Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

814 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ni som vaknar på morgonen och tycker att det ska bli KUL att gå till jobbet, vad jobbar ni med?

      Kammar gräsmattor utanför slottet.

        dröm!

          Jobbar på bank med företagsaffären och känner faktiskt precis så! Visst, vissa dagar kan man ha tuffa beslut att förmedla osv och då skulle man helst vara hemma eller kunder man kanske inte klickar helt med. Men tycker jag har världens roligaste jobb!

            Jag jobbar i reception. Har världens bästa kollegor, är 23 år, har precis 40k i lön (omvandlat i Svenska kroner), är ledig alla klämdagar och jobbar endast 6h om dagen. Jag bor inte i Sverige utan bor utomlands pga kärleken. Men gud vad jag älskar varje dag. Gör absolut inget än att ta emot gäster och mingla runt med alla på huset med en kaffekopp i handen.

            Önskar alla kunde trivas så bra på jobbet och försöker hjälpa alla mina kära hemma i Sverige att hitta ett jobb som de med kan älska lika mycket och som behandlar dem så lika väl som det bara går.

              Jag jobbar 2 timmar varannan vecka, får 50 tusen plus förmåner och behöver endast sola och dricka drinkar. Drömmigt värre.

                Är du influencer?

                  ???

                    Är en Yacht och sovrum inkluderat i jobbet?

                      Slott med 20 sovrum faktiskt, ingen yacht tyvärr. Får ta upp det på nästa löneförhandling..

                  Nä, de behöver ju fota också, det orkar inte jag.

                Jag hoppas du menar det du sa, låter ju underbart 🙂

                  Mmm ok, visst sörru.

                Vad jobbar du med?? Det var det som var frågan! Inte vad ni tjänar…

                  Professionell sarkastiker…

              Vilket land? Låter underbart

      Kundtjänst, gjort det i tolv år och älskar varje dag!

        Uj! Jag som tänker att jobba i kundtjänst annars måste vara ett helvete med alla gnälliga kverulanter!
        Grattis till din tjänst! ???

          De gnälliga är roligast att jobba med, när man får en ilsken kund på tråden och det är en glad kund som lägger på i slutet av samtalet ? kollegorna brukar koppla de jobbiga samtalen till mig. Har även fått blommor och choklad av nöjda kunder och återförsäljare.

            Skön attityd du har! ❤?

            Du är HELT rätt person för ditt jobb!
            ???

              När jag jobbade på kundtjänst älskade jag också arga samtal. Mest för att jag visste att kunden hade fel och jag älskade att avsluta samtalet efter att ha berättat det för kunden, slutade vanligtvis i ännu argare kunder. Jag var inte rätt person för jobbet 🙁

                Skäms när jag läser det där.. Herregud vad var det för fel på mig

                  Äh skäms inte, var ju awesome.

            Wow! Vem är du?! Vilken stjärna att få ha som kollega! 🙂 <3

              Åh det där gjorde min kväll ? sanningen är att jag jobbar på ett bra företag. Jag tror på våra produkter och vet att alla på bolaget gör ett bra jobb även om det blir fel ibland som jag får stå för. Vi på kundtjänst har även alltid stöd från ledningen och har väldigt fria händer att lösa kunden. Utan dessa förutsättningar hade jag nog inte älskat mitt jobb så här mycket. Så jag har haft tur 🙂

            01 29 20.36 Har du då gett kunden rätt gentemot företaget du arbetar för? Är man gnällig för att man påtalar att det blivit fel mot en? Att man vill att det ska rättas till.

              Man är verkligen inte gnällig för att man ringer och klagar! Finns de som har en dålig dag när de ringer in bara, händer mig också när jag kontaktar företag som kund hehe

      Bibliotekarie!

      Långt ifrån alltid pga för mkt att göra/för mkt övertid och kollegor som handfallet väntar på att man ska driva deras jobb framåt också… Fick ett bryt på det idag. (Chefen håller med mig och hen är grym vilket är en tröst i det hela.)

      Jobbar som ekonom.

      Har en fråga…
      Om ni blir tillsammans med någon som har en hund och sedan flyttar ihop, skaffar familj osv. Blir hunden er? Allstå skulle du då tycka att hunden automatiskt blir ditt ansvar? Eller är det fortfarande er sambos hund?

      Svara gärna om ni är hundägare eller ej om ni svarar ?

        Är inte hundägare men för mig skulle det vara en familjemedlem 🙂 dvs gemensamt ansvar då.

        Min man hade en hund när vi träffades och jag flyttade in hos honom.
        Vi delade på skötseln, men huvudansvaret och beslut om hunden var hans. Däremot såg jag det som en självklarhet att vara med hunden och gå promenader med den även om den var hans från början. Vi blev ju som en liten familj.

        Den hunden finns tyvärr inte längre, men idag har vi en hund som vi skaffat tillsammans.

        Jag har katt och kommer snart flytta ihop med min pojkvän. Katten kommer såklart att vara en del i vår familj, men huvudansvaret kommer jag ha; köpa mat, försäkring, veterinär, ge mat och tömma lådan… om jag skulle be min pojkvän ge katten mat så skulle såklart inte han (pojkvännen) sätta sig på tvären…

          Såååå, vad jobbar du med? ?

        Skulle för det första troligen inte flytta ihop med nån som hade hund… Men nej, tror inte jag skulle sköta om den, möjligen hjälpa till nån gång om det krisade men det är inte min grej alltså.

          Trevligt

            Vaddå då? Varför skulle jag gå ut i regnet och plocka bajs pga ett djur jag inte valt att skaffa? ?

              Precis. Min snubbe har en unge sen tidigare, den har inte jag valt att skaffa. Så i två timmar nu har jag låtit den sitta på toa och hojta ”färdig!”, för varför ska jag resa mig upp och torka stjärt?

                Förstår din poäng men en hund och ett barn är inte samma sak….

                  Nej, jag vet, jag skojade bara!
                  ?

                    Förstod att du skämtade men det skulle jag verkligen inte göra. Tror inte den får sitta där två timmar, föräldern sköter det väl.

        Jag skulle anse att huvudansvaret ligger på partnern men jag skulle hjälpa till med promenader och liknande. Men jag ska inte behöva bli ”lidande” på grund av hunden. Alltså exampelvis betala veterinär, gå hem på rasten från jobbet och rasta eller jämt stanna hemma med hunden om killen går ut hela tiden osv.
        Är inte hundägare men kattägare. Och jag skulle inte anse att om jag flytta ihop med någon att den skulle bli ansvarig på något sätt, men skulle hoppas att de blir polare och att partnern älskar katten tillslut.

        Tack för alla svar! Jag förstår alla resonemang. Klart hunden blir en i familjen för den är ju där. Men personligen tycker jag inte att det är mitt ansvar. Min sambo har hund, jag tycker om hunden och hjälper till med och ge mat och gå ut med den när min sambo jobbar. Men han lägger mer och mer krav och ansvar på mig, nu är det i princip bara jag som tar ut hunden så han får sova under dagarna, och sen en gång innan vi lägger oss för att han hunnit åka till jobbet då. Men jag orkar inte. Jag är gravid, har en 1 åring, och vi bor flera trappor upp utan hiss. Det är ett mission och gå ut med vagn + bebis+ mage + hund. Och jag har nyligen ramlat i trapporna pga hunden drog 🙁

        ville höra hur andra har tänkt.

          Oavsett hur hunden kom in i familjen borde det vara en självklarhet att man anpassar situationen efter graviditet och småbarn. Ta ett snack med din sambo om hur ni ska lägga upp det så att det fungerar.

            Ja det kan man tycka men finns inte många. Alternativ för oss. Det enda skulle vara och göra oss av med hunden och det kmr aldrig hända. Min sambo skulle aldrig vilja det och jag skulle aldrig kräva det.. Men kanske skaffa en dogwalker

              Jaa någon som kan gå ut med den vore ju det bästa! Låter inte alls bra att du har så mycket ansvar speciellt utan hiss osv. ?

          Men fy satan!

          Låt karlsloken gå ut med sin egen hund! På vilket sätt är det ok att du ska släpa med dig barn, hund, mage och allt för att han ska SOVA!?

          Förlåt, men vilket svin. Tänker bara på sig själv tydligen!

            Han jobbar nätter! Det är därför Han sover ?
            När han är ledig tar han allt med hunden men är som sagt av åsikten att det är vår hund

              Han får baske mig gå upp och ta ut hunden och lägga sig igen. Orimligt att du ska lösa det med de förutsättningarna. Fixar han inte att ta hand om SIN hund kan han adoptera bort den.

                Ja han hade väl löst det om han inte träffat dig? Då hade väl någon annan fått hjälpa honom med hunden?

        Fortfarande din sambos hund såklart.. 🙂 Men så är det ju upp till en själv hur mycket man vill ta ansvar… jag kan föreställa mig att man får en lycklig och kärleksfull man när man visar intresse och engagemang för hans hund
        🙂

          Förlåt, men är det inte precis det hon gör? Och vad får hon tillbaka för det? En lycklig och kärleksfull man? Nä, en slappsovande snubbe… Usch.

            Jag ser nu att Lilile svarat att hennes kille jobbar natt… Så jag kan göra en liten pudel beträffande mina hårda ordalag i föregående inlägg…

        Det är min hund och mitt huvudansvar men jag skulle ju inte flytta ihop med någon som inte ville dela omvårdnaden av min hund så att det blir VÅR hund liksom…

      Inte varje dag kanske men många. lärare.

        Samma här, mellanstadielärare! Inte alltid kul, för ibland händer det jobbiga saker också, men alltid givande och dagarna går alltid fort! Ryser när jag tänker på tidigare jobb jag haft där tiden bara seeegat fram…

      Jättekul är det väl inte att stiga upp för att gå till jobbet, men gillar att jag får utvecklas och hänga med mina kollegor. Jobbar med fakturering för ett stort börsbolag med global verksamhet. Låter säkert jättetråkigt men jag är i kontakt med människor från hela världen varje dag, använder hjärnan till att lösa problem och har mångsidiga arbetsuppgifter vilket är saker jag trivs väldigt bra med!

      Hatar du din anställning? Arbete är tufft men roligt och utmanande så ger det cash på kontot för att betala mitt levande. Älskar att gå till arbetet varje dag.

        Kul att du gillar ditt jobb men du svarade inte på min fråga? ?

      Många gånger är det inte jobbet i sig som gjort det kul för mig utan jobbarkompisarna. Skulle dock inte kunna jobba med vad som helst för det.
      Andra gånger har lönen gjort det värt att gå till jobbet, inte bara för att man måste tjäna pengar utan för att jag tjänat så bra.

      Sjuksköterska. På en vårdcentral. Det är frustrerande och ibland stressigt och man känner sig otillräcklig ibland men himla kul är det ändå!

        Varför frustrerande? Ok på en akut men på vårdcentral. ?Du verkar ha svårt med stress. Obs inte illa menat.

          Anonym 20:28, skämtar du eller? Jobbar också som sjuksköterska och arbetet på en vc kan vara sjukt stressigt.

          @20:28, är du landstingspolitiker?

            Hahaha, bäst idag!

          Problemet på akuten bottnar ju ofta i att vi inte kan erbjuda en tid till läkare för att läkarna blir fullbokade, patienten åker därför till akuten och det blir en hög belastning där. Som andra svarat så har du troligen inte en aning om hur stressigt det även kan vara på en vårdcentral. Yttra dig inte om saker du inte hr koll på…

          20:28, har du koll på sjukvårdsarbete överhuvudtaget? Vad baserar du din kommentar på??

          Men gud har du bott under en Sten senaste åren?

          Men vad vet du..?

      Lärare årskurs 7-9

        +1

      Butikschef.
      Sälj, exponering, bygga kampanjer, packa upp nya varor, coacha teamet för att nå olika mål, gemenskap, kundmöten, planering, scheman, inköp, leverantörer, uppföljning, utvärdering, inventering…
      Jobbat med detta i sjukt många år och allt är fortfarande kul!
      Passar definitivt inte alla men jag stormtrivs.

      Kurator för barn/ungdomar <3

        Lantbruk! Man får göra en skillnad för djuren som är glada att se en och alltid har något kul upptåg för sig. Rogivande att fodra och mocka ur och bara allmänt omge sig av djur. Sover gott om natten av att ha ett fysiskt jobb, det gör det lättare att stiga upp

        Det är mitt dröm jobb! Vilken utbildning har du?
        Vad ligger lönen på?
        Hur ser en typisk arbetsdag ut?
        Vill veta allt ??

          Ojj skulle vara till kurator ??

            Som kurator inom sjukvård krävs ofta socionomexamen. Privata skolor och vårdgivare brukar kunna vara mer slappa, HVB-hem anställer både beteendevetare o socionomer (som behandlingsassistenter/beh.han.sekr). Det är på gång att bli en legitimering av kuratorer inom sjukvården, antingen ha arbetat minst 5 år eller läsa 1 år har jag för mig (utöver ord. utb) och då krävs som sagt socionomutb. Tycker personligen att man ska vara socionom för att arbeta som kurator för att ha koll på juridik och samtalsmetodik vilket inte inkluderas i beteendevet.utb. som i grunden är en forskarutbildning.

      Sjuksköterska på en underbar avdelning där det oftast är lugnt och skönt tempo men ändå en massa kul att göra. Kan flexa mycket och behöver aldrig ha ångest över att man behöver vabba eller bli sjuk själv. Trivs oerhört bra ?

        Var jobbar du?! Mvh ssk som är trött på all stress

          På tal om alla jobb. Jag pluggar just nu, är klar till sommaren. Ensamstående med två små barn. Hur får jag ihop en heltidstjänst utan att gå in i väggen. Är så himla rädd för det. Några tips?
          Avlastning finns inte från nått håll.

      Office manager på ett kontor i London. Älskar varenda sekund ?

      Undersköterska på operation!

        Gud vad grymt!
        Hade aldrig klarat av det ? skulle ha svimmat varje gång man skar upp någon ?

      Marknadsföring

        Vad innebär det mer konkret? Tips på bra utbildning?

      Jag jobbar inte just nu utan pluggar till arkeolog, och gud vad jag älskar det!
      Innan har jag jobbat som tjänsteman på olika myndigheter och jag avskydde det. Mest för att jag hatar människor i allmänhet.
      Därför kommer arkeologyrket passa mig perfekt eftersom de flesta människor jag kommer jobba med där varit döda sen länge.. ?

      Hemmafru. Börjar med att göra frukost till familjen. Sedan en joggingtur medan de äter. Sedan en dag fylld med pyssel och utflykter med barnen, ta hand om djuren och trädgården, laga mat, sagostund, leka ute osv. Gör verkligen bara sånt jag älskar hela dagarna.

        Riktig stjärna är du!

        Vad jobbar din man med som gör att du inte behöver jobba? Det kostar ju en del att försörja en familj.

          Han är läkare men vi lever också otroligt billigt. Odlar själva, bor på landsbygden, bakar allt bröd och gör allt från grunden, lagar våra kläder om de går sönder, reser bara i Sverige, roar oss med att bada i sjön, göra utflykter med hembakat, plocka bär och sylta och safta. Vi har ingen teve eller Netflix, inga dyra prenumerationer eller dyra nöjen. Att titta på stjärnorna en stjärnklar natt är ett nöje för oss. Eller bada i sjön en sommarkväll. Eller hålla små kycklingar i handen. Vi har mycket familjetid och även våra släktingar på besök ofta. Gratisnöjen alltså, men sånt som många barn idag ändå saknar tyvärr.

            Vad fint att era barn får en så rik barndom! Precis vad jag vill kunna ge mina framtida barn.

            Var det inte du som hade en del dyra diamantsmycken? Som bl.a. fick en stor diamantring som pushpresent?

              Jag fick en diamantring i pushpresent ja. Den var inte särskilt stor… det var en vanlig diamantring. Förlossningen kom ju inte som någon överraskning för min man, han hade 9 månader på sig att lägga undan pengar till den.

            Precis läst boken Jag lämnar ekorrhjulet. Öppnar upp för nys perspektiv kring jobb och leva. Läsvärd!

            Utan att försöka vara taskig eller ha nån baktanke med min fråga, men röstar du sd?

          Jag försörjer min man som är hemmapappa då vi inte vill att barnen ska gå på förskola.
          Jag har inget speciellt jobb. Jobbar inom HR, har en lön på 32 000. Efter alla räkningar är betalda har vi ca 6000 kr till mat och bensin.

          Så man behöver inte vara miljonär för det.

        Vad ska du göra med din tid när barnen börjar skolan?

          Hålla små kycklingar i handen!
          Och ja, det låter mysigt. Om än lite trist i längden..

          Jag skulle vilja skriva en roman! Och så målar jag mycket, så kanske får mer tid att satsa på min konst. Kan även tänka mig att söka en doktorstjänst inom mitt ämne, vore spännande att forska. Men mest vill jag nog skriva en fiktiv bok.

            Skulle även kunna tänka mig att skaffa häst. Det har jag inte tid till nu, men när barnen blir äldre skulle nog både de och jag uppskatta det.

            Vill gärna bli stödfamilj/fosterföräldrar också när våra barn är äldre.

            Finns ju hur mycket som helst att göra när barnen börjar skolan! Träna mer, lära mig yoga, läsa mer, skriva böcker, måla, baka och laga ny spännande mat, lära sig ett nytt språk, vara volontär, utvecklas andligt. Finnas där för barnen när de kommer hem från skolan.

        Låter mysigt! Gör din partner några pensionsavsättningar till dig med tanke på den arbetsinkomst du missar när du tar hand om hem och barn?

          Ja självklart gör han det.

      Lärare på grundsärskola, världens bästa jobb!

        Jag med!! Trivs väldigt bra även om det kan vara tufft ibland.

        Jag älskar att lära ut samt att se glädjen hos andra när jag har hjälpt dem att förstå komplexa problem, en simpel uppgift eller annan typ av fråga. Jag bryr mig genuint om att andra ska lyckas och jag älskar att föreläsa framför andra. När jag gick i gymnasiet brukade jag samla ett gäng från klassen och gå igenom samhälle- och naturämnena med dem, efter skola. Alla höjde sina betyg och ingen var gladare än jag!

        Ps. Jag jobbar idag som jurist, men tror mer det var lönen och titeln som tilltalade mig än själva yrket… Kände att jag ”hade så bra betyg” att jag inte ville ”slösa” på det. Tyvärr.

      Doktorand.

        Läste du magister och sen ansökte om ledig doktorandplats? Var det lätt att få? Har funderat på att läsa vidare ibland men har dålig koll på hur det funkar..

        Doktor And?! Har hört att han är en riktig kvacksalvare.

      Jobbar på gymnasiet. Roligt nästan varje dag

      Ja
      Är flaggstångsknoppsputsare. Ett Guldjobb!

        Tror att komiker skulle passa dig bra annars!

      Arbetar som jurist och hanterar utländska företag. Jag älskar att ha kontakt med utländska klienter och hjälp dem. Alla klienter är inte fantastiska Alla gånger och ibland är det stressigt med långa dagar men älskar det ändå.

      Ni som trivs med era kollegor- hur är era kollegor? Ni som inte trivs helt- varför?

        Mina kollegor är så jävla gulliga och roliga. Vi är ett gäng på 4 tjejer i ungefär samma ålder och vi har så sjukt kul ihop! Samma humor och liknande intressen. Sån lyx att gå till jobbet och få betalt för att umgås med sina kompisar?!

        Älskar min familj och helgerna hemma men är alltid glad på söndagskvällar också för då ska jag snart till jobbet igen ☺️

        Jag trivdes inte med mina kollegor alls, dom berätta inget för mig, körde planering utan mig och räknade med att jag aldrig behövde kissa utom på rasten… En va också otrevlig överlag. Dom räknade med att jag kunde lösa situationer inte dom kunde lösa. Blev utbränd. Dom förstörde mitt liv

      Sjuksköterska ?

      Jag tycker det. Men det är bara för att en av mina kollegor har blivit min allra bästa vän. Vi båda flyttade helt ensamma till staden och hittade varandra på jobbet. Hon gör verkligen mina dagar och vilket skitjobb som helst skulle vara roligt tillsammans med henne.

        Övriga då?

      Konstnär! Älskar mitt liv, även om jag inte tjänar så mycket. Tror till och med jag lever under fattigdomsgränsen. Skulle aldrig klara av att ha en chef eller bestämda tider. Dessutom har jag med min lilla hund varje dag i ateljén.

      Konstnär. Älskar mitt liv, även om jag inte tjänar så mycket pengar. Skulle aldrig klara av att ha en chef eller bestämda tider. Dessutom kan jag ha med min lilla hund i ateljén om dagarna.

      Jobbar på statlig myndighet med handläggning av program beviljat från arbetsförmedlingen, mycket att hålla koll på, ingen dag är den andra lik, jätte bra förmåner och möjlighet att jobba hemma ? Trivs jätte bra!

        Kollega

        Jobbar också som handläggare och trivs bra! Inte med chef kanske men jobb, kollegor, flexibiliteten (Perfekt när man har småbarn) och förmånerna gör det roligt. Jobbar inte med någon jobbig förmån som sjukpenning eller så så kan ju vara därför det är lite roligare hos oss.

      Tycket jobbet är skoj. Men har nu blivit kär i en kille på jobbet som jag aldrig kommer få. Så just nu är det sådär. Orka det här med kärlek alltså….

        Vad intressant berätta mer! Varför kan det inte bli något?

      Konstnär. Älskar mitt liv, även om jag inte tjänar så mycket. Tror till och med jag lever under den så kallade fattigdomsgränsen. Men jag skulle aldrig klara av att ha en chef eller bestämda tider. Dessutom får jag ha med mig min lilla hund i ateljén om dagarna.

      Sälj

      Sjuksköterska. Älskar verkligen mitt jobb!

      Jobbar med digitala lösningar och kommunikation på ett tryckeri. ?

      Jag är gymnasielärare! Jobbar på en ganska liten skola, har en nära och god kontakt med de flesta elever, bra kollegor och har en rimlig arbetsbelastning med ganska små elevgrupper.

      Undertextare. Jag älskar att ta reda på saker och klura ut formuleringar som får plats i ett textblock.

      Städerska, heltid 17-02. Jobbar Max 6 timmar av dessa om inget speciellt hänt. Arbetar ensam med en ljudbok i öronen och njuter för fullt av att gå och polera och moppa. Bästa jobbet jag haft, 5 veckors semester, årsbonus och har ut 22800kr. Har inga planer på att avancera till flashigare yrke så länge jag orkar moppa.

      Undersköterska jobbar med demenssjukvård ?

      Jag jobbar med kollektivtrafik. Tycker själva jobbet är jätteroligt, men gillar också tanken på att jobba med något som gynnar miljö och människor i längden.

      Flygvärdinna

      Programmering. Utvecklar appar.

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Vad betyder OT-kommentarer?

      on topic

        Nä. Det är OnT.

      Off topic.

      OT står för off topic. En OT-kommentar är alltså en kommentar som inte berör inlägget i sig.
      Här på Bloggbevakning är OT-kommentarer tillåtet om kommentaren berör influencers och sociala medier ?

        Schysst! Tusen tack för svar 🙂

        Fast annat ot är ju i praktiken tillåtet då de aldrig raderas

          Nej. Camilla raderar annat. 🙂

      Har alltid undrat varför folk stör sig så mycket på att paula är smal och tränar och inte förstått grejen när de kommenteras om henne här. Men häromdan såg jag henne lägga upp att de var och käkade pannkakor, en bild efter ser jag hennes jävla sallad brevid. Har stört mig på det hela veckan HAHA. ? Vem fan väljer en sallad framför en mysig pannkaksstund med sina barn?

        Pannkakor är ju inte gott. En går ner, men sen, nä usch.

          Okej jag köper att att inte alla tycker det är gott, jag gillar pannkakor men tycker inte det mat. Jag reagerade mer på att det var en mysig gotta-sig stund med barnen och att hon ännu en gång sitter där med en sallad och vatten?
          Hon har dessutom två döttrar tycker det sänder fel signaler..

            Jag tycker helt ärligt att det sänder fel signaler att äta pannkakor som måltid.

          Äntligen! Alla kollar så konstigt på mig varje gång pannkakor kommer på tal och jag säger att det inte är gott, kändes nästan som att det inte fanns någon annan som inte heller tyckte om det.
          Smakar ju liksom ingenting? Gillar inte sylt heller så jag har ingenting som förhöjer pannkakorna.

          Lite som med våfflor. Inte heller gott, usch.

            Tycker pannkakor är efterrätt. Typ en…

        Jag skulle välja sallad alla dagar i veckan framför pannkakor!
        Pannkakor är värdens mest överskattade föda. Ingenting med det är gott

        Och alla som tar foton på mat de inte kommer att äta…

        Har väll handlat om att hon inte är hälsosamt/naturligt sådär smal. Hon har ju hetstränat sig dit och gått på strikta kostscheman. Nu sticker nyckelben och annat ut och inte en gnutta fett ens på armarna. Blir orolig för henne och de signaler som sänds ut

          Det jag tänker mest på är väl att hon tränar styrka, men verkar förlora muskelmassa pga för lite mat. Väldigt tråkigt att se.

        Jag hade valt sallad före pannkakor också 🙂 äter typ aldrig pannkakor men sallad äter jag väldigt ofta pga tycker det är så gott ? Låt människor göra sina egna val!

    hej allihop. vad gör ni?

      Graviditetsillamående. Ligger i soffan och väntar på tvångsbesök till toan eller att jag ska orka gå upp för att borsta tänderna och lägga mig i sängen. Haha. Vad gör du själv? 🙂

        usch det låter inge roligt. jag ligger och läser. som vanligt. haha

        Samma här. Hjärndimma och gravidillamående ? får snart sluta mitt pass på jobbet som tur är

        Lergigan! 🙂

      Jag har yogat nu faktiskt! Gör ingenting nu. Väntar på min sambo så vi kan kolla på någon serie. Kanske ska duscha. Läser du något bra Pia?

        jag läser en feelgod just nu. sommaren med ava. den är riktigt bra faktiskt

    Har ni sett The Circle på netflix? Äntligen en rolig reality show! Älskar konceptet. De borde köra den i Sverige med riktiga influencers haha.

      Tyckte den var sååå underhållande haha! Men skulle absolut inte vara rolig med influencers. Vanliga människor snygga som fula, hetero som homosexuella, gifta som singlar, precis som de hade i serien ?

      Har du sett klart den?

        Jooo, hade varit as kul om det var några riktiga kändisar/influencers i mixen. Alltså inte alla men typ Kissie eller nån, se om folk tror att det är catfish eller inte haha.

      men JA! jag var så insatt i The Circle så karaktärerna figurerade i mina drömmar när jag sov ? så sjukt underhållande serie, skrattade högt fler gånger!

      JAA!! Såg klart den igår och jag ääälskade den <3

        Hade velat se Rebecca vinna!! Han gjorde ett så bra jobb ? han catfishade de allihopa

          Tack! Då vet man vem som inte vinner. Tänk lite va…

            Men scrolla förbi utan att läsa om du ser en tråd om en serie du följer. Herregud alltså…

              Nu följer jag inte The Circle men lär ju inte se den heller efter den här spoilern. Herre Gud på dig själv. Jävla smartass.

    Hej! Känner ni er dåliga på ett jobb ibland? Känner mig så kass idag. Vet inte om det är bäst att ge upp och skaffa ett enklare jobb eller om jag ska fortsätta kämpa..

      Klart du ska fortsätta kämpa! Finns en anledning till varför du fick det här jobbet. Tro på dig själv!

        Tror ni TV4 filmkanal kommer tillbaka. Jag saknar den. Com hem kan ännu inte ge något besked.

      Ja det gör jag i alla fall. Men det betyder inte att du är kass – det var bara en kass dag helt enkelt 🙂 det kommer bättre dagar. Du har landat det här jobbet för att du är bra. Remember that 🙂

      Det viktigaste är att du mår bra ❤️ har du ett arbete där majoriteten av dagarna ger dig ångest och får dig att må dåligt, då kanske det är dags att fundera på att byta jobb. Men handlar det om en enstaka dålig dag här och där, då skulle jag säga att så har majoriteten det på jobbet! Gör inga stora beslut baserat på 1 dålig arbetsdag.

      Äsch de flesta av oss funderar nog ibland hur vi fick vår tjänst och att vi en dag kommer bli avslöjade?
      Jag tänker att du är bra på ditt jobb för att du faktiskt reflekterar och vill bli bättre. Hellre en sådan anställd än de som tror de är Guds gåva till mänskligheten.

        Impostor syndrome – jag lider också av det. När ska man avslöjas som en bluff liksom? Mycket vanlig åkomma.

          Hade jag i 25-30 års åldern.

          Har haft en chefstjänst i snart ett år och det är en återkommande känsla. Efter utbildningar med andra chefer i samma bransch upptäckte jag att i princip alla av oss uttryckte att vi går runt med den känslan.

          Tycker flera kollegor BORDE leva med bluffsyndromet med tanke på hur värdelösa de är ?

      Fortsätt kämpa. Känner likadant varje dag. Otillräcklig och som ett skämt men jag vet att jag gör ett bra jobb. Min egen känsla bara som förstör.

    Okej. Inte kvällens största och djupaste funderingen, men hur goes. Är det någon mer än jag som tycker Lindex kläder fått riktigt dåligt kvalité? De krymper i tvätten (trots att jag följer tvättrådet), de tappar passformen fort och sömmarna släpper.
    Någon som håller med?

      Nä, jag diggar Lindex.

        Jag gillar också Lindex egentligen. Jag handlar typ allt där till både mig och barnen.
        Underkläderna är fortfarande bra, det håller jag med om, men tyvärr inte de vanliga kläderna. Särskilt barnkläderna krymper (och nej, det är inte bara barnen som växer ?)

      Nej tycker de är bra faktiskt, särskilt underkläderna.

      Brukar inte handla kläder på Lindex, men gillar också underkläderna ?

      känner så med lindex barnkläder! krymper, går fort sönder, sömmar släpper lätt, färgen bleknar fort

        Och trycken släpper direkt!

      Jag handlar en del på Lindex och har egentligen inget att anmärka på kvaliten, men däremot tycker jag att Lindextröjor skrynklar sig något fasligt mycket efter tvätt. Kläder från andra affärer brukar jag sällan behöva stryka men Lindexkläder är alldeles för skrynkliga för att man ska kunna vistas ute i dem utan att först stryka och JAG HATAR ATT STRYKA! ?

      Håller fullständigt med! Jag besöker knappt Lindex just på grund av kvalitén och för att det är svårt att hitta vettiga kläder bland alla konstiga mönster och passformer. För några år sen så älskade jag Lindex kläder men nu besöker jag en av butikerna en gång per år, knappt det

        KappAhl är ännu värre. Fula kläder som ingen kan vara snygg i. Hemska mönster!

          Cis; nu fick jag mig ett gott skratt. Jag jobbar på KappAhl och tycker vi har fina kläder (annars skulle jag aldrig jobba på KappAhl) ??

      Jag älskade Lindex förr, men nu tkr jag som du! De krymper, sömmarna släpper, trycken spricker osv osv skittråkigt.

      Lindex är tyvärr skräp nu. Något har skett, endast underkläder är bra där.
      Kvalitetsmässigt i samma prisklass så är Indiska mycket bättre.

      Håller med! Ser här att många gillar deras underkläder men jag tycker trosorna går sönder bara efter några tvättar. De är så spröda och ganska genomskinliga från början. Usch! Synd för de har bra och sköna modeller. 🙂

    Läste denna fråga i tidigare Öppet Spår och gillade den tråden, så jag kör: vad har ni ätit idag?

      Havregrynsgröt till lunch med kanel och apelsin.
      Tonfiskpasta till middag.

        Frukost: Levainbröd med smör och kaviar.
        Lunch: Pizza på libabröd
        Middag: Köttbullar, potatis, brunsås, lingon.
        Snacks: Morötter med dip, Pepsi max.

        Mat ❤️

        Snitchel med klyftpotatis och sås och grönsaker. Var helt ok.

          Oooh, jag ska äta schnizel i morgon. Längtar 🙂

      Hemmagjord thaiwok till lunch. Kycklinggryta med ris till middag.

      Finn crisp och lösgodis till frukost, mannagrynsgröt till lunch, en kycklingsallad med jordnötter till middag.

        Åh älskar mannagrynsgröt. Jag har äppelmos i.

          Vilket bra tips, jag har aldrig tänkt på att man kan ha äppelmos i mannagrynsgröt trots att jag älskar båda?

        Alltså den frukosten! Älskar att du helt casual åt lösgodis till frukost!

          Haha, hade hemskaste mensvärken häromdagen och tröstade mig med lösgodis då. Orkade inte äta upp allt då utan lade påsen under sängen. Kom på i morse att den var kvar där och kunde inte låta bli att äta upp resten?

      En grov fralla från Circle K och en Vitamin Well.
      Två biskvier och en Calzone från Grandiosa.
      Proteinshake
      Två biskvier och O’boy.

      Inte stolt över dagens matintag men har inte haft tid att äta ordentligt och nu är jag hungrig men har absolut ingen matlust.??‍♀️

        Vafan en skopa oboy och någon beskvi spelar ingen roll! NJUT

          Jadå, det blir bättre mat redan imorgon?

      Hade rester från lunchen igår – Chicken Tikka Masala från Chili Masala i Solna (rekommenderas!!!). Sjukt gott.

      En muffins. En macka. En portion med stekt ris, grönsaker och tofu.
      Håller på att bli sjuk tror jag, ingen matlust. :/

        Krya på dig!❤️

      Yes en favorit i repris! Vet inte varför jag älskar att läsa vad folk äter! Okej here goes: riskakor toppade med ost, tomater, ruccola och gurka, couscous-sallad med massor av grönkål, bönor, fetaost och annat gott, chokladboll, banan, hemmagjorda vårrullar och även ganska många koppar kaffe har det blivit idag ?

        Faluråg med kaffe till. En korv med bröd sedan bolgones.

      Fil till frukost, köttfärssoppa till lunch, spenatsoppa till middag och avokado till kvällen!

      Rotmos och köttbullar

      Kaffe och knäckemacka till frukost.
      Kaffe.
      Fiskpinnar, potatismos och ärtor till lunch.
      Ett glas julmust.
      Kaffe och dammsugare till fikat.
      Paj med ost, skinka och broccoli till middag, till det sallad och mera julmust.
      Nu ett sista glas julmust på kvällskvisten ?

      Havregrynsgröt med banan till frukost/lunch (tog en sovmorgon).
      Knäckebröd och banan till mellis.
      Lövbiff, klyftpotatis, bea och sallad till middag + vin.
      Bulle till efterrätt.

      Brukar kanske inte äta bea och bullar såhär en onsdag, men idag blev det lite lyxigare 🙂

        Mysigt och gott!?

      Frukost: hemmagjord granola med kvarg
      Lunch: korvstoganoff
      Mellis: banan och 1/2 proteinbar
      Middag: kycklingcurrygryta
      Kvällis: andra halvan av baren

      Smörgås med leverpastej och gurka, kaffe, te, fish & chips, en KitKat, mera kaffe, makaroner och korv, mera te och en kvällsmacka ?

        En fryst Findus rätt för 25 kr.

      Tonfisksallad till middag
      Te och två finn crisps med avokado till lunch

      Frukost: Kokta ägg, kaffe och smörgås med ost och röd paprika.
      Lunch: Tre olika sorters omeletter och ett glas vin.
      Mellanmål: Mangoyoughurt och en glass.
      Middag: Varma mackor med ost, lök och tomat och potatis och purjolökssoppa samt en tomat och mozarellasallad. Samt ett glas rött.

      Bröd med veganost, tofu, ugnsbakad potatis, sallad och chips. Avskyr att vara förkyld, känner ingen smak ?

      Kul att läsa vad alla käkar! 🙂
      Frukost: kaffiiii
      Lunch 1: asiatisk kållåda
      Lunch 2: spagetti och rökt makrill
      Middag: lövbiff med gröna ärtor och gurka med salladskrydda

      Frukost: en knäckemacka med leverpastej och en skål yoghurt med bär
      Lunch: en pasta pesto med fetaost
      Mellis: prinsesstårta ? för en kollega fyllde år
      Middag: tacos med sötpotatis, rostade kikärtor, avokado och chilimajjo

      Man tackar och skönt att du kör den vidare ?

      Jag åt precis chokladbollar!!

      (insåg att jag tänkte scenen i Yrrol ”Jag har ätit pannkaka!” samtidigt som jag skrev)

    Blir ni en toffel eller inte i relationer?
    Och känner ni ibland själva att ”nä nu får jag fan sluta toffla och ställa egna krav?” Och går det?

    Och om ni har en partner som är en toffel, tycker ni det är attraktivt?
    Försöker ni styra er partner från att vara alltför tillmötesgående mot er och serva er med allt ni behagar? Eller tvärtom, utnyttjar ni att er partner är en toffel?

      Spännande fråga! Jag tror att jag gillar tanken på kärlek och vill att allt ska vara bra, men med det så blir jag väl lite mesig fram tills det att jag är så pass missnöjd att bägaren rinner över så att säga. Har dock blivit bättre med åldern, att jag står på mig och vågar säga ifrån mer nu för tiden. Är 25

      Jag var nog en såkallad toffel i mitt förra förhållande, men då levde jag också med en man som hade en helt (enligt mig) knäpp syn på hur saker skulle vara. Jag tvättade, städade hela huset, handlade, lagade all mat, gjorde i princip allt. Fick aldrig hjälp, och var det något jag inte hann då jag pluggade heltid och jobbade varje helg åkte jag på sådana utskällningar och kränkningar. Fick inte träffa kompisar, och träffade jag nya sådana intalade han mig att dom var dåliga för mig. Det var lågt i tak, och det gick inte att diskutera någonting. Då var jag dock 18, och hade inte ett perspektiv på en hur en relation skulle vara.

      I min nuvarande relation är det väldigt annorlunda, vi båda gillar att göra saker för att underlätta för varandra. På så sätt blir sysslor och liknande inte alls så krävande för någon av oss. Han kan nästan tvärtom be mig att sätta mig ner med ett glas vin i soffan medan han fixar saker, och jag kan göra likadant för honom. Vi älskar att umgås med varandra, men låter varandra också träffa vänner hur mycket man vill, och bjuder ibland med varandra för att vi gillar att hänga med våra vänner. Vi har högt i tak och kan diskutera allt utan att någon blir upprörd.

      Jag tror att hittar man rätt människa i livet, så behöver man inte känna att man tofflar eller att den andra i relationen tofflar. Jag vet dock att vissa av pojkvännens kompisar sambos kör med sina killar väldigt mycket, som jag uppfattar det. Men de verkar trivas ihop, det verkar så utåt iallafall.

        Förlåt, men ifall ex 18-åringar läser detta vill jag bara påpeka att ditt första exempel inte är ”toffligt” det är ett extremt kontrollerande och abusive förhållande. Ingen ska ha det så. Skönt att du har det bättre nu ❤️

          Nej precis, det är verkligen inte okej! Menade mer att jag nog inte såg det som så hemskt förrän jag hade varit med honom i några år, känslorna dog ut och jag insåg att jag var värd ett bättre liv. Att man som yngre kanske inte ser sådana saker för vad de egentligen är, dvs hemska. Men jag kan ibland känna att jag var en ”toffel” i efterhand, innan jag inser att jag inte hade något annat val eftersom situationen var som den var.

          Säger samma som dig Anonym, det är aldrig okej 🙂 <3

      Vad jag har märkt är att relationer blir fasligt mycket bättre om man ställer krav. Den andre tar mer hänsyn till ens behov om man är tydlig med vilka de är och man slipper känna sig överkörd. Tror också man blir en roligare person att vara med om man inte förlorar sig själv. Jag anpassade mig som sjutton förr, men har insett att i slutändan måste jag bry mig mest om mig själv och det funkar faktiskt bättre. ?‍♀️

      Jag tror att i de flesta relationer finns en som driver och en som ”åker med”. Typ en som oftast tar initiativ till saker och den andra är mera velig och kanske vill väga för- och nackdelar innan den tar ett beslut. Jag är den som åker med och skulle inte vilja ha det på något annat vis. Tror att man dras till sin motsats för att få balans i förhållandet. Det skulle nog inte funka i längden om båda kommer med tusen idéer och vill en massa saker. Lika som att det skulle bli fruktansvärt tråkigt om ingen tar tag i nått…

      Nej aldrig men varje man jag varit med blir, antagligen för jag är en sån high maintenance bitch ?. Har en regel, skulle jag någonsin bli 1% toffel i ett förhållande vet jag att det inte är rätt. Jag måste kunna vara i mitt självsäkra element annars är det fel man.

    Någon tipsade Nuud deodorant för några dagar sen om jag minns rätt. Är den så bra som den beskrivs? Är den dryg?

      Hej! Jag har inte tipsat om Nuud här tidigare men har använt den i snart ett års tid och är jättenöjd 🙂

      Jag har abonnemang och tycker att det är smidigt, får hemskickat var 3e månad men har alltid lite över från innan. Applicerar efter varje dusch och den är neutral i lukt och håller bra.

        Tack för svar! ?

      Kan ha varit jag som tipsade. Den är EXTREMT dryg, köpt 2-pack 20-milliliters (ett tips är att köpa från deras egen hemsida m gratis frakt då det blir billigare jämfört med svensk återförsäljare, jämför själv), har en hemma och en i träningsväskan. De tillsammans kommer räcka i mer än ett år baserat på när jag köpte dem och hur mkt det är kvar!

        Följ instruktionerna bara, man ska verkligen använda pyttelite!

        Tack snälla för tips om deras egna hemsida och för svar! ?

    har en dröm om att bo på landet. odla i liten skala och ha några får, höns, getter. men hur ska man tjäna pengar på det? vill verkligen så gärna men ser inte hur det ska funka…

      Har de flesta inte ett vanligt jobb då också?

        ja det är det jag undrar, vilket jobb då? hur? alla jobb funkar ju inte

      Man tjänar knappt något om du bara vill ha det privat. Jag har några minuter till landet landet och här omkring har de som små lekstugor vid vägkanten som de säljer i. Typ står en spargris eller en lapp med swishnr och så tar man vad man vill ha (ägg, morötter, potatis eller vad som finns) och lämnar pengar eller swishar. Mysigt, men kan inte tänka mig att att det är någon större inkomst. Brukar vara 2 kr per ägg liksom.

      Jag med vill ut på landet. Plus att jag vill ha några katter. Älskar naturen mår bra av den och inte mycket stress.

      Inte jag heller..

      Det tråkiga svaret är att man nu för tiden inte tjänar pengar på ett småskaligt lantbruk. Idag måste du ha en stor industri för att det ska gå ihop. Du måste ha ett företag med 5-6 anställda, 4000 kossor osv.

      Gör man småskaligt måste man göra det som hobbyverksamhet där det som bäst går plus minus noll och då ha möjlighet att ha ett väldigt flexibelt jobb som du kan göra hemifrån, som redovisningsekonom, översättare osv.

        Har två anställda, det går finemang.

          Ja exakt, du har anställda. Det skulle inte gå så finemang om du bara hade några får, höns, getter och odlat i liten skala. Eller hur?

          Vi lämnade storstaden och flyttade till en gård på landet när jag var gravid med vårt andra barn. Vi har råd eftersom min man fortfarande jobbar/pendlar, och så lever vi enkelt. Vi har egna höns, gör all sylt och saft, ketchup, picklade och syrade grönsaker och liknande själva. Plockar svamp och picklad, förväller, torkar…

          Eftersom jag är hemma med barnen så hinner jag baka allt bröd själv, kan lägga tid på att torka äppelchips och odla. Vi odlar bara till oss själva, men det räcker hela året. Potatis, morötter, lök, tomat, gurka, sallad, fänkål, sparris… allt du kan önska. Man kan verkligen leva billigt på landet.

          Om du drömmer om landet så GÖR det! Flytta! Varje stjärnklar natt är värd det, varje frostig rosa morgon, varje sommarkväll som doftar hö och kaprifol.

            En fråga: Vad är det för skillnad på picklad och inlagd??

              Picklad och inlagd betyder samma sak.

                Du menar att picklad är ett svengelskt ord, där man egentligen menar pickled? Eftersom ”inlagd” är ett alldeles för ocoolt ord?

                Eftersom picklad inte är ett egentligt riktigt ord kan de omöjligt betyda samma sak

                  Ja det är en anglicism. Men tycker inte den är så cool. Säger bara oftast picklade grönsaker istället för inlagda.

                    Här kan du läsa mer om picklade, syrade och i lagda saker.

                    http://www.surtantens.se/syrad-mjolksyrad-fermenterad-picklad-inlagd/

              Enligt min kockkompis så är pickelslagen lite annorlunda mot den lagen man har när man pratar om inlagd.

              Men minns inte på vad sätt

                Mhumm. Typ som muffins och cupcakes då?

            Passar lite illa ihop med dina diamantsmycken? ? Tror du hittar på ärligt talat och att detta är ditt drömliv (samt inte kan hålla reda på dina lögner)

              Haha va? Kan man inte odla och laga mat för att man fick en diamantring när man fött barn? Jag älskar smycken. Älskar god mat också.

      Tips om Helen torsgårdens youtube, hon har exakt det livet du beskriver! Lite inspiration liksom 🙂

      Ingen bra ide.
      Självförsörjande så kanske ingen inkomst eller låg.
      Betalar lite skatt m m. Vem skall betala för sjukvård, tex?
      OK, om man står utanför socialsystemet så kan ni få hålla på…
      Men inget bra för Sverige.

        Oookej…
        Då är nog bara den som betalar bra skatt och få inget i retur är bra för Sverige? Och vem är Sverige? Du?

    Vill bara tacka för alla fina svar jag fick, där jag skrev hur jag unnar alla mammor egentid och önskar att jag själv hade möjlighet till det.
    Ni som la ner tid på att svara mig så fint, tack från djupet av mitt hjärta. Blev tårögd.
    Jag hoppas alla era önskningar/mål går i uppfyllelse och alla andra med ett gott hjärta. Finaste ni! ❤️

    Angående influenservärlden: vilka influensers tror ni är på väg bort och vilka är på väg uppåt? Vilka influensers skulle ni rekommendera att man följde?

      Följer ingen, men kikar in hos de flesta någon gång då och då när jag får feeling att slöscrolla. Tror inte att influencers är på väg bort. Har alltid funnits ”it” personer, de har bara flyttat in på nätet.

      Rekommenderar Linn Ahlborg, hon är så skön.

      Den enda influencer jag egentligen gillar är Ribecka. Fasen vad go och genuin hon verkar vara!!

        Ja, om man gillar videos med hauls. I oändlighet.

        Gillade henne innan, nu är det typ bara samarbeten. ? Precis som Kammi, men hon skriver iallafall vilken tid i videon man ska hoppa till om man inte vill se.

      Följer bara Sanna Guidetti och TL

        TL? V E M? VA?

          Therese Lindgren?

            Gud! Hur jävla blåst är jag? Ha ha ha! Funderade som fan och kunde inte för mitt liv komma på vem det kunde vara! Tack!

              Haha sorry! /20:41

      Tror Kissie är påväg bort! Tror många fruar till fotboll- och hockeyspelare kommer växa.

        Ah kissie, Dessie, paow, Isabella. Sånna är påväg bort men det märker vi ju.

      Kenza påväg bort utan tvekan, eller är kanske redan

        Nä, inte nu då hon är mamma. Det kan hon nog leva på. Inte på samma sätt som förr om några år men mammor är alltid intressant och hon är ju en av dom kändaste.

          Janni tar nog över mer på den punkten tror jag?

          Mammor är det mest ointressanta som finns!
          Det är bara massa bebissnack och sånt går bara hem bland andra mammor eller tjejer som är besatta av att själva bli mammor.

          Hennes målgrupp har minskat drastiskt och kommer fortsätta göra så när de andra mammorna kommer ut ut sin bebisbubbla och faktiskt förstår att de inte bara är mamma utan en egen person också. Hon kommer dessutom att ha svårt att få tillbaka intresset.

            Fast dom som fick barn samtidigt som henne kommer nog följa henne iom att dom kommer känna igen sig. Jag menat anitha schulman har följare. Vilka tror du det är? Massa kvinnor i samma ålder med barn i samma ålder som avundas hennes kändislib i sthlm med fin lägenhet och middagar med andra kändisar.

            Hon kommer bara ha ändrat målgrupp.

              Det var exakt precis det jag skrev. De enda som tycker att det är intressant att följa mammor är andra mammor. Kenza har alltså trattat ner hennes målgrupp rejält eftersom mammor med barn i samma ålder är en försvinnande del av den målgruppen som hon tidigare haft.
              Personerna i den målgruppen kommer dessutom börja falla bort när de inser att livet består av mer saker än barn och att vara mamma.

      Jag gillar Hanna Schönberg 🙂

      Herregud jag läste INFLUENSA.. Min första tanke var ”Ja coronaviruset är väl den senaste?”

      OBS jag fattar att det inte är att skämta om!! kopplade bara så otroligt fel.. *skäms*

      Tror Hannalicious och gänget är så tråkiga, som kopior på varann. Hoppas dom dör ut ?

        Tycker* självklart

    Någon mer som får ömma och svullna bröst vid ägglossning?

      Nej bara du, bäst du kollar upp det.

        Haft en bra dag idag eller?

        Tack för din givande kommentar

          Dumma frågor, dumma svar.

            Varför är det en dum fråga?

              Säkert en kränkt man bara ?

            Du kan inte typ bara scrolla förbi frågan? Om du nu är så smart tänker jag?

            Finns inga dumma frågor ☝️

            Skönt att jag inte tänkte som du när jag pluggade till civilingenjör ? människor med den inställningen brukar inte komma så långt

      Jepp, de har blivit mer ömma med åren. Även dagarna innan mens. Det är ju så varierande det där.

        Ah okej! Jag har typ alltid så innan mens, men brukar inte ha det vid ägglossning. Det är helt nytt för mig. Sinnessjukt ömma då..

        Lymfmassage, gjorde underverk för min pms överlag men speciellt ömhet och spändheten jag hade i brösten

          Tack för svar! ❤️

      Varje gång och blir bättre efter ett par dagar då mensen är igång. Ibland kan mina bröst vara riktigt spända och göra ont, men det varierar för varje gång.

    Varför har Ida Warg, 30 år gammal, ett TANDSMYCKE på sin ena hörntand? Förstår att detta kommer generera svar i stil med ”för att hon tycker det är fiiiiiint” och ja, så är det väl. Men min fråga är ämnad mer uppgiven och förfasad typ, asså HUR KAN NÅGON TYCKA DET ÄR ESTETISKT TILLTALANDE? Det är väl något 14-åringar hade för 20 år sedan? Ser ut som att hon har lite lunch kvar i tänderna? Jag blir bara uppriktigt ledsen.

      Hon har det för att göra dig ledsen.

        Hon pratade om det i en vlogg för längesedan. Hon fick tandsmycket av sin mamma när hon var typ 12-13, och det har aldrig ramlat av så därför har hon bara haft kvar det i alla dessa år. Är nog ingenting hon hade skaffat idag ?

      Jag vet inte riktigt vad du är ute efter för svar. Men jag känner bara att människor får ta på sig vad de vill, ha vilken färg på håret, tandsmycke eller ej liksom. Bara för att t.ex piercingar inte är något för mig så kan jag inte döma andra och bara fan vad fult?! Nej då finns det nog andra ”problem” att vara ledsen över tycker jag 🙂

        Du har så klart helt rätt <3
        Kan fortfarande inte förstå hur någon som är trendig och stilmedveten i övrigt, samt intresserad av skönhet, kan aktivt välja att ha ett tandsmycke. Helt ogreppbart. Det är som av en annan värld liksom.

          Människor har en tendens att vara ganska komplexa 🙂 haha

          Hon har kvar det sedan tonåren och det är något hon bara vant sig vid. Hon har funderat på att ta bort det men hon stör sig inte på det så det är inte prio 1 att göra.

      Blir du ledsen för det? Låter märkligt.
      Håller dock med dig om att det är fult och något fjortisar back in the day gjorde.

      Ok, nu vill jag prata om Petra Tungårdens klänningsmärke. Adoore? Det är först och främst en och samma modell som hon bara varierar tyg och längd på. Fine! Så får man väl göra. Men när går folk runt i sånna klänningar?! De är gräsliga och verkar existerar i något annat modeuniversa. Ändå är hennes kommentarsfält fullt av kommentarer om hur folk ska använda sitt livs besparingar för att köpa varenda modell…

        Har tänkt på samma! Får inte ihop det. Och det priset för en klänning som dessutom inte tycks vara i så bra kvalitet! Hört många som vart missnöjda.

      Hon pratade om det i en vlogg för längesedan. Hon fick tandsmycket av sin mamma när hon var typ 12-13, och det har aldrig ramlat av så därför har hon bara haft kvar det i alla dessa år. Är nog ingenting hon hade skaffat idag ?

    1+4= 5
    2+5= 12
    3+6= 21
    8+11= ?

    Finns tre svar. Ett av svaren kan du komma fram till på två olika sätt.

      19+21

      69

      Eller 19+77, eller 8+(11×8)

      19. 40. 69.

        Var får alla 69 ifrån???

      96

      40 (på två sätt), 52, 96

      41

      92

      Bytte ut alla plus mot gånger. Sedan lade jag på +4 på den sista eftersom den första var +1, den andra +2 osv ? säkert helt fel haha men det var mönstret jag såg

      Eller nä 40 såklart. Lägg på summan från föregående tal på varje.

        40

      96, 40, 92

    Ska göra tidig abort imorgon, 6+0. Antingen läser man om folk som spyr, svimmar av smärta osv. Eller ”kändes knappt”. Har laddat med värktabletter (man fick med morfin) och ett kilo godis. ATT VARA KVINNA ÄNDÅ.

      ”Lycka till” eller vad man kan säga? Hoppas det blir så smärtfritt och smidigt som det bara kan bli! ❤️

      Fundera över ett preventivmedel på samma gång så slipper du abort framöver förhoppningsvis 🙂 inget illa menat.

        Droppen. Onödig kommentar. Säkert något hon reflekterar över ändå. Allt man gör i livet är inte alltid genomtänkta, bra beslut. Tur att man då har ett val. Sen vet man aldrig under vilka omständigheter någon blivit gravid. Många som blir gravida trots p-piller o p-stav också. Preventivmedel fungerar inte för alla.

        Men herregud vilken kommentar.. Du vet ju ingenting om hon använt preventivmedel eller inte och hur hon tänkt sig i framtiden. Tror de allra flesta försöker undvika att behöva göra abort..

        Fundera över hur du kan vara lite mindre dum i huvudet framöver, Droppen ? inget illa menat.

          Jag ska tänka på det. Man har ju själv sitt egna bagage och blir ibland påverkad av aborter när man själv krigat för att bli med barn. Som sagt det var dumt och jag har bett om ursäkt.

            Droppen: jag gjorde abort när jag var 19 och kan nu (helt orelaterat till aborten) inte bli gravid pga kom i klimakteriet alldeles för tidigt. Jag är också less och bitter ibland men jag vet också att andra, likt jag själv en gång i min ungdom, blir ofrivilligt gravida o då är abort toppen. Vi behöver inte föda en massa barn till världen som man inte vill ha. Mitt tips till dig är att lära sig att inte lägga ner energi på andras livsval, så blir du kanske lite lyckligare.

              Jag är för abort och menade inte att döma det beslutet. Jag tycker att alla kvinnor ska ha det valet. Men nu känner jag att jag släpper den här diskussionen för i mina gravidhormoner är det här sådant jag kan gråta över typ. När något blir fel från min sida. Jag ber som sagt om ursäkt. Trots allt är jag absolut inte olycklig. Jag önskar er alla en fortsatt fin kväll och för min del är det nog bättre att ta en paus nu. Kram <3

                Jag tyckte din kommentar var onödig men Alla kan säga fel saker och det blir lätt fel i skrift. Ta hand om dig droppen.?

            Tycker det var bra att du bad om ursäkt ??

        Det blir inte en mindre fittig kommentar för att du lägger till ”inget illa menat” efteråt. Stupid.

          ”fittig”?
          Snälla.
          Är du 14 år??

            Föredrar du kukig?

              Du verkar ha en väldigt begränsad vokabulär.

                Inte alls. Något mer du vill veta förutom att det heter *ett begränsat vokabulär?

                  Ja, du gör verkligen rätt i att ta en paus härifrån nu. Att skuldbelägga på det sättet var riktigt elakt när du inte har någon aning om vad som ligger bakom beslutet, varför hon blev gravid osv. Tänk dig för nästa gång.

                  Fast nej. Det heter EN vokabulär.
                  Stäng av internet nu! ?

        Jag skrev förhoppningsvis eftersom att jag är helt med på att olyckor kan hända trots preventivmedel. Jag la också till inget illa menat ifall att det är något hemskt som är anledningen till att hon blivit gravid.
        Men man kan minska riskerna för abort genom preventivmedel.

        Förlåt ts om jag sårade dig på något sätt. Det var hur som helst inte meningen. Hoppas att allt går bra för dig! Att du slipper smärta och att du är frisk o kry in no time <3

          Va kan man?? Varför har ingen nämnt det nånsin??

            Ångrar min dryga kommentar nu när du bad om ursäkt…

          Men snälla, kom över det faktum att alla inte är ämnade att få barn ocg att vissa som är skapta biologiskt korrekt för det inte vill ha barn.
          Det sista vi behöver är fler sköra människor att försöka ta hand om med noll framtid att se fram emot.

        Berätta mer om detta ”preventivmedel”. Är det någonting nytt?

        …?‍♀️

        News flash: man kan bli gravid trots att man använde preventivmedel

        Hade du inget bättre att komma med hade du kunnat vara tyst. Lite empati vore något.

      Det vanligaste är att det är som en vanlig mens/liiite värre när det är såpass tidigt. Lycka till.
      Ha gärna någon som kollar till dig också om du är orolig, nån vän som ringer ibland eller så.

      Jag kände ingenting! Gjorde också i v 6. Mådde lite illa en stund men gick ut och åt indiskt efter några timmar, så det var verkligen inte så farligt. Lycka till! Det kommer gå toppen, o sen är du inte gravid längre – lättnaden ❤️

      Har gjort en medicinsk abort och det va fruktansvärt. Kräkningar, kramper och blodbad. Ta morfinen innan värsta smärtan sätter in, alltså annars kräks du upp den om du skulle kräkas.
      Värmekudde är också ett tips.
      Det gjorde fruktansvärt ont men trösten är att det va några timmar av intensiv smärta och sen kändes det mkt mkt bättre.

      Det kommer gå bra. Jag hade ont i magen och inga andra symtomer. Rök gräs

      Jag hade en värmeflaska mot livmodern när krampandet satte igår, var guld värt! Stor kram!

      Jag blev gravid när jag var ung och när jag fick graviditeten bekräftad så tog barnmorskan det som givet att jag skulle göra abort. Jag valde att behålla barnet, han fyller nu snart 18 år. Det var det bästa beslutet jag tog, det har inte allltid varit lätt men när jag ser på honom så blir jag påmind om mitt val och är så glad att jag följde mitt hjärta. Mitt enda råd är att du följer ditt hjärta, oavsett beslut ❤️

      Hej Amen livet hörrni..
      jag har tänkt på dig idag och jag hoppas att det gick bra för dig. Förlåt för igår återigen. Jag ska tänka mig för nästa gång hur jag formulerar mig och vad som är rätt i en sådan situation som du befann dig i. Förlåt återigen. Ta hand om dig och unna dig massa gott idag. Kram <3

    Varför handlar Michaela Fornis inlägg om att hon ska hylla sig själv hela tiden?

      Hennes inställning till allt ska ju jämt vara så ”feel good” så då måste hon väll berömma sig själv! 🙂

      Mindervärdeskomplex 2.0

      Hon är en väldigt osäker person. Hon söker ständigt bekräftelse och är så rädd att synas med fel personers eller i fel sammanhang.
      Hon var en krånglig person att vara vän med.

    Jag misstänker att min sambo håller på och utveckla någon psykossjukdom. Han känner sig hotad, förföljd och är allmänt misstänksam. Har pratat med hans bästa vän och det min sambo är orolig över och berättar för mig är inte sant. Har haft kontakt med psykiatrin sedan i somras då han fick antidepressiva utskrivet. Jag tycker inte han har blivit bättre överhuvudtaget och han blir mer och mer paranoid. Har återigen varit i kontakt med psykiatrin som skrivit ut mer medicin mot sömn/oro/tankar.

    Vi har en son som är nio månader och livet är tufft just nu. Vill bara att han ska bli frisk så jag får tillbaka min sambo och vår son sin pappa.

    Någon annan som varit i samma situation?

    Tycker det är svårt hur jag ska bemöta honom. Känns själviskt att skriva men jag är så himla trött på detta och vet inte hur länge jag orkar ha det såhär. Börjar själv bli deprimerad och utmattad då jag roddar allt kring sonen, hemmet och kontakt med vården.

    Mvh orolig sambo och mamma

      Ååh jag hoppas att du får bra svar från någon mer insatt men ville bara ge dig en cyberkram <3

      Har ingen erfarenhet av ditt problem, men i det här fallet får du vara självisk! Du har en bebis du i första hand har ansvar för. Det är svårt med vården, man måste vara påstridig för att få hjälp och tabletter är inte svaret på allt. Och din sambo måste vara mottaglig för att ta emot hjälp. Skulle han bli sämre tycker jag ni ska åka till psykakuten. Åk så ofta som det krävs. Hoppas du kan få stöttning från familj eller vänner. En stor kram skickar jag dig ❤️

      Oj vad jobbigt. Har han eller använder han droger, typ cannabis? En möjlig effekt av långvarig användning är just hallucinationer, psykoser och vanföreställningar. Har en barndomsvän vars pojkvän fick en psykos (troligen pga tidigare användning av cannabis) och tyvärr gjorda helt sjuka handlingar som slutade i tragik för hela familjen, han var inte sig själv när det hände. Det behöver ju absolut inte vara detta som din sambo har, men om du ändå upptäckt obehagliga tendenser under en period skulle jag rekommendera sjukvård direkt så att han får hjälp. Lycka till <3

        Nej aldrig några droger. Han mår dock sämre efter att han druckit alkohol. Då får han för sig att några personer är ute efter honom osv. Aldrig paranoid mot mig eller vår son.. Han tror att det finns personer i hans omgivning som vill honom illa.

        Han har dock senaste dagarna själv sagt att det bara är fantasier och något som bara dyker upp i hans huvud. Har frågat om han hör röster men det säger han nej till.

        Kommer vara påstridig mot vården och hoppas han får någon form av utredning/bedömning så han kan få rätt behandling. Tror inte medicin är hela lösningen..

        Sjukt hur en person kan förändras bara sådär. Funderar lite på om det har och göra med vår son då de här tankarna/oro/ångest började komma efter vår son föddes. Blir så frustrerad när inte antidepressiva fungerar.. trodde från början att han kanske fått någon form av förlossningsdepression eller så.

        Känner mig så maktlös! Jag får stöd av vänner familj och hans familj men det är så himla jobbigt, speciellt när man har barn som förtjänar att ha en närvarande pappa ❤️

          Har han utretts för paranoid schizofreni? Verkar som någon underliggande psykisk sjukdom som utvecklats om han inte äter något läkemedel eller tagit droger som påverkar. Vet inte hans alkoholkonsumtion såklart men finns väldigt många och läskiga saker som kan ske vid kraftigt alkoholmissbruk som alkoholpsykos m.m.
          Hoppas det löser sig och att han får rätt hjälp snarast

          Även män kan få förlossningsdepressioner eller förlossningspsykos. Jag skulle ha kontaktat BVC, de har ofta psykologer kopplade till sig och det kan vara enklare att få hjälp den vägen än via ”vanliga” psykiatrin, lycka till!!

      ♥️

      Vad är han paranoid om? Tänker att om han börjar tro saker om dig så tänk på att han kan bli farlig för dig och barnet.

        Inget gällande mig eller vår son. Han hävdar att folk är ute efter honom och vill förstöra för honom. Men det finns inget som tyder på det eller några ”bevis”.

        I själva verket är han världens snällaste som alla tycker om. Han har liksom inga ovänner.

          Ibland kan vissa läkemedel framkalla detta, så se över hans läkemedel och om det går att byta.

          Alltså få honom att sluta eller byta mediciner! Haft många vänner som direkt varnat för anti Depp mediciner. Sjukvården skriver bara ut den för de inte har tid med patienter…..
          Självmord och paranoia står med som biverkningar på alla anti depp mediciner!

      Lider med dig. Har inte varit i helt samma situation, men däremot har min svärfar svår depression och går in i psykoser ibland där han just tror att han är förföljd, att alla är emot honom, han blir väldigt dömande och misstänksam. Helt paranoid. Tror tex att svärmor har sex med andra, att en man i stan stalkar honom (gick så långt att han gick hem och hämtade en kniv och skulle döda honom. Då blev han inlagd på psyket men släpptes ut dagen efter ?) I vårt fall har vi försökt hjälpa honom i år, men får bara skit tillbaka. Så förra året i maj när han attackerade mig och beskyllde mig för att tycka att han ”inte är värt ett skit” så tog jag beslutet att helt släppa ut honom ur mitt liv och sluta lägga energi på honom. Man kommer till en gräns helt enkelt. Svärmor och min man var stöttande och accepterade mitt beslut. I juli sen attackerade han min man (sin son) och då satte han också ner foten och sa att innan han tar emot hjälp och faktiskt försöker bli frisk så vill vi inte ha kontakt. Och det har vi inte haft sen dess heller. Finns ingen slags vilja från svärfars sida, allt är ”vårt fel” och vi är så otacksamma och hemska människor. Trots att det enda vi gjort är att vi varit normala och försökt hjälpa honom i svåra stunder.. Det jag vill säga är att du är i en jättesvår situation- och man tänker ju att när det är din man så måste du ”stå ut” och försöka hjälpa honom in i det sista. MEN när det börjar gå ut över din egen hälsa, då börjar du nå den nivån då du måste backa och börja tänka på dig själv i första hand. Som anhörig till en psykiskt sjuk människa så måste man tillslut inse när gränsen är nådd och man inte kan ta huvudansvaret längre. Du ska ju orka vara en mamma åt ditt barn också, babyn kan inte ha två deprimerade/utmattade föräldrar. All styrka till dig ❣️

        Tack för din kommentar ❣️

      Kontakta allmänpsyk och försök få till ett gemensamt läkarbesök. Kontakta socialtjänsten för stöttning/avlastning. Inget konstigt att det blir mkt när du ska oroa dig över man och samtidigt ta hand om barn osv. Ta kontakt med familjerådgivning?

      Inte varit i exakt samma situation, men min kille blev svårt deprimerad och åkte ut och in på sluten avdelning från att jag var gravid med vårt äldsta barn tills hen var ca 2 år. Det som hjälpte honom till slut var att han fick rätt medicin (han blev feldiagnostiserad först och fick därmed fel medicin) i rätt dos och en läkare som lyssnade på honom. Det var sjukt tufft att liksom bli lämnad ensam med allt ansvar för barnet (både när han var inlagd och när han var hemma) och dessutom ständigt behöva oroa sig för självmord osv. När jag ser tillbaka på det nu ett par år senare känns det mest som en dimma faktiskt.
      Låter ju som om din man inte fått rätt behandling/mediciner om det inte har skett nån förändring på typ ett halvår? Kan du och hans kompis prata med honom och kanske en läkare? Förstår han själv att det är viktigt att han söker vård? Sjukdomsinsikt är ju typ A och O.
      Har inga konkreta tips egentligen men hoppas att allt löser sig för er.❤️

      Hej! Din historia låter precis som min mammas. Jag skulle fylla 1 år när min pappa började tro att han var förföljd och att någon var ute efter våran familj. Idag är jag 19 och han är fortfarande sjuk, ibland värre och ibland bättre men får fortfarande höra om hans vanföreställningar varje gång vi ses. För min pappa eskalerade det ganska snabbt och blev sluten psykiatrisk avdelning tills jag va 4-5 år.

      Ta hjälp DIREKT. Superviktigt att han börjar få kontakt med läkare och så vidare och inte ser dig som en svikare. Min mamma blev nämligen utmålad som en galen, familjeförstörare, lögnare osv. Ta detta på allvar. Ta hjälp! Informera alla i er närhet och låt han va delaktig i det om han fortfarande inte är så pass sjuk.

      Och gör inte som min mamma ifall han blir psykotisk. Att låta han vara själv med ert barn. Det var och är himla tungt för mig att handskas med en psykotisk förälder. Senast misshandlade han en person när jag stod några meter brevis helt oprovocerat. Blir bara trauma på trauma för barn.

      STORT lycka till! Kommer tänka på er ❤️

      Hej!
      Mitt ex hade paranoia i ca ett år. Han kunde inte ta en promenad utan att vrida och vända åt alla håll för att sedan säga, ”såg du? Han förföljer mig.” Jag tittar och ser aldrig någon… Om jag inte var hemma så kunde han ringa mig och be mig skynda hem då han sitter inlåst i badrummet sen tre timmar tillbaka då någon står i balkongen och försöker ta sig in. (Vi bodde på fjärde våningen) Att säga, ”sluta var paranoid det finns ingen där, allt finns bara i ditt huvud…” gör allt värre!

      Jag kontakter psykiatrin men då han inte ansåg att han mådde psykiskt dåligt så kunde de inte tvinga honom till hjälp. Jag försökte övertala honom och sa att han inte kan fortsätta leva såhär. Han gick nästan aldrig ut, gick aldrig till jobbet (blev uppsagd) och trodde att alla ville åt honom.

      Bakom allt det här så var det något jag inte visste… Han hade den perioden börjat röka cannabis. När jag var på jobbet så rökte han. Jag kom på honom, spolade ner allt och varnade att jag skulle lämna för gott! Kort därefter kommer jag på honom igen. Nu var jag tvungen att sätta ner foten. Mestadels för hans egna skull. Jag tog mitt pick&pack och flyttade ut till en vän.

      Vi talades inte vid i början och han skickade flera sms om att han lovat att aldrig mer röka cannabis osv…
      vi började successivt talas vid en gång/veckan och fyra månader senare var han tillbaka. Han slutade med allt som han lovat, det tog sin tid men mådde bra igen!

      Nu säger jag inte att det måste vara så att din sambo tar frågor, men över 50% av alla med paranoia beror på droger. Fråga lite diskret eller leta!

      Det hjälper inte om du försöker få honom att inse att allt är fantasi och inte på riktigt, det kan eskalera och vissa kan bli RIKTIGT upprörda. Det du borde göra( om möjligt) bo själv ett tag med ditt barn och låta sambon vara ifred.

      Även män kan ju utveckla depression efter att ha fått barn, kanske även psykos? Det är tufft när en förälder blir sjuk när man nyligen fått barn. Det är helt förståeligt att du blir trött och less på situationen och känner att det tär på dig.

      Är det möjligt för er att vara hemma båda två med barnet? Om mannen är så dålig i sin depression att han kan få en sjukskrivning, eller om ni kan ta dubbeldagar? Eller kan du som är föräldraledig kanske åka iväg lite till någon som kan hjälpa med barnet för att få andrum och avlastning?

      Jag tycker att du ska boka ett möte med BVC kring detta och prata om hur ni upplever hans depression/psykos och vad för hjälp ni kan få. Speciellt eftersom du också börjar känna dig urlakad av situationen, det blir bara värre om man låter det eskalera. Jag förstår fullt ut att det är tufft att vara den som råddar i allt ansvar och tillochmed i vården för en vuxen människa. Har erat BVC pappa-samtal? Vissa har det och då kan man ju ta upp pappans mående med.

      Jag hoppas verkligen att det ska bli bättre för er. Men som sagt, prata åtminstone om detta med BVC och om hur du mår av situationen ni har. Kram

      Vad otäckt. Vet du vad som triggar igång detta?

        Gå med han till psykakuten och få han inlagd!

      Jag har en vän som efter några års depression fick vanföreställning. De försvann dessvärre inte och han fick diagnosen schizofreni efter ett tag. Han är något så när stabil när han medicinerar men han kommer aldrig mer leva som förut eller arbeta. Tror dessvärre inte det finns något bot eller stopp på denna sjukdomen. Ta hand om dig och ert barn!

      Har han add? Då kan man få stressframkallade psykoser. Men antidepressiva är inte alls bra om man känner sig förföljd. Han är ju inte deprimerad, det är inte det som är problemet.

    Om ert barns förskola det senaste året glömt 3 barn ute i 5 min, 45 min och 10 min. Skulle ni byta förskola? Detta är pedagoger på andra avdelningar, alla har fått sparken så varje gång det hänt så är det nya personer. Den på 5 min är mitt barn. Han hade gömt sig, alla gick in och va inne 5 min innan han kom och knacka på fönsterrutan. Tog ingen skada men han kan klättra över grinden så om han hade fått en impuls att dra hade han kunnat gjort det.
    Förstår inte hur detta kan ha hänt, speciellt efter första gången då chefen verkligen gjort allt. Såklart ska det inte ha hänt första gången heller, men chefen verkligen visa och berätta alla åtgärder som gjordes. Så kluven, för vi ska flytta om ca 2 år, i så fall känns det som så många byten för min son. Samtidigt som man tänker tänk om pedagogerna på min sons avdelning börjar glömma barn. Vill höra hur ni resonerar.

      Fick alla sparken för att ett barn som gömt sig var ute själv i fem minuter?? Tror anställningsskyddet är starkare än så i Sverige… Har jobbat med människor i skolan som gjort värre saker och jobbar kvar.

        Förmodligen timvikarier som inte fått fler timmar så knappast ”sparken” i bokstavlig mening. De kan även ha missat andra saker som gjorde att de inte kallades tillbaka.

          Så kan det ju va. Tolkade ”alla” som alla på avdelningen/förskolan, ts kanske menade alla ansvariga?

            Nej inte alla på avdelningen, utan den som hade ansvaret för att ta in barnen. Så tre tillfällen- 3 olika pedagoger.

              Låter konstigt… Alla kan göra ett misstag. Dessutom hade ju barnet gömt sig.

                Väldigt allvarligt misstag att göra. ”Barnet hade gömt sig”? Jaha? Det är sånt barn gör. Därför räknar man alltid in barnen efter utevistelse. Lär man väl sig under dag 1 som pedagog.

                  Men sånt händer. Man är inte mer än människa och vissa barn är svåra att hålla reda på..

                    Anonym 20:46. Så det är två 4åringar, och en 2årings fel? Nej, lägg inte det på barnen, det är 110%pedagoger som ska ha koll.

                      Men saker händer som sagt och dessutom är det ju väldigt pressat med personal o så på förskolorna.. Delvis chefens ansvar alltså.

                Fast ändå. Om barnet gömt sig håller man ändå koll på att ett barn saknas. Och så börjar man leta efter det. Man går INTE in och fortsätter dagen som ingenting hade hänt.

                  Var ju bara några minuter, kanske de inte hunnit räkna alla än.

                    45 minuter är rätt lång tid…

                    Ett barn hade ju glömts ute i 45 minuter. Rätt lång tid.

                    Anonym 20:47- vid alla tillfällen gick de in. Ena gång en kom en pedagog på då de skulle byta blöja efter att ha varit inne 10 min. Andra gången kom min son efter 5 min när alla var inne och själv knackade på fönstret. Den med 45 min så gick de ifrån förskolan på utflykt. Man går inte in innan man räknat alla barn, det är ju katastrof?

                    Räkna in gör man utomhus, när barnen går in och personal fortfarande är kvar utomhus.
                    Det finns inget legitimt argument alls för varför alla utom en var inomhus, oavsett om det var 30 sekunder eller 3 timmar.

                      Tycker ni lever i en fantasivärld där inget dåligt nånsin händer och ingen får göra ett misstag. Men tre gånger (om det är på kort tid) är mycket ja… Könns ju inte som rutinerna satt sig. Kanske inte utbildad/lämplig personal?

                      Man får absolut göra misstag. Men sådana saker som att räkna in barn är ingen hjärnkirurgi direkt och de rutinerna är inte ens något man ska behöva ha en övningsperiod på. Det är allmänt vett och sitter inte det från början är man olämplig som personal på en förskola.

                Anonym 20:38- har du barn själv? Misstag, jo absolut men vissa misstag är värre än andra. Känslan av att vad som helst hade kunnat hända är hemsk.
                Spelar ingen roll att han gömde sig. Man räknar barnen, det är det enda man behöver göra innan man går in.
                Det barnet som blev lämnat själv i 45 min tog skada, haft mardrömmar och en otrolig separationsångest.

        Personerna som var de som tog in barnen vilket vid alla tillfällen var 1 person =3personer då eftersom 3 tillfällen. Alla dom 3 fick sparken. Och jo, det är mycket allvarligt att glömma barn ute, chefen sa att de alla fått sparken. Sen om det var så att chefen kanske fick pedagogerna att själva säga upp sig vet jag inte. Det var inga timvikarier, detta var personer som har jobbat mellan 2-8 år för chefen.

          Märkligt ändå som sagt. En varning kan man få. Aldrig hört talas om liknande.

            Blir förvånad att det är de ni reagerar på, att pedagogerna blev avskedade. Inte att barn 3 ggr (!!!) blivit glömda.

              Håller med dej! Katastrof att glömma barnen ute!
              Om alla fått sparken så kanske inte det behövs byta förskola, men du kanske kan prata med pedagogerna om din oro att det ska hända igen?
              Dom borde ha ett system för att räkna in barnen, typ whiteboard.. har dom det nu? Något borde ju ändras i rutinerna!

              Ja för att det är det som låter otroligt. Enligt svensk lag.

            De hade kanske redan fått varningar innan. Det behöver ju inte vara första gången och om chefen reagerar så starkt är det säkert mer som hänt innan.

          Alla här är nog överens om att det är allvarliga misstag. Men faktum kvarstår är att det är ganska osannolikt att någon skulle få sparken för en sådan grej. Möjligen kanske de har omplacerats till annan avdelning eller förskola? En anhörig till mig är förskolerektor och det är enligt hen väldigt svårt att avskeda fast anställd personal överhuvudtaget.

            Osannolikt? De 3 personerna jobbar inte kvar idag. Sitter inte här och hittar på ^^ Som jag skrev tidigare så vet jag inte om det är så att chefen fått de att själva säga upp sig eller om de var sparken. Men jag kollade vad chefen skrev och sist var det ”sluta med omedelbar verkan” vilket jag tolkar som sparken. Helt ärligt skiter jag i vilket, jag vill inte att människor som inte kan hålla koll på barn jobbar med barn.

      Hur många barn är det i varje grupp? Och brukar inte det oftast vara två pedagoger ute tillsammans? Framförallt vid utflykt…? Då borde sex personer fått sparken. Låter märkligt det här…
      Jag har själv barn och ibland kan det vara hetsigt med bara mina. Att en är ute fem längre och sen får pedagogen sparken för det??? Sen undrar jag också hur du kan veta om de andra gångerna? Går chefen ut med brev till alla där det står vilket fruktansvärt jobb pedagogerna gjort och ska därmed få sparken? Märkligt…

        Vet inte hur många barn det är på de andra två avdelningarna men på min sons avdelning är det 19barn på 3 pedagoger. Gissar att det är liknande på de andra 2, då det är 3 pedagoger på alla avdelningar.
        Jo det var såklart inte en pedagog själv ute med alla barn men det är en som hade huvudansvaret. Den som är sist ut har ansvar att kolla att alla barn är inne. Är man osäker på om alla gått in, håller man upp dörren och frågar hur många barn som är inne och saknas någon så letar man. Man får inte in efter att inte ha räknat och inte har kollat gården. Detta var alltså de personerna som var sist in.
        Ja, chefen går ut med den informationen till alla, första gången hände det precis innan ett föräldrarmöte där hon förklarade vad som hänt och hur de kommer gå vidare med detta och bad om ursäkt osv. Andra gången var med min son, då gick hon inte ut med det förutom till oss. Detta var ca 2-3 veckor sen, och sen hände tredje gången för några dagar sen då gick hon ut med det idag och har kallat ett extra föräldrarmöte.

          Kommunal eller privat förskola?

            Privat.

        Har svarat, får se om det kommer fram snart ^^

      Ja. Jag jobbade som barnskötare i många år. Sånt sker inte på förskolor med närvarande, tillgängliga och lyhörda pedagoger. Okej att ett barn smiter ut, busar eller likt och blir kvar. Men det tar inte ens 5 min och upptäcka att någon saknas när en förskola har fungerade rutiner. Man ropar på barnen till en samlingsplats, räknar att alla är där, ser till att alla är uppräknade innan man släpper in, väl inne räknar man en gång till. Så BYT. Det tar 4 min för ett barn och försvinna. Tänk vad som hade kunnat händ på 45.

      Vill ändå tacka för de olika perspektiven, det var de som efterfrågades. =)

    Min fråga postades inte.. testar igen:
    Är ni oroliga för coronaviruset?

      Jag var inte det för 10 minuter sen. Läste sen att det har konstaterats i Finland. Och Finland är ju så mycket närmare än Kina.. Är iofs inte i någon riskgrupp så just jag skulle väl kanske klara det, men tänker typ på min mormor och andra som kanske skulle stryka med?

        En person, i Lappland, som nu är i karantän. Ca 15 personer räknas ha blivit exponerade. Det låter inte så farligt. ?

        /Bor i Finland och icke orolig

      Nä, inte alls. Förstår såklart allvaret i det men jag tror inte det kommer drabba oss.

        Är mer orolig över vanlig influensa

      Är man inte det så är man dum i huvudet.

        Varför då? I förrgår var det bara 2014 st konstaterade fall och 56 avlidna. Totalt. I hela världen.
        Vad är risken för att vi i Sverige ska bli smittade liksom?

          Snacka om opåläst. Kina mörkar ju siffrorna. De hade inte satt flera miljoner människor i karantän och avrått folk från att resa från landet och även byggt ett helt nytt sjukhus om det inte vore en stor grej. Så att tro på siffrorna som kina ger ut är naivt. En smittad person finns i Finland, personen har varit i kontakt med femton andra, alltså kanske även de bär på smittan. Så risken för att det kommer till Sverige är inte obefintlig. Man behöver inte ha panik men man kan väl inte vara så naiv i dagens informationssamhälle.

        Snarare är man en smula dum i huvve om man tror på alla fake news som sprids kring viruset…

          Håller med. Är så uppenbart att det är värre än vi tror.

      Nä. Media gör en onödigt stor grej av det och då behöver man oftast inte vara orolig.

    Det skrivs mycket om här i kommentarsfältet hur Kenza, Isabella och Margaux exploaterar sina barn via sina kanaler. Det skrivs dock aldrig om att Helen Torsgården gör det; vad känner ni kring det? Tycker ni att hon är lika ”illa” som de andra eller sköter hon det snyggare?

      Tycker Helen säljer mer som en familj och inte bara barnet som de andra nämnda influensers.

    Tar massor tips på hur jag kan förbättra mitt immunförsvar, tack!

      Hångla med massa folk.

        Min man är säkert helt okej med detta ?

      Nyttig och varierad kost, regelbunden träning, meditation och ett stressfritt liv!

      Ingefära, dricka mycket vatten, motion och typ egentligen bara leva hälsosamt kanske haha. Märks säkert att jag inte har någon aning egentligen :))

      zink!

      D vitamin droppar. Jätterviktigt att bygga upp ett imunnförsvar med d vitamin. Köp på apoteket. Och att träna regelbundet.

        Nä.
        Det är faktiskt väldigt få vuxna människor som behöver Dvitamin tillskott.

          Alla behöver extra d vitamin under vintern. Även vuxna! Man ska ta d vitamin alla månader om året som innehåller bokstaven R.

            Det där låter som nåt Bolibompa har hittat på.
            Väldigt få i Sverige har brist på Dvitamin. En del ligger på gränsen för RDI, men långt ifrån alla behöver något utöver det man får i sig via kosten. Även på vintern.

              Du har fel. Det finns en anledning till att vi d-vitaminberikar livsmedel i Sverige, men det hjälper föga om man som exempelvis jag inte äter mjölkprodukter.

              https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter/d-vitamin/?AspxAutoDetectCookieSupport=1

          De flesta svenskar behöver ta D-tillskott under vinterhalvåret. I England rekommenderas alla att ta det av folkhälsomyndigheten och de har ju liknande miljö som vi har. Jag jobbar inom vården och det är en stor andel patienter med nyupptäckt D-vitaminbrist året runt.

      Ta en tablett zink och magnesium till natten och sluta med mjölkprodukter

      Gluten och mjölkprodukter kickar igång försvarsmekanismer så UNDVIK dessa. Gluten betyder ”glue” och vare sig man märker reaktionen eller ej, så lägger det sig lite i vår tarm varje gång och irriterar. Samma med mjölkprodukter. Behöver du en kickstart så ska man tänka mer som ”hade en grottmänniska vetat vad det här är eller ej.”

      Ät blåbär, drick organiskt matcha te. Ät mandlar och om du klarar så få i dig Chlorella och Spirulina. Drick gärna mycket citron. Tänk på att kiwi och paprika innehåller mer C-vitamin än citrusfrukter. Var gärna i solen något om du lyckas i dessa mörkertider. Tänk på att produkterna (då förhoppningsvis frukt och grönt) reagerar på d-vitaminen genom solljus (helt annan än tabletten man kan ta) och resulterar i kemiska reaktioner i kroppen som boostar immunförsvaret.

      SOV. Meditera gärna och tänk på din (djupa) andning. Duscha KALLT (boostar immunförsvar).
      Och sist, men inte mist – se efter PLU koder på de frukter och grönsaker du köper. De ska börja på siffran 9 och ha fem siffror för att garantera att de inte är besprutade och har växt upp i fejkljus. Således inga äpplen på som startar på 4 (och har fyra siffror totalt) och inga bananer som har fem siffror (börjar ofta på siffran 3).

      Jesus vad jag lärt mig på ett år, haha! Ta något av tipsen om du vill 😉 Tycker inte det finns mer intressant än näringslära och hur vi påverkas som en kemisk fabrik av vad vi äter, hur vi sover, hur vi väljer aktivitet, positiva tankar, etc. 🙂 Hoppas det var till någon hjälp.

        Oj. Jag typ lever på gluten och mjölkprodukter och har inte ens varit förkyld på två år.
        Det viktigaste för immunförsvaret är regelbunden motion och någorlunda hälsosam mat.
        Det är vad all forskning visar.

          Nu tänker jag undvika all predikan i högsta grad – som jag skrev så sa jag ju även att det sällan märks sådär ”direkt,” genom ont i magen, etc /förkylning. Läser man annat än de första rangordnade googlesöken så hittar man den ”riktiga” informationen om vad som egentligen händer i tarmarna och kroppen när man äter det här. Om du vill lyssna eller ej är ju upp till dig 🙂

          Jag tror som sagt jag har en annan vinkel eftersom att halva min släkt jobbar inom läkemedelsföretag. Eller ja, nu överdrev jag för riktigt halva släkten gör väl kanske inte det – men tillräckligt många. Nu vill jag inte ge mig in i en debatt här, speciellt inte såhär anonymt på nätet. Men allt de har berättat om; hur man köper och ordnar dessa forskarstudier, köper googleranks, hur man säljer in mediciner och sponsrar med-branschen så säger jag att det inte är konstigt att man låter sig äta den mat vi äter idag och att medicinsk fakta idag tyvärr ser ut som den gör.

          Säger inte det här för att verka ”knäpp,” vilket jag kan förstå det låter som. Men jag får ibland ont i magen när släktingar och vänner från branschen pratar på om sådant här och man tänker på vad den vanliga människan är ovetandes om.

        Jag tvivlar på att grottmänniskor hade koll på kiwi och matcha.

        En grottmänniska hade mördat för att få i sig alla nyttigheter som finns i mjölk, men ok.

        Tack! Ska nu bara denna sjuk är vunnen börja fundera bättre på vad jag sätter i mig! ?

      Lysin och selentillskott, lagom träning, god sömn, ingen stress

        10 vitpepparkorn och korstecknet

      C-vitamin.

      Slicka på tunnelbanehandtagen

      Åk kommunalt, krama massor, hångla och skaka hand med folk som inte tvättat händerna efter toalettbesök

      Bit på naglarna!

        Haha!! Mvh kronisk nagelbitare

      Jag har seriöst inte varit ens förkyld på tre år och det var då jag slog om kosten helt och ändrade livsstil. Nyttig mat, väldigt lite socker, regelbunden träning. Var sjuk ständigt innan. Och just det, äter sällan kött vilket jag åt varje dag förr.

    Har alltid grejer jag vill fråga i ÖS och sen när det väl gäller så glömmer jag alltid. Men en grej då! Måste man stretcha direkt efter att man tränar. Går det bra att träna på förmiddagen och exempelvis stretcha på kvällen?

      Du ska stretcha direkt efteråt när du är varm.

        Men om man inte hinner? Brukar köra som ett litet yogapass sen på kvällen istället där jag stretchar ut hela kroppen. Det måste väl ändå göra något bra? ?

          Nej. Det blir ju ett nytt träningstillfälle.

      Nej, du ska stretcha före, innan du tränar. Tänk försiktigt, just eftersom du inte är varm. Mycket bättre för flexibiliteten.

      Beror helt på varför du stretchar?

      Lägg in stretch i träningen. Är det gruppträning så gå undan i ett hörn och kör lite stretch sista 10 min. Och börja gärna med stretch som uppvärmning. Gjorde en jäkla skillnad när jag började med kampsport och fick tänka om i träningen lite

      Efter träning bör du jogga i lättare tempo då det är det bästa för musklerna. Man säger att man ska stretcha efter träning för att sprida mjölksyran i musklerna, enkelt sagt, men att jogga gör det ännu bättre. Rekommenderar att du först joggar lätt och sedan, efter det, stretchar om du vill.

    Vad är era bästa tips på hur man får ner sina utgifter om man sjunger på sista mammapenningarna och vill ha råd att leva lite ?

      Tråkigt svar men gör en budget 🙂

      En liten grej jag älskar att göra är att äta ur frysen. Eller rättare sagt, all mat vi har hemma i kyl, frys och skafferiet. Det blir lite av en sport att komma på maträtter och kompletteringshandla så lite som bara är möjligt under hela den perioden. Man blir väldigt kreativ ?

      Då blir ingenting för gammalt heller, utan man får en fräsch nystart.

        +1

      Man ger upp allt onödigt

      Prostitution.

        Höhö kuuuuul

    1+4= 5
    2+5= 12
    3+6= 21
    8+11= ?

      40

      96

      96

    Det är svårt att hålla sig ovanför ytan med en sambo som mår psykiskt dåligt.

      Du kan bara göra det du kan. Tänk på dig själv också <3

      Jag vet. Hang in there ❤

      ❤️❤️❤️

      Jag är den som är sjuk i mitt äktenskap.
      Jag förstår att det är väldigt tufft för er anhöriga. Vill att du ska veta att det du gör genom att finnas där är betydelsefullt och otroligt osjälviskt.
      Utan min man hade jag inte levt idag, och det är inget som jag bara säger. I perioder är han hemma från arbetet, går dagar utan att knappt sova för att sedan byta av med mina föräldrar så att han kan arbeta/vila. Allt för att ta hand och ”vakta” mig när jag är som sjukast. Jag vet att det är mycket påfrestande för honom, den ständiga oron att något ska hända och att se mig lida. Önskar att jag kunde hjälpa honom i allt detta… Han är verkligen min hjälte som bär mig när jag inte kan. Det enda han kräver är att jag talar med honom och berättar, ärligt, vad som pågår i mig samt hur jag mår.
      Det jag vill säga är… du är grym. Beundransvärd. Det du gör är det många som inte klarar och du ska ha all cred för det. Psykisk ohälsa kan äta upp hela tillvaron, och att du, trots det, finns kvar är otroligt osjälviskt ❤️ Hoppas att du har någon som kan stötta dig i de perioder då du är den som måste vara stark.

    Om ni går in på Spotify-ditt bibliotek-gillade låtar. Vilken ligger överst/senast gillad?
    Jag börjar…
    Strangers -Portishead

      Hahaha. Av den enkla anledningen att jag hade den på hjärnan och ville komma ihåg den men inte spara i en lista ligger denna överst:

      Teletubbies say ”Eh-oh!” – Teletubbies

        Zou bisou bisou med Gillian Hills

      Fucked with an anchor -Alestorm ??

        Älskar dig lite grann nu ?❤️

          Det är bara att ta för sig! Jag är supersingel just nu ?

      Meshuggah – Bleed

      Petit Biscuit – Sunset lover

      Michelle Shocked – Anchorage

      The Box – Roddy Ricch

      Haha vilken härlig blandning!
      Älskar musik och tycker det är så spännande med alla olika smaker.

    Jag och sambon har äntligen bestämt oss för att skaffa en katt, vi planerar att hämta hem en till sommaren om allt blir som tänkt.
    Jag är så glad och pirrig!

      Glöm inte att kattsäkra hemmet och se till att katten har upphöjd sovplats på ena sidan rummet och klösträd på andra sidan rummet.

        Vi ska göra vad vi kan för att det ska bli så bra som möjligt.
        Finns det någon anledning till att klösträd och sovplats bör vara åtskilda?

          Nej, det lät bara flummigt. Känn av din katt. De sover där de vill. Har en som älskar ställningen, en som sover uppe på kylen och en som alltid är i soffan eller sängen. Kattsäkra är dock ett bra tips! Jag kör dubbelhäftande tejp under alla prydnadsgrejer osv.

          Ja klösträdet är en signalstolpe där katten sätter sin doft för att markera sitt revir, vanligtvis vill de kunna ha översikt över hela rummet därav på hög höjd, men det inbringar trygghet att se vilka andra individer som drar sig till signalposten.
          Och klart katter sover var de vill så att säga men att veta lite kattpsykologi underlättar för en hel del trial and error. Har man fler än en katt och de väljer att sova långt ifrån varandra är det ett tecken på att de inte känner sig trygga med varandra.
          Hos mig har jag två som delar korg ovanpå ett skåp i brösthöjd, det tar jag som en bekräftelse på att jag gjort rätt i tänket.

            Okej, vad intressant!

      Underbart! Grattis! ❤️

      Ååå vad mysigt. Älskar katter, men min tidigare sambo var allergisk. Nu ska vi flytta isär och hoppas verkligen jag hittat ett bra ställe att bo på där det även kan bo en eller två katter ?

        Underbart! Cats before guys.. (vet att det inte rimmar.. ?)

          Cats before rats.

      Kolla så era krukväxter inte är giftiga för katter. En av mina katter gillar att smaka på allt grönt….

      Vad härligt med tillökning! Nu börjar det riktiga livet. Den obeskrivliga kärleken du kommer få uppleva är otrolig, meningen med livet! ❤️?

      Kolla på något katthem. Då gör ni skillnad.

    Idag vill jag hylla min sjukgymnast. Han är så bra?

    Vem vill du hylla?

      Bengt-Åke.

        Nej usch!

      Uppdrag granskning, som säger sanningen om våldtäktsvågen i Sverige. Men Cam censurerar mina hyllningar.

      Min mamma ❤️

      Går du möjligen hos någon i Sthlm? Behöver rekommendation för mina diskbråck och smärtan

        Nej, tyvärr. Västsverige.

        Rehab Södra är toppen, de har fyra enheter beroende på vilken du bor närmast.

    Var köper ni era roliga skosnören till träningsskorna? Jag vill ha typ lysigt turkosa, neongula eller rosa för att spicea upp mina tråkiga skor men sliter mitt hår över de hemsidor jag besökt hittils. Någon som sitter på ett guldkorn?

      Finns i valfri affär som säljer träningskläder. Brukar vara vid skoavdelningen.

        I neonfärger?

      Barnavdelningen kanske?

    Är ni rädda för coronaviruset?
    Varför/varför inte?

      Nä. Är ganska få döda och de som dött verkar vara riskgrupper, och de riskerar att dö även av mildare influensa. Tillhör själv ingen riskgrupp så antar att jag bara blir sjuk om jag skulle få det. ??‍♀️
      Blir mest rädd över hur lite man kan lita på att andra länder tar ansvar, Kina borde agerat långt tidigare.

        Tydligen har det inte bar varit riskgrupper o multisjuka som dött utan också många rel unga o friska personer. Kina har mörkat det. Detta enligt en forskningsartikel i The Lancet. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30183-5/fulltext
        O dessutom så verkar de inte riktigt haft koll på när smittan började spridas mellan människor. Det verkar ha skett tidigare än kinesiska myndigheter säger.

          Spridningen utanför Kina är trots allt vääääldigt liten.
          Och ingen smittad utanför Kina är livshotande sjuk.

            Förutom de dryga 60 som dött då?

              Är det 60 döda utanför Kina??

            Lovar att börja oroa mig när dödsantalet i norden överskrider dödsantalet för ”vanlig” influensa. Utan att tillhöra en riskgrupp.

            DÅ kommer jag också att börja oroa mig. Tills dess, inte ett dugg skraj.

      Inte förrän jag såg en väldigt hemsk video på instagram med folk som föll ihop på gatan och typ landade på sina ansikten och ett annat med en person på en brits som hade ett krampanfall. Det fick det lixom att kännas som allt annat än en vanlig förkylning

        Var den äkta verkligen? Det ska ju vara en form av lunginflammation. Varför skulle någon falla platt på gatan av det för? Kommer ju inte så plötsligt.

          Syrebrist kanske? Det svimmar man ju av. Även av feber…

            Varför skulle folk som kommit så långt in i sjukdomen vara ute på gatan för? Fejk video ju.

              En såg ut att vänta på bussen, en annan var utanför en ambulans iklädd en såndär skyddsdräkt… såg äkta ut för mig iaf. Men tack för idiotförklaringen lixom.

                Varsågod ? den var på sin plats

        Tro inte på alla dessa videor som sprids. Det är inte alls säkert att det är aktuella videor från nu, med Coronaviruset. snarare tvärtom.

        Snälla, det är fejk. Ha lite källkritik! Lyssna på svenska infektionsläkare, inte på random sida på internet.

          Haha ja jo för kina mörkar ju inte alls…. och svenska forskare kan ju bara spekulera. Har hört vissa säga att man ska ta detta på största möjliga allvar och andra som avfärdar det som en förkylning…

            Det sjuka är ju att svensk krishantering…minns inte namnet på kontot men ni vet de som skickade ut pamfletten, delade en instagrampost några veckor innan coronakännedomen med frågan i stil med ”det har kommit ett nytt virus och alla sjukhus är fulla, vad gör du?”

            Visste de något vi andra inte gjorde?
            Inte för att jag normalt sett är konspiratorisk

              Krisinformation.se

              Hur dags är några veckor? Jag är i Kina, och jag kände till det runt 20/12. Är för övrigt förkyld.

      Ja men samtidigt inte, svårt att förklara känner jag. Men är väl inte rädd för att den ännu inte hittats i Sverige, men är väl rädd för att man vet så lite?? Kan man bli frisk? Och med tanke på hur lätt det är att röra sig i världen så är det lite obehagligt såklart att inte veta om den kommer hit eller inte.

        Förstår inte vad du menar med att bli frisk.
        Jättemånga av de smittade är redan friskförklarade och utsläppta från sjukhus.
        Om du inte tillhör någon riskgrupp är det inte farligare än vilken influensa som helst.

      Nej, jag är inte ett dugg rädd.
      Finns inga konstaterade fall i Sverige och inga dödsfall utanför Kina. Tror att folk har en tendens att blåsa upp sådant här och sprider en massa rykten och filmklipp utan att vara det minsta källkritiska.

        Nej, jag äter extra lysintillskott mot virus. Har inte varit sjuk på över ett år. Inte ens förkyld, varken bakteriellt eller viralt

          Tror dock inte att lysintillskott gör dig immun mot coronavirus.

          Grejen med den här typen av virus, precis som svininfluensan och liknande, är att ingen har någon uppbyggd immunitet mot dem. Som man kan ha mot andra influensor. Så det här drabbar ALLA oavsett kosthållning, immunförsvar osv.

          Däremot är jag inte särskilt orolig för just det här viruset. Tror att det kommer att komma mycket värre och farligare muterade virus i framtiden.

          Hörde något om lymfmassage

        Här i Finland har vi en som är smittad

          En som är smittad av någon annan eller någon från Kina som kom hem?

      Nej.

      Ja, eller snarare orolig. Fast jag stressar inte över det. Det finns ändå inte så mycket att göra åt det ännu.

      Jag tillhör riskgrupp och det cirkulerar videor och så på internet om att det är betydligt fler insjuknade och döda än vad som Kina påstår.

        Men alla drabbade utanför Kina har varit lindrigt sjuka däremot.

          Symptomen i sig dödar väl inte om man får behandling. Problemet är när för många blir sjuka samtdigit och sjukhusen blir överfulla. Kan inte säga något om fall utanför kina, har inte koll på vad som hänt kring det mer än att jag läste att en man i Tyskland blivit smittad. Men får man behandling är det väl förmodligen ingen fara.

          Men jag vet inte vad som är sant och inte. Hellre förbereder jag mig nu än att ångra det om det visar sig att Kina faktiskt ljugit. Vilket inte skulle vara extremt otroligt.

            På vilket sätt förbereder du dig?

            Jag tror för övrigt också att Kina ljuger (precis som de gjorde med Sars och typ alla andra smittor som kommer från dem), men det behöver inte innebära att viruset kommer att drabba oss särskilt hårt.

              Jag har som sagt nedsatt immunförsvar och kämpar med hälsan i övrigt, så det lär ju bli värre för mig om jag blir smittad. Så vi ser till att ha mat hemma för att inte behöva gå ut mer än nödvändigt ifall det visar sig vara så pass illa. Hiss, trapphus och lokaltrafik lär inte vara ställen man vill spendera tid på.

              Sen är det väl alltid bra att ha extra mat hemma ifall saker går åt skogen, vi har pratat om det länge. Nåja bättre sent än aldrig ?

                Tack för svar.
                Så du jobbar inte och menar att du är förberedd på en tids frivillig isolering i hemmet? För de flesta människor måste ju ta sig till och från jobbet som vanligt även om influensor och virus härjar.

                Men naturligtvis skönt om man kan välja att sitta hemma och kura. Tror dock inte det kommer att behövas den här gången. Kanske vid framtida utbrott av värre smittor.

                  Just nu är jag timvikarie, så jag bestämmer helt själv när jag jobbar. Det är bara att försöka hålla lite koll på när det börjar bryta ut här och då kan jag enkelt vara hemma tills jag har någon aning om läget ? men ja planen är att stänga in mig en tid ?

                  Jag hoppas att det blir som med svininfluensan. Alltså att alla överreagerade och det inte var så illa. Men som man säger: hoppas på det bästa och förbered dig på det värsta (är det något man säger? ?)

      Näe, coronaviruset är lika påhittat som klimathotet

        Jaaaa. Virus finns inte. Att det kommer nya coronavirus titt som tätt är en lögn. Ingen är någonsin sjuk. Ever.

          Nej eller hur, bara placebo och lurendrejerier

      Nej. Skulle vilja veta hur många som stryker med ett ”vanligt” influensavirus, men orkar inte leta upp statistiken.

        Orkar inte heller leta någon källa men vill minnas att omkring 500-1000 personer dör varje år i vanlig årlig influensa, i Sverige. Rätta mig ngn om jag har fel.

    Hur flyttar jag fram min dygnsrytm? Behöver somna senare, sover 6-7 timmar innan jag vaknar pigg. Nu det sista har jag somnat runt 21 så vid 03.00-04.00 har jag vaknat och kan inte somna om. Vilket gör mig dödstrött redan vid 17 tiden. Gaah.

    Försöker pressa mig själv att vara vaken längre på kvällen men det är svårare än jag trodde. Har imovane på recept, sover man längre på det eller hjälper det bara för att somna?

      Ta en promenad, duscha eller bada och skrubba kroppen mot hjärtat i alla rörelser. Drick te. Gör situps

      Imovane har en halveringstid på 4 timmar, så hjälper iallafall inte mig att inte vakna på nätterna. Skulle rekommendera att få theralen, propavan eller lergigan utskrivet istället! Mycket bättre att ta det än Imovane som till skillnad från dessa är vanebildande

      Ville bara säga att det låter väldigt onödigt för dig att ta sömntabletter för att sova längre. 6-7 timmar verkar vara nog för dig. Försök att hålla dig vaken till 23 så kanske du sover till 06 åtminstone. Och passa på att njut, jag själv behöver typ 9 timmar och får aldrig till det så är trött varje gång jag vaknar.

    Är ni oroliga för Corona?

      Nej.

      jadet är jag.

        Varför då?

    Jag saknar chokladen Brejk så fruktansvärt mycket!

      Jag med! ??

      JAG OCKSÅ! Jävla Marabou.

        Det var l Göteborgskex som tillverkade den åt Marabou och de är ju nerlagt ?

    Gjorde precis ett test, och det visar sig att jag är gravid. Jag som har upp över öronen med planering inför hösten. Är glad och chockad samtidigt. Vad fan ska jag göra? ?

      Hur ska någon här kunna svara på det? Vi vet inte ens om du vill ha barn eller inte.

      Abort? Kul värld att föda fram barn i.. sjuky själviskt att ens tänka tanken

        I… den här samtiden ska det stå

      Skaffa katt.

        Nej snälla skaffa inte katt. En katt förtjänar ett bra liv med en ansvarsfull ägare, inte någon som oplanerat blir befruktad i tid och otid

          Ha ha ha

      Starta ett klädmärke.

        Det enda rätta!

      Börja jobba på ica?

      Om du är glad så behåll och gör om planerna?

      Springa kanske?

      Go with the flow…
      Andas och kör!

      Klipp dig, skaffa ett jobb och flytta hemifrån

      Behåll❤️ finns aldrig en ”bra” tid att få barn, det kommer gå bra!

      Se ungen som ett frö och döp honom/henne till Skrutten.

      Gör tunga marklyft så löser det sig självt.

      Lymfmassage

      Lymfmassage?

    Kommentarerna till inlägget om Englas klocka. Att hon inte minns vart hon köpte den?! Och då köpte hon den för två veckor sedan! Minns inte eller vill inte minnas haha så underligt…. allt annat ska länkas i tid och otid…

      Seriöst, hitta något annat att hacka på än en kvinna som flera gånger öppet skrivit långa inlägg om sin utmattningsdepression. Minnesförlust är ett av symptomen. Var glad att du slipper.

        Hur svårt är det att kolla mailen på beställningsbekräftelse?

          Tja, det vet ju inte du. Men det verkar vara oerhört lätt att gnälla. Googla själv vet jag!

    Har du sett att Nour var den som gjorde att Soran kunde anmäla för förtal? Står i förundersökningen. Fattar inte hur inte fler feminister (och media även) skrivit om det?

      Förklara mer?

      Hur menar du?

        Hon hade fått en skärmavbild på tjejens inlägg (som hon gjorde i en grupp, inte på sin sida) och skickade den till honom

          Inte mycket backa systerskapet där inte…

            Varför skulle man på något sätt ha en skyldighet att backa okända tjejer? Jag hade också berättat för min vän om folk skrev något sådant om honom. Alla andra tjejer är inte min systrar.

              Om en tjej berättar att hon blivit våldtagen av en av dina killkompisar går du då till honom och berättar om det, med en bild där man ser hennes namn och allt? Det kan vara farligt men absolut riskera kvinnor säkerhet för dina killkompisar 🙂

          Wow.. not cool.

      Kanske att en vän och kollega från flera år (soran) går före en okänd tjej ifall det är så att hon tror på Soran. Betyder ju inte att hon är emot alla tjejer, inte är feminist, bäddar för våldtäktsmän osv.

        Hon hade ju kunnat prata med honom om det utan att skicka bild på tjejen och hennes inlägg. Han hade inte kunnat anmäla henne för förtal om hon inte hade gett honom bilden på inlägget. Klart man kan prata med sina kompisar om vad man hört om dom men hon gav honom ju allting rakt i handen för att han skulle kunna ge sig på tjejen.

      Enda trösten är att han aldrig kommer tillbaka i rutan, han är körd.

        Samma med Uzz Nöjen som hjälpte Akilov.

          Hahahahaha. Det va ju inte direkt så att han hjälpte akilov att utföra ett terrordåd.

    Tycker ni att dr.martens är fina eller fula?

      Fula tycker jag.

      Beror på styling. Svarta tajta leggings, söt klänning med bikerjacka över är det snyggt till. Blanda feminint och grovt liksom.
      Till det mesta annat är de inte snygga.

      Verkligen skitfula. Men ändå kul att folk köper dem ändå, variation förgyller + att jag känner mig snyggare när jag går bredvid en tjej med dr. M. skor.

      Jag ÄLSKAR dr martens, men det beror förstås på modellen 🙂

    Ja det känns otäckt. Läst det kommer från ormar. Nu får kina och andra sluta med konstiga matvanor och hur grymt dom behandlar djuren. Jag tror inte det blir lätt att bli av med detta. Tyvärr kommer nog många människor att dö.

    Någon vars barn har diagnosen adhd? Hur ser utredningen ut? Varför påbörjades den? Symptom?

    Fick veta igår att en specialpedagog har varit och observerat mitt barn under två dagar i förskolan och nu misstänker de att han har adhd och sa att vi kommer bli kontaktade av psykolog i februari. Känner mig helt dränkt av alla känslor och oro..

      Meddelade skolan dig innan de satte någon att observera ditt barn?
      Jag hade blivit rosenrasande om jag inte fått godkänna något sådant innan. Och får de verkligen kontakta psykolog utan att du har godkänt det?

        Nej de meddelade inte mig om det innan. Inte heller att de kontaktat psykolog. Men jag tänker ändå att de vill mitt barn väl? Då ska jag väl inte bli arg? Om de misstänker adhd så är det ju bra att det upptäcks så han får den hjälp och stöd han behöver. Inte behöver han ju en mamma som är arg på nån specialpedagog. Blir ju bara att jag lägger extra energi på att vara arg på att de försöker hjälpa mitt barn då, och den energin sätter jag hellre på att samarbeta och hitta bästa möjliga lösning för mitt barn.

          Tror faktiskt de ska fråga först.. Men jävligt imponerad av din reaktion! Tycker du skulle haft rätt att vara lite upprörd eller kritisk men du resonerar väldigt vettigt!

      Gick ganska nyligen utbildningen till specialpedagog. Vi specialpedagoger får ej sätta diagnos, det gör psykologer inom vården. Dock får vi kortfattat sagt kartlägga barns/elevers svårigheter + styrkor och utifrån det berätta vad vi ser och ge förslag på hur lärare å föräldrar kan jobba vidare med det uppmärksammas. Tips! Ta reda på om psykologen jobbar inom skolan eller på BUP! Hos oss får inte en skolpsykolog utreda elever med ev. NPF-problematik och sätta en npf-diagos såsom adhd är. Det görs vid BUP. Däremot kan skolpsykologen hjälpa till vid vägledning/konsultation om ex. en barn har hyperaktivitet. Lycka till!

        Stort tack för ditt svar Stina!

      Så bra att de tar tag i det. Ni kan få verktyg och barnet kan få verktyg. Han kommer klara sig ap mycket bättre än de som inte blir diagnostiserade eller typ blir det när de är 14 år.

      Arbetar som förskollärare, skulle aldrig be specialpedagog att observera ett barn utan att ha haft samtal med föräldrarna först.. tycker faktiskt att du ska kontakta rektorn (och det brukar jag inte rekommendera föräldrar att göra annars!). Dessutom får varken förskolepersonalen eller specialpedagogen ”sätta en diagnos” på barnet. Det gör en läkare eller psykolog.

        Nej de satte ju inte diagnosen utan sa bara att de misstänker adhd.. Vi skulle som sagt bli kontaktade av psykolog i februari och jag antar att utredning påbörjas då? Så inte har de ju ännu satt en diagnos efter att bara observerat honom i två dagar.. Vad tycker du jag ska säga till rektorn? Vill ändå samarbeta och hitta bästa lösningen för mitt barn..

          Tycker det är jättebra att du vill samarbeta med förskolan för ditt barns skull! Vi brukar säga att har man föräldrarna med sig, så har man kommit halvvägs redan i arbetet med barnet. Det jag tycker du ska framföra till rektorn är att du inte uppskattar att få reda på att specialpedagogen varit och observerat ditt barn och även kontaktat en psykolog utan att du blivit informerad om någonting. Skriv så exakt som möjligt vad pedagogerna sa till dig (och även när och var det sades! Var det över huvudet på barnet i hallen när det stod andra vårdnadshavare där eller var/hur fick du reda på det?) och att du inte fått reda på någonting innan detta samtalet. Beskriv dina känslor kring detta och hur det bara kom utan någon förvarning överhuvud taget. Det är INTE okej att koppla in specialpedagog på ett specifikt barn utan att ha checkat med föräldrar först. Iallafall inte i den kommun där jag arbetar.
          Hur gammalt är barnet? Har bvc aldrig sagt någonting?

          Och de får inte säga att de misstänker adhd. Man får bullshitta och säga någonting liknande som att man inte har kunskap nog och behöver hjälp utifrån och exempelvis föreslå samarbete med vårdnadshavare och bvc för barnets bästa. Vi har ett barn där jag jobbar som har solklar autism. Det vet jag och specialpedagogen pga vår erfarenhet. Men vi FÅR INTE säga det (Ordet autism) till vårdnadshavaren. Det ska komma från läkare/psykolog. INTE från förskolepersonal.

        Skolor och förskolor har olika arbetssätt. Vill nyansera det som redan skrivits med att där jag jobbar som specialpedagog behövs ej samtycke från föräldrarna att observera barn/elever. Observation är ju ett hjälpmedel för skolpersonal att kunna bli bättre på att stötta elever, skapa bättre lärmiljö osv. Däremot är vi noga med att samverka å kommunicera med föräldrar när vi ex. Upptäcker att ett barn har det svårt och vill involvera ex psykologen eller skolans logoped. Å det rör inte bara när vi tror en utredning av något slag behövs. Det kan ”bara” röra sig om att vi vill konsultera en person med mer kompetens. Tycker du ska höra av syftet med mötet är.

      Vår dotter har adhd. Det märktes betydligt mer på skolan än hemma. Hon fick svårt att nå målen, hamnade i konflikter med både kamrater och lärare. Ni har tur som får proaktiv hjälp, för oss tog det ett år från första samtalet till diagnosen och då låg vi på BUP och tjatade hela tiden.
      Nu ett år efter diagnos, hjälpmedel, stöd från skolan och medicin har hon blommat ut. Hon ligger i framkant i skolarbetet, har en mycket god relation till klasskamrater och ett jämnare humör. Det finns många utmaningar kvar men det är mycket bättre!

      Oavsett diagnos eller inte. Det är samma barn som innan. Glöm inte det. Kram

    Bältros och gravid vecka 17, hur överlever man ???

      Beställ massa mat som kommer till dörren. Gotta dig något enoooormt! Shoppa något snyggt, typ ny kappa? Tyck synd om dig själv och unna dig <3 haha

      Känner med dig, har haft det också. Den smärtan alltså!! Tur det går över efter ett fåtal dagar, och att det aldrig lär drabba en igen

    Hjälp!
    Min sambo fyller 30 år snart och vi har det rätt tufft ekonomiskt (2 småbarn) Har ni tips på jätte jätte billiga och roliga presenter?

      Gratis aktivitet typ som museum, bio blir väll typ 200kr utan snax annars? En god middag som du vet är hans favorit? Inte behöva lämna/hämta barn en vecka? ❤️

      Gör något adventskalender-liknande (nåt du har hemma förhoppningsvis, typ 12 tomma barnmatsburkar) eller spara ihop 12 tomma toarullar som du kan slå in fint och göra smällkarameller av.

      I varje lägger du en ihopvikt lapp, kanske tillsammans med nån favoritgodis eller nåt annat litet billigt men omtyckt. Varje lapp är som ett litet presentkort där det kan stå ”biobesök, valfri film” eller ”välj en pocketbok” eller vad det nu kan vara som inte är jättedyrt men blir en kul grej varje månad.

      Blir lite samma sak som en adventskalender, paketen gäller ett helt år (!) och du sprider ut kostnaden över hela året. Han kan öppna sin burk/smällkaramell ett visst datum. Fyller han år den 11e kan han ju öppna varje månads present den 11e…

      Baka en kladdkaka, gå en långprommis och pussa honom extra mycket 🙂

      Avsugning följt av analsex.

        ?‍♀️

    Har förlossningsrädsla då min förra förlossning inte blev en så bra upplevelse. och ska föda mitt andra barn i sommar. Denna gång vet jag iaf hur jag ska förbereda mig. Men det som oroar mig mest nu är vem som ska ha hand om vår son medans jag föder. Min 3 åring har en sjukdom som gör att ingen förutom resursen på förskolan kan passa honom en längre stund. Håller på att lära upp släkten som har sagt att de ställer upp när jag ska föda. Men de är inte jätte engagerade och det går så trögt i lärandet. I nuläget skulle det inte vara tryggt eller säkert att ha honom hos min svärmor som bor närmast i samma stad.

      Var ärlig mot din svärmor och säg att du är orolig rörande hans sjukdom och att då behöva lämna ifrån dig honom. Då tar hon förmodligen det på allvar och engagerar sig mer.

      Sen lönar det sig nog att tänka att hans sjukdom inte kommer ”spöka” JUST det dygnet du föder. En annan bra tanke är att de flesta får en ”dålig” förlossning, nu har du redan upplevt din så nu kan det bara bli bättre! Heja

        Kan ju va nåt som inte ”spökar” då och då, typ diabetes?

          Jag är själv diabetiker och det är inte så farligt. Grundläggande kunskaper och kolla blodsocker varje timme så är allt lugnt. Finns sjukhus och 1177.

      Din partner?

      Vår äldsta är inte sjuk på något sätt men väldigt svårlämnad så det var tufft när jag skulle föda lillebror. Men vi löste det med att min sambo var med under själva förlossningen men åkte sen hem till vår äldsta! Det sööög (akutsnitt) men dom på BB hjälpte till så bra ❤️

      I ditt fall skulle jag överväga att föda själv. Faktiskt. Då är sonen med sin förälder.

        Tänkte samma. Vill man ha med någon som stöd pga den tidigare dåliga upplevelsen kanske mamman eller en vän kan finnas där. Att finnas med som stöd under förlossningen kräver ju inte samma ansvar som att ta hand om den sjuke sonen. Bara en tanke.

          Har ingen nära vän eller är nära min familj på det sättet. Annars hade det absolut varit en möjlighet att ha med ett annat stöd. Har tänkt att min partner kan vara med sonen. Men vill inte föda själv pga rädslan o hade inge bra stöd från vården sist. Utan att gå in på det för mycket. Har också funderat på doula men har inte råd som det är nu med en doula. Men ska kika in det mer iaf. Om vi kan lösa det. Men viktigaste är att sonen är trygg. För då kan jag vara trygg i det iaf. Har berättat för svärmor, men hon har inte förstått allvaret ändå.

          Det är diabetes typ 1 min son har och det är inte så bara för honom. Han har en pump som pumpar ut insulin även vid låga värden och svärmor missar viktiga larm, kollar inte av vad han ligger på och stänger inte av insulinet vid lågt.

          Precis som du med diabetes (typ 1 antar jag?) Säger så behövs grund läggande kunskaper. Men det är det som varit svårt att lära våra släktingar. Att lära upp hur pump fungerar , hur de byter insulinpodd, sensor mm.

    https://community.monki.com/bc/551/c/669/ppl/userPairings/pp/4500

    Hej tjejer,

    Jag hoppas att ingen stör sig för att jag gör dt här (om ni gör det så gå inte in på länken❤) Jag är med och tävlar för min syster på Monki. Man kan vinna en outfit och den med flest likes kan vinna. Skulle ni kunna gå in och likea min outfit? Ni behöver inte skapa ett konto utan bara gå in och likea. Tack så mycket?❤

      Klart jag lajkade ?
      Hoppas du vinner en outfit! Håller tummarna!

        Tack så mycket!!??

      Nä det var inte snyggt tyvärr.

    Någon här som tagit cellprov under graviditet? Blev erbjuden det av min bm och har bokat i slutet av v. 12 (nästa vecka) för jag har ultraljud v. 13 och det känns bra att ha det bokat nära inpå. Allt jag förstår och läser mig till är att det är helt ofarligt för graviditeten, men nojig är man ju ändå. Samtidigt vill jag inte skjuta på ett cellprov, känns viktigt. Är väl mest rädd att jag ska börja blöda eller något efter cellprovet så skulle vara skönt att höra hur det gått för andra gravida som gjort det. När gjorde ni det och hur gick det, blödde ni? Mycket?

      Har inte gjort cellprov alls (ännu mindre som gravid då) pga min unga ålder men snälla lova att du går. SÅ himla viktigt! De skulle inte utsätta dig för något riskabelt så det är säkert, oroa dig inte i onödan! 🙂

      Jag gjorde mitt i början av graviditeten, vet inte exakt men torr det var kring v 8-9! Allt gick jätte bra och blödde ingenting! Men kan du inte vänta tills efter förlossningen om du är nojjig? ❤️

        Jo, den tanken hade jag först och därför ville jag ta lite tid att fundera men sen bestämde jag mig ändå för att ringa och boka. Men sen började jag vela igen… Haha sjukt jobbig, jag hör mig själv här, men sån är jag… Antar att jag bara måste bestämma mig för att göra det, eftersom jag ju uppenbarligen ändå vill veta om allt ser ok ut. Och jag bara förmodar detsamma som personen här ovan skriver, de skulle väl inte säga att det är riskfritt om det fanns risker med det…

          Nej sjukvården vågar inte ta sådana risker och säga att det är ”riskfritt.” Tänk hur många gravida som gör cellprover efter deras rådgivning ?

      Ja jag tog cellprov när jag var gravid och det var hur lugnt som helst!

      Man tar en borste och samlar upp lite celler, inget som på något sätt kan göra att din graviditet äventyras.

      Gjorde cellprov runt v 10 kanske, hade också orostankar inför det men det gick hur bra som helst. Hade precis gjort biopsi av en knöl jag hittat i mitt ena bröst och hade bara cancer i mitt huvud, var dessutom försenad ca 1 år med att ta cellprovet så ville bara ha det gjort.

      Gjorde det när jag var gravid första gången ( har två barn) , var nog också runt vecka 10-12. Jag tyckte det var jobbigt att det skulle pillas runt där nere och var orolig att det skulle ”irritera” för bebisen, men det gick jättebra och jag blödde inget efteråt.

        Tack alla som svarat <3 Jag ska nog göra provet ändå. Nu får jag bara bestämma mig för det, och hoppas att jag slipper stressa över eventuell blödning…

      Jag gjorde det i v8 hos min barnmorska. Det gick fort och väldigt smidigt till. Det är andra gången jag gör ett cellprov i samband med en graviditet och det har gått bra båda gångerna. Skjut inte upp på det utan passa på så slipper du göra det efter graviditeten och kånka med dig bebis mm.
      Fått höra att man kan blöda lite grann och att det är ofarligt men jag blödde inget alls.

    Ni som har tre barn, vilket var jobbigast att gå från? 0-1 1-2 eller 2-3 barn???
    Jag o min sambo har alltid sagt att vi bara ska ha 2 och nu är yngsta 6 månader och jag blir helt förskrossad när jag tänker på att det är vår sista bebis… (även fall han är jätte jobbig ?) är det värt att skaffa en tredje??

      Nej, din sambo är smart, lyssna på honom! ?

        Förlåt, läste fel.. haha. Men ”sista bebis” kan du inte hålla på och tänka, då slutar ni som familjen annorlunda till slut.

      Du vet vad som passar er bäst. Fubdera på hur livet blir, om du ler och känner glädje så räcker det. Din känsla och längtan väger mer än andras upplevelser. Vissa får världens finaste barn och andra får ett kolikbarn som driver föräldrarna till vansinne. Sånt går inte att förutspå men kärleken, den vet du redan hur stark den är. Lycka till hur du än gör. Jag hade kört på en baby, de är beroendeframkallande de små liven.

      Njut av bebistiden istället för att tänka att tänka att det är sista bebisen. Du lär ju må precis likadant om ni skaffar en till, det kommer ju också vara ”sista bebisen”

      0-1, resten gick fin fint ? Jag har 3 st

    Hur gör man för att inte bli så… besatt av någon man gillar? :/ jag har kontakt med en kille via Kik, vi har egentligen bara chattat med varandra, oftast sexting. Han bor i England och jag här, och vi har alltså enbart någon märklig online-kk-relation. Han har inte givit några signaler ALLS om att han är intresserad av något mer än sexting, och det är jag såklart helt fine med, något annat känns bara helt omöjligt. Men, jag kan ändå inte låta bli att liksom crusha på honom och ha något slags hopp om att, jag vet inte… utveckla relationen. För någon vecka sedan skaffade han snap och vi hade i princip videosex. Efter det har jag sett hur hans snapscore stigit, fastän han inte skickat något alls till mig = han skickar antagligen till andra, och har alltså med största sannolikhet andra som han sextar med. Och rent LOGISKT och rationellt vet jag ju att han såklart gör det, och han har all rätt att göra det. Men jag blir såååå svartsjuk och possessive att jag typ går under. Känner mig åsidosatt och som att jag inte duger. Jag är inte direkt ”på” honom, utan det är oftast han som skriver först, så jag fattar ju att han hittar annat till slut. Till saken hör att jag blivit bedragen av alla mina 3 ex, så jag antar att det satt spår vad gäller just att bli ”utbytt”. Men hur och vad ska jag göra för att komma ur det här tankesättet?? Det finns verkligen INGEN anledning att jag ska känna såhär, utom att han är sjukt attraktiv… help 🙁

      BRYT!!!
      Han kommer aldrig att se dig som mer än online-kul-kk, det vet du. Att prata med en kille är fine men om du börjar bli förälskad så blir du samtidigt desperat och börjar göra sånt som kanske inte alltid känns rätt eller bekvämt.
      Det är just därför du bör bryta om han inte ser en framtid med dig; undvika att rubba dina principer och intigritet för att vinna hans uppmärksamhet.

      Det låter redan som att du tävlar mot dessa ”snap-scores” trots att du inte är helt säker på vad för meddelanden och snaps han skickar till sina övriga kontakter. Du kommer bara att falla hårdare och sen slutar det med att du är villig att åka till England för att vara med honom fysiskt. Det går så jäkla fort när man blir desperat.

      Mina två ören.

      Antingen fortsätter ni och du blir mer och mer sårad eller så avslutar du.

      Har varit i samma situation, bryt innan det är för sent. Har fortfarande kvar min online ”crush” på snap och tänker massa på honom. Man slutar aldrig hoppas, det hade jag gärna sluppit

      Haha är typ i samma situation och hatar det. Råkade också lägga märke till hans poäng på Snapchat och antingen är han flitig med sina polare under dagarna, eller så är det många fler än mig…sista teorin känns mest rimlig, särskilt då mitt självförtroende när det gäller killar är jättedåligt. Vet tyvärr inte hur man ska sluta känna så dock, men det är jävligt jobbigt att känna så. Vi får hitta andra killar, haha❤

      Du är bättre än så, hitta en kille som är värd din tid❤️

      Lyssna på podden dumma människor – avsnittet om varför man blir besatt (kommer inte ihåg exakt vad det heter). Finns på spotify

      Tack för alla svar och pepp att bryta <3 ska skärmdumpa och gå in och läsa varje gång jag är på väg att falla dit igen, och helt enkelt försöka att skita i honom från och med nu. Försöker se det positiva i att vi ju aldrig setts, och då blir det ändå lite lättare att gå vidare 🙂 ta hand om er!! /anonym 20.55

    Ni som utbildar er till sjuksköterska, varför gör ni det då man konstant hör om hur stressade de är, hur dåligt dom mår, hur skit lönen är och hur dåliga arbetstider dom har?

      Tänk att du kommer stå på dig själv. Du kommer dra näven i bordet till chefen om det blir orimligt mycket och du kommer sjukskriva dig om du blir sjuk av stress. Tänk också att du kommer komma till avdelningen med säkerhet och med ett härligt humör som kommer smitta av sig till andra och i slutändan bli bättre! Allt ordnar sig, fler och fler utbildar sig till skk för att hjälpa till <3

        Alltså jag vill verkligen inte utbilda mig till ssk. Verkar ju vara ett riktigt skit jobb tyvärr. Speciellt med tanke på studietiden.

        Därför jag verkligen undrar varför folk gör det.

          Precis som du tycker att ett yrke verkar rätt så tycker andra att skk skulle vara perfekt. Få jobba med människor, mycket som händer, kvinnliga kollegor ja listan kan göras lång.

      Flera skk som skrivit på öppet spår att det tjänar upp mot 70.000kr/mån också, så alla har det inte dåligt. Man kan byta jobb också rätt så ofta i början för att ”jaga” bättre villkor. Och vara tydlig vid anställning att man endast vill jobba 8-17

        Jo klart man kan byta jobb, kräva ditten och datten. Men det kan man ju göra med ett ica jobb med? Utan utbildning. Det är ä då tre årig utbildning med studieskulder och sen ska man behöva ställa krav på arbetstider och (dålig) lön. Arbetstiderna kommer ju aldrig bli bra för att det behövs alltid sköterskor alla tider på dygnet. Och lönen kommer aldrig blir bra eftersom att man inte är anställd i ett vinstdrivande företag.

        Sen är folk missnöjda? Det är som att dom inte läst på innan till vad som pluggar till.

          70k får väl kanske 0.01% det säger inget.

          Fast har själv suttit i matbutik och det va ju inga roliga arbetstider när butiken har öppet 7 dagar i veckan 6-23 så varför skulle man välja det före en utbildning och mer långsiktigt jobb där man kan växa?

            Det är ju samma sak med arbetstider som ssk. På Ica kan du också kräva bättre arbetstider. Det gjorde jag då jag jobbade där för flera år sen. Kom upp i heltid och jobbade nästan alltid 7-16. Eftersom att ica är privat så är möjligheten till att få högre lön lättare iom klättring i företaget.

            Men då behöver man inte utbilda sig tre år. Annars är det ju ’samma skit’. Det är det jag menar.

      Jag är specialistssk. Jobbar endast dagtid. Dagtid finns på operation, vårdavdelningar, mottagningar, vårdcentral, ja mycket utav vården som är planerad läggs till dagtid. Varje dag känner jag mening med mitt jobb som dessutom är varierande och utvecklande. Som ssk kan du välja så många vägar, =du hittar något som passar dig. Med personalbrist stiger också lönerna. Kan inte klaga på 41 000 i grundlön. Tvivlar att man tjänar det på ICA. Med bra lön måste du inte jobba heltid. Jag jobbar 75%. Har inte en krona i studieskulder, sparade ihop pengar innan jag började plugga. Dessutom kan man jobba parallellt med studier. Under min vidareutbildning fick jag dessutom lön av min arbetsgivare.

        Jo men det hör nog inte till vanligheterna. Jag jobbade också 7-16 på Ica för flera år sen och hade 30 i lön utan att ha pluggat i flera år och förlorat inkomst. Då hade jag inget ansvar heller, jobbar man motsvarande din tjänst (specialist) får man samma lön. Och då utan utbildning.

          Tvivlar fortfarande på att det är lika utvecklande och meningsfullt att arbeta på ICA. Alla jag känner som gjort det blir endast kvar ett par år, som en språngbräda till något mer givande. Om man endast bryr sig om pengar finns det att tjäna som ssk. På bemanning, chef, jour, beredskap, ob. Som säljare på läkemedelsbolag eller med. tekniska produkter. Många får sin vidareutb betald. Själv vill jag ha ett ansvarsfyllt och varierande jobb, såklart med en lön man klarar sig på, men pengar driver inte mig. Jag arbetar hellre med något som motiverar mig starkt. Jag undrar istället hur man står ut på ICA, lager eller andra monotona yrken. De flesta jobben i samhället behövs men man tillbringar ändå många timmar på sitt jobb.

    Varför är det så svårt att släppa gamla vänner? Har några som jag inte träffat på flera år men är ändå intresserad av deras liv. Följer dem på Instagram och Facebook. Trodde att det var likadant för dem men upptäckte i dagarna att de inte följer mig längre. Låter barnsligt jag vet men det blev som ett slag i magen när jag upptäckte det. Trodde inte att jag var så ointressant för dem så att de avföljer mig. Borde ta bort dem men har så svårt att helt klippa banden. Saknar dem men just nu är våra liv helt olika och det går inte ihop. Är värre känsla än att komma över ett ex. Trodde vänskapen vi hade betydde mer för dem men så var inte fallet visade sig ?

      Åh kan känna igen känslan. Är också känslig för det där med följare/likes … tyvärr. Man hade ju hoppats är man är lite mer … cool, men icke. Ibland tänker jag att jag ska avfölja folk, men sen någonstans så tycker jag det är kul att se dem besöka fina platser/äta god mat osv. Ger ändå någon inspiration. Sen tror jag också att livet går i faser, och någon gång kanske man hittar tillbaka till varandra/behöver varandra – då kan ju sociala medier vara hjälpsamt.

        Tack för ditt svar. Ja det är lite så jag tänkte men eftersom de avföljt mig så blir de inte påminda om mig. Typ out of sight, out of mind. Låter så fjantigt men det hade varit ”kul” att veta att man är saknad så som jag kan sakna dem.

      Tror att de inte följer dig längre för att det lite är så man gör när man inte längre är vänner (och typ sur eller sårad för det.) Du har visat att du är en större människa dock. Men om du inte längre vill känna att du inte kan släppa dom så måste du avfölja överallt ❤️

        Du har nog rätt? ska bara våga ta det steget och kapa för vetskapen om det gör mig bara ledsen. Tack för ditt svar ?

      Förstår din känsla men det är ju ganska normalt om man inte haft kontakt på flera år? Alla har inte passiva kontakter på fb mm bara för att se vad de gör tex ( jag är en av dem).

    vad har ni för erfarenheter av Tramadol? Är nyopererad men vågar inte ta

      Jag har fått efter operationer och för mig har det typ funkat som en insomningstablett. Har alltså bara tagit när jag ska sova. Känns som det är avslappnande och så somnar jag. Hört andra som blivit illamående så det är väl individuellt som det mesta andra.

      Har du så ont att du känner att du behöver ta det så ska du såklart göra det. Jag har tagit Tramadol någon förut pga endometriossmärtor, men tål dem inte – luftvägarna sväller upp osv. Det är nog rätt ovanligt och inget du behöver oroa dig över. Sen ska du såklart också vara försiktig och inte köra bil om du känner dig väldigt påverkad av medicinen, inte kombinera den med alkohol osv osv men det har säkert både läkare och apotekspersonal berättat för dig. 🙂

    Har någon plattpermanentat håret? Hur blev det? Mitt hår är som Jessika Gedins typ, vet inte om det kommer funka på mig?

      Åh önskar vi kunde byta. Om jag tvättat håret och det sedan fått självtorka ser det ut som jag stått med plattången halva dagen. Önskar såå att jag hade lockigt och stort hår.

        Haha asså DRÖMMEN att få ha rakt hår ??

      Vet att en vän till mig gjort det. Hon har riktigt tjockt lockigt hår. Enligt henne är hon så himla nöjd och att det verkligen var över förväntan, hon sa att det liksom lång tid efter är helt platt efter att hon duschat och så 🙂

        Åh tack för svar??

    Hej! Jag söker tops om hur man bli slipper infekterat tandkött. Borstar väldigt noga och länge ned en elektrisk tandborste och använder tandtråd två gånger varje dag. Varför blöder det ändå?

      Tops har man i öronen ändå?

      Antagligen använder du tandtråden fel då. Prova mellanrumsborstar istället kanske, de är generellt bättre än tandtråd såvida du inte har väldigt trångt mellan tänderna.

      Gå till en tandhygenist! Inflammationen kan vara djupare med fickor så att det behövs rengöras ordentligt under tandköttet. Med mellanrumsborste blir det också renare. Detta hände nämligen mig i höstas. Ska tas på allvar då det med tiden kan utvecklas till tandlossning. Jag har alltid borstat bra, fast lite slarvig med tandtråd, men jag blev rejält skrämd av detta och använder nu mellanrumsborste varje kväll. Inflammationen som jag aldrig kände nåt utav har nu läkt.

      Ta tillskott av ett bra(inte från apoteket) C-vitamin.

      Boka en tid hos en tandhygienist. Då får du lättast svar på vad som kan vara orsaken.
      /tandhygienist

    Biancas senaste sminkvideo… Försökte hon slå något rekord i antal produkter man kan använda i en bassminkning? Hur kan hon själv tro att hon behöver 3 olika concealers och highlighters, 3-4 olika puder på ansiktet och att det gör någon som helst skillnad egentligen? Använder dessutom nästan bara borstar från andra märken än sitt egna.

      Hon gör ju samarbeten med nordic feel etc regelbundet så det + caia är ju en anledning att få folk att känna att man behöver mycket olika grejer

      Ellerhur!

    Någon DSK här som vet vad man som nyexad kan ”kräva” i lön på VC? ?

      Dundersköterska?

        Distriktssköterska ???‍♀️

      Dominique Strauss-Kahn? Nej, han hänger nog inte här, han är fullt upptagen med att kn*lla allt som rör sig.

    Har du tur i spel eller tur i kärlek?
    Haha för mig verkar det seriöst verkligen stämma in att det är antingen eller. Jag har tur i spel. Vinner nästan alltid på trisslotter, bingolotter, på lotto, även om man spelar på hjul på t.ex Liseberg. Undrar när det vänder?‍♀️

    Tror att jag har IBS. blir galen och tycker det är sjukt jobbigt, hindrar mig så mycket i min vardag (plugg, jobb, gym, häng med vänner osv). Vad kan man göra åt det? Tips?

      Har du fått det kollat så det inte är någon annan tarmsjukdom?

        Nej, har bokat tid hos läkaren för att kolla upp. Men känns som att det är IBS då jag har alla symptomen för det.

          Då lär man sig vad som fungerar för sin mage. För mig fungerar regelbundna mattider (varje dag, även på helgerna), inte så mycket socker och inga baljväxter.

      Kolla upp fodmap. Räddade min mage (Och liv) på typ tre dagar

        Fodmap är bäst!!!!

    Bara jag som tror att IL inte skrivit sitt senaste inlägg själv? Sen när avslutas inläggen med ”Kram Isabella.” ?

      Ledsen att göra dig besviken, men hon skiner kram i var och varannat inlägg. Scrolla lite så får du se själv.

        Har aldrig sett henne skriva sitt namn?

    Någon här som testat Viktklubb?

      Inte seriöst, tyvärr.

      Jag kör Viktklubb! Är nöjd med det och har haft prenumeration sedan september då jag började min viktresa. Loggboken är min största hjälp. Finns många goda recept och andra bra tips jag har haft hjälp med. Rekommenderar absolut!

      Hellre VV! Viktklubb är för restriktivt.

    Kan vi prata om hur man i Della Q-poddens senaste avsnitt på ett extremt obegåvat sätt försökte rationalisera kring män som misshandlar sina kvinnor? ”Det är inte ens fel att två bråkar” osv…

      Har inte lyssnat på podden men de verkar ju alltid säga sånt skräp?

      Om man inser att våld i nära relationer förekommer oavsett
      kön och sexuell läggning så tycker jag att man kommer ur
      den feministiska förklaringsmodellen. Mina manliga vänner
      har berättat om relationer de haft i livet där de fått slag
      eller blivit kastade saker på. Också sexuella inslag. Varierar
      från man till man men så har de sagt när vi pratade om det
      vid en middag med alla respektive med.

      Ja, fler kvinnor är drabbade.
      Men det innebär inte att det finns män som också utsätts.
      Alla skall uppmärksammas.

    Någon annan än jag som får en känsla av att Tingelinn på Instagram, att hennes kille inte är så inne i familjelivet, eller jätte into her? Han verkar inte så sugen på dethär med barn på nåt vis, av det man läst och sett. Får känslan av att hon är mer kär, och förväntansfull på nåt sätt. Kanske det bara är i mitt huvud, vad vet jag! Men dessa vibes har jag fått nånstans ifrån

      Håller helt med. Hon är SÅ himla omogen (kollade säsongerna i unga föräldrar) och allt ska va rosa, rosa, rosa, fluff. Jag menar vem Kallar sig själv ”tingelinn” och döper sin dotter till tindra ??‍♀️??‍♀️
      Hon fick ju första barnet tidigt och tjatade som en tok på förlovning och bröllop, nä hon lever verkligen i en ”jaga dröm värld”

      Hoppas bara de håller, de blev ju gravid efter bara ett par månader tsm. Han skriver ut i alla fall att han är väldigt lycklig.

      Håller med.
      Å andra sidan är det väl inte jättoevanligt att det är tjejen som mest vill ha barn medan killen bara accepterar för att slippa tjatet..

    Alltså.. jag får mer och mer cringe känslor av Hannalicious stories. Haha, det börjar bli för mycket av alla sex and the city stories hon kör med nu! Lite pinsamt.

      Har så extremt svårt för den människan ?

    Jag älskar min kk. Vi har varit kks i fyra år och jag vet att han aldrig kommer att välja en relation med mig. Men jag är hellre någon ”tills vidare” för honom än att inte få vara med honom alls. Vi bor en bra bit ifrån varandra så när vi ses är det alltid över en helg så då har vi sex men gör också annat (lagar mat ihop, myser framför en film osv). Vi har alltid varit öppna med om vi varit med andra och att han har sex med andra gör mig inget. Men han har på sistone träffat en annan tjej ganska ofta och för mer än bara sex. Hon har bett honom sluta träffa mig men han har sagt till henne att han inte kommer att göra det. Jag är livrädd att han ska välja en relation med henne framför mig. Men det kan jag inte säga till honom för då kommer vi inte kunna ses mer.

    Jag har ingen fråga att ställa er, jag vet inte ens varför jag postar detta. Det är bara ingen som vet att jag älskar honom. Men det gör jag.

      Lägg fram det lite som att du upplevt känslor om svartsjuka (mot tjejen) och att du är rädd att förlora honom. Spela lite förvånad över detta så blir det inte hallå kan vi gifta oss från ingenstans ? Tror han skulle uppskatta dom orden enormt mycket, och när det gäller den andra tjejen: Grattis han gillar dig mer.

        Jag har sagt det till honom för ett tag sedan. Jag sa till honom att jag aldrig varit svartsjuk när han träffat tjejer förut (och det har jag inte) men att jag tycker att det känns lite jobbigt att han träffar henne så mycket eftersom jag inte vill att det ska leda till att han och jag slutar ses. Jag sa att jag mest ville kolla med honom om han fortfarande ville fortsätta träffas och det sa han att han ville. Jag var också tydlig mot honom att jag inte kräver att de ska sluta träffas, utan att jag bara tog upp det för att jag ville att han skulle veta att jag kände mig svartsjuk och ville veta om han ville fortsätta träffas. Det var då han sa att hon inte gillade att han och jag träffades men att han sagt till henne att han inte planerade att sluta träffa mig. Ja, det kanske ligger något i det du säger ändå. Hade han varit galen i henne hade han nog redan valt bort mig. Tack för att du svarade?

          Nja. Han verkar mest vara en självisk idiot, mot er båda. Hade han behandlat henne bra så hade han slutat träffa dig, hade han behandlat dig bra så hade han valt att bara vara med dig. Han vill bara kunna vara med så många som möjligt utan att behöva välja. Skippa honom ?

            Ja men det har han varit ärlig med sedan vi började ses. Så han har aldrig lurat mig till att tro att det kommer bli något mer mellan oss, snarare tvärtom så har vi haft en väldigt tydlig kommunikation kring att vi är kk och ingenting mer. Sen om det är själviskt att vara ärlig med det vet jag inte om jag håller med om, vi båda är överens om det. Som sagt, jag själv ligger med fler än bara honom också. Så av den anledningen skulle jag inte skippa honom. Exklusiv tvåsamhet är inte min grej, med eller utan honom.

            Men jag älskar honom och det skulle förstöra allt om jag sa det till honom, så därför kommer jag aldrig berätta det för honom. Inte heller hur livrädd jag är att han ska välja en relation med henne.

      Och JO klart du kan säga hur du känner!! Du måste vara ärlig mot dig själv och honom annars kommer det äta upp dig ❤️

    Varför är Vanessa Lindblad sjukt otrevlig mot Rebecca Stella i varje poddavsnitt nuförtiden, har ni märkt det också? Orkar inte lyssna på hennes bitska och bittra attityd, och att hon ska höras mest och alltid få mest uppmärksamhet och stöd! Så tröttsamt så jag skippar den podden snart. Så jäkla otrevlig stämning.. Hennes tävlande mot Rebecca börjar bli too much. Det är bara hennes son som gäller, och inte en fråga om Rebeccas son nånsin!

      Tro mig gravidhormoner kan göra en till en bitch. Tycker f.ö att det inte är någon skillnad i hur hon är mot RS.

        Jag tycker det blivit markant värre. Dessutom ger inte RS tillbaka alls på samma sätt.. Sjukt vilken attityd hon har!

      Känner mig aldrig så dum som när jag lyssnar på den podden. Det är som att lyssna på två personer som är totalt ointresserade av varandra och bara väntar på att få tillfälle att prata om sitt barn och sen något skräp som ska släppas och säljas. Och det är hela podden, plus lite ”gumman” på det. Har alltid tyckt båda har rätt tråkig attityd mot varandra, men spec Vanessa har alltid känts som en otrevlig person. Vet inte varför, såklart bara en känsla.

    Tips på bra frisör i lund/malmö? 🙂

      Skult!!!!

      Becky på Frisyrateljen, ett stenkast från Malmö C. 🙂 Hon är fantastisk särskilt på färgning/blekning.

    Lite random fråga, men vart ska man vända sig om man vill undersöka om man har något fel på sina naglar? Mina tånaglar har blivit tjocka, gula och konstiga. Känns inte normalt och vill kolla upp det nånstans. Kommer dock inte på något klockrent ställe/sjukvård att besöka för ändamålet…

      Låter som nagelsvamp. Skulle börja med att testa för det, det kan du testa för hemma:
      https://www.apotea.se/test-for-nagelsvamp

      Vårdcentralen. Om du inte gillar att lämna hemmet- kryappen eller någon liknande app. Jag skulle inte självbehandla utan att rådfråga läkare om du inte haft det innan och är 100% säker på vad det är.

        Jag har testat behandla med Nailner eller vad det heter (man stryker på ett medel med en pensel) men det har inte hjälpt. Så tror som du att jag bör få nån att titta på det.

    Det kan lätt bli fel i skrift ? ta hand om dig!/en av de anonyma som skrev till dig

    Vårdcentralen. Om du inte gillar att lämna hemmet- kryappen eller någon liknande app.

      Va?

        Råka hamna fel, skulle till inlägget uppe om tånageln haha ^^

    Hej alla på ÖS!

    Jag har i ett par år jobbat som butikschef, och retailbranschen är väl inte det mest avlönade arbetet. Men när jag nu börjat söka lite jobb, fortf. inom retail som bc, så undrar jag. Vad är en rimlig lön att få som bc, finns det några här inne ikväll och vad får ni i lön och hur stort personalansvar har ni? Tycker att jag i dagsläget har rätt låg lön men vet heller inte hur mkt högre jag vågar ge som anspårk på intervjuer etc.
    Tacksam för alla svar.

    Hjälp!

    Jag skrev en kommentar och bockade i att jag ville ha en notifiering vid svar. Trodde att jag skulle få en mailnotis när det publicerades en ny kommentar i min ”frågetråd”. Nu får jag ju mail VARJE GÅNG någon har skrivit i här. Har fan raderat över 200 mail….. Tar ju aldrig slut!

      Samma här

      Man får alltså inte se svaren för man hittar dem fan inte

      Helt sjukt fil och dålig och störd funktion som uppenbart inte funkar

    I-landsproblem.

    I måndags vaknade jag upp och kände att något hänt med min nedre framtand. På något sätt har jag slagit bort en flisa!! Har varit hos tandläkaren för undersökning, denne slipade till den nya ytan och sade att jag helst bör vänja mig vid den nya känslan. Idag har jag försökt att inte känna på det med min tunga. Det har jag antagligen haft svårt + att det känns som att tungan går emot det nya vassa på tanden. Min tunga är helt öm o svullen som att jag har bränt mig buäh ?

    Hur lång tid har det tagit för någon med liknande problem att vänja sig? Om det inte blivit bättre på en vecka tänker jag gå tillbaka och be dem fylla ut eller fixa det på något sätt. Har tandvårdsförsäkring ✌

      Du kommer vänja dig efter ett tag. När jag gick på mellanstadiet så var det en kille som slog bort en flisa från min ena framtand i överkäken. Den slipades till, å det kändes ovant till en början, men sen glömde jag bort det.

    När ni har varit hos frisören, har ni fått böja fram huvudet ner mot benen för att frisören ska torka med hårtork?

    Är det ok att frisören tar en cigg medan jag väntar på att färgen ska verka?

    #förvirrat besök hos frisören

      -nej
      -nej

        -tack
        -tack

        ?

        Varför skulle inte det vara ok att ta en cigg medan färgen verkar? Hen kan ju ändå inte göra något för kunden?

      Jag har ingen aning om vad min frisör gör när färg eller blekning sitter i.
      Jag fikar,läser och tjuvlyssnar på andra runt om☺

    Intressant ämne som dyker upp då och då i poddar, bland tjejkompisar etc:
    Tycker ni det är ok att er partner sitter och likear bilder på andra tjejers rumpa/bikinibilder/selfies?
    Är något mer ok än något annat?

    Tjerna är inga han känner utan vanliga svenska tjejer.

      Andra tjejers selfies får han gärna likea. Nu vet jag inte vilken typ av bilder du menar men med rumpbilder/bikinibilder tänker jag på killar som följer en massa utländska halvnakna modeller på Instagram (om ni förstår vilken typ av konton jag tänker på). Jag skulle inte bli svartsjuk om han likeade dessa bilder. Däremot skulle jag nog bli avtänd på hans dåliga omdöme att följa dessa konton öht.

      Verkligen inte. Låter tonårsaktigt för mig.

      Nej, inte ok. Skulle tycka det var pinsamt. Kolla gärna, skiter i, men likea för fan inte ^^

      Fatta och dejta en kille och sedan se att han på instagram följer typ scandalbeauties eller Puma Swede eller liknande, hahaha, skulle dö och radera nr.

      Öhhh, nej självklart är det inte ok. Hade han bara haft ögon för dig hade han aldrig gjort det. Du har en skit bredvid dig. Ja, jag är seriös. Det låter dock som att ni är 17-18..

        sluta förminska andra med att slänga ut en ålder sådär. Varit med om killar i 25-30 års åldern som gjort sådant där

          Omogna…

    Mitt hjärta är krossat och det gör SÅ ONT!!! Faaan att det skulle bli så här :'(

      ❤️

    Är det någon som har erfarenhet av barn och panikångestattacker? Då menar jag relativt små barn i åldrarna 7-9.

      Jag jobbar med ett barn med NPF och lite andra diagnoser, inget tal. Hen har vi kommit fram till har haft panikångestattacker, men det tog ett tag för oss att förstå det just pga att hen inte har något tal, vi trodde det var en sorts epilepsianfall. Det som fungerat under hens attacker har varit tighta kramar och hela tiden prata lugnande och berätta att vi är där för hen. Long term så har vi spånat länge kring vad som orsakar attackerna och fick av en slump reda på vad som hade hänt (återigen väldigt svårt i och med talet, vi har fått gå andra vägar) och har pratat mycket och ofta om händelsen med och inför barnet. Attackerna minskade när hen visste att vi äntligen hade förstått vad som hade hänt, och nu mår hen mycket bättre. Inte haft en enda panikångestattack på flera månader. 🙂

        Tack för ditt svar!

      Min syster hade problem något år sedan som 10-11 åring pga hon blev traumatiserad av att hon och hennes kompis kollade på en läskig video varpå hennes kompis mamma kom hem till min mamma och började skrika. Kombinationen av hela situationen ledde till ångest, panik-attacker och att hon inte kunde sova pga hon såg bilder från videon framför sig hela tiden. Hon gick och pratade med en psykolog i någon månad och mår nu jättebra ❤️

    Mäns våld mot kvinnor är ett systematiskt problem. Kvinnors våld mot män är ett individuellt problem då det inte alls förekommer i lika stor utsträckning. Därför tycker inte jag att man ens skall jämföra de två skilda sakerna.

      Har dock visats siffror på att män är lika utsatta. Så att förminska det så med att ”kvinnor har det värre” är inte ok.

        Hur kan man ha så dålig koll på världen att man tror att ”män är lika utsatta” som kvinnor? Bisarr okunskap.

          Det är det ingen som tror eller sagt.
          Bara att en del män också utsätts av kvinnor.
          Förekommer också i HBT relationer enligt RFSL.
          Tex lesbiska.
          Alla offer är i min värld lika mycket värda.

    Hur viktigt är tändernas utseende för er? Jag har grova komplex för mina tänder, de är små och lite snea, men vita. Jag drar mig från att le, skrattar alltid med en hand för munnen och ler aldrig med tänderna på foton. Känner mig så fruktansvärt ful på grund av mina tänder, önskar mig inget annat än en perfekt tandrad, men det är så jädrans dyrt med skalfasader ?

      Så länge de inte är jättegula, saknas eller typ har en glugg tycker jag inte de förfular. JA förlåt jag tycker att en glugg förfular. Ibland kan överdrivet perfekta fasader också förfula ett ansikte.
      Ex Adriana Lima, hon har inga perfekta tänder men är ändå typ världens vackraste och tänderna är inget man tänker på utan ger hennes ansikte mer karaktär på ett vackert sätt. Så är inte dina tänder hemska försök sluta tänka på dem. Det är ändå ingen som kollar så i detalj (om de inte är vidriga) utan man ser till helheten istället.

    Är det bara jag som funderar kring ett barnfritt liv när jag blir äldre? Slippa all stress, oro och ångest över barn. Kunna komma hem efter jobbet och bara slappna av, göra saker som jag tycker är kul och som jag mår bra av.
    Jag förstår verkligen inte hur folk orkar rodda med jobb, barn, matlagning, aktiviteter, ekonomi, partner osv. Jag skulle gå SÖNDER.
    Det känns som att barnnormen är så stark, att många skaffar barn ”bara för att man ska” och inte tänker efter vad det faktiskt innebär.

    Jag älskar verkligen barn och går väldigt bra ihop med de flesta. Har arbetat på förskola i många år. Men jag skulle aldrig orka ett sådant dygnetruntjobb + ett vanligt jobb på det.

      Har exakt samma tankar! Känner ingen barnlängtan (än iaf) men tror inte att det kommer komma någon. Jobbar också med barn, men känner ingen längtan. Blir nog ett barnfritt liv i framtiden.

      Jag tror ändå många tänker till innan de skaffar barn. Tror alla vet att barn växer upp, går igenom olika faser osv. Sen kanske vissa faser chockar en på grund av hur jobbiga de kan vara. Men grejen är ju att det är värt det och man orkar. Det är helt sjukt vad mycket man kan orka på så lite sömn. Jag kan räkna på händerna gångerna jag sovit en hel natt senaste 4 åren, velat slita av mig håret på grund av utbrott osv osv men när den där lilla människan klättrar upp i sängen på morgonen och säger ”jag också täcke, mamma. Gosa dig”, så dör man ju av kärlek. Varje gång vi pratar jag och min son så dör jag sötdöden och han är så rolig, skrattar så man gråter osv osv.
      Jag har erfarenhet av förskola och är snart färdigutbildad och kommer börja jobba, och det är en annan grej att vara med barnen på förskolan och ha ett hemma, går inte att jämföra.
      Men det är inte för alla, vill bara lägga till att jag är väl medveten om att man kan ha ett rikt liv utan barn. Men om enda anledningen är att du tror att du inte kommer orka så vågar jag nog säga att du visst kommer orka. Man gör det =)

        Hellre ångra att man inte skaffade barn, än ångra att man gjorde det.

          Hellre ångra att man skaffade barn än att ångra att man inte gjorde det… Förstå att vara 50 och ångra att man inte skaffade barn. Fyfan.

          Det är nog få som ångrar att dom skaffade barn.

            Finns ganska många som ångrar att de skaffade barn. De vågar bara inte säga det högt. Barn är inte ”meningen med livet” för alla.

        Det är inte bara orken som oroar mig. Jag är rädd att mina barn ska ärva min psykiska ohälsa, att de ska ha en jobbig skolgång. Det känns så sjukt egoistiskt att sätta ett barn till världen. Jag oroar mig också för hur världen kommer se ut i framtiden, med alla oroligheter och klimatförändringar.
        Jorden är redan överbefolkad, och just jag kanske inte behöver sätta någon mer på denna jord, bara för att ha någon att gosa och göra gulliga grejer med?

          Jo men också yolo. Ok att vara egoistisk ibland.

            Kan man verkligen tänka yolo när det handlar om en annan människas liv?

      M

    Blev beroende av Tramadol efter en operation. Slutade självmant eftersom jag visste att jag var tvungen. Älskade känslan av lugn och avslappning, åt mycket längre än jag behövde – alltså månader! Om du vet med dig att du är en sk ”beroendepersonlighet” så börja inte. Kommer alltid känna suget av Tramadol och hur jag mådde av dem. Var skitjobbigt att sluta.

      Svar till fråga ovan om Tramadol.

    Jag måste få ventilera lite…är jag onormal? Vad kan jag göra i nuläget? Är det rimligt?

    Jag är 31 år gammal, gravid med mitt andra Barn i v .31 och orkar snart inte mer..jag har ett barn sedan tidigare ( 7 år i år)..jag har varit utmattad tidigare efter att jag blev dumpad ex min ex make och utlurad ut vår gemensamma bostad, vårdnadstvist i flera år mm…arbetar heltid som läkare på VC, sjukskriven i 1 månad efter att min mamma gick bort plötsligt i cancer för 3 månader sedan????…mitt livs stöd( emotionellt,avlastning, samtal, ömhet…ja allt och lite till)..bodde med mina föräldrar efter att min exmake slängt ut mig men min då 7 veckor gamla son..lyckades plugga klart mkt tacklare min mamma som avlastade mkt och pushade mig…mitt ex misshandlade mig psykiskt och försökte även knuffa mig med för trappan 1 våning hemma hos hans föräldrar 3 dagar innan jag födde vårat gemensamma barn ensam..Jag kände mig väldigt nedstämd och skämdes över att ha blivit lämnad efter förlossningen..jag gjorde allt och lite till hemma och rörande barnet trots att han var sjukskriven för ”ryggskott” och jag studerade heltid…kunde t.o.m. ta med min barnet till föreläsningar och han var hemma och vilade..brukade tom packa matlådor och lägga ner frukt,snacks etc åt honom..då annan mat än middagen..dumt jag vet men fick aldrig någon uppskattning utan bara påhopp…kändes skönt när han dumpade mig (han hade förfalskat min namnteckning på skilsmässopapprens och plockat ut mitt personbevis)..medan jag var på akuten med vårt barn som hade RS-virus..då bodde jag hos mina föräldrar i ett par månader eftersom han ville att vi skulle spara pengar till en bostadsrätt genom att hyra ut våran hyresrätt… mkt sammanfattad historia men jag var iallafall på botten in man säga…tog min examen när barnet var 1 år gammal och kände mig ändå väldigt oälskad..hade dåligt självförtroende och kände (känner mig ovärdig och som skräp 90% av tiden)…träffade en ny man efter ett antal år…vi har känt till varandra sedan 2016 och gifte oss för ett år sedan..jag var förälskad och trodde att det var mitt livs kärlek..mitt barn var stormförtjust i personen och var överlycklig när vi gifte oss…efter ett par månader så ändrades allt..efter att jag blev gravid så var han först väldigt glad men de senare 3 månaderna efter att min mamma gått bort har det varit väldigt jobbigt för mig….jag gör i princip allt i hushållet( lämnar:hämtar barn, inhandlar,lagar mat dagligen i princip, gör tvätten,viker kläderna,städar toaletterna,dukar fram/av, lägger in diskmaskinen,dammsuger,slänger sopor/källsorterar,putsar fönster,inhandlar varor och inredning) ,aktiverar 7 åringen,Dessutom är jag åter till arbetet (jobbar nu 50 %) men har i princip blivit påkrokade sjukskrivning utav min barnmorska,psykolog och spec.MVC…har haft andningssvårigheter och besvär med foglossning, svimmat på jobbet och åkt ambulans till förlossningen innan nyår, legat inne i 3 dygn för DT Lungartär och hjärtövervakning, har massa extra slag och en hög puls, 130 -160, sökt akuten vid 4 tillfällen pga kraftig foglossning, jag sitter ner och dammsuger och kommer en del dagar inte upp ur sängen…jag har förklarat för min BM att jag inte vill vara sjukskriven men hon tycker att jag ska ”vila”, jag vilar mer på jobbet än hemma…är nu sjukskriven till BF i april men ska avbryta min ss på eget bevåg …jag blir kallad ”lat” av bla min make..han är ”missnöjd” med mig och sover på soffan en del dagar och stänger dörren till vardagsrummet, vi bor i 3 ROK…han borde aldrig ha gift sig med mig och han in tydligen inte skiljas när jag är gravid..jag börjar tröttna på denna livsstil…saknar dock stöd i omgivningen som kommenterar ”varför är du utmattad” ” förr hade man 10 ungar, du har ETT”,” vad gör du egentligen på jobbet, ni gör ju inte ngt på VC utan pronerar bara Alvedon”…jag har en annan lägenhet simmiga köpt till mig själv tidigare och nu hyr ut…detta då jag varit bostadslös efter 1:a skilsmässan I flera år… jag funderar på att flytta dit efter min förlossning om detta fortsätter…funderar på om jag ska begära igångsättning i v 37 eller be om att få bli inlagd på antenatalen i någon vecka?Kanske stanna längre på BB?

    Just nu klarar jag varken fysiskt eller psykiskt med en flytt, sätter mig i badet i princip varje natt efter att jag nattat mitt barn och bara gråter..vill inte såra mitt barn som tror att jag alltid gråter bara pga mormors bortgång vilket jag såklart också gör..känner mig väldigt misslyckad då jag har 2 barn med 2 olika män snart och en skilsmässa kan innebära 3 barn med 3 olika män( vet att det egentligen är skitsamma men rent mentalt är det nästan som en spärr, känns väldigt misslyckat)…långt inlägg men behövde lätta på hjärtat

      Nej men Gud vad jag kände det i hjärtat. Har varit i samma sits (och är egentligen fortfarande också det) gällande hur din man behandlar dig. Finns nog inget som sårar på samma sätt som att höra dom grejerna om dig själv, speciellt från någon som borde älska dig och ta hand om dig. Är jätteledsen över din mamma också. Kämpa på, vet att det kanske inte känns som det går men du klarar detta. För mig hjälper det med min man att ibland bara låtsas som han och hans skit inte finns och bara gör grejer för mig själv som gör mig lycklig. Compartmentalise typ. Och ha alltid en escape plan i bakhuvet om det blir riktigt illa. Du är så stark. Önskar dig och dina barn allt gott i världen, det förtjänar ni ❤️

      Tycker du ska flytta till din lägenhet som du hyr ut. Du förtjänar bättre än tönten du lever med.
      Håller tummarna att det går bra för dig ❤️

      Använd styckeindelning.
      Så orkar nog fler läsa ditt inlägg.

      Många klarar inte att ta sig genom en vägg av text.

    Jag måste få ventilera lite…är jag onormal? Vad kan jag göra i nuläget? Är det rimligt?

    Jag är 31 år gammal, gravid med mitt andra Barn i v .31 och orkar snart inte mer..jag har ett barn sedan tidigare ( 7 år i år)..jag har varit utmattad tidigare efter att jag blev dumpad ex min ex make och utlurad ut vår gemensamma bostad, vårdnadstvist i flera år mm…arbetar heltid som läkare på VC, sjukskriven i 1 månad efter att min mamma gick bort plötsligt i cancer för 3 månader sedan????…mitt livs stöd( emotionellt,avlastning, samtal, ömhet…ja allt och lite till)..

    bodde med mina föräldrar efter att min exmake slängt ut mig men min då 7 veckor gamla son..lyckades plugga klart mkt tacklare min mamma som avlastade mkt och pushade mig…mitt ex misshandlade mig psykiskt och försökte även knuffa mig med för trappan 1 våning hemma hos hans föräldrar 3 dagar innan jag födde vårat gemensamma barn ensam..Jag kände mig väldigt nedstämd och skämdes över att ha blivit lämnad efter förlossningen..jag gjorde allt och lite till hemma och rörande barnet trots att han var sjukskriven för ”ryggskott” och jag studerade heltid…kunde t.o.m. ta med min barnet till föreläsningar och han var hemma och vilade..brukade tom packa matlådor och lägga ner frukt,snacks etc åt honom..då annan mat än middagen..dumt jag vet men fick aldrig någon uppskattning utan bara påhopp…kändes skönt när han dumpade mig (han hade förfalskat min namnteckning på skilsmässopapprens och plockat ut mitt personbevis)..medan jag var på akuten med vårt barn som hade RS-virus..då bodde jag hos mina föräldrar i ett par månader eftersom han ville att vi skulle spara pengar till en bostadsrätt genom att hyra ut våran hyresrätt… mkt sammanfattad historia men jag var iallafall på botten in man säga…tog min examen när barnet var 1 år gammal och kände mig ändå väldigt oälskad..hade dåligt självförtroende och kände (känner mig ovärdig och som skräp 90% av tiden)…

    träffade en ny man efter ett antal år…vi har känt till varandra sedan 2016 och gifte oss för ett år sedan..jag var förälskad och trodde att det var mitt livs kärlek..mitt barn var stormförtjust i personen och var överlycklig när vi gifte oss…efter ett par månader så ändrades allt..efter att jag blev gravid så var han först väldigt glad men de senare 3 månaderna efter att min mamma gått bort har det varit väldigt jobbigt för mig….

    jag gör i princip allt i hushållet( lämnar:hämtar barn, inhandlar,lagar mat dagligen i princip, gör tvätten,viker kläderna,städar toaletterna,dukar fram/av, lägger in diskmaskinen,dammsuger,slänger sopor/källsorterar,putsar fönster,inhandlar varor och inredning) ,aktiverar 7 åringen,Dessutom är jag åter till arbetet (jobbar nu 50 %) men har i princip blivit påkrokade sjukskrivning utav min barnmorska,psykolog och spec.MVC…

    har haft andningssvårigheter och besvär med foglossning, svimmat på jobbet och åkt ambulans till förlossningen innan nyår, legat inne i 3 dygn för DT Lungartär och hjärtövervakning, har massa extra slag och en hög puls, 130 -160, sökt akuten vid 4 tillfällen pga kraftig foglossning, jag sitter ner och dammsuger och kommer en del dagar inte upp ur sängen…jag har förklarat för min BM att jag inte vill vara sjukskriven men hon tycker att jag ska ”vila”, jag vilar mer på jobbet än hemma…är nu sjukskriven till BF i april men ska avbryta min ss på eget bevåg …

    jag blir kallad ”lat” av bla min make..han är ”missnöjd” med mig och sover på soffan en del dagar och stänger dörren till vardagsrummet, vi bor i 3 ROK…han borde aldrig ha gift sig med mig och han in tydligen inte skiljas när jag är gravid..jag börjar tröttna på denna livsstil…saknar dock stöd i omgivningen som kommenterar ”varför är du utmattad” ” förr hade man 10 ungar, du har ETT”,” vad gör du egentligen på jobbet, ni gör ju inte ngt på VC utan bara Alvedon”…

    jag har en annan lägenhet som jag köpt till mig själv tidigare och nu hyr ut…detta då jag varit bostadslös efter 1:a skilsmässan I flera år… jag funderar på att flytta dit efter min förlossning om detta fortsätter…

    funderar på om jag ska begära igångsättning i v 37 eller be om att få bli inlagd på antenatalen i någon vecka?Kanske stanna längre på BB?

    Just nu klarar jag varken fysiskt eller psykiskt med en flytt, sätter mig i badet i princip varje natt efter att jag nattat mitt barn och bara gråter..vill inte såra mitt barn som tror att jag alltid gråter bara pga mormors bortgång vilket jag såklart också gör..känner mig väldigt misslyckad då jag har 2 barn med 2 olika män snart och en skilsmässa kan innebära 3 barn med 3 olika män( vet att det egentligen är skitsamma men rent mentalt är det nästan som en spärr, känns väldigt misslyckat)…långt inlägg men behövde lätta på hjärtat

      Ett tips är att korta ner allt och ha en röd tråd. Det är inte många som orkar läsa en hel vägg med text i sådana här sammanhang.
      Som en lite hjälp på traven:

      Du blev både psykiskt och fysiskt misshandlad i din tidigare relation och efter att din mamma gick bort för tre månader sedan har du fått upp ögonen för att din nya man också behandlar dig på samma sätt som exmannen.
      Du börjar nu trötta på det här och vill veta om du är onormal och om din situation är rimlig. Du vill också veta vad du kan göra, men eftersom du blivit så pass nerbruten i så många år har du ingen energi kvar att göra något.

        Och till det svarar jag: Ta kontakt med kvinnojour/samtalsterapi för att få hjälp. Du måste bort från sättet du lever för det är inte hållbart någonstans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.