ÖPPET SPÅR

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

625 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Spenderar min första helg på fyra år som singel. Är ledsen och ensam. Kan någon berätta om ngt fint och bra som blivit resultatet av ett uppbrott?

      Ja, jag träffade en my man ich vi ska ha barn i juni 🙂

        Till och med det känns helt omöjligt just nu. Hajade nästan till av förvåning när jag läste din kommentar haha 🙂

          Men du, det kan jag absolut förstå. När allt är nytt och framför allt ovant så känns allt som komma skall omöjligt! Utan att veta något om din situation och vem och varför ni gjorde slut så kan jag i allmänhet säga förödande: Du är van att ha en viss situation om dig, dom rutinerna man hade min sin partner allt man gjorde tillsammans eller det man gjorde själv prägel ens vardag. Helt plötsligt är den man delade sin vardag med inte mer där och det uppstår en väldig ovan situation för en själv.
          Ta en dag i taget, låt dig ta tid att sörja din gamla förhållande, gråt, skrik eller vad som nu passar dig. Och tro det eller ej det kommer att bli bättre, jag vet inte hur länge det kommer att ta just för dig, men det blir bättre.
          Sörj ett par veckor eller månader om det är det du behöver. Tänk på att vädret blir vädret, dagarna blir längre och möjligheterna öppnar upp sig. Möblera om hemma, kör en ny frisyr. Gör något du aldrig gjort förut. Försök att hitta en ny vardag och egen rutin som du känner dig bekväm i.
          Detta är ett klyschigt sagt, men jag tycker att det stämmer; efter regn kommer solsken. Jag lovar!

            Men tack! Detta värmde massor. Jo, jag kommer bli bra igen tillslut. Men det suger SUGER just nu hehe.

              Vet du vad och det är det som är viktigt, att du tror på att det kommer att bli bra igen. För det kommer det att bli!!!!

              Fast jag fattar också att det suger just nu, att det suger fet mycket!

              drick en flaska vin med tända ljus o tyck synd om dig själv, det blir bättre 🙂 …. kram från en som varit där.

        Efter 10 år tillsammans med vad jag trodde var mitt livskärlek, så tog det slut. Efter ett år börja jag dejta en ny man, och nu 4 år senare har vi 2 små barn, ett vackert hem, fortfarande lika kära. Ingen är gladare än jag att det tog slut med mitt ex.

      Betydligt bättre ekonomi.

        På vilket sätt? Det är CP-dyrt att vara singel. Att leva i ett samhälle som är skapat för tvåsamhet suger.

          Sluta använda CP som ett uttryck för annat än vad det är. Skäms!

            Men lägg av

          Hallå 2020 ringde. Man använder inte ordet cp sådär.

          Jag hade snarare bättre ekonomi när jag va singel . Hur är samhället byggt för tvåsamhet tycker du?

            Man måste i princip alltid beställa två pizzor för att få gratis hemleverans?! I tider av singelliv har jag dock löst problemet genom att beställa två stycken och fryst in den ena, fungerar fint…

              Till Limpan. Bra argument med två pizzor. Du förstår väl att det är ganska ovärt för dem att köra ut en pizza. Det handlar inte om att samhället är byggt för par utan helt enkelt om transportkostnad. Jag trodde att vi hade lämnat det här otroligt lättkränkta och vänsterblocket i förra decenniet där det hör hemma…

                Vänsterblivna*

                  Haha, möter du alltid folks simpla skämt med fullfjädrad argumentation om vilka eventuella politiska ideologier vederbörande tillhör?

                Självklart fattar alla att det handlar om transportkostnad, det gör inte att det svider mindre i plånboken!

                Jag är själv höger, vad det nu har med saken att göra, men inser ändå att man tjänar in sjukt mycket pengar på att vara ihop! Är sambo med min kille, i en studenthyresrätt i sthlm på 7000 kr/mån, vi är båda studenter och det är guld värt att vara två, vi betalar bara en hyra, en hemförsäkring, ett internetabonnemang, och vi behöver bara en av allt, dammsugare, kaffebryggare, sängöverkast. Att vi har två (om än små!) inkomster gör att vi kan leva med en avsevärt mycket högre standard än vad vi hade kunnat i annat fall. Vi reser några gånger om året och äter gott, vi har kunnat spara och köpa oss lite dyrare saker som vi önskat oss, etc. Det hade varit helt uteslutet om vi levt på bara ett bidrag då det bara skulle återstå några enstaka tusenlappar efter att hyran är betald.

                  Exakt! Vad befriande att det finns någon som förstår den övergripande poängen i diskussionen och inte fastnar i ideologier eller dumförklaranden gällande andras förmåga att förstå transportkostnaders inverkan i samhället..:)

            Tänker att det beror väl helt på vilken ekonomi man har, och vart i landet man bor, bor man tex i Göteborg och har en lön på ca 14 tusen efter skatt så går ju hälften av lönen om inte mer till att betala hyra, för en liten lägenhet med 1 sovrum. (om man inte vill bo i ghettot då)

            Jag tycker det är extremt frustrerande med mat eftersom jag vill äta väldigt varierat. Yoghurt, mjölk, bröd, juice och annat blir gammalt och man måste treva i sig det man inte vill ha för att slippa slänga. Jag värdesätter min frukost enormt mycket och blir less om jag är jättesugen på yoghurt men måste äta upp mackorna innan de blir dåliga. Vad hände med de där små söta mjölkförpackningarna som fanns förut? Vet att det här är ett riktigt ilandsproblem men det är SÅ frustrerande ?

            Ang. singellivet så finns det dock mycket positivt (efter att man sörjt färdigt förstås). Att själv få bestämma allt i sin vardag. Inredning, vad man ska äta till middag, ragga (!!!), ligga, festa, lägga mer tid på sina intressen eller prova något helt nytt. Singellivet kan vara en riktig frihet och ett enda stort party, även om jag förstår att TS förmodligen känner att det är långt ifrån.

            Jag hejar på dig. Gråt ut, skit i vad du nu vill skita i om du inte orkar men isolera dig inte heller för mycket. Umgås med dom du har nära emellanåt men ge dig själv också andrum att få vara skör och ledsen. Till slut ordnar det sig och du kommer känna dig stark och självständig ❤

      Jag ville inte träffa ngn ny, jag var över mitt X men var inte intresserad av att träffa ngn ny.
      Det resulterade i att jag började spela en heldel cs (counter strike) där jag träffade min fästman. Han flyttade till Sthlm från usa och vi firade idag vår förlovningsdag!

      Grattis! Äntligen frihet!
      Nu kan du göra preeecis vad du vill. Sitta hemma och jäsa flera dagar i rad bara för att DU känner för det. Eller sticka iväg på resor runt världen. Eller äta glass till frukost. Eller ha det skitstökigt hemma. Eller kliniskt rent. Inte raka benen (eller andra kroppsdelar). Skita med öppen dörr. M.m.

        Haha, jag önskar jag hade kunnat uppskatta något utav det du radade upp, men jag fattar poängen ?

          Ge det tid som kommer du uppskatta dessa guldkorn i livet.

          Jag älskar min frihet och har svårt att se mig själv i ett förhållande och definitivt inte i ett samboskap.

        Exakt!! ”When nothing is certain, everything is possible!” Du kan göra prick vad du vill nu! Res och utforska världen, gå en kvällskurs i något kul, kolla allt skräp på netflix, bo i en van, gör en tatuering eller VAD SOM HELST – bli den du vill vara 🙂 jag köpte en båt att bo på och gick en ettårig kurs i marinbiologi när mitt 5-åriga tog slut, bästa som hänt mig.

      Hade ett treårigt förhållande som tog slut och efter två veckor träffade jag mannen i mitt liv. Nu har vi varit tillsammans i 7 år och har två barn. Ville bara säga att en vet aldrig vad som kommer hända ?❤️

        Tusen tack! Skönt att höra sånt här.

      Jag var så otroligt ledsen och hulkade och grät efter min relation med mitt ex tog slut. Och jag har inte lätt att gråta. Jag tröstade mig med att träna och sträckkolla Sex and The city. Sen träffade jag mitt livs kärlek som nu är min man. Vi har två barn tillsammans och bor fint och har ett tryggt, stabilt och bra förhållande. Jag kan få rejäl ångest när jag tänker på att jag hade missat min man om jag fortsatt med exet. Tro mig du kommer må bra med tiden.

        Tack! ❤️

      Har också varit där nyligt. Aldrig känt mig så fri och lugn som efter det uppbrottet. Livet blir bra även om det inte blir som man tänkt sig.

      Efter uppbrottet träffade jag min nya sambo och vi ska ha barn i juli. ❤️ Jag bebisen sprattlar för fullt där inne nu och hans pappa är den bästa personen jag någonsin mött. Han prioriterar mig och mitt välmående före allting annat. Precis som det egentligen ska vara, men aldrig var med personen jag var med förut. Inget av dessa två mirakel (bebisen och hans pappa) hade hänt om jag varit kvar där. ?

        Är du samma Helena jakten på ett plus som brukade skriva här? Isf vad fint, allt händer av en anledning ❤️

        Såhär. Förutsatt att du är tjej o hetero vilket jag tolkar det som. En man är aldrig lösningen på en annan man. Det handlar om att du ska må bra! Ensam! Du förtjänar att må bra som singel, ditt liv definieras inte av när du träffar nästa partner. Det är jobbigt i början, man får och ska vara ledsen. Man får gråta, kolla feelgood-filmer o läsa lökiga böcker som får en att må bra. O du ska göra saker du mår bra av. Bara tänka på dig själv! När det tog slut med mitt ex och jag trodde att mitt liv var över läste jag Sandra Beijers inlägg om att bli singel o komma över sin partner. Har inte mkt till övers för henne vanligtvis men hängde på den sidan sååå mkt. O plötsligt en dag så var allt inte så jobbigt längre. Skrattade mer, tänkte inte lika mkt på honom och steg för steg så blev jag lycklig, helt på egen hand. O det var guld! Men det är en storm att rida ut tills dess ❤️

        https://sandrabeijer.elle.se/att-komma-over-nagon/ Läs o må bra ❤️

          Ligger mycket i det du säger. En anledning till att det tog slut är att jag vill vara ”lycklig i mig själv”. Är bara så svårt när man i princip alltid varit i ett förhållande.

          Braaaaaa, tycker det är tråkigt att svaret på sorg efter uppbrott ska varahur lång tid det tagit att träffa nästa? Singellivet är ju bäst för att lära känna sig själv, tycks om sig själv, leva för sin egen skull, må bra utan att vara beroende av någon annan för att känna det osv.

          Jag har sedan min första pojkvän alltid haft någon ny nästan direkt, nu firade jag nyss tre år som singel och även om det ibland är trist så har jag lärt mig så enormt mycket av det och uppskattar det enormt mycket. Vet i fasen om jag ens vill va sambo igen. Men framförallt glädjen över att vara självständig och att inte behöva en partner för att ha ett värdefullt liv ❤️

      Hade typ panik när jag blev dumpad för över tre år sedan, trodde att jag var ingenting utan honom… Men det var ju han som hade låtit intala mig det. Det gick en lång tid efter uppbrottet, det kändes som att jag sörjde en död (i detta fall, min relations dödsfall). Det tog ett tag innan jag började känna glädje igen. Men jag kom mycket närmre mina tjejkompisar, vi började umgås mer och hittade på massa kul. Jag fick också mer tid till att spendera på mina intressen, och skaffa nya. Sen bestämde jag mig för att jag var redo för att dejta och vips föll en helt fantastisk man in i mitt liv, och nu ska vi gifta oss i sommar. Aldrig känt mig så trygg och älskad, och jag känner mig själv på ett helt annat sätt. Att bli dumpad där och då var det bästa som kunde ha hänt mig.

      När det tog slut med mitt ex var jag helt förstörd och trodde att livet var över. Det smärtade på riktigt fysiskt och psykiskt, det var (nästan) det värsta jag varit med om! Helt sjukt kändes det. Några månader senare träffade jag min nuvarande och nu kan jag inte ens förstå att det smärtade så mycket. Min drömpartner väntade ju runt hörnet! Det går över, jag lovar!! ❤️ Men låt det ta tid om det behövs.

        Tusen tack ?

      För 6 år sedan gick jag skilda vägar med mitt ex, som jag var tillsammans med i 5 år. Under de 5 åren hade han dumpat mig och tagit tillbaka mig ganska ofta (Det var ett förhållande fyllt med psykiskt och även fysisk misshandel)
      Jag var knäckt. Men samtidigt kände jag en enorm lättnad. Jag fokuserade stenhårt på mig själv, min utbildning, mina vänner, mina intressen, ja allt som JAG gillade. Jag festade, jag knullade, jag skrattade, jag grät. Jag var fri.
      Idag, 6 år senare, är jag fortfarande singel, men jag är lycklig. Jag har byggt upp mig själv och jag älskar den jag är. Jag har mitt drömjobb och dröm boende. Jag har många sjukt fina vänner omkring mig. Jag har rest och fått se världen. Och ja, för en månad sedan så träffade jag en kille som jag har börjat tycka väldigt mycket om.
      Som sagt, hur än stormen viner, bakom molnen solen skiner. Du kan bara inte se det ännu. Men du kommer. Jag lovar.

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Fråga till er som använder locktång.
    Vilket sort (med utan klämma), märke har ni, är ni nöjda? Är dyrare märken bättre än billiga? Och hur preparerar ni håret så att lockarna håller hela dagen? Jag hr hört att vax för män ska funka bra… vem har erfarenhet av detta?

      Jag har poze! Fem olika tjocklekar, jag är väldigt nöjd.

        Jag hade valt bort en konformad locktång om du är ovan då det är störigt när den kasar ner. Hade nog satsat på en 5-i-1 från poze som en rekommenderar då de är prisvärda och man får fina lockar.
        Låt de inte falla ner direkt utan låt de svalna antingen i handen eller knäpp upp den med klämma ? spraya lätt med hårspray efter.

      jag har en från ceravand som är bra! Använder dock min plattång från ghd för att locka håret mer 🙂

      Använder en från Remington som var rätt billig och sjukt bra 🙂

    Alla vi som vill fortsätta diskussionen om Nellie. Vi kan väl fortsätta i dagens inlägg om just henne som ligger här på bloggen så slipper vi störa ös med massa hästskvaller.
    Här är en kommentar från en läsare som skrev igår.

    ??Har velat fram och tillbaka om jag ska lämna en kommentar men jag gör det nu eftersom jag måste få detta sagt. Jag har varit deprimerad länge pga denna tjej OCH hennes familj! Hon flyttade in i samma stall som mig. Vi kom överens om att jag skulle få betalt eftersom jag fodrade alla hästarna (hennes 11 och mina 2) morg och kväll då jag bodde nära, fick rejäl utskällning senare av både mamman och N (två mot en) om att jag borde visa lite tacksamhet och att jag absolut inte fick några pengar av dom. Senare visade sig det att 2 hästar som dom köpt från Holland hade ringorm, mina hästar som stod bredvid hennes blev inte smittade men till saken hör att hon inte ens berättade det förens efter 2 veckor och då var alla hennes hästar redan smittade plus 50% av alla hingstar på gården. Min mamma som försökte hjälpa till fick ett samtal på väg till jobbet där N skrek på mamma att det absolut inte var hennes hästar som börjat smittan. Detta är bara en liten del av vad hon gjort. Mobbning är det hon håller på med, att inte hälsa, svara otrevligt och vara allmänt bitchig var hennes vardagliga attityd. Fast det värsta var nog när hon sket fullständigt i en inridningshäst som hade kolik. Denna 3åriga sto som var dräktigt t.o.m, fick kolik efm, men dom lämnade henne liggandes i boxen eftersom hon hade bajsat en gång… Hon låg ner med kvällsmaten ouppäten enda till morgonen. Denna tjej skulle jag ALDRIG lämna en häst till om jag var ni. Det längst jag har sätt henne rida en häst är 20 min utan uppvärmning eller avskrittning och såklart bara med graman.
    Tack för mig!??

      Wtf! Sjukt att jag dock inte ens blir förvånad över detta. N verkar inte ha alla hästar i stallet (no pun intended)

      Bevis på detta? Lätt att hitta på skit bara för att starta drama.

        Varför skulle 90% av de som passerat genom familjen B’s hästliv hitta på falskt påhitt om dom tror du? Är alla både unga som gamla så avundsjuka på dom tror du?

    Tips på en bra smoothie blender? Gärna en som är lätt att rengöra också. ? trevlig kväll!

      Oavsett vilken smoothie blender du köper är det här världens bästa rengöringstips: efter varje användning fyller du kannan till hälften med varmt vatten + två droppar diskmedel (överdosera INTE) och kör sedan mixern och skölj ur kannan. Klart!

      Med det här tricket blir alla väldigt lätta att rengöra, oavsett märke!!

        Tack för ditt tips!! Älskar såna här tips som den pedanten jag är hahahaha. Tack Madelon ? men vad händer om man överdoserar?

          Då finns risken att det blir skumbad i köket…?

        Vilket superbra tricks!
        Tack!

    Hej!

    Jag har länge tänkt på hur jag ska fråga detta utan att det ska låta fel. Jag har jättemycket problem med att äta lagom mycket. När jag väl äter något snacks så kan jag inte äta med måtta. Jag kanske alltså inte bara äta några bitar av mitt godis eller lite chips utan jag slutar inte äta förrän hela chipspåsen är slut eller hela godispåsen är rensad. Jag vill verkligen jobba på att ha lite självkontroll när det gäller snacks, inte utesluta helt. Är det någon som har något tips på hur jag kan göra stegvis för att kunna äta lite och vara nöjd med det?

    Ha en fin lördagskväll allesammans ?

      Köp inte mer än du ska äta.
      Finns ju små påsar chips och liknande. Köp bara lite godis och sånt du verkligen vill äta. Tycker mkt godis bara är ”utfyllnad”. Jag brukar välja att idag får jag bara köpa 10 godisar och då väljer jag med omsorg redan i affären. Det är det enda som funkar hemma hos oss. Enklare att äta med måtta om det faktiskt är slut på riktigt och inte bara går att fylla på skålen igen.

      För mig har det hjälpt att hälla upp i en skål istället för att äta direkt ur påsen. Gärna ha påsen på en annan våning eller åtminstone så långt bort från soffan det går. Hjärnan blir nöjd bara snackset tar slut, oavsett om det är i en skål eller i en påse.

        Haha kanske funkar för dig men absolut INTE för mig. Vet jag att det finns snacks i huset så kan jag typ inte slappna av. Allt måste ätas upp på en gång.

        Och av just den anledningen har jag aldrig snacks hemma. Eller sötsaker överhuvudtaget.

          Vet du varför du gör så höll på lika när jag blev utkastad som 16åring o tror jag gjorde så för att jag väldigt sällan fick godis chips vissa maträtter när jag bodde hemma. Ett tips är att köpa ex apelsiner brukar funka toppen om ja blir super sugen på sött

        Äter typ bara en gång om året, då äter jag mig nöjd på chips och dip. Tycker ändå morötterna är godast ?

        Avstå såklart

      Jag har samma. Jag köper mindre! Typ en godispåse med rimlig mängd att trycka i sig. Känns skitlite när man handlar för man är van med att köpa mer. Men mår så mycket bättre när den är slut än när man tryckt i sig hur mycket som helst. Finns det inte mer så går det ju inte att äta mer. Kanske egentligen inte löser något. Men jag tänker att om jag har svårt att tänka när jag väl har godiset hemma så får jag tänka INNAN dess, typ när jag handlar 🙂

      Äter ingenting alls längre :/ kan inte heller äta med måtta.

      Väg upp en lagom portion och sätt undan resten.

        Men det hjälper inte att sätta undan. Då kan man ju bara hämta mer när det tar slut. Hade det hjälpt hade det inte varit något problem.

          Haha är samma och har testat det där med att hälla upp i en skål men då går jag ju bara och fyller på skålen när den är tom igen! Alltså är chipsälskare av rang men är ju inte hållbart att käka flera stora påsar i veckan haha… så jag har när jag vill ha chips köpt en såndär mini-påse chips och ja det känns fan snopet när den lilla jäveln är slut men så är det med det och jag slutar tänka på mer chips efter någon minut! Så köp de där mini påsarna, eftersom det är så lite i dom ser jag till att njuta av varenda litet chips mmmhhh <3

      Jag är likadan och det enda som fungerar för mig är att avstå sådant som får mig att överäta. Tråkigt men sant och i långa loppet mår jag mycket bättre.

      Jag är så. Och helt ärligt, det enda som hjälper mig är att antingen avstå snacks eller (exempelvis med chips) mätta upp en skål och SLÄNGA resten (alltså ta ut soporna-slänga). Tänker att det är ett beteende som jag har pga hjärnkemi (fettig mat triggar igång instinkter som behövdes på savannen men inte idag) kombinerat med ångesthantering (=äta äta äta) som blivit en vana som inte är lätt att bryta.

      Börja i affären. Köp en burk cola istället för flaska, räkna lösgodis istället för och bara fylla i. Välj vad du ska snacksa innan du åker och handlar och håll dig till bara det

      Du skriver ”när du väl äter något snacks” vilket jag tolkar som att du försöker undvika det i normala fall? Jag vet att iallafall för mig, när jag försökte begränsa mig själv att hålla nere på sånt jag ansåg ”onyttigt” (tänker inte så om mat längre) så kunde jag inte stoppa mig själv när jag väl ”tillät” mig att äta något onyttigt. Så för mig var lösningen att äta snacks när jag vill och hur mycket jag vill. Paradoxalt nog har det fått mig att äta mindre för nu blir jag nöjd tidigare då jag också vet att om jag vill kan jag äta chips godis imorgon/om en timme/till frukost och då blir det inte lika intressant längre. Kanske inte är samma för dig men så var det för mig! ?

    Vad gör ni ikväll?

      Måste handla men vet inte vad jag vill äta.

      Tänkte köra till Harrods och köpa tårta, så himla sugen

        Hur länge har du bott i London? 🙂

        Hur länge har du bott där? 🙂

          5 år i sommar! Älskar att bo här!

        Då får du bo nära. Stänger kl 21 – engelsk tid…

          ?????

      Jag är så sjukt uttråkad! Känner att jag har slösat bort min lördag på att göra absolut ingenting alls ? Tips på en bra Netflix film, någon?

        Hemligheten i deras ögon, originalet från Sydamerika, inte remaken med Julia Roberts.

          Är du samma som tipsat om hemligheten i deras ögon förr på ÖS? Har nämligen läst om det flera gånger här

        Inte film, men The stranded var riktigt bra. Sätt på thailändska som språk bara och svensk text, för engelska dubbningen sög.

        Samma här! Har varit ensam nästan hela dagen.
        Och jag känner att jag är påväg ner i en ångestspiral.

      Kollar på Melodifestivalen. Tänkte spela sims men orkade inte.

        Hajade till och tänkte ”har jag redan svarat på det här”? Men sen kom jag på att jag spelade ju inte sims för att jag loggats ut från pojkvännens origon konto, kan inte löseonrdet och han inte är hemma…

      Ska se the blacklist ☺️❤️

        Antar du är en newcomer? Välkommen till bästa serien någonsin. Reddit forumet är magiskt för the blacklist

      Dricker vin, äter pasta, kollar New Girl!

      Ligger nyduschad i sängen och försöker få bebisens vilda sprattlande på film men det går sådär för varje gång jag tar upp mobilen och börjar spela in så blir den blyg och typ bara puttar lite med ena tån eller nåt ?

      Ser bb

    Har ni hört nyheterna om Vänner?? De ska återförenas! ? Vem är ni mest lik i Vänner? Personlighetsmässigt då.

      Rachel. Känner igen mig SÅ mycket i hennes känslor kring t ex Ross. Och du?

        Rachel också! Men inte i hennes situation med Ross, utan som hon är överlag. Och sen några droppar av Phoebe också.

          Jo, känner mig också som Rachel överlag 🙂 svårt att beskriva varför märker jag nu. Det är bara hennes sätt som jag känner igen mig i (förutom att jag absolut inte var ”cool” i klassen).

            Jag håller med dig i att det är svårt att beskriva varför haha. Känner bara en samhörighet med hennes karaktär haha. Jag var då heller inte cool i klassen 🙂

      Blev först överlycklig, sen besviken. Är ett typ intervju avsnitt om jag fattat det rätt. Hade hoppats på en riktig återförening, inte bara alla 6 i samma soffa pratandes.

        Jaha, vart läste du det? Jag kanske borde gjort bättre research haha.

          ”The reunion will feature reflective interviews with the cast, rather than a scripted episode and Ellen Degeneres is tipped to front the whole thing.”

          Kul att se dem tillsammans, men Oprah har redan gjort det här några gånger med dem.

            Men åh, jag som var taggad på en sista säsong. Eller till och med ett till långt avsnitt bara.

      Chandler på typ alla sätt.

        Varför? 🙂

      Phoebe (är konstig), Chandler (är awkward) och Joey (MAAAAT) ?

    Min man brände mina vegobiffar. Vad fan ska jag äta nu?!

      Vegobiffar? Vad är problemet? Ta lite extra sås på bara.

        Dom är helt kolsvarta för han pillade på telefonen istället för att koncentrera sig på stekningen. Sås hjälper tyvärr inte i det här fallet

          Ät det andra då och skippa biffarna. Du överlever.

          Han får gå köpa nya

      Brända vegobiffar kanske…? skoja lite bara! Du kan äta en god sallad med tofu, vegetarisk lasagne, grönsaksbullar, falafel, kikärtsgratäng

        Hittade andra vegobiffar i frysen så får göra dom. Så jävla surt att behöva steka igen trots att det tar typ fem minuter. Jag kunde ha ätit nu!

          Styrkekram?❤️

      Du får äta hans korv, så kan han sörpla i sig dina lövbiffar.

        Usch, förbjud män i kommentarsfältet

          Varför då?

            Varför inte?

      ????

      Gör egen mat

    Kommer någon ihåg namnförslagen från ett tidigare öppet spår? Det var flera namn och ett speciellt som flera gjorde sig lustiga lver för det var påhittad och lät som ett vanligt ord. Tror t.o.m någon använde det som nick ett tag.
    Är det någon som kommer ihåg vad det var?

        Tack!!! Det var det jag menade.

        Åh! Jag hade glömt den. Tack!

          Tack! Roligaste idag. *skurborste är ju fint*

    Jag behöver nya och fina träningskläder. Vart brukar ni köpa era och rekommenderar ni dem?

      Aimn! Nästan alla mina träningskläder är därifrån och de är dom bästa jag provat! Squatproof och snygga! 🙂

        Tack! ?

        Jag beställde från Aimn för flera år sedan och det blev ett par ljusa. Tyvärr genomskinliga. Nu flera år efter beställde jag tights från deras seamless-kollektion. Tyvärr är de inte squatproof alls på mig. Provat två olika storlekar där den ena tyvärr är för stor i midjan + ger mig kameltå + lite genomskinliga. Läst lite på nätet om det här med kameltå och folk beskrev det som att man får det om man har för små byxor men får alltså kameltå i den större storleken. Vill så gärna ha dem men kameltå + genomskinligheten suger. 🙁 Så deras passform gör sig inte alls bra på mig då den mindre storleken är bra i midjan men genomskinlig medan den större storleken är för stor i midjan och ger kameltå

      Merakilo (världens skönaste tights), ICIW, Aimn ?

        Tack! ?

      Nike.

        Tack! ?

      Aimn och ICIW… aldrig mer puma. Spräckt två par…

      Lululemon är mitt favoritmärke på träningskläder. Lite dyrare, men håller riktigt bra!

      Gymshark har ett par svarta byxor i längd 7/8 kostar 350kr, SKÖNASTE någonsin! ?

    Har ni kökshandduk i ert kök? Jag förstår inte folk som inte har någon sådan hängades i köket! Var torkar ni händerna när ni lagar mat mm? På hushållspapper?

      Har kökshandduk, en självklarhet för oss!

      Torkhandduken 😛

      Självklart! En för disk och en för händer.

      Nooope, jag kör papper. Har inget bra ställe att hänga handduk på.

        Trodde att det var standard att hänga den över handtaget på ugnen?

          Haha nej det är så fult tycker jag?

            Har sett folk som satte upp en krok på insidan av ett skåpsdörr och hängt handduken där. Det kan ju vara en lösning du tycker det är fult med handduk på ugnen!

              Jag har ett utrymme under en bänk (svårt att förklara men köket går i vinkel så sista snutten av bänken har inget skåp under). Där har jag gömt undan handduken på en krok??

              Har egentligen inget emot att den syns, men just över ugnshandtaget ser fult ut av någon anledning.

            Köp snyggare kökshanddukar… ej miljövänligt att konsumera massvis med hushållspapper när handdukar funkar finfint 🙂

          Standard? Haha nej, jag har en krok.

          Fult ju?

          Har katter, den skulle inte hänga där speciellt länge. En av dem har någon fetish för att dra ner allt han ser.

          Enligt brandkåren (som var inne hos min mamma i samband med att det brann hos hennes granne) så är det en STOR brandrisk att hänga något över handtaget till ugnen!

            På vilket sätt är det en brandrisk?
            Vår granne glömde mat i ugnen och reste bort (!) och när brandkåren kom så hade hade luckan smält. De brandmännen sade att det är så med ugnar, hela luckan kan smälta men det börjar sällan brinna.

        Greta säger: Grrrrr.

      Har 4 kommer aldrig att ändra det.

      På bordsduken.

      Vi har en eller två hängandes men använder 8 av 10 gånger hushållspapper.

      Eh, kökshanddukar? Jag trodde det var standard att dansa runt med jazz-händer och lufttorka??

    Tips på bra schampo/behandling mot mjäll? Snälla hjälp mig ??

      Jag har lidit av mjäll hur länge som helst. Det enda som faktiskt fungerade för mig var när jag för en månad sedan hittade ”Pure & Care – Scalp Serum (Sensitive Scalp)”. Det är en serum som läggs i min huvudbotten efter jag har duschat, när håret nästan är helt torrt.

      Prova den! Finns att köpa billigt bland annat i affären ”Normal” 🙂

        Btw hade testat alla möjliga schampoo, typ Fungoral, Head and Shoulders, ACO’s osv. Men ingenting, annat än ovan serum, hjälpte mig!

          Jag FÅR mjäll av head n shoulders. Min hårbotten blir katastrof av det märket

        Tusen tack för tips, ska testa!

      Daxxin, Selsun, Fungoral. Alla rec.fritt på apoteket ?

      Ingefära schampoo från bodyshop använder sambon som har typ psoriasis i hårbottnen. Funkar väldigt bra

      Joico Daily Treatment schampoo! oftast är det inte mjäll utan snarare torr hårbotten. Det är det enda schampot som hjälper mot kliig, torr och fjällande skalp 😀 Dyrt men så värt varenda krona

      Maria nila, serien heal

      Har du mjäll eller torr hårbotten

      Det enda som fungerat för mig är System Professionals Balance shampoo. Så bra och väääldigt drygt!

      Selukos 2,5% mot mjäll och seborre

      Jag hade problem i många år men för 10 år sen provade jag fungoral (schampo) för första gången (receptfritt på apoteket) och det funkar så bra!! Räcker oftast att använda det 1-2 duschar när problemen kommer (typ en gång varje vår/höst) så kan jag gå över till mitt vanliga schampo sen igen! Har alltid en flaska hemma så jag är beredd.

    Kan vi prata om pinsamma saker som hänt oss/er?

    Who’s first to go? 😀

      Jag jobbar på förskola och efter ett långt möte så såg till ett föräldrapar att deras barn har sovit den dagen. De tittade på mig med undrande blick och sa -”X har inte varit här på hela veckan”. Jag ville dö där och då hahaha. Som tur är sabbade inte det vår relation 🙂

        Så sa jag till ett föräldrapar*

        Hahaha. Neeej. Fan. ? Tur det ej sabbade relationen! Tänk om de bara: Äh, har du ens sagt något ärligt under hela samtalen? Pratar vi om samma unge?

      Du kanske?

      Gick längst en loftgång med min pojkvän efter mig. Jag började att gå sakta och röra rumpan fram och tillbaka medan jag gick och när han kom ifatt blockade jag honom och prejade honom på skämt med rumpan. Det pinsamma? Det var inte min pojkvän. Jag dog. Min pojkvän med. Av skratt ☺️?

      Jag stod vid ett stånd och beställde glass med mitt ex.
      Såg hela tiden fascinerat på glass-snubben när han trixade och höll på. Smekte under tiden mitt ex på ryggen.

      Sen hörde jag hans röst från andra sidan där han frågade vad jag höll på med. Vit i ansiktet vände jag mig om och där stod en heeelt okänd Anita, 57 och hennes man. Mannen gapskrattade. Min sambo också. Anita log och sa ”fortsätt du, det var så skönt så”.

      Skämdes ihjäl.

        Mitt ex, förlåt. Inte min sambo.

        Old habits die hard.

      En annan gång, i Australien där jag och mitt ex bodde hos en snubbe hade jag och exet sex. Jag visste att snubben åkt iväg tidigare på morgonen och att vi var ensamma hemma så jag behövde inte vara tyst, liksom. Efter sexet gick jag naken ut ur rummet och in på toaletten. När jag är på väg tillbaka till rummet, det var typ två meter, kom snubbjäveln ut från sitt rum, vägg i vägg med vårt, flinade och sa good morning.

      Jag la mig död i sängen av skam och mitt ex den dumma jävlölen ba ”höhö hörde du inte att han kom hem eller?” Nä ditt pungo jag gjorde inte det för jag var så inne i att njuta av sex med dig.

      Okej det var ganska kul, då, typ efter nån timme. Nu gör det mig bara arg att mitt ex aldrig sa nåt. Oh well. Nu vet iaf han hur svenskar låter när de har sex, I guess. ??

        Har du inte kommit över ditt ex

          Väldigt mycket om Helenas ex i varje öppet spår. Tror hon bearbetar det förflutna så.

      Jag var 18 och precis börjat som aupair hos en väldigt posh familj i London. Mamman hemmafru, mannen chef på en bank. Barnen hade en privat fransklärare och en privat pianolärare, de hade hund med egen frisör som kom och klippte och badade den regelbundet. Kristallkronor i varje rum och bordsbön innan middagen. Typ tredje dagen in frågade femåringen mig hur bebisar blev till. Jag förklarade lite halvtaffligt och övergripande men hon ställde en massa följdfrågor av typen ”är man naken då?”. Plötsligt kommer hennes mamma in i sovrummet, varpå hon utropade ”Mummy, we’re talking about when you and daddy were naked together!” Mamman gav mig en så sjukt lång blick och jag ville bara sjunka genom jorden.

    Ja jag tror att SD kommer procentuellt sett bli det största partiet vid nästa ?

    Är sugen på att köpa en ny klocka. Vill ha en som är tidlös (hahahahahahahahaha) och klassisk. Men ingen av dessa som kostar 100.000kr och mer för det har jag tyvärr inte råd med i dagsläget. Har ni några tips? 🙂

      Jag är jättedålig på klockor, men någon klockintresserad svarade mig härinne för ett tag sedan. Hon nämnde bland annat Tissot, Certina och Seiko 🙂

        Tack Anja! ?

        Kan ha varit jag ?
        Jag har flera gånger tipsat om Seiko, Certina och Tissot.
        Bra och prisvärda instegsklockor som man pratar varmt om även om man är en klocksamlare som annars rör sig i prisklasser över hundra tusen.

          Ja, det kanske var du! ? Var ute och kikade på en väldigt fin Tissot efter ditt tips. Väntar på nästa lön, så jag kan slå till. Tack för tips!

            Åh vad kul! Grattis!
            Och ett bra val, Tissot gör fina klockor!
            Märket har gedigen historia och bra rykte ??

          Nu när du skriver instegsklockor, så är jag rätt säker på att det var du! Jag bad om tips på ”förstagång” klockor som ansågs för exklusiva och ändå inte helt extremt dyra 🙂

            Vilken klocka köpte du tillslut?

      Mockberg har fina klockor för max 1500.

      Jag vet inte vad du är ute efter (Vad för typ av armband, vilka funktioner etc) men jag köpte nyss en certina caimano för 3999 som jag är riktigt nöjd med. Nätt och fin på armen och en modell som jag absolut känn se mig själv ha många många år. Certina är bra kvalitet (även tissot och seiko). Om du med ”tidlös” menar att du vill kunna ha den i många år så skulle jag undvika ”smyckesklockor” och satsa på ett märke av kvalitet. Det är just nu inne med klassisk design, så därför är även smyckesklockorna designade så men du får absolut inte samma kvalitet

        Tack! Vilka märken skulle du rekommendera då?

          Jag skulle rekommendera certina, tissot och seiko om du vill ligga runt 5000 +/- i budget. Det är bra klockor.

            Tack!

            Tack!

        Jag köpte också en Certina för runt 5000. Älskar den! Blev en Certina DS action Lady, så den är lite mer sportig och inte så klassisk:
        https://www.rydbergsur.se/bilder/artiklar/zoom/C0322511105109_3.jpg
        Jag bara föll för den, magkänslan säger allt!

        Annars tycker jag seiko är top notch. Min nästa blir möjligen en automatisk klocka; seiko presage ?

      Älskar klocktrådarna i öppet spår, följer med behållning varje gång! Känns på något sätt trösterikt att det finns en hel klockvärld där ute som bara några få vet om

        Jag är gift med en klocksamlare och kan säga så här: DU HAR INGEN ANING.
        Det är böcker, tidskrifter, poddar, forum, mässor och regelbundna besök i klockbutiker där det snaaaackaaaas i evigheter. Min man har också ett klockkonto på Instagram där han nästan dagligen lägger ut bilder på sina klockor i olika sammanhang. Jag skäms, men han har en skara trogna följare från runt om i världen som har liknande nördkonton och de har typ blivit ”Internetkompisar”… ?

        Vuxna män ?

    Nellie Berntsson: enligt uppgift tar hon nu en timeout från sociala medier. Märkligt, hörredu, Nellie-gumman.

      Märkligt? Är pga människor som du.

        Nej, det är helt pg av hur hon behandlar människor kon kommer i kontakt med på ett eller annat sätt. Det finns en orsak till att hon är så illa omtyckt av så många och de beror enbart på hennes eget agerande. Dock har hon noll självinsikt och kan därför ej se detta själv.

      Tills på måndag bara ? degen från bloggen måste in.

        Vänta tills hennes sponsorer börjar höra av sig, och ifrågasätta ett fortsatt samarbete.

    Självklart. Två år till med bilbränder, skjutningar, gruppvåldtäkter, rån och annat kaos till nästa val.

    Ska donera pengar till en tjej som hjälper hundar i Thailand, hur mycket ska jag donera? Har aldrig varit där, så valutan säger mig inte så mycket, är det mycket eller lite för henne om jag donerar 1000 tex?

      Googla valutaomvandlare och skriv in den svenska summan du önskar skänka så visar den exakt hur mycket det blir i bath och tvärt om.

        Jo det förstår jag också men det säger mig ingenting, då jag inte vet vad hon kan göra med den summan. Jag har liksom ingen uppfattning av vad 1 bath är.

          Thailand är inte billigt på det sättet som man kan tro. Men 1000sek är idag 2883 tbh. Jag är nyss hemkommen från en mindre ort i landet. En fäsk pomelo kostade motsvarande 80kr där, på Hemköp 26kr. En big Mac kostade typ 9kr mer där än här. En margarita på pizzerian där 72 kr här hemma 78.
          Det mesta har blivit jättedyrt senaste 5 åren förutom basvaror som ris och kyckling i storköp. Men 1000kr kommer nog hjälpa henne bra ändå då de är sparsamma och blandar ut maten.

            Ha ha .. varför åker du ens dit om du ska prompt ha Europeiska varor? Trams

              Big mac index?

      För henne är det ca 3300kr

        Okej, hur långt kommer man med det? Är det mycket pengar för henne på plats?

          Sorry 2880 blir det i bath. Jag skulle gissa på att hon för det kan köpa ca 80 kg inhemskt torrfoder som hon sedan späder med ris till det dubbla. Gick runt på stor matvarukedja i november och kollade priser och det mesta låg på i närheten av vad vi betalar här. Fast då har jag ju växlat i huvudet. Varorna är svindyra i jämförelse mot vad lönerna för ligger på. Förstår inte ens hur man kan se inhemsk befolkning på en internationell restaurangkedjan. Ett exempel, häagen daaz glass. EN kula på glasscafe 38kr.

      1000 kr? Det måste vara jättemycket pengar i Thailand. Men om du har möjlighet att ge bort så mycket så är det ju jättefint 🙂

        Inte så jätte längre då svenska kronan är så låg i värde. Förr kunde man säga x4 nu är det nere på drygt X3

        Tycker att hon gör ett så fint jobb och vill hjälpa henne.

          200 finns massa som har det som jobb att ta kort på hemlösa hundar och ta pengar från folk i Sverige

      Fint! Vad heter hon? Har hon sociala medier?

    Någon som har tips på youtubers som är duktiga på smink?

      Wayne Goss

        Älskar honom

      Carli Bybel

        Om man gillar drag Queen smink

        Ja, om man vill sminka sig till oigenkännlighet och har Kylie Jenner som idol..

      Lisa eldridge

      Robert welsh

      Lisette Alfredsson ??

      Chloe Morello, hon är dessutom sjukt rolig

    Behöver åsikter, ska fatta mig kort fastän detta är en lång historia med många detaljer! Jag och min sambo med vår son flyttade in i vår hyresrätt för dryga året, samtidigt flyttade vår granne vägg i vägg in. Vår granne är en festprinsessa som haft fester i stort sett varje helg under de första 9 månaderna. Fester som började kl17 och slutade långt efter kl1. Och som ibland kunde fortsätta i flera dagar! Hennes inflyttningsfest var nog legendarisk… Länge lät vi det vara och sov med öronproppar, men alla har en gräns. Hyresgästföreningen bad mig att föra en störningsdagbok, jag lämnade lapp, jag knackade på och jag samt en annan granne ringde hyresvärden. Inget verkade hjälpa, det blev bara lugnt i ett par veckor. I september hade hon återigen en riktigt stökig fest som varade i två dagar, och hyresvärden blev arg för tydligen hade grannen lovat att sänka volymen/sluta. ”Hon fatta inte att hon störde”. Grannen fick en rejäl tillsägelse och hyresvärden bad mig börja ringa Securitas i fortsättningen. Nu har det varit relativt lugnt sedan dess, det har förekommit någon förfest eller kväll med hög musik men då har det varit tyst efter kl22-23. Tills igår kväll, kl23:30 var festen fortfarande igång och jag har nolltolerans just nu då jag har BF av vårt andra barn idag! Kl00:10 stängdes musiken av men någon minut senare hör vi någon bli riktigt förbannad och börjar skrika, följt av att börja banka på VÅR glasbalkong och därefter börja banka på väggen mot vårt sovrum. Jag och min sambo tyckte detta var mycket obehagligt och hade svårt att sova i natt. Vem vet vad en arg, alkoholpåverkad person kan göra!? Imorse när vi gått upp är min sambo sur på mig för att han tycker jag gick för långt med att ringa Securitas och vi borde låtit grannen festat vidare. Och jag tycker min sambo är en toffel för han har stört sig minst lika mycket på detta, men han är riktigt konflikträdd (mot alla utom mig). Han har inte vågat säga till grannen en endaste gång, jag har fått göra allt själv med hans stöd i frågan. Så, vem har rätt/åsikter tack! Kan tillägga att grannen är i samma ålder som oss, alltså 30+. Och ja vi ska flytta från lägenheten till hus, men kan inte förrän tidigast juni 2021, om detta är viktigt att poängtera.

      Men gud inte ditt fel att er granne inte bara är totalt respektlös men också rent ut sagt obehaglig. Vilken orimlig reaktion att börja banka som en galning hos någon för att man själv inte respekterar reglerna som gäller för hyresrätt. Tycker du agerar rätt och din sambo borde stötta att du ändå gör något åt problemet. Hoppas din granne blir vräkt. Låter ju helt koko ?

        Skriker dina bebisar på natten eller är de tysta? Genuin fråga. Småbarnsföräldrar verkar nämligen alltid anse att endast deras barn får göra väsen av sig men ingen annan människa.

          Tyvärr går det inte att säga till en bebis att vara tyst.

          Men herregud hur mår du? Jämför du ett barn som skriker med en människa som VÄLJER att störa andra med festande? Menar du att bebisar ska sluta existera eller för att det är störigt för dig? Blir helt ärligt ställd av detta märkliga bebis och småbarnsföräldra-förakt som börjat existera. Ska vi sluta föröka oss och låta mänskligheten dö ut eller vad är resonemanget egentligen? Vet ni att ni själva en gång i tiden varit bebisar med oroade och trötta föräldrar?

            That escalated quickly…

            Håller med. Sverige är helt sjukt barnovänligt numera. Stå på er barnfamijer!

              Nej.

                Jo.

              Vad är det som har blivit så barnovänligt jmfrt med tex 70/80-talet? Jag tycker knappt att det finns några aktiviteter idag som inte bygger på att barnen ska ha roligt.

                Nya områden i tätort byggs numera mer ofta utan tanke på bra och hälsosamma lekytor. Våldtäkter,misshandel och rån av barn har ökat katastrofalt i Sverige. Skolan har drabbats av osäkerhet och i vissa regioner, stora neddragningar. En attitydändring bland folk gentemot barnaskaffande sveper över Sverige, där många inte drar sig för att vara absolut aggressiva i sin ovilja mot barn.

          Antar att det är mig du frågar. Vårt barn på snart 4 år skriker inte om natten utan sover som en stock från kl20. Och nej han får INTE göra onödigt väsen av sig! Vi respektera våra grannar när det gäller oväsen om kvällar och onödigt väsen under dagen. Nu när nästa barn kommer gör vi som föräldrar allt för att lugna bebisen och få den att somna om på natten. Jämfört med vår granne som vill föra så mycket ljud och stök som möjligt under helgnätterna och bryr sig inte ett skit om grannar

            Du behöver inte förklara dig. Ifrågasättandet kommer från en person som säkert inte vill förstå skillnaden ändå.

          Läs lagen .. barn vs fest

          Småbarnsföräldrar som grannar är fasiken helvetet på jorden. Fast iof har jag haft mardrömsgrannar som jävlats med fester konstant också så kan jag iof relatera till båda. Grannar är vidrigt förstår alla som flyttar till hus med stora tomter.

      Usch! Hyresvärden borde sparka ut henne.

        det är extremt svårt för hyresvärdar att göra sig av med hyresgäster. Det krävs väldigt mycket för att kunna kasta ut någon. Vi hade grannar som varit inblandade i ett väpnat rån samt haft polisen där flertal gånger som stormat in för att leta droger och de fick bo kvar i månader.

          Anekdotisk bevisföring. Har haft två familjer som blivit kickade efter ett väldigt kort tag pga deras Jävla barns spring. Betyder inte att det är lätt att slänga ut folk överallt

      Förstår att det känns jobbigt. Jag hade samlat ihop några grannar som hade gått och pratat med den vilda tjejen att hon får börja bete sig. Då slipper du (ni) vara ensamma i det.

      Det är därför man köper sin bostad. HR är för WT och kaos folk.

        Men snark på denna kommentar. Alla kan inte köpa sin egen bostad och din kommentar visar vara att du är en lågbegåvad människa.

        I min förra bostadsrättsförening bodde för övrigt den värsta samlingen människor jag skådat. Aldrig varit med om så många lata, stökiga, äckliga och obehagliga människor under ett och samma tak. Bodde i Stockholms innerstad på populär adress.

          Håller med om den första delen i din kommentar. Alla kan inte köpa sin bostad.

          Men resten av din kommentar är rent skitsnack. Lata, stökiga, äckliga och obehagliga? På vilket sätt då?
          Knappast i en bostadsrättsförening. Något rötägg kan alltid leta sig in men annars är folk väldigt måna om att hålla fräscht och vara rädda om sitt bo när de investerat stora pengar i det. Så nej, jag tror dig inte. Jag har själv bott i bostadsrätter i innerstan och bara upplevt att alla är måna om boendemiljön och värdet på bostaden.

          Tyvärr är det ofta stor skillnad i kvalitet på hyresrätt och bostadsrätt. Hört en del hårresande historier om adresser med hyresrätter vilket är enbart sorgligt. Jag tycker att alla har rätt till en trygg och fräsch boendemiljö oavsett boendeform.

            Jadu då har vi uppenbarligen inte tillhört samma bostadsrättförening. Varför skulle jag hitta på det? Då kan väl lika gärna du hitta på? Den förening jag tillhör nu är helt fantastisk men min förra.. nej fy. Och vad är det för snack om hyresgäster, du vet att typ majoriteten i Stockholm bor i hyresrätter va? Menar du att det bor en viss typ av människor i bostadsrättförening till skillnad från hyresrättsföreningar eller? Att man liksom automatiskt tappar vettet för att man hyr? Mycket märkligt.

              Det sållar bort en hel del när man behöver lägga in miljoner i en lägenhet. Speciellt kommunala hyresvärdar brukar kunna dra till sig en hel del ”pack” då kommunen är ansvarig att se till att barn inte är hemlösa (Men föräldrarna får än anledningar inte bo hos privata), stå för satellitlägenheter för de som slussas ut från psykboenden mm.

                Haha, tyvärr är miljoner på banken ingen garanti för att det ska vara vettiga människor. Om det ändå vore så väl. Har bott i bostadsrätt både i Stockholm innerstad och 5 år i Linköping, och på två av tre adresser har vi haft problem till den grad att vi behövt blanda in styrelsen.

              Jag är väl medveten om fördelningen. 59% bor i hyresrätter och 41% bostadsrätter. Men bostadsrätter dominerar i två kommuner: Stockholm och Uppsala.

              Och jag tvivlar inte på att du haft otur i någon förening, men jag har inte hört det från någon annan som bor i bostadsrätt och har inte heller några egna erfarenheter av det (sex olika föreningar varav tre på Östermalm, en på norrmalm och två i förorter). Hör däremot skräckhistorier om hyresrätter hela tiden. Tyvärr, eftersom jag anser att det är fel.

                Fördelningen 59- 41 avser alltså hela landet.
                I Stockholm bor majoriteten i bostadsrätter.

              Tror det beror mycket på om det är en privat hyresvärd eller kommunalt bolag. En privat hyresvärd kan välja vilka de vill ha där, det kan inte kommunen göra.

              21,08 Jag tror inte ett dugg på vad du skriver. Alla förorter som har hyresgäster från icke skidåkande nationer. Har du haft några såna grannar någon gång? Det är ett helvete kan jag tala om och jag är 3e generation invandrare! Men ändå så h-rätter mycket wt.

            Du låter som du kommer från landet. Jag är uppväxt i hyresrätt i innerstan som (liksom många andra) ombildades till br på 00-talet. Faktum är att det var ”finare” (men äldre, ofta pensionärer) folk som bodde när det var hyresrätt. När det blev br öppnades det ju upp för vem som helst med pengar. Jag har även bott i hyreshus i stan som än idag är hyreshus. Lägenheterna i det huset är helt enkelt för stora för innehavarna att ha råd eller intresse att köpa loss. Men det är knappast wt.

              Vi talar då om lägenheter i 30-miljonersklassen om de hade varit bostadsrätter.

            21,02 Jag håller med dig helt och hållet. Borätter i innerstan, dom grannar jag har haft har varit underbara. Sen har jag bott i hyresrätt i Upplands bro och det var vedervärdiga grannar.

              Det är oftast folk som inte har upplevt skillnaden (även om de påstår det) som försöker sprida den här typen av desinformation.

              Kommunerna har börjat bygga bostadsrätter i utsatta områden just för att det är bevisat att det minskar segregationen och att eget ägande gör att människor sköter sig bättre och engagerar sig i fastigheten och områdets skötsel på ett helt annat sätt. Ett väldigt omskrivet sådant försök att göra en stadsdel bättre är Gårdsten i Göteborg.

              Mvh ”21:02”

        WT? Många stora hyresområden är inte längre ”vita”.

      Den grannen låter inte frisk. Det är nog bara en tidsfråga innan hon vräks. Självklart ska ni ringa Securitas och så, men annars är jag lite på din mans linje att ni ska hålla er utanför hennes radar.

      Sätt på dragspelsmusik på högsta tidigt lördags- och söndagsmorgnar (grunda med de andra grannarna först). Sedan drar ni ut på stan, promenerar, fikar litet, kanske en lunch. Jag har gjort det, och mina ”festa till vi dör”-grannar lärde sig oväntat snabbt.

      Jag hade fortsatt ringa securitas. Tror grannen får en faktura varje gång, så det kan hjälpa.

        Och det underlättar för hyresvärden att vräka.

      Förr gällde det att det skulle vara tyst (=hänsynsfullt) efter kl 21 i lägenheter, för folk ska kunna bo i lägenhet och sköta ett jobb där man behöver stiga upp tidigt (man KAN ju jobba på helger också), ska du ha fest så hör av dig till grannarna. Numera anser många att man ska tåla det mesta om man bor i lägenhet och framför allt i innerstan i en stad. Det är som de (ofta unga) inte anser att alla åldrar och alla yrken har rätt att bo i en stad eller i lägenhet. Att ta hänsyn verkar de aldrig ha hört talas om.
      Jag tycker att du gör helt rätt, du har rätt att bo där och sova på nätterna och dina barn har också rätt att sova utan att bli väckta av festande grannar eller någon som bankar på er balkong eller på er dörr! Din granne måste lära sig att hon inte är i centrum av universum och att alla ska anpassa sig efter hur hon vill leva. Hon behöver växa upp. Stå på dig!

        Det brukar vara 22-07 som gäller.
        Men jag vet också folk som har 23:00 i sina fastigheter, vilket jag personligen tycker låter lite sent. Aldrig hört någon bo i en fastighet som har önskemålet att det ska vara tyst redan 21…?

      Walloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftext
      walloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftext styckesindelning tack.

      Du har rätt, fin man är en toffel och din granne en idiot. Stå på dig

    Alltså det här med att exponera sina barn på nätet inför sina tusentals läsare. Kollade på Dashas vlogg som handlar om Atlas inskolning på förskolan och känner mig typ dålig efterhand för att jag stöttat detta genom att kolla. Inte för att något anmärkningsvärt händer i videon men för att hennes barn är så totalt exponerat och liksom deras stunder är inte stunder mellan bara dom. Vi får liksom följa med på morgongoset där Atlas myser mot Dasha som samtidigt kollar in i kameran för att se till så att allt fångas till hennes youtube-kanal. Samma sak när dom möts upp efter förskolan. Det känns bara fel. Både att barnet exponeras men också att barnets förälder inte kan vara hundra procent närvarande och i stunden när hon samtidigt ska se till att dom syns i film och att hon visar sig från sina bästa vinklar.

    Men det är ju inte bara Dashas barn. Michaela Fornis bebis hela personlighet och diverse magproblem har ju noga avhandlats sen födseln. Helt utan att han själv får bestämma att det ska vara så. Varför måste han bli exponerad bara för att HON valt att försörja sig på att visa upp sitt privatliv? Eller Kenzas unge eller Margaux Arnold (herregud vad den ungen är utsatt) eller Gabriella Joss barn? Förstår dom inte själva hur skevt det är?

    Och så papporna, varför sätter inte dom ner foten? Tänker exempelvis på Michaelas D som inte ens själv vill synas på hennes blogg. Varför går han med på att hans son blir totalt utelämnad där?

    Sorry för rant men behöver inte detta diskuteras mer så att det sätts mer press på influensers och får dom att reflektera över deras barn integritet?

    Jag ska göra mitt i alla fall och sluta stötta dessa influensers genom att inte besöka deras kanaler mer.

      Tror tyvärr det här bara är början på exponeringen av influenserbarnen. Integritet existerar inte längre.

      Håller med! Gabjoss hävdar att hon håller mycket privat, men slänger ändå upp en halvnaken bild på sin dotter när de ska kolla hennes hjärta..

      Men fråga alla dessa dashas, kenzas och fornis i nästa frågestund. (Obs inte ironiskt menat).
      Jag tror att det är för att dom inte exakt tänker som du eller som jag för den delen. Bebisen är en del av deras liv och dom har valt att exponera sitt liv på nätets olika kanaler. Dom vill kanske t.o.m. hjälpa andra mammor med insikten av att t.o.m. dom, så lever ett insta-liv har bebisar med magproblem etc. Sen tror jag att när en influenser är nischad på att bara skriva om sin vardag, blir det svårt att få till ny conten varje dag (dasha har skrivet om content mangel ett par gånger) utan att ta med barnet. Sen så tjänar dom pengar på det hela, kanske t.o.m. tänker att dom hjälper sina barn med att få en bra ”start i livet”, genom att bli ”etablerade” influenser-babys….

      Detta är alltså bara mina tankar om det hela..

        Tycker liksom inte det tänket på något sätt skulle rättfärdiga exponeringen av barnet. Dante kanske struntar blankt i om andra mammor känner sig hjälpa av hans magproblem och Arnold kanske hellre ville vara anonym och lämnad ifred snarare än att ha ett fett sparkonto. Saken är ju att föräldrarna valt själva att exponera sitt privatliv men barnen (som alltså är helt egna personer med egna känslor och behov och som kommer leva egna liv framöver) har inte det. Man MÅSTE ju inte skriva om sin vardag utan man väljer att göra det, och numera på bekostnad av barnets integritet.

          Det hr du absolut rätt i! Det var mer min tanke på hur jag tror att dom tänker.

      Även Paula…

      Jag kan naturligtvis inte uttala mig om vad deras barn tycker, men jag önskar Arnold och Elvis kunde säga ”Stäng av! Jag vill inte ha den där jävla kameran i nyllet hela tiden. Jag är ingen cirkusapa!”

      Kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara att umgås med någon som filmar nästan hela tiden. Särskilt för ett litet barn som precis håller på att lära sig hur sociala samspel fungerar.

    Ja det tror jag absolut! För varje rånad och förnedrad person av nyanlända gäng = en familj som kommer lägga sina röster på SD.

      Tyvärr.

      Eller att filmer på sånt sprids. Det är bra propaganda till Sds favör.

        Verkligheten är SD:s bästa valarbetare.

      Jag är en av dem som kommer att rösta på SD. Har aldrig gjort det förut, knappt ens tänkt tanken, men som det är nu, det är ju helt galet.

    Alltså… Är det verkligen mycket att ha legat med typ 60 personer?Har senaste året sen jag skaffade pojkvän. haft mycket ångest över detta. Snälla, säg att det inte är så farligt.

      Kolla bara att du inte har könssjukdomar så skulle jag säga att du gör vad du vill.

      Inte mycket! Herregud, du bestämmer själv hur många eller få du vill ligga med 🙂

      Hmm.. Om du har ångest över det behöver du väl inte att berätta det för någon? 🙂 Tror den siffran är mycket olika beroende på vem du frågar. För mig är 60 många, men för någon annan kanske det inte alls är mycket. Tycker inte att du ska ha ångest över det!

      *virtuell high-five* Bra jobbat!
      Har legat med ca 40. Stängde igen fabriken för 2 år sedan annars hade den nog varit högre.
      Varken 40 eller 60 är mycket.

      Nej jag tycker inte det. Slutade själv räkna efter 40 st. Det var kanske 4 år sen. Om ens framtida partner har problem med det är den ändå inget att ha.

      Eh ja, det är ganska mycket!

        Eh nej, det är det inte.

      Nej de är väl bara nice

      Nej, det är det inte! Förstår dock inte hur du kan hålla så bra koll på siffran när det kommit upp ett sånt antal ?

      Kanske inte så vanligt att ha haft sex med 60 stycken. Men det är inget att känna skam/ångest för. Jag har haft ångest över de 10 jag legat med (är i 30 års åldern). Men ångesten kommer mycket från att de flesta var dåliga ligg som jag gärna i efterhand skippat.

      Du vet att det är mycket. För många.

        Jösses.

        Avis för ingen vill ligga med dig eller?
        Sluta med slut-shamingen ffs.

          Nej, hen kanske har lite självrespekt, man måste inte ligga med alla som kommer i ens väg. Det är snarare ett bevis på stor osäkerhet och bekräftelsebehov.

      Jag anser det. Till skillnad från de som anser det är samma sak som att ligga med samma person 60 gånger är min åsikt annorlunda. Jag tänker potentiella sjukdomar, samt delen att man gärna vill vara (relativt speciell) och tänker de två aspekterna återspeglar nog biologin/evolutionen. Hade haft problem om min kille legat med fler än 20/30 i vår ålder (25) men med det sagt har jag förståelse för att andra kan tycka annat än mig.

      Egentligen är det viktiga hur du tänker på dig själv och viktigast att du alltid kan vara stolt över dig, så fastän det här är min åsikt (som du bland annat frågade efter) så är det din egna för dig som är viktigast att du har aom positivt. ❤️

      Äsch, så länge du gjorde det för att du ville och att de andra också ville så är det inget att ha ångest för. Livet är för kort för att må dåligt över en så skön sak som sex. Njut!

      Jag har haft en skit rolig ungdomstid och tidiga tiden i 20 års åldern. Det finns inte många ligg jag ångrar för det har vart en kul skön grej. Liksom en liten lagsport man utövar med någon där båda vinner. Jag tror jag på riktigt slutade räkna när det börja tippa mer mot tre siffrigt än noll.
      Har noll ångest. Vet exakt vad jag vill ha och kan ge i sängen för att få bästa möjliga resultat (och avslappningseffekten efteråt). Är nu 30 år och med en partner sedan många år. Han bryr sig inte ett dugg. Hellre vara ”mitt sista ligg än det första” liksom om du hänger med.
      Så länge man gör allt av fri vilja/tycker om det och skyddar sig så säger jag bara: knulla på!

      Beror ju på tidsspannet; 60 på en vecka är jäkligt mycket, men på 10 år är det ingenting alls om man varit singel och aktiv. Jag önskar typ att jag legat med så många :p

        Ja exakt. Ligger man med tre om året (vilket för mig är lite) i tio år så är man ju uppe i 30 🙂

          Har du inte haft något förhållande?

            Öppna förhållanden? Trekanter? Par som går på sexklubb? Swingers?

      Jag har legat med fler än så. Det är väl kanske inte få att ha legat med 60 men vem bryr sig. Va det nice liksom, isf good för you.
      Jag träffa min sambo när jag va 31 och det va många singelår innan. Sexuellt aktiv sen 13 så 18 aktiva år innan. Skulle inte säga att ett fåtal killar per år är så mkt.
      Folk tänker inte särskilt långt och har kanske inte så många singelår bakom sig.
      Jag kan ångra ett fåtal men det mesta va nice och jag är fantastisk i sängen.

      60 ? Jag skulle säga att det är väldigt många

      Jag tycker det är jävligt mycket men alla tycker olika 🙂

      Jag har legat med 120ish. Ha inte ångest, HA KUL LIGG KNULLA SEXA skydda dig mot könssjukdomar. Sex är bäst!

      Egentligen inte, men för några av oss känns det mycket. Vet inte vad det beror på? Att man vill känna sig ”unik”, ”speciell”, ”utvald”? En segdragen last från hela oskuldsfrågan kanske? Har man varit duktig om man inte legat med någon man gärna vill ligga med, bara för att ”spara på antalet” eller vad är grejen? Jag funderar mycket kring detta själv (som synes haha).

      Men som några har skrivit: är man singel är det ju inte konstigt att man ligger med några per år. Även om man dejtar någon ett tag så ligger man väl oftast? Det skulle i alla fall jag göra.

      Nu är ju din siffra som den är och jag tycker inte att du ska känna ångest över siffran i sig. Har du kollat sjukdomar? (Räcker ju dock med att ligga med en enda). Ångrar du någon av liggen? Har du gjort saker du inte har velat? Det är frågor du kan lägga fokus på, och i sådana fall bearbeta. Det låter kanske mycket med ”60 personer”, men ”60 ligg” är ju inte alls många ligg.

      Jag tycker det är många. Men andra tycker inte det. Säkert helt beroende på vad man har för värderingar och referensramar. Själv mår jag inte så bra av många partners och sex är något jag bara vill ha med någon för mig extra speciell.

    Vad tycker ni om butiken Søstrene Grene? Jag tycker de har så fina (och billiga!) saker men hur är kvalitén? ?

      Älskar Søstrene Grene! ? Tycker kvaliten är lagom. Inte världens bästa, men inte det sämsta heller.

    Jag är konstant trött och orkeslös och det påverkar verkligen hela mitt liv. Gick till läkaren och tog prover som inte visade någonting. Hade så stor tilltro till att det var något fysiskt fel på mig och att det skulle kunna lösas med medicin, att jag känner mig helt nedslagen nu. Är tillbaka på ruta ett och jag vet fan inte vad jag ska göra. Det enda läkaren kunde ge mig var ett ”för dig som vill sova gott”-häfte med övningar för att förbättra sömnen som jag redan tillämpat i flera år och som inte fungerar för mig.

    Vet inte riktigt vad jag ska göra nu? Om det inte är något fysiskt fel, vad fan kan det då vara? Blir så ledsen…

      Ta reda på om provtagningen var tillräckligt omfattande. Konsultera en läkare till för att vara på den säkra sidan.

        Han sa att han tog för ”alla trötthetssjukdomar” typ. Sköldkörteln och järn vet jag i alla fall, och något mer tror jag. Jag är en konflikträdd, försiktig och orolig person. Att börja ifrågasätta en läkare ligger inte direkt i min natur… 🙁

          Är nog många som känner så inför läkare. Jag har med åren blivit tvärtom. För mycket krämpor i både kropp och själ så jag kan ha kort stubin. Jobbar du och har tillgång till företagshälsovård så kanske du kan få hjälp där.

          Annars är det nog till att lägga pussel och rannsaka sig själv. Många små saker kan tids nog resultera i mental utmattning.

            Har verkligen försökt tänka på allt. Har precis slutat med mina p-piller för jag tänkt att jag haft problem med trötthet lika länge som jag käkat p-piller. Lär väl ta ett tag innan det visar sig, om det nu skulle vara det. Det enda jag skulle kunna tänka mig utöver det är min generella ångest, men har svårt att se hur och varför det skulle påverka orken. Men vad vet jag.

              D-vitamin? B12?

                Kolla B12 eller börja ta tabletter på eget bevåg. Finns receptfritt.

          Min läkare kollade också järnet. Men han glömde kolla järndepåerna som i princip var tomma. Fick äta järntabletter i 2 år+ efter det.

      Aptrist svar men se över kosten kanske? Jag blir skittrött av högre halter av snabba kolhydrater. Styrketräning gör mig ordentligt trött så min djupsömn känns mer rekreativ, också ett tips.

        Har inte ändrat min kost och har tränat tre-fyra gånger i veckan i hela mitt liv. Så är knappast något av det eftersom problemen kommit senaste åren.

      Jag tror det är pollen. Det börjar redan i feb med hassel.

      Hade samma problem men började ta pollenmedicin och det hjälpte mot tröttheten.

      Jag hade samma problem förra sommaren. Gick till läkaren och tog blodprover vid 3 tillfällen, blev testad för allt dom kunde testa i princip och fick bara som svar att jag är frisk. Så jag började med magnesium tabletter vilket jag tyckte gjorde stor skillnad i början. La av efter ett par veckor och börjar Nu återigen känna mig trött och slut så jag tänkte börja med tabletterna igen. Tips!

        Jag käkade magnesium i början när jag började känna av tröttheten, men märkte ingen skillnad så slutade lägga pengar på det. Får kanske testa det igen, för var typ två år sedan jag åt det!

      Sluta med koffein, kaffe, te, cola, choklad etc
      Sluta med socker, godis, bullar etc
      Köp tyngttäcke som ger dig mer djupsömn
      Var ute och ta promenad 30 minuter om dagen i dagsljus
      Är bra mat, inget snabbmat
      Träna mindre om den träning du gör tarmben energi än ger
      Är du deprimerad?

    Såg ni Alex Schulman på Skavlan igår? Så intetsägande och ointressant. Hur kan han ha några följare?

      Tydligen så intetsägande att du var tvungen att skriva här om honom ?

        Uppriktigt chockad över att en så intetsägande person får så mycket uppmärksamhet.

      Alex är en väldigt duktig författare.
      Däremot verkar han oerhört träig och trist som person så jag förstår verkligen frågan. Han är också oerhört fixerad vid kändisskap och pengar, tror inte jag vet någon som är mer fixerad än vad han är. Så det är viktigt för honom att synas, synas med rätt människor, synas i rätt sammanhang osv.

      Ha ha ha! Bäst på engelska i alla fall! ”My three childs…”

        Lägg ner att håna folks engelska. Vi är svenskar, vi behöver inte kunna engelska till 100%. Jävla tönt.

          Ja vad är grejen med att håna andra svenskar för deras engelska?

          Det är Alex som är tönten.

            Nej. Du

    Men gud, William Stridh på mello nu?? Är det inte han den underbart gulliga från idol? Varför har han ändrat utseende från gullig kille till någon kopia av en 2a gen invandrare från orten????

      En vild gissning är att det är för att han vill se ut så.

      Är du säker på att du tänker på rätt William?

        Nä, Segerstedt tänkte jag visst på

    Till er som är bra på företag och redovisning, hur hittar man tillförlitliga siffror på företags omsättning? Inte bara i Sverige utan också till exempel Nordamerika, övriga Europa osv. Eller hur är net sales och revenue det som motsvarar omsättning? Läst på om det på flera ställen men känns som det står olika på olika ställen, och kämpar bara med att få siffrorna rätt med rätt antal nollor osv. Går ju hitta 10-K för en del företag i Usa, men finns det motsvarande på andra ställen? Om någon som vet mer om detta kan ge tips skulle jag uppskatta det!:) Ha en fin kväll!

    Tror ni folk tror att Sd är bättre på integration än andra partier eller är det löften om ut med packet som lockar röster och att mota flyktingar med kulspruta.

      Jag tror att de är mer restriktiva och önskar utöver det att det ställs högre krav/ motkrav på de som kommit hit än vad som ställs idag.

      Vad som helst är bättre än dagens situation. Sverige kan och ska inte vara hela världens socialbyrå.

      Jag röstar på SD för att markera hur extremt dåliga nuvarande regering är.

      Enkel matematik tror jag de förstår bättre än övriga partier. Finns det inte lediga boenden till bostadslösa svenskar så kommer det inte trollas fram till utländska bostadsönskande heller. Vill de inte bo i tält i Norrland och försörja sig själva så finns det tyvärr ingen plats för dom här i landet inom snar framtid heller.

      Vad tror du själv? Det är inte direkt Pelle, Niklas och Sven som slår sönder andra människor, pissar dem i munnen och lägger upp filmer på det de gjort.

    Skiter i vilket bara någon tar tag i samhället.

    Svar ja. Och kan det bli så mycket sämre än de senaste regeringarna vi haft? Och reagera nu inte med knävecken om du tänker svara med något om hot för demokratin och hur synd det är om alla i Orten, för vilket massivt dret det har blivit, oavsett vilka som suttit i regeringen.

    Kan man få frisörkänsla på håret hemma? Och hur i så fall?
    Ni vet mjukt och lent hår som känns lätt och verkligen jättejätterent. Har lyckats en gång, men vet inte hur jag gjorde, det bara blev.?‍♀️

      Ja, be att få köpa produkterna de använde i ditt hår bara.

        Har gjort det och använt samma serie (Kevin Murphy) sen september, lyckas ändå inte så jag tror inte det är så enkelt att bara köpa de produkterna frisören använde.

      Jag tycker det blir så när jag väntat några extra dagar med att tvätta håret. T ex när jag varit sjuk, varit ute på landet eller av någon annan anledning haft möjlighet att gå med otvättat hår lite för länge.
      Det blir precis den där lätta luftiga och superglansiga frisörkänslan när man väl tvättar håret.

      Liiite samma känsla, men inte alls lika mycket, kan det också bli första gången med ett nytt schampo och balsam. Därför brukar jag varav tre-fyra olika sorter hela tiden. Men inget går att jämföra med ett hår som fått vänta en hel vecka på tvätt ?

        Nog för att det känns rent efter flera dagars tvättuppehåll, men får inte samma känsla ändå. Frisörer måste ha magiska händer!?

          Jo, jag tycker faktiskt att jag får det!
          När jag väl tvättar håret (efter ett väldigt långt uppehåll, vi pratar inte någon extra dag ?) schamponerar jag alltid två gånger och är noga med att massera ordentligt. Använder balsam bara i längderna. Och håret blir mycket mjukare och glansigare än annars.

            Det är helt omöjligt för mig att tvätta håret mer sällan än var fjärde dag så längre uppehåll kan jag inte ha, haha. Men jag brukar dra lite schampo över håret, sköljer ur och sen tar jag schampo en gång till, men då masserar jag in det ordentligt. Sköljer ur, tar balsam i längderna som får sitta i ca 2-3 minuter och sen sköljer jag ur. Torkar sen håret med en handduk och sprayar nån produkt över håret, kommer dock inte på vad den heter nu.
            Men ändå så får jag inte det resultat jag vill ha??

              Jag vet! Det är därför jag skrev ”när jag haft möjlighet att vänta”. Det är ju inte alltid man har det. Jag vill inte gärna visa mig bland folk med hår som ser ut att vara doppat i en tunna med olivolja…
              Jag brukar tvätta varannan/var tredje dag annars.

              Använd inte frotte handduk som ”trasslar upp” håret.

              Fön med väldogt smalt munstycke , bra fönborste och Bra värmeskydd.

      Mycket är vinkeln de arbetar i, bra teknik,lång sladd på deras fönar osv. De kan föna på ett sätt man själv aldrig kan upprepa. Men jag brukade be min vän föna ut mitt hår ibland och fick bra resultat.

    Kanske inte så vanligt att ha haft sex med 60 stycken. Men det är inget att känna skam/ångest för. Jag har haft ångest över de 10 jag legat med (är i 30 års åldern). Men ångesten kommer mycket från att de flesta var dåliga ligg som jag gärna i efterhand skippat.

    O My är sams med pojkvännen igen.
    Katterna rakade!! ? Stackars katter. För jag antar att det är för J’s skull eller?

      Vart läste du det?

        BlackBird. Instagram

      Tror faktiskt hon rakade dem redan innan hon träffade Jonas. Han måste vara hjärntvättad som inte håller sig ifrån henne.

    Hur kan jag bli kvitt/arbeta med porer och pormaskar? ? är 26 och trött på detta nu. Får dock inga finnar utan bara vita pormaskar, stora porer och fet t-zon.

      Jag har inte något direkt problem med pormaskar men har rejält stora porer på näsan. Vet inte varför och avskyr dem. Så jag använder Clarins Instant smooth perfecting touch (liten röd burk) varje dag. Smörjer in en rejäl klick även när jag är osminkad. Tycker den täcker stora porer riktigt bra.

        Vad är skillnaden på pormaskar och stora porer?

          Det finns ingenting att klämma ut ur mina porer. De är bara som hål/gropar i huden.
          Pormaskar är väl den där geggan som täpper igen porer och som man kan klämma ut?

            Ah tack!

      Det som har hjälpt mig är att gå på en behandling där de kör portömning och sedan att jag har köpt en foreo som jag rengör med

      Hudvårdsbehandling + nytvättade örngott ofta, ofta (ett par gånger i veckan, minst).

      Jag har haft riktigt ”oren hud” sedan jag var 14. Alltid en ny finne varje morgon. Pormaskar och det va så tröttsamt. Åt alla mediciner som gick, testat alla kurer, kräm och kladd. Men så fick jag tips att gå till Eva Bouvien på strindbergsgatan i Stockholm. Hon kör syra och tömmer varje por. Min hy är som porslin. Jag får fortfarande lite ytlig acne vid ägglossning men det klart kroppen av att ta hand om själv, då det inte hela tiden bara byggs på med nya inflammationer. Trodde aldrig att jag skulle få en hy utan finnar. Men nu går jag ca 3 gånger per år, använt samma produkter i 4 år och min hy är toppen. Jag är nu 34, och önskar att jag hade vetat om denna behandling tidigare. Vad det hade sparat mig Pengar och massa ”lidande”.

      Du kommer se sådan fantastisk skillnad.

      Ska tillägga att jag gick var 8 vecka 3 omgångar och sen en gång i kvartalet i 2 omgångar under första året, då jag hade väldigt mkt inflammationer och noll balans i huden.

      Eva jobbar med huden tills det är helt klart, tar inte betalt för hur lång tid. Så i början va jag där i ca 2 timmar totalt. Nu tar den 45 min max då hyn är så fin ?

        Hej Eva. Nä jag skoja 🙂

    Jag har en person i min närhet som jag nästintill konstant uppfattar som arg och sur. Personen säger att hen inte är det men hens energi är verkligen kraftfull och det vänder snabbt vilket gör att jag numera trippar på tå kring denna människa när vi väl ses.

    Hen svarar kort på frågor, och ofta med syrlig efterton (som lämnar en känsla av att hen lika gärna kunde ha sagt ”är du dum eller?”). Hen använder ofta sig av ”håll tyst” och ”jag bryr mig inte ett skit av det där” vilket gör att konversationerna snabbt tar slut och lämnar mig dränerad på energi.

    Hur handskas med en sådan person? Hen säger ju att hen inte är arg men det är en sån kraftfull och arg? energi så det känns verkligen så.

    Det här är en person jag ibland behöver träffa så att klippa banden är uteslutet. Tänkte om det finns något sätt att nå fram till sådana personen och faktiskt få dem att förstå att även om du inte är arg och sur så framstår det så, konstant!

      Ignorera att personen är sur kanske? Det värsta jag är när folk frågar om jag är sur ? ge mig ingen uppmärksamhet så kommer jag tillslut ledsna

      Ignorerar helt. Om personen säger något till dig var extremt kall och kort, ja/nej, klart.

    Pärlspiral – har någon testat? Har gått på hormon-preventivmedel sen jag var typ 15 år gammal (är 23 nu), först p-piller och nu spiral men dels så är jag väldigt trött på bieffekten av min markanta minskade sexlust(Hade ett uppehåll vid byte av spiral pga komplikationer och märkte då STOR skillnad) men även hade det varit SÅ skönt att slippa trycka i sig massa hormoner.
    Samtidigt är jag lite rädd, en ganska stor anledning till att jag började med hormoner var för att slippa fruktansvärd mensvärk vilket såklart kan bli ett problem igen.. vill bara höra om någon har erfarenheter!

    Censuren gör BB sämre, inte bättre.

      Då tar vi det en gång till: det är inte censur att radera kommentarer på sin blogg.

        Det var en jätteintressant politisk diskussion längre upp tidigare. Den är borta nu.

          Va?? Borta? Det var väl inget fel på den, läste massa svar och det var inget konstigt skrivet i den??

          Det är fortfarande inte censur.

            Vad kallar du det då?

              Tja.. Jag kallar det att radera kommentarer.

              Kallar du det censur om jag ber dig lämna min lägenhet för att du har en monolog som jag inte uppskattar där?

              Censur är när staten (inklusive myndigheter) sållar bort viss information.

          Jag var en av dem som kommenterade, men jag förstår att Camilla inte vill ha politiska debatter här. Kan väldigt snabbt bli väldigt geggigt.

      Skadad av Flashback när jag direkt tänkte BB som Big Brother.

    Enda nackdelen med att man blir äldre ? man förlorar gamla vänner, vila i ro S ❤️

    Är det någon som läser bokserien om de sju systrarna av Lucinda Riley? Vad tycker ni om böckerna? Vilken av böckerna är er favorit? Och vad tror ni om PA Salt, är han verkligen död?

      Kul med spoilers. Nu tänker jag inte läsa böckerna.

        Nähä, synd.

        Du kanske ska scrolla förbi kommentarer som handlar om något du inte vill veta om du är så känslig för spoilers.

          Rätt svårt att scrolla när man inte vet att det kommer spoilers. Är det inte bättre att du tänker dig för lite?

            Det var Emilia, inte jag.

            Men ser jag en diskussion om en serie jag följer och inte vill veta vad som händer, ja då scrollar jag förbi den utan att läsa.

            Det är inte spoilers, det står på bokens baksida att han dör, sedan att jag funderar på om han verkligen är död kan omöjligt vara spoiler. Sluta vara så lättkränkt, hur klarar du dig i samhället?

        Det allra första man får veta i första boken är att han är död. Så läs på du.

        Haha räcker att du läser på baksidan av böckerna så står det att spa är död, buhu!

        Han återuppstår och sedan lever alla lyckliga. Nästan säkert. Eller om det var en annan bok jag läste.

      Jag tror han lever och håller sig gömd pga något/någon och har fejkat sin död. Tycker böckerna är sådär men vill verkligen veta slutet.

    Kommer inom kort skicka ut inbjudningar till vårat bröllop. Ca 4 månader i förväg. De flesta som blir bjudna vet om det och ser fram mot den dagen.
    Men så har vi ju den där människan som naturligtvis inte har en aaaning om ifall hon är hemma då. Så kan vi bestämma lite senare så hon kan vara med? Kyrkan och lokal är redan bokad.
    Alltså det är ju våran dag och vi bestämmer vilken det blir. Kan hon inte så synd för henne. För oss spelar det ingen roll om hon kommer eller inte, vi bjuder henne för att hon tillhör killens släkt.
    Så sugen på att bara åka iväg med kille och vittnen i hemlighet och gifta oss.

      Har bara två reflektioner: den här människan kommer vara oskön oavsett tillfälle i livet. Vid er inflyttningsfest kommer hon vara lika omständlig, är det en middag eller ett framtida dop kommer det att låta likadant. Låt inte såna människor ta ifrån dig något du väldigt gärna vill göra bara för att undvika att bli utsatt för dem. Den andra är att det är rätt härligt att gifta sig på en (nästan) öde ö faktiskt… Det viktiga är ju att du känner att du inte kompromissar bara för att slippa jävliga avlägsna släktingars ego.

      På nåt vis måste hon ju inse att hon bara är en av ett flertal gäster, och att hela bröllopet inte står och faller med henne.

      Du säger det ju själv, kan hon inte så kan hon inte. Ni kommer ha världens bästa dag, något hon missar. Synd för henne.
      Och ni har ju bokat så det är hon som måste välja vad hon ska göra, inte ni.

    Kollar ni på några brittiska YouTubers? Jag kollar oftast på Tamara, ibland på Lydia E Millen, Claire Chanelle och igår upptäckte jag Patricia Bright – den enda jag någonsin har abonnerat på efter en video. Kollade på någon haul från OhPolly och hennes språk och energi var så uppfriskande och annorlunda från de andra som jag listade ovan. Någon annan härlig ni kan tipsa om?

      Du borde se Patricias nya kanal The Break! Hon pratar om ekonomi och företagande där. Älskar Lydia Elise Millen och Samantha Maria 🙂

      Ser också på Lydia Millen, kan tipsa om Emma Hill och Sophie Shohet!

        Tack för tips om Samantha, Emma och Sophie, ska kolla upp dem!

    Hänger ”db” här ikväll? Har lagt på minnet att du snart är färdig förskollärare. 🙂 Jag gör också det och har panik!!!! Har legat i sängen hela dagen med ångest över en uppgift i skolan. Hoppas nu på att du ska kunna ge lite pepp/tips. Vi ska skapa en digital bok i bookcreator som ska vara interaktiv. Vi ska utgå från antingen det sociokulturella perspektivet eller det socialsemiotiska perspektivet. Vi ska med denna digitala bok främja barns språkutveckling, meningsskapande och
    flerspråkighet med stöd i ett av dem ovanstående teoretiska perspektiven. Men jag har fastnat vid vad jag ens ska ha för handling och hur jag ska bygga upp historian. Har ingen aning liksom och detta ska vara för en treårsgrupp. Känns som att allt jag kommer på (vilket inte är mycket) redan finns i dagens böcker. 🙁

      Menade bara att jag också pluggar till förskollärare och inte att jag också snart är färdig (har några år kvar), gick lite för snabbt där.?

      Jag hänger här ikväll =) Vilket minne, haha ja det stämmer! Vilken rolig uppgift, men svårt när man liksom inte är författare. Hade först och främst valt sociokulturella så om du bestämmer dig för det så kan du börja spåna mer tänker jag. Populära böcker bland de tre åringar jag varit runt inklusive min son är typ petter och hans fyra getter (den är bra för att den rimmar (språket-uttal-osv) och att man kan räkna, olika färger på getterna osv, en annan är bockarna bruse, som leker med storlek finns mycket att prata om i den boken osv. Men det jag tänker att du kan ta som inspiration från populära böcker är att det har en viss upprepning (barn älskar och behöver upprepning) samma meningar/fraser, samt att det är bra om det finns olika saker att räkna, se färger osv.
      Klockan är mycket och jag är lite trött men kanske ett barn som letar efter något? Barnet kan hitta samma sak fast en annan färg, då övar man färg eller om du väljer storlek osv. Då kan du bygga upp den bra och att barnen hjälper till att leta (interaktiv)- vart tror ni *** har tagit vägen?-ser du något grönt/vad den nu har för färg. Gud det låter bra i mitt huvud men vet inte om jag får fram det nu när jag förklarar hahah.
      Barn gillar ju också att läsa om vardagshändelser, kanske beskriva en ”vanlig” morgon- alltså vakna hemma- äta frukost-klä på sig-gå/åka till förskolan- komma till förskolan osv. Det öppnar upp för många diskussions frågor som vad äter du till frukost, klär du på sig själv, går/åker du till förskolan. Väldigt språkutvecklande när man kan ställa många frågor medans man läser och relatera det till barnen.

      Vet inte alls om detta var till hjälp, men kanske hoppas iaf lite inspiration =)

        Men tack snälla!!! Känns lite lättare nu efter det du skrev så ska försöka spåna vidare, kanske återkommer i något annat öppet spår framöver om jag har panik igen.? Tack för att du orkade svara.? Får hoppas att ingen av mina kurskamrater läser detta och tar samma idé men det lär nog ändå inte bli likadant…tack igen.?

      Hej! Jag är snart färdig förskollärare. I vår. Vi hade samma uppgift i vår språkkurs. Vi valde det social semiotiska perspektivet. Skapade en berättelse med mycket att trycka på för ljud, ex en ekorre så fick man en sång om en ekorre, trycka på ett träd så hörde man vinden. Eller trycka på en björn så kom ett björnvrål osv. Läste även in boken på olika språk så barnen kunde få den uppläst. Såå rolig uppgift. ☺️

        Juste. Vi hade takk också inlagt med texten. ☺️

        Åh missade ditt svar förut! Tack för tips, men på hur många olika språk spelade ni in boken på? Hur lyckades ni med det, pratade ni själva språken flytande?? Själv kan jag bara svenska och inget mer av barnens språk…tänker att jag kan ha enstaka ord med på olika språk i alla fall men vilken dröm att kunna spela in hela boken på flera olika språk och få till det rätt grammatiskt och i uttal. Tack igen för att du tog dig tiden till att svara.?

          Vi hade ingen speciell barngrupp som vi skapade boken till så vi spelade bara in de språk som vi i sa-laget kunde vilket var svenska, engelska och italienska. ☺️
          Men sen fick vi gå ut på vfu och testa boken på barnen vilket var väldigt kul. Ett barn lyssnade på hela boken på italienska fast hen inte kunde de ? det var poppis med alla ljud som var inlagda också. Man kan lägga till ljud på nästan allt, finns ju massa sidor som ni säkert fått reda på där ni kan söka ljud. ☺️

          Lycka till! Så himla rolig uppgift och känn ej press att allt så vara så himla bra. Det är tanken med boken som räknas, hur du kan förklara hur du tänkt, än själva ”snyggheten”. Och gör de inte svårare än det är, ibland är det enkla bättre än något super avancerat.

    Hej!
    Känner mest att jag skulle vilja skriva av mig lite. Det är så att min pojkväns pappa är en av de värsta människor jag vet. Jag och min pojkvän är båda unga (runt 20) och har känt varandra i flera år. Hans pappa har alltid vart elak och nedtryckande mot min pojkvän, även fysiskt våld har förekommit. Han har t.o.m. slagit till min pojkvän på käften rakt framför ögonen på mig. Min pojkvän är så van att han knappt reagerar, men jag tycker att det här är hemskt. Så fort min pojkvän åker till honom så får han skäll. Och om han säger emot så får han stryk. Jag och min pojkvän bor ihop nu så han behöver inte träffa sin pappa så ofta, men han smsar/ringer och skäller ut honom. Han har kallat min pojkvän värdelös och andra saker hela hans uppväxt, och min pojkvän fick inte ens utbilda sig till det han ville då pappan sa att han ändå var värdelös och inte skulle klara det. Och det var inte en utbildning som föll pappan i smaken. Jag vill inte ens träffa pappan längre då jag bara får höra när han skriker på min pojkvän. Min pojkvän har 2 bröder som aldrig blivit utsatta för det här, utan pappan har valt honom att hacka på. Mamman har varit likadan nästan och även hon har klappat till min pojkvän. Jag önskar att min pojkvän kunde se problemet och kunna bryta sig loss osv säga upp kontakten, men det är svårt då han är så van att han knappt visste att det inte var normalt att bli slagen. För hans pappa har ju fått honom att tro att han förtjänar det. Vad ska man göra ens? Finns det något jag kan göra? Vi pratar om det ganska ofta men han vet inte vad han ska göra heller. Men

      Polisanmäl!
      Både psykisk och fysisk barnmisshandel är ett brott.
      Varför låta gubben komma undan med ett av de mest vidriga brott man kan begå som förälder?

        Kan man verkligen anmäla för barnmisshandel när han är över 20? Och det finns ju inte direkt bevis för att göra anmälan.

          Man kan definitivt anmäla för misshandel. Det ÄR ett brott och straffbart med fängelse eller böter. Jag skrev barnmisshandel för att det är en förälder som slår sitt barn, även om barnet är en vuxen man nu.

          Vill ni ha extra övertag gällande bevisläge är det väl bara att försöka ta ljudupptagningar eller filma när han hotar med stryk eller faktiskt slår din kille.

          Förstår inte heller hur din kille kan acceptera detta? Varför försvarar han sig inte och slår tillbaka? Hur kan man som 20-åring låta någon ge sig på en på det sättet?

            Nu uttalar jag mig inte om det här specifika fallet men att vara barn till föräldrar som slår är så mycket mer komplext än så. Det är inte så lätt att bryta upp, slå tillbaka, inte acceptera. Då skulle inget barn ha något att göra med föräldrar som slagit. Lite som att undra varför en kvinna inte bara lämnar sin misshandlande man.

              Okej. Men i så fall är det ju mer anmärkningsvärt att vara flickvännen och veta att detta pågått i åratal (även när sonen var minderårig och i beroendeställning hemma) och ändå inte anmält?!!

              Skuldbelägger ingen, men tycker det är så oerhört sorgligt med alla dessa fall där misshandlade kanske kunnat få ett bättre liv om någon i omgivningen hjälpt till istället för att ”inte vilja lägga sig i”.
              Jag hade inte tvekat en sekund att anmäla om någon jag känner blivit misshandlad.

                Jo du skuldbelägger faktiskt. En anmälan kan trigga en våldsman och det är inte ovanligt att offret är rädd för just detta. Och det är extra känsligt i just barn-förälderrelationer då ett barn ofta är ytterst lojal mot en förälder.

      Blir han fysiskt misshandlad inför vittnen – polisanmäl! Föräldrarna verkar ju riktigt störda och han ska ha så lite kontakt som möjligt (om ens någon) med dem. Stackars kille!

      Varför ringer ni inte polisen?? Om du t o m bevittnat det!?

        Jag har inte ringt polisen då min pojkvän inte vill det. Hans pappa har manipulerat honom, så som det brukar vara i destruktiva förhållanden. Han har ju varit dum, men sen så har han varit snäll och talat om för honom att han inte vill förlora sin älskade son. Min pojkvän vill ju inte att hans pappa ska hamna i skiten. Dessutom är min pojkvän rädd för honom och det är jag med. Om han anmäler så kommer det kanske bli ännu värre. Det bästa vore om han sa upp kontakten med pappan.

          Jag tänker att du och din pojkvän borde ta hjälp av någon. Det här är för svårt och komplext för er att klara själva. Ni behöver i första hand prata med någon utomstående. Din pojkvän måste få hjälp i ett förstå att han har rätt att inte bli slagen. Och han måste få hjälp att förstå det parallellt som han jobbar med rädslan att förlora sin familj om han sätter stopp. Jag tänker att socialen jobbar ju (väl?) med våldsutsatta i relationer, kunde du kanske ringa dom och be om råd.

      Spara alla sms som bevis om det skulle förekomma hot eller liknande. Hoppas verkligen att det löser sig, ingen ska behöva utstå sånt vidrigt beteende!

        21:24
        Men snälla nån. Tycker du seriöst att han ska slå tillbaks? Min pojkvän är inte lika stark som sin pappa, så om han skulle göra motstånd så skulle nog pappan försöka ha ihjäl honom. Härligt med folk som dig. Dessutom så är han uppväxt med detta så han har sen tidig ålder trott att det är normalt. Om man är uppväxt med misshandel så blir det normaliserat i ens liv, iallafall i det här fallet. Min pojkvän berätta om en gång då han försvara sig, och så hade pappan tagit strypgrepp och hållit fast tills han nästan svimma.

          Och du tycker också att det är normalt eller? Eftersom du tillåter det hända. Och tillåter det fortsätta?
          Jag förstår mig ärligt talat inte på dig. Jag kan förstå din pojkvän och att det normaliserats för honom. Men jag förstår inte dig.

            22:19
            Alltså herregud du är ju dum i Huvet? Vadå jag låter det hända? Är det mitt fel nu också? Jag pratar ju med min pojkvän om att det är fel det hans pappa gör. Jag skyddar honom och stöttar honom, och har fått honom att inse att han inte är dålig. Och du skyller på att jag låter det hända för att jag såg vad som hände EN gång? Jag gör allt i min makt för att hålla honom undan det här. Men du lägger skulden på mig eftersom att jag inte anmälde just den händelsen. Du vet inte vad fan som kan hända om jag gör det. Jag är rädd för honom.

              Det är 22.19 som inte förstår. ❤❤

                Det stämmer helt och hållet. Jag förstår faktiskt inte.
                Kommer aldrig att förstå bristen på civilkurage. Att man vet att någon begår ett fruktansvärt brott men ändå väljer att skydda brottslingen?!

                Hur ska jag kunna förstå det??!

                Personen skyddar INTE sin pojkvän (som hon tror att hon gör) – hon skyddar gärningsmannen.

                Ni får bli hur arga ni vill på mig och kalla mig dum i huvudet. Jag skulle inte kunna leva med vetskapen att jag skyddar en brottsling som misshandlar sin egen son. Jag skulle inte kunna bära det på mitt samvete. Det skulle förmodligen försörja mig till mitt sista andetag.

      ?

      ❤ fruktansvärt jobbig situation.
      Tycker du kan söka upp ngn verksamhet för våldsutsatta i din stad. Eller ring anonymt till socialtjänsten och fråga var man kan gå och prata.
      Din pojkvän behöver hjälp att hantera situationen och i bästa fall bryta sig loss.
      Allt är inte svart och vitt, förstår svårigheterna i att bara göra en polisanmälan mot din pojkväns vilja. Även om det pappan gör är brottsligt så är situationen extremt komplex. Tror en bra början är att han får stöd. Det viktiga är ju att han inte ska behöva ha det så här samt få hjälp att hantera all skit han varit med om.

      Stackarn :((((((

        Eftersom vissa drar egna slutsatser så ska jag försöka reda ut lite här.
        1. Hans pappa har inte slagit honom dagligen, eller misshandlat honom ordentligt. Men han har slagit honom och strypt honom flera gånger under uppväxten.
        2. Min kille har aldrig berättat rätt ut vad som hänt, utan han har berättat lite åt gången. Första gången han berätta något så var vi typ 15 år och han skoja typ bort det då. Sen har vi knappt pratat om det efter det.
        3. Det är inte förrän nu på senare år som vi faktiskt blev tillsammans, och det är nu jag fått reda på mer vad som faktiskt pågått och vad hans pappa har gjort.
        4. När hans pappa slog honom framför ögonen på mig så var vi yngre än nu, alltså tonåringar fortfarande.
        5. Jag pratar med min mamma om det här också så att hon är medveten och kan ge stöd.

        Jag gör även allt för att skydda honom från sin pappa. Vi bor ihop nu och han träffar inte honom mycket längre. Men när han väl gör det så får han skäll. Det största problemet just nu är ju att min pojkvän är väldigt förstörd psykiskt pga det hans pappa har sagt till honom. Han har aldrig fått göra som han vill, pappan har haft synpunkter på allt och styrt hans liv. Sen så har han fått höra att han är värdelös sen han var typ 7 år och börja skolan.

          Det är bara bittra, störda människor som mår dåligt och måste leta fel som inte förstår vad du menar. Hade en man slagit en kvinna hade de nog inte klandrat kvinnans kompis för att hon inte anmäler då det självklart är upp till den utsatte. Sen är din situation ännu knivigare pga förhållandet mellan förälder och barn. Din pojkvän är säkert rätt psykiskt nedbruten och vet inte bättre.

          Jag tror att det enda du kan göra är att inte vara tyst och försöka få honom att inse hur sjukt hans pappas beteende är, så att du inte blundar för det (vilket jag inte tycker du gör enligt det du skrivit). Självklart blir det svårt om du ska hålla på polisanmäla när han själv antagligen inte förstår vad han är utsatt för. Så fortsätt att sakta men säkert öppna hans ögon, stärka honom, och påpeka hans pappas vidriga sätt. följ med när han träffar honom då du då kanske kan fånga upp något med din mobil, dock tror jag det bästa är att ni båda undviker honom så mycket det går.

            Tack vare alla som har din syn på att ”det är upp till den utsatta” sker det så oerhört många våldsbrott och mord i nära relationer.

            Jag är varken störd eller mår dåligt. Jag råkar bara tycka att man ska göra ALLT man kan för att förhindra att den här typen av gärningsmän får fortsätta. Och är det inte lite lustigt att ni ger er på mig när jag verkar vara den enda här som tycker att man bör sätta stopp för den här typen av misshandel och kränkningar?

      Jag skulle prata med pojkvännen och fråga hur han känner, vill han ha kvar föräldrarna i sitt liv? Blod är inte tjockare än vatten i vissa avseenden. Förr eller senare kommer han nog inse det. Hur mår din pojkvän i övrigt? Tror du hans föräldrar beteende har påverkat honom i andra avseenden som ger honom exempelvis dåligt självförtroende/dålig självkänsla i vardagen?

      Min pojkväns pappa är väldigt nedlåtande mot min pojkvän, försöker trycka till honom verbalt varje gång de ses och har en allmänt dålig attityd. Han har alltid varit så, men nu har pojkvännen lärt sig hantera det genom att få ett slags övertag. Nu är pojkvännens pappa sjuk i en kronisk sjukdom, men hör bara av sig när han vill ha hjälp med att hämta saker han har beställt osv. Jag träffade pappan första gången i julas och undviker att träffa honom nu, för jag mår inte bra av att han behandlar min kille så, och jag fick bita mig i tungan för att inte bara ”vad f*n är det du sitter och säger ditt odjur?”. Nu träffar pojkvännen honom bara ibland, men säger alltid ifrån när pappan håller på, och ibland kan han bara gå ifrån om pappan beter sig illa och säga ”ska du vara såhär kan du ringa mig en annan dag när du kan bete dig som en normal människa”. Det är så svårt, men din pojkvän förtjänar absolut inte det där!

    Varför ska programledarna i mello hålla på med fjantiga sketcher och sånger? Kan de inte bara programleda och låta bli allt annat svammel.

    Hej! Någon som vet något om detta?

    https://www.flashback.org/t3122258

      Någon fotograf från Gbg som våldsroteln hundratals tjejer.

        Våldtagit*

    Smittan sprider sig nu fritt i samhället.

    ”Smittspårning är inte längre möjlig.”

    https://www.youtube.com/watch?v=VasccCzr2TY

    Dags att börja preppa.

      Staten tar hand om oss. Det går ju rätt bra i övrigt, nu när det inte är kris. Ja, jag är ironisk.

    Nån mer som har svårt för att bli kär och Kanske är för ”kritisk” när man träffar någon ny? Är singel (29) och vill mer än något annat vara kär och drömmer om familj osv. Tycker kärlek är jätteviktigt. Dock när jag träffar en fin person, så tänker jag ”men är det de bästa jag kan hitta verkligen” eller ”han kan va snyggare/ha bättre kropp/bättre jobb” osv och typ letar fel… låter HEMSKT jag vet men är bara ärlig. Nu har jag nyss träffat en underbar person, Har gått på 3 dejter hittils bara men vill verkligen ge det en chans trots dessa Kritiska tankar, men man kan ju inte heller tvinga fram de rätta känslorna heller.. :S

    Fick tips om boken Hemligheten – har ni läst den? Är den bra? <3

    jag funderar på att flytta till Stockholm, har ni något tips/råd till mig? Vad behöver jag tänka på? Alla tips är välkomna

      Börja med att ha 5-6 miljoner med dig för att kunna köpa dig en etta på 30 kvadrat så att du har någonstans att bo är det viktigaste tipset. Eller om du vill hyra ett rum på 12 kvadrat för 14 tusen per månad hemma hos någon.

        Du vet att man kan bo lite utanför sthlm va?

    Jag har NOLL sexlust, alltså den är verkligen icke befintlig. Min man har hög sexlust och vill helst ha sex varje dag, nu blir det typ en gång i veckan.
    Vad kan man göra för att öka sin sexlust?

      Mys mycket utan krav på sex. Smek, kyss, massera men gör det utan att kräva att det måste leda till sex, gör det för att det är intimt och mysigt.

      Se på porr eller läs sexnoveller? Helt öärligt rligt, önskar jag hade ett bra svar. Tror många kämpar med detta. :/

      Har varit där.. Det är så jobbigt 🙁 Men jag säger som dom före mig; Porr/sexnoveller om man är bekväm med det.. Och bestäm ”nu ska vi mysa men vi ska/får INTE ha sex”.

      Utöver det så tänker jag att det är viktigt att tycka om sig själv. Så jobba på självförtroendet, kanske börja träna eller kör yoga om du inte redan gör det. Då kommer du i bättre kontakt med dig själv vilket är A och O tror jag..

      Har själv inte testat men har hört att Rosenrot ska vara bra för att bli kåtare hehe

        Tack alla för tips!

        Självförtroendet är absolut på noll, har gått upp massor i vikt under graviditeten som jag inte har orkat gå ner så känner mig som en val. Bidrar nog definitiv till att inte direkt vilja hoppa på min man då det känns som han kommer gå sönder.

      Vad är det för bakomliggande faktorer till att du inte känner sexlust? Tänker att om du kommer på det så finns det mer att jobba på. Äter du hormoner? Har du det stressigt? Har det alltid varit såhär? Är du nöjd i förhållandet i övrigt? När ni har sex, blir du tillfredsställd? Gör ni saker som du tänder på? Känner du kåthet någon annan tidpunkt under dagen eller är du helt avtänd? Har du och din partner en öppen kommunikation där du kan tala om detta? Hur ser han på det?

      Om allt är prima ballerina så kanske du har nån brist rent fysiskt, vågar du söka vård för det då? Vet att det finns receptfria alternativ på apotek som är lusthöjande.

      Annars är en bra grej att onanera själv och få upp kåtheten. Skaffa sexleksaker (jag har fått upp ögonen för såna droppar man tar på klittan så den blir mer känslig) vet dock inte om den räknas som en sexleksak, så kanske mer kolla online och köpa lite du tycker verkar spännande. =)

        Äter inga hormoner men ammar en väldigt fysisk 1 åring. Hen sitter gärna fastklistrad i mig dygnet runt vilket gör att när hen väl sover vill jag typ bara vara själv, att ingen får röra mig.
        Dock så har jag alltid varit väldigt ointresserad av sex, det har aldrig varit viktigt för mig, något jag även har sagt till min man tidigt i vårt förhållande.
        När vi väl hr sex så är det jättbra, han är den enda som fått mig att komma någonsin så något rätt gör han väl.

        Han tycker såklart att det är tråkigt och för honom är inget sex = ingen kärlek basicly. Men, jag är väl överlag mindre kärleksfull nu när jag mest vill vara ”ifred”.
        Plus som jag skrev ovan, gått upp massor i vikt så känner mig ju ännu mer osexig. Eller mer ”hur i helvete kan han vara med den här groteska valen”.

        Förlåt för luddigt svar, rannsakade mig själv medan jag skrev och lät bara tankar komma ut.

          Nu måsta jag fråga såhär:
          Tycker din man att du är sexig ändå?
          (Om du väntar lite till så kommer han nog tända på på riktiga vallar :))
          Nr 2: det är nog ok att går upp i vikt när man föder och ammar barn! Så är det. Give yourself a break!
          Du är sexig, fin ,bäst i världen, hot mamma precis som du är nu! Och låt din man känna på de där baby kilos, för snart är det minne blott! Det är nu ni ska njuta 🙂
          PS: en i samma sits!

            ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    Någon som vet en bra receptfri salva som bleker acneärr? Alltså röda/lila/mörka ärr. Eller om ni vet en egen huskur som ljusar upp en del ?

      Tycker Jan Marin Bioclear face lotion (serum) är grymt för just acne ärr. Har ett lite större på ena kinden som det hjälpt på!

    Camilla, vill du inte att vi diskuterar politik här i ös alls eller är det just SD du inte vill att vi skriver om? Såg inget konstigt i diskussionen och undrar därför om det är värt att starta om samma ämne igen eller ej?

      ”Svenskfientliga”…

      Hej svärjevänn

        Hej försvarare av utlandsfödda brottslingar.

          Var har jag försvarat någon brottsling?

      Jag läste hela konversationen någon minut innan den togs bort och det var inget konstigt alls så det måste kommit in rena dödshotet efter det som gjorde att cam reagerade. För tror inte det är någon överraskning att utländska förövare är överrepresenterade när det kommer till överfallsrån senaste åren? Detta läser man ju om i gammelmedia varje dag så det måste ju vara ok att prata om.

      Nej, de spårar alltid ur förr eller senare, så jag har valt att inte ha dem här.
      Finns Flashback och andra forum för den typen av diskussion där ingen behöver sitta och vakta kommentarsfältet.

        Kanske kan du skriva till detta i texten undre ös att vi får diskutera allt utom just politik?

        Vilka dem?

        Ganska skönt att ha en politikfri zon. Fortsätt med det! (Det kommer att bli väldigt geggigt i media de kommande två åren.)

          Det ä väl helt ok tycker jag med men då får CamCam lägga till detta överst och inte bara radera efter att hon anser att vissa politiska diskussioner inte passar henne. Antingen är allt om politik förbjudet här på ös eller inget. Lika bra att förbjuda det helt och hållet.

            Men är det inte rätt så uppenbart vad för diskussioner hon raderar? Vill ni ändå diskutera det så ta det på ett forum där det är tillåtet, hur svårt ska det vara?

              Så du menar att vi får diskutera politik och partier men inte SD? Det är ju allt annat än politiskt korrekt?

                Ja uppenbarligen är det så. Är väl rätt så tydligt, eller? Ta de diskussionerna någon annanstans (finns flera forum där det är tillåtet) för c vill uppenbarligen inte ha det här. Det är ingen mänsklig rättighet att få kommentera vad man vill på andras bloggar. Tråkigt, men så är det.

                  Man va sjukt! Det är inte ok, vi bor faktiskt inte i kina

                    Men Herregud du får diskutera vad du vill, men inte här.

                      Men det står ju i underrubriken att man får prata om allt men tydligen inte om ett av landets största partier. Diktatur!

      Strutsmentalitet. Folk bryr sig inte … tills de själva drabbas. Jfr Nimby. Glädjande att åtminstone DU har vaknat. Kram.

        Jag har varit vaken länge. Strutsmentalitet och sandlådenivå är det tydligen som gäller.

        Kram tillbaka!

          Samma här, sedan 2009. Jenny Lémon, Elin Krantz och Emma Pettersson blev avgörande för mig.

            Samma här.

    Jag har alltid en ”slötittarserie” på gång. Nu har jag sett klart Bonusfamiljen och tänkte gå över till Modern family (igen) men då är det borta från Netflix??? Provade HIMYM men samma där?! Vad händer!! Någon med förslag? Har sett working moms också.

      Arrested development
      Friday night dinner
      The Office
      Shameless (uk)

        Park and Recreation
        Superstore (den är dock på hulu)

      Jane the Virgin!!!!!

      Nej men HIMYM är kvar! Alla säsongen finns i alla fall för mig

      Kapar tråden lite, men någon som sett Black Mirror på Netflix – tankar??

    Jag söker nya läsare till min blogg 🙂 Alla välkomna!

      Bara för att du var rak och ärlig tittade jag in på din blogg: riktigt trevlig! Får kolla litet mer i veckan, verkar träffa rätt bra i mitt intressespektrum.

    Vad tror ni om nyheterna kring palmemordet? Själv är jag övertygad om att de har något som sätter dit skandiamannen. Jag tror att de sitter på något stort.

      Ingen aning mer än att jag är så trött att lyssna på det här tjatet. Jag tror det var beställningsmord och de hade hittat förövaren för längesedan om de hade låtit bli att lyssna på Palmes kärring.

        De valde ju att vilseleda henne och totalt förstöra hennes vittnesuppgifter.

          Exakt.

          Hur vilseledde dem frun?

            Bland annat så bad de henne att peka ut mördaren i en lineup. Det var Christer Pettersson och ett gäng poliser. Innan talade de om för henne att den misstänkte var bänkalkis. Fanns även småsaker i lineupen som gjorde att han omedvetet stack ut för någon som ska peka ut någon (saker som inte ska skilja på en sådan lineup).

              Finns mycket att läsa om hennes vittnesmål. Bland annat från svt : ”Innan konfrontationen hade Lisbet Palme fått veta av en åklagare att den misstänkte var en alkoholiserad våldsman. Christer Pettersson var den enda missbrukaren vid konfrontationen. De andra elva, de så kallade figuranterna, var anställda hos polisen.

              – När man ger personer den bakgrundsinformationen, att den misstänkte är missbrukare, då pekar ungefär åtta av tio ut Christer Pettersson. Man har gjort test i efterhand och sett att om man har den bakgrundsinformationen, och den hade Lisbet Palme, då är ett utpekande inte värt någonting, säger Pär-Anders Granhag, en av Sveriges främsta experter på förhörsteknik.”

              https://amp.svt.se/nyheter/granskning/ug/har-ar-svagheterna-i-vittnesmalen-mot-christer-pettersson

      Ungefär lika enkelt att hantera som att försöka bevisa att 5G-strålningen inte kommer att göra mannagrynsgröt av folks hjärnor. Meningslöst.

    Jag är gravid i vecka 12. Jag kan inte bestämma om jag ska berätta på jobbet efter att 12 veckor passerat eller efter första ultraljudet som är i vecka 14+3. Hur hade ni tänkt?

      Jag berättade efter vårt första ultraljud bara för att vara säker på att allt står rätt till i magen innan. Men det var också för att jag var väldigt nervös över hur de skulle reagera och ville vara mer säker på att jag faktiskt skulle behöva vara mammaledig längre fram, och inte bara droppar en sån sak ”i onödan”.

      Jag berättade inte förrän jag visste att allt står rätt till där inne (nära kollegor efter första ul och andra kollegor/chef efter rul i vecka 18). Jag är dock oroligt lagd samt inte alls sugen på att behöva dela med mig av eventuella dåliga nyheter. Ville inte heller att alla skulle veta att jag gick i skaffa-barn-tankar men det kan bero på att jag nyligen blivit befordrad till en högre tjänst.

    Hur mycket har era sambos hjälpt till med er bebis på natten? I vårt fall så jobbar min sambo måndag-fredag 07.00-16.00, och jag tar varenda natt med vår bebis som nu är 6månader. Sambon har varit uppe på natten och bytt blöja sammanlagt två gånger under detta halvåret och det var de första två nätterna hemma. Jag har alltid tänkt att det är normalt för han ska ju upp tidigt och jobba, han behöver sömn. Men verkar som att alla andra har något upplägg med sina sambos om vems tur det är att gå upp?

      Min man tog alla vardagsrätter och jag helgerna. Han var hemma hela föräldraledigheten från dag ett och jag jobbade.
      Jag behövde sömnen för att kunna vara klar i knoppen på jobbet och mannen sov middag med dottern på dagarna för att få sin sömn.

      Han får väl ta helgerna? Hade du själv velat byta blöjor 2 ggr per natt om du arbetade dagtid?

      Jag har tagit alla nätter sedan vårt barn föddes för ett år sedan. Jag ammar ju så för oss är det bekvämast att jag tar nätterna för 1, byter inte blöja på natten längre 2, han kan inte mata för hen tar inte flaska.
      Hur är det i erat fall?
      Personligen skulle jag inte ”störa” min man på natten på vardagarna utan han kan få ”ta igen” sina blöjbyten när han kommer hem eller på helgerna, känns dumt att båda ska vakna liksom, räcker med en trött männis

        För att tillägga, när han slutar 16.00 så kommer han inte hem utan brukar hjälpa kompisar eller jobba åt sin pappa på hans företag till ca 20.00. När han väl kommer in förstår jag att han vill ta det lugnt efter en hel dag igång så jag lagar all mat, städar och håller ordning hemma. Vi sätter oss och äter framför tvn ihop. Vill bebisen ha uppmärksamhet när vi äter så är det jag som tar honom, min sambo har aldrig tagit initiativet till det ens. Han umgås nog med vår son kanske 20-30 min per dag och då inkluderar den tiden allt från att endast hålla honom i knät samtidigt som han kollar på tv, faktiskt busa med honom eller ligga bredvid honom i sängen. Jag förstår till 110% att han inte vill ta bebisen på natten men inte ens på helger ställer han upp. Jag undrar bara generellt hur andra gör? När får ni själva vila och sova ut? Har ni något annat system? Behöver alla tips jag kan få. Blir galen snart och det är minst 6månader kvar innan vår son börjar förskola..

          Be honom komma hem efter jobb. I stället för att fara runt och hjälpa kompisar kan han väl komma hem och umgås med sin familj och göra sin del i hemmet. Ställ lite krav.

            Det försöker jag göra, och påpekar nog varje dag. Då kommer ju det klassiska ”jag drar in pengar”-kortet fram… och jag får dåligt samvete som går hemma och får en dålig mammapeng. ? Jag känner bara att krafterna tar slut och vet inte hur jag ska kunna ladda batterierna. Samma sak att han kan gå ut och ta någon öl på helgerna så blir man ensam med bebisen då med. Har inget emot att umgås med min son men jag behöver egentid. Hur och när tar man igen sig? Måste väll vara fler som har det så här?

              Ställ ultimatum då. Han verkar ju inte fatta så sätt hårt mot hårt.

              Har du kollat så han inte har en förlossningsdepression? Är supervanligt bland män.

                Nej, det har jag inte. Får googla på hur det visar sig bland män. Eller har du information om det? Kan mycket väl va något sånt.
                Han är dock världens snällaste mot sin son och han tar blöjor när han är hemma, bara det att jag oftast måste be honom. Och att han gärna fortsätter livet som innan med att träffa vänner ofta, vilket jag inte har något emot men nu innebär ju det att jag blir ensam med vår son. Jag är ensam med honom hela dagarna och hade gärna sett att hans pappa VALDE att umgås med oss, och inte att jag tvingar honom. Jag unnar honom sovmornar, att sova hela nätterna, att träffa sina vänner efter jobb och på helger. Men hade varit skönt att bli VALD och att han själv ser att jag också behöver få vila ibland, utan vår son. Men ska definitivt kolla upp det med depression. Tack för tips

              Att inte komma hem direkt och dricka öl på helgerna är faktiskt inte okej i min bok, hans prio ska ligga på er och ert barn, speciellt när bebisen är så liten. Tycker parterapi låter som en bra idé, om han inte förstår allvaret. Sen nätterna, då kanske han kan ta helgerna iaf

          Jag blir så väldigt ledsen av att läsa hur du har det. Jag är ensamstående mamma till ett barn i ditt barns ålder, det är tufft, men jag slipper åtminstone ta hand om någon annan utöver det. Förlåt, men din man förtjänar inte dig. Om jag var du skulle jag markera mot honom att hans insats faktiskt inte räcker till. Har du föräldrar du kan åka hem till? En resesäng till ditt barn som du kan ställa där? Börja ta med dig barnet dit några gånger i veckan och sov där. Inte bara för att markera men för att du faktiskt förtjänar lite avlastning, få middan serverad och sova några timmar. För han verkar inte kunna ge dig det och då hoppas jag han förstår sitt tillkortakommande.

            Jag har funderat på att åka hem till mamma och pappa, vet att jag alltid är välkommen där men jag vill inte att de ska märka av att vår relation är svajig. Vill liksom inte att fler ska lägga sig i (annat att vara ”anonym” här). Men ska verkligen sätta mig ner med honom och förklara hur jag känner, att jag också behöver vila. Förklara att jag uppskattar allt jobb han sliter med för att försörja oss men att jag hade uppskattat mer tid med familjen och att jag får lite mer egentid precis som han får ibland med sina vänner.

              Jag förstår att du inte vill att ändra ska lägga sig i eran svajiga relation men tänk också på att det kan vara skönt att anförtro sig till någon. Att ha någon man kan ventilera med. Kanske skulle det vara skönt om din mamma visste så att du kan prata med henne när det är jobbigt, inte för att hon ska lösa problemet (Det är mellan dig och honom) men för att finnas där när du behöver prata om det. Det är tungt att bära på problem själv.

              Menar absolut inte att du ska prata relationen med någon om du känner att du inte vill, bara en tanke.

            Tycker du låter mesig och din man har noll respekt för dig. Skaffa dig en ryggrad och ryt ifrån eller be honom dra åt h-e.

              Och nej det är inte normalt att ens man jobbar heltid plus frivilligt går och ”hjälper kompisar” och under sin lediga tid går och dricker öl. Herregud jag har inte ens barn men skulle min kille gå och dricka öl istället för att vara med mig när jag är ledig hade han varit ett ex.

          Låter som han kanske inte riktigt har fattat att han är en farsa än. Inte kunnat ta till sig barnen riktigt in i hjärtat. I vårt fall var det så också men det ordnade till sig när jag började ”smita hemifrån” mera. Sa till mannen att idag ska jag iväg så du måste vara hemma med… I börjar var det lite gnissligt men jag höll fast vid att han är lika mycket förälder som jag. Sen började de utveckla sin egen relation utan mig och efter det var allt helt annorlunda mellan dem. Mer kärlek och mer naturliga initiativ från pappans sida.

          Stackars dig som fick barn med ett as. Snart otrogen och så är du själv också.

      När dottern var helt nyfödd gjorde vi som så att jag la mig runt 22, pappan var vaken fram till 01 då hon brukade vakna Och gav henne flaskan (ersättning) sen gick han och la sig, nästa gång runt 05 tog jag henne och då hade jag fått sova oavbrutet ca 6 timmar, pappan fick sova till ca 9 och fick då också runt 6 timmar oavbruten sömn. När hon vart lite större bebis körde vi varannan natt oavsett vad, när mannen började jobba (han var arbetslös när hon var nyfödd), körde jag nätterna på vardagarna eftersom han skulle upp 05 och jag var mammaledig. På helgerna tog han dottern. Annars på dagtid tog den som såg att blöjan behövde bytas hand om det, matade henne (ersättning) när hon ville och sådant. Dock var jag mest ute med henne själv och är fortfarande. Tycker egentligen din man borde ta mer ansvar det var ju ändå han som körde in sprut ut…

        Smart upplägg ?

      Typ noll. Däremot har han tagit nätterna när han är föräldraledig. Rimligt tycker jag. OM inte någon av oss typ har blivit sjuk ..

        Ibland känner jag mig ensamstående mer vår son och det har jag talat om för min sambo, som lovar att hjälpa till mer på helger och kvällar. Men de glöms tydligen bort redan nästa dag… hur har ni gjort, ni som varit mammalediga medan sambon jobbat dagtid. Hur har ni fått ork till att ta blöjbyten och annat på nätterna, sen kanske tidiga uppvak på mornarna, att underhålla bebisen hela dagarna osv. NÄR tar ni igen er?

          Allvarligt råd nu. Om han inte lyssnar och förstår när du säger att du inte orkar och att han inte förstår allvaret i att du känner dig som ensamstående, boka in er på en parterapi. Det var det enda som hjälpte mig när min sambo inte lyssnade på mig. Bara att avsätta en timme där man sitter ner och aktivt lyssnar p varandra är bra. Och att få någon utomståendes syn och råd på det hela kan få honom att förstå att du menar allvar.

            Tusen tack för tips

          Så sorgligt att läsa, din kille är en egoist. Pratade ni ingenting om detta innan ni skaffade barn?

            Sonen var inte planerad, åt p-piller. Men vi hade långa dialoger innan vi bestämde oss för att behålla och då lät såklart allt så mycket bättre. De skulle bli så annorlunda när vi skaffade barn och han ”skulle ha en bra anledning att sitta hemma en fredagkväll”. Men det har liksom inte blivit så.. och angående sömnen så var ju tanken att jag tar sonen nätterna han jobbar och så tar sambon på helgen men det har också runnit ut i sanden och nu är vi här.

              Kära du, ställ krav och låt han inte få göra vad han vill. Ni är två om att ha skaffat detta barn, och om han inte skärper sig är det bättre du lämnar.

              Förlåt men en man som säger att han behöver en anledning att stanna hem en fredagskväll är inget att ha. Alltså var inte du tillräcklig för att han skulle stanna hemma en fredag, vilket du egentligen borde varit om han prioriterat dig. Som sagt, handlingar säger allt, har han inte prioriterat dig och er relation framför en fredag på stan tidigare, så varför skulle han göra det nu? Jag vill verkligen inte vara taskig, men du har att göra med en riktig egoist, dessutom låter han ung, om inte så väldigt omogen. En man som är en familjefar behöver inga ”anledningar” att stanna hemma på fredagar för det är där han vill vara mer än på någon blöt pub eller vart han nu hänger.

      Jag tar vår själv. Hon är 9,5 mån o ammar mkt på natten. Vi sover tätt ihop 🙂 I början tog mannen lite blöjor o så. Nu bajsar hon ändå aldrig på natten sen en tid.

        Samma här, vad ska min man göra på natten liksom, typ koppla på ungen på tutten? ?

    Någon som har tips på hur man får en tre åring att vilja borsta tänderna? Hon total vägrar så får hålla fast henne och borsta…har försökt med de mesta men hon kniper igen munnen och jag känner bara att jag orkar inte bråka varje morgon, det blir ännu värre om vi är lite sena på morgonen på vardagarna. Så, någon som har tips på nån rolig borsta tänderna lek eller så?:)

      Finns appar. Tror folktandvården har en.
      Eltandborste?

        Ska nog prova det, hon har sett någon eltandborste med frost på så kanske får köpa den

      Har för mig att det finns någon app som gör att borsta tänderna blir som ett spel? Googla och se ifall du kan hitta det 🙂

        Åh måste kolla upp det låter ju superbra!

      Vi lät barnen välja tandborstar och tandkräm och sedan brukade vi ”jaga tandtroll” när vi borstade. Spelade teater ”Oj, där såg jag ett litet tandtroll!! Den gömmer sig bakom en av tänderna så nu måste du gapa lite större” osv. Funkade för det mesta. Särskilt när man överdriver och gör en skojig stund av det.

      Nu vet jag inte om det finns längre men när jag var 2, (20 år sen) så lyssnade jag på ett kasettband om tänder och tandläkare. Det fungerade hur bra som helst och det ledde också till att jag inte var rädd för tandläkaren! Kolla om nåt liknande finns på spotify!

      Alltså mitt tips är säkert värdelöst men jag ”hotade” med tandtrollen. Att de äter upp tänderna och tungan om man inte borstar. Säkert helt fel men det funkade ? Skrev ut en bild på något fult troll från Google ?

      /Skadad för livet

      Det finns elektriska typ med batman/pyjamashjältarna/trollz som kanske är roligare än den vanliga ”tråkiga”. Försök att inte visa stressen av det, för barn märker det. Men jag skulle rekommendera att sluta ”tvinga” för då blir det en ond spiral som blir svår att bryta. Sätt er eller ta fram en spegel så tar ni båda fram era tandborstar och borstar tillsammans framför spegeln? Det finns en app som en nämnde innan mig som min son tyckte var kul =) Jag brukade alltid skoja och skämta och sjunga för att göra det så lättsamt som möjligt. Även ett opedagogiskt sätt är att prata om tandtroll, haha ett tag så sa jag ”oj nu såg jag ett gult tandtroll måste borsta fort fort, så nu är det borta” och ibland låtsades jag ta ett ur mungipan och kanske den på golvet och stampa- det tyckte han var askul. Men såklart inte skrämma, hon får ju inte bli rädd utan mer som en kul grej =)

      Ladda ner rocka munnen appen och köp en rolig eltandborste så blir borstningen roligare! Obs glöm ej att inte låta barnet borsta själv. Först vid 10-11 års ålder är barnet redo för det /tandsköterska

    Vad är bäst att göra pannbiffar på? Nöt, fläsk eller blandfärs?

      Blandfärs. Nöt blir för torrt och passar bättre till grekiska färsbiffar med feta och Oliver och fläsk blir för fett för min smak.

        Grekiska färsbiffar gör man på lammfärs. Om din nötfärs blir torr steker du dom på för hög värme.

      Formbar sojafärs

        Är den god?

      Blandfärs. Finriv en gul lök i ?

      Vegetarisk färs.

      Nötfärs självklart.

    Möhippa – vara med eller inte?

    Har blivit inbjuden att vara med på min sambos brors blivande frus möhippa. Alla kvinnliga gäster som ska till bröllopet är även inbjudna till möhippan.

    Nu till dilemmat. Jag vet inte om jag ska gå eller inte. Vi har haft en del groll emellan oss, jag och sambon är inte jättebra vänner med det paret, om man säger så. Bröllopet känns ju såklart självklart att gå på (för trots att vi inte kommer överens med dem, så kan vi bete oss normalt mot varandra osv), men möhippan känns mer personlig på något vis. Men tänker att det samtidigt är dumt att inte gå, att stämningen mellan oss kan bli värre. Min sambo vill gärna att jag går dessutom.

    Känns dock som om det blir lustigt hur jag än gör. Känns konstigt att komma dit eftersom att vi inte är nära, men känns samtidigt som om situationen skulle bli värre om jag skiter i att komma dit nu när jag blivit bjuden.

    Måste även tillägga att en del andra tjejer i sambons närmaste familj samt släkt kommer gå. Problemet är att jag är väldigt olik min sambos familj och släkt och har inte blivit helt accepterad trots att jag och sambon hängt i ihop i flera år. Så jag känner knappt bruden eller sambons familj/släktingar som ska dit. Har försökt lära känna dem men känner att jag jämt får konstiga blickar, blir avbruten osv när jag försöker prata med dem. Är med på släktkalas osv, är bara allmänt artig och trevlig, men pratar inte direkt med dem förövrigt.

    Förlåt för ett förvirrat och luddigt inlägg. Svårt att förklara hela situationen utan att avslöja min situation. Men hoppas jag kan få några kloka råd angående detta.

    Ha en fortsatt trevlig kväll! ❣️

      Jag hade stannat hemma. Spänd stämning blir aldrig bra speciellt inte på en hippa när alla ska vara superpeppad och flamsiga. Man måste inte gilla och umgås med alla det viktiga är att man kan när man måste vilket inte en relativt avlägsen persons hoppa är om man inte är tighta.

      Hitta på någon bra ursäkt till varför du inte kan delta (en kompis fyller 30, du ska vara barnvakt när någon firar bröllopsdag,..) och önska dom en rolig hippa.

      Om du väljer att inte gå så får du tänka både en och två gånger vilka konsekvenserna blir i framtiden. Dumt att skapa ännu fler spänningar mellan er? Det säkraste kortet är att gå, du behöver kanske inte vara med hela dagen? Gå dit och visa dig bättre än de som avbryter dig och ger dig ”konstiga” blickar. Var en större person. Din sambo vill ju dessutom att du går, jag tror att du kommer ångra dig om du inte är med faktiskt. Att tacka nej till att delta i någons möhippa är ett ganska starkt statement. Lycka till!

        Eh nej det är inte ett ganska starkt statement.

          Eh jo.

            Kanske om det är en bff men absolut inte annars.

      Skulle göra så att jag skulle klura ut en riktig bra ursäkt. Typ resa bort med mamma och säga att hon överraskade dig med en resa och den va tyvärr inte ombokningsbar, då tar hon nog inte det personligt = ingen spänning. Skicka en fin korg kanske? Med te, choklad, blomma som ett ”synd att jag missar din hippa”?

      Hej! Tror du inte att du kanske blivit bjuden för ”syns skull” och hon blir lättad om du inte kommer? Kram

        Hade samma situation med min svägerska, gick på överraskningsmomentet och en liten del av aktiviteterna sen drog jag.

    Jag har tagit alla nätter sedan vårt barn föddes för ett år sedan. Jag ammar ju så för oss är det bekvämast att jag tar nätterna för 1, byter inte blöja på natten längre 2, han kan inte mata för hen tar inte flaska.
    Hur är det i erat fall?
    Personligen skulle jag inte ”störa” min man på natten på vardagarna utan han kan få ”ta igen” sina blöjbyten när han kommer hem eller på helgerna, känns dumt att båda ska vakna liksom, räcker med en trött människa.

      Vi körde lika.

    Hej. Får för mig att det finns något sätt att gå in på bloggar utan att det genererar några klick för bloggaren. Kommer dock inte ihåg hur. Någon som minns? ?

      Unvis.it

    Har spenderat hela eftermiddagen (känns det som) med att leta och prova jeans. Varit inne på Gina Tricit, Cubus, Bikbok, Carlings och Raw.
    Jag är på jakt efter ett par svarta stuprör med normalhög midja som framhäver och smickrar mina kurvor men det verkar vara svårt. Ni som är lite nättare i kroppen men med höfter, vad har ni för jeans som ni gillar?

      Mina favoriter är från Tommy Hilfiger (via Zalando). Mycket stretch, tajta och passar allas kroppar!

      Lee.

      Levis ribcage! Helt fantastiska!

      Topshop’s Jamie jeans bunkrar jag upp med varje gång jag beställer därifrån. De är grymma.

    Någon här som jobbar inom marknadsföring? Har du utbildning, vilket område jobbar du inom, hur länge har du jobbat och vad har du för lön? Jag är nyexaminerad och ska snart börja mitt första jobb efter examen så hade varit intressant att höra andra som jobbar inom det med ?

      Jag jobbar med digital marknadsföring (sökmotoroptimering).
      Har ingen utbildning inom området utan började som säljare och har sedan jobbat upp mig (stort eget intresse)
      Jag har jobbat sedan 2011 och känner 58500/månad.
      Trivs som fisken i vattnet.

      Lycka till 🙂

        Wow, imponerande resa 🙂 Vad kul! Tack 🙂 Jag ska jobba inom sociala medier och ser fram emot det så mycket.

    Jag har svårt att lita på min man. Vi har varit ihop i 5 år och speciellt i början av förhållandet pratade han med andra tjejer, han har ljugit mycket åt mig, han har också haft både Tinder och Bumble (han sa det var en kul grej med hans kompisar), brukade gå ut och klubba en massa (han vill inte att jag ska göra det och det vill jag inte heller), följt en massa random-tjejer på Insta osv. Senaste året har det varit bättre och jag har sakta börjat få tillbaka tilliten men ibland blir jag ändå extremt illamående för jag tänker att jag är dum som litar på honom efter allt han gjort.

    Och nej ”dumpa” osv går inte för att jag är gravid. Vill höra om någon annan gått igenom detta och allt slutat bra eller tips på hur vi ska kunna bygga upp tilliten igen. Mår så dåligt i perioder och när han är ute med sina kompisar kan jag inte sova pga magont. Vill att allt ska kännas bra när bebisen kommer.

      Pratade ni inte om detta innan ni skaffade barn? Eller tänkte du att det löser sig automatiskt? Jag vet inget annat sätt att rädda din värdighet än att lämna, med bebis, om han är något att ha kan ni jobba på sen ex med rådgivning. Som du resonerar nu pga ett barn kommer du aldrig att lämna honom oavsett vad han gör.

        Jag tänkte ärligt att det skulle bli bra för att han inte beter sig som förr nu. Men har bara fått panik sen jag blev gravid för jag känner mig ”fast” nu och jag är svinrädd för att ha gjort ett jättestort misstag.

          Ja du har gjort ett misstag, hur kan man ens tro att ett barn plötsligt ska släta över att din kille aldrig haft ögon för bara dig? Tro inte att det kommer ändras, kommer nog bara bli ännu värre nu. Stackars barn som ska vara ett objekt för sin mammas osäkerhet.

            Fyfan vilken vidrig människa du är. Det är inte synd alls om mitt barn, hen kommer få så himla mycket kärlek och förhoppningsvis kommer hen inte bli lika äckligt dömande som dig.

              Aj, sanningen sved visst. Håller med den ”vidriga” personen däremot. Man skaffar inte barn för att göra en skit bättre mot en. Sorgligt att ett barn ska behöva växa upp och se sin pappa vara otrogen och sen ta med sig det i livet, och lära sig att mamma behöll pappa ändå.

                Det var inte därför jag skaffade barn, han beter inte sig längre så och han har aldrig varit otrogen. Sjukt att ni faktiskt tycker det är okej att sparka på någon som redan mår dåligt, låt bara bli att svara istället.

                  Han har garanterat varit otrogen. Varför skulle han va emot att du klubbade annars? Han tänker att han är man och behöver släppa ut sina lustar och du är kvinna och blir bara kär om du ligger med nån annan. Jag säger inte detta för att va elak, jag säger fly nu. Jag har haft många sånnadär killkompisar som festar loss med mig när bruden tar hand om ungarna.

          Misstag kan rättas till. Lämna och förbered ett liv utan honom. Ditt barn och du först. Om han nu dessutom bara viftar bort allt. Är relationen värd något räddar ni den sen.

      Säg det RAKT UT!!! Herrwgud ni ska liksom ha barn men kan inte ens ha en ärlig konversation? Du förtjänar inte att gå runt och oroa dig, och han kanske aldrig skulle komma på tanken idag och då är det ju inte så schysst mot honom heller. (Ta inte min kommentar som att det är synd om honom, lider med dig och din oro.) <3

        Jo självklart har jag försökt prata med honom om det, senast igår, men han bara viftar bort det och tycker jag överdriver 🙁

          Ja, det är vad otrogna män gör.

            Snälla människor, tänk innan ni skaffar barn vem ni faktiskt skaffar barn med!? Är det så svårt?

    Jag fyller år idag! Om det är någon mer som gör det, grattis!

    Och hoppas ni alla haft en fin dag (trots stormen om ni hänger här på västkusten som jag) ?

      Grattis ?

      Grattiiiis och HURRA!!!!!!!!!!!!!

    Alltså, förlåt men hur.. naiv??? Är Paow. Hon har gjort en näsoperation trots att hon själv säger att hon aldrig varit missnöjd med näsan eller haft komplex. Alltså åh, hon har ingen aning om vad som väntar henne. Har själv opererat näsan efter 10 år med grova komplex. Den första veckan av smärta är ingeeet jämfört med månaderna som kommer sedan. Jag tror inte Paow är förberedd på det för fem öre. Näsan är svullen i 1-2 år efter operationen och är alltså större än innan operationen under en lång period. Det är sjukt påfrestande mentalt att se ut som en potatis framifrån. Man får brottas dagligen med ångest och oro över vad man gjort och är man inte väldigt mentalt stabil så kommer man gå in i en depression. Sen kan man inte andas ur näsan på någon månad, den gör ont i flera månader, man får inte sola på flera månader… och efter några månader får en stor procent broskbildning vilket kan missforma näsan och kräver om-operation.

    min näsa var så sjukt ful, jag kände att den inte kunde bli värre, så för mig var det så värt det, men såhär i efterhand hade jag aaaldrig gjort det om jag var mestadels nöjd med min näsa så som Paow verkar vara. Känns bara som hon absolut inte läst på om näsoperationer och att hon utgår från att det är en lika lätt operation som att göra brösten… well she is in for a surprise. Ser nästan lite skadeglatt fram emot när hon ska ta av gipset, jag tror hon kommer döööööö av chock

      Vilket skitsnack. Har också opererat näsan och jag hade 0 smärta. Alltså på riktigt 0. Mitt cellprov kändes mer. Ingen har märkt nån skillnad då min näsa inte var stor eller krokig innan utan de filade bara ner lite i profil, svullnaden som uppkommer efter två år löser man med tejp på natten.

        Så värt att operera sig för att ingen ska märka någon skillnad…

          Ja lite som alla som betalar för ansiktsbehandlingar och ändå märker ingen dagen efter att man varit där. Så ovärt.

          Fast jag känner mig bättre sen är jag ju glad att ingen annan märker nån skillnad. Min näsa var liten innan men jag ville att den skulle vara perfekt så därav liten skillnad

    När jag var ca 10 år flyttade jag ifrån min bästis. Vi hade lovat att hålla kontakten men så blev det ju såklart inte. I samma veva dog hennes alkoliserade pappa. Jag var ledsen, sviken och hade aldrig varit med om ett dödsfall innan så jag betedde mig inte speciellt bra eller stöttande. Efter det hördes vi aldrig igen. Jag har dock aldrig slutat tänka på henne och alltid haft dåligt samvete.för hur jag betedde mig.

    Det har gått 18 år nu och idag gick jag för mig att kolla upp var hon tagit vägen. Det visar sig att hon bor granne med mitt jobb.
    Är jag galen om jag funderar på att åka dit/ringa för att be om ursäkt? För stt säga att jag aldrig glömt henne? För att säga att för mig var hon otroligt viktig?

    Är jag galen som tänker såhär?

      Jag hade nog kontaktat henne på annat sätt först. Mail, sms, Messenger.. säg det du vill ha sagt där och föreslå att ni träffas om hon också vill. Fint av dig att vilja be om ursäkt men jag hade inte bara dykt upp hos henne hemma.

        Jag håller med. Är helt säker på att hon skulle bli glad men överrumpla henne inte. Du kan ju gärna skriva att du gärna ses men låt det vara på hennes villkor. Uppdatera gärna hur det går! 🙂

      Hejja dig för att du tänker så.

    Har en kompis vars pojkvän skrev bakom hennes rygg med en annan tjej, detta hände först när hon var höggravid och sedan när barnet var ett par månader. Nu en månad efter hon berättat detta för mig, gråtit och varit nära på att lämna honom, så ska dem gifta sig… Jag blir så frustrerad. Han har varit allt annat än hjälpsam med deras barn, min kompis har skött det mesta och nu som toppen på isberget så gifter dem sig. Då jag är brudtärna ska jag även ordna med möhippa, men det känns så hopplöst? Jag tror inte alls på deras förhållande och det känns som han friade bara för att tillfälligt lösa problemet med min kompis. /Uppgiven vän.

      Ta konversationen! Med dom båda.
      Säg till din vän att hon plågar sig själv med detta giftemål direkt efter hon har gråtit gud vet hur länge över idioten. Säg även till killen att han är en idiot.

      Du ska inte behöva grubbla över detta. Direkt när du sagt ifrån kommer dina axlar bli lättare. Du har all rätt att helt dra dig ut ur dina ”uppdrag” rörande bröllopet. Heja! Våga!

      Shit vilken dum brud. Förlåt. Du har helt rätt, fattar inte hur folk tänker.

      Alla måste gå igenom sina egna misstag. Men det kommer inte hålla.
      Men vad kan du göra? Då får hålla god min och vara stöttande den dagen i framtiden hon äntligen lämnar honom.
      Nån som är otrogen när man precis ska ha barn kommer fortsätta med det.

    Hej! Skrev för ett tag sedan om att vi skulle flytta till ett annat land och att jag var nervös.
    Nu har det gått en vecka och jag känner av hela mitt hjärta att detta inte är rätt för mig.
    Jag vill hem till Sverige tillsammans med vår dotter (min man tycker det är okej att hon följer med mig hem) men han säger att han själv kommer stanna.
    Detta gör det så otroligt svårt. Å ena sidan så vill jag inte att min dotter ska växa upp utan sin pappa, och andra sidan så trivs ja verkligen inte och ser inte mig själv göra det heller!
    Min dotter pratar mycket om sina förskolekompisar och sina kusiner men samtidigt så vet jag att hon kommer sakna sin pappa.
    Pappan säger att han kommer nog aldrig vilja bo i Sverige igen.
    Vad ska jag göra?!

      En vecka är vääldigt kort tid, de flesta ställen tar det längre än så innan man börjar trivas. Tycker du ska ge det mer tid innan du bestämmer dig! Jag tycker du ska jobba på att få nya kontakter och rutiner där du är och lära känna staden och sedan känna efter igen om några månader. /En annan som bor utanför Sverige

        Måste instämma. Mina första 2 veckor när jag flyttade utomlands var hemska. Sen blev det gradvis bättre. Till sist älskade jag det.

        Tror du behöver lite tid att komma in i samhället, vänja dig. Kanske finns några ”Svenskar i ….” grupper på FB som kan vara en bra övergång? Men såklart, om det verkligen inte känns bra om en månad eller så, så bör du definitivt fundera över hur du vill göra.

      Vad kom ni överens om när ni flyttade? Testa eller permanent? En vecka är mycket kort tid, och att dottern pratar om förskolekompisar och kusiner är ju inget konstigt. Jag tycker du har en skyldighet att stanna ett längre tag och försöka på riktigt. Vart har du flyttat? Kan du träffa andra som flyttat dit osv?

      Ge det mer än en vecka.

    Jag söker en manlig svensk skådespelare, ca 50 år, med asiatiskt ursprung. Vem???

      Tänker tyvärr bara på Dramaten-skådisen som är anklagad för att ha haft sex med en minderårig i USA.

    Kan någon hjälpa mig förstå min bästa vän. Hon väljer konstant att gå in i relationer med sånna loosers. Sorry alla hennes x:s. Hon är bra, rolig och har ett bra jobb. Därmed en bra ekonomi. Men hon är ihop med killar som verkligen inte är på hennes nivå. När man träffar dem så förstår man verkligen inte vad hon ser i dem. Är även nära hennes familj och dem fattar inte heller. Killarna är alltid arbetslösa, jobbiga familjeförhållanden, dålig ekonomi (som hon räddar), något barn har dem ofta också som hon ska leka extramorsa till. Deras personlighet är oftast antisocial ofta hör jag att dem har social fobi och därför inte kan jobba… Jag menar inte att det är fel på dem. Men jag ser inte vad som är attraktivt. Hon ska liksom rädda dem. Flyttar hem till dem, betalar räkningarna. Sen så är dem inte heller så snälla, utan rätt utnyttjande. Jag känner att hon som är så fantastisk blir låst och fast i livet utan någon anledning. Någon som känner igen sig i henne och varför hon gör så här. Jag vill gärna hjälpa henne men måste liksom förstå varför hon gör så. När man tar upp det här vilket jag undviker för man säger inte till sin kompis att hennes kille är en looser liksom, så ändrar hon samtalsämne eller bortförklarar hans dåliga beteende. För att förtydliga, vi är verkligen bästa kompisar, hon är som min syster, hennes familj är min familj osv. Jag bryr mig genuint.

      Tyvärr väldigt vanligt bland svenska flickor/kvinnor. Uppvaknandet blir ofta brutalt.

    Hallå 2020, du skrev igår att du blivit lurad av en man som jobbade som kock på båt. Vem är han? Du skrev att andra som blivit lurade skulle kontakta dig men du svarade inte på kommentarer igår

    Vad skulle ni ge för råd eller tips till en person vars anhörig precis blivit diagnostiserad med multipel skleros?
    Vet ej vilken ”typ” av ms än, och jag vet inte hur jag kan stötta och samtidigt är jag så orolig för vad som skall ske och hur hen kommer att må. ?

    Om man behöver prata med någon akut mitt i natten och jourhavande medmänniska inte kan ta emot samtal, vart vänder man sig då?

      En god vän eller till din mamma.

      Ringer 112 o ber om att få prata med en präst

    Google ger inte jättebra svar och jag ska ringa tandläkaren imorgon.
    Men har ni haft något liknande eller samma som jag?
    Ont i en tand(?) så gör det ont i käken, mot örat. Borstar och borstar, sköljer med Flux, använder plackers varje dag. Vet inte om det är en tand det gör ont i eller vad det är, svårt att säga exakt.
    Hade liknande på andra sidan, fick ont på semestern, trodde visdomstanden växte. Det onda kom och gick under hösten. Lördagen innan jul blev en bit av visdomstanden lös, lördagen efter jul gick biten av helt och det onda försvann.
    Sen gick det nån vecka och det började på andra sidan, men det är mer intensiv smärta nu.
    Känner även ibland att det känns som att underkäken blir trång typ, som att tänderna flyttar på sig och det spänner.

    Som sagt, jag ska ringa tandläkaren imorgon. Men tills dess, har ni haft samma?

      Det är nerven som påverkas där, drf det gör ont ut mot örat. Jag har haft samma 🙁 inflammation som ger en svullnad och trycker på nerven.

        Känner/ser ingen svullnad dock, men det kanske inte syns? Men hur blev du av med det? För det här har pågått länge.

    Läste i Margaux blogg att Linnea flyttade till Costa Rica för kärleken… var det alltså därför hon dumpade Benji och han blev bitter och Skrev Costa Rica-låten ??

    Jag är gravid i vecka 7 och igår slog illamåendet till. Varför skaffar folk mer än ett barn?! Varför vill man ens gå igenom allt skit IGEN?!! Det är inte värt att varje dag må så illa att du inte kan göra annat än att andas eller att varje dag ha så ont i kroppen.

    Efter denna graviditeten så är jag fan klar!

      Efter att ha mått illa en dag? Oj oj.. Ha så kul på förlossningen.

    Vet att jag är sent på bollen, men kommer aldrig på det jag vill skriva när det väl är ÖS.

    Jag träffade min pojkvän i somras och vi blev sedan tillsammans efter någon månad. Älskar honom mer och mer för varje dag, och känner att jag har hittat människan jag vill vara med resten av livet.
    Till min hangup, eller fundering. En av mina bästa vänner verkar inte riktigt klicka med honom. Det är som att hon känner sig obekväm i hans närvaro, eller helt enkelt inte gillar honom. Märker emellan dom att den där kemin inte riktigt finns, även om dom är trevliga mot varandra och kan snacka utan problem. Jag klickar bra med hennes sambo och har hängt med dom massor innan jag hittade min pojkvän, och vi hänger fortfarande. Har pratat med min pojkvän då vi har högt i tak och han säger att han känner exakt det jag beskrev, men att han absolut inte ogillar henne men att han upplever att hon inte riktigt gillar honom fast han inte har något problem med henne alls. Han stör sig mer på att hon inte är så bra på att kommunicera och är lite socialt klumpig. Min pojkvän är väldigt extrovert och socialt smidig, kommer nästan överens med alla människor hon är mer introvert och har lite svårt för människor generellt som är som min pojkvän. Medan jag älskar min pojkvän exakt för att han är som han är. Och min vän såklart.
    Borde jag prata med henne om hur hon känner eller borde jag bara låta det vara och acceptera att alla inte kan ”älska” varandra?

      Förlåt för den bristande styckeindelningen och knasiga meningsuppbyggnaden. Skrev det i farten ?

        Sorry, orkar inte ens läsa den textväggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.