Hannah & Amanda granskas av konkursförvaltaren

Den 10:e september i år satte Stockholms tingsrätt delar av entreprenörerna Hannah Widell och Amanda Schulmans bolagsstruktur i konkurs, nämligen SHW Concept Store Beauty & Fashion, ASHW Concept Store Beauty och ASHW Concept Store Fashion.

Enligt Breakit misstänker konkursförvaltaren Gustav Kling att fordringsägarna gått miste om pengar efter en transaktion som Hannah Widell och Amanda Schulman var inblandade i, där det framgångsrika klädmärket Daisy Grace-verksamheten lyftes ur bolaget i en så kallad inkråmsaffär, bara dagar innan konkursen var ett faktum.
Det konkursförvaltaren nu utreder är ifall detta strider mot konkurslagens borgenärsskyddsregler, alltså om Hannah och Amanda trängde sig före i kön av andra fordringsägare som riskerar att gå miste om sina pengar.

Jag utreder just nu överlåtelsen av Daisy Grace som skedde precis innan konkursen. Den transaktionen gjordes precis innan konkursen och jag undersöker om den gjordes på ett korrekt sätt. Jag undersöker om den kan angripas med tillämpning av konkurslagens borgenärsskyddsregler.

Du misstänker att fordringsägarna kan ha gått miste om pengar i den transaktionen?

Ja, men jag vill inte sätta ner foten här än. Nu utreder vi saken och sedan kommer jag redogöra för mina slutsatser i förvaltningsberättelsen”, säger Gustav Kling som räknar med att vara klar med sin utredning i början av nästan år.// Gustav Kling till Breakit.

Hannah Widell avböjer att uttala sig till Breakit utan hänvisar istället till Perfect Day Medias vd Karolina Roslund som bekräftar att affären gjordes upp strax innan konkursen inleddes. Hon säger också till tidningen att hon välkomnar en grundlig utredning och att hon inte vill lämna ytterligare kommentarer innan konkursförvaltaren är klar med sin utredning.

117 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nu börjar det….

    Jag skulle vilja se en kommentar från Alex Schulman…

      Alex sitter halvpackad på sturehof..

        Och brorsan Calle gör smygreklam. Så pinsam, så dumt… hur dumma tror han att hans följare är. Det är han som ist gör sig dum och framstår som korkad, vem fattar inte att han gör smygreklam för en kräm han håller upp i bild och skriver om liksom haha och han har tjatat om att företaget som säljer den ska ta in den hehe eller hur. Han gör jämt smygreklam och nyligen erkände han det i en story såg jag ”ja detta är reklam” då hade någon påpekat hans smygreklam här och han läser ju här hehe. Krämreklamen hade varit mer trovärdig om han faktiskt inte låtsats.

          Tror Calle innehar Griplövkontot.

            Det tror jag också. Mycket osunt konto det där.

              Den som har det kontot kan inte må bra i huvudet. Stackare. Tror inte det är Calle, han har stöttat IL flera ggr

                Calle har aldrig skrivit ett ord om Bella, så varför skulle han skapa ett sånt konto? Calle skriver dessutom bättre än den som skapat kontot. Det verkar vara någon som är bekant med Bella som ligger bakom kontot, eller möjligtvis någon besatt galning.

                  Tror inte på en besatt galning. Det är för personligt. Att fortsätta så här lång tid med ett sådant engagemang.
                  Nej, det är någon som haft med Bella att göra och blivit bränd av henne.

                  Fast Calle har väl gjort ett flertal parodier på Bella

                    Jo det har han men han har också stöttat henne på sin story när hon gick in i sin kris och var ärlig om det.

                  Fast det har han ju visst gjort, han har drivit med henne, och hans brorsa och de har gjort liknande tidigare, de har velat förstöra för Bella och sprida lögner och rykten, det är deras stil. Nej Calle skriver inte bättre men bra försök. Nej det verkar inte alls vara någon som är bekant med Bella eftersom mycket är helt fel och det är uppenbara gissningar och spekulationer, lögner och påhitt för att sprida rykten, mob ba och förstöra för henne. Visst är det en besatt galning. Sjukt.

                    Som du

                  Tror också det är någon besatt galning. Läbbigt värre

              Varför osunt? Sanningen!

                Vad är det som är sant? Dina spekulationer, gissningar och påhitt är ofta helt fel. Jo hon har visst flugit privatjet några gånger vilket du verkar missat, men hundratals gånger har hon inte påstått. Simon o andra har varit med under privatflyg till Norge, Finland och Frankrike så det finns vittnen och vi följare har sett det så sluta tramsa och ljug. Ge upp nån gång, lägg ner och sök vård!!

                  ”Jo hej doktorn, jag behöver vård… Det är så att jag litar inte på vad IL säger.”

          Nej nej nej! Säga vad man vill om Calle, men han är en långt mer begåvad skribent än den som står bakom Griploov- kontot.

      Champagnevänsters okrönte konung Alex Schulman…

      Alex har ju inget engagemang i sin frus företag.

        Nja, hans podd ligger ju där?

          Perfect Day media är hans frus företag. Deras podd spelas in där. Alex har ingen position i det företaget.

          Det är inte Perfect day media som gått i konkurs utan de som står här ovan i inlägget.

      Varför ska Alex kommentera sin frus företag? Han har inget med dem att göra.

      Varför ska Alex kommentera sin frus affärer?

    Med andra ord: helt vanliga fifflare.

      Summan av allt skattefiffel uppgår till mer än Sveriges totala kostnad för invandring. Ändå är det invandringen folk gnäller över. Avskyr hycklare.

        Hur räknar du total kostnad för invandring?

        Exakt!!

        Spännande påstående.
        Hur räknar du då?
        Vilka källor får du dina siffror ifrån?

          Läs Skatteverkets hemsida där får du all info du söker när det
          Gäller fiffel

        Som Cissi Wallin som beklagade sig ordentligt över vänstermänniskor som säger sig avsky de som använder svartarbetare, och som ”slår sig för bröstet” och säger att de aldrig skulle utnyttja människor så. Cissi sa sig aldrig ha haft svart arbetskraft.

        Sedan avslöjas att Cissi är precis en sån ”vänstermänniska” som hon beskriver själv. Hon hade haft två nannys som hon betalade svart under över ett års tid. Den ena nannyn hade jobbat svart 10-20 timmar per vecka. Cissi påstod då hon blev avslöjad att hon betalat en nanny svart endast några få timmar. Lögn igen alltså. Hon påstod också att hon betalat svart för nannyns skull, så att hon genom lönen från Cissi inte skulle komma över csn:s maxbelopp. Vad Cissi missat är att det beloppet numera är 90 000kr. Alltså ingen summa som några timmars (enl Cissi) nannyjobb skulle generera.. särskilt inte när lönen är så låg som 150kr i ob-lön.

          Jaha…

          Gällande Cissi Wallin kan man verkligen prata om skattefiffel. Ca 20 timmar i veckans arbete av den ena nannyn. De hade även ytterligare en nanny. Ingen skatt, inga arbetsgivaravgifter, inga försäkringar eller semesterersättningar. Så jä*la äckligt beteende. Hur kan hon med att ljuga först innan hon avslöjades, och sen fortsätta ljuga även efter det!?

          Hon ljuger helt nonchalant och verkar inte ha några dubier inför det.

            Mytoman, kallas det.

              Vore intressant med inlägg om Cissis frekventa lögner. Eller vad är det Camilla gjort som hon såå gärna vill att Cissi inte ska avslöja, att hon åter är igång och skriver fjäskinlägg om Cissi? Förra hållhaken fick ju Camilla att fjäska för Cissi i flera år, ända tills hon tvingades att berätta.

              De flesta hade ju redan förstått att Cissi hade någon sorts hållhake, men kommentarer om det raderades och blockades av Camilla. Besviken på att samma sak verkar upprepas igen, trodde verkligen på att Camilla lärt sig av sitt misstag, men uppenbarligen inte.

                Håller så mycket med!!

          Här ser man hur tom hon är på innehåll:

          https://www.youtube.com/watch?v=XH1dIh40tYY

          Hon vill bara synas/höras, har ingenting att komma med.

            Den videon är talande för hur Cissi varit under hela sin tid i media. Hon är aldrig påläst utan verkar förlita sig på att det räcker att påstå saker. Och om hon blir ifrågasatt hävda att ”studier visar”, eller ”enligt sakkunniga”. Men dessa studier eller sakkunniga nämns aldrig med namn.

            Delvis beror det nog på slappa journalister som inte tror att någon kan med att ljuga så öppet. En eloge till Rickard Olsson som satte henne på plats!

            HAHAHAHA

              Cissi beklagar sig nu över att en ung rappare bjudits in till musikhjälpen, Einar. Hon skriver om hur kvinnofientliga hans texter är. Haveristerna tar upp saken och skämtar om hur Cissis egen man gör dataspel där man uteslutande dödar kvinnor. Hyckleri på högsta nivå.

        Men snälla. Summan av allt skattefiffel i sverige är 100 gånger större än så.

    Det är solklart ett grovt ekobrott, om dom inte blir fällda så är det skandal. Lyfter ut pengar några dagar innan….Jag har aldrig gillat dessa två clowner. Hoppas hoppas….

      Vad händer om man fälls?
      Böter, näringsförbud, fängelse?

        allt & skammen då det kommer stå i media, om de nu har en skam i kroppen vilket de inte verkar ha

          Förklarar ju varför de gör konstant reklam för allt man kan tänka sig. Gäller att suga ut det sista innan samarbets-partners drar öronen åt sig.

          Har funderat på om familjen Eklunds flytt (flykt?) till USA haft med den konkurs som var på gång. Malin var ju DaisyGrace första VD om jag inte minns fel

            Tvivlar på det. Det var ju ett tag sen de flyttade, var det ett faktum redan då?

            Tror inte heller det. Hon sa upp sig ett tag innan flytten. Men det var nog en ren kompisrekrytering och hon slutade snabbt, kanske för att hon inte pallade jobbet. Men tror de är kompisar fortfarande och Malins nya podd ligger på PD Media.

        Den kan bli fängelse, näringsförbud.

      Hur kan du uttala dig så bestämt utan underlag, och när utredningen ännu inte är gjord?!

        För att detta är en skvallerblogg där folk drivs av basala, irrationella känslor och inte en juridisk process.

          Kommer Från sjÄlvaste Konkursförvaltaren

        Det är själva konkursförvaltaren som har uttalat sig, och har han gjort det så har han antagligen hittat en anledning till det
        Så något skvaller är det absolut inte

          Men läser du inte inlägget? Gör det så ser du att det står att han inte kan uttala sig om hur det ligger till innan utredningen gjorts. Herregud, ska det vara så svårt.

            Jag har läst om du också har läst så förstår du att något är fel eftersom det skall utredas … eller hur..?

    Någon som har expressen artikeln med Lady Dahmer, Anja och Fayme? Den är låst och vore kul om det kunde läggas upp här.

      Ja men prenumerera själv, jävla snåljåp:
      ”Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.”

        Sansa dig…

      Ja det kan man ju göra. Lägga upp låsta artiklar. Om man vill bli anmäld för upphovsrättsintrång.

        Har ju gjorts det tidigare.

          Ja av Cissi Wallin ???

    Intressant

    Amanda borde koncentrera sig på sitt hemmafruliv istället. Hon är ju helt uppenbart inte hjärnan bakom ”fifflet”. Hannah kanske skulle gå en kurs o affärsjuridik och helst också en kurs i moral….

      Grov anklagelse att hävda att Amanda inte har någon hjärna.

        Ja. Jag känner att jag vill problematisera detta tvärsäkra uttalande eftersom det är kränkande mot alla som saknar stora delar av sin hjärna. Det borde vara förbjudet att uttrycka alla former av åsikter om andra personer. Tack // en som vet

          Precis. Jäkligt cortexfobiskt faktiskt.

            Själv kör jag med förlängda benmärgen.

            Själv verkar du sakna både cerebrum och cerebellum.

              Jag heter Amanda. Pusspuss!

            Vad duktig du är som googlade fram ett så fint ord.

              Det säger mer om dig om du tycker att det är så ”fint”….Det var nog du som fick googla. Hahaha

                Vilket ord är ”fint” och framgooglat?

      Fräsch ”kvinnor har sin plats i hemmet-retorik” ?

        Tror inte att personen som skrev detta på allvar slår ett slag för att kvinnor bör stå vid spisen.
        Det var mer en svepande gest för att antyda att Amanda inte är den skarpaste kniven i lådan och kanske borde avstå från att leka business woman.

          Amanda hinner inte stå vid spisen, hon måste välja nya kuddar!

            Och plocka fram charkisar och en Perfect day-BIB. Tihi!

              Äh, vad ni är taskiga. Jag tycker de är roliga att lyssna på (igen) och tackar för det. Tror podden skulle vara mycket tråkigare om de var slipade affärskvinnor.

    Två tanter, 50taggare (?) som försöker blåsa fordringsägare… pinsamt!

      40 taggare!
      Men du kanske behöver glasögon?

        ja det är där problemet sitter om de är 40 xx el 50xx grom up

        Nog ser de ut att vara runt 50

          Vad har deras utseende med något att göra? Slår vad om att du som hånar andras utseende med rätta är missnöjd med ditt eget..

          Varför anmärka på ålder och utseende?

            En helt seriös fråga: tror du att personen som kommenterade deras utseende i detta forum (skvaller och trams) på riktigt kommer drabbas av skam och eftertanke för att du tillrättavisar?
            Jag tror personligen att alla som skriver nåt taskigt eller lågt här med största sannolikhet är trevliga människor IRL.
            Och att de mår bra! Trots den klassiska härskartekniken ”hur mår du egentligen, sök vård….” osv.
            Här kan man släppa sina verkliga bekymmer och tankar och bara döda en stund med att engagera sig och vräka ur sig nåt om Bella eller Amanda.

              Nej, normalt funtade personer byter inte bara plötsligt personlighet och skriver idiotiska elaka kommentarer om andras utseende bara för att de har möjlighet. De flesta har lyckligtvis mer än så innanför pannbenet ??.

                Jo, jag tror faktiskt att den mänskliga naturen är sådan.
                Vi är inte rakt igenom goda och balanserade eller onda och tanklösa.
                Vi är kapabla till både och.
                Och att kalla någon ful gör en knappast till Hitler…

                  Du fungerar uppenbarligen så illa, men för den sakens skull kan du inte rättfärdiga ditt beteende genom att projicera det på ”de flesta”.

                  Vad Hitler eller diskussionen om att människor inte är rakt igenom goda, har med saken att göra är ju högst oklart och irrelevant här.

    De verkar obehagliga, dessa två. En illa blandad kombination av uppblåsthet, icke-verklighetsförankring, låg intelligens och mediokert utseende, med en liten skvätt av entitlement brukar aldrig sluta bra. Säger inte att dessa två innehar maxnivån av alla dessa egenskaper, men känslan när man läser om deras ”verksamheter” är aldrig särskilt bra…. Bra att det granskas i alla fall, hoppas alla granskare har ryggrad nog att stå emot eventuell rädsla för skitsnack.

    Fuskare!

    Tycker detta var en bra artikel om varför konkurs faktiskt är ett fegt och omoraliskt steg ibland, https://www.breakit.se/artikel/21725/hannah-amandas-konkurs-vacker-kluvna-kanslor-hos-mig

    Klart ens företag kan gå i konkurs men det är sunkigt att fortsätta driva företag med vinst och låta leverantörer osv ta den ekonomiska konsekvensen av deras misslyckande.

      Den statliga lönegarantin brukar också vara en anledning till konkurs. Möjliggör att verksamheten drivs vidare utan de gamla skulderna.

      Ibland kan ju företag begära en rekonstruktion och försöka få fordringsägare att skriva av vissa skulder. Men i det här fallet har de ju flyttat allt av värde till ett annat bolag och sen begärt konkurs. De har ju inte ens försökt få till en rekonstruktion eller velat göra saker på ett reko sätt i samverkan med fordringsägarna.

    Usch. Hoppas de åker fast.

    Helt ointressant, men relaterat: Minns någon Hannahs talkshow på TV3? Från typ 2005 kanske? Hade redan då så himla svårt för henne, enbart pga (och jag vet hur löjligt detta låter) att hon ser ut exakt som en tjej som jag gick i skolan med, och absolut inte kom överens med. Slut på berättelsen.

      Men åh tänkte på den förut när jag läste inlägget, men vet inte varför ?

      Det är ju inte fastställt än att de gjort något olagligt. Hur står det till med läsförståelsen?

      Minns att Tyra gjorde ett stort uttag innan hennes företag gick i konkurs och hon fick sedan betala tillbaka dessa till fordringsägarna. Något olagligt var det dock aldrig tal om.

        Varför fick hon betala tillbaka om det inte var olagligt? ?

          I hennes fall var uttaget av pengar förmodligen gjort på felaktig grund. Hon fick fordringar från kronofogden att betala fodringsägarna.

          Så länge som det går att återvinna det som betalats ut felaktigt när företaget redan var på obestånd brukar det inte hända mer än så. Mannamån är otillbörligt gynnande av vissa borgenärer eller personer i en konkurs under tid då bolaget borde ha ställt in betalningarna helt.
          Om pengarna är ”försvunna” och inte kan återvinnas så kan det dock bli fråga om konkursbrott.
          Särskilt allvarligt är det om statens prioriterade fordringar i form av moms, preliminärskatt, bolagsskatt och arbetsgivaravgift inte kan drivas in. Även bankerna kan ha prioriterade fordringar om de haft säkerhet i bolagets tillgångar.

        i henens fall var det en olaglig transaktion o det var därför hon fick betala tillbaka

    bra att sånt kommer fram , vissa tror att de kan köra med lagen hur de vill, de är inte ensamma om denna typ av transaktioner/affärer & jag hoppas fler åker dit & ATT DET KOMMER FRAM I MEDIA SÅ ATT DE SKÄMS som jag hoppas att dessa två gör.

    Vi MÅSTE (kanske, kanske inte) diskutera detta: https://www.instagram.com/p/B5djLdin-7-/?igshid=nklfrhlk58jh

    Det absolut pinsammaste jag sett 2019.

      Vem är denna magnifika tönt och vad jobbar han med?

      Är väldigt glad att jag har telefonen på ljudlös. ?

      Vet inte vad jag ska säga mer än att vi har kommenterat Elins underliga pojkvän under det här inlägget (sök molimenti): https://bloggbevakning.se/2019/10/03/ida-warg-kvalitetssakrades-av-alexander-parleros-bekant/

      Ja, asså kan knappt kolla. Vad är det där??

        Har inte Elin skrivit att André spelat rätt bra fotboll i Italien eller har jag drömt det? Nåväl, nämnde det för min fotbollsintresserade sambo som började googla. Det är lite svårt att hitta info om laget då de… inte direkt spelar i högsta ligan, men när han var i klubben så låg de i tredje divisionen, typ FC Trollhättan. Han fick spela 1 match… 🙂

        I en annan klubb som var bättre fick han inte spela en enda match. Happ.

      Klassiskt fall av ”vill inte se men kan inte sluta titta” ?

      Den typen av person känner vi väl igen? Inväntar kraschen om 3…2…1…

    Är det förlovning PG hos BB? Foto utanför juvelerare och IG post omsatt livet ska förändras.

      Har hon ”äntligen” sitt på det torra och har lyckats snärja rikingen? ?

        Fake it til you make it! ?????

      ES är väl fortf gift?
      Då bör han vänta med att förlova sig.

      Jag tror hon försöker hålla intresset uppe med skvaller …men jag har tröttnat faktiskt, haha, tänka sig.

    Många sk ”kändisar” verkar ha någon slags immunitet mot skam, vilket drabbar folk i allmänhet (som själva innehar en normal skam-barometer). Tror det är viktigt för allmänheten att se att man inte kan bete sig hur som helst enbart pga att man är ”känd”. Personer med avsaknad av skamkänsla bör tydligt få veta vad de gjort fel. Annars är risk att de fortsätter.

    ”hon välkomnar en grundlig utredning” mmmm visst…

    Här i Umeå har det blivit vanligt att sätta sina bolag i konkurs för att komma undan hyreskontrakt, leasing avtal osv och sen starta upp ett nytt bolag med liknande namn men med egentligen exakt samma verksamhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.