Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

710 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Du (ni?) Som skrev i går om tonåringar (skolungdomar) som flyttat hem till pojk och flickvänners föräldrar. Jag blev genuint nyfiken hur en sådan konstellation fungerar.

    Jag förstår ungdomar som behöver komma bort från olämpliga hem ser det som en fristad. Men du som skrev om sonens flickvän flyttade in till er, hade även en dotter som vid 15 års ålder flyttade hem till sin pojkvän med föräldrar. Så jag antar att ni då har fungerande familjedynamik?

    Hur fungerar det? Betalar man hyra? Delar på mat och hushållsuppgifter? Har personen egen nyckel? Genuint nyfiken över hur man löser en sån situation.

    Blir du liksom målsmans till det barnet som flyttat hem till dig? Kommer flickvännens föräldrar och annan släkt och hälsar på sitt barn hemma hos er? Har ni födelsekalas för hen? Så många frågor alltså ? för i mitt tycke är detta en rikigt märklig situation. Bor barnet kvar hos er när förhållandet tar slut? Vem har koll på skolgång och läxor? Det är ju verkligen ett jätteansvar man tar på sig, som en fosterfamilj.

      Flip side nån som kollar. Lol

        Pinsamt!!

          Japp..

            Varför skriver inte CAMcam om det är min fråga?

          Man ser ansikten på hennes barn i foton i trailern för 3e avsnitten, klantigt!!!

        Flipsideavsnitten med Bella var en klar besvikelse. Vilken kass produktion. Ingen röd tråd. Inget sammanhang. Bara ett hattigt ingenting.

          Håller med! Som vanligt överdriver Bella. Det var inte en dokumentär överhuvudtaget. Du ser henne köra bil i fem minuter och avhandla följande ämnen:

          – Hon flyttade ut när hon var 14. Lögn.
          – Hon behöve sälja sina aktier för att betala löner till anställda.
          – En vecka innan så avslöjades det att hon hade fejkat sina siffror och nu har hon förlorat 80% av sina kunder.
          – Hon ville bli världens mäktigaste businesswoman men hon hittade på en karaktär som media förstorade och nu avslöjades lögnen.
          – Hon tror att det kommer att lösa sig efter några veckor. Det vet vi idag att det inte gjorde.

          Det var väldigt korta snuttar i bilen som var slarvigt filmade och avslöjade inget. Fem minuter av en intetsägande dokumentär. Det mesta har hon redan visat som previews på instagram så det finns inget mer att se. Jag misstänker att de valde dessa filmsnuttar för att Bella inte kunde lajva businesswoman framför kameran samtidigt som hon körde bil. Jag kommer inte att kolla på avsnittet nästa vecka och jag tror att ni får mer utav de andra dokumentärpersonerna som de följde.

          (Inget illa menat mot produktionsbolaget. Bella var tyvärr väldigt ointressant och känns så passé i sitt sista försök att förbli relevant.)

            Avsnitt två är redan publicerat. Bilen är utbytt mot en hiss och hon är på meet and great med Barnevik. Får i slutet ett SMS av pappa.

              Mötet med Barnevik var redan 3 oktober förra året.
              När så mycket har hänt de senaste tre-fyra månaderna känns det ganska inaktuellt att se och höra Bella svamla på kring sådant som inte blev av.

            Tack för översättningen till svenska, jag hade svårt att tolka Isabellas engelska (tror jag att det var).

            Förstår… hmm bara för att vara säker.. det du citerar är det något hon sagt under samma period som avsnitten spelats in? Tänkte bara om hon kanske löst familjeproblemen efter…?
            Åh, så svårt med Bella. Hon har ju aldrig varit en tv/ film personlighet men alltid gjort sig bäst vid tangentbordet. Kanske hon tyckte det var svårt att bli filmad? Tyckte hur som helst att hon gjorde det bra.. jag vill iaf gärna se de nästa avsnitt. Och jag hoppas hon får sålt fler deodoranter så hennes team kan fortsätta med lön ???

          Är det bara jag som tyckte dokumentären med Bella var fångande och kändes visst uppriktig. Hon har själv skrivit att från början var planen med dokumentären en annan approach…. Men valde att fortsätta trots hennes svåra tid. Jag tyckte hon kändes väldigt sympatisk och produktionsteamet har säkert varit kreativa med få medel. Det känns som att många med mig glömmer hur hårt hon arbetar.. hennes drive och energi är ju helt enormt – och outtröttligt. Hon har aldrig gett upp sina visioner.. och nu när det går fel tycker jag att vi alla borde ge henne chansen att göra om och göra rätt! Och angående hennes engelska… plus poäng att hon inte gör det till ett hinder. ❤️?

            Lol nej. Det är en karaktär och dåligt skådespeleri dessutom. Som när hon ligger där på soffan och ska spela introspektiv.

              Haha, ja det är plågsamt att de i så många lager.

              (Jag svarade i fel tråd först)

              Förstår… hmm bara för att vara säker.. det du citerar är det något hon sagt under samma period som avsnitten spelats in? Tänkte bara om hon kanske löst familjeproblemen efter…?
              Åh, så svårt med Bella. Hon har ju aldrig varit en tv/ film personlighet men alltid gjort sig bäst vid tangentbordet. Kanske hon tyckte det var svårt att bli filmad? Tyckte hur som helst att hon gjorde det bra.. jag vill iaf gärna se de nästa avsnitt. Och jag hoppas hon får sålt fler deodoranter så hennes team kan fortsätta med lön ???

            Uppriktig? Ärlig? Det som skrivs på bloggen eller det som filmats?

            ”I don’t spend the time with my relatives or siblings or mom and dad and some. I’m…I’m alone.”

            ”Igår efter träningen så åkte Julia och jag iväg och julshoppade, påväg hem plockade vi upp min lillebror och sedan stannade han tills idag.”
            ”Under eftermiddagen åkte vi hem till min mamma. Det har blivit lite utav en rutin under mina barn-lördagar. Barnen älskar sin mormor väldigt mycket.”
            ”Barnen och jag har varit hos min mamma. Jag parkerade mig i soffan…”
            ”Min lillasyster bor hos mig just nu vilket jag uppskattar enormt.”
            ”Sedan dukade vi fram all födelsedagsfika och väntade in pappa, mormor, gammelmormor, styv-morfar, morbror och moster.”
            ”Gillis älskar sin moster vilket gör mig glad. Sally och mormor. Vi äter middag här innan vi kör hem. Jag är så tacksam över mitt körkort!”
            ————————————————————————–
            ”And I don’t like Christmas and stuff like that…”

            ”Jag spelar julmusik hela tiden och granen är uppe båda hemma och på kontoret.”
            ”Vi har haft en väldigt mysig julmiddag hemma hos mig. ”
            —————————————————————————-

              Frågan är vad som då är sant?

              Glöm inte ”christmas is my 5th season” lol

        Skittrist att du hijacka min tråd din bajskorv

          Familjeliv? ➡️?

            Ja visst! Alla som inte vill snacka jobbflört, barnhat och vad-ska-jag-plugga kom vi drar till familjeliv….

              Alltså det är ju sånt ös är till för, fattar inte varför folk ska klaga hela tiden.

                Förvisso, men när man hört det 100000000000 gånger och det är samma svar men viss modifikation, samt hijackar andra bloggbevaknings-relaterade-icke-familjelivs-relevanta trådar, då kan de ju faktiskt dra dit där de här hemma

                  Fast, Vi har hört varenda fråga och svar av alla ämnen 100000000. Så isåfall kan alla dra till respektive andra forum.

                  Förlåt men jag har helt missat att vi redan fått 1000000 svar på min fråga (läs första frågan i inlägget)

                  Men skulle folk dra till de forum där ”de hör hemma” skulle ös inte finnas. Och folk som klagar och gnäller och håller på, vad vill de/ni att folk istället ska ta upp? Vilken färg på tulpaner som är finast såhär års?
                  Näe, låt folk ta upp sina problem och tankar. Passar det inte, ignorera just den tråden och scrolla vidare. Är det flera trådar som är störande, ignorera alla. Och starta en roligare. Det är liksom inte så himla svårt.

        Värsta produktion jag någonsin sett. Alltså värre än filmhögskolans när man gör sitt första projekt. Alltså jag hade kunnat filmat bättre på min egna kamera och gjort bättre vinklar och mer smickrande ljussättning. Brutalt illa att filma i motljus i en bil sådär. Wtf!!!

          Jag tycker det var ganska kreativt filmat och behagligt att kolla på. Men håller med ang. Röda tråden, vad är storyn? Vem är hon?

            Sloppy amatörfilmat är inte kreativt, det är sloppy.

              Det kändes inte kreativt filmat utan snarare som några amatörer som tänkt ”hur kan vi göra det ballt och liksom nyyyskapande” och sen gjort alla klyschor de kunnat komma på. Att det är på engelska gör allt mer cringe särskilt när han som intervjuar pratar lika dålig engelska som Bella…och Isabella känns lika fejk som alltid. Problemet med henne är att även när hon ska öppna sitt hjärta och dela med sig av sig själv känns allt ändå fejk och noga utträknat. Det här är inte en dokumentär utan en reklamfilm för Isabella där hon ska tvätta bort sin ”skandal”. En intressant detalj är att när hon inte har lagt på filter/retucherat eller vad hon nu gör på sina egna kanaler så såg henne hy lite halvdålig ut och hon såg väldigt spacklad ut. Vill tillägga att jag aldrig hade skrivit så om hennes utseende om det inte var för att hon försöker utmåla sig själv som perfekt för att kränga sina produkter.

        Förstår inte varför hon var så nervös inför detta, det var ju inget nytt.

      Min numera man flytta in hos oss när vi var 17. Han betalade nån tusenlapp typ i månaden. Men han gjorde massa annat, hjälpte till med renovering, trädgården, bilen osv så han bidrog väldigt mycket till annat. Han hade egen nyckel, det gick asbra i typ 2 år tills styvmamman flippade att hon aldrig fick egentid med sina barn för att VI bodde där, inte han- VI. Lol. Men så då blev vi båda utkastade när vi fortfarande gick på gymnasiet. Men men, min man hade en mamma som var psykiskt sjuk och han kunde inte bo där. Beroende på personen mitt barn träffar och blir tillsammans med skulle jag kunna tänka mig göra samma för den. Men allt beror på personkemi, om man inte gillar hen så kan man inte låta den bo där för man vill vara trygg i sitt hem. Nej man blir inte målsman. Nej, hans föräldrar hälsade aldrig på eller försökte få han att flytta hem igen. Han gillar inte att bli firad men vi firade iaf men min familj. Han åt mat som vi åt. Han tog ansvar själv vilket resulterade i han han började jobba istället och hoppade av gymnasiet (don’t worry, han tog högskoleexamen i höstas). Man blir inte fosterfamilj i en sån situation. Men jag tror (nu killgissar jag) att om min pappa och hans fru hade ringt till socialen så kanske nånting hade hänt, att hans mamma fick hjälp eller att min pappa och hans fru fick nån form av hjälp. Jag vet inte. Men så var det för oss iaf.

        I sådana fall kan jag fatta det; barnet är inte för ungt utan en ung vuxen och har problem hemma (faktiska problem som man vet är riktiga, inte att de bråkar emellanåt). Men igår var det en som svarade att hennes dotter vid 15 års ålder flyttade in hos sin kille. Jag är väldigt nyfiken på om det mest ligger praktiska saker bakom det, eller varför man annars skulle låta sin minderåriga dotter bo hos en annan familj om typ anledningen skulle vara tonårskärlek.

        /inte ts i denna tråd dock hon som tog upp det i BB – inlägget ?

      Var finns den tråden?

        Bella/pappa inlägget från i går

          Det är ju inte sant att hon inte pratat med sin Pappa på 2 år som hon säger i andra delen av dokumentären . …..Han var ju och hälsade på henne i nya huset och där har hon väl inte ens bott i 2 år…

            Nej de träffades (enligt bloggen) några gånger under hösten 2018. Han var där (själv eller med sin familj tom?) mellandagarna 2018. Så typ max nio-tio månader då.

      Min kille bodde hos mig, och jag senare hos honom. Vi köpte vår första lägenhet tillsammans innan jag gått ur gymnasiet. Inga problem alls. Snarare tvärtom, från 14 års ålder, idag 11 år senare är vi fortfarande tillsammans och jag hoppas de varar livet ut.

        Fint❤️känner du någon gång att typ folk gör narr av eran relation? Att dom typ ryggar tillbaka ba ooj oj okej så ni har varit tillsammans sålänge sen ni va SÅ unga..

        Har känt av det ibland. Blir fan skit förbannad. Att vissa typ tycker att man gått miste om livet. Usch.

          Jag och min man har i år varit ett par i 15 år. Jag fyller 32 i år. Folk som gör narr av det önskar med stor sannolikhet att deras egen situation varit samma. Den grundtryggheten man får tillsammans efter så många år är få förunnat i dagens samhälle. Ingen som kämpar för sina relationer längre. (Menar ej våldsamma relationer, spring för livet för helvete). Efter många år tillsammans så lär man sig att det finns toppar och dalar i ett förhållande, ibland flera månader åt gången. Var stolt över att du haft en bra relation i så många år.
          Det är en sak om någon varit otrogen osv, finns ingen anledning att stanna då, då har en part valt att sabba alltihop.

            Tycker det är fint att ni har det som ni har valt att ha det.

            MEN förutsett inte att andra är avundsjuka på er, bara för man har en annan åsikt. Så fort man inte håller med om situationen så kommer det kortet fram.

              Att göra narr av någon annan som föregående kommentator antydde är inte samma sak som att ha en åsikt. Att göra narr av någon pga att man haft ett långt förhållande är bara elakhet och elakhet grundar sig oftast i att man inte är nöjd i sin egen situation.

                Jag menar såklart inte att det är ok att göra narr av någon/ någons relation. Tänkte att jag inte skulle behöva skriva det. Men såklart aldrig ok.

                Min kommentar syftade mer till ”avundsjuka-kortet”.

                  Fast nu handlade det om att göra narr av någon pga långt förhållande, ser inte varför man ska blanda in andra värderingar.

                    Jag bytte lite spår där, som du kanske förstod.

                    Det har du rätt i, man ska inte göra narr av andra , Och inte heller sätta etikett på någon…

          Vet inte om du läser här nu, men svarar iallafall. Det jag upplevt är att vissa absolut säger så, men det känns som att de är mer betonat av svartsjuka. Sen har det absolut funnits inte bara en utan ett par, främst tjejer som velat komma imellan oss. Tråkigt men sant.
          Våra familjer har dock alltid varit positiva och stöttande.

      Kan någon hjälpa mig angående föräldradagar som försvinner när barnet har fyllt 4år?
      Har letat på försäkringskassans hemsida men hittar ingenting om det. Hur många dagar kan man spara och hur länge?
      Enligt förskringskassan så kan man spara tills barnet fyllt 12 år eller går i femteklass.

        TROE, obs tror, att man får spara typ 90 dagar efter fyra år.

          Thanks

            96 dagar får du spara efter 4!

              Gäller de 96 dagarna totalt för sjukpenninggrundande och lägstanivå dagar?

                Ja totalt för barnet, lägsta dagar försvinner först. Det fördelas jämnt mellan föräldrarna utifrån hur många dagar man har kvar.

        Du kan spara 96 dagar och plocka ut dom tills barnet är 12 eller avslutar åk 5.

        98 dagar får man spara efter barnet fyllt 4. De kan sparas till barnet fyller 12 år.
        Detta gäller endast barn födda 2014 och framåt är min uppfattning. För barn födda innan gäller de tidigare reglerna

          96 skulle det stå ?

      Vet några föräldrar som adopterade deras son flickvän. Hon hade det tufft med en mamma som satt inne och en pappa som. Inte brydde sig så mycket om flickan. Det var fint gjortt av föräldrarna men sonen är liksom 15…. snacka om press och bo med sin flickvän i den åldern. Tycker det är oansvarigt som föräldrar. Tänk om han vill göra slut? Eller känner att de e för mkt? De kan ju inte bara kasta ut henne haha..

        Så dom blev alltså syskon? ?‍?‍?‍? rent juridiskt

          Japp. ?

        Tokigt på så många sätt. Hoppas det blev bra för alla inblandade i slutändan

        Är du säker på att de adopterade? De kanske blev fosterfamilj? Det är väldigt, väldigt svårt i Sverige att adoptera ett barn. De biologiska föräldrarna måste vara absolut säkra på att de vill avsäga sig föräldraskapet, och myndigheterna arbetar hela tiden mot att förbättra och stärka relationen mellan förälder och barn.

          Ja, mamman sitter i fängelset ett bra tag framöver och pappan är en missbrukare som aldrig haft vårdnaden om henne iallafall så det var mamman som gav upp vårdnaden. De är ganska nära till mig och det tog ungefär 2 år innan det ens gick igenom. Som svar till de andra frågorna är hon nu 16 år och betalar inget. Tvärtom får hon allt av de. Däremot vet jag att hon får någon form av bidrag förutom csn men vet inte vad eller varför. Hon har sitt eget rum, nycklar och allt som hör till.. Hon bor ju där

            Jo hon bor ju liksom där som deras dotter rent juridiskt och inte som sonens flickvän.

              Eh ja precis det jag skriver ? Din poäng?

                Min poäng är att jag inte tror dig. Antingen har du missuppfattat situationen eller så hittar du på.

        De kan ju inte ha ett förhållande ? De räknas ju som syskon.

          Hmm vet inte? Har inte ens tänk på det. Men de har ju gjort såhär nu pga omständigheterna. Och de har varit ett par i många år innan såå.. De känner nog knappast sig som syskon

            Du hittar på. De är enligt din utsago 15-16 år gamla i dagsläget och hade varit ett par i många år innan?
            Logga ut ett tag, du verkar behöva det.

            Om detta skett i närtid, så kan jag med nästan 100 procents säkerhet säga att barnet inte blivit adopterat. Dom någon högre upp skrivit, så existerar i princip inte inhemska adoptioner på det här sättet i Sverige. Jag har mycket svårt att tro att svenska myndigheter skulle betrakta det som barnets bästa att för all framtid bli syskon med sin pojkvän. En mycket märklig och unik bedömning i så fall. Däremot kan flickan ha blivit placerad där, möjligtvis att pojkvännens föräldrar blivit särskilt förordnade vårdnadshavare. Det skulle inte vara lika märkligt.

      Jag har en kompis som flyttade hem till sin kille i 14/15/16 årsåldern. Minns it e exakt.
      Men hon hade nycklar dit och kläder där. Men hon hade också kvar sitt rum hemma hos sina föräldrar.
      Så hon flyttade väl inte ut men var aldrig hemma. Åkte hem på midddg som mest.
      Hon betalade iaf inte för något utan bara bodde där med pojkvännen och hans familj.

      Min nuvarande man flyttade hem till mig och min mamma när vi gick på gymnasiet. Vi betalade procent av lönen vi tjänade på våra extrajobb i hyra. Jag städade, han tvättade och mamma lagade mat & handlade.

      Han flyttade hem till oss då vi bodde centralt och hans hem låg 1,5h med buss utanför staden. Vilket sällan fungerade med arbetstider.

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Knark är bajs!

      Inte tekniskt korrekt, men metaforiskt kanske det passar. För övrigt samma inslagna linje som ”Spola kröken”-kampanjen för oss som minns den.

      För mycket knarkande leder till tråkigheter, men förbud av knark och knarkande leder till ännu sämre saker.

        Nyfiken- hur gammal är du eftersom du minns den kampanjen? 50+?

          Jag är inte 50+.

            Hur gammal är du då? Spola kröken minns inte ens jag som är född 1980…

              Du kanske minns spola mjölken-kampanjen?

                Har hört talas om reklamen men aldrig sett den ?

              Minns. Född 76.

              Vi är ungefär lika gamla ± några år.

              Mer än så ger jag dig inte.

                Mysterious man

                  Ja, tycker jag med ?

    Jonas Sjöstedt (VPK) avgår för att bli hemmaman i Vietnam. Någon som kommer att sakna denne kommunist som alltid ser ut som om han ska börja lipa?

    Vem borde få ta över? Ulla Andersson eller Ali Esbati? Amineh Kakabaveh har de ju sparkat ut, synd kan jag tycka.

      Är SD men tycker Jonas verkar vara världens mysigaste, tror partiet kommer dala kraftigt nedåt efter hans avgång.

        Jag är inte heller vänster men han verkar så himla trevlig och sympatisk.

          +1!
          Är heller ej vä(eller ens i närheten ;)), men gillar hans personlighet skarpt! Riktigt trevlig i verkligheten också

        + 1. Avgudar honom

          Han kommer saknas!

      VPK.. God morgon, det är 2020 nu.

        Viktigt att man kommer ihåg partiets rötter … som det brukar heta.

          Ja det kan man väl göra utan att leva i det förflutna? Men jo.. jag fattade att du ville göra din poäng tydlig.

            Det finns väl inga som lever i det förflutna som gamla kommunister!

          Ni sverigedemokrater och nynazister kan börja glömma andra partiers, samt era egna, rötter och börja tänka på er nutida och framtida hemska politik och vidriga åsikter! Vissa har i alla fall gjort avbön!

            Vad var svergiedemokrater innan de blev sverigedemokrater?

              Nazister

                Verkligen? Vad röstade som på då?

                  Naziströrelsen

                    så 17,5% röstade på naziströrelsen. Intressant.

              Moderater

              Nrp

            Fast muslimer tycker icke muslimer är orena! Det är ju sjukt.

              Finns en miljard muslimer världen över, tror du att alla tycker exakt lika?

              Jag känner många muslimer (jag är ateist med muslimsk bakgrund) och inte en enda jag känner tycker så. Däremot låter det som att du tycker att en miljard muslimer är smutsiga.

            Alla är lika värda!

            …..förutom de som röstar på SD tydligen

              Ja, se bara hur Annie motverkade demokratin bara för att utesluta SD.

              Är fortfarande förvånad över att det inte blev mer kritik angående detta. Röstar inte för SD men tycker ändå att demokrati ska vara demokrati.

      Trist. Jag som moderat har ändå funnit honom som sympatisk och gett mig bredare perspektiv på politik.

        Jag är inte heller vänster men har gillat honom. Tror det blir svårt att ta hans plats.

          Jag håller med! Röstar KD och gillar verkligen EBT, men förutom henne skulle jag säga att jag har högst förtroende för Jonas som person. Inte Själva politiken dock såklart!

      Skönt att han försvinner till det socialistiska Vietnam. Förhoppningsvis gör han ingen comeback i politiken efter några år.

      Då återstår att se om V kan hitta en ersättare som ser till att sänka partiets opinionssiffror till under spärren. Det hade varit något, det.

        Dream om, V är några av få som faktiskt ökar pga att den yngre generationen ser det omöjliga med att fortsätta exploatera natur och människor och samtidigt kunna ge ALLA (inte bara vita rika) ett bra liv.

          När man är ung röstar man rött och ju äldre man blir desto mer går man över till blått, eller vad är det man säger? nåt i den stilen har jag hört iaf. Har dock själv alltid varit blå.

            Är man inte vänster när man är ung har man inget hjärta, och är man inte höger när man är vuxen har man ingen hjärna. Så brukar man säga.

          Man får säga vita men inte svarta. Är inte det omvänd rasism?

        V har en stark återkommande väljarbas. Vad vore SD utan schalalala?

      ? Jonas ?

      Tycker han är bra. Duktig politiker även på m jag inte är vänster.

      Jag kommer att sakna honom. Har haft ett gott öga till honom sedan EMU-valet. Synd att han avgår men jag förstår att han vill vara mer närvarande med familjen.

      Kommer verkligen sakna Jonas, tycker han verkar vara en fantastisk man och partiledare men många kloka och inspirerande tankar.

      VPK?
      De var länge sedan, men de kanske du missat?

      Känns som man fördummar sig själv när man medvetet skriver faktafel. Var de inte medvetna är man dum på riktigt.

    Vad tycker ni om serien ”Äkta Billgrens”?

      Nej tack. Nervösare människa än Elsa får man ju leta efter. Såg två avsnitt och det räckte mer än väl.

        På vilket sätt är hon nervös. Jag har inte kollat.

        Trist. Jag som moderat har ändå funnit honom som sympatisk och gett mig bredare perspektiv på politik.

          Gah!

      Vilket jäkla tjat om Elsa!

      Jag har sett 3 avsnitt och gillar den. Tycker det är spännande att se hur konstnärer (kan) jobba. Väldigt annorlunda mot min egen uppväxt.

      Äskade Helene och Ernst! Elsa är sympatisk men tjatade för mycket om den stora familjen.

      Alltså Helene är ju en helt UNDERBAR och så oerhört intressant människa! Skulle plöja en serie om bara henne och hennes tankar. Även Ernst är ett unikum och rolig men det kändes verkligen som att han i princip bara gjorde det för att göra Elsa glad? Men tyckte han blev bättre och bättre under seriens gång då han typ kunde ha lite distans till det och bara vara kul?

      Däremot Elsa, alltså jag vet inte riktigt vad jag ska säga? Så nervös men samtidigt så mån om hur allt ska vara, så extremt mycket yta att hon blir typ jobbig? Skulle vara mer intressant om hon kunde slappna av på riktigt och inte bara leva i ett slags skådespel?

      Sammanfattningsvis, skulle jag gärna se en till säsong faktiskt!

        Ja, Helene är oerhört intressant! De delarna som handlade om henne och hennes konstnärsskap var väldigt intressanta. Ernst var också intressant men intensiv närheten av Helene.

        Elsa kändes som att hon spelade över hela tiden. Uppspärrade ögon och överdriven. Är hon verkligen sådär i verkliga livet? Hennes delar kändes som vilken ljummen realityserie som helst, inte så särskilt intressant i jämförelse med det som handlande om föräldrarna. Kan inte alltid vara lätt att stå i skuggan av dem dock (även om hennes efternamn nog öppnat många dörrar för henne).

          Blev ledsen när jag insåg att hennes utställning på Liljevalchs är avslutad.

      Har en spaning om att Bellan kommer lansera en ny affärsidé när hennes kris dött lite. Jag tror att hon kommer göra om Löwengrip (kräm och kladd) till en multilevel marketing (alltså ett pyramidskam) och peppa hennes läsare till att joina hennes team, ha homeparties och värva sina vänninor. Tror paketeringen kommer vara typ ”jag vill ge kvinnor chansen att starta företag” ”kvinnor använder sina plattformar för en ny typ av marknadsföring” och att hela skiten kommer att vara ”pinkwashed”.

      Kom ihåg var ni hörde det först!!

        Har tänkt kommentera ett tag att just inom pyramidföretsgande har hon sitt gebit! Just MLM kvinnor, som ser sig själva som ”entrepreneurs”, känns som hennes största fanbase.

        Det är ju faktiskt en skitbra idé! Hoppas hon läser..!

        Ge henne inga idéer!

      Det bara MÅSTE ju vara Elsa herself som är här inne och frågar under varje inlägg.

        Definitivt! Samma fråga jämt! Och nej, oavsett upprepning blir hon inte intressantare. ?

        Pinsamt tittarfiske av henne i så fall. Verkligen pinsamt.

      Elsa är ett energiknippe! Men puh som jobbig. Tråkigt bara att hon kallar sig influenser.Hon är så mycket mer.

        Eeh, nej? Dricker afternoon tea, diskuterar ljusstakar och mattfransar och koketterar över sin boheeeeeeeemiska familj…

          Hade gärna tittat om det bara hade handlat om Ernst och Helene (och deras barn hade varit med på ett hörn liksom). Som det är nu går det inte att titta för att Elsa är SÅ irriterande och jobbig.

          Koketterar är rätt ord!

            Mmm fattar inte hur hon orkar med allt posande. Som någon skrev, uppspärrade ögon och så medveten om kameran och mån om att kråma sig. Så skriver hon i bloggen om hur läskigt det är att släppa kontrollen och bara visa sig själv med alla sidor.. Fast inte.

              Jag har en kompis som för sig på exakt samma sätt som Elsa. Aldrig varit en tv-kamera i närheten av vårat umgänge, så visst kan det vara äkta.

      Jag gillade serien, särskilt Helene och Ernst, hade gärna sett mer av dem! Jag upplevde att Elsa hade någon besatthet av att förena familjen och att de skulle göra massa saker tillsammans ex golfa, dreja, middagar. Har inte haft någon koll på Elsa tidigare men tycker hon ändå verkar vara en kul prick, lite virrig och lite överallt!

      Tyckte det kändes lite sorgligt? Som att bevittna ett bekräftelsetörstande barn famla efter sina föräldrar inför öppen ridå.

      Är detta kommentar nr 689664369 om äkta Billgrens eller? Vem är du som så gärna vill veta vad alla tycker? Nån från produktionen kanske..

      Jag tänker mest på Carina Rydbergs bok om sin affär med (den då gifte) Ernst Billgren. Herregud vad gammal jag känner mig, är det NÅGON annan som läst och minns den?

        vad heter den?

          Den högsta kasten.

          Djävulsformeln var det väl?

        Japp! Glömt vad boken hette…

    hej
    hur mår ni efter alla helger?

      Finemang! Tjock och mätt

        Haha, samma här!

      Bra! Synd att de är över bara ??

      Mår skit

        Jag med. Körd i botten.

          Vadårå???? Jobbhelg eller haha fyfan.

      Två veckor influensa och en magsjuka på det! Så jag mår bra tack? Men är iaf tre kilo lättare så jag ignorerar glatt alla tidningsartiklar där det står ”kom i form efter helgerna”.

      Pallar inte ge klick till det där. Skriv en recension här pls.

        Folk alltså. Vill inte ge klick men vill veta exakt vad som sägs. Är du 90talist?

          Nope född -80.

        Recension: Ganska ointressant. Mycket suck och stön, särskilt när hon ska sätta sig i bilen.

        Bella borde gå en kurs i engelska. Det ger ett taffligt intryck att uttrycka sig som en mellanstadieelev: ”Is there people over there?”

          Har hon astma ? (Genuin fråga) det stånkas och stönas orimligt mycket i hela avsnittet för att vara en ung och frisk kvinna. Annars var det mest den gigantiska offerkoftan hon hade på sig som jag tänkte på. Och kommentaren att hennes pappa ” är som en drog” för henne fick mig att skratta till lite. Känns mer som något man säger om någon man har haft en romantisk relation med. Men men. Impad att hennes klänning var ren och skrynkelfri efter en hel arbetsdag iaf ?

            Jag fick mer intrycket att hon lider av panikångest.

            Ja hon har astma!

              Ok! Det kan ju förklara saken.

                Kronisk astma då?
                Båda mina barn har astma men inte går de runt och stånkar, stönar och suckar för det?! Känner de av astman tar de sin medicin och sedan låter de som vanligt igen. Det är liksom inte tänkt att livet ska vara en ständigt pågående astmaattack.

            Det jag reagerade på är vad är det för hemskt hennes pappa har gjort egentligen ?

              Polarbröd! ?

              Har jag också funderat över. Och hennes mamma, har hon pratat något om henne? Hur är deras relation?

                Hon påstår att hon inte spenderar tid alls med någon från sin familj – syskon, mamma, pappa. Men det är också rutin att åka till hennes mamma varje lördag hon har barnen. Plus att Julia bor hos henne och hennes lillebror stannar över natten när han kommer över.

                  Verkar som inspelningen gjordes i oktober och då hade KRISEN just börjat.
                  Hoppas de som tittar på dessa två filmer är insatta i ämnet för annars blir det desinformation så det räcker och blir över.

              #polarbrödgate2019

              Hon känner sig kränkt och förminskad av sin pappa och hennes känslor är äkta. För henne är hennes upplevelse, vad det än är, väldigt påtaglig och verklig.
              Det betyder dock inte att han i realiteten gjort något som är över gränsen för vad som är ett acceptabelt beteende. Hur vi uppfattar händelser är högst personlig och beror på vår egen känslighet och personlighet.
              Jag hoppas att Isabella får professionell hjälp att hantera sina känslor så att hon kan hantera vardagen och alla hennes andra relationer.

            Kol tror jag

          Recension: Imponerande kämparglöd men också imponerande brist på självinsikt.

            Kämparglöd eller desperation?

        Inget sevärt, inga svar, bara så många fler frågor!!
        Pinsamt!!

        Men det behöver du väl inte va fan skit i det bara, så jävla trött på alla hatare, trolljägarna borde in här fort som fan också, vilket jävla klimat

          Men gud..

        De värsta jag sett produktionsmässigt. Värre än en hemmagjorda youtube video.
        Bara riktiga losers filmar i motljus i en gungade bil utan att ha stabiliserat och satt fast kameran i dashen. Helt jävla bisarrt att hon ställde upp på det här.
        Syns verkligen att hon inte haft smarta människor runt sig.
        Grotesk icke exsisterandw ljussättning. De som producerat detta har verkligen skjutit sig själva i foten.
        De borde även haft de på svenska, Isabella kan inte prata på engelska. Förstår inte hur man kan tro man kan ha internationell karriär utan att behärska språket.
        Hon kunde inte ens säga anexity.

        Om man pluggar utomlands måste man få en viss poäng på sitt IELTS prov. Isabella skulle aldrig komma upp i den nivå som krävs. Så vidare du inte är en oljeshejk feån Abu dhani eller en ryskt miljadär så förväntas du kunna god engelska om du ska jobba i USA

          Vad är ’anexity’?

            Och hur säger man det?
            Annex-itty?
            Ejnexajti?
            Önixiti?

              ang-zai-uh-tee uttalar man det

                Anexity? ???

                Nej.

                Ang-ex-uh-teeee

                ?

            Anxiety, betyder ångest

              Det var inte vad som var frågan. Vad är ’anexity’?
              Jag är heller den som inte kan uttala det än den som inte kan stava till det när man trackar ner på uttalet

                Hahaha jag skrev fort på min mobil utan att korrläsa skulle självklart vara anxiety – ångest.

                För övrigt så har jag 8.5 på mitt IELTS score.
                När jag skriver fort på mobilen med svenskt tangentbord så kan de bli fel ibland, men till skillnad från fröken blondinbella så skulle jag aldrig och kommer aldrig säga att jag ska bli världens mäktigaste business woman ??
                De är liksom lite andra krav som ställs på en person som slänger sig med sådana uttalanden 🙂
                Sen så kommer man mycket längre med att tala felfri engelska än att skriva felfritt.
                Då det finns grymma stavningsprogram så man kan komma långt även med t ex dyslexi, men att prata väl och korrekt uttal är desto viktigare att kunna.
                Mvh utlandssvensk som pluggat utomlands 🙂

                  Det jag pikade var inte att du rättade. Det som var lite komiskt var att du rättade, men kunde inte stava rätt på exakt samma grej du själv rättade.

                    Nu rättade jag ju hennes tal inte stavning ? jag förstår inte varför hon ens ställde upp på att göra detta på engelska.

              ???

          Det är flera här som sagt att de bakom klippen är vassa, har integritet och inte kommer gå på alla lögner. Vad har de gjort tidigare? Tycker allt hittills verkar rätt B tyvärr.

          Herregud, så fel är hennes engelska faktiskt inte. I vilken nivå talar alla som stör sig på den, modersmålsnivå? Akademisk nivå? Visst, fel Blev det någon gång men du/ni får det att låta som att hon inte ens kan säga hej utan att det blir 1000 fel.

        Orkar du inte titta ska du inget veta ??

      Hur gör du för att bädda videos här?

      hon säger att media skrivit om henne som en slags karaktär, och att det är pinsamt. men dom skriver ju bara om det hon själv delar. hon säger att hon skäms men ändå FORTSÄTTER hon spela den ”nyrika karaktären”?!?

      ”journalister vill att jag ska misslyckas” – näe, tror dom vill du slutar ljuga.

        Plus att hon säger i hissen att hon ska meddela personalen om en vd som ska ta över men att personalen inte får reda på allt … hade jag varit anställd och sett det här idag hade jag dragit så fort som möjligt … min syn är att vd:n anställdes för att dra i hårdhandskarna och vara ”the bad gay”

          Hm, ”the bad gay” – nu får du snart hela den militanta HBTQ-rörelsen på dig. Ta skydd!

            Bästa kommentaren!

          Det enda vi ville se var personalen reaktioner och det var de enda vi inte fick, snopet.

          Det enda vi ville se var personalens reaktioner och det var de enda vi inte fick, snopet.

          ”Dra i hårdhandskarna” … ?

      Mycket om hennes heeemska(!!) uppväxt, pappan är roten till hennes misslyckanden ??‍♀️

        Säger att hon inte sett sin pappa på två år? Måste vara Bella tid då?

          De träffades i April 2018 senast. Det är faktiskt nästan två år sedan, så inte jättestort grässtrå du fick tag på där.
          Du vet, tiden går snabbare än vad man tror.

            I sin blogg skriver hon 27 december 2018 att hennes pappa är på besök. Dvs ca 10 mån innan ”The flip side” spelades in. Inte riktigt 2 år…

              Spelas den in i Umeå?

        Att hon har Daddy issues är ju ingen nyhet.

      Är det en serie på 8 min avsnitt? Trodde det var en dokumentärfilm. Hur många avsnitt blir det? Ett i v eller?

        Ett i veckan tills hon fått tillbaka de 80% av kunderna som tappades i november?

        Men va? Jag trodde det skulle vara typ en timmes dokumentär? 8 min???

        Den kortaste dokumentären jag någonsin sett. Vill inte ens kalla det för dokumentär.

      Hennes uttal av ”anxiety”. Det är allt jag har att säga.

    En weekend ensam i Wien i mars. Vad får jag inte missa? Vad är överskattat? Ge mig alla tips ni har.

      Eller ”Vienna” som Forni skulle sagt ?

        På tal om vienna… klassisk intervju som blir mer och mer smärtsam ju längre den pågår.

        https://youtu.be/7SQ8Hcn2LZ4

          Han syntes inte till i rutan efter det, annat än som hallåa med förskriven text. Sedan försvann han helt. Ooops!

        Reagerade också på det; satan vad man sekundärskäms åt andra ibland alltså…

          Haha jag med, trodde Michaela Forni var skribent och kan ändå inte det svenska namnet för Wien? Försöker influencers göra sig mer korkade än de är?

      Super mysig stad, var precis där?? Nöjesfältet Prater måste du se, kul att gå omkring och titta ?? slotten Schönbrunn och Belvedere, promenera vid kanalerna, shoppa en massa vid den största shoppinggatan Mariahilfer och gillar du museum så kan jag rekommendera kunsthistorisches museum.
      Wiener Schnitzel är ett måste, vi åt på meissl and schadn, rekommenderas varmt
      Andra bra restauranger jag rekommenderar är BuxBaum, Veranda, Sixta, The bank. Frukost på antingen Café Central eller Restaurant Clementine im Glashaus.
      Vi bodde på SO hotel, de har en bar på 18:onde våning med panorama utsikt över hela staden, magiskt vackert ? även Onyx bar är super??

        Tusen tack för ditt svar. Ska spara och kika närmre på tipsen ???

          Allt som S skrev ovan, plus Sissi-museet. Det tyckte jag väldigt mycket om!

            Tack

      Åå, vad får dig att åka själv? Funderar också på att ta en weekend ensam då alla är så upptagna med sitt. Men vete fan… hur tänker du?

      Andra som rest själva? Hur var det?

        Är en jobbresa som jag förlänger med semester. Har rest en del själv tidigare.

        Det positiva är att man gör exakt vad man vill med sin tid där. Gör det! Ta en weekend i någon stad, du vågar och kommer ha en jättebra helg!

        jag reser nästan enbart själv och älskar det. är inte ute efter att träffa en massa andra människor (som folk verkar ha som främsta argument för att resa själv, ”du kommer träffa en massa kuuuul folk”), utan njuter av att upptäcka en ny plats i min egna takt och göra precis vad jag känner för för stunden. ska erkännas att ibland kan jag tänka på att folk ska tycka synd om mig, eller undra vad jag är för kuf, som sitter ensam på restaurangen. Men det går över och istället tycker jag synd om dom som tycker så (om någon ens gör det? de flesta är mest upptagna med sina mobiler 🙂 )

          Jag håller med till 100%! Älskar att resa själv. Tips är att ta med en bok/tidning till restauranger om du tycker att det är obekvämt att äta själv till en början

    Är fascinerad över att gabjoss har råd med en bil för typ 700k. Och imponerad 😀

      Hade varit imponerad om hon köpt den kontant. Är inte så imponerad av banklån.

        Leasing?

        Självklart fel det också, allt är fel här inne

        Fast även om det nu är lån så är det ju verkligen inte alla som blir godkända för ett lån på 700 för en bil. Så jag tycker det är imponerande även om det är lån (vilket hon skrivit att det är).

          Näe sen behöver du ju 20% i kontantinsats också. Sen kan man ju faktiskt låna med restlån, det är ganska vanligt.

            Absolut, men ändå inte vilken random som helst som får låna såpass + har kontantinsatsen. Tycker det är strongt jobbat 🙂

              Ja jag håller absolut med. Jag menar jag betalade 850k för min första lägenhet och det med nöd och näppe, och hon klarar det på en bil,samtidigt som hon har ett dyrt huslån som hon står på själv. Vad betalade dom då dom byddge det? 3.9 kanske? Så cashen hon borde ha lagd på bil&hus är kring 740k

              Sen att få låna så mycket av banken på en person också. Jag och min sambo får låna max 3.9 med våra gemensamma inkomster. Men då räknar man inte in billånet tror jag, det får vi ha ’utöver’.

      Bara jag som tror deras skilsmässa var fejk? Nu är de ju med varandra hela tiden och F både sov där och de drack vin ihop igårkväll. Inget fel egentligen men tycker det är konstigt att outa en skilsmässa så mycket för att sen bara någon månad efteråt träffas så mycket igen, och det är ju nästan alltid utöver ”barn-relaterat” med.

        Kul att hon pratade om att hon är väldigt sexuell och kåt av sig, om detta stämmer.

        Jag som man hade inte tagit tillbaka en tjej om hon gjort slut, legat runt (vilket gabbi inte har, menar allmänt!), för att sen ångra sig och be om att bli en familj igen.

        De har dessutom börjat ligga igen enligt någon frågestund hon haft..

          Varför skriver man ens ut något sådant på en offentlig blogg..? ?‍♀️

        Nä tror inte man fejk-skiljer sig. En av de initierade skilsmässan och den andre försöker nu att locka tillbaka.

          Kan man fejkgifta sig… ?

            Fråga Margaux!

    Någon som får Flipside att fungera?

      Nej inte jag iallafall. Hör ljudet men ingen bild.

      Jocke och Jonnas hus, men snälla hur fint?! P e r f e k t i o n

        Tog typ två år lr mera….?

        Det är så jävla smaklöst?! Vem fan sätter in stuckaturer, takrosetter och sån panel i ett hus som väldigt tydligt inte är byggt i den stilen.

        Från Ikea med limmade speglar

        Vilket avsnitt? Vart kan jag se detta?

      Förlåt för att min kommentar hamnade som svar under din kommentar, hamnade jävligt fel! Men svar på din fråga nej har heller inte fått sidan att funka.

      Har sett ILs film
      Det var kass
      Du missar inget mer än IL som kör bil och pratat svengelska Blir

        ??‍♀️ Självklart var den kass vad hade du väntat dig, hon gör ju bara fel den arma människan, det räcker ju att läsa här så förstår man

          Men du kan väl inte påstå det var bra?

          Jag kan tycka produktionen är kass utan att ha någon åsikt om vad Bella sa. Det var inget som imponerade på mig. Ljussättningen var sådär. Foto var fantasilöst. Det fanns ingen story och röd tråd saknades. Produktionsteamet verkar inte gjort någon research och de har inte heller lyckats med att berätta något nytt som Bella inte tidigare berättar.
          Inget av detta har ett dugg med Bella att göra och personligen tycker jag att produktionen gjorde Bella en otjänst som lyckades göra ett så mediokert och fantasilöst porträtt av henne.

      Jag skäms å isabellas vägnar…….

    Sjukvårdsutbildade läs gärna! Jag har haft nageltrång nu i två år och tagit bort båda stortånaglarna + skrapat anlaget för att göra de mindre. En tå är opererad tre gånger och den andra en gång och nu är det tillbaka igen ? kan man permanent ta bort tånaglarna? Vill bli av med skiten på riktigt nu och bara ta bort en del hjälper uppenbarligen inte på mig?

      Kan du tipsa om ett bra läppcerat. Skriv gärna varför du tycker om det. Tack! ?

        Jag kör på försvarets.

          Jo det har jag provat. Mer tips tack.

            En salva från apoteket, Decubal. Jättebra!
            Eos
            The body shop Hemp
            Carmex

            Och sen måste jag tipsa om Forever living, tror tyvärr bara det är privatpersoner som säljer, men de har ett så himla bra som fick mina läppar att sluta svida på bara nån timme.

              Carmex har jag. Men funkar inte så bra för mej. Finns ju en djungel av läppcerat. Kul men hur hitta den bästa.

                Försvarets hudsalva. Har den till allt ?

                  Såg att du redan hade, hej hej så seg jag är ???

                Satsa på fukt snarare än bara fett. Har dock en fet favorit, Bephanten från apoteket. Är egentligen en salva för barn och typ blöjexsem, därför är den himla mild men gör underverk!

                  Bephanten är bra! Eller Repair ??

              Yesss!! Decubal Dry lips & spots eller var den heter. BÄSTA!

              Lägger till: vanlig hederlig idomin. När mina läppar är som torrjäst smetar jag på ett tjockt lager på kvällen och torrheten är borta på morgonen. Fast många blev iofs avskräcka från idomin efter fjortistiden??

                Torrast, inte torrjäst?

        Body shops Hemp eller Vitamin E. Väldigt nöjd med dem.

          Åh, Vitamin E-serien har jag funderat på i andra produkter, har du testat fler eller bara den för läpparna?

          Hört talas om body s hemp. Men den tilltalar mej inte. Många tycker den är bra.

            Ja den är bra men luktar äckligt. Tog den när mamma var i närheten en gång och så kände hon hur den luktade ”den där kan du ju inte ha, då kommer ingen vilja pussa dig”?

        Nivea och Labello. Avskyr bismaken på Lypsyl.

        Taskigt svar, hoppas du är nöjd, måtte du få behålla nariga läppar ?

          Va, vad var taskigt?

        Maria Åkerberg lip care. Kostar 99 men helt värt pengarna. Bara naturliga ingredienser och tillverkat i Sverige. Varar mkr länge om man inte slarvar bort det. Min man var beroende av läppstift tidigare och var alltid torr. Nu tar han lite på morgonen och lite på kvällen och har alltid fina mjuka läppar. Rekommenderas

          Älskar att din man var beroende av läppstift! ?

        Jag gillar JackBlack. Håller mina läppar mjukare än något annat jag provat, har ingen otrevlig bismak och har SPF 25.

        https://www.kicks.se/jack-black/hudvard/ansiktsvard/lappvard/intense-therapy-lip-balm-spf-25-mint

        Mint och Blackberry är mina två favoriter. Gillar även ansiktsskrubben (Face Buff Energizing Scrub). Den bor i duschen och jag använder den nån gång i veckan. Har lite ”större” korn och ger en fräsch, lite kylande känsla.

      Lider med dig verkligen. Har själv råkat ut för samma sak och jag har tyvärr inte så många råd att ge. Har opererat båda stortånaglarna x antal gånger, när de växer ut igen så är problemet tillbaka. Gjort königs-operation en gång, vilket jag antar du gjort med? Och trodde att det skulle bli bra efter det men nu är båda naglarna ”deformerade”, går hos en fotterapeut som klipper ner naglarna då och då och försöker hålla det i schack. Han säger att det ibland blir bra efter en königs-operation men att det gäller att träffa en riktigt duktig läkare inom detta område, vilket enligt honom är svåra att hitta. Det jag fått förklarat är att jag kan göra en königs-operation på nytt och då kan det bli bra, eller att jag låter det vara som det är och håller naglarna korta så det inte kan skära in i huden.
      Jag har flera gånger tänkt att jag bara vill ta bort naglarna permanent så man slipper skiten.
      Jag hoppas det blir bra för dig! ❤️

      Har själv opererat tånageln 5 gånger. 4 första gångerna trodde jag också dom tog bort hela men tydligen var dom outbildade sommarvikarier som endast klippte en bit. Min senaste läkare berättade att om man klipper naglen från roten är det omöjligt att få nageltrång igen. Så chansar på att dom inte tagit bort allt ??

    Har ni dumpat någon för att ni antagit att det finns någon bättre där ute men sen ångrat er rejält?

      Nej. Dumpar inte någon jag verkligen älskar och vill vara med pga det kan finnas andra ? Det låter inte som riktig kärlek.

        Håller med men jag blir lite orolig när jag löser öppet spår. Folk som dumpar/ uppmanar till att göra slut för att ”man inte är kär” trots småbarn och en bra partner. Lite skrämmande att tro att fjärilarna i magen vara för evigt.
        Alla gör som de vill men jag skulle anta att många ångrat sig när de insett att man tappar känslorna i perioder men att den sanna kärleken kvarstår då den bygger på tillit, gemenskap, rutiner, vänskap osv.

          Lymfmassage löser allt.

        Fast det beror ju helt och hållet på omständigheterna. Jag tillskillnad är inte så snabb att döma folk.
        Det kan mycket väl vara så att man älskar någon från djupet av hjärtat, men denne någon vill inte åt samma håll som en själv. Vad ska man göra då? Nöja sig med ett liv man egentligen inte vill ha, där det finns en väldigt hög risk att man slutar som en bitter galen kattkvinna. Eller tar man och dumpar för att man antar att det finns någon där ute som vill åt samma håll som en själv?

          Håller med! Tycker det är lika sorgligt med folk som stannar i en relation som inte känns 100, som man inte är riktigt lycklig & levande i. Visst, kanske känns dumt att bara dumpa åt höger och vänster (när det finns barn inblandade) men livet händer och det passerar hundratals personer i ens liv. Kanske är en person rätt en tid, inte en livstid?
          Alla är olika, jag vet själv med mig att jag aldrig kommer vara med en person hela livet. Det passar inte mig.

      Tänk att få vara i australien och hjälpa djur. Så underbart att många människor ger dom vård. ❤

        Hade jag varit djurvårdare eller veterinär hade jag tagit tjänstledigt och dragit ner på en gång!

      Dumpade inte pga men var ändå övertygad om att det skulle finnas någon någon bättre där ute. Såhär 5 år senare med ett stort antal ragg i ryggen är jag nu övertygad om att exet är den bäst lämpade för mig där ute.

        Är han tillgänglig och villig?

          Ja och nej (om det inte gäller ligg)

        Isabellas barn syns på bild i flipside trailer för 3e avsnittet. Klantigt??

          Ja fy fan vilken miss ?

          Vart kan man se det?

      Yep. Tur insåg jag mitt misstag rätt snabbt och han gick med på att ta tillbaka mig trots allt! Nu inne på 10 år, 3 barn och giftemål (med hela förhållandet innan paus är det 16 år tillsammans i år!)

      Ja, gjorde det samma kväll på ett bröllop när jag träffade min make sen 13 år tillbaka… ringde upp ex-killen sa att det var slut och satsade allt på min ”soul mate” och nu har vi barn och är gifta o lyckliga 13 är senare ??

        Men det var ju inte ens det som var frågan? Har folk problem med läsförståelsen?

    Någon som lyssnar på Della Q? Blev paff av senaste avsnittet när Bianca inte var med och de inte sa varför.

      Var hon inte bara en gäst?

      Tyckte också att det var konstigt att de inte sa varför. Hon har ju varit borta förut och då har de berättat.

      Jag började på den men tröttnade när jag insåg att B inte var med. Hon har ju varit med lite till och från under hösten men jag tycker att hon behövs i konstellationen och att det funkar dåligt utan henne.

        Jag tycker också att B behövs, nu somnade jag mitt i någon av Annas haranger.

        Ja utan bianca får Anna mer plats och jag står verkligen inte ut med den kvinnan. Avskyvärd personlighet

        Bianca är ju den som är sympatisk i trion. Hon borde ha en podd med någon annan. Anna o Moa tillsammans blir bara elakt.

          Ja, älskar bianca. Men jag gillar verkligen moa också. Det är bara Anna som jag liksom inte bryr mig om.

    Jag och min pojkvän hade oskyddat sex en vecka före att min mens skulle komma – då min mens alltid är extremt regelbunden, och vi trodde att ägglossningen därmed kommit och gått liksom. Men nu är mensen drygt en vecka försenad… Och den har inte kommit igång ännu. Kan man bli gravid en vecka före mens? Kan jag ha haft en sen ägglossning? Och när kan man testa sig tidigast? Jag har googlat en massa, och det verkar som att man ska ta graviditetstestet tre veckor efter samlaget, för att hcg-nivåerna ska vara tillförlitliga. Stämmer detta?
    Jag har lite panik. Men vi har bestämt oss för att behålla barnet, om det nu är så att jag är gravid. I så fall är det ett under, då min gynekolog sade att mina ägg är väldigt få och i dåligt skick. Men lite stressande är det ändå, att livet kanske förändras helt.

      Ja är svaret på samtliga av dina frågor. Ta ett gravtest redan idag, det har ju gått 2 veckor sedan ni hade oskyddat sex så det syns redan nu på ett gravtest. Jag har fått plus på dag 10 efter äl. Håller tummarna för er!

        Tack för ditt svar! Jag visste inte att det syns så snabbt på gravtest.
        Det blir minst sagt spännande att se om jag är gravid eller ej ? Men det blir nog bra, oavsett.

          Berätta hur det gick på ÖS på fredag!
          Det blir bra oavsett 🙂

      Köp ett digitalt graviditets test … den kommer visa om du är gravid eller inte, min visade väldigt tidigt om man tar morgon kisset …så köp ett digitalt test och kissa i kopp på morgonen 🙂

      jag fick samma besked av min gynekolog, att mina äggreserver var låga och att jag därför förmodligen har sämre äggkvalité. Han hade låga förhoppningar angående ivf på mig. Men samma månad blev jag gravid! (på naturlig väg). Jag har läst på och låg äggreserv behöver inte alltid innebära sämre äggkvalité, om man nu inte plockat ut äggen och undersökt dem dvs.
      Håller tummarna för er. Jag plussade 10 dagar efter min ägglossning.

    Hur tänkte ni när ni valde utbildning? Liksom vad gick ni efter? Speciellt riktat till er som inte har haft något drömyrke eller specialintresse.

      Gick på någon typ av magkänsla som kändes rätt under studietiden. Idag doktorerar jag i ämnet men känner väl att det nog inte är min grej ändå. Hade jag valt om idag hade jag valt ett helt annat ämne.

        Vet du vad du hade valt idag? Hade det varit något du finner mer intressant eller är du bara trött på ämnet du valde?

          Ja hade jag valt om idag hade jag läst kurser som skulle ge mig bra chanser att söka jobb i labbet på nfc.

        Jag skulle bli team ledare på mc Donalds … min pappa tyckte väl att det lät så där .. gick ut gymnasiet med relativt bra betyg … jag hade tänkt och jobba ett år innan jag hoppar på en utbildning… mina föräldrar sökte utbildning åt mig ”risk och försäkring ” – två årig utbildning med praktik som ger en massa kontakter …. jag kom in och sa att ok 2 mån är det inte kul Med utbildningen så hoppar jag av och kör mitt men jag fastnade och är kvar i branschen sen jag tog examen 2002 … kan varmt rekommendera försäkringar … det är roligt, utmanande och bra lön …

          Examen i vad? Punktskrift… ? …

            hahah. skrattade högt (om än lite elakt)

      Lön, stor efterfrågan, STEM-fält, möjlighet till seniorroll, möjlighet att starta eget inom 10 år.
      Valde civilingenjör inom energieknik.

        Jasså? 20.13 här, jag läste samma på LTU

          Jag med, kul!
          Svårt men värt det, håller du med?

            Ja det var en bra utbildning som har ett bra rykte har jag märkt när jag kommit ut därifrån och pratar med andra i ämnet. Jag trivdes bra på ltu och hade bra lärare och klass. Så ja, det var värt det även om jag idag inte skulle läsa samma ämne. Men det kanske bara är en mental dipp också. Pluggar du ännu eller har du tagit examen? Vad gör du i så fall nu?

              Håller med men jag hade nog valt samma då det känns mest bekvämt.
              Jag jobbar idag som konsult inom kärnkraft, projekterar och sånt. Tjänar bra och lär mig mycket.

              Jag har npgra kurser släpandes men känner mig klar. Tänkte ta examen när jag blir gravid/mammaledig om något år. Fick ju jobb innan examen då efterfrågan verkligen är hög.

              Vad jobbar du med?

                Spännande! Ja det är bra efterfrågan i området.

                Jag doktorerar nu, har runt två år kvar. Fokus på forskningen är hur man ska designa styrmedel för att öka energieffektiviseringen i små och medelstora industrier.

                  Nej va spännande!
                  Vad duktig och ambitiös du är, lycka till 🙂

                    Tack så mycket och detsamma! ? kul att ”träffa” en HETare här inne

                      Tack detsamma <3

      sökte förstbästa program på universitetet som inte verkade allt för komplicerad i ett yrke jag kunde tänka mig. hoppades att jag inte skulle komma in men kom in. och på den vägen är det

        Vad blev det för utbildning anonym 20:18 om jag får fråga? Vill inte heller läsa något allt för komplicerat.

          det blev förskollärare /anonym 20:18. men jag hade nog valt annorlunda idag och kommer nog vidareutbilda mig

      Jag gick barn och fritid på gymnasiet och efter jag fick barn så ville jag inte jobba på kvällar eller helger. Så tänkte jag förskollärare, tjänar bra med pengar, bra tider, och jag hade tillräckligt med poäng från högskoleprovet för att komma in på utbildningen.

      Tog det som var ”lättast att få kandidat inom. En samhällsvetenskaplig utbildning. För att tjäna lite HP och kunna klättra lite på mitt arbete. Inget jag ”brinner för” men en trevlig och lättsam utbildning där en dessutom har möjlighet till valbara kurser längre in i programmet. Så kan man forma utbildningen själv.

      Snabb väg ut i arbetslivet var prio för mig. Valde KY-utbildning inom IT. Gick estetiska på gymnasiet så hade inte riktigt kunskaper inom något relevant sedan innan.Tog aldrig examen men det blev bra ändå. Jag fick jobb som IT-tekniker strax innan sista terminen var slut. 12 år senare är jag fortfarande nöjd med mitt yrkesval.

        Jag gick ky – risk och försäkring samt finansiell tjänster

      Läste ekonomi för jag trodde väl att det var min grej men det var det verkligen inte. Kämpade mig igenom och tack vare intelligens och social kompetens har jag tagit mig relativ långt så här 7 år efter examen. Fråga mig dock inget om olika ekonomiska teorier ?

      Jag valde efter lön, möjlighet till jobb och att ständigt kunna utvecklas ?? Pluggar till Software engineer, har ett år kvar och jag gillar det supermycket. Man lär sig ständigt nya saker då software alltid utvecklas, jobb finns det gott om och kommer absolut vara eftertraktat i framtiden. Även bra lön, genomsnitt i USA är ca 100.000 dollar om året enligt statistiken jag hittade på internet

        Kul med fler ös-kvinnor inom ingenjörsbranchen.

      Tänkte helt utifrån vad som skulle passa mig som person, hur intressant jobbet skulle vara. Lät hjärtat bestämma vilket jag lite ångrar nu när min lön är rätt kass och arbetsmiljön är piss de med. Men jag kan nog gå till privat sektor och tjäna bättre

      Jag skulle bli team ledare på mc Donalds … min pappa tyckte väl att det lät så där .. gick ut gymnasiet med relativt bra betyg … jag hade tänkt och jobba ett år innan jag hoppar på en utbildning… mina föräldrar sökte utbildning åt mig ”risk och försäkring ” – två årig utbildning med praktik som ger en massa kontakter …. jag kom in och sa att ok 2 mån är det inte kul Med utbildningen så hoppar jag av och kör mitt men jag fastnade och är kvar i branschen sen jag tog examen 2002 … kan varmt rekommendera försäkringar … det är roligt, utmanande och bra lön …

      Har en master i internationella relationer med inrikting biståndsarbete. Valde på det som intresserar mig. Tänker ibland att jag borde blivit elektriker eller något istället så jag hade kunnat vara egen och jobba mycket typ 7-8 månader sen resa/vara ledig resten. Tänker även att jag borde studerat till ingenjör i något bristyrke eller programmerare/något tekniskt pga efterfrågan.

      Jag läste en kandidat i strategisk kommunikation för jag ville jobba med reklam eller PR. ”Orkade” inte söka in till Berghs eller Garberghs utan ville bort från Stockholm ett tag och hamnade i Lund. Nu jobbar jag på PR-avdelningen på ett större svenskt företag och trivs superbra. Det viktigaste för mig var att ha ett yrke som är kreativt och roligt, lönen var sekundär (dock är jag duktig på det jag gör vilket speglar lönekuvertet :))

      Jag gick efter intresse för ämnet och sökte psykolog. Kom in. Utbildningen var superkul och intressant. Jobbet (de jag hittills haft) not so much. Kommer försöka gå mer mot forskning framöver.

    Jocke och Jonnas hus, men snälla hur fint?! P e r f e k t i o n

      Så jävla löjligt med deras ”bibliotek” dock. Jocke hade beställt massa gamla böcker som står som prydnader på hyllorna. Alltså såna jättegamla tjocka bruna. Hahaha, tror knappast de läser dem.

        Gud vad löjligt…

        Hatar när folk har böcker som ”pynt.” Jag kan väl köpa att folk har nån s.k. coffee table bok, whatevs, men annars nej, böcker är till för att läsas.

        Hahaha nej men fyfan vad bisarrt. Alltså de är så motbjudande och tacky som det är och så ha massa antika böcker på det. Vem försöker de lura lmao

        Jag hörd i podden Allt du vill veta (en väldigt trevlig podd förresten) att det enda sambandet man fann mellan barns ordförråd och omständigheterna i hemmet i en stor studie var just antal böcker hemma. Alltså inte hur mycket föräldrarna själva läste, inte hur mycket de läste för barnen, inte hur utbildade de var, inte utan bara just antalet böcker.

        Så kanske bra för Lunabelles ordförråd 😉 Heheh

        (Tråkigt för mig dock som tröttnat på min ungdoms fåfänga försök att föröka bygga upp ett värdigt samling i bokhyllan och missburkar biblioteket istället)

          Men jag tycker faktiskt det är lite trevligt, nu med dagens kassa andrahandsvärde för böcker och när knappt myrorna ens tar emot begagnade böcker längre, att Jocke drar sitt strå till stacken och förvarar lite av vårt kulturarv!

          Hört talas om korrelation? Otroligt att man kan tro att antalet böcker ger barn ett större ordförråd. Studien har troligtvis undersökt sambandet mellan antal böcker i hemmet och barns ordförråd, men vilka har i regel mycket böcker hemma? Troligtvis ingick inte ens korrelationen mellan om föräldrarna själva läser i studien utan man har bara undersökt det specifika sambandet. Däremot är det naturligtvis så att föräldrarnas gener, förmågor och intressen ger en hemmmiljö som ger barnet vissa förutsättningar. Tro inte att antalet böcker spelar roll oberoende av andra faktorer och spring för guds skull inte och köp massa böcker?

        Varför är det löjligt??? Tänker själv samla på det då jag gillar gammaldags stil (sekelskifte). Dagens skrikiga böcker för sig inte bra då om man vill få till en lyxigare bibliotekskatalogen. Min kille har idag färgkombinerat sina, vilket är fint men det skulle inte passa in i den stil vi vill förmedla senare (så då får dom gömmas).

          Jäkla autokorrigering! ? Blev flera skrivfel men vill främst rätta till ”bibliotekskatalogen” som skulle ha varit ”biblioteksstil”.

      Jag gillar det inte, det ser ut som en Hollywood scen.. känns inte som ett hem , får känslan av skryt och uppvisning.. men if they like it good for them, men när dem säljer det en dag lär allt ryka igen

      Vart kan jag se detta?

    Om ni fick möjlighet att teleporteras till en alternativ värld, vilken hade ni valt?
    Harry Potter-land
    Narnia
    Midgård
    Underlandet
    Niangala
    Planetos
    Digimon
    Osv

      Hade lätt vilja teleporteras till typ andevärlden och vara ett jävla spöke och skrämma skiten ur folk

      Harry Potter, alla dagar i veckan?

        Ja men bara som häxa, tänk vad trist att hamna där som mugglare ?

          Hahhaha snacka om antiklimax.

          Hahahaha ?

          Är inte Hermione mugglare? Har aldrig förstått hur hon kunde bli häxa?

            Har man magiska krafter är man häxa/trollkarl. Hennes föräldrar är mugglare och har alltså inte magiska krafter/kan trolla.

            Hennes föräldrar mugglare ja men man föds till häxa eller trollkarl. Så även om man har omagiska föräldrar så kan man födas med kraften så att säga.

          Hur vet du att du inte är en mugglare i den världen just nu? ?

        Samma, när som helst om någon skulle ge mig chansen! Vill bli en häxa och få studera på Hogwarts -vuxenlinjen har dom säkert börjat med redan ?

      Harry Potter!

        Slytherin?!?!

          Ja? Bästa ju! ❤️

      Hade varit kul att prova på livet som häxa som Sabrina tonårshäxan. Den andra världen verkar så stor och rolig.

      Harry Potter!

      Bästa frågan någonsin! Lätt Harry Potter!

        Hade varit så kul att få gå på Hogwarts! Även drakskolan i Rumänien lät kul (har bara sett HP en gång, inget stort fan).
        Vill traska runt på äventyr med mina vänner, lära mig mer om magi och bara få uppleva en annan värld fylld med mysterier.

      Örebro.

      Harry P duhh ??

      Harry Potter. Herregud vad roligt det hade varit! ?

      Jag hade teleporterat mig i tid och åkt tillbaka till 1986 och stått längst fram på Queens konsert på Wembley.

        Har gillat alla HP-kommentarer men sen kom jag hit ner till din kommentar och.. nu blev det ett svårt val alltså!

      Underlandet!

      Harry Potter eller Midgård! Men fatta att kunna vara häxa i ”den moderna världen”, omgiven av mugglare helt ovetandes om magin runtomkring dem… Ja tack! ?

      Narnia!!!

      Himlen så klart?

      The Walking Dead

    https://www.isabellalowengrip.se/2017/03/13/mote-med-ro/

    Är det någon som sitter och trycker på den här fina blusen och kan tänka sig att sälja?
    Storlek och vad vill du ha för den?

    Hej alla!
    Många har tipsat/berättat om Niveas ”blåa burk” som tydligen ska vara bra som ansiktskräm. Men vilken är det egentligen? Vill testa men blå burk säger mig inte så mycket.. Finns ju en vanlig, ganska stor blå burk men den är inte specifikt för ansiktet utan även kroppen? Sen flera olika ansiktskrämer med olika namn. Kan nån hjälpa och specificera? Tack!

      Tror det är den blå platta. Inget för mej. Mina porer och ansikte skulle bli igentäppt. Ok till tex fötter och torra armbågar.

      Min mormor använde denna hela livet, hon var rynkfri och väldigt fin i huden.
      https://www.apotea.se/nivea-creme-250-ml?gclid=EAIaIQobChMI34zh46iG5wIVGuaaCh0MPwbEEAQYASABEgJ1KPD_BwE

        Har provat denna i typ två veckor nu, väldigt fin hy utan finnar iaf än så länge. ??

        Din mormor levde ett annat liv då så går inte att jämföra med dagens föroreningar och strålar från ozonskikt och datorer ?

      Var beredd på att du kan få rejält med finnar

      Hej!
      Jag hakade på trenden med den blå burken efter att ha läst om det här och haft en burk hemma till fötter/armbågar osv (burken tar aldrig slut haha)
      Min hy var katastrof och hade/har testat det mesta och tänkte att nu får det bära eller brista – TADA! Helt fast och har inte haft såhär len hy på länge!

      Jag kör den mörkblå som länkades nedan

      Supertips men har dock inte vågat mig på att läsa innehållet ännu….

      Vet inte var jag såg tipset (kanske här?) för inte så länge sen, men jag köpte en burk (en stor för typ 56 kr).
      Har använt den sen dess och OMG! Jag älskar den! Brukar använda den på kvällarna och en lättare kräm på mornarna för den funkar inte jättebra under smink. Men den har gjort stor skillnad på min hy! Tycker att mina rynkor syns mindre och huden är klart mer återfuktad. Före jag började med den hade jag ganska torr hy.

      Brukar ibland blanda den med C-vitamin-pulver från The Ordinary. Ännu bättre!

    Ni som använt er av tjänster som Kry och liknade, journalför de i samma journal som landstinget (1177)?
    Behöver hjälp med min ångest men väntar på ivf via landstinget och vill inte att något som kan vara ”negativt” kan komma med där så jag vågar inte gå till min VC.
    Mina journaler från tex gyn (privat) finns inte där.

      Nej. Jag sökte hos dr.se en gång och dom bad mig söka vårdcentralen ( hudåkomma behövdes kollas in irl) frågade då om min vc kunde se i journalen vad jag sökt för så att jag slapp förklara allt igen, men det var inte samma system sa syrran i luren så det gjorde dem inte. Och mina dr.se samtal går inte att se på 1177.se där jag kan läsa övriga journal anteckningar.

      Det beror på. Om du bor i den region som den specifika nätläkarverksamheten också arbetar i och den regionen har ett sammanhållet journal system så kan det vara så att det syns. Det du som patient själv kan se via 1177 är bara en pyttebråkdel av vilka anteckningar som vårdpersonal kan se. Sen, även om du inte bor i den region som nätläkarna utgår från så kan det beroende på avtal synas ändå. Men det vanligaste är att värdgivare inte kan se andra journaler över regiongränserna.

      Hej! Förstår att du inte vill att det ska synas, men landstinget kommer inte göra någon skillnad pga ångest. Jag jobbar på bb och vi har mängder med mammor som har/haft psykiska besvär och de får ivf. Hoppas iaf att du får hjälp och lycka till med ivf ❤️

        Tack för ditt fina svar. ?

    Velar mellan att köpa en ”vanlig” lgh och att köpa en nyproduktion i ett helt nybyggt område. Tänker 3a eller 4a. Tar gärna emot tips om för- och nackdelar för bägge alternativen!

      Köp vanlig! Nyproduktion har oftast hög avgift sen kommer området vara byggarbetsplats i år framöver (om inte allt är byggt redan såklart).

        Stämmer in i allt ovan. Dyr avgift, dåligt utvecklat område och osäkert byggnadsmässigt. Bodde i nyprod som drabbades av vattenläcka pga byggfel. Inte kul. Lägg till trist interiör

      Jag bor i nyproduktion, dock hyres. Har du några frågor angående nyproduktion kan jag kanske hjälpa till, trots att jag bara är en fattig hyrare 😛

      Håller med till viss del. Köpt en övernattningslägenhet i stan. Nyproduktion. Låg hyra, bra förening dock bygger de bredvid. Köpte lägenheten för 6 månader sen och redan gått upp ca 200 tusen i värde!

      Viktigt att du kollar upp föreningen och deras ekonomi om du funderar på att köpa nyproducerat (gäller ”vanliga” lägenheter också såklart). Om föreningen inte har några pengar sparade kan större renoveringar (t.ex. om det skulle bli problem med avlopp, fasad etc) slå hårt mot lägenhetsägarna. Tänker också att en nypoducerad lägenhet eventuellt kan komma att sjunka mer i värde än en ”vanlig” lägenhet. Annars kan det ju vara riktigt härligt med något helt nytt, utan renoveringsbehov osv. Svårt val!

        Köpte en äldre med renoveringsbehov som min första lägenhet. Värsta jag gjort, jag är inte gjord för att renovera… Bara tanken på att måla gulnade karmar, byta lister, tapetsera, slipa golv och måla tak spyr jag på. Det enda som var kul var att renovera köket.

        Därför köpte jag nyproduktion. Så sjukt skönt att bara flytta in och lägga pengar på roliga saker istället för tusen olika verktyg/tillbehör(typ tråkiga jävla stoppningar till avlopp) för hur mycket pengar som helst. Det blir alltid mer än vad man tror.

        Sen tjänar man typ bara det man lagt ut på renovering också, är så satans dyrt, speciellt om man måste leja.

          (alltså köpte nyprod då jag flyttade från den gamla istället, antar att ni förstår hehe)

      Vad är det för avgifter … område … vad behöver man göra i den gamla lgh ? Renoveringar m.m …

    Om ni vill se IL köra bil och prata dålig engelska så se den där filmen med henne.
    Annars inte

      ”To start a business, INC, corporate”

        Men anctousty

    Använder ni någon smartklocka eller aktivitetsarmband? Någon funktion med den som ni absolut inte kan leva utan?
    Jag hade Apple Watch förut, bytte till Fitbit Versa i somras, har inte iPhone längre. Viktigaste funktionerna för mig är väl sms-notiserna, alarm och timer, väderapp, ficklampa. Och se tid och datum förstås men det behöver man ingen smartklocka till. xD

      Använder en från Garmin och skulle väl efter att jag fick den för drygt ett år sen inte kunna vara utan någon av funktionerna i den. Det är väl mer en träningsklocka men med lite smartwatchinslag.

      Att armbandet vibrerar och inte låter vid morgonalarm

    Nivea blå burk är väl den blåa (såklart) som är platt. Är väl inte specifikt en ansiktskräm.

      Satan vad kommentarerna hoppar ikväll

    Är det någon blyg (i vissa sammanhang) och nervös/osäker som klarat en riktig utbildning? Alltså med presentationer och seminarium och allt sånt. Får ångest av bara tanken av redovisningar men vill gärna utbilda mig.

      Jag är nog inte så blyg längre men har verkligen varit det tidigare. Jag tycker det har blivit mycket bättre sedan jag började på universitetet för nu är det så tydligt att folk inte bryr sig om vad andra gör. Tänker alltid att ingen bryr sig eller lyssnar när jag ska ha presentationer för helt ärligt lägger jag ganska lite fokus på att lyssna på andras presentationer. Vi har extremt sällan presentationer i min utbildning (ekonomi) (kanske någon enstaka per år). Seminarium är inte så farliga, oftast sitter man mest i grupp och diskuterar, många deltar inte i diskussioner alls men blir godkända ändå för att de har närvarat. Du fixar det!

      Jag har påbörjat en hel del utbildningar och är snart klar med min dietistexamen (som är ett väldigt muntligt yrke). Jag har alltid avskytt muntliga redovisningar (stammade som liten som gjorde mig blyg inför presentation, dock bra socialt liv i övrigt) men jag tror faktiskt att jag härdats?

      Nu för tiden har vi redovisningar av något slag kanske varannan vecka? Först var det ett helvete men det känns helt okej nu. Inte lika nervös innan, bara under tiden, haha! Men inte alls som det var för kanske fem år sedan.

      Låt inte en sån sak hindra dig! Kan jag så kan du 🙂

      Jag har social fobi, får ångestpåslag bara av tanken på att prata inför folk vid seminarier osv som universitet är duktiga på att anordna. Tar därför alltid inderal (har fått utskrivet av läkare pga social fobi) innan det är dags att diskutera på seminarier eller redovisa. Får alltid kommentarer från kursare efteråt ”du är så lugn, blir du aldrig nervös?” Ha ha ha om de bara visste..

      Man lär sig 🙂 jag har varit jätteblyg inför främlingar men är idag jurist och pratar inför folk hela tiden, både på möten och i domstol. Läskigt i början, men ju mer man gör det desto lättare blir det. Kör på!!

      Jag hatar att redovisa, blir illamående av ångest, och jag har bara 1 termin kvar av min master. Det är hanterbart.

      Ja! Jag har precis avklarat en termin med flera redovisningar och seminarium där man ska prata inför grupp. Jag tar betablockerare vid behov vilket tar bort de fysiska besvären, tex att hjärtat rusar eller att man känner sig svimfärdig. Men iallafall, jag hade också väldigt mycket ångest inför att börja plugga pga rädd för redovisningar etc men det var inte så farligt som jag trodde. Tycker inte det ska stoppa dig från att börja plugga!

      Det du först måste komma underfund med är ju om du bara är blyg eller lider av social ångest. Jag skulle tro det senare om det det är något som begränsar dig på det här sättet. Då behöver du i sådana fall terapi och möjligtvis medicinering. Enda som fungerat för mig och då klarar jag bara av seminarier än så länge.

      Läste en kurs i psykologi (30hp) och vi hade endast en redovisning under dom månaderna. Då var jag ärlig och sa att ”jag får panikångest av muntliga redovisningar, är det ok att jag säger lite mindre än er andra.” Och alla sa liksom SJÄLVKLART. Så tveka inte! Du kan alltid hoppa av ifall det inte känns bra ??

      Hade en klasskompis som hade scenskräck. På min utbildning hade vi redovisning mellan 1 gång/veckan till varannan vecka. Ibland även på scen, ibland inför ”branschfolk”. När utbildningen var slut hade den försvunnit för henne och hon var grym på det. Jag tror på att utsätta sig för det är lösningen. Kan själv tycka att det är nervöst, men ju mer man gör det desto mindre jobbigt blir det.

    Tvättar ni naveln?

      Brukar inte tänka på det. Men ska snart opererad och då måste man duscha både kvällen innan och på morgonen och rengöra naveln.

      Hahahahahaha

      Har du känt stanken? Ja, äckligt som satan annars.

        Hur luktar man på sin navel? inte alla som är superviga?

          Du har väl fingrar?

      Yes!
      Inte alltid gjort det men efter att jag lyckades få ut typ en pormask på 5mm så har jag tvättat ?

      Japp, kör in ett finger i naveln och tjoffar runt varje gång jag duschar.

      Självklart!

      Öronsnibbarna då? Kommer på mig själv ibland med att det luktar som ett bananskal när man gruggar bakom ? glömmer fan att tvätta bakom snibbarna

        Ja, luktar verkligen röööv, tvättar snibbarna dagligen numera.

      Luktade precis i min navel ? Luktar inget alls och jag tvättar den aldrig. Min navel är och andra sidan inte så djup. Min man får navelludd vilket jag trodde var en myt. Det skulle aldrig kunna fastna ludd i min navel.

        Det fastnar ludd i navlen om du har antingen hår för ingången eller en större piercing. Hade alltid navelludd då jag hade ”standard” navelsmycket i. Bytte till ett mindre piercingsmycke som egentligen är för ögonbryn och nu inge mera ludd!

    Mitt småsyskon på 15 år har på kvällarna börjat hänga på ställen runt om i Stockholm som för mig känns rätt farliga. Men jag har dålig koll. Är det någon som kan säga vilka ställen i innerstan eller nära förort som kan vara farliga eller dåliga för en tonåring?

      Skulle nog vara mer orolig för vilket umgänge han har

        Detta är en tjej. Vet inte om det är bättre eller sämre. Umgänget är lite oklart, vissa av dom jag träffat verkar okej. Men det är ju inga ambitiösa plugghästar direkt. Verkar ju som typ alla ungdomar håller på med droger nu (jag är ganska mycket äldre än min syster). Vill mest veta vilka ställen som verkligen är varningsflagg på.

      Stureplan. För många dårar som kan bjuda in dom på efterfest och liknande. Inte lika mycket poliser som plattan och medis.

        Hur är det med typ Fridhemsplan? Liljeholmen? Gullmarsplan? Slussen? Tror mest hon är där.

          Haha men snälla. Låt din syster hänga med sina vänner. Skit kan hända precis överallt, det är inte begränsat till ett visst ställe. Ta ett snack med henne istället och säg att det är viktigt att hon håller ihop med sina vänner.
          Vi hängde överallt i Stockholm, men höll ihop. ??‍♀️ Ibland mötte man skumma typer, ibland inte.

          Det är inte ställena som gör områdena farliga och dåliga för en tonåring. Det är umgänget.
          Men du radar bara upp ”hubbar” i kollektivtrafiken nu. Ställen där fler tunnelbanelinjer möts, helt normalt att hänga på sådana ställen om man har kompisar runt om i stan.

            Okej. Jag var helt annorlunda i den åldern så har ingen koll. Men då hör jag vad ni säger. Har såklart pratat med min syster också, skulle inte veta var hon hängde annars.

          Låter som trista blåshål att hänga vid. Fridhemsplan är mest fest av dessa men för störst av dessa men liten risk att råka ut för dåligheter skulle jag säga pga stor koncentrationer av uppenbart överförfriskade/ dåliga personer.

          Lugna gatan! Hon börjar snart gymnasiet, lite frihet måste hon ju få ha.

    Måste väl finnas några dedikerade morning bitches här… Vad tycker ni om nya ”morgonpasset” så som det beskrivs..?

      Lyssnar inte på morgonpasset tyvärr, det blir inte av trots att jag älskar det (har inte radio när jag jobbar och varannan vecka sover jag när det sänds) men jag läste om hur P3 ska göras om och jag tycker det låter som att det går mot det sämre…

        Jag (ts) lyssnar på poddarna, lyssnar inte heller live. Jag tror tyvärr att p3 gör en miss här. Speciellt morgonpasset är så populärt så jag vet inte varför de inte bara gjorde mindre ändringar med det (det här ju ändrats en del under åren även om det inte gjorts större förändringar). Jag tror att p3 kommer att tappa många lyssnare med den här ommöbleringen av tablån. Visst, förändring kan vara bra men här är jag negativ.

        Blir nog till att börja lyssna om på poddar från 2009 här framöver.

      Älskar de nya förändringarna Bye Hanna! Inte en dag för tidigt. Det samma med Maria Norah. Kodjo, David, Marcus och Linnea vad jag förstår det som senare. Klockrent.

        Jag hade gärna haft kvar programledarna. Maria är ingen favorit, henne kommer jag inte sakna. Det är inte programledarna i sig utan dynamiken dem emellan som är det bästa tycker jag.

        Gillar bara Marcus, Hanna och Kalle. De tre i varje Morgonpasset hade varit det bästa!

        Men Hanna ska vara med på eftermiddagarna istället? Och Kodjo ska väl vara kvar? Eller har jag missförstått?

    Hej!
    En fråga gällande trötthet. Jag har alltid varit (vad jag upplevt) orkeslös efter någon kort aktivitet utanför hemmet. Det är som att jag bara orkar vara aktiv ett tag sen lägger hjärna och kropp av. Vill bara sova eller ligga hemma. Nu har det däremot blivit värre då jag inte orkar vakna längre på morgon en och hjärnan lägger av efter 5h på jobbet. Jag gäspar och känner mig mosig. Värsta är nog att jag inte orkar gå till gymmet längre. Jag somnar så fort jag lägger mig i soffan och kan nästintill inte vakna. Sen när jag tvingat mig vakna runt 20-21 tiden får jag svårt att somna senare. Försöker jag bara vaken så harjag även då svårt att somna på kvällen.

    Vad ska man egentligen göra? Någon som känner igen sig? Känns inte som att detta är normalt, men vad vet jag? Ska jag söka vård eller inte?

      Se om du har brist på något. Be att få ta blodprov.

      Hade liknande symptom när mitt järnvärde är extra lågt. Det, kombinerat med yrsel.

        Precis, jag har varit med om samma, läkaren ville först endast skriva remiss på vanliga proven men stred till mig ferritin-värdes kontroll, och oij, läkaren ringde några dagar senare att mina ferritin-värden var väldigt låga, typ 10, så fick börja järnkur och äta järnrika mater!

          *mat

            Du är säkert poppis på fest!

      Låter som du har brist på något, typ järn eller vitamin D, magnesium och zink. Ring din vårdcentral och be dom ta blodprov

    Vad kostar en tibetansk spaniel? Mvh bara nyfiken och google gav mig en summa för tio år sedan, det lär väl ha ändrats?

      De flesta Skk-reggade ej ”moderaser” kostar ca 15 000 i dagsläget.

    Tips och pepp för att våga gå på dejt? Har bestämt med en kille från Tinder på lördag och är så nervös. Tycker det är så jobbigt på en offentlig plats och om någon tjuvlyssnar eller att det blir stelt 🙁

      Åhh vill också ha tips!!!

      Brukar tänka att om allt går åt helvete så blir det i alla fall en rolig historia av det hela.

      Om vädret är fint så ta en promenad med daten. På så sätt slipper ni sitta mitt emot varandra och stirra generat.

      Jag är gift och ibland om man ser någon ute som ser ut att vara på sin första dejt blir jag helt varm och nostalgiskt. Det är något rart över den där fumligheten man har.
      Bara kör!

    Äsch låt dom lyssna. Ta det inte för allvarligt. Och var dej själv. Det kommer gå bra.

    Drömde inatt att jag var på fest hos GabJoss och även skulle sova över i gästrum. De började ”festen” med att alla satte sig i en ring. Barnen satt i en ny lekhage av genomskinlig plast. F börjar berätta någon tråkig nyhet om någon släkting som inte kan komma. Stämningen går i botten och folk börjar typ öppna upp sig om deppiga saker. Så går ut i hallen där en av mina vänner står och sköter en tillfällig bar åt studenter som strömmar in. Kollar läget men hon är lite stressad så går tillbaka till ”festen” som nu är någon slags terapisession. Går upp mot rummet jag ska sova i. Passerar ett discorum där studenterna dansar och går in i gästrummet. Där slappar fyra pers på sängen och har grävt fram någon bild på mig och börjat dra slutsatser om mig som person. Blir lite irriterad och säger ”om ni vill leka hobbypsykologer har de värsta terapisessionen där nere”. De blir överlyckliga och rusar ner.

    ..sen vaknar jag. ?

    Någon mer som drömt om influensers? Kanske borde ta paus från sociala medier trots att jag slutat följa i stort sett alla influensers. ?

      Haha, sjukt kul!
      Drömde om att jag och Kenza var bästisar men sen låg jag med Alex. Hon kom på oss och slog ned mig gråtandes haha.

    Ställde precis den här frågan i förra inlägget men ställer igen för vill så gärna veta. Alla verkar vara överens om att man ska gå på vänster sida när man är ute och går och att man t o m lärde sig det här på dagis. Men menar alla dessa människor att det även gäller på trottoarer, gångbanor, perronger, trappor och annat utan fordon? För lagregleringen gäller ju bara på ställen med fordon, typ vägren och delad gång- och cykelbana. Går jag på trottoar så skulle det svida i min innersta själ att gå på vänster sida.

      Går vänster där bilar finns. Annars höger. Oklart om det är laglydigt eller ej.

      Fast det beror väl på vilket håll bilarna går åt tänker jag? Jag går alltid så långt bort från bilarna som möjligt. Så om bilarna åker på vänster sida om trottoaren så går jag så långt åt vänster på trottoaren. Möter jag någon stannar jag kvar åt höger. ??‍♀️

      Haha, jag går alltid på vänster sida, oavsett om det är en gångbana eller om jag får möte på en stig i skogen typ… Ibland byter jag sida så jag inte krockar med någon, annars brukar jag rätt bestämt alltid gå på vänster sida.

      Där jag går är det så lite folk att det inte är ett problem på vilken sida av vägen man går. Man hälsar glatt och går om varandra om man råkar mötas.

      Visste inte ens att man var tvungen att gå på en viss sida…

        Det är för att man ska se bilen som kommer. Går du på höger sida så kör bilen på samma sida och du ser den inte.

        Gjorde dom inte regeln samma för gångbanor/cykelbanor nyss också?

      Nej…. För att mötas på trottoar/gångbana håller man höger mot andra gångtrafikanter.

    Jag flyttar på lördag och håller på att packa. Nu är det bara det där sista jobbiga kvar. Plocket liksom. Smågrejer här och där som man inte vet vad man ska göra med. Så himla jobbigt.
    #ilandsproblem

      Släng, skänk, sälj! Så befriande ?

    Går man ner i vikt av att äta veganskt? Äter vegetariskt idag och det har jag gått upp i vikt av

      Beror på vad du äter. Chips och margarin ätt vegetariskt.

      Det beror verkligen på. Finns många ”skräpveganer” som mest käkar chips, Oreos, glass, pommes osv. Det blir man ju inte så smal av direkt.

      Beror helt på vad du äter. Tänk på att mycket halvfabrikat är gjort på vete. Jag varken går upp eller ner i vikt. Gör mycket själv från grunden med olika bönor och linser. Kör tallriksmodellen liksom fast byter ut köttbiten.
      Märkt att många vänner kör typ 80% pasta helt plötsligt och några sojakorvar till…. De har ökat i vikt.

      Man går upp i vikt om man äter mer kalorier än vad man gör av med oavsett vad man äter.
      Det viktiga är inte vad man äter utan hur man äter det.

        Nej, det gör man inte. Det ÄR viktigt vad man äter. Kroppen skiter i kalorier in/kalorier ut. Det funkar inte så.

          Jo det gör man och kroppen skiter inte i det

      Jag var vegan ett tag som 14-15 åring är 34 idag. Utbudet på vegansk mat då går inte att jämföra med nu. I skolan blev det mycket kolhydrater och jag hade en konstant hunger. Så jag smååt hela tiden vilket resulterade i några extra kg.

    Drömresmål?

      Seychellerna

      Vill gå kungsleden.

        Jag med!?

        Det är helt fantastiskt så rekommenderar dig verkligen att göra det! Jag planerar att gå hela i sommar och längtar dagligen.

      Tuvalu!

        Nyfiken bara, fick du upp ögonen för landet i youtubegruppen ’Yes Theory’s video där Thomas åker till Tuvalu för att det är landet som minst antal människor har besökt? Såg den härromdan nämligen så har du inte sett den så borde du göra det ?

          Ja, det var så jag kände till landet, haha

            Där ser man! Var inte bara jag som inte visste att landet existerade innan den videon ?

      Nästan var som helst så länge det är varmt och jag kan spela tennis. Typ Miami och Portugal vore trevligt!

      Hurtigruten! Fast att åka kryssningsbåt i flera dagar med massa rika pensionärer känns egentligen inte så lockande. Vill väl mest glida runt och se vackra norska vyer, så ka ske inte hurtigruten egentligen, haha.

        Pro har resor dit. Så finns nog en del fattiga resenärer också. 🙂

        Jag bokade en vecka i södra Frankrike i en stad vid havskusten i somras. Var ganska dyrt så jag tog ett hotell som hade rimligt taxiavstånd från flygplatsen och som inte ruinerade mig helt. Visade sig vara ett hotell med mig och enbart franska pensionärer. Den enda ”stad” som fanns inom gångavstånd var ett apotek, två restauranger och en strandshop. Jag dog en inre död av rastlöshet men efter några dagar trivdes jag riktigt bra. Kl 10 var det vattengympa, sen ligga vid havet, restaurangerna öppnade kl 19 då var det middag, kvällen avslutades med bingo i lobbyn kl 20. Jag var totalt utvilad efter den veckan och blev snabbt poppis bland tanterna på hotellet. De kunde inte engelska och jag tragglade på med min gamla skolfranska från 10 år sedan.

        Lång historia. Men underskatta inte pensionärer. Och åk på Hurtigruten även om de är där?

      Bhutan!!!!
      Måste punga ut $250 per dag för att få tillträde till landet. Ska dit med mannen om 5 år <3

      Åh har så många: Abisko, Bergen, Sydafrika, Filippinerna, Japan.

      Nya Zeeland!

      Hjularöd slott. Greveholm alltså.

    Hur mycket i fasta avgifter varje månad och betalar du själv eller delar kostnaden med en sambo?

      Runt 5000. Betalar själv.

      Avgifter? Runt 3700 för bostadsrätten och 27 kr för kontokortet.
      De fasta kostnaderna ligger däremot på ungefär 15.000kr.

      Betalar själv

      12000:- på 2 pers. Av dom är 9000:- hyra. Resten är el, internet, mobil, CSN, fack, a-kassa, hemförsäkring, djurförsäkring, Linsprenumeration, storytel, Spotify, Netflix.

      Typ 35 000 ????? Vi amorterar mycket och har två bilar.

    Upprepar mig pga min fråga glömdes bort i svaren där en livlig diskussion kring läppcerat uppstod.

    Sjukvårdsutbildade läs gärna! Jag har haft nageltrång nu i två år och tagit bort båda stortånaglarna + skrapat anlaget för att göra de mindre. En tå är opererad tre gånger och den andra en gång och nu är det tillbaka igen ? kan man permanent ta bort tånaglarna? Vill bli av med skiten på riktigt nu och bara ta bort en del hjälper uppenbarligen inte på mig?

      men dom växer väl ut igen hela tiden?

        De har tydligen skrapat på något sätt så själva anlaget för nageln på sidorna är borta vilket gör att nageln blir smalare. Tänker att det borde gå att ta bort allt nagelanlag på samma sätt

          Min man penslade de något på efter operation så nageln slutade växa. Alla hans problem försvann när det läkt.

      kommenterade på förra inlägget men vet inte om du såg! Gå till en specialist, om din läkare opererat bort nageln ifrån roten är de omöjligt att få nageltrång igen hur du än gör. Så dina läkare måste gjort fel som mina också gjorde, be om o få remiss till någon specialist som kan göra de från roten:) Lycka till <3

      Lider med dig verkligen. Har själv råkat ut för samma sak och jag har tyvärr inte så många råd att ge. Har opererat båda stortånaglarna x antal gånger, när de växer ut igen så är problemet tillbaka. Gjort königs-operation en gång, vilket jag antar du gjort med? Och trodde att det skulle bli bra efter det men nu är båda naglarna ”deformerade”, går hos en fotterapeut som klipper ner naglarna då och då och försöker hålla det i schack. Han säger att det ibland blir bra efter en königs-operation men att det gäller att träffa en riktigt duktig läkare inom detta område, vilket enligt honom är svåra att hitta. Det jag fått förklarat är att jag kan göra en königs-operation på nytt och då kan det bli bra, eller att jag låter det vara som det är och håller naglarna korta så det inte kan skära in i huden.
      Jag har flera gånger tänkt att jag bara vill ta bort naglarna permanent så man slipper skiten.
      Jag hoppas det blir bra för dig! ❤️

    Är gilla-knappen borta?

      Nej

        För mig är den det.

    Har bokat tid för en bröstförstoring, men har ångest inför valet av implantat (form, storlek, märke, ytstruktur…). Någon med smal kroppsbyggd (162 cm, 48-50 kg) och nästintill noll egen bröstvävnad (i stort sett bara bröstvårtor) som gjort brösten som kan dela med sig av erfarenheter och visdomsord? Är nyss fyllda 40 år och har småbarn. Inget tungt jobb. Frisk för övrigt. Gillar stora bröst (googlat sönder mig på bilder…)?

      Din kroppstyp är jättefin. Lägg pengarna på någonting roligt istället, som en resa med barnet/barnen.

        Fast är man som jag tex som är fruktansvärt missnöjd med allt på min kropp och ständigt kämpar med att acceptera mitt fruktansvärt fula utseende så har man ingen livsglädje i grunden och det går inte att göra något roligt pga den ångest det medför. Man vill inte gå ut på stan o visa upp sit fula yttre och man vill inte va inne och göda fulheten ännu mer heller. Att gå på gym är en plåga med alla speglar… ja ni förstår. Vet inget om era utseenden o självkänsla förstås men menar att man måste ha förståelse för att det inte är så enkelt alla gånger som man kan tro.

          Ja det kommer ju inte att bli bättre av kirurgi. Du behöver psykologhjälp.

            Tror lätt kirurgi kan lätta lite på ångesten. Jag mår alltid bättre då jag är nyduschad och sminkad i fina kläder. Blir väl samma känsla efter en op.

          Men är du nöjd med ditt inre? Ditt jobb, dina intressen, dina planer etc?
          Jag har pluggat jättemycket själv och upplever att bland de som pluggar finns väldigt lite Interesse i just utsidan, hur man ser ut etc. Man uppskattar sin egen och andras hjärna, ambitioner. det ger människan värde. Bröst ger värde bara om det inte finns något annat.

      Jag har stora bröst naturligt och de är i vägen, tunga och hindrar mig från att bära vissa kläder. Det svarade ju inte på din fråga, men ändå 😛

        Men det är ju snyggt! Hade också velat ha större bröst, men har så dålig rygg så det går som inte riktigt haha.

      Har du lite rumpa?
      Ser konstigt ut med stora bröst och i övrigt ”rak” kropp a la Kisse. Det är finare att vara balanserad (mindre bröst) än bara stora lökar och se ”top heavy”-ut.

      Ta hellre liiite för små än för stora. Prova med strumpor i en sportbh och välj den storlek som får dig att se snygg ut från sidan (kurvig, inte platt och POFF stora bröst).

      Hellre lite hängiga än klotformade.

      jag ska opa om 2 veckor!! har också ångest över storlek men är 173 och väger 60 🙂 ligger i valet mellan 350-450 haha 🙂

        Oj vad stora!

      Det ÄR svårt att välja men det är kirurgens uppgift att hjälpa och guida dig. En bra kirurg vet vad du ska ha för att få det resultat du vill och jag litade väldigt mycket på vad min sa, resultatet blev jättebra. ? Man ska inte stirra sig blind på CC då kroppens form gör att olika CC blir väldigt olika på olika kroppar. Detsamma gäller implantatens form. Jag är liten och smal och hade en del egen vävnad men formen på min bröstkorg och bredden på mina naturliga bröst gjorde att jag kunde ta en ”ganska stor” storlek utan att det blev allt för stort resultat, min kropp ”svalde en del” kan man säga. Hade 70 B innan och har nu 70 E. Till mig sa många att om man velar men två storlekar ska man ta den större, man vänjer sig snabbt vid storleken och de är dessutom svullna i början så risken finns annars att de känns mindre än man tänkt sig när de läkt färdigt och svullnaden lagt sig.

      Vad ska du göra med större bröst? Attrahera dåliga killar med porrfilmsideal?
      Lägg pengarna på något kul som en resa med vänner.

        Men lägg er inte i om ni ska avråda någon som redan bestämt sig herregud.

          Okej så bara för att någon redan fattat ett dåligt beslut så ska alla låtsas att det är bra?

            Bara för att du tycker att det är ett dåligt beslut så ska det gälla för alla andra? ?‍♀️

              Hm, kirurgi på en frisk fysik för att rätta till ett psykologiskt dåligt mående har aldrig varit ett bra beslut. Dessutom attraherar plastikopererade kroppar dåliga män. En lose-lose situation.

                Du vet väl att man inte måste dejta alla dom killarna som blir attraherade av en? Man märker ju rätt snabbt om killen är någorlunda bra och värd att satsa på, och Jag tror nog att ts och många andra opererade kvinnor har omdöme nog att avgöra vilka killar som är bra för dom eller inte.

            ’attrahera killar med porrfilmsideal’

            Nej, vet du vad, tycker du att någon har tagit ett beslut du inte gillar gällande sin egen kropp behöver du inte skriva saker som det ovan.

            Du verkar glömma bort att alla väljer själv vad dom vill göra och personen ovan frågade inte om hon skulle göra det eller ej.

              Fast vill man inte bara ha kommentarer av typen you go girl ska man kanske undvika öppet spår på bloggbevakning 🙂

                Håller med. Men ’lägg pengarna någon annanstans’ och det du skrivit är ju oerhört tröttsamt. Du försöker ju snarare få henne att må sämre med din kommentar om att hon bara kommer attrahera en viss sorts män etc. Samtidigt som du tycker att hon ska ha psykologhjälp?

                Du vill ’hjälpa’ henne men samtidigt trycka till henne lite. Väldigt fult.

                  Vill jag hjälpa henne? Vad får dig att tro det? Hjälpa till med vad? Jag kommenterar bara, känner inte människan och tror verkligen inte jag kan hjälpa.

                    Magda / 22:11
                    Ja det kommer ju inte att bli bättre av kirurgi. Du behöver psykologhjälp.

                    Och du tycker att hennes beslut är dåliga och du vill få henne att ändra sig till dit ttre beslut.

                    Vad vill du med dina råd då? Inte ens hjälpa henne utan bara trycka ner? Okiiiii ’feminist, javisst?’

                    Tänk vad bra om man kunde operera sig till en trevlig personlighet..

        Vad ska de som är födda med porrfilms-tuttar göra då? SKA de operera bort brösten?

          Men naturliga stora bröst kommer aldrig se ut som silikonbröst.

      Du kmr inte ångra dig vill bara säga det! bröstförstoring är det bästa jag gjort i mitt liv!!! Jag fick prova med implantat i en sport bh. Det jag känner nu är att jag önskar att jag gjort större, jag har 330 CC är 180 lång och väger 65 kg ca. Men det är en B kupa på mig. Jag skulle velat lägga i 400. Nu vet inte jag vart du ska göra men jag gjorde på Art Clinic (så jävla bra förövrigt). Prova med olika implantat när du är på konsultationen! Som hjälper dig. LYCKA TILL! ❤️

        Vad sorgligt att en plastikoperation frö att få större pattar är det bästa man någonsin gjort. 🙁

      Gör inte för stort, typ en b-cupa skulle räcke för din kroppsbyggnad. Tycker att märkbart för stora bröst ser tacky ut…

      Har du smal bröstkorg så välj implantat med hög profil. Då ser de dessutom större ut även om du har mindre cc eftersom de sticker ut mer från kroppen. Finns inget värre än när smala tjejer har stora implantat och de sticker ut för mycket på sidorna. Titta på bilden i länken. Den nedersta hyllan har alla 300 cc men ser väldigt olika ut. https://www.plasticsurgerycarolina.com/breast-implants/what-size-implant-is-best-for-me/

      Såg den här kommentaren och tänkte först inte svara, men sen när jag såg alla tråkiga svar så kände jag att jo, jag måste svara något för att väga upp den tråkiga tonen </3

      Jag hade inte samma kroppstyp som du men jag hade däremot en mycket märklig bröstkorg men två rejält fula bröst (inget snack om att alla bröst är vackra tack, mina var gräsliga). Hade otrolig ångest över detta, det kändes inte härligt att vara 25 år gammal och se ut som man fött ett helt fotbollslag med ungar. Jag menar – har man fått en förändring i bröstens utseende efter att man fött och ammat så är det ju en sak, men att se ut så från början? Jag föredrog att duscha i mörker, jag ville inte visa mig annat än när jag låg ner när jag hade sex. Osv. Men jag gjorde ett bröstlyft och en förstoring (dock med eget fett). Och wow vilken skillnad det är. Jag mår så otroligt bra. Jag förstår inte varför jag inte gjorde det tidigare. Eller jo – jag vet nog varför jag inte gjorde det tidigare – och det var för att jag lyssnat på kommentarer från folk som tror sig veta bäst när det kommer till andras val. Men jag är så otroligt nöjd. Nu kan jag gå runt naken hemma, jag kan ha en t-shirt utan bh på mig och känna mig bekväm. Mina bröst är MINA och de är otroliga. Jag har fortfarande mina issues såklart, men hade jag lyssnat på alla som sa att jag skulle lägga pengarna på en psykolog istället hade det kostat tre gånger så mycket.

      Jag har både gjort brösten (inkl en fettsugning då för att kunna fylla brösten) och sedan även fyllt mina läppar (som såg ut som ett tråkigt jävla streck). Det här är två ingrepp som gör att jag sträcker lite extra på mig. För de har hjälpt mig att se ut på ett sånt sätt som jag tycker representerar mig i övrigt. Bägge dessa ingrepp är med naturligt resultat och syns inte om man inte vet att jag har gjort det, men för mig gör det hela skillnaden. Och det låter kanske sorgligt men det skiter jag i, för jag får nog bara ett liv och det tänker jag leva på mitt bästa sätt (amen + slut på predikan).

      Två tips bara:
      1) Ha realistiska förväntningar. Om du har en bra kirurg har hen redan sagt det till dig. Googla inte för mycket på bilder för din kropp är unik och du kommer att få ett resultat som är anpassat efter dig.
      2) Gå till en geniunt bra kirurg. Du får vad du betalar för, verkligen. Så se till att det känns hundra i magen. Snåla inte. (smygreklam: Maximilian Otte på Akademikliniken i Sthlm e grym tex)

      LYCKA TILL <3

    Någon som har testat intermittent fasting, 16:8 metoden? Positivt/negativt? Har funderat på att testa den för jag brukar ändå inte äta frukost men känns ändå som man hinner bli hungrig innan 12?

      Hej! Jag äter if. Jag käkar mitt första mål vid 11 och mitt sista vid 19. Jag har egentligen inte upplevt några nackdelar alls 🙂
      Har du frågor svarar jag gärna

        Hur länge har du ätit så? Och har du märkt någon förändring? Mående, hur praktiskt det är, vad kroppen tycker, hur kläder sitter?

          Jag har ätit så sedan i somras ungefär. Jag märker skillnad i att mitt blodsocker är jämnare, jag får inte dippar där jag blir yr, svettig, svimfärdig osv, som jag fick förut. Jag blir inte heller hangry längre, alltså arg när jag blir hungrig. Jag behöver inte heller äta små mål hela tiden för att hålla mig mätt och glad.
          Jag äter inte if för att gå ner i vikt och jag äter godis på helgerna och så där, men jag upplever att jag har gått ner något kilo eller så. Jag äger ingen våg, men upplever vissa byxor som mindre tajta.
          Jag tycker att det är praktiskt och dom dagarna det inte passar i schemat flyttar jag bara ätfönstret. På helgerna vill jag gärna käka popcorn på kvällen till exempel, så då äter jag mitt första mål lite senare bara.

            Jag äter vanlig mat, som jag gjorde innan. Ja, jag tror att jag har gått ner lite, men äger ingen våg och mitt mål är inte viktnedgång. Se kommentaren ovan 🙂

              Den här skulle så klart vara som svar till 21:31

        Vad äter du när du äter?
        Har du gått ner i vikt?

      Jag kör IMF sedan typ två tillbaka. Fungerar superbra. Åt innan det alltid frukost och blev superhungrig runt 10.30-11, så trodde att det aldrig skulle funka för mig. Men med IMF får jag inga blodsockerfall alls innan lunch utan är pigg och glad hela förmiddagen. (Äter mellan 12-20, dricker dock en kopp kaffe på morgonen). Började med detta efter att jag lyssnat på radion där de berättade om en studie som KI gjort på just detta, som visade positiva hälsoeffekter i alla testgrupper. Så rekommenderar det starkt.

        Jag har gjort det ingen vecka och håller med alla ovan, man mår faktiskt mkt bättre och känner mig också mkt jämnare med blodsockret. Kör med 11-19 och det går jättebra, var bara första dagen som jag var hungrig på morgonen. Nu har jag ett sug efter något på morgonen men efter en kopp te (utan socker och mjölk) går det helt ok tills 11. Att äta en bra middag och bli helt mätt innan 19 gör att jag inte går och rotar i skåpen senare. Jag gick upp en del efter graviditeten och mkt är på g av att jag rör mig mindre men framförallt ostmackor och annat småätande på kvällen trots att jag ätit en bra middag. Tycker metoden är toppen då det är bara två klockslag och inget annat att tänka på. Jag vill ha viktnedgång men på långsamt och mer hållbart helt enkelt och absolut inte börja räkna kalorier (skraj för att jag skulle börja bli helt ätstörd). Testa och se, helt enkelt!

      jag testade men tyckte det var tungt. Vid 11 på förmiddagen började jag få ont i huvudet och känna mig allmänt virrig. Tycker även jag blev hungrigare sedan resten av dagen.

    Så gulligt att House of Philia Petra som fyller 48 år snart intalar sig att det är megajobbig pms som hon har. Förnekelsen är mäktig, hallå! Hört talas om klimakteriet damen?!

      Har du hört talas om att klimakteriet kommer i varierande ålder?
      Min mamma är snart 60 och har fortfarande inte kommit ens i närheten av klimakteriet.

        Åh nej säg inte så! Jag är 50 och önskar mig klimakteriet. Jag har haft jobbig mens i snart 40 år, tål inte hormonella p-medel och vill bara slippa mens och kondomer nu! Tänk om det tar 10 år till! ?

          Sin mamma brukar vara en väldigt bra måttstock. Man brukar hamna i klimakteriet runt samtidigt som mamma. Förhoppningsvis säger din 48 och då lever din pms på övertid 😉

            Är ens mamma även en bra måttstock på graden av klimakteriebesvär?

            /en hoppfull tjej med en mamma som knappt märkt av sitt klimakterie

              Nej tyvärr. Klimakteriebesvären beror på mycket annat. Klimakteriet har ju att göra med hur många ägg man har och alla de föds man ju med och det är inte så många fler parametrar än så.

                Va? Beror när klimakteriet kommer på hur många ägg man har? Och det kommer när äggen är slut så eller menar du? Så hade jag verkligen inte förstått det.

                  När i livet klimakteriet kommer beror på hur många ägg man har ja.
                  Klimakteriet kommer ungefär ett år innan sista mensen. Mens får man för att man haft ägglossning och kroppen stöter ut ett icke befruktat ägg. När äggen tar slut får man ingen ägglossning och därmed inte heller någon mens.

                  Jag hoppas att du är väldigt ung eller man, för det här är sådant man måste veta om sin egna kropp

                    Jag är kvinna och inte särskilt ung :p

                    Men jag hade fått för mig att klimakteriet startades av åldern i sig (att de blev gamla och försvann), inte att äggen tog slut.

                    Folk som inte har mens pga papiller brukar vän ibland fråga om de gör att de sparar sina ägg och få svaret att det inte spelar någon roll för man hamnar i klimakteriet ändå?

                Äsch då.. synd

            Mamma gjorde hysterektomi vid 30 så jag kan inte utgå från henne tyvärr.

              Åh, surt!
              Mormor då? 😉

                Jadu, svårt att säga! Hon var av en generation som inte pratade om sånt 🙂

      Pms kan förvärras rejält i förklimakteriet. Det är nog där hon befinner sig just nu.

        Jag är 50 och har aldrig pms numera. Bara jobbig mens precis som förr. Så allt är individuellt.

      Precis på samma sätt som att kvinnor får mens i olika åldrar så kommer de även in i klimakteriet vid olika åldrar. Du tror väl inte att mensen slutar dagen varje kvinna fyller 45?

    Behöver tips!
    Jag har efter många skickade ansökningar äntligen lyckats landa en intervju för ett jobb som assistent för rekryterare. Jag har ej arbetat inom detta tidigare, men har en bred bakgrund inom sälj och kundkontakt. Arbetsgivaren sa att man får en uppkörning på plats och att man inte behövde vara superinsatt. Dock vet jag att flera kandidater har lite erfarenhet av rekryteringsbranschen sedan tidigare.

    Jag undrar nu om det finns något tips eller råd på hur jag säljer in mig själv på bästa sätt här? För att visa att jag kan och vill? Någon som faktiskt jobbar som rekryterare och vet vilka specifika egenskaper som efterfrågas?

      Jag jobbar med rekrytering på ett bemanningsföretag. Mitt tips på intervjun att berätta om ditt intresse för rekrytering. Varför vill du jobba med just rekrytering? Många kandidater jag har träffat som sökt en rek.assistenttjänst hos oss pratar ofta om att de vill jobba brett med HR frågor, vilket är helt okej men vi ser gärna att våra assistenter vill fortsätta jobba inom rekrytering och utvecklas på företaget.
      Och att jobba med människor är såklart bra men skulle rekommendera ett djupare svar än så, kanske förklara att man hjälper människor till jobb, hjälper företag att hitta rätt kompetens osv.
      Lycka till!

        Tack snälla för dina tips!

      Fundera på varför du verkligen vill ha jobbet och formulera det i ord. Med det i ryggen går de flesta intervjuer bra.

        Och såklart också varför du skulle vara bra på det.

    Äntligen tagit examen i nat.ekonomi och sökt/söker jobb inom det jag pluggat. Är så less på mitt nuvarande jobb är helt orelaterad till min utbildning, ogillar min chef men har kvar det tills jag hittar nytt. Känner lite stress över att snabbt hitta något. Hur många jobb ska man söka per vecka anser ni? Hur många ansökningar krävs det generellt innan man får ett jobb?

      Sök bara det du verkligen vill ha. För då kommer du skriva bra ansökningar och göra bra ifrån dig på intervjuer. Om det fortfarande uppgår till flera i veckan så grattis, du kommer få en match.

    Body butter och face mist har jag testat i den serien. Tror dom har slutat med face misten dock. Fräsch doft men tar inte över. Klarar inte av deras andra body butter för dom doftar så starkt. Testat några grejer i vitamin c serien, men föredrar E!

      Det här skulle till läppcerat frågorna.. suck.

    Hörrni, jag har tenta i beredskapsplanering i morgon, snälla håll tummarna för mig!!

      Haj-fajv! Lycka till 🙂

    Vilken porslinsserie ska jag börja samla på? Vill ha en klassisk fin serie som jag kan ha med mig genom livet. Gärna en som går att köpa nyproducerad men också att fynda på loppis. Vilka tycker ni är fina?

      Kunglig dansk, musselmalet.

      Ostindia

      Ostindia Svart. Sjukt fin, köpte själv muggar från serien tidigare i veckan (kommer dock bara köpa muggarna). Mycket finare än den blå, men den blå är nog lättare att hitta på loppisar då den funnits länge.

      Swedish Grace från Rörstrand
      En klassiker! Finns i många fina färger förutom vit också.

        Lånar tråden lite, på tal om Swedish Grace. Börjar bli sugen på de rosa, men vet inte om man kommer tröttna på färg? Mamma har nyss köpt den ljusblåa SG för hon tyckte vitt var lite tråkigt. Jag håller delvis med, tråkigt men samtidigt tidlöst.
        Vilken färg hade du/ni kört på?

          Vi började med den ljusblågrå för 17 år sedan och har under åren kompletterat med de andra färgerna. Väldigt fint att blanda färger.

          Jag har rosa, muggarna är två år gamla, skålarna har jag haft i fyra månader. De känns som rätt nyans av rosa för att inte tröttna på ?

    Men Mia Skäringers senaste på Instagram.
    Hur mycket fillers har hon i kindbenen numera? Varje gång hon har varit i Italien har hon nya överdrivna kindben, dags att byta klinik tror jag?
    Samt smalfilter så hon blir oigenkännlig. Feminist javisst?

      Feminism sitter inte på utsidan!

        Nämen magda har problem med kvinnor som enligt henne tar dåliga beslut (alltså beslut hon själv inte tagit för hon har alltid rätt) och kvinnor som gör operationer.

          Sen tycker magda att 3 cigg per dag då man är gravid inte är någon fara. Det skadar ju inte fostret.

    Jag plussade för en månad sen och försöker sluta röka. Nu har jag gått ner till light. Röker numer ca ett paket på två dagar. Några tips?? Har testat tuggummi men magen ballar ur direkt 🙁

      hahahaha

      Det hjälper mig inte 🙁

      Du menar att tanken på, och risken för att ditt barn föds med missbildningar pga ditt rökande inte är motivation nog? ?

        Min brorsa är missbrukare och känner en massa heroinist brudar som tagit heroin under graven för att ’annars blir dom såå sjuk’

        Hur sjukt???

          Finns en dokumentär på youtube om nyfödda med heroinberoende. Gör fruktansvärt ont i hjärtat att höra dem gråta för att de behöver sin dos knark för att kunna fungera normalt.

            Usch…. Och alla methbarn USA. Så hemskt.

      ?????

      Jag låg 10 veckor på neonatalen med mitt barn. Kuvös, hjärnblödning, respirator, cpap, sondmatning var bara något som hon och vi fick hantera under hennes första veckor i livet. Jag är inte rökare, men risken för att få en prematur bebis är väldigt mycket större när du väljer att röka. Det kan omöjligt vara värt det.

        Åh. Jag är också neomamma, dag 98 på sjukan idag. Hoppas ni mår bra ❤️ (Inte heller rökare)

      Prata med med mvc. Lycka till.

      Min faster stod och tjuvrökte (som att det är omgivningen som far illa av cigaretter) under hela förata trimestern. Ca 3 cigg om dagen blev det.
      Hennes dotter föddes med en väldigt ovanlig missbildning (intern, ser ut som ett normalt barn) och livet blev ett helvette. De fick åka utomlands på skattebetalarnas bekostnad för att denna sjukdom är så ovanlig i Sverige. Tänk va mycket elände hon kunnat bespara sitt barn (och sig själv) om hon bara lyssnat istället för att tjaffsa emot när jag och farmor försöjte få henne att sluta.

      För ditt barns skull, sluta. Bara sluta.

        3 cigg per dag skadar inte fostret.

          Hon påstod att det bara var 3 cigg per dag, kan ha varit fler. Jag var inte alltid där.
          Men hennes foster skadades, det vet jag. Fick ta hand om hennes hund när hon åkte in första gången.

      Vet många bekanta som rökt i flera år, blivit gravida och lyckats lägga av nästan omedelbart. Du utsätter ditt barn för stora risker. Är du beredd och göra det ska du kanske inte ha barn alls. Hur ursäktar du dig själv?

      Har en kompis som rökte under hela hennes graviditet.. Hennes unge blev uppäten av en dinosaurie när han var 13 veckor.. Bara för att hon rökte. Nej. Han är snart 2 år och är som vilken liten skitunge som helst.

      Det finns såklart risker men du borde prata med din barnmorska om detta…

      Ta hjälp av MVC.

      Men gud, sluta bara. Om du inte klarar det förtjänar du inte att skaffa barn.

      Min barnmorska sa att det är bättre att röka än att vara fet när man är gravid. Jag hade cirka 20 kg övervikt när jag blev gravid. Har ett helt friskt och fint barn så slappna av, stressa inte upp dig för mkt med rökningen. Försök tugga tuggummi och sysselsätta händerna när lusten att röka uppstår.

    måste fråga en sak om ekonomi. vill VERKLIGEN INTE låta dryg i dehär nu. Men jag är 23, har en lön på 29, efter mina utgifter har jag 13 kvar. För mig är ändå 29 en bra lön, men relaterat till skatten och utgifterna tycker jag att 13 är så sjuuuuuuukt lite? jag vet ingenting om andras löner men vad har en vanlig svensson i lön och vad lever hen på?
    vad har hen kvar efter skatt? jag tänker att folk har ändå oftast 2 barn, reser då och då, shoppar ibland, har en fin volvo? hur i hela friden har man råd med de på 13? visst att man kanske är 2 med lön då men ens utgifter lär även va större än mina. dehär är min första ”bra” lön, är i chock över hur nästan 30 plötsligt blir mindre än hälften av det?

      Du får nog en hel del tillbaka på skatten när du deklarerar, låter som att du betalar för mycket skatt. Skattesatsen brukar ju vara på typ 30%

        alltså jag får ut 23 efter skatt

          Du har det väldigt bra. Vad hade det kostat dig om du själv stått för precis allting själv? Sjukvård mm?
          Du kan lätt spara 100 000 kr om året. Ändå resa och festa i lagoma doser. Jag älskar inte att betala skatt men tycker vårt system är tillräckligt bra för medborgare i sverige.

      Du tjänar bra. Jag har en lön på 55 (30 år och singel) och är ändå förundrad över hur folk har råd med barn och hus och resor och grejor.

        Samma här, hög lön men konsumerar ändå inte dom vissa familjer verkar göra! ?

      Haha, tycker 13 kvar efter skatt och fasta utgifter låter jättemycket!

        Folk har inte råd. Banken äger typ allt. Det mesta är belånat. Om folk bara köpt det dem hade råd med hade det sett ganska annorlunda ut

          jag har hyra ej bostadsrätt

      Jag känner mer att vad ska man bränna 13 tusen på om man redan betalt alla sina fasta utgifter? Ett par tusen på mat men sen var man ju massor kvar.

      Vara haft full lön i ett år men då blev det en massa kvar varje månad. Jösses vad rik jag kände mig! (sen blev jag föräldraledig och nu med barn är det väl slut på sötebrödsdagarna).

        mat är inräknat

      Om man är två delar man ju på alla fasta avgifter som hyra, försäkring, bredband osv. Sen tror jag många kanske inte sparar supermycket varje månad.

      Du har bra lön för att vara så ung men de flesta svenssons med livet du beskriver tjänar nog ändå mer + är två stycken. Är man två personer med ca 40-50000 vardera i lön blir det ju såklart större summor.

    Jag använder bodyshops body butter på kroppen men även i ansiktet. Står dock att den inte ska användas i ansiktet, är det bara ett sätt att kränga specifika ansiktskrämer eller har det någon annan relevans som jag har inte koll på? Undrar även om ngn har tips på en bra (ej svindyr, max ca. 300) ansiktskräm för känslig/lite torr hud med oljig panna? Bl.a. testat body shops ”drops of youth” men tyckte den la sig som en hinna på ansiktet o huden kändes inte särskilt ”fuktad”.

      clinique

        Inte Clinique! Innehåller enorma mängder PFAS – miljögifter!

      Lidls Cien är grymt bra. Kostar runt 50-lappen. Dag och nattkrämen. Även ögo krämen är bra. Asså verkligen jättebra!

        Alltså seriöst? Hudvård från Lidl?! Var lite schysst mot dig själv åtminstone och köp från apoteket.

    Vassego, här är ett tips på ett jättebra podd:
    Öppet fall
    https://poddtoppen.se/podcast/1478626548/oppet-fall

    Såg precis att Margaux är ny programledare för Hemliga Beundrare. Alltså.. hon är inte ens en programledare så varför inte ge jobbet till någon som inte är en fkin influencer????
    Bitter och lite missunnsam är mina förnamn idag, ja.

      Om man är programledare, så är man väl programledare?

        Haha ja det är ingen skyddad titel

          skönt med lite ruljans

    Jag är 36 år, har två barn, hus och är föräldraledig. Jag vill inte gå tillbaka till mitt jobb. Jag har hittat en utbildning på 2 år som jag vill gå, men jag har maxat mitt CSN. Någon här som grejat att plugga heltid utan studielån? Med familj osv. Jag vill men är rädd för att ta mig vatten över huvudet.

      Jag pluggade heltid utan studielån med familj, tre barn. Jobbade deltid.

        Var det värt det? Jag är orolig över att inte vara närvarande med barnen men också den ekonomiska biten, att leva på marginalen.

          Det gick bra. Kurserna var ju på dagtid, jag jobbade de tider jag inte hade kurser samt pluggade efter 21 när barnen sov. Det var några tuffa år men under långa perioder har man ju lov, färre tentor osv. Totalt sett var det kanske tio tuffa månader utspritt på tre år. Universitetet i Sverige är rätt soft jämfört med när jag bodde och pluggade utomlands.

      Har din sambo bra lön? Du kan ju ta ut föräldraledighet på helgen då du inte pluggar (antar jag?) och få ut lite cash iallafall. Annat extrajobb varannan helg på nåt ica(bra ob).

        Ja han har okej lön. Så det borde kanske gå om vi skalar ner. Föräldradagar på helgen var smart, tack!

          Man kan endast ta föräldrarpenning på helgen om man tar en vardag i anslutning till helgen. Tex fredag-söndag eller lördag-måndag.

      Har du inga besparingar?

    Såg precis klippen om isabella. När började man egentligen filma detta?
    Det känns så otroligt snabbt påtänkt, en chans att få in mer pengar. Tror inte en sekund på att tanken var att visa framgångarna, utan ”fallets kom, och för att snabbt ”rädda” sig själv så kom detta som ett brev på posten.
    Och hennes uttalanden, ”när jag ser tillbaka på den karaktären så skäms jag”…
    Hade allt gått som hon i teorin ville, hade hon fortsatt. Bott i samma hus, med kock och ett team.
    Så provocerade när man yrkar på offerkoftan när det är tufft.
    Fan kvinna! Kavla upp ärmarna och stå för det skit du själv satt dig i.

      Det finns en fras ”You’re only sorry because you got caught”.
      Känns som man kan applicera den ganska rejält från fröken Bella.

        Amen ?? to that!

        Spot on!

    Flipside Med Löwngrip

    ?????

    Hon måste ju få nån slags vård!

      Eller hur!
      Hon är genuint obehaglig och hon landar inte i sin persona. Det är verkligen något som skaver med henne och som inte alls känns normalt.
      VEM är hon?

    Hur hanterar ni tristess på jobbet? Har sedan julledigheterna knappt haft något att göra och det tar kål på mig. Dels för att det är tråkigt och dels för att jag känner mig menlös. Till saken hör att om någon vecka eller två kommer det smälla till och jag förväntas vara tillgänglig dygnet runt. Men just händer inget.

      Jag brukar städa. Typ torka av bänkarna, sortera i lådor, rensa kylen etc.

      Läs böcker!

    Lider med dig verkligen. Har själv råkat ut för samma sak och jag har tyvärr inte så många råd att ge. Har opererat båda stortånaglarna x antal gånger, när de växer ut igen så är problemet tillbaka. Gjort königs-operation en gång, vilket jag antar du gjort med? Och trodde att det skulle bli bra efter det men nu är båda naglarna ”deformerade”, går hos en fotterapeut som klipper ner naglarna då och då och försöker hålla det i schack. Han säger att det ibland blir bra efter en königs-operation men att det gäller att träffa en riktigt duktig läkare inom detta område, vilket enligt honom är svåra att hitta. Det jag fått förklarat är att jag kan göra en königs-operation på nytt och då kan det bli bra, eller att jag låter det vara som det är och håller naglarna korta så det inte kan skära in i huden.
    Jag har flera gånger tänkt att jag bara vill ta bort naglarna permanent så man slipper skiten.
    Jag hoppas det blir bra för dig! ❤️

    I dag var jag på en fallskyddskurs med jobbet. En av de manliga deltagarna skulle pröva en sele och den manliga kursledaren behövde hjälpa honom knäppa den över bröstet.

    Kursledaren höhö:ar och säger: du anmäler mig inte för metoo nu va?

    Jag tycker det är så töntigt då män ofta ska skoja om just metoo. Tröttsamt liksom. Håller ni med?

      Nej.

      /Också tjej i mansdominerad bransch

        Du tycker det är kul menar du?

    Hade varit intressant om Bella kommenterade sitt uttalande i Avsnitt 1 om att hon ”aldrig umgås med sin mamma eller syskon” ?

    Och så är det i princip det enda hon gjort sedan hennes ”krash” .
    #billigarbetskraft

      ”I was too fast, I didn’t have any clients over there”

      Nämen, lilla Bella? En sak till du ljugit om? Vill minnas till 110% att du nämnt både en och fyra gånger att du signat dina första kunder när ni var igång med hela NY-härjan.

        Och att ”agencyn” redan var igång. Så sjukligt många lögner. Utan hejd. Och efter en tid har sanningen uppdagats. Skäms hon inte? Vad vann hon på att ljuga? Samarbeten? Självkänsla? Beyond my understanding verkligen …

          Har aldrig fattat hennes patetiska strävan efter att bli världens mäktigaste affärs kvinna. Hon är inte frisk.

      Hörde ni hennes hemska skratt på eventet?!? ?

    Asså såg Lena PH framför Maria Magdalena på uppesittarkvällen och fick känslan av att hon mimade. Kollade nu lite olika klipp när hon framför den låten och tycker det ser ut som hon mimar då också. Tycker sången är för ”perfekt” när hon hoppar omkring och sjunger samtidigt, men konstiga munrörelser. Samt att det låter EXAKT likadant. Asså vet inte ens varför jag stör mig så mycket på det ?

    Ni som kör hormonfritt (som jag) vad tycker ni? Jag älskar ju att slippa ppiller, har ingen jobbig mens eller så så det kvittar men det känns som att man inte vill ha lika mycket penetrerande sex. Jag tycker inte att det känns lika skönt, känns typ som en hård plastig dildo ist för en äkta dingdong liksom haha.

      Håller med, inte alls samma känsla med kondom. Skaffade hormonspiral så det blev kul igen! ?

      Kör kopparspiral och det är kanon!

    Någon som vet vart Sindy och Knivmicke tagit vägen? Bådas instagram är borta

      Låter sunt! Sjuka, trasiga, människor.

      Sindy uppdaterar på snapchat några gånger i veckan typ. Oftast bilder på hon och pojkvännen.

    Är det bara jag som tyckte dokumentären med Bella var fångande och kändes visst uppriktig. Hon har själv skrivit att från början var planen med dokumentären en annan approach…. Men valde att fortsätta trots hennes svåra tid. Jag tyckte hon kändes väldigt sympatisk och produktionsteamet har säkert varit kreativa med få medel. Det känns som att många med mig glömmer hur hårt hon arbetar.. hennes drive och energi är ju helt enormt – och outtröttligt. Hon har aldrig gett upp sina visioner.. och nu när det går fel tycker jag att vi alla borde ge henne chansen att göra om och göra rätt! Och angående hennes engelska… plus poäng att hon inte gör det till ett hinder. ❤️?

      Läste i ett annat forum om en helt förkrossad mamma vars 7 årige son var den ende i klassen som inte blev bjuden på en klasskamrats kalas ? Snälla mammor, hur tänker ni när era barn har kalas och alla förutom en blir bjuden? Förstår ni vilka ärr det sätter hos de här barnen som blir helt utfrusna? Så jävla hjärtskärande! Tänk när måndagen kommer och alla barn pratar om helgens kalas, och ensam i bakgrunden står en liten pojke och skäms över att han inte var bjuden… ?

        Det är så hjärtskärande! Det hände faktiskt mig på min arbetsplats. En person som fyllde år hade bjudit alla på jobbet att fira med aw utom mig och vi hade en jätte bra jobbrelation (trodde jag). Kände mig som sju år gammal när hela gänget drog efter arbetsdagen glada och skrattade och jag stog kvar där ensam med gråten i halsen. Och nej jag hade inte kunnat bjuda med mig själv. Det tisslades och tasslades om detta under hela arbetsdagen och när man frågade vad de pratade om så blev de bara tysta. Tänk om man känner så som vuxen hur fan mår då inte ett litet barn… och nej jag är inte kvar på den arbetsplatsen huuja

          Usch! Vuxna människor kan verkligen bete dig som svin ibland.
          Jag hade hon sagt ngt dräpande dagen efter i fikarummet!

            Blev många förnedrade möten om utfrysning med chefen, dock vägrade någon ta ansvar för sitt beteende och tyckte bara att problemet låg hos mig. Vilket jag först trodde på men sen när jag väl kom därifrån och fick normala kollegor insåg jag hur sjukt de betett sig. Som högstadieungar. Har i efterhand hört från flera från samma arbetsplats hur dåligt de mådde över klimatet där.

              Skönt att du kom därifrån!

      Nej.

        Och med nej menar jag: nej till allt.

      Nu har du skrivit samma sak några gånger. Är det fel på publicera-knappen eller har någon bett dig skapa påtvingat goodwill här för bluffbloggaren Bella?

    Jag gillar Bella. Alltid gjort. Oavsett överdriva siffror. Hon ville ju ha lite ”Marilyn Monroe stil” över dokumentären tror jag. Om man är ett fan av Marilyn så vet man vad för typ av dokumentärer som gjorts… ofta med hennes röst på bandspelare när hon pratar med sin terapeut osv…
    Det känns väldigt likt Marilyn bara. Hur hon pratar och hennes 2 sidor (den i media och den hon är egentligen). Typiskt Marilyn att säga en sådan sak.

      Vilken copycat, hon borde satsa på att vara sig själv istället.

        Sig själv? Vem är det? Hon har ju massor med karaktärer och har förvrängt verkligheten för följarna sedan hon började blogga! Hon vet nog inte vem hon själv är! Det kanske är det hon försöker komma på nu i Värmland!

      Hur kan du jämföra underbara Marilyn med Bella?!? ?

      Aldrig gillat Bella. Varit fascinerad, absolut, men alltid känts som hennes grandiosa planer varit… påtvingade

      Nej, hon såg och har aldrig sett ut som Marilyn Monroe. Hon liknar snarare än budgetvariant av en Desperate Housewives of nånting.

    Någon fler som sett Fleabag? ÄGER

      var kan jag se detta?

        primevideo, 7 dagar gratis 😉

      Äääälskar! Gråter floder över att de la ner efter säsong 2

    Hur länge kan ni hålla andan?

      Typ 9 sekunder. Är heeeeelt värdelös på det!

    Stör mig på att Annica tar cred för en text hon snott på sin underklädesbild hon la ut. Som att hon skrivit och kommit på den själv. Nä citera ska hon göra. Fy

    Hur länge har ni samlag? Är tjej och ingen gubbe som frågar, undrar för att ibland kan jag bli irriterad på att det är över så fort och jag inte hunnit komma.. oftast är det 5-10 min och det känns bra 80% av tiden då jag också kan komma rätt snabbt men ibland är det irriterande ? Hur ska man få det att vara längre utan att säga det rakt ut åt sin kille för att inte göra honom ledsen/få honom känna sig otillräcklig?

      En kvart kanske inklusive förspel. Hur länge har ni varit tillsammans? Prata om det! Ta upp att sexet är jätteskönt men som du skriver, det är över lite för snabbt för din del. Eller be din kille helt fokusera på din orgasm! Det handlar ju inte om att han är dålig eller otillräcklig. Jag har sagt till att det många ggr gått för fort var på min sambo faktiskt har hållt med. Längre förspel osv har vi kört då =) lycka till!

      Jag skulle säga en kvart, men sen kan vi köra typ sju gånger på en dag tack vare är i den härliga inledande fasen.

      Det varierar. Ibland går det väldigt snabbt, ibland inte. Man ska kunna prata om sånt som är bra och inte under sex med sin partner. Han blir själv besviken då han kommer fort (Max 5 minuter). Oftast händer det här då vi inte haft sex på ett tag eller om han är väldigt upphetsad. Själv har jag problem med att komma varje gång, såklart man blir besviken. Men jag är bara glad att jag får vara nära med min man.

    Någon annan än jag som är beroende av chips och dipp? Jag är inte överviktig på något sätt, men jag vet hur ohälsosamt det är för min kropp, ändå kan jag bara inte sluta äta det. Någon som kommit ur ett chipsberoende? Känner att jag börjar ruttna inifrån om jag inte slutar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.