Joakim Lundell feat. Dotter – Under Water

Det sista året har Joakim Lundell lagt mer fokus på renovering än på musik, men nu är han tillbaka med låten ”Under Water” som har gör tillsammans med ingen mindre än Melodifestivalsaktuella ”Dotter”.
”Dotter” – eller Johanna Jansson som hon egentligen heter tog sig – via deltävling 2  – till finalen i Friends Arena den 7 mars med låten ”Bulletproof ”som hon skrivit tillsammans med Dino Medanhodzic och Erik Dahlqvist.

Jag gillar verkligen den här låten!
”Dotters” röst tillsammans med den akustiska gitarren och avskalade arrangemang…
Ja, ja, JA!
Med tanke på att ”Dotter” är en etablerad låtskrivare så förvånar det mig föga att hon även står som låtskrivare till ”Under Water” och inte bara står för sången.
Förutom Joakim Lundell och ”Dotter” så står även Patrik Frisk, Pontus Frisk, Kevin Högdahl och Ali Khojasted med som låtskrivare och det är Patrik och Pontus Frisk som står för produktionen.

Vad gillar ni Jockes nya låt?
Borde han också satsa på Mello som så många av hans kollegor?

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag hoppas du menar att han ska satsa på Mello som producent och inte som artist?
    Vore ju ett skämt om han ska stå på scenen.

      Hela Mello är ju ett skämt så varför inte ??‍♀️

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Förstår inte varför någon seriös artist vill vara med i melodifestivalen. Det skulle väl kanske vara för att ha en chans att vara med i eurovision då.

      Haha det är ju det som är poängen med hela tävlingen i grunden så inte helt otippat kanske?

      Melodifestivalen är sveriges sörsta tv program. Såklart en enorm möjlighet och reklamplats för artister att få visa upp sig.

        Till o med Charlotte Perrelli ställde ju upp härom året med en egen (dålig) låt, för att ”nå ut” med sina egenskrivna låtar. Hon visste att hon inte skulle gå vidare, men det var en stor publik som hon nådde ut till.

    Varför ska karln va under vatten hela tiden? Skriv om nått annat? Exempel ”in my titta-va-nyrik-jag-är garderob” ??‍♀️

      18,38 Skulle inte du vilja vara nyrik? Du verkar lite bitter ikväll.

        Jo absolut men skulle iallafall försöka att inte vara så Wt. Skulle alltså undvika strukturer i överflöd från golv till tak och skulle heller inte rama in min tv med guldram.

          var helt säker på att det hette stuckaturer

          Strukturer? Du är nog mer wt än vad du tror. Men visst skulle du kunna försöka. Go you!

            Hahaha lugna nu, tror ni förstår att fingrarna gick lite snabbt över tangentbordet ??‍♀️?

              Tror också att vi förstår att du är en vanlig tjej som, om överklassen sett dig och vad du gör/hur du för dig/hur du inreder etc så hade dom ansett att du var white trash.

              Sitt inte på någon hög häst bara för att du inte hade satt ’strukturer’ från golv till tak.

                Lugna ner dig, Jocke.

                  Åh en sån där kommentar ja! Fyndigt.

          Smaken är som baken ?

          Jocke passar inte in överhuvudtaget i beskrivningen av white trash.

            Inte?

            Jocke är definitionen av wt

            20,37 Jocke är så mycket wt som det går att bli. Men killen tjänar pengar som gräs och det måste man ge honom.

    Jag tycker om den. Fin. ?

    Och DÄR kopplade jag att Under Water inte är hans gamla låt, tackarrr för den

    7 februari, inte mars

      Nej.

      Det är finalen hon syftar på

    Trodde först att han gjorde den tillsammans med sin dotter.

    I stort sett har Jocke inte gjort mer med den här låten än att låna ut sitt namn. Skivbolagets grej har ju varit att ge Jocke slasklåtar som han kan ge fler lyssningar än de förtjänar genom att sprida via sina sociala medier.

    Han hade ungefär en tiondel så många lyssningar på denna låten första dygnet som All i Need. Kolla också antalet visningar, kommentarer och gilla/ogilla på videon på Youtube. Jockes storhetstid är över.

      19.26//
      Haha!
      Jockiboy köper kanska lyssnare ???
      Våre helt enkelt hans linje… kan inte ens vara DJ- supertönt som renoverare ??

        Det är inte direkt en hemlighet att Jocke får sina följare att spela hans låtar på repeat åt honom.

        https://youtu.be/JGM_4mOYDw0
        Grym dokumentär med Anjo om fuskarna på Spotify- rekommenderas att se.

    Alltså.. den är ju inte jättedålig eller så. Men den lämnar mig tom, fastnar inte och väcker inga känslor. Hissmusik liksom..

    OT men jag bara måste fråga. Monas Universum skriver långt inlägg där hon tar med ett gäng kompisar till en hokuspokustant som hon har skrivit om x antal gånger förut.
    Allt hon ”spår” är klockrent så klart och så kan man klicka sig till hennes telefonnummer.
    Ingen reklammärkning alls. Får det vara så.
    Dessutom reagerade jag på att hennes hund inte gillar att gå ut när det regnar. Den kan lätt hålla sig ett dygn. Ett dygn??? Kan väl inte vara bra? Vad säger ni alla hundvänner?

      Vill hunden inte kissa så vill den inte. Jag har också haft hundar som varit kinkiga vid dåligt väder. Man tar ut dem som vanligt ändå så får de möjligheten att kissa om de vill. Och de håller sig inte tills blåsan sprängs liksom, i värsta fall kissar de inne.

      Mona är inte känd för att reklam markera kompisar verksamheter.

      En hund behöver kissa minst 2 ggr per dygn. Allt annat är djurplågeri.

      Jag hade en hund som hatade att gå ut när det regnade men det var bara att dra ut honom. De måste och gör sina behov desto snabbare.

        Två ggr per dygn? Typ 22 kissar de väl.. säkert 5 ggr per prommis

      Varför skaffa hund om man inte vill gå ut med den även i skitväder? Att hundar inte gillar att gå ut beror oftast på att de ”läser” av sin ägare och visar man hunden att det är otäckt så blir det otäckt.

        22,19 Exakt som du säger. Jag har en kompis som säger att hunden inte vill gå ut när det är kallt ute. Men i själva verket är det han som inte vill och det känner jycken och är lojal.

        Alltså, nej. Hundar är olika. Hundraser är olika. Vi har en engelsk bulldog, oavsett väder får jag dra ut henne tills hon kommer på att ja det här var rätt nice ändå. Förutom i regn. Hon kissar o sen sätter hon sig vid dörren och tittar på mig mig de mest plågade valpögonen man kan tänka sig. Jag däremot har full mundering redo för regn. Min hund jag hade när jag var liten däremot rullade sig i vattenpölar o älskade ”dåligt” väder! Kontenta: hundar är olika. Gillar olika och behöver olika.

        Näe, det där tror jag är ovanligt. Visst att många säkert inte vill gå ut långa rundor i regn, blåst och slask men att så pass många människor skulle tycka regn är så jobbigt att de verkligen utstrålar detta till sina hundar tror jag noll på. Vissa hundar hatar helt enkelt att bli blöta etc, det är rätt uppenbart om man sett det. Man får tvinga ut dem ändå dock, kanske ta på dem kläde, så de kan kissa snabbt iaf

      Tror inte en hund kan hålla sig 24 timmar, dock kan nog många hundar hålla sig och bara kissar 1-2 ggr/dag som vädret är riktigt tråkigt. Dock antar jag att hon fortfarande rastar den som vanligt och iaf erbjuder den att göra sina behov ute, om hon dock väljer att inte rasta den pga dåligt väder då är det djurplågeri…

    Tyckte verkligen om den. Har bara lyssnat en gång men Dotter tycker jag är fantastisk och jag gillade hela produktionen här faktiskt. Jättefin gestaltning. Sen lyssnade jag inte helt på hela versen, möjligen att den hade kunnat finslipats lite men verkligen bra! ?

      20:42 visst är den bra. ?

    Kan nån förklara handlingen/meningen bakom musikvideon för mig? Fattar verkligen ingenting.

      I videon gestaltas en tjej som blir misshandlad i sitt förhållande. Hon mår dåligt och känner det som att hon har huvudet under vattnet alternativt vill hon ha det för hon vill bort. Men hon hittar någon slags styrka, ser sig ge tillbaka och slå sig fri. När hon bestämt sig så lättar hon, simmar upp och gör sig redo för att lämna. Så tolkar jag den men detaljerna kan säkert skilja sig mellan personer.
      Killarna hade blommor och halsband för det är inte heller ovanligt att de efter de slagit sin partner ber om ursäkt och till och med köper saker och lovar att det inte ska hända igen. But sure it always does.

    Vad har Jocke bidragit med i denna låt?

      Fame. Som många artister gör. Inget konstigt.

    Hur känns det med att du aldrig är först med något som dina konkurrenter skriver om. Du är alltid sist på bollen och det enda unika inägg du skriver är alltid elaka.

    https://stoppapressarna.se/svenskabloggare/joakim-lundells-nya-lat#disqus_thread

    Hör dig redan pipa något om tidsinställt. ?

      Det var väl inte så bråttom med detta inlägg jag räknar det som lite utfyllnad.

        Kära du det är ett mönter som aldrig slagit fel under flera år. Men visst just detta inlägget var det inte så brottom med. Och inte dom hundratals andra heller. ?

          Ugh, vilken härskarteknik.

          Hur tänker du att det spelar roll?

      Den sidan går ju inte ens att läsa på ett vettigt sätt, det flimrar och hoppar in reklamsnuttar mitt i videoklipp osv.
      Bloggbevakning är väl den första och enklaste sidan man besöker om man vill veta mer om vad som händer i sociala media

      Vem läser stoppa pressarna? Har aldrig varit inne på sidan? Jag läser typ bara denna blogg å det räcker. Så klart att man måste kunna skriva om saker som står nån annanstans. Har du aldrig läst expressen/Aftonbladet?

      Tja, det var helg och så jobbade jag med lite annat… ??‍♀️
      Skönt ändå att det finns andra ställen att hålla sig uppdaterad på när jag inte är vid min dator. ????

    Kan vi bara enas om att Keep on walking med Salem al Fakir är den bästa låt som varit med i melidofestivalen och att det faktum att den inte vann är det pinsammaste som hänt i melodifestivalshistorien.

      THANK YOU!!

      Absolut inte.

    Måste lyssna några gånger till men känns väldigt stark. Snyggt jobbat av alla inblandade

    Följt det där. Issy/Oliver? är omhändertagen. Otäck mamma, mycket som inte står rätt till.

    Intressant för oss läsare att veta namnen på alla låtskrivare hehe det luktar lite betalt inlägg om detta faktiskt. Nej jag vet det skulle du aldrig medge ändå och ingen behöver skrika foliehatt nu.

      Jag tolkar din kommentar som att du tror att det är låtskrivarna själva som har betalat mig för det här inlägget? För att jag ska nämna deras namn i förbigående? För visst menar du att det är namnen på låtskrivarna som får dig att tro att det rör sig om smygreklam?
      Varför i hela fridens namn skulle de göra det?

      Jag är även riktigt nyfiken på vad du tror att ett fiktivt reklaminlägg som detta skulle kunna kosta låtskrivarna.
      Oavsett summa så skulle de ju gå back så det bara smäller om det. Stimpengen är betydligt lägre än kostnaden för ett sponsrat inlägg på Bloggbevakning så att inlägget här ovan skulle vara betald marknadsföring faller ju på sin egen orimlighet, eller hur?
      🙂

        Men varför har du tagit bort kommentarer om att J förmodligen inte ens varit med och skrivit låten och bara satt sitt namn på den för det kända namnets skull, som ska sälja låten. Det fattar ju du också men du nämner inget om det? Du har även tagit bort kommentar om att det är ensidigt på denna blogg så den som menar att det ”räcker med att läsa här” inte får hela historien så att säga utan ensidigt och vridet, skrivet med negativ ton om vissa alltid och vridet. Varför har du tagit bort det??

          Kommentaren är ju visst kvar??

    Men varför har du tagit bort kommentarer om att J förmodligen inte ens varit med och skrivit låten och bara satt sitt namn på den för det kända namnets skull, som ska sälja låten. Det fattar ju du också men du nämner inget om det? Du har även tagit bort kommentar om att det är ensidigt på denna blogg så den som menar att det ”räcker med att läsa här” inte får hela historien så att säga utan ensidigt och vridet, skrivet med negativ ton om vissa alltid och vridet. Varför har du tagit bort det??

    Jocke… nej tack oavsett!
    Inte ens mina barn får se något med den personen!

    Dotter är grym men den här låten var blaha. Tonläget skär i öronen på mig typ. Visksjungande är inte för mig.

    Däremot det faktum att Dotter inte vann hela mello med låten Cry är och förblir ett enormt mysterium för mig.

    Alltså exakt vad har jocke gjort i denna låt? ingenting antar jag, bara satt sitt namn på den.
    Sedan fattar jag inte varför han ska vara med i musikvideon, om han inte syns överallt 24/7 tror jag han skulle dö, mer uppmärksamhets k*t människa får man leta efter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.