HanaPee är ”hon”

Ja vette fan alltså, det känns som en sån där sak – ”Either you have it, or you don’t”.
Antingen är du den typen av människa som – när ombedd att ta en bild – tar EN bild för att sedan raskt räcka tillbaka telefonen eller så är du den typen av människa som tar flera bilder, kollar själv om någon blev bra…tar några till och sen låter objektet gå igenom bilderna för att se om det räcker eller om man ska ta några till.

Jag vill inte ens säga att det är influenser-generationen mot alla andra andra utan nu när tekniken finns för att ta obegränsade mängder bilder utan att behöva betala för och vänta på framkallning så behöver ingen längre nöja sig med bilder man inte är nöjd med.
TA FLER BILDER! Det borde vara del av grundskolan.
Skit i att lära barnen att man ska stryka kragen först innan själva skjortan, lär dem ta okej bilder på varandra och vanlig, enkel fotohyfs.
Inte bara EN bild. ALDRIG någonsin bara EN bild!

Bli mer som Jon!
Jon-ifiera dig själv!

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Om man är väldigt kinkig med hur man blir på bild kan är det nog bättre att ta omåttligt många selfies och sen gå igenom dem för att finna den ultimata beroende på hur man vill framställa sig själv just då.
    Att tvinga andra människor leka studiofotografer verkar inte fungera så bra alla gånger.

      Har en kompis som plockar fram digiralkameran hela tiden. Hon lägger inte ens upp bilderna online utan vill spara en massa minnen. Ok, men då får man nöja sig med några bilder.
      Nej, det ska tas 39 bilder ur olika vinklar MEN hon ska sitta med exakt samma pose på alla, bara miljön som får ändras.

      Om man går igenom hennes profilbilder pp fejjan så kan man följa hennes utveckling från tonåring till 30-åring. Exakt samma pose på alla! Vilket är ok, men jag hatar att fota och bli fotad. Så tråkigt! En bild räcker, precis som med gamla kameror med filmrulle, det får bli som det blir.

        digitalkameran?

      Vem fan bär päls 2020? Idioter.

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Hahaha, alltså Hanapee ? om jag hade haft orken att följa folk på sociala medier hade jag lätt börjat följa henne. Verkar så rolig och skön. Läste kommentarerna på hennes inlägg med dinosaurien i blöjan också och fick mig några skratt.

    Det är jag och min man ??

    Hanna gör mitt instagramflöde lite roligare varje dag. Hon är klockren!

      Vet ej vem hon är. Behövde ngn rolig att följa så gick direkt dit nu. Tittade på ca 10 inlägg och 3 var reklam (bra markerat) så det blev nej tack på en gång.

        Ok.

          Tycker inte reklam är roligt så jag kände mig lite ”lurad”.

            Karin, nog vet du att reklam är en bloggares lön?
            Ingen bloggar utan lön, så jag tror inte du hittar någon blogg som inte har reklam. Och vadå lurad? Om hon gör reklam för en mössa så måste du ju inte köpa den??

        Jag gick till affären för att handla mat men så såg jag att allting kostar pengar så det blev nej tack på en gång.

          När jag går till affären vet jag att det kostar pengar. Jobbigt för dig ath du missat det. Hade dock blivit besviken om jag trodde att det fanns en massa saker där som var roliga.

            När jag går till affären förväntar jag mig inte att varorna ska vara ”roliga”. Jobbigt för dig att du missat det.

              Älskar ditt south park-namn ❤️

        Jag satte på tv:n och zappade igenom tio kanaler och såg att det var reklam på tre (tydlig reklam också) så det blev nej tack på en gång.

        Är ni dumma? Förstår ni själva inte skillnaden på reklam från stora mediebolag/affärer vs enskilda personer som varumärkesbygger sig själv som varumärke? Fan vad grovt att likställa dessa i en tid där influencers reklam kritiseras från typ alla….

          Har du inte förstått Anne att många bolag använder influensers idag, istället för att tex köpa en helsida i en tidning som gör reklam för deras varor?

        Men tänk på stories också, visst kanske 3 av 10 inlägg är reklam, men under den tiden läggs det ut långt mycket fler stories som är svinroliga och inte reklam. Älskar Hanna <3

        Ja, 3 av 10 inlägg är reklam med den tionde bilden är postad den 19 november. 3 reklambilder på över en månad är väl ändå inte så hemskt? Hanna lägger upp det mesta på stories, det är ju där allt roligt händer!

        Det är dock undantag med sånt hos henne jämfört med andra

    Jag fick lära mig att kragen skulle strykas sist eftersom den syns mest och då inte skall bli skrynklig igen vid resterande strykning. Ärmarna är först.

      Jag fick lära mig minst till störst. Alltså kragen först ?

        Krage, ärmar, baksida, framsida och snabbt på kragen igen.

          Och det där har ingen någonsin sagt åt mig ? vi lagade mat och bakade på hemkunskapen ?

            Jag fick lära mig städa, tvätta och stryka också. Men det var på medeltiden.
            Kanske det beror på hur skolan är utrustad. Alla har kanske inte tvättstuga i lokalerna?

              Vi hade tvättmaskiner, men ”det är onödigt att ni lär er dem, lär er de ni har hemma istället”. Men inte fick vi någon tvättläxa som jag kan minnas… Min skola var rätt svamlig, önskar jag hade gått på en annan där man faktiskt lärt sig grejer…

              Men vi hade faktiskt ett prov om tvättsymboler! Tror jag ?

                Jag är så gammal att jag gick en termin på ”Hemteknisk linje”, när jag inte riktigt visste vad jag skulle göra efter gymnasiet. Det var fasen skitbra, har haft nytta av de kunskaperna hela mitt vuxenliv. Kunde knappt koka makaroner innan.

                Men du hade kanske någon hemma som kunde lära dig den maskinen? Alla maskiner fungerar ju inte lika det var väl det läraren menade.

      Hur minns folk det där? Jag minns att min lärare stod framme i hemkunskapsrummet och strök och babblade men vad hon sa är helt bortblåst. Det var nog glömt redan rasten efter.

      Förr i världen använde män stärkta löskragar, lösmanschetter och lösa skjortbröst.
      Varför slösa pengar på fina skjortor med massa tyg när det ändå var så liten del av skjortan som stack fram under kavajen?
      Enklare då att bara ha en enkel tröja under och komplettera med utanverket. Kanske något att ta efter idag?

        För att kunna ta av sig kavajen?

          Det var otänkbart för en man att ta av sig kavajen utanför hemmets murar.
          Nu talar vi alltså om den tid då män använde löskragar, lösmanschetter och lösa skjortbröst.
          Times change.

            Var det på den tiden då hem hade murar….istället för dörrar 🙂 🙂 🙂

    Hon sa någonstans eller kanske skrev för många år sen i hennes blogg att hennes riktiga pappa är Stefano i våra bästa år.
    Är det någon som vet om det är sant?

      Hahahhahahahaha. Nej det är nog tyvärr inte sant.

      Våra bästa år Ojoj det var länge sen.
      Går den ens på svensk tv längre?

      Hahahaha, hon skojar ju bara ????

    Hittar inget efter snabb googling. Heter hennes mamma Schultz i efternamn? Är hon en oäkting med en annan kvinna?

    Stefano är död! Älskade honom!

      Vad babblar du om? ?

      Ingen dör på riktigt i days of our lides

        Jo

        Fast Joseph Mascolo är ju död, då bör ju Stefano också ha dött eftersom det inte går att spela in mer med Joseph

          Det är inget hinder i såna såpor! Då byter man bara skådis.

    Kör hon fortfarande samarbeten med H&M? :/

      Tror det är naivt att tro att influensers aldrig kommer ha betalda samarbeten. Det är liksom den värld vi lever i nu. Jag väljer att följa de som har någorlunda vettiga samarbeten och bra och roligt innehåll fö.

        Har jag sagt något annat?! Enligt mig är det snarare ett tydligt tecken på lågvattenmärke att samarbeta med H&M – samtidigt som man som Hanapee är så tydligt identiterspolitisk och antagligen Fi:are.

          Varför lågvattenmärke? Rätt svårt att få samarbeta med dem, mig veterligen. Sen gör Hanna det supersnyggt och intressant.

          Också intresserad över varför det skulle vara ett lågvattenmärke? Känns som du har väldigt höga krav. FI:are som Moderater handlar väl på HM? Det är iaf inte Daniel Wellington direkt och samarbetet tycker jag känns som att det faller väl i linje med vad HP står för. Ingen är perfekt, även om du har en politisk ideologi så betyder inte det att ALLT i ditt liv genomsyras av det.

          Hahahaha skämtar ni?! Ni har inte alls hängt med i nyheterna rörande H&M ställning i klimatutsläppen, hur de utnyttjar sina arbetare och hur de inskränker dess fackliga rättigheter. Att samarbeta med denna skit samtidigt som man är vänster och i flera förespråkat identitetspolitik är ett lågvattenmärke. Svårt att fatta?

            *år

            Folk skulle lyssna bättre om du gick en charmkurs! ?

              Ingen idé att försöka charma nötter.

    Haha sådär är det när jag och min man har kört! När jag tar kort på honom ser jag till att bakgrunden ser bra ut, säger åt honom att kanske sträcka lite på sig, ber honom vända sig beroende på hur solen ligger. Tar cirka 30 sekunder och blir en bra bild.
    När han tar bild på mig står han tio meter bort och zoomar in så bilden blir lite oskarp, använder stark blixt så att jag ser vit ut med allt omkring blir mörkt och i bakgrunden sitter typ en hund och bajsar.

    Håller med om att man inte bara tar bild! Jag tar alltid massor. 🙂

    Jag har ingen snyggvinkel så jag ser ut som ett jävla helvete på alla bilder, spelar liksom ingen roll om man tar 1 eller 70. Föredrar nog faktiskt att folk tar 1 bild då så man slipper vara ful en massa gånger.

    Obs har ingen snyggvinkel irl heller så är inte fotografens eller kamerans fel.

      Snälla Camilla. Byt svara i kommentarerna på höger sida till vä. Det är extremt irriterande att hela tiden komma åt den när man bläddrar och slarva bort sig i det man läser.

        Scrolla i mitten.

          Scrolla på vänster sida

          Min tumme når inte så långt.

        Så då vill du hellre att alla vänsterhänta ska ha problemet? Världen är större än dig och dina högerhänta medmänniskor!

          Vänsterhänta är bara vänsterhänta för uppmärksamhet! Ska 99% ha det jobbigt för att 1% är felhänta?

        Teknikerna har det på sin ”att göra lista”:

          Åh bästa! Tack

            Jag har mailat dem igen nu.

              Nej nej nej!! ALLT i hela jävla världen är anpassat för högerhänta!! Kan vi vänsterhänta få EN grej, snälla?!

        hahahaha omg tack någon som äntligen säger det!!!

      Haha håller så med. Ta en bild bara och så får vi det överstökat.

    Ja på tal om bilder och selfies.

    Jag är med i en gravidgrupp på Facebook. Blir lite nyfiken ibland när kvinnor lägger upp bilder/frågor och tar mig därför en titt på deras bilder.
    Om kvinnan är under 30 är det nästan uteslutande selfies som är så redigerade att man knappt tror att det är en kvinna man tittar på?! STOOOOOORA ögon, SLÄT hy.
    Ser mer ut som en blandning av en Alien och ett rådjur.
    Bild efter bild efter bild efter bild…

    För att inte tala om alla bilder där de använder kattöron-filtret eller det där med blommor/stjärnor runt huvudet.
    Jag ser liksom knappt EN vanlig selfie.

    Dessa kvinnor ska bli mammor men ser för mig ut som ett gäng fjortisar som.

      Behöver dock inte vara filter och redigerat och sånt alltid. Vänder jag kameran i min mobil och den fattar att det är selfie på g så slätar den ut huden och så automatiskt, vet inte om det är en inställning man kan ändra? Sedan kan man göra mycket bara genom att ta bilder i rätt ljus. Håller dock med om alla snapchatfilter och så.

        Är det inget filter bara för att du inte vet hur man stänger av filtret?

          Nej det är ju sant, men jag menar att det inte alltid behöver vara medvetet liksom. Sedan kan man göra mycket med ljus och vinklar osv, var det jag försökte få fram 🙂

          Dessutom vart går egentligen gränsen för ”filter” när man pratar om att redigera en bild? Alltså är det lika illa att typ höja lite ljusstyrka och kontrast, som att släta ut huden och förstora ögon och så?

            Alltså jag menar inte att försvara nån selfie här för jag är mer eller mindre ful jämt, tänker bara vad folk i allmänhet tycker är för redigerat 🙂

          Hur stänger man av?

      Lite fördomsfull men efter att ha kikat i dessa mamma-grupper på fb så undrar jag lite vad det är för folk som hänger där… de ska döpa sina barn till River-Lee, Texaz, Cinderella m.m. de tycker det ska vara trigger warning på berättelser om babyshower för de har inte fått någon sådan och det gör ”ont i hjärtat”, det är retuschering 3000 och poserande och gud vet vad…. känns mest som högstadiet.

        I de mammagrupper jag varit med i (dock specifika typ ”barn födda september 2016” och inte allmänna jättestora grupper) tycker jag snarare att det varit mycket tvärtom. Barnen döps till typ Carl-philip och alla som inte kan köpa svindyra vinterkläder på polarn och pyret tänker inte på sina barns bästa. De vill ha såna tips som tex hur man ska lägga upp sina 250 sparade föräldradagar så man kan maximera semestern i 12 år framåt och gud jävlar nåde den som ger barnen socker. Du förstår.

          En enkel fråga bara, varför är man med/läser man såna grupper? Ärligt?
          Vad ger det?

            I början, speciellt med första barnet, var det skönt att ha några att fråga om saker framförallt. Människor som har nästan exakt lika gamla bebisar som förmodligen går igenom ungefär samma grejer samtidigt 🙂 många kan ju känna sig väldigt ensamma om osäkra så i början.

          Jag brukar kalla såna där snobbar för talibaner. De skäller ut en för att man inte har köttfri måndag och köper ekologiskt för miljöns skull. För att sedan flyga över halva jorden för att vila upp sig eller shoppa.

          Samma personer har ett perfekt hem, inte en sliten möbel eller något kantstött porslin där inte. Nya grejer köps hela tiden. Tränar på gym med ungarna för att sedan betala någon annan för att klippa gräset där hemma.

          För att inte tala om ramaskriet när man bjuder deras ungar på något med fett eller socker i. För det är givetvis bara ens eget fel att man är sjuk eller att jorden kommer att gå under.

      Och jag tycker tvärtom, har inte en enda 45-50 åring på mina sociala medier som kan lägga ut en normal bild på sig själva utan det är filter, kattöron med kattnos eller blomkransar och skit på VARENDA bild. Följer en gammal jobbarkompis som är 50-ish på Instagram och hur mycket jag än scrollar kan jag inte hitta en enda normal bild på henne.
      Förutom när hon lägger upp en massa gamla snyggbilder på sig själv (15-20 år gamla bilder), DÅ är de plötsligt helt vanliga bilder utan filter och förskönande effekter.

      Allt för att dölja åldrandet alltså.
      Önskar kvinnor vågade åldras och hade modet att stå för sitt åldrande.

    Älskar Hanapee <3

    Häromdagen togs en gruppbild (typ sju pers) där jag var med, lite i ytterkant så där. Fotografen var en person som jobbar med att publicera bilder. Det var en rätt stökig tillställning och jag sade ”jaja, lägg ut på nätet om du vill, jag bryr mig inte”. Fem minuter senare fick jag se bilden. Först kände jag inte igen mig själv. Men sedan, fy-för-den-lede! Jag såg helt debil ut. Dessutom konturlös och blekfet.

    Jag utbrast i ett upprört ”vad har du gjort, jag ser ju inte riktigt klok ut?”. Fotografen svarade att ”du fick ju i alla fall vara med på bilden med X”. Jag påpekade då att om jag skulle se ut på det sättet så föredrog jag att inte vara med alls på bild. Sedan återgick jag till festen och tänkte att det där är det ändå ingen som ser…

    När jag nästa dag satte på telefonen så var det rätt mycket hälsningar och ett par nära vänner som jagat mig. När jag ringde upp en av dessa fick jag frågan ”hur kunde du godkänna det där?”. Människan hade taggat mig och tydligen hade ”alla” sett eländet. Naturligtvis levde jag rövare efter att jag upptäckte det, och fick också ett erbjudande att få lära mig hur man spärrar sådant i framtiden.

    Men ändå, med tanke på att fotografen känner mig och mitt i bekantskapskretsen mycket välkända ointresse av sociala medier, är ett sådant agerande verkligen okej?

      Äh, sjukt kul ju! ?
      Dock taskigt att tagga dig i bilden. Du hade ändå hunnit meddela innan att du var missnöjd. Där hade jag varit schysst att inte tagga dig.

      ”jaja, lägg ut på nätet om du vill, jag bryr mig inte”.
      Vad var frågan igen?

        Absolut. Jag gjorde ett misstag. Jag hade inte räknat med en nidbild. Fotografen är inte en av mina bästa vänner om man säger så. Tvärtom faktiskt. En lätt narcissistisk person som gett mig en del ”tjuvnyp” genom åren. Det verkar som han blir irriterad varje gång jag lyckas med något. Men ändå så inbillar jag mig att människan borde tröttna eftersom jag håller en låg profil. Men inte då.

        Nu sade jag okej då, men ändrade mig efter några minuter. Det hade ju varit enkelt att antingen kantskära bilden eller bara låta bli att tagga mig. Vi pratar alltså om en person som i vanliga fall jobbar med bilder.

          Du kan känna dig akterseglad ?

            Med andra ord, det här var heller ingen slump.

        @Hmm
        Jag bryr mig och din åsikt var oviktig för de flesta skulle jag tro.

        //Den riktiga Hmm

      Jag tycker nog att du svarar på frågan själv.
      ”Är ett sådant beteende verkligen okej?”
      ”Jaja, lägg ut på nätet om du vill, jag bryr mig inte”

      Jag har inte heller sociala medier och säger konsekvent nej när någon vill lägga upp en bild på mig. Läggs det upp ändå eller utan att jag får frågan blir jag arg.

        Ja, jag inser att jag är en stofil. De flesta har väl råkat ut för sånt här för evigheter sedan. Men faktum är att fotografen faktiskt visade upp bilden för mig nästan direkt efter publicering, och fick en omedelbar, upprörd och mycket tydlig reaktion. Och hade möjlighet att redigera i efterhand. Utan att göra det.

        Vänder man på ordningsföljden i citaten blir betydelsen av det man säger självklart annorlunda. Det är det som i tidningar kallas för ”lösryckta citat”.

          Han verkar vara en fiende till dig.

            Jo, jag bara glömmer bort det mellan varven.

              Glöm inte att hämnas. ?

                Orka. Men det kanske jag borde göra. Kanske ska använda bilden mot honom. Visa den och påpeka att det är en amatör som man inte ska anlita annat än i absoluta nödfall.

                  Visserligen är X skicklig, men han missar många detaljer. Som konstigheter i bildens periferi och att publicera utan medgivande. Han fuskar när han tror att ingen ser. Jag skulle anlita någon annan.

                  Kan han så kan jag. Tack för tipset.

    min man tar alltid minst fem bilder på mig, eftersom jag har superkraften alltid-blunda-på-bild

    Undrar hur många bilder Bella tar innan någon blir godkänd för publicering. Jag menar att hon är jäkligt olik sig på sina bilder och bilder från t ex Expressen.

    Jag har en hatkärlek till det där.. vill ju såklart att min käraste ska kunna ta såna där vackra vackra foton på mig som känns sådär härligt naturliga och oförberedda, men de få gångerna det händer så undrar jag ????? känner han inte till mina bästa vinklar eller är jag sådär ful?

    Jag är rätt ful så blir aldrig snygg på bild oavsett hur många som tas. Tyckte det var jobbigt förut men nu bryr jag mig inte så mycket. Brukar inte ens titta på foton jag är med i och låter folk göra vad de vill med dem (inom rimliga gränser.) Mycket mindre ångest!

    Det är ju hon som äter sina tånaglar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.