Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

582 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag går och gör lashlift hos en tjej i Göteborg som har studio i stan. Och hon är prisvärd och allt detdär, men efter mitt besök idag är det några saker jag reagerat på som jag undrar verkligen om det är okej?
    T.ex så är det en studio där man ligger två bredvid varann i varsin säng och gör samtidigt, och hon pendlar då mellan oss och behandlar båda samtidigt, utan att använda handskar. Hon har även sitt barn med sig som brukar springa runt där inne i och ibland rör bland verktygen hon har. Visst hon säger till barnet, men det lyssnar ju inte alltid. Dessutom satt barnet och hostade massor idag. Jag tänker ur ren hygienaspekt, får det verkligen vara så? Och hur gör man om man misstänker att det finns brister?

      Börja med att säga till att du inte tycker att det känns ok.

      Låter verkligen inte okej. Skulle inte vilja ha en franstjej som fixar mina fransar samtidigt som hon gör någon annans…

        Vart vänder man sig? Jag tycker mer och mer att det inte känns okej heller. Jag vill säga ifrån men tänker att om man t.ex sedan anmäler för inspektion så kan hon ju enkelt lista ut vem det är som tipsade om att det borde inspekteras..

          Varför vill du inte säga ifrån?

          Jag skulle nog inte göra nått, är för feg… skulle bara sluta gå dit och tipsa andra om att inte heller gå dit.

          Varför är det så svårt för så många främst kvinnor och säga ifrån? Varför ska du anmäla för inspektion istället för och säga till något och ge någon en möjlighet och tänka till. Innan du förstör någons levebröd ? så. Fegt.

            Det är väl snarare franstjejen som förstör sitt eget levebröd genom att inte vara seriös och strunta i hygien.

              Varför säger du att hon är oseriös och struntar i hygien? Hon har inte gjort något fel, i såna verksamheter får man behandla två stycken på en gång. Kunder kanske också ska ta lite ansvar och inte gå på behandling med ögoninfektioner och vaglar?

                Ens barn ska väl knappast springa runt och pilla på sakerna. Jo hon har gjort fel. Oavsett om en kund kommer dit med vagel/ ögoninfektion ska salongen ha så pass god hygien att det absolut inte kan smitta vidare. Man måste självklart tvätta verktygen.

                  Absolut inte, har en kund ögoninfektion eller vagel skickas de hem omgående och salongen får desinfekteras. Barn är ok på en skönhetssalong, du kan inte anmäla det.

                Hon är oseriös och har struntat i hygienen. Om vi bortser från att man får behandla två kunder samtidigt har hon ändå brutit mot det viktigaste, hygienen. Människor kan faktiskt bära på virus och bakterier utan att det syns fysiskt. När behandlaren rör sig mellan två olika kunder utan att vidta hygieniska åtgärder kan hon sprida virus till någon av kunderna. När man arbetar så måste man tvätta händerna noggrant varje gång man byter handskar, det räcker inte med att bara byta handskar. Så känsligt är det. Dock hade hon varken handskar eller ett hälsofrämjande arbetssätt.

                  Är det fler än mig som fastnar i mod? Det har hänt tidigare idag! Är man bannad då! Någon annan?

                  Eller löss!

                    02.24 Vilken otrevlig ton du har!

            Fast där håller inte jag med. Har man öppnat salong ska man ha god koll på Sveriges lagar och regler gällande miljö och hygien. Om hon sedan får stänga igen för att hon gjort aktiva val där hygien brister så är det ju knappast kunden som anmäldes fel?

              Men vad är det för fel på folk? Hon kanske ville hjälpa så många som möjligt innan nyår eller inte ville avboka pga sjukt barn innan nyår/jul. Hade hon avbokat så hade hon kanske fått en dålig recension för det ist. Ska du anmäla henne till hälsoinspektionen för att hon gjorde två behandlingar samtidigt och hade barn med sig? Lycka till! Då får de flesta skönhetssalonger stänga igen. Du verkar en elak person som vill förstöra för en annan, var schysst och säg till, fråga eller bara byt salong. Herregud vilka människor det finns.

                Är det inte du som har en studio mitt i Göteborg? Hmm.

                  Vilken då? Jag arbetar inte med fransar. Schysst om du outar någon annan nu.

                    Den som diskussionen handlar om…

                Hoppas då du tar halva priset om du tar två kunder under en kunds tid!!!!

                  Nu arbetar jag inte med detta men är du seriös? Varför skulle någon ta halva priset? Får du en halv behandling eller vadå? ? jag har gjort lashlift och vad jag vet så är det en väntetid på att medlet ska verka, vill du att din stylist ska sitta på stolen och Uggla bara för sakens skull?

                    Ja! Jag betslar för 60 minuter och för 790kr så vill jag att hon ägnar sig åt mig och min pågående lashlift istället för att jobba på andra. Precis som hos frissan, inte slingar hon två personer samtidigt.

                      Fast jag har varit hos frissan där hon tagit en kund och klippt kunden medans den andre sagt i färg.
                      Eller när man sitter i värme kåpa..

                      Alltså det är ju tid som bara personen ska sitta av kan de ta en annan utan att det påverkar så skiter jag väll i det

                      Medan färgen verkar kan frisören klippa en annan kund. Vad tycker du annars hen ska göra under den tiden?

                      Det bestämmer inte du? Om jag har en färgkund som ska sitta en stund så har jag all rätt att ta en klippning. Vad tycker du annars att jag ska göra? Sitta av tiden? Färgen blir inte sämre över huvud taget och jag får ut mer av min arbetsdag.

                      ”You are not special. You’re not a beautiful and unique snowflake. You’re the same decaying organic matter as everything else.”

                    Det är så oseriöst att hålla på med två samtidig. Oproffsigt.

                      Då ska jag bara servera ett bord åt gången mitt nästa pass på restaurangen jag jobbar. Det är på nyår men jag kan hälsa chefen från dig att allt annat är oproffsigt. Har jag tur hinner jag servera två bord om inte det första sitter kvar för länge.

                Jag har då aldrig varit på en behandling och betalat där behandlaren haft sitt barn med sig. Så oproffsigt.

                Är barnet sjukt ska det absolut inte vara där. Kunden vill knappast bli smittad inför jul/nyår.

                21:05

                Fel på folk? Hon lät barnet kontaminera verktyg som ska användas i högst känsliga områden. Vad hade du sagt om du drabbats av exempelvis en ögoninflammation på grund av något sånt?

                För det första har man betalat för sin tid och behandling, och då utgår jag ifrån att det är mig hon lägger den tiden på. Det tar längre tid än om hon lagt tiden på en och samma kund.
                Att hennes barn springer omkring är väl upp till henne, men att låta denne röra och kontaminera de verktyg som ska användas är farligt. Det är, som sagt, oprofessionellt.
                Hon skulle ha stannat hemma med sitt barn och hon skulle inte ha bokat in två kunder samtidigt.
                Jag hade inte gått tillbaka. Finns betydligt mer professionella salonger ☺️

                  Jösses, så länge verktygen som användes på kundernas ögon var rena och hon håller hygienen mellan kunderna, vad är problemet? Det mesta som används vid lashlift är engångsartiklar.

                    Hon skrev ju att hygienen inte hölls mellan henne och den andra kunden. Även om det är engångsverktyg kontamineras de och hygienen bryts när någon annan, hennes sjuka barn, rör dem. Är inte det ett problem?

                      Nej, det skrev hon inte. Hon fick lashlift utförd med stängda ögon men kunde tydligen ändå se vad som hände under tiden. Tjuvkikade hon kan jag absolut förstå varför hon, längre ner, skriver att hon har röda irriterade ögon.

                      ”och hon pendlar då mellan oss och behandlar båda samtidigt, utan att använda handskar. Hon har även sitt barn med sig som brukar springa runt där inne i och ibland rör bland verktygen hon har”

                      ”Dessutom satt barnet och hostade massor idag.”

                      Vad beskriver de meningarna annat än att hygienen inte vidhölls? Har du ens läst hennes kommentar?

                      Jag gör lash lift och kan ha ögonen öppna för det mesta. Mina ögon blir inte röda och irriterade efteråt.

                Att ta med ett sjukt barn till sin arbetsplats är inte schysst varken för barnet, medarbetare eller eventuella klienter. Hellre ofixade fransar på nyår än influensa.

                  Jag vet, säg det till de kunder som hotar med dåliga recensioner, dyker upp på arbetsplatsen och kräver att kollegor tar tid för dem, blir arga när man ringer och säger att man är sjuk, skäller ut en, ber en att sätta in dom på en tid de närmsta dagarna (tänk då på att man redan är fullbokad men kunder vill att man löser det ändå. Vilket skulle innebära att man arbetar 20 timmars pass och när de dessutom inte vill dela sin tid med någon annan). Man förlorar inkomst dels på att vara sjuk men även på kunder som kräver ersättning och kompensation. Man har ont i magen för alla som klagar, förlorar sin bokade tid, pressen på kollegorna, sin inkomst och dåliga recensioner.
                  Det är förkylningstider, många har barn och man gör sitt absolut bästa. Ibland kommer kunder sjuka och smittar en själv, hände mig precis innan jag skulle få min planerade op. Behövde ställa in, förlorade massa inkomst och tid.
                  Kunder har så lite förståelse för en som arbetar med detta och trots att jag älskar det kommer jag att lämna yrket.
                  Sen läser jag om kunder som till och med ska anmäla sin stylist, man baxnar.

                    Är man egenföretagare är det situationer som man måste kunna hantera proffesionellt, oavsett hur du blir bemött av kunderna.
                    Har du en salong, eller annan verksamhet där hygien är viktigt, har du ett ansvar. Kan du inte fullfölja det ansvaret ska du inte ha ett eget företag.
                    Med det sagt är det såklart inte okej att vara otrevlig som kund om din tid blir avbokad. Du som kund bör i stället uppskatta att salongen prioriterar hygien eller liknande framför pengar.

                      Jag uppfattar, utifrån ditt svar, att du antar att jag inte möter mina kunder professionellt eller kan fullfölja mitt ansvar?
                      Jag har full koll, vi har regelbundna kontroller från miljö och hälsa, guide lines för kundbemötande och hygien.

                      Helt galet 23:26

                      Jag uppfattade din åsikt och kommentar som oprofessionell när du försöker förklara och försvara det beteendet som behandlaren hade.
                      Alla de faktorer som du beskriver i din kommentar är oväsentliga för kunden och rättfärdigar inte det behandlaren gjorde. Om det är så illa som du beskriver det måste man överväga om det är värt att arbeta med det eller inte.
                      Hur det ser ut ”bakom kulisserna” får aldrig spegla sig i hur man sköter sin verksamhet. I en salong är hygien A och O.

                      Alltså man uppfattar väl dig så för du tycker personens beteende är ok. Det finns så oproffsiga salonger så man kräks. Folk som går ur rummet och berättar högt för andra kunder att ”vänta jag ska bara göra det här på henne” så kommer jag och liknande. Att ha sina snoriga barn med sig och arbeta på två personer samtidigt är inte ok nånstans och du förklarar ju bara att du tycker det är ok. Kan du inte skriva namnet på din salong så vi kan undvika den?

                    Du får väl för fan se till att ha några tomma tider där du kan lägga in de du avbokar.

                      Tycker du att jag ska tomma luckor och få en halvlön för att folk inte har förståelse för att man också blir sjuk? Jag förstår att du är en av de personerna jag beskriver. Vilken människa, anser att en annan ska gå back ekonomisk för att man inte vill ändra sin frisörtid. Hur speciell är du? Gå inte till frissan är ett tips.

                      Men är du dum i huvudet eller? Tycker synd om er som jobbar med naglar, fransar osv, de flesta kunderna verkar ju mentalt efterblivna.

                      Ja så svårt är det väl inte att ta en kortare lunch en dag eller se till att ha lite tid emellan kunderna. Kanske ha någon tillgänglig drop in-tid som kan reserveras för avbokningar i slutet av månaden och i början av månaden som du kan föreslå för en kund som blivit avbokad? Typ, jag är tyvärr sjuk idag men jag har en ledig tid den 5e och ytterliggare en ledig tid den 26e kan någon av de tiderna passa dig? Borde iaf kunna spara in på att du blir mordhotad, istället för att bara vifta med ögonfransarna och tugga tuggummi och dryfta ”tyvärr alltså, jag är sjuk nu och fullbokad 3 månader framåt, synd för dig.”

                      Blir med lack på bimbos som inte kan tänka tre steg framåt, planera något eller täcka upp för och ta ansvar när de tabbar sig

              https://www.socialstyrelsen.se/regler-och-riktlinjer/foreskrifter-och-allmanna-rad/konsoliderade-foreskrifter/20064-om-yrkesmassig-hygienisk-verksamhet/
              Här du möjlighet att själv läsa vilka krav som finns. Att ha en skönhetssalong för fransar är inte en anmälningspliktig verksamhet. Skickar du dit miljö och hälsa kommer din franstjej få betala detta ur egen ficka och det är dyrt.

                Jag gick till en frisörsalong i Sthlm, frisören är världens bästa men hon har INGEN hygien. Alltså jag fick bölder i hårbotten efter varje besök och husläkaren jag gick till sa men herregud du blir ju smittad med nya hudinfektion från detta ställe. Sedan jag slutade gå dit har jag inte haft probelm en enda gång!!!!!

                Tackar gud att jag inte fick msra, vilket man kan få på salonger..

                Har inte vågat prata med henne för vill inte att de ska skära sig mellan oss men trist att inte kunna gå till henne mer för hon är bäst på slingor :((((

            För alla folk är olika. En del är blyga och kanske inte vågar säga ifrån. Och det är inte kunden som gjort fel. Franstjejen borde förstå själv att det där inte är ok, annars ska man inte ha den typen av företag.

              Har du koll? Det är ok.

                Jag tycker inte det känns ok att ha barn som springer runt och pillar på verktygen.

                  Nej, men det är väl upp till hälsa och miljö att bedöma? De kommer att säga att det är lugnt och det av en enda andning, att det är lugnt.

                Verkar som att du känner dig träffad, o

                  Kanske verkar det så, kanske har jag mött otaliga knäppa kunder att jag lider med franstylisten.

                    Var i den länken står det att det är Okej? Det står tydligt att instrument ska vara höggradigt rena eller sterila. Rör man instrument med orena händer dvs ej tvättade korrekt och desinfekterade och aldrig på arbetsdelen, så ska de ses som orena. Kan man inte använda på kund. osv.
                    Vet du vad bör i dessa texter betyder? Ungefär om inte särskilda skäl talar mot. Man ska alltså.

                      Ja om du piercar, tatuerar eller har någon annan behandling där man gör hål i huden

            Men vadå en chans att tänka till? Ska man göra behandlingar på folk måste man ju redan ha ett hygientänk? Men slog mig nu att en skönhetssalong i stan fick stänga ned och konkade eftersom de fick göra sig av med alla spa-badkar och fotbad och grejer efter att ha fått anaeroba bakterietillväxter i sin salong.
            Sååå jäkla vidrigt. Men ja, det finns kanske inga hygienrutiner för deb typ av yrke? Verkar ju väldigt kontsigt ändå.. och äckligt.
            Eller är det bara för att det är bimbosar som väljer dessa yrken och de kan ju varken komma ihåg saker de lär sig eller tänka två steg framåt…

            Har jobbat i service i 15 år, kvinnor har INGA problem att säga ifrån… tro mig ?

      Tänker du om det finns några lagar mot detta? För det har jag svårt att tro. Hade varit skillnad om det var hos typ en tandläkare där hygien är viktigare än vid ögonfransar.

      Med tanke på hur lätt ögoninfektioner smittar så hade jag inte gått dit fler gånger.

      Mysigt med en vagel i ögat. Not.

      Jag bor i stan och gör samma behandling jag med. Har varit på flera ställen och det är jättesvårt att hitta någon bra. Alla säger att de är såå grymma men har testat 6 olika ställen och 5 har varit rent dåliga och endast ett ställe är väl max en 7 av 10.
      Hade aldrig accepterat att ligga två och bli behandlad samtidigt. I så fall ska det vara väldigt billigt!! Max 350kr med tanke på att hon gör dubbla behandlingar på den tiden du annars är ensam på. Priset för en timma en person ligger ju på 650-950 på de ställen jag testat och då ägnar sig personen enbart åt mig.

        Vad vill du att stylisten gör under tiden dina fransar verkar? Det blir inte dyrare för dig för att en stylist får mer effektiv arbetstid.

        950 kr?!!?!?!? Och man gör det vaddå en gång/månad? 10k kr för fransar varje år, ja inte verkar då Sverige gå på knäna i alla fall.

      Usch, påminner mig om en tjej i Sthlm som gör fransar och hennes katt låg på en under tiden. Så ofräscht.

        Åh, jag skulle älska det! Såååå ett ställe för mig!

          Men snälla! Klart det är ofräscht. Jag älskar djur, men inte fan vill jag ha någons katt Liggandes på min mage med massa hår på kläderna när jag får ögonfransarna fixade. Allt som har med behandlingar att göra ska göras i en fräsch miljö. Jag var där förra månaden och aldrig mer. Ligger i Östberga.

            Nu har jag katt från början. En av de raser som hårar som allra mest, så om den där katten skulle ligga på mig skulle jag inte få mer hår på kläderna än vad jag normalt får under en dag.
            Jag tycker inte att det är speciellt ofräscht faktiskt. Utan snarare väldigt mysigt att få ligga och gosa med en katt samtidigt som jag ligger och har tråkigt.
            Man blir lugn av spinnandet, klappandet avger ”lyckohormoner”, man slipper ligga och tänka på var man ska göra av händerna hela tiden osv. Jag ser faktiskt bara fördelar så länge man inte är pälsdjursallergiker.

        Så länge katten inte slickar dig i ögat är det lugnt.

          Sålänge katten är frisk och vaccinerad så den inte smittar av sig till dina egna katter hade kanske varit mer ”Rätt tänk” i sammanhanget.

        Vad är det för ställe så jag kan gå dit? Hade älskat att en katt låg på mig haha.

      Börja med att välja en som är med i SHR och som inte är ”prisvärd” betalar 1050kr mitt i Gbg och under en timma sitter behandlaren bakom mig i ett fint rum, dämpad belysning och med låg musik på. Hon går ingenstans utan för det hon ska och sitter däremellan och blandar färgen och rengör sina saker och förbereder nästa moment.

      Om du letar efter någon ny att gå till som använder handskar och är seriös så skulle jag rekommendera lashlift och co, finns i Örgryte. Mina fransar går inte att böja men hon löser det

        Men alltså ni får ju vad ni betalar för? Det säger väl sig självt? Över 1000 är ett rimligt pris för behandlingen, inte 300-600.

        Skämtar du?? Där ligger kunderna på rad, rena skvallerfabriken. Sjukt oproffsig personal. Kostar 550kr/30 minuter och då kan personen jobba på både 2 och 3 personer samtidigt med en jäkla timer som plingar. De enda de gör är att flamsa, filma tonåringar och lägga på instastories. En bloggares våta dröm att få gratis mot att läggs upp. Behandlingen tar halva tiden mot på alla andra ställen i stan och på mig höll fransarna i exakt fem dagar mot fem veckor på andra ställen. Sjukt oproffsigt att ligga 4 på rad. Som när man går och gör naglarna på thai ställena, billigt men utan finess.

        De i Örgryte är verkligen sämst ju ?, billigare för att de halverar behandlingstiden. Känns inte ett dugg seriöst att man ligger som 4-5 packade sillar med 30 cm mellanrum i ett rum på 15 kvadrat hemma i någons ombyggda garage.

        Kan varmt rekommendera lashlift på Nord Clinic i Mölndal.

      Hade aldrig accepterat detta. Byt salonng

        Jag lär inte gå tillbaka iallafall för nu sitter jag här med helt illröda och svullna ögon… Jag ska absolut inte skuldbelägga henne för jag vet ändå inte om det är pga hygienen som det blev såhär. Men med tanke på att hygienen kändes sådär, så vet jag iallafall att jag inte kommer gå tillbaka. Tack för era inputs och råd!

          Du kanske ska blunda under behandlingen istället för att titta på vad hon och barnet gör.

            Man måste inte alltid blunda under hela behandlingen. Jag blundar bara när hon böjer upp fransarna på rullen. Ser allt som sker innan och efter det lilla momentet. Har aldrig haft problem med irriterade ögon efteråt ☺️

              Du som är så noga med att stylisten följer rekommendationer kanske själv ska lyssna på de du får? Eller är du bara en paragrafryttare som vill ha koll på andra?

                Seriöst, byt jobb!!!

                  Vad jobbar jag med då?

      Jag tror jag vet vilket du går till.. det är typ 4 dm mellan sängarna och tjejen som gör dom pratar inte så mycket?

      Åh fyyy, vilken oprofessionell människa! Bor i Sollentuna och brukar göra mina hudbehandlingar inne i stan men tänkte att jag provar ett ställe i Sollentuna nån gång. Blev helt ställd och kommer aldrig sätta min fot där igen. Kvinnan som jobbade kom ut i väntrummet och berättade att hon gör läppar på en tjej men ”bara lite för hon redan har så fina läppar”. Tjejen såg så obekväm ut då hon hade öppnat dörren och liksom stod mellan oss i väntrummet och tjejen och berättade om hennes behandling. När jag skulle få min behandling var hon så ohygieniskt, hon tvättade inte händerna mellan mig och den tidigare tjejen, inga handskar. Vidrigt.

        Får jag gissa? Leilas spa eller vad det heter? Om det är hon så tror jag dig 1000%. Aldrig träffat en så oprofessionell kvinna i mitt liv.

      Jag går också dit! Sjukt störigt med barnet som skriker och springer runt, an får inte direkt en lugn stund, och jag har också tänkt på att hon inte använder handskar och samma ”verktyg”, känns inte alls hygieniskt. Dock är det ju väldigt bra pris och resultatet blir bra.

        Ni får det ni betalar för, vadfan är problemet? Vill ni ha billiga behandlingar så fattar ni väl själva att kvaliteten sjunker för något måste de spara in på. Krävs inte ett geni för att förstå sånt.

          Det spelar väl ingen roll?! Hon har ju öppnat salong som alla andra, ska hon säga det om inspektionen kommer? ’Nä men jag är så billig så de får ju räkna med att hygienen inte är på topp’
          Jag gick dit för jag blev rekommenderad av en kompis från början, har aldrig gått till någon annan innan det så jag personligen hade väldigt lite kunskap om hur priserna bör ligga. Som sagt så kommer inte jag gå dit mer, men att tro att de har rätt att sätta sämre kvalité på hygien bara för att de är billiga, det argumentet håller inte. Samma regler för alla, oavsett vad man väljer att sätta för pris.
          Och du som påstod att jag skulle blunda istället, hur hade du tolkat det om man ligger där och blundar och HÖR bakom en då barnet kommer fram till en och börjar röra i massa instrument varpå mamman ropar ’släpp dem!’ flera gånger. Och sen när jag tittar upp så får hon bredvid mig behandling utan handskar medans båda barnet och stylisten hostar.
          Nej, jag tycker iallafall inte det kändes okej.

            Tror du svenska staten har tid att gå runt och inspektera salonger till höger och vänster? Vad lever ni i för drömvärld, folk vill ju knappt betala skatt längre. Vem ska då betala för franssalongsinspektionerna?

            Men ang salong, if you pay peanuts you get monkeys tyvärr.

      Detta är absolut inte OK, jag jobbar som fransstylist och hygienen är bland de viktigaste. Man rör absolut inte andra saker utan att desinficera sig innan man tar i kund och man behandlar absolut inte två personer samtidigt utan att ha separata verktyg, handskar och helst separata utrymmen för bakteriespridning som vid tex en förkylning, att hennes unge springer runt där gör de bara ännu mer oseriöst. Som kund ska man få en lugn o skön stund när man kommer. Jag rekommenderar dig att byta fransstylist direkt innan hon överfört någon ögonsjukdom på dig.
      Kram Amanda

      Det är en seriös hygienbrist som kan ge dig livsfarliga infektioner. Skulle aldrig någonsin tycka det där är okej. Gå inte dit något mer!

      Du anmäler till konsumentverket. Hon utsätter folk för livsfara, msra finns i Sverige….

      Tycker hela grejen med att gå till skönhetssalong är att man ska få koppla av en stund.

      Är det studio Soft du går på?

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Jag tycker att det är viktigt att man säger ifrån. Det är många inlägg i denna blogg som är skrivna på ett elakt sätt. Känns ofta som att Camilla har ett behov av att vara elak. Upplever flera inlägg som inlägg som uppmuntrar till att generera flera elaka kommentarer. Visst det är frivilligt att läsa här men jag vill framföra min åsikt att för mig är många inlägg och kommentarer inte ok.

      -Är Camilla en elak person och därför bara är naturlig i sin personlighet?
      -Är du då en snäll person som påpekar Camillas eventuella elakheter?
      -Kommer allting att bli bra nu? Eller hur blir allt bra?
      -Är du alltid ok?

        Vilken konstig kommentar. Håller med 20.001 helt.

      Det du tycker är elakt kan andra uppfatta som skämt eller ironi.
      Tror inte Camilla har ”behov” av att vara elak. Och tror inte heller att det är menat så.
      Hon skriver som hon uppfattar en sak.
      Att sen många kommenterar elakt är ju upp till den som skriver kommentaren. Vi alla har olika typ av humor och hur högt i tak man ser på ett inlägg.

        Mmmh jättekul att konstant hacka på Isabella, skriva bullshit om hennes förhållanden, hitta små fel i hennes bilder osv. Camilla skriver sin åsikt om hur hon har uppfattat inlägg eller letar reda på små-grejer att förstora upp.

          Isabella kan lära sig mycket av att bli speglad och har mycket att tacka camilla för. Vänta några år och få perspektiv på saken.

          Ja, ja. Vi säger så.

            Ja bra, bra.

        Fast 99% av de elaka inläggen är inte skrivna med humor i åtanke. Det är regelrätta elaka kommentarer och menat att vara sådana.
        Jag tycker att vi alla har ett ansvar att se till att klimatet i kommentarsfältet är ett sjyst sådant. Man har skyldighet att tänka efter innan man postar och man har också en skyldighet att säga ifrån när det blir för bitchigt och elakt

      Är inte det Facebook o Goggles affärsidé. På sociala medier stannar inte människor om de e snälla mot varandra.

      Och stannar de så kan man kränga mer annonser. Mer annonser mer pengar till Camilla ?

    Vad har ni för nyårsmål/löften inför 2020? ⭐️?

      Shoppa mindre, motionera mer, äta mer grönsaker!

      Inte konsumera sånt jag ”bara vill ha” utan bara köpa saker som faktiskt behövs.

      Sluta med sociala medier.

      shoppa mindre, bara köpa saker jag faktiskt verkligen verkligen vill ha, behöver och kommer använda. Sen följa upp min terapi, vet att jag kommer må såå mycket bättre men är tufft att få till två gånger i veckan med studier, jobb, vänner, partner men nu ska jag faktiskt prioritera in terapin!

      Massor. Största målet är väl att komma i en viss storlek igen. Annars har jag skrivit ner massor som jag vill göra och uppnå under 2020. Det är verkligen allt från att gå ner i vikt till såna basic grejer som att åka till Oslo, har skrivit ner såna saker också fatt min lista även handlar om saker jag vill göra och se.

        Vet inte ens själv vad det skulle stå istället för ”fatt”…ända sen jag fick en ny uppdatering till min telefon har autocorrect krånglat på ett sätt den aldrig har krånglat förut. Men något skulle det stå där, vet bara inte vad.?

          fast?

            Blir en konstig mening då, tror inte det.

      Funderar på att sluta med energidryck(blir en del på jobbet..) och kanske ha ett köpfritt år igen?
      För första gången någonsin har jag hållit mitt nyårslöfte som jag haft detta året: Att inte färga/tona håret på ett år. Kanske fjantigt men så välbehövligt, har förmodligen inte hänt sedan man började färga håret för typ 15 år sedan ?

      Shoppa mindre. Vara snällare mot min kropp.

      Dra ner på sociala medier, gå på fler promenader, bli bättre på att kommunicera med sambon, försöka gå ner i vikt, bara köpa sånt jag verkligen behöver och inte villhöver. Förutom en speldator. Gärna börja gymma. Ta ut spiralen och ev börja försöka få barn.

    Kroppsbehåring.. ju äldre jag har blivit (är 26) ju mer kroppsbehåring har jag fått och nu börjar jag tycka att det är jobbigt och besvärande.
    Jag är kvinna men har alltid haft mörka hår på överläppen, dessa har nu blivit tätare och mörkare. Samtidigt har jag börjat få långa hårstrån på hakan, även om de just nu är ljusa.
    Min raggarsträng har också fått tätare behåring och allt mörkare hårstrån.
    Jag har även börjat få massor av hår på ländryggen, långa hårstrån ca 3 cm men fortfarande ljusa. Men det känns som typ en matta när man smeker där för det är så långa hår tätvuxet.

    Alla mina värden ser bra ut hos läkaren och sjukdom kan uteslutas. Men varför blir min hårväxt allt kraftigare och mörkare? Någon mer kvinna som känner igen sig? Vad gör ni åt det?

      En möjlighet är att du har PCOS, har du kollat det? I så fall kan man få ökad behåring vilket enklast bättras med vissa p-piller t ex Yasmin.

        Jag läste lite snabbt om detta, men kan man ha PCOS trots att man är underviktig, har normal mens och har lätt för att bli gravid?

          Maria Forsblom TV 4 har PCOS, hon är liten och smal och har barn.

          Jag har Pcos men underviktig och inte jätte hårig ? har hyfsat regelbunden mens ca 32-36 dagar. Upptäcktes inte innan jag hade svårt att bli gravid

        Jag kan av andra skäl inte äta p-piller och det känns som att de enda symptomen jag har på PCOS är ökad behåring och att jag möjligtvis får mycket finnar, dock i samband med ägglossningen varje månad.

        Och varför får man bara ökad hårväxt på resten av kroppen och inte på huvudet?? Jag hade gärna tagit lite tjockare hår på huvudet istället :’D

          Det finns receptbelagd medicin mot ökad behåring, som inte är p-piller. Kan för mitt liv inte komma på vad det heter nu men det börjar på S.

          Du kan ha PCOS trots undervikt, normal mens och lätt för att bli gravid, det är ett syndrom där ett visst antal kriterier måste uppfyllas – dock talar det väl inte så mycket för att du skulle ja det om du har normal cykel..

          Jag anonym som skrev ovanför,glömde nämna stt jag haft problem med acne också som kommit och gått under cykeln

      Hormonerna förändras med tiden man blir äldre. Inte så mycket att göra åt tyvärr

    Jag har ingen att fira nyår med ? känns som ett otroligt misslyckande

      Inte alls! Nyår är överskattat. Har du någon att vara med andra dagar av året?

        Både och! förlorade många av mina nära vänner förra året pga en stor händelse men har börjat få bra nya vänner på jobbet (dock annan stad) Är 24 och har alltid haft många vänner tidigare… men blir så ledsen av tanken på att nu har jag ingen riktigt nära. Har verkligen frågat runt om någon vill umgås men alla har andra planer som inte kan bjuda in fler

          Samma här 🙁 ❤️ Det är så tråkigt att ingen bryr sig, så länge de själva har planer. Det gör ont, för för mig är det självklart att bjuda med någon som är ensam…

          Jag hoppas att nyår blir fint och att år 2020 blir magiskt! ❤️ Kram på dig!

            Men vet man att någon är ensam då?

              Ja…
              Alltså jag har många vänner i övrigt men sen jag blev singel känns det som att jag inte längre blir inbjuden på tillställningar där det uteslutande är par (som exempelvis nyår), och man tappar ju den där personen som man alltid firat olika högtider med. Men för att återgå till frågan: alla frågar ju vad man har för planer, och när man svarar att man inte har några, så är det ingen som bryr sig utan berättar istället om vad de ska hitta på.

          Ge det lite tid! Nära vänner blir man inte över en natt. Satsa på de nya relationerna du har på jobbet så kanske du har någon att fira med nästa år! 🙂

          Men du, lova mig att inte deppa ihop över nyår. Du är garanterat inte ensam om att inte ha någon att spendera dagen med!

      Jag har massa erbjudande om nyårsfirande, men har ändå valt att vara hemma. Det är ju SÅ gött att kunna lägga sig när man vill och sedan börja nya året pigg och utvilad när alla andra är jättetrötta och asbakis. Det blir liksom någon slags försprång.
      Äg ditt hemmafirande och njut av att kunna göra som du vill.

        Men det är stor skillnad på att välja att vara ensam och att inte välja det.
        Jag har också valt själv att vara ensam på nyår för att jag VILL det och kan njut av det. Men andra år, när jag har varit nyinflyttad i städer tex så har jag inte haft de möjligheten att välja och har då känt mig extremt utanför och ensam, så jag förstår verkligen TS.
        Försök att hitta på något mysigt för din egen skull, eller bara var som vilken dag som helst. <3

          Tack ❤️

        Jag tycker inte det är gött att inte fira nyår och sitta hemma för att få ett ”försprång” 1 januari. Har mycket hellre skoj på nyår. Så skulle aldrig kunna tänka som dig gällande ett hemmafirande/vara ensam.

          Ok.

        Om jag hade varit ensam på nyår så hade jag gått till ICA eller saluhallen och unnat mig allt gött jag hade velat ha. Frossar loss ordentligt!

        Sen hade jag köpt någon fin ansiktsmask och laddat för en skön dag.

        Satt på min värmefilt, kollat serier, ätit choklad och struntat i vilken dag eller vad klockan är.

        Nyår är fantastiskt överskattat. Det kommer bli ett nytt år och en ny dag, oavsett vad man gör.

        Att inte fira nyår är inget misslyckande, det blir precis vad man gör det till. ?

        Kör hårt och lycka till!

          Åh fan vad jag blev sugen på att ställa in middagen jag ska på när jag läste detta.? En hummer och några king crab legs och att till det korka upp vinerna jag köpte från Alsace hade varit ??

          Riktigt god champagne – det blir man glad av även när man är själv. Ett lass tidskrifter om allt möjligt, också saker man normalt inte läser om. Extra gott té. Tryffelchoklad. Jättegoda ostar, oliver med mera. Träna zumba hemma framför datorn eller kanske träna sent på gym … finns kanske fler som gör det. Gå på bio och utställning (tidigare på dagen). Bada i badsalt och kolla två favoritfilmer efter det. Läsa en populär klassiker. Hitta ny favoritmusik. Skypa med en släkting. Spela spel online vid tolvslaget.

      Verkligen inte. Tycker nyår är pisstråkigt och sitter hellre hemma själv och kör netflix-marathon än att spendera en hel drös pengar på mat och dryck och ”woop woop:a” vid 12-slaget och skrika ”new year, new me!”.

      Men om du väldigt gärna vill fira med någon tycker jag du ska gå med i gruppen Friendcation på FB och ställa en Nyårs-förfrågan där.

      Kära du ❤️
      Nyår är överreklamerat!
      Folk blir för fulla, hånglar med fel person på tolvslaget och köper dyra kläder och dyrt kött för att ”man ska”

      Köp det du tycker om, slå på en bra serie och tänk på alla pengar du sparar.

      Kram ❤️

      Lite samma här, det är knappt så jag vågar fråga mina föräldrar i år om jag får fira med dem…det känns alltid som att de innerst inne egentligen undrar varför jag är ung och inte firar med andra än familjen…och kompisarna firar med sina pojkvänner och har parmiddagar och jag har ingen lust att fråga om jag får vara med och vara femte hjulet.

        Låtsas att du är sjuk!

          Det är jag nu visserligen, men snart frisk så det skulle kännas konstigt att låtsas?

        Nej men skit i det, jag var lika dan som yngre. Att inte vara som andra är inte negativt. Att vilja vara med folk men helt kravlöst folk som tex familj är helt okej. I mysbyxor också. De flesta föräldrar älskar ju att få vara med sina barn speciellt när de är vuxna och kanske är mer distanserade.

          Ja fast jag är nog inte så distanserad, haha. Det här året har jag träffat dem nästan varje vecka. 🙂

            Om mina barn kommer vilja träffa mig varje vecka och fira nyår med mig när det är vuxna skulle jag vara lyckligast i världen. Det är säkerligen dina föräldrar också!

        Jag tror dina föräldrar i första hand blir glada över att du frågar dem!

      Äh, nyårsfirande är gravt överskattat. Stå och frysa i en snödriva, dricka billig fuskchampagne och avge löften man vet inte kommer att hålla längre än nästa vecka. Finns annat att göra.

      Desto viktigare att få till de övriga 364 dagarna på ett bra sätt.

        Fast man kan ju faktiskt fira på andra sätt än så ?

        Du kan faktiskt dricka äkta champagne! Köp en mini flaska av äkta skit och njut! ?

          De få smaklökar som fortfarande är vid liv vid midnatt känner ingen skillnad på billig cava eller en lagrad Moët.

      Känner helt med dig! Alla mina vänner ringde och sa att de inte kan komma till mig och fira nyåret med mig. Hade tänkt laga go middag, spela lite spel, dricka ett glas rött och sen skulle vi se vart kvällen skulle ta oss. Men här sitter jag ensam nu med min vovve! Så. Jävla. Kul. Och varje år går det mer eller mindre på samma sätt! Orkar inte.

        Blir både glad och ledsen över detta, hemskt att fler ska känna samma sak men också fint att man inte är ensam i det. Hoppas både du och jag får vänner som ger tillbaka vad man själv ger bort nästa år <3

        /ts

          ❤️ Tack! Din kommentar gjorde mig också glad, även om det inte är vidare kul. Nästa år firar vi med folk som verkligen vill umgås med oss!

          Kram

    Jag ligger på soffan och tittar på min barnvagn som står framför mig.
    Helt sjukt att jag väntar mitt första barn och har köpt en barnvagn ❤️

      Mysigt

      familjeliv.se

      Varsågod.

        Låt folk mysa! #nejtacktillkränktamänniskor.

        Måste du vara så förbannat bitter?

        Jag är snart 40 år och så jävla glad över att jag ska få bli mamma.

          Grattis! Kände först ZzzzzZ och att det bara sticker i mig som försöker få barn när folk har behov av att säga sånt här bara för att säga det. Men det vände på ngt sätt när du skrev att du va snart 40. Då blev jag himla glad för din skull. Missförstå mig inte det är så glad kul för alla som får barn men extra kul för dig.

        Öppet spår. Till för alla ämnen.

        Men sluta din trötta mupp! Man kan ju skriva så under varje jävla kommentar. ”Hur blir jag av med acnen”, svar: gå till en hudterapeut. ”Jag känner mig värdelös”, svar: ring en psykolog. ”Tips på bra resemålet tack”, svar: gå med i en resegrupp på Facebook. Folk i Öppet Spår vill ju prata om alla möjliga saker med folk JUST här. Fattar inte varför det är så jäkla provocerande för folk att någon vill prata om barn?

        Låt TS vara glad över sin graviditet jäkla barn-Grinch!

      Åååå minns den känslan! Underbart!

        Jag önskar att jag mindes den känslan. Istället har jag 10 missfall i bagaget och har gett upp det där med barn. Det var tydligen ingenting jag var menat att få

          ?

          Finns fler sätt än biologiska, ett par nära mig har precis adopterat en 3åring som de blev fosterhem till direkt på bb.

            För att adoptera i Sverige måste man vara ett par. Det är väldigt små chanser att bli fosterhem åt någon när man är ensamstående.

              Carola ensamadoptersde

          Varför detta behov här inne att alltid dra upp egna missfall när någon är glad över sin graviditet? Jag förstår att det är tungt för dig, men låt kvinnan som är gravid vara glad ifred. Du kan skriva ett inlägg längre ner istället.

            Antagligen för att man har samma behov som alla kvinnor har här inne som berättar om sin graviditet.
            Och antagligen för att man kommit hit från familjeliv för att slippa allt graviditets och barnsnack och så ser man att det här kommentarsfältet förvandlats till en kopia av det forumet.

              Kopia av det forumet? Nu tog du i.

                Näe, det enda som skiljer är att man inte kan lägga in egna bilder för att fråga om ”spökstreck” annars är det en rätt så bra kopia.
                Det är alltid moraliserande, otrevliga pikar och samma sätt som sorgliga personer behöver hävda sig på.
                Någon ber om råd om sin odåga till partner som inte hjälper till hemma/spelar för mycket/dricker för mycket/tycker för lite/gör något oönskat.
                Någon ber om karriärråd.
                Många behöver berätta att de väntar barn.
                Någon vill ha tips på bra bilbarnstol/mascara/hårvårdsprodukt/mjölkersättning/husmorsknep
                Språkpoliser rättar en direkt när någon skrivit fel
                Någon vill veta vad man kan göra/servera på midsommar/nyår/julafton/allahelgona
                Någon vill ha stöttning för att denne mår dåligt/är ensam/går igenom något tungt
                Och alltid är det någon som ska skylla allt på invandrare.

                Det summerar typ 99% av alla trådar på familjeliv. Och kan du helt ärligt säga att kommentatorsfältet aldrig innehåller minst 5 saker av ovan nämnda saker och hur ofta är det egentligen som något annat avhandlas?
                Det enda är kroppshetsen och alla kommentarer om influencers kroppar och kläder och enda anledningen till varför det inte finns på familjeliv är för att alla där är så självcentrerade att de inte hinner med att ha mer intressen än att följa sig själva och sin familj.

                Vad mer exakt skiljer öppet spår från familjeliv?

      Stort grattis till dig! ❤️❤️❤️

      Åh, jag kommer ihåg känslan. Vad blev det för barnvagn?

      Grattis! Längtar så efter den dagen! Förhoppningsvis kommer den snart.

    Både och! förlorade många av mina nära vänner förra året pga en stor händelse men har börjat få bra nya vänner på jobbet (dock annan stad) Är 24 och har alltid haft många vänner tidigare… men blir så ledsen av tanken på att nu har jag ingen riktigt nära. Har verkligen frågat runt om någon vill umgås men alla har andra planer som inte kan bjuda in fler

    Hej.
    Mitt ex har blivit LOB:ad och det resulterade i ett möte på soc för mig och vår tonåriga dotter. Ingen av oss två hade en aning om hans LOB innan soc hörde av sig. Dottern bor varannan vecka. Nu har det kommit fram att hennes pappa har problem med alkoholen och ett STORT spelmissbruk. Han har kört runt sina barn i en obesiktad, oskattad och oförsäkrad bil då han spelat bort sina pengar. Nu ska han snart bli sambo och flytta för 7e gången på 10 år. Han måste bli sambo då han inte har råd att ha egen lägenhet. Han o tjejen har varit ihop i två månader.
    Jag är orolig över hur mitt barn har det, hur det blir för henne att flytta IGEN. Mitt ex vägrar prata med mig och svarar inte ens på sms. Soc har inte beslutat om de ska starta utredning än. Om de inte gör det så kommer jag göra en orosanmälan. Dottern är hos honom nu, och jag är så orolig.
    (vi har varit separerade i över 10 år och innan vi blev kallade till soc har jag trott att allt varit bra).
    Vad ska jag ta mig till?!?

      Om din dotter är tonåring bör hon kunna prata för sig själv. Prata med henne och lita på hennes ord.

      Naturligtvis ska du i alla lägen göra en orosanmälan ändå. Hur gammal är dottern? Barn har rätt till medbestämmande till sitt boende. Vill hon inte bo med honom så ska det tas hänsyn till.

        Hon är 13 år. Hon vill ändå bo med sin pappa, han har ju varit hennes stora hjälte (säger hon själv).

          Jo förstår, svårt läge. Men att växa upp med en förälder som har sådana problem är inte bra. Nu har du ju vetskapen om detta och bör agera därefter. Gör en orosanmälan du med och låt socialtjänsten reda ut detta för barnets bästa. Du säger också att pappan inte pratar med dig? Tvinga honom till det via samarbetssamtal hos familjerätten. Dottern är ju tonåring och ni föräldrar behöver ju ha kontakt kring dottern i flera år till.

      Varje barn har rätt att bestämma själva vart dom ska bo när dom fyller 12 år.

        Det är inte sant. De har rätt till medbestämmande. Det betyder inte att de får bestämma helt själva. De vuxnas ord står fortfarande högre.

        Absolut inte! Vart har du fått det ifrån?

      Sätt dig ner i lugn och ro och prata med din dotter. Hur uppfattar hon allt? Vill hon inte prata med dig ta hjälp av soc och få till en oberoende person som pratar med tjejen.

      Hej från en från som vuxit upp varannan vecka hos en alkoholist.

      Din dotter må vara tonåring men vad som är viktigt i en sån här situation är att även se henne som medberoende till sin pappas missbruk. Ett barn älskar sina föräldrar och vill skydda och risken är stor att hon därför inte berättar hela sanningen, hur bra relation ni än har. Man tänker gärna som barn att ”det är inte så farligt” för att man har väldigt svårt att inse att ens förälder gör saker som en förälder inte ska göra.

      Du tänker helt rätt som gör en orosanmälan för din dotters skull. Stå på dig, även om en orosanmälan skulle resultera i ilska från din dotter. Så reagerade jag när min mamma gjorde en orosanmälan mot min pappa, för det innebar i praktiken att han skulle kunna bli av med vårdnaden och han älskade ju oss även om han drack. Som barn och tonåring var det väldigt svårt att se det på något annat sätt än att min mamma ville ta ifrån min pappa det enda han älskade. Men så här i efterhand är jag henne evigt tacksam.

      Kram!

        Vilken klok kommentar. Stort tack för att du delar ett viktigt perspektiv. Vad starkt av dig att du fått förståelse för din mors handling ♥️

        Tack för ditt svar!!! ❤️

      Jobbig situation. Först credd till dig som försöker överväga olika alternativ för vad som blir bra för din dotter.
      Jag skulle också rekommendera att försöka prata med henne, eller att ngn gör det iaf. Förklara din oro för henne men på lagom nivå.
      På många orter finns stödgrupper för barn som växer upp i missbruk. Kolla upp vad som finns hos dig. Man behöver inte gå genom soc om man inte vill, finns and te å verksamheter till exempel bona via finns i Göteborg.
      Sedan är ju boendet en annan fråga. Samarbetssamtal på familjerätten låter bra. Kanske kan ni komma fram till en gemensam lösning, typ att hon är där varannan helg bara? Så får han ta tag i sina problem under tiden. Sen är ju frågan vad den nya tjejen vet. Spelmissbruk är ju ganska lätt att dölja i början av en relation. Risken finns ju att han (Och dottern) åker ut om tjejen förstår omfattningen. Känns också väldigt otryggt för dottern.

        Hans ex (de separerade efter 5 år i våras) sitter på skulder på 250 000 efter honom. Han spelade redan när vi var ihop. En jul spelade han bort båda våra löner och alla sparpengar (närmare 45 000 kr totalt). Då kastade jag ut honom. Trodde att han sen slutat spela, men tydligen inte..

          Oj. Vet nuvarande om detta?
          Förstår att det här är allvarligt missbruk. Får hon allt hon behöver där borta?

            Nuvarande lär inte veta. Hon är rätt tät o bor stort o dyrt…

              Men vad tror du? Får dottern det hon behöver hos pappa? Alltså typ mat osv?

      Det du ska fokusera på är att ge din dotter ett väldigt stabilt liv när hon är hemma hos dig. Hon är så pass gammal att hon fixar en vecka hos sin farsa. Tids nog fattar hon hur det ligger till.

        Jag försöker ge henne den stabilitet hon behöver. Men här har hon syskon att dela mig med plus att jag är i en depression. Min ork räcker inte långt…

          Vill förtydliga att jag mått dåligt en längre tid men att detta med hennes pappa plus lite annat knuffade mig över kanten.

            ❤️

            Får du någon hjälp med det?

            Du verkar var än fin förälder! Din dotter har tur som har en mamma som är och bryr sig.

            Hoppas det blir bättre snart för dig.

              Tack! ❤️
              Jag får hjälp av psykiatrin och min man är ett enormt stöd.

    Tips till mig som ska till florens i maj. Vart ska man äta? Vad bör undvikas? Osv

      Inget behöver undvikas. Underbar stad. Det enda tråkiga är de bedragare som kommer fram till en och försöker ge en stenar och smycken och sedan försöker lura en på kontanter men sådana finns ju överallt. Försök inte att se allt på en gång. Vi var där i april och då var det inte mycket turister, mest skolresor och jag längtar tillbaka. ?

      Gå mycket! Sjukt lätt att ta sig runt till fots. Var där i augusti och trodde det skulle var fruktansvärt med turister, vilket det var, men bara på huvudgatan typ. Så fort man går utanför de absolut turistigaste gatorna så är det sjukt trevligt! Gällande museum så bör man dock vara ute i sjukt god tid, jag och min pojkvän hängde på låset (typ kl 07) för alla museum vi ville gå till och lyckades därmed hinna både konstakademin, doumen och uffizierna. Alla var fantastiska. Och du måste besöka boboli-trädgårdarna, sätt dig högst upp på kullen och ha lite picknick, underbart! Blev verkligen positivt överraskad av florens.

    Läste att janemarinas dotter fått cancer. Min dotter är lika gammal så kan inte ens föreställa mig hur det är för hela familjen och främst lilla tjejen. Började gråta när jag läste om det ?? barn ska inte ha cancer!!!

      Nä läste också på hennes instagram nu. Går sönder, mitt hjärta krossas. Livet är så jävla jävla hemskt. Hoppas av hela mitt hjärta att lilla Melina mår bättre snart. Hade bytt plats med henne om jag kunde.

      Väntar besked. Har min systerdotter cancer eller inte? De har hittat cystbildningar och vill utesluta cancer. Tänker bara..tänk om. Hela dagen har varit nattsvart.

    Är det någon som har koll på Oscar och Clothilde? Har kollat lite på deras grejer på nätet, men tycker det är svårt att avgöra om se säljer lyxiga hantverk eller svindyra kinaprodukter. Såhär i Scarfgate-tider vet man ju aldrig… 😉

      Mycket intressant! Har haft samma tanke. Snygga saker, dyrt, men hur bra är det?

      Väldigt blandad kompott. Vissa grejer är klart massproducerade, vissa väldigt bra. De köper in lite här å var.

      Satsa på Svenskt tenn istället. Typ samma prisklass men klart mer kvalitativa saker.

        Dyrt, men man får verkligen kvalitet!

      Jag köpte julgranspynt från dem förra året. Grejerna har ju en exklusiv framtoning men är hafsigt målade och håller nog inte så mycket högre kvalitet än vissa andra märken som kostar mindre.

    Behöver tips på en bra mascara som ger ungefär samma resultat som Isadoras build up-mascara. Har ni något ni kan rekommendera? Använder Sensai idag, en jättebra men det är kul att hitta nya favoriter.

    Har provat de vanliga lite billigare märkena, Isadora, L’Oréal, Maybelline och Max Factor och alla jag testat har ramlat ner och lagt sig under ögonen (har långa och väldigt mycket fransar och även oljiga, sa en på Kicks, så det är därför mascaran inte sitter (Sensai sitter hela dagen dock men vill testa nåt nytt)), så om det finns något annat märke med bra mascaror, tipsa gärna?

      Finns en från e.l.f som typ tar evigjete att torka. Plusset med den maskaran är att den inte smular alls. Den är lite som en ”gelé” och väldigt klibbig i våt form. Sen torkar den och sitter jättebra och håller fransarna böjda hela dagen. Den går också att tvätta bort med fingrarna. Håller bara mina våta fingrar och ”nyper till” så släpper den som små tuber. Aldrig haft spår av maskara på ansiktet med den. Inte ens när jag ska tvätta bort den, den smetar inte utan släpper bara. Kanske ett tips?

      Går även att böja med händerna när den är klibbig. Och så kostar den typ 50 kr på Åhléns.

        Ja den lät spännande, jag har aldrig hört talas om det märket ens. Fast det lät iofs inte så bra att den tar evigheter att torka, haha???

          Ja det är lite jobbigt haha men för pruset är den grym. Kör på en annan :p

      Diorshow tycker jag är oslagbar

        Är det så? Den har en sån borste jag vill ha, men recensionerna på Kicks var inte jättebra.

          Tycker inte att den är bra, max factor är bättre. Lancome hypnose kan jag också rekommendera, gillar dock inte borsten, men själva smeten är bra.

          Tycker den är bättre när den inte är helt ny, utan när man haft den nån månad. Kanske därför recensionerna är sådär..

      Lancome Hypnos. An oldie but a goodie.

      Clinique long lasting mascara eller vad den nu heter passar mina oljiga ögonlock 🙂
      Loreals röd/vita funkar oxkså.

      Loreal extatic paradise, underbar. Glöm inte att ha transparent löspuder under ögonen, vanligaste anledningen till att det smetar ut sig är för att det helt enkelt är lite fuktigt och opudrat där, vare sig du är sminkad eller osminkad, svep över lite löspuder, även om det bara är över ögonkrämen.

    Hur slutar jag supa? Jag dricker en kvarting vodka i princip dagligen och kan inte sluta.. 12-stegsprogrammet känns för sektliknande..

      Börja med att ta reda på varför du dricker. Vad är roten till allt? Kanske prata med coach,psykolog eller vad nu du anser passar dig.

      Du söker hjälp på lämpligt ställe. Till exempel alkohollinjen eller något beroendecentrum. En bra behandlare kan individanpassa en behandling.

      Har du varit på ett AA-möte? Prova. Det kanske känns bättre än du tror. Det är inte som i filmerna.

      Tycker inte du är i position att välja och vraka bland den hjälp som finns.

      Pröva, det som kan ske är att det fungerar.
      Och det är ju bra.
      Annars, pröva ngt annat.

      Lycka till.

      När det gäller den mängden så behöver du medicinsk hjälp med att sluta, du kommer få fysisk abstinens och det är ovanpå grundproblemet som du försöker att självmedicinera för.
      Kontakta beroendecentrum på närmaste sjukhus.
      All lycka till dig. Och jävligt starkt av dig att komma till den här insikten ❤️

      Läs på om kronisk bukspottskörtelinflammation. Om inte det är avskräckande nog så låter 12-stegsprogrammet som ett vettigt alternativ!

      Jag fick akut bukspottskörtelinflammation en gång. Trots att det ej berodde på alkoholintag så har jag fått en helt annan syn på alkohol. Den smärtan önskar jag dig inte! Mycket värre än att föda barn. Gå hellre med i ”sekten” än att bli sjukare ♥️

      Vill du så kan du! Ditt egna val att inte supa.

      Läs här och ta hjälp av människor med samma problem. Mycket bra forum.

      https://alkoholhjalpen.se/forum

      Kontakta beroendeenheten? Dricker du en kvarting om dagen och jag gjort en tid antar jag att abstinensen inte är så härlig och alkohol-abstinens är ju inget att leka med. Kan ju vara direkt farligt. Tänker typ avgiftning? Men beroendeenheten is my advice, det och kbt räddade mig. Många beroendeenheter erbjuder både enskilda- och gruppsamtal, konkreta kbt-behandlingar (återfallsprevention är min sektkärlek, den enda rätta vägen, den enda sanningen och som är det enda som fungerar för prick alla olika individer ?) och ev. Antabus. Finns ju även medicin som dämpar alkoholsug om detta är nödvändigt. Oavsett är det bra att du inser att du behöver hjälp, beroendesjukdomen utvecklar en kognitiv funktionsnedsättning och är svår att tillfriskna i och få verktyg till att hantera på egen hand.

      Har alltid känt samma ang Anonyma narkomaner/alkoholister, tycker de 12-stegen i sak är bra och förstår att många tycker om gemenskapen med möten. Whatever floats your boat och håller dig nykter, liksom. Men det har inte varit för mig och det finns helt klart andra vägar att bli nykter på.

      Att du satt ord på det här är ett stort första steg i såväl självinsikt och självrannsakan, den svåraste imo ❤️.

    Jag blir så ful på bild (Oftast) att till och med min mamma reagerar/skrattar/utbrister ”herregud”. Till och med på bilder där jag är nöjd får jag kommentarer från höger och vänster om min huvudform eller ansiktsuttryck. Någon kan säga att jag gör en grimas när jag i mitt tycke har ett avslappnat leende. Min pappa sa att ett (i mitt tycke snyggt) leende var ett leende han aldrig sett och som gjorde att han inte kände igen mig. Alla jag känner säger att jag inte ser ut som mig själv på bild och att jag ser bättre ut i verkligheten. Jag är absolut inte ful i verkligheten men ser helt sne och skev ut på bild. Jag tycker det är jobbigt i en tid där det ska fotas hela tiden (selfies och groupies är värst, jag ser heeeemsk ut i selfiekameran!) Jag kan aldrig skicka en selfie till killen jag träffar och ba ”tjoho här var det julmarknad” när jag står där vid något stånd och äter brända mandlar. Folk ryggar i stort sett tillbaka när de ser mig. Jag ser inte ut så i verkligheten utan tvärtom, har hänt många gånger att fotografer och modellscouter kommer fram till mig på stan. En gång blev jag fotad på ett mingel och fotografen (som tidigare sagt att han ville göra en plåtning med mig) kollade förstummat och helt paff i kameran på bilden han just tagit på mig.
    Hur kan man bli så hemsk på bild? Mina drag blir helt åt helvete i kameran.

      Ok? Var glad du ser bättre ut i verkligheten då.

      Ser du hemsk ut på bild så ser du hemsk ut. Vad ska man säga? Sluta ta bilder? 😉 jag har inte så mycket bilder på mig själv: vet inte hur söt eller hemsk jag ser ut brukar inte tänka på det

        Fast nä ibland kan vissa bli hemska på bild och helt olika sig själv från verkligheten

        Jag fattar inte att så många vill göra om sitt ansikte. Tycker dom flesta ser bättre ut innan tex botox. Själv är jag inte rädd för rynkor. Visar att man levt lite. ?

          Det är inte det vi pratar om här.

      ”Folk ryggar i stort sett tillbaka när de ser mig”
      Menar du i verkligheten eller på bild? För om du är snygg i verkligheten skulle de väl inte rygga tillbaka?

        På bild såklart, det är ju där jag är ful.? men jag dömer dem inte. Folk verkar ju tro att jag ska bli bra på bild eftersom jag ser bra ut IRL och därför blir de lite chockade tror jag. ?

      Tycker förresten att det låter hemskt du inte ens tror du kan skicka en bild på dig själv till killen du gillar om det är en normal kille dömer han INTE dig för en bild då är han inget att ha heller det där är dina egna hjärnspöken

        Nej han dömer mig inte, och inte de tidigare heller. Men det är så uppenbart att jag är långt ifrån mitt vanliga jag på bild att de alla har sagt det, vänligt såklart, men konstaterat att jag inte alls är lik mig själv på bild och är finare i verkligheten. Då blir det heller inte så kul att skicka en nice strandbild, eller från krogen med kompisarna, eller i sängen på söndagsmorgonen, när man ser sämre ut på bild och ibland helt för jävlig. I dagens moderna tid hör ju sånt lite till men jag kan inte vara med på det tåget. Det är absolut mina egna hjärnspöken, men också fakta. Det blir ju bara värre av att hela världen bekräftar detta för mig. Om det vore fel på min självuppfattning vore det en sak men nu händer det ju till och med att min mamma skrattar åt mig eller hela tiden kommenterar att jag måste byta min profilbild på Facebook – som jag är NÖJD med!

          Jag tar alltid selfies endast via Snap. Med vanliga kameran blir jag helt sned.

          Tycker det är riktigt dåligt att kommentera andras utseende negativt, även om det lindas in i ett skratt eller med någon glad emoji… Sorgligt att din mamma inte förstår det. Såna ord sårar och lever kvar under lång tid. För tänk om hon i stället kommenterade ”vad glad du ser ut” eller ”vi hade så kul när den där bilden togs”. Inte skulle du väl må lika dåligt över bilden då?

            Ja jag tycker också att det är onödigt att kommentera som hon gör. Hon verkligen skrattar och kan säga ”nej inte den, vad är det för hemsk bild, ditt ansikte blir alldeles för xxxx med håret så/från den vinkeln”. Det känns ju hårt när det är så jag tycker jag blir bäst på bild och ändå är det skrattframkallande för någon annan.
            Tycker också det är för mycket fokus på att man ska vara så jävla snygg hela tiden. Skickade en gång två bilder till en vän och frågade vilken som var bäst och hon skrev ”men gud, inte den du ser ut att ha sett ett spöke???”. Det var en ”actionbild” där jag sprang i en vacker miljö med en snygg klänning och naturen var så effektfull och bilden var dessutom äkta med 1000% glädje då jag busade med min hund. Det fanns så mycket bra i den bilden men fokuset var på att min ansikte inte såg ut som ett porslinsfejs.?
            Så om nån tycker detta ämne känns ytligt så kan jag säga att jag inte brytt mig om sånt här förrän jag blivit skrattad åt massa gånger av vänner och familj och fått kommentarer av precis alla. Jag tycker egentligen inte man måste vara så jävla het hela tiden men ja, det sätter ju sig i en.

              Ämnet är inte alls ytligt ❤️ Det är din mammas och kompisars kommentarer som är ytliga. Jag förstår att du brottas med de här tankarna, för det låter som att din mamma själv lever med pressen att vara snygg och lyckad på bild. Sådan osäkerhet sprider man gärna omkring sig, och barn (ja även vuxna barn) vill ju gärna duga i våra föräldrars ögon, allt negativt de säger träffar ju rakt i hjärtat… Jag gissar att det inte är något hon har börjat med plötsligt. Om du dessutom har kompisar som gärna kommenterar negativt, så är ju det ju ganska enkel matematik bakom dina destruktiva tankar kring hur du ser ut på bild. Kan bara tipsa om att inte söka bekräftelse hos andra, t ex vilken bild som är bäst, för frågar man efter bedömning finns ju risk att man blir bedömd. Speciellt av människor som gärna trycker till andra för att må bättre själv. Och om någon skriver något negativt om dina bilder utan att du bett om en kommentar, öppet eller privat, så skriv bara tillbaka att det sårar. Eller ”det där fick mig att känna mig extra ful, tack för det”. Så får de skämmas i stället. Bit i från så känner du ditt värde bättre! ❤️

                Tack.❤️ Angående min mamma så är det märkligt för hon är faktiskt inte så fokuserad på sitt utseende själv. Men kanske att hon lägger allt på mig då, lite som föräldrar som inte fick syssla med sin hobby eller karriärdröm istället pushar sina barn. Eller så blir hon helt enkelt chockad att jag blir så dålig på bild, men jag blir förvånad att bilder där jag tycker att jag duger inte går hem hos henne.
                Tack för din fina kommentar.❤️

      Gud vad jag känner igen det där. Eller ah, kanske inte riktigt på den nivån, men ändå. Vilka drag är det som du upplever förvrängs? Har egentligen inget att komma med förutom att jag brukar tänka att jag faktiskt hellre är snygg i verkligheten än på bild. Sen i min tysthet kan jag småle åt alla de som är snygga på instagram men ser helt annorlunda ut i verkligheten, hehe

        Ögon, näsa och läppar blir snea och asymmetriska. Näsan blir stor, ögonen och läpparna små. Jag ser jättemager ut i ansiktet. Ser ut som en man med bananskalle. Tycker även det ser ut som att ansiktet är böjt, som en banan fast åt sidan. Jag vet att jag är rätt asymmetrisk, det konstiga är bara att det ser bra ut i verkligheten men på bild, så fort bilden fryses, så ser det ut som att bilden hoppar till och förvränger alla dragen.

        Jag håller med dig, är ju hellre snygg IRL, men det är så fotofixerat i detta liv så jag känner mig lite udda på den punkten. Har dejtat en kille förut som hela tiden tjatade ”skicka bild!” Oavsett vad man gjorde och jag vägrade skicka nån ful selfie med sne näsa. Fattar ju att han vill se ”hetingen på stranden” inte typ..Lasse kronér i bikini?

          Åh asså trodde jag var den enda! Mina drag blir också helt skeva på bild!! Video är helt annurlunda men det är som du säger, som att dragen förvrids och allt ser såå konstigt ut. Min sambo kan också börja skratta åt mig när vi ska ta en fin bild tillsammans… han hävdar att jag absolut inte ser ut så i verkligheten ? gruppbilder är ju bara ren ångest. Bästa var också min babyshower… 1000 kameror riktade mot en, tjock och icke bildskön. Tro fan också att ALLA skulle posta dessa jävla bilder på Instagram också….

            Åh jag förstår ångesten på din babyshower! Det är sånt jag bävar för. Man kan ju inte undvika kameror i all evighet. Tänker att även bröllopsfoto kan bli rätt ångestladdat när man har vårt lilla problem. Visserligen ser jag lite bättre ut i en riktig proffskamera, Dvs inte så förvriden men blir ändå inte snygg.

          Hahah, igenkänning!! Exakt samma drag som förvrängs på mig. Har du ett längre mellanansikte? Googlade nämligen jävligt mycket på det här ett tag pga började inbilla mig att jag faktiskt såg ut som på selfies men det har med ansiktsdrag och linsen på kameran att göra. Vissa typer av ansiktsdrag kan upplevas som mindre attraktiva på bild men snygga i verkligheten. Och tvärtom då ?

            Tell me more, har ett ovalt ansikte och ser normalsnygg ut i verkligheten, har höga kindben och stora ögon osv. På bild….alltså jag ser helt sjuk ut, så himla ful. Tar aldrig, aldrig någonsin selfies (de ser värst ut) och hatar att bli fotad. Har också funderat på om jag kanske verkligen är så ful och att spegeln och folk irl ljuger, fattar inte hur jag kan bli typ Shrek så fort en bild tas.

            Ja jag har sånt ansikte! Du har rätt, har hört att det har med linsen att göra nu när jag tänker efter. Men varför påverkas inte alla drag på samma sätt genom linsen?
            En till sak jag noterat är att det ser ut som att ansiktet blir länge på selfies och att alla drag sitter längre ifrån varandra. Dvs ögonen högst upp, näsan sitter för långt ner och blir dessutom jättelång och sen blir det ett långt mellanrum till munnen som jag inte annars har. Och hakan ser större ut, dvs det är längre från underläpp topp hakspets om man tittar i profil än vad det är i verkligheten.
            Hittade du nån mer info om detta? Kan vi komma runt det på något sätt?

              Då har vi helt enkelt samma ”problem”, känner igen allt det där, jag ser typ ut som en alien på vissa selfies. Det är därför en del är mer fotogeniska än andra men just selfiekameran är värst pga linsen. Personer med ”korta” eller ”knubbiga” ansikten eller täta ansiktsdrag drar dock ofta fördel av den typen av objektiv. Minns inte vad jag googlade men använde engelska sökord, typ ”selfie”, ”angle”, ”distortion” osv. Kom även upp massa sjuka artiklar om unga tjejer som sökt upp plastikkirurger pga förvrängningen. Jag tänker att det inte finns nåt mer att göra än att hoppas att folk tar foton på avstånd med ett bra objektiv ? Alternativt bara acceptera att vi lever i en ytlig selfie-kultur som inte speglar varken inre eller yttre värden ?‍♀️

                Mystery solved kan man väl säga då.? Har faktiskt reflekterat över att ”knubbiga” ansikten ser bättre ut på bild men kan se väldigt alldagliga ut i verkligheten så det låter rimligt det du skriver. Tror jag kan komma till ro mer med detta nu.? Tids nog ska de väl utveckla en lins som fångar även oss från vår bästa sida kan man hoppas.?

          +1! Jag har bara tänkt att jag inte är fotogenisk men ser ju ändå bra ut i verkligheten så varför ska det vara så himla svårt att få till det

          Känner igen mig Hahaha. Hela mitt ansikte blir också böjd banan på sidled. Plus min ena sida av ansiktet ser MYCKET större ut och snedare än den andra sidan. Helt jävla sjukt. Folk har sagt det till mig också. Ser även 10 år äldre ut.

      Jag är halvful i verklighet och på bild. Inga problem med att skicka bilder. Folk känner ju mig liksom, de vet hur jag ser ut. Vem försöker man lura med snygga selfies?

      Var glad att du är vacker i verkligheten.

        Men jag är ju inte ute efter att lura nån. Vill bara se ut som jag gör. Är du halvful IRL och halvful på bild så gör väl bilden dig rättvisa?

        Min poäng är ju delvis att eftersom folk vet hur jag ser ut så hoppar de till när de ser en bild på mig och det är ju kanske inte så kul.

        Men ja, jag är glad att jag ser bra ut i verkligheten men i den här selfiefixerade världen är det ju lätt att stundvis tänka att man är ful när man inte ser ut som instagramprofiler på bild, särskilt om folk förväntar sig att man ska göra det.

          Hur ser du ut i video? I rörlig media så ser man sin sanning (och hör sin röst, urk).

          Ser du ut som i spegeln i videoformat så har du din sanning. Om du ser sämre/bättre ut så har du bara en förvrängd bild av hur du verkligen ser ut.

          Har läst att vi anser att vi är snyggare än vad vi är, kul för mig haha!

            Jag ser bra ut på videofilm. Phu!?

      Du kanske gör som Sofia Wistam! Hon är såååå vacker på video, men på bilder gör hon typ något med ögonbrynen som ser så konstigt ut, som att hon typ ska gråta. Lär dig posa eller undvik kameran. Filma dig själv så du ser om du har några konstiga miner så kan du vara lugn sen.

        Det konstiga är att jag ser bättre ut på film! Får inte alls de där konstiga snea dragen då. Men jag kan testa och granska mina poser lite till trots att jag tänkt att jag hittat min bästa sida. Tack för tipset!

          Fota dig med snap chat kameran
          Jag vet inte varför men man ser mest ut som sig själv med den

            Jag skaffade snap just i detta syfte men till ingen nytta, ser bara ut som en något utslätad version av mitt förvridna jag. Hopplöst fall!

      Det är likadant för mig. Jag blir fruktansvärd på bild och människor i min närhet tror inte ens att det är jag på de bilder jag visar. Det har hänt flera gånger att vänner och kollegor frågat vem det är på bilden.
      Jag förstår inte alls hur det kan bli så.

        Samma för mig. Mitt enda tips är att alltid ta selfies och gruppbilder med solglasögon, då är man iaf inte personen som sabbar bilden och får folk att tro att det är nåt fel på första bilden, så tar de en till och en till och sen …. hmm, konstigt …

          Jag tycker inte det hjälper med solglasögon. De delar av ansiktet som syns blir helt skeva ändå.??

      Själv är man extremt ful (menar det verkligen) på både bild och i verkligheten. Jobbar med människor oxå vilket ställer till det lite ibland eftersom man känner att man ”äcklar” folk och så. Men aja. Vad ska en göra åt det? Det är så jävla mkt fulhet oxå så ingen idé att ta till kniven heller.

        Jag tror inte du ”äcklar” folk!❤️

        Åh vad jag förstår dig! Jag minns en gång i 14-årsåldern när en kille (vidrig människa, btw) sa till mig att jag kunde göra 1000 plastikoperationer och ändå inte bli ful eftersom jag var så fruktansvärt ful att jag inte ens skulle bli ’normalful’, t.o.m. det var snyggare än vad jag var. Det ironiska i detta var att han själv också var ful (både utsida och insida).

        Jag menar verkligen detta: det är otroligt sällan (kanske hänt typ en gång i mitt 32 åriga liv) jag reagerat på en människas utseende på så sätt att jag tänkt att personen var ”ful”. Jag går verkligen inte runt och tänker att folk är fula. Och framför allt – så länge du är ren och fräsch så äcklar du inte folk. Det finns någon som tycker att just du är fin, glöm inte det. <3

      Det här kunde vara jag!!! Åhhh det är så jobbigt och störigt 🙁

      Åh, det finns 2 av oss!
      Blir också katastrof på foto, alltså inte ”åh vilken dålig bild OCH dubbelhaka” utan bara totalt anti-fotogenisk.
      Mitt bästa tips om är foton du inte är medveten om att de tas. Då ser man naturlig ut, även om man kan tycka att man var naturlig vid det medvetna fototillfället.
      Mitt näst bästa knep är att alltid vara den som står bakom kameran ? Jag älskar fotografering, köpte mig en begagnad fetingkamera och slipper nu fotoångesten.
      Tack o hej! (Vi kan iaf va glada att vi är snygga IRL haha)

        Exakt så är det! Inga dubbelhakor eller tjocka armar eller nånting sånt här, utan bara om-möblerad som en Picassotavla?
        Bra tips, jag gillar också att fotografera så får väl gömma mig bakom en kamera framöver.

      Hahaha, feel you. Samma här, brukar också få höra det. Men känner att det väl är bättre att se bättre ut irl än på bild, än tvärtom? Varför lägga så stort vikt vid det, det är ju bara bilder och yta?

        Ja så har jag ju känt i alla år men efter att till och med ens mamma hånar en för hur man blir på bild så blir man ju indoktrinerad i religionen att man inte duger om man inte är supersnygg på bild. Om inte annat är det ganska störigt med alla kommentarer om hur dålig jag blir. Och tröttsamt att undvika killarnas ”skicka biiiild” hela tiden.

        Men håller med, det finns viktigare saker, men säg det till min mamma?

      Jag blir nyfiken på hur du blir på film?

        jag ser helt normal ut på film. Ser inte asymmetrisk ut och heller inte förvriden. ?‍♀️

      Jag blir alltid också helt hemsk på bild. Men Har inte samma problem som du, efter 32 år har jag insett att jag nog bara är ful ?
      Jag bli dock alltid väldigt stel framför kameran, du behöver kanske öva lite så att du slappnar Av?

        Jag vet inte, känner snarare att när jag fryser mig i den milimeter exakta vinkeln som jag ser okej ut så blir det bra, men då är jag ju stel. Går tex inte att sitta i baksätet på en taxi med en kompis och hon hivar upp kameran och tar en casual bild på hur roligt vi har det, då kommer jag se ut som en häxa när jag inte riktigt kan inta min position. Jag är inte snygg på bild avslappnad. ?

    Hittade bloggbevakningen efter att ha följt svenskayoutubers länge, den sidan uppdateras typ aldrig så letade efter något annat – namnet till denna bloggen fick mig att inte vilja besöka då jag typ bara följer YouTubers har iaf fastnat och är ofta inne här och läser

    MEN!!

    Kommentarerna här och attityden mot varandra börjar nå en Flashback nivå :))) jag har hängt på snällare forum för att slippa sånt här (jag vet detta inte är ett forum men används så av folk)

    Folk rättar varandra för små stavfel och är elaka. Verkar ha blivit riktigt bittert efter julen.

    Redan trött på utseendehets och annat som får mig att må dåligt på instagram så ska hålla mig undan från det och detta kommentarsfält ett tag rekommenderar er att göra detsamma

    🙂

      Håller med. Riktigt sjuka sidor hos folk som lockas fram där det ska slängas in onödiga elaka kommentarer och pikar. Helt otroligt att det är vuxna människor som gör så. Det är uppenbart att vissa är riktigt dåliga mentalt och tar tillfället i akt att jävlas lite med någon random person i kommentarsfältet.
      Äcklas av tanken att man kanske känner nån av dom, någon som verkar reko och har ett normalt jobb i dagsljus men när mörkret faller om lördagkvällarna förvandlas han/hon till Grinchen-Hitler själv i Öppet spår.

        Och inte bara i öppet spår, i alla inlägg. Förstår inte varför de håller på, det har varit så länge nu men blir bara värre och värre.

        Projocering i sin allra tydligaste form.

    Jag kan fortfarande inte släppa mordet på Yara. Läste FUPen igårnatt och grät så mycket att jag fick byta ut hela kudden.

    Har ni hört klippet med räddnibgspersonalen som var först på plats? Eller stackars rektorn som blev så jäkla orättvist behandlad att han försökte ta sott eget liv.

    Att mörda ett barn med kavel…

      Fruktansvärt. Kunde inte ta mig igenom fup. Det skadade mig när jag läste om det när det skedde.

      Skulle vilja, men det går inte.

      Vad hände i det fallet?

      Ibland fastnar jag också i att läsa om hemskheter. En sådant konstigt ”behov” man kan ha i att få VETA hur fruktansvärda människor kan vara…

        En asylsökande flicka på 8 år flyttar in hos sin morbror+ familj här i Sverige. Flickans föräldrar blev väldogt oroliga när skolan lilla Yara gick i bombades (i Palestina) så de valde att skicka hit henne tills de också lyckas ta sig hit.

        Flickan torteras och misshabdlas av morbrorns fru. Hon gick ut utan skor, gick till skolan med ett brutet ben, fick sova på en madrass på golvet, tog hand om en nyfödd bäbus, fick knappt mat, familjen fimpade cigaretter på Yaras kropp, de slog henne med olina verktyg osv.

        Flera grannar, lärare och andra vuxna hade larmat ett flertal gånger men socialtjänsten ansåg att hennes situation inte var akut.

        En dag kommer hon hem lite senare från skolan (av rädsla) och blir misshandlad så fruktansvärt med en brödkavel att hon slutar röra på sig. Morbror försöker hälla kallt vatten på henne för att väcka henne men hon svarar inte. De blir tvugna att ringa räddningstjänst men när de anlänt så var den lilla flickan redan död.

        Går knappt att sammanfatta hennes brutalt hemska tillvaro hos släkten i Sverige. Så fruktabsvärt öde ett litet barn fått möta. Hon hade varit tryggare bland bomber i Palestina.

          Fyyyy fan ryser i hela kroppen! Vilka monster!!!!!

      Jag bor i den stad som Yara kom till. Det sitter fortfarande fast i näthinnan på alla Karlskronabor vad som hände henne.

      Än idag kämpar familjen till rektorn att han ska få en offentlig ursäkt.

    Måste bara tipsa:

    Laga en vanlig ”kött”färssås (lök, vitlök, sojafärs, tomatpuré, lite ketchup och tomatsås + kryddor) i en gjutjärnsgryta.
    Blanda i någon typ av grädde. Jag kör på Planti cooking cream.
    Bryt Barilla lasagneplattor i mindre bitar och blanda ned. Häll på mer grädde och in i ugnen.

    Lasagne på seriöst 15 min + 25 min i ugnen.
    Så. Himla. God.
    Fettsnål dessutom! Och disken består av skärbrädan, grytan och kniven.

      Låter som lasangette. Älskar det. Alltid en dl mjölk mer så blir det bättre.

        Juste! Hade i lite vatten och sojamjölk och sojasås.

        Lasagnette, ja, det var så gott i skolan <3

        Älslar att det går så fort men smakar som en redig middag ska smaka.

      Hurra för vegofärs!

        Usch!

    Känslorna för min förra kille dog lite när jag hörde att han gillade att lyssna på boken om Christopher Silfverbielke. Blev äcklad av att han typ ”såg upp” till karaktären och ville inte att han skulle Lyssna eller läsa den. Har ni varit med om samma?

      Jag läste några kapitel för att se vad det handlade om.
      Skulle inte dra för stora växlar på detta om jag var du.
      Det är eskapism, det är tidsfördriv. Tror knappast din kille kommer bli som CS.

        Men har du kommit till sex (våldtäkt) scenerna? Och när det är Stefan sauk som läser de?? HUR kan man vilja höra på detta?!? Känner att jag inte längre vet vem han är

          Nej, jag kom inte till våldtäktsscenerna men jag tror fortfarande att vuxna människor nog kan skilja på fantasi och verklighet.

          Min mamma lyssnar på de böckerna…
          Jag försökte med ville bara slå sönder snubben så jag var tvungen att sluta lyssna, skulle gå omkring och vara konstant förbannad annars.

            Ja ufs. Klarade inte heller av att läsa alla böckerna.

      Suck. Det är inte på riktigt. Samma sak med kärleksromaner och Fantomen.

      Hallå… ska min man ta ut skiljsmässa för att jag gillar böcker med groteska mord?

      Det är en bok!

      Du måste ju vara helt galen. Böckerna är riktigt bra och jag har läst om alla flera gånger och även lyssnat. Bästa uppläsaren med!

        Ni förstår inte. Jag ser hur han typ blir kåt. I boken sprutar han i munnen på tjejen, ngt jag ALDRIG skulle gå med på och jag ser hur han gillar att höra om sånt

          Jag tror du trollar!

            Jag vet inte hur jag ska bemöta det där? Jag känner så iallafall. Undrar om det är ngn varit med om samma och det var därför jag skrev. Detta tar upp oproportionerligt mkt tanketid hos mig och jag känner mig på riktigt äcklad av honom.

              Men det är ju din förra kille skrev du. Ni är inte ihop, vad är problemet?

                Ingen förstår mig när jag berättar så jag funderar ibland på om jag bröt ”för enkelt”. Därav min fundering..

                  Oavsett vad vi andra tycker är det dina känslor som avgör.
                  Om DU blev äcklad av hans läsande så gjorde de rätt.

                    Tack puss <3

                  Jag förstår dig faktiskt. Hade också blivit grymt äcklad av det.

                  Du gjorde HELT RÄTT! Vidrig människa är han och jag fattade direkt när du skrev att snubben läste det för att bli kåt. Klart du gjorde rätt, var glad för att du blivit av med aset.

    Jag har ett problem (i-landsproblem) jag har ett så stort huvud – 57-57.5. Är kvinna och 1.68 cm. Ser så himla konstigt ut och det känns som jag har större huvud än alla jag känner. Nån mer med stort huvud? Måtten måste ju vara vanligare om man är man.. Hur som haver, hur ska jag acceptera mitt huvud? Jo, jag inser att det låter sjukt.

      Inse vad i livet du kan förändra och vad som inte går att förändra. Det du inte kan förändra: 1) skit i det eller 2) älska det.

      Jag är lika lång och har snarare 58-59. Visst har jag större huvud än många men det är inget jag själv reflekterar över ofta eller ens någon gång hört någon kommentera. När jag sagt att jag har stort huvud har jag bara fått frågande svar. Fattar att det kan vara jobbigt att tänka på men lovar att ingen annan bryr sig. Heja oss och våra stora fina huvuden!

      Är några cm l längre än du och har också lite större huvud. Har haft större huvud än samtliga killar jag dejtat, har blivit retad för mitt huvud mängder när jag var yngre (haters gonna hate) och inga kepsar/mössor passar mig! Min sambo har litet huvud (alltså intw bara jämfört med mig), vi brukar kalla varann pinky & the brain. ? Alltså jag skulle gärna ha ett lite mindre huvud men det om något är ju en kroppsdel du faktiskt aldrig kommer kunna ändra på, så försök get over it bara! Lovar att den enda som egentligen bryr sig är du själv ❤

      Det måttet är väl knappast ovanligt. Jag rider och vet mååånga kring min längd(170cm) som har kring den hjälmstorleken jag har, och jag har storlek 58. Vet en del som har storlek 60 också. Inget att skämmas för 🙂

      Ebba von Sydow har också ett jättestort huvud!

      Det är inte stort! När jag tog studenten hade de flesta tjejer 57-58.

      Jag är 172 och har över 60. Brukar inte få på mig den största storleken ens på herravdelningen, annat än undantagsvis. Fick inte på mig någon annans studentmössa i hela klassen, inte är när de längsta, stora killarnas.

      Tycker det är svårt att köpa hattar och mössor och sånt men annars gör det mig inget alls, tror verkligen ingen annan tänker på det.

    En (ganska ytligt) bekant till mig har nyss köpt ett begagnat hus och ytrenoverat det. De är överlyckliga över huset och bjöd stolt in några vänner när det flyttat in. Hann bara in genom dörren innan jag kändes en mögellukt. Tänkt senare att det kanske endast vara gammalt hus det luktade, men när jag träffades henne igen luktade hela hon starkt av mögel. De har även en liten baby.

    Vad ska jag göra? Jag kan ju inte säga rakt ut till dem, är ju som sagt ytligt bekanta. Samtidigt kan det ju inte vara hälsosamt för de eller deras baby att bo där..

      Säg det! Hade inte du velat bli varnad, speciellt om det fanns en bebis i huset.
      Herre gud, är det ens en fråga?

      Den ständiga rädsla för att säga vad man tycker, även när det är allvarlig. Suck.

      Skicka ett anonymt brev. Brukar jag göra

        Eller så är man vuxen och tar ett samtal.

        Haha på allvar?

        ”Hej
        Det luktar mögel hos er.
        Mvh anonym välgörare!”

          Inte riktigt så. Jag skriver alltid att jag inte vågade säga det i person för att de kan vara känsligt 🙂

            Men du väljer ändå att skicka det anonymt? Nej, det är verkligen ett uselt förslag.

              Varför är det ett uselt förslag?? Meddelandet kommer fram och man slipper riskera att ngn tar illa vid sig och börjar bråka

            Haha woooow det här är lappen i brevlådan på en ny nivå

      Ok, så när deras baby får en allvarlig lungsjukdom om några år kan du trösta dig med att du inte gjorde bort dig. Ni var ju bara ytliga bekanta.

        Kanske borde säga, men på vilket sätt tar man upp det? Borde ingen annan ha märkt/sagt? Tänk om jag känner fel. Det borde ju ha gjort nån typ av besiktning vid husköpet.

          -Hej Pelle och Lisa! Jag kunde inte låta bli att märka att det luktade mögel när jag var hemma hos er i söndags.
          Eftersom jag vet hur hälsofarligt det är att inandas mögel och eftersom ni har en baby kände jag att jag måste säga det.
          Man blir ju ofta vad vid sin hemmalukt och känner det inte själv så era näsor har nog vant sig.

      Hur säker är du på att det är mögel som du känner?
      Varför känner inte de själva av mögeldoften tror du?
      Lite mer info skadar inte …

        Mögel luktar mögel. Finns inget som luktar som mögel men som inte är det.

        Okunskap är mest troligen förklaringen till att de köpt huset. Samt att de med tiden även väljer sig med lukten. Men det kan vara väldigt farligt för framförallt barn. De kan utveckla astma mm.

      Det är prescis som när folk misstänker att deras bekanta blir slagen av sin man.
      Näää, inte ska jag säga något. Tänk om hon halkade i duschen. Tänk om det blir pinsamt….
      Jag hade en massa blåmärken en gång av helt andra orsaker. Och en arbetskamrat drog in mig i ett förråd och slutade inte fråga förrän hon var säker på att jag sa sanningen, dvs att min kille inte slog mig.
      Jag älskar henne för det. Tänk om alla hade sådant civilkurage. Jag blev inte det minsta stött, ledsen eller (gud förbjude) KRÄNKT!

        Exakt så!!

      Luktar man mögel om man bor i mögel?
      Blev nyfiken då en granne alltid luktar jordkällare. Trodde förut det var hennes hunds färskfoder som var dåligt men nu har hunden varit död i ett år och varje gång hon använt hissen eller gått i trapphuset är det ett tydligt doftspår av jordkällare/möglig köttfärs efter henne en lång stund.

        Ja.

        Ja precis som vissa luktar mat. Speciellt kryddig mat

          Och det är för de inte vädrar

      Tycker du ska kontakta dem och berätta att du känt lukten av mögel och att du vill att de ska veta att du misstänker att det finns mögel i deras hus och att du vill berätta det för deras skull. Om de blir sura så är ju det deras problem men förhoppningsvis kommer de vara tacksamma om det visar sig finnas mögel i huset.

      Nästa gång du hälsar på och känner lukten så kan du haja till och fråga om den förra ägaren nämnde något om fuktskador. Handlar det om något som kunnat följa med huset så kan de ju omöjligt ta det som kritik mot sig själva. Det är väl inte en så bra idé att köpa ett hus obesiktat, då hade det upptäckts om det var något.
      Vi fick fuktskador i vårt kök då utkastarslangen till diskmaskinen läckte. Det upptäcktes inte förrän lukten av fukt kom och då var skadan så stor att vi fick bryta upp hela golvet.
      Du gör dom en stor tjänst om du uppmärksammar dem på problemet då de kan eliminera skadorna avsevärt om det upptäcks i tid.

      Har aldrig hört uttrycket ”begagnat hus” innan ?
      Är la bara att säga det? Varför kan man inte säga det? ??‍♀️

    Någon som vet om dermapen funkar mot slutna pormaskar?

    Jag har sådana komplex över min snippa. Det sägs att det är vanligt med stora inre blygdläppar men jag har aldrig sett några andra än mina egna. Ingen av mina tjejkompisar har blygdläppar som hänger nedanför eller en sk ”bullfitta”, och jag kan inte låta bli att jämföra mig med dem..

      Kan du påverka det det? Nej. Låt det vara. Den du hittar i livet bryr sig garanterat cirka ettusen gånger mer om vad du har mellan öronen än vad du har mellan benen.

        Jo faktiskt, operation, 20.000, klart på 30 min. Varför må dåligt över något?

      det finns en studie på karolinska om det du kan delta i. Kanske de kan hjälpa?

      Ps, jag är säker på att du är vacker men man ska inte förminska andras oro eller liknande så tycker du ska söka hjälp

      https://nyheter.ki.se/ar-du-missnojd-med-utseendet-pa-ditt-konsorgan

      Hur vet du att dina tjejkompisar inte ser ut så där nere? Har du frågat de? Jag menar, jag kan omöjligt se det på mina kompisar även om vi är nakna och jag tittar på deras snippi. Jag själv har väldigt stora inte blygdläppar. Vad exakt är det du jämför? Vill du operera dig där nere, känns inte allt bra? Vill bara förstå din kommentar =)

      Samma här

      Detta kommer låta konstigt men om du googlar på 100 fi**or så kolla på de två första bilderna. Där är massa bilder på helt normala underliv. Det är verkligen inte ovanligt och inget att skämmas över. Du ÄR normal =)

      Hur fan ser man det på sina vänner? Sitter ni och visar fittan för varandra? Man lär ju ändå inspeiktrra ganska nära om man faktiskt ska se att det hänger nått där.

        Nej, det gör vi inte men vi är ju givetvis nakna med varandra och då ser jag skillnad. Om jag själv står rakt upp och ned framför spegeln ser jag mina inre blygdläppar hänga ut utan någon större inspektion eller ansträngning. Men tittar jag på mina tjejkompisar ser man inget annat än de yttre blygdläpparna

          Givetvis nakna?

            Ja?

      Vet du vad? Jag är barnmorska och hade innan jag blev det komplex för mitt underliv men sen jag börjat jobba med kvinnor och underliv kan jag säga att variationen är så stor att det är inget att hänga upp sig på! Alla ser vi olika ut. Okej om du har ordentliga skav av dina blygdläppar och det gör ont dagligen men snälla, skär inte i ditt underliv! Ev partner kommer acceptera du precis som du är!

    Kanske bäst för dog, det är inte klokt hur detta kan ske i Sverige. Att ett litet barn kunde hamna mellan så många stolar. Varken föräldrar, grannar, skolan, socialtjänsten eller andra vuxna kunde hjälpa henne. Alla försökte men det slutade ändå med att hon blev brutalt misshandlad till döds.

    Morbrorn är efterlyst i Palestina. Yaras pappa och familj har satt ett pris på hans huvud.
    Morbrorns fru..ja vad ska man säga..satt bara och fantiserade om hur jag själv skulle bryta mig in i finkan om misshandla henne tills jag själv bryter ihop.

    Jag behöver hjälp med att hitta en bra och täckande concealer (under ögonen). Gärna en mer naturlig variant, och den får inte vara för torr. Några tips?

      Magic concealer från Helena Rubenstein. ?

      Lancome Effacernes

      Flytande concealer från bare minerals, såå bra! Täckande men ändå lätt till konsistensen

      Tarte concealer är det bästa jag någonsin köpt, köpte den i juli och den är halvfull. Använt nästan varje dag ☺️

    En fråga till er som levt i relation i ca 10 år och längre, hur upplever ni era sexliv? Är ni som par nöjda? Är du nöjd? Lever själv i en 8 åring relation och känner att både lust och initiativ avtagit på senare år. Vilket känns så tråkigt då vi är unga och ej har barn ännu ( har man småbarn förstår jag verkligen om sex kanske inte är en prio) . Våra kroppar och utseende ser ungefär desamma ut som när vi träffades (förstår om stora förändringar utseendemässigt kan påverka sexlust osv) och vi är inte mer stressade eller ångestfyllda nuförtiden . vi har en öppen dialog ang detta och vårt missnöje över vårt förändrade sexliv och upplever situationen likadan. När vi väl har sex är det fantastiskt men vi kommer väldigt sällan ”till skott” och varför ? Kanske för att det pirr av spänning som sex innebär avtar efter alla år tillsammans. Vi har försökt jobba på sexlusten men vi känner båda att det inte känns ”naturligt” om man jobbar på den och då försvinner del av lusten. Saknar känslan av total kåthet och att min partner känner likadant. Ni i långa relationer, kan den komma tillbaka? Eller kan detta vara ett tecken på att relationen håller på att rinna ut i sanden?

      Vi har efter 15 år fortfarande ett bra sexliv, MEN jag känner verkligen igen mig i att sakna den där ”totala kåtheten” du pratar om! Den vill man ju verkligen få uppleva… Pulsen i fiffin liksom ? Jag tycker det är så trist att inte ha känt den på typ 10 år.. Vi är lyckliga tillsammans så det känns ju inte som ett alternativ att göra slut.

        Och avsaknaden av den där ”pulsen i fiffi” är anledningen till så mycket otrohet.
        Var inte otrogna hörni, det är inte värt det.
        Nyhetens behag lägger sig snabbt och sen sitter man där med barnen varannan vecka i en etta i Hagsätra.

          Jag tror inte att detta skulle leda till otrohet för vår del men kanske att man borde vidga sina vyer. Jag ser en framtid i min partner men värderar även att känna kåthet och lust högt och det gör min partner också och då kanske en överenskommelse om viss öppenhet är något man skulle testa. Eller är det kanek dömt att misslyckas?..

            Jag och min man har varit tillsammans i 10 år. Vi båda är i 20-års åldern.
            Vi har inte lika mycket sex som de första åren, då låg vi nog i snitt 3 gånger per dag, ibland mer, men vi har fortfarande sex ofta och det är lika bra som innan. Nu när vi båda arbetar har vi inte lika mycket tid och ibland är vi trötta så det är därför det blir mindre sex, vilket är naturligt.

            Om ni båda vill ha mer sex och har haft en öppen diskussion om det kanske ni ska ha sex även när ni känner att ni är trötta exempelvis? Tror de flesta blir kåta bara man börjar ta på varandra och kommer igång ☺️

            Jag och min man har varit tillsammans i 10 år. Vi båda är i 20-års åldern.
            Vi har inte lika mycket sex som de första åren, då låg vi nog i snitt 3 gånger per dag, ibland mer, men vi har fortfarande sex ofta och det är lika bra som innan. Nu när vi båda arbetar har vi inte lika mycket tid och ibland är vi trötta så det är därför det blir mindre sex, vilket är naturligt.

            Om ni båda vill ha mer sex och har haft en öppen diskussion om det kanske ni ska ha sex även när ni känner att ni är trötta exempelvis? Tror de flesta blir kåta bara man börjar ta på varandra och kommer igång ☺️☺️

              Oj, min mobil laggade och sa att det inte gick att skicka kommentaren. Ber om ursäkt för 3 likadana kommentarer ☺️

            Jag fördömer INTE öppna förhållanden. Folk får göra precis som de vill.
            Dock tror jag inte på dem. De funkar i några enstaka fall och det är alltid de fallen man får höra om.
            Men i de flesta fallen är det en i paret som vill detta mest, alternativt har mest framgång med detta koncept.
            Ganska snabbt byggs det upp en ilska, en svartsjuka, en känsla av att vara lurad.
            Har sett det ett antal gånger i bekantskapskretsen.
            Jag har inte gjort det men vill inte prova. Tänker att det urholkar vår relation. Att det skapar ett avstånd.
            Det är något fint ändå att enbart dela detta med EN person. Visst går man miste om nya, spännande erfarenheter men det man vinner är förhoppningsvis en djupare kärlek med sin partner.

              Tror inte att den som vill ha ett öppet förhållande har upplevt riktigt kärlek, sitt livs kärlek. För mig finns det inte att man vill ha sex med någon än den man verkligen älskar. Förstår heller inte de som kan dela med sig sin partner, som de älskar, sexuellt.
              Det är min åsikt och uppfattning ☺️

          Jag är 21:14. Jag skulle ALDRIG vara otrogen, och inte min man heller tror/hoppas jag, vi båda är nöjda med vårt sexliv men det är såklart ändå en liten sorg att inte känna den där riktiga kåtheten längre. Vet inte om det är pga avsaknaden av spänning eller om det är hormonellt eller annat. Hoppas att det kan komma tillbaka! UTAN att byta partner för det tror jag inte är lösningen för min/våran del i alla fall. I slutändan så värderar jag den djupa kärleken vi har högre än puls i fiffin, men vore drömmen att kombinera dom båda.

      Jag och min man har varit tillsammans i 10 år. Vi båda är i 20-års åldern.
      Vi har inte lika mycket sex som de första åren, då låg vi nog i snitt 3 gånger per dag, ibland mer, men vi har fortfarande sex ofta och det är lika bra som innan. Nu när vi båda arbetar har vi inte lika mycket tid och ibland är vi trötta så det är därför det blir mindre sex, vilket är naturligt.

      Om ni båda vill ha mer sex och har haft en öppen diskussion om det kanske ni ska ha sex även när ni känner att ni är trötta exempelvis? Tror de flesta blir kåta bara man börjar ta på varandra och kommer igång ☺️

      Testa att ”boka” en dag/kväll där ni planerar att ha sex. Bara tanken på att det ska ske kan göra att ni ser på varann annorlunda den dagen. Blickar/saker ni säger blir laddade med antydningar och det skapar ett pirr av förväntningar. Kombinera med stämningsfull miljö, god mat och musik och scenen är satt för fantastisk sex. Så gjorde min man och jag många gånger och det slog aldrig fel.

      Lever i en åttaårig relation – vi har bättre sex än någonsin. Är kåt på min kille jämt och han får fortfarande stå*d bara av att typ krama mig. Det har dock gått i vågor, vissa perioder är man tröttare och då kanske vi ligger 1-2 gånger i veckan bara. Men det är väl naturligt att det går upp och ner tänker jag 🙂

        När vi ändå är på ämnet.. Jag har varit ihop med min sambo ca 1,5 år och vi har bott ihop ca 6 månader.
        Jag vill ha sex oftare än min sambo, med ofta menar jag iallafall ett par gånger/vecka. Men så fort jag närmar mig så blir jag avvisad. Oftast säger han att han är trött, men ibland har han ingen ”anledning” utan säger bara nej. Nu har vi sex kanske 1 gång/månad eller ibland går det 6 veckor mellan gångerna. Och det är inte hållbart för mig, men så fort jag tar upp det med honom så tar han illa vid och blir sur/arg och tycker att jag lägger press på honom.. Känns inte som han förstår min sida trots att jag försökt förklara. Vet inte vad jag ville komma med det här. Men jag känner mig bara så hopplös. Jag älskar honom och vill inte göra slut pga det här, men tanken har liksom slagit mig..

      Hej!
      Testa olika sexspel kanske? Monogamy är ett brädspel med lite frågor om relationer och sex, samt utmaningar. Spelade den med ett ex och tyckte den var rolig.

      Om ni inte vill eller har råd att köpa sexspel så kanske ni kan prova något nytt? Ha sex utomhus, ha sex på kvällen om ni oftare har morgonsex etc. Rollspel?

    Någon som varit på semester på kata Beach i Phuket och har lite bra tips på saker att göra/äta osv? ? ska åka dit med två små barn!

      Mitt tips är att inte åka till Thailand. Så mycket barnsexhandel där som sker öppet på gatorna 🙁

      Åk till Nai Harn, jättefin strand och hyfsat lugn. Långgrunt och inga vågor tillskillnad från både Kata och Karon.
      Hur gamla är barnen?
      Kan vara kul att åka in till Patong, bara gå runt och äta lite och kolla marknader. Eller Jungceylon, ett köpcentrum.

      Kanske lite sent nattsvar men ändå…. Kata är ryssarnas mecka.

    Om eran identitet här inne skulle läcka ut och allt ni någonsin kommenterat här i bloggen skulle härledas till er, hur skulle ni reagera? Kan ni då stå för det nu skrivit eller skulle ni drabbas av panik?

      Jag kan stå för allt men mycket av det ”personliga” är lögner. Exempelvis yrke, familjesituation, bostadsort osv ändras lite då och då beroende på vad som diskuteras. I övrigt tycker jag att jag är schysst här inne och brukar säga ifrån mot elakheter mer än vad jag är elak själv.

        Varför ljuger du om yrke och familjesituation? Låter jättekonstigt. Är du en sådan som är ”expert” inom flera olika fält beroende på vad som diskuteras?

          Nej, expert är jag inte. Mer ett tidsfördriv.

      Jag skulle ta livet av mig!? Och då har jag aldrig skrivit något dumt, men för mig är det stor skillnad på att dela med sig av något anonymt till en anonym massa och att bli offentlig och kanske upptäcka att specifika individer som man har koppling till har fått del av det man delat med sig av utan att man varit medveten om det och därmed inte kunnat ”okeja” det. Oj vilken lång mening.

        Att dela saker på anonyma forum är ju att indirekt okeja att vem som helst kan läsa det. Speciellt om mqn skriver så att det kan härledas till en själv om någon man känner läser det. Har själv hittat en vän här på öppet spår utifrån hennes kommentar. Och ja, den var så specifik att jag vet att det var hon.

          Nope, jag skiljer på att dela med mig till en anonym massa där jag är omedveten om individerna och att dela med mig till mina kompisar Anna och Sophie UTAN att vara medveten om det, och sedan såklart även att dela med mig till Anna och Sophie och att den gången VARA medveten om det. Jag är ju såklart med på att alla kan läsa det man skriver här, så det okejar man ju, men att författa något personligt som är tänkt för folk som inte känner en eller kan koppla det till en individ är ju en sak, medan det är en helt annan sak att plötsligt bli öppen med en fråga man inte tänkte vara öppen i bekantskapskretsen med.

          Vad skrev din kompis som gjorde att du kunde identifiera henne?

      Jag skulle svära litet, och sedan säga ”Ja, jag har sagt så och jag står för det. Och vad har du för synpunkt i frågan?”

      // En som blir blockad ungefär varannan vecka.

      Inga problem förutom ett inlägg (om ett personligt problem, familjerelaterat så inget elakt men känsligt/jobbigt för mig). Skriver aldrig ngt elakt om andra och förstår inte folk som gör det heller så på den fronten har jag inget att skämmas över.

      Jag har aldrig sagt eller gjort något intressant, så det är inte så spännande att härleda saker till mig. Iz all cool!

      Jag kan stå för allt jag har skrivit och skulle inte skämmas. Jag skriver inte saker på internet som jag inte kan stå för irl. Extremt barnsligt beteende att tro att man har rätt att vara hur otrevlig eller provocerande som helst bara för att man är ”anonym”..

    Jag och min partner har varit tillsammans i över 8.5 år (inga barn). Vi har sex 3-4 gånger i veckan. För mig så är sex otroligt viktigt i en relation och jag hade gärna haft det betydligt oftare. Men min man har inte lika stor sexlust. Det längsta vi varit utan sex är två veckor och vad jag känt – är att det alltid känns lite onaturligt att ligga efter ett uppehåll. Men bara man kommer över tröskeln. Så tror man måste anstränga sig lite (men absolut inte tvinga) sexiga underkläder? Duscha tillsammans? Sexting?

      Ni ligger 3-4 gånger i veckan. Är ju mycket som det är. Varför försöka få din man att ligga mer om han inte känner för det?

        Det är det här som kallas humble brag.

          Visste inte att 3-4 gånger i veckan var mkt men nu vet jag. ”Humble brag”

            Visst ?

              Ehm? Jag ligger med min man typ 6 gånger i veckan minst! Trodde det var helt normalt. Men så är tydligen 3-4 gånger i veckan humble brag? ? Säger mer om dig än om TS. Men ska tillägga att sexet oftast inte är något annat än mys-sex i skedsposition i typ 4 min, men endå.

            3-4 gånger i veckan behöver inte vara mycket. För vissa är det mycket, men inte för alla. Tycker inte det är ”humble brag”.

        Det försöker jag inte? Jag svarade på en kommentar?

          Visst 😉

            Anonym

            Verkar som att ditt sexliv inte är vad du önskar, och att du är missunnsam gentemot de som ligger mer än dig ??
            Varför kan inte vi som har ett aktivt sexliv säga det utan att skryta? Tycker du att du skryter när du säger att det gick bra på exempelvis ditt arbete? ?

      Kör rollspel, testa nya positioner mm. Du ville ha tips på hur ni ska ligga mer trots att din man inte riktigt verka sugen på det, har jag förstått kommentaren rätt? =) jag & sambon har varit tillsammans i 5 år, känt varandra i 10, och fick en dotter i april. Vi ligger lite mindre än innan, tid finns absolut men inte alltid orken och jag har nog alltid haft mer sug än han. Men skulle inte tvinga honom till mer. Är han inte sugen så är han inte ?‍♀️ jag kör därför mycket solo!

        Men Vad gör man när man har Testat allt det där… känns typ, “the been there done that”

        Nej, Afrodite. Jag svarade på en kommentar. Jag vill inte ha tips hur vi ska ligga mer (eftersom min man inte vill ha flera gånger.) Men kommentarerna hamnar ju kors och tvärs fel

          J-M

          Sexting är absolut något som fungerar ( iaf för mig och andra jag talat om detta med). Det bygger upp en spänning som gör att man knappt kan vänta på att utföra det när man väl ses hemma. Jag har alltid skickat sexiga bilder till min man och det gör honom så sugen.
          Ibland, när jag känner för det, tar jag på mig snygga underkläder (eller inga kläder alls) och går till rummet han befinner sig i. Det funkar också alltid.
          Något som gör oss båda extra sugna är exempelvis att jag går ner på honom så fort han kommer innanför ytterdörren. Eller att han exempelvis bara tar mig där o då i duschen, när jag fixar disken eller liknande ?

      Sex 3-4 ggr i veckan kan knappast ses som sällan. Oavsett hur mycket man hade det innan. Det är ju ett regelbundet sexliv. Varför stressa på den andra till mer?

    Måste boka en tid hos optikern för att skaffa linser. Har idag Synsam, men de är så otrevliga här där jag bor så vill byta optiker. Närmsta tid är på Smarteyes på måndag, annars Specsavers på torsdag. Specsavers går mina föräldrar till så de verkar bra. Hur är Smarteyes? Det kanske inte ens skiljer sig så mycket, men ni som går hos smarteyes, skulle ni rekommendera det?

      Gå inte till specsavers. Inga bra glas där. Och sen låtsas dom som ingenting närjag klagade.

        Det var inte så att du hade otur då? Mina föräldrar är nöjda.

        Samma för mig och även min mamma i två olika specsaversbutiker

      Undvik Smarteyes!!

        Varför?

      Jag har varit hos Smarteyes och kommer aldrig någonsin gå tillbaka. Totalt värdelösa och okunniga!
      Jag har tidigare gått hos både synsam och specsavers och har varit nöjd med båda.

      Nu är det väl olika i olika städer och butiker, men jag skulle råda dig att gå till specsavers istället för Smarteyes.

        Är det så alltså, kanske förklarar varför det finns så mycket lediga tider hos Smarteyes, haha!

        Inget fel på Synsam egentligen, bara att min optiker är så otrevlig, annars är de nog kunniga. Tack för svar! Jag bokar en tid hos Specsavers?

        Ja, det skiljer sig väl i olika städer och butiker. Jag har gått till Smarteyes i Stockholm (Götgatan) flera år nu och de har alltid varit väldigt kunniga och trevliga när jag haft med dem att göra.

    Okej här kommer ett scenario: min pojkväns mamma med familj bor i ett stort hus fullt med saker, det är stökigt, mögel på vissa platser, mörkt för de ofta har persiennerna neddragna i vardagsrummet och allmänt kaos. Mamman är en samlare och det gör sig synligt med alla högar av onödig skit som sträcker sig genom hela huset. Flera rum inklusive källaren är överfyllda. Ekonomin dessutom är och har alltid varit (enligt min pojkvän) riktigt dålig och de uppenbarligen prioriterar helt fel . Hon tillsammans med sin man äger även över 10 fordon.

    Nu till problemet: jag hatar kaos, trivs inte där och vill helst slippa åka dit. Min pojkvän och jag bor ca 1 timme från dem och hälsar på ungefär en gång per månad. Vi har, till skillnad från dem, stabil ekonomi, lagom med saker och ett städat hem. Pojkvännen har aldrig varit icke-ordningsam av sig så han brås inte på mamman. Och hon med familj är jätte trevliga som människor, de vill ofta att vi hälsar på och är väldigt inbjudande. När vi väl är där så är det såklart trevligt men innan varje besök får jag en klump i magen. Är det okej att inte vilja hälsa på sin ”svärmor” för att hon bor i ett kaos bortom räddning? Pojkvännen tycker det är synd att jag känner så, han säger bara att de så gärna vill träffa mig och att familjen är så viktig osv osv.

    Någon som är med om nåt liknande? Hur ändrar man inställning? Tycker synd om de två barnen som bor där nu också, pojkvännens halvsyskon. Allt är så deprimerande. Vill inte vara såhär negativt inställd varje gång inför ett besök, hjälp snälla.

      Hälsa på kan du väl göra? Bor ni så nära behöver du ju inte ens sova över.

        Jo jag biter ihop och följer med ändå. Har själv diabetes och äter alltid på regelbundna tider så där kommer ett till problem. Man vet aldrig vad och om man får något att äta hos dom. Vid flertalet gånger har vi köpt med oss mat på vägen dit som en ”trevlig gest” men egentligen har det varit för att försäkra oss om att äta när vi är där. Därför tar det också emot att åka dit, när det blir mat nästa gång och om det ens blir någon sådan. Enkelt att säga ”det är väl bara att hälsa på” men alla orosmoment kring det hela gör det inte så enkelt. Sen har vi sovit över två gånger också vid jul och det var det värsta. Desto längre tid där desto värre tycker jag.

          Du har problem. Ta med egen mat och säg att du har diabetes, vad är grejen liksom? Stanna i nån timme och åk. Herregud!!! I-landsproblem,

      Är barnen under 18 år? Agera. Har de fyllt 18? Tala högt om för alla du bryr dig om vad du tycker, sedan sätter du aldrig din fot där igen. Så enkelt.

        En är 17 och en är 20. Men den äldsta har minst två diagnoser och kommer inte klara sig på egen hand på länge. Pojkvännen och jag har diskuterat om vi kan hjälpa till på något sätt. Han har lånat ut pengar tidigare, det hjälpte bara för stunden och han fick ej tillbaka dem så det är inget alternativ igen. I slutändan av vår diskussion kommer vi för det mesta fram till att det är ett hopplöst fall och vi har för dålig kunskap om hur vi bäst kan hjälpa. Vet att det yngsta barnet har kontakt med BUP iallafall. Vet du något vi kan göra?

        Ett barn är över 18 och ett är yngre. Hur kan vi hjälpa? Vi har diskuterat det många gånger men vi kommer aldrig fram till något bra, ser det som ett hopplöst fall mer eller mindre. Vi vill såklart hjälpa men vi har inte kunskapen om hur vi kan göra det på bästa sätt. Pojkvännen har lånat ut pengar innan, det funkade bara för stunden och han har aldrig fått tillbaka det. Vet du hur vi kan hjälpa på bästa sätt? Vet att det yngsta har kontakt med BUP iallafall. Och att aldrig mer sätta sin fot där är inte ett alternativ.

      Jag känner samma. Är massa äckliga kryp och möss (?!) i mina svärföräldrars hus. De bor flera timmar bort så vi måste sova över när vi besöker 🙁 min kille ser inte problemet

        Lider med dig…man vill så gärna hjälpa till på något sätt och sluta låtsas att allt är bra hela tiden men det är svårt :/

      Jag har ångest varje gång jag ska till mina svärföräldrar. Men där måste man sova över ett par dagar. Och jag fattar ungefär 50% av vad de säger. Resten pratar de sitt hemspråk. De är trevliga och så men känner mig stel och utanför.

      Du behöver inte ändra inställning. Jag hade personligen slutat att åka dit eller begränsat besöken med några gånger per år kanske och låta pojkvännen åka själv. Sitta och andas in mögel? Nej tack.
      Eventuellt mötas på offentlig plats och göra något trevligt tillsammans. Eller bjud hem dom till er.

      Lägg av, är de trevliga människor får du väl skita i hur det har det hemma. Tänk om de inte ville träffa dig pga du har det rent hemma? Jag är likadan, har det kliniskt ren överallt och min pojkvän typ springer in till sin mamma och börjar städa innan jag går in för att jag inte ska ”tänka tankar” men alltså man får stänga av det och bita ihop i några timmar. Du gör ett problem av ingenting, liksom sluta träffa dom för de har massa saker hemma? Haha orkar inte.

    Hej alla fina människor där ute. Jag behöver hjälp från er. Hjälp för att kunna tänka klart. Jag har varit tillsammans med min pojkvän i 6 år. Dessa 6 år har varit de mest fantastiska i mitt liv. Jag har aldrig varit så lycklig som under de senaste åren. Han har gjort mig hel i en värld där det mesta i trasigt. Ja ni fattar, han är mitt a l l t. Men jag har inte heller gråtit så mycket som under dessa 6 år. För när man släpper in en människa så nära, öppnar man också upp för det som gör ont. För att göra en lång historia kort; jag har alltid velat ha barn. Så länga jag minns har jag drömt om den dagen jag ska bli mamma. I januari förra året blev jag gravid. Oplanerat och oönskat. Från hans sida. Det som följde var de värsta veckorna i mitt liv. Jag pendlade mellan illamående och raseriutbrott på min pojkvän. Efter 8 veckor låg jag på sjukhusbritsen och räknade ner sekunderna innan jag somnade. När jag vaknade fanns inte längre det som vuxit i min mage. Jag gick ut ur sjukhussalen på darriga ben för att aldrig vända mig om igen. Trodde jag. Men jag kan inte sluta se tillbaka. Kan inte sluta älta. Jag tog detta beslut för att jag ville att vi skulle vara två i det här. Ville dela det här med någon som ville samma. Men han ville inte. Det sista han sa medan jag låg i soffan och vred mig av ångest och molande värk var ”om två år skulle allt vara perfekt. Ge mig två år”
    Nu har det gått två år. Men han tvekar fortfarande. Kan inte ge besked. Jag frågar och tjatar. Går på mina bara knän. Men vet ju samtidigt att en människa inte kan lova en sån här sak. Det måste komma innefrån. Så vad ska jag göra när mitt hjärta blöder av uppgivenhet och min längtan efter ett barn bara växer sig starkare? Jag vill inte lämna min pojkvän, men jag står inte ut med ovissheten.

      Finns stor risk att han fortsätter att ”tveka” i ett antal år till för att till slut erkänna att han egentligen inte vill ha barn. Är du beredd att offra möjligheten att bli mamma för hans skull? Om inte så lämna honom och ge dig möjlighet att träffa någon som vill ha barn med dig.

      Se till att bli gravid bara . Han kommer att älska barnet när de väl kommer <3

        Så behöver det absolut inte bli? Vidrigt att göra så mot en annan människa. Vill han inte ha barn ska han inte luras in i det heller. Med det sagt tycker jag att det låter som att Esmeralda och hennes kille borde göra slut. Han har inte lust men förhalar beslutet på hennes bekostnad. Förstår att det är jättejättejobbigt, men det är bättre att få det gjort nu än att dra ut på det.

          Jag tycker hon ska göra det, på så sätt får hon behålla mannen och får ett barn . Han låter omogen och behöver ”kastas” in i föräldrar livet.

            Förlåt men sämsta tipset jag någonsin hört. Varför tvinga?

            En sån pappa är min exempel på. Han ville verkligen inte ha barn och han vill knappt agera förälder idag heller. För honom var det som en kamp om mammas uppmärksamhet. Många av mina issues idag kan härledas till hans föräldraskap.

            Ingen ”behöver kastas in” i föräldraskap. Skulle bli så pissed om nån lurade på mig ett barn (är kvinna så det går ju inte, men ändå).
            Man är inte omogen för att man inte vill ha barn (däremot borde han inte satt en tidsgräns han inte kan hålla och de borde kommunicera bättre).

            ”Hon den där” du är precis det största felet med hela kvinnosläktet. Vadå ”behåller mannen” är du dum eller? Varför vill man behålla en man som inte vill vara där? Och vad för sorts papp blir ett sånt barn? Och hur kan man göra så mot sitt eget barn? Du är DUM i huvudet, jag menar verkligen det. Sorry!

          Håller med för fullt!

        Ingen garanti överhuvudtaget!

        Snälla lyssna inte på den dumma kommentaren ovan. Ett barn förtjänar inte en pappa som inte önskar det!

      Hur gamla är ni? Det tycker jag är avgörande i frågan. Är ni typ 25 Så får du nog ge honom ett par år till ändå. Men är ni 35+ så förstår jag att det är svårare att vänta.
      Jag längtar galet efter barn. Hade varit dödsjobbigt om min partner inte gjorde det. Sen är jag 32.

        Ja och nej. Även om man är 25 är risken att man slösar tid på någon som ändå inte kommer vilja sen.

          Jojo men många 25-åringar som säger att de inte vill ha barn just nu menar precis det. Att de vill ha barn senare. När man va i den åldern och dejtade ville inga killar ha barn. Nu snart tio år senare ville alla ha det när jag dejtade senast. Blev gravid en månad in i min nuvarande relation. Han ville ha det (blev dock missfall).
          Spelar ju liksom in saker som ekonomi, är man klar med utbildning, har vännerna barn, vill han resa och göra saker? För det mesta är ändå fler mer redo 30-35.

            Vilken svår situation..
            6 år är lång tid tillsammans. Jag tror du måste ta ett seriöst samtal med honom och förklara hur viktigt ett barn är för dig. Om han är velig är du nog tvungen att ställa ett ultimatum; antingen skaffar ni barn eller så måste du lämna honom för att din längtan efter barn är olidlig.. tyvärr.
            Förstår hur du känner gällande barn. Jag är sjuk och därför förlorade jag och min man vår bebis. Tyvärr kan vi inte skaffa barn just nu. Det är jättehemskt, men jag skulle aldrig kunna vara tillsammans med honom utan att veta att han vill ha barn så snart vi kan. Även fast att han är mitt livs kärlek. En sak om vi inte kan fysiskt, men en helt annan sak om han inte hade velat.

        Intressant bispår – vad är det ni längtar efter med barn när ni säger så? Riktigt nyfiken, aldrig känt så själv och förstår verkligen inte. Visst, bebisar är söta och skulle vilja ha en att gosa med en stund, men det är ju så kort tid och det är inte mer än så för mig. Och nej, är inte 19.. ??

          Alltså jag tolkade ts som att hon längtar efter barn. Min poäng är att hon kanske är tidig med att längta efter barn om hon är ung medan killen är som de flesta. Han kan fortfarande jättegärna vilja ha barn senare.

          Jag längtade efter att få leda någon genom livet, lära hen ”allt jag kan” som farsan Baloo. Jag ville också ha barnbarn när jag blev äldre. Sedan var det aldrig en jättestark längtan utan mer ett viljebeslut just i stunden, men nu är jag otroligt glad för det. Kan inte föreställa mig hur det varit antingen ha barn.

    Hur ser er ekonomi ut? Hur mycket sparar ni i månaden och hur mycket ”slösar” ni? Jag sparar ca 30 % av min lön varje månad.. är det för lite? Tjänar över medel.

      Jag tjänar runt 30. Sparar det som blir över varje månad. Har noll koll på hur mycket jag lägger på mat, nöje etc men lönen räcker varje månad utan bekymmer.

      ZzzzZZZzzz

      Just nu är jag student och extrajobbar. Sparar ca 75-80% av inkomsten beroende på månad. Tar inga studielån. Du ska absolut öka din sparkvot. Minst 50% borde du spara

        Varför borde man spara minst 50%?

        Det beror väl ändå på livssituation?
        Jobbar man och bor i en hyresrätt behöver man inte spara mer än till pension, semesterresa och något annat lite dyrare man vill spara till.
        Bor man i ett fallfärdigt hus man äger själv utan en buffert måste man spara så mycket det går. Är man ung och vill spara till en kontantinsats behöver man spara typ 4.500 extra i månaden om man vill köpa den där lägenheten inom 3 år.

        Det finns ingenting generellt man borde spara i månaden utan allt beror på vad man har för framtidsplaner.

        I storstadsregionerna är levnadskostnaderna så höga att spara 50% vore helt orimligt (om man inte är höginkomsttagare)

        Varför måste man spara 50%?

        Vi sparar inte 50% av våra inkomster, ändå är vårt sparkonto bra. Vi väljer att i stället för att spara en massa lägga pengarna på god mat, boende och exempelvis resor. Vi älskar att njuta av livet. Livskvalité är värt så mycket mer än att spara 50% av lönen. För oss i alla fall ☺️

          Samma här.

      Sparar 20 % av min nettoinkomst varje månad, lever på sjukpenning. Sen blir det lite spontana överföringar under månaden, så hamnar kanske på 25 % totalt.

      Jag tjänar 20 000 efter skatt (vissa månader 32 000, beroende på bonus) och sparar 10 000 varje månad 🙂

        Wow, vad duktigt! Jag tjänar ungefär lika mycket som dig och 10.000 är typ vad mina boendekostnader ligger på. Kan spara 5 på en bra månad

          Har billiga levnadskostnader, 2 500 kr/månad och bor hos min pojkvän. Hade aldrig klarat av att spara så mycket om vi inte bodde tillsammans, bor i centrala Sthlm. 5 000 är jättebra ju!

    I-landsproblem. Jag har ett stort huvud – 57-57.5, kvinna och 1.68 lång. Känns som jag är ensam om att ha så stort huvud till min längd och för att vara kvinna. Har ett rätt stort komplex för detta och hatar att ta bilder i vissa vinklar (är i övrigt nöjd med mitt utseende.) Är stort huvud mest en grej man tänker på själv tror ni?

      Ja jag tror det är en hangup! Har nog faktiskt aldrig reflekterat över någons huvudstorlek ?

      [Borttagen kommentar]

        Ellie gå och lägg dig elaka människa!

        Vafan är det för kommentar?

        Sara Hayland har stort huvud och hon är skitsnygg! Större huvud brukar få kroppen att se lite mindre ut, bara att balansera ut det med fluffiga kläder.

          Håller med! Jag är XS-S i kroppen men XXXXXS i huvudet (barnhjälmen till mig tack” och jag ser så konstigt tung ut i kroppen och bredaxlad pga mitt lilla huvud. Särskilt om jag tar bak håret i en svans.

        Trevlig du är!

      Har aldrig i mitt liv tänkt på någons huvudstorlek.

    Förutom att nästan helt utesluta rött kött äter jag precis som innan. Äter fortfarande bröd, pasta, godis och fikabröd i samma mängd som tidigare men ändå går jag ner i vikt. Tycker det är intressant att vikten minskar av en pesketarisk kost, någon som vet varför?

      Du gör dig av med fler kalorier än vad du stoppar i dig. Så är det alltid. Du kan t ex gå ned i vikt genom att bara äta godis. I teorin är det inte svårare än så. I praktiken är det en helt annan sak. Men svaret på din fråga är att du gör dig av med mer än vad du stoppar i dig.

    Hej. Nån här som använder Cerazette? Jag använde det under 2 års tid och blödde då aldrig (blödningen upphörde alltså helt). Sedan hade jag ett långt uppehåll på ca 2 år och har nu börjat med det igen. Är inne på min andra karta och har fått som en riktig mensblödning. Blev lite chockad eftersom jag aldrig fick det förr och jag dessutom läst att man inte får det av Cerazette. Är det nån som har liknande erfarenhet eller vet om detta är normalt?

      Äter också Cerazette. Ingen mens på snart 12 år. Vågar knappt sluta. Dock fick min syster mens konstant av samma sort. Min bästa vän hade ingen mens i tre år med Cerazette men helt plötsligt fick hon mens igen månad efter månad trots att hon inte haft ngt avbrott eller slarvat. Cerazette slutade alltså funka på henne typ…

      Cerazette är lynniga tabletter. Finns inga garantier att mensen försvinner. Om tio år kommer det säkert komma ngn studie om att det är rena rävgiftet. Men jag är bara glad att slippa mens (pga skadad äggledare och därmed vidrig menssmärta).

      Jag blödde konstant av Cerazette, oavsett vilken dos jag tog (upp till 5 tabletter per dag pga endometrios). Ge det ett par veckor till, det kan ta ett tag för kroppen att ställa om sig. 🙂

      Jag hade Cerazette ett halvår när jag var typ 16. Blödde varannan vecka innan jag samlade nytt mod och tog mig till ungdomsmottagningen.

    Fortsätta ”lida” som singel eller nöja sig? Har så himla svårt att bli kär verkar det som. Har fått avsluta med alla jag dejtat de senaste åren pga de rätta känslorna inte kommit. Mår så dåligt av att vara själv också. Har flera vänner som jag är nära men det är inte samma sak som att dela livet med någon. Den senaste jag dejtade var både snäll, hade ordnat liv och någon jag tände på. Borde jag ha nöjt mig med det?

      Du ska aldrig nöja dig du är värd så mycket mer. Du lever bara en gång nöj dig inte.

        Samtidigt så tänker jag att jag lever bara en gång, ska jag då bara ta mig igenom det utan att få uppleva bildande av familj och den samhörigheten?

          Det är ju inte direkt snällt mot personen du träffar om du bara nöjer dig eller hur? Tvivlar på att du hade mått bra i en relation om din partner enbart är med dig för att nöja sig.

      Varför gjorde du slut med han som var snäll, hade ordnat liv och som du tände på?

        För att jag inte blev kär.. och det är det jag funderar över nu, om jag ska ta bort det kriteriet om vi ändå har bra sex och en fin vänskapsrelation..

      Att bara nöja sig med nån dock – jag kvävs av tanken på det. Då lever jag hellre singel faktiskt. Dömer inte dig på något sätt utan det är utifrån mina egna erfarenheter, mina nuvarande faktiskt, där jag lever i en relation som säger mig nej nej nej, lev singel istället, nöj dig inte. Det är dock svårt, likväl kvävande….

        Ja, jag vet inte vilket som får en att må sämst..

          Det är ju fruktansvärt mot den andra partern som blir vald men ändå inte älskad på ett sätt som den förtjänar. Nä fy!!

            Jag vet, just därför känns det ju som att man är dömd att leva ensam så länge man inte lyckas bli kär..

      Jag gick i precis samma tankar när jag va singel (Då va jag 31?). Hade en kille som jag övervägde att ”nöja” mig med. Han va jättebra. Men jag va inte kär. Men längtade så efter barn. Det gjorde han med. Men fick ändå på magkänslan och avslutade det hela efter ett par månader. En månad efter träffade jag mitt livs kärlek och vi lever ihop nu sedan ett år.

        Är också 31 nu. Skönt för dig att du hittade rätt 🙂

          (Samma anonym som ovan) Jag vet hur jobbigt det kan va, va singel flera år och dejtade massvis med killar innan det kändes rätt. Två seriösa relationer med sambo totalt. Jag kände jättestress och allt fler kompisar tryckte ut ungar, kompishänget förändrades osv osv. Men helt ärligt! Ett tag till kan du faktiskt leta efter the one (och ändå hinna med barn och sånt om det är det du vill och som stressar). Om det är mer längtan efter närhet och va i relation så tror jag att du ångrar dig förr eller senare om du nöjer dig. Om det är kärleken och inte en livskamrat eller partner i föräldraskap du letar efter.
          Det här låter nog konstigt men tror att ts kanske fattar som har gått i dessa banor.

    Jag och mitt ex gjorde slut för snart 1,5 år sedan, men har haft kontakt fram o tillbaka under denna tid då vi bl.a haft bolag ihop och massa annat som behövt avslutas.
    Mitt ex hade en son från ett tidigare förhållande, en son som till en början var väldigt kall o alltid hade taskig attityd mot allt och alla. Med tiden värmdes sonen upp och började gilla mig väldigt mycket och vi fick ett speciellt band. Han började t.ex öppna upp sig endast för mig och han var ganska skadad från sina föräldrars separation, det hanterades verkligen inte bra. Föräldrarnas separation bidrog till att han blev utåtagerande, misskötte sig i skolan osv. min kärlek till sonen växte med tiden och tre år in i relationen med pappan började även sonen säga att han älskade mig och ville ha mig som sin extramamma osv. Jag försökte länge att lösa allt med pappan, men det fungerade inte av olika anledningar och pappan var inte bra mot mig på många olika sätt, det var ett väldigt destruktivt förhållande med bl.a massa otrohet inblandat, så de mitt egna bästa var jag tvungen att lämna honom, jag klarade inte av att må så dåligt mer. Sonen blev helt förkrossad över vår separation och jag kan inte sluta tänka på det. Känner mig som en så hemsk person som fick honom att öppna upp sig för att sedan svika honom också, jag saknar sonen och är konstant orolig för honom då han mot slutet började umgås med fel typ av killar och började missköta skolan. Jag vet att jag inte har någon laglig rätt för sonen, men vad kan man göra? Mamman till barnet är ingen vidare hon heller. Mitt hjärta brister helt och jag blir ledsen över tanken att sonen skulle hamna i kriminalitet eller andra problem.

      Tycker du kan fråga ditt ex om det är okej att du träffar sonen ibland? Han kan komma hem till dig och ibland kan ni hitta på saker i stan typ bio eller shoppingrunda. Du älskar ju pojken så tycker det bästa är att se om du kan träffa han regelbundet och va ett stöd för han.

      Hur gammal är pojken? Kan ni ha kontakt på t ex Messenger? Om det är okej med mamman och/eller pappan kan ni ha helt öppen kontakt och kanske träffas ibland.

    Hej!
    Någon som har bra förslag på resmål till Thailand (Smekmånad).
    Krav:
    • Max pris kring 60k (för två)
    • lämpligt för vuxna, olämpligt för barn hehe..
    • gärna egen eller sk ”swim up pool”
    • nära till strand
    • inte för svårt att ta sig dit från Sverige (inte hundra små flyg eller annat komplicerat.

    Tack!

      Thailand?

        Nämen oj.. skrev jag Thailand menade ju Kiruna.. my bad!

          Ha, ha!

            Från Kiruna?

      Koh Lanta. Ja, denna lilla ö kallas för svenskön av en anledning, men det är en alldeles utmärkt liten plats, fylld med slapphäng eller små äventyr om man så önskar. Men låt bli elefanterna, besök hellre ”hemmet” för upphittade hundar och katter. Det finns också ett ”fjärilshem” med orkidéer.

      Åk till västindinen istället! Mycket trevligare, mycket bättre klimat, man får mycket bättre service och massor med förmåner när man är på smekmånad. Och man slipper stödja en militärjunta och ett sjukt korrumperat och förstört land.

        2 v all inklusive för 2 pers i Västindien går på ca 60 000 på ett fint hotell ? ex Jamaica, Dominikanska republiken

    Vad är era bästa tips för aty bli frisk från en förkylning?

      Sov

      Jag tar allergitabletter för att sluta snora.

      Nyquil! Det finns ingenting som hjälper så bra som det!
      Förutom det vanliga tråkiga med sömn och mycket vatten.

      Det är sååååå dåligt att det inte går att få tag på här i sverige

    Jag har via en väldigt säker källa fått reda på att min kompis kille varit otrogen! Dessutom med sitt ex. Exet som han var otrogen med är också i ett nytt förhållande sedan länge. De hade sex en gång i höstas och min kompis vet ingenting. Borde jag berätta för min kompis?

      Vänd på det? Hade du velat att din kompis inte sa något till dig om din kille haft sex med en annan? Där har du svaret!

      Ja

      Beror på en massa olika faktorer.
      Hur goda vänner är ni?
      Har dom barn?
      Var det en engångsföreteelse?
      Har de en bra relation nu? Verkar han älska henne? Är han en bra kille för övrigt?
      I mitt tycke behöver inte ett litet snedsteg betyda slutet. Inte heller optimalt att veta ALLT heller.
      Min kusins man har legat med hennes syster (dvs min andra kusin). Det hände en gång.
      Detta skulle jag aldrig avslöja. Det skulle krossa så många relationer och människor.

        Helt irrelevant. Hade velat veta ändå.

          Finns det inga undantag för dig? Är allt svart eller vitt?

            Nope inga undantag. Otrohet är otrohet som partnern har rätt att veta och kunna besluta om ev konsekvenser själv. Inte att andra ska värdera det åt en.

        Det skulle krossa så många människor? Så istället tycker du det är ok att en stackars kvinna lever med ett otroget as och ett rövhål till syster? Fyfan vad jag inte klarar av folk som ska skydda vidriga män.

      Skicka ett anonymt brev om det

        Hej!
        Din kille är otrogen.
        PS! Och så tror jag att ni har mögel hemma.
        Mvh

          Haha , förstår att det kan verka konstigt men prova ni 🙂 det fungerar asbra

            Skulle tro att det var ett opassande skämt och kastat brevet.

          skrattade rakt ut

      Självklart! Ingen förtjänar att hållas om ryggen och bete sig så i hemlighet. Han är förmodligen en feg liten människa som inte vågar berätta detta själv. Tycker du inte att din kompis förtjänar att veta sanningen? Eller vill du att hon skall leva i en lögn?

    Nu har jag tittat på en julfilm och druckit ett glas vin. Där plötsligt insåg jag att jag helt missat att ge dottern fina jultraditioner hemma att minnas. Istället har jag varit sur över att varannat år inte JAG fått fira julen med mina föräldrar och syskon då vi varit med sambons familj. De andra åren hos mina föräldrar. Detta endast för att JAG aldrig känt mig hemma i vårt hus och helst önskat vi skulle flytta flera timmar bort närmare mina släktingar vilket sambon inte vill.

    Haha! Har samma problem men tvärtom, jag har ett litet huvud, min man har ett stort huvud så på bild ser mitt huvud skit litet ut o hans gigantiskt. Han kallar mig pingisbollen och jag kallar han basketbollen. Hur som haver! Acceptera det. Det är inget galet.

    Hur låter du när du har sex? Stönar, skriker, kvider, gnyr, inte alls?

      Försök inte! Vet att du heter Bosse och är 55 år. Finns en massa andra forum för sånt.

      Men som svar på din fråga så låter jag som en hamster.

        Haha, faktiskt inte. Är tjej och 22, bara nyfiken.

      Haha skoj

      Jag låter som ett astma anfall.. avslutar med en stor slem klump!

      Sååå sexig

      Beror på. Med vissa inte alls, med andra små stön hela tiden.

    Vad moraliserar ni om? Finns det något ämne där ni gärna knäpper folk på näsan?

      Är emot våldtäkter och misshandel mot djur

      Jag är alltid lite raljant när folk pratar om att de alltid kommer lite försent, ”den akademiska kvarten” eller ”fint folk kommer alltid lite sent”. Brukar alltid kontra med att ”nej de gör dom inte, man är respektlös mot andra människors tid om man ständigt kommer försent”. Jag fattar helt om man kommer försent om trafiken strula till det eller någon annan legit anledning men är man en person som alltid kommer 15-30 min försent så kan man dra åt helvete.

      Jag moraliserar kring folk som inte sköter sin ekonomi.
      Smiter från räkningar, har betalningsanmärkningar osv.
      Men samtidigt festar och röker.

    Jag har misstänkt ryggskott, har ni tips på övningar jag kan göra? Sovställning? Är det farligt när det gör ont?

      Boka tid till en naprapat.
      Kör vete kudde

      Sätt kuddar under knänen så det blir liggande stolen
      Ät Pronaxen ( muskel avslappnade)

      Ligg på sidan med kudde mellan benen

      Det är inte farligt att det gör ont, men va försiktigt så du inte får en låsning

      Rör på dig så gott du kan. Det kommer gå över, är det bara ryggskott är det inte farligt.

      Jag har diskbråck, ischias och massa skit till och stretching är det enda som funkar. Bättre än alla tabletter kombinerat. Kolla youtube.

    Vad tycker ni om Barnaboken och Anna W?

      hemsk!

      Vidrig. Gör inte skrikmetoden med ditt barn snälla. Har personligen men från att mina föräldrar körde den med mig.

      Jag fattar inte Läckberg och andra kändisar som använder Wahlgrens metoder och hyllar dom.

    Bilden till blogginlägget är ganska osmaklig

      Osmaklig hur? Tycker inte att alla bilder måste vara så tillrättalagda.

      någon form av korv och brysselkål. Hur får du det till osmaklig?

    Hjälp iPhone 11 PRO!

    Jag har precis köpt en iPhone 11 pro och bilderna blir suddiga, har jag kanske fel inställning? Jag öppnar kameran och då står den på bild och 1x, men det tar ca en sekund innan bilden tas från att jag trycker så bilderna blir suddiga. Jag vill att man ska kunna klicka på knappen och ta flera i rad efter varandra men det går ju inte när det tar en sekund per bild!

      Om du har porträtt ost för vanlig bild kan bilderna bli suddiga. Annars måste du nog öva på att fokusera bilden med fingret på skärmen. Håll in fokus ett tag tills du är nöjd (min fokuserar oftast själv) och sen klicka på knappen när fokus är rätt

      Torka av kameralinsen … Har hänt mig mer än en gång att den varit kladdig.

      Om det är det minsta mörkt så anpassar sig kameran till mörkerläge och då tar det längre tid (för att den ska lägga ljuset ”rätt”). Om det är dagsljus upplever jag att min tar direkt dock?

    Jag vet att det här är en familjelivsfråga, men måste få ur mig det ändå. Min kille och jag har i allmänhet helt ok sexliv. Mitt problem är att han endast kommer på ETT ENDA SÄTT, att jag ska smeka honom samtidigt som jag leker med hans bröstvårtor, i vad som känns som en evighet. När båda armarna håller på att gå av vid armbågen och min tunga domnat, först då kommer han. Och det går absolut inte på något annat sätt, varken under vanligt sex eller andra ställningar. Börjar bli jävligt frustrerande för mig. Och när vi talar om det så är han mest oförstående över varför det stör mig. Hur fan ska jag övertal honom att iaf försöka få orgasm på något annat sätt? Snälla hjälp! (För övrigt en underbar kille värd att få trasiga lemmar för ?)

      Usch va störande! Antar att du inte är speciellt tänt under denna procedur heller? Om det stör dej menar jag. Jag skulle sluta med detdär och säga att om det inte går på nått annat sätt får han avsluta på egen hand.

        Funderat på det, men det känns jäkligt taskigt (speciellt när jag får det jag behöver). Försökt motivera det med att det förbättrar vårt ligg i allmänhet osv, men han svarar bara ” det har alltid varit såhär under hela mitt liv”. Kanske blir effektivt när han har går en period utan att faktiskt få komma.

      Wtf

      Haha har träffat en kille som funka på liknande sätt. Funkade dock med avsugning men inte om man haft penetrerande sex. Då va det bara funka och bröstvårtor. Det va segt och tog fett lång tid. Vi träffades till och från under 10 år än det blev inget superseriöst. I längden hade jag nog velat ha sex mer sällan om det hade behövt avslutas på det sättet varje gång.
      Dock blev det bättre och senare åren hände det att han kanske kom några gånger på annat sätt. Hade kanske gått att jobba på.

    Undrar så hur det gick för tjejen som satt i en fjällstuga med en kille som precis gjort slut. Har du lust att dela med dig? ❤️

      Vill också veta. Tänkt på stackarn.

      Vad fina ni är. Jag är hemma, om än fortfarande förkrossad och chockad över hur min julafton blev och vad jag trodde skulle bli en härlig fjällsemester.

        Hur tog du dig hem? Vet hans familj om vad som hände?

    Tips på spa i Stockholm eller någon timme ifrån typ Västerås /Uppsala?
    Tänker mig ett Hotellspa som man kan köpa inträde till för ca 500kr/pers en vardag för 200min…
    Önskemål på bubbelpool och kanske även utomhuspool

      Steam hotel lär vara fint!

      Yasuragi!

        Yasuragi är lite över min prisklass!

        Tack för de andra tipsen ska kika

      Färna herrgård och spa

    Måste bara skriva av mig för det pirrar i hela kroppen! Imorgon kommer killen jag dejtat i ca 3 månader hem efter 2 veckor (vilket ju inte alls var så mycket men kändes som en evighet när man träffats flera gånger per vecka annars). Är så himla taggad på att träffa honom, höra hans skratt och skämt och när han berättar om hur hans semester varit men även för att kramas och hångla och ha sex och NÄRHET av någon som jag tycker mycket om. Åååh livet imorgon ❤️

    Energitjuv kille

    Hur får man tillbaka orken och den mentala stabiliteten efter att ha gillat en kille i 6 månader som man nu i efterhand inser har spelat spel och typ mentalt brutit ner en och man är så jävla trött efter det. Någon som återhämtat sig?

      Den kommer Tillbaka så länge man klipper ALL KONTAKT med människan.

    Om man vill anmäla influencers för bristande reklammärkning dvs samarbete var kan man göra detta?

    Min mamma har fått alzheimers och det känns bara så jäkla tufft och sorgligt, att se hennes personlighet sakta försvinna (är fortfarande i ett tidigt skede). Blir så deppig när jag tänker på framtiden eftersom det ju oundvikligt enbart kommer bli värre. Nån som har erfarenhet som anhörig i en sån här situation?

      Googla Diabetes 3.

    Jag behöver träffa nya vänner! Är en 27 årig tjej som bor i Karlstad. Någon mer som vill utöka sin bekantskapskrets ? Hojta ??

      28 år från Karlstad, vi kan träffas ☺️

        Ja kul, Insta? Fb?
        Lägg till mig //Amanda Fogde 🙂

    Lyssnar någon på En Hov och fattar varför priser ges till dem?

    Jag gillar verkligen läsa din blogg:) Rakt på sak, har nån tänkt på att ”blondibella” Löwengrip har blivit så bra att blogga? Jag nästan skulle tro att en journalist skriver!

    Ni som är gifta. Hur gamla är ni och hur länge har ni varit gifta? Själv är jag 28 och varit gift i 7 år.

    Ni som är gifta…
    Hur gamla är ni och hur länge har ni varit gifta? Själv är jag 28 och varit gift i 7 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.