Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

866 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det någon här som lider av dödsångest/rädsla för att bli allvarligt sjuk? Jag är det, har jag insett, och det är jobbigt ibland :/ som idag, jag märkte att jag bajsade grått imorse och jag är nu rädd för att det ska vara något allvarligt. Samtidigt tänker jag inte googla för mycket utan jag vill försöka intala mig att kroppen kan bete sig så ibland. Har ni tips på hur man ska tänka för att få ner ångesten?
    Kram på er! Och var snälla mot varann, döm inte. Vi är alla olika och mår dåligt av olika saker, vi får respektera varandra för det.

      Jag hade så i ca 1 1/2 år. Min sambo fick ensam planera vårt bröllop, för jag var helt övertygad om att jag skulle vara död innan dess (det var absolut inget fel på mig förutom i huvudet). Jag gick i terapi i ungefär ett år, väldigt intensivt i början och mer sällan mot slutet, och det hjälpte jättebra. Tankarna kommer fortfarande men på ett sätt var det bra att jag hamnade så djupt den gången för jag kan numera påminna mig själv om att det bara sitter i huvudet. Så det är lättare att hantera nu! Hoppas du också får hjälp, det är så fruktansvärt att slösa bort sin tid med att vara rädd. ❤️

        Man får bara glad för varje dag ovan jord.

      Kan vara gallan om det är den färgen. Kan du kanske prata med någon eller läsa böcker och få tips

      Jag har inga såna tips tyvärr. Men hur det än är så kan vi inte styra när/om vi kommer bli sjuka eller dö. Det enda vi kan göra är att försöka leva så gott som möjligt när vi väl lever. Så, kan du fokusera på det istället? (Förlåt om jag är okänslig).

        Det gjorde faktiskt jättegott att läsa era kommentarer, tack ❤️ ja, jag fick tag på en sjuksyster som sa att det låter som gallsten.. Jag vet dock inte riktigt vad det skulle innebära.
        Tack för att ni skriver <3

          Gallsten kan orsaka smärtor under främst höger revbensbåge, dvs längst ner vid revbenen. Opererade bort min gallblåsa sommaren 2018. Skulle kontakta VC angående dina symtom och så bedömer de om du ska göra ett ultraljud för undersökning av gallblåsan.

            Tack! Jag har faktiskt en läkartid om ett par veckor för just smärtor på höger sida av magen som varit i några veckor. Men jag har inte haft grå avföring förens nu imorse, det var därför jag blev rädd :/ hur är skillnaden för dig nu när gallblåsan är borta?

              Gallblåsans funktion är egentligen att portionera ut galla vid intag av fett. Utan gallblåsa rinner det fritt ut, vilket kan leda till lösare mage. För mig har det varit jobbigt då jag redan har IBS med just lös mage, men smärtan vid revbenen försvann och kvar är endast fyra minimala ärr efter titthålsoperationen. Ångrar inte att jag tog bort den.

                Tillägg: Det är inte alltid smärtan försvinner trots operation, men jag bedömde det som värt att genomföra operationen. Jag kan fortfarande få kramper i gallgångarna ibland t.ex.

                  Okej! Tack för infon, skönt att du fick hjälp. Jag läste också att upptag av kodein kan ge besvär i gallan, och jag har Citodon jag tar pga min endometrios. Så det kanske kan ha påverkat allting?

                    Jag opererade bort min gallblåsa för många år sedan genom titthålsoperation. Har aldrig haft några som helst besvär sedan dess. Fick gallstensanfall som gravid och opererades när barnet var tre månader gammalt.

                    Ja citodon kan utlösa kramp i gallgångarna. Ta en halv tablett.

          Be att dom kollar om du har stenar i gallblåsan. Jag hade det och inflammation. Men den är borta nu så skönt.

          Jag är precis som du, får grov hälsoångest emellanåt. Har även tyckt mig ha grå bajs, även gul… vet att jag kan få så om jag dricker mkt apelsinjuice. Som tur har jag kontakt med en bra läkare som avfärdar min mesta oro med att säga ”ojdå, är nog nåt tillfälligt ska du se. Tänk inte på det så går det över.” Och det gör det ju också… är ju bara ångesten under tiden som jag inte riktigt kan hantera. Har tyvärr inget bra tips ❤️ Ville bara säga att du inte är ensam

            Åhhh din kommentar!! Tack Matilda! Tänker ta åt mig av det läkaren du känner sa❤️

      Stina Wollter skrev fint om ämnet idag på sin insta story.

      Jag brukar tänka om
      Kroppen klarar av allt man gör så är inte små saker som snabbt går över något att fundera över!

      Grått vitt eller svart bajs är i mina ögon klara signaler att söka läkare omedelbums, inte att springa runt och oroa sig över (vilket i sig själv kan vara farligt!)

        Äh din fjant, svart bajs beror oftast på att man har mycket järn i kosten. Klart man ska hålla koll på bajset men att springa till läkaren varje gång man har lite annorlunda färg på bajset är hypokondri…

          Hehe har en vän som är sköterska på vc och det händer enligt henne rätt så ofta att folk kommer in för att de har blod i kisset eller avföringen. När hon då frågar vad de åt igår så är det inte ovanligt att de då kommer på att de åt rödbetor.

          Förvisso kan en hög järnhalt ge mörkare avföring, antingen via övedriven konsumption av blodpudding etc. men det krävs en hel del för att ge Svart bajs. Sak samma kan tex Bananer ge en ljusare avföring (bajs) men knappast en grå eller vit klubba.

          https://www.netdoktor.se/mage-tarm/artiklar/det-kan-fargen-pa-din-avforingen-saga-om-magens-halsa/
          Lär dig mer om dina klubbor och färgen på ditt bajs. Ta hand om dig! 🙂

          Svart bajs kan innebära långt gånget brustet magsår och det är mycket allvarligt. Grått/vitt kan innebära skrumplever så inget att leka med alltså. Var snäll och sök akut!

            Men snälla. Om det handlar om någon av ovan diagnoser så lär man ju ha ett gäng andra symptom också, ex smärtor. Brustet magsår känns nog en del innan bajset ändrar färg.

              Fast TS hade ju haft smärtor ett tag också. Hen borde verkligen gå till läkaren. Hälsoångest i all ära, men här verkar det ju finnas ett riktigt problem.

      Jag lider! Får ex panik om jag känner av när mitt hjärta slår, är rädd att jag ska få hjärtinfarkt väldigt ofta. Tror hela tiden att jag ska få cancer. Jag snusar och har provat såå många gånger att sluta men jag klarar det inte, skulle jag sluta snusa så skulle jag tänka mindre på min hälsa. Jag kan få ångesr redan av att jag har en prick någonstans. Vet inte vad jag har för fel….

        Tänkte först, gud har jag skrivit detta??? Har gjort 24h EKG samt ultraljud av hjärtat och de hittade inget fel. Men tycker jag känner av dubbelslag och blir så rädd när det känns konstigt. Nu ikv fick jag ett starkt dubbelslag som satt i halsen efter jag fått orgasm. Spenderat över en timme med att googla om dubbelslag ist för att tentaplugga… blir så rädd för står ju att det inte är bra om de kommer efter upphetsning.

          Jag fick magnesium och selen tillskrivet för min hjärtklappning. Borta nu

        Jag har diagnosen gad och är precis likadan. Läs om det.

      Jag är tvärtom. Lever efter morfars devis: ”Känn inte efter så noga” Är jag inte döende är det förmodligen inte värt att besvära sjukvården. Ramlade av hästen, landade på huvudet. Fick jätteont i nacken, kunde inte vrida på huvudet. Det gick över.
      Fick konstiga utslag/röda prickar över hela kroppen. Var kvar i 4 veckor. Försvann av sig självt så småningom. Får ibland konstigt tryck över bröstet. För det mesta ont/lös i magen. Trasiga lungor, har luftrörskatarr flera veckor varje år. Men det går också över. Är förmodligen en sån som till slut kollapsar, hamnar på sjukhus, har cancer överallt och får frågan ”varför kom du inte in tidigare?”
      Men va fan…orka oroa sig…. ?

        Min farfar var av åsikten att man inte ska gå till läkaren för man vet aldrig va de hittar. Han dog i och för sig 62 år gammal av cancer efter månader av hög feber utan ett enda läkarbesök. Envis, men rätt hade han ju på sätt och vis.

          Åh hjälp, det där kommer hända mig. Jag är rätt säker på att jag kommer att dö för att jag inte gick till läkaren. Min man har tvingat iväg mig när det varit allvarligt, med orden ”tänk på barnen”.

          Farfar dog lycklig. Jag gör precis som han gör! Att inte veta är väldigt skönt.

        Min farfar var av åsikten att man inte ska gå till läkaren för man vet aldrig va de hittar. Han dog i och för sig 62 år gammal av cancer efter månader av hög feber. Till slut fick farmor med honom till läkare men då hade cancern hunnit sprida sig för mycket. Envis, men rätt hade han ju på sätt och vis.

          Oj, den första kommentsren dök inte upp så jag skrev om. Sorry för dubbelt.

        Haha relaterar. Tänker alltid ”jag söker inte hjälp förrän jag är döende”. Måste vara jobbigt att gå runt att oroa sig. ??‍♀️

      Jag har rejäl dödsångest. Egentligen mest att de jag älskar ska dö. Det skrämmer mig så mycket! Det gör ju så otroligt ont att förlora någon. 🙁 Blir helt chockad när jag ser på typ cancergalan och folk har förlorat sitt barn till sjukdomen! Hur överlever man något sådant som människa?!

      Jag bajsade blod för några veckor samtidigt och var helt säker på att det skulle bli stomi och tidig dö för mig. Men tja, insåg sedan att det givetvis var en hemorrojd/spricka… Men får också ofta för mig att jag fått hemska sjukdomar precis när jag upptäcker någonting fel. Det är skitjobbigt. Tror ofta de med stort kontrollbehov drabbas av dessa katastroftankar?

        Usch vad jobbigt!! Jag förstår dig helt, tänker exakt samma sak när jag ser på galan. Hur kan dom klara sig?! Jag önskar jag var sådär stark.

        Har också varit säker på att jag ska få stomi, gick så långt att jag fick läkarna att gå in i rumpan med en lång Jävla kamera :)) hade ingen cancer, men ibs.

      Jag har haft likadan när jag hade gallsten vilket är vanligt att åka på. Jag opererade bort gallblåsan 2013. Det gick väldigt smidigt och har inte haft något problem sedan dess. Kunde äta vad jag ville efter det. Och jag har också haft en period tidigare i livet då jag led av ångest. Panikångest och dödsångest. Jag drabbades av hypokondri efter att jag fick hem ett brev från vården efter jag lämnat prover där det stod att jag skulle komma på besök och ta med en anhörig. Det visade sig att jag fick hem fel brevmall men det satte igång ångest. Sen tvingade jag mig själv att inte googla något och att inse att jag led av ångest och hypokondri. Min panikångest försvann när jag slutade bry mig om jag skulle få en attack. När jag kände vågen komma tänkte jag bara Ja men kom dååå!!! Då klingade det av. Sjukt…

      Angående grå avföring kan jag säga att i perioder när jag mått riktigt dåligt psykiskt och med extrem stress har det kunnat bli så någon enstaka gång. Har inte brytt mig då det återgår till det vanliga sen igen. Har tänkt att det bara varsitt bok tillfällig störning i bilirubinet som är det ämne som färgar avföringen brun. Ingen panik alltså.

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Flyttpackar. Sjukt träligt! Men blir gudagott att flytta 🙂

      Allra först på nya stället: bädda sängen. När man är trött, sur och grinig på kvällen är det guld värt att slippa leta efter sängkläder in en av alla flyttkartonger.

        Tack, ska tänka på det 🙂

          Packa ”färdigbäddade” sängkläder i typ en ikeakasse. Lätt att hitta bland alla kartonger och sen bäddar du bara lakanet (som givetvis också ligger i påsen) och kastar upp täcket och kudden 🙂

      Svara! Samma här. Äntligen ska jag flytta till en liten två i ett bra området och bo själv för första gången på många år. Har bott utomlands och flyttat runt från kollektiv till kollektiv, men äntligen ska jag få mitt eget hem 🙂

      Jag packar också ikväll !

      Flyttat 2 ggr på mindre än ett halvår, så less på att flytta så nu hoppas jag att det är föralltid stället vi bor på nu ?? dock gärna flytt till hus ev större lgh.

      Flyttpackar också. ?

    Vilken är er favoritchoklad?

      På Lidl idag köpte jag mandlar med chokladöverdrag och havssalt i naturgodishyllan. OMG, säger jag bara. TESTA! ? (Eller inte. Då kanske de säljer slut kom jag på)

      Kexchoklad!!! Om det räknas? Annars absolut Marabou Premium Fylld Kokos, Lindt Crème Brûlée och Anton Berg pear!!! Eller med sea salt!

        Sea salt är så gott, framförallt Noblesse-versionen.

      BREJK.

      Sörjer varenda dag att Marabou slutade göra den. ?

        Den har jag inte tänkt på på flera år! Men nu blev jag ledsen om den inte finns mer ?

        Den här väl bara bytt namn till chrisp?

          Nej, det är inte samma.

          Trodde det också men nej. Inte samma.

        Jag saknar marabou starbar!! Annars reese buttercups

      Fazer mintcrisp, men den finns tyvärr inte längre.

      Marabous digestive ? äntligen är den tillbaka ??

        Älskar hur olika man kan vara ?

        Mina tre ”värsta” Marabou som jag bara inte kan äta:
        1. Apelsinkrokant
        2. Salty crackers TUC
        3. Digestive

          Vem är det som äter marabou salty crackers tuc??? Finns det någon som tycker om den? De har bara lyckats med konststycket att förstöra choklad.

            Marabou är inte choklad ens ut an allt det där.

            Jag!! Love it!! ?

            Jag gillar Marabou Tuc! Gillar sältan 🙂 Vet inte om de har den med söta kex här (utomlands har jag sett att de använder Lu kex), det är inte gott!

          Ja dom två första kan inte jag heller äta ? tuc smakar som trolldeg ?

          Apelsinkrokant som ju är sååå gott!!

        Choklad med apelsinsmak eller med jordnötter. Mums. Wienernougat.

        I full size??? Den har ju funnit i 100 gram väldigt länge. Älskar den ?

          Konstigt. Har letat efter den i flera år. Inte ens på internet fanns den. Nej bara liten ?

        Åh är den tillbaka!!!????

      Fazer mjölkchoklad ( Karl Fazer) ??

        Inte brorsan, Kjell Fazer då?

      Valhrona
      Finns några olika varianter med hög kakaohalt 70 eller mer. VIlka gör gott och ger minimalt med sockerskam.

        * 70%

        Du vet att det är lika många kalorier i riktigt mörk choklad som i mjölkchoklad, va? ??? men visst, om man baaaaara äter 1-2 bitar, så.

      Vit toblerone som de typ bara säljer på flygplatsen

        Den finns på ekohallen nära där jag bor 🙂

      Lindor från Lindt. De röda med mjölkchoklad. Ååh jag dör varje gång jag äter dom. Men så kom jag på att de innehöll soja. Så hejdå ??

      Kinderäggs-chokladen

        Bästa chokladen ❤️

          Jaaaa!!!
          Vill ha den i en 200grammare

      Vivani dunkle nougat – heeelt fantastisk! ?

      Chokladtomte-chokladen! Bästa som finns!

      Smash…,och jordnötter med kola och havssalt….och allt med salt karamell

      Tony’s Chocolonely Milk Chocolate Almond Honey Nougat. Eller Caramel Sea Salt. ?

      Ica selection blonde ?

      Marabou mint krokant <3

      Hemköp hade en choklad som var GUDOMLIG. Den var mörkt (kanske typ 55/65%), hade som en mousse inuti med bitar av kanderade kakaobönor. Så brutalt gott, och så brutalt tragiskt att jag inte hittar den längre

    Bästa värmedynan på el? Ist för vetekudde typ. Filt har jag, vill ha som en liten kudde ?

      Köpte en liten på net on net för 199kr. Helt perfekt för frussna fötter i sängen tex 🙂

        TACK! Ska kolla in ? Vill ha till magen (endometrios). När jag har skov så är jag inte människa nog att orka koka upp mina andra värmekuddar. Och såna i micron är tyvärr värdelösa ?

          Usch, har också jätteproblem vid mens 🙁 Tycker den är jättebra. Brukar lägga den under ryggen för då blir de varmare och kommer typ åt smärtan bättre. Två olika värmenivåer och stänger av efter 90min ifall man somnar ??

            Oh då måste jag tipsa om idéen jag har! Jag fick en värmefilt i julklapp och den hjälper smärtan (delvis) från hela kroppen! Så tänker att jag ska ha värmefilten på lägre värme och en kudde på magen med full värme!

            Och be om hjälp för smärtan, läs på om myom, endometrios osv. Och ge dig inte med vården även om de snabbt vill ”avfärda” med IBS osv ??

              Tack, men är gravid nu så inga problem alls ?
              Men får jag problem efter ska jag läsa om myom. Var till gyn i våras och frågade om endometrios men hon tyckte inte de va något. Hur ser dom de? Har haft hemsk mens med allt sen första gången men vården säger bara att det är normalt. Väldigt normalt att spy av smärta, ha diarré och vara hemma i flera dagar från skola/jobb. Jättesvårt att sjukskriva sig 2 dagar i månaden varje månad också ?

                Åh blir så jävla arg när jag läser sånt! ? Det är därför många blir diagnosticerade efter 8 år.

                Endometrios KAN man se via ultraljud, dock väldigt sällan (i Sverige). Endometrios får man gå på symptom och via titthålsoperation. Tyvärr suger kvinnovården här.

                Jag fick hjälp först vid 27 års ålder. 27! Haft problem sen jag va 11. 2018 åkte jag till London och träffade både ultraljudsspecialist och en specialistläkare på endometrios. Han opererade mig med robot (så coolt??), tog bort all synlig endo men såklart utan garanti på att bli smärtfri.

                Jag kräks, svimmar, har diarré, noll ork och kraft, sängliggande osv.

                Kräv utredning, byt gyn! Vart i Sverige finns du? Du behöver självklart inte säga exakt var om du inte vill haha! Men kan tipsa om bra läkare ??

                  Fyfan så tragiskt. Jag bad om hjälp flera gånger i början men de va hormoner eller ha ont.
                  Ja jag har märkt att dom väldigt gärna viftar bort det.

                  Jag bor såklart i kommunen med sämst vc i Sverige, strax utanför Västerås. Men har varit på gyn i Västerås som inte brydde sig direkt. Hur kan man vara så nonchalant? När man sitter och nästan gråter för man inte får hjälp och dom skriver ut Alvedon typ? Sinnes ?

                    Jag är känd patient här i Skåne på mitt sjukhus. Ändå påstod en idiotläkare att mina smärtor va psykiska. Det står i min journal att jag behövde träffa kurator.

                    14 dagar senare va jag i London hos specialist. Livrädd att de inte skulle hitta nåt (knäppt nog, man vill ju helst inte hitta nåt eg). Men det va så mycket djupt infiltrerad endometrios att jag knappt hade ett val. Hade jag inte opererats, kunde jag slutligen ha dött.

                    Båda mina äggstockar satt fast bakåtvridna upp in i bukväggen, den ena in i livmodern, bak i bukväggen och in i tarmen. Den andra ”bara” in i bukväggen men helt deformerad.

                    Så mycket va min smärta ”psykisk”. Och det händer inte på 14 dagar. Kände mig så fruktansvärt kränkt och nedvärderad. Spottad på.

                    Ligger Stockholm eller Uppsala närmst? Finns endometriosteam i Uppsala! Och byt kvinnoklinik om du kan. Ge dig inte! ?? Om du så bara får hjälp med smärtlindring, det kommer vara guld värt! Plus du har rätt till särskilt högriskskydd via FK, slipper du karensdag.

                    Åh vad jag önskar att jag kunde nå ut mer till folk om detta! ?

                      Fyfan vad tragiskt. Lider med er!❤️

      Jag gjorde världens kap på Rusta för ett par år sedan. De hade ett helt lager med värmekuddar (ser ut typ som gravidkuddar, fast bara en lång ”korv” typ) för 59kr. Ångrar att jag inte köpte flera! Men annars har jag för mig att bland annat Apoteket har en från OBH Nordica, har tyvärr inte testat den själv men tror inte den kostade så mycket 🙂

        Oh perfekt! Synd Rusta inte har kvar haha! Googlade snabbt, och typ 250kr! Helt okej pris ändå ?

      Värmefilt har jag och alltså wooooooow, bästa saken jag köpt på väldigt, väldigt länge. Har jag den på så är risken stor att jag somnar. Jag blir så himla lugn utav det, helt magiskt är det. Det värmer och hjälper mer än vad man tror ? Som nu när jag har såååååå ont i bröstryggen pga äckligt mycket kutor i ryggen så hjälper den så galet mycket ?? 399 kr kostade den. Så värt. Den är min andra pojkvän typ ?‍♀️

    Är det många som fortfarande tankar film, eller räcker Netflix utbud? Ja, jag tankar, framför allt sådant som inte finns att tillgå i dagens kanaler. Ja, jag vet att det är moraliskt fel, men jag skulle ändå inte betala pengar för det = ingen förlust för något företag.

      Lite som att snatta godis men rättfärdiga med att man ändå inte skulle ha betalat pengar för det så det är ingen förlust för något företag..?

      Jag har inget emot tankning i sig, tyckte bara att argumentet var lite konstigt.

        Konstig jämförelse. Företaget som äger godiset och förlorar godiset i och med snatteriet gör ju en direkt förlust medan företaget som producerat filmen inte ”känner av” att någon som ändå inte hade betalat för att se filmen laddar ner den olagligt. Tycker att Anonyms argumentation är ohållbar, men även din jämförelse ohållbar.

          Okej. Men jämför med att gå in på bio utan att betala biljett, gå på badhuset utan att betala inträde, tivoli, gröna lund… Jag hade ändå inte betalat in mig annars så ingen förlust för dom.

            Fortfarande inte hållbar jämförelse eftersom den som går på bio, badhus eller tivoli utan att betala tar någon annans plats som företaget i fråga hade kunnat få betalt för och företaget förlorar därmed pengar. Är ju begränsat med platser på alla dessa ställen + du tar upp fysisk plats, t.ex. orsakar längre köer till saker och ting, utan att företaget fått kompensation i form av inträde. Universal Studios eller andra produktionsbolag drabbas inte överhuvudtaget på det här sättet av att någon laddar ner en film som hen annars aldrig hade kollat på (men som sagt, tycker argumentationen i sig är dålig).

      Jag tankar inte, gjorde det iofs inte heller när ”alla” gjorde det. Jag har ca 10 streaningtjänster som tillsammans har allt jag kan tänka mig, de filmer jag verkligen gillar köper jag på dvd.

        Vad finns det för andra bra streamingsidor? Gärna med svensk eller iaf engelsk text.
        Har Netflix, Viaplay, HBO och Cmore.

          Prime video! Gillar skarpt!

            supertack!!

          Prime Video, Curiosity Stream. Min bästa streamingtjänst är dock Youtube premium. Det är guld att slippa alla annonser.

          Acorn är bra också om man gillar brittiska serier!

      Nej men fulstreamar om jag inte hittar de jag vill se. Men de va längesen

      Nä. Kollade på Lost via någon gratis/olaglig streamingsajt för ett par år sen men det var sista gången. Jag har netflix och viaplay (Betalar inte för båda) och saknar ingenting. Även svtplay har ju ganska mycket i omgångar och tv4play.

    Vad äter ni ikväll? ??

      Semla

      Gjorde tacos med pulled pork. Oh herre jävlar. Sååååååå farligt gott!

        Tacos med pulled kyckling (färdigköpt) och Texas longhorn guacamole. Smarrigt och strax börjar vi se Witcher ?

          Haha! Jag köpte också färdig ? Men så jävulskt gott! ?

            pulled pork är man väl sjukligt less på…

              Är det alltid överkryddat med grillkrydda eller har jag bara haft otur när jag testat det? ?

                Hmm ingen aning. Jag köper från Tulip på Willys, säkert uuuuselt märke. Men tycker det blir gott! Idag delade jag köttet på mitten, öste på sån ”sås” man har när man grillar eg, med honung bbq, sååå gott!

                Resterna tänkte jag göra hamburgare av imorgon. Längtar redan haha

                  Jag har bara testat två gånger. Men det var på tok för mycket krydda enligt mig, och jag är lätt less på grillkrydda då man på min tid kryddade sina Popcorn med det… (det var inte ens särskilt gott då vill jag mig minnas) ? så tänkte om det finns andra smaker.

                    Aha, hmm.. Dränk köttet i bbq-sås? ? Typ skölj av det och få bort kryddor som det ligger i. Ah vet inte haha!

              Inte jag ? Beror kanske på hur ofta man ätit det dock ?

      Sura S

      Grynkorv

        Vad är det? ? Nevermind jag googlade. Ny fråga: hur smakar det? ?

          Det smakar gott, haha, smakar inte vanlig korv eller så, typ svårt att beskriva. Men smakar väl lite peppar, lite korv. Ja, svårt, som sagt. Men jättegott ihop med potatismos?

            Okej, det såg ut som något jag skulle kunna gilla! ? Ska se om jag kan hitta något sånt i affären (min sambo riskerar ju dock att ge upp på livet om jag serverar det till middag ?)

              Ja gör det! Hoppas det finns där du bor, det finns inte överallt vad det verkar som?

                Haha ajdå, då finns det väl knappast där jag bor ? kanske är tur för min sambo det ?

                  bor du också i norr haha

        Så du är från Schlätta?

          Nope, det är jag inte. Den är dock köpt där men jag bor inte där och är inte därifrån.?

      Julrevbensspjäll med sötpotatis och brysselkål. Senare blir det ostpinnar och Marabou.

        VAD är ostpinnar??

          Haha, sent svar. Ostpinnar kallar jag de som är knöliga men raka och crunchy. OLW tror jag. Inte bågar/krokar. Gör jag mig förstådd nu? ?

            Aha! Ja absolut 😀

      Middagen avklarades nyss: kyckling i ugn, klyftpotatis, stekt halloumi, paprika och mango/currydressing. Såklart en burk trocadero till det (det är ju trots allt helg). Snart blir det kladdkaka!

        Jag vet inte var du bor men jag kan vara där på en timme oavsett ??

          Är det kladdkakan du är ute efter? ? kan säga att det var den godaste jag gjort hittills! (och då är jag värsta ”bagar-Berta” ?)

          Annars tog maten tyvärr slut ? och min 2a trocaderoburk rör du inte! Den ska jag ha imorgon ?

            Hallåååå, om det var den godaste du gjort är det elakt att inte dela med sig av receptet!☹

              Klart jag delar med mig ?

              https://mittkok.expressen.se/recept/lyxig-kladdig-kladdkaka/

              Jag hade dock 1dl mindre strösocker och satte i lite mer än 0,5 dl Sirap istället (osäker på exakt hur mycket mer, satte 0,5dl och sen hällde jag i lite extra) ? jag läste att den skulle bli segare om man bytte lite socker mot Sirap. Sen tar jag såklart alltid mycket mer vaniljsocker än vad som står i receptet ? gärna lite extra Smör också. Och riktigt smör såklart, inget margarin!

                Tack! Tänkte göra kladdkaka imorgon när mina föräldrar kommer, ska nog ge denna ett försök?

                  Gör den i god tid så den hinner stanna ordentligt och bli seg ?

                    Åh, kanske borde gjort den redan ikväll då? men men, gör den så fort jag vaknar och hoppas på det bästa??

                    Okej gjorde den nu…följde receptet, följde tiden…den blev kolsvart. Och torr i mitten…?

                      What?! Min blev perfekt! Dock kollar jag alltid till mina kakor med jämna mellanrum så det inte blir några överraskningar ? ugnar är ju också olika, så det kanske var det?

      Djungelvrål 🙂

      Såg att emilio lagade mat (kyckling, champ etc )på Åsa ingrossos insta och folk hyllade denna rätt helt sjukt mycket och saker tig skut i butikerna …. var tvungen att testa ikväll men SÅÅÅ jävla god var den verkligen inte och jag kan laga mat så det var ingen fail från min sida

      Tacogratäng ?❤️

    Jag är nyfiken på hur det har gått för;

    ”hjälp hjälp hjälp” vars pappa var otrogen med en vän till familjen och dottern råkade läsa sms och så fick reda på det.

    ?? som bodde i LA blev gravid och gjorde abort. Hennes kille visade sig ha haft (eller inte?) fru… hon flyttade strax efter det tillbaka till Sverige.

    Med vänliga hälsningar
    Nyfiken i strut

      Helt galen story!

      Hej det är jag som gjorde aborten.
      Såg precis detta och du kommer säkert inte se den här kommentaren men då får jag skriva på onsdag eller något 🙂

      Jag mår fortfarande inte så bra , han skilde sig till slut (inledde skilsmässa) men mycket i hans beteende gick att se över och jag gjorde ju aborten vilket verkligen lämnade ärr hos mig. I alla fall, är i Sverige men kommer flytta tillbaka till LA till våren, vill inte förlora mitt visum och rätt till arbete så får försöka lappa ihop mig och köra igen. Det är väldigt turbulent allting faktiskt men blir glad att du tänkte på mig. Massor med kramar! ❤️

        Hej, jag läste ditt svar.
        Vad ledsen jag blir på något sätt (på något sätt, för jag känner ju inte dig) över att det det har tagit så hårt på dig och att du fortfarande inte har läkt känslomässigt.
        Har du och mannen fortfarande kontakt och är ni fortfarande i någon sorts relation med varandra?
        Jag hoppas innerligen att du kan hitta tillbaka till din egna styrka och att ärren får läka. Tänk på, hur DU mår och känner är viktigast och prioritera alltid dig själv!
        Det hjälper kanske inte så mycket just nu och låter som en klyschig kommentar, men även av dom ”sämre erfarenheterna” tar man lärdom.
        Jag önskar dig allt gott och skriv gärna igen till våren, berätta hur allt har gått.

        Kram
        Nyfiken i strut

    Sedan 6 månader tillbaka har jag en pojkvän. Han bor i utlandet, och har där en tjejkompis som han umgås med ibland. De träffades på en fest för 2,5 år sedan, och ses på lunch, middag, fester. Jag är svartsjuk som bara den, mest för att jag känner att hon aldrig är med när jag är med, som om hon inte vill träffa mig. Jag har sagt till min pojkvän att hon gör mig svartsjuk, men att han ska fortsätta att umgås med henne och att jag vill träffa henne.
    Det har gått 6 månader, och varje gång jag är i stan gör hon något annat och kan inte ses på samma middagar/fester/nyår osv.

    Jag vill inte misstro min pojkvän, men jag börjar få en dålig magkänsla. Hur tar jagades vidare?

      Antingen så litar du på honom eller inte. Litar du inte på honom så bör ni läsa tilliten i förhållandet.

      Överraska honom! Krävs att du är duktig på att hålla dig. Förhoppningsvis blir både han och hon glada över att se dig.

      Lita ALLTID på magkänslan.

      Förlåt för unpopular opinion men jag hade inte acvepterat det.
      Att ha vänner av motsatt kön är ok om båda parter känner sig bekväma. Du verkar inte må bra vilket bara är naturligt, speciellt med tanke på att du känner att hon undviker dig.

      Jag hade bett honom avsluta vänskapen eller bara umgås med henne i sociala sammanhang där de inte är på tu man hand. Om han inte är villig att gå med på detta så hade jag tyvärr lämnat.

      Jag är den som anser att folk gör slut för minsta lilla och hatar råd som ”dumpa”, tycker att man ska kämpa men i din sits är det ohälsosamt. Antingen lämnar han dig pga din svartsjuka eller så stämmer din magkänsla och tjejen vill mer. Hur mycket du än litar på din partner så är det naturligt att du inte vill att han hänger med en tjej som åtrår honom.

      Det lär inte sluta bra hur ni än glr så du kan iaf ge honom en chans att välja dig genom att respektera att detta inte känns ok. Detta är bara min åsikt och du gör såklart det du känner är rätt för dig och din kille.

        Hade du alltså ”lämnat” en god vän för att din partner inte ville att du umgicks längre med den?

        Tur att jag inte har en sådan partner. Jag som är bi hade inte fått ha vänner av något kön?

        Jag är en sån som tror att man är otrogen om man vill vara det. Spelar ingen roll hur mycket man begränsar någon. Får han inte ha kvinnliga vänner så träffar han någon på jobbet. Får han inte jobba med kvinnor så träffar han någon online. Får han inte vara online så träffar han någon på affären. Ja, så tänker jag. Vill heller inte leva med någon som jag inte litar på och måste kontrollera vilka han umgås med.

          Du får respektera att jag inte tycker att det är ok att min partner umgås med någon som uppenbarligen undviker mig.
          Om du som bi undviker din väns pojkvän/flickvän så har även denne rätt att be sin andra halva att sluta umgås med dig. Jag antar dock att du är normal på det sätt att du inte undviker dina vänners partners vilket i mina ögon gör dig till en ”godkänd” vän.

          Det är inte frågan om vilka som ska kunna bilda vänskapsrelationer utan hur vännerna i fråga beter sig. Min man har en kvinnlig vän som ibland kommer hem till oss och fikar, hon är även bekant med min mamma. Skulle hon plötsligt börja undvika mig då har jag ändå någon rätt att misstänka något.

          Jag håller med om att den som vill vara otrogen alltid finner ett sätt. Dock är det skillnad på att aktivt leta efter någon att bedra sin partner med och att bara ”råka” hamna i säng efter en fyllekväll med någon av motsatt kön som man umgås med ofta. Den senare är jobbigare då det hade kunnat undvikas om man bara haft bättre omdöme. Obs! Jag skulle aldrig förlåta otorhet eller försvara någon som varit otrogen. Jag kan å andra sidan känna mig riktigt dum som tillåtit min partner att umgås tätt med någon som försöker förföra honom.

          Hoppas du förstår lite hur jag tänker.

            Jag hade inte accepterat det beteendet hos någon vän till min man, oavsett om vi var gifta eller inte. Håller med anonym om att det är beteendet som spelar roll. Jag skulle inte acceptera att min vän inte ens försökte träffa min partner och lära känna honom. Mycket konstigt enligt mig.

            Ja självklart respekterar jag din åsikt, att jag tycker olikt dig betyder inte annat.

        Klokt tänkt ?

      Liknande hände mig bara att mitt ex bodde i samma stad som jag. Tjejkompisen visade inte alls vara bara en tjejkompis utan hon slängde sig efter min kille bakom min rygg.
      min ex älskade hur hon flörtade och boostade och styrkte hans ego.
      En dag skulle jag låna hans dator då jag glömt min dator hos mig, han gav mig lösenordet och när jag öppnar safari är hans Facebook konversation med henne öppen (Helt sjukt), där uppdagas allt varav hon bland annat snackat skit om mig, säger åt honom att sluta träffa mig och inte alls vill ses alla tillsammans. Han flörtade även tillbaka ibland men det var tydligt att det inte varit intima genom konversationen som jag tolkade den men ändå. Hon var inte speciellt snygg och han sa att han aldrig skulle dejta henne bara gillade uppmärksamheten.
      Min magkänsla visade sig vara rätt hela tiden så lyssna på din. Jag tror helt ärligt inte att tjejer och killar kan vara vänner om man typ inte vuxit upp ihop eller är familjevänner.

        Jag förstår att du har varit med om en jobbig händelse men jag stör mig på din slutsats av det hela.

        1) Antar att du förutsätter att detta gäller heteroförhållanden där vännerna också är heterosexuella. Det låter för mig som att det är omogna personer det handlar om. Där flirtighet osv alltid finns med i bilden med vänner av motsatt könet. Det är säkert sjukt vanligt, men det finns också personer som INTE är så jag jag blir provocerad av att du gör det till en kill-och tjej-grej. För att:
        2) Jag känner till väldigt många exempel där folk ser ut att vara heteros utåt sätt men är flirtiga med sina vänner av samma kön. Särskilt kvinnor. Jag vet dessutom t.ex. män som lever i heteroförhållanden med kvinnor, men har män de ligger med när kvinnan är bortrest utan att hon vet att han även tänder på män.

        Min slutsats:
        Huruvida man kan lita på sin partner handlar om denna personlighet och ärlighet. Det här inte med huruvida hens vänner är av samma kön eller ej.
        Om man mår dåligt av att ens partner umgås med vänner på ett sätt som påverka relationen negativt, så får man faktiskt göra något åt saken. Om partnern inte väljer att lösa det, genom att inkludera dig i vänskapsrelationen eller värdera din relation högre och dumpa kompisen, så får du dumpa din partner. Du kan inte tvinga någon att säga upp vänskapen med sin vän. Ingen ska må dåligt.

          Ursäkta autocorrect från h*lvetet.

          Tack för ditt svar. Jag pratade med min pojkvän om det igen idag, och han är villig att inte umgås med väninnan, men jag sa att jag tyckte att vi skulle testa en annan lösning först. Jag vill egentligen inte hindra dem att umgås om det nu är så att min magkänsla är fel. Jag sa att jag ville bli inkluderad i relationen, att vi alla kunde umgås och att han kunde vara mer öppen om henne, deras kontakt de har osv. Min pojkvän lovade att jag inte skulle behöva bli ledsen igen över det, så jag får ge det en chans till. Tack alla som svarat!

          Tyvärr det är en kil och tjejgrej, oavsett kommer ena parten troligtvis alltid vara attraherad av den ena i smyg. Alla mina killkompisar har efter några år vågat sig på att ragga på mig, öppna upp sig och säga de minsann har känslor för mig eller försökt kyssa mig när vi varit ute. ALLA killkompisar och jag har haft galet många som jag trodde jag var endast vän med. Drar int slutsatsen efter Bara en liten incident om du trodde det! Ja jag pratar självklart bara om hetro relationer de är väl givet att man kan vara kompis med en kille som är gay, typ de enda manliga vännerna man kan ha.

    Hur vet man om en kille man har precis träffat gillar en? ???

      Man dejtar så många värdelösa killar att man inser att nää, jag tänker inte vänta med att ta reda på vad denna människa vill. Man frågar rätt ut. Är han intresserd, good for you! Äcklas han av frågan så kanske du kan skömmas i ett hörn någon timme. Sen är det över och du har svaret på din fråga.

        ???☝️exakt

      Gillar en kille dig så hör han av sig. Gillar han inte dig så behöver du fråga, som hen ovan.

    Försöker få svar här eftersom jag inte hittar nåt svar när jag googlar: jag och min man va ofrivilligt barnlösa i 8 år innan vi med hjälp av ivf (icsi) fick vår son. Felet, som uppdagades först vid ivf:en var att mina ägg inte släpper in min mans spermier. Det är på cellnivå och kan inte botas. På senare tid har jag börjat fundera på om min ätstörning under högstadietiden, med utebliven mens under ett år, kan ha något med det att göra? Har någon kunskap om detta? Anklaga inte mig själv, mena vore intressant att veta.

      Fruktansvärt specifik fråga som i stort sett bara en specialist kan svara på. Fråga vid nästa doktorbesök

      Jag har gått i behandling för äs och har frågat behandlare (eller läkare, kommer ej ihåg) men det farliga med äs gällande bli gravid är att man kan i tonåren förlora mensen helt om man är för sjuk men oftast skjuts mensen bara upp och när man väl har mens så ska inte ätstörningen ha påverkat förmågan att bli gravid. Så Nej det bör ej ha påverkat svårigheter att bli gravid. Och grattis!

      Gissar nu lite plus blandar med fakta, ok? Men alla ens ägg som kvinna bildas ju under ens fostertid i magen. Man föds med dom ägg man föds med liksom så baserat på det gissar jag att en äs inte har påverkat dom. Kan ju bara vara så att de har en stark vägg men ngn annans spermier hade kunnat penetrera om starkare, snabbare till ägget eller lite annorlunda (spetsigare) formade än din sambos. Grattis ialf! ??

      Är det på cellnivå är det antagligen medfött (dvs genetiskt), så nej!

      Jag hade ätstörningar som tonåring och hade inte mens på flera år, läkaren som jag träffade som var specialist på ätstörningar skrämde mig med saker som att ”du kommer aldrig kunna skaffa barn om du är utan mens såhär länge”, ”de kommer bli extremt svårt tänk på din framtid etc”. Jag har även hört hur hormonerna förstörs för resten av livet när man är gravt ätstörda som tonåring när kroppen utvecklas.
      Så de ligger nog något i det du skriver.

      Svårt att svara på p.g.a. att det är många variabler som spelar in, men jag var svårt undernärd, underviktig och hade amenorré p.g.a. anorexia under 1,5 år under första året i gymnasiet. Fick höra att jag skulle få svårt att få barn sen men lyckades utan svårigheter när jag var 30, så för min del stämde det inte.

      Om du har haft en könssjukdom under en längre tid kan det täppa till så spermierna inte kommer igenom. Dulcecandy på youtube pratar om det, om det känns relevant för dig!

    Kommer IL komma tillbaka eller är loppet kört? Vad ska hon göra för att kunna återfå förtroende?

      Hon verkar inte vara så keen på att blogga i alla fall..

      Hon gör säkert något tafatt försök, men hon har inte längre vare sig publik, anställda eller uppdragsgivare som vill lägga tid, energi eller pengar på henne.

      Vilken tur i oturen hon ändå har, att ES förmodligen kan fixa en hyresrätt åt henne i innerstan.

      Det är kört nu. Tycker inte ett dugg synd om henne, hon grävde sin egen grav.

    Börjar bli rastlös!
    Funderar på att jobba utomlands t ex usa ett år men är det någon som har erfarenhet av att bryta upp familjen och åka iväg? Har två barn som måste gå in nån ny skola ex, hitta en bostad osv. Är det värt det?

      Alltså hela familjen ska med! ? och min man och jag kan båda få jobb.

      Har ingen erfarenhet men HEY – kööör!! Älskar modiga människor! ?

      Att just jobba i usa är ju typ omöjligt, måste få arbetsvisum vilket du typ bara får om en specifik arbetsgivare vill ha just dig och betlär de omkostnaderna… På ett studentvise eller turistvisa får du inte arbeta (vitt iaf) i usa.
      Men inom EU är det ju möjligt och lite lättare! Fördel är (enligt min erfarenhet) om barnen är lite mindre. Är de äldre i skolåldern kan det vara känsligare att bryta upp vänskaper och så. Annars; prata med barnen och fundera på om det är något som de också skulle vilja och om det vore något positivt för hela familjen. Är det bara för att bota din egen ”rastlöshet”, men något som barnen uppger att de inte vill och kanske kommer ta skada av tycker jag det är smått egoistiskt…

        Såg nu att du skrev att ni båda kan få jobb! Då kanske ni har medborgarskap eller så och då är det givetvis inga problem med visum!

      ÅÅÅh vad modig du är som ens funderar på att göra en sån grej!!
      Är också sjukt rastlös och hade också tyckt att det vore hur kul som helt att flytta till ett annat land och starta om med familjen. Men jag vågar inte plus att jag skulle sakna min familj så otroligt mycket

      Alltså kbk kör bara kör!
      Men gör mycket research först, se till ha skolan och jobben fixade innan flytt och arbetsvisumen osv. Men med god research och mycket planerande så kan de absolut funka och wow så häftigt för er familj!!!

      KÖÖÖR!!! Bästa valet mina föräldrar gjorde när jag var 10 år. Mina systrar var 8, 5 och 2 år. Vi alla ser det som en otroligt positiv upplevelse. Det har hjälpt oss att lätt komma in i nya kulturer, grupper. Vi tar för oss och är självständiga. Engelskan har aldrig varit ett problem, vi blev världsvana och rese-vana.

      Det började med att vi skulle bo i USA 2 år, men förlängdes till 4 år. Idag är jag 24 år och bor i Göteborg, och hopps innerligt att jag också kan ge mina barn (Har inte några än) det ?

    Ni som har partner, hur ofta har ni sex och hur länge har ni varit tillsammans?

      Vi har varit tillsammans i ca 5 år men pga av distans på ungefär 7 timmar så ses vi inte mer än kanske en helg varannan månad. Så ja, vi har sex ungefär varannan månad. Men då tar vi igen det vi missat ?

        Fem år och inte tänkte på att flytta ihop ännu? ?

          Nix. Vi har det bra så här. Den dagen det inte känns bra längre så får vi göra något åt det då. Vi hade inte varit sambos även om vi bodde i samma stad heller. Särbo passar oss bättre.

            Väääääääldigt märkligt väääääääldigt.

            Nejdå, bara det passar er så… ?

              Det passar oss perfekt och jag har aldrig varit tryggare i en relation än med honom?

              Men vem vet, en dag kanske vi båda vaknar upp och bara måste bo ihop.

              Snarare du som är märklig som inte förstår att folk fungerar på olika sätt. För mig funkar särbo eller distans bäst. Jag är väldigt introvert , behöver space och egentid. Efter en vecka med min partner vill jag typ kasta ut personen.

              Förlåt för dömande och taskig kommentar där jag bara utgår ifrån mig själv och hur jag vill ha ett förhållande

              Men alltså folk som är särbos ser jag som flyktiga människor som inte är redo att ge sig in i en riktig relation, med alla baksidor,som enligt mig gör relationen starkare. Man lär sig acceptera den andres brister fullt ut vilket för mig är äkta kärlek.

                Det var mig du svarade och jag tog inte åt mig ?

                Alla är vi olika och vi utgår från oss själva när vi utifrån ser på andras relationer. Huvudsaken är att vi själva är trygga i hur vi väljer att leva, och att vi hittar någon som vill dela det livet med oss (eller lever livet utan att dela det med någon om vi hellre vill det).

                Oavsett hur vi lever kommer någon alltid ha åsikter om det.

                  Jaaa jag håller med. Jag säger inget annat än att jag är en extremt dömande person?

                  Jag var särbo med min partner i 6 år innan vi tvingades flytta ihop för att jag inte hittade bostad haha. Tycker det funkar OK men särbo var lika najs. Vi är inte needy personer och gillar att ha vårt space.

                  Tycker fler borde vara särbos. Hade löst massa skit, ser ner på folk som tror att man måste bo ihop för att tycka om varandra.
                  Synd att det är dyrt bara att betala två boenden istället för ett!

                Min åsikt är att om man är nöjd i ett särbofrhållande så år man mycket nöjd med sig själv och kärleken till sig själv man behöver inte tvåsamheten för att vara lycklig. Man plockar det bästa ur två världar…

              Är väl inget konstigt att vara särbos??

      Har inte haft sex på mer än ett år pga min man äter medicin som helt tar bort hans sexlust. Kan inte påstå att jag saknar det särskilt mycket, vi gosar i princip hela tiden när vi är tillsammans.

        Samma här men jag som äter medicin. Har fått feeling någon gång när jag tagit sömntablett (helt oklart varför man får sexulst av dem) men min man är ju inte jätte sugen på att ligga med mig när jag är ”drogad” så har varit sneaky och inte sagt något. Berättade i efterhand dock ?

      Den här frågan tycker jag alltid är så konstig. Vad vill du få ut av den? Menar inte att låta hård. Men jag tänker att om du anser dig själv ha för lite/mycket så bör du diskutera detta med din partner. Det finns liksom inget rätt eller fel. Vissa har sex flera gånger per dag andra en gång i månaden. Båda paren kan vara lika lyckliga 🙂

        Absolut, tycker bara det är intressant att höra hur det är för andra. Vi är småbarnsföräldrar så tyvärr blir det inte alls lika ofta som tidigare. Är mest nyfiken! ?

          Haha jag förstår 🙂 Ni får försöka unna er när tillfälle ges haha. Det går att ta igen sen när barnen är äldre förhoppningsvis 🙂

      När vi ses ca 2-3 ggr på en helg. Långdistans sedan 6 månader, så det kanske inte räknas…

      Jag och min man har sex nästan varje dag, det blir alltid den härligaste stunden på dagen. Mysigt att få vara så nära den man älskar ❤️

        Önskar att man var kåt så ofta som varje dag

        Jag och min man med. Älskar den närheten! Detta blir vårt 11:e år tillsammans ☺️

      Ca 1-2 gånger i veckan, varit ihop i snart 10 år och har två småbarn under 5 år

      7 år. Har sex 2 gr i månaden ungefär ? önskar det var mer. Har en trygg och fin relation med massa kärlek och gos men också två tajta graviditeter efter varandra, kroppskomplex, en son på 1 och en påväg…

        Det är helt okej. ❤️Det kommer också tillbaka och går upp och ner. Ibland har man inte sex på tre veckor det är fan helt okej.

      Tillsammans ca 15 år, sex ca en gång i veckan, ibland 5 gånger i veckan ibland 1 gång varannan vecka, men i snitt en gång i veckan! Beror på humöret,menscykeln o barnen ?

      Varit tillsammans i 7 år med barn på 1 och 2 år. Har sex kanske 1-2 ggr i veckan , men ibland kan det också gå 1 vecka utan att vi har nå sex.
      Älskar honom så jäkla mycket att jag bara vill skriva det.

      Varit tillsammans i tre år och har sex typ 3-4 gånger i veckan kanske. Ibland mer och ibland mindre, beror på hur trötta vi är. Nu är jag dock gravid så nu har vi det typ så ofta jag vill, vilket varit varje dag sen jag blev preggo ?

      Snart 18 år tillsammans, 2 tonårsbarn (som alltid är vakna!) Det blir ett par gånger i veckan i snitt, dvs vissa veckor 0 gånger och andra fler.

      4 år, sambo, inga barn. Har sex typ 3 ggr/månad? Sex är mysigt men tycker många blåser upp det så mycket. Kommunikation, att ha roligt ihop och kunna ha djupa samtal tycker jag är 100 ggr viktigare än att ligga flera gånger i veckan och ha fluffiga handbojor och buttplugs i byrålådan. Är glad min sambo har samma nivå på sexlusten, också viktigt att båda trivs ju.

        Fast det är ingen här som säger att det är viktigt att ligga flera ggr/vecka och ha en massa sexleksaker?

          Nej inte här vad jag sett men brukar ploppa upp i dessa diskussioner tycker jag. 🙂

      1 år, jobbar så mycket båda två så vi har inte mycket sex. Men vi gör det på andra sätt istället. 🙂

      7år just nu är det varje dag, ibland flera gånger på en dag men för 3år sen fram till ca ett år sen va det mycket mindre, min kille är missbrukare så jag älskade honom men va inte tänd på honom, efter att han blev ren igen tog det ca 2veckor sen va jag kär på riktigt igen.

    Jag har jobbat typ två år på mitt jobb. Vi är ca 25 st på min avdelning. I okt. fyllde jag 30 år och trodde att jag skulle bli firad. Men alla sa bara grattis. I fredags fyllde min kollega 30 och hon fick blommor plus att de skramlat ihop till en present för typ 200:-
    Jag blev avundsjuk. Spelade med men gick hem och grät. Vad ska jag göra? Släppa saken eller berätta, med risk att jag framstår som värsta cry babyn? Nån mer med samma erfarenhet??

      Släpp det. Inte värt att dra upp något gammalt och skapa drama för att man inte blev firad och fick present. Lite väl mycket dagis över det tycker jag och risken är att de bara tycker att du är dramatisk.

        Tillägg: jag menar.. Vad vill du att de ska göra? Fira dig ett halvår i efterhand för att kompensera?

      Om kollegans firande ordnades av chefen hade jag tagit upp det med honom/henne, det är inte okej att behandla anställda så olika. Om det var arrangerat av kollegorna finns det inte så mycket att göra.

        Håller med! Det borde finnas någon slags policy. På mitt jobb får man present vid 50 år (chefen köper). Vi sjunger för alla. Sedan blir det insamlingar när någon fyller jämnt men det styr inte chefen. Det är inte ok att behandla kollegor annorlunda tycker jag.

          Vårt jobb har ett riktigt bra system tycker jag, vi är ca 80 pers så det är någon/några som fyller varje månad. Vi har stående tårtfika en gång i månaden där vi sjunger för den/de som fyller. Demokratiskt och gott ?

            Samma här. Avdelningsfika för de ca 300 anställda på avdelningen en gång i månaden. Chefen gratulerar de hon vet har fyllt år sedan frågar hon om det är någon som vill bli gratulerar för något. Ibland nämner någon då att den gift sig, ska ha barn, etc. och får då ett grattis. I övrigt samlar vi bara present till de som går i pension eller disputerar.

      Äsch, jag tycker du ska vara glad att slippa bli firad! Nog har du råd att köpa dej blommor och 200kr var inte mkt att hurra för! ?
      Jag fyllde 40 i somras och hotade med att säga upp mej om de vara kom på tanken att fira mej! Jobbet och privatlivet är för mej två olika saker! Och eftersom jag jobbar så har jag råd att köpa mej både blommor och annat. ?

      Men visste alla om i förväg att du fyllde år? Tänker att din kollega kanske pratat med andra om att hon snart fyller 30 och så har någon då kommit på en idé om att man borde fira hen

      Försöker förstår att du känner så men försök att släppa det. Jag fick världens finaste present av mina kollegor när jag fyllde 30, jag är inte mer omtyckt än någon annan för det. Det bara blev så.

      Jag tycker det låter jättetaskigt och anser att man ska behandla sina kollegor lika även om man gillar några mer än andra. Annars får man fira utanför arbetsplatsen.

      Där jag jobbar firas alla i gruppen likadant. Alla lägger samma symboliska summa till en gemensam present och ”födelsedagsbarnet” får välja fika från valfritt ställe (företaget bjuder på tårtan/fikat). Dessa små fikakalas med presentöverlämning bidrar definitivt till ökad sammanhållning och bra stämning.

      Orättvist av dem, absolut. Men samtidigt, blir något bättre av att du berättar om hur du känner? De andra kommer nog bara tycka du är petig och missunnsam. Så släpp det men om du önskar med firande i framtiden kanske du ska börja vara den personen först? Typ se till att alltid gratta de som fyller år, ha ett litet lager med choklad/fina kort att lägga på personens skrivbord m.m. När de märker ditt gulliga beteende kommer de vilja ge tillbaks. 🙂

      Var du med och skramlade ihop till presenten?

      Folk känns hårda i svaren mot dig. Vill bara säga att du har RÄTT att bli sårad över att du inte blev firad men att någon annan blev det. Mycket känsligt sånt där för många av oss ?

    Hur ofta ljuger ni i öppet spår?

      Aldrig hittills haha 🙂

      Aldrig jag har inget att ljuga om.

      Ljög igår för första gången för att få till ett skämt.

        Flög det? Eller var det miljövänligt som miljöpartisterna skulle säga?

          Ljög om att jag jobbade på Ica Saltsjöbaden bara. Fniss.

      Varje gång men det är mest för att mina frågor är så specifika så att jag lätt kan bli outad. Vill ju inte hänga ut en kollega, vän eller familjemedlem så jag lägger till och tar bort för att förvränga min lilla saga.

      Aldrig ljugit om något på Bloggbevakning, varken på ÖS eller i en vanlig kommentar.
      Ändrat någon egentligen ovidkommande liten detalj vid något tillfälle för att undvika att outa mig i onödan.

    Vilken månad är du född?
    Jag börjar – Juni ?

      September 🙂

        Maj

          Oj tryckte på fel svaraknapp

      Det här kommer att bli en intressant tråd!

        Du är varmt välkommen att följa den!

          Ja eftersom jag tror att det kommer att bli en intressant tråd så kommer jag självklart följa den!??

        Starta en roligare då om den inte duger åt dig.

          Varför? Jag tror ju att den kommer att bli intressant…

      Februari ?

      December ⛄️☔️ (Regn pga så ser vintern ut här i Skåne iaf haha!)

      Augusti

        Augusti-jungfru

      April. Vädur ?

        April. Oxe ?

          November! November rain

    Varför stoppas alla mina inlägg – och ska modereras ?? Jag är inget troll…

      Lämna fältet för email tomt – et namn där i fastnar – så kommer du inte hamna i modd. 🙂

    Är the capture sevärd?

      Bodyguard med Richard Madden är bättre.

        Okej. Tack för tips. Ska kolla upp den

        Min absoluta favoritserie

        Madden ???

        Jag har sett båda och tycker the capture var mer spännande än the bodyguard!

      Jaaaaa! Jag är en film och serienörd utan dess like, ser allt. Jag älskade capture för att skådisarna gjorde ett riktigt bra jobb, en mycket välskriven storyline och spännande. Dessutom har alla avsnitt släppts på cmore så du slipper vänta en vecka mellan varje avsnitt som vi andra varit tvugna under hösten!

    En bekant är utbildad sjuksköterska och har jobbat inom vården ett par år, men har ny bytt jobb och jobbar istället inom bank.

    Vad kan man jobba med på bank som outbildad i det yrket? Är själv intresserad av att jobba på bank men inte tillräckligt nära för att fråga den här personen vad det är hon jobbar med.

      Bank är rätt så stort. Support med inkommande samtal, internetbank, bankförsäkring där du får en internutbildning osv

      Kundservice exempelvis!

      Kundservice kanske?

        Kundservice tror jag…?

      Hon är inte företagssjuksköterska då? Ganska vanligt inom bank. Tror faktiskt du kan jobba som annat som sjuksköterska på bank men kommer inte ihåg.

      Man kan jobba med data insamling och inmatning. Mycket back Office i bank. Lånehandläggare bland annat. Jobbar själv i bank utan utbildning med ovan.

    Vill bara skriva: vilka clowner!
    Vill också visa mitt deltagande för de som förlorat sina nära och köra, för de ovärderliga människor vi gått miste om i samband med kraschen i Iran. Mitt hjärta har känts väldigt tungt de senaste dagarna.

      Så otroligt hemskt verkligen! Har inte kunnat släppa det alls… får en klump i halsen så fort jag läser/ser nåt nytt om det?

      Men dom har ju skjutit ner planet . Inte klokt och varför??

        Precis, det är det jag menar med clowner.

      Jag orkar inte ta in det ens så inte tänkt så mycket på det.

        Precis som Australien. Jag går sönder bara av en bild därifrån just nu. Så jag swishar pengar till nån insamling sen låtsas Jag som ingenting för att inte tappa det helt.

    Är det någon har som haft social fobi och som helt har blivit av med den? Eller är det något man får jobba med att underhålla hela livet? Jag upplevde att jag blev väldigt mycket bättre under flera år men att den nu börjar leta sig tillbaka.

      Jag har lidit av social fobi.
      Jag vet nog inte mycket mer än dig, egentligen. Men fundera över vad skillnaden i ditt liv är nu jämfört med då?
      För mig så var den första *grejen* som gjorde att mitt tankemönster förändrades när jag läste en självhjälpsbok som heter *Den högsta principen*. (Googla den)
      I grund och botten handlar det om acceptans.
      Jag har riktigt bra dagar och sen har jag även dagar då hela mitt system är ur balans och jag mer känner mig som en fånge och att det liksom inte går att ”hitta ut” från ångestbubblan…………

      Men acceptans är verkligen det allra viktigaste att inte glömma bort. Jag försöker vara ödmjuk mot hur jag är ”skapad”. Jag kommer aldrig att kunna förändra på hur mina grundkänslor fungerar – men jag KAN lära mig att tänka på ett speciellt sätt.
      När det har hänt något som ger mig *stark* ångest så är jag snabb med att bearbeta det. Och det gör jag genom att tänka på händelsen hela tiden (så jag inte omedvetet *flyr* från att det hände) och försöker (i mina tankar) möta händelsen med ödmjukhet.

      *In the end of the day* så valde jag inte att fungera så som jag fungerar – och med det – *vägrar* jag *skylla på mig själv* för att jag har lättare än andra att känna den här typen av ångest. Och med det så känns det bättre. Det ÄR inte mitt fel – det påminner jag mig om så fort jag *råkar* skylla på mig själv. Skyll INTE på dig själv när det händer något som ger dig skuld/skam/ eller ångest-känslor. Bearbeta det på fläcken eller så fort du får möjlighet!

      Läs boken *Den högsta principen*.
      Den har hjälpt mig mycket!

      Så fort något händer dig som ger dig skuld/skam/eller ångestkänslor – se till att bearbeta händelsen på direkten!
      Jag har lärt mig att möta mina egna känslor med ödmjukhet – Det värsta du kan göra (iallafall för mig) är att skylla på dig själv när något *dåligt* sker.

      Det har hjälp mig SÅ mycket med att bemöta mina egna känslor med ödmjukhet och att leva i acceptans.

      Fly aldrig från någon obehaglig känsla – acceptera att den finns – och möt känslan med ödmjukhet!

      // Har också lidit av social fobi!

      Sen kommer det och går, men överlag ”fungerar” jag idag. 🙂

      Meh, har skrivit två gånger nu men det kommer inte fram.
      Eller blir det här tredje posten nu? Haha.
      Iallafall.
      Läs boken ”den högsta principen”. Vågar inte skriva något mer för det kommer inte fram. 😛
      Den boken har hjälpt mig mycket!

      Lär dig spela teater. På riktigt, gå en kvällskurs!

      Jaha, nu kom det fram. Bra.
      Jag har också lidit av social fobi.
      Läs boken och ett direkt tips jag kan ge dig är att bemöta dina egna känslor med ödmjukhet, så att du inte omedvetet flyr från det du känner. Man kan komma jättelångt i sin personliga utveckling med hjälp av acceptans. Och i detta fall att acceptera vem du är som person, till exempel. Och att acceptera att du inte är perfekt. Man förtjänar att vara lycklig ändå. Försök lära dig att inte skylla på dig själv när det händer en jobbig händelse. Och när det händer något som känns jobbigt så var snabb med att bearbeta händelsen och undvik inte att tänka på den för då blir det som att du flyr från den.

      Läs boken.
      Och en grej till, när det sker en händelse som känns jobbig, var snabb med att bearbeta den känslomässigt, fly a-l-d-r-i-g från en känsla som infinner sig.
      Fysisk beröring hjälper mig också.

      Påminn dig själv varje dag om att det allra viktigaste i livet är ett tillstånd av frid. Du behöver inte vara grym eller fantastisk för att förtjäna att må bra. Det är viktigt att du lär dig att förstå det ända in på djupet, då är det lättare att acceptera när man känner att något har gått åt skogen.

      Fortsätt bara utmana dig själv. Det är det enda som hjälper. Fast det är jobbigt i år i den. Jag kunde inte ens prata med grannarna förut, om än mindre träffa vänner och nu kan jag det igen och jag börjar få mitt liv tillbaka igen. Så ABSOLUT går det! ❤

      Ja jag hade det som tonåring. Vart aldrig bekräftad. Kände inget självvärde. Tog studenten och började jobba. Var väldigt bra på jobbet och folk uppskattade mitt arbete samt min personlighet. Och sen försvann den sociala fobin. Ingen terapi. Bara inse mitt självvärde. Tänkte på det för något år sen att ja juste jag brukade ha social fobi. Jag tror att man måste hitta roten till ens problem och sen jobba på det och inte grotta ned sig för mycket i att ”jag har social fobi”. Kom ihåg att jag googlade jätte mycket när jag var i det på social fobi osv. Lösningen handlade om att bryta och hamna i en annan miljö. I alla fall för mig

        Upplevt exakt samma transformation.

          Vad skönt och det går verkligen att komma över! ❤️

      Jag var jätte utåtriktad och social och populär i skolan som barn, sen i tidiga tonåren så var det många som var väldigt elaka mot mig, insett idag att dom var elaka pga avundsjuka, tror jag.. Men jag utvecklade social fobi och det sitter kvar än, är 26 idag.

    Jag är i vecka 33 och väntar mitt första barn.

    I dag pratade jag med min mamma som sa:
    Hoppas att hon blir likt dig och får lika mörkt hår som du hade, och inte som (sambons namn) för han är så ljus, blek och mörk under ögonen.

    Hon sa det med en nedlåtande ton och jag blev helt paff!

    Svarade att det gör ingenting hur hon ser ut.

    Har funderat på detta några timmar nu och känner mig lite ledsen.
    Min sambo är världens snällaste och kommer att bli en bra pappa.
    Tycker hon var elak som kommenterade hans utseende och även i princip sa att min bebis blir ful om hon blir lik sin pappa ☹️

      Din bebis kommer vara världens sötaste i dina ögon! Strunta i vad andra tycker. Även om jag tycker att det var väldigt dåligt av din mamma. Lycka till med bebisen som kommer vara jättesöt. En mix av er två helt enkelt 🙂 kram

      Asså blir så trött på folk som kommenterar andras utseende! Jäkla troll! Folk ser olika ut och det är väl underbart! Har man inget snällt att säga får man vara tyst!
      Nästa gång får du väl säga till henne ”det där är inte snällt”. De flesta brukar bli paff och få sej en tankeställare.

        Precis, ”det där var inte snällt” är ett jättebra svar när någon säger något elakt du inte vet vad du ska svara på! Jag försöker lära mig använda det ?

          Jag brukar använda mig av en neutral ”vad menar du med det/hur menar du nu?” och låter personen förklara för mig som om jag inte förstod poängen. Blir ofta rätt så pinsamt för den som fällde kommentaren. Funkar även på ”elaka skämt” på en fikarast eller liknande.

            Haha, så sant.
            Minns en gång när min moster sa så till min mamma.
            Tyckte hon va så cool. 😛

            Det är också ett bra svar 🙂 tror inte det skulle svara så ”slående” som jag behöver i mitt fall dock. Jag behöver få tyst på personen inte höra honom babbla vidare.

      Förstår din känsla. Min mor är likadan. Se upp med vad hon kläcker ur sig framför ditt barn sen. Träna dig redan nu att säga ifrån om du är konflikträdd som jag var. Mina barn träffar inte mormor ensamma dels pga allt tråkigt hon kan säga.

      Blä vad taskigt! Min mamma kom också med märkliga kommentarer när jag var pregg. Jag ventilerade mycket till min partner men sa det aldrig till henne. Orkade ej.

      Men fy! Det är din mamma som är ful som säger så, helt klart. Din dotter kommer att bli den sötaste lilla tjejen och du kommer att vara så stolt över henne <3
      Önskar dig all lycka till med lilltjejen.

      Usch vad hemskt sagt av din mamma! Förstår att du blev ledsen! Brukar hon uttrycka sig nedlåtande om människors utseende eller var det ett nytt beteende? Tänker om det beror på utseendefixering eller om hon ogillar din man och därför försökte ”trycka till honom”…

      Ursäkta men fy fan vilken idiot!

      Jag är gravid med mitt andra barn och mitt första barn är vit, blåögd och mörkblond (like dad) jag är mörkhårig, lockig, bruna ögon och ”mulatt” . Min mamma häromdsn: jag drömde att jag träffade din bebis. Han var jätte mörk, med mörka ögon och drag som du. Jag ba åh vad gulligt! Hon: nej stackarn. Tänk att ha ett så fint syskon som **** och själv vara mörk och ful. Hoppas den liknar pappa med.

      Jag blev såklart ledsen. Men tänkte till och insåg att min mamma är dum i huvudet. Ingen sund person skulle säga något sånt. Till detta hör till att min mamma själv är en vit kvinna som fick barn med en brun man, och jag har alltid förstått att hon tycker jag är O vacker för att jag inte är ljus.. Nu kapade jag kanske din kommentar förlåt, men jag tror att hon projicerar sina dåliga känslor kring min pappa på mig. Det finns nog en annan bakomliggande anledning till att hon uttrycker sig så som din partner som förmodligen har mer och göra med hennes kassa människosyn än hans utseende. Det enda viktiga är att man får ett barn som mår bra…

        Förlåt, men din mamma ??.

        Men gud! Sannolikheten är ju ganska stor att hon kommer likna mer dig till hudfärg o ögonfärg då det mörkare pigmentet oftast är dominant. Fyfan vilken sak att säga, och om sitt egna barnbarn dessutom. Dom säger ju att första barnet oftast liknar pappan så jag tror nästa barn blir mer likt dig, = en super söt tjej med mörkt lockigt hår ? drömmen ju. Grattis

      Men är det inte ganska typiskt mammor? Allting är liksom ”Jag har jag!” Och just deras skitåsikt ska spela så stor roll. Suck… Jag hade inte orkat älta det om det var jag, utan bara släppa och gå vidare. En sådan knäpp kommentar förtjänar inte att uppmärksammas.

      Du skulle svarat – Men va?? Jag hoppas verkligen hon blir lik sin fina pappa! 🙂

    Någon som gjort belkyra?

      Någon nämnde beökyra i gårdagens ös, hon var väldigt missnöjd.

        Det va nog jag ? du måste göra flera st för att få något sorts resultat vilket blir lika dyrt som en fettsugning ändå. Gör vidrigt ont och man kan inte visa sig utanför huset på några dagar. Hade jag vetat vad jag vet idag hade jag gjort en fettsugning.
        å nej, jag hade inte speciellt mkt dubbelhaka innan så jag borde se resultat (är möjligtvis någon mm mindre men med blotta ögat ser jag ingen förändring på de före/efterbilder jag tagit) och ja, jag gick till ett seriöst ställe.

      Ja ?‍♀️

        Blev du nöjd?

          Nope, för dem pengarna/smärtan förväntade jag mig ett synligt resultat (vilket jag ej fick då)

    Jag är på lite surt humör idag. Ber om ursäkt i förväg om mina svar låter lite syrliga ikväll. Jag menar inget illa.

      Så alla sura dryga kommentarer från en anonym kan vara du alltså? Skämt o sido du kanske ska undvika att skriva idag då 🙂 kolla nån feelgoodfilm och ät något gott 🙂

        Tittar på Simpsons och äter choklad redan. Blir nog en tidig kväll för mig ändå.

          Såg den senaste i dag, med Lisas tandställning … så bra!

        Kan vara, resten är från this bitch

          Här är en till på halvruttet humör, ni kan tacka samhället för det.

      Mood

      Kommentera inte då för ingen annan vill påverkas av ditt kassa humör! ?

    Hej! Jag har redan varit kontakt med vårdcentral. Kommentarer i stil med ”Ring VC” undanbedes därför, vill mest höra om någon har varit med om liknande. Jag har fått en knöl på ena sidan av min tandrad (alltså på själva tandköttet). Det är inte en tand som håller på att växa ut. Någon som haft samma? 🙂

      Har du dragit ut tand i närheten? Ben(?) bitar kan vandra ut vid senare tillfälle, hänt mig.

      Jag har knöl uppe ovanför tandraden men det var ok.

      ? Hmm jag känner något och trodde det var visdomstand. Det var käkbenet tydligen

        Samma här. Trodde jag kände visdomständer i övre käken men jag har visst inte några där. Är käkbenet jag känner enligt tandläkaren.

      Är den mjuk? Jag hade något som heter fistel som kom från en infektion i tandroten (tror jag). Upplevde att den blev större när jag åt socker. Slutade med att jag drog bort den söndriga tanden med infektionen för den satt ändå så långt bak.

        Hade samma. Visade sig var infekterad tandrot och fick dra ut tanden

    Kenza är ambassadör och försökte kränga flaskor från Twistshake (när hennes barn vid det tillfället inte ens tog flaska..) och på hennes senaste story använder de en flaska från Herobility!? ? So oändligt trött på att influensers ska försöka få sålt skit de inte ens använder! Som Daniel Wellington klockor? Som om Kenza någonsin använder deras klockor.. Så krystade inlägg dessutom. Förstår små influensers på ett annat sätt, men när man är såpass stor som ändå Kenza är (och andra med henne) hade en önskat att de valt samarbetspartners med mer omsorg. Rekommenderat saker som de faktiskt tycker om! Sånt här gör ju att man tappar förtroendet för allt de marknadsför..

    Dagens rant, tack å hej!

      Jag skulle vilja att Camcam sammanfatta ett inlägg om hennes samarbeten som onekligen inte stämmer

        Jag gick till psykolog för ett år sen som sa till mig att han tyckte vi skulle ses i ett år. Efter ett tag kände jag stark dragning till hen, troligen för att jag kände tillit till en person som visade mycket omtanke, det är ju hens jobb. Jag blev iaf väldigt attraherad. Efter 6 månader säger hen att vi ska avsluta om 5 veckor. Jag blev ganska paff och hen sa att det ingår att kunna avsluta sin terapi, att man aldrig kommer känna sig klar med sig själv osv. Jag blev ledsen, för jag hade verkligen MYCKET problem men tänkte att det kanske var lika bra iom känslorna jag hade. Ska ju också tilläggas att jag vet absolut ingenting om hens liv, intressen, åsikter osv, allt baserad egentligen bara på kemi och att jag kände mig typ… omhändertagen. Det här är snart ett år sen vi slutade ses, och jag funderar fortfarande på det där. Någon som är insatt i yrket som vet om det finns någon oskriven regel? Kan hen ha börjat förstå att jag var småkär och valde därför att avsluta? Det var ju aldrig så jag gjorde nånting eller sa något om det, men jag kunde väl ibland bli lite fnittrig. Vad tror ni?

          Va? Apropå Kenza?

            Influenser påverkar oss mer än man kan tro

            Tryckte fel!! Sorry ? kopiera in inlägget längre ner!

          Har hört att det är vanligt att bli kär i sin psykolog. En del av ”processen”

      Hennes samarbeten suger. Uppenbart att hon väljer företag som typ endast använder sig av influenser marketing (=pumpar all reklambudget in i dem) och erbjuder högst arvoden. Hade varit klädsamt av henne att vara något mer selektiv och göra lite smakfullare samarbeten som faktiskt kan framstå som trovärdiga och vara grejer och faktiskt står för. Meeeeen money talks för snåljåpen Kenza

        Exakt!!

        Varför är hon en snåljåp? Tackar du nej om du får en löneförhöjning av chefen eller till övertidsersättning?

        Money talks överallt även hon dig, ’snåljåp’. Herregud.

          Skulle du ta emot något jobb där du ser otrovärdig ut enbart för pengar? Kenza har bra med val att välja sina kast. Så detdär funkar inte tyvärr.

          Klart man tackar nej till löneförhöjning om den hänger ihop med att man måste ta en roll som inte passar i ens karriärplan. Dvs att man tar den rollen blir det kortsiktigt mer pengar men långsiktigt når man inte sina – man måste förstå sitt värde och var man vill hamna.

          Hade jag känt att jag var i behov av mer pengar så tror jag nog att jag inte skulle vara så brydd. Visst det där med trovärdighet, men alla andra kränger ju skit och gör samma sak. Tror inte detta kommer bra hennes fall. Går hon tillbaka till att göra ’bra samarbeten’ igen och gör det ett år framåt nu så har hon nog samma trovärdighet. Plus att hon tjänat extra pengar.

          Sen tror jag det är hos oss äldre följare(jag är 28) som tycker att hon tappat sin trovärdighet, men vi hade ändå inte köpt hennes grejer. Vi är ju fel målgrupp.

      Är så trött på just Kenza, kan liksom inte hitta något som jag tycker om med henne. Hon förde oss bakom ljuset men nu ser jag sanningen. Falsk, oäkta, plast, fejk och alla andra synonymer ni kan komma på.

        Du satt den!

        Verkligen! I många avseenden är hon som blindinbella, fast hon har skött det snyggare. (Eller snarare mer diskret). isabella är i alla fall öppen med att hon gör saker strategiskt.

          Bella är ”äkta med att vara falsk”, Kenza är bara falsk men leker fin, jordnära och gullig.
          Är bara så öedsen över all tid jag lagt på att beundra henne, stötta henne och lita på allt hon sa/rekomenderade. Är väl mest arg på mig själv men jag var ju tonåring…

            Är helt med dig!

        Åh, jag har ju gillat Kenza! Hur har hon fört alla bakom ljuset?

    Är som en urvriden trasa. Varit på begravning, en så så tuff begravning. En väldigt nära släkting har gått bort knall och fall. Men också tufft att se några släktingar som inte betett sig snällt eller respektfullt mot min familj sen mina föräldrar skiljdes.. Dom har betett sig jävligt lågt och elakt mildt sagt. Ska lägga sig i, synas och höras och sen snackas en massa skit bakom ryggen direkt man vänder om och det bara för att förstöra. Tur så klarar ingen annan i släkten av dem längre, dom har sett deras true colours i hur som behandlat min familj när mamma och pappa skiljdes. Kan inte förstå hur man kan vara så falsk, mot familj!

    Och igår fick jag veta av min pappa att en annan släkting tydligen förskingrat pengar av den som nu gått bort. Den människan trodde jag var den mest pålitliga och snälla människa jag vet, och nu kan den göra såhär. Obegripligt! Och igår.. Igår var jag mellan mina kära föräldrar som hade ett sånt jävla gräl så det finns inte, blev helt jävla knäckt. Av kära mamma fick jag all skit till slut. För det alltid är lättast att kasta allt på mig om hon är sur på någon annan. Tydligen var jag orsaken att dom stred. Och det har alltid varit såhär! Hon är annars världens bästa mamma. Men detdär hon gör mot mig när hon är arg på någon hatar jag.

    Känner mig så ensam. Oälskad. Som luft! Dränerad på energi totalt.

    Behövde verkligen skriva av mig! Give me a break säger jag!

      Tycker det låter som att du ska unna dig något riktigt trevligt imorgon! Hemmaspa, shoppingrunda, fika eller vad du nu tycker ger finast guldkant i livet. Skäm bort dig själv för du har verkligen stått ut med mer än vad som är rimligt. ❤️

        Åh tack snälla för din kommentar! Den värmde ska jag säga ❤️ Jag ska unna mig nåt, om jag orkar upp ur sängen. Nåt gott att äta iallafall, och en ansiktsmask ?? Ibland är det de enda man behöver!

        Vidrigt när förtroendet försvinner till folk man trott gott om, och sett upp till. Plus denna sorg.. Önskar man hade en bästa vän som kunde dyka upp och ligga i soffan med mig typ.

        Hua, vill bara fly.

      Massa kärlek till dig! ❤️✨?

        Tack snälla, det värmer! ❤️?

      Kramar ????? kan förstå hur du känner dig har du någon vän du kan prata ut med eller hitta på något trevligt med? För att komma på andra tankar?
      Annars tycker jag glada serier är bra distraktion när man är deppig och behöver koppla bort.

        Tack för din kommentar! ❤️ Har inte många att prata med tyvärr. Men ska ta hand om mig idag, bara vila och se på nåt bra i tvn!

      Jag hade kräkts tillbaka på dem.
      Talat om för dem hur djävla dåligt jag mår över deras skitsnack.

      Massor med kramar ❤️

    Lita aldrig på en influenser! Då de flesta sålt sin själ. Läs istället recensioner från riktigt folk. Och skaffa dej egen uppfattning!

      ”Lita aldrig på något från internet” – Albert Einstein 1553

        Coolt att uttala sig om något 300 år innan man lever.

          ”Alla citat på internet är sanna, det sa alltid min far.”

          Abraham Lincoln, 1972

      Elena kram till dej. Jag förstår du har det jobbigt. Försök sätt gränser. Och undvik grälsjuka människor så mycket du kan. ❤

        Tack snälla! ❤️ ska försöka bli bättre på det ???

    Samlar ni på något? ?

      Ja, samlar bland annat på cd album från mina favoritgrupper/musiker?

      Räknas kläder och skor…? ??

      Nej men det har väl ofrivilligt blivit att jag samlar på tennisbollar och svettband från Nike. Å andra sidan kan man inte ha för många, men samtidigt är tennisbollar en färskvara så de jag har kvar från typ 2014 är ju inte så bra längre, men gör typ ont i själen att göra sig av med något som har med tennis att göra??

      Nyckelringar. Men bara speciella. Behöver inte vara dyra, men ska ha ett värde och tanke bakom.

      Nej, men när jag var väldigt liten (70/80-talet) samlade mitt syskon på tändsticksaskar som vår mamma hade med sig hem från Stockholms restauranger och nattklubbar. Vi hade en hel säck full med askar från Martini, Café Opera, Dixi Queen och allt vad klubbarna hette då. Vet tyvärr inte vart den säcken tog vägen ?.

      Alltså när jag var sex åt ’ville’ jag samla på något och kom på att jag ville samla på vita stenar. Så jag tog en 2-liter plast glasskartong med mig till 6års och satte mig utanför den grusade uppfarten till ingången. Alla stenar på hela uppfarten var vita så jag fyllde hela glasslådan och gick nöjt hem med min ’samling’.

      Muminmuggar

        Va gulligt <3

        Hur många har du? ?

          30 kanske. Har fått många i present. Fick min första när jag var 14. Är 25 nu. Sen köper jag när jag ska resa eller går in på cervera, åh den har jag inte. Jag tycker dem är så fina älskar mina finska troll ❤️

      Bokmärken. Jag köper ett bokmärke i varje stad/land jag kommer till.
      ”Samlar” även på kyrkogårdar, besöker alltid en lokal kyrkogård på mina resor. Det är alltid en fin stund och man lär sig lite om människorna som levt på platsen.

      Nagellack och knasiga klänningar.

      Är det fler som samlade på suddat suddgummi som små? Jag och min kompis satt och suddade upp suddgummi och tog resterna och la i påsar och samlade. Känns helt ologiskt nu som vuxen ?

        Inte suddat, men luktsuddgummi samlade man på. Och bokmärken. Tänk om man skulle plocka fram bokmärkspärmen och visa sina barn och ba, titta här vad mamma brukade leka med ?.

          Haha men hellre det egentligen, vad samlar dagens barn på, appar och dagar på snapchat??

      Shotglas. Tacky? Jajamänsan. Men även kul att ha från olika platser man besökt.

    Hur mår ni under ägglossning? Det senaste har jag känt mig supderdeppig – börjar gråta för ingenting och känner att livet saknar mening. Kan i stunden inte förstå att det här är hormonellt. Nån som känner igen sig? Eller har tips?

      Mår skumt. Typ som att jag ska bli sjuk. Har en app jag använt i många år så kikar på den bara så ser jag att det är ägglossning. Beukar använda den för att avgöra om det är ägglossning/mens som spökar eller om jag håller på att bli sjuk på riktigt.

        Meh!! Jag med!! Tror varenda månad ”ahapp. Nu blir jag dunderförkyld” men NEJ. Varit i kontakt med specialister i gynekologi, endokrinologi och gud bet allt och INGEN vet var för jag blir sjuk. Är redo att operera ut hela livmodern om det krävs.

          https://rarediseases.info.nih.gov/diseases/2788/hyper-igd-syndrome
          ÄR ett enkelt blodprov för att utesluta men dina syntom stämmer in. Är ovanligt men som sagt lätt att utesluta.

            Åh jag är pissdålig på engelska och speciellt medicinska termer. Kan du kört förklara vad det är? Och vet du vad det är för blodprov man ska be om isåfall? Tack för ditt svar också!

      Jaa jag får likadana känslor, brukar vara ca 2-3 dagar i månaden. Kan inte heller se att det är hormonellt när jag väl är i det, känns som att jag alltid känt de känslorna just där och då. Sen när det är över är det som att ett moln bokstavligen lyfter från över mitt huvud – då kan jag se klart på situationen och livet igen.
      Har dock appen Clue för att bättre kunna hålla koll på hur jag mår under menscykeln, något sådant kanske skulle kunna hjälpa dig också? Finns säkert någon bättre app i samma kategori, där man kan skriva kommentarer osv till sig själv. Min mens är tyvärr väldigt oregelbunden, men det har ändå gett mig liite mer perspektiv på saker och ting när jag får se allt uppradat i ett kalender-format och liksom kan följa hur jag har mått varje månad.

      Jag blir kåt och vill ligga med alla snygga killar jag ser. Är gift så låter bli 🙂

      TS – exakt så! Blir superkänslig nuförtiden vid ägglossning. Hemskt verkligen

    Någon som vet varför Lina Lundmark (från unga mammor) plötsligt tagit bort alla insta bilder och gjort kontot privat?
    Mvh alldeles för insatt i unga mammor

      How about no

      Är väl inget nytt att frimuratna stjäl barn ? Är ingen konspiratoriker men frimurarna i Lund är ju extremt suspekta och sysslar med väldigt mycket speciella saker.

    Jag ska till Berlin med mina svärföräldrar. De är noggranna med att vi inte får bjuda på något, samtidigt som vi vet att de inte har råd med vår originella reseplan. Undrar om någon här har tips på billigare (men inte helt sunkiga) hotell nära stan. Jag har också väldigt svårt att avgöra vad som är centrum i Berlin.

      AirBnB. Då kan ni också gå och handla mat tillsammans och fixa egen middag någon kväll.

        Funderade på det, men när jag sökte så var det väldigt små lägenheter, och de större kostade ungefär lika mkt som en hotellnatt.

      Som jag förstått har inte Berlin ett centrum på det sättet utan flera. Hittade den här bloggen förra veckan när jag vart ressugen till Berlin https://www.google.se/amp/s/michaela.fi/blogg/2018/8/7/mina-basta-tips-for-en-helg-i-berlin%3fformat=amp

      Bodde på Ibis (billigare hotellkedja) precis vid Hauptbahnhof (centralstation) i Berlin förra hösten. Det var bra pris, mycket fräscht, toppenfrukost och kändes centralt iom precis brevid centralstation. Lätt att ta sig till olika delar av staden med buss eller spårvagn. Kan rekommendera!

      Hyr lägenhet istället mycket billigare när man kan äta frukost ”hemma”

    En fråga till mina fellow sjuksköterskollegor: hur gör ni för att släppa jobbet när ni kommer hem? Jag jobbar på en akut vårdavdelning i en stor stad och när jag går hem från jobbet så är det så mkt som gnager i mig fortf trots att jag lämnat över. Vården bedrivs ju 24/7 och jag kan ju inte ta hand om någon när jag slutat, men jag lägger allt för mkt ansvar på mig själv och det äter upp mig. Har jobbat i yrket länge och ser ingen förbättring, snarare förvärring. Ikväll kan jag inte slappna av eftersom jag hade en mkt dålig patient och jag inte vet hur det gick för hen (eftersom mitt pass slutade kl 16 och någon annan då tar över) och hela tiden tänker ”kunde jag gjort mer/annorlunda” trots att jag hade klara och tydliga direktiv av läkare. Huuuur gör ni? Ge mig tips så jag kan lämna jobbet på jobbet!

      Är inte sjuksköterska men undersköterska, men tycker i alla fall att du ska försöka prata med dina kollegor mycket. Att jobba på en vårdavdelning ÄR tungt och en del patienter ”fastnar” hos en. Om du har någon kollega du litar lite extra på så kanske du kan be om feedback också? Det blir ju dock svårt att hinna allt sådant precis före man går hem för dagen och ska avrapportera och avsluta allting, men det kan ju vara värt ett försök. 🙂

      Fina du❤️ sådär tror jag man bara är som person…. Drar med mig jobbet hem jag med, stressas i onödan och jag har inte ens hand om människor, jag lagar liksom mat om dagarna haha. Känn efter riktigt noga ett tag och se om du kan släppa det, men kan du inte det fundera på att byta jobb. Eller iallafall till en avdelning där det inte är så stressigt och så allvarligt ❤️

      Det låter som att du känner dig osäker i din roll? Kanske bara är stressad dock, vad vet jag. Jag tänker alltid att när sista dörren stängs bakom mig så släpper jag jobbet. Huset kommer stå kvar och brinner inte upp för att jag inte är där och ”räddar” upp alla situationer. Har alltid funkat för mig. Självklart tar man med sig vissa situationer hem, som jobbiga suicid (jobbar på akutpsyk avd) men det är nog oundvikligt. Vi har alltid spegling/reflektion – kanske vore nåt?

        Jag jobbar på en intensivvårdavdelning så i princip allt som sker är urakut och jobbiga situationer. Är trygg i min roll men har svårt att släppa mitt arbete.

      Är inte sjuksköterska men läkare och känner igen mig i det du skriver. Första året var hemskt, alla patientfall malde dygnet runt i huvudet och jag kunde vakna 3 på natten för att kallsvettandes undra om jag kom ihåg att ordinera ett prov eller ett läkemedel. Det har blivit bättre med tiden, men här är några konkreta saker som hjälpt mig:
      – skriver checklistor kring varje patient så jag kan se svart på vitt att allt är avcheckat när jag går hem
      – dokumenterar väldigt noggrant i journalen och skriver ner planeringen så inget ska försvinna i muntlig rapport mellan flera personer
      – ventilerar mycket med kollegor (som har en annan förståelse än anhöriga)
      – ältar hela vägen hem från jobbet men försöker släppa så fort jag sätter nyckeln i låset

      Sen är det såklart vissa patienter som är svårare än andra att släppa, men försöker tänka på att jag är ganska utbytbar och vården inte står och faller på mig vilket är en ganska betryggande tanke 🙂

        Jag har samma system! Listor o allt bockas av eller signeras så ingenting glöms. Det handlar mer om det emotionella, att jag typ känner mig för empatisk, om man ens kan säga så.

        Men ja! Jag är utbytbar! Så tänker jag rätt ofta när jag är sur på sjukhusledningen för dåliga löner etc, ska applicera det även här. Jag är bara en ssk i mängden och vården fortsätter. När jag tar över efter en annan så tänker ju jag inte på vad eller hur den sskn jobbat utan jag kör mitt race och sen kommer en till och en till. Tack för tips.

    Jag känner mig så fruktansvärt ful. Tycker verkligen inte om hur jag ser ut. Beskrivning: Jag är 1.72 cm, väger 59 kg, mörkt hår med blåa ögon. Stor näsa. Runt ansikte. Hur kan jag förändra mitt utseende? Några tips? Har princip sett likadan ut i 10 år och skulle behöva en förändring.

      *172 cm ska det stå givetvis hahaha

      Tror inte alls du är ful – men spara ut håret om du har kort hår, då tror jag ansiktet inte upplevs som lika ”runt” ?

        Jag har redan långt hår men annars bra tips! När jag hade kort hår upplevde jag mitt ansikte som mer runt så det stämmer det du säger (iallafall för mig) 🙂

      Jättesvårt att svara då man ändå inte vet hur du ser ut… Antar att du inte (men ändå tänkt på det) vill operera näsan. Det hade ju gjort skillnad, men tror man ångrar sig i efterhand och ju äldre man blir ju mindre ful tycker man att man är.

      Men sminka ögonen mycket för att dra bort fokus från näsan kanske.

      Välj personlig styling på zalando (är gratis). Gå till frisören och säg att du vill ha en make ober. Le MASSA, glada människor ser bättre ut. Skriv ner allt positivt med dig själv och reflektera över hur fin du är på insidan ( samt det du gillar på utsidan).

      Massa kramar

      Gå till frisören. Klipp en frisyr som ramar in ansiktet. Tänk Jennifer Aniston. Kanske slinga lite eller bara byta färg. Färga och fixa ögonbrynen på salong. Använder du smink? Lite BBcream, ögonbrynspenna, brun eyeliner att markera övre fransraden ( tryck mot ögonfransarna), mascara och solpuder + cerat. Enkelt men snyggt och fräscht

      Du har ju perfekt längd och vint. Jöttevacker ögonfärg och säker fint glansigt hår.

      Börja med tandblekning. Använder du glasögon kanske du kan köra på linser/ prova nya bågar.
      Kör lite fillers i läpparna och kinder/käke beroende på din ansiktsstruktur.
      Klipp ny frisyr och färga håret.
      Fixa ögonbryn på salong. Fixa fransförlägning.
      Ta bort allt hår på kroppen och använd lite bus.
      Operera näsan! Om du inte har råd, kör lite fillers i näsan tills du samlat ihop tillräckligt.
      Träna regelbundet för att bygga rumpa och bröst. Köp nya kläder, akta dig för ”svennestilen” som min svenska vän kallar den. Dvs undvik fula dr martens skor, randiga strumpbyxor, oversize tröja, rak kappa, byxor som ser gamla ut osv. Klä dig mer feminint och figursytt. Sexiga klänningar, skor med lite klack, kappor med bälte i midjan.
      Ha alltid fixat hår! Kolla tutorial på blowouts som man kan uppnå hemma, gör halva utsendet att ha fint hår.
      Anväbd sb12 så att du inte stinker i munnen. Sminka dig lätt men efter din ansiktsform.

      Dessa tips är konktera, bäst vore om du bara lärde dig älska fitt utsende.
      Jag har gjort allt som jag skrivit ovan och gick från en stark 6 till en 9. Nu är jag väl en 7 för att jag är gravid, hängig, uppblåst, hpret i en knut, inte anväbt fiööers på 6 månader och struntat i att färga utväxt. Sen när babyn kommer så får jag ta tag i mig själv lite i taget, babyn kommer först. Skönhet är verkligen inte allt…

        Älska ditt* utseende, men även fittutseendet ska man älska…

        Nyfiken, hur mycket tid läger du i genomsnitt på ditt utseende i veckan? Känner mig typ utmattad bara av att läsa det ?

          Haha, är i en fulperiod nu när jag är gravid. Innan jag vlev gravid så la jag mer pengar än tid skulle jag gissa.

          Sminkar mig på 5 min (concealer, rouge, bryngelé, maskara och läppstift).
          Använder inte lösfransar eller fransförlängning, räcker en bra maskara och fransböjare.

          Tränar 45 min på jobbet 2 gånger i veckan. Äter veganskt så det blir mycket grönt.

          Saker jag gör dagligen:
          Tvättar ansiktet noga och använder foreo. Lägger ansiktsmask 1 min på kvällen. Använder serum och fultkräm. Smörjer in kroppen med återfuktande kräm på väben och armar.

          Saker jag gör 1-2 gånger i veckan:
          Dermarollar ansikte och hals.
          Lägger djupgörande mask. Exfolierar kroppen. Epilerar underarmar,ben och armar (tar 10 min då jag alltid underhåller kroppsbehåringen).
          Fixar håret efter dusch.
          Fixar brynen.

          Saker jag gör 1 gång i månaden:
          Dermarollar kroppen.
          IPL över hela kroppen.
          Klipper topparna på håret.
          Shoppar begagnade kläder.

          Saker jag gör 1-2 gånger halvåret:
          Klipper mig hos frisör.
          Fillers i nasalabiala vecken.
          Fillers i läpparna.

          Så inte så mycket men de saker jag gör ”varar länge” så jag har alltid vita tänder, fylliga läppar och ok vikt. Köper också kläder som jag kan använda flera år frammåt så garderoben växte fram över ett helt år. Nu byter jag ut sånt som är gamalt eller fult. Köper bara begagnat.

          Har typ 10 kappor som jag köpt för 100-300 kr styck men som i butik kostat runt 1500 kr styck. Samma med tjolar, tröjor och klänningar. Köper bara bra kvalité men för ett billigt pris.

          Var så kuö att skriva detta svar även om ingen bryr sig haha!

            Älskar ditt svar.

            *kjolar (förlåt <3 )

            Älskar ditt svar och önskar nu att jag var som du!
            Men du, vart hittar du billiga och snygga kappor till awesome pris?

              Haha, går knappt att läsa vad jag skrivit pga alla slarvfel. Lovar att jag vet att det stavas kjol, lovar!

              Jag köper på stadsmissionen, myrorna, tradera (mest tradera), shpock och sellpy. Men jag skulle verkligen rekomendera tradera. Vann en jacka från Zara som kostade 1300 i butik för 250. Helt ny!
              Vann också ett par vinterkängor från Ecco för 200, nypris 1500.
              Köper också begagnade väskor, kjolar, accesoarer osv. Lägger ca 500 i månaden och får då ca 1 klänning, 1 kjol, en bra tröja och någon accessoar.

              Svaret moddades ser jag nu 🙁

            Det här svaret är som så guld? vilken inlevelse

        Haha älskar dr martens och oversize jag skulle nog säga att jag är en stark 9 ??

          Älskling, du är en 11! Klä dig som du vill, inget finare än självförtroende. Jag menade att hon tycker att de är fula, själv tycker jag inget speciellt om dem.

            Haha självklart, alla har olika smak ?

      Kanske låte en bli uppsminkad och lära sig hur man får det egna ansiktet att se fördelaktigare ut. Alltså så att du blir mer nöjd. Fixa håret, typ locka, platta eller vad vet ja brukar också få en att känna och se bättre ut

      Prova att få dig sminkad av en make up artist! De Har koll på hur man får fram rätt drag, formar ansiktet osv så tror du skulle kunna få bra tips av det. Har du provat contouring om du tycker dit ansikte är för runt? Det kan faktiskt göra större skillnad än vad man tror. Sen som många nämt innan är ju hår viktigt för hur ansiktet ser ut så gå till en frisör och be att få det klippt utifrån vad som passar din ansiktsform. Måste bara säga att ljusa ögon och mörkt hår är extremt fin kombination så det är något att bära med stolthet 🙂

      Mina svar hamnar jämt i modd (av oklar anledning, aldrig skrivit något dumt) så skriver ett gemensamt svar till er som har svarat på mitt inlägg: TAAACK för att ni tog er tiden att svara mig, jättebra tips! <3 Kram

        Låt fältet för email stå tom så fastnar du inte. 🙂

          Jaha! Det är nog därför, jag skriver nämligen alltid min mailadress i fältet. Tack för din kommentar 🙂

    Tips på facebookgrupper (gärna stängda) som är roliga, ’feel good’, och som håller en god ton i alla inlägg ??

      Med stängd så menade jag privat:)

      Om du är tjej/icke-binär så kan jag varmt rekommendera de olika gäris-grupperna. Beroende på vad du är intresserad av/vill prata om så finns det olika grupper.

        Icke-binär ? snälla, du har ett kön mellan benen oavsett , som att förneka sina händer, de sitter ju där ??‍♀️ Unga människor idag har alldeles för mkt att fundera på ??‍♀️

          Men dra åt hel*ete! Stenåldern bad om att få tillbaka den där unkna åsikten!

            Fast ärligt, jag förstår helt om man inte känner att jag är ”typiskt” manlig/kvinnlig men att hålla på att förneka sitt kön. Att man känner att man inte är ett kön, krånglar man inte till livet då? Jag har ett kvinnligt/manligt kön, punkt, varför ens fundera mer på det? Jag går ju inte runt och tänker på att jag har en snippa eller snopp, man är ju född som en människa med kroppsdelar, bla en könsdel ??‍♀️

              Du behöver inte förstå. Bara acceptera och respektera att alla inte tycker/tänker/fungerar som du gör. Du har ett otroligt förlegat tankesätt som endast sårar, bara så att du vet.

              Nu är det ju ingen som förnekar att de har ett specifikt könsorgan.. ?
              Men varför är det så viktigt för dig att människor identifierar sig efter vad du anser vara ”normalt”?

          This is the new generation, go away…

        Jag som är ts och INTE anonym med den otroligt dumma kommentaren

        Vad finns det för olika gäris-grupper?
        Alltså förlåt men ordet gäris………………………………………….

      925, men tror dom har stopp på att släppa in nya medlemmar eller iaf kö men prova för är så bra och peppig stämning inte alls som i många andra grupper

      Vet inte om gruppen är stängd, men bästa och härligate inläggen brukar jag alltid hitta på Family living – the true story

    Jag har ett problem med att komma iväg till mitt jobb. Jag är såå trött hela tiden. Det leder till att jag ofta jobbar hemifrån trots att jag helst bör vara på plats på jobbet. Det händer även att jag sjukanmäler mig ibland endast för att jag är så trött. Det här skapar såklart en sjuk stress och ångest hos mig. Jag gillar mitt jobb och när jag väl är på plats så känns allt bra. Det är på kvällen innan och samma morgon som jag får stor ångest av tanken att åka till jobbet. Någon som varit med om liknande och har tips för att ändra på detta?

      Jo sp har det varit för mig sen jag gick i gymnasiet. Har problem med stressgantering/ångest och depression. Gör en koll på ditt mående på apotekets hälsotest online och får du för högt sök hjälp innan du måste bli heltidssjukskriven❤️

      Har haft samma. Pratat med min chef och vi har kommit överens om en hemmadag/vecka. Det funkar jättebra, jag vet vilken dag jag kommer jobba hemifrån och det blir något att se fram emot med gott samvete. När jag jobbade hemma 2-3 dagar eller ännu mer varje vecka var det bara mer stressande i det långa loppet.

      Ring VC. Det finns hjälp att få. Gör madrs-s först så du får en uppfattning själv. Det är en skattningsskala VC ofta använder. Du ska inte behöva må såhär. Sök vård innan det blir värre. Den missen gjorde jag och önskar att jag sökt hjälp tidigare.

      Du borde söka dig till en vårdcentral och kolla sköldkörteln.

      Detta hade kunnat vara jag. Problemet för mig är att det är långt pendlingsavstånd till mitt jobb + att jag har ledsnat rejält på det. Som du säger mår man oftast bättre av att ta sig dit ändå, jag försöker strunta i att jag ibland blir jättesen (missar aldrig möten men lite ångest att komma dit typ kvart över 9 ibland), för jag gör det jag ska ändå och hittills har chefen inte klagat. Men jag håller på och söker annat jobb.

    Finns det någon ”make up” (alt krämer) som tillfälligt döljer rynkor? Typ bekymmersrynka mellan ögonbrynen. Vill ej göra fillers eller något annat, men skulle vilja kunna göra lite en quickfix då och då. Någon som vet?

      Jag provade flertalet krämer (billiga och dyrare) för just bekymmersrynka för ca ett år sedan. De lovade alla mycket men ingen av de dolde min rätt så djupa rynka. Har inte namnen i huvudet men kan på en stund kolla i mailen om jag kan hitta de jag beställde om du vill, för de krämerna behöver du i alla fall inte prova.

        Tack! Tänker också att loppet är kört långsiktigt och att det inte finns annan väg än att göra fillers om man ska bli av med rynkan (även om det också är tillfälligt tills medlet går ut ur kroppen). Funderade på om det finns någon fiffig sminkprodukt som tillfälligt döljer/fyller eller något annat likt Thomas Roths krämer (som funkar under en dag, men är svåra att kombinera med make-up). Stort tack för att du svarade!

          När jag läste kommentaren nedan så minns jag ju att det var mestadels primers jag köpte och sedan la smink över. (Är usel på allt med hudvård och smink och kallar allt för krämer ?)

          Men som sagt, jag testade en hel del men tyckte inte att något dolde rynkan. Kanske har det kommit något mirakel sedan jag var i hyllorna och letade.

          Lycka till!

      Olika primers. Gällande kräm tycker jag att den röda fuktmasken från Paulas choice funkar bra för att tillfälligt ”fylla igen” rynkorna. Dock lite störande när man sminkar sig, man måste försiktigt dutta sminket över för att inte effekten ska försvinna. Är inga tips som ger långvarig effekt utan försvinner ju när du tvättar av dig.

        Tack snälla för svar! Ska kolla in Paulas. (Skrev ovan ang Thomas Roth, funkar kanon ända tills man sminkar sig, låter som liknande det du beskriver).

          Paulas funkar väldigt bra så länge du är försiktig. Kör med fingrarna och klappa in eller en svamp. 🙂 Borste funkar inte haha.

      Hur ser din hudvårdsrutin ut? Använder du retinol och vitamin C?

      Prova kanske hudslipning? ?

    Är det bara jag eller ser Alice Stenlöfs inredning förjävlig ut?

      Mörkt och gul sametssoffa. Men whatever floats your boat I guess. Tänka på att hon bor med Wong också. Killar och deras svarta möbler…

      Skulle få panik av att bo så litet. Och ja. För att inte tala om alla fula jävla vasar.

      Vad får du ut av den här kommentaren? Och hur kan någon annans inredning störa dig så pass att du måste skriva en kommentar om det? Negativt och tråkigt det måste vara i ditt huvud, lider nästan med dig ?

        Men snälla, jag snackar om hennes INREDNING inte henne som person. Kom igen, det är saker liksom. Är det så hemskt av mig verkligen?

      Då var vi här igen med det här att alla gillar olika… Hon kanske tycker ditt hem ser förjävligt ut? 🙂

        Ja men vi säger så så att du blir nöjd kärring ?

          Men jösses vilket svar. Var det nödvändigt tyckte du?

    Vad är det jobbigaste och största utmaningen som ni behövt ta er igenom i er nuvarande relation?

      Ett ex som blev till en stalker, var extremt slitande på båda men skapade även distans då vi hade olika tankar om hur det skulle bemötas osv. Försurade relationen något ett tag då personen försökte förstöra på olika sätt genom att tex försöka skicka fake konversationer där jag var otrogen och en drös med massa annat skoj.

      Min tjejs asperger. Hon har saker för sig som är sjukt irriterande och fler än en gång sårat mig. Vi har löst det, idag känns det bra, men vet ärligt talat inte om jag tror att det kommer att hålla mellan oss. Får se.

      Min man är kroniskt sjuk. Det är en konstant utmaning.

      Min man har försökt ta livet av sig och varit inlagd på sluten avdelning. Vi har små barn.

        Kram ❤️

      Alltså behöver rååd! Lång historia kort så var jag ihop med mitt ex i 7år. Tog slut för att det kändes som vi gled isär, och att vi inte hade kul ihop längre. Hade distansförhållande sista tiden, och kändes som jag var ihop med en gammal tråkig gubbe och kände att jag behövde mer i livet. Dock hade vi i princip växt upp ihop (blev ihop 18, resp20) och varit i varandra familjer länge, mycket gemensamma vänner osv. så var inte lätt beslut. Blev efter ihop med en ny och vi har haft 5helr fantastiska år och har ett barn ihop och allt har flutit på så sjukt bra och allt det son jag kände jag saknade i förra förhållandet har jag nu. Dock har jag, helt pang bom, börjat tänka på mitt ex sjuuukt mycket från ingenstans. Kan knappt komma ihåg varför det tog slut, hur skulle livet sett ut om vi var ihop. Saknar hans familj, våra vänner vi hade ihop osv osv. Ältar och ältar och har sån sjukt ångest. Nån som känner igen sig? Börjar bli tokig! Ska tilläggas att jag o min nuvarande har det precis lika bra som vi alltid haft de.

        Jag har varit i en liknande situation men då pga att mitt ex hittat en ny. Finns det någon liknande orsak till att du kan ha börjat tänka på honom?

          Jo kan väl vara så, han har ny tjej o de har köpt hus nyss. Gör så jäkla ont också att veta att hon ”tagit” min plats, men jah kunde liksom inte vara ihop med honom för att ingen annan skulle få honom. Hur kom du ur det hela?

      Alla stunder när jag funderar på om jag någonsin kommer träffa någon eller vara ensam resten av livet..

      Att min kille ofta varit väldigt elak mot mig och dragit igång en massa bråk hela tiden (på en ohälsosam nivå). Att han varit på gränsen till otrohet fleeeera gånger. Kontroversiellt att skriva om detta kanske men vi jobbade oss igenom det och idag är vårt förhållande jättebra och vi har hund och försöker få barn.

    Är det någon annan än jag som har småa bröst, har 70A och är 23 år. I min närhet har alla så stora och jag skäms sååå mycket.. det är alltid jag som har minst ??

      Nej sluta skämmas! Små är det finaste! Hoppas mina blir små igen om jag lyckas gå ner i vikt så mycket som jag vill?

      Jag har också 70A, är 27 år… Känner mig sjukt osexig i typ badkläder och så… Funderar på att ge mig själv ett par bröst i 30 års present haha.

        Känner mig också osexig i mina bröst på stranden och hela sommaren är jobbig.. men jag kommer nog ändå inte operera mig , eftersom det kostar så mycket och så är jag lite emot såna ingrepp ?

          Äh ha inget emot såna ingrepp. Alltså nu drar jag en yolo hörrni. På riktigt. Vem bryr sig, sen då du blivit äldre och inte bryr dig om att ha stora bröst så kan du ta ut dom. Man måste inte acceptera sig själv som man är NU det går inte att tvinga fram det. Det kommer med tiden.

          Även om ni opererar er eller ej så kommer det komma. Så vad spelar det för roll.

            Men riskerna då? För att inte tala om hur fult det kan bli om man får komplikationer. Eller alla implantat som visat sig osäkra eller tysta rupturer där silikon kan transporteras runt i kroppen och påverka immunförsvaret.

      Det är väldigt vanligt med små bröst! Inget konstigt alls ❤️

        Nej absolut inte konstigt, men då det alltid bara är mina bröst som är minst så det suger då stora bröst är normen, spec. I filmvärlden. Finns ju inga bh med push up som passar åt mig ?

          Åh jag tycker det är helt tvärt om! Har stora bröst och skäms så mycket över dem. Tycker aldrig man ser stora bröst på tv (o det inte är porrfilm eller sillisar). Stora bröst anses vulgärt?

      Var glad att du inte har mina. De var hängiga hängbröst redan när de kom i tonåren och ett valde att växa sig betydligt större än det andra. Fula, men de duger till det de är tänkt att duga till.

      Gick från A till D kupa och kan säga att små bröst ändå har många fördelar med facit i hand. Är väldigt smal och liten så att hitta kläder som är XS men ändå passar över bysten är inte det lättaste, sen ser typ minsta urringning vulgärt ut då det blir too much med så mycket tuttar. Sen är också träning så mycket mera lätt när man inte har meloner på överkroppen 🙂

      Jag har inte ens 70a. Efter jag ammade försvann det typ helt. Jag kanske inte tycker det är sexigt direkt men jag är sjukt sexig som person ? Nej men skämt åsido man ligger ju inte med ett par bröst. Kroppen har så himla många fler funktioner än att vara sexig. Oavsett hur du ser ut nu så ändras kroppen hela tiden iom eventuell graviditet, ålder, eventuella skador osv. Är det något jag ångrar från min ungdom är att jag var så orolig över vad andra tyckte om min kropp. Jag är så oehört mycket mer. Förr eller senare har vi alla rynkiga hängbröst oavsett ?‍♀️ Är mest glad att jag är kvinna och slipper hängpung. Verkar så himla obekvämt ?

      Jag är 24 år och har typ 75A, försöker dagligen att acceptera mitt öde och inse att det blir inte bättre än såhär, kan bara konstatera att puberteten svek mig hårt ??

      Japp! Men det bekommer inte mig så mycket. Är ganska vältränad och slank så det ser väl typ normalt och naturligt ut.

      Har också ångest för mina små bröst. Är 26 och fyller knappt ut en A kupa.. Har halvt accepterat att det är såhär jag kommer se ut. Köpa bh och bikini är det värsta jag vet för ingenting passar! 🙁

      Åh jag älskar mina bröst i 75A. Dom passar perfekt på min kropp och med lite push blir dom superfina även i urringad tröja. ?

      Jag hade 70A en gång i tiden men har nu gått upp till C, önskar jag hade lika små som förut. Man vill ju alltid ha det man inte har men alltså njut, små bröst är det bästa som finns jämfört med stora.

        Samma här! Tänker varje dag på att jag skulle vilja ha tillbaka mina mindre bröst (har c-kupa nu pga brösten började konstigt nog växa på äldre dar).

    Någon mer än jag som läste i tidigare Öppet spår om två(?) äldre damer som hade så fin hy med lite rynkor för sin ålder och anledningen skulle vara att de använt Nivea hudkräm ”den blå burken” i alla år, och fler kommenterade att de hört samma sak – att den ska vara väldigt bra.
    Är väl kanske lättlurad men jag beställde hem en burk på en gång ??‍♀️

      Gammalt trick, används ju av många gamlingar. Den är super. Dock inte för alla, har man acne hy, porer eller bara lätt att få finnar så är den katastrof då den täpper igen hyn.

      Men varför beställde du? Finns ju i alla mataffärer.

        Förstår såklart att det beror på vad man har för hudtyp osv men tänkte ge den en chans i alla fall. Brukar beställa på Apotea, ofta billigare och snabb leverans. ?

        Ja! Jag köpte också efter den diskussionen men shit vad finnar jag får av den?! Har aldrig finnar i vanliga fall. Varning varning

      Köpte också en sån kräm! Har varit så torr, främst i pannan, hela hösten och köpte nån dyr kräm för jag tänkte att dyrt är bra. Men använde Nivea typ två gånger och torrheten försvann.

        Dyrast är inte alltid bäst! Är också väldigt torr, framför allt på vintern och jag är inte alls lika torr och känner mig fräschare i hyn redan ??

          Hur ofta använder du krämen? Varje morgon och kväll? ?

            Oj kommentaren hamnade fel.

      Handlar inte allt om gener och leverne egentligen? Kräm hit och kräm dit.

      Det var efter min kommentar om att jag var så lycklig för att jag blivit tvungen att visa leg på Systembolaget. Lever fortfarande på det, för jag är 55 år gammal.

        Hur ofta använder du krämen? Varje morgon och kväll? ?

          Använder inga krämer. Mitt inte speciellt hemliga recept är att jag sover mer än genomsnittet (8-10 timmar per natt) och tillbringar mycket tid i friska luften i skogen.

      Haha, jag köpte också en burk och jag är helnöjd. Jag har ganska grova linjer i pannan och de är i princip reducerade med 70% efter bara några veckor.

        Men är det sant????
        Jag vågar inte prova men detta låter ju för bra, alla verkar älska Nivea i fejjan. Vill också!! Sparka mig i baken, har ju redan en miniburk blå nivea i väskan.

          Klart att det inte är sant.
          Ge din kropp fett(naturligt) innifrån istället, så ska du se på grejer.

        Men vilken är det ni menar?! Finns ju den slm heter bara ’creme’ och sen finns det natt eller dagkräm och såna som heter något med q10.. gärna länk tack!! ?

          Den blå plåtburken som det bara står Nivea på i vitt. 🙂
          Testa ett område först, passar inte alla tyvärr.

      Tänk min farmor också använde bara Nivea. När jag var tonåring hörde det inte någon skillnad. Men kanske nu ??

      Känns fräscht att ha råolja i ansiktet? Om det är den blå burken så är andra ingrediensen just från råolja.. ”Parrafinium liquidium”

        Dr Sandra Lee, från Pimple Popper på Youtube använder rå vaselin och Nivea direkt på ansiktet, hon är en riktig torris i hyn. Rekommenderar hennes videos, för hudvårds-nördar.

    Hur vet man när det är dags att flytta hemifrån? Jag är 20 och jag börjar känna mig lite smått sugen på att flytta ut men samtidigt har jag alltid varit och är väl fortfarande väldigt fäst vid vårt hem och min familj. Sen vet jag inte om jag borde försöka skaffa eget boende eller flytta in hos min kille? Har varit tillsammans i ett halvår så det kanske är lite tidigt..

      Går det inte att du provar att bo hos din kille ett tag för att se om du är redo att flytta ut? Då kan du ju prova på utan att behöva fixa eget med allt det strulet om det sedan inte känns rätt. Tycker inte ett halvår är för tidigt att flytta ihop med någon vet flera par i min närhet som flyttat ihop då men är ju helt individuellt 🙂

      Jag flyttade när jag var 16. Ville klara mig själv. Ångrar mig inte alls att jag gjorde så. Men bodde nära min familj och var mycket med dem trots att jag inte bodde där. Annars hade jag nog väntat till efter gymnasiet.
      Alla som bor hemma och är över 20år tycker jag är märkliga. Även om jag fattar att bostadsmarknaden är som den är i vissa län.

      Skaffa eget isåfall. Jag flyttade direkt in till min pojkvän när jag va 17. Och ångrar så att jag aldrig bott själv. Jag är kass på ekonomi och allt med hemmet för han har alltid gjort allt och betalat när jag har shoppat upp mina pengar. Sorgligt när man snart blir 26 ?

        Samma här. Flyttade in till min kille när jag var 19. Är 26 nu och lever med honom fortfarande men det är han som sköter ekonomin och allt där till. När mina pengar är slut så lever vi på hans lön. Skitbra och ansvarsfullt…..
        Med facit i hand skulle jag först flyttat till egen lya för att lära mig att verkligen ta hand om allting på egen hand.

      Jag hade skaffat eget, det är alltid en bra lärdom att kunna vara själv.

      Även min chef ansåg att det va bättre att jag var hemma en hel dag än att halvera en redan (50%) tjänst varje dag, så hon satte upp mig schema-mässigt på det ”rätta” viset.
      Obs, jag var gravid med olika komplikationer så hade redan trappat ner och var i sluttampen av graviditeten så kanske inte räknas.

      Snälla, ha inte bråttom, om du ändå trivs hemma och har det bra med din familj, bo kvar ett par år och använd detta gyllene tillfälle att spara pengar istället. Det är dyrt att bo själv, ta de pengarna det skulle kosta och lägg på ett sparkonto istället så ska du se att du har ett par hundra tusen inom ett par år. Det är en bra buffert att börja livet med sen. Sedan ska du förståss hjälpa till hemma nu när du är vuxen och bor hemma. Erbjud dina föräldrar att betala två tre tusen i hyra (Vilket fortfarande är mycket billigare än att bo själv/med pojkvän) och om de säger nej, betala dem ändå så kan dina föräldrar betala tillbaka till dig om de vill när du väl flyttar hemifrån.

        +1000!

        +1!

      Flytta! Det är superskönt. Varför skjuta upp det? Du är vuxen, då flyttar man om man har csn eller lön. 🙂 Hitta eget boende och dela gärna med en vän så blir det billigare och roligare.

      Jag tror du känner när du är redo. Hade jag inte flyttat in med min nuvarande man (som då var fästman) hade jag inte flyttat från mina föräldrar. Älskade att bo med dem. Något av det mysigaste som finns.

      Alltså helt ärligt så stressade jag med att flytta hemifrån och ångrar det nu ett år senare. Nu bor jag med min sambo och innan dess i egen lägenhet i ett halvår och helt ärligt är det så ovärt att bo ensam. Kunde bott kvar det där halvåret med mamma men ville så gärna ha eget men mitt råd är att vänta och spara pengar. Är man 20 och fortfarande kan bo hemma så finns det ingen anledning egentligen att skynda sig med att flytta och lägga flera tusen på hyra + övriga kostnader.

    Ni som varit sjukskrivna på 50%, och fördelat era resterande 50% på färre dagar med mer timmar (istället för halva antalet timmar varje dag), vad hade ni för motivering? Gick FK med på det eller var det struligt? Vad arbetade ni inom för yrke?

    Förmodar att läkaren som sjukskrev var med på noterna (så vi slipper den diskussionen).

      Trodde man fick fördela dessa 50% hur man vill?! Har det alltså ändrats?

        Det krävs ”medicinsk motivering och att det hjälper rehabiliteringen”. Annars är regeln att man halverar arbetstiden varje dag och jobbar samma antal dagar.

          Min läkare motiverade det med att jag inte klarade av att arbeta så bara. Var inga problem. Annars kan du ju komma överens med arbetsgivaren att du arbetar som passar dig bäst men tidrapporterar som FK vill.

          Hamnade i modd. Var inga problem. Läkaren skrev bara att det ökade chansen för tillfrisknande. Var för utmattningssyndrom.

      Vad är du sjukskriven för? Är det utmattning tex hade jag höjt på ögonbrynen åt det, är det en skada i foten så är det väl inte så konstigt.

      Prata med din handläggare på fk?

      Jag fördelade som jag ville och sa ingenting till FK, så länge de inte hoppar in och hjälper till på mitt kontor ska de skita i hur jag lägger upp min arbetsvecka. Jobbade halva dagar ibland och halva veckor ibland.

        Min arbetsplats sade nej så jag behöver börja i den ändan, även om läkaren är medveten om min sits och enkelt kan motivera ett sådant beslut.

      Har inte själv varit sjukskriven men har varit chef för en som endast jobbade 50% och var sjukskriven på resten. Individen hade önskemål om längre pass men har inte den mentala kapaciteten att avgöra vad som är rimligt. Jobbade kommunalt så jag rådfrågade HR vid schemaläggning eftersom jag funderade på att flytta om timmar så att personen jobbade färre dagar men flera timmar. Det var stort nej på det. Enligt HR anser FK att arbetsförmågan per arbetsdag representerar den generella arbetsförmågan. Så kan man jobba hela pass så menar de att man alltid kan det. Så var försiktig med vad du ber om så att de inte plötsligt anser att du är helt arbetsför (om du inte är det)

      Det är en regel att fördela arbetstiden jämt per dag. För att sjukpenning ändå ska kunna motiveras, trots avsteg från den regeln, så ska det vara medicinskt motiverat. Fk går alltså främst på om läkaren bedömer att annan fördelning av arbetstiden är motiverat för sitt tillfrisknande.
      Din egen motivering kommer inte vara avgörande. Men tar ex inte hänsyn till att det passar schemat bäst, eller med tiderna på förskola etc.

      Finns en ruta på läkarintyget där läkaren anger om det är medicinskt motiverat eller inte. Fördelar du ändå tiden annorlunda så bör handläggaren kontakta läkaren, alternativt att du ber läkaren komplettera intyget.

        Obs att det beror på vad man har för sgi. Är SGI för motsvarande 40 h/vecka blir ju halvtid 20 timmar vecka osv.
        Är ens SGI på annat antal timmar k veckan ska arbetstiden hanteras utifrån det.

      Min man blev nyss nekad sjukpenning bland annat för att han fördelat arbetstiden annorlunda, trots att det var medicinskt motiverat av läkare. Han jobbar inom vården så han gjorde ett helt pass (10h) sen var han liggande i dagar. Men det räknades som full arbetskapacitet, eftersom ”sjukpenning är en dag till dag försäkring”. Handläggaren vi pratade med förra veckan sa att reglerna är 2h om dagen Varje dag om man är 75% sjukskriven, och OM det är medicinskt motiverat kan man jobba 2,5h och ha vilodag onsdagar.
      Så var försiktig, förvänta dig inte att varken chef eller läkare har koll.
      Vi fick lära oss hårda vägen och min man är nu utan ersättning ??

        Man får inte arbeta en full arbetsdag men att arbeta fler timmar vissa dagar (givet att det inte är heltid) för att vara helt ledig en dag är ok. Försökte arbeta varannan 8h och vara ledig varannan men fick nej på det och bytade till 7h varannan dag Och några timmar en dag och en dag ledig.

      Nope, du måste fördela jämnt mellan hela arbetsveckan fick jag lära mig när jag var sjukskriven för ett par år sen. Annars bedömer Försäkringskassan att du är kapabel att arbeta fullt igen då du ”klarar” en arbetsdag.

    Är kap verde najs att åka till? Jag och sambon kom nämligen över en sista minuten och båda är extremt sugna på sol och bad typ slappa i en solstol med en drink i handen resa. Men ingen av oss har vidare koll på kap verde, är det ett trevligt resmål? Någon som har erfarenhet?

      Har inte varit där men en fd kompis älskade stället och vad jag läst så ska det vara fint och bra, men man får vara på rätt ställen, min kompis blev varnad för att gå utanför kvarteret hennes hotell låg i för där var det tydligen väldigt farligt..

        Tack för svar! Hade ingen aning att det kunde va osäkert så ska kolla upp det 🙂

          Det här kanske kan vara till hjälp.? från 27 december också så det är ny fakta.

          https://um.fi/resemeddelande/-/c/CV

      Väldigt solsäkert och fina stränder! Tyckte det var nice att åka dit mitt i vintern när det enda man vill ha är sol och värme. Men finns typ inget att göra, inte bra resmål om man vill ha en aktiv semester. Eller tror man kunde typ resa till andra öar som hade regnskog (?) verkade coolt men dyrt och omständigt. Otippad sak är att italien haft flygbas där så fanns massa god italiensk mat 🙂

      Jag tyckte det var lite väl kallt och blåsigt. Var flera dagar man inte kunde bada och vi kunde aldrig bada i havet pga de stora vågorna. Men avståndet är ju väldigt behändigt jämfört med andra resmål som funkar under vintern.

      Jag har varit där 2 gånger senaste året! Väldigt bra o solsäkert. Blåser lite men det är bara skönt eftersom det är så varmt. Det finns inte jättemycket att göra, det mesta av ön består av sand typ men om ni bara vill ha värme och sol och ta det lugnt är det utmärkt. Mycket bättre än gran canaria tex

      ”Är kap verde najs att åka till?”
      Nja, det tar ca 8h så om man inte njuter av att flyga kan det bli långtråkigt. Jag tycker personligen att gränsen går vid 4h. Jag antar att ni tänkt att flyga så det är väl ingen idé att jag berättar att det är nästan 600 mil dit och sista biten blir svår med bil om nu det var ett alternativ. Buss kan ju va fint och kanske ännu hellre tåg, man hinner ju njuta av så mkt på vägen. Men, som med bil, det blir svårt sista biten.
      ”…är det ett trevligt resmål?”
      Ingen aning.

    Är det möjligt att känna skillnad på sina kläder efter endast en veckas träning? Har sprungit 15km och powerwalkat 11km samt idrottat, detta sen förra lördagen och jag har ätit bra och nyttig mat.
    Upplever att mina två myströjor i herr XXL känns ännu pösigare än förut, mina träningsoverallsbyxor verkar sitta bättre och mina kostymbyxor behöver jag inte knäppa upp för att få av mig.

    Tycker mig även se en skillnad i ansiktet. Kroppen känns bra i alla fall, vilket är huvudsaken, men är det verkligen möjligt att märka resultat redan?

      Känner du dig bra kan det ju kvitta 🙂

        Ja absolut, att kroppen känns bra är det viktigaste.?

      Det kan man absolut göra! När man väl kommer igång brukar man ju om inte annat få loss en jädrans massa vätska i början som gör att man känner sig och ser mindre ut.

        Ja så är det ju, och sen stannar det väl lite av har jag hört också, minns inte om det stämmer dock(?). Men blir bara mer och mer peppad och motiverad att fortsätta träna när det känns så bra?

      Vill bara säga bra jobbat!!! 🙂

        Tack!?

      Det kan man absolut göra. Speceillt om man ändrar kosten. Då brukar mycket vätska som man inte ens visste att man hade släppa.
      Bra jobbat!!

        Härligt, då fortsätter jag såhär?
        Och tack så mycket!???

    Zonterapi, lymfmassage eller vanlig massage. Vilken ska jag satsa på och varför om jag vill försöka bli av med stress som satt sig i kroppen?

      Lymfmassage. Zonterapi är varken skönt eller behandlar spänningar. Men jag skulle gå till en naprapat. Har hjälpt mig massor! Trodde inte jag kunde bli så bra ?

        Åh, tack så mycket för svar och bra tips!

      (Är det förresten någon som får betalt för antal gånger lymfmassage nämns i öppet spår i helgen?…?)

        Haha, jag kom på det efter att ha postat kommentaren. Alltså att det nämndes några gånger i går?

          Jag tänkte också på det när jag svarade ovan ??

      Jag tycker att du ska prova yinyoga istället. Helt fantastiskt!

    Mina armhålor luktar plötsligt kattkiss!? Vad gör man? Har provat absolut torr men det irriterar mer än det gör nytta. Har även provat bars och vischy 72h. Finns det något annat? Vill verkligen inte göra botox ?

      Kanske är problemet mer djupgående än bara svetten som kommer ut? Killgissar alltså bara men kan det ha något med dålig kost/infektioner/hormonrubbningar att göra?

        Japp, kosten…. i perioder lagar jag mycket indisk mat med massa kryddor och börjar verkligen lukta äckligt då ?? dock värt pga sjukt god mat!

      Drick mer vatten, byt tvål och tvätta kläderna med ättika. Tycker oftast de sitter i kläderna. Prova rexonas gröna aloevera deo.

      Blanda kokosolja, bikarbonat och majsmjöl. Använder dagligen och jag stinker aldrig. Dessutom känns det så naturligt och fräsht.

        Fungerar inte alls tyvärr.

      Glömde nämna att jag äter en ny medicin så det är därför. Mår väldigt bra av medicinen så inte aktuellt att byta. Men alltså finns det inga vettiga deo? Använder redan ättika i tvätten (istället för sköljmedel). Ska definitivt prova rexona deon. Har använt en som stick dom hette typ intense eller extra dry. Tyckte dock det satt sig i kläderna? ?‍♀️

        Om deon sätter sig i kläderna, funkar det inte om du hänger ut och vädrar dem om du har möjlighet till det?

    jag är livrädd för cellprovtagning. Jag vet jag måste göra det och planen är att ta tag i det denna månaden. Men jag är så rädd och skäms över att jag är rädd. Någon som har tips och kloka ord för att komma över rädslan och gå och göra det?
    Känner mig inte rädd för upplevelsen som så utan mer att det ska göra ont.

    Behöver inte höra om hur viktigt det är och att jag måste göra det, för jag vet redan det. Behöver bara ta mig förbi min rädsla för smärta…

      Ring mottagningen och säg att du är rädd. Vill du inte ringa skriv på 1177. Du kan ju även be om lugnande. Kan vara att du får göra det på sjukhus istället men det finns hjälp att få! ❤️

      Tyckte inte det gjort ont alls. 🙂 Kändes knappt. Kändes typ som att man blev riven av en nagel. Prata med personen du träffar och säg att du är lite nervös så kommer de vara försiktiga 🙂
      Tänk på att alla historier du hör är av dem som upplevt det jobbigt eller smärtsamt, men majoriteten gör inte det så de skriver inte om det.

      Var beredd på att det kan göra ont som fan. Inte när hon svabbar för det känns inte, men när man ska öppnas upp för att barnmorskan ska kunna se och komma åt…

        Men lägg ner.

          Delar bara min upplevelse av det hela, surputt!?‍♀️

            Till någon som är rädd för att det ska göra ont. Smart ditt lilla troll.

              Men käft på dig ditt blåmongo

                Har du en pinne i röven eller?

        tack som fan…
        Precis sådant här som gör att jag backar igen från att ta tag i det.

          Gillar du inte svaren så ska du inte fråga…

          För mig gjorde det inte det ont iallafall. Ett litet tryck inuti när hon svabbade livmodertappen, men inte ont och har aldrig hört någon av mina vänner sagt att det gjort ont heller. De har mer pratat om att det var jobbigt att klä av sig, så har du inga problem med det så kommer det gå bra! Dessutom går det snabbare än det tagit mig att skriva detta inlägg så jag tycker att du ska göra det 🙂

          Gjorde inte ont alls för mig. Inte hört någon IRL som tyckt att det gjort ont heller, mest att de tycker gynekologbesök är obehagligt.
          Det kommer att gå bra. 🙂

          Jag har gjort fler cellprov än de flesta p.g.a. cellförändringar och ihärdiga uppföljningar redan i tonåren, och jag kan väl bara säga att det gör oftast inte ont alls. Även de få gånger det faktiskt gjort ont har smärtan varit hanterbar och hela grejen har dessutom varit över på någon sekund.

          När jag var ung och började min ”cellprovskarriär” brukade jag mantra för mig själv att eventuell smärta är den minsta smärtan i världen, jämfört med så mycket annat som gör skitont men som jag aldrig skulle oroa mig för att drabbas av. Sparka lilltån i stolsbenet, få skoskav, nackspärr, insektsbett eller mensvärk, noppa/vaxa ögonbrynen, fläka upp en nagel – allt det är värre smärta som dessutom håller i sig längre.

          Är säker på att din undersökning kommer gå galant och efteråt kommer du förhoppningsvis känna dig som världens starkaste kvinna som tog dig igenom det trots att det var läskigt ?❤

      Jag skulle tala om för sköterskan att jag var rädd. Ofta är de förstående om de vet om att man tycker att det är obehagligt.

      Och om hon inte lyssnar. Kom ihåg att du kan avbryta behandlingen när helst du vill och utan att förklara dig. Boka då om en tid och meddela att du vill gå till någon annan. Det har man också rätt till.

      Har du annars någon vän, syster, mamma som kan följa med och vara stöd? Brukar kännas tryggt bara att någon man är trygg med är där om man är rädd. Någon som vet hur man vill bli behandlad och kan hjälpa en att stå på sig i det.

      Lycka till.

      Usch jag hatar det, mådde så illa sist. Har du någon som kan följa med? Om inte fråga om en annan barnmorska kan följa med och hålla din hand. Det gjorde dom för mig då jag tog ut hormonspiralen (tack barnmorskorna på Teg vårdcentral i umeå❤️)

      Jag svarade men hamnade så klart i modd…

      Mitt enda tips är: just do it! Det är över på några sekunder! Jag har aldrig fått ont av det och ingen av de jag har pratat med heller. Jag har känt ett obehag men det har snabbt gått över. En obehagskänsla på den nivån att någon lägger en isbit innanför ens tröja hehe, man inner tänka fy bort o sen tar man bort isbiten och efter två sekunder så är allt bra IgEn 🙂

      Är det första provet, alltså ingen uppföljning? Tyckte inte det gjorde ont, mest kändes lite skumt. Jag hade en superfin gyn som typ berättade alla steg hon skulle göra ”nu klirrar det lite här borta för jag ska ta fram det här instrumentet, sen kommer det strax kännas lite kallt för dig, men det är ingen fara” osv och det gjorde mig väldigt mycket lugnare att vara med på alla steg. Kanske kan du fråga innan om gyn liksom kan walk you through it på samma sätt? 🙂

        För mig gjorde det mycket ont, det är olika för alla. ?

          Ja det förstår jag, svarade bara utifrån min upplevelse. 🙂

        ja är första 🙁

      Jag var livrädd för cellprov och första gången gjorde det ont just för att jag var spänd, nervös, rädd. Jag gick på drop-in och barnmorskan var uppenbarligen lite stressad av alla i väntrummet. :/ Hon vad först sin student ta prover (Jag hörde inte det, trodde båda var färdiga barnmorskor). Inte okej!! Tog långt tid och till slut fick de byta för jag grät och ville fly därifrån. Såhär är det: INGEN ska behöva uppleva det!!

      Andra gången berättade jag om min rädsla för min barnmorska (var där för recept) och hon sa att jag kunde få en bokad tid och allting skulle vara lugnt och försiktigt. Jag gick dit och TAAAACK! Hon talade sanning. 🙂 Hon var väldigt försiktig, lugn, småpratade, lovade att avbryta om jag ville det och jag kände nästan ingenting för jag var avslappnad i musklerna. 🙂 Verkligen ingenting att vara rädd för! Så jag rekommenderar att du får en bokad tid och ber barnmorskan vara försiktig. Då är det snabbt över och du kan känna dig duktig och smart som gjort provet. 🙂 Jag är inte ett dugg orolig för mitt nästa om ett år.

    Någon annan som studerar på universitet och har svårt att skaffa vänner? Deltog i insparken och kom så nära ett gäng tjejer men när insparken tog slut gled vi isär då vi läser olika program. Har en tjej jag umgås med i min klass men hon hänger mycket med ett annat gäng och bjuder inte med mig då, har svårt att ta mig in där då jag inte är den mest utåtriktade. Är så avundsjuk på dom som hittar stora gäng att umgås med under studietiden. Tips?

      försök hitta aktiviter att göra eller engagera dig i. Finns det någon studentkår som du kan engagera dig i ? eller förening för ditt program? eller annan mötesplats ?

      Ensam är stark

      Jag var också avundsjuk men hittade kompisar utanför skolan. När man börjar jobba är det något annat ❤️

      Antingen studentkåren, eller så brukar de olika programmen ha egna föreningar man kan engagera sig i. På universitetet jag läser finns det föreningar för nästan allt beroende på vad man är intresserad av. Upplever att folk är relativt öppna för nya bekantskaper i studentstäder. Kan du inte fråga din kompis vad hon ska hitta på, och om hon sen säger att hon ska umgås med det gänget fråga om du får hänga med? 🙂

      Handlar om att sätta dig med folk i din egna klass. Så började vänskapen med mina! Lite kallprat vad man tycker om kursen, hur den pluggar till tentan osv. Lättast tycker jag det var att få till ”startkonvon” med folk i sin seminariegrupp. Lycka till! Våga ❤️

      Känner samma! Pluggar dock i en storstad som inte är en studentstad. Går ett program där de tar in många och där grupperna görs om minst en gång per termin. Det innebär att som nu, då jag hittat en tjej jag klickar med så skiljs vi åt och hamnar i olika grupper inför vårterminen. Funderar på att flytta till en studentstad men rädd för att det ska bli lite samma då programmet tar in många (inte lika många, hälften, men bildas ändå flera grupper som sedan görs om). Vill liksom ha en gemenskap där man kan plugga lite tillsammans men ändå hitta på saker (både spontant och planerat) så att jag inte drunknar i plugget och får för mycket ångest utav det. Pluggar du i en studentstad?

    Frysta nypon – jag vill verkligen hitta det.
    Någon som vet om det finns? Jag bor i Stockholm.

      Fick du inte svar härom dagen när du frågade om det?

      I min närmsta lilla skitbutik finns frysta nypon. Så nog borde det finnas i större matbutiker i Stockholm. Har du letat ordentligt?

    Vem är ert frikort?
    -mitt är Channing Tatum ?

      Tom Hanks ?

      Stefanos Tsitsipas. Nu är jag visserligen singel och fri att ligga med vem jag vill, men han skulle lätt vara det även om jag var i en relation.?

        Samma här, singel. Men kan inte välja bara ett potentiellt frikort.

        Ben Affleck
        Adam Levine
        Prins Harry
        Russel Crowe
        Samira Wiley
        ……muuums

          Kan inte heller bara ha en ?

          – Ryan Phillippe
          – David Boreanaz
          – Chris Evans

      Chris Hemsworth, alla dar i veckan!!

      Joaquin Phoenix ?

      Chris Evans

      Henrik Dorsin.

        Alltså va? ? Skämt eller allvar, men helt okej alltså ifall allvar,bara mest konstiga jag någonsin hört ?

          Nej, erkänner – jag skämtade…

      Elizabeth Mitchell

      Colby Brock

      Leonardo DiCaprio och Matte Lagerwall. Mums?

        Tro mig, du vill INTE ligga med Leo. Han är allt annat en bilden du har av honom.

          Ja, blev så besviken 🙁

            HALLÅ berätta mer då!!!!

          Tell us more ?

          Vad menar du? Har han micropenis eller? Jag vill inte prata, bara titta på honom och ligga.

      Mitt är Scarlett Johansson

      Beckaham!!!!!!!!!

      Bradley Cooper.

      Charlie Hunnam ?????

      Cosmo Kramer i Seinfeld ?

      Jason momoa ?

      Optimus Prime men lite mer verkligt så Gerald Butler. Fastnade totalt för honom i Fantomen på operan, filmen från 2004 <3

      Nicolai cleve broch

      Colin Farel

      Adam Driver?

      Keanu Reeves

    Hej!
    Har ätit betakaroten i tre månader nu inför en solresa som jag ska åka på om en vecka, dock kommer mina tabletter ta slut dag 1 på resan. Är det viktigt att äta dom under resan eller är det viktigaste tre månader innan för att preppa? Ska även sluta äta dom efter denna ”kur” då vi försöker bli gravida och jag fick missfall när jag åt detta och jag vet inte om det påverkade..
    Så alltså, någon som vet om jag måste köpa nya tabletter till under resan (och vill ej fortsätta äta efteråt) och är det farligt att äta under graviditet? (Vet att A vitamin är dåligt och överskott av betakaroten blir A vitamin)

      Men alltså va? Varför äter du betakaroten? Varför är det viktigt ??

        ”En fräsch och solbrun hud är något som många eftersträvar under solsemestern. Gärna en vacker gyllenbrun färg som håller i sig långt in på hösten. Betakaroten kan användas för att ladda upp huden med detta ämne, som lagras i huden och bidrar till en snabbare och jämnare solbränna som varar längre. Healthwell Betakaroten är ett vegetabiliskt tillskott med naturligt betakaroten från alger, tillsammans med solrosolja för ett optimalt upptag. Använd i god tid före solsäsongen för att ladda hudens förråd med betakaroten.”

          Men snälla

            Oj, så otrevligt.

      Hej!

      Då b-karoten är fettlösligt så lagras detta i din kropp. Så jag tror att du kan ha en effekt av de tabletter du ätit även under resans gång? Lagren av b-karoten tar ju inte slut på en gång! Hur lång är semestern? Jag skulle kanske inte orka ta med en burk för vecka men däremot för en månads semester? Kanske!

      Nu killgissar jag bara men b-karoten är väl inte skadligt på samma sätt som för stora mängder A-vitamin? B-karoten omvandlas bara till A-vitamin vid behov.

      Däremot om du äter ex lever så får du i dig otroligt stora mängder a-vitamin (ej b-karoten) så då får du ett överskott. Men bara b-karoten borde inte vara ett problem under graviditet men vågar verkligen inte uttala mig om det.

    Är det nån som har sett Äkta Billgrens? Kommer det ett inlägg om det snart tros? Jag gillade det!

      Ja. Och hoppas inte.

    Välj personlig styling på zalando (är gratis). Gå till frisören och säg att du vill ha en make ober. Le MASSA, glada människor ser bättre ut. Skriv ner allt positivt med dig själv och reflektera över hur fin du är på insidan ( samt det du gillar på utsidan).

    Massa kramar

    Alltsåååå jävla acne. Började käka p-piller igen för en månad sedan för jag stod helt enkelt inte ut med min acne längre (som alltid är där om jag inte käkar piller).

    Hur länge ska det vara såhär, är ändå 29 bast. Snälla är det någon där ute som kan ge mig lite hopp??? Försvinner acne någon gång??

      I klimakteriet…. Jag har acne vulgaris, fick acne när jag var 12 typ och är 29 idag. Jag har Finacea på recept, det tog en månad innan det började bli bättre (Mindre utbrott, färre finnar), 6 månader tills jag helt slutade få nya utbrott och nu efter 1 år så får jag 1 finne runt mens, ibland ingen alls. Alla röda märken har nästan bleknat helt.
      Tagit lite tid, men vill inte ta hormoner så för mig var det värt att låta det ta tid.

        Hur får man det utskrivet?

          Prata med vc. Jag tog bilder på min hy, då jag ibland hade väldigt mycket och ibland mindre, så jag kunde visa upp hur min hy såg ut under en hel månad och inte bara hur den såg ut vid besöket.
          Sen bad jag om att få testa finacea. Den bleker inte textilier som andra krämer gör, så jag tryckte på det. (Jag visste innan att den fungerat för väldigt många, men behövde nått att trycka på). Sa att jag kört basiron länge och inte hade råd att köpa nya handdukar och sängkläder längre. ??

        I början när man använder finacea kan huden klia i en halvtimma typ jag trodde att jag var allergisk. ? Men det är normalt och försvinner när huden vant sig.

          Bra att veta! Får lätt panik om min hud reagerar mot något och tror alltid att jag ska svullna upp till ett klot och dö??

            Jag med men googlade och händer typ alla haha.

        Kontakta läkare på exempelvis doktor.nu. De kommer antagligen att hjälpa dig med någon form av receptbelagd kräm och om det inte hjälper kanske medicin för invärtes bruk är aktuellt.

      Jag är 33 och även jag får acne ❤ kan vara besvärligt ibland men vi får inte alltid bestämma över vad vi får för problem. Jag äter primolut nor för att kunna må någorlunda när jag har min mens utan att kräkas och svimma. Tabletterna har gjort så jag har gått upp i vikt med tjusiga kärlekshandtag men jag är åtminstone frisk och livet kan ändras så himla snabbt.

      Men jag kan rekommendera dig det här i alla fall och hoppas att det kan vara något:

      1. https://www.eucerin.se/produkter/dermopurifier-oil-control/mattifying-fluid
      Denna minskar orenheter i huden såsom acne och pormaskar. Eftersom jag har känslig hy använder jag den på kvällen och en återfuktande kräm på morgonen. Den har redan hjälpt mig efter två dagar och minskat gamla acneärr.

      2. https://www.eucerin.se/produkter/dermopurifier-oil-control/adjunctive-soothing-cream
      Denna kan du använda om du genomgår medicinsk acnebehandling till exempel.

      3. https://www.eucerin.se/produkter/dermopurifier-oil-control/cleanser
      En väldigt bra rengörande ansiktsgel i samma serie.

      Stor kram och upp med humöret ❤

        Lol den har inte hjälp dig efter 2 dagar. Huden har en förnyelseprocess på ca en månad.

          Jag förstår inte en sådan här negativ och kritisk kommentar. Den har hjälpt mig och det ser jag själv. Behandla människor såsom du själv vill bli behandlad.

            Det är så många med kunskap om hudvård idag och då avfärdas din kommentar. När man pratar om hudvård ser du resultat efter 8-12 veckor. Så vänta innan du hyllar en produkt. 🙂 Om en vecka kan du känna helt annorlunda.

              Jag försökte bidra med hjälp eftersom den har hjälpt min hud. Förstår varför människor inte trivs här längre.

                För att den inte har hjälpt din hy så du hjälper ingen. ??‍♀️ Varför blir du kränkt över hur hyn fungerar? ? Är väl bara bra att veta om din hy skulle kaosa om en vecka eller två?

                  För att jag själv vet hur min hy fungerar kanske? Om nu du är hudexpert så ljuger ni så in i helvete.

                    Nej, tydligen vet du inte hur huden fungerar. Hur kan man bli så kränkt över det? ?

            Placebo

        Nja, skulle inte ra dina tips. Och eucerin lär inte hjälpa mot vuxenakne som oftas kräver behandling.

      Vilka receptbelagda preparat har du provat? Jag har använt skinoren och acnatac i perioder. Acnatac får man ta det lugnt i början med och använda en väldigt mild kräm för att skydda huden (jag använder propyless).

        Jag har provat

        – tetralysal
        – duac
        – skinoren
        – epiduo
        – differin
        – p-piller (Yasmin)

        Allt ovan har funkat hyfsat, problemet är att antibiotika är ju urdåligt att käka längre perioder, vissa krämer bleker textiler, andra är inte lika effektiva, och dessutom har jag finnar på kroppen också och att smörja hela kroppen med aknekräm är för meckigt.

        P-piller är det som tar bort all akne för mig, även om det dröjer rätt länge typ 3-4 månader. Dock gör p-piller mig sjukt torr därnere och det är ju astråkigt. Men just nu tar jag hellre det…

        Vet att det enda som botar akne är isotretinoin men det känns alldeles för drastiskt…

      Ring en hudläkare och boka tid. De har medel som faktiskt fungerar, till skillnad från alla bluffskit som säljs på typ Lyko.

    Vill ha hjälp att välja!
    Har jobbat på samma ställe i 5 år, olika tjänster, men har liksom stagnerat. Kanske blir det pga en omorganisering en ny möjlighet som jag är riktigt sugen på, men det är ganska osäkert.
    Eller ta ett nytt jobb som arbetsmässigt är ganska likvärdigt det jag har idag men på ett annat ganska grymt ställe.
    Hur hade folk tänkt?

    Jag har sett att det har varit mycket snack om olika yrkesbanor i dessa trådar, och att folk har utbytt tips och varningar kring vissa utbildningar och yrken. Jag tänkte haka på lite och vill gärna höra era erfarenheter kring följande yrken:
    – Läkare
    – Psykolog
    – Arkitekt/Planarkitekt/Byggingenjör/Stadsplanerare osv
    – Matematiker/Statistiker
    Alla åsikter välkomna! Ska tillägga att jag inte bryr mig om att tjäna mycket, men vill ha en trygg inkomst och relativt lätt att få jobb.

      Har hört att statistiker är välbetalt och lätt att få jobb. Men det är väl allt.

        Yes. Statistiker är bra.

      Pluggar till psykolog och tycker det är svinkul. Inte den bästa lönen kanske (det var du inte heller intresserad ), men otroligt intressant utbildning som sätter igång ens egen utveckling ordentligt, tryggt jobb och troligtvis kommer det bli fler psykologjobb i framtiden också. 9/10 would recommend

    Vilken mataffär handlar ni INTE på?
    Jag handlar aldrig på Ica, bara Coop.

      Willys och Lidl, är uppvuxen med att handla på Ica och Coop (det som är nära) så allt annat känns främmande haha

      Lidl.

        Jag har några tyska favoriter från Lidl (typ kringlor, brezel och Rittersport choklad), men kanske främst för att jag bodde i Tyskland ett tag. Och barnkläder/pyssel finns bra där.

      Jag handlar på det som är närmast mitt hem. Just nu Willys, förra boendet ica maxi och innan det var det ett Coop. Beror endast på bekvämlighet var jag väljer att handla.

      Handlar aldrig på Lidl.

      Handlar bara på Lidl i nödfall. Har inget emot Ica generellt sett men undviker den Ica Maxi som finns på min ort eftersom att det alltid är kaos där, pga väldigt populärt, både i butiken och på parkeringen.

        Bor du möjligtvis i Falun?

          Sent svar men nä 😉 Kanske är vanligt för just Ica Maxi

        Ostfrallorna på Lidl är magiska. Typ alla bullar och sånt där är bäst på Lidl ☺️

      Aldrig Hemköp, otroligt sunkigt

        Håller faktiskt med.

        Vart ligger era hemköpar? Alla jag varit i känns hemtrevliga och mysiga, föredrar Hemköp egentligen, men de har inte så stort utbud i min stad. Köper dock kött där, bästa i stan på kött.

        Någon affär som alltid känns sunkig är ju Willys. Som att gå in på ett lager. Och alltid ofräscha grönsaker och frukt.

      Coop, hatar coop

    Sorry, tror jag kom in i fel tråd! Jag gick till psykolog för ett år sen som sa till mig att han tyckte vi skulle ses i ett år. Efter ett tag kände jag stark dragning till hen, troligen för att jag kände tillit till en person som visade mycket omtanke, det är ju hens jobb. Jag blev iaf väldigt attraherad. Efter 6 månader säger hen att vi ska avsluta om 5 veckor. Jag blev ganska paff och hen sa att det ingår att kunna avsluta sin terapi, att man aldrig kommer känna sig klar med sig själv osv. Jag blev ledsen, för jag hade verkligen MYCKET problem men tänkte att det kanske var lika bra iom känslorna jag hade. Ska ju också tilläggas att jag vet absolut ingenting om hens liv, intressen, åsikter osv, allt baserad egentligen bara på kemi och att jag kände mig typ… omhändertagen. Det här är snart ett år sen vi slutade ses, och jag funderar fortfarande på det där. Någon som är insatt i yrket som vet om det finns någon oskriven regel? Kan hen ha börjat förstå att jag var småkär och valde därför att avsluta? Det var ju aldrig så jag gjorde nånting eller sa något om det, men jag kunde väl ibland bli lite fnittrig. Vad tror ni?

      Gick du psykologen pga kenza? Förstår inte. Varför gjorde du det?

        Tryckte fel och svarade på kenzatråden

      Att gå till en psykolog är för att ge dig verktyg att hantera ditt eget liv. Är du attraherad av din psykolog på det sättet ska du givetvis gå till någon annan om du känner behov av mer terapi. Men det viktigaste är att du omsätter det ni pratar om i terapin.

        Fast va, att bli kär i psykologen hör väl till? Har för mig att det heter överföring eller något sådant. Det ska ju psykologen absolut kunna hantera?

          Exakt så tänker jag också? Läste om
          Överföring och tycker det stämmer in sjukt bra!

            Överföring och motöverföring är real inom psykodynamisk terapi men inte riktigt KBT.

            Jag tänker såhär – fan, trist upplevelse. Å ena sidan så är det inte alls ovanligt att man börjar gilla sin terapeut. Känner man attraktion kan man nog säga det på ett neutralt sätt (tja, så neutralt det nu går) till psykologen, så får man jobba med känslorna och ta reda på vad de betyder egentligen, om känslorna är riktiga och kontakten bör avbrytas så att man får en ny psykolog eller om det är något tillfälligt och övergående som man kan vänta ut. Relationer med klienter a big ass no no inom yrket, inte minst pga förr i tiden då psykologer missbrukade maktobalansen i kontakten. Å andra sidan stämmer det ju att man måste bli sin egen psykolog och omsätta det man lär sig i terapin på egen hand senare. Hur går det med det? Fick du ut något vettigt av terapin eller har tankarna på psykologen tagit över?

              Tack för ditt fina svar ❤️ Jag fick ut massor av vår kontakt, så därför jag nojar över det. Om jag pajade det med mina känslor liksom. Jag hade gärna fortsatt ett tag till. Känslorna var ju där men tyckte inte dom störde något i vårt arbete med mina trauman. Har en ny psykolog nu dock 🙂 vi pratar via Mindler också och det blir liksom svårare att få attraktion för någon man facetimar med hahah. Men skönt, då vet jag att det är normalt ❤️

        Som sagt är ju detta ett tag sen nu, problemet är ju inte huruvida jag skulle gå till någon annan.

    Någon mer som har dålig självkänsla?
    Så jäkla värdelöst att se ner på sig själv och sakna förtroende för sin egen förmåga och chans till lycka i livet. ☹️

      Gå till VC och be om att få prata med en terapeut. Låter som du kan få bra hjälp ❤️

      Jag har också dålig självkänsla. Pratade med en kurator förra året men ska ta tag i det igen då jag mår väldigt dåligt nu och har gjort det ett tag. Gör det du med!

    Något jag tänkt på är alla dessa insta bilder på barnrum där föräldrarna självklart har inrett för att det ska se så ”insta-vänligt” ut som möjligt. Visst är det snygga rum med fina inredningsdetaljer, men trivs barnen? Själv har jag barn och det är färgglada kulörer i alla möjliga färger och det sista jag tänkt på är inredning, däremot att det ska vara ett roligt rum som går före estetiken. Men jag verkar vara den enda som tänker så….

      Varför skulle du vara den enda som tänker så? ?

        För överallt är det bilder på prydliga rum i toner beige grått vitt och dimrosa

          Bland influencers ja. Är det vanligt att du ser bland ”vanligt” folk som inte lever på att lägga ut fina bilder?

            jag har sett det

            Ja gud ja, gamla klasskompisar som jag följer på Instagram och som har barn har inrett sina barnrum i väldigt mycket vitt och knappt några färger alls och allt ska stå prydligt på sin plats och absolut ingenting på golvet.

      Jag ska erkänna att jag tänker jättemycket på inredning nu när jag snart ska flytta och inreda min sons rum. Den viktigaste principen för mig är ”ett hem är ett hem ” och att det ska se så lite ut som en offentlig miljö som möjligt. Så det estetiska är viktigt för mig, det ska kännas mysigt, ombonat och tryggt , och inbjuda till att sova, läsa, pyssla och leka. Ser så himla mycket fram emot det.

      Jag hade gärna haft ett dimrosa rum men när vi flyttade var hennes rum redan knallila. Hon ville ju absolut inte måla om. Själv blir jag stressad av mycket färger men givetvis ska dottern få ha det som hon vill.

    Ni som varit i lite längre relationer när upplevde ni att relationen hade någon sorts kris eller svacka? Vet att det ofta pratas om så kallade halvårs kriser, ettårskriser osv men är det någon sanning i det?

      Fyra år. Sen vid sju år. Längtaaaar till elvaårssvackan.

      6 år å sen 10 år. Men har väl också lite med hur långt man kommit i förhållandet. Om man båda är på samma ställe vill säga. Ena kanske vill skaffa barn å den andra inte, då blir det ju en kris i det.

      Svårt. Varit i en relation i 8 år och när bråk har varit har jag svårt att se att det har med just det ”kris/svacka”. Tror det kanske är vanligare när man är ung? Kris i att som 20 åring vilja plugga? Resa? Finna sig själv.

    Jag är så blyg och blir lätt knallröd i ansiktet. Har bättre dagar då jag vågar prata med allt och alla och sämre dagar då jag blir röd i ansiktet när nån pratar med mig.

    Hur kommer man över detta? Sätter så himla mycket hinder i livet

      åh samma här :/ Men istället för att bli röd i ansiktet så bildas det en massa svettpärlor ovanför läppen och på ögonbrynen. SÅÅ pinsamt!

    Hur fan dejtar man numer?
    Går på tinderdejter och träffar folk ute, går 2-3 dejter och sen lämnar de.
    T.o.m. i natt efter vi legat bad han mig att gå hem. ”De går väll någon buss?”
    Klockan var 02.30 liksom…
    så less…

      Vad gjorde ni innan ni låg? Han låter som ett riktigt jävla svin.

      Upplever precis samma sak, ingen som vill något utan bara ses max 3 ggr. Väldigt flyktigt.

    Vilka ord/uttryck ogillar ni?

    Själv ogillar jag starkt
    Preggo
    Pälskling
    Vi är gravida

      ”Lilleman”

        Ja och knodd/knoddis/knodden

        Har en kollega vars katt heter Lilleman ?

      Pepp
      Fredagsmys
      Myspys
      Styrkekram
      Gumman

      Älta
      Pjäxa är för jävla fult

      Hata på

        Inte ett uttryck eller ord, men hatar verkligen när folk skriver frågetecken efter ca varje mening som inte ens kräver ett ”?”. Dasha är expert på att skriva så. Uäääk klarar inte av att läsa hennes texter.

      Systeryster. HATAR!

      Unna sig

      Har sjukt svårt för alla dessa medvetna ord som meeeedvetna mammor använder:
      Tygisar, snoppbarn, tumis, slängisar, selektiv ätovilja, HSP-bebis, och jaa, vi kör självklart BLW-kost till lille Celwin.
      Allt, precis allt ska ha ett klitchigt namn.

        ?? jaaaa verkligen

        Selektiv ätovilja var däremot nytt för mig men kan ju ungefär gissa mig till vad det betyder.

      Heja

      Fästman.. låter så mossigt/gammalt och ändå är det flera i min ålder som säger det (född 92). Spyr på det ordet ?

        Fast vad ska man säga då? Killen jag är förlovad med? 😛

          Jo sant. Själv säger jag bara ”min kille”, det räcker enligt mig ?

      Bästie/ bästis (Sagt av vuxna människor som passerat 25)

    Någon som har tips på saker som gör att livet känns kul/värt/intressant? Jag har aldrig riktigt haft nära till lyckokänslor eller lätt att bli exalterad över saker, drivs snarare av känslor som tillfredställelse och trygghet, men det blir ju ganska tråkigt på en daglig basis.
    Jag gör allt jag ska; tränar varje dag, äter bra, har rutiner osv. Det enda jag saknar är väl ett socialt-liv, men har aldrig haft något större behov av det och ser det mest som en syssla som måste göras (fast som jag väldigt sällan gör).
    Vet iofs inte om andra går runt och känner sig exalterade över livet, men något måste väl folk känna som gör att de tycker att det är intressant att leva? Eller är det enda svaret att skaffa barn så att man äntligen känner att man har ett större syfte? Vill dock såklart inte skaffa barn förrän jag känner en längtan samt bor större osv. Känns orättvist annars.
    Är inte suicidal, bara lite uttråkad och likgiltig.

      Jag väntar mest på att livet ska ta slut nångång.

        Kanske försök, som tipsen nedan, att fokusera på att hjälpa andra? Se om det kan hjälpa?
        Jag har tagit bort allt som jag ser som saker som distraherar mig från att ha tråkigt, men som inte ger något tillbaka. Alltså typ shopping och kolla serier (hänger ju uppenbarligen här dock). Sen tror jag nästa steg är att fylla det tomrummet det ger med värdefulla saker, kanske saker som är värdefulla för andra i alla fall. Även om jag själv inte kommit så långt än.
        Annars kanske du skulle på riktigt prata med någon. Hoppas du hittar ett syfte snart.

      Barn är jättesmå

        Haha ja visserligen, men vi är två pers på 40 kvm så I dunno. Barn är egentligen inte ens aktuellt just nu, det var mest en fundering på om det kanske är det som fattas för att känna mening och syfte.

          För mig var det så. Tyckte folk var så bajsnödiga som sa att barn var meningen mrf livet osv. Men mina hopplöshetskänslor och bristen på mening försvann liksom när jag fick barn. Inte för att de är meningen med mitt liv men fick liksom ett annat perspektiv.

            Tack för svar! Har en känsla av att det skulle bli så, att man tvingas sluta tänka på sig själv så mycket. Samt att jag tror man mår bra när man fullföljer sitt biologiska ”huvudsyfte” (även om det låter lite dystert).

      Min första tanke när jag läser detta är att du kanske skulle må bra av att volontärjobba eller engagera dig i ditt närområde på något sätt? Nattvandra, hjälp till på katthem, engagera dig i nån organisation eller liknande. Sånt ger mening och kommer ge dig kontakt med nya människor. Jag vill också säga att jag tror att det är väldigt nyttigt att resonera som du gör, och att aktivt fundera på vad man vill ha ut av livet. Fortsätt sök, grubbla, läs, skriv, du hittar säkert nånting!

        Jättefina tips! Tack snälla 🙂

      Börja rida! Underbart att spendera tid med dessa fantastiska djur, härlig kick att lära sig hantera en 600kg tung bjässe och ett lagom socialt liv i stallet.

    Jag älskar att baka kakor och tårtor, men gör det aldrig för då äter jag allt och blir fet. Så då började jag baka bröd istället . Mm nybakt bröd med smör och ost. Inte heller så nyttigt. Har nån tips vad mer man kan baka? Typ fröknäcke eller granola eller så.

      Matiga muffins

      rawfood?

      Matpajer

      Focaccia.
      Fyllda piroger (jag brukar göra dem ganska små, tycker det är godast).
      Matpajer.
      Nyttiga mörka, lite grövre bröd.

    Är det någon mer som är över 30 men känner sig som typ 15 år fortfarande?
    Jag har ibland svårt att förhålla mig till min ålder. Glömmer ibland bort att jag är den äldre i vissa sammanhang.
    Sjukt ändå att tiden går så fort men hjärnan hänger inte med haha.

      Ja, jag är 27. Ser gamla kompisar gifta sig, skaffa barn, bygga hus osv. Känner bara ”hallå? Vi är barn?” ?

        Jag är 40 ock känner fortfarande hallå vi är barn ?

      Tvärtom för mig är 19 och skulle gärna vilja skaffa barn och gifta mig nu, helst igår haha medans alla andra beter sig som om de var 15 runt om mig ?

    Alltså.. är det bara jag som typ inte gillar tacos? Det går att äta men skulle aldrig välja det själv.
    Min sambo tjatar om det vaarje fredag och nu är gränsen nådd alltså. EN gång i månaden max, helst aldrig 🙂

      HUR kan man inte gilla tacos?! Jag skulle kunna leva på det. Äter det minst en gång i veckan…??

        Blir lite äcklad av köttfärsen. Smaken är rätt konstig..

          Ät inte köttfärsen då… Doh ??

            Ska jag äta grönsaker med bröd? Kul.

              Haha det låter om möjligt ännu sorgligare!

              Testat Kycklingfärs? Tycker att kryddan till den är godare än vanlig Tacokrydda. Annars finns det ju typ krydda till Halloumi också tror jag. Det låter spännande faktiskt ?

                Ts här och heej! Du.. dedär med halloumin lät intressant. Var kan jag hitta krydda till det? Tips på tillbehör till halloumin?

                  (Finns smoky halloumi krydda i påse i tacohyllan i min mataffär i alla fall. Samma påse som tacokrydda, fajitas osv)

                    Det var den jag tänkte på! Tillbehör vet jag däremot inte, google kanske har nå tips ?

              Jaa??? Och massa sås och ost.

      Jag gillar inte tacos. Det är ”snabbmat”, alltså när man inte har så mycket tid eller ork att laga något. Det smakar helt okej, men jag är rätt så less på det. Försöker variera med diverse frukter eller dressingar för att få lite annan smak på det ? lyckligtvis tycker inte min sambo heller att det är fredagsmat. fredag, lördag och söndag äter man något extra gott, inte tacos ?

        Spyless! Vad varierar du med? Spyless som sagt på samma nedrans tillbehör varje gång och inte vet jag heller vad jag kan testa för andra tillbehör.
        Det jag brukar ha i – Köttfärs, guacamole, smält ost, röd/gul lök, sallad, majs, riven ost, tacosås, gräddfil, jalapeno, gurka, paprika.. mini taco tubes eller tortilla.

          Fetaost, apelsin (om den är söt), Cashewnötter, jag brukar krossa i tacochips i tacosen, stekta champinjoner, vindruvor. Egentligen tar jag det jag har hemma som ser gott ut, krossade Chips och champinjoner är dock standard.

          Sen brukar ha typ Vitlöksdressing till, brukar äta tacos i Pitabröd också ibland, det passar 🙂

      Äntligen en till som inte ser tjusningen med tacos! Det är så sjukt överskattat

        Verkligen!

      Älskar tacos (med tortillabröd och hemlagad guacamole!) men älskar kycklingfajitas med hemlagad mangosalsa ännu mer.

      Åh gudars, måste äta det imorgon.

        Vad har du i dina kycklingfajitas? Berätta allt.

      Tycker Taco-kryddan är såå tråkig, mest salt..,Less på tacos

      Prova laxtaco , eller kycklingtaco istället, med lite mangosalsa-röra till grönsakerna och tortillasen:)
      Såå mycket godare!
      Brukar bara ta lax ugn med lite taryaki-sås på:)

        Grön inte koriandern ?

          Glöm*

          Skulle hellre tugga av min egna lilltå än att äta någonting med koriander.

      Kan alla som inte gillar tacos bli blockerade från att kommentera här, tack på förhand!?

      Skämt åsido. För jag tänkte på det senast igår, när jag åt tacos, att det är verkligen något typ alla gillar! Uppenbarligen gör inte alla det nu då, men typ! Känns som Sverige måste vara världens mest tacosiga land efter Mexiko?
      Älskade att gå i affären en fredag mellan typ 16-17 och se hur mer eller mindre alla köpte tacogrejer. Tacohyllan blev utplockad och köttfärsen tog alltid slut.?

    Jag gick över till veganskg kost för ca 6 veckor sedan och äter till 99% helt plant baserat. Vilken skillnad! Blir fan förbannad över att man hela livet fått höra kött och (magra) mjölkprodukter är bra för kroppen när det är tydligt efter bara sex veckor att jag ätit alldeles för mycket av det hela livet. Framförallt att ta bort mjölkprodukter har gjort en enorm skillnad.

      På vilket sätt märker du skillnad?
      Jag fick ofrivilligt utesluta ägg och mejeriprodukter i ett års tid när jag ammande min son som då var allergisk mot ägg- och mjölkprotein (allergin växte bort sedan). Märkte ingen skillnad alls, förutom att jag blev oerhört grinig varje morgon för att kaffet smakade blärk när jag var tvungen att hälla i havremjölk.

      Aldrig varit så glad som när jag kunde återgå till mina gamla vanor igen.

      Är du gravid? Amma? Har du barn?
      Det vill jag också ( leva vegansk) men det krävs så mycket kunskap som jag inte ha. Barn och gravida och ammande kan ta skada om man byter direkt utan att tänka genom.
      Jag ska arbeta på att ersätta en-2 måltider med vegetarisk-vegansk alternativ. Men det tar tid att göra det rätt.

      Låter spännande kan du vidareutveckla enorm skillnad…. lite mer? Hur har du förändrats till kropp och själ? Och hur ser dina dagliga mål ut?

        Äter ofta yoghurt med granola och blåbär eller grovt bröd med jordnötssmör och äpple till frukost. Middag är ofta asiatiskt eller mexikanskt, ris/nudlar, avokado, blomkål, broccoli, majs, tofu/böner etc, mycket bladgrönsaker som grönkål, spenat, salladslök och så färska örter, ingefära, chili, vitlök etc. Lunch är alltid rester från middagen. Ibland färdiga veganska burgare eller nuggets på ärtprotein.

      Är inte gravid, ammar eller har barn, har heller inga planer på ovanstående. Jag sover bättre, inte lika trött på kvällarna eller på morgonen (går upp 05:30 för att träna, har gjort det i flera år), bajsar 2-3 gånger om dagen och det kommer ut perfekt och enkelt. Och framförallt konditionsträningen är mycket mer effektiv, syns på pulsklockan. Och jag är aldrig så där matkoma trött efter att jag ätit.

        Ligger ett svar om mat i modd för naturligtvis kan ingen någonsin fixa det här buggiga kommentarsfältet…

        Jag är genuint glad för dig. Hoppas du fortsätter vara frisk. Och ser till att inte få några oxalatstenar i njurarna. Det går att undvika att äta mycket grönt som har oxalsyra som tex spenat och rabarber.
        https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/vaxtgifter/oxalsyra/?AspxAutoDetectCookieSupport=1#H%C3%A4lsoeffekter

        Fast så mår jag på hög proteindiet. Tar bort bröd och känner mig stark, utvilad och med bättre hy.

      Självklart blir du bättre om du ätit skräpmat innan och nu äter renare, men det går aldrig att komma ifrån att artegen föda är det du ska äta. Eftersom du är människa är du omnivore.

        Jag äter nu som jag gjort innan men bara bytt ut mejeriprodukterna mot havrealternativ och bytt ut kyckling mot bönor, linser och tofu. Men jag förstår på din kommentar att du av någon anledning inte gillar vegansk kost. Och äta ”artegen föda”? Tror du jag knaprar hö och gräs eller? Jag äter varierat och blandat och äter kött någon gång i månaden. Hur ofta tror du våra förfäder hade tillgång till kött egentligen? Att äta kött varje dag är orimligt. Och mejeriprodukter är helt fel för oss om man ser det ut ett evolutionärt perspektiv, dricka mjölk regelbundet har vi bara gjort i ca 100 år.

        Så dryg kommentar 02:16… vad säger att de ätit skräp innan? Har du kanske svårt att släppa tag om din kvarg och kycklingfilé och måste skylla goda resultat av en vegansk kost på att man säkert bara ätit skräp innan?

          Vadå dryg? Byter man kost från något dåligt till något bättre märker man skillnad. Det är sen gammalt.

          Varför skulle jag äta kvarg? Bland det sämsta som finns. Innerhåller inget man behöver.

            Var säger personen att de tidigare ätit skräp? Det var helt och hållet din tolkning. En tolkning som speglar vad du tycker.

              (magra) mjölkprodukter = skräp.

      Vad ersätter du mjölkprodukter med? Som inte är havrebaserat dvs.

        Använder bara havre nästan. Både som yoghurt och mjölk. Ibland har jag Breoliv som ”smör. Har testat sojayoghurt men tycker havre smakar bättre. Ost äter jag inte till vardags.

      Vad kul! Själv har jag mått skit med järnbrist i flera år. Önskar att jag hade klarat av att äta kött

    Vet att folk säger att man aldrig känner sig redo för barn, men jag försöker planera bra ”tid” för att kanske börja försöka. Men dyker alltid upp något som gör att jag känner att jag måste vänta lite till. Hur planerade ni in att försöka få barn?

      Vänta inte på det perfekta ögonblicket. Rätt vad det är så är det kanske försent. Och det kanske ändå inte blir rätt tid om det inte fungerar med en gång.

      Jag och min sambo har inte gift oss ännu och han pluggar, så det är svårt för mig att dra in pengar om jag ska vara gravid tänker jag. Annars hade vi kört på.

        Men sen när han pluggat kanske ni vill att han ska ha ett arbete. Sedan ska han få fast tjänst och kanske därefter så får han en position på jobbet som gör att det inte finns tid för barn. Det är lite det jag menar med att andra saker kommer som gör att jag får skjuta upp tanken på att börja försöka. Vågar inte riktigt.

          Jag är 27 och alltså rätt gammal. Jag tror inte vi har råd att vänta så mycket längre. Jag är villig att köra lite innan han tar examen, förmodligen får han jobb rätt snabbt då det är brist på folk inom linjen han läser.

          Sen fast jobb är ju såklart bra. Men att avancera börjar låta som svammel. Vill man ha barn men låter sånt komma ivägen så lär man ångra sig tror jag.

          Jag tror det löser sig helt enkelt,det börjar som sagt bli sent för mig (vill ha flera barn) så det känns definitivt värt att köra på ? så länge man har någorlunda kontroll på livet såsom bostad och inkomst.

            Om han hade prioriterat att avancera sitt jobb framför att ge mig barn hade han kunnat dra något gammalt över sig och gå med på det jag säger ?

            Sådana som du stressar sådana som mig, haha! Är 26, känner mig som 17 och barn känns minst 5 år bort. Du kan faktiskt inte skriva ”det börjar som sagt bli sent för mig” när du är under 30…#stress.

    Är 18 och har verkligen världens baby fever, alltså tänker på barn och graviditet typ alla vakna timmar känns det som, är på den nivån. Fattar att det skulle va så mycket lättare att skaffa barn om några år men är som att hela min kropp skriker efter ett barn, bor ihop med min pojkvän som är några år äldre och jobbar så det skulle absolut gå men känns som att jag skulle bli så dömd av allt och alla om jag faktiskt blev gravid nu 🙁 ibland tror jag jag undermedvetet missar p-piller för att öka chansen till och med, är så stark min längtan är just nu..

      Har du inga mål i livet som kanske är bra att uppnå innan du skaffar barn? Stabilt jobb? Köpa lägenhet/hus? Resa? Klassiska sakerna en människa har som mål.

        Lägenhet äger vi redan men plugga vill jag men tänker att det inte är omöjligt att plugga och ha barn sandigt, speciellt inte om man är två som delar på det

          Jag pluggar och har två barn under 3 år. Går utmärkt. Tänker att det är mer naturligt att skaffa barn vid 18 än 30 ?‍♀️ Livet slutar ju k te för att man får barn.

            I dagens samhälle är det inte mer normalt att skaffa barn vid 18 än 30. Vid 30 har du iaf hunnit mogna på dig och hunnit skaffa fast jobb. Förstår inte brådskan med att bli ”vuxen” för snabbt. Res och njut av livet. Gå ut skolan framför allt.

              Bara för att det idag är normalt med något betyder det inte att det är bra. Jag ser hellre en normalisering av ”unga” mödrar än att kvinnor övertygas att vänta tills de kanske är för gamla för att skaffa den familj de önskar.

              Till Belle: Du är 18, du är vuxen och bara du vet om du är redo för barn. Vill du ha barn klarar du det ❤️ du kan som andra sagt plugga med barn om du så önskar det. Man kan alltid plugga senare också om det inte skulle visa sig fungera av någon anledning 🙂

      Vill du inte göra något annat med dina unga år? Resa? Utbildning på högskola? Flytta till annan stad? Lära känna nytt folk? Verkar så futtigt att få barn som 18 i småstaden där man växt upp och sedan händer typ inget mer i livet…

        Har bott I tre olika världsdelar under mitt liv så är ganska klar med att resa på det sättet, sen kan man såklart resa med barn också. plugga vill jag göra men ser inte att skaffa barn som ett hinder för det.

      Hej Belle,
      En del är födda för att bli mammor!
      Man känner sig redo tidigt, men det gör inte föräldraskapet lättare. Du kan förbereda dig genom att ha ett bra jobb (för att få föräldrarpengar efter du fått barn behöver du har lön i 240 dagar). Och det kan hjälpa enormt om du har ett jobb där du kan jobba deltid och återkomma någon år efter barnens födelse.
      Har du det, en support-krets och en pappa som är redo, så är du redo!

        Så bra råd ? Föräldrapenning är a och o. Jag skulle även råda dig att gifta dig eller dela föräldraledigheten lika. Du vill inte hamna i ekonomiskt underläge. Din sambo behöver även kompensera dig för din pension om du är hemma längre. Han kan bland annat överlåta sin premiepension på dig. Men när du styrt upp det ekonomiska så kör om ni är redo. Men sätt dig inte i en sits där du är i ekonomiskt underläge!

      Skaffa barn.
      Vissa känner sig redo redan när de är 16, andra blir aldrig redo. Du kommer inte att ångra ett efterlängtat barn. Allt annat ordnar sig, du bor i ett tryggt land så du behöver inte oroa dig för att hamna på gatan eller nekas vård på sjukhuset. Barn är allt, de är meningen med livet. Det inser man när man skaffat egna.

      Vilken härlig känsla, att längta efter ett litet barn med någon du älskar! Har 0 barnlängtan (är 19) och tror typ att jag aldrig kommer få, blir helt slut av en ynka timme med barn. Jag skulle säga KÖR! Om din kille är med på det såklart. Finns ju massor som skaffar barn som unga och du vill ju det!

      Kände exakt som du när jag var 18, blev sambo med mitt ex då. Hade en sådan stark barnlängtan att det kändes som att min kropp skrek efter att bli befruktad. Jag är så glad över att jag inte gav med mig för min längtan. Mitt ex var en riktig röv, så när vi hade bott ihop i 3 år lämnade jag. Pluggade en YH-utbildning, jobbade ett tag, pluggar nu en kandidat i någonting annat. Nu är jag 24 och i ett förhållande igen med mannen jag vill dela resten av mitt liv med och känner samma starka känsla så pass att jag ibland hoppas att jag ska bli gravid trots spiral, men har lovat mig själv att vänta tills utbildningen är klar.

      Nu befinner jag mig i mitten mellan 20-30, men jag tror det händer otroligt mycket i just det spannet av livet. Man formas som människa, utvecklas och hittar sin väg i livet. Kan såklart inte säga att du borde göra si eller så, men jag tror det är värt att fundera på att det händer så mycket i huvudet och att du säkert har andra önskningar förutom barn. En av mina närmsta vänner i samma ålder har ett barn på 1 år, och hon har varit väldigt snabb och hunnit plugga, gifta sig, köpa hus, skaffa hund och hon verkar ibland missnöjd över att hon inte gjorde mer när hon hade chansen. När min önskan/längtan blir som starkast brukar jag tänka att resten av mitt liv kommer innefatta barn och att den tiden kommer, och att jag får passa på att njuta av att bara tänka på mig själv och min partner nu 🙂

    Hur dejtar man i denna världen?
    Går på dejter men de blir liksom 2-3 st, vi ligger och har de bra men sen stop. Inget mer.
    En del säger att de inte trodde jag var ”seriös” förstår liksom inte grejen. På vilket sätt verkar jag inte seriös!?!?

    Tom inatt ville han att jag gick hem ensam 02.30 ”de går väl bussar”
    Hade liksom inte ens återhämtat mig från sexandet förrän jag var utanför dörren.

    Finns de några bra killar kvar där ute?

      Ligg inte det första du gör. Du ska vara svårt byte och inte lätt. Det är ett spel, oavsett om man vill eller inte.

        är så dålig på de där spelet. Vill ju ha de där mysiga och stabila… Hur blir man bra på spelet?

          Du kan vara trevlig men inte visa direkt att du är intresserad. Var dig själv vid dejterna men var inte för på, genom att ge komplimanger och visa närhet. Ligg inte förstå gångerna utan låt den du dejtar få kämpa för dig. Vill din dejt ses så kanske du ”råkar” vara upptagen den dagen hen föreslår. Svårt att förklara men test dig fram.

          Is i magen. Man spelar svår fast man är lätt. Man väljer att avsluta kvällen tidigt fast man vill stanna. Man skickar under inga omständigheter som helst ngt sms efter kvällens slut att ”det var trevligt”att ses. Man väntar alltid minst 20 min med att svara på sms på fredagarna.

            Men orka ?

          Åh, vem orkar spela spel är min spontana tanke…vill man ligga, gör det! Herregud, ibland är attraktionen och dragningen så sjukt stark att man bara känner ”måste ha dig NU!” och det är inget fel med det.

          Men samtidigt är jag som du. Jag har legat på första dejten och blivit dissad efter det. Blivit fett besviken och irriterad på killen som dissat, men det är inget konstigt att vilja ha sex om det känns bra. Tycker inte att man ska behöva spela spel och särskilt inte om man börjar komma upp i åldrarna.

            Exakt. Bättre att vara dig själv och förhoppningsvis hitta någon som gillar en för det.

      Jag har dejtat många grodor innan jag hittade min prins. Och jag har också gjort ”misstaget” många ggr att ligga tidigt och tyvärr så verkar killar gilla jagandet. Omedvetet eller inte. Så mitt tips att verka intresserad och på men inte ge efter för lätt. Känns säkert jättekonstigt först men som all annan träning så kommer det ta sig naturligare sedan. Lycka till! ☺️

      Tyvärr är det som någon nedanför skrev, inte ligga på första dejten. Jag märkte att de få killarna jag låg med på första dejten helt plötsligt inte ville ses mer, trots att sexet var bra och att kemin stämde i övrigt.

      Min partner nämnde någon gång också att en av grejerna som gjorde att han blev helt galen i mig var att jag inte var för på honom, utan att han kände att han fick kämpa lite. Sen tycker jag såklart inte du ska spela spel, men för egen del slutade jag med ligg på första dejten då jag faktiskt blev rätt sårad av att bli dissad när jag haft sex som jag tycker är en rätt intim sak egentligen. Ska man bara ligga kan man ju lika gärna ha en kk 🙂

    Om det blev krig i Sverige (mellanstatligt), skulle ni fly eller stanna kvar då? Jag har alltid tänkt att jag självklart skulle stanna kvar ock slåss, men nu när jag har barn är jag inte lika säker. Har man plikt mot sitt barn eller land först?

      Jag hade stuckit så fort som möjligt.

      Är pepper och planerar att stanna.

        *prepper jäkla autocorrect ?

      BARN såklart

    Ska på Hattfest nästa vecka.
    Har ni något tips?
    Krav att de ska vara enkelt att göra eller ev köpa.

      Ta en colombiansk hatt

      plommonstop

      Någon hatt av hattmakaren?

      Basker, kan sen användas många gånger – så coolt!

      Tomteluva
      Häxhatt
      Luciakrona om det räknas, huvudgrej är det iaf
      Cykelhjälm
      Hockeyhjälm (utan gäller är väl att föredra)
      Kockmössa
      Nån rolig keps
      Sombrero
      Partyhatt
      Emilmössa

    Jag tatuerade mig i september. Den har läkt, men linjerna känns fortfarande väldigt tydligt på huden. Den ser ut som den ska annars. De tjockare linjerna känns extra tydligt. Kan det vara så att den bara tar väldigt lång tid att sjunka in i huden, eller har det blivit ett permanent ärr?

      Vissa tjockare linjer sjunker inte in i huden helt. Utan blir som s.k ärrvävnad. Jag tatuerade in en text för snart 8 1/2 år sen och känner fortfarande ”konturerna”. Inget att lägga vikt på ??‍♀️??‍♀️

      Tatueraren har gått för djupt.

    Är det någon som har beställt från mymolimenti och jämfört med AliExpress??

    Läste här i samband med nyår att någon skulle föra en tacksamhetsbok eller liknande, som nyårslöfte. Tänker att jag ska göra något åt det hållet men lägga till saker jag är stolt över, stort som smått, när sådant sker. Skriva ner vad jag ser fram emot osv. Några förslag på fler inslag som kunde vara intressanta för en att skriva ner (inte nödvändigtvis dagligen men när man känner lite extra angående något)?

    Hej Belle,
    En del är födda för att bli mammor!
    Man känner sig redo tidigt, men det gör inte föräldraskapet lättare. Du kan förbereda dig genom att ha ett bra jobb (för att få föräldrarpengar efter du fått barn behöver du har lön i 240 dagar). Och det kan hjälpa enormt om du har ett jobb där du kan jobba deltid och återkomma någon år efter barnens födelse.
    Har du det, en support-krets och en pappa som är redo, så är du redo!

    Har ni någon favoriträtt som ni kan få väldiga cravings på och bara måste äta?
    Jag kan längta ihjäl mig på kräftor och andra skaldjur, kinamat och extra goda frukostar som på bra hotell.

      MMh ja hotellfrukost <3

      Tacos

    Jag vill tipsa er som är intresserade av smink och skönhetsvård att läsa surfejs inlägg på instagram om farliga ämnen i skönhetsprodukter. I tex en concealer från Clinique hittades 200 ggr för hög dos av ett pfas ämne som EU misstänker vara cancerframkallande och fortplantningsstörande!!!
    En sorglig sak till, om man nu aktivt villl leta efter dessa farliga ämnen på innehållsförteckningen SÅ KAN MAN INTE DET för företagen skriver inte ut detta. Jag blir så trött….

    Både Knivmickes och Sindys Instagrams är borttagna, har du något om vad som ligger bakom det?

      Ja, undrar också vart Sindy tog vägen…? Sista jag läste va att hon va på sjukhus?

        Jag följer henne på snap. Hon lägger mest ut bilder och videos på henne och pojkvännen. Hon la även ut en video där hon gullar med en typ ettåring. Det enda man tänker då är How about spending time with your own damn kids?

    Varit så orolig denna vecka. Kanske i onödan men men man vet ju aldrig. Haft problem med rikliga blödningar vid mens i ett år tillbaka och kraftiga smärtor att jag nästan jämför dom med förlossningsvärkar. Väntat på remiss till Gyn sedan somras och var där i veckan och då ser hon en polyp inuti livmodern.
    Nu måste jag vänta tills nästa mens kmr och efter mensen ska de spruta in vätska som jag förstått det för att undersöka närmare. Någon som varit med om polyper i livmodern. Få fall visar på cancer och försöker undvika den tanken men den kommer upp omedvetet ändå 🙁

    Hur slutar man online-stalka sin killes 2,5 år gamla ex-fling? Snokar upp henne flera gånger i veckan trots att jag och min kille har det jättebra och det tog slut långt innan jag och han träffades. Jag sitter och jämför mig och känner att det blir ohälsosamt. Känner mig sjukt omogen som gör så här… tips?

      När du får ett infall så stoppar du dig och säger ”det är bättre om jag inte vet, jag vill inte veta”

      Det är väl bara att sluta? Du fattar ju att det är fel!

      Om din kille tänder på 2,5 år gamla flickor ska han givetvis polisanmälas.

    Instastories – My M.

    Hon borde haft nån som korrekturläst hennes ptonlinesida. Ska man verka professionell så ska inte sidan bestå av en massa särskrivningar och felstavningar.

    Tack för en bra blogg. 🙂

      Så lite, så lite… Tack för att du är här inne som en liten motpol till alla kommenterande surmusar! Känner man sig träffad så kan man ju ta åt sig.
      🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.