Sandra Beijer frilansar på Baluba och skriver manus

Jag tror inte det är nån hemlighet vad jag gör i Frihamnen just nu btw; jag jobbar frilans som manusskribent på produktionsbolaget Baluba på deras dramaavdelning. Vi utvecklar en tv-serie för unga. Ingen aning om det kommer bli av, men hursom är det ASKUL. //Sandra Beijer

Många influencers arbetar med fler saker än bara det som, mer eller mindre i realtid, syns på sociala medier,  men eftersom man kanske inte vill eller får skriva om det så går det kanske många förbi.
Så är det för Sandra Beijer som nu avslöjar att hon frilansar som manusskribent till produktionsbolaget Baluba och så är det även för mig, förutom att jag tyvärr inte kan säga någonting alls om det än.
Jag pratar lite om det i PT-Fias podd som vi spelade in i tisdags, att det som ni ser som jag skriver på bloggen utgör ungefär 25-30% av allt jobb jag just nu gör.
Därför uteblir ibland 05.30 och 21-inläggen och detta är alltså varför.

Sandra skriver alltså manus till en tv-serie för unga men vet inte om det kommer bli någonting av den. Jag undrar om det händer ofta, att saker någon jobbat på länge bara skrotas och stoppas längst in något skåp.
Det måste ju kännas skit att ha jobbat på något en längre tid som sedan bara skrotas.
Eller är man van vid det när man jobbet med sådant här?

Jag undrar hur jag skulle hantera det, som knappt kan göra mig av med håliga strumpor utan lite separationsångest?

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kul när du gör inlägget vad händer på instagram. Det gillar jag. ?

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Vad jobbar du mer med? Är genuint nyfiken 🙂

      Hon kan inte säga något alls om det ännu (menar inte drygt, lätt att missa saker ibland även om man precis läst inlägget) ?

        Nä men är det bara en hemlig grej? Tänker även bakåt i tiden när hon jobbat med annat så har jag inte fattat med vad!

    Ja, vem passar bättre att skriva en serie för ungdomar än Sveriges äldsta 16-åring herself!

      på vilket sätt då? hon kan väl inte rå för att ser ung ut?

        Handlar inte om hennes utseende. Handlar om att hon är lika mogen som en 16-åring.

          Jag tror att de flesta hellre skulle vara som Sandra än som dig. Detta baserar jag enbart på dina kommentarer som får dig att framstå som en riktigt bitch. Grattis!

            Jag har inte kommenterat tidigare men tack så mycket. Och jag är glad för den jag är. Jag behöver inte romantisera verkligheten till något den inte är och leta efter killar med pojknackar eller vad hon håller på med. Gilla Sandras beteende om du vill men låt mig inte gilla det okej.

            Vilka fabulösa slutsatser du drar.
            Grattis!

              Detsamma skank

                På tal om att vara mogen..

            Jag är helt nöjd med mitt liv men om jag var tvungen att byta liv med nån hemma i Sverige hade jag nog valt Sandra. Vi kanske kan göra en life swap i två veckor? Hon kan bo hos mig i Portland med två hundar (tror hon skulle gilla det kulturella utbudet i just Portland) och jag kan bo i Stockholm, hälsa på familj och vänner och strosa runt på dagarna.
            Jag gillar Sandra, hon livnär sig på sitt skrivande (skriver bra), umgås med sina vänner och reser till intressanta platser (Tokyo!). Sounds perfect! Jag är äldre än henne och valde bort att ”växa upp” så som många gör med barn och allt vad det innebär.
            Årets bästa vecka för mig innebär Burning Man.

          Det var väl onödigt elakt?

      Men lägg ner verkligen. Fyfan vad onödigt.

        Sue me.

          Dryg också ?

      Då kan det ju bara bli görbra ?

      Äsch, uppfriskande med folk som inte blir gamla och tråkiga så fort de fyller 25. Låt folk leva lite.

      Finaste komplimangen jag hört.

      My thoughts exactly. Det här är ju verkligen det perfekta jobbet för henne. Hon påminner om skådisar i amerikanska teen shows som spelar 16 men närmar sig 30. Dock inget fel med det, varför ska man stadga sig med en tråkig gubbe och börja pressa ut ungar bara för att man nått en viss ålder?

    Som just författare tror jag det är oerhört vanligt att man lägger ned massor av tid på verk som aldrig blir något på riktigt. När jag pluggade litterär gestaltning hade jag en handledare som efter att ha skrivit färdigt sin första roman bara slängde den i papperskorgen direkt.

    Tittar vi storskaligt, typ i Hollywood, är det ju bara att läsa om hur många filmer och serier som läggs på is eller läggs ned helt. Ofta finns det färdiga manus till dessa. På tal om detta ämne så kan jag inte nog rekommendera er att titta på detta klipp där Kevin Smith berättar om hur han fick uppdraget att skriva om manuset till en Stålmannen-film med Nicolas Cage i huvudrollen, en film som aldrig blev av.

    https://www.youtube.com/watch?v=Wo2KB1dEDdk

    En sjukt rolig insikt om hur Hollywood kan fungera, berättat av någon som uppenbarligen kan det där med historieberättande.

      Är arkitekt och ca 90% av alla projekt blir inte av, om de resterande 10% blir förverkligade till 90% av vad idéerna var är man nöjd!

      Påtal om Nicolas Cage mitt frikort alla lägen. Vill bara ligga och mysa med den jäveln och sen gå ut och köpa något dyrt slott och gå bananas med alkohol och skinnjacka. Classic Nick så att säga haha.

        Du får ha Nicolas Cage för dig själv men ville bara säga att jag älskar din kommentar.

          Härligt att höra!

        Åh gud jag var så kär i Nicholas Cage runt 1996 när The rock kom!

    Så är det på andra jobb också. Jag är projektledare inom IT och har lagt hjärta och själ i projekt i flera månader och sen går de inte i mål pga ändrade prioriteringar el dyl.

      Men alltså tappar man inte orken och sugen då? Låter så himla trist. ?

        När man jobbar i branschen är man rätt van att det är så det fungerar. Och bara för att de läggs i malpåse just för tillfället behöver inte betyda att jobbet är onödigt, det kan vara så att det plockas upp igen längre fram i tiden och även om man kanske behöver se över redan gjort arbete då, är det ju ändå inte som att börja om från noll.

        Det är standard i många branscher där man säljer projekt. Inom TV som nämns i inlägget händer det hela tiden. Först utvecklas koncept på produktionsbolag, sen måste ju en kanal köpa in själva produktionen för att det ska vara ett lönsamt projekt.

        I sjukvården kan jag också ha en plan, ha möte med kommunen, planera inför hemgång, förbereda för det ena och det andra o sen kommer en läkare o kommer på ngt annat man ska göra ist. Kan ha lagt en halv dag på att fixa ngt som sen inte blir av. Pga akuta saker händer, dålig kommunikation etc. Frustrerande? Ja, otroligt.

          Haha det är ju dock lite skillnad på en halv dags förberedelse och flera månader/år. Arbetar också inom vården men har gått över till verksamhetsutvecklingssidan och redan börjat vänja mig vid att jobba stenhårt med projekt/uppgifter som sen bara skrotas.

      Projektledare inom bygg, känner igen det. Man kan har slitit i år med förarbete och precis när man ska sätta skopan i marken dras finansieringen in, beställaren säger tack så mycket, hej då.

    Varför raderade du mig? ??‍♀️

      Är det nu också OT att ta upp andra bloggar? Eller är det bara vissas boggar och vilka då?

        Oh det är lätt att svara på. Du får inte ta upp bloggar som kritiserar Camilla och inte bloggarna hon är avundsjuk på. ?

          Ja och det är synd för det är en väldigt bra diskussion som pågår på ”en annan” blogg.

            Vilken??

              Vi får inte nämna den här men gå in på ILs blogg och tittar bland kommentrerna så hittar du en kändis från bloggbevakning med en länk till hens blogg.

                Om du scrollar ner några inlägg här på BB lär du märka att Camcam har skrivit ut adressen till bloggen du pratar om.

                  Snaaaark på den bloggen.

                    Ja och den ”väldigt bra” diskussionen som pågår där är en handfull som grinar över att de inte får skriva vad de vill och hur de vill här inne.

                      Hahahaha va, nä. Hur läser du? Dom säger precis tvärtom att man får skriva vad som helt här inne och ingen tar ansvar för det. ?

                  foodforfika

                    Du hade rätt. Vi får. 🙂

    ”så är det även för mig, förutom att jag tyvärr inte kan säga någonting alls om det än.”

    Hahaha, du har aldirg slutat med knepen som alla bloggare har och som du har hårt kritiserat förr. Värsta click bait för att få oss nyfikna. ?

      Kan dock tycka det var ok då det förklarar varför det kommer upp färre inlägg här ?

      Blev inte det minsta nyfiken faktiskt. Dock förklarar det den värdelösa modereringen här inne.

        Haha, va!? Modereringen har ALLTID varit värdelös här inne. ?

    Ja, det händer ofta att saker görs och skrotas. Iallafall inom media 🙂

    Jag har jobbat inom media (och där mycket med fiktion) i över tio år. Det är jättevanligt. Finns en massa manus, utkast, koncept och pitcher som ligger och skrotar på produktionsbolag världen över. Det är en superlång process från idé till realisation och för det mesta många steg (som ofta betalas separat av kanalen) tills det blir sänt. Finns några program som producerats också som aldrig sänts pga olika orsaker.

    Måste vara samma projekt som HanaPee skrev manus till (eller vad det var) men inte fick uppdraget.

    En av mina bildlärare (som också var keramiker) sa att han var tvungen att dreja tio krukor för att få till en som han var helt nöjd med. Det kan ju vara lite samma sak med skrivandet – mycket blir skrivbordsfyllning (eller borde bli det?) och bara ett fåtal alster är verkligen läsvärda.

    Jag tycker att Sandra verkar leva ett härligt liv. Vad då omogen? Ska hon sitta hemma o virka eller vad.

      Är det vad du menar med mogen Maria, att virka???
      Jisses.

      Men känns ju lite patetiskt med folk som är närmre de 40 än 30 vara största grej de ser fram emot i livet är öppningen på Trädgården ? Vissa mognar från att supa varje helg och stå ute och frysa och dricka öl och köa 45 min till toaletterna.

      (Men jaaa jag är säkert bara avundsjuk bu)

        Hur tråkig kan man vara, låt folk leva som dom vill. Varför racka ner på något som inte skadar någon annan? Bara bra med normbrytare som inte följer den exakta planen för svennevuxenliv.

        Det intressanta är väl varför det stör andra så fruktansvärt. Vad gör det om hon är närmare 40 än 30 och att hennes största grej i livet är när trädgården öppnar (lol på det förövrigt.) upplever inte alls att hon super varje helg, som förr (om det nu nånsin varit så) läser man hennes helginlägg är hon alltid live and kickin’ o gör saker både lördag o söndag, så att så satans full kan hon inte va. Då är det nog värre med de som gör det utanför sociala sammanhang och i smyg.
        Äh! Haj!

    Vad är Sandra Beijer känd för egentligen? Har aldrig fått upp henne som förslag på några sociala media och aldrig sett henne omnämnas någon annanstans än på denna bloggen.

      Men snälla. Hon är författare bland annat? Har fått 3 böcker publicerade. Lite mer substans än Bianca och Rebecca Stella om man säger så.

      Till skillnad från många andra influencer är hon begåvad och smart. Hon var med långt innan influencers blev en thing, konstigt att man inte hört om henne.

      Hennes mamma är känd, hon startade ett produktionsbolag.

    Tycker personligen att Sandra B verkar uber charmig, skinn på näsan och gör det hon verkligen gillar. Ungdomlig ja, men so what.
    Andra bloggar gör ju bara vad alla andra gör och hon verkar gå sin väg med det hon gillar och sedan ett härligt f*ck er och ni behöver inte bry er om ni inte vill till dem som är negativ. En frisk fläkt!

      Håller helt med dig. Tycker Sandra står stadigt i sina åsikter och hennes samarbeten är tamejfan i världsklass. Herre, det där hon gjorde för sloggi. Lär bli historiskt.
      Alltid hög kvalité på vanliga inlägg också.

    Varför är du med i en podd som en PT har? Handlar den inte om träning och sånt?

    Jag gillar verkligen Sandra i alla andra avseenden, men blir galen på att hon inte verkar kunna leva i nuet. Varje vinter tjatar hon om våren och sommaren och hur långt det är kvar tills det. Man kan inte leva enbart för några månader per år, för resor och fest. Största delen av livet är inte sådant och för mig är det en del av att bli vuxen att inse det. Och att verkligen lära sig att njuta av vardagen, även om man inte pussar på unga pojknackar på Trädgården en fredag i maj. Jag blir på något sätt olycklig av det där eviga romantiserandet. För festen tar slut, sommaren tar slut, allt tar slut. Kvar finns vardagen och i bästa fall någon/några vid ens sida som är där, trots att allt inte är jättekul och peppigt hela tiden.

      Håller med dig där. Hon hade tjänat på att kunna hitta små korn i vardagen som känns kul/fint/härligt även om hon är singel eller det är minusgrader ute. Hon framstår som väldigt bortskämd och grinig när hon hela tiden tjatar om att det måste bli sommar och fest blabla.. :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.