Tänk ett steg längre gällande samarbetspartners kanske?

Jag fick det här mailet från en av mina läsare.
Bilden som Nellie publicerade på sin blogg verkar vara utbytt mot en annan, men så här skriver hon om det hela i sitt inlägg:

Hysteri kring senaste bilden. Bloggen har inget samarbete , alltså får jag använda vilken bild jag vill som är min. //Nellie Berntsson

Så vida det inte rör sig om ett löpande ambassadörskap för ett företag, utan om enstaka köpta inlägg så skulle eventuellt RO och KO kunna acceptera Nellies förklaring och avslå en eventuell inkommen anmälan.
Nellie har kanske inget samarbete för bloggen för Cetaphil och får – som hon lite småsnäsigt påpekar – använda vilken bild hon vill, men det jag inte tror att hon ens reflekterar över är hur sådant här kan reflektera negativt på Cetaphil.
Att förekomma på hennes blogg i diskussioner om smygreklam med snäsiga svar från Nellie är verkligen inte bra för varumärket.
Vem vet, Nellie valde kanske bilden med Cetaphilflaskan just för att få läsarna att hugga på betet, så att hon, när frågor om smygreklam kommer in, ska kunna ”läxa upp dem lite” om att hon minsann får välja vilken bild hon vill.

Så galet onödigt och ingenting jag skulle vilja att mitt varumärke förekom i om jag betalat stora summor för reklam hos Nellie Berntsson.
I sak har hon kanske rätt, men vad hjälper det om läsarnas intryck av varumärket blir negativt pga att Nellie använt det för att statuera ett exempel?

Tack för tips!

122 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ”ambassadörskap”

    ……

    Snälla, kan vi sluta blanda ihop dessa hittepåjobb med titlar från riktiga yrken som kräver utbildning.
    Vi kan väl istället kalla dem för vad de verkligen är, dvs. reklampelare eller penningprojekt..?

      Business manager,

      Diplomat/chef för en ambassad eller reklampelare för hudvårdskrämer. Skrattretande

      Influencer ….

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Småsnäsigt ? i sak kanske hon har rätt, har hon gjort rätt el fel? Eller är det bara något en av dina läsare har hängt upp sig på?

      Jag håller med om att Nellie ofta är dryg men det här känns ju bara löjligt. Bloggen har väl fortfarande rätt många läsare och produkten får gratis reklam så varför skulle de bli irriterade eller förolämpade för att Nellie skriver ”jag får använda vilken bild jag vill som är min”? Haha alltså nivån av lättkränkthet känns lite väl extrem…

        Företag ber ofta om att få reklam som är omärkt. Det är INTE snyggt när/om det kommer fram. Jag menar inte att så är fallet här, men det ser ändå inte bra ut för ett företag om deras produkt lyser skarpt i mitten av en bild (som dessutom använts i 10 (!!) my story-bilder plus en vanlig Instagrambild) och influencern ifråga menar att denne bara ”lånat” bilden från sitt eget instagramkonto (…) och det är inte alls reklam. Nähä…..

        Igen – ens varumärke betyder ALLT och det är SÅ himla viktigt att det hålls snyggt och rent. Oavsett.

          Fast hon tar ju ofta bilder från sin IG till sin blogg.. varken första eller sista gången. Visst kan hon tänka på det framöver men överdriven reaktion ändå.

        Vem är den här Nellie egentligen? Nån som tränar travhästar eller? Seriös undran.

          Hahahahaha

            Hon skulle inte överleva en dag i travbranschen ??

              Haha fatta att se henne först bli lite skitig och sen behöva utföra lite jobbiga sysslor SJÄLV och sen behöva samarbeta med någon som kanske säger åt HENNE vad hon ska göra och hur…
              Hade betalat för den showen!

          Hon är hoppryttare.

    Alltid samma nedlåtande ton på hennes svar. Ungen behöver komma ut på en arbetsplats bland annat folk än föräldrarna för att mogna och lära sig hur man pratar och umgås med folk! Hon lever i sin egen bubbla utan att någonsin bli tillsagd eller ifrågasatt.

      Känner likadant. Hon kan INTE svara trevligt på kritik, hon tror liksom att ALLA ”mobbar” henne bara för att hennes föräldrar matat in det i henne.
      Men hon är 18-19 (?) så hon mognar nog med tiden. 🙂

        Påminner det inte om en annan ni känner som är nästan 40 år gammal? ?

          Hehe menar du tanten med nalkande 40 årskris och mindervärdskomplex som hatar på kvinnliga bloggare?

            Veeeem?

      Få se här nu, du läxar upp henne samtidgt som du kallar henne för en unge och du gör det på en blogg där bloggägaren är drottingen av snäsighet!? ??

    Alltså.. Hur orkar man vara influencer. Hålla på att skapa content åt följare som letar fel i exakt allt.

      Det står ju var och en fritt att själv välja att vara levande reklampelare eller ej. Är man dessutom såpass ung som de flesta av dem är borde det inte vara något problem att sadla (pun intendent) om.

      Den här följaren gav ett vänligt påpekande för att Nellie ska slippa bli anmäld. Nellie är sitt varumärke och inte flera olika identiteter med liknande titlar. Hon är ett. ALLA som ”är” ett varumöärke känner till hur otroligt viktigt detta är. Vad man är gör representerar man sitt varumärke. Kanske trist ibland, men en påföljd av att vara en influencer av den graden.

        Var mer generellt menat.

        Gillar ändock bilden där hon smörjer ansiktet och benet SAMTIDIGT. Skulle aldrig välja att multitaska så när jag smörjer in mig efter dusch men jag är ju gammal och stel och får inte heller betalt för det så jag tar mig tiden att göra en kroppsdel i taget

    Älskar Cetaphil. Den enda krämen som hjälper mina vintertorra händer. ❤️

      Gillar body chops bättre. Luktar godare och ser snyggare ut

        Body chop, det enda rätta valet för styckmördare.

          Ha! ?

    Där fanns dessutom ingen antydan till ”hysteri” utan en skribent påpekade mycket vänligt det olämpliga i att lägga upp bilden utan reklammarkering. En senare, ännu vänligare, replik från samma skribent, plockades bort.

    Jag tycker det är jätteviktigt för den influencer som vill behålla respekt för sitt varumärke, att man är tydlig med samarbetena. Nellie ÄR sitt varumärke. Hon kan inte bolla med reklaminlägg och mena att vissa är reklam och andra oskyldiga ”lån”. Hon måste vara smartare än så! Inte minst idag, när allt fler genomskådare influencernas taktik och börjar tröttna. Respekt för ens varumärke är ALLT!

      Undrar vem denna ”skribent” kan vara…

        [Borttagen kommentar]

          Tänkte mest att Valentina är lite väl engagerad i att försvara denna vänligt påpekande skribent. Nästan så att man tror att hon själv har ett finger med i spelet.

            Du tror det…?

    Madeleine Ilmrud har gjort likadant. Jag blev näst intill halshuggen när jag ifrågasatte. Hon gör ju aldrig fel *hur kunde jag glömma det*

      Hahaha skrattade åt ditt *hur kan jag glömma det*

    Jag har ett företag i hästvärlden som sponsrar vissa ambassadörer. I våra kontrakt finns en klausul där vi kan bryta kontraktet om de inte uppför sig representativt vad gäller både vårt samarbete, gentemot andra och mot hästarna.
    De vi samarbetar med värnar om sina följare/fans/medmänniskor bland annat för att sköta sitt jobb som ansikte för våra och andras produkter.
    Uppför man sig inte sinar sponsen till slut. Iaf från seriösa aktörer. De flesta i branschen vet om vilka man inte vill jobba med. Det är en liten ankdamm hästvärlden.

      Hur kan då Nellie ha samarbetspartners kvar?

        Bra jäkla fråga. Lösningen är kanske att kontakta alla företag som väljer att göra samarbeten med influensers och fråga vem som ansvarar för strategin?

    Snäsig is her middle name.

    Texten på hennes Instagram?!
    Hur många Cetaphilprodukter säljer den egentligen? Får ett sådant ordbajseri verkligen hennes fans att rusa till Apoteket eller var man nu köper de där?

    Inre styrka blabla…vara stark på insidan…blabla CETAPHILMOMENT?!!
    Idioti är vad det är.

      Får motsatt effekt på mig. Nej tack cetaphil!

      Men kolla hur många fejkkonton som följer henne. Tror inte det spelar någon roll vad hon skriver ändå

      Lite som my molimenti… snark.

    Väljer alltid bort de märken som ständigt kletas ut på influensornas bloggar/insta. Så evinnerligt trött på detta!

    Challiz fortsätter skriva att det skvallras om henne… stämmer det verkligen?? Har inte sett ett smack. Hon har liksom ca 400 följare på insta…

      Vad heter hon på insta?

        Charlene_stardust

      tror hon nämndes här i kommentarsfältet bara för någon vecka sen eller så… om de rasistiska flygbladen hon fått.

      Var skulle det stå om henne?

    Alltså Forni gör reklam för ett volympuder i sin blogg…med världens plattaste hår ?

      Hon kanske har ännu plattare hår utan det haha
      /mvh volymlös och kränkt ❣️

        Skulle inte säga att Forni har volymlöst hår. Hon har tjockt, rakt hår. Man ser det när hon har håret i hästsvans, blir en ordentlig svans.

      Reagerade också på det! I mina ögon är hon en influencer som alltid haft platt och livlöst hårt (och som typ alltid ser fett ut?). Tycker hon är jättevacker i övrigt men just hårvårdsprodukter är INGET jag kommer köpa på rekommendation av henne.

        Wow du KAN verkligen inte skriva en schysst kommentar till eller om någon annan. Har du funderat på varför det är så?

          Nä, och känner verkligen inte att jag måste stå till svars inför dig ?‍♀️

      Om det är resultatet man får av volympudret är jag gärna utan 🙂

    Ska du inte skriva om att kim och isabelle har fått lämna big brother?

      Snälla, ingen tittar på BB. Och dessutom, trodde du att en rasifierad person skulle ha chans att ta hem vinsten eller?

        Nu är det ju runt 350.000 människor som tittar på programmet enl tittarsiffrorna, så jag skulle nog vilja påstå att det är intressant för många.

          Men varför?

        De rasifierade diskvalificerar nämligen sig själva. Väldigt smidigt. ?

        Nu fick de ju i och för sig lämna för att de var antesimiter men men ??‍♀️

        Alltså det är ju en rätt stor händelse som faktiskt hör här hemma på den här bloggen så ingen anledning att vara dryg.

        Jag ser BB.

        BB är det programmet med flest tittare just nu !

    Jag ska färga underhåret ikväll. Mörkt och snyggt.
    Har haft det blekt förr och håret blir så tovigt när det är matt så hoppas på mindre tovor nu när håret får en blankare finish i nacken

      Väldigt on topic! Bra där!

        Du är alltid så jäkla dryg Gigi, du vet om att det stör mer än en liten off topic kommentar va?

      Okej, hoppas det blir bra 🙂 Vad har det med Nellieinlägget att göra dock?

        20:20 har säkert håret uppsatt i en hästsvans. OK, jag hittar ut själv …

          Vad har hästsvans med färgning att göra?

            Du förstod verkligen inte??

          Jag tyckte du var rolig 🙂

        Nellie snackade om att färga sitt underhår mörkare för en tid sedan?..

      Det kommer nog bli mindre tovigt. Och snyggt. Lycka till!

    Finns det inget roligare att skriva om

    Zzzz

    Tycker Kenzas bilder i senaste inlägget är väldigt fina. Känns naturliga.

      Nej

        Nähä.

        Varför får anonym inte tycka det?

    Känns som hon blev påkommen. Reagerade överdrivet men tog ändå bort bilden. Håller förklaringen att bloggen inte har ngt samarbete? Är det inte hon som person som har spons.
    Tänk om hon skulle ta hand om sina läsare och berätta hur hästarna rids, vart killen bor och allt annat som bara är luft.

    Coop går nu in i ett samarbete med Tui Kunder erbjuds långresor till lägre pris. Och man hänvisar till klimatkompensation (som forskningen är mkt tveksam till). Blir bara trött..

      Och flyget står fortfarande för endast 2-3% av världens utsläpp. Det lär inte få folk att börja flyga som en influencer, normalt arbetande människor har inte tid med det. Blir mer provocerad av din kommentar ?

        Vi vet det, men procentsatsen bör inte ökas för det.
        Som Coopmedlem pumpas man med miljötips, föreläsningstips med väldigt etablerade forskare, ekomat mm. Därför blir samarbeten som denna konstigt.

      Medan kändisar tar privatjet till höger och vänster och influencers flyger till alla världens olika kontinenter flera gånger om året tänker jag inte sluta flyga någon gång om året till ett europeiskt land för semester.

    Håller den här bloggen på att dö? Helt dött under typ alla inlägg utom öppet spår.

      Det är bara liv i IL inläggen. De är glesare nu, liksom hennes egna inlägg och instagram poster, för att.. ja, det kan man bara spekulera om

        Den här bloggen levde ju på dom inläggen. Inget helvete utan himmel. När ena sidan dör faller den andra med

          [Borttagen kommentar]

    Han tog mig rakt på tasken den jäveln!

      Har du cethaphil på tasken Bo??

      /Pellefant

        Varje kväll smörjer jag in röde faran med lite cetaphil! Kan bara tacka och bocka nellie B för detta. Mumma

          Låter inte bra att den är röd. Sök för det.

            Bo har du fått Coronavirus eller har du tryckt ner röde faran i en corona-flaskhals? Sök vård!!!

              Måtte djävulen ta alla fruntimmer!!!

                Fick du inte ligga med dem?

    Det står ju tydligt ”i samarbete med” men det kanske ska markeras ännu mer?
    Sedan kan jag tycka att ett inlägg för en jäkla bra produkt som Cethafil kan få ligga uppe utan att bli hånat och dissat i kommentarer.

      På Instagram ja, inte på bloggen. Som Camilla skrivit tydligt i inlägget.

    Den här Nellie, som jag har förstått är intresserad av kusar, är det några andra än just hästtjejer som följer henne? Har hon ett fantastiskt intressant liv utanför stallet med fart och fläkt och jordens åttonde underverk väntandes på stallbacken? Eller är hon bara en otrevlig, alldeles åt helvete för bortskämd tjej som har en ”kille” som heter Olav(?) och tror att hon är lite mer än hennes följare?

      Jag följer henne

        Me too

          I love horses!!!

    Jobbar inte nellie med tessie längre? Biancas pojkväns pappas butik för fjortisar

      Jodå! Det gör hon allt.

      Tror inte det. Hennes mamma jobbade väl tidigare där och när hon slutade upphörde nog även alla Tessiereklaminlägg.

        Vad jobbar Nellies föräldrar med? De verkar varken ha utbildning eller arbete.

      300% akryl.

    Dessa inlägg om smygreklam är zzzzzznark. Vi fattar, influencers är kassa på att märka ut, gör fel osv. Om det stör dig, anmäl och gå vidare.

      Ja, det är ju väldigt lätt att bara anmäla om man vill.

    Hej Camilla! Jag trodde faktiskt att du skulle nonchalera fikabloggen att inte skriva där. Eller är det någon som låtsas att vara du?

      Hoppas innerligt att någon låtsas och att hon inte ger henne mer uppmärksamhet än hon redan fått!

    Nellie hade så man kunde fråga henne vad som helst på Instagram videos, sedan blev hon irriterad över alla frågor ang Olav, varför han inte bor där osv.
    Hon måste sluta bli irriterad över frågor eller spekulationer, antingen får hon sluta hinta om saker, eller skriva så läsarna blev nöjda utan att avslöja något, tex ”olov åkte hem för att ha lite mini semester med sin familj i Norge” eller ”olov fick erbjudande att komma och jobba extra hos en vän som behövde hjälp, så han valde att åka ditt och hjälpa sin vän under en period”
    Eller liknande, men när hon väljer att skriva kryptiskt och vägra svara på frågor får hon också ta smällen.
    Frågan är om hon medvetet gjort det för att öka trafiken, fast allt egentligen är bra ?

      Tror de bara spelar spel , alltså att olav fått annat jobb/uppdrag ett tag..familjen försöker sälja gamla villan/renoverar och nellie får sköta sig själv… men de låter spekulationerna hagla så de får läsare.. game on.. tkr hon är snäsig mot läsare, arrogant och som hon skriver om roller i förhållanden är ju bara så gammeldags..läxar typ upp sin partner vi blogg haha..kan dock inte sluta läsa..

      Nellie har precis sålt en häst och har en till på g att sälja .
      Hon skrev ett inlägg förut att hon ville utomlands och jobba…därav den här konflikten i familjen.
      Olav är i Danmark nu o jobbar.

      Låt mig gissa att Nellie köper ut sig ur gården och flyttar efter Olav med 2-3 hästar och så sätter familjen i skiten på den nya gården som dom flyttat till pga Nellie.

      Allt pga hennes impulsivitet och oförmåga att kontrollera sina utbrott och infall.
      Hon har en lång väg att gå.

        Köper ut sig? Hon äger väl ingen del i gården ?

          Jo.

        När/var skrev hon att hon ville jobba utomlands? det enda jag sett är att hon i framtiden inte vet om hon kommer vara kvar i Sverige eller jobba utomlands med hästarna. Hon hade plan för ett/ett par år sen att dra till Danmark, men det blev avbokat.

        Var har du fått info att hon äger något i gården? såvitt jag läst verkar föräldrarna äga hela gården själva.

        Sedan om det nu är så att hon ska flytta utomlands och föräldrarna är upprörda över gården dem nyss köpt är det inte Nellies fel, dem visste att hon inte skulle stanna för alltid, dem kan ju inte köpa en gård enbart för 1 barns skull, dem måste ju planera sina egna liv och sin egna framtid efter vad dem själva vill.

        Och jag stör mig också verkligen på Nellies impulser som kastar hennes planer hit och dit, men om hennes föräldrar köpt gården enbart för Nellies skull är ju dem lika impulsiva utan konsekvenstänk som Nellie :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.