstigt.

        Haha, det är ju inte som att den ena jobbat för Apple och den andra för Microsoft och att de inte får snacka om sina f.d. arbetsgivare.
        Det handlar om INFLUENCERS som säljer skräpprodukter till småflickor.

          Bästa kommentaren på mycket länge ??

          Hahaha! Ja precis. Chilla liiiite liksom

        Håller med. Att de jobbar åt A och B är det enda intressanta med L och L. Och det de kan locka lyssnare till en podd med är skvaller om sina arbetsgivare. L har ju redan fått reklamjobb och tjänat pengar för att hon är Biancas assistent, B hjälper ju tom med att fota bilder till hennes insta. L ska nog nöja sig med det eftersom hela hennes kändisskap sitter i att hon jobbar åt Bianca.

      Jag vill börja med att säga att jag förstår vad du menar, det är märkligt att arbetsgivaren reglerar din fritid. Med det sagt så går jag över till en högst personlig historia, så notera det inte finns någon evidens alls i min historia:

      Jag har haft två jobb sedan jag tog examen från universitetet. Arbetsgivare 1 hade inskrivet i anställningsavtalet att jag ej fick jobba med samma kunder som jag hade hos Arbetsgivare 1 i sex månader efter att jag hade slutat. Hos Arbetsgivare 2 så står det i kontraktet att jag måste dubbelkolla med Arbetsgivare 2 om jag vill start eget samtidigt som jag är anställd.

      Tilläggas bör att Arbetsgivare 1 var ett litet företag (20 pers) och Arbetsgivare 2 är ett stort företag (3000 pers). Bägge är konsultfirmor.

      Baserat på mina anställningserfarenheter så tycker jag inte att det är konstigt att Bianca reagerar som hon gör. Lovisa attraherar väl ungefär samma följare och företag som Bianca gör.

      Jag ställer mig däremot tveksam till att Alice har liknande klausuler inskrivna i sitt anställningsavtal.

        Att jobba sig uppåt i samma bransch är något som en chef bör stötta. Däremot vad man gör på sin fritid kan faktiskt chefen/arbetsplatsen få ha åsikter om, precis som på dina tidigare jobb.

        Men influencers har ju inte konkurrenter på samma sätt som i andra branscher. Att Lovisa får en följare innebär inte att Bianca tappar en. Dessutom har inte Bianca någon podd så där finns ingen konkurrens, det hade i så fall varit rimligare om Lovisa exempelvis inte hade tillåtelse att göra samarbeten på Instagram.

          Det är fortfarande konkurrerande verksamhet.

            På vilket sätt tänker du att Lovisas podd skulle konkurrera med Biancas Instagram?

      Ursäkta men en sjuksyrra har inte en chef som är läkare. Sjuksyrran är för sig, läkaren för sig. Hade du till exempel varit butiksbiträde men plötsligt vill ha butikschefens jobb och börjar leka butikschef på jobbet förstår du väl att det hade blivit lite konstigt. Visst, sluta och bli butikschef men man kan liksom inte ha kvar kakan och äta den.

        Jag är butikschef och om någon av mina anställda skulle börja lägga scheman och göra alla beställningar hade jag bekvämt lutat mig tillbaka, tackat och tagit emot

      Vilken korkad kommentar. Din liknelse har ju ingen förankring i något. Vad skulle du sagt om sjuksyrran istället började leka läkare på jobbet? Det är väl mer en liknelse då jag antar att sjuksyrror inte opererar och ställer diagnoser utan slutar och pluggar vidare om de nu vill bli läkare. Precis som Lovisa får göra. Sen jobbar inte sjuksköterskor för läkare.

      Hon kan ju podda om hon vill, bara avsluta anställningen hos Bianca.

      En sjuksköterska jobbar inte för en läkare.. man jobbar MED en läkare i ett team.

      Vilken dålig jämförelse. Sjuksyrror jobbar inte under läkare på något sätt, de har helt egna arbetsområden. Autonomi är viktigt för att kunna vara en universitetsutbildning.

    Vi vet ju dock inte hur Lovisas kontrakt ser ut eller vad Bianca har sagt till Lovisa and sådana här saker utanför vad dom visar på social media.

    Jag tror personligen inte att Lovisa kan lyckas som influencer, särskilt inte utan att vara nämnd som Bianca Ingrossos assistent, tråkigare människa (utifrån vad jag har sett) och flöde får man leta länge i Smålands skogar efter.

      Inte tråkigare än någon annan.
      Skulle Bianca vara en spännande person?
      Hon är en oblidad, festande tjej vars enda claim to fame är att hennes mamma kom 4:a i Melodifestivalen 1985.

        Bianca är ju underhållande. Tror du att hon har fått alla sina följare gratis eller?

          Säger mer om följarna än om Bianca.

            Oavsett om det säger mer om följarna or not, så är det facto att Bianca är mer intressant om du tittar på följarantal. Absolut så har Bianca varit i branchen längre än Lovisa men hon har varit nämnd assistent relativt länge nu och vi vet också hur snabbt någon kan klättra och bli stor via att hänga med eller bara bli länkad av någon med Biancas siffror – Lovisa skulle vara betydligt mycket större vid det här laget om det fanns något att hämta. Enligt mig that is.

          Fått sina följare gratis? Menar du att hon köpt en del av sina följare eller 😉

            Kan man köpa något gratis?

        Bianca har en väldigt underhållande personlighet och otroligt stor påverkan på många vilket är varför hon är en av de största unga profilerna vi har i Sverige idag. Bara för att du personligen inte tycker om henne pga hon inte gått klart skolan eller för att hon festar har inget betydelse för man kan inte förneka hennes enorma framgång de senaste åren.

        Tonårstjejerna som följer Bianca har knappast Pernilla som idol.

      Ge dig inte på Smålands skogar, då åker du på en tjottablängare mellan lysmaskarna och får åka pling-plong-taxi till plåsterhuset.

      Just sayin.

    Är inte särskilt insatt i dessa människor, men självklart får väl assistenten ha egna ambitioner och mål! En god chef stöttar sådant, får personen att växa, och anställer sedan någon annan om personen väljer att gå vidare. Det låter ju som att de är tonåringar!

      Jag tror att Bianca och hennes följare har lite samma barnsliga syn på ledarskap som Blondinbella hade för många herrans år sedan när hon stolt berättade om att hon fått anställda att gråta.

        Sluta prata om Rövengrip samma dag än Fina Bianca!
        Bianca har talets gåva… rak, underhållande o vacker titta på// denna IL kan dra sig horisontalläge- ragga gubbar ist.

    Jag är inte speciellt insatt i Biancas liv, så kan någon förklara för mig vad Lovisas jobb egentligen går ut på? Jag trodde att det var hon som skulle göra saker som att gå ut med hundarna, handla mat och blommor, osv.

      Frågan är väl varför behöver en ung, frisk, arbetslös kvinna en assistent?

        Exakt.

        Gud, sluta hinta om att influencing inte är ett jobb. Får man lön? Ja. Bra, då är det ett jobb. Bara för att man inte går till ett soul sucking kontor och jobbar 8-17 som majoriteten av vår inrutade befolkning gör innebär det INTE att det INTE är ett jobb.

          Nu var det visserligen assistansen som ifrågasattes… Kan garantera att de finns de som jobbar minst lika mycket (och mer) och som får ihop sina liv utan assistens. De flesta, faktiskt. Men hon vill ju känna sig speciell….

          Tror att ett av problemen här är att många influensers beter sig så omoget och oprofessionellt att det är svårt att ta dem på allvar.

            Jag tänker lika men tvärt om.
            Dom omogna och oproffsiga och dessutom de ej så smarta tjejerna blir influensers…det finns undantag men dom är få.

          Majoriteten av vår befolkning jobbar inte så 🙂 tänk sjukvård, skola etc så är det inte så mkt kontor direkt.

        Det gör hon såklart inte. Men det låter väl ”fint” kanske, får henne att känna sig mer betydelsefull än vad hon är ?‍♀️

        Vad nedvärderande av dig att tycka att Bianca är arbetslös. Förutom influenceryrket har hon flera tv-uppdrag, ett framgångsrikt sminkföretag plus det andra företaget som tillverkar väskor. Hon jobbar bra mycket mer än mig som har ett heltidsjobb i alla fall.

          Jag medger att jag nedvärderar Bianca. Men det är inget personligt. Jag tycker detsamma om alla influencers.
          Deras arbete går ut på att sälja skräp till huvudsakligen unga personer som tycker att deras livsstil är spännande.
          Deras content är att visa upp materiella ting, sin kropp och fläka ut sina privatliv.
          Jag tycker inte att detta tillför mänskligheten något annat än tom förströelse. Det fördummar rent ut sagt.
          Att de genomgående är obildade höjer dem inte i mina ögon.
          Även knarklangare jobbar hårt, har obekväma arbetstider och tjänar bra med pengar. Inte heller de är eftersträvansvärda.

            Nu är influencerjobbet bara något Bianca gör vid sidan om att sköta flera företag och spela in både Wahlgrens värld och Talang. Hon må sakna utbildning men hon har klarat sig bra ändå. Arbetsmarknaden är i ständig förändring och det är bara att acceptera att alla inte har 9-17-jobb.

            13.16 Det där var årets bästa inlägg!
            Så jäkla mitt i prick!

            Hahahah älskar sista meningen om knarkaren? Håller så med dig!

        Hahaha arbetslös

    Tror det kan vara svårt att jobba så när och inte utveckla en privat relation. Sen kan såklart inte Lovisa ha en podd där Bianca skulle vara en del av innehållet.

    Vad Bianca är olik sig, jag ser knappt att det är hon.

      Ja hon har verkligen förändrats, hon förändras mer och mer.. blir snyggare o snyggare, hon var snygg innan också men man ser en väldigt skillnad sedan bara 1,5 år tillbaka.
      Låtsas hon fortfarande förresten att hon är ihop med Philippe, hur länge ska hon låtsas som det? Bara märkligt ju.

        Nej? Hon la upp en bild på instagram där det stod im single för ca två månader sen.

    Lovisa borde göra sin grej, kul o ha en chef som inte vill att man ska lyckas…. Bianca tror att hela världen snurrar runt henne… Nopp mopp

    Bianca va rolig för typ 2 år sen, nu är det bara pengar och status som allt handlar om….

      Hon har blivit lite för mycket, det är lite för överdrivet och gapigt på henne i wahlgrens värld numera, lite skämskudde men Pernilla är skön och rolig. Det heter ju wahlgrens värld och inte wahlgren och ingrosso, lite märkligt, varför inte fokusera på pernilla och sen flankera henne med både bianca, christina, theo och vännerna. Sen synkarna såå töntigt bort med dem, sitta i sitt hem flera månader efter och prata som om de är på ett annat ställe nej bara nej såå fånigt.

    Jag upplever det som att Lovisa vet att Bianca är en pushover och hon utnyttjar det. Hennes lön lyckades hon snabbt få från 22k till 30k utan vidare motstånd eller krav på förhandling från Bianca.

    Och oavsett om Lovisa ska få kunna ha en podd vid sidan av eller inte, så om Bianca säger nej så är det ett nej. Alla chefer är olika. Lovisa får antingen respektera det eller sluta som assistent och fortsätta sin karriär på egen hand. Bianca måste sätta riktiga gränser.

      Bianca berättade även i hennes senaste vlogg att hon höjt Lovisas lön ytterligare en gång efter den höjningen..

        Så makalöst oprofessionellt att snacka om anställdas löner offentligt.

          Lovisa har själv berättat vad hon får i lön

            Och jag berättar för folk vad jag tjänar. Men jag skulle bli ganska irriterad om min chef snackade om det.

          Jag tror det mest handlar om att Bianca känner sig stolt att hon kan ge Lovisa en lön på över 30k i månaden så hon vill gärna berätta vitt och brett om det

    Minns så väl när Bianca hånade de influencers som ”inredde” med Chanelpåsar i deras bokhyllor för ca 1 år sedan i hennes podd och hur hon berättade att det skulle hon aaaaaaldrig göra (Som exempelvis Hannalicious gjort i sin bokhylla) och nu när man tittar på hennes senaste vlogg så ser man att hon själv har inrett med en Chanelpåse i hennes bokhylla..

      Men snälla nån vad töntigt! En påse ?

      Hur ”inreder” man med Chanelpåsar i bokhyllor? Jag trodde bokhyllor var menade för just böcker?

      /MVH
      tidigare bokmal

    Om jag hade varit Bianca så hade jag testat Lovisa genom att låta henne podda med Lukas på premisserna att hon ej får prata om Bianca eller hennes företagande. Så får vi se hur mycket innehåll de hade lyckats skapa till deras podd.. och hade hon brutit det löftet och börjat prata om henne så hade jag avskedat henne.

    Men är assistenterna anställda av Bianca? I så fall kan väl Bianca i allra högsta grad få avgöra om deras bisysslor är okej? Det gör väl i princip alla företag? Man brukar aldrig få ha en bisyssla som liknar eller konkurrerar med det företag man är anställd hos?

    ….och det här är vad som händer när barn/förväxta barn får ha bolag utan utbildning eller stöd. Skriv ordentliga anställningsavtal från början.

    Tror B är rädd för vad L skulle säga i en sådan podd, minns när L fick vara med i Alice och Biancas podd och hon var så. Jävla. Otrevlig. De betedde sig som idioter mot B och hon bara tog det. En egen podd vore något som B ej har direkt koll i vad som sägs.

      De betedde sig inte värre i den podden än många tjejgäng gör i allmänhet.

    Efter att ha lyssnat noga är iaf jag väldigt konfunderad, samtidigt som jag förstår vad Anna (och Moa, men mest Anna) vill säga och att de menar väl lämnas jag med en mindre kul känsla i magen. Särskilt den biten där de indirekt syftade på att Bianca inte var på plats för att hon var bakis/hade tagit ett återfall. Förstår dock att de inte tycker det är schysst eller rätt hur Fredrik gång på gång kommer undan med sitt beteende, men vet inte riktigt om deras sätt att lyfta det på var rätt. Nu var det typ mest att Anna ställde P3 ett ultimatum att antingen så låter de Fredrik gå eller så slutar Anna – och då att det rätta beslutet är att behålla Anna för att hon har mer att komma med typ.

    Men ja hm som sagt konfunderad, det var liksom både vettigt men samtidigt inte alls

      Det var inte jag som skrev igår men lyssnade nyss. Tyckte det var lågt det de sa om Bianca. Med sådana vänner behöver man inga fiender. Om de nu tror att hon missbrukar kanske man borde höra av sig och visa omtanke och inte hänga ut sin vän i en podd. Allt de sa om Fredrik kan jag dock förstå då han ju själv är öppen med problemen.

        Vadå sa de att de tror Bianca missbrukar? Det har ju gått sådana rykten tidigare men hon förnekar det så klart. Jag tänkte på det en gång i en vlogg för ett tag sedan att hon verkade påverkad då ögonen såg så stora ut och blicken flackade, rösten var mörk också, det är inte säkert det är så min känsla kan vara fel men… Det är ju ett sätt att hålla vikten också.

          Du förstår att det inte är Bianca ingrosso vi menar utan Bianca M i podden.

            Haha blev så förvirrad först bara har jag missat att Bianca brukar också, trodde bara det var alkohol

            Men ja alltså Bianca meyer inte ingrosso

        Tyckte också delen om Bianca var konstig? Så som jag har förstått det har Bianca slutat dricka pga att hon har lite svårt att begränsa intaget av alkohol, men hon drack på deras livepodd och de skämtade då om att hon tog ett återfall. Om hon har seriösa problem känns det ju absolut inte kul att skämta om? Tyckte delen om Fredrik var mkt förklädd omtanke och det sken igenom att de egentligen bara är less på hans missbruk och sättet han kapitaliserar på det (det är jag också), men sen försökte de typ linda in det i fake omtanke.

          Mmm precis, också i kombination med att de gick hårt på henne i förra eller om det var förrförra avsnittet att hon har en ätstörning.

          Ja alltså om de påriktigt brydde sig om honom kändes det som ett skevt sätt att ta upp det på. Typ lite att de bara eldade på hans sug nu…

          Har diggat Anna väldigt mycket men i det avsnitt kändes hennes uttryck lite sådär, även om det inte är med onda avsikter

        Blir intressant att se nästa veckas avsnitt om Bianca är med då. Och om de typ bara ignorerar denna veckas avsnitt eller tar upp de igen

    Lovisa måste ju ha lagligt rätt att spela in podd utanför jobbet, om det nu inte framgår i hennes kontrakt att hon inte får arbeta med så kallad ’konkurrerande verksamhet’. Dessutom tycker jag det är konstigt att Bianca ska ha något att säga till om att Lovisa vill bli influencer, då Lovisa faktiskt jobbar inom den branschen. En chef ska väl vilja att sina anställda ska gå långt och bli stora inom branschen?

      Nja, alltså nu jobbar ju Lovisa FÖR Bianca. Bianca är inte en talang manager som har hand om Lovisa i form utav att vara en ’talang’ som hon ska utveckla och göra till en superstar utan det är tvärtom..Lovisa jobbar för att Biancas liv och tillvaro ska bli så smooth och enkel som möjligt.

        Du har rätt förstås. Jag kan dock inte låta bli att småle när jag tänker på Biancas livspussel som kräver en assistent.

        Lovisa ska absolut sköta sitt jobb enligt överenskommelse. Och jag säger inte att Bianca ska agera talang manager, men hon ska ju inte heller sätta köppar i hjulet för vad Lovisa gör på fritiden? Så länge det ej stör hennes arbete för Biancas företag.

          Man får inte bedriva konkurrerande verksamhet med sin arbetsgivare oavsett vad det står i ens anställningsavtal. Det kallas den anställdas lojalitetsplikt.

      ”En chef ska väl vilja att sina anställda ska gå långt och bli stora inom branschen?”
      Set är absolut ingen självklarhet. Det finns betydligt fler fall av rena motsatsen.
      Så länge som man är anställd och uppbär lön ska man utföra de arbetsuppgifter som åläggs (så länge som dessa stämmer med befattningen man har och vad man i övrigt kommit överens om).
      Arbetsgivaren har fortfarande rättigheter t ex att planera, organisera, leda och fördela arbetet. Många vet t ex inte att det är arbetsgivaren som lägger ut och beslutar om semester och eventuell tjänstledighet. Det är inga självklarheter att de anställda själva kan bestämma om sådant.

        Nä men då är man ju per definition en dålig chef. Förvånar mig dock inte att Bianca är en dålig chef, hon är inte chefsmaterial

    Jag undrar vad det står i Lovisas anställningskontrakt? Känns inte som om Bianca är förmögen att åstadkomma något gediget där.

    herregud vilka ilandsproblem…
    oavsett vilken väg L väljer kommer hon ha följare vara känd.
    Men L kanske sviker B för resten av livet?
    Men teo mig ovänner får man gott i livet. Tänk på din egen karriär före allt!
    Man måste ta för sig om man ska nå toppen!

    Man får inte bedriva konkurrerande verksamhet med sin arbetsgivare oavsett vad det står i ens anställningsavtal. Det kallas den anställdas lojalitetsplikt.

    Jag håller med i allt, C.

    Speciellt att det hela tiden har funnits en baktanke, precis som med (Tan by) Klara. Båda har nästlat sig in -och uppenbarligen lyckats- på sina sätt. Klara genom att bli vän med alla (och ingen av vännerna som verkar tycka att det är kontigt?! Så jäkla konstigt… ) alla verkar gå runt och tro att Klara genuint är en vän, när hon hela tiden haft/har en baktanke (bli influenser).
    Samma med Lovisa, bara att hon tagit en lite annorlunda väg till fame. Hade hon varit nöjd med att vara assistent hade hon varit assistent, och respekterat vad det innebär, punkt liksom.

    Vill hon ha mer – ja, men sluta hos Bianca då. Det är inte några som helst problem för Bianca att hitta en proffsig assistent.

    Känns som många som kommenterar här och anser att man får göra lite som man vill som anställd inte har koll på avtal, regler, skyldigheter och rättigheter och arbetsrätt rent generellt.
    Bra att läsa det finstilta i kontrakt.
    Det Bianca säger, om än klumpigt, är något varje arbetsgivare kräver idag. Inga konstigheter varje sig du är influencer eller jobba på ICA. Anställningsavtal formulär 1A ungefär.

    Helt rätt!
    Skaffa ett annat jobb som inte handlar om Bianca ….

    Tycker inte det är konstigt att Bianca säger nej. Jag får inte starta vilken verksamhet som helst vid sidan av mitt jobb utan arbetsgivarens godkännande. Och skulle aldrig få ja på konkurrerande verksamhet. Och jag har ingen anmärkningsvärt jobb. Välkommen till verkligheten.

    Är inte Bianca lite ironisk när hon pratar som hon gör i videon? Jag tycker nästan det, för vem är Bianca att säga vad hennes bästa kompis ska göra eller inte!

      ”Vad hennes bästa kompis ska göra”? Du menar nog ”om en anställd får göra det som chefen gör i sin roll utan att chefen vill det eller att det ingår i arbetsbeskrivningen”

        Fast bianca poddar ju inte.

    Men snälla, det är ju som att jobba på en arbetsplats där man är underställd sin chef men gör allt för ta chefens roll. Klart det inte är rätt. Fattar inte hur mycket den här Lovisa tänker mjölka Bianca. Hennes attityd är vidrig, hon bara ber om löneökningar hela tiden och i vloggen säger hon till och med att Bianca ”vill inte att vi tjänar pengar”, alltså hur mycket pengar tänker hon tjäna på att förknippas med Bianca, för det är ju inget annat hon tjänar pengar på… hon glömmer att hon är en assistent men det passar henne inte. Sån oppurtunist och hon döljer inte det.

      Hon är så otroligt självisk, egocentrisk och oskön människa att det finns inte. Bianca kommer så ångra att hon anställde henne ännu en dag! Ojoj.

        Alltså, du känner ju varken henne eller Bianca.

        Har du någonsin tänkt att de vänner och förhållanden Bianca har reflekterar henne själv som person?

    Problemet är att jämfört med vanliga jobb där man inte blir känd av att förknippas med chefen så skulle många göra allt för att förknippas med Bianca ifall deras mål var att bli influencer. Det är så tydligt att Lovisa inte alls var ute efter att bli assistent, utan bara ville åt det kändisskap som relationen med hennes chef leder till och utnyttjar nu det för att tjäna pengar genom samarbeten/ ev podd. Att inte se att det här är problematiskt är galet.

    Hoppas Bianca står på sig för Lovisa är bara en person som utnyttjar. Hon har ingen utbildningen men ska efter ett år hos b köpa lägenhet. Det ska hon ansåg vara glad för. Alice började kunna leva på sitt influencer yrke efter att hon började podda med Bianca och därmed köpa lägenhet, även Lucas har ett jobb tack vare att Alice fick sig en skjuts. Det är alltså flera personer som helt enkelt fått ett nytt liv tack vare B, dock tycker jag att Lovisa är den som utnyttjar det mest.

      Vem fan är ute efter att vara influencerassistent? Vad trodde Bianca? Att hon erbjud något slags drömjobb där den lojala assistenten aldrig skulle ha högre ambitioner än att hämta ut paket?

    Varför nämner du aldrig något om all Biancas smygreklam, som t ex drycken Norr som hon gör välregiserad smygreklam för i varenda vlogg. Alla dessa vloggar görs för övrigt för att göra reklam, både smyg och märkt, för att nå ut med en massa reklam på ett bra sätt, för att hon ska tjäna mycket pengar alltså.
    Ska man anmäla Bianca för smygreklamen eller ska man anmäla Norr företaget. Eller är smygreklam okej så länge det är i rörlig form och ej bild med text? Det är det väl inte men enklare att smyga med det då.

      Det där är något jag också funderat på då Biancas vloggar är sprängfyllda med olika produktplaceringar och smygreklam (någon borde faktiskt ta och räkna upp hur många företag och produkter hon name-droppar och varför hon gör det).

      Jag vet att direktiven för ”vanlig” tv vad gäller kommersiella produktplaceringar har ändrats iom EU-lagstiftning men hur ser det ut med influencers videologgar? Granskas ens dessa?

    Eftersom Lovisa uppenbarligen bara kan ett ord, dvs ”succé” så skulle det ju bli en otroligt tråkig podd hon skulle leverera.

    Det är ju ändå standard att man som anställd inte får starta eget inom bransch… oftast finns det ju dessutom även en klausul angående en period efter avslutad anställning avseende detta. Helt självklart och normalt

    Fan vad jag stör mig på Alices assistent Lucas. Bara jag?

      Så assistenten har en assistent? ? så slitsamt det måste vara att jobba inom influencervärlden

        My bad, läste fel ?

    Gillade Bianca för ett par år sedan men hon har förändrats såå mycket. Vad pengar kan göra med en människa, bara framgång, framgång som är viktigt för henne nu.

    Har så svårt för Bianca. När man läser andra bloggar framstår hon som världens snällaste och sötaste. Men när man kollar på Wahlgrens värld eller läsa uttalanden som detta så tycker jag man får en helt annan bild.

    Är verkligen inte insatt i Lovisa/Bianca dramat men 1. Vi har tillräckligt med ’influencers’, vad kan ens bli nytt? 2. ”låter henne vara influencer”, känns så brutalt drygt 3. Uppenbarligen har de många skiljaktigheter så kanske bäst att säga hej då?

    efter en snabbtitt på Lovisas bilder inser jag att vi inte bara står likadant med tårna inåt som en mjölkstinn ko, vi har samma smak för skor. Dock var det 1995 som jag stod i morsans vrållånga klackskor med fyrkantig tå och poserade med tårna inåt och inte nu. men whatever, äntligen har jag en influencisk likhet ???‍♀️

    Alltid fått känslan av att Lovisa egentligen tycker Bianca är ett sågspån och hatar hennes hundar.

    Det är dock standard att arbetsplatser inte tillåter sina anställda att hålla på med konkurrerande verksamhet vid sidan av en heltidstjänst. Lovisa har ju ett heltidsjobb, men hon vet nog också att hon behöver Bianca för att vara relevant.

    Tror inte det är så bra att vara bästis med sin assistent. Kommer inte hålla i längden. I senaste vloggen lät det också som om Lovisa fått Bianca att ge henne högre lön på fyllan vilket känns lite oproffsigt. För ett tag sedan sökte det ju också en till assistent som skulle göra ”skitgörat” som jag antar att Lovisa inte känner för att göra. Kommer bara bli värre och värre

    Regler för vad den anställda får ha för jobb/uppdrag vid sidan av ska klargöras i anställningsavtalet från början. Arbetsgivaren kan inte komma med sådana begränsningar i efterhand.
    Så att tjejen startar blogg, podd eller dylikt kan i detta läge nog inte vara saklig grund för uppsägning.

    Att L ens har mage att be om att få starta en podd… Att hon ens från början har mage att försöka bli en influenser samtidigt som hon arbetar för en annan inflenser är ju helt absurt! På de flesta mer vanliga jobb tex att arbeta i butik, bank m.m så brukar man inte få arbeta hos konkurrenten. Och så är det bara punkt slut.

    Så hur tänker människan? När hon sitter där med sin chef och gnäller som en fjortis för att hon inte får starta en podd… När hon redan fått en enorm flexibilitet och en extra bonus i yrket genom att få vara en influenser… Och sen ovanpå det hela ska ta upp och tjata om löneförhöjning… På FYLLAN, och få Bianca att gå med på det PÅ FYLLAN! ?‍♀️

    Alltså… Snälla… Hur oprofessionell får man va?!

    Enkelt säg upp dej Lovisa bryt ditt kontrakt
    Och kör din egen blog och bolag. Låt inte andra styra ditt liv och dina drömar , det kommer du ångra 🙂 .och vem är igentligen Bianca utan dej lol hon vet ju inte hur den riktiga världen ser ut . Ta dej ur den lilla bubblan hon lever i och skapa ett bolag och blog

    Nu är jag inte insatt i Biancas vardag eller vem Lovisa är men … Varför är Lovisa fräck för att hon vill utvecklas, växa och göra något eget? Vi alla börjar någonstans, många av oss längst ned i trappan, och då är det väl naturligt att man vill uppåt – oavsett vad ”uppåt” är för individen. Ska Lovisa aldrig få göra något annat bara för att hon fått möjligheten att vara Biancas assistent? Det är väl ett jobb som vilket annat? Klart Lovisa måste få tänka framåt och få forma en ny väg om hon önskar det, så länge hon är tacksam för de människor som hjälpt henne att komma dit hon är idag?

    Är det inte så att som arbetsgivare får man säga att arbetstagaren inte får ha ett sidojobb som kan konkurrera med företaget? Undrar Alltså ?

    För att bli uppsagd från ett jobb (vilket som helst) så krävs det att uppsägningen är sakligt grundad enligt §7 LAS (Lagen om anställningsskydd). Att starta en podd på sin fritid är INTE sakligt grundat. För att bli avskedad krävs det att man har grovt åsidosatt sina åligganden mot arbetsgivaren. Detta är alltså om man har misskött sig GROVT på jobbet eller begår brott. Lovisa skulle kunna starta podd utan att Bianca ska kunna sparka henne för det.

      Att starta konkurrerande verksamhet kan absolut vara skäl för uppsägning, juriststudenten. Ta examen och återkom sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.