Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

Tyvärr kan jag inte skriva att ”inga lejon skadades under tagningen av den här bilden 1985” för det här var ett fucking äkta lejonskinn.
Det är typ det sjukaste jag varit med om i mitt liv, men som tur väl är så tillhörde detta inte mina föräldrar (som jag trodde ett tag) utan deras vänner, men som vi hade hemma ett tag.

Som barn tyckte jag inte att det här var konstigt, och jag undrar varför?
Hade jag sett Grevinnan och betjänten? 
För det här är ju inte bara konstigt, utan helt jävla sinnessjukt fucked up – till och med av sjömän anno 1985? Eller hur?
Borde den haft en triggarvarning?

Förlåt i så fall…

861 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Skulle ni kalla er feminister?
    Varför / varför inte?

      Inte. Bara dumt att sätta label på sig själv. Man kan tycka saker utan att klumpa ihop sig själv med vad andra tycker inom samma kategori. Det förlorar man bara på.

        ”Hur kan vi hjälpa misshandlade kvinnor, om vi hymlar med den magnifika kraften i ett försoningsknull?”
        Affärsvärldens text sammanfattar det hela lite grand…. Helheten i det hålistiska intrycket. Eller vafalls? Affärsvärlden är väl ändå att ta på fullt allvar, eller att bli tagen på fullt allvar utav…

      Nej, för jag inte är en feminist.

        Inte jag heller 🙂

        Samma här ?

          Oväntat. ?

            Det tycker jag inte ?

      Om någon frågar säger jag ja, men skriver inte det i beskrivningen på insta direkt eller har på mig någon tröja där de står det.

      Nej, jag skulle inte kalla mig feminist. Är över 40 år och har inte känt att jag blivit annorlunda behandlad jämfört med andra på mina arbetsplatser eller i samhället i övrigt. Jag är kvinna och människa, arbetar och är benämner mig hellre som en god medborgare.
      Läser och hör yngre prata och skriva på ett sätt som mest går ut på att ifrågasätta och attackera precis allt som män gör och säger.
      Finns så många mer kända feminister enligt dom själva, som mest gör att jag tar avstånd från hela den biten.

        Vem tror du har hjälpt till att du ska få det så jämlikt på ditt jobb etc?

          Och vem/ vilka har från börjar gjort så att kvinnor överhuvudtaget ska få arbeta? Jo dåtidens feminister som fightades för kvinnors rättigheter!

            Dåtidens feminister ja. Vad har dagens feminister gjort? Gapar och skriker om saker helt utan värde.

              Alla feminister är inte Cissi Wallin. Som tur är.

        Fast allt handlar ju inte om hur du har haft det på jobbet osv. Öppna ögonen och se strukturer i samhället och vad det beror på. Våld mot kvinnor till exempel. Att kvinnor blir sexualliserade. Att kvinnor blir våldtagna och inte vågar gå ut på kvällarna. Det finns SÅ mycket som är skit när man får upp ögonen och inte endast kollar på sina egna erfarenheter.

          Kan ju bara utgå från mig själv vilket jag gjort i min kommentar. Jag är inte våldsutsatt, rädd ensam på stan, dåligt betald eller behandlad osv. Jag tror på att man skapar det liv man vill ha, jag har haft en tydlig bild sedan jag var 16 hur jag ville mitt liv skulle vara och det har jag inte ändrat på.

            Fast kan du på något vis inte koppla det som händer ute i samhället till olikheter mellan män och kvinnor? Om du inte kollar på ditt liv liksom utan det som händer i samhället, även om det inte berör dig så händer det ju.

            My.

            Ställ dig upp och föreställ dig berätta för en kvinna född anno 1750 att hon fritt kan skapa det liv hon vill ha…. Vilket hån.

            Snälla tänk igenom det du skrivit en extra gång. Som att ta bagatellisera Alexander Flemings upptäckt av penicillinet bara för att du aldrig dött av lunginflammation.

              Nu är vi på 2020, vi behöver inte glömma men vi heller inte låtsas som att kvinnor idag är mähän som inte själva kan prata för sig och ta för sig och skapa de liv de önskar.

                Jag skulle aldrig antyda att kvinnor är mähän, varken att de var det år 1750 eller idag.

                Jag vill återupprepa en poäng jag läste längre ner i tråden, som jag tycker är tänkvärd. Då jag inte hittar den just nu kommer jag inte kunna återge vad som skrivits helt korrekt, men andemeningen var att ni kvinnor som vägrar kalla er feminister på grund av att ni aldrig upplevt orättvisa inte verkar har några som helst problem med att skörda frukterna av feminism, men att ära den genom att ställa sig bakom den vill man inte. Jag tycker det är att pissa på den innan digs kamp, du tar det för givet.

                Och visst, om man blundar för allt som sker utanför våra västerländska samhällens gränser så visst framstår vårt trygga Sverige som hyfsat jämlikt, i alla fall på arbetsmarknaden. Vilken härlig liten bubbla. Jag skulle kunna utveckla detta hur långt som helst men jag tror inte att du skulle förstå ändå.

        ”jaaaaaag har då aldrig blivit orättvist behandlad så därför finns det uppenbarligen inte strukturella orättvisor i samhället”
        okkkkk

          Jag har aldrig haft cancer så jag tror att de som säger de har det bara hittar på. Tycker inte det är ett samhällsproblem som det ska läggas tid och pengar på.

        99% av alla våldtäktsmän är män. 88% av alla våldtäktsoffer är kvinnor.

        Cirka tio gånger fler kvinnor än män har utsatts för sexuellt våld av en partner.

        Män är 87 000 gånger så benägna att våldta som att bli anklagade för att ha våldtagit.

        Män som söker om ensam vårdnad har större chans att få den än kvinnor. Kvinnor som vittnat om att ha blivit utsatta för våld av sina barns pappa har i majoriteten av fallen lägre chans att få vårdnaden än pappan som utsatte henne för våld.

        Av 1000 våldtäktsmän kommer endast 10 att bli dömda till fängelse.

        1 av 9 flickor vs 1 av 53 pojkar under 18 år kommer att utsättas för sexuellt våld av en vuxen.

        Män står för 95% av sexuellt våld mot barn i nära relationer.

        I fallen där offret utsatts för grov våldtäkt (med svårt fysiskt våld) var 99% av alla offer kvinnor.

        2017 blev 137 kvinnor mördade DAGLIGEN av sina pojkvänner/män. Det är mer än hälften av de 87 000 kvinnor som blev mördade under 2017.

        Men visst, ni är inte feminister. Manlig bekräftelse kommer först.

          Så 87.000 kvinnor blev mördade i Sverige år 2017?

            Finns det bara kvinnor i Sverige eller? Feminism handlar om alla kvinnor.

              Men att bara 87’ kvinnor skulle blivit mördande, i hela världen om du nu inte menar endast Sverige, det stämmer ju inte heller.

                Men hon har ju bara hämtat siffrorna ur luften/kopierat dem från nån annan som hämtat dem ur luften spå vad väntade du dig?

                  Förstår att det är jobbigt att inte alla avgudar marken män går på men statistiken kommer faktiskt från Eurostat ??

          Smart då att välkomna 9 TUSEN män i viril ålder att öva sig på att umgås med svenska kvinnor ?

            Ifrån de mest patriarkala samhällena i världen dessutom.

          Det var bara en av dina punkter som handlade om ojämlikhet, allt det andra är helt fruktansvärt men det är brott, det är inte så att män har rättigheter att slå våldta och mörda kvinnor. Och det där med att få ensam vårdnad om sina barn ska ju vara jämställt på det sättet att finns det underlag för att den ena föräldern ska få ensamvårdnad så ska den få det oavsett om det är man eller kvinna, menar du att man lixom ska ”nej nu har vi gett 2 pappor i rad ensamvårdnad så nästa gång någon söker om ensamvårdnad så ger vi det till mamman”? Men ja många män är monster och det kommer vi nog aldrig ifrån.

            Jag är radikalfeminist, inte liberalfeminist. Jag är för och kämpar för kvinnors frihet från förtryck och där ingår mäns våld mot kvinnor. Det går faktiskt inte att upprepa jämställdhet hela tiden utan att ha ett faktiskt mål.

              Lite som en nazist, om jag förstått rätt??

                Lokal man tycker att en kvinna som kämpar för andra kvinnors rätt till ett liv fritt från våld är likställt med att gasa ihjäl människor och begå brott mot mänskligheten

                  Tror den personen sov på historielektionerna

                Hur menar du?

        Håller med. Klart jag är feminist eftersom det betyder att jag tycker att män och kvinnor är lika värda och ska ha samma rättigheter, men jag kallar mig ej feminist av anledningen du nämner. Jag har aldrig känt (i Sverige) att jag har haft några särskilda hinder för att jag är tjej, eller att jag blivit annorlunda behandlad. Jag tror det handlar mycket om eget mindset hur man upplever vårt samhälle.

      Ja, för jag anser att kvinnor och män ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter. Det är inte svårare än så.

      Med det sagt så står jag inte bakom alla feministiska inriktningar/sub-ideologier.

      Självklart. Feminism är att kvinnor ska ha samma rättigheter som män. Hur kan man vara emot det?!

        Jag är kvinna och anser mig ha valet att kunna ha samma rättigheter som alla andra kvinnor och män. Det behöver man inte vara feminist för kunna välja.

        Vilka rättigheter har män som inte kvinnor har i Sverige?

          Omg självklart inte politiska rättigheter? Det var ju den första vågens feminism (rösträtt osv.), mäns strukturella och könsrelaterade fördelar är ju inbakade i väggarna idag även om de inte ligger ute på display

          Ligga runt utan att bli kallade horor
          Klä sig lätt utan att sexualiseras
          Vara snygg utan att sexualiseras
          Slippa bli våldtagna
          Slippa vara rädd att bli våldtagna
          Slippa använda hormonella preventivmedel
          Att tas på allvar i debatter och diskussioner
          Att vara protagonist i litteratur, film och annan kultur
          Slippa vara det naturliga bihanget till den manliga protagonisten (den förstående frun, den vackra flickan osv)
          Att vara norm i forskning/undersökning (tex bilbältens utformning)
          OBS inte på individnivå. Det spelar ingen roll att en kvinna säger att hon visst tas på allvar eller inte blivit våldtagen. Det handlar om strukturer vi alla lever i. Man måste kunna se den skillnaden!

            Eloge Mya ❤️

            Tror du verkligen att det där är rättigheter som män har?

              Snarare som män tar sig.

                Varför tar sig inte kvinnor de rättigheter de vill ha då? Jo för att de är för mesiga. Sitter hellre på rasten på äldreboendet och klagar över för dålig lön och dåliga arbetstider. Att inte alla svenska kvinnor senaste 50 åren lärt sig att ta för sig och stå för vad de vill är beklagligt. De står hellre och diskar och skaffar tre barn att gå hemma med istället för att utbilda sig, skaffa arbeten de kan leva gott på och klara sig utan att ha gemensam ekonomi med en partner.

          Det här tycker jag är intressant. Många män hävdar ju detta och verkar ha svårt att förstå allt som inte är 1or och 0or. Dvs att nästan på ett lite autistiskt sätt förneka strukturer och tro att orättvisor endast finns om de är lagstadgade och går att ta på. Eller handlar det om ovilja att förstå?

            Att kalla det för autistiskt när någon vill ha kalla fakta är… Typiskt feminister. Ni har ingenting att slåss för längre, inte i Sverige i alla fall.

              Eller hur.
              Men att säga åt en feminist att sluta slåss mot väderkvarnar och ta kampen där den verkligen behövs är rätt lönlöst…

        Jarå, men du behöver inte kalla dig något som tillhör en grupp för att tycka som dom.

      Kvinna på 46 år, är inte feminist. Har svårt att komma överens med de som kallar sig det har jag märkt med åren. Har samma lön och förmåner som alla andra inom mitt yrke, har barn men valt att inte hamna i kvinnofällan i och med det heller.

        Hur tror du det kom sig att kvinnor från början fick arbeta? Och få bättre löner och rättigheter? Tror du det var männen som fixade det?

          Ministry of whataboutism is calling,

          ring ring

            Detta var ej whataboutism, det handlar snarare om att skifta fokus, typ, sak x är inte ett problem p.g.a. sak y är ett större problem. Detta handlade snarare om att försöka vidga Flo’s perspektiv. Tycker i övrigt att Flo’s m.fl. kommentarer belyser den historielöshet man ser väldigt mycket idag. Tycker det är synd att man tar det för givet.

              Vi är nog alla överens om att livet var svårt för människor förr i tiden. En livegen bonde i slutet av 1800-talet hade det inte heller lätt.

              Välj, välj, välj för att stödja dina strider

          Liberaler fixade detta och ja det var en del män inblandade i det hela också.
          Dessutom att leva på gamla meriter känns lite….gammalt.

          Är verkligen det faktum att kvinnan arbeta ett förtjänst av feminism?

          Vad har kvinnor gjord i tusentals år?
          Har det inte arbetat? Eller har definition av arbete förändrats?

        Och alla de kvinnor som hamnar i kvinnofällan då? Är dom bara inte lika smarta som dig och får skylla sig själva, eller kanske, baraaaa kanske kan det finnas strukturer i samhället som cementerar könsroller?

          Det är svårt att hjälpa ett viljelöst lamm också ?

      Jag blir väldigt skrämd utav hur många som svarat nej på 11 minuter. Feminism är inget fult eller kopplat till något dåligt. Feminism handlar i sin renaste form om en strävan mot ett jämlikt samhälle där alla ska behandlas lika oavsett kön, etnicitet, läggning eller klass. Är man inte feminist är man för ett ojämställt samhälle. Feminism är inte en åsiktsfråga, det är en kunskapsfråga.

        J: Du behöver inte bli rädd. Det viktiga är att man har sunda åsikter, inte vad man väljer att kalla sig.

          Har man sunda åsikter behöver man inte sätta sig på tvären mot ett ord, bidra då istället till normaliseringen av ordet, om man nu ska ha ett ord för att sammanfatta sina värderingar. Varför måste ordet vara så laddat hela tiden?

            Jag har sunda åsikter, men står inte bakom allt alla offentliga feminister tycker och tänker. Därav har jag valt att inte kalla mig feminist då jag inte vill blanda in deras åsikter i vad jag tycker 🙂 det går alldeles utmärkt att ha åsikter utan att sätta ett namn på det. Men självklart respekterar jag om du vill kalla dig feminist 🙂 jag hoppas du kan ge mig samma tillbaka.

            Ordet är laddat just pg av dessa hemska överdrivna feminister som får vanligt folk att se rött och gå omvägar. Få dessa att bete sig mer icke hatiskt mot allt som har med män att göra så blir inte ordet feminist så laddat längre. ??????

              Att ordet feminist har fått en negativ laddning bevisar en hel del. Under medeltiden blev kvinnor som stack ut från mängden och som hotade den manliga normen kallade för häxor. I dagens skolkorridorer tystar man starka flickor genom att kalla dem för horor. I militära sammanhang används ord som kan kopplas till det kvinnliga könet som skällsord, likaså i raptexter osv. Självklart ska även ett ordet som feminist, som ger namn åt en person som värnar om kvinnans rättigheter, dras i smutsen. Alla feminister är rabiata, manshatande kärringar.

              Är det inte att ta bort fokus från vad det faktiskt handlar om? Att Sverige fortfarande är ojämlikt är ett faktum. Orättvisorna är djupt rotade och det finns mängder av exempel. Titta bara på mängden kvinnosjukdomar som totalt negligeras i vården och som inte får tillräckligt med forskningsanslag – men som orsakar ett enormt lidande tex endometrios. Eller permanenta förlossningsskador. Skulle det handla om män med sönderslitna kön eller sammanväxta organ hade det troligtvis sett annorlunda ut.

                Om kvinnor valde bort att skaffa barn med hänvisning till undermålig kvinnovård skulle det kanske hända saker snabbare på den fronten. Men så länge kvinnor offrar sig, tiger och lider föder ungar och jobbar som underbetalda uskor och liknande så kommer detta fortsätta, kvinnorna är inte tillräckligt intresserade av att ändra på sina liv, där är männen mycket mer konsekventa och offrar sig inte i samma utsträckning som kvinnorna som bara fortsätter klaga utan att sätta ner foten.

        Håller med J. Mest av allt blir jag skrämd av de som skriver att de inte anser att de blivit annorlunda behandlade än män, att de har samma lön och rättigheter. Ja, och vem tror du att du har att tacka för det? Männen? Är det männen som kämpat för kvinnors rösträtt, att kvinnor ska få lika löner, få rätt att utbilda sig, att våldtäkt inom äktenskap ska vara ett brott? Sannerligen inte, där kan ni tacka feministerna. Skörda frukten har ni inga problem med, men att ära kampen för ett jämställt samhälle det kan ni inte.

          PREACH.

          ?!

          Detta fattar inte jag. De som svarat nej för att de känner att de har samma rättigheter Som män känner att de har det nu, inte att alla kvinnor har haft det i alla årtionden. De säger absolut ingenting om jämställdheten för 60 år sedan. Varför skulle de behöva kalla sig feminister idag bara för att feminismen behövdes bakåt i tiden? Man kan vara fullt medveten om att feminismen behövdes förr och vara tacksam för de feminister som fanns då, utan att idag känna att feminism behövs. Uselt argument faktiskt.

            Feminism har behövts, och kommer alltid fortsätta behövas för att bevara det den åstadkommit hittills, och för att världen skall fortsätta utvecklas åt rätt håll.

            Jag tror att du missade poängen, nämligen att lyfta blicken och se utanför sin egen situation, sitt eget hem och sitt eget land. Vi är jämställda i Sverige vissa plan, på andra inte. Men i t.ex. Saudiarabien har kvinnor fortfarande en manlig förmyndare. I flera länder är aborträtten starkt inskränkt eller helt begränsad. Sexuellt våld mot kvinnor används som vapen i krig, I flera länder finns det inga eller endast ett fåtal kvinnor i parlamenten och på andra maktpositioner. Kvinnor arbetar inte utan är hemma och tar hand om familjen och kan därför varken försörja sig själv eller lämna sin man. Läskunnigheten hos kvinnor är avsevärt lägre än hos männen.

            Behöver du fler exempel? Eller tillämpar du även ”Nej, jag behöver inte bry mig om att barn svälter i världen för jag har ju mat på bordet”. Att basera sin argumentation och världsbild på hur man själv har det är väl snarast det mest usla argument som någonsin framförts. Herregud. Feminismen kommer aldrig sluta vara nödvändig förrän alla länder i världen är jämställda.

      Nej, jag skulle inte kalla mig feminist. Men jag är för jämställdhet 🙂

        Då är du feminist oavsett om du kallar dig det eller ej

          Du får kalla det vad du vill. Det är iallafall ingen ettikett jag satt på mig själv 🙂

          Ok, varför måste man kalla sig feminist för att man är för jämställdhet??

            Som att rösta på Miljöpartiet men ha problem med att någon säger att man värnar om miljön… ?‍♀️

              Men vafan man kan ju ha liberala åsikter utan att vara liberal. Sluta bara.

          Skämtar du eller?????

      Feminist, ja. Hade vi behövt kämpa för något så hade jag gjort det, men vi har ju ett jämställt samhälle? Tycker det mest är tjat om ingenting.
      Ogillar det mesta som har med feminismen och feminister att göra idag. ??‍♀️
      Skönt att metoo tiden är över, med facit i hand hade vi inte behövt den alls.

        Anonym 20:22 din okunskap är skrämmande.

          Okunskap? Nämn saker män har rättighet till som inte vi kvinnor har. Undersökning av postatan eller?

            Du talar om juridiska rättigheter och på pappret är vi jämlika i Sverige. Men inom många områden är det fortfarande ojämlikt. Vården exempelvis, finns många studier som visar att kvinnor får sämre vård än män, ett exempel: https://www.swenurse.se/omvardnadsmagasinet/tidigare-nr/nr-05-argang-2007/kvinnor-missgynnas-i-varden/

            Och oavsett hur jämlika vi är på pappret så visade uppropen under #metoo att män med makt utnyttjar unga kvinnor i alla yrken.

              En 13 år gammal artikel är inte en särskilt bra källa…

                https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/sa-fungerar-varden/lagar-och-bestammelser/jamlik-vard-fordjupning/
                Här, ta en från 2018 då om du är så naiv att du tror allt magiskt blivit bättre sen 2007.

                  Sa inget alls om att det inte blivit bättre. Sa att det var en dålig källa att referera till ??‍♀️

                  Fast där står det att kvinnor upplever sämre vård men även att män lider av ojämställdhet inom vården…

        Undra vad som har hänt dig för att du skriva något sådant. Vet du vad jag ogillar? Alla trakasserier, våld och hot mot kvinnor.
        Metoo var/är viktigt för att att upplysa hur vanligt detta problem mot kvinnor är.

          Kan man inte vara emot de sakerna bara för att man inte tycker att metoo var bra? ? Kom ju inget vettigt av metoo, tvärtom, massa instagram feminister som förstörde feminismen.

      Ja. Finns många platser i världen där kvinnor lever under fruktansvärda förhållanden för att de är just kvinnor, vilket jag tycker är viktigt att belysa. Vi lever i en väldigt global värld så jag tycker att det känns lite snävt att bara fokusera på situationen i Sverige.

        …och de allra flesta kan ha fler än en tanke i huvudet samtidigt… ?

        Vem har påstått att det bara ska fokuseras på en enda geolokalisering?
        Vore det inte alltför insöat att bara fokusera på ett enda land i stället för att se de mänskliga rättigheterna världen över som helhet, med början där man har sina fötter?

      Alla privilegierade kvinnor här inne just nu: ”nej har aldrig upplevt diskriminering för att jag är kvinna så därför tycker jag inte ojämställdhet mellan könen är ett problem och därför är jag inte feminist ” #facepalm

        Exakt så! Ingen vill liksom se utanför Sveriges gränser? Visst Sverige är till stor del jämställt, men alla andra miljarder kvinnor?! Ska vi helt enkelt skita i deras rättigheter för ”vi har det ju så bra här, tack alla gulliga män som delar med sig av kakan☺️☺️”. Nej. Så funkar det inte. Och alla ni som tänker att vi är ett jämställt samhälle, snälla följ mansbebisar på instagram, vi har fortfarande brist på jämställdhet i hemmen, och även gällande makten i samhället. https://www.regeringen.se/49b70d/contentassets/6e2024c9c99948bfa052224089272c0e/man-och-jamstalldhet-bilaga-9-sou-20146

          Håller med dig om att vi har problem med jämställdhet i hemmen och i tex barnuppfostran men mansbebisar är typ det sämsta kontot för att belysa det. Känns bara som att de människorna som porträtteras där är helt tappade och iq fiskmås.

          Alltså kontot mansbebisar är ett skämt. Det är inte direkt så att majoriteten av männen beter sig som efterblivna grottmänniskor.

      Självklart. Hur kan en inte vilja sträva efter ett jämställt samhälle?

      Här kommer jag och svarar på min egen fråga: Jag kallar mig feminist, men personligen så tänker jag inte så mycket på de orättvisor som drabbar oss kvinnor på arbetsplatser eller i föräldraskap. Jag har efter en relation med en våldsam man mer fått en förändrad bild av män. Efter ett år i relationen gick jag till en mottagning för kvinnor som lever i våldsamma relationer och fick lära mig hur det fungerar. Ju mer jag lär mig, ju fler liknande historier jag hör, desto mer hopplöst känns det att denna del av befolkningen någonsin kommer att kunna kontrollera sig själva. Män psykar, slår, våldtar och mördar kvinnor för att vi är kvinnor. Så har det alltid sett ut och kommer alltid se ut om inte något händer, och ingen reagerar och agerar

      Jag vet att kvinnor kan vara svin också, och att det inte gäller alla män. Utan detta gäller den ENORMT stora del av alla män som beter sig såhär för att dem är just det – män

        Särartsfeminismen kanske är din inriktning då 🙂

          Nu när du säger det, så ja men faktiskt. Har inte tänkt på om jag har en särskild inriktning

      Ja självklart eftersom jag anser att kvinnor är likvärdiga med män.

      Ja! Så länge man inte kopplar ihop det med exvis lady damer feminism. Inget ont om henne, men JAG tycker inte att det hon sysslar med är feminism. Det snarare separerar könen.

      Absolut inte. För att radikala vänsterfeminister använder ordet och tycker att det innefattar så mycket mer än jämnlikhet mellan könen.

        Det är lika vettigt som att inte kalla sig demokrat för att sd kallar sig demokrater.

      Nej. Är för jämställdhet mellan könen men är ingen feminist.

      Alla ni som kallar er feminister, hur tusan ser ni på kvinnosynen inom islam? Inte är det jämlikt inte

        Du som inte kallar dig feminist, varför engagerar det dig, kvinnosynen inom islam?

          Och vart i min kommentar skrev jag att jag inte är feminist? Svara på frågan istället om du nu tvunget ska svara?

          Snygg deflektion.

        Jag ser det som så att islam gav kvinnor rättigheter när kvinnor inte hade några rättigheter. Det gav tex kvinnor arvsrätt, reglerade hur mycket våld en man fick använda mot sin fru etc (tex att det inte får vara så hårt att det lämnar några märken). Islam var alltså för sin tid en proggressiv rörelse för kvinnor och jag skulle därför inte tolka att den som tro är kvinnofientlig.

          Om du uttalar dig om nutid istället för ancient times blir det en bättre diskussion. Tycker du själv att det du precis skrev är något som ska applåderas i modern tid?

            Jag förstår inre din fråga riktigt.

      Absolut. Utan tvekan. Därför att jag tycker att kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter som män, och att kvinnor är minst lika bra som män.

      Jaaa 100%
      Så mycket man får diskutera med inskränkta mansbebisar och även vissa blinda kvinnor som säger att det inte är skillnad. Jo de är det.
      Män som går rakt på en när man möts. Som tränger sig före överallt, aldrig tar hand om barnen eller hushåll. Alltid super sig fulla på högtider så mammorna får ta all disk allt med barnen. Hur kan ni inte se detta? Hela tiden överallt. Män använder kvinnor som sina slagpåsar/psykologer/mammor/hushållerskor och barnskötare ???

        Det är ju enbart kvinnans fel som väljer en idiot till man. Tar disken ??‍♀️ Är väl knappast någon som tvingar henne, men det är ju alltid kul att spela offer.

          Eller så lägger man skulden där den hör hemma, om män slutar vara idioter så är ju problemet löst. Om lösningen alltid skall vara att kvinnan måste lämna så går ju bara mannen vidare och fortsätter skapa problem hos någon annan

            Ja för att det finns en uppsjö av dumma kvinnofår som glatt tar över dessa uslingar. Tyvärr är kvinnor allt för veka och korkade för sitt eget bästa.

            Men alltså vilka är dessa kvinnor som väljer såna fån till män? Man märker väl ganska snabbt av det mönstret i en relation? Jag hade aldrig blivit involverad med en sån idiot, hur lyckas man med det?

      Nope, inte feminist. Lite roligt att se kränkta kvinnor här dock som verkar tro att det innebär att man är för orättvisor. ?

      Självklart. Jag vill ha ett rättvist samhälle för alla oavsett kön, ålder, klass, hudfärg, religion, sexualitet, funktion eller hälsa.

      Så länge Cissi Wallin med anhang beter sig som de gör i feminismens namn kommer jag INTE att kalla mig feminist.

        Samma här! Skäms.

          Skäms på dig för att du inte tillräckligt påläst och insatt i vad feminism handlar om. Att låta en människa förstöra din syn på något som påverkar så sjukt mycket mer människor.

        Varför låter du henne definiera begreppet?

      Ja, men på det viset att alla val ska vara upp till varje person/familj. Jag vill ha samma möjligheter och få samma lön som en man och jag vill att alla ska ha samma möjligheter och förutsättningar. Men jag vill inte bli pekad på bara för att jag och min man gör valet att jag är hemma mer med barnen. Och jag vill inte bli bannad för att jag vill jobba lite mindre och spendera mer tid med barnen och ta ett större ansvar för hemmet. Jag gör det för att det är mitt val! Inte för att jag måste eller borde.

      Inte som Ladydahmer och fayme

      Självklart något annat är bara obegåvat. Obegripligt hur man inte ser att det finns en patriarkal struktur i vårt samhälle. Se bara på me too. Att utgå ifrån sitt eget perspektiv som många gör i denna tråd ” jag tjänar som en man, jag har aldrig varit utsatt etc” är liksom inte mkt att komma med.

      Ofc, alla bildade gör det pga de är för jämställdhet mellan könen och så även jag.

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Hugo rosas eller kenzas kille? Vem hade ni bazz?

      ouff svår fråga, snyggaste killarna i influensersverige

        Fins inga, alla ser fejk ut

          menade att jag tyckte det var svårt att välja mellan hugo och aleks:P

            Ursäkta en skvallerkärring men det spekulerades för några veckor sedan om att Simon Sjögren och Karolina Sandberg blivit ett par. Ser dock på instagram att hon köpt lägenhet med en annan kille nu. ?

              Vilka är de ens?

              Ja då var väl spekulationerna fel då? Vilka dessa nu är?

      Svårt, kenzas kille tilltalar mig överhuvudtaget inte utseende mässigt, och huga tilltalar mig absolut inte personlighetsmässigt. Så det blir svårt att välja.. Men måste nog ta kenzas isåf.

      Är gay. Lol. Men skulle välja Kenzas. Pga åldern. Han verkar mer mogen av sig.

        Ingen bryr sig om din åsikt

          Jo, jag gör!

      Här kommer jag och svarar på min egen fråga: Jag kallar mig feminist, men personligen så tänker jag inte så mycket på de orättvisor som drabbar oss kvinnor på arbetsplatser eller i föräldraskap. Jag har efter en relation med en våldsam man mer fått en förändrad bild av män. Efter ett år i relationen gick jag till en mottagning för kvinnor som lever i våldsamma relationer och fick lära mig hur det fungerar. Ju mer jag lär mig, ju fler liknande historier jag hör, desto mer hopplöst känns det att denna del av befolkningen någonsin kommer att kunna kontrollera sig själva. Män psykar, slår, våldtar och mördar kvinnor för att vi är kvinnor. Så har det alltid sett ut och kommer alltid se ut om inte något händer, och ingen reagerar och agerar

      Jag vet att kvinnor kan vara svin också, och att det inte gäller alla män. Utan detta gäller den ENORMT stora del av alla män som beter sig såhär för att dem är just det – män

        Svarade på fel tråd såklart, haha

          ?

      Hugo ändå!

      Förstår inte frågan. Bazz?

        ??⁉️

        Knulla

          Varför skriver man inte knulla då? Bazz? Vart kommer det ens ifrån??

          Grattis, två bokstäver sparade man in på att skriva bazz istället.

            Det är slang inte menat som en förkortning Hahah.

            Kränkt much kära 30+are??

              Slang alltså. Var kommer ordet ifrån? Seriös fråga då jag är för gammal för att veta.

                Vet inte, persiska kanske? Är väl mycket slang som kommer därifrån. Vi har alltid sagt så där jag växte upp så är inget konstigt.

              Kan inte släppa att 30+ används i nedvärderande syfte, sååå gammalt är ju inte det?

              Mvh
              Kränkt 31-åring

                Haha håller med! Bara för alla på internet är 13 numera ? /också 31

                Hahahha nejdå inte gammalt men tror dom som ej vet vad bazz är i dom allra flesta fallen är 30+

                  För att ordet troligtvis är persiska och ingen 30+ i Sverige talar persiska?? Låter det logiskt tycker du?

      Hahaha så respektlös de är fan familjefarsor!!!!!

      Aleks.

        ?

      Bazz? Är det nåt ortenspråk?

        Förmodligen! Har aldrig hört någon använda sig av det ordet. Varken ung eller gammal. Men då rör jag mig inte särskilt mycket bland folk som pratar ”ortenspråk” utan de flesta jag känner pratar vanlig svenska.

          Anis don Demina<3

    Tänkte påbörja en ny serie och det står mellan Unbelievable och Tell me a story, vilken ska jag se?

      Den som har fått bäst på imdb

        Jaa.. kollar alltid på imbd innan jag börjar se en film elr serie.. i detta fallet så borde jag då se Unbelievable.. men har ändå lite svårt att bestämma mig

      Till me a story sög…s2 är ännu sämre än ettan

        Såg unbelievable häromdagen (ja, jag såg den i ett svek – såklart) och kan rekommendera den! Inte sett den andra så kan ej jämföra.

          Sveeeep. Men vilket jävla svek den stackars tjejen fick utstå

            håller på att kolla unbelievable just nu o jag pallar inte kolla på Marie-delarna. :/ så fruktansvärd situation hon hamnar i.

              Ja det gör så ont i en ? Kunde inte se övergreppsscenerna heller pga egen erfarenhet. Har också ej blivit trodd, dock inte offentligt.

      Hört att Unbelievable ska vara jättebra, inte hunnit se än pga tittar på 24 och dreglar över Kiefer Sutherland ?? Men ska kolla den framöver?

      Unbelievable var ganska okej medans man såg den, men ovärt efteråt. Förutsägbar. Man behöver bara se första avsnittet typ för att lista ut allt.

        Du kan även ha hört talas om den verkliga händelsen serien baseras på. Allt handlar ju inte bara om att ”lista ut” svaret på en gåta typ. Jag tyckte den var jättebra fast man ”vet vad som kommer hända”

          Okej? Jag tyckte inte det. ??‍♀️

        Du påminner om min kollega som tror att serien Chernobyl är en dokumentär.

      Tell me a story (har dock inte sett den andra så vet inte om den är bättre) men tyckte första säsongen var väldigt bra, är inne på säsong 2 nu och gillar den hittills. =)

      Om du vill se baserad på sanning är When they see us bra också men hemsk. Ännu värre att det faktiskt hänt ?

        Den är fruktansvärd. Mådde dåligt i veckor efter den.

    Till dig som fortfarande hävdar att det är rätt OK ändå att äta svenskt kött ”för djuren har det ju så bra i Sverige”: se videon i länken nedan (SVT Nyheter). Berätta sedan för mig, på ett enkelt sätt så att jag förstår, varför du fortsätter att äta kött.

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/nya-bilder-fran-djurrattsalliansen-ska-visa-pastadd-vanvard-av-grisar

      För att det är gott, för att jag behöver näring och för att jag vill äta kött.

        Människan har ätit kött sen länge och det är en del av vår kost

          Blir lite fel när du säger människan, då delar av världen har levt på vegetarisk kost. Vi i västvärlden har kött som en del av vår kost.

            Hinduer är vegetarianer men undantaget är atleter, gravida och högre kast. Kshatriyas åt alltid kött. Man vet där alltså att styrka kommer med köttet och dessa undantag ser man generellt i annars vegetariska gamla kulturer.

          Ja för det fanns säkert ett ica i varje buske när våra gener utvecklades till den uppsättning vi har idag för ca 19’000 år sen… då åt man det man fick tag på och kött var ovanligt, en lyx. Mejerier kan du ju bara glömma…

        Titta på What the Health och The Game Changers på Netflix och återkom sedan om ditt ”behov” av t ex kött.. fick oss att helt ändra synen på animaliska produkter!
        D E T Ä R S K R Ä P!!!

          En film finasierat av en snubbe som investerat miljardbelopp i ärtproduktionen,
          ja den känns ju jätterelevant. 😀

          Kolla på alla som debunkat den ist.

            Hela Netflix är sponsrat av investerare som söker påverka i en för dom fördelaktigt riktning.

            Det är väl dock ingen ny information att växbaserad kost är antiinflammatorisk och bra för din kropp? Läst ett test en gång, att testa lägg en köttbit i 37 gradig värme intet dygn, och känn sen den stanken och det ruttna i den köttbiten, det händer i din kropp, i dina tarmar.. mmm.. mums! Testa sen att lägga en grönsak, ärta, what ever som är växbserat i Sanna temperatur och tid, vilket tror du är bäst att ha i din kropp, i dina tarmar i 1-2 dagar..? Man behöver ju inte va raketforskare för att veta att växtbaserat ÄR bättre för kroppen och ditt långa matsmältningssystem!

              Haha men vad tusan! Magen bryter ner köttet med enzymer och tarmen suger upp all näring omedelbart. Inget kött ligger i kroppen som du påstår. Dessutom äter vi tillagat kött som kroppen kan bryta ner snabbt. Omöjlig jämförelse du gör här.

                magen bryter ner köttet och det animaliska fettet transporteras till blodcellerna där dom trivs ypperligt bra

              Men man borde fanimej ha mer än två hjärnceller för att få kommentera här. Du är ju så okunnig att klockorna stannar. 😀 😀 😀

          Och det är ju inspelet i Sverige??

          Källkritik var är du?

        För jag kan helt enkelt inte känna empati för djuren ?‍♀️ Det är faktiskt skönt, slippa dåligt samvete när man äter.

        (Tror inte jag är psykopat, gråter så fort jag hör ett barn eller äldre människa fara illa)

          Du har inte kunskap om ämnet om du inte har empati med djuren

      Det angår inte dig.

      Lägg inte ned tid och energi på löst folk. Människor är i regel hycklare som vill rättfärdiga sitt betende genom att ljuga och förvränga. Det är en försvarsmekanism.

      Tror knappt att människan som skrev så blir vegetarian på finlandsfärjan direkt. Eller skippar currywursten i Tyskland. Eller beställer tofu på pizzan i Italien.

      Men självklart är hon ett specialfall och ”köper kött från grannen” och ”har aldrig åkt utomlands”.

      Är själv vegan men riktigt trött på att försöka upplysa människor i min omgivning, slutade för 6 år sedan. De kommer alltid med argument som ”jag äter bara vilt” samtidigt som de mumsar i sig en cheesburgare (som btw innehåller kött från upp till 100 kossor per burgare, urk!).

      Känner hur självrespekten försvinner när jag sjunker till deras nivå såndet bästa är att knipa igen tills någon uppriktigt vill lära sig något nytt, vilket sker extremt sällan.

        ”(som btw innehåller kött från upp till 100 kossor per burgare, urk!).”
        Trovärdig källa på det, tack!

          McDonald’s admits it is possible that any one burger could contain meat from more than 100 animals.

          Grinding in a second machine produces a much finer 2.4mm mince – pink and gloopy – which is then fed into the pressing machine that will form the individual burgers. It fires out burger-shaped discs of meat at a rate of 516 patties a minute.

          Googla, artikeln är skriven av en skribent som fick besöka Mcdonalds anläggningar och intervjua anställda på företaget. Han har bilder från fabriken så den verkar rätt trovärdig.

          Vad trodde du, att de satt och gjorde färs av en kossa åt gången? De säljer tusentals burgare per dag, allt sker i större skala. Dessutom erkände Mcdonalds att de fyller ut färsen med ”pink slime”. Mums!

            Du skriver en text som inte säger ett skit då du inte skriver ut källan..och nej, en skribent är ingen trovärdig källa.

              Du vet inte hur man kopierar en text och söker upp källan själv? Ska jag skriva ut artikeln, markera med gult där det står 100 och skicka den via snigelpost?

              Igen, tror du verkligen att ett företag som pumpar ut över 500 burgare per minut sitter och matar in en kossa åt gången?

              Gå in på källan och sök dig vidare därifrån. Det är anställda på Mcdonalds fabriker som uttalar sig, jag tror inte att du hittar någon med mer koll än den som tillverkar burgaren.

              Jag förstår helt ärligt inte hur du kan bli chockad, den kostar liksom 13 kr, tror du att de handmaler och formar varje burgare för hand?

                Äter aldrig på Donken och burgaren blir inte sämre av att göras av en eller hundra kossor, men om du så tvärsäkert påstår något måste du visa källa på var det kommer ifrån.

                Vad är problemet med att det är kött från flera kor i burgaren?

        Tänk om alla hade resonerat som dig!
        Så tröttsamt med folk som blivit frälsta av någonting och sedan ska försöka upplysa varenda människa de möter om att man faktiskt sitter inne på den enda sanningen. Usch, låt mig vara!

          Håller väl med till viss del, men jag tänker också att om du verkligen tror att det är mord och därmed omoraliskt att döda djur, och att personen mittemot dig bidrar direkt till det. Borde denne inte försöka stoppa morden i så fall?

          Att sen eventuellt argumentera oärligt eller inte bry sig om vad andra sidan säger/källor är ju en annan sak. Vilket såklart kan gälla både för- och motsidan.

          Och jag gillar inte att förklara mitt köttätande (nej jag är inte vegan och kommer förmodligen inte att bli det heller), jag är inte särskilt bra på att uttrycka mig eller ta diskussioner. Men jag förstår ju dem på ett sätt, sker något som man uppenbart anser är fel så vill man ju stoppa det.

          Det var mina tankar i alla fall 🙂

            Om de tycker att äta vår artegna kost är mord, så undrar jag vad de tycker om andra djurs kosthållning. Skulle vilja se den veganen som stegar ut på savannen och skäller ut ett lejon just i färd med slita en zebra i stycken.

              Människan är intelligentare än lejon, vi förstår konsekvenserna av våra val. Dessutom är det nog rätt svårt att kommunicera med ett lejon ?

              Sen är ju påståendet också att vi kan avstå från kött och ändå få i oss det vi behöver och utan att riskera hälsan. Lejon kan knappast det.

              //djävulens advokat ?

                Hälsan riskeras om man bara äter veganskt.

      Ja, haha. Jag bara skrattar åt folk som ursäktar sina dåliga vanor. Tycker alla får äta precis vad de vill, men inte tror jag att älgen njöt av att få en kula i hjärtat bara för att den fått leva fritt i skogen när jag sitter med älgsteken framför mig på bordet.

        Och jag tror inte zebrorna njuter av att bli uppätna i savannen av diverse andra djur som inte kan gå vego….

          Fast du som människa idag behöver inte kött. Den dagen du bor ute i skogen, beroende av vilda djur, så kan du dra jämförelsen. Men så länge du har tillgång till mataffären så funkar den inte.

            Du som människa behöver inte ens en bostad. Du kan bo i tält, finns så sjukt mycket bra militärtält nu för tiden. Du behöver inte el. Så kanske dags att säga upp hyreslägenheter, eller sälja bostadsrätten? Varför har du ens en dator? Ens en smartphone? Förstår du vilken jävla miljöbov du själv är.

        Säkert skönare än när vargen högg

          Vargar tar sällan älg…

        Vad menar du med ”ursäktar sina dåliga vanor”? Bara för att du tycker att det är en dålig vana att äta kött behöver inte det vara någon sanning. Jag äter kött, bär päls och funderar på att börja jaga. För att jag vill det.

          Är fortfarande en dålig vana, även om du gillar det. ??‍♀️

            En dålig vana eller inte, alltså ärligt, sluta sitta på nån hög häst. Alla har en dålig vana, vissa röker, snusar, dricker lite för mycket bärs, äter lite för mycket socker, skräpmat etc. Ingen gör allt rätt. Alla drar sitt strå till stacken. Fan vad ni måste vara dryga att jobba med. MEN JAG GÖR DET HÄR SOM INGEN ANNAN GÖR??? Så insiktslöst.

          Du som bär päls, äter kött och vill börja jaga. Du borde lämna den här planeten. Du behövs inte.

            Fast hur skulle världen se ut om vi människor, som endast är högst i matkedjan pga våra hjärnor. Inte dödade djur? Ska vi leva inhägnat från alla djur som skulle döda oss då?

              Hahah kolla vad djuren äter innan du yttrar dig. Tror du korna skulle börja äta oss?
              Björnen, som du aldrig ser och som äter bär?
              Vargar som du inte ens får syn på på djurparken ? dom vill inte vara med oss

                Hahah på sig själv. Fattar ju att vi här i scandinavien inte hade varit så hotade av de djur som lever här men menar överlag, i hela världen. Sen hade nog vargar garanterat börja ta våra barn och börjat leva närmare oss när deras population bara växte och vi inte skjöt dom.

            Varför behövs jag inte? Jag gissar att min blotta existens fyller ett större syfte än vad du någonsin kommer att göra. Baserat på vilken nivå du verkar ligga på mentalt.

      Jag vill inte se din video. Jag äter kött för att et är gott och jag personligen tycker inte det är fel att äta kött 🙂

        Varför kan du då inte se videon? Det är väl bra att veta vad ens handlande (att köpa och äta kött) innebär? Eller är du rädd att stirra sanningen i vitögat?

      Hur kommer man ens på tanken att människan är det enda djuret som inte behöver äta efter sin art?

        Vi har dock tänder både för kött och veg. Andra djur har anpassade tänder. Så den funkade inte.

          Och tarmar liknande hunden..och vad är den?

            Alla vet ju att hundar är veganer ???

            Är dina tänder som styr dock, inte dina tarmar. Dina tänder anpassas efter vad du ska kunna tugga i din kost.

              Längden på dina tarmar styr hur din mat processas.

            Omnivorer. Precis som vi.

              Första kommentaren handlar om feminism och politik sen kmr en om veganism…… Det här kommer sluta illa

          Vi har sådana tänder för att vi ska äta både veg och kött, inte bara det ena.

            I det vilda ja. Lite svårt för människan innan foskning att veta hur man ska lägga upp en vegokost och få i sig allt man behöver. Vi har dock inte de problemen idag. Saknar vi något, tex om det blir ransoner igen, så har vi idag tabletter som ersätter det.
            Vi har medvetet gått ifrån det vilda i oss.

              Som köttätare önskar jag att veganer verkade för en god djurhållning istället för att skamma människor som äter kött.

                Varför säger du det till mig? Jag är inte vegan.

                jag tycker gott och väl at teman kan göra både och…

                  Att man*

      För att jag behöver näring på grund av en ärftlig sjukdom jag kan drabbas av och på grund av en känslig mage.

        Har du tänkt steget längre och tänkt att kanske köttet gör din mage känslig?

          Fast om våra magar är så känsliga mot kött så hade vi ju aldrig börjat ätit det ens..

      Kan du förklara för mig varför du anser att jag ska behöva rättfärdiga mina kostval inför dig?
      Det är helt fel väg att gå för att få någon att ändra på ett beteende.

      Åt en as god fläskfilépasta innan idag, skulle aldrig byta ut det mot något vegetariskt

        As var det du åt. Alltså asgod.

          Jag föredrar iallafall att äta döda djur, det skulle vara jobbigt om de levde och rörde sig. Ligg stilla på min talrik tack!

      Tror inte det finns några som klagar så mycket på andra som veganer/vegetarianer.

        För att alla ”djurvänner” har en åsikt om vad en vegetarian äter..

        Jo, köttätare är värre. Skäms att vara en av dessa när de far fram.

    Varför smsar folk och frågar om de kan ringa innan de ringer? Varför inte bara ringa om man vill ringa någon?

      Telefonskräck eller rädda att väcka barn eller skiftjobbare? Jättebra att varna först ?

        Helt värdelöst. Jag svarar aldrig på sånna sms. Svarar om det ringer dock.

          Otrevligt att ignorera 🙂

            Jag har väl ingen skyldighet att svara på sms? Ignorerar det mesta faktiskt om det inte är någon jag behöver svara till. ??‍♀️ Svarar när jag har tid. Vill någon mig något mer akut får de ringa.

              Klart man inte har skyldighet att svara? Tycker bara det är otrevligt att ignorera någon sådär bara för personen inte gör som du skulle gjort.

          Tvärtom för mig. Ignorera samtal men svarar gärna på sms.

      För att många inte uppskattar att prata i telefon kanske? Eller för att man vill veta att personen kommer ha tid att prata en stund.. ?

        Har man inte tid att prata så svarar man väl inte?

      Saknar dagarna när man inte kunde smsa. Folk ringde regelbundet och verkligen pratade.

      Tror att folk gör så för att inte störa. Många blir irriterade om man ringer dem, de vill bara smsa. Visa hänsyn kanske det kallas…hatar det iaf…

      Jag ringer mamma, mannen, syskonen, pappa och chefen. Resten smsar jag bara med, ringer aldrig.

      Sånt uppskattar jag! Undrar alltid vad folk vill och blir besvärad när dom bara ringer. Känns aldrig som man har tid att prata men vet man innan så kan man slå sig ner typ ?

      Gör så när jag inte vill störa, utan vara säker på att personen vill/kan prata.

        Fast varför skulle personen svara om den inte vill prata med dig?

          Finns de som gör det ja. Själv är jag en person som alltid svarar när någon ringer för blir typ stressad av missade samtal. Så jag uppskattar otroligt mycket att man frågar innan ?

      Folk födda 85 och framåt är sjukligt rädda för telefonsamtal, både ringa och ta emot.

        Märkligt. Jag svarar om jag kan prata och svarar inte om jag är upptagen. ??‍♀️

        Ja man undrar vad som hände vid tolvslaget 31/12-85 ?

          31/12-84….

      Man kanske inte vill störa och vara till besvär ifall det inte passar. Jag tycker det känns skönt att personen vet att jag ska ringa, blir nervös när jag ska ringa samtal annars.

      Älskar när folk gör så. Svarar sällan annars.

      Om personen är upptagen för stunden eller behöver slutföra något så kan den välja att svara på meddelandet när den är klar 🙂 så slipper man ringa mitt i och störa. Fattar inte hur man kan bli irriterad för att någon frågar iförväg om det passar att prata i telefon ?

        Vart står det att någon är irriterad?

          Var skrev jag att jag menade någon här? 🙂 men jo var någon som skrev stt der var helt värdelöst och att hen vägrar svara på såna meddelanden ?

      För att kolla att den man ringer har tid, man kan lägga barn, laga middag, sitta på toa och tusen andra saker.

        Fast har personen inte tid lär den ju inte svara?

          Finns de som svarar pga det kan vara något viktigt. Men oavsett, låt folk göra som de vill bara.

        Newsflash, man har just uppfunnit knappen där man kan stänga av ljudet på mobilen om man inte vill bli störd.

    Vi hade två ko-mattor när jag var liten, är född -85. Jag tyckte det var helt normalt! Mattorna hade inget huvud tack och lov men lika sjukt ändå!

      Väl bra om man tar vara på allt hos ett matdjur?

      Jag har Komatta nu i mitt hem, född 85…skjut mig..
      Min man är dock vegan, jag inte, och kon är slaktad närproducerat och natten köpt av slaktaren..Alltså under bra förhållanden..

        Om man bortser från moralen så är det ju hiskeligt fult med komattor

          Fast läder från ko är snyggt. Det ska vara riktigt läder i skor, bälten och väskor.

        Ja det är ändå bra förhållanden. Kon gillade säkert att bli dödad och sedan bli trampad på 🙂

          Jag tror inte den har någon åsikt om att bli trampad på. Den är död.

            Ja för man hade ju själv accepterat att man skall bli behandlad så efter döden 😉

    Kom med era billigaste (ej veg) maträttstips! Som man kan ha i matlåda också. Och gärna vara relativt nyttiga ?

      Ris, lök, vitlök,kofta masala, krossade tomater, buljong, kikärter eller kyckling. Turkisk yoghurt om du vill lyxa lite.

      Ej veg? Så allt veg är uteslutet? Okej, kött med kött toppat med lite kött.

        ?

        Mums!

        Men haha fan vad tråkig du är. Herregud.

        Mums. Men glöm inte blodsåsen

          Halva Jämtland äter kött och bakat blod. Mums!

      Åh, du tog min fråga, haha. Hade tänkt ställa samma.

      Men jag bidrar med det jag åt till middag idag: stekt lax och omelett med spenat i, jag kryddar med chili för bästa smak.

        Oh det lät spännande! Tack!

        Jag tänkte laga storkok på måndag, en lasagne och en köttfärssås med morötter, kikärter och lite allt möjligt i.

        Lax vill jag göra något med också ?

          Skippa köttfärsen och gör på enbart linser och vegofärs, du kanske tycker det blir gott.. Sen finns det vegetarisk lasange med massa gott i, testa vetja!

        Spenat och chili är dock veg.

          ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

            ?

      Snabb & lätt baconröra med spaghetti:
      Skär bacon i bitar och stek i en gryta. Hacka gullök och vitlök och stek med ett tag. Häll i lite tomatpuré och sedan krossade tomater. Lägg i valfria grönsaker som tex champinjoner, fryst/färsk spenat, broccoli och paprika. Ibland har jag även röda linser i för att det känns matigt och nyttigt. Krydda med vitpeppar efter smak. Blanda i kokt spaghetti och servera med massa parmesanost, flingsalt och nymald svartpeppar ??

      Gjorde precis en hel kyckling i gjutjärnsgryta ? om den står länge i ugnen blir den otroligt mör. Sen ris och sås av kycklingspadet till det. Släng till lite grönsaker, typ Broccoli och använd riktigt smör så blir det väl nyttigare (och godare av smöret) också ?

      Då jag inte gillar att värma kyckling i mikron (kan bli seg) så skulle jag göra en sallad av resterna. Kyckling, ris, ärtor/majs/Paprika landningen från frysdisken och dressing till det så har du matlådemat efteråt också ?

        Justja jag har recept på en köttfärspaj jag brukar göra också, kan ätas både varm och kall.

        https://www.tasteline.com/recept/kottfarspaj-6/

        Jag brukar slänga i lite bacon också, allt blir tydligen godare med bacon har jag hört ?

        För nyttigare så tänker jag att man har i mer grönsaker och tunnare pajskal kanske, skippa majsen? ? Eller en god sallad till ? med fetaost… Åh… Jag måste göra köttfärspaj någon dag ?

      Kokta ägg och smör. Mosa ihop om du känner för det.

      Omelett. Stekt ägg och potatis. Ägg/kaviarmacka till matlådan.

      Daahl. Tacka mig sen.

      (Toppa med lite bacon så är den inte vego)

      Pasta carbonara, hel kyckling med tillbehör, bondomellet med lök och korv, falukorv med stuvade makaroner/mos, ugnspannkaka med fläsk, fläsk med löksås/raggmunk, falukorv i ugn, kålpudding är väl också relativt billigt…

        Och så en äkta pasta carbonara då! Med vattnet från pastan istället för grädde, gott och billigare!

        Typ denna
        https://kit.se/2016/06/14/5089/pasta-carbonara/

        Jag körde dock på bacon istället, sen är jag fattig så det blev vanlig ost också, minns inte om den var lite smakrikare eller inte. Men gott var det ?

      Anammas formbara färs, sås på havregrädde, klyftpotatis. Men i såsen lägger du i kalvfond istället så det inte blir veg.

        Skulle aldrig stoppa sån skit i min mun! Äter riktig mat och inga substitut som inte bara skadar min kropp, utan förstör miljön och dödar massor med djur vid framställningen.

          Då kanske du ska ta reda på vad djuren äter som du har på din tallrik? Hur kommer maten hit till Sverige och all soja som är i deras foder.

            Djuren i Sverige får knappt någon soja. Det får däremot ni veganer. Hur var det nu? Vad har du på din tallrik och hur kom det hit?

              Bara för att man är vegan betyder det inte att man äter soja.
              Finns mycket annat gott man kan äta istället.
              & jo. Finns visst soja i djurfoder.

          Men att äta kött dödar inga djur.

            Veganer bidrar till att fler djur dör.
            Grödorna besprutas med insektsdödande medel.
            Konstgödslingen tar död på allt liv i jorden.
            Smådjur som sorkar, katter och rådjurskid skadas och dödas av slåttermaskinerna m.m. m.m.

              Vad tror du djuren du åt själva fick för foder om inte odlade grödor? ?

    Hur vet man att nää, nu måste jag ta mig in till BB? Vill gärna vara hemma tills det är några få timmar kvar. Räkna verkar? Svimmar av smärta? Ger upp och bönar efter epidural?

      Influencer-skadad här och fick ej ihop vad BB menades ???‍♀️ Tog ett bra tag haha! Har tyvärr inget svar på din fråga men jag åkte in när jag var orolig

        Haha du är BB-skadad!
        Sök hjälp!!!

          Haha ja det är illa! ”Hur vet man att nää, nu måste jag ta mig in till blondinbella?” läste jag flera gånger för mig själv och undrade hur det var fatt med människan ?

      BB är dit man åker efter man fått bebis hhehe förlåt var tvungen. De bestämmer oftast förlossningen ifall man får komma in eller inte. Men jag åkte in när jag kände att antingen ska jag föda detta barn nu eller så ska jag få en så kallad sovdos, för då kom värkarna så pass tätt och gjorde så ont att jag ville få hjälp med det på något sätt. Räkna värkar ska man göra så man har koll =)

        Jaha, tack, ser du hur bra koll jag har eller?

        Hur tätt kom verkarna? 3 verkar på 10 min eller tätare?

          Verkarna?

            Du förstod säkert ändå

          Värkarna. Tänk på ordet värk så kommer du att få ett riktigt aha-ögonblick (varför det heter värkar).

            Schysst kommentar mot nån som kanske ligger hemma i värkar ?

              Precis, värk-ar!!

                ?

      När du har tre verkar på tio minuter är det generellt dags att åka in. OBS, inget som garanterar att det kommer gå fort på förlossningen bara för det, det är individuellt och beror på hur aktiv du orkar vara/om du tar epidural eller ej/annat skit.

      PS. Du föder inte barn på BB, så dit är dumt att åka innan barnet är ute.

        Vill liksom komma in, krysta några gånger hålla mitt barn i famnen och bara vara klar.

        Vill undvika att vara på förlossningen (inte BB haha) två dygn och bara vänta.

          Fattar verkligen det! Men tyvärr är det tråkiga svaret att det där är så himla individuellt och det finns liksom inga garantier.
          Min unge (första barnet) kom efter jag varit på förlossningen i tre timmar. Stod upp hela tiden under värkarna eller hoppade upp och ned på pilatesboll, och tog ingen smärtlindring. Tror allt detta bidrog till att det gick fort! Ta hjälp av tyngdlagen och liksom dansa ut ungen haha.

            Jag ska dansa!!!! Tack för tipset, jag kommer verkligen att prova allt. Jag är dock sån mes så det blir nog något mot smärtan…

          Mitt enda tips är att inte vänta föör länge. Jag tog det lugnt hemma just för att jag inte ville ligga många timmar på förlossningen.. Tog en dusch, packade i lugn o ro osv. Slutade dock med att jag höll på att föda i bilen.

            Förlåt, skrattade hlgt. Låter precis som något som skulle hända mig. Det blur för extremt åt andra hållet när jag ska försöka styra något.

          Dream on.. ?? krysta några gånger.. lycka till! Lovar att det är underbart att väl va på förlossningen ifall man vill ha smärtlindring eller om något mod förmodan skulle gå fel.. oftast gör det nog det INNAN det är dags att krysta några gånger.. ?

      Jag räknade värkar och åkte in ”när man skulle”.. födde barn två dygn senare ungefär ? Andra barnet höll jag ut så länge jag kunde och ut kom ungen typ 5 timmar senare! Vill inte vara en downer men det kan va svårt att kontrollera det där, för många lugnar ju värkarna tyvärr i sig när man kommer till förlossningen. Men hoppas att det går snabbt för dig om du är påväg snart ?

        När ”ska man” åka in? Du menar standard 3 värkar på 10 min?
        Bara för det tänker jag vänta till 4 verkar på 10 min. Kanske går fortare. Hatar verkligen sjukhus 🙁

          Det beror på hur smärtpåverkad du är vid ex tre värkar på 10 minuter. Är det så att det är kämpigt med andning och det är för mycket att hantera så ska du ringa till förlossningen. Det är viktigt att du pratar och inte din partner så att de kan höra dig, ställa frågor och göra en bedömning. Känns det däremot hanterbart så kan du stanna hemma.

            Jo, det kanske blir tydligare om jag pratar själv. Då kan ju barnmorskan höra hur jag lpter och kanske uppskatta smärtan lite bättre på en skala. Är väldigt orolig över att det ska ta lång tid. Just krystvärkarna har jag förtrångt men att det ska ta flera dagar skrämmer mig.

      Jag har ändå fått två barn o tänkte BloggBevakning. Så svårt o få ihop din text ?

        Tjejen ovan trodde jag menade Blondinbella haha.

      Hur kan man veta något egentligen? Jag hade en värk (som höll i sig i 3 minuter och som var så sjukt jobbig) var tionde minut, och när jag kom in till förlossningen var jag öppen 4 cm. Och sedan tog det 16 timmar ändå (med värkstimulerande dropp). Hade jag väntat på 3 värkar på 10 min, hade ju bebisen kommit i taxin typ… Så åk in när du inte klarar smärtan längre (eller 3 värkar på 10 min). Lycka till!

        Tack!
        Vill inte ha en taxibäbis men inte heller en hemmabäbis. Får heöt enkelt åka in när de ger mig grönt ljus. Biter ihop, det är inte varje dag man krystar ut en melon ur ett hål som tampongen knappt får plats i.

          BEBIS! ska det va så svårt?

            Bäbis är gulligare

      Du har väl gått till mvc och fått all information inför förlossningen? Där talar dom ju tydligt om när du ska ringa förlossningen, när du ska åka in osv….

        Nä tyvärr, ingen sån info ännu. Kanske nästa träff.

      Jag skulle säga när du känner att det är ohanterbart att vara hemma, du behöver smärtstillande eller om vattnet går, du känner dig orolig ect. att duscha varmt, röra på sig och ta Alvedon kan du göra i hemmet och hjälper dig i början av förlossningen. Meningen är att Du ska prata med barnmorskan på förlossningen, de måste förbereda en plats för dig, jätteviktigt! så ring och prata med ansvarig förlossning så guidar de dig! Lycka till!

        Säger samma sak, när man inte står ut längre är bra läge att åka in ?
        Och såklart, individuellt såklart, jag ville ha epidural när jag kom in, fick den kanske vid 17-tiden, strax innan midnatt var han ute. Kände inte värkarna, tycker det är ganska snabbt ändå för första barnet i kombo med epiduralen!

          Jag lutar åt epidural. Jag har ju lyxen av att inte veta hur smärtsamt det blir haha. Lever i min lilla bubbla där 1-2-3-tryck och barngråt blir som på tv.

        Ojjjjj hade inte ens tänk på det med platsbrist. Tusen tack för påminnelsen!

      Åkte till förlossningen när vattnet gick. ? Bor i Finland och här rekommenderas det att man åker in när vattnet går.. Hade dock 1 timmes bilväg till sjukhuset och ungefär halvvägs dit hade jag så kraftiga värkar att jag knappt stod ut längre.
      14 timmar senare var sonen ute! ?

        Tillägg: Värkarna avtog lite när jag fick epiduralen så de kom mer sällan, kanske därför det tog så länge som det gjorde! Så fick värkstimulerande dropp mot slutet.

        Skönt att det är över, 14 timmar kan verkligen inte ha varit lätt. Ser fram emot att komma in på förlossningen och höra att jag är 9 cm öppen haha!

          Alltså gud haha, sänk dina förhoppningar för att du inte ska bli besviken! Jag hade värkar hemma i över ett dygn, stod ut så länge jag kunde – Var tre cm öppen när jag kom dit. 22 timmar senare Kom hon med snitt. Jag vill inte skrämma dig men att ha höga förhoppningar om att du ska vara si och så öppen, hur ont du kommer ha/inte ha osv är farligt. Ta det som det kommer! Du kommer märka när du får riktiga värkar, till skillnad från förvärkar, du ringer du till förlossningen så kommer de guida dig i hur du ska göra. Lycka till!

            Tack, jag behöver någon som drar ned mig på jorden. Tror att jag lever i någon slags förnekelse. Vill ju inte få panik där på förlossningen heller så mata på med skräckhistorier vettja! Hellre att det blir enklare än förväntat än jobbigare.

              415, du skriver precis som en jag känner gör och hon är också höggravid…

      Jag ringde in (eller min sambo då jag inte var talför) när värkarna gjorde så ont att jag verkligen inte orkade mer. Hade då haft regelbundna värkar i 28 timmar hemma och öppnat mig 2 jävla centimeter bara. Dom tog in mig av humanska skäl sa dom även om jag inte uppfyllde alla kriterier. Min unge var seeeeg

        Stackarn, tänk vad kvinnor orkar och kan! Helt sjukt när man tänker efter…får nästan lite energi av tanken på er som verkligen fick kämpa. Klarade ni av smärtan så kanske jag inte är helt hopplös.

          Trots det så tyckte jag det var jättekul att föda barn ? jag försökte se varje värk som en utmaning och använde mig av metoder från ”Föda utan rädsla” för att ta mig igenom smärtan. Sen när vi väl var inne på förlossningen så fick jag epidural och då hade jag och sambon fest med musik, mat och godis i ca 11 timmar. Sista timmen när hon väl skulle ut var ju tuff men pga bedövningen så var jag ganska befriad från den värsta smärtan. Såå allt man kan göra är bara ta det som det kommer. Jag hade verkligen noll förväntningar, hade inte ens ett förlossningsbrev och blev så positivt överraskad. Du kommer klara det galant!! ??

      Jag har vid mina förlossningar åkt in när magen varit lös, det är så jag vet att det börjar för mig. Och väl på BB har jag varit öppen 4cm sedan går det fort (ca 2h) utan bedövning innan barnet har fötts. Så jag känner inte så mycket förvärkar utan blivit uppmanad att åka in så fort jag känner symtom, i mitt fall upprepande toabesök. Skönt att tömma tarmen iaf innan jag behövt åka in ?

      Jag hade en sådan förlossning. Började med att vattnet gick, ringde till förlossningen för att meddela detta men här åker man inte in pga det. Var sedan hemma 15 timmar med värkar tills jag tyckte att det var dags att krysta. Ringde till förlossningen igen men de tyckte att jag lät alldeles för bra, jag sa till dem att nej jag måste krysta snart. Till slut fick jag ’lov’ att åka in för kontroll om jag var beredd att åka hem igen efteråt.

      Kom dit, var fullt öppen och sonen var ute 45 minuter senare. Så mitt svar var att åka in när det kändes som att det var dags för att krysta (obs hade mindre än 10 minuter in till förlossningen).

      Är nu gravid med nummer 2 och hoppas på liknande förlossning men förstår att det egentligen inte är något vi styr över. Det finns tusen olika scenarier som kan inträffa. Du kanske inte tål smärtan och vill ha epidural så tidigt som möjligt, akutsnitt, vattnet går och det är fullt med blod/bajs, barnet kanske vägrar komma ut trots hinnsvepningar osv och du måste bli igångsatt. Ta det som det kommer, ha inga förväntningar men däremot kan du hoppas ☺️☺️

      Båda mina har kommit efter vattnet gått, med första gick vattnet som en explosion, vi åkte in och försökte stoppa det (var i v.32) men han kom efter exakt ett dygn.
      Med andra började vattnet sippra också i v.32, åkte in för att försöka stoppa det, men efter att ha tagit en värstingvärk i korridoren på sjukhuset kunde barnmorskan konstatera att jag inte bara var öppen, utan hon kände huvudet, 15 minuter senare var han ute.

      Min svärmors vatten gick inte alls på tre barn, de fick ”göra hål” på förlossningen, så det är helt galet hur olika det fungerar!

      Vi bor 15 minuter från sjukhuset, och 35 minuter från ”plan B-sjukhuset”, så därav hade vi kunnat ha is i magen, har man längre att ta sig skulle jag nog börja med att ringa förlossningen och se så det finns plats att ta emot en när det är dags, och inte hålla ut för länge hemma ?

    Vilken dokusåpakändis kan det vara som åkt fast för cannabis då grannen klagat? Kan det vara P***? 🙂

      Tycker det är så löjligt med cannabis. Finns vettigare saker polisen kan lägga sin tid på än en drog som är laglig på så många ställen.

        Instämmer. Är det här verkligen rimligt att lägga så mkt resurser på? Att följa cannabisdoft för att sätta fast dessa ”grovt” kriminella…

          Fast fanns även annan narkotika i bostaden som misstänktes var för att sälja vidare, så inte ”bara lite cannabis”. Sen förstår jag när det stinker ut i hela trapphuset och in i ens egen bostad. Hade en sån granne förut, inget jag anmälde men var nära pga trött på lukten i min bostad.

      Det var en man

        Det var en kvinna enligt Aftonbladet

    The Confession Killer – på Netflix. Varsågoda, alla som gillar dokumentärserier liknande Making a murderer ?

      Ingen gillar sånt längre. Det är gjort redan.

        Jag gör! ?

          Jag med! Även innan denna hype ?

            Jo men ni gillar ju också big bang theory också eller hur?

              ?? Vad har du att vara bitter över / varför behöver du hävda dig? ?

                Information om mig och min bitterhet är lika intressant som making a murderer-genren.

              Nix ?

      Håll tassarna borta från katterna! Tog ett bra tag innan jag vågade men helvete så glad jag är att jag gjorde det! Man skonas från att se katter fara illa men man ser katterna innan, då blundade jag. Var bara sammanlagt någon minut av hela serien så det gick bra.

        Netflix. Don’t f*** with cats originaltitel men Netflix har ”översatt” av nån anledning

        Vill gärna se den, men klarar verkligen inte av när djur far illa. Kan inte ens höra om det, så tyvärr är den nog inget för sådana som mig…

        Stort tack! Trodde inte jag skulle kunna se för jag kan inte hantera när djur far illa.

          Blunda när katterna kommer i bild och intala dig att det inte är på riktigt så går det bra. Man ser bara katterna före, det är tre videos totalt. Som sagt sammanlagt en minut kanske. Men klart man blir illa berörd av vetskapen ändå, hade som sagt inte tänkt se den men en kompis hade sett så då vågade jag. Det handlar absolut mest om jakten på psykfallet! Folk klarar typ det mesta men så fort någon gör illa ett djur blir folk vansinniga – är lite som är så mäktigt ?

        Den är SÅÅÅ braaaa!!!

        Den är SÅÅÅ braaa!!

        Skulle aldrig någonsin kolla på det. Djurplågeri är det värsta jag vet.

          Är just det den handlar om. Att människor ”klarar det mesta” men när husdjur far illa är vi enade ? Internet jagar efter den jäveln och det är det hela dokumentären handlar om ?? Förutom dom små frekvenserna av att man får se katterna före något händer. Handlar om kanske en minut totalt, tre tillfällen. Vill inte avslöja för mycket för dom som vill se den men den är riktigt bra!

    Jag vill verkligen lära mig historia – svensk historia med alla kungar osv plus resten av världen med krig och allt annat ”viktigt”. Problemet är att jag tycker att det är så tråkigt men det känns ändå som en viktig sak att kunna. Är det någon som har tips på hur jag ska gå tillväga för att lära mig det här? Jag tycker alltså att det är ganska tråkigt men ser det som ett måste (eget val).

        Det fungerar inte, när jag går in via SVT play får jag inte ens fram ”filmen”.

          Läs Alf Henrikson, autodidakt gigant som skrivit många böcker om historia, svensk såväl som utländsk. Skriver lätt, ledigt och trevligt. https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Alf_Henrikson
          Hans A-Ö är också en bra grund.

      Gillar du poddar? Jag uppskattar p3 historia.
      Annars gillar jag att googla på det jag tycker är intressant. Tex artiklar mer fokuserade på arkeologi, då jag kan tycka att det är spännande att se föremål de grävt fram samtidigt som man får lära sig mer om den tiden.
      Har ganska stort intresse för historia, men inte alla personer liksom. Lättare för mig att utveckla mig inom de delar som jag tycker är intressanta.

      Herman Lindqvists böcker om Sveriges historia tycker jag är otroligt underhållande och lättlästa!

        Och väldigt inkorrekta… Han skarvar rejäkt med sanningen. Bättre att läsa Peter Englund.

      Tror P3 dokumentär har någon intressant pod om äldre kungligheter. Kolla upp de kanske? ?

        Det ska jag göra, tack! Det är synd att många kungar heter nästan samma sak…

        P3 historia, bäst!!

      Kan rekommendera Sveriges Historia med Dick Harrison och Martin Timell, tror den finns kvar på tv4play. Den tyckte jag var väldigt bra och lättsam att kolla på.

        Fyfan, vidrige Martin Timell! ?

        Dick är ibland ute och cyklar lite, ignorerar färsk forskning t.e.x inom vissa områden, och mal på med gammal skåpmat som är inaktuellt. Men han är riktigt bra ibland med.

          Tveksam kille på många sätt,,Harrison. Goggla

      P3 historia podd är toppen??

      Lyssna på historieböckerna av Herman Lindqvist. De är väldigt lättlyssnade och man lär sig massor.

      Historiepodden.

      Jag gillar att läsa historisk skönlitteratur. T.ex Vilda Svanar som ger en fin bild av kinesisk historia berättat genom tre generationer kvinnor.

      Det är tråkigt att man inte lär sig om kungarna lika mycket i skolan längre. Mina föräldrar fick lära sig hela regentlängden utantill men vi har typ bara pratat om Gustav Vasa någon gång i mellanstadiet. Har försökt plugga lite själv i alla fall och ska se till att mina barn också får lära sig, tycker det är viktigt att kunna.

    Oh och era godaste smoothie-recept! ?

      Brukar slänga i ALLT i mina smoothies, allt blir gott när man mixar.

      Nu har jag inte gjort smoothie på typ två år, men vill minnas att jag gjorde en god med basen på yoghurt och sen i med ananas, jordgubbar och mango. Lite söt men jättegod.

      Mogen banan, stor klick jordnötssmör, en näve spenat, en halv avokado (frivilligt), lite kanel och typ en generös marsker kakao ? Sen häller man i havremjölk tills man får den konsistens man föredrar!

        Var uppmärsam på vad oxalaterna(från spenat bl.a.) kan ställa till med i människokroppen.

          Men LEEEEEEV lite dååå

          Men hejdå ???

      Denna smoothie har jag druckit VARJE morgon (mixar den kvällen innan) i 3 år. Jag tröttnar inte och den är så sjukt nyttig och uppfriskande på morgonen 🙂 Jag dricker den klockan 06 när jag stiger upp, sen äter jag frukost klockan 09. Jag har svårt för att äta direkt efter jag stigit upp…

      100 g (1 stor) mogen banan
      35 g fryst spenat
      60 g fryst mango
      70 g fryst ananas

        Ingen vätska i?

          Just ja, 2,5 dl vatten också 😀

      Avokado, frysta/färska hallon, mango, sojamjölk och spirulina. Gråter typ över hur gott det är ?

      Avokado och ikaffe – så jäkla gott

      Babyspenat, banan, avokado, apelsin, päron, citron, vatten och kokosflingor till topping ??

      Superenkelt men gott. Jag gillar inte med en massa avokado och spenat, får ont i magen av det. Mangoyoghurt (måste vara mangoyoghurt), mango, hallon, klart. eventuellt lite mandelsmör för att runda av

        Glömde banan

          S är anonym. Vart det automatiskt

      En halv banan
      2 kiwis
      En eller två nävar spenat
      Saften från en liten citron

      Ananas, acai (helst fryst men pulver funkar), jordgubbar, apelsinsaft och sen till det bästa vaniljproteinpulver. Jäääääklar vad gott det är. Om man vill göra den lite nyttigare släng i lite bladspenat

      ananas, grönt äpple selleri, citronjuice och vatten.om. Ni gillar syrligt

      Annars är min standard: jordgubbar blåbär banan, havremjölk och en matsked kokosolja

    Sjukskriven och uttråkad, har alldeles för mkt tid att tänka på irrelevanta saker..främst i influencervärlden..MEN någon mer som reflekterat över att Kenza & Ines inte verkar umgås med Dani längre?! De träffar dock varandra konstant. Orimligt nyfiken.

      Kenza hade nyligen en frågestund på insta där hon visade en print från hennes och danis konversation som sa typ ”hahah vi måste börja hänga mer, folk tror vi inte är vänner längre haha”. Så verkar inte vara något seriöst.
      Men de umgås ju tveklöst mindre, om jag får spekulera fritt skulle jag säga att det är ganska normalt kompisbeteende. Ibland umgås man jätteintensivt med någon en period och mycket mindre i en annan, behöver inte bero på något särskilt.

        Okej! Tack!! ?

      Har också lagt märke till det!

      Hon är väl precis som alla influensers och har lite insprutat både här och där ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

      Hon som var så spruträdd stackarn ?

      Gillar också att hon nu (när hon vill ha röv istället för pattar) påstår hur tokigt det är att hennes bröst krympt så mycket sedan hon fick barn, hur enormt stora (hihi) dom var förut. Nej, gabbjoz du hade supermega push förut och tryckte upp dina urringningar i kameran istället för röven. Äg det.

    Vad gör jag med en pälsjacka jag köpte för länge sedan och inte längre vill ha? Säljer/ger bort eller slänger?

      Sparar eller ger bort.

    Fel forum kanske och en väldig long shot. Söker träningskompisar i Göteborg som går på Nordic Wellness. Tyvärr otränad men kämpar på. Ni får gärna ha typ 1 diabetes också. ?

      Åh hoppas du hittar några ❤️

        jeanette.ronnqvist på Instagram ☺️

      Rekommenderar att gå på gruppass! Jag kör också på NW fast på annan ort och där är de typ samma som går på samma pass varje vecka, så där kan man säkert få kontakt med någon! Lycka till! 🙂

    Varför lägger Influensers ut hela sitt liv på nätet och gnäller när folk kommenterar både det dom gör och säger?
    Oftast idiotförklarar dom sina läsare när dom ljuger och överdriver, och känner sig mobbade fast dom förtjänar kritik.
    Tänk om vi vanliga människor hade gjort samma på jobbet.

    Gravid i vecka 16. Har ni något tips eller idé som ni önskar att ni hade gjort, förberett, tänkt på eller liknande? 🙂

      Läs föda utan rädsla, den raderade ALL förlossningsrädsla för mig, gjorde att jag kunde föda utan smärtlindring och fick värdens finaste förlossning!

        Tack!! Den ska jag absolut läsa 🙂
        Jag hoppas att jag får en fantastisk förlossning jag med!

        Ååh va fint❤ jag läste ockSå den och var faktiskt taggad på att föda (från att ha varit svinrädd) men sen blev det som det blev, blev igångsatt och inga metoder funkade och fick exakt alla mediciner man kunde få. Men bra blev det ändå i slutändan måste jag säga, men det tog ett tag att komma över min ”misslyckade insats”. ? Så mitt tips skulle vara att om du är rädd/fundersam över något vad som helst så prata med ett proffs! Ha inte för höga krav på dig själv när det gäller något förutom att ni ska försöka ha en så bra första tid tillsammans som det är möjligt för just er! Om det blir övermäktigt så sök hjälp! ❤

        Och om du inte har så skaffa värmepåse, så skönt när värkarna sätter igång men även före om du har ont nånstans..

          Åh din kommentar berörde mig. Du låter som en fin människa och du ska vara stolt över dig själv. Du har förlöst ett barn! Så jävla coolt. Inte misslyckat någonstans. Tack för din kommentar! Många pratar inte om den psykiska delen så ärligt. Kram! <3

          Ps. Värmekudde måste inhandlas snarast haha.

      Grattis! ? En sak alla tipsade om är att man ska fylla kylen med mat samt rodda matlådor att ha i frysen till den första tiden hemma. Struntade i dessa tips då affären ligger runt hörnet från oss men hade jag fått göra om något är det just det. Vi var så trötta och lite stressade när vi kom hem, fick dålig sömn och rutinerna hamnade helt på sniskan första veckan speciellt. Det hade varit såååå skönt men en välfylld kyl och frys. Och godis i mängder för den delen! Så najs att få äta lite choklad när man sitter uppe mitt i natten med en bebis på bröstet. ?

        Tack snälla 🙂
        Haha när jag googlat runt är det faktiskt det tipset som kommit upp mest. Får se till att försöka ha det ordnat! Och godis funkar ju i alla lägen typ haha. Tack för tips! 🙂

          Hej hej! Har fött tre barn. Bindor i frysen – bra tips! Det där om mat är också bra. Jag hade också önskat att besökare hade tagit med sig en form med typ hemlagad lasagne istället för att gosedjur till bebisen. Ha vattenflaskor lite överallt hemma. Om du ammar bebisen så kommer du vara otroligt törstig, och det är inte alltid man kan eller vill röra på sig när bebisen väl somnat.

            Tack för tips! Just sånt jag menade – bindor i frysen liksom :))

          Hemmagjord små chokladbollar, strl en tugga, var fantastiskt att ha en stor burk av i kylen när trötthet och humör var lågt på mig eller min fru.

          I övrigt gillade jag i efterhand tipset att sätta en målbild (som pratas om i Föda utan rädsla kursen) som inte handlade om förlossningen utan om något ögonblick senare. Var värdefullt för oss att vår målbild var känslan när bebisen skulle ligga i babynestet mellan oss hemma, då förlossningen slutade med akutsnitt och några dagar på Neo. Hade bilden varit att få barnet på bröstet eller liknande hade det nog känts mer ”misslyckat” nu hade vi vårt mål kvar under några tuffa dagar på sjukhuset och väl hemma njuta av ögonblicket även fast mamman hade ont.

            Tack för tips och för att du delade med dig av er upplevelse. Det lät väldigt klokt och jag får prata ihop mig med min man angående en gemensam målbild 🙂 minichokladbollar tackar jag aldrig nej till så det kan inte vara fel 🙂

            Hoppas att allt är bra med er alla i familjen. Tack igen!

      Om du får foglossning fortsätt röra dig ändå. Jag fick i v 19 och i v35-36 slutade jag röra på mig ”mycket” vilket bara var dumt. Det gjorde ont att gå men det hade varit bra om jag fortsatte röra på mig i någon form för att hålla igång, exempelvis simning som jag gillar. Var ett helvete efter graviditeten med kondition och muskler som försvann.
      I v.40 gjorde jag massor med olika matlådor som jag frös in och sen när bebisen kom så hade man mat lättillgängligt under de första 1-2v.
      Inte köpa för mycket kläder i strl 50-56, mitt barn hade 50 i 2v hahah.
      Ta mera kort på magen, alltså inte sådana cringe-instagram-min man blundar och står på knä och pussar magen bilder, utan vanliga bara hahah =)

        Min hade storlek 50 i en vecka, hann inte ens använda alla plagg. ?

          Följde det rådet och har bara typ 5 bodys i storlek 50, men de passar ännu på vår knodd som är 1 månad nu. ? Vill börja använda de större kläderna nuuu!

        Tack för tipsen! 🙂
        Ååh än så länge har jag inte det. Men börjat få känningar som går ner i vänster skinka haha. Så ska absolut försöka fortsätta röra på mig. Stackars dig dock men heja dig som fixade det. Hahahaha älskar din förklaring på vilka bilder att inte ta! Nu när du säger det är det sant. Har en bild på magen hittills haha. Tack igen! 🙂

          Det där med att röra på sig… Det är väldigt individuellt. Om du känner att något gör ont eller är jobbigt – gör det inte. Jag hade problem med foglossning men fortsatte träna för att ”bli stark” ungefär som att man blir det på någon vecka… och för att inte verka lat. Sjukt dumt. Våga vara gravid så som du känner!! Det är ett barn som växer i din mage och det är inte läge att visa sig på styva linan som jag gjorde. Tillslut sa min sambo åt mig att jag måste ta det lugnt för han såg hur ont det gjorde att ens ta sig ur sängen.

          Och så skulle jag säga som alla andra, klappa mycket på magen och njut! Det är en väldigt speciell tid ❤️

            Åh tack för den kommentaren. Jag känner igen mig i det tänket ”inte verka lat”. Älskar att ni är så ärliga och verkligen delar med er. Kram <3

            Som du säger det är individuellt. Bara för att det gör ont är det inte farligt. Jag menade inte att gymma 5 dagar i veckan utan jag pratade mer om vardagsmotionen, som att gå till affären, ut med soporna, städa osv. Jag la till om simning för att det är så skonsamt mot kroppen och att göra det när man är gravid när man orkar är ju bara bra. Men såklart finns det olika former av foglossning, vissa måste ju sitta i rullstol och kan inte gå så då är det såklart inte möjligt att få in vardagsmotionen, jag pratar om oss som bara fick ont av att röra sig i en normalgrad =)

        Min ena hann ha 56 i två veckor, fick sen börja plocka fram 62 ?

      Packa BB-väskan i v.30 med bekväma mjukisbyxor, linnen, trosor och raggsockor, en bok/korsordstidning (tidsfördriv), lypsyl, hårsnoddar, tandborste och tandkräm, och lite smågodis (i förslutna påsar förstås, så det inte blir gammalt), gärna mobilladdare också om du har en extra.
      Preppa frysen med matlådor eller lättlagad mat så det finns när ni kommer hem.

      Jag hade inte räknat med att föda i v.32, och hade verkligen uppskattat detta, istället fick min kära man köra skyttel mellan vårt hem, ICA och sjukhuset för att hämta/köpa diverse små konstiga saker jag saknade när vi var fast på sjukhuset (man är ju lite hormonstinn, så jag blev orimligt ledsen över att inte ha mina favoritraggsockar bl.a ?‍♀️)

      Håller dock tummarna för att du bakar färdigt din bebis och slipper två månader på sjukhuset, även fast det slutade väl för oss ?

        Tack snälla för tips. Vilken lista liksom 🙂
        Skönt att allt gick bra för er. Hoppas att min lilla prick vill stanna lite längre än så haha.
        Hormoner är inte att leka med haha.

    Någon därute som har skilt sig med tre småbarn med i bilden? Hur får man det att funka rent praktiskt och ekonomiskt som ensam egentligen ?

      Det är väl sådant man tar med i beräkningen varje gång man planerar en graviditet? Och räknar på om man skulle bli ensam förälder om man skulle klara av det ekonomiskt alltså, utan en kalkyl på att det skulle funka om värsta skulle hända så skaffar man inte tre barn.

        Fast alla ”skaffar” inte barn. En del blir gravida och väljer att inte göra abort.

        Härlig kommentar, empatinivån hög ser jag. Man kan planera hur jävla mycket man vill i förväg men vad som helst kan hända. Arbetslöshet (min mamma räknade inte med att vid 56-års ålder bli kickad pga konkurs men det borde hon planerat för eller hur), sjukskrivning (en närstående gick in i väggen och levt på en sån lön i flera månader, borde ju ha räknat med det ju) osv osv.

        TS-skit i denna idiot. Mina föräldrar skilde sig när vi barn var 11, 14, 15. Båda hittade lägenheter snabbt som inte var så dyr hyra, det som märktes var väl att vi inte fick lika mycket nya kläder/leksaker osv, även att vi inte gjorde saker på helgerna som förut som gröna lund, åka och shoppa, bio osv. Så det blir en lite ”lägre standard” eller vad man ska säga. Om du behöver finns ju även olika bidrag att söka om du har rätt till det som ex bostadsbidrag.

        Nu var ju inte vi småbarn men tänker att det inte skiljer så mycket, vi hade 2 uppsättningar kläder hos varje förälder, favoritplaggen tog man med sig om man palla, jag hatade att behöva packa väska för då kändes det som att ingenstans var man hemma utan på besök så jag delade upp allt i 2 så jag slapp det.
        Vi var ju så pass gamla att föräldrarna behövde inte prata om skolan med varandra, så kontakten dem hade med varandra gällde större klädinköp som jackor (alltid bråk om vem som skulle betala) och olika läkartider i princip.

        Vet att du inte bad om detta men tips från ett barn med skilda föräldrar är att aldrig snacka skit om den andre föräldern, aldrig bråka med den andra föräldern så att barnen hör (man känner som att det är ens eget fel att de bråkar) ta det när barnen inte är i närheten.

        Hoppas det löser sig!

      Inte med tre men med två! Dock kändes det som att gå från tre till två, helt sjukt vad lugnt och skönt det blev hemma. Jag och barnen liksom, utan den där surpulen som sög all min energi och livslust. Ekonomin sög i två är cirka men det var bara att bita ihop, var så mycket lyckligare i alla fall. Du kommer fixa detta, jag lovar! ?

      Läste ”skitit ned sig” först ?

    Vad har hänt med Paula som hon hintar om???

      Hon berättar säkert när hon är redo 🙂

      Undrar jag också!!

      Det får man inte skriva här för då raderar camcam tråden. Precis som hon gjorde igår ??

        Men folk vet?

          Vad har hänt då? Vet du?:)

        Åh, kan någon hinta vad det var?

          Hon har lärt sig fläta sitt hår?

      Vart hintar hon om det?

    Saker som traumatiserade min barndom: Rulle och Skrotnisse. Varför, 80-talet, varför!?! ?

      Var är det för fel på dem?

        De är ganska läskiga för små barn, kanske.

          Men Rulle var väl inte läskig? Ja tycker att bocken i årets julkalender var läskig och då är jag ändå över 30.

            Förlåt, jag skainte ta ifrån dig dina känslor. Om du tyckte att Rulle var läskig när du var liten så var han naturligtvis det för dig.

      Vilse i pannkakan var väl värre?

        Kan inte minnas att jag såg det, tror det är lite äldre…

      Haha växte inte upp med det, men har sett lite av det och kan nog hålla med dig litegrann.
      Barnprogram som traumatiserade min uppväxt…ett sagoprogram ned claire wikholm som uppläsare.??

      Ja jag var totalt livrätt för Skrotnisse och hans vänner! Och Simpor och Grodfötter!

        Simpor och grodfötter var det absolut läskigaste jag visste som liten, råkade alltid se en snutt av det hur mycket jag än försökte att undvika det… Fick typ kväljningar för jag tyckte programmet var så obehagligt.

        Den där barnflickan Nana i Glasblåsarns barn var också helt sjukt läskig.

        Bambis mammas död var inte läskig, bara så otroligt sorglig (tycker jag även idag). Det finns något vemod över filmen generellt, kan det vara för att den är från början av 40-talet när världen var mörk?

      Karlsson på taket!! ?

        Ja, usch. Jag kan fortfarande inte kolla på Karlsson. Tycker han är sjukt obehaglig.

          Ja, vad är han ens? Barn eller vuxen? Människan eller helikopter! ? Och rösten, ryser

            HATAR Karlsson på taket ?

      Det måste vara när jag såg på skrotnisse som jag upplevde ångest för första gången i livet haha. Var så himla deppigt

      Spöket i ladan i barnen i Bullerbyn då?? Fyyyyyfan vad läskigt

        Men guud det hade jag glömt! ?

      Kullamannen!!!

        Då är du gammal! Jag med. 😀

        Same, bor på kullahalvön också ??

      Ika i Rutan! DENNA HEMSKA MÄNNISKA.

        Usch och fy!!! Minns lite diffust att jag väntade på någon annan film, var det i Björnes magasin som han drog filmkortet m Ika i rutan? ”Ååååke”

          Jag väntade alltså ev på någon annan film medan jag genomled Ika.

        Avskydde verkligen Ika i rutan!!!

      Inget barnprogram var värre än ”Rädda Joppe” ?

        Nej, nu får jag obehagliga flashbacks?

        Fyfan hatade joppe. Blev arg av den och blir det fortfarande som 29-åring haha.

        Älskade skrotnisse. Det gjorde pappa med, han är död nu så tänker på honom om jag ser skrotnisse 🙂

      Ika i rutan?

      Själv är jag helt traumatiserad av filmatiseringen av Roal Dahls ”Häxorna”. Hur kunde den klassas som barntillåten??

        *Roald Dahl

    Har ni ställen som ni tycker är jobbiga att besöka? T.ex. tandläkaren som påtalar att man har tandsten, frisören som säger att man har slitet hår o.s.v. Någon som hört något skräckexempel av personal?

      Nä. Jag påpekar alltid saker först, typ ”Mitt hår är så slitet nu”.

      Tandläkaren som alltid dömer en oavsett vad.

        Spoiler: tandläkaren dömer inte, tandläkaren struntar fullständigt i om du tandtrådar eller inte eller om du har hål.

        Kan lova dig att tandläkaren INTE dömer dig. Hen har jobb som det är och skiter bokstavligt talat i din munhälsa. Det är mer för din skull det tas upp om tandtråd, fluorskölj osv..

          En del tandläkare dömer visst, hade en som kommenterade mitt utseende och att om jag är så mån om mitt utseende är det konstigt att jag inte är lika noga med tandtråden ? Hon sa det med en väldigt dömande ton så det var riktigt skumt.

      Jag var i Dubai och traskade in på en salong. Ville ljusa upp håret.
      Jag förstår arabiska trots att jag inte ser ”arabisk” ut men detta visste inte frisören om, vi talade engelska.
      Ägaren kom fram och frågade om jag ville färga med något som hette Inoa som tydligen skulle vara skonsamt.
      Då svarar frisören som skulle färga mitt hår, på arabiska: hennes hår och plånbok är inte av Inoa-standard, ge henne något billigt, hon ska ändå resa hem så hon hinner inte klaga på oss”.

      Reste mig upp och gick. Köpte hemmafärg och brännde håret istället.

      Japp, undviker tandläkaren mycket just pga det. Har lätt att få hål i tänderna, trots att jag borstar två gånger per dag som alla andra, så jag skäms ALLTID hos tandläkaren och känner mig sämst. Har inte tandläkarskräck utan just det där skammandet är hemskt. Har haft frisörer som klagat på mitt hemmafärgade slitna hår, då bytte jag. Nu har jag råd att färga hos frisören och har hittat en som aldrig klagar på slitet hår heller, så skönt.

        Har precis som du lätt att få hål och blir alltid skammad för det, har även en liten käke så varje gång får man höra ”om bara din käke var större så skulle allt vara bra” Typ ursäkta att jag inte kan bestämma hur stor min käke kan bli?

        Haha alltså man går ju till frisören för att klippa det slitna. Är dom så korkade??

        Kan lova dig att tandläkaren INTE dömer dig. Hen har jobb som det är och skiter bokstavligt talat i din munhälsa (och dig!) Det är mer för din skull det tas upp om tandtråd, fluorskölj osv..

        Tandtråd är din bästa vän!!!!

        Det har förmodligen med ditt ph i munnen att göra. Fått för mig att vissa har surt och vissa basiskt. Ni med surt får lättare hål. Vi med basiskt får mer tandsten. Har haft ordentliga sockerperioder, slarvat med tandborste och tandtråd förekommer allt för sällan. Inte haft ett hål i hela mitt liv. Prova SB12 munskölj, det neutraliserar ph i munnen.

      Nej, precis som all vårdpersonal så ansvarar tandläkaren bara för att informera om vikten av bra munhälsa och tandvård.
      Enda gången jag upplevt att någon anmärkt på något på sättet du menar är när jag varit på ansiktsbehandling och då är det uppenbart att de påpekar saker BARA för att pracka på en sina produkter.

      Kirurgavdelningen på mitt lokala sjukhus. Ingen av undersköterskorna kan ta blodprov. Jag säger alltid till ”jag är väldigt nålrädd och väldigt svårstucken” vilket de ignorerar, brukar bli två försök sen får de hämta någon från en annan avdelning som kan ? dessutom jobbar det en extra empatilös sjuksköterska där, sist hon spolade min infart var hon så hårdhänt att jag skrek högt av smärta men hon låtsades som ingenting alls. Gick hem med kateter efter senaste vändan, fick noll information om hur jag skulle sköta den. Katetern var jag dessutom tvungen att ha för att de missade att jag hade urinretention och det fanns risk för skador på blåsan, något jag fick reda på i efterhand på vårdcentralen. Har minst en operation inplanerad i närtid och jag fasar för att komma dit igen 🙁

        ❤️

      ”Ditt hår ser dött ut, du borde färga det” sa en frisör till mig en gång när jag bad om stilråd. Jag hade min helt ofärgade naturliga hårfärg. Gav mig komplex i några år och frisörskräck. Fattade tillslut att jag råkat ut för en idiot dock. Älskar mitt naturliga hår i dag, som är kallt mellanblont.

        Tråk

    Ibland är det väldiga diskussioner här om Sd och invandringspolitik osv. Har en fråga till er som brukar svara att man inte kan bli svensk om man inte har svenska föräldrar osv.
    Jag har en förälder som är svensk och en förälder som är från bosnien. Min man är från ett östafrikanskt land men bott i Sverige sen han gick i blöjor.
    Vad föreslår ni att våra barn svarar på frågan ”var kommer du ifrån”? Ska barnen behöva redogöra för släktträdet eller vad tycker ni?

      Jag kanske borde skriva rakt ut att han är från Somalia så blir det lättare för er att svara på frågan…

      Jag tycker det är upp till varje person att säga vad den identifierar sig som. Min man har en förälder från Sverige och en från ett land i Afrika och han säger bara att han är svensk när någon frågar. Han är född här, talar bara svenska/engelska, följer inga traditioner eller kulturella grejer öht, han brukar dock säga ”svensk, men om du undrar vart jag får min fina färg ifrån så är det ….”. Om någon frågar om vårat barn säger jag bara svensk, oftast nöjer sig folk med det men vissa ”jo men vad mer?”. Och nej, man ska inte behöva säga hela familjeträdet om man inte känner för det.

        Asså jag är ju mer än vad vid att svara på frågan själv. Och svarar alltid halvbosnier och halvsvensk. Men det kommer liksom till en punkt då det kan bli löjligt många nationaliteter att räkna upp…
        Men håller med er. De jag vill fråga är ju de som brukar hävda att man inte är svensk om man har föräldrar som inte är svenska.
        Och jag har verkligen svårt för folk som inte kan nöja sig med svaret Sverige. ”Nämen egentligen?? Var är du från egentligen?”

          Fast ditt barn har ju svenska föräldrar? Du är ju 50% svensk?

          Förstår att det kan vara jobbigt ibland, men ett etniskt svenskt folk existerar ju faktiskt, är man mörkhyad så syns det ju att man inte är helt svensk. Antingen så svåra man inte och det får folk respektera eller så säger man som det är,men appropiera inte den svenska etniciteten.

            Svåra=svarar

            Man kan vara etniskt svensk även om man är mörk. Att gå efter utseende är att lura sig själv. Bara för att du är ljus betyder det inte att du är fullblodssvensk. Exempel. Jag är 50% svensk och 50% något annat. Svarthårig och svarta ögon. Som släktforskare vet jag att är etnisk svensk ner till 1500-talet. Där finns inget finskt, inget valonskt, inget ryskt, tattare, romskt eller annat exotiskt inslag förutom min mor. Jag är alltså mer etniskt svensk än kungabarnen är även fast jag ser mer utländsk ut än de och de ser ut som din bild av etniska svenskar. Mitt barn är tredje generation invandrare. 75% svensk och 15% från mellanöstern. Hen är blond och blåögd och ser svenskare ut än både kungabarnen och Jimmy Å. Så bara för att du är ljus ska du inte ta för givet att du är fullblodssvensk. Jag vet många blonda barn som har samma bakgrund som mitt barn så hen är inget i antag. Det är ingen som appropierar den svenska etniciteten. Men du försöker hålla dem som en exklusiv klubb för ljushåriga. Det är naivt och du lurar dig själv.

              Men jag svarade ju inte en mörk svensk, jag menade personer som ÄR halvafrikaner eller liknande. Sitt lugnt i båten vetja. Jag vet mycket väl att det finns mörka nordbor, även om epicentrat för mest blonda människor i världen går över Sverige-Finland. Är man Afrikan och säger att man är etniskt svensk, så appropierar man visst ett annat folk.

      Grattis, folk från Östafrika har bland världens lägsta IQ.

        och rassar har lägst EQ.. ?

        Eftersom ditt iq verkar överlägset kanske du är bekant med statistik och hur det fungerar? Du är medveten om att det inte betyder att alla från Östafrika har lågt iq?? Asså har inte sett den statistiken du hänvisar till dock? Var har du hittat den? Rasbiologiska institutet? Flashback?

          Tror hen har sökt i sitt eget mörka inre och helt enkelt gubbgooglat. ?

        Källa? Rasbiologiska institutet?

          http://worldpopulationreview.com/countries/average-iq-by-country/

          Under 67 i IQ räknas man som efterbliven i Sverige.

            Ingen aning vad det är för sida eller trovärdigheten på den. Men såg att det står som du säger. Vad ville du säga med det? Tror du att i-länder och västvärlden är smartare än andra pga rasens överlägsenhet?? Eller förstår du att saker som inbördeskrig och svält har påverkat det resultatet? Undernäring är generellt ingen toppen start från hjärnan och dess utveckling.
            Och förstår inte var du vill komma med att säga det här? Min man är välutbildad och högavlönad trots hans somaliska skalle.

        Ja o så du då!

        Är väl inte jättemärkligt om länder med sämre utbildning och möjligheter har lägre iq?

          Du får inte en högre IQ av utbildning. IQ är största del genetiskt betingat.

            Oh herregud. Min man har nog inte tagit sig genom en femårig ingenjörsutbildning med ett iq på 67 om det är det du menar.

          Samma resultat får man i välutvecklade länder. Svarta välutbildade har något lägre IQ, än Asiater och vita från alla samhällsklasser.

      Man förnekar inte sitt ursprung..
      Frågar de ditt barn när han är utomlabds då kan han säga att ”han är från Sverige men med somalisk och bosniskt påbrå”.

      I Sverige ställer ju folk frågan för att de ser att han uppenbarligen inte är etniskt svensk och de är väl nyfikna på ”det exotiska utsendet”. Då kan han svara ”jag är från Somalia, Sverige och Bosnien”.

      Skulle de fråga om han är kulturellt svensk då kan han ju säga ja. För etnisk svensk är han inte mer än 25% men han kan vara 100% kulturellt svensk (som adoptivbarn tex).

        Precis! Varför förneka sitt ursprung?
        Det här problemet verkar bara finnas i Sverige. Jag är inte helsvensk och har bott i två olika medelhavsländer och ingen håller på som här där alla ska bli/känna sig som svenskar så fort de satt sin fot på svensk mark. Istället är folk stolta över vilka de är och säger ”jag är grek men har bott här sedan 1983” eller ”min mamma är polska och min pappa är turk” eller vad det nu kan vara. De verkar totalt sakna behovet att lägga till att de är från landet de bor i eftersom det är en självklarhet att de tillhör det också, eftersom de bor där, talar språket osv.

        Nej, typiskt svenskt problem.

          Precis!
          Det är verkligen bara här.
          I USA kan jag förstå att alla är amerikaner men Sverige blev mångkulturellt för några år sedan bara. Klart inte turken som flyttade hit ’74 inte plötsligt blev svensk.
          Dock kan man identifiera sig med svensk kultur trots att man är mörkhyad från Indien.

        De som är nyfikna på ”det exotiska utseendet” är oförskämda och han behöver inte alls rabbla sitt ursprung. Svensk räcker kort och gott.

          Oförskämda? 98 gånger av 100 är det invandrare som frågar mig om mitt ursprung. De är de som är allra mest intresserade av att få veta och diskutera det. Svenskar frågar i stort sett aldrig.

          Har inte en enda gång upplevt frågan som oförskämd utan som samtalsstartare eller som ett samtalsämne som vilket som helst.

          Blir däremot oerhört trött på helsvenskar som får för sig att ursprung och tillhörighet skulle vara laddat eller förbjudet för oss icke-helsvenskar.

          Varför är de oförskämda? Får man inte se mönster? Barnet är 50% svart, tror du inte en normal svensk kan se att han är lite mörkare?

          Du får det att låta som att det är fult att inte vara svensk eller att alla som är lite nyfikna är rasister.
          Varför förneka sitt ursprung? Det är en del av ens identitet och därför ska man aldrig skämmas! Att ta illa upp påvisar bara låg självkänsla…

            Se mönster? Vad är det för mönster man ska se?

            Varför det är oförskämt?
            – För att du känner inte mig och mitt ursprung är privat. Om du kände mig skulle du inte behöva fråga.
            – För att mitt ursprung är irrelevant.
            – För att frågan är alienerande och antyder att man sticker ut.
            – För att frågan ifrågasätter att jag är svensk.

              Varför får inte svenskar ha sin etnicitet? Varför anser du att den är öppen för alla? Det kanske är Du som är oförskämd och förnekar etniciteter deras egenart.

                Jösses. Den svenska etniciteten är ”öppen” därför att det svenska folket har friheten att leva med och skaffa barn med människor av annan nationalitet. Men du talar uteslutande om svensk som etnicitet, det gör inte jag, jag talar om svensk som både nationalitet och etnicitet. Sedan har vi identitet och då blir gruppen ännu lite större.
                Jag blir nyfiken på din politiska hemvist då du så starkt ivrar för mångkultur. Har du lust att förtälja den.

                  Hela den här diskussionen handlar om etniska rötter.

              Vad händer med öppenheten? Man får ju inte fråga nån nånting längre utan att nån blir kränkt.

          Haha, jag ser exotisk ut i landet jag bor i, och blir frågad dagligen var jag kommer från.

            Jag med. Inte många ljusa svenskar här där jag bor. Svenskar är exotiska och en minoritet här.

        Men barnet kan ju inte svara att hen är från Somalia och Bosnien. Det är ju som att jag skulle dra upp alla städer som mina förfäder ha bott i när någon frågar vilken stad jag kommer från.

          Va? Hur är det samma sak?
          Jag svarar alltid ”är från Uppsala men flyttade till Gbg när jag var 18”

          Precis som jag svarar ”mamma är från Finland och pappa svensk” om någon är nyfiken på mitt påbrå.

          Det är väl bara en normal konversationsstartare, för att se om man har något gemensamt eller annorlunda att prata om. Herregud.

      Jag röstar SD och när folk undrar ”ja men när blir man svensk då” brukar jag svara att det helt enkelt är när man känner sig svensk.

      Min mamma kommer från Grekland. Hon har bott här i över 50 år. Hon kallar sig inte svensk.
      Svensk medborgare, ja. Med det är ju bara ett papper.
      En fråga: om du flyttade till Kina och fick de ”4 sista siffrorna” och ett kinesiskt pass skulle du då säga att du är kines?
      Knappast.

        Tycker du att du själv är svensk? Frågan gällde ju barn som föds har av föräldrar med annan nationalitet.

        Men det är upp till din mamma. Min mamma har också bott i Sverige i över 50 år. Hon ser sig själv som svensk. Hon har lämnat sitt land bakom sig och lever sitt liv här och kommer att dö här. Hennes svenska nationalitet är inte bara ett papper, det är hela hennes vuxna liv.
        Och du kan inte jämföra med en svensk som flyttar till Kina. Därför att de flesta svenskar som flyttar utomlands gör det inte för gott. De kommer oftast förr eller senare hem igen och har oftast ingen anledning att byta medborgarskap.

          Det där stämmer ju inte alls. Över hela världen finns svenskar som funnit kärleken eller av andra anledningar valt att bosätta sig permanent i ett annat land. Så jo, det går definitivt att jämföra med svensk som flyttar till Kina. Precis som det finns invandrare som lämnar Sverige efter xx antal år och flyttar tillbaka till hemlandet eller till ett helt annat land.

            Den typiska svensken som flyttar till ett icke engelsktalande land sätter sitt barn i svensk skola om det finns, eller internationell skola med undervisning på engelska. Varför?

            Hur många svenskar som flyttar till Kina säger upp sitt svenska medborgarskap?

              Orkar inte riktigt med dina okunniga kommentarer men okej, jag gör ett försök att svara ändå.

              Sverige tillåter dubbla medborgarskap vilket gör att man får vara medborgare i mer än ett land.
              Kinas tillåter INTE dubbla medborgarskap så det handlar inte om huruvida man ”vill” ge upp något.

              Och det här med internationell skola är väl inte konstigare än att det finns en mängd muslimska friskolor i Sverige. Och de svenska vänner och bekanta jag har som är permanent bosatta i andra länder har alla sina barn i skolor med inhemska elever så jag tror att du mer tänker på familjer som lever utomlands på utlandskontrakt i ett par år.

              Dessutom finns ofta en nackdel med landets egna skolor – dåliga engelskakunskaper. Särskilt i länder där alla utländska TV-program är dubbade och där engelska varit nedprioriterat i undervisningen.

              Jag har själv bott i dessa länder så anser mig vara relativt insatt ändå.

                Du har själv BOTT i dessa länder. Precis. Som jag skrev ovan, de flesta svenskar flyttar inte permanent.

                Nä, men Kina tillåter permanent recidency även om man inte är medborgare. Det är extremt ovanligt att utlänningar naturaliserar i Kina. Tror knappast det finns många svenskar som gjort det.

                  Jo, många svenskar flyttar permanent och detta trots att vi inte ”behöver”.
                  Att du inte tycker det beror troligtvis på a) vi är ett litet land med liten befolkning och b) vi har inte behövt fly eller vara ekonomiska migranter de senaste hundra åren.

                  Så går man efter folkmängd så är det ganska många.

        Min pappa är från Ungern och har också bott i Sverige i ca 50 år. Om han kallar sig svensk? Aldrig. Det är vissa kulturella skillnader som aldrig kommer att överkommas, och som gör att han kommer aldrig känna sig som svensk.

          Det är rätt sorgligt ändå att man kan leva här sedan Erlanders tid och ändå inte känna sig assimilerad.

            Vad är det sorgliga? Lägg istället lite fokus på att landet numera är fullt av människor som inte kan – eller vill lära sig – svenska.

            De som kom hit för 50 år sedan lärde sig oftast språket och kom in bra i samhället. Idag är det inte så.

      Ni är svenska hela bunten så klart! Sverigedemokrater ska man inte lyssna på.

        Om man inte vill bli svensk då??? Måste man vara svensk bara för att man bor i Sverige? Flyttar jag till Spanien blir jag väl ingen spanjor för det

        Men är alla som bor här svenskar och när blir de det? Är det redan när man söker asyl eller är det när man får sitt medborgarskap? Och hur är det med någon som kommer hit på utlandskontrakt som avser en tjänstgöringsperiod på fem år, är de också svenskar då?

        Och om jag flyttar till Kina, hur lång tid tar det innan jag kan säga att jag är kines? Blir jag det automatiskt för att jag flyttat dit eller när kan jag kalla mig kines? Eller Island. Kan jag kalla mig islänning så fort jag flyttat dit?

        (Jag är inte helsvensk och brukar stolt säga mitt påbrå, vill jag bara tillägga)

      Är man född i Sxerige så är man svensk!

        Nej? Jag ser mig inte som svensk. ? Bestämmer väl inte du?

          Du kan inte välja.

        Har man en i majoritet genetisk svensk bakgrund, så är man svensk. Jag tycker svenskar i USA som bott där i generationer och gift sig med varandra är lika mycket svenska som en svensk i Sverige. Faktum är att flera länder, Italien t.e.x. som kämpar med en åldrande demografi, bjuder in Amerikaner av Italiensk bakgrund, att återvända till fäderneslandet. Sverige kunde göra detsamma, många Amerikan-Skandinaver skulle älska detta!

      Jag hakar på din tråd och frågar om kungabarnen är svenskar.

        Om dom känner sig som svenskar så är dom det ?‍♀️ /sdare

        Inga kungafamiljer i Europa är helt något. De är kungligheter och kan därmed gifta sig över landsgränser om så krävs, i syfte att bygga allianser. Det sagt, Bernadotterna har gift sig så mycket med Skandinaver och Nordeuropeer, så biologiskt är de med stor säkerhet väldigt nordiska vid detta laget.

      Det beror väl på vem som frågar. Om frågan ställs av trevlig nyfikenhet utan obehagliga undertoner kan man kosta på sig att berätta, det är ju en intressant kombo som kan fungera bra som konversationsstartare. Jag berättar hemskt gärna om min bakgrund och kultur för någon som visar intresse.
      I annat fall kan man säga typ ”jag är svensk medborgare, resten angår inte dig” detta använde jag mot en telefonsäljare som blev sur för att jag inte var intresserad och började diskutera mitt namn.

    Hej alla kloka BB-läsare. Behöver lite inputs gällande en vän som beter sig ganska konstigt ärligt talat. Ibland höjer hon en till skyarna och hon beter sig som att vi vore syskon, ringer och frågar hur man mår och skickar blombud när man är sjuk, sedan i nästa sekund kan hon vara elak och säga små pikar här och var som får en att känna sig helt dum i huvudet. Känns som hon vill förminska en liksom om ni fattar vad jag menar. Varför gör hon så? Börjar tycka allt mer och mer att det är ett ganska creepy beteende , manipulativt typ.

      Pms kanske? Jag stör mig på folk de dagar min pms är värst, annars är jag en omtänksam person. Men kan på allvar få spel även på mina närmsta de dagarna, för ingenting. Lärt mig att helt enkelt minska kontakten de dagarna.

        Ah ok så kan det absolut vara.

      Emotionellt instabilt personlighetssyndrom? Borderline sa man tidigare.

      hade en kompis som va så, hon ville visa att hon va en ”bra kompis” men samtidigt pika hon mig och va avundsjuk på allt, vår vänskap håller på att rinna ut i sanden nu vilket jag är glad över..

        Ah det kommer säkert vår vänskap också göra. För jag står inte ut med att träffa henne och inte veta innan om jag kommer känna mig som en bra eller dålig människa efter att vi har setts… helt sjukt hur vänner kan ha en så pass stor inverkan på ens liv och sättet man ser på sig själv. Verkligen viktigt att umgås med ”rätt” människor..

      Det är ju inte bra. Jag har också en kompis som plötsligt kan utan anledning bli arg. Tycker det är otäckt och har dragit mej bort från henne.

      Jag gissar på psykisk ohälsa. Människor beter sig märkligt när de inte mår bra.

    Jag tänker ofta på min pappa som är separerad från min mamma sedan 10 år, att det hade varit så kul om han hade träffat någon. Det gör så ont att veta att han är så ensam. Och eftersom han inte kommer ut så ofta, om man bortser från jobbet så är det också svårt att träffa någon.

    Finns det någon här som har en anhörig i liknande situation, som skulle vilja ”set them up” så att säga?

    Kort beskrivning av min pappa; 60 år, snäll som få, social när han väl kommer ut, tycker om att spela golf på sommaren, bor i Malmö.

    Skriv gärna till mig så kan vi prata mer, broccan2020@gmail.com 🙂

      Det finns en grupp på Facebook som heter ”heja livet”, där har medlemmar kunnat lägga upp ”annonser” för sina äldre familjemedlemmar som har svårt att träffa nya människor. Jättefint och jag minns att många har haft lyckliga slut.

        Vad fint <3 ska absolut ha det i åtanke, tack för tips!

    Vad tycker ni om Elsa Billgren?
    Jag gillar texterna på hennes blogg men kan liksom inte hjälpa att hon verkar typ.. Osmart? Och att hon bara härmar sin podd-kompis Sofia hela tiden och aldrig kommer på nåt eget. Dock verkar hon ju haft det rätt tufft och så..

      Ja, håller nog med. Ganska självupptagen dessutom. Drar åt grandios självbild.

        Grandios självbild var verkligen det jag tänkte också! Samt ängslig och dessutom konstlat ”udda”, har svårt för folk som liksom strävar efter att vara speciella.

          Ja det är nog det jag tänker på. Allt hon gör är så himla ”speciellt” typ som att hon uppfinner hjulet varje gång

      Jag gillar EB, tycker hennes observationer är skarpa. Hennes grej är genialiskt enkelt på nått sätt? Den stora skönheten i de små tingen. Jag är nog ganska motsatt henne i mångt och mycket, politiskt, familjebakgrund, hatar hennes musiksmak, men älskar och följer hennes blogg.

      Elsas blogg är en av mina favoritbloggar. Jag tycker alltid att hennes inlägg är välarbetade och genomtänkta. Jag tycker till och med att de flesta samarbeten hon gör har substans och inspiration.

    Ligger hemma med den fruktansvärda vinterkräksjukan och kämpar för att få i mig lite blåbärssoppa. Hur mår ni?

      Har hostat i över 2 veckor och börjar få ont i lungorna 🙁

        Vem fan gillar att jag har ont i lungorna 🙁

          Hahaha! Krya på dig!

        Usch, krya på dig!

      ”Love” trouble, så det är la som det är, mår inte asbra liksom.

        Samma här ❤️

          ❤️

      Urinvägsinfektion och reaktioner mot penicillinen ?

        Fy fan, det har jag också fått en gång av penicillin mot uvi. Kliande utslag och jobbigt med andningen. Hoppas det blir bättre och att du söker hjälp annars ❤️

    Åh nej fick mer ångest av lejonbilden. Så läbbigt. Hualigen. ?

    50 årig man som har en sexuell/vän relation med 25 årig tjej. Tankar? De båda är ok såklart. Vill bara veta vad ni tycker.

      Helt ok såklart.

      äckligt av mannen

        Varför det? Jag gillar äldre.

      Varför skulle det inte vara okej?

      Skulle aldrig blanda mig i men tycker personligen det är ap-äckligt ?

        Varför?

          För att för mig känns det som en tydligt ojämn relation när den ena parten knappt blivit vuxen (hjärnan anses väl fullt utvecklad först vid 25) medan den andra då varit vuxen 25 år redan.. När ena parten är över 30 typ så tycker jag genast det känns mer okej, båda måste då räknas som fullvuxna och kunna fatta mogna beslut.. Får alltid pedovibbar när det är stor åldersskillnad och den ena är väldigt ung, obehagligt..

          För min del tänker jag bara på att mannen är ytlig och att det är lite prestige att lägra en ung tjej.

      Bryr mig verkligen inte så länge det inte är något destruktivt för ngn part. Fuck on.

      Som Paolo Roberto och hans flickvän, ser ut som hennes pappa.

      Tycker generellt att det är lite äckligt med män som ligger med någon som hade kunnat vara hans dotter

        Jaa eller hur?? Urk!

      Döfött.

      Äckligt, men lagligt. Sjukt av en 50-åring att se ett värdefullt utbyte i en 25-åring sexuellt eller romantiskt. Vänner kan man absolut vara.

      /22 och ibland tänd på folk som närmar sig 50 ??‍♀️

        Varför är det sjukt tycker du?

          För att en 25-åring och en 50-åring normalt sett är på helt olika platser i livet. 50-åringar borde se på 25-åringar som snorungar, precis som friska 25-åringar gör med 16-åringar.

      Tänker på Paolo Roberto och hans 25 år yngre tjej. Hon älskar att träna och även han, MEN han ser patetiskt ut när han försöker hålla samma tempo som hon, han med begynnande flint dessutom. Tycker han är löjlig! ?

        Det har han ju iofs alltid varit.

    Har ingen att fira min födelsedag nästa helg med. Fyller 25. Känns dessutom som att jag bara skulle tjata om jag frågade min vän, som kommer tillbaka till stan dagen efter jag fyller, om hon vill hitta på något. Vill nog helt enkelt inte ens fira med henne. Känns så patetiskt, mest för att jag i framtiden vill titta tillbaka på mina år i 20-årsåldern som fina och roliga och inte såhär ensamma. Ge mig lite pepp!

      Haha åren mellan 20-30 är så överskattade. Gå ut bara om du vill vara med människor. Du behöver bara nämna att det är din 25års dag till några som druckit lite så har du ett gäng för kvällen att fira med.

        Tack! Övertänker nog för mycket ibland.

          Vilken stad bor du i? 🙂

            Bor i Lund

      Kom till Örebro så firar vi dig ? Funderat på att åka någonstans? Jag drog till London en gång, själv pga ingen kunde hänga på ?‍♀️

      Åk iväg på en weekend och bo på ett socialt hostel! Kolla efter hostel med bra betyg där de har massa gemensamma aktiviteter du kan haka på. Brukar vara massvis med folk där som reser själva eller bara allmänt vill socialisera.

      Jag bokade hotell på en plats som jag kände för att åka till. Åt god hotellfrukost, gick på spa och hade fina samtal med främlingar, gick ut i naturen och lämnade mobilen på rummet. Fan vilken fin helg det var och den hade jag inte velat dela med någon annan än mig själv!
      Ps. Det är bra tid för att göra en sån grej till ett bra pris nu när det är lågsäsong!

      Vill bara säga att du inte är ensam. Jag har aldrig blivit ”firad” på mina födelsedagar av vänner, inte riktigt av familj heller då jag har väldigt liten familj.

      Vet att det är himla tungt. Speciellt eftersom att man känner att man aldrig hade betett sig så mot vännerna själv, men också för att man blir matad varje dag hur andra har det så kul (exempelvis Biancas 25års-fest ❤️

        Men du, jämför inte med influencers festser ❤️. Hur många är det för att det är creddigt? För att synas? Det är väl mest en ytlig, sponsrad sammankomst för ett gäng kollegor där alla tränat halva sina liv på att se ”glada och lyckliga ut framför kameran”. Så kommer någon med en bild där ingen är beredd och då sitter istället alla och glor ner i sina mobiler alt. posar framför dem. Det är bara på låtsas, glöm inte det. På sociala medier kan du skapa det liv du vill lajva och det är vad de här människorna har som levebröd. Jämför inte någons proffession med ditt privatliv, är som att mitt 15-åriga jag skulle jämföra med ”Bring it on” och tro att det är normalt att folk närmar sig varann via hejarklacks-ramsor. ?❤️

      Vart bor du? Om du bor i Stockholm eller Eskilstuna kan jag fira med dig om du vill, seriöst!

    Jag är så less på livet och hela min existens. Allt tråkar ut mig. Mitt jobb, mina intressen, mitt hem, alla människor jag träffar, allt som går på tv. Och jag är bara 26. Står inte ut med tanken på att ha det såhär tills jag blir gammal men har ingen aning om vad jag ska ändra på. Vad ska jag göra?

      Det du ska göra är att ta hjälp av sjukvården. Det kan vara en depression som gör att du känner såhär? ❤️

      Då kanske du vill byta med mig, värk, hjärtproblem, magkatarr och lite annat smått och gott.
      Ta hjälp av sjukvården om du är deprimerad eller börja se på det som är positivt i ditt liv.

      Du har bara ett liv, gör något bra av det!

        Fast det där kan bli lite fel att göra en sådan jämförelse, förminska inte en annan människas upplevelse genom att du har det ”värre”. Att må psykiskt dåligt ska aldrig förminskas

          Hen skrev ”tråkar ut mig”, det gör man inte om man vill beskriva hur man mår vid en depression.

          Jag har varit det och ”tråkar ut” är nog inte de ord jag hade använt.

            Jag har också varit deprimerad, djup depression, och i början av den kändes allt tråkigt. Inget var som det tidigare varit. Ville inte göra något. Så du kan inte säga att bara för att du väljer andra ord så är personen i fråga inte deprimerad. Sen är det jäkligt skevt att du och jag sitter här och diskuterar en annan människas mående ur ett medicinskt perspektiv, vi borde lämna det till sjukvården, vi är inga läkare här.

            Missade du ”så less på livet och hela min existens” och ”Står inte ut med tanken på att ha det såhär tills jag blir gammal”? Det ser jag som allvarligt och någon som kan behöva hjälp att återfå livslusten.

            Och du hakar upp dig på ordvalet ”tråkar ut”…

            Klart att det är någon som har det svårt, annars skriver man inte ett sådant inlägg.

            Men att du inte skulle beskriva din deprission som ”tråkar ut” innebär inte att ingen kan beskriva sin depression så, att du upplevt dina depressioner på ett sätt ger dig inte rättigheten att förminska någon annans upplevelse alt. säga att den är fel?

      Har du inga barn o ta hänsyn till föreslår jag byt stad eller land.

      Prova att sluta med dina p-piller om du går på det och se om du märker någon skillnad, de gjorde mig totalt håglös och jag kände ingen glädje över någonting under en väldigt lång tid!

        Eller börja med p-piller, har aldrig varit så stabil i mitt mående! Höll på att börja med anti-depp kring pms och mens men nu räcker det med en hormonell cocktail.

      Jag har känt sådär i månader.
      Nu ska jag flytta, byta karriär, börja med nya intressen och planerar att träffa nya vänner. Känner mig så sjukt pepp på livet och detta året! Livet är för kort för att vantrivas. Gå efter dina drömmar <3

    ÄRLIGA ÅSIKTER TACK! Något som stör mig är alla arrangerade bilder (snackar inte influensers nu utan vanliga Svenssons med cirkus 300 följare på insta), där det ska tas en ”spontan” bild på fika eller lunch och sedan ligger en märkesgrej i hörnet på bilden. Så uppenbart att det var Chanelväskan man ville visa upp och inte lunchen. Sen så ska det visas upp presenter dom fått och jag vet inte.. känns så patetiskt? Osäkra människor som måste hålla på att visa upp allt som kan ha med status att göra? Eller?

      Ja iallafall ytliga. Jag skulle ej tänka tanken att visa något märkesplagg etc. Men vi är olika.

      Omg stör ihjäl på arrangerade insta-bilder, bor i London och det är sååå patetiskt här. Vet en tjej som lägger upp på stories flera minuters klipp i veckan med musik när hon kör och handen (fylld av Cartier och Tiffany hennes kille köpt henne) på ratten av hennes killes systers Range Rover som hon kör. Man skäms ihjäl. Detta varvat med restaurang bilder featuring Chanel väskor och Fendi outfits osv som hennes kille köpt henne då hon i 30-års åldern aldrig i sitt liv jobbat en enda dag. På Insta är hennes liv jätteglamoröst men i verkliga livet bor hon i en sunkig lägga utanför Heathrow. Vill bara dö så pinsamt.

        Var och en skäms väl för sig. Varför bry sig?

          I och med att du är inne på denna bloggen kan jag anta att du också bryr dig om saker andra människor skulle tänka ”varför bry sig?” om. Jag tycker inte det är något fel med att jag ”bryr mig” då jag bara noterar det när jag ser personens uppdateringar och sedan går vidare i mitt liv. Om något så tänker jag till över hur jag framställer mig på nätet så jag inte gör samma ’misstag’ som hon och folk uppfattar mig lika ytlig och billig.

    Var det Janemarinas hus kenza lånade i somras?

      kan tyvärr inte svaret på din fråga men hoppas av hela hjärtat att hennes dotter blir frisk?

        Usch ja… kan inte ens tänka på det! Börjar gråta på en gång ?

      Jag tror det. Började följa henne för någon månad sen för att jag ”hittade” hennes hus. Och kände igen det från Kenza. Tyckte hon hade så fint hus. Sen en vecka senare, blev hennes stackars dotter sjuk. Vad allt sätts i perspektiv. Lilla hjärtat❤️

    Hur länge tog det er för att bli gravida? Vilket preventiv medel hade ni innan ni började försöka?

    Är 24, har inga hälsoproblem som jag vet om och slutade med p-plåster på slutet av September.. har varit rätt lugn och kört på inställningen att det händer när det händer och inte stressad men blev ändå lite deppig nu ikväll när jag precis fick mens.. vill bara bli gravid nu 🙁 Känns jobbigt att behöva vänta på att ens bli gravid såhär ”länge” och sen behöva vänta 9 mån till för att få sin bebis.. Har någon erfarenheter att dela med sig av?

      Jämför dig inte med andra ❤️ din tid kommer. Ät folsyra och vitaminer. Kör ägglossningstest. Att höra hur andra blev gravida bara av att läsa om förökningen mellan apor gör det bara jobbigare för dig. Tro mig.

      Jag är 25, har inte haft p-medel på 3 år, tänkte händer det så blir vi glada men tänker inte kretsa mitt liv kring det. Men sen hade jag gett up i somras, tänkte att jag kanske inte kan bli gravid. Så skulle köpa en häst istället. När jag hade hittat den perfekta hästen så plussade jag i slutet av oktober och vågade inte köpa hästen?

      Chansen att bli gravid i varje cykel om man träffar rätt 2 dagar kring ÄL är typ 30%. Har du koll på när du ägglossar på riktigt genom fertilt sekret, ÄL-stickor, natural cycles eller nåt annat? Tre månaders försök är väldigt kort tid, hang in there! För att få hjälp med utredning av vården ska man ha försökt i minst ett år (om det inte redan finns ett känt fel) + vara minst 25 – allt under ett års aktiva försök anses normalt. Lycka till <3

      Börja använda natural cycles (eller liknande app) för att få koll på när du har ägglossning. Ägglossningstester. Ha sex varannan dag runt ägglossningen. Kör på med vitaminerna redan nu.

        Tack för alla svar <3 Har en app som heter femometer som jag tycker är sjukt bra så följer min cykel i den, tar vitaminerna nu som då men har inte vart extremt noga, har också ägglossningstest hemma men har inte gjort det än för känner mig själv och har så lätt att bli extremt obsessive över grejer som dessa och tänkte att det händer lättare desto mindre jag stressar över det hela, men man hoppas ju ändå. Ska nog testa vara nogare nu i januari och hålla bättre koll på ägglossning. Vet att 3 mån egentligen är kort tid, speciellt då jag använt hormonellt p-medel sen jag var 16 typ och kroppen behöver vänja sig, och att det antagligen inte är något fel på mig men sen hör man så många stories utav bekanta som blir gravida utav misstag efter typ en gång sex medans de använder p-medel som gör mig ledsen/stressad, speciellt då det är flera som inte vill ha barn eller kanske inte bör ha barn pga livssituation. Tack för peppen, kommer uppdatera här ifall det någongång blir ett plus för mig med <3

      Också 24, slutade med p-stav i september efter 6år med det i. Var inte alls stressad utan tänkte att de händer när de händer. Blev dock gravid i slutet av oktober som ledde till missfall. Vart helt förstörd och är efter det helt besatt på att bli gravid. Vet dock att min tid kommer, din med Emma❤️
      Jag har valt att inte använda mig utav ägglossningstester för att jag tror det skulle stressa mig så jag äter bara folsyra!

        Nej men Gud vad hemskt, är så ledsen för din skull ? Jag var också alldeles besatt första månaden jag slutade preventiv medel pga olika anledningar och har därför inte gjort ägglossningstester för det var bara skönt när den maniska besattheten släppte och jag kunde fokusera på mitt liv och inte bara räkna dagar tills en till ägglossning. Snart kommer vi båda ha våra små bebisar och då kommer allt ha vart värt det ❤️ Kan inte ens föreställa mig hur hemskt det måste varit för dig men jag hoppas du mår ens lite bättre nu ❤️

      Första barnet – tre månader.
      Andra barnet – tre veckor.

      Genomsnittstiden för att bli gravid är typ 8-9 månader (källa: oklar ?), och man ska väl försöka åtminstone ett år innan man söker hjälp, så du har lång tid på dig fortfarande ☺ Tog 8 månader för mig att bli gravid med första, och vi räknade inte dagar eller gjorde test eller så. Det känns så bra nu i efterhand att det var just honom vi väntade på ❤

    Har ni tips på nyttiga frukostar/mellanmål som inte innehåller bröd eller är gröt? Gröt hinner jag inte göra innan jobbet och bröd vill jag försöka undvika.

      Gröt tar 1,5 minut? ?

        Tar typ 5? Och ca 25 att äta. Hatar gröt men äter det ibland för att det är bra. Och 30min till frukost på morgonen har jag inte.

        Fast jag upplever att man måste diska skiten direkt innan man har skapat sitt eget superklister. Har provat att låta kastrullen stå med vatten i men då är det en massa äckligt gojs i den sen.

          Låter den alltid stå med vatten i över dagen. Vem är rädd för lite gojs egentligen? Är du fisförnäm?

          Va?? Är det bara jag som brukar göra gröt i micron om det endast är till mig själv?

            Nej det brukar jag också göra, blir så gott?

      Chia kex eller äppelskivor med mandelsmör

        Det lät intressant! Mandelsmör, aldrig ätit men måste testa?

      Smoothie går snabbt speciellt om du förbereder alla ingredienser kvällen innan och bara häller I vätska och mixar på morgonen. Du kan också förbereda overnight oats kvällen innan och bara hälla på lite bär eller frukt på morgonen. Samma sak med chiapudding. Hehe många ”förbereda kvällen innan” tips. Annars är ju fröknäcke ett bra alternativ till den klassiska mackan då det inte innehåller något mjöl. Grekiskt yoghurt med pumpafrön, banan och honung är mums också!

        Åh, tänkte inte ens på smoothie, tack! Det var bra. Overnight oats körde jag ett tag i våras, inte jättegott, men käkade med kvarg och banan till så det blev okej. Kanske borde börja med det igen. Tack för tipsen!

      Overnight oats!

        Tack! Hade glömt bort det, men ska nog testa igen:)

        Som är detsamma som gröt.

      Gröt är ju det snabbaste..?

        Men vad gör ni för gröt som går snabbt? Jag kokade havregrynsgröt i förmiddags, tog typ 5 minuter. Och nej, vill inte göra gröt i mikron, dessutom tar det lång tid att äta då jag inte tycker om det.

          Blandar havregryn med lite lite smör, kanel, salt och kardemumma. Tar hälften havredryck och hälften vatten. Sen in i mikron. Har havredryck till, ibland sylt eller russin eller vad jag nu är sugen på.
          Varför vill du inte göra i mikron? Jättesmidigt ju.

            Går säkert fort på det viset, men det är hela grötgrejen jag inte hinner. Göra+äta.

          En portion gröt i en liten kastrull tar ju 2 min? Snabbare än att skiva bröd, bre smör , hyvla ost iaf.

            Tog 5 minuter i förmiddags. Dessutom, skiva bröd? Det var längesen jag såg bröd man behövde skiva själv.?

          Har en liten liten kastrull, förbereder kvällen innan, ställer på spisen, häller upp havregryn, Har i salt. Ställer ett glas vatten bredvid.
          När jag kliver upp på morgonen går jag direkt till köket, slår på spisen, häller i vatten och rör om. Går och klär på mig. Går och rör om. Häller i lite bär och rör om, och häller gröten i min thermosmugg och tar med mig och äter on the go eller på jobbet.

      Chiapudding som du gör kvällen innan

      Gör egen granola med sånt du gillar i och köp en yoghurtmugg så kan du ha yoghurt eller kvarg i muggen och granolan i topp-delen och ha i kylen på jobbet. Går snabbt att förbereda hemma på morgonen och snabbt att äta under dagen.

      Faluråg med kaviar sen kaffe till det. Ett eller två ägg om du inte blir mätt på enbart knäcke.

      Jag gör alltid min gröt i micron. Annars propud.

        Åh nej inte micro. Kolla upp lite mer om micrad mat är mitt råd till dej.
        Semamgröt är supergott och bra för kroppen.

    Vad menar Haveristerna med Gorrhyndor? Vågar inte fråga dom själv sfter att ha sett hur dom svarar en del andra i gruppen.

      gorrhynda
      (sl) enl Thesleff (1912) ”skällsord till prostituerad”.

      Och du, sluta var en snöflinga.

        Hela deras Fb-grupp är full av snöflingor som inte kan ta emot saklig argumentation, utan skriker gorrhynda, hora, idiot, efterbliven m.m. m.m. Sen undrar de varför de inte får några tjejer. 😀 😀

          Om man svarar dem likadant tillbaka blir det ett jäkla hallå och man är en horunge som förtjänar att dö. Fräsch grupp..NOT..
          Konstigt egentligen att den inte stängs av och jag skulle aldrig i helvete betala dem för att de ska sitta och supa tills de somnar i deras värdelösa podd.

            Jag förstår att du inte vågar fråga, för jösses vilken patetisk skara människor det finns i den gruppen(admins och moderatorer inräknat). Så många psyksjuka, missbrukare av diverse substanser och ätstörda samlade på ett ställe. De tror att de kan allt och vet bäst om allt från feminism(de hatar Cissi och LC), politik eller kost(alla är veganer och de som inte är det anklagas för att vara Svärjisar) och när de överbevisas om att de har fel, kastas man ut med dunder och brak. Jag har dock ett fejk-konto som också är med i gruppen och kan fortsätta att gotta mig i deras misär utan att de märker något. 😉

    TW ÄTSTÖRNINGAR.

    Någon mer än jag som har ångest över allt onyttigt man ätit under ledigheten? Har mått rätt dåligt ett par veckor vilket gjort att jag rättfärdigat massor av godis och inte orkat träna som jag brukar men nu mår jag skit… Gamla vanor som sitter i skallen trots att jag egentligen inte kroppsnojar så mycket nu om åren. Men den dåliga känslan jag ger mig själv finns liksom kvar. 🙁

      Ja mår absolut skit över att jag låtit mej själv ”gå såhär långt” och bli såhär… inte kul

      Nej. Tvärtom njuter jag. Mat är gott, onyttigt är lyxigt. Sluta tänk på det. Det är vad du äter resten av året som betyder något. Ät vettigt till 90% och njut till 10% under året, ät precis vad du vill under ledighet, så blir det bra.

    Hej!

    Två frågor, kanske ni vet.

    1. Varför är det så svårt att få tag i hälsans kök bacon? Långa perioder som den inte finns nånstans. Har ni sett den på sistone?

    2. Backyardigans har försvunnit från Netflix. Hittar ingenstans. Kan det vara så att Disney har rättigheterna så den kommer tillbaka när de börjar med sin egen streamingkanal?

      Saknar också hälsans. Men, eldorados vego ”bacon” är bättre. Ser sjukt äcklig ut i förpackningen dock, men inte hittat någon som smakar bättre.

        Tack, bra tips!

        +1

      Kanske för att det inte är bacon, utan ett substitut och sån skit borde inte få säljas som mat.

        Men lik går bra att säljas? ?

          Du borde aldrig hoppat av grundskolan.
          Lik är en död människas kropp.

        Låt dem köpa sin vegomat.
        Tillverkarna jublar hela vägen till banken när veganerna är villiga att betala för sina överprisade alternativ.

          Betalr gärna högre pris för att slippa äta döda djur ?.

            Du kan ju alltid äta levande djur, kanske lite jobbigare dock?

        Men gud va kränkta ni köttisar blir för ingenting

          Det är nog några andra som är kränkta här. 😛

    KATTUNGE!!

    är sugen på att skaffa en kattunge. Vart kan man hitta annonser förutom blocket?

    Finns i Skåne om någon har en de vill sälja ??

      Kolla katthem först. 🙂 Jag har en omplacerings jag tog som vuxen, en jag tog som kattunge direkt från uppfödare hittad på blocket och en från ett katthem.

        Har redan en katt från katthem ?. Kommer aldrig beblanda mig med såna organisationer igen. Värsta jag varit med om ? därför jag letar privat ?

          Handlar väl ändå om katterna här och inte om dig?

            Jo kanske det.. Men nä tack. Gör aldrig om det igen, hur mycket jag än vill.

            Asså det är helt okey att vilja köpa kattunge och inte gå till katthem. Min första katt är från katthem
            Världens finaste misse men riktigt mkt jobb att få honom trygg och stabil. Nr 2 blev kattunge för att inte 1:an skulle bli totalt överkörd av ny katt då han är så mesig.
            De är helt underbart bästa kompisar nu. Går ingenstans utan varandra, kramas(har på riktigt benen om varandra) och tvättar varandra. Blev bästa kombon!

    Tips på serie? Alla genrer ?

      Lite tips:
      Välgjorda, tänkvärda och spännande: Casa de papel, Mr Robot, Sharp Objects, Dark, Westworld, Black Mirror, Breaking Bad, Handmaids tale, Ozark, Dirty John, Russian Doll, Altered Carbon, His Dark Materials, Chernobyl, Years and years.
      Feelgood/guilty pleasure: The Office, Atypical, You, Sex Education, Jane the Virgin, Shameless, Love

      Arsenal Military Academy
      Put Your Head On My Shoulder
      Chigaco Typewriter
      Memories Of The Alhambra

      The fall
      The affair
      Big little lies
      La casa de papel
      Inlåst
      You
      Tassarna borta från katten
      Black mirror

      Humor: Parks and rec, Party down, It’s always sunny in Philadelphia, Broad city, The Office, Modern Family, 30 Rock, Borderline, Derry Girls, Brooklyn Nine-nine,Please Like Me, You’re the worst, Master of none, Catastrophe, Fleabag, Bojack Horseman, Fresh meat, Community, The inbetweeners, The It-crowd, Chewing gum, Transparent, Grace and Frankie

      Önskar att jag hade åtminstone en av dessa osedd, så mycket bra ?

      New girl och the Office!

      Jag började titta på Cabel girls(eller något liknande namn) på netflix i helgen. Rekommenderar!!

    Vad tycker ni om weed och svenskar i LA ?Som bara för att det är lagligt där så tycker de det är ok att röka på. Hur vanligt är det här egentligen? Det är ju typ den farligaste drogen. Inte den mest beroendeframkallande Men den lagras i kroppen under så lång tid och man blir seg i hjärnan. Är man sjuk och det hjälper mot smärta är det en helt annan sak.

      Jättevanligt här. I alla åldrar. Är när man själv röker på man inser hur vanligt det är. Har slutat idag, mest för att jag känner mig för gammal för att jaga becknare, men när jag rökte hittade jag alltid folk ute, på fester, på jobbet, på konferenser osv som också rökte.

        Och för att svara på din fråga, tycker de kan röka hur mycket de vill. Har inget emot cannabis. Är dock helt emot kemiska droger.

      Människor som röker på har tappat huvudet helt.

        Tycker det är väldigt olika hur det påverkar folk. Jag blir lugn, njuter mer av min omgivning och nuet. Koncentrerar mig bättre på uppgifter.
        Sen vet jag folk som på riktigt tappar det, gör av med alla pengar, får inget gjort, sätter livet på paus osv.

          Behandla dina problem om du inte känner dig lugn än att röka på som kommer förstöra din hjärna. Men hey du verkar redan på god väg!

      Tycker det är trashigt att röka på

      Har inget emot cannabis, så tycker inte det är farligt att svenska turister röker på. Spenderade en utbytestermin i Amsterdam och insåg vilken föråldrad bild vi svenskar har av cannabis. Nu är jag verkligen inte den personen som röker på dagligen (vilket givetvis inte ska rekommenderas ändå), och har inte rökt cannabis alls sedan jag bodde i Amsterdam. När jag väl var där rökte jag bara ett fåtal gånger.

      Känner inte en enda person, förutom jag själv, i min ålder som inte provat att röka på, är 21. Så vanligt är det här.

    JANUARIDEPP, hjälp!! Har bara en massa tråkigheter framöver och allt känns så inrutat så jag vill spy. Och jag klarar inte av nyheterna just nu.
    Allt är antingen segt eller hemskt …

      Också januari-Depp här ? Men mer för att inget kul eller typ nått alls händer i mitt liv. Så himla tråkigt! Åkt på vänner som hellre typ ”chillar” hemma än att göra nått kul och socialt :/

      Ja! Hatar januari, årets värsta månad. Tar aldrig slut. Ska på bio imorgon och konsert i februari, annars harr jag inget att se fram emot vilket gör det hela ännu tråkigare. Usch.

    Uppriktigt nyfiken. Varit en vecka i fjällen med barnen och sett två olyckor där vuxna människor blivit medvetslösa i samband med skidolyckor. Ingen av dessa hade hjälm. Varför väljer man att inte ha hjälm? Speciellt de vuxna som är där med barn?

    Är det någon här som kör slalom utan hjälm och varför isf?

      För att de inte har något viktigt i skallen värt att skydda 🙂 Om de hade det så hade de använt hjälm

    Lever i ett heterosexuellt förhållande sedan åtta år. Längtat efter förlovning några år. Kan ibland bli så avundsjuk på de som förlovat sig i min närhet (skulle dock självklart aldrig medvetet visa missunnsamhet!). Har en fråga till er män här inne, blir ni någonsin avundsjuka på när andra förlovat sig?

    Jag tänker att den stereotypiska reaktionen I ett heterosexuellt par är att tjejen blir avundsjuk och killen blir stressad när någon i ens närhet förlovar sig. Vad säger ni?

      Jag är inte man, men jag tolkar din text som att du vill att din kille tar initiativet till förlovning. Vad hindrar dig från att själv ta initiativet?

      Haha! Varit i förhållande i 7 år men är inte förlovad. Vad är du avundsjuk på? Ringen?

      Är förlovning viktigt för dig tycker jag du ska fria själv, det fixar du?? Lycka till!!!

    Någon som blivit av med hundallergi genom att byta kost? Till exempel äta keto eller LCHF?

      Vet inte hur allergisk du är men jag får främst röda och kliande ögon. Nysningar och snuva. Har inte astma. Har så länge velat skaffa hund att jag till sist skaffade en trots allergi. (Kände uppfödarna som var införstådda innan ni hoppar på mig hur oansvarig jag är) Kliade i ögonen i knappt en vecka, tål hunden hur bra som helst nu. Inget jag såklart rekommenderar men allergi verkar knepigt.

        Samma här, min äldsta son var allergisk mot valpen i tre veckor men efter det – ingenting. Han känner inte av hunden någonting alls längre och den är nu snart fem år. Och har inte blivit mer allergisk mot andras hundar (eller pälsdjur).

        Han träffar sin allergiläkare regelbundet (av andra anledningar – allergivaccination mot pollenallergi) så de kände till valpen från första början och har följt detta noggrant. De säger att de inte får rekommendera att man skaffar pälsdjur när man har allergiska barn men att de ser att många verkar bygga upp en tolerans mot det egna djuret.

      Näe, men vi duschar hunden i Allergenius schampo några gånger i veckan. Min man som är allergisk tål henne. När vi är hundvakt till andras hundar får de duscha sin hund några gånger med det schampot först, sen funkar det superbra.

    Läst senaste tiden två hemska historier som berör små barn och har sån ångest… har gråtit så mycket! Har själv småbarn och kan inte ens tänkta tanken att det händer dom någonting ???

      Samma här, kom över en artikel om djävulen själv nyligen (Peter Scully) googla själv på egen risk. Tog mig veckor att komma över det jag läst han gjort mot barn. Fy fan vilka avskum det finns. Finns inget värre än barn och djur som far illa.

    Tror ni det blir ett tredje världskrig??

      Japp.

      Inte än på ett tag.

        Iran har redan sagt att de kommer hämnas på usa. Tid och plats bestämd. Så är nog inte långt kvar.

          Vilket sk*tsnack, varför sprider du oro när du borde veta att en del folk som läser här lider av ångest.

          Vi lär nog märka om det blir krig, det är inget vi ska gå runt och fundera på.

            Vaddå skitsnack? Läs nyheterna. ??‍♀️

              Lustigt också hur tyst det är från alla Trump-hatare. Borde de inte säga något nu när Trump äntligen gjort något bra och dödat Irans farligaste man? Nu slipper ju världen en stor terroristgalning.

              Det har jag gjort, och kan sålla ut när det är klickjournalistik.

          Iran kommer INTE att starta krig mot stormakten USA.
          Och jag tvivlar starkt på att Ryssland och Kina skulle vilja backa upp Iran i detta. Så nej, sluta försöka skrämma upp människor.

          Tyvärr har vi kvällstidningar som lever på att blåsa upp saker för att få säljrubriker.

    Herreguuuuuuud fayme och lady dahmers barn gör kaos på toaletten för dom ska göra ”gröt”, verkar som lady dahmers stora barn blir mer förfärade av situationen och skäller på barnen, för mammorna skrattar bara och verkar tycka de är kul haha så sjukt, hade fått panik om mitt badrum såg ut sådär

      Ja gud såg det också… jag hade blivit så himla trött och less av att komma in och se det där.

      Jag var tvungen att kolla. Herregud. Dom måste jobbat på en stund…

      Inga föräldrar närvarande som sätter gränser?

        nej inga gränser över huvudtaget, inte ens första gången dom gör sådär, dom 2 minsta verkar få göra vad dom vill medans mammorna bara skrattar och tycker de är jobbigt men ingen gör heller något åt de, säger inte till barnen heller, jätte konstigt, klart barnen fortsätter då

      De beter sig som trotsande tonåringar tillsammans numer, innebörden i det LD ville få fram förut har fallit platt.

    Jag tror att jag har endometrios. Är det någon annan här som har detta? Kan ni berätta om era erfarenheter? Vilka symptom har ni och vad gör ni för att lindra symptomen? Hur fick ni diagnosen? Givetvis har jag bokat tid hos gyn; ska dit om ett par veckor.

      Gå in på Isabella Jedlers blogg, hon har skrivit ett bra inlägg om endometrios där.

        Undrar om ni vet fler bloggerskor som har endometrios? När jag googlat blodfylld cysta (viket innebär endometrios) så kommer ett inlägg upp från blondinbella. Men hon har väl aldrig bekräftat att hon har endometrios? Någon som vet?

      Hej!
      Jag fick min diagnos i våras. Har haft problem med menssmärtor sen jag va 9 och fick min mens är 26 idag.
      Vid mens har jag så kraftiga smärtor att det är svårt att andas, stå eller ligga ner. Smärtan är så grov att jag inte vet vad jag ska ta mig till.

      Har gått till gyn under hela tonåren för att få bukt på detta men aldrig fått hjälp. Har även försökt att få barn i snart 2 år utan att lyckas.
      I våras läste jag på om symtomen och bokade ett privat läkarbesök på calanderska i Göteborg. Där fick jag fantastisk hjälp och fick genomgå titthålsoperation där dom kunde konstatera endometrios. Läkarna brände bort mina endometrios härdar och det blev lite bättre till en början men nu är tyvärr smärtan tillbaka igen. Eftersom jag vill skaffa barn så är det ingen idé att sätta in en spiral vilket ska hjälp mot smärtan.

      Lycka till 🙂

      Har i princip alla symptom. Ont vid mens, rikliga menstruationer, ont vid (och efter) sex, ont vid toabesök. Till en början hade jag ”bara” ont i samband med mens, nu har jag dagliga smärtor men får ondare vid mens och ägglossning bland annat. Fick diagnosen då jag var 18 efter en laparoskopi som bara blev av för att jag fick för ont när de undersökte mig.

      Behandlas just nu med Provera (hormonbehandling) som inte fungerar och smärtstillande.

      Kan börja med att tipsa dig om endometriosdoktorn på Instagram. Fått så mycket information av henne och hon svarar på frågor man ställer i kommentarsfältet.
      Jag fick min diagnos för bara tre månader sedan. Är 30+ har barn och aldrig haft besvär med mensen överhuvudtaget, aldrig smärtor och alltid lätt att bli gravid. Min smärta började i samband med att en cysta bildades, jag kände av den så pass mycket att jag inför mitt gynbesök berättade för gynekologen att det känns som att jag har en cysta och det stämde. Så i samband med upptäckten fick jag min diagnos. Månaden efter blev jag gravid och väntar nu barn igen ?. Cystan har krympt i samband med graviditeten och jag har blivit uppmanad att börja med p-piller direkt efter förlossningen för att den inte ska växa tillbaka. Har en ny tid för kontroll nästa månad och en återbesökstid efter förlossningen för uppföljning.

    Har ni haft en flirt/relation med en kollega? Hur gick det sen?

      Nej, men jag har sett det på nära håll ett par gånger. Och det har inte gått så bra.
      Mycket drama, tårar, sjukfrånvaro och jobbyte eller annat trassel med att inte kunna jobba ihop och blabla.

      Don’t dip your pen in the company ink är sanna visdomsord.

      Ja. En kort period var det fantastiskt. Sen blev det katastrof. Ångrar mig dagligen. Inget att rekommendera.

      Japp, gifta idag ?

      Haft sex med en kollega vid flera tillfällen, både hemma och på jobbet. Sen slutade vi sexa när jag blev seriös med min pojkvän och fortsatte jobba ihop. Har funkat bra faktiskt.

      Ja, vi har varit tillsammans i fem år nu

      Ja! Varit tillsammans i 4,5 år

      Jaaa gick asbra. Livet är fört kort för att inte ha det om du är kär

    Vill börja med mindfulness. Några tips om hur jag kommer igång? Är så likgiltig och aldrig i nuet. Några tips?

      Meditations appen headspace

      Ibland när jag behöver stressa av innan jag lägger mig sätter jag bara på en youtube-film med någon lugn röst som pratar. Skönt för då kan man liksom somna till den eftersom mobilen slocknar sen.

      Vill du göra på dagen rekommenderar jag tända ljus som du har tända efteråt också!

        Tända ljus när man kanske somnar, kanske inte det bästa råd om man inte vill brinna inne.

        Googla ASMR!

      Maria Helander har massa olika övningar på ljudfiler som är gratis att lyssna på. Googla bara hennes namn så hittar du dit. Rekommenderar även sidan mindfulkbt.se, scrolla ner så finns där bra ljudövningar att lyssna på, också gratis. Liggande andningsankaret och Acceptans av tankar och känslor är mina favvos!

    Är slapp och slö. Hur blir jag firad världskändis med några miljarder på banken och några privata öar att välja mellan?

    -Tänkte mig att kunna sälja genuina skitprodukter via influencers glättiga velour smile
    Mest för njutningens skull

    -Kunna göra reklam för reklamfrihetens fördelar

    Är inte halvägs ens, så bara seriösa svar tack!

      Spela på keno

        -Jag vill ha pengar inte förlora dem på en dröm.
        Tar inte längre betalt för sex utan levererar gratis när lust finnes. Så hur ska jag bli rik miljardär nudå? Mina Öar, vart är de? MIna drömmar vart tar de vägen?

        Mina ofödda barn, vad gör ni ..

    Dasha som startat nya året med sin nya hälsosamma kost. Tankar kring det? Varför kan hon inte utesluta alkoholen? Är det bara jag som är less på romantiseringen kring alkohol, kan knappt gå in på Beijers blogg hon tror jag verkligen skulle behöva en time out från alkohol.

      Finns det nån mer ointressant människa än henne? Till och med hennes kille ser ju alltid sjukt trött och nyvaken ut, kanske beror på hur ointressant D är

      ”Hälsosamma” eller hälsosamma?

      slappna av lite

    Igår planerade jag för 2020. Allt kändes sååå bra. Renoveringar, resor m.m. Idag har jag bestämt mig för att separera. Troligen också skiljas. Har brutit ihop och varit vrålledsen men har nu torkar tårarna. 2020 ska bli mitt år. Det blir inte som jag tänkt, men det kommer att bli bra ändå. Till slut. Så småningom.

    Så nu vet ni det ? Ville bara att någon ska veta. Ni fick veta först.

      Grattis! Du kommer att sluta som mitt ex – alkoholiserad, sönderknullad, gråhårig i förtid och ingen/dålig kontakt med barnen. Allt p.g.a. en trettioårskris med självförverkligande som mål …

        Eller så är det hens ex som kommer sluta så pga kunde inte vårda sin jävla relation ??

          Oj, det var tydligen en öm punkt för dig. Har du också övergivit dina barn för att få knulla runt?

            Nej det har jag inte, har ett ex som stämmer bra i beskrivningen jag gav ovan dock
            ?? på dig med.

      Vad fick dig att vända så från en dag till en annan? Eller har det legat och pyrt? Skickar en kram till dig, det är starkt att fatta ett sålt beslut ?

      Oj, varför en sån vändning från en dag till en annan?

    Säger tack och godnatt, en dag imorgon också! Jobbhelg och delad tur imorgon. Älskar mina gamlingar och kollegor, men hade gärna jobbat helg en gång i månaden och inte varannan helg ? hade gärna haft ett måndag – fredag jobb ?‍♀️ ha d!

      ”Ha de” eller ”Ha det”?

        Men åh lägg av.

        Men orka!!!

    Fy fan här har man mått pyton i flera dagar, haft grovt ont i huvudet, varit illamående, kallsvettig, skakig, haft yrsel och knappt kunnat äta eller dricka pga den extrema huvudvärken. Så får man reda på att det kaffe man druckit sedan några dagar tillbaka varit koffeinfritt (julklapp). Vem fan köper koffeinfritt kaffe till en person som dricker ca 10 koppar kaffe per dag.

      En som kanske vill att du ska dra ner på koffeinet??

      Det är ju perfekt för dig att fortsätta utan koffein nu då! Inga ursäkter. Själv slutade jag bara tvärt. Med ciggen och kaffe.

        Starkt gjort med ciggen, fler borde ta efter ??

          Jaa, tack! Förstår inte ens att jag kunde stoppa skiten i kroppen? Det är verkligen wt att röka. Nu har jag varit utan alkohol sju veckor på torsdag och ska fortsätta så.

    Jag och min sambo har varit tillsammans i 9 år i februari. Vårat sexliv har i princip försvunnit. När vi var nykära hade vi sex ofta, sedan flyttade vi ihop och fick ett vanligt liv tillsammans, från att ha haft långdistansförhållande. De senaste åren har vi haft sex 1 gång i månaden ungefär, jag hade velat ha oftare men min pojkvän har tydligen inte lika stort behov som jag, när hela nykärheten lagt sig. Nu har det blivit ännu mer sällan. Senast vi hade sex var för 3 månader sen, innan de 2 månader. Jag tog upp detta med honom idag och hans svar var att han är trött på kvällen, sedan sa han att det är fysiskt ansträngande och att han inte orkar det. Min pojkvän sitter alltså uppe halva nätterna och spelar, han tränar, under sommaren cyklar han mtb, han är ofta ute på aw. Jag blev så jävla sårad. Orkar han träna 3 ggr i veckan så borde han väl orka ha sex iaf 1 gång i månaden? Jag får känslan av att han ljuger för mig. Att det har med min vikt att göra (har gått upp en del de senaste då jag tröstäter godis varje kväll), eller att det är nåt annat fel, att jag är tråkig eller nåt. Ska också nämna att vi har ett barn på 3,5 år som han aldrig går upp på morgonen med, han tar inga nätter, däremot tar han sovmorgon och ”hör inte” när jag försöker väcka honom 70 ggr. Han är inte pratig av sig och det är svårt att prata allvar med honom.

      Jag vet att det är lätt att säga men, han är en vuxen individ. Ta inte ansvar för honom? Jag skulle på allvar hälla vatten i ansiktet på honom eller slå med ngt väldigt högt om han ignorerade försök att väcka honom för att dela på ansvaret för barnet. Vad fan, han låter som att han är 12 och har det jävligt gött för hans sambo beter sig som hans morsa. Ställ krav, fundera över vad du behöver få ut av en relation för att det ska kännas bra för DIG, prata om det, antingen vill han arbeta på det eller så vill han inte. Då får du fundera över om det ni har är tillräckligt eller göra ngt åt det.

      Jag skulle nog gå efter om det känns bra när ni väl får till det. Med ett litet barn och jobb är det inte mycket ork kvar och träning och spel ger okomplicerade endorfinkickar. Jag läste att unga japaner har slutat att ha sex och att det ska bero på dataspelen.

      Karln får växa upp. Sovmorgon? Vicka ur honom ur sängen. Djävla mansbebis.
      Ang sexet .. har jag ingen lösning på.
      Men du är värt nått bättre iaf. Nån som tar ansvar för sig familje

    Vad gör ni för att hålla nere utgifterna hemma? Har ni några spartips??

      Köper aldrig färdigmat/kaffe ute. De 35:- en kopp kostar på fina fiket räcker till kaffebönor för en hel månad.

      Vi äter sällan ute utan umgås mycket med folk hemma och lagar då jättegod mat istället. Tycker ändå att restaurangbesök blir tråkiga när det blir för många på rad. Efter en semester utan självförsörjning längtar jag jättemycket efter min egen mat. Jag är också bra på att ta med picknick emellanåt. Fast ibland är det bara att jag köper bakelser hos konditorn och tar med en termos varm choklad – lite festligt och mindre dyrt än café.

      Fyll en termos med kaffe/varmvatten (te). Fyll petflaskor med citronvatten och ha med. Ta alltid med kassar till affären.

    Hur ”väck” (= påverkad) är Katrin på Bingos senaste insta?! När hennes äldsta son ska visa att hans mobil gått sönder…

      Jäklar, hon börjar se rejält schleeeten ut!!!
      Jättesliten verkligen.

        Tant Katrin ?

    Camilla, gör nåt åt de jäkla efterblivna moddandet!
    Det är orimligt att bli moddad när man skriver snällt och trevligt.

    https://www.youtube.com/watch?v=t4S6WPE96WE

      Men du har ju inte ens blivit moddad…?

        Hehe cam, en fråga. Kommenterar du ibland under öppet spår som anonym?

        Jo, flera gånger idag och de sista dagarna.

        Sätt nu på dig tänkarmössan. Hen har så klart bytt ip för att få igenom den här kommentaren så du kan inte veta vad hen skrev förut som fastnat.

        Och jo, du är helt orimlig i vad du släpper fram och vad du väljer bort.

        Och det är otroligt orimligt att du inte har fixat till slumpmodden. Så pass orimligt att jag tror att det är med flit att det är så.

          Du skrev det jag tänkte, då du har helt rätt.

          Tror du på riktigt att det finns någonting som heter ”slumpmodd” som jag kan ”fixa”? På tal om ”tänkarmössor”…

            Svara då på varför det moddas när kommentarerna inte är olämpliga.

              Det är ingenting jag kan påverka utan det är någonting som ibland sker automatiskt i wordpress för alla användare. Det är del av deras automatiserade spamfilter och ingenting jag kan påverka på individuell nivå tyvärr.

                Äh, fy fan vad irriterande! Lika bra att lägga ner kommentarsfuntionen då.

                  Eller så borde du sluta kommentera, varför är det alltid bloggen som ska anpassa sig? Nu är det som det är, gilla läget.

                Inget sker ”automatiskt” eller ens auto-magiskt. Allt sker pga kod. All kod kan skrivas om. All.

            Det är du själv som har beskrivit det som det. Att man hamnar i modd av en slump utan att du vet varför. Så nej, precis som jag skriver, jag tror inte att det finns något som heter eller är så. Det är du som hävdar det.

            Och sjävklart kan du fixa allt tekniskt strul på din blogg. Om du ville. Frågan är vad priset för dig blir.

              Vad priset blir? Färre gnälliga kommentarer skulle jag tro… ?

                Sluta se det som gnäll. Gör något åt problemet istället.
                Du vill ha kommentarer på din blogg. Vi vill kunna kommentera och ha en flytande dialog med varandra.

    Vilka är de mest WT-namnen ni vet?

      Kian, Liam, Novalie, Tindra, Luna, Leo, Milton, Elton… listan kan göras lång..

        Amerikanska namn och y-namn

      Namn som slutar på Y och namn som får en att tänka på lyxfällan typ Melvin, Alvin, Dante, Texas osv och namn där första bokstaven plockats bort typ Milio (E bortplockat för att man vill verka lite extra originell).

      Novali, tindra, Tuvali, Vanessa, standard amerikanska namn som typ Kylie, Courtney osv på svenska människor, Chloe, Chanel, Celine, Pamela
      Colin, Kevin, Thor,Jonny, Conny, ronny
      USCH nu blev det fler än ett men dessa namn är sjukt wt enligt mig

      Tindra

        Och vad heter ni själva?

          Blev du kränkt nu?

    Vad tar ni för preventivmedel?

      Minipiller. Inte haft mens på 6 år. Så skönt.

        Amen sister. 10 år. Living the dream.
        Får mens om jag slarvat med pillerna, typ glömt en dag eller två. Så allt är i sin ordning ”down there”.

          Pratade om det med barnmorskan sist, ifall man ”borde” få mens ibland så man vet att allt står rätt till. Hon tyckte inte det spelade någon roll, och sa att bara för att man får mens, är det ändå ingen garanti att allt stämmer.
          Så jag fortsätter mensfri, kommer inte utsätta mig själv för det frivilligt förrän jag vill bli gravid.

            Funderar också på att bli mensfri med hjälp av p-piller men läst att mensen ändå kommer fast oregelbundet. Vad använder du för p-piller och har du varit helt blödningsfri under den perioden?

              Jag äter minipiller, Cerazette/gestrina/vinelle..
              Alla blir inte blöningsfria, men många. Man får ingen mens eftersom man inte får ägglossning, men man kan få mellanblödningar. Jag hade några blödningar under första året, sen kanske Max en blödning om året. Senaste året har jag inte haft någon blödning alls.
              Jag började med minipiller eftersom jag har migrän, och då får man inte vanliga p-piller utskriva för det ökar risken för blodproppar. Jag var sur och grät för allt första månaden, men sen la det sig och har inte haft problem sedan dess 🙂

                Tack för svar 🙂

          Är nog inte mens utan bara blod.

    Detta var ungefär lika korkat som när Odd tatuerade in Isabella på armen.
    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/rAyJL3/hannah-widell-forlorade-vadslagning–tatuerade-in-pojkvannens-namn

    Idioti.

    Grattis alla skattebetalare. Catten ska få nya bröst, du får stå för notan:

    https://www.bildtagg.se/bild/2ypu1yqu51jx4wudggyms0zr

      Tänk att hon har råd att betala mellanskillnaden…
      Jag trodde att hon levde på existensminimum?!

    Vad hände Paula?

      Är namnet på den kommande d-play dokumentären där paula ’berättar allt’.

    Jag vill läsa intervjun med Elsa Billgren i DN idag, nån som vill eller kan dela med sig av vad som stod? ?

      I just had sex, and it felt so good.

    Sitter just nu och dricker mitt morgon kaffe- Arvid allt annat går bort 😉 och funderar lite över Sanna Lundell och Mikael Persbrant, som väljer att gång på gång åka till Dubai. Det är ju ett fint ställe på alla sätt och vis, men jag trodde att både Sanna och ”Micke” var några som i alla fall har haft som avsikt att vara tänkande och kloka människor. Men men, de är väl som Alex Schulman. Jag är ingen som dömer för flygresor. Men jag fundera på varför de besöker land och som strider mot allt vad Sanna Lundell säger sig stå för? Om och om igen.

      Sanna Lundell är en hycklare av rang.
      Hon saknar totalt trovärdighet oavsett om hon åker till Dubai eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.