Celeste Barber samlar in över 100 miljoner kronor

Normalt sett ser vi Celester Barber på Instagram där hon driver med andra kända människor och sättet de poserar på sociala medier, men nu har hon satt humorn åt sidan för att samla in pengar till förmån för de drabbade av bränderna i hemlandet Australien. Enligt sina sociala medier har hon och hennes familj evakuerats från sitt hur och bilderna hon publicerat på Instagram är från svärmoderns hus.
Celeste har på sina plattformar 6,3 miljoner Instagramföljare, 1,7 miljoner Facebookföljare och 63 000 Twitterföljare.
I skrivande stund har hon samlat in över 100 miljoner kronor via insamlingen på Faceboo ktill NSW Rural Fire Service & Brigades Donations Fund och vill du stötta den – så som 36 000 personer redan gjort –  så kan du klicka här.

Fantastiskt vad man kan åstadkomma med hjälp av sina medmänniskor på sociala medier. <3

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är så sjukt vad man kan göra när man har stora kanaler. Insamlingen är redan uppe i 160 miljoner kronor. På två dygn! Får en att börja fundera på hur mycket vettigt många av våra influensers här bidrar med. Rabattkoder för att konsumera mera och resetips och event??‍♀️

      Exakt.

        Barber var ny för mina ögon. Det är ju verkligen lätt att förstå varför hon blivit så stor och att hon har en bred folklig förankring. Bra stålar få se vart de slutar.

          Snart 300 miljoner kr (292,844,542 kr ) och snabbt stigande…

      janemarina har samlat in snart 800 000 kr i sin insamling till Barncancerfonden på ett Par veckor. Innan familjen drabbades gjorde hon ju också inlägg om kroppsoljor och annan skit. Hade de inte fått diagnosen hade hon förmodligen inte startat ngn insamling så det är inte helt enkelt att begära att bara för att man är influencer ska man ha insamlingar till höger och vänster. Celeste hade väl inte startat en insamling om det brunnit i ett annat land?

        Nej verkligen inte. Du har helt rätt. Menar mer att det dom säger verkligen når ut till många människor och att vissa enligt min mening bör ta tillvara på det lite mer. Exempelvis genom insamling eller genom att belysa vissa ämnen.

      Bra insats! Önskar att flera som har stora plattformar/kapital bidrog till allehanda katastrofer, inte bara när den vita befolkningen är drabbad.

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Celeste, api och deras barn har inte evakuerats, de bor i queensland som inte är lika drabbat som vic, sa och nsw. Det är apis familj som bor i nsw som evakuerats. Uppmanar alla att donera till de organisationer som jobbar dag och natt för att rädda människor, djur och natur ? Detta är en sådan fruktansvärd situation och sommaren är långt ifrån över än…

    Bra!
    Fokus nu på hur bra detta agerande är samt hur bra det hade varit om fler gjort det!

    (istället för att lyfta hur dåligt det är att andra inte gör det, blir så tjatigt och icke inspirerande)

      Typ lika icke-inspirerande som en rabattkod från Chimi Eyewear ?

    Jag följer henne och tror att hon lyckats med detta då hon inte själv är stenrik, och känns ärlig. Om man följt henne ett tag så förstår man att hon är sig själv, rolig med en stor dos av självdistans. Hon är helt enkelt grym. Jag har inte Facebook så istället har jag donerat till Röda korset Australien, men tänk så mycket mer denna siffra hade varit uppe i om alla som ville bidra till hennes insamling hade Facebook (nu går ju pengarna till samma ändamål, men ändå!).

      Tack Elemra för att du donerat. Jag jobbar för Röda Korset i Australien och det är verkligen fantastiskt hur människor världen runt sluter upp och hjälper till. Det Celeste har gjort är så jäkla bra! Hon visar hur man kan använda sin plattform till något bra.

        Självklart ställer man upp om man kan! Visst är hon så bra! Hon gör verkligen skillnad genom att berätta och visa hur det är.

        Lycka till med erat arbete ❤️

    Någon som vet hur ud ställer sig till att folk har resor bokade dit i februari? Min kompis sja dit och tror inte hon stannar hemma om inte någon högre instans uppmanar till det…

        Vet du vad som krävs utöver nödläge/extremläge för att Ud ska avråda från resor dit? Eller avråda från resor till den östra delen av landet exempelvis? Hörde på radion i morse att luften var så dålig pga brandrök igår i sydney att den klassades aom världens sämsta enligt måtten.

        Måste kännas olustigt att resa till ett land som halvt brunnit upp med. Vad finns kvar att se? Och kan man avnjuta det resterande med vetskapen om att det brinner i knutarna, bokstavligt talat!?

          Jag tror det är en risk man får ta när man bokar semester till andra länder. Att läget kan ändras – men ändå inte bli så dåligt att avrådan görs. Det är ju en rätt extrem åtgärd som används sällan.

          Jag hade nog bokat av om jag skulle dit en kortare period. Om en längre period hade jag nog bokat flyg till annan del av Australien, eller närliggande land. Eller kanske stannat på mellanlandningen beroende på vart den sker…

          Det smartaste är väl att höra av sig till de som faktiskt bor där (myndigheter eller turistinformation och privatpersoner och fråga). UD är såklart inga experter på turism i just Queensland och deras rekommendationer gäller ju enbart din säkerhet som förmodligen är helt okej.

          Man kan jämföra med andra länders reserekommendationer till sverige. Tror både UK och USA varnar för kriminalitet och gängvåld i förorter medan jag är osäker på om det verkligen finns någon direkt avrådan. Men var uppmärksam och iaktta försiktighet är väl en standard rekommendation vid problem.

      Åk men kom fan inte o be om hjälp för att komma hem sen ?

      Jag är i Melbourne och vi har haft brandrök över stan som försämrat luftkvaliteten men jag har inte varit orolig för min egen säkerhet eller så. Lipar när jag ser nyheterna dock, fy fan.

      Skulle nog inte avråda från att åka, men det beror ju också på vart din vän ska åka så klart.

    Hade människor låtit bli att bidra till koldioxidutsläpp – och tydliga tecken på växthuseffekt fanns redan på 1970-talet – så hade man inte behövt samla in några pengar på det här sättet. Dessutom är det meningslöst att göra det. Det är nämligen för sent för punktinsatser (eller skulle man säga brandkårsuttyckningar?), de hjälper bara för stunden och kostar mer än de smakar. Däremot är det viktigt att länder blir bättre på att evakuera tidigare vid händelser som den här och på att allmänt stänga av områden för boende och bebyggelse.

    Välkommen till framtiden. För det är så här det kommer att vara på många håll i världen.

      Meningslöst att samla in pengar? Människor kommer förr eller senare att behöva återgå till sina liv och försöka bygga upp en dräglig tillvaro igen efter att ha förlorat sina hem, tillhörigheter och till och med anhöriga. Infrastrukturen måste återuppbyggas och fler resurser måste finnas tillgängliga i framtiden. Då är pengar inte särskilt meningslösa.

        Insamlingen är väl till en stiftelse som hör samman med själva fire service, så dessa donationer går väl inte till att bygga upp vägar och infrastruktur, ersätta de som fått sina hem förstörda etc? Såg att de hade några insamlingar för personer, det var dock till familjerna för brandmän som gått bort. Menar inte att det skulle vara ”fel”att donera men bara man förstår vad det går till och inte går till.

        Ja, fullständigt meningslöst så länge inte de drabbade lär sig läxan och blir koldioxidneutrala. Och några sådana krav har jag inte sett förknippade med insamlingen.

        Jag förstår att du och andra kan tycka att jag är cynisk i överkant. Tyvärr har jag också rätt. Vi måste helt enkelt vänja oss vid den här typen av katastrofer men också lära oss av dem. Vi kommer inte att kunna förhindra dem, det är för sent för det. Men vi kan bli mindre dåliga på att hantera dem och framför allt måste sluta bidra till en ännu värre framtid än den som redan väntar. Den insikten ser inte jag, hos de drabbade eller hos kvinnan som startat insamlingen.

        Visst är det fruktansvärt att människor dör nu. Men det är ändå så oerhört få det handlar om. Jämfört med människor i andra och betydligt mer drabbade länder. Jämfört med vad som kommer att vara vardag mycket snart. ”Bygga upp infrastruktur”, skrev du. Det är inte alls vad det kommer att handla om, inom bara mycket kort tid. Det kommer att handla om att alls överleva som art.

        Man verkar inte förstå vad som händer.

          Fast du måste skilja på långsiktiga och kortsiktiga mål.
          Jo, vi i hela världen måste göra någonting nu för att lära oss hantera klimatförändringar i framtiden. No doubt kommer det bli mer tryck på AUS politiker efter den här sommaren med bränder, de har redan fått en hel del kritik. Men det betyder inte att man inte borde göra någonting nu också för att hjälpa brandmännen/de som förlorat allt de äger.

          Du säger att insikten inte finns, men tror du inte folk blir mer medvetna tack vare det Celeste skriver om?
          Vi är mitt uppe i det nu och kortsiktigt behövs vatten, mat, masker etc.
          Långsiktigt trot jag folk blivit mer medvetna om att någonting måste göras och kommer att göras också men det förändras inte över en natt.

          Visst kan man vara efterklok och säga vi skulle gjort någonting på 70-talet men det går inte vrida tillbaka tiden.

          Men det är inte ett lokalt problem… inte som att det löser sig bara för att Australien kompenserar lite mer..

          ”Visst är det fruktansvärt att människor dör nu. Men det är ändå så oerhört få det handlar om.”

          Så du menar att de människorna inte är lika värda som oss andra nu levande?

          Hur blir man koldioxidneutral? Är du det?

      det är sant, låt det brinna.

        Aouch, sur för något much?

        Det var väl en oerhört onödig kommentar? Tänk om det hade varit du och din familj som drabats av en liknande katastrof?

          Jag va ironisk.

          Urbota dumt att påstå att det är för sent med punktinsatser som släckningsarbete. Så vad tycker personen? Att det bara ska brinna vidare? Idioti.

        Bra poäng. Ju gler människor son dör desto mindre bekymmer i framtiden.
        Mvh Också Bitter

          Då kan ju du föregå med gott exempel och dö först. ??

            Kan vi ta bort den här hemska kommentaren som uppmanar till självmord??

              ❄️

    Nu är det dags för SDare att leva som de lär och skänka pengar till folk i nöd. Jag menar, det är ju så viktigt att _hjälpa till på plats_ – så jag ser fram emot att de kommer skänka extra mycket pengar.

      Suck

      Ja! Undrar om de ( SD) skulle härja och hata om det kommer australiska brandflyktingar till Sverige.
      ?

        De skulle antagligen tycka precis som det gäller alla flyktingar – att de bör integreras genom att ta till sig den svenska kulturen och försörja sig själva. Istället för att leva på bidrag och skattepengar, skapa egna utanförsamhällen samt hata den svenska befolkningen och kulturen.

          Fast även de invandrare som tar till sig den svenska kulturen blir hatade på – pga sitt ursprung. Se bara på Gina Dirawis dokumentär på SVT.

          Mitt syfte är inte att hoppa på dig och ditt argument personligen, men överlag så är det lätt för människor att bortförklara med att ”folk ska vara si eller så” men verkar ändå bara fela hur de än gör.

            Gina hatar den svenska kulturen, det är därför hon umgås med Pascalidou som också hatar allt svenskt. Dessutom är hon antisemit. Det är inte synd om Gina.

              Tycker snarare att det är du som hatar den svenska kulturen genom att läsa din kommentar. Lätt att förstå dina kassa värderingar. Usch för dig, det är du som inte passar in!

          Med handen på hjärtat lilla vän, hur gammal är du och har du någon utbildning – isf vad? Det är fullkomligt livsfarligt att sprida generaliserande idiotiska påståenden om ”alla”. Därför tänker jag förmildrande att du antingen är ung o dum eller obildad o dum.

            Men sluta med härskartekniker.

      Snälla de skulle inte ens släcka sin brinnande mormor om hon visat sympatier för en eu-migrant veckan innan. Varför skulle dom bry sig om australien. De sitter ju och håller tummarna att det är flest mörkhyade människor som stryker med ändå och gällande de vitahyade så är det survival of the fittest så det är bara en hälsosam utrensning för att sålla ut de starkaste av rasen enligt dom.
      Lev väl och frodas!

      Haha, vilka är det som är intoleranta och hatar oliktänkande egentligen? Jag röstar SD för jag tycker de politiker vi har, har misskött landet tillräckligt länge. Det gör nog oerhört många som läser den här bloggen.
      Jag är varken vit man eller korkad; jag har en Master i politik, är mörkhyad och kvinna. Betyder mina politiska åsikter att jag inte bryr mig om bränderna i Australien? Eller att jag hatar invandrare, sådana som mina föräldrar? Nej, självklart gör det inte det. Sluta förenkla en oerhört komplex värld; de flesta människor är inte varken onda (jävla rasist SD:are!) eller goda (vegan, röstar MP, bor på Söder, konstant kränkt).

        SD:s grej är inte att hata oliktänkande utan att hata människor för vilka de är. Väljer man att hata människor för saker de inte kan förändra (ursprung, sexuell läggning) är det absurt att klaga över att man inte ska få kritik för ens aktiva val som SD:are.

          Du vet inte vad hat är.

          Va????

        Du röstar på SD för att du är rasist.

          När du blir vuxen sen och inser att du rasiststämplat alla som röstat på Sveriges största parti kommer du skämmas över din egen dumhet och naivitet. Du borde skämmas nu för att ha kallat mig rasist, men det är du för ointelligent för.

            När jag blir vuxen?
            Jag skäms inte det minsta. Röstar man på SD städjer man rasism. Finns inga ursäkter.
            Naiv? Jag är inte naiv? Varför skulle jag anses vara naiv för att jag ser att SD kommer rasera Sverige. SD är ett parti för de rika. De har i alla omröstningar röstat för förändringar som ger de rikaste mer i plånboken. Pensionärer och andra låginkomsttagare kommer få det så mycket sämre om SD får bestämma. Du är naiv som går på deras propaganda. Propaganda av ett parti som grundades på nazistiska grundvalar. Grundat av en nazist. Men för all del. Det är jag som är naiv.

            Quislingar borde vara rätta namnet på de som anser sig vara sdare då partiet är nazistiskt. Sverige kommer att utveckla och revidera möjligheter inom sin tid. Det är fruktlöst att förvänta sig resultat när landet har varit i fred i över 200 år neutralt utanför 1900 talets krigstider. Tagit avstamp mot förändringar och välstånd till litet sött törnroseaktigt sov i ro. Tyvärr.

            Förändringar efter århundraden av stiltje vaccinerar mot inhemska faror. Nazister är väl medvetna vartåt de ska peka för svensken bräker försiktigt med.

              Mhmm. Vet inte om Norge håller med om ditt narrativ av Sverige som neutralt iof.

                ”Anonym / 18:06
                Mhmm. Vet inte om Norge håller med om ditt narrativ av Sverige som neutralt iof.”

                Svar: Överkurs

      Jag röstar absolut inte på SD men tycker att ditt resonemang är ganska märkligt. Betyder inte det att du, som förmodligen inte röstat på SD, borde ha öppnat upp ditt hem för flyktingfamiljer och engagerat dig mycket i flyktingmottagandet? Har svårt att tro att alla som inte röstar på SD har engagerat sig Aktivt i de frågorna, tycker de flesta snarare skriver så mycket om hur goda de är på sociala medier men inte rör ett finger för att hjälpa till i verkligheten.

    Hur många år har vi kvar av den den kvalitetsvardag vi är vana vid i Sverige? 20 år, kanske? 30? Sedan börjar klimatflyktingströmmen nå också oss på ett markant sätt. Tältläger utanför städerna. Vattenbrist. Och maten. Klart alla ska äta kött, ”för människan är ju skapt för att äta döda djur”.

    Världsnaturfonden: ”Globalt utgör köttproduktionen ett av de främsta hoten mot biologisk mångfald genom bl.a. att foderodling och betesmark expanderar och konkurrerar ut den naturliga vegetationen. Övergödning av våra hav och vattendrag, som till stor del beror på att näringsämnen läcker ut från åkermarken, är ett annat allvarligt problem.”

    Och vi importerar mat till våra djur som ska slaktas och bli till en flottig flintastek eller en sladdrig hamburgare. Artrika miljöer bränns ner för att kunna odla till exempel soja, som sedan transporteras för att ätas av slaktdjuren.

    https://www.wwf.se/mat-och-jordbruk/kottguiden/kott-och-miljo/

    Men fortsätt du äta kött, för du och jag kommer ändå vara döda lagom till dess att problemen blir riktigt allvarliga. Däremot kommer dina och mina barnbarn med stor sannolikhet fråga vad i helvete vi tänkte när vi valde snabba köttbullar, hamburgare, biff och korv på tallriken, istället för att tänka en eller två generationer framåt.

    Framgångsfaktorn för denna insamling är givetvis att offren är vita och då enligt forskning, så människor avsevärt generösa!! Om de drabbade vore bruna eller svarta hade hon inte lyckats uppnå till 10.000 usd så snabbt som hon har samlat in 100 miljoner usd

      Det är inget konstigt eller dåligt med att vita samlar in till andra vita eller i allmänhet bryr sig mer om folk som är mer lika dem själva. Det är en del av den mänskliga naturen. Självklart bryr jag mig mer om några som delar min kultur.

        Håller helt med. Helt sjukt att tex UAE inte har tagit några flyktingar alls annat än arbetskraftsinvandring (vilket de hade även innan kriget i Syrien). De har råd, är nära, och delar både kultur och språk med Syrien. Att flytta dit hade varit så mycket enklare för många än att behöva lära sig svenska… Självklart att en del ändå skulle ha kommit hit, kanske lika många som nu, men de som bor på gatan i de fattiga länderna Jordanien och Libanon hade ju tex kunnat bo i Saudi och UAE istället…

          Viss skillnad att bo i Libanon jämfört med Saudiarabien.
          Inte minst för kvinnor.

            Sluta sprid osanningar och fördomar! Tom Saudi har tagit emot fler Syrier än Sverige! Helt oavsett om man kallar dem migrant workers eller ej.

          Fast det där är ju också extremt (extremt!) generaliserande, till den grad att det faktiskt är helt missvisande. Många arbetskraftsinvandrare i UAE och KSA har samma nationalitet som de som ofta får asyl i t ex Sverige. Är det nodvändigtvis sämre att de fått jobb och inte lever på bidrag?

          Blir rent ut sagt lite arg när folk inte förstår att den stora majoriteten från syrien finns kvar i närområdet och verkligen inte tagit sig till sverige.

            Precis! Hur vore det att ta reda på lite fakta innan man spyr ur sig massa skit.

          Hur tänkte du nu. Räknas det inte att få jobba i UAE om man är Syrier utan du är arg för att de inte satt personerna i nåt tältläger?

      Det var det löjligaste jag hört! Det samlas ju in pengar till folk i alla möjliga länder precis hela tiden! Bara jag går in på min Facebook är där reklam för hungersnöd i Yemen, flickor som gifts bort i Asien och flyktingläger i Syrien.
      Vita skänker pengar till andra människor hela tiden! Men hur många afrikaner, sydamerikaner eller asiater skänker någonsin pengar till något som gynnar utsatta vita (i typ östeuropa)?

        Poängen var väl ändå hur mycket som samlas in till de olika ändamålen. Inte om det samlas in öht.

        Eeh. För det första. Vilka är de utsatta vita i östeuropa du vill skänka pengar till? För det andra, jag vågar slå vad om att Asien bidragit med mer till Celestes insamling än vad Europa gjort (just för att de har mycket starkare band till Australien).

        Ida Din kommentar är det löjligaste jag hört. Hur ofta ser du europeiska länder som t.ex i Östeuropa drabbas av saker som kräver insamlingar. Dessutom vet du ingenting om hur mycket eller hur ofta folk från dessa områden du nämnde donerar pengar. är det bättre att bara vara tyst.

          *Ibland är det bättre att bara vara tyst

        Hjälp! Hörru, gå och googla lite på statistik och hjälp och olika typer av hjälp. Kolla också upp något som heter remittances. Ditt inlägg är (förlåt!) så urbota dumt att det inte ens går att besvara.

    Var är alla Notre Dam-miljardärer kan man ju undra?

      Ja var är kyrkan kan man undra? Den svinrika extremt klåfingriga kyrkan med ? som växer på hög

      De rycktes med i stunden och utlovade framtida pengar från sina företag.
      Kostar inget att lova. Dessutom får företagen särskilda skattelättnader i Frankrike när det gäller ett ”monument historique” och, som i fallet med Notre Dame de Paris, ett världsarv på Unescos lista.
      Tror varken Bernard Arnault eller François-Henri Pinault bryr sig så mycket om Australien. Annat än när det gäller affärer förstås.

    OT men Carl Démans lägenhet ligger ute på Hemnet (Arsenalgatan) 🙂

      Alltså…

      Det var ju riktigt viktigt i detta inlägg va fan.

    Jag har skänkt pengar till WIRES för alla djuren. Gör ni det med: https://www.wires.org.au/donate/emergency-fund ❤❤❤

      Bra! Här är en länk till gofundme för ett koala-sjukhus i NSW om man vill donera. https://www.gofundme.com/f/help-thirsty-koalas-devastated-by-recent-fires

        Tänk på daggmaskar i den australiensiska moderjorden som lätt blir dehydrerade pga av hettan. Men även om masken håller masken så kan de bli dehydrerade ändå. Detta är något många vill förneka och få vill förstå.

          Dyngbaggar kan också nå ett dehydreringstillstånd och få kraftiga symptom på centrala nervsystemet när det brinner i markerna nära dem eller när deras bajsbollar brinner upp och de således svälter till döds ifall oturen är framme och de inte finner ny sammanrullad-klubba innan rigor mortis tar vid.

        ❤❤❤

    Jag vet att det är lite osunt att vara så nyfiken men vet något här varför dom flyttade igen? Flyttade dom inte till Sydney ganska nyligen?

    Ho äh duktäh Barber!

      Jotack otack är världens lön

      Just den däringa lockelsen i Den himmelska barberingen, äh skruvad.

    Ignorerar alla dumma kommentarer. Jag funderade iallafall också om en slant, delade på ig och Facebook så förhoppningsvis visar mina vänner oxkså framfötterna.

    Jag har följt House of Philia länge, men tröttnat på mängden reklam. Kollade igenom hrnnes inlägg på insta nyligen och av tio st så var 7- 8 samarbeten. Känner att jag hade haft en helt annan respekt för henne om hon gjorde lite vettiga insamlingar mellan varven…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.