Margaux Dietz om filter på Instastory

Det jag däremot börjat se mer och mer av är filter på Instastory och jag undrar vad det är vi håller på att utveckla? När Instagram äntligen gjorde så att vi kan uppdatera mer live från vardagen på ett öppet och härligt sätt…Ja då skall även det redigeras?
Jag trodde först att filterna endast var för att få coolare ljus men när jag började testa samma som några av mina kollegors så såg jag att hela ansiktet också förändrades. Vill INTE trampa någon på tårna, utan jag vill belysa att jag tycker det är skrämmande vad för yta vi lägger upp på sociala medier…

Tjejer som är skitsnygga och ändå har de på ett filter som gör läppar och ögon lite större, huden mer slät och näsan smalare….  Det gör mig lite ledsen. Här är tre bilder på mig som jag precis tagit. Två av dem är med filter som är väldigt populära just nu. Jag tog bilderna innan jag kollade mig i spegeln imorse för att göra det helt naturligt. // Margaux Dietz

Jag minns att jag blev överraskad av att ”selfie-kameran” på min nya telefon hade ett inbyggt ”utslätande” filter.
Slätt, slätt, platt, platt och helt utan alla de små skavanker som gör oss alla till unika människor. In med fejan i mangeln bara och ta bort allt som inte är perfekt.

Jag kan tycka att det kan vara helt okej att trampa människor på tårna om det leder till att det här skenande tåget av perfektion saktar ner farten lite.
HELT befogad kritik och skulle nu någon känna sig lite småtrampad på tårna så får det vara värt det.
Tittar man på resten av världen genom förskönande filter, förutom när man tittar på sig själv. Vad tror du det gör med ens självbild?

Kan höjda röster om detta leda till att nästkommande generationer blir lite mindre uppfuckade i huvudet vad gäller den egna självbilden och den fabricerade måttstock på verkligheten som blivit sociala medier så får man gärna hoppa jämfota på dessa ömtåliga tår med spikskor.

Sorry, not sorry!

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fyfan att det gått så här långt! Inte konstigt att ungdomar ser det som helt normalt att göra fillers och diverse ingrepp när spegelbilden aldrig motsvarar ett ”snygg-filter” på telefonen..

      Ja tänk när vår tids människor bara finns som foton, vad kommer senare generationer att tro om oss. Att vi var perfekta seriefigurer. Vi ska likna karaktärerna i vilken Disney-film som helst.

        Tror du filter kommer försvinna..? I dont 🙁

          Nån dag måste väl ändå alla vakna upp och inse hur otroligt dumt det ser ut, precis som med alla fula trender?

            Fast sminket har ju inte försvunnit än…
            Det är ju precis samma sak.

          Folk har ju redan börjat operera sig med filter som referenser..

      Jag hade aldrig ens förstått att de fanns sånna här galna filter förrän några dagar sedan då jag inte hade uppdaterat min insta till senaste versionen.
      Jag förstod att folk hade filter, speciellt Bianca ingrosso, men så testade jag filtret själv. Omg…. smalare näsa, större läppar, jag fick en chock och bara wtf!!!
      Sedan så ser man nu att alla använder filter i sina stories.
      Tacka vet jag på den gamla goda tiden när man på sin höjd vågade sig på att ta bort någon blemma i Photoshop.
      Numera ska allt inte bara förbättras, utan helt förställas och ansikten ändras ?????

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    R det därför ines och kenza alltid har det filtret?

    Charlotte Perelli har mycket filter på sina bilder. Ser bara så onaturligt ut. Förstår att det är frestande med alla dessa filter men jag tror det är som med plastik kirurgi. Verkar som att många vill ha mera o mera och blir hemmablind. Trist, ibland är lite bättre än mycke.

      Charlotte har filter men inte hennes man. Roligt att se skillnader på samma bild…

      Myggan och Booken är också storkonsumenter av filter ?

        Va? Tror du verkligen det?

        La märke till att Anna Book hade en eyeliner som försvann och dök upp igen, då insåg jag att det var ett filter?

      Tänkte också på det på hennes story från någon premiärfilm för barn. Men tyckte att både man och barn fick filter på någon bild. Förstår inte att hon själv tycker att det är snyggt?

      Jennifer Lopez är filtrens mamma….

    Vem är det då?

    Yup. Även därför hon börjat röka igen.

    Hon borde hitta en stabil och SNÄLL kille som vill flytta ihop och bygga bo för framtiden. Men men kanske är daddy issues i bakgrunden som gör så hon dras till sådana typer

    Låt henne ta sina egna beslut och sluta tjata om hennes kärleksliv ?

    Superbra att hon tar upp detta och gör det så snyggt också!
    Givetvis påverkar det självbilden unga har när de växer upp i en värld av fixade tjejer som dessutom endast framställer sig med diverse filters dessutom. Man målar upp en ouppnåelig fasad.

    Men snälla nån, hur kan det vara så viktigt att det inte kan vänta tills kl 20 ?

      OT om bloggare är faktiskt tillåtet

        Ojdå vilken groda ? jag gjorde ber tusen ggr om ursäkt

    Vem??

    Det är ni tjejer som har utvecklat det här på alldeles egen hand! Jag tittade på eran hjälte Mia skäringers insta. Alltså titta hur hon använder filter! Checka in ansiktet. Det går inte att skylla på patriarkatet iaf. Det är extra trist när tjejer som skäringer filtrerar sina foton.

      Dumma jävla idiot

        R eller Mia?

          R

        Hm det var ju också en kommentar ?

        Eeeh här var det inte ens försök till att sätta sig på fingrarna eller räkna till tio innan publicering…

      Är det så farligt verkligen på hennes IG? Tycker det finns minst lika många bilder på henne där helt utan filter. Hon är verkligen inte någon jag tänker försöker dölja något, men hon har väl samma kreativa infall som oss andra ibland och vill snygga till färger och annat.

        Mm, hon har ansiktsändrande filter för färgernas skull. Japp. ?

      Varför filtrerar dom sina bilder då? Har detta behovet av att sudda ut minsta lilla rynka och fel i ansiktet bara plötsligt skapats? När du tänker på reklam för krämer gällande åldrande, exempelvis anti-aging creams, vem är målgruppen?

      ”Eran” fniss… och vaddå hjälte??

        Precis min tanke!
        Förstår inte att folk tycker att hon är rolig??

          Du har en pinne i räven och saknar humör!

            Eller så delar vi inte samma humor

            djurplågeri!

      Om du läser på och gör en lite djupare analys av patriarkatets påverkan, så uppenbarar det sig (med lite tur) varför din kommentar är så dum.

    Finns det filter på stories som gör att ögonen ser större ut?

      Och läppar? Använder ej ig så har ingen aning

        Ja.

      Jag blev så förvånad för blev så snygg på alla bilder för tio år sedan med min nya mobilkamera, hade då aldrig hört talas om snyggfilter eller att det fanns inbyggt i kameror, det var nytt då var nog första märket/modellen som kom med det – men nu har jag fattat att det tydligen var ett ”inbyggt” snyggfilter haha tror jag iaf, kan kanske vara så.

        För tio år sen fanns det knappast inbyggda snyggfilter. Det är en relativt ny teknik.

          Jo det kom tydligen då, en form av det, i samsung iaf.

          Fanns i min digitalkamera.

        Det berodde nog snarare på att kvalitén på din mobilkamera var shit då jämfört med nu och man inte såg lika mycket.

        Jag tänker att det också kan vara så att du var (är) snygg..? ?

      Ja det finns det.

      Ja det finns filter som gör allt du kan tänka dig typ.

    Jag retar ihjäl mig på när vissa använder fräknefiltret hela tiden. Varför? Sluta snälla, ser bara så fånigt ut. Menar alltså inte att det är något fel med att ha fräknar men varför lägga dit när man inte har några. Nej bara nej, så löjligt. Märklig trend att sminka dit fräknar el läga dit med filter. Inget fel på att ha fräknar naturligt dock vill jag påpeka.

      Typ Bianca, hon har alltid filtret med fräknar när hon filmar sig på insta..

        Hon är ju super dum denna Bianca ???

        Oh ja. Stör mig på att hon så ofta ska visa upp hur hon blivit sminkad, men då har filter på så man ändå inte ser…

        Man får större läppar, smalare näsa och helt retuscherad hy av det filtret som Bianca använder…

      Felicia aveklew lägger bara ut bilder med såna filter som förvränger ansiktet med större ögon, större kindben och läppar

      Vimmelmamman ?

    Grattis till veckans mest creepy kommentar.

    Berätta mer om varför han ej är bra!

    När jag insåg att det var ett sånt förinställt snyggfilter på min selfiekamera tog jag bort det direkt. Varför lura sej själv.

    Jag är ju den jag är.

    Kan det vara en viss BI som Margaux syftar på och inte vill trampa på tårna? Hon använder ju filter så mycket, det med fräknar bland annat, facetunad hy och ibland ser man att ögonen är större och ansiktet smalare på vissa bilder och filmklipp.

    Förlåt för OT men vet någon vad som har hänt med Felicia Aveklews hund? Hon har vägrat svara på frågor om varför han inte setts i hennes videos eller på hennes insta på flera veckor. Hon skaffade liksom honom i augusti… hemskt om hon gjort sig av med honom 🙁

      Kanske blev bäst att lämna hunden till sitt ex som hon skaffade hunden tillsammans med! För delad vårdnad när de bor i olika städer skulle ju inte funka 🙂

        Ja, kanske! Men verkade inte som att de hade sån kontakt längre. Tycker det är konstigt att hon inte svarar på frågor (hon har fått massor). Om hon har delad vårdnad/lämnat hunden hos typ sina föräldrar ett tag förstår jag inte varför hon inte skulle svara liksom?

          Om hon inte svarar på din fråga så vill hon ju inte berätta.
          Varför försöker du ändå få reda på det av andra?
          Det rör ju inte dig.

            Tycker ändå det är naturligt att man vill veta då influencers delar med sig av sitt liv som de gör. Tycker de får förvänta sig att folk är nyfikna och undrar. Plus är orolig för hunden (även om den förhoppningsvis har det bra i sitt nya hem om det är så). Skulle aldrig tex fråga om detaljer efter ett breakup men tycker det faktiskt är annorlunda med djur, sorry. Oansvarigt och får kritiseras enligt mig om hon faktiskt har skaffat en hund utan eftertanke.

              Naturligt att få veta? Anledningen kan vara väldigt traumatisk och därför vill hon kanske inte berätta. Jag har en vän som plötsligt fick avliva sin hund då den gjorde utfall och gick till attack på henne, hormonstörningar var orsaken. Hon har valt att endast berätta några få, hon kommer aldrig berätta för fler då det är för smärtsamt och då är det människor som står henne närmre än vad ni följare står denna influencer. Ibland måste man respektera och acceptera andra personers val.

                Låter jättejobbigt för din vän verkligen, förstår absolut att det är en situation man inte vill berätta om lättvindigt. Tvivlar dock på att det handlar om nåt sånt i Felicias situation, med tanke på hur hennes liv har förändrats sen hon skaffade hunden.

        Plus tror hon sagt i nån video att hunden var hennes och inte Alex.

        Fast hunden var ju helt hennes, inte hennes ex

      Så himla oansvarigt att skaffa hund endast för att den va söt (varför skulle hon annars göra sig av med den direkt efter?) Inte alls ett beslut hon tänkt igenom. Viktigare att flytta till Stocholm än att ta hand om det liv hon tagit på sig ansvar för ??‍♀️

        Verkligen 🙁 tycker hunden har varit massor hos hennes föräldrar också under tiden hon bodde i Malmö, hon har rest och festat mycket. Inget fel med att resa eller festa men skaffa inte hund om det är så viktigt med Såna grejer. Förstår bara inte alls.

    Det är klart att man gör när det är hets så fort någon har en finne.

      Men är det verkligen det eller är den enda hetsen i deras egna huvud? Blir så oerhört provocerad när man ser en Youtube video t.ex och någon allmänt sinnessjukt snygg person (ex Bianca har jag märkt gör detta) ska påpeka för kameran typ ”ååh som ni ser har jag världens äckligaste finne ? fyfan alltså.. blablabla” och så ser man knappt en röd liten prick? Ärligt talat så tror jag att BDD ligger bakom beteenden som dessa och många kvinnor lider nog av det idag.. INTE EN JÄVEL BRYR SIG OM DINA FINNAR UTOM DU! och gör dom det så är som så jävla ointelligenta att du kan skita i dom oavsett

    Anna Book har i särklass mest filter, hon blir ibland fotad av My och lägger sedan alltid upp superredigerade bilder direkt efter på sitt IG. Det borde vara jobbigt för henne att visa sig i verkligheten efter hennes hundratals ansiktsbilder hon lägger upp.

    Precis min tanke!
    Förstår inte att folk tycker att hon är rolig??

    Kolla Charlotte Perelli för skräckexempel. Hon ser inte klok ut på sina bilder!

      Var ju tvungen att kolla och..

      ??

    När kvinnor 30+ på bild har slätare hud än en bebis, då vet man att det är något lurt.. Är det sen filter, massa smink, fillers eller en kombo. Men hur mycket ogillar man sitt utseende om man lägger på såna filter som e så tydligt fejk att man ser ut som en annan människa nästan? Bianca t.ex som väl många anser vara väldigt vacker.. Såg nyligen en reklam för en film som snart har premiär, 3 väldigt kända kvinnoansikten och jag kände igen 1 av dem! Och inte p.g.a att de ser annorlunda ut i filmen heller.. VARFÖR?? Snygga är dom redan utan filter men inte ens framgångsrika kvinnor får ha normal hy idag ?

    Elin Mygelmenti är en flitig filteranvändare

    Tycker det så bra att Margaux lyfter detta! Daniela Pavlica lägger till o med snyggfilter på hennes dotter. Är inte det helt sjukt?!

    Vad är det för filter.? Jag har inget fräknefilter på min instagram?

      Inte jag heller! Känner mig kränkt! Jag blir inte ett dugg snyggare av mina filter bara lite skuggig typ.

      Det finns fler filter än de officiella instagram har. När du ska filma/fota till stories, gå hela vägen till höger så är sista alternativet ”browse effects”.

      Måste också tillägga. Filtret längst ner till höger (tror det är retroCam?) är så sjuuukt irriterande!! Kan bli jättefint vid rätt tillfälle/omgivning. Men inte på en gym boomerang i spegeln!!

      Finns på snapchat. Så filmar man på snap, sparar ned, och lägger upp på insta ??‍♀️

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

    Camilla, dags att rensa upp kanske?!?!

    Hatar filtret med fräknar. Ser ut som väldigt stora porer.

    En ”kändis” blev ju så arg en gång på ett foto som publicerades av en tidning. Hyn såg inte vacker ut, inte alls slät och fin, utan skrovlig och gropig. Har inte sett ngn sådan bild sen dess, och har funderat på om man kan slipa huden på ngt vis. Nu förstår jag att personen använder olika filter, för ansiktet har inte en rynka, trots snart 50 år.

    Okej, Maggan? Det gör mig ledsen när söta och friska tjejer betalar mycket pengar för att riskera sin hälsa och kör in silikonimplantat i pattarna. Men to each their own, eh?

    Håller så med Maggan. Var tvungen att avfölja Bianca då jag inte orkade med hennes ständiga fräknefilter. Varenda story i princip använder hon det.

    Jag ser ut som ett veritabelt monster utan filter så tacksam att det ändå finns så att man kan ha nån enda jävla bild på fejjan

    Varför, varför, varför ska alla se ut som de inte gör? Jag förstår inte. Fräknar då man inte har det, ögonbryn som man inte har, rumpa som inte är naturlig, hårfärg som inte är naturlig etc. etc. Jag har blont hår och tjocka, mörka ögonbryn naturligt. Blev alltid retad för det då jag var liten och det var populärt med tunna bryn. Nu ska alla ha mörka, tjocka bryn och ljust hår och jag känner bara, är mitt utseende en övergående trend? Samma med stora rumpor. På 90-talet var idealet väldigt smalt med liten rumpa och nu ska alla ha en stor, rund rumpa. Vad händer med de naturligt storrumpade när den ”trenden” dör?

    Kan inte alla bara embracea sina egna, naturliga utseenden och sluta försöka passa in i en snäv mall där alla ska se exakt likadana ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.