Joakim Lamotte skrev avskedsbrev innan han åkte till Trollhättan

Innan Joakim Lamotte begav sig till Trollhättan så skrev han ett avskedsbrev då ryktet om att han skulle ”plockas” om han dök upp där nått honom.
Jag vet inte hur det är med er, men om jag hade haft behov av att skriva ett avskedsbrev innan jag gjorde en specifik sak så hade jag nog tusan låtit bli.
Att om det finns en överhängande risk att jag dör, så hade jag nog valt en annan aktivitet men så är jag ingen dare devil heller och går varken nära stup eller på annat sätt stirrar faran i vitögat.

Parodierna har redan börja dyka upp på Instagram: 

Jag hade helt enkelt inte åkt till ett ställe där jag riskerar att råka illa ut.
Gör det mig feg? Eller smart?

317 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Märkligt att det bara är tokvänstern som tycker detta är roligt.

      Kass respekt för människor verkligen. Jag diggar inte JL något vidare men reaktionerna från mina sk ”feministkollegor” är ju ruskigt pinsam. Skäms.

      Mycket typiskt vänstern att håna modiga människor som står upp för rättvisa. Osmakligt är det.

      Finns många som skrivit avskedsbrev innan de gjort viktiga saker. Inte minst i krig och för att försvara sitt land och sitt folk. Det är modigt.

        Alltså skämtar du eller? Han åkte ju inte till Aleppo eller Afghanistan utan Trollhättan? Herregud.

          Ja och se vad som hände.

          Han har fått mordhot före detta, inkluderande hans små barn och fru. Googla bränner bilar Trollhättan får du se hur läget varit/är länge.

          Anser du (om du sett videon) att det ser ut som lilla lugna Sverige? Med en massa uppretade lintottar omkring honom?
          Knappast. Det är svartmuskiga män i lyxiga svarta (alltid svart i orten..) jackor och med usla svenskakunskaper. Aggressiva och burdusa. Är det detta Sverige du vill ha?

          Trollhättan ÄR inte Sverige

      Verkligen. Jag förstår verkligen inte vad som är så kul. Det är ju hemskt att det finns ställen i sverige idag där polisen saknar makt och kriminella gäng dominerar, där du riskerar att bli våldtagen/misshandlad/dödad bara genom att vara där.

      Och så sitter folk och skrattar åt detta :—-)

        Det är därför de kallas vänsterblivna …

          Och du kallas för högertroll ??

            Inte samma effekt ?

          Ha, ha, ha! Shit vad jag skrattar!

            Jösses så skönt att vi inte har samma humor, jag tänker bara på alla som känner sig otrygga i Trollhättan ?

              Jag tänker på dem som gör så att folk blir otrygga i Trollhättan.

              Vi känner oss inte otrygga här! Jag jobbar i Kronogården, både dagtid och till sent på kvällen, och jag har aldrig känt mig det minsta otrygg. Söndagen innan JL kom till thn hände det massa skit, två bilar brann bland annat. Sen måndag smälldes det smällare och raketer, tisdag likaså – men då mycket mindre, bara ett par stycken – sen onsdag var det helt lugnt. Sen kommer det jäkla puckot Lamotte dit, trots att han, och alla andra som besitter någon form av hjärnkapacitet, fattar att det kommer då allt att blossa upp, och få dessa dumma jäkla ungdomar (nu syftar jag på som som ENDAST smäller raketer, inte dom som slår flaskor i huvudet på folk och dräggar runt, det är inte det minsta försvarbart) att krypa fram igen – kul med uppmärksamhet visst? Kul att kunna visa för kompisarna nåt klipp efteråt ”kolla! Där är jag!” Verka lite cool, trots att man egentligen är helt jäkla ofarlig. Och så var det i full gång igen. Hade inte JL visat sitt tryne på Kronogården, hade det hållt sig lugnt. Han låtsas stå för något gott ”jag ska bara visa sanningen, jag har gjort med för feminismen på kort tid än ni gjort på tio år, blablabla” men allt han vill är att då uppmärksamhet själv. Jävla Jesuskomplex lider han av och jag blir irriterad vara av att se honom!

                Respekterar och förstår hur du tänker (som boende i området hade jag också blivit jäkligt irriterad om allt blossade upp igen pga en journalists besök). Samtidigt låter det onekligen som att du lurar dig själv lite (problemen ”fanns” sedan blev det lugnt). Visst tror jag att lamottes besök kan ha verkat provocerande men saker är liksom inte ”säkra och bra” om sånt här kan hända bara för att en journalist dyker upp… Då finns tyvärr redan problem.

                  Han är ingen jävla journalist..

                    Nu lät det som journalist var dåligt.. Menar att han bara är nån högljudd tomte, ingen utbildning…

                      Han har journalistutbildning, vad pratar du om?

                      Han är definitivt en journalist. Löser inget att håna och förminska honom.

                      Han har gått 2 år på universitetet, journalistutbildningen är 3 år lång. Så nej, han har inte utbildad journalist.

                      Nej, jag kan inte se honom som en journalist speciellt då:

                      ”Svaret på hur ofta Joakim Lamotte låter vanligt folk komma till tals är alltså i genomsnitt en gång var tredje månad. Det finns nog ingen annan plattform som kallar sig journalistisk som är mindre intresserad av vanliga medborgares åsikter.

                      Istället är det Joakim Lamottes egna åsikter och personliga konflikter som upptar det mesta av utrymmet.

                      6,5% av inläggen kan med en rymlig definition av journalistik kallas journalistiska. Det innebär här att någon person har intervjuats eller att någon typ av information har sammanställts.

                      Jag räknar det inte som journalistik när Lamotte delar någon annans film, tar en skärmdump och är arg eller när han återger vad någon har skrivit i ett mejl. Däremot räknar jag det som journalistik när han har gjort en mejlintervju även om han bara har fått korta svar på en handfull frågor. Jag räknar det också som journalistik om han har sammanställt information från mer än en källa och åstadkommit någon typ av text eller graf.

                      70% av samtliga inlägg handlar huvudsakligen om Joakim Lamotte själv. Ganska ofta berättar han att han ska göra något eller att han har gjort något. Det kan handla om att upprepade gånger tala om att han ska bege sig till en plats. Inte sällan gör han inlägg om att han har skickat ett mejl eller ringt men inte fått något svar.

                      57% av samtliga inlägg handlar specifikt om att kritisera eller hänga ut människor som har kritiserat Joakim Lamotte.

                      23,5% av alla inlägg är rena åsiktsinlägg utan att huvudfokus ligger på Joakim Lamotte själv. Det kan till exempel handla om att Lamotte är arg på Stefan Löfven eller att det är för jävligt att misstänkta våldtäktsmän inte fälls i rättegångar och så vidare. Invandring och brottslighet är en viktig fråga för Lamotte.

                      För samtliga inlägg utom två har Joakim Lamotte vädjat om bidrag via swish. Det handlar alltså om 162 sådana inlägg. I många fall återfinns vädjan både i inlägget och senare i kommentarsfältet. Uppmaningen gäller att stödja oberoende journalistik, vilket ju trots allt utgör cirka 6,5% av Lamottes samlade verksamhet.”

                      https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/196641-ett-ar-med-joakim-lamotte/

                      Hans journalistik påminner om Kurtans reportage i sin komediserie. ”Kurt Olsson i verkligheten.”

                    Möjligt men det spelar ingen roll. Ett område är tyvärr inte så bra och säkert som man vill tro om sånt här händer för att en ”tomte” dyker upp. Nåt är inte rätt.

                    Om man har utbildning (om än inte hel) och har arbetat som journalist i många år bl.a på TV och i många tidningar, är man journalist. Det är många som är etablerade journalister i Sverige som inte har utbildning alls. Journalist är ingen skyddad titel utan baseras på utbildning och/ eller yrkesutövande.

                      Dock finns det saker som styr vad som är journalistiskt arbete samt etiska riktlinjer. Lamotte följer varken eller och arbetar därför inte journalistiskt, vad han än kallar sig.
                      Jag kan slå i i en spik, det betyder inte att en ska låta mig bygga ett hus.

                Det är du nog ganska ensam om, känner flera familjer som bor där.

                  Moderering igen utan anledning…så tröttsamt.

                Jag har bott i Trollhättan i hela mitt liv och INGEN åker/går frivilligt dit om man absolut inte måste. Det är endast personer som bor där som går dit men alla andra håller sig borta av den enkla anledningen att polisen har ingen makt där. Idioterna som bor där går runt med vapen och skjuter mot allmänheten.

                  Det ska alltid finnas en sådan där tomte som påstår sig bo i områden / städer som är känt för att vara farligt och alltid komma med liknande resonemang. ”Jag har bott här så här länge. Jag jobbar med det där. Aldrig har jag känt mig otrygg så fattar inte varför alla andra gör det.” ??

                  Samma i Vivalla.

                  Vad ska du eller någon annan till Krono att göra ens då? Nä just det, klart att ingen åker dit, för det finns ju inget där. Det är väl just därför ”invandrarna” fått området

                    Det är snarare så att dessa områden tagits över från svensk arbetarklass. De sprudlade en gång av liv.

                      Hahah. Herregud, arbetarklass har väl aldrig haft det sprudlande. Kom igen, skönmålning som fan.

                      Skitsnack, arbetarområdena hade affärer, banker och stora lekplatser där barnen var trygga. Var miljöerna trista? Ja ofta säkert, men livet sprudlade i förorten en gång i tiden.

                Bor också där, så skillnad på ” vi och vi”. Känner mig väldigt otrygg!!

                  Bor i Gottsunda i Uppsala. Här ÄR det faktiskt osäkert att gå ut på kvällarna, speciellt efter 18-19-tiden. Särskilt som ensam tjej. Ska flytta härifrån så fort jag kan.

                  Mycket kriminalitet och folk vågar inte berätta saker de sett för polisen utan är tysta, pga sin egen säkerhet.

                  Integrationen är så gott som obefintlig här, då runt 90-95% inte är födda i Sverige. Jag förstår inte varför alla flyktingar sätts i lägenheter i samma områden, varför inte i övriga områden så att integrationen underlättas?

                  Visst låter Lamottes text överdriven, men att helt skratta bort ett så stort problem med en allvarlig bakomliggande orsak- totalt misslyckad integration, är lite att håna de som bor i otrygga områden. C.G kan sitta med sin 100 000 kr månadslön och skratta för att hon minsann inte åker dit där hon behöver känna sig rädd. Det är lätt som välbeställd i ett bra bostadsområde att sitta och skrocka. Problemen i de mest utsatta områdena, varav Gottsunda är ett, förringas av de som aldrig satt sin fot där.

                    Jag menar inte att håna honom i mitt inlägg, jag skriver bara att jag inte hade vågat åka dit. Vidare skriver jag att det redan börjat dyka upp parodier på det här och publicerar ett exempel på det.
                    Jag gick tillbaka och läste inlägget en gång till och står fast vid det som står här ovan..
                    Jag raljerar över min egen feghet, inte vad Lamotte gör.

                    Är detta ett skämt.. är också från Uppsala och ganska många som bor i Gottsunda är födda i Sverige. Jäkla pucko!

                  Jag känner mig otrygg om jag går på Östermalm.

                En del i Sverige ska väl inte blossa upp bara för att en besökare kommer dit?

                Skönt för dig. Du kan väl tala om det för den rasistiska personalen i hemtjänsten och pynta folk vars bilar bränns? Betala mer skatt till bilparken som hemtjänsten använder då de ju är ett dtort problem för raket och bensindriven)buren ungdom. Bra, vi säger så.
                https://www.ttela.se/nyheter/trollh%C3%A4ttan/hemtj%C3%A4nstpersonal-attackerades-med-raket-1.21677134

          Bortsett från att det är ett extremt tramsigt begrepp myntat av rasisttroll är det även funkofobt. Känns det nice att framstå som sån?

            Vänsterfunktionsvarierad har inte samma studs.

              Nej för det är ju så roligt med efterblivna, hohohoho.

        Nishy 18,55 Vi har ca 65st såna”ställen” och sverige blir mer och mer ett kaosland. Vi leder i europa med mord etc etc…….

          Vad jobbig du är som kommer med fakta, då kan ju snöflingorna här förstå att de har fel …

          https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Crime_statistics#homicides_in_the_EU_in_2017

          Nej. Statistik från 2017 visar att Lettland, Litauen, och Estland toppar mordstatistiken.

            det har väl hänt en hel del sedan 2017…

      Det är inte roligt, men Lamotte är ju faktiskt utbildad journalist som bland annat har jobbat på Uppdrag granskning. Sådär jobbar inte media och det vet han. Han ville provocera fram en reaktion så han får mera swish. Hade han verkligen velat göra ett riktigt reportage om läget i Kronogården hade han gjort research, tagit reda på fakta och stämt träff med intressanta intervjupersoner innan han åkte dit. Kom ihåg att under Metoohösten påstod han sig vara den som ”gjort mest för feminismen i Sverige” och åkte runt och föreläste om jämställdhet på skolor, men när det inte gav så bra betalt bytte han agenda och började anpassa sin ”oberoende journalist” för att tilltala Svärjevännerna som verkar mer villiga att swisha än feministerna i alla fall.

        Haha du tycker att Expressen och Aftonbladet har bättre pressetik, i rest my case ?

          Varför skulle hen tycka det?

            Tänk en gång till

        Haha men gud, ÄR han journalist? ? Hade jag aldrig trott. Så osaklig och korkad liksom…

          https://www.ttela.se/nyheter/trollh%C3%A4ttan/hemtj%C3%A4nstpersonal-attackerades-med-raket-1.21677134

          Oj så mycket provokation han stått för i Kronogården. Jag har hört att han åker runt fortare än tomtefar innan morgonpissningen och hinner stöka till det över hela landet. Jävla Lamotte

        Nu är ju inte journalist en skyddad titel, så just det är ju en icke-diskussion.

        Men, de som hånar och ”skämtar” är dumma i huvudet på riktigt. Det är ju en käftsmäll till alla poliser som jobbar underbemannade i utsatta områden varje dag, till de som jobbar inom hemtjänst och måste ha eskort och framför allt till de som bor i dylika områden och som inte står maskerade utan faktiskt sköter sig. Att Lamotte vågar gör att vi får se skiten, för Kronogården var ingen nyhet, det hände inte för att han kom dit. Hade han vänt och åkt hem igen (jag hade vänt redan på garageuppfarten hemma) hade han fått skit för det med. Då hade han varit en fegis.

        Det här är det jag tycker att han gör bra. Livereportagen från gatan, oavsett om det är i områden som senast eller att han står i Göteborg och pratar med tjejer som inte vågar gå ut ensamma mitt i stan efter att det blivit mörkt. Vi har levt lyckligt ovetande väldigt länge, eftersom det enda vi sett är statistik och siffror visar inte hur det verkligen ser ut.

        Att Pascalidou och gänget skulle förlöjliga förvånar mig tyvärr inte, men att en chef på Trollhättans Stad gjorde det är så skamligt att jag saknar ord. De vet om hur det ser ut i området. Grunden till det vi ser idag lades för 30 år sedan och DÅ borde något ha gjorts. Då kunde kanske något gjorts.

        Ni som skojar om det, fundera ett varv till och tänk sedan på Jockes fru och två små barn. Tror ni att de tycker att det här är kul? Givetvis inte, men de tycker att det är viktigt. För viktigt för att skita i, som resten av Sveriges samlade journalistkår tycks göra

        Och nej, det här gör mig fortfarande inte till rasist. Men det skrämmer skiten ur mig att det ser ut så här i Sverige när vi snart skriver 2020. Alla politiker skulle behöva höja blicken lite och sluta rabbla samma skit om att det naturligtvis kräver förändringar.

        Vänd på kakan, är det lika kul att inte ens en tredjedel av det tänkta antalet kommer utbilda sig till välbehövliga poliser? Vi kanske kan skoja lite om det med? Eller att blåljuspersonal attackeras, något som dessutom inte varit helt olagligt fram till nyligen. Är det också meme-roligt?

        Jag blir bara jävligt beklämd och undrar vad vi kan göra för att hjälpa. All cred till nattvandrarna på torget i Kronogården. Och fan för alla skithögar som sitter hemma och gör sig lustiga på bekostnad av fler liv än Lamottes.

          Amen!

      TRUMP INFÖR RIKSRÄTT!!

        Idioti.

        ..i Kronogården??

    Neeej! Jag är känslig för sånt här. Är personen rädd är personen rädd, inget att driva med. Ta din rädsla på allvar och lyssna inte på folk som försöker förlöjliga den.

      Hade han verkligen varit rädd så hade han inte åkt dit, herregud… Det är bara ett spel för att få sympatier.

        Antar att du inte kollat hans videos? Han säger att han efter ett par dagar delvis fått tillbaka hörseln”och att han trodde att han blev knivskuren. Polisen tog in honom innanför avspärrningarna för att de förstod att ”han skulle dö om han var där ute bland dem”.

        liksom skämtar han? hur mycket kan man överdriva egentligen? han borde kanske sadla om till författare istället, det är ju inte alla som kan skriva med sådan inlevelse som honom

          Det finns dom som utför sitt arbete även i riskfyllda situationer. Jag tror att exempelvis många inom blåljus-yrken varit rädda, kanske fruktat för sitt liv, men ändå går till samma riskfyllda jobb dagen efter. Och soldater skriver ”vita arkivet” alltså avskedsbrev, testamente, m.m, innan dom åker på utlandstjänst.

          Att säga att JL omöjligt kan ha varit rädd eftersom att han åkte är att dra en förhastad och förenklad slutsats.

            Jag har arbetat som ssk i ambulansen och vi får ofta vänta med att åka fram till patienter för att polisen måste säkra oroliga platser först. Det är oftast i problemområden det sker. Det går liksom inte att blunda för att Sverige inte klarar av att integrera de flyktingar vi tagit emot, och att integrationen inte fungerar och måste styras upp.

        Har du aldrig hört om människor som åker till krigsdrabbade platser eller platser med mycket våld eller dylikt för att rapportera? Självfallet kan han ha varit rädd för att åka dit, men gjort det ändå av en övertygelse om att det var viktigt.

          Herregud

            Nej, det är bara jag…

          Varför hamnar så många kommentarer i modd?!

      Här är andra journalisters bild av Krongården:

      https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zG3AXv/vi-behandlas-som-apor-pa-cirkus-inte-som-manniskor

      De har också filmat där. Men de har inget personligt swish-intresse. Lamotte är Sveriges offerkofta nr 1.

      Det är oroligheter mellan kriminella ungdomar (!) och polisen (äldre kriminella orkar inte springa runt, det är bara unga som orkar). Joakim Lamotte sätter sig själv i mitten av oroligheter (hjälper han eller stör han polisens arbete?), trots att det inte handlar om honom. Han är ingen journalist som dokumenterar och rapporterar om nyheter, han regiserar dokusåpan Joakim Lamotte – ett behov av uppmärksamhet och swish.

      Precis//
      För dom boende är rädda på riktigt!
      När ska herr Läven ta tag i detta, han som skapat ett helvete i Sverige.
      Bra jobbat Lamote!!

      Folk som inte varit eller som inte bor i de värsta områdena ska vara tysta om sånt de inte har erfarenhet av tycker jag.

    Kommer du att bemöta kritiken i förra inlägget? Otroligt osmakligt inlägg, till och med för att vara du.

    Nej men snälla så populistiskt och överdramatiskt.

      jag håller med! otroligt osmakligt att driva med detta. noll respekt för en annan medmänniska. men det är klart, allt handlar om populism, vänsterpopulism det vill säga. du borde skämmas

        Precis, Lamotte bedriver ju inte populism, oh nej inte han inte.

          nu är det ju det vänsterpopulistiska tilltaget att håna honom vi diskuterar här. så håll dig till sakfrågan eller är det för mycket begärt?

          Vet du ens vad populism egentligen är? Det betyder att man följer folkets vilja, dvs det är knappast något dåligt. Det är makten som har försökt förvandla detta egentligen positiva begrepp till något slags skällsord.

            Det är väldigt förenklat att se populism på det sättet. Populism innehåller också aspekter av vilka ”folket” är och inte är samt hur minoriteter kan behandlas som inte är så positivt direkt.

            Nja, jag syftade mer på ett fördummande och förenklat förhållningssätt till politik och samhället. Plocka billiga poäng genom medvetet effektsökeri – för att det är det ”folket” (vilket folk man nu än riktar sig till) vill höra och därmed köper. Om vi har olika tolkningar av populism so be it, men det var det jag syftade på i alla fall.

            Så jag syftade alltså inte på att själva inlägget med min kommentar, utan att jag tycker att Lamotte är överdramatisk och en kass journalist.

            Nej, populism handlar om att driva frågor som ”det är dumt när folk är dumma!” eller ”det är fel att göra fel!”. Sen kommer man med en lösning byggd helt på känsloargument som KÄNNS rätt, utan att sätta sig in i mekanismer och bygga någon slags kvalitativ lösning som främjar samhället. Istället blir det kaos och quickfixes som vaddå, varar 10 år tills samhället kollapsar för att ingenting vi idag vet om livet finns kvar pga staten och samhället är helt nedbrutet?

        Vem borde skämmas? Jag? CamCam? Du missförstod min kommentar i alla fall. Jag syftade inte på inlägget utan på Lamottes effektsökande, offentliga avskedsbrev.

    Säger som Rebecca:

    Kommer du att bemöta kritiken i förra inlägget? Otroligt osmakligt inlägg, till och med för att vara du.

      Jag läser det Anonym skriver
      som Rebecca skriver:
      Kommer du att bemöta kritiken i förra inlägget? Otroligt osmakligt inlägg, till och med för att vara du.
      och förstår inte vad det är som skall bemötas?

      Men sluta vara så bajsnödigt jäkla sekundärkränkta.

        Men låt folk reagera om de tycker något är över gränsen? Du kanske inte tyckte det, men de som tycker de har väl också rätt till sina känslor och åsikter.

        Tacksam över att jag inte är som dig. Är det någon gång man ska reagera så är det i sånna här fall. Du är inte kränkt för att du påpekar när någon gör riktigt fel.
        Jäkla snöflinge generation som missbrukar ord de inte vet innebörden av.

        Är man bajsnödig så är man ?

        De där bajsnödiga på äldreboenden i Kronogården asså…
        https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/trollhattan-ungdomsgang-fortsatter-att-terrorisera

      Varför alla dessa elaka inlägg om Molly Rustas?

    Lamotte är en stor jäkla fjant!

      Vad är det för fel med er? En rädd Joakim lamotte är en rädd människa och ska inte ha mindre respekt än en rädd apan satt i granen eller Stina wollter. Så här får man ju inte bete sig mot en människa som utsatts för hot, spelar ingen roll vilken politisk åsikt hen har.

        Hade han varit rätt på riktigt hade han inte åkt. Allt handlar om uppmärksamhet.

          Tvivlar på att han inte var det minsta rädd. Tror de flesta skräms av dödshot och det är ju inte direkt ett lugnt område.

          Så människor som åker ut i krig för att skydda andra människor är inte rädda? Folk som ingriper vid misshandel och terrordåd är inte rädda? Ambulanspersonal är aldrig rädd?

          Hans JOBB är att rapportera. Klart han kan vara rädd ändå. Han vågade det som ingen annan journalist vågade. Han var den enda på plats i det kvinnohatande kaoset. Det var modigt.

            Hans självutnämda jobb, ja.

            Hur många gånger har du sett att ambulanspersonal eller polisen skriver avskedebrev och gör ett jäkla nummer av det hela innan de åker till såna områden? Hur många gånger har du sett att de sticker offerkoftor som JL gör här?

        Hur hade detta inlägg bemötts här om det skrivits av t ex CW?

      Lyssna på det här och berätta gärna för oss vem fjanten är sen:

      https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=7370352

      Håller inte med. Tycker att han gör lite mer än vad gemene man gör.

        En enkel undran; vad är det du menar att Lamotte gör mer än gemene man?

        https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/196641-ett-ar-med-joakim-lamotte/ en sammanställning av Lamottes journalistik under det senaste året.

    Hade du skrivit likadant om någon annan skrivit ett avskedsbrev?

    Ta bort förra inlägget. Vad håller du på med?

      Ta bort det här inlägget också.
      .

        Ta bort nästa inlägg också

          Låter som att någon bör sluta läsa bloggen…

            Låter som någon inte förstår när någon skämtar

              Låter som att du inte heller förstår det.

          Ha ha ha!

            Hör bara han i ”Simpsons” när det står så??

              Ha ha? Nelson?

          Ja, om det är lika osmakligt.

          Skrattar!

    Men det är väl egentligen inget att driva om, är inte det osmakligt, tänk om det faktiskt skulle hända honom något?

    Tycka vad man vill om Lamotte men detta var ju ganska lågt. Alla dagens inlägg känns bara elaka och mobbiga. 🙁

      Största idioten är ju Trollhättans kulturchef, fy fan måtte hon få sparken först ??

      Var har Camcam skrivit något negativt.? Ingenstans! Hon skriver bara att hon själv inte skulle ha utsatt sig för detta hot.
      Driver, gör den som gjort inlägget under.

        Fast här måste man nästan markera på en gång. Inte okej göra skillnad på dödshot och dödshot och förlöjliga en människas upplevelse baserat på politisk färg. Det är tyvärr den här principlösa södermalsmvänstern utan ideologisk grund som kommer att ta kål på vänsterrörelsen i Sverige. De har missuppfattat allting.

        Hej Cc! Dags för ännu en slatan, skriva om dig själv i tredje person? Ganska gott om de kommentarerna. Vore otroligt roligt att se hur många kommentarer som är skrivna av dig med ditt vpn sedan start. 50 procent?

          Varför skulle jag behöva VPN om jag vill skriv mängder med kommentarer? Det är ju inte som att ni ser ip-nummer.
          Sedan bloggstarten har det skrivits 907 093 st kommentarer och jag har givetvis skrivit 453 546 av dem. Jag har outsourcat att sova.

    Är han död? Eller varför publicerades det?

      Det publicerades inte

        Aha, tack! Men vad kommer det ifrån? Om det publicerades på hans sida, eller om han själv lagt ut det i efterhand så var det ju ändå skrivet för att läsas trots att han inte dog? Förstår då inte poängen?
        Alltså obs. Jättebra att han inte dog, såklart. Det ska ju ingen behöva göra.

          Läs vad som står, det är inte det tidsinställda brevet.

            Haha. Tusan också. Jag som bara ögnade o hoppades slippa plöja hela. Men okej då.

          Ellen, du får nog prova att läsa texten innan du kommenterar nästa gång.

          Han publicerade såklart för uppmärksamhet. Gah, story of his life.

          Det här kan vara det bästa inlägget jag sett. ”Det ska ingen behöva göra”! ??

    Klart att du CamCam inte hade åkt dit men sen har du vista på vilken feg skit du är annars också, så inga höjda ögonbryn här inte.

      Ätit taggtråd till lunch idag?

      Säger personen som framför sin åsikt anonymt 😉

        Alla här är anonyma ? alla tre kommentarer var barnsliga.

      Du bara måste in på varje inlägg och kritisera vad Camilla skriver.
      Ta dig lite julledigt från bloggen och umgås med nära och kära istället.

        Nu är jag inte den anonym men alla har väl rätt att kritisera.

          Som om det bara finns en enda person som ger C kritik?! Vem envisas med att skriva så under typ varje inlägg? Finns ingen annan än C som vinner något på att gång på gång insinuera att all kritik skulle komma från en person..

    Bra att du visar din rätta sida. Osmakliga inlägg.

    Behövs snart inga parodier när han alltmer börjar likna en parodi på sig själv.

      Det är väl ändå inte han som beter sig illa, snarare människorna som fick honom att skriva ett avskedsbrev. Hot är verkligen inte ok.

        Har aldrig påstått att hot är okej.

          På vilket sätt framstår han som en parodi?

        Ingen bryr sig om honom. Han satte sig själv i situationen. Ingen seriös människa hade gjort så. Det är inte journalistik att provocera fram såna här sorters reaktioner.

    Lägg ner Camilla, detta var ett jävligt pinsamt och respektlöst inlägg.

    Känner helt plötsligt att det blev obehagligt att gå in här.
    Fortsätt lägga fokus på fulingar istället.
    Riktigt besviken på dig nu faktiskt.

      Var det inte likande stämning på den här bloggen när hon var i ett aktivt (miss)bruk av diverse piller och alkohol? Oavsett om hon nekar till återfall, så väcks ju tankarna på hur hon mår egentligen.

        Men skärp dig. Det där var inte ok skrivet! Hon har aldrig varit i ett missbruk av alkohol och piller när hon skrivit.

          Jo.

            Nej? Det var väl någon gång hon dragit ut en tand eller liknande och åt värktabletter för det. Men camcam är ju nykterist.

              Oavsett, man kan tycka att detta inlägget och förra är över gränsen. Men sjunk inte så lågt stt du börjar anklaga henne för diverse saker på det sättet. Respektlöst

              Nej. Hon är nykter alkoholist. Skillnad.

              Säger vem? Jag ocj alla som känner henne vet att hon är alkolist och en större lögnhals än Bella. Hon känner ingen empati och har psykopat drag och har ni inte märkt av det ön så är det för att ni äskar drama ocj ser det ni vill se!

                Tyra?

          Om jag inte minns fel så har hon skrivit att hon druckit för mycket, och därför tagit steget till nykterhet, det är väl toppen inget att klanka på.

      HUR är detta respektlöst? Läser ni allt i rage-mode eller vad är de frågan om?

      Hon redogör för Lamottes inlägg, säger att hon personligen inte skulle åkt dit själv och slutligen andras reaktioner.

      Vad är problemet?

        Hon repostar hån av offer.

    Oh no farliga kronogården i Trollhättan… aldrig känt mig otrygg där?

      Bor du där? Jag har jobbat där, i hemsjukvården. Dagtid helt ok, men på kvällen var det fan inte roligt. Jag är ingen särskilt lättskrämd människa, men jag kände mej aldrig trygg där.
      Torget på dagtid är en plats för arbetslösa män. Ja bara män. Som sitter och röker och snackar. Inga kvinnor.. nä ingen trevlig plats. Jobbar inte kvar

        Exakt. Jag bor inte där, har inte jobbat där heller, men har besökt Kronogården både kvälls-/nattid och förmiddagar. Det har aldrig känts tryggt.

          Jag har bott i Thn hela mitt liv och ingen går in där frivilligt.

            Nej det är ju så. Jag har inte varit där frivilligt mer än för manifestationen efter attacken på Kronan, de andra gångerna har varit med andra. På kvällen/natten har det varit för att de velat ”se hur det är på natten”. Nu har vi väl haft tur och aldrig sett något, men det är många år sen nu och jag skulle inte göra om det.

        Erica//
        För det första, det kom aldrig några kvinnor som ensamkommande- bara män för helvete- ut med packet till lövens bakgård!

      Förut har det inte varit så nej. Men just nu är det jävligt orolig och butiker osv får stänga tidigare för de inte vågar ha öppet på kvällarna

        Fy fan tack för att man slipper bo där med barn och familj, tänker på alla som känner otrygghet och inte har någonstans att ta vägen ?

      Nejdå bara fullt av utlänningar som har invaderat Sverige och beter sig som kriminella arslen som dödar oskyldiga människor och rånar dagligen. Är du blind eller?

    Jag har sett, och framför allt hört, filmen. Tror aldrig jag har hört ett sådant förakt uttryckas, och detta av människor som fått en fristad i Sverige med gratis skola, bidrag, tak över huvudet, kläder och mat. Otack är världens lön …

      Håller med. Gratis sjukvård, skola, tandvård, tolk, sjukresor, SFI, boende, bidrag.. Kanske inte behöver bränna bilar och kasta smällare då känner jag.

        Med såpass många nya svenskar måste vi dissa LO. Det funkar inte hålla stora grupper utanför arbetsmarknaden med bidrag för att vi inte vill låglönekonkurrera.

        Men de som bränner bilar och kastar smällare går inte i skolan, de har aldrig gått på sfi, de kvalificerar inte för bidrag (du kanske inte visste det, men socialtjänsten ställer krav på de som får bidrag), är man över 15 men inte går i skolan så blir det inger barn/studiebidrag. Tolk behöver de inte – de kunde ju hota Lamotte på svenska!

        Tror du att det är folk som flyr till Sverige som gör så här? Inte ens ”marockanska gatubarn” som befinner sig olagligt i Sverige och försörjer sig på kriminalitet skulle bränna bilar och kasta sten på polisen. Det här är ungdomar med sociala problem. Majoriteten är födda i Sverige.

        Igår lärde jag mig att rapparen Z.E (som jag själv inte har hört, men som har figurerat i media pga sin kriminalitet) kommer från Polen. Försök att googla efter hans namn, och bered dig på att din världsbild rasar.

      Galet att folket som flytt från krig och upplopp hamnar i samma situation igen närmre bor här (och att det är folk från dem som skapar det)

        Det kallas klanmentalitet. Det är kulturellt och sitter djupt i deras identitet.

        Det största rasisterna är invandrargrupper mot varandra. Och inte vi vanlisar.

          Åh herregud… Är det inte finnarna så är det juggarna sen turkarna och fan och hans jävla moster som kan sällas till ”de andra”.

          Läs en bok och logga ut från flashback och facebook.

            Tack du, jag har många fina invandrade grannar de om några vet hur det är, där får jag mina upplysningar, spring och göm dig på flash själv, gapa inte på folk du inte har en aning om, här i mitt bostadsområde hjälps vi åt att hålla det tryggt ??

          Så invandrare kan inte vara ”vanlisar”?? Herregud.

            Svimmade du ?

              Fyfan vilka vidriga kommentarer ni i början? Ni har gjort precis lika lite som dessa invandrare ni hatar på för att kunna få tillgång till bidrag och gratis skolgång. Det är hat och rasism likt ert som skapar deras utanförskap i samhället. Hur tänker ni att de ska kunna försörja sig om när rassar som ni inte ger dem jobb bara pga deras ursprung?

                Ger dem jobb? Jag jobbar på en stor arbetsplats inom sjukvården, vi har mängder med utlandsfödda, usk, ssk, läkare, kökspersonal, städare mm. De har jobb. De har kämpat för sina jobb, precis som jag har gjort. Varför ska någon bara få ett jobb? Testa att utbilda er, då får man jobb oavsett ursprung.

    Oooh så finförnämt dramatiskt offerrollerna nu fördelar sig på huvudpersonerna själva. Lamotte har verkligen förstått sig på lite av den moderna tidens retorik,,, den vinner nog emotionella stilpoäng på kort sikt. Det är först på lite längre sikt det blir tveksamt, väldigt tveksamt.

    Men visst han håller spänningen uppe och vad mer kan en paypal-journalist göra? A-Zzzzz

      Fortsätt att blunda för verkligheten du, förhoppningsvis blir det förändring i september 2022.

        Jag har aldrig någon röstat SD tidigare, men 2022, ja, då blir det så. SD är verkligen inte mitt favoritparti, men alla andra verkar vara handlingsförlamade i båda armarna. Prata går bra, men ingen som helst verklighetsanpassad verkstad.

          Jag är bara rädd att SD inte heller kommer göra något åt saken. Många jag pratar med säger att dom kommer ta tag i det. Men jag tror mer på AFS. Hoppas att SD kan göra och gör något dock. AFS lär inte bli nog stora till nästa val.

            Men ni angriper liksom problemet från fel håll. Människor är här och de kommer att stanna. Sluta upp med att incentivisera människor att stanna hemma med skyhöga bidrag och låt dem bidra till samhället i stället. Det går inte utan låglönekonkurrens. Invandrare är inte handikappade stollar som inte kan arbeta men den här bidragshetsen måste bort.

          Röstat på partiet med flest dömda brottslingar för att de ska få ordning på landet? Rimligt ?

            Fiffla med BRÅ, fiffla med rapporter, mörka vittnesmål, fiffla med rikets säkerhet= sittande regering.

              Så ruttet men som jag sagt sedan länge

        Varför har alla Flashbacktroll plötsligt ett så stort intresse för den här bloggen?

          Polisen tackar Flashback det vet oftast först vilken jävel de ska nypa, det säger ganska mycket, sen är det mycket skit det är jag den första att hålla med om, men de gör nytta i många utredningar.

        Samma fras sedan 2006. Alla blundar för verkligheten men snart blir det ändring, Sd2010, sd2014, sd2018, nu sd2022.

          2006: 2.93%
          2010: 5,70%
          2014: 12,86%
          2018: 17,53%
          2022: Nytt Sverige?

        Oj oj oj vad ni rasister går igång. Suck.

          Börjar bli tröttsamt att alla med skygglappar viftar med rasistkortet när argumenten tar slut.

          Vem fan kallar du rasist, vi som vill ha lite ordning i samhället. Situationen är helt ohållbar, kriminella tar lagen i egna händer och oftast är de inte svenskar tyvärr, jag hade önskat att de skulle må bra och sköta sig när de fick en fristad. Jag citerar mina goa grannar som levt här i ca 15 år, ska vi behöva uppleva detta igen, att vi ska behöva fly, tänkvärt.

            Bry dig inte om vad de kallar dig. Ordet rasist betyger absolut ingenting. Det kastas omkring till vad och vem som helst.

              Ja, det betyder att en rasist är en rasist, simple as that. Det spelar ingen roll vad ni vill kalla er om ni är rasister.

                Kalla mig gärna rasist om du vill det. Som sagt jag bryr mig inte 🙂

                Haha bra förklaring btw ?

                ”En gjdkdjfjf är en gjdkdjfjf. Nu vet du det! ”

                Som sagt. Det betyder ingenting.

        Ja, SD är det enda riksdagsparti som varit konsekventa och varnat för denna utveckling i många år. Nu den senaste tiden har andra partier börjat haka på, men originalet är alltid bäst. Folk börjar vakna upp nu, bättre sent än aldrig. Men, en ursäkt till Sd, från alla de som tidigare smutskastat dem men nu vänt sin kappa, vore på sin plats.

    Aldrig kommenterat här tidigare trots att jag läser dina inlägg varje dag.. Jag blir besviken och provocerad på allvar när jag läser vad du skriver. Resonerar du på samma sätt om Magda Gad?

    Jag tycker detta inlägget skall tas bort, du har valt fel sida här… Skäms..

      Jämför du på riktigt Magda Gad med Lamotte?

        Det tycker jag är helt otänkbart. Gad är den enda kompetenta journalist vi har i Sverige jämte Carina Bergfeldt. Kudos till dem.

          Fast vad har det för betydelse i sammanhanget vilken journalist du tycker är bäst eller att du inte tycker man kan jämföra gad som journalist med lamotte? Det är ju helt irrelevant. Dödshot mot världens sämsta journalist är inte bättre än dödshot mot världens bästa journalist. Det är samma sak.

        Visste att någon skulle bita på det. Ja det gör jag, båda gör farliga jobb för att rapportera med risk för egen skada. Den typ av personer skall hyllas, inte hånas. Sen har dom givetvis i viss del olika arbetssituation, men de båda arbetar ute i fält.(givetvis ännu farligare för Gad)

        Cam Cams poäng (vilket jag syftade till) var ”varför göra ngt som är så farligt att man riskerar skada/liv”

        Försökte svara med långt och sakligt svar men efter 1h ”waiting moderators approval” blev det nekat.. Kommer aldrig mer skriva här.. De som jobbar i farliga miljöer och rapporterar skall hyllas, inte hånas.. Punkt slut.. Inte imponerad av moderator.

          Buhu, kan bara tänka mig vilka dyrgripar till tankepärlor du skrivit då de fastnat i modden.

            Men lägg av med din attityd.

    Men herregud vad patetisk han är! Och ni som går på hans försök att tigga mer pengar till sin ”swishjournalism” är lika patetiska.

      Du är ganska patetisk själv

        Nej

          Jo 🙂

      Och du själv skulle göra nåt liknande? Inte va?

    Valfri ”paypal”- journalist, som du så nedlåtande uttrycker det, förtjänar mer respekt än de prostituerade på en Bonniersblaska. Nu är väl Lamotte inte mer än en kappvändare av rang, men i alla fall.

      Svar skulle skickats till signaturen ”Narkolepsi”.

      Tillägg: jag syftar inte specifikt på frågor som rör migration utan svenska journalister i allmänhet. Yttrandefrihet, övervakning, bankernas kontroll, allting som rör överstatlighet är ingenting som denna yrkesgrupp ens vill ta i med tårna.

    Bra inlägg och tur att nån vill rensa upp skiten. Ut med patrasket bara.

      Den har bloggens inlägg OCH kommentarer har fullständigt spårat ur. Så otroligt ofräsch nivå.

      Ja ut med dig! Gärna till en öde ö tillsammans med resten av rasistpacket.

    Såg ingen annan journalist där heller…
    Men står det inte i Aftonbladet har det väl inte hänt .
    Vuxen mobbning är visst ok ibland.

      Aftonbladet har ju visst skrivit om det?

        Efteråt ja…

    Helt ointresserad av Lamotte pga själva grejen var nog reggad. Men kulturchefen i Trollhättan däremot – vuxen much? Inte rimligt.
    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=7370222
    Ni får kolla Lamottes fb för att se filmen där hon springer runt

      Bedrövligt jag hoppas hon får sparken vilket beteende ??‍♀️

    Men att massa feministbrudar tigger cash går an?

    Vad är skillnaden?

    Apan – du är en jävla tönt.

    Kanske dags för dig att ta jullov redan nu.

    Det kan ju inte ha varit svårt för Lamotte att räkna ut att det skulle gå precis som det gick? Gangster-töntarna ser på filmen ut som gangster-töntar, och han själv gör sig till ett offer helt i onödan. De människorna han hade tänkt intervjua om Kronogården hade han ju lika gärna kunnat intervjua på ett café eller var som helst. Det hade kanske till och med blivit enklare än att försöka överrösta knallskott? Det känns dessutom tveksamt att locka folk till en plats där det pågår oroligheter.

    Efter att ha sett filmen känns det lite som att ha sett en match där alla förlorar med 3-0.

      För jävligt oavsett de beter sig helt ociviliserat.

        Absolut. Jag förstår så långt som att de anser att situationen är hopplös, men jag har svårare att förstå hur lösningen skulle vara att göra situationen ännu värre…

      Håller med dig. Inte sett denna video men flera andra och då har det varit han som tagit initiativ till att nåt ska hända, och ”intervjuat” nåt grabbgäng på typ 15 år som är oseriösa o driver typ. Otroligt oseriös journalistik.

      Naturligtvis var han införstådd med riskerna. Det är ju det han säger, och ville visa. Detta område närmar man sig bara på ett speciellt sätt med en speciell attityd. Allt annat kommer bli attackerat. Precis hans poäng. Det var iaf en ögonöppnare för många i min familj, hur det verkligen är. Jobb slutfört.

        Fast han ville ju prata med folk om Kronogården, och det blev aldrig av? Hur det ser ut när folk är maskerade och kastar bangers vet man ju redan. För mig var det mer motsatsen till en ögonöppnare. Han visade det jag redan sett och det utlovade syftet med besöket fick jag inte se något av.

          Finns kvinnor som kastar slöjan och vägrar tvångsgiftas trots att de är medvetna om riskerna. Det är också modigt.

          Ja, så kan det vara för en del av oss tittare. Men för många var det en ögonöppnare i allmänhet. Speciellt boomers och höginkomsttagare i mun familj, reagerade med bestörtning över de aggressiva männen som inte ville bli filmade men ändå stannade runt kameran.

        Skönt att basera sin åsikt om ”hur det egentligen är” på Lamottes extremt vinklade ”journalistik”.

      Samma gäller tjejer som blir våldtagna pga för kort kjol eller killar som blir rånade pga för dyr jacka? Många som får ”skylla sig själva” när de blir offer för ”gangster-töntarna”.

        Bra poäng. Så märkligt att den ende (?) journalisten som visar detta, tar problemen på allvar (istället för att sopa under mattan som de flesta andra..) – blir hånad och förlöjligad. Jag tycker det är under all kritik. Heder till de som vågar se verkligheten- de delar av verkligheten som de flesta andra inte vill se, för då blir deras välpolerade världsbild kraschad.

    Han har en så tydlig agenda att man inte kan ta detta på allvar.

    Haha! Och du tror att du är säker? Jag har skrivit det förut också, var försiktig för man vet aldrig vad som kan hända.

    Kulturchefen Paula Pelli som på arbetstid tar sig tid att spela in och håna offer.Är det rimligt att kommunala chefer beter sig så? För Lamotte blev beviserligen attackerad hur mycket ni än vill skifta fokus och håna. Jag har aldrig tidigare stöttat Lamotte men de här hånande utspelen vill jag absolut markera emot och inte blandas ihop med.

    Nu gråter gärningsmännen ut i Aftonbladet: ”Vi behandlas som apor på cirkus, inte som människor.”

    Cry mer a river …

    Kan det bero på att det var så ni uppförde er?

      ”Vi beter oss så här för att vi inte får något jobb pga vårt ursprung”

      Tja sluta släpa ert och ursprungs rykte i skiten då.
      Finns miljoner med vårt ”ursprung” som jobbar och studerar.
      Jävla pack! Hoppas de utrotar varandra.

        Ja, inte lär man få ett jobb om man håller på sådär. Plus att man gör det svårare för alla andra invandrare att få det oxå!

        Ja eller som en fjant sa när lamotte var i Göteborg, ”de vill inte stjäla egentligen men gör det för att de inte har råd att köpa egna hörlurar”, med undertonen att det var sjukt synd om tjuvarna. Jag har inte råd med en Porsche så ikväll ska jag gå ut och stjäla en som står här nedanför på gatan. För det är ju okej att stjäla om man inte har råd.

          Samma fattiglappar stoltserar med sedelbuntar, guld, vapen etc på sociala medier.
          Folk blir rövknullade av de kriminellas snyfthistorier om och om igen.

          Orkar man inte tänka själv eller fattar man inte?

        Människor som vill jobba ligger och sover på kvällen och spenderar tid i solljus utan huva, med att förbättra sig själva och sin situation. Tänker på Estonias flyktingar som inte kunde arbeta men som organiserade sina dagar med att lära barnen.

        Ert och mitt*

      Klart som fan de vill inte störas pga kriminalitet.

    Noob här men varför står det ”Your comment are awaiting moderation” ibland? Har jag skrivit nåt för fult då? ?

      Aldrig någonsin sett, trodde man hamnade i modd när ens inlägg inte dök upp, alltså att man tryckt på skicka, sidan laddats, men ens kommentar inte syns??

      Har aldrig sett det. När mina kommentarer blockeras syns de bara inte.

      Så är det för mig också varje gång. Har varit i kontakt med Camilla och hon kan inte förstå varför det är så. Måste vara nån bugg eller vad det heter.

    Så många som klagar på politiker och deras beslut!! Men som aldrig skulle engagera sig politiskt!!!

      Hur? I vilket parti? På vilket sätt? Stå och dela ut informationsmaterial i valrörelsen? Blogga litet? Skapa Twitter-content?

        Eller leta fel hos motståndarpartierna. Det är det vanligaste.

    Jag har fått hem Molimentis hårband nu, väntar fortfarande på Ali Express. Har du fått din(a) CamCam?

    Camilla, har du läst den här undersökningen som gjorts av Lamottes inlägg under ett år? (Se länk nedan). Jättebra! https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/196641-ett-ar-med-joakim-lamotte/

    Även om jag inte älskar lamotte så visar han hur det faktiskt ser ut idag. Jag arbetar i västerort och det är likadant där, utan att skriva någon förort! Stina w och co visar sin känsla för medmänniskor! Sen undrar jag vad syftet med den här tråden egentligen var! Att haka på och hata på lamotte!

      Man kan ju ogilla Lamotte och hans vinkladd clickbaits och samtidigt som man anser att politikerna, höger OCH vänster misslyckats med integrationen. Och förstå att SD inte är ett alternativ.

        Ja. Tack. Man kan hålla flera tankar i luften samtidigt.

    Anita 19,43 Du vet vad magasinet paragraf är för tidning? Typ expo. Tycker du inte som oss då är du nazist. Men det visste du väl…..

      Nej jag vet inte vad det är för sida men när jag googlar så hittar jag info om att chefredaktören är flerfaldigt prisad journalist och de skriver också att de jobbar enligt de pressetiska reglerna. Länken jag delade går till en artikel med ett uppradande och uträknande om hur många gånger Lamotte verkligen befinner sig ”i verkligheten” som journalist under 2018, det är ungefär nån gång varannan månad. Det flesta inläggen han skriver handlar istället om han själv, inte mycket till grävande journalistik alltså. Lätta uppgifter att kontrollera eftersom inläggens innehåll är noggrant uppräknade.

        Ja, det är sant. Bra skrivet.

    Joakim Lamotte rapporterar om det som regeringen inte vill ska rapporteras till folket.
    (S) (V) (C) har sin väljarkår i utsatta områden och därför ska de inte ”hängas ut”. Att barn blir rånade dagligen på jackor, mobiltelefoner och pengar, struntar de fullständigt i. I deras värld gäller ”ropen skalla bidrag åt alla” så länge ni röstar på oss.
    Om regeringen verkligen brydde sig om alla våldsbrott i Sverige, så skulle straffrabatten tas bort med omedelbar verkan.
    Vilket annat land i världen har straffrabatt på våldsbrott? Only in Sweden…

      Rätt många länder har straffrabatt faktiskt… men jag har en känsla av att du är rätt faktaresistent mot allt som inte passar in i din världsbild.

        20:07 Vilka länder har straffrabatt?

    Med den här logiken så får tjejer som klär sig utmanande och sexigt skylla sig själva. Varför klä sig så när man vet att risken för överfall ökar?

    Joakim ska få åka var han vill utan att bli överfallen.

      Hans syfte är ju dock att provocera fram en reaktion? Hade han varit seriös hade han inte gjort som han gjorde.

        Alltid samma försvar. Om vi lämnar dom ifred så blir ingen skadad. Det låter ju som ni beskriver ett zoo med vilda djur. Öppna inte bildörrarna typ, skapa inte ögonkontakt så klarar ni er. Vad fan.

    Dom bad ju honom 38247293 gånger ”filma inte mig, ta bort kameran” men det ignorerade han ju? Tror fan någon jävel lackar och tar den av han!

      Men i hans värld så är det ungdomarna som hoppat på honom.
      Lika stor lögnare som ATB, MM mfl

      Han kunde ju bara gått iväg istället för att stå kvar framför kameran och upprepa samma mantra.. De visste om att han skulle komma dit och filma.

      Det är lagligt att filma i Sverige. Journalister har i alla tider gått ut och filmat. De aggressiva männen borde ha gått iväg.

    Sveriges största offerkofta, dramatiserar, piskar upp stämningar så man tror jorden skall gå under i morgon. Allt detta är en affärside, för egen bekräftelse och vinning vilket Swishtiggeriet bekräftar. Grunide lika som Skäringer, Cicci Wallin med fler som ängnar sig åt ”hets mot folkgrupp = män” och förtal

    Är inte vänster men tycker endå att hen är patetisk och ja rolig. Han drömmer om löpsedlar om hur han offrade sig i ”journalism ens” namn

    Gillar inte Lamotte och röstar faktiskt inte på SD men Sverige börjar gå utför. Vi måste vända detta nu, känns delvis som att det redan är försent

      Lampotte bidrar inte till någon förbättring.

      Har du något bra koncept?

      Ja men hur ska det ens gå till? Det är ju försent.

    Du väljer att ta upp detta, men inte stormen kring Malou? Varför ska den här människan ens uppmärksammas medan det finns ungdomar som blir behandlade av människor såsom Malou m.m enbart baserat på deras utseende/härkomst?

      Vänsterfeministerna på instagram klagar inte på malou. Det är anledningen till att det inte tagits upp här. Vänsterrörelsen har helt tappat det de senaste 20 åren och tycker att rasism och diskriminering är okej så länge det utförs av vänstermänniskor. Det är politisk färg som avgör vilka rättigheter du har, lamotte är egentligen samma typ av exempel som grekazoo (fast den senare vet vi inte vilken politisk färg han har, han fick bara vara rekvisita hos tv4).

      De får väl sluta med att sjunga ut dylika skit

      Ja. Bra beskrivning av läget.

    Men snälla. Han vet precis varför han postar ett sånt inlägg.. Så dramatisk

    Resonerar ni likadant om någon går ut och blir våldtagen? ”Men du visste ju att det kunde hända så varför gick du ut, varför gick du på den efterfesten osv osv”. Ska även kvinnor som tycker det är obehagligt att gå ut i mörkret där det kan finnas en potentiell hotbild också bli skammade? Och slänga er med ”skyll dig själv” mentaliteten.

      Om Hells Angels har fest och jag går dit för att provocera, filma dem osv, då hade jag väl fått skylla mig själv? Fattar inte din jämförelse.

        Då går jag dit för att ha jävligt roligt ??

        Men nu är detta Lamottes land. Jävla otrevligt att inte kunna röra sig fritt i sitt egna land.

          Absolut ??

          Hells Angels bor i hans land också? Varför rör han sig inte där med en kamera upp i deras rövar?

            Tycker det är bra att han sticker upp kameran där politiker försöker rationalisera bort problemen mest.

    Ni som sett American horrorstory säsong 7. Är den inte typ skriven om Joakim Lamotte?!

    Så otroligt mörkrädd blir man!
    Ni som vet – vet.

    Det här är så otroligt osmakligt.
    Driva med en människas rädsla såhär, fy fan rent ut sagt vilka fruktansvärda människor som beter sig såhär. Och du Camilla som anser att man inte ska åka till platser man är rädd för som journalist. Ta nu ett kliv tillbaka och fundera lite över det resonemanget, och på vad du precis skrev där. Journalister ska alltså inte besöka eller granska platser eller händelser som är obehagliga? Låter det fortfarande lika självklart? TRAMS är vad det här är och SKÄMS på er som skrattar åt en människa som faktiskt också blev misshandlad på plats. Hur tusan kan en sån här händelse vändas till att håna en utsatt individ istället för att lyfta det faktum att det uppenbart finns enorma problem iom att polisen inte kunde ingripa vid händelsen?
    Fruktansvärt ironiskt att många av dessa personer som vägrar kalla Joakim för journalist men själva titulerar sig journalister väljer att sitta och håna en människa över internet istället för att sköta sitt faktiska jobb och granska hur det kan vara ett såpass katastrofalt läge för polisen. Här myser dom i grupp, dom ”riktiga” journalisterna som istället för att granska obehagliga händelser och faktiskt besöka oroliga platser sitter hemma vid datorn och hånar en misshandlad människa. Sjukt är vad det här är

    Camilla vill vara PK. Sånt en måste göra för att lyckas i kändissverige.

    Kan någon länka till BBCs intervju med Lamotte? Hittar nada när jag söker på det? (Förutom bloggar och nyhetssidor prydda med sverigeflaggor som citerar det Lamotte säger). Ljuger han eller vad?

    En sak blottar hans motiv med handlingen och det är det faktum att han filmar. Om han genuint var intresserad av att prata med människorna i detta område hade han stängt av kameran och lyssnat. Eller ännu hellre inte åkt dit med någon kamera överhuvudtaget. Det dessa unga män gör, för ja det är kids på filmen, är inte försvarbart och det är tragiskt. Men mest tragiskt är det för kidsen. Att det inte finns vettigare saker för dom att göra än att hänga på ett torg. Att det känner en sådan frustration.

    Om människor pratade om de utsatta områdena i faktisk omtanke till de som bor där, de som många gånger upplever ett extremt utanförskap till samhället hade jag verkligen varit beredd att hålla med. Men det gör inte de flesta svenskar, utan man talar om dessa områden för att vinna politiska poänger. Likt Lamotte, som med sitt filmande försöker stärka sina egna argument och ”sanningar”.

      Du har ju inte fattat de bråkar för att vara ostörda med sin kriminalitet, det är åtminstone det polisen tror, läs media.

      Jag minns Lamotte i början av hans karriär, han hängde ofta med killar som dessa, med eller utan kamera, och försökte förstå. När politikerna mer och mer började mörka den fula baksidan av våld och våldtäkter, så var han den enda som tog upp detta. Med detta vill jag säga att man gör inte orten någon tjänst genom att mörka problemen. Den insikten har Lamotte. Han är en sann vän. Inte en falsk sosse som fiskar röster. En sann vän berättar för en när man har fel.

    Skulle vara intressant att veta hur du ställer dig Camilla till allt som händer i samhället varje dag, då jag ställer den frågan?

      Idag var det en krock på E4, hur ställer sig du dig till det Camilla? Och hur blir det med Brå. Och vad tycker du om att pensionsåldern höjs?

      #sakercamillaställersigtill

    Det fanns ingen jävla risk för att han skulle dö. Det hittade han på själv för att göra sig till ett offer.

      Vidrig kommentar.

    Hahah sjukt kul hur det här kommentarsfältet är fullt med lamotte-försvarare när samma kommentarsfält för några veckor sedan hyllade skiten av haveristernas och gillade deras ”ton”, detta skämt är ju betydligt mer lame än vad de sagt om Lamotten. Hoppas verkligen på ett avsnitt om Lamottes senaste äventyr, får vi se om ni gillar tonen lika mycket då!

    Lamotte är allt annat än en oberoende journalist. Om något, är han en opinionsbildare.
    De som höjer Lamotte till skyarna menar oftast att han förmedlar sanningen när ”PK-media mörkar”, och låter vanligt folk komma till tals.
    Ett exempel på det första skulle vara att han var
    den ”enda som rapporterade från Trollhättan”, när han i själva verket var sist på bollen när ett flertal medier redan rapporterat om oroligheterna i Trollhättan. Vidare tycker jag inte att det är att låta ”vanligt folk komma till tals” när han en gång i kvartalet annonserar ut till sina fans att han ska besöka ett ”utsatt område” – Hade ju varit mer intressant om han gjorde sina såkallade reportage utan att utannonsera på förhand.
    Sen känns det bara allmänt ofräscht när han gång på gång hänger ut privatpersoner som kritiserar honom, med namn och bild framför sina 200 000 följare vilket många gånger resulterat i att dessa fått motta hot.

    Tänk om alla journalister eller räddningsarbetar skulle tänka så. Då skulle ingen åka för att jobba i krigsdrabbade områden runt om i världen.

    Hade Joakim Lamotte haft en ärlig intention med att åka dit för att göra ett objektivt reportage hade han inte basunerat ut sin ankomst på det sättet han gjorde. Att läsa ”min kamera är stulen, filmar detta på extrakameran, btw mitt swish är…”…. Alltså, det är inte journalistisk nivå på det. Jag är inte emot swish som koncept, när SVT inte ens vill ge arbetarna fasta anställningar är de thär framtiden vi går till mötes och vi behöver lärs oss att hantera det, men Lamotte är inte någon som iakttar eller rapporterar, han SKAPAR situationer utefter sina syften.

    Jag har f ö bott i Kronogården och visst kunde det vara lite stökigt men det var aldrig något jag själv bevittnade eller led av, åk till valfri stad i ett land som inte är Sverige och jag lovar dig att du kommer tycka det är värre där. Det var visserligen några år sedan nu, men jag har ändå en idé av hur det är där. Men sen kan man också fråga sig, hur bra mår en stadsdel som lider av traumat av att en maskerad nazist gick in på skolan och försökte hugga ihjäl barnen där? Jag saknar en rapportering där vi får veta bakgrunden till frustrationen och oron…?

    Om Lamotte ska ha en titel är det väl: en partisk opinionsbildare, som skriver vad de som swishar honom vill höra, med andra ord
    en gnällspik som överdriver läget för att göra sig en slant. Den som inte ser igenom detta är ganska naiv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.