Klickigt värre på influencer-events

Jag går sällan på event numera. Energin räcker inte till och jag känner mig alltid lite malplacerad. Jag umgås knappt med andra i min bransch och alla har redan sina ”gäng”. Det är inte heller alltid så välkomnande som det kan se ut. Känns som att kastas tillbaka in i gymnasietiden som var riktigt hemsk för min del. // Nicole Falciani

Vad intressant egentligen att läsa hur Nicole Falciani ser på events.
I min värld är hon en självskriven gäst på det flesta events, och så avslöjar hon att hon känner sig malplacerad på dessa tillställningar och att de inte alltid är så välkomnande som det kan se ut.
Att influencervärlden är klickigare än Mr Molimentis ”click clack-videos” är ingen nyhet, men jag inser att jag behöver revidera hur jag ser på den en smula.

I min värld är som sagt Nicole självskriven, men jag såg även Alexandra Nilsson på samma sätt och blev lite smått överraskad när hon skrev det här inlägget om hur utanför och exkluderad hon känt sig på ett event där hon hamnade vid samma bord som en klick som redan kände varandra.

Jag undrar mest hur social och inkluderande man egentligen är kapabel till att vara när stora delar av tiden går åt till att fotografera sin mat ur 40 olika vinklar, ta bilder på bordsgrannen mitt emot med deras kamera för att sedan avslutningsvis sträcka över den egna kameran med förhoppningen om att i alla fall EN av de 300 – nästintill identiska – bilderna grannen tvingas trycka av ska duga.

Det måste vara en dödssynd att ta emot kameran, trycka av EN bild och sedan lämna tillbaka den.
Har man inte varit ute i kylan tidigare så är man det garanterat nu.
Jag ger mig tusan på att det finns en inofficiell stadgar någonstans som bland annat stipulerar att ett sådant ”singelbild-beteende” kan leda till att man antingen utesluts ur den influenciska fackföreningen (som träffas för en bubbel-brunch på Berns den första lördagen i varje månad) eller i alla fall förlorar alla sina mingelprivilegier.

Går en influencer så pass långt att de lägger upp en ofördelaktig bild på en kollega OCH taggar dem i inlägget – ja, då är man ute i kylan på obestämd tid. 

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilket liv. Och hur många mindre lyckade bloggare går det på en lyckad? 100?

      Tycker det är fint att se när de bjuder till ärlighet sådär. 🙂

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Solglasögon inne??? Varför???

      Gissningsvis för att eventet verkar vara för just solglasögon och hon tog på sig dem och ville ta en bild i dom?

        Ja det står ju ingenstans så inte lätt att veta.

          Fodralet på bordet som matchar solglasögonen kanske är en ledtråd ?

      Ja, vad kan SEEME vara för något…

        Ingen aning….

          En del har ju såklart lättare för att lista ut saker medan andra behöver hela svaret serverat.

        Seeme kan till exempel vara ett företag med smycken. Eller ett företag för art prints. Eller….
        Sluta dryga er så förbannat nu.

        Det är Chimi i samarbete med några andra bolag som uppmärksammar psykisk ohälsa om jag har förstått det rätt.

      Då kan man va sig själv ?

      Klickjakt på influencersmöten borde väl vara jakten på nästa skithög?
      Tänk så många klickar..

    Väldigt bra inlägg med ett intressant ämne tills du blev oseriös och nervärderande.

    CamCam, fokus! Vad ville du med det här inlägget? Berätta om klickar och osäkerhet i influencervärlden? Intressant ämne och du har redan två exempel. Det går säkert snabbt och lätt att ta fram ett par till. Kan bli ett bra inlägg som också kan främja ett kommentarsfält med god stämning som du ju strävar efter nu. Eller vill du skriva ett roligt inlägg om möjliga dödssynder i influencervärlden? Kan också bli ett bra inlägg. Men när du kombinerar de här två och så himla taffligt dessutom, då kan i alla fall jag bara tänka ”kill your darlings” och får inte feeling på något av temana.

    Din blogg är bra Camilla men såna här missar drar ner den onödigt. Det märks när du stressar fram inlägg och kvaliteten på kommentarerna blir därefter också.

      Håller med. Utanförskap osv hade varit intressant att läsa om men inlägget tappar hela sin mening och seriositet om man plötsligt mitt i börjar skoja bort det.

        Min tanke också. Sättet Camilla väljer att lägga upp inläggen gör kommentarsfältet negativt.

        Det är så tråkigt. Den här typen av inlägg borde tas mer seriöst och inte skojas bort.

        Så skoj är inte ok?

          Ingen påstod att skoj inte är ok överhuvdtaget.

          Jo men camilla är inte direkt en komiker.

      Förstår vad nu menar och nu har en poäng, MEN det är Camcams blogg! Låt henne skriva den så som hon vill utan att kommentera under varje inlägg vad som kan göras bättre och hur det påverkar negativt. Bloggen är inte direkt skattefinansierad och är läsarnas rättighet. Varje inlägg kan inte vara toppen och helt rätt utformat samtidigt som det ska läggas upp flera inlägg om dagen.

        Självklart gör camcam som hon vill, men det är helt okej att komma med kritik, det har själv påpekat flera gånger. 🙂

          Har hon själv påpekat* skulle det såklart stå. 🙂

          Jo. Nu kanske inte du brukar göra det och jag tycker som sagt att du ju har en poäng. Men jag blir bara trött på att någon under varje inlägg påpekar fel med inläggen. Det bidrar också till en negativ känsla.

            Men konstruktiv kritik måste man ju få lämna. Kan dock förstå att det bidrar till en negativ känsla om folk framför det på ett otrevligt sätt. Jag respekterar att du känner så men jag kommer fortsätta ge konstruktiv kritik när jag känner att det behövs.

              Och jag hoppas cc fortsätter ”skoja till det”.

                Jag med, men inte när hon skriver om seriösa saker. Förstör hela poängen med inlägget.

            Tycker jag med. Låt inläggen vara. Vi tycker olika om dom. Men hela tiden kritisera är bara jobbigt för alla. Onödigt!

              Jag tycker nästan det blir mer otrevlig stämning när ni ska hoppa på folk för att de säger vad de tyckte om inlägget ?? Är väl inte hela världen att man påpekar att man gärna ser seriösa och skojiga inlägg var för sig.

      Håller med. Blev en konstig, långdragen vinkling som tog från inlägget snarare än bidrog. Hade också hellre sett fokus på just känslan av utanförskap snarare än någon slags tanke om bildtagande på event och dess effekt på den sociala biten…

        Suck suck suck

          Håller med! (Inte suck suck kommentaren alltså, den förstår jag inte syftet med) 🙂

    Jag kan inte mer än hålla med. Jag var en ”mammabloggare ” för några år sedan och sprang på events. Det var som att vara tillbaka på högstadiet . Grupperingar. Stelt. Dessutom är det alltid samma bloggare som blir inbjudna till allt. Ingår man inte i den klicken är man inte lika populär och cool.

      Vilka består denna klick av?? Uppriktigt nyfiken!

    [Borttagen kommentar]

      Men släpp det. Hon går väl ut med det när/om hon vill.

        När de har gjort slut och hon är heartbroken

          Oavsett, upp till henne när.

            Nellie??

      Sjysst att Sandra kunde ställa upp med en högerswipe till slut!

        ????

      För att?

      Du fick mig att skratta så mycket just nu så de på bussen vände sig om ?????

    Elin Molimenti, klick klack och fota en bild – hur kan man spåra så mycket kring ett ganska intressant ämne?

    Vilka Nicole umgås med vet jag inte, men när jag följde Alexandra så känns det inte som att hon någonsin hängt privat med så många andra influencers och då kan jag tänka mig att det blir stelt och att man känner sig utanför. Om jag skulle gå på ett företagsevent med folk i samma bransch som jag inte träffat/känner och gick dit ensam skulle jag också känna mig malplacerad.

      Tänker också på det. Jag fattar att Alex och Nicole inte umgås med sina kollegor i branschen och det ser jag nästan mer som positivt än något. Dock så är det kanske inte så konstigt då att man lätt känner sig utanför. Givetvis är det så när alla andra redan känner varandra, svårt att komma in i gemenskapen då. Sen önskar man såklart att närvarande hade gjort sitt bästa för att få alla att känna sig välkomna, kanske också just eventfixarem.

        Ser också positivt på det men förstår att det också skulle göra att event känns mindre roliga. Kan också tänka mig att folk inte är jätte inkluderande tyvärr på sånna tillställningar heller och att det bidrar till att man känner sig ännu mer utanför.

    Förstår inte varför man måste berätta i VARJE inlägg hur Camilla ska/bör skriva.
    Om det är något som är irriterande i denna blogg så är det just det och alla kommentarer som inte hör till inlägget!
    SLUTA LÄS, svårare än så är det inte!

      Ironin i att den här kommentaren alltid kommer strax efter gnälliga kommentarer också…

      Ganska irriterade med folk som tar åt sig av kritik riktad till camcam. Absolut ingen hittils under detta inlägg har framfört sin kritik på ett otrevligt eller kränkande sätt 🙂

      Varför skulle man sluta läsa för att man har lite kritik gällande ett inlägg? ?

      Läser du bara bloggar och texter som du håller med till 100%?

    En stor del av bloggen handlade ju tidigare om Isabella Löwengrip och hennes förehavanden.
    Det engagerade många och vissa dagar var det flera blogginlägg här om Bella. Varje inlägg brukade generera ett par hundra kommentarer. På gott och på ont men aktivitet och trafik blev det i alla fall.
    Klart att det påverkar bloggen om en sådan motor helt verkar ha stannat. Väldigt svårt att hitta andra influencers som är i närheten av det intresse som tidigare var fokuserat på Bella.

    Så omväxlande att höra om en influenser som berättar om det som inte är så satans vackert och fint med influenserlivet. Modigt tycker jag faktiskt. Gillar henne, hon känns inte så ytlig

    Scroll on….

      Du själv kanske kan göra det samma. Låt folk uttrycka sina åsikter.

      Hmm.. Du kunde inte scrolla förbi den kommentaren??

    Går på influencerevent Ibland i en mindre stad, oftast trevligt och välkomnande men så finns det ett par (med 30k+ följare) som beklagar sig hur andra bör få eller inte få vara med i gemenskapen, har åsikter om vilka som passar som influencers och liksom istället för att stötta och uppmuntra influencers med min konton, snackar skit om dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.