Vad hände egentligen på Dashas event?

Alexandra ”Kissie” Nilsson har gjort en video där hon berättar om hur ledsen hon blev på ett event hon gick på och som Dasha höll i.
Hon kände sig riktigt utmobbad och ledsen när hon kom hem och spelade in videosnutten ni kan se här ovan.
Det var inte helt svårt att ta reda på vilka dessa tjejer var eftersom poängen med att gå på events mer är att ta bilder på sig själv, snarare än på produkterna som visas upp.
Eftersom en av dem – Michaela Byggmark Delér – själv bemött de här ”anklagelserna” eller påståendena på sin blogg så antar jag att det inte är någon hemlighet att hon är en av dem så därför kommer jag länka till hennes blogg.

Källa: Kisses.se

Hon ställer sig totalt frågande till Alexandras video och trodde – när hon såg den – att det handlade om ett helt annat event än det hon varit på.

Jag vill inte förminska hennes känslor för hon upplevde det hon upplevde och har rätt att känna precis som hon gör, men jag vill ändå ge min version av det hela här.
[…]

Jag uppfattade inte frukosten alls på samma vis som Alexandra. Hon satt mycket med sin telefon och jag tyckte att jag försökte ta kontakt (jag frågade om hon gillade den andra havremjölken bättre och om jag skulle hämta den från andra bordet, skrattade lite osv). Hon blev även absolut inkluderad i samtal när den ena tjejen på andra sidan bordet frågade vad hon skulle göra i helgen osv. Min uppfattning där var att Alexandra svarade, frågade ingenting tillbaka och fortsatte kolla i sin telefon. Ingenting konstigt med det såklart, alla får göra som dom vill, men min uppfattning var att hon absolut var med oss vid bordet och pratade till och från. Hon berättade även om sin förra lägenhet, vad som hänt där (såg att hon pratat om det i sin video så därför kan jag skriva det) och som sagt, jag upplevde absolut att hon var inkluderad och inte utfryst det minsta.
[…]

Sen vill jag också säga att jag tycker att det är lite lågt att lägga ut en sån video och försöka framställa både mig och dom andra tjejerna på det sättet. Hon pratar i videon om att vårt beteende var på ”skolnivå”, men vad är då att lägga upp en video där hon anklagar mig och dom andra för någonting offentligt, i stället för att skriva till oss direkt? Jag menar hade hon gjort det så hade vi ju löst detta missförstånd på en gång, utan att behöva blanda in resten av befolkningen. Men jag antar att det är lite så hon jobbar. //Michaela Byggmark Delér

Michaela skriver också att hon bett Alexandra om ursäkt men också att man måste ta för sig om man går på events där man inte känner någon och inte bara förvänta sig att alla ska komma till en, för det funkar inte så.

Den här världen är ju en klick, en minimal ankdamm av selfieposerande frukostdrottningar och är man inte en del av det, av just den klicken du hamnar med vid ett bord så kan jag tänka mig att det är väldigt lätt att känna så som Alexandra beskriver.

Eller som Heidi Klum skulle ha sagt:
(Läs det här med med tysk brytning nu)

In influencing, one day you’re in, and the next one – you’re out!

 

163 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jo det kändes väldigt mycket högstadiebråk över det hela.
    ”JAG upplevde det inte ALLS så?”

    Vem som helst kan säga att de upplevt en situation HELT annorlunda.
    Du kan sätt och slätt ignorera skiten ur någon och blir du sen konfronterad kan du ju bara säga att det var inte så du upplevde det och det är DIN version och sanning av det hela. Om någon fysiskt skulle slå dig, ja då kan det ju både finnas vittnen och bevis? Men sånt här.. nä fy fan det är nog typiskt kvinnligt oavsett ålder att ignorera eller känna sig ignorerad.

    Det är så lurigt och svårt den där sociala biten och att hänga med många tjejer samtidigt kan jag tycka. Många tolkningar och känslor.
    Mycket antaganden utan att uttrycka sina känslor högt och tydligt. Det ska alltid komma fram efteråt, vad är grejen med det?

      Höll med dig fram till ”är nog typiskt kvinnligt.” Där tappade du mig.

        Det är ju helt sant. Kvinnor är mkt värre än män på otroligt många sätt.

          En femtedel av världens kvinnor utsätts för sexuella övergrepp innan de fyllt femton, 97% av alla förövare är män. Var tredje vecka dödas en kvinna av sin partner i Sverige men visst kvinnor är så hemska ?‍♀️

            Men de där var väl ändå en konstig parallell att dra i detta sammanhang? Kan personer idag inte få tycka att vissa beteenden, enligt dem själva, är typisk kvinnliga pga att var tredje vecka så dödas en kvinna av sin partner?

              Fast det var just uttrycket ”kvinnor är värre” som jag reagerade på. I jämförelse med dödligt våld och sexuella övergrepp så är snacka skit och frysa ut ganska futtigt. Något dessutom män gör i lika stor utsträckning som kvinnor

                Men snälla. Vad är det för debattklimat i detta land.
                Så alla vi som anser att vissa kvinnliga beteenden är skit ska bara hålla tyst och vara glada, för män våldtar och mördar ju.

                Jamen dåså…
                Två tankar i huvudet samtidigt är verkligen inget som verkar existera längre.

                Sluta debattera den nya abortlagen i USA, folket i Nordkorea har det mycket värre.
                Trump vill bygga murar? So what, tänk på nordkoreanerna.
                Svält i Afrika? Irrelevant, det är värre i Nordkorea.

          Tycker du? I alla mina kriser är det kvinnorna som stöttat mig. Mamma, syster, kompisarna. Männen lyser alltid med sin frånvaro. Inte bara i kriser förresten, kvinnorna i mitt liv finns där alltid, alltid måna om att alla ska ha det bra och må bra, visar omtänksamhet osv.

            Anonym 07:15 BAAAAM! TACK <3
            Det är ALLTID bara kvinnor (och bögarna to be fair) som stått vid min sida in times of trouble.

          Män dödar, misshandlar och våldtar kvinnor, men UTFRYSNING som ju är det absolut värsta, det sysslar de i alla fall inte med!(?)

            Men alltså vafan. Nu snackade vi inte om mord, våldtäkt osv

              Nej, temat var ”Kvinnor är mkt värre än män” och det är klart att himla med ögonen, vända sig bort, prata med andra är MYCKET värre än ovan nämnda. Mycket.

                Dessutom finns det ju inga killar som någonsin känt sig utanför bland män..? Inga män har någonsin stött bort den som inte passar in i machogemenskapen?

                  För homosexuella män får ju aaaaaaaaalltid komma in i gemenskapen hos straighta män, det är sen gammalt ??

                Ja, men de FATTAR ju folk. Denna övertydlighet som i princip dumförklarar oss själva idag är så himla löjlig. Klart folk fattar att de finns värre saker, men nu handlade det väl inte om det?

                Denna besserwissiga tillrättarvisartävling som ”bara vill väl” måste få ett slut någon gång. Ingen vinner på det, blir bara dålig stämning.

              Anonym 05.54 skriver: ”Men sånt här.. nä fy fan det är nog typiskt kvinnligt oavsett ålder att ignorera eller känna sig ignorerad.”

              Vilken del av den länkade artikeln stödjer detta påstående?

            Och klart utfrysning är hemskt trots att det finns många saker som är värre.

              Men: ”kvinnor är värst” är ALLTID viktigt att påpeka!

          Exakt vad gör kvinnor som är värre? Vi skvallrar (DET gör män också) Vi går bakom ryggen på varandra (Män med)
          Men Patriarkatet har lärt dig att kvinnor är värre. Trots att som många skriver här så är det män som står för världens våld och våldtar.

            Patriarkatet med stort p lol.

            Vilka pratar vi kvinnor med när vi mår dåligt? Jag gissar ändå på att majoriteten vänder sig till en annan kvinna och inte till en man.

          Håller inte alls med, jag vet att många MÄN säger att kvinnor är värre, men min erfarenhet är den totalt motsatta.

            Samma här! Umgicks mest med killar när jag var lite yngre (pga ”cool tjej”) och det var mer drama där än det någonsin var hos mina tjejkompisar. Mycket snack bakom ryggen, skvallrande, utfrysningar m.m. Betyder ju inte att alla män är så och att de alltid är värre än kvinnor, men så trött på den här iden att män är så mycket mer öppna och ärliga. Stämmer ej.

        Finns dock typiskt kvinnliga och typiskt manliga beteenden.

          Källa: ditt eget huvud.

            Nej, det kallas vetenskap. Ett läskigt ord för en feminist, jag vet. Försök klara dig ändå. Rymdkram.

            Nope, vetenskap. Förstår att det är ett läskigt ord för en feminist, ni tycker att fakta är patriarkalt förtryck ?

              Länka då till denna vetenskap.

            Wow.
            https://en.wikipedia.org/wiki/Sex_differences_in_psychology
            Hoppas det inte är för många svåra långa ord för dig där ?

              Wikipedia :-’D Du försöker trycka ner en och länkar till Wikipedia, humor på hög nivå! Tydligen är andra texter för svåra för dig och innehåller för många svåra ord.

                Du vet att wikipedia innehåller källhänvisningar va? Tipsar om att scrolla ner till avsnitt 5 och läsa den digra listan på tung forskning som bevisar detta. Annars kan du ju länka till forskning som visar att mäns och kvinnors typiska beteenden inte skiljer sig åt. Din kommentar bevisar återigen att du inte har någonting alls på fötterna.
                Jag visade en källa, du visar att du inte vet vad du pratar om.

                  Att du länkar till Wikipedia säger allt om dig oavsett om det finns några källhänvisningar där eller inte. Det är så roligt när du antyder att du har nåt på fötterna och sen länkar till Wikipedia när man frågar efter en källa. Fortsätt att göra bort dig som vanligt, det är så underhållande att se.

                    Finns det felaktigheter i artikeln och i så fall vilka? Jag misstänker att du inte ens läste igenom den för att de fakta som presenteras inte passar din ideologiska övertygelse. Hade varit ärligare att erkänna det.

                      Försök inte att vända det till mig när det handlar om din ignorans. Att du inte alls begriper det problematiska med Wikipedia säger tillräckligt om dig och din tankeförmåga. Och att den första källan som du kommer på är Wikipedia berättar även det tillräckligt om din tankeförmåga.

                      Alltså det är 2019 och tabun i att länka wiki är sedan länge död. Läs för fasen källhänvisningarna! ? Och det är mycket ovanligt att felaktigheter får stå kvar särskilt länge just för att artiklarna granskas av så många.

                      Anonym 08:13 frågan kvarstår, vad är det som är felaktigt i wikipedia-artikeln? För de enda argument du har för att det inte finns skillnader i mäns och kvinnors typiska beteenden är personangrepp mot mig. Det väger inte tyngre än wikipedia, just sayin’…

                      Jag upprepar: Försök inte att vända det till mig när det handlar om din ignorans. Att du inte alls begriper det problematiska med Wikipedia säger tillräckligt om dig och din tankeförmåga. Och att den första källan som du kommer på är Wikipedia berättar även det tillräckligt om din tankeförmåga.

                      Och btw, om jag var du skulle jag inte säga nåt om personangrepp.

                    Fast här har ju Anonym 07:58 länkat till en Wikipediaartikel med många källor, hur är det pinsamt? Blir det mindre pinsamt om hen gör allt jobb och kopierar in källorna från Wikipediaartikeln åt dig eller? Det är ju ingen universitetsuppsats som det bads om, utan en simpel källhänvisning. ?

                    Det är just såna kvinnor som dig de syftas på, som inte går att tala med utan att du brusar upp (som så mååånga kvinnor gör, även jag då jag är en kvinna) håller helt med om att kvinnor är värre, se bara i kommentarerna här där kvinnor hånar och trycker ner andra kvinnor för att sen, precis som du gör nu, vända kappan efter inlägg. Fyy, umgås så mkt hellre med en grupp män.

                      Ja, män hånar aldrig eller trycker ner… speciellt trycker inga män ner kvinnor någonsin.

                      Vem har vänt kappan?

                      Jag är trött på dessa ”jag är en av grabbarna” kvinnor, som måste ständigt trycka ner sitt eget kön i tron att de passar in i grabbgänget. Nej, dessa kvinnor kommer aldrig vara ”en av grabbarna” hur mycket de än vill. Det är bara att läsa om teorin om hegemonisk maskulinitet och inse fakta.

                  Det är problematiskt att kalla Wikipediasidan för ”artikel” i det här sammanhanget då det lätt kan blandas ihop med vetenskapliga artiklar. Wikipedia är en ok sida för att få en överblick av ett ämnet, men det är viktigt att komma ihåg att Wikipediasidan är en tolkning av forskningen, vilket kan ge en väldigt skev bild. Ett ofta bättre sätt att skapa sig en överblick är att läsa referenslistan i någon relativt ny studie.

                  Men iallafall, skillnaden mellan män och kvinnor. Givetvis finns det skillnader, det är ganska få som motsätter sig det även bland (oss) feminister. Det är dock väl belagt att skillnaderna inom könen är större än skillnaderna mellan könen, med det följer att det inte är helt oproblematiskt att prata om hur kvinnor resp män ”är”. Här är en källa: https://ekonomistas.se/2018/12/14/konsskillnader-peterson-och-normalfordelningen/

                  Vad gäller forskningen så är det, som alltid, i många avseenden svårt att särskilja vad som är faktiskt skillnader och vad som är inlärda beteenden (vilket även ståt på Wikipedia).

                  Det är problematiskt att kalla Wikipediasidan för ”artikel” i det här sammanhanget då det lätt kan blandas ihop med vetenskapliga artiklar. Wikipedia är en ok sida för att få en överblick av ett ämnet, men det är viktigt att komma ihåg att Wikipediasidan är en tolkning av forskningen, vilket kan ge en väldigt skev bild. Ett ofta bättre sätt att skapa sig en överblick är att läsa referenslistan i någon relativt ny studie.

                  Men iallafall, skillnaden mellan män och kvinnor. Givetvis finns det skillnader, det är ganska få som motsätter sig det även bland (oss) feminister. Det är dock väl belagt att skillnaderna inom könen är större än skillnaderna mellan könen, med det följer att det inte är helt oproblematiskt att prata om hur kvinnor resp män ”är”. Här är en källa: https://ekonomistas.se/2018/12/14/konsskillnader-peterson-och-normalfordelningen/

                  Vad gäller forskningen så är det, som alltid, i många avseenden svårt att särskilja vad som är faktiskt skillnader och vad som är inlärda beteenden (vilket även stå på Wikipedia).

                Omfg kommer med hittepå och länkar till Wikipedia ?

                Det var ju inte ens tillåten referens i högstadiet

              Folk hade nog tagit dig mer på allvar om du skippat härskartekniken.

                Typiskt beteende för Trh.

              Och var här står det att kvinnor fryser ut mer än män, eller är ”mkt värre än män på otroligt många sätt”? Snarare så står det att kvinnor visar mer empati. Sen så verkar det även som att kvinnor är bättre än män i de flesta kategorierna i den länken, vi är mindre aggressiva, bättre mental hälsa och stabilitet, osv…

                Har inte påstått att kvinnor fryser ut mer. Bara att det finns skillnader i beteende, vilket orsakade några deciliter feministiskt näsblod 🙂

                  Nu har jag inte hunnit ta mig igenom hela wikipediaartikeln som du länkade till men av det jag skummade igenom framgår att det verkar finnas minst lika många likheter som skillnader mellan män och kvinnor. Att vissa beteenden är inlärda, vissa är medfödda, vissa beror på hormonella skillnader, vissa är kulturella osv.

                  Jag tror det blir väldigt farligt att välja valfritt stycke ur en sådan text och sedan applicera den på sin egen tes. Oavsett vilken tes det är du för.

                  Bättre då att vid osäker statistik tala om sina egna erfarenheter som just egna erfarenheter och inte anta det som en vedertagen sanning.

                    Självklart finns likheter! Vi är samma art! Ifall du inte visste det.

                    Men skillnader som beror på inget annat än vårt biologiska kön, de finns där, vresig ni vill eller inte.

                      ”Vi är samma art! Ifall du inte visste det.”
                      Nähä?! And The Nobel Prize goes to…

                      Alltså wow, du måste ha fått MVG i allt i skolan! You’re such a clever person!

                    Ska inte tjata, (länkade ovan) men tänker att Linda som älskar statstik kommer gilla den här, så klistrar in den här också https://ekonomistas.se/2018/12/14/konsskillnader-peterson-och-normalfordelningen/

                    (Vem gillar inte normalfördelningen liksom?)

                  ?

                  Undrar alltid vilken planet alla dessa människor, som vägrar se skillnader, bor på.

              Anonym 05.54 skriver: ”Men sånt här.. nä fy fan det är nog typiskt kvinnligt oavsett ålder att ignorera eller känna sig ignorerad.”

              Vilken del av den länkade artikeln stödjer detta påstående?

                Men det är väl UPPENBART att det är personens egna åsikt. En åsikt som denne f ö är högst berättigad att både inneha och uttrycka.
                Många som känner likadant går nog på egna erfarenheter snarare än antaganden tagna ur luften.

            Grattis till den mest korkade kommentaren i bloggens historia ?

            Oj, jag trodde inte det gick att vara så här korkad? Menar du på allvar att det inte finns några skillnader på mäns och kvinnors typiska beteenden? Källa på det, förutom din ideologiska blindhet?

              Haha eller hur ?

              Gillar att Patriarkatet tydligen gjort att vi plötsligt inte längre är däggdjur..?

              Vi har sexuella instinkter kopplade till fortplantning, som skiljer mellan män och kvinnor. Omhändertagande är givetvis inget män saknar, men det tar sig delvis uttryck på andra sätt än hos kvinnan. Vi har olika hormoner i omlopp i kroppen, hormoner som är more or less direkt kopplade till exempelvis sinnesstämningar och hur vi hanterar information. Men även hur vi agerar. Kvinnor har PMS som gör många av oss nedstämda och osäkra eller arga och lättretliga. Även hos andra djurarter finns liknande skillnader. Dessa finns överallt. Varför skulle människan vara undantaget?! Svar, det är vi inte. Källa? Det här är ren allmänbildning. Och det här lär man sig mer om, om man studerar på högre eftergymnasial nivå, så kids, stay in school och var källkritisk.

              Sociala, patriarkala strukturer i all ära men det tar sällan i beräkning hur vi faktiskt ÄR olika, rent biologiskt, och biologin tar inte slut mellan benen och skillnaderna är större än k*ken/f*ttan.

                Tack!

            Assså, om vi har biologiska skillnader och olika proportioner av hormoner som påverkar oss, varför är det så svårt att tro eller acceptera att man faktiskt är programmerade olika? Det är ingen värdering i det, bara ett konstaterande. Det finns ju styrkor i både typiskt ”kvinnliga” och typiskt ”manliga” drag, men tyvärr har samhället lärt oss att det feminina är lite sämre. Dags att ta tillbaka och äga de feminina attributen. Och om du som kvinna är typiskt mer ”manlig” till ditt sätt är det fine också liksom, i grunden handlar det om individen även om man ser skillnad på en populationsninvå.

              Couldn’t agree more!

          Ja det klart att samhällets partiarkala strukturer har gjort att män beter sig på ett visst sätt och kvinnor på ett visst. Men det betyder inte att just påståendet om att kvinnor fryser ut mer. Många homosexuella män upplever sig utfrysta av straighta män, och från ”manligheten”. Detta är produkten av patriarkala strukturer som säger att män SKA bete sig på ett visst sätt, och kvinnor på ett visst. Att det finns tusenåriga strukturer i samhället som gett (normativa) män fördel är även det forskning, eftersom du verkar vara intresserad av det.

        Fast just den grejen är ju typiskt kvinnlig och det är den grejer TS tog upp. Sen varifrån alla helt plötsligt fick in mord och våldtäkter är ju lite fascinerande.

      Att ”känna sig” t.ex. ignorerad är fasen mer kvinnligt. Är över 30 år och har själv upplevt mig utanför, och haft tjejkpmpisar som upplever sig utanför osv, men aldrig stött på en kille som reflekterar så i min bekantskap. ”Är jag utanför”… Har de roligt en kväll så hade de roligt. Var det blä en kväll så hade de det blä. Är de mobbade så är det skit. Men. De sitter inte och lattjar och har trevligt och tar en öl med bekanta eller kompisar – och så hemma i ensamheten i sin säng tänker de, ”undrar om de verkligen tycker om mig, är jag inte lite utanför ändå?”. Så kan jag och typ alla mina tjejkompisar börja analysera och överanalysera. Män – rent generellt – gör inte så.?

        Men du kan inte generalisera enstaka fall och göra dem till sanningar. Att du inte stött på killar som känner sig utanför betyder inte att se inte skulle finnas. Jag vet killar som känt så.

          Rent generellt, vanligen, är det så. Därför har du stött på killar som känt så och jag stött på kvinnor som aldrig känt så.

        Denna tråden eskalerade fort som attan haha. Misstolka med vilje osv?

        Jag håller för övrigt med baserat på mina egna erfarenheter (så jag tänker inte länka till någon vetenskaplig artikel). Givetvis finns individuella skillnader och det finns ingen Law of the Sexes angående detta, MEN jag upplever precis som du att kvinnor är mer känsliga, analyserade och har lättare för att känna sig utfrysta än män. Jag tycker dock inte det betyder att kvinnor är ”värre” eller liknande, bara att det kanske är enklare att vara man som antingen inte uppfattar eller tycker det är jobbigt att inte t.ex. bli medfrågad om killgänget ska ut eller liknande.
        Exempel är att hade en tjej (speciellt om hon är ung) sett på sociala medier att hennes kompisar eller en del av hennes kompisgäng är ute nånstans så är det mer troligt att hon hade mått rätt kasst. Undrat varför inte hon blivit tillfrågad att följa med, känt sig utanför, börjat undra vad det är för fel på henne samt vara besviken, ledsen och sur på kompisarna utan att konfrontera. En kille däremot hade mer troligt bara smsat eller ringt en av killarna om han känt för att han också vill vara med. Men som sagt, det är min generella bild.
        I många fall tror jag många tjejer sluppit må dåligt och känna sig utanför om de slutade analysera situationen och tog för sig mer.
        Samtidigt är jag själv mån om att (försöka) få alla att känna sig inkluderande, och tycker själv att tjejer ibland kan vara på ett sätt som Alexandra beskriver ovan i sin video. Inte inbjudande liksom. Om det finns nån ”ny” tjej i närheten kan tjejgänget ändå t.ex. prata om allt de ska göra, var de ska gå vidare nu osv, utan att bjuda in eller med den andra i varken konversation eller aktivitet. Det är synd.

          Eller kan det vara så enkelt att män inte pratar lika mycket om hur de känner? Att de känner sig utanför osv men håller det inom sig.

            Absolut!! Jag tänkte skriva det med men blev så himla långt haha. Det kan ju finnas så många faktorer som påverkar iaf min generella bild. Som att killar inte är lika öppna med känslor eller helt enkelt har lärt sig att de inte ska ha känslor från första början för att det är ett svaghetstecken. Samtidigt har jag ju långt ifrån pratat med en större andel av befolkningen om detta. Dock är uppfattningen jag fått från de killar där vi pratat om detta eller närbesläktade fenomen, att de helt enkelt inte tänker eller tolkar såna situationer som många tjejer gör. Undantaget möjligen min bror när vi var yngre. Men finns ju många potentiella anledningar till skillnaderna, och mina uppfattningar är inte generaliserbara på den stora befolkningen. Finns säkert dem med helt andra erfarenheter

        Jag känner igen det från mina killkompisar. Har läst en utbildning med 90% män, och jobbar inom en av de mest mansdominerad branscherna, har diverse fiskar-gäng, klättringsgäng och studiekompisar som är bara män+ jag. Och just det där med ”känna sig utanför” i vissa gäng tror jag är universellt, och något vi alla reflekterar över. Sen kan jag ju säga att det går betydligt längre innan någon av killarna tar upp det än vad det gör i mina tjej-gäng, men det tror jag mer handlar om att tjejer är vana att prata om det än att män inte känner det… Tycker ibland så synd om mina killkompisar som känner att dom måste hålla sånt här inne… och framför allt när dom faktiskt säger det och det förminskas eller ignoreras.

        Fast nu gissar du ju bara. Kan vara bra att inte uttrycka sig så tvärsäkert när det bara är en egensnickrad teori

      Det var väl inte längesen hon dissade någon som var introvert som hon tyckte var svår att prata med och hon tyckte det blev en jobbig situation. Har för mig jag läste om det här, att hon aldrig skulle kunna jobba med en introvert person..

      Nu kanske hon lättare förstår hur det känns att känna sig utanför? Alla är inte stöpta i samma form att passa in på alla event med allt typ av folk.

      Herregud 1h, hon är väl vuxen nog att kunna strunta i såna tjejer. Trodde hon hade mer skinn på näsan än så, men förstår verkligen känslan av att känna sig som femte hjulet.

        Haha, just det det gjorde hon. Kanske får hon mer förståelse nu. Men skulle inte tro det ?

      Tänk logisk. När ord står mot ord och frågan är vem som ljuger/överdriver måste man fundera på vem av personerna som tidigare har visat sig vara den ärliga och snälla och vem som har en lååång historia av att ljuga, överdriva, mobba och hänga ut andra människor. Michaela verkar jättesnäll och vi har inga indikationer på att hon skulle vara oärlig eller otrevlig. Kissie däremot! Vi vet att hon ljuger, fuskar och har varit taskig mot en rad personer som hon mobbat genom sin blogg. Nu gör hon ju det igen.

    Det är verkligen nutiden att man drar hem och lägger upp en video så vederbörande får ta del av ens tankar på det viset.

    en tjej betedde sig såhär när jag pluggade på högskola. hon sökte sig till ett par stycken av oss, dvs satte sig bredvid på föreläsningar, vid lunch etc, men sa sällan något, svarade väldigt kort på frågor hon fick när vi försökte involvera henne och tittade mest i telefonen. sen kom hon och sa att hon kände sig utanför. förstår inte vad ”dom” tror att socialt samspel innebär?

      Det kan ju hända att hon kände att det inte ”klickade” med de andra, men om man aldrig ställer några frågor – inte ens FörsökeR intressera sig för de andra, då kan man faktiskt inte begära att andra ska intressera sig för en själv.
      Sedan kan det vara svårare för vissa att öppna upp, bjuda in och lära sig att lyssna aktivt på andra.

      Att glo på sin mobiltelefon under samtal tycker jag är ett oskick och oartigt. Underförstått: ”Du är inte viktigt och jag tycker du är ointressant”, det borde vara ett stort undantag och alltid föregås av en ursäkt gentemot dem som man umgås med. Kalla mig konservativ om ni vill men än så länge har vi äkta mjukvara i skallen och kan kalla oss människor – inte robotar styrda av Google!

        Sitta med sin telefon gör inte saken bättre för en, nä. Tycker också det är väldigt otrevligt när någon sitter och pillar med telefonen hela tiden. Då är ju uppenbarligen personerna inte tillräckligt intressanta för hen.

    But Kissie … she sees herself in a very special light and expects other to do likewise.

      Asså är kissie ens relevant längre? Vad GÖR hon liksom? Hon är noll engagerad på event, åstadkommer ingenting och gnäller sen på att hon inte får 100% uppmärksamhet. Kanske för att du själv bidrar noll till bra stämning och gemenskap ?‍♀️ det enda hon har varit är bloggtjafs om löjliga grejer, nu när hon försöker växa upp och bli en mogen person finns inget intressant med henne kvar…

        HAR DU STULIT MITT ALIAS!? Din tjuv… 😉

          Haha nädu! ? trodde jag var ensam Maj här så när jag läste en annan kommentar du skrivit undrade jag om jag hade knarkat eller blivit senil tills jag insåg att det inte var jag som hade skrivit den ?

    ”Hon fortsatte kolla i sin telefon, inget konstigt med det”
    Är det bara jag som tycker att det är superkonstigt att sitta och glo i sin telefon när man är på sociala tillställningar.

      Jag tycker som du. Ibland när jag och min man äter på restaurang brukar vi kolla på andra par som också är på dejt. Förvånansvärt många går på dejt och sitter på varsin sida om bordet, stirrar i varsin telefon och pratar inte med varandra.

        Ja mobilen är viktig idag ?
        Jag och min man går ut och äter ganska ofta, ibland har vi umgåtts innan själva middagen, gått en lång promenad tex och pratat, och middagen kan vi då kanske ägna oss åt att kolla mobilerna ?
        Han svarar kanske på mail ( jobbar ) och uppdaterar mig på bloggbevakning haha ser inget fel med det

          Det är väl en sak när man är på tumanhand även om det kan se lite sorgligt ut också ibland. Men det jag börjat störa mig på är folk som i större grupper drar fram mobilen så fort samtalsämnet inte passar. Händer varje dag på mitt jobb. Och handlar inte om ålder. Blir så konstigt och ja.. ja jag vet inte vad. Men gillar inte utvecklingen

            Vad är problemet med det? Jag som introvert tar gärna skydd av telefonen i större grupper, särskilt om de pratar om nåt för mig helt ointressant.

              Om telefonen inte hade funnits då? Då hade vi varit tvungna att hantera situationer som vi inte tycker är roliga, intressanta, som vi tycker är lite obekväma. Jag är också introvert men ser en poäng i att utsätta mig för den typen av interaktioner när de uppstår, jag dör ju inte av det, utan det är lite utvecklande.

                Då hade vi väl bläddrade i tidningar istället som förr?

                  Ja precis! Gör jag fortfarande i lunchrummet! Perfekt för att fylla ut ett samtal som ingen riktigt är jätteintresserad av..

                    Det är jag som började tråden. Detta handlar inte om alla luncher på arbetsplatser i landet. Förstår också att man zoomar ut på lunchen ibland. Men detta gäller främst tillfällen som i inlägget. Mingelmiddagar, släktträffar, sittningar osv. Att alltid rycka upp mobilen så fort samtalsämnet inte passsar tycker jag är ohyfsat och konstigt beteende.

                      Så du som TS bestämmer alltså vad tråden ska handla om, det får inte zooma iväg?

                      Nej absolut inte, det var inte det jag menade.

                Ja jag överlevde tiden innan mobiltelefon men det var inte det som var frågan.

                Nej jag ser inget utvecklande med obekväma situationer – what doesn’t kill you fucks you up mentally.

                  Att lyssna på ointressanta samtal does not fuck you up mentally.

                    Oh yes it does.

                    Says you.

                      Ja för jag pratar om mig. Förtydligar: what doesn’t kill me fucks me up mentally.

              Tror att allt det du skriver är problemet. Skydda mig med mobilen och att mobilen kommer fram när samtalet är ointressant. Alla samtal handlar lika mycket om att lyssna som att prata. Det ingår att allt inte alltid är jätteintressant. Vet inte mer vad jag ska säga i detta. Kanske är det ett tecken i tiden och jag som måste acceptera.

              Problemet är att det kan göra andra människor osäkra och ledsna. När någon halar upp telefonen kan det skapa en känsla av att man inte är värd att lyssna på- och den känslan får man oavsett om personen som drar upp mobilen är introvert eller ej.

                Jag jobbar med vuxna, inte på dagis.

                  Anna låter som en sympatisk person. ? Förmodligen lika bra att hon stannar bakom telefonen på lunchrasten.

                    Artigt och trevligt sagt!

                      Man får det man förtjänar. Ett samtal (alla relationer, även på arbetsplatser som inte är dagis) innebär ett givande och tagande.

                  Så det är en ursäkt för att beté sig oartigt och otrevligt?

                  Varför så spydig kommentar om att man är på dagisnivå om man blir lite ledsen och osäker? Du frågade vad problemet var och jag gav dig ett svar. Om du ändå bestämt dig för att det inte är ett problem att du sitter med telefonen, vad är då meningen med att fråga? Eller var det en retorisk fråga du inte ville ha svar på?

                Precis, dåligt beteende är inte mer okej för att man är introvert.

                  Antar att vi enbart består av oartiga otrevliga människor på mitt jobb för ingen verkar kräva 100% uppmärksamhet under fikat och det är alltid några som sitter med sin telefon, de kanske jobbar vad vet jag, jag tar inte illa upp.

                    Men då är det ju inget problem. Varför ens ta upp det här då?

    Iscensatt av Kissie för att hålla sig aktuell. Luktar 2011 och bloggbråk.

      Moget att lägga ut en video om det också? riktigt töntigt och barnsligt. Har man problem med någon så berättar man de väll för personen och inte på youtube för att söka lite uppmärksamhet

        Youtube är dagens bloggar = dagböcker, och Kissie har väl rätt att berätta om precis vad hon vill på sina kanaler… Man tittar ju frivilligt? Absolut inte töntigt, snarare töntigt att bry sig.

        Tycker det är mer töntigt att frysa ut människor. Alexandra berättade hur hon mådde, ingenting fel med det i mina ögon.

    Så gulligt. Tjejerna försöker skapa drama. De blev säkert inspirerade av Dramgeddon 2.0 med Tati, James och Jeffree härom veckan ? men till skillnad från den cirkusen har ingen av dessa blondiner någon personlighet eller något intressant att säga, så man reagerar mest med en gäspning.

      Din kommentar osade inte så mycket personlighet heller.

        Det är sällan bloggkommentarer på ett par hundra tecken gör det, hur är det relevant till bloggtjejernas fejkdrama menar du?

      Önskar att människor skulle sluta använda adjektivet ”blondiner” synonymt med typ blåst eller fjompig.

        Den dagen Blondinbella färgar håret kommer förändringen att ske.

    OT: Nu måste väl ändå Knivmicke och Isabelle vara ihop? Micke lägger upp en bild där hon pussar på honom och han skriver ”Efter 10 år så är hon äntligen min ❤”. https://www.instagram.com/p/BxyqitoouvE/

      Hon ser ut att vara väldigt lik Sindy på bilderna ?

        Ja, tre liter fillers i läpparna har den effekten

      Hon går ju verkligen inte åt rätt håll tyvärr.
      Tror hon hade kunnat bli riktigt stor men det tåget har nog gått om det inte blir att hon blir mer känd för WT-saker. Snart blir hon väl gravid också…

        Eller hur? Hon har en intressant look och kan sjunga dessutom.

        Blir lika chockad varje gång jag ser henne.. minns när hon blev känd i samma veva som Paow och Dessie, och jag tänkte att hon var den snyggaste tjej jag någonsin sett. Typ overklig. Kan inte för mitt liv förstå hur hon redan DÅ kunde börja operera näsan, men nu i efterhand förstår man ju att det nog fanns många underliggande orsaker snarare än att hon tyckte hon inte såg bra ut…

      Stackars henne, hon verkar smart och han helt pantad.

        Riktigt smart som blir involverad i knivis… njae. Desperat rop på uppmärksamhet.

      Kul att höra för Sindy… låter som att han liksom väntat på Isabelle i 10 år… :/

    Jag har känt som Alexandra många gånger och det är verkligen en hemsk känsla. Att telefonen åkte upp med jämna mellanrum var säkert en slags skyddsmekanism.

      Har också känt så många gånger och det är inte roligt. Men det är bara att konstatera att man inte har så mycket gemensamt med de andra närvarande och gå hem så tidigt som möjligt. Helt onödigt att försöka skapa en storm i ett vattenglas av situationen.

      Så har nog många känt men man får faktiskt skylla sig själv lite. Alla människor runt omkring en kan inte anstränga sig hela tiden för att få någon annan prata och vara delaktig i en konversation. Det får man ta tag i själv. Tråkigt att hon inte kan diskutera sina problem normalt med människor och behöver göra en youtube video

      Det är en hemsk känsla… Har känt den några gånger förut. Det bästa är att undvika människor som trots sin närvaro får en att känna sig ensam.

    Sanningen är nog någonstans i mitten

    Jag, som lätt blir lite blyg på stora tillställningar där det mest är folk jag inte känner, förstår hur Alexandra känner. Det ÄR inte lätt för alla att bjuda på sig själva och ta kontakt med nya människor. Och då hamnar man lätt lite avsides.

    Men jag vet ju också att alla andra inte menar att vara otrevliga för det, för det är inte heller lätt att ta kontakt med den som är tillbakadragen. Finns nog inget rätt eller fel här, mer än att det som alltid måste hamna på deras sociala medier.

    Oavsett vad så är ju det rimliga att skriva till personerna i fråga om man ifrågasätter deras beteende. Inte ladda upp en video och profitera på det och hänga ut. Känns väldigt 2010

      Fast att ifrågasätta folks beteende när man hamnar i ett kompisgäng på ett event som varar i en timme, för att man känner sig lite off är faktiskt rätt märkligt. En sak om vi talar om mobbing på skola/arbetsplats men för att man inte riktigt är en i gänget med folk man aldrig träffat tidigare? Nä… och jag tycker inte kissie var taskig mot dem heller, hon sa ju mest hur hon kände sig och att det säkert berodde på pms. Fick känslan av att hon ville vara ärlig mot sina följare och visa vardagens bestyr som vi många känner igen oss i.

        Håller med! Bra och fint att hon visar upp hur man kan känna sig i en sådan situation, tror de flesta har liknande erfarenheter. Samt lite ”baksidan” av alla dessa snygga event.

          Tycker också det var bra av Alexandra. Måste varit väldigt jobbigt att sitta där och känna att man inte riktigt var välkommen i samtalen. Vart med om liknande händelser själv på jobb och även privat.

      Hela ”dagboksgrejen” på internet bygger väll på det beteendet?

    Hur orkar man leva dessa sk influencers liv?

    Det flesta i kommentarsfältet, verkar ha vaknat på fel sida, tycker du inte som jag då har du fan fel.

      Så är det alltid här. Våga säga din egen åsikt då är du ”dum”, ”korkad”. ”idiot”, ”stollis” etc, listan kan göras lång.

      Det regnar ju i Stockholm, folk blir ju rabiata över vädret ?

        Finns en värld utanför tullarna.

          Regnar det bara innanför tullarna??

    Haha den där texten låter exakt som alla mobbare som behövde förklara sig i skolan. ”Jag har inte gjort något fel. Hen får visst vara med.”
    Hade väl räckt att skriva att man inte höll med om situationen men att det är tråkigt att Alexandra känner så.
    Behovet att putta det ifrån sig får det bara att se mindre trovärdigt ut.

    Vi var fyra tjejer som umgicks förr. Den ena satt bara och såg allmänt uttråkad ut och svarade bara kort när vi andra försökte få med henne i samtalet.
    Tillslut slutade vi bjuda med henne. Kanske taskigt men introvert eller ej så får man ju ett egenansvar att försöka att vara med i gemenskapen.

    Tips: Kolla knivmickes insta, han skriver att ”efter 10 år så är hon äntligen min” på en bild med isabelle. Verkar som de är ett par nu.

    Det är ju alltid samma klick på alla dessa events. De som håller i eventsen bjuder samma influencervänner. Om man som gäst av någon anledning inte skulle tillhöra kärnan av detta gäng så tror jag mycket väl att man kan känna sig utfryst och utanför. Hur mycket man försöker vara med och socialisera.

    Lite irriterande när en del skyller på ”offret” ”man får anstränga sig lite och vara social” Ja, men om man inte blir insläppt och folk typ ignorerar en så spelar det ingen roll hur mkt Alexandra försökte.

    Usch vilka mobbare! Är på Alexandras sida.

    Fyfan för vuxenmobbning. För det är vad detta är. Ingenting annat. Jag tycker det är bra att A pratade om det öppet. Hoppas fler samarbetspartners drar sig undan från dessa brudar.

      Fy fan för Kissie som försöker hänga ut de andra tjejerna. Hon är 28, är det inte dags att växa upp?! Hon kan stanna hemma och bläddra i mobilen nästa gång.

        Dags för tjejerna att växa upp? Ena är fan över 30, hon måste lära sig hur man beter sig. Pinsamt!

      VARFÖR dra upp ordet mobbning när sanningen, förmodligen, ligger någonstans mittemellan dessa två historier?

      Men snälla du, tänk efter lite. Vi vet att Kissie ljuger och fuskar, vi vet att hon hängt ut otroligt många människor, hon mobbar fortfarande människor i sin blogg. Kort sagt, hon har en sju mil lång historia av att vara en taskig och oärlig person. Michaela har jag aldrig hört säga ett ont ord om någon, hon varken hänger ut eller mobbar folk i sociala medier. Det är inlysande att Kissies version ej är sanningen, hon är bara ute efter att röra upp lite drama för att få fler följare och försöka hålla sig relevant. Hon påstår att hon har ändrat sig, men gång på gång visar hon att hon är samma gamla Kissie.

        Fast detta säger mer om dom andra än om Alexandra som har rätt att vara ledsen. Tänk efter, hur hade du mått? Säkert likadant som Alexandra. Jag tycker hon är modig som visar vilka falska Influencers det finns. Trodde tjejerna hon menade visste bättre, man fryser inte ut någon. Kommer aldrig besöka deras bloggar igen. Hej.

        Bara för att man inte skriver taskiga saker på sina sociala medier så betyder det inte att man kan vara taskig ändå. Har faktiskt haft med Michaela att göra innan hon blev influenser och upplevde precis samma som Alexandra i de sammanhangen tyvärr. Sen vad jag tycker om Alexandra i andra övrigt låter jag vara osagt, men jag vet precis känslan hon beskriver i detta fall och tycker det är viktigt att prata om såna här vanliga situationer. Är man på ett event/fest med andra personer närvarande så kan man faktiskt styra in samtal som alla kan vara med på som vuxna människor. Men med det sagt så tror jag inte någon gjort någon illa med flit, mer dåligt socialt beteende skulle jag säga.

    Förvånar mig inte om det är sant, kollade på videon och fick en magkänsla av att det var Molly Rustas med sin lilla klick hon menade och det verkade ju stämma att det var dem, alltid haft en känsla av att just den ”gruppen” har Mean Girls vibbar och är extremt självupptagna och är du inte cool eller snygg nog får du inte hänga med dem.

      Håller verkligen med! Hade inte velat vara i Alexandras sits då Molly mfl verkar vara riktigt elaka!!

    Har inte sett Kissies video men det kan ju vara så att hon känt sig utanför för så kan man ju känna i vissa sammanhang och i vissa sällskap, särskilt om det är andra som är en tajt klick liksom, utan att de för den skull menar att frysa ut.

    Någon som vet var Xenia tagit vägen, vad har hänt? Inte lika kul att följa Ellen och Annica längre utan Xenia. Även Kissie har väl hängt med dem en del.

    Någon som kan förklara vad Tvättisar betyder som vissa använder sig av nuförtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.