Riktig Corona-kris för Amanda Schulman

De flesta människor verkar på ett eller annat sätt vara berörda av den pågående Corona-situationen som sveper över världen men Amanda Schulman verkar ha drabbats lite extra hårt.
I morgonens avsnitt av podden ”Hur mår du?” som hon driver tillsammans med sin syster Hannah Widell berättar hon nu om detta och jag vill varna känsliga lyssnare och läsare för att delar av Amandas utsago kan uppfattas som rejält otäcka. 😉
Amanda, som nyligen satt i hårförlängningar oroar sig för hur hon kommer se ut om ett tag när de där slingorna börjar lossna.
Till frisören vågar hon ju inte gå.
Samma sak gäller hennes ögonfransar (som hon pratar länge om, samtidigt som hon verkar göra någon typ av smygreklam för Xlash.)
Hon har till och med gått så långt att hon bunkrat upp med egen ögonfransfärg för att själv kunna färga sina fransar om krisen håller i sig.
Tur att det fanns färg kvar tänker jag.
Tänk om ögonfransfärgen varit lika slut i butik som handsprit verkar vara? Jag är tveksam till om Amanda Schulman någonsin hade kunnat återhämta sig från det.

Men, som om inte vore nog att Amanda varken kan få hjälp att ta ut sina hårförlängningar eller färga sina fransar så finns det en tredje sak Amanda bara måste lösa innan Coronakarantänen drabbar hela Gotland där Amanda befinner sig, och det är att på något vis få över ett ”Becore-träningsredskap” så att hon kan fortsätta ”sladja” omkring på den för att hålla sig ”fit”, oavsett krisens storlek och påverkan på resten av världen.

The struggle is real för stackars Amanda Schulman som varken verkar veta ut eller in just nu.
Hade inte risken för smittspridning varit så överhängande så hade jag uppmanat er alla att skicka era absolut största styrkekramar till Amanda på Gotland med peppiga uppmaningar om att hon KOMMER fixa det här, även om det just nu känns omöjligt.
Istället rekommenderar jag ett virtuellt men noga spritat handslag för att vara på den säkra sidan.
KÄMPA!!

En liten ljusglimt mitt i allt mörker är trots allt att Amanda, enligt podden, inte ens använder nagellack längre så den krisen lyckades hon avvärja innan den ens börjat.

Hela avsnittet hittar du här.

Tack för tips!

254 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Verkar inte som att Amanda Schulman har haft några studielån.

      Alltså, att ha studielån garanterar inte att man har något innanför pannbenet. Jag har träffat på galet många med extremt slöa knivar i sin kökslåda under mina år på Uni.
      Dessutom har flera av de smartaste personerna jag känner aldrig läst vidare på högre nivå.

        Det är ett uttryck.

          No shit?

            Och det här är exakt anledningen till varför det är en oskriven regel inom internet communityt att dra någon mening som sammanfattar vad man länkar till!

          Ett väldigt kasst uttryck eftersom det inte säger någonting.
          Till och med ”det verkar som att hon aldrig haft gröna strumpor på sig” skulle vara ett bättre uttryck eftersom det säger mer om personens intelligens än storleken på studielån gör.

            Nä.

        Gillar ditt ironiska sätt att skriva på, gick på det först ??

          Alltså det är inte som att det är svårt att ta sig igenom en universitetsutbildning.

            Beror på vad du pluggar till. Att ha lärarledda lektioner/seminarier 2-3 ggr i veckan och sedan plugga hemifrån kallar jag toalettlitteratur (du kan sitta på toa och plugga och fortfarande ta din examen).
            Sedan finns det riktiga utbildningar där du faktiskt behöver vara på plats 5 dagar i veckan.

              Så brukar det se ut för de som läser t.ex. matte och fysik. Ett litet antal föreläsningar och resten självstudier. Men tror de flesta hade sett dessa utbildningar som ganska svåra ändå. (Fast jag förstår att du generaliserade, ville mest flika in det som ett litet fun fact.)

              De allra flesta utbildningar i Sverige kan de allra flesta klara av utan större problem. Det är inte svårt att få en högskoleexamen, även om vissa är svårare än andra.

                Jag tror att inte alla klarar det. Inte Amanda och inte Bianca Ingrosso. Är ganska säker på det.

                  De båda skulle definitivt kunna ta en kandidat i modevetenskap! Utan tvekan att de skulle klara en sådan utbildning!

                Men det handlar inte om att ta sig igenom en utbildning och kunna skylta med en examen, utan den kunskap och det analytiska tänk man får med sig av högre studier.

            Forskarutbildning och doktorsexamen är idag vad gymnasiet och studentexamen var fram till 1968.
            Att ha klarat av dagens gymnasium har nu mest värde som en fingervisning till arbetsgivare om att någon förhoppningsvis kan lära sig enklare arbetsuppgifter och kanske även läsa och förstå enklare skriftliga instruktioner.
            Det har gått en väldig inflation i utbildningar.

              Det här med att förstå skriftliga instruktioner är inte helt självklart idag.
              Jag vet ett företag som nyligen skickade skriftliga steg för steg installationsinstruktioner till kunden tillsammans med produkten, och fick ändå förfrågan om en instruktionsvideo då det skriftliga var för svårt.
              Måste varit för mycket text.

                Och kunden var ett företag, vilket gör det ännu lustigare.

                Det är väl bara att titta på hur folk tar till sig informationen om corona. Uppenbarligen är 1177 nerringda för att folk inte kan läsa på deras hemsida. Svårt sjuka personer med corona symptom kan inte komma fram för att få hjälp att ta sig till sjukhus. Kommer sluta med att folk åker till akuten utan att ha koordinerat med 1177 först.

                  Om man vill ha information om Corona ska man inte ringa 1177 alls, man ska ringa 11313

                    Lycka till att komma fram på 11313. Läs på internet och sluta ring i onödan.

            du har uppenbarligen ej läst en krävande utbildning. utbildningar skiljer sig ungefär lika mycket som olika jobb. det är som natt o dag. själv läser jag en utbildning som kräver över 40 timmar i veckan aktiv studietid – i sex år. det är visst svårt att ta sig igenom det – o då har jag BRA förutsättningar (har ej haft svårt för mig i skolan). det är absolut inte alla som klarar av det o mer än hälften som hoppar av just p.g.a. detta.

              Nu blev jag nyfiken! Vad är det för utbildning? ?

              Ett fåtal av utbildningarna i Sverige ser ut som du beskriver. De allra flesta utbildningar kan vem som helst klara av utan större problem. Att ha en universitetsexamen är alltså inte ett kvitto på att man varken är smart, ambitiös eller allmänbildad.

              5,5?

              Jag hör vad du säger och håller absolut med dig. Men å andra sidan, såvida man är någorlunda smart och har god läsförståelse, då är jag helt säker på att man klarar i princip vilken utbildning som helst.

              Jag pluggade juridik (5,5 år). Vi fick veta att studietiden (inkl. läxor och läsning hemma) skulle landa på ca 40 timmar i veckan. Jag läste absolut inte 40 timmar, men klarade mig ändå oerhört bra och med fina betyg. Skulle inte vilja anse mig för att vara ”smart”, men när man har förstått en problemställning och kan sätta det i en kontext, då tror jag att man sparat sig själv för otroligt mycket lästid. 🙂

              Sorry lite flummigt, ligger och halvsover. Men ville ändå passa på att skriva. ?

        Jo, är med på vad du säger, men AS måste ändå ha EXTREMT lite studielån.

          Har hon ens som Bella gått på gymnasiet?

      Min första tanke var inte att du syftade på Amandas intelligens utan snarare hennes lite överklassaura vilket betyder att hon fått allt betalat för sig och därför ännu som vuxen pratar som ett bortskämt barn?

      Men jag missuppfattade då ?

        Det ena utesluter ju inte det andra. Tror det är lika delar där.

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Neeeej! Och då har hon helt glömt vad som händer när naglarna behöver fixas!!

      Enligt podden har hon inte ens nagellack längre så den krisen avvärjde hon innan den ens börjat. 🙂

        Runt naglarna och under naglarna fastnar mycket smuts. Är du en god medmänniska klipper du naglarna nu.

    Tycker det är onödigt att göra sig lustig över detta när hon berättar flera gånger att hon är hypokondriker. Och det är klart man oroar sig över hur det ska gå med saker i vardagen om nu läget skulle bli som i tex Italien. Det betyder inte att man tycker det är det allra värsta med smittan. Jag har en massa saker jag oroar mig över som inte är viktiga, men självklart vet jag om att det värsta som kan hända är att folk dör.

      ”Saker i vardagen” under en pandemi? Lösögonfransar, löshår och att hålla sig fit? Det är ju bara alldeles… Alldeles… ja jag finner inga ord ens

        (ok hålla sig fit är ju bra ur överlevnadssynpunkt men ni fattar)

        Men det kanske är hennes sätt att hantera Corona-ångesten, att försöka fokusera på den typen av saker istället för att tänka på det värsta som kan hända.

          Hon får ju hantera sin ångest hur hon vill. Nu diskuterade vi att prata om det i en podd.

            Du får väl lyssna på någon podd där de pratar dödsångest i stället om det är det du vill ha.

              Poängen är att hon påstår sig vara hypokondriker men istället för att oroa sig för att bli sjuk oroar hon sig över sitt utseende. Folk dör men hon prioriterar att prata om det istället för hur andra i samhället och samhällsfunktioner kan tänkas påverkas.

          Hon har ångest över precis allt.

      Tycker det är bra mycket onödigare att oroa sig över sina extensions än vad det är att göra sig lite lustig över världsfrånvända människor som främst oroar sig över sina extensions i nuläget.

        Precis. Vi har lägst antal vårdplatser per 100 000 invånare i hela EU och näst lägst antal intensivvårdsplatser. Men låt oss för all del prata om extensions och ögonfransar.

          Lite ironiskt när du själv är här inne på en skvallerblogg och läser om dessa lösögonfransar och extensions. Ut och bekämpa viruset och skapa vårsplatser i stället.

            Jag och barnen är hemma pga hosta och feber. Tror vi gör störst nytta här.
            Det bästa sättet att avlasta vården är att hålla sig hemma om man hostar eller är sjuk och inte kontakta vården i onödan. Att vi har så få vårdplatser är en högst genomtänkt politisk strategi för att hålla nere kostnaderna. Ansvaret för vården ligger på regionerna. Det är alltså lokala beslut som fattas kring hur många vårdplatser vi har. Hade jag fått bestämma hade vården organiserat på ett nationellt plan. Förutom bättre överblick hade man sparat massor genom att slippa ha så många tjänstemän.

            Du tycker inte det är skillnad på vad man sysselsätter sig med medan man sitter i frivillig karantän och vad man väljer att kommunicera ut till väldigt många lyssnare?

      Håller med. Har precis kommit igång med träning med PT och nu stängde Sats inkomst två veckor. Även om det inte är livsviktigt är det viktigt för mig, nu när jag har mentalt ställt in mig på detta.

        Gå ut och gå då. Lyft pocketböcker. Du klarar dig nog utan gymmet ska du se. Om du vill alltså. Om inte så skulle du inte grejat det på ett gym heller.

        Du kan ju fortfarande löpträna utomhus det funkar för mig ?

        Jag har en meniskskada och har tränat med sjukgymnast drygt en månad och har precis kommit igång med maskinerna på gymmet men sånt är livet! Det är bara att fortsätta promenera, cykla göra styrkeövningar med kroppen som motstånd och köra lite träning med hantlar hemma.

      Hypokondri handlar om hälsan och döden inte om lösnaglar och ögonfransar.
      Att ha generell ångest över skitsaker är en annan sak.

    Hon verkar så sjukt verklighetsfrånvänd. Snacka om i-landsproblem. Utseende och soffkuddar ger henne ångest. Blir världens största grej om huruvida hon ska sluta med uppsatt hår och hur det ska gå till.

      Om man lyssnar på hennes podd så vet man att hon inte bara tänker på ytliga saker och att hon är livrädd för sjukdomar osv.

        Nej det hoppas jag verkligen inte att hon gör. Men det märks ju ändå tydligt vad hon har för prioriteringar och tankesätt.

        Om man lyssnade på deras podd i flera år när podden startade vet man att det är störst fokus på yta och materiella saker. Dom har ju för tusan skrivit en bok om hur du ska få ett ”golfen year” främst genom ytliga och materiella saker.

        Hade en klasskompis som sa att hon läste en bok som skulle hjälpa en att få ett bra år… hon pratade alltså om Hannah och Amandas bok. Värst och mest tragiskt va att hon följde den som en bibel. ??‍♀️
        Ska också tilläggas att vi pluggade på högskolan.

        Berätta, vad tänker hon på mer?

      Goda föredömen för unga flickor. Inte undra på att så många har ångest dessa dagar. Kan inte mammor, damer, tanter you name it överleva att ha lösögonfransar, löshår, lösnaglar, regelbundna ansiktsbehandlingar och botox i läpparna så kommer de säkert inte att överleva en riktig kris eller ens ett coronavirus. Säger väl allt om vilken värld vi lever i?

        överleva att inte ha…

      Ointressant framförallt.

      Det verkar som alla runt henne lindat in henne i bomull hela tiden.

    Omg… Kommer lätt sprita händerna IRL just in case…

    ? Och folk LYSSNAR PÅ DENNA MÄNNISKA?? Inklusive Sandra Beijer som jag tänkt var ganska vettig??

      Hon är tyvärr inte vettigare än någon annan influencer..

      Tycker SB verkar vara ganska korkad.

    Jag har en oroshjärna precis som Amanda och jag tänker massa steg längre och oroar mig inte enbart för att bli smittad eller att ens äldre närstående ska drabbas osv.

      Ja jag oroar mig också för hur mina extensions och fransar kommer se ut om några veckor, kan inte sova pga detta! Jag tänker också på mina äldre närstående såklart men mitt hår… får panik bara jag tänker på hur ofräsch jag kommer se ut!

        ?

      Skoj att kalla det en ’oroshjärna’ som ’tänker längre’ i nåt desperat försök att få det till ett tecken på intelligens att oroa sig för lösögonfransar i en global kris. Nej, ni tänker inte ’längre’.

    Hon borde gå i KBT-terapi för sina orosnojor! Måste vara en plåga för övriga familjen med någon som oroar sig för allt.

      Framför allt borde hon sluta podda.

      Hon går i någon form av terapi men det kan vara kontraproduktivt att gå i terapi år ut och år in och ha det som hobby.

    Att man ens upplåter utrymma för och uppmärksammar sådana här ytliga och enfaldiga jävla människor är väl nackdelen med yttrandefriheten.Stay in school kids..

      [Borttagen kommentar]

        Ok personen har stavat fel och den måste du trycka till med ett inlägg duktiga du

          Och det måste du kommentera ännu duktigare du?

            Absolut jag reagerar när folk är taskiga och det tänker jag fortsätta med.

        Hohoho oj vilken BURN där fick du till den va.

          Ska man försöka stila kan man ju i alla fall stava rätt.

      Många stenar i glashuset där…

      Ber om ursäkt för stavfelet, är pga att mina lösnaglar blivit för långa och jag inte vågar gå och fixa dem.

    Det värsta är ändå Petra Tungården som drar på content/fotograferings resa till Portugal nu, med hänvisningen att det inte finns några fall i Algarve så hon känner sig säker.

    Jag blir helt sjukt provocerad. En person som är i en av de grupperna där symptom är minst märkbara åker alltså från Stockholm – en zon där det sprids snabbt just nu, till en zon där det inte finns några fall. Och för att fotografera en ny kollektion??? Som de lätt kan göra i stockholm?

    Jag struntar väl om hon riskerar att hon själv blir sjuk, alla som reser nu sprider ju risken för andra. För något som absolut är så oviktigt som att fota en klädkollektion.

    Nä, riktigt osympatiskt.

      Allt för lite content.

      Det är så himla egoistiskt av henne! Det enda hon tänker på är att hon själv inte riskerar att bli sjuk pga finns inga fall där – men hon tänker inte på att hon och hennes gäng kan dra dit smittan ??!!! blir så jävla förbannad på folk som inte tänker på andra

        Det är ju snäppet värre än ”jag är inte orolig för jag är inte gammal eller hör till en riskgrupp”. Osympatiska människor som bara tänker på sig själva.

          Det är sådana egoister som stjäl handsprit och munskydd på sjukhus och bär hem…

      Jag tänker på Laila Bagge också som åkte till Maldiverna. Samarbete, gratisresa kan man förmoda. Många resor blir det för henne. Även Kenza var ju där men hon har kommit hem nu. Där sattes ju ett antal svenskar i karantän.

      Och försvarar sig med att ”plåta content” ju är hennes jobb… som om det skulle vara ett jobb som det betydde ngt får ngn annan en henne själv om hon inte gjorde 🙂 plåta ditt jävla content hemma då liksom.

      Och, hon är ju för i helvete gravid. Vem riskerar andras, sin egen plus eventuellt sitt ofödda barns hälsa?

        Otroligt egoistiskt beslut av henne.

        Men vi kan hjälpa till!

        Om alla bojkottar Tungårdens kraffs så slipper hon foto mer content sen! 🙂

          okej du behöver inte overdrive it.

          Följer ens nån henne

        Vill bara påpeka att det än så länge inte finns några rapporterade fall där smittan har förts över till ett foster. Enligt FHM tillhör gravida kvinnor inte en riskgrupp.

        Men håller med dig annars! Dumt att resa sådär i onödan.

          Enligt FHM ”Ingår gravida i riskgrupperna? För närvarande finns det endast begränsad information om coronavirussjukdom covid-19 och graviditet. Vi rekommenderar att gravida kvinnor vidtar samma försiktighetsåtgärder som med alla smittsamma sjukdomar.”

          Ja precis, därför jag skrev ”eventuellt” ?

          ”För närvarande finns det endast begränsad information”

      Jag hoppas att folk fastnar i länder de åker till. Är inte klokt att ge sig iväg nu.

        Kul att behöva föda i ett annat land under rådande corona kris ?

          Hur långt har hon gått i graviditeten? Man får väl inte flyga efter en specifik vecka?

          Hennes eget fel isåfall!

      Det var en väldigt elak kommentar. Dessutom, det är inte olagligt att resa.

        Det är inte olagligt att bete sig som ett pucko heller.

      Bra poäng, nu får vi tänka på att vi själva är i ett riskområde.

    Men vad nu, kommentar bara försvann direkt?

    Så hon oroar sig över sitt utseende i första hand inte för att bli sjuk eller värre saker.. oookej. Hon blir nog glad för att du uppmärksammar deras podd iaf och skickar lyssnare till dem. Var ska de flytta förresten och varför flytta så snabbt igen, har de inte råd att bo kvar i stora fina lägenheten längre?

      Men för tusende gången S. Alex karriär går ju spikrakt uppåt.

        Gör den? Varför var de tvungna att flytta igen då, utan att ha fått tag på nytt boende? Något verkar ju ha hänt. Skattesmällar, böter, förlorade inkomster…. ? Kanske ska de bosätta sig fast på Gotland?

          Hörde att lillbrorsans företag inte går så bra längre men han låtsas att det gör det.

            OT men Calle visade ett bokkontrakt för några år sen på insta. Blev det ingen bok?

          Därför att de är superkonsumenter och är beroende av att flytta och renovera. De trodde väl att de skulle hitta det perfekta boendet snabbare. Alex bästsäljande bok ska bli långfilm med landets skådespelarelit, han ska ha en pjäs på Dramaten, han skriver veckovis på Expressen och han har landets populäraste pod. Går uppenbarligen ingen nöd på honom.
          Calle är en helt annan femma.

            Både inspelningen och pjäsen kommer nog få vänta lite …

            Han har inte landets populäraste podd haha och eventuella inkomster från film lär vänta på sig och det lär inte bli publikrusning till pjäsen som det ser ut nu. Det tar ju inte bort faktum att de eventuellt har skulder eller annat som gör att de inte har råd just nu med två dyra bostäder.

              Han spelar ju tydligen på casinon till Amandas stora förtjusning. Kan vara spelskulder?

          För att hon är en ’sökande själ’. Måste konsumera.

        Vilken karriär?

      Alex S har ju uttalat sig i intervju med pressen att han är hopplös med pengar – han bränner allt han har.

    Bästa för att unvika Corona-smitta är nog att undvika att åka tåg, buss och annan kollektivtrafik, och undvika gym och restauranger.

      Undvika gym blir lätt nu när de stänger haha.

        Är väl hittills bara Sats som valt att stänga samtliga gym?

          Ja, men det lär inte dröja länge innan andra hänger på.

          Det stämmer. Ledningen för två av våra stora tränings/gymkedjor sitter i krismöte just i detta nu och ska besluta huruvida de ska hålla öppet eller stängt.

          Det är en hel drös. Tror det är de flesta förutom nordic wellness. Finns info i frågespalten på expressens bevakning.

          Barrys har stängt

      Säkrast är att låsa in sig ensam i ett skyddsrum i 5 år.

        Men gud vad skönt

    Har hört att det smittar via internet, så det är bäst att stänga av datorn också.

      Hon tar det säkra före det osäkra, den var bra haha Men allvarligt talat undvik att åka bussar och tåg, och undvik gym och restauranger om ni är rädda för smitta.

    Det var väl en helt rimlig analys? Allt han nämner sker ju redan och kommer sannolikt öka när polisens resurser används till annat.

    Om hon nu är hypokondriker borde hon väl oroa sig för att bli sjuk inte för sitt utseende.?

    Fast om Ni vill se ngt kul så kolla in Biancas post där hon undrar om det finns någon organisation som man kan skänka pengar till som tar hand om de coronasjuka. Öhhhh…..skicka pengarna till skatteverket.

      Ja hon som inte vill betala skatt, som är arg på de höga skatterna… Bianca, skattepengar går till sjukvården bland annat, sjukvården tar hand om de c-sjuka.

        Fast vadå inte vill betala skatt? Bianca betalar mer skatt på än månad än de flesta gör på ett år, och sjukvården är ett skämt, så hon kan lika gärna överföra sina pengar till Monaco.

      Ja hon som inte vill betala skatt, hon som är arg på de höga skatterna. Bianca, skattepengar går till sjukvården bland annat – sjukvården tar hand om de som är sjuka. Försök till att samla godhetspoäng typ…

      Fast det är väl ändå en fin tanke att vilja hjälpa till? Jag vet inte riktigt vad en sådan organisation skulle göra med pengarna i detta skede men ändå.

        Förstår du inte. Bianca klagar på att hon inte vill betala skatt. Nu vill hon skänka pengar till de som tar hand om coronasjuka. Vad tjejen inte fattar som tom ett mellanstadiebarn fattar är det är den skattefinansierade sjukvården som hjälper folk.

          En diskussion som börjar med ”förstår du inte” borde man väl egentligen hoppa över men… Åsikter om vad skattepengarna ska gå till eller hur mycket skatt man borde betala, det får man väl ha? Det utesluter ju inte att man vill skänka pengar till annat. Men jag förstår väl inte.

            Helt rätt. Du förstår inte. Vill du hjälpa, betala skatt. Svårare än så är det inte.

              Ät en pepparkaka

          Fast när har hon sagt att hon inte vill betala skatt? Att ge bort hälften av sin lön vill väl fan ingen frisk människa, särskilt inte när sverige inte ens kan göra nått så enkelt som testa folk i en pandemi. Men forts har hon aldrig sagt att hon inte vill betala skatt.

        Något som stöttar vårdpersonal kanske? Om man på något sätt kan göra deras situation lättare så att de orkar med…

          Ja det tänkte jag också, typ pengar till skyddsutrustning och så. Problemet dock är väl att det inte finns tillgång till det egentligen nånstans, så pengar löser inte problemet så länge det inte handlar om ofantliga summor som kan öppna fabriker typ ? eller öppna fler vårdplatser och så. Men det är ju inget man kan skramla ihop till lite fort.

            Finns ju inte personal till de vårdplatser som finns.

              Nä. Poängen jag försökte komma fram till är ju att lite pengar inte löser problemet på något sätt.

                Man kanske skulle tänkt på det innan man började montera ner vården. I Italien löser man det genom att ta in läkarstudenter. Men vi är inte riktigt där än.

          Skulle väl då vara att sätta in mer vårdpersonal men problemet är ju att om många blir sjuka av vårdpersonalen så finns det inte tillräckligt med personal att tillgå. Då kan det bli problematiskt. Men jag tror det kommer gå tillbaka stanna av, förhoppningsvis, för nu har det ju minskat med spridning i Kina och många har tillfrisknat. Men man hör så mycket olika.

          Det där har jag också funderat över. De kommer få slita som djur när resten av oss jobbar hemifrån och/eller vaktar barn eller bara följer nyheterna. De riskerar dessutom sin hälsa, särskilt de äldre och särskilt om de är slutkörda och stressade … De är soldaterna i det här kriget.

            Ja vi alla är så oehört tacksamma för sjukvårdspersonalen och de i äldreomsorgen. Ovärdigt att de inte får mer uppskattning. Men här kommer ett stort tack i alla fall ❤️

        Precis. De har ju startat fonder i Frankrike redan för att stötta verksamheter som lider.

      Jag får ont i hjärtat av Bianca och hennes brist på vanlig kompetens i livet.
      Som om hon har bott i skogen och inte vet hur något fungerar eller vad saker och ting heter eller betyder.

    Skriv om Anis don Deminas snuskvideo han skickat till en minderårig. ?

      Hon raderade hela tråden.

        Vissa kommer undan, vissa vågar inte kritiseras eller anmärkas på… ?

          Ja, särskilt om de är från Långtbortistan.

            Camcam kan du inte blockera denna person som hela tiden lämnar ut eventuell förövares sambos instagram? Hon har inget med detta att göra.

            Ofräsch kommentar.

              Ännu ofräschare gärning. Våldtäkt, alltså.

                Är det sambon som ska bli uthängd för det då eller?

      Hoppsan… usch då. Hur gick det med hans inbrott, togs tjuvarna fast? Verkade lite skumt det där ?

        Hahaha, lite Bella varning på det. Klart inte tjuvarna togs fast. Inbrott är inget polisen prioriterar.

          Polisen kom ju dit efter fem minuter sas det ju? ?

          Vad har Bella med det att göra? Bella har väl aldrig haft inbrott eller påstått sig ha haft. Stalkers på besök har hon haft däremot och dem tog polisen fast. Polisen verkar ju prioritera inbrott för visst sades det att polis var på plats inom fem tio minuter så lite märkligt om tjuvar kom undan då… kanske en hund begraven så att säga..

            Jämförelsen syftade till att Bella både har iscensatt och hittat på saker för att slippa undan kritik.

              Fast nej, det påstås bara det härinne, det vrids så.

                Så du menar att hon inte återanvänd en hotlapp för att avleda kritik mot henne? ?

        Dimridå kanske..

          Anis don Dimridå – Is his name…

        Men vänta va?! Är ett ”fan” av anis och blev helt chockad av detta? Har det skrivits ett inlägg om det här på bb?

          Nej där var en tråd men den raderades. Sök på rask på Youtube så får du mer info.

    Finns en kvinna i fiiiinhooden som också kämpar. Finns så mkt välgörenhet att bidra till om pengar fanns. Undrar hur långt ett 700-kr läppstift räcker? Kämpigt.

    Haha själv fick jag information från min läkare idag hur jag ska bete mig då jag är i en riskgrupp och det kan bli allvarligt även för mig som är yngre. Hade inte en tanke på mitt hår 🙁 Kanske ska be min frisör ha på sig sån där heltäckande dräkt när jag går dit.

      Eller om du har det? Och frisören får sticka in händerna i dräkten och klippa lite på känn? Kan bli ett intressant resultat! En helt ny stil!
      Jag skojar bara så du vet. Fick en bild i huvet hur det skulle se ut?

        Meh! Min kommentar var till hos som skulle gå till frissan??

          Och NU hamnade den rätt! Jag loggar ut från internet nu. Mitt Wi-Fi har nog Corona ?

          Den är ju där?

      Kan du dela med dig av råden du fått?
      Jag har nedsatt immunförsvar, astma och KOL men i det gigantiska informationsflödet hittar jag ingen info om hur jag ska tänka.
      Jag träffar massor med folk dagarna i ända på jobbet och åker dit kollektivt.
      Jag känner mej lite orolig, men blir samtidigt töntförklarad av de flesta som verkar ta det med en axelryckning.

        Absolut. Ta inte i hand, undvik folksamlingar, undvik kollektivtrafik, tvätta händerna noga när du kommer hem. Viruset överlever 12 timmar på metallytor så klia inte i ögon och liknande efter du tagit på saker.
        OM du blir sjuk ha noga koll på synptomen då eventuella andningsbesvär kommer efter någon vecka, fick tipset att varje morgon hålla andan i 10 sekunder och klarar man det utan att hosta eller få ont i bröstet borde det vara lugnt att det inte gått ner i lungorna. Ingen aning om det stämmer dock men han sa det.

          Just det, han sa även att jag borde rengöra mobilen då och då med desinfektion men han sa att dra av mobilen med handsprit på en bomullspad är bättre än att inte rengöra alls.

          Helvete, det där kändes inte bra. Är små förkyld och hostig, har astma sen tidigare, och kan inte hålla andan i 10 sekunder utan att hosta. Dock inge feber och mår relativt bra, så tror inte jag har Corona viruset…

            Men jag hoppas du stannar hemma K.

            Du behöver inte ha feber eller må särskilt dåligt för att ha viruset. Säger inte att du har det men uppmaningen är att alla med förkylningssymptom ska hålla sig hemma just för att det inte kan uteslutas.

          Studien som genomfördes visade att smittan överlever 5 timmar på metallyta, och omkring 4-5 på trä, glas, osv. Har ej hittat stöd för 12h. Då är det något nytt?

        Åh men undvik att åka kollektivt om du kan, det borde vara det värsta man kan göra nu tänker jag, en smitthärd i vanliga fall ju så just nu undvik kollektivtrafik om du kan.

        Men du tillhör ju en riskgrupp, så du har all anledning att göra vad du kan för att undvika smitta, spelar ingen roll vad de som töntförklarar dig tycker.

          Tycker du ska hålla dig hemma. Det är ju inte värt att bli sjuk.
          Du ska inte åka kommunalt. Du ska inte träffa förkylda människor.
          Fråga din läkare så skriver han nog ett intyg till dig. Det är på riktigt livsfarligt för dig med Kol att bli smittad.

            Förkylda ska hålla sig hemma. Eller hur tänker du? ?

              Ja, det är ju sagt så eftersom man inte kan vara säker på att ”förkylningen” är Corona eller ej.

      Du ska ju inte gå till frisören öht.

        Det var ju ett skämt med tanke på vad inlägget handlar om… ?

    Är det BARA jag som tänker, gött nu när alla andra stannar hemma, slipper man interagera med folk i affären, på hundpromenad, gym osv…

    Mvh
    Ensamvarg

      Jag var i en europeisk huvudstad förra veckan och det var riktigt lugnt och skönt där.

      Definitivt inte bara du. Har också tänkt den tanken. ?

      Vilket gym går du till som är öppet? ?

        Nordic wellnes. Men ev stänger det snart.

        24/7

    Bara titta på hur folk tar till sig informationen från folkhälsomyndigheten. De ringer ner 1177 och 11313 istället för att läsa på hemsidan.

      Jag fick ett meddelande från kommunen idag (via jobbet) som uppmanar alla med minsta symptom att ringa 1177 ?‍♀️

        Här kommer man inte fram och de har slutat ta prover eftersom det finns brist på provtagningsmaterial.

          Och så kostar varje test 800 kr.

            Får man betala för provet?

              Så klart inte.

              Nej ännu bättre, du får inte ens ta provet!!! Sverige 2020???

      Fattar inte varför de inte gör en Corona hotline hos 1177, typ tryck 1 för Coronarelaterade frågor och tryck 2 för andra frågor och sedan avsätter några medarbetare till den vanliga slingan. Försökte att ringa till dem i veckan för råd när min bebis föll och slog i huvudet men då gick det ej att komma fram. Tur att internet finns iaf så man kunde få råd där.

        Folk som har frågor om corona ska inte ringa 1177 alls. Det är problemet. Misstänker man corona ska man stanna hemma. Det är enbart de som behöver uppsöka vård och misstänker corona som ska ringa för att koordinera hur de ska ta sig till vården utan att riskera att smitta någon. Misstänker man corona och inte är så pass sjuk så man behöver sjukhusvård ska man inte ringa utan stanna hemma. De har slutat ta prov på misstänkta fall om man inte är allvarligt sjuk. Finns ingen anledning att ringa 1177 alls!

          Vid frågor om Corona ringer man 11313

          *i region stockholm har de slutat ta prover på normalfriska. ej hela landet.

        För att det inte finns resurser. Folk ringer 1177 i onödan. De testar inte folk så har man symptom ska man stanna hemma. Det är bara om man behöver uppsöka vård och har symptom som man ska ringa. Annars får man ringa 11313.

        ”Region Stockholm meddelade i går att man ändrar sin strategi och att man endast ska testa personer i riskgrupper eller som redan är inlagda på sjukhus.
        Nu följer hela landet detta.
        – Endast de som är i behov av vård eller redan är inlagda på sjukhus med coronavirussymptom kommer att provtas, säger Karin Tegmark Wisell, chef för avdelningen mikrobiologi på Folkhälsomyndigheten, till SVT.”

        Samma här men med 2,5 åringen. Ringde mamma istället som är sjuksköterska. Han föll ganska högt ner för trappan och på 1177 står det såklart att man alltid ska in. Med facit i hand slog han inte i huvudet som tur var, jag såg tyvärr inte fallet pga dålig förälder.

          Du är inte en dålig förälder ❤️ Olyckor händer. Jag tex bröt benet när jag gick på första trappsteget i en trappa, trappen tog ju liksom slit och jag föll och bröt benet. Sen gjorde jag om det typ ett halvår senare ?‍♀️ Du är inte dålig förälder, du är den bästa föräldern som finns för ditt barn,det är jag övertygad om ?❤️

    Jag har lyssnat på Hannah och Amanda i många år. Det kallas humor. Amanda utgår från en smula sanning och så spinner systrarna loss tillsammans. Jag tycker att det är underhållande, delvis på grund av att jag själv kan tänka på liknande petitesser när krisen flåsar mig i nacken. Delvis på grund av att hon har självdistans. Hon driver ju med sig själv.

      Så måste det ju vara. Hannah har ju dessutom diabetes, så de har säkert värre saker att tänka på …

    Amanda har problem, tur att hon en storasyster utan extensions som alltid stöttar sin lillasyster.

      Världens längsta länk!

        a.st

        Sägs vara världens kortaste.

    Om det här nu skulle föreställa någon slags humor från Amanda Schulmans sida (har aldrig lyssnat på eller läst henne och vet därför inte riktigt hur hon fungerar) så är den osmaklig och korkad. Och var det allvar? Så fick man väl ta till något starkare uttryck. Stendum, kanske.

    Spridningen av Coronaviruset är allvarlig, det hoppas jag att de flesta av er förstår. Till och med som läkare är jag djupt oroad och det av tre, samverkande orsaker:

    1) Mänskligheten har inget som helst upparbetat immunskydd mot det här viruset. Det är alltså bara för viruset att ta kroppen i besittning.

    2) Viruset smittar tämligen effektivt, särskilt där människor befinner sig nära varandra och inomhus (även på kommunala färdmedel självfallet). Av denna anledning finner jag det extremt märkligt att Sveriges regering inte väljer att stänga samtliga förskolor, skolor och universitet. Människor måste arbeta, annars har vi snart ett samhälleligt sammanbrott. Studera kan man göra hemma.

    3) Det finns ingen bot för den som blir sjuk och virus angriper de nedre luftvägarna, lungorna, på ett aggressivt sätt vilket förutom att det är livshotande i sig även kan leda till svåra hjärtproblem och organsvikt med döden som följd.

    De allra flesta av oss kommer att smittas av covid-19 för att sedan bli friska och då förhoppningsvis ha upparbetat ett visst skydd mot att smittas igen (där vet man än så länge inte riktigt vad som gäller). Men framför allt personer med underliggande sjukdom kommer i vissa fall att avlida. När då sjukvårdens resurser, både i form av personal och materiel, är så begränsade i dag att de inte på långa vägar kommer att räcka till behöver man inte vara geni för att förstå att vi är i ett mycket, mycket allvarlig läge.

    Att i det läget antingen skämta om eller förringa en akut samhälls- och individfara tyder för mig på låg för att inte säga obefintlig intelligens och/eller definitivit på en oförmåga till empati.

      Här ingen som helst förståelse för sådana som du som försöker skrämma upp folk i onödan.

      Om man stänger skolor kan föräldrar inte arbeta för de måste ta hand som sina barn. Du har vi ett samhälleligt sammanbrott. Det är alltid bra att tänka i flera led.

        ”Då har vi” ska det stå i andra meningen

        Dessutom jobbar det ju folk i alla skolor som då måste vara hemma och inte får lön.
        Om du ska sitta och spekulera 14.52 så får du nog tänka lite längre innan du idiotförklarar folk.

          De statligt anställda i Danmark som är hemma får i alla fall full lön. Oklart hjret ser ut i den privata sektorn.

            Hur länge tror du det fungerar?

              Två veckor framåt är det initialt. Men är nog ganska lite i förhållande till vad karantän en i Italien kostar.

      1) Visst specifik (adaptive) immunitet finns inte upparbetat men man har även det ospecifika (innate) immunsystemet.
      3) Finns förvisso ingen specifik behandling men vården kan ge symtom-/stödbehandling medan kroppen tar hand om viruset.

    Och varför går det inte att posta kommentarer nu då? Har aldrig någonsin skrivit otrevligt här men ville som läkare ge uttryck för det mycket stora allvar spridningen av covid-19 innebär på samhälls- och inidividnivå.

      Hade du fler än två länkar eller mycket text du klistrat in? Då brukar det fastna.

        Inte jättemycket tyckte jag. Men heller inte lite. Om man skriver en halv roman kan jag förstå att man refuseras, men så var det inte alls.

        I fortsättningen får jag väl hålla mig till sånt där som folk skriver, ”Andas!” och allt vad är. Vilket iofs blir svårt om man får covid-19.

        Ja, herregud.

      Det får tydligen inte diskuteras här. Cam Cam raderade en lång tråd där flera trodde att man fick gå till jobbet om man var förkyld eller hostade. Presskonferensen idag var tydliga med att man SKA vara hemma. Samma information finns på 1177 och krisberedskap.se Hon hänvisade till att man inte skulle söka information på en blogg om sociala medier. Men uppenbarligen går ju inte folk in och läser vad som gäller.

        De som tänker gå ut trots sina symptom anser att de vet bäst och att reglerna inte gäller dem.

        De som inte tar till sig informationen från myndigheter tar nog knappast till sig samma information här.

          Det var väldigt många som inte ens visste att informationen fanns.

        Fast jag som har vart snuvig och hostig till och från i 2 månader tycker det känns lite dumt att stanna hemma, jag har inge feber, väldigt liten chans att jag skulle blivit smittad med Corona (antingen via kund/kollega på jobbet eller i mataffären isåntfall), så troligen är hostan och snuvan jag har idag bara en vanlig förkylning precis som det vart dem senaste 2 månaderna. Får jag feber eller börjar må dåligt är jag självklart hemma.
        Men tycker man själv får avgöra, alla som har vart utomlands eller på annat sätt riskerat att vara utsatta för smittan ska vara hemma, andra kan vara hemma om dem är sjuka, men folk kan ju hosta/nysa pga allergi, vanlig förkylning, eller annat, tycker folk får avgöra själva hur dem faktiskt mår.
        Jag ska på 2 läkarbesök imorgon, pratade med vårdcentralen idag om det var okej att jag kom då jag är lite snuvig/hostig men ingen feber, och dem såg inge problem i det.

          Du medger att du potentiellt kan ha smittats på jobbet eller i mataffären.
          Du kan få en ny infektion trots pågående eller nyligen genomgången infektion.
          Du behöver inte ha feber eller må särskilt dåligt för att ha coronavirus och i så fall, att du är feberfri och mår hyfsat bra hindrar dig inte från att smitta andra.
          Vad är poängen med att göra skillnad på de som har varit utomlands när vi nu har inhemsk spridning? Och att det ska gälla alla som har varit utomlands oavsett risknivå i området de har varit i medan du själv får avgöra?

            Jag medger snarare att risken att jag blivit smittad med Corona är EXTREMT liten.
            Ja jag vet att man kan smittas av fler infektioner, tror inte jag haft samma förkylning i 2 månader, utan snarare att jag smittats om och om igen av nya förkylnings virus.
            Alla som rest utomlands ska isoleras då dem kan smittas på flyger, på flygplatsen, mm, enligt mig.

          Men sluta bara. Är du förkyld ska du vara hemma enligt folkhälsomyndigheten. Är din tid hos läkaren livsavgörande eller du behöver förlänga sjukskrivning är det väl en sak men annars får du väl stanna hemma. Varför skulle inte folkhälsomyndighetens rekommendationer gälla dig? Dessutom är det massor av sjuka och gamla på VC. Det är den sista platsen du ska vara på.

            Dem på vårdcentralen sa okej att jag kom trots förkylning, så litar nog på dem.
            Ska jag vara hemma från jobbet tills Sverige är Corona fritt eller? det kan ta flera månader, kanske t.o.m 1 år eller mer om vi har otur, eftersom jag typ vart kontakt förkyld i 2 månader så tror jag det blir svårt för mig att stanna hemma såfort jag hostar eller nyser lite, då kommer jag som sagt behöva vara hemma tills Sverige är Corona fritt…
            Som sagt säger vårdcentralen att det är okej att jag kommer på mig tid hos dem trots nysning och hosta så litar jag på deras råd.

          Om du är hemma nu när du är sjuk så slipper du smitta andra och du blir säkert frisk då kroppen får vila och återhämta sig. Två flugor i en smäll.

            ja jag kan vara hemma i 5 dagar och bli frisk, men såfort jag går tillbaka till jobbet eller åker och handlar som kommer jag bli förkyld igen, redan vart det till och från i 2 månader, tror inte det kommer bli någon skillnad om jag är hemma 5 dagar. Ska jag vara hemma pga Corona för minsta snuva och hosta kommer jag får vara hemma tills Sverige är Corona fritt…

      Du vill bara skrämma upp folk.

    Schulmans är riktigt vidriga typer. Lever en skyddad värld och ser ned på vanligt folk. Nu har prinsessan Estelles skola stängt och då är ju Schulmans barn utan skolgång. Då passar det ju bra att fly till Gotland och sitta där och flina åt alla andra som inte har den möjligheten. Dom skulle få sitta i Fittja och blogga/podda och se hur en del i deras län har det.

      Hoppas det är sjögång t/r.

    Undra hur det är att vara sådär ytlig..jag kanske måste testa.

    Älskar Amanda, hon är så skön o besitter en underbar självironi, ni som vet – vet.
    Däremot Hanna är lite jobbig med sina upprepningar på:
    ”…asså så”
    ”Så”
    ”Såhär”
    Hon upprepar orden hela tiden – på en timme säger hon ”Såhär” säkert över 100 ggr. Jag svär!

    Men jag älskar dom där två så det får gå ändå, alla är vi som vi är.

      Om det är någonting som Amanda INTE har så är det självironi.

        Haha bra då vet jag…för det är väl du som är chef över vad jag tycker??
        Lägg ner den där attityden hörrö.

          Haha, anonym tycker väl att hon inte har självironi ?‍♀️

    De är ytliga och materialistiska men jag gillar att lyssna på de ibland pga hur de är mot varandra. ’Hur mår du?’ känns dock som en helt annan nivå av navelskådning.

    Samma kvinna som tycker att hennes spelberoende man är en ”hjälte” när han strör pengar över henne när han kommer hem från casinot. Kräks!

    Jag tror hon driver för att få lite sinnesro. Alla som lyssnar på podden vet att Amanda har hypokondri. Hon mår nog ganska dåligt psykiskt bara tanken på ett virus som sprider sig med raketfart över hela jorden. Sen så är hennes barns skola stängd pga corona också.

    Men att gabriella joss inte kommer sätta sig och sin familj i karantän efter deras semester, herreguud.
    Hon svarade på en kommentar på sin blogg att dom inte kommer göra det om dom inte har symtom :))
    EXAKT därför går smitta runt. Blir så LESS

    Antingen är det ett skämt eller ett sätt att hantera något jobbigt genom att fokusera på något annat. Vi kan alla göra vad vi kan för att skydda oss från smitta, men man kan ju inte sitta och oroa sig 24/7 för Corona, så är man en orolig person kanske man behöver fokusera på något annat helt enkelt?

    De har spårat ur på senaste tiden. Först massa snack om hur de vill göra rätt för miljön sen har de samarbete med Air France och sen det återkommande babblet om att ”det är sista gången vi har en live podd”, vilket har hänt säkert fem gånger nu… Sen snack om att det är så viktigt att samlas nu i dessa tider så kom och köp biljetter till livepodden. Som om de två hade gått på någon annans föreställning nu i dessa tider! Nu efter förbudet mot folksamlingar så säger de ”vi har beslutat att skjuta upp” man ba no shit ni måste ju det?!
    Det snackas om hur fruktansvärt rädda de är för Corona och vill fly till Gotland men först ska Hannah åka på kryssning med en miljard människor för det är ett betalt sammarbete. Okej bra trovärdighet. Man märkte hur de kämpade med att inte snacka om Corona de dagarna hon var borta och en tid innan men det gick ju sådär.
    De är så falska! Jag har länge följt deras podd och gillat dem men nu fattar jag inte vad de håller på med längre.

    Jag är hypokondriker in recovery, och har lidit ganska mycket av min OCD (diagnostiserad).
    När någon, precis som jag, som lider av hypokondri pratar om ”irrelevanta” saker är det väl värt att veta att det ofta beror på ångestbehandling. Jag är för tillfället besatt av mina naglar och händer, men med det sagt betyder det inte att jag har för tillfället sjukt koll på antal fall, dödsfall och antal som har tillfrisknat (Eller andra ”viktiga, intelligenta saker”.
    Det kan låta banalt att prata om extensions och naglar, men gudarna ska veta att när man är på väg att riva sönder kroppen i ren ångest så är det ett välkommet inslag i livet och tankeprocessen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.