Vilken jäkla stjärna!

Influencern Elin Skoglund, med över 50 000 följare på Instagram, lägger upp den här geniala uppdateringen från sin skidsemester på gränsen till Italien, landet som i sin helhet satts i karantän.

”Noll folk i backen! Är SÅ kär i Verbier!”
NOLL folk i backen? NÄHÄ!!? Verkligen?

Vilken jävla stjärna!
Hoppas hon stannar kvar där uppe i den folktomma backen till någon gång efter midsommar så vi slipper oroa oss för henne som ambulerande smittohärd i de europeiska skyarna..
Kanske borde världen fokusera på att hitta ett vaccin för att förhindra idioti och dumhet snarare än för Coronaviruset?
Jag tror nästan man skulle komma åt en större del av smittspridningen med det om jag ska vara ärlig…

Jag fick ett mail med ett litet tillägg:

Angående ditt inlägg om Elin Skoglund skulle jag bara vilja tillägga att hon i förra veckan var i St Anton i Österrike och åkte skidor. St Anton ligger i en av de regionerna som UD avråder att resa till, Tyrolen. Absolut att den avrådan kom nu för ett par dagar sedan men då borde man kanske sätta sig själ i karantän och inte åka på en till resa. Jag vet flera svenskar som under den veckan hon var i St Anton blev smittade när de besökt Ischgl som ligger ca 1 h därifrån och troligtvis reser med samma flygplan till och från dessa orter. Så Corona verkar ju inte vara ngt som hon tar så allvarligt på…

Tack för tips!

235 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det här måste ju vara för att provocera? Ingen är väl så självupptagen? Uppriktig fråga.

      Klart, detta är ju provokatörernas dröm!

        Men kommentarerna blir knappast positiva.
        Vad tjänar man på sådan trafik om man ser det hela i lite längre perspektiv?

          Haha, …vet ej vem hon är. Spelar hon korkad eller är hon korkad?

            både och

          Få influänsers tänker väl långsiktigt..

      Ja välkommen till bloggbevakning

        Hängt här länge, men detta är faktiskt ny nivå. Kenza har ju i och för sig ett mer eller mindre oslagbart rekord

          Vilket? Tvivlar inte på att hon har sagt mycket dumt.

            Hon samarbetade med en diktatur

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Men vad är det för fel? Är det någon sorts maxgräns på IQ runt 80 för att få vara influencer?

      Om man är någon typ av intellektuell gigant tror jag man satsar på en mer hållbar karriär istället.

        Är nog ett par steg till mellan influenser och intellektuell gigant ?

      Ja tydligen är det härligt att åka skidor intill en smitthärd. Samtidigt tar toapapper, pasta och bröstmjölksersättning slut här hemma..

        Hahah. Älskar att det är saker folk ser andra panikköpa på internet som tar slut.. ?

        Tar verkligen toapapper och pasta slut? Jag var precis på Willys i centrala uppsala och det fanns massor med toapapper, frontat i stora berg vid två gångar samt massa pasta. Det enda som var urplockat var ris och havregrynen men vi kunde endå köpa med oss ris och havregryn.

          Jag var precis på Ica maxi och handlade. Fanns typ 20% kvar med soppor i hyllorna. Alla olika märken av makaroner var slut, fanns lite pasta och spagetti kvar men inte fylla hyllor. Och frysdiskarna var halvfulla och alla köttbullar tex var slut Haha……..ja jag var där för att köpa just dessa saker.

            På Ica Maxi och ICA Ekängen där jag handlar fanns i stort sett allt, Willys var urplockat men där köper jag bara mjölk i alla fall… Jag såg däremot folk på Willys som hade två bärkassar pasta, vilket gjorde mig arg. Det här kommer leda till en riktig systemkollaps ? tur att börsen är billig.

              Jag fick en chock idag när jag skulle fredagshandla några småsaker på min lokala stormarknad och möttes av ett ström av människor med redigt överfulla kundvagnar som var på väg ut till parkeringen…
              Och när jag kom in i butiken var det enorma köer med folk som storhandlade helt hysteriskt. Inga gamla människor dock utan folk mellan 25-50.

              Barnfamiljerna vann definitivt ”vem kan lasta mest i sin kundvagn”.

              Det gör mig fan arg också. Alltså hur tänker folk??? Alla kan ju inte börja bunkra samtidigt – blir ju katastrof! Är riktigt, riktigt arg haha. Tycker människor verkar ha tappat det helt – både de som utan konsekvenstänk reser kors och tvärs och inte följer rekommendationer men också de som följer hysterimassan och tror att litervis med handsprit kommer rädda dem samt de som bunkrar mat och toalettpapper. OM ni blir sjuka och måste hålla er isolerade hemma så är jag rätt säker på att de flesta av er har någon i deras närhet som kan köpa den mat som fattas eller toalettpapper åt dem. Så slipper vi ta slut på produkterna i affärerna för att ni ska bunkra upp ”utfall att”. S L U T A. Nu är det NOKK.

                Jobbar på Ica och jobbade igår kväll, brukar ha de ganska lugnt men folk nästan slogs om storpacken me toapapper, pasta och krossade tomater ? tur nog är de inte brist på varor ännu från leverantörerna men centrallager och butikerna hinner inte me och fylla på!

                MSB rekommenderar dock att man ska ha lite mat hemma.

                  Ja men rekommenderar de att exakt alla ska bunkra i panik denna vecka?

                  Ja, såklart man ska ha en normal förberedelse i normala fall, så man klarar sig iaf 3 dagar eller så. Men att ALLA nu hamstrar som att det inte finns en morgondag pga ett INFLUENSAVIRUS (som visserligen nu är en pandemi och som skördar offer (mest äldre och sjuka) och givetvis ska tas på allvar) är helt uppåt väggarna. Vad sker med människors psyke? Alla hamstrar ju, det är inte bara ensamstående Berit som bor ute i skogen utan bil. Nej, det är fullt normalt, friskt folk som bor i städer eller tätorter där de har gott om grannar och vänner och släkt som kan hjälpa till om olyckan skulle vara framme. Tror folk sett för mycket apokalypsfilmer.

                    Jag undrar också hur det fungerar rent psykologiskt. Jag tänker att jag är rätt vettig men blir på riktigt stressad av att alla hamstrar och börjar undra om jag gör fel som inte gör det?! Det måste vara något som kickar igång i hjärnan när man ser att alla andra gör på ett visst sätt ?‍♀️

                      Tror att många har hackat nu pga grupptryck (alla bunkrar, det borde jag också göra) och oro för att varorna ska ta slut. Är en som alltid har handdesinfektion i väskan och nu ångrar jag att jag inte har några extra hemma.

                    Det är inte ett influensavirus men okej.

                    Jag bunkrar för att jag inte har mat om jag blir sjuk och hemma två veckor.

          Min sambo var och handla tidigare idag.. Kom hem med en sur min och hakvskrek: ”men för i helvete det fanns ingen pasta i någon av butikerna! Bara vanliga jävla makaroner kvar!! Hatar hur folk håller på!!” ? Jaa han älskar sin spaghetti om man säger så

          Skulle köpa bönor igår på maxi..
          Helt jävla slut. Valde en ny ica i dag.. I princip slut på bönor och kikärter.

            Kvantum i Sickla har mycket bönor, kikärtor, krossade tomater och liknande. Däremot är det nästan helt länsat i ris- och pastahyllorna.

          Jag handlade på Maxi i Stenhagen. Hade en toalettpappersbunkrare efter mig, och i kassan bredvid en som köpte typ 30 gigantiska burkar katt/hundmat. Gemensam nämnare: vita män i 50-årsåldern…

            Folk kan väl inte längre bajsa på jobbet kan jag tänka.
            Är man hemma med snuva så måste man ha eget toapapper.

              Haha, har inte förstått toapapperspaniken men du kanske har knäckt gåtan.

            Där jag bor bunkrade barnfamiljerna mest, oavsett etnicitet!
            Aldrig sett kundvagnar så överfulla med blöjor, barnmat, våtservetter, pasta och frysmat. Jag bara stod och gapade. Tjejen bakom mig i kön var ca 25 år blondin och hade fyllt en hel kundvagn med bara frysmat (mest färdigrätter vad jag kunde se).

            Och massor av hyllor var snudd på helt tömda: blöjor, gryn, pasta och ris. Lade ut några bilder på instastory och fått dm av kompisar hela dagen på tömda blöj- pasta- och tvålhyllor.

              Jag tänkte köpa blöjor idag och fick en utskällning… Jag har alltså två blöjbarn i olika storlekar (de var med till affären också, fullt synliga). Vi har byxblöjor hemma och förskolan vill ha tejp, behöver således 4 paket under helt normala förutsättningar liksom. När jag stod där och plockade kom det en medelålders man och tyckte att man inte behöver bli hysterisk. Ah okej, tack för input.

              Bra att du fick med att det var en blondin – en brunett hade aldrig gjort så!?

                Jag tog med hårfärgen eftersom det var som svar till personen som skrev ”Gemensam nämnare: vita män i 50-årsåldern…”

                ?

              Folk har ju helt tappat det.

          MatHem fixar allt för oss i familjen i alla fall, så slipper man vara ute i bakteriehärdarna

            I London är vårat ”Mathem” totalt överbelastat och kunde inte beställa mat förrän till en vecka från nu (vanligtvis finns det tider nästa dag redan). Suger då man påriktigt är hemma sjuk och valde att inte gå med på masshysterin om bunkrandet ?

              Ocado?
              Tidigare idag var deras hemsida överbelastad, gav upp efter ett tag.

    Herregud ”noll folk i backen!”. Hon har ju noll i pallet iaf. Jisses vad är detta…
    Som nån som hört kommentaren ”jamen vi åker ju dit varje år….” så ingen fara då?
    Herre… orkar inte.
    Om hon driver är det ju sjukt med.

    Det är ingenting annat är egoism, dumhet, intelligensbefriat och väldigt tragiskt.

    Dumma influencers.

      Men, kan du inte bara göra ett öppet spår gällande Covid-19 om varje inlägg ändå ska handla om det?

        Hon skriver om det som är aktuellt

          Obs Camilla, du får gärna skriva om Rebecka ?:s observation gällande IL

            Oooo vad för observation?

              bella gör smygreklam för fjällräven

                På vilket sätt är det smygreklam?

                  Det blir smygreklam om man visar upp grejor på Instagram samt berömmer och taggar företaget utan att reklammärka.
                  Ingen tror väl att Bella betalar för grejorna hon visar upp?
                  Hon har aldrig gjort reklam gratis på sina sociala medier.

                    Bella och Fjällräven… Nu har hon verkligen hittat rätt. Ska hon ut och fjällvandra?

                Min gissning är snarare att hon försöker ragga nya kunder ?

                  Som Anna Book.

            Men när ska ni lämna henne ifred?

              När hon slutar ljuga.

          Det förstår jag väl, men det kan lika väl samlas i ett inlägg hon uppdaterar så slipper samma sak om viruset upprepas i varje kommentarsfält.

            Är det verkligen så jobbigt att läsa om något som angår en hel värld?

              Nej? Snarare bra. Ännu bättre om det samlas på samma ställe.

                Tips är att du isf börjar kolla efter andra bloggar att läsa – där blogginnehavaren gör lite mer som Du vill.

                  Que? Det var ett förslag, inget krav.

    Kommer det också vara hennes lyckligaste dag när hon smittar sin gamla släkting med Corona, och släktingen ifråga behöver en intensivvårdsplats som inte finns? OTROLIGT att folk inte tänker ett steg längre!

    Men vad i helvete?! Hur kan man vara så jävla korkad och egoistisk?

    Synd bara att det är äldre som drabbas hårdast, vill inte önska folk dåligt men jag kommer på mig själv när jag fantiserar hur många kommer sitta i karantän inom snar framtid.

      influensers då*

      Önskar nästan att det var som med spanska sjukan att de i 20-30 års åldern var de som dog.

        Osmakligt.

        Varför det? Vilken konstig önskan.

        Ofta man önskar någon död. Jag önskar att ingen behövde dö av covid-19.

          Men hon är söt.

        Var ju fruktansvärt när spanska sjukan gick. Så många barn som förlorade sina föräldrar, och även barn som dog.

    Aha! Ytterligare en halvt efterbliven ”influencer”!

    Sammanfattning av influencerfenomenet:

    Ett gäng korkade brudar levererar idiotmaterial till en ännu större mängd ännu mer korkade brudar.

    Spot on.

      Och här sitter ni nu och pratar om skiten. Korkat?

      Håller med, vilka jävla paddor och dessa ska man behöva dela land med.

    Önskar nästan att det var som med spanska sjukan att de i 20-30 års åldern var de som dog.

      Varför?

    Sverige är ett land fullt av ointelligenta och svaga människor som varken bryr sig om någon annan än sig själv eller har 0% aning om vad källkritik innebär och används. Ni är OTROLIGT LÖJLIGA MÄNNISKOR som har så jävla lite att oroa er över i livet att detta måste vara det mest spännande som någonsin hänt… Skärp er för fan.
    Heja Elin, lev på för fan! Men besök inga äldre eller personer med nedsatt immunförsvar om du blir sjuk. Men detta gäller ju såklart för ALLA ANDRA JÄVLA VIRUS OCH BAKTERIEINFEKTIONER, men det verkar svenska folket inte fattat fören nu?

      ?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️

      Vad fan är ditt problem? Hela världen agerar och du tror att det är enbart svenskar…?

        Helt klart en anti-vaxxare av nåt slag. Kanske rentav flat earther. De låter så här.

        Fast hen har ju helt rätt gällande första och sista meningen iallafall.

        Hela världen agerar utom Sverige, här reagerar folket men myndigheterna tar ett steg tillbaka. Herree

          Sverige agerar på vetenskap inte rädsla!

      Sverige är långt efter övriga världen att agera.

        Ja!
        Skynda er till Ica och köp pasta nuuu!!!!
        Apokalypsen är på G!

          Fast snälla, allt handlar inte om mat. Personen har rätt, man har kunnat agera i tid men istället låtit det vara. Anders Tegnell har från sin höga höst påstått att det inte kommer hit och nu tänker de inte ens räkna fall och stänger ner andra delar av vården. Blir typ arg och undrar vart våra skattepengar går… till dessa idioter? Sjukt. Jobbar på myndighet och min kollega var hostig men kan inte få bli testat så nu vet chefen inte om de ska stänga ner hela myndigheten pga den lite hostiga personen eller inte pga den inte får veta om denne bär på viruset. Det här kommer skada ekonomin som de så värnar om ännu mer i längden. Inkompetenta idioter.

            Skatteverket

            Varför kom han ens till jobbet om han var hostig? Han själv måste ju ta ansvar, och om han inte gör det måste arbetsgivaren säga åt honom att jobba hemifrån ett tag!

              Men tack!! Vad hjälper det ens att veta? Gå hem bara

            Faktum är ju dock att det börjar ta slut på testmaterial i hela Europa, så nu finns det ju tyvärr inte så många andra sätt att lösa det på än att dra ner på antalet tester.

            Det största problemet i detta är ju att människor inte verkar ha vett nog att själva ta sitt ansvar. Personer som är förkylda SKA hålla sig hemma just nu. Det ska inte krävas ett positivt testresultat, det räcker med lite grundläggande respekt och medmänsklighet gentemot sina kollegor och samhället i stort. Det finns ingenting som rättfärdigar att riskera människors liv.

      Heja P! Lev på för fan! Glad att du fått något spännande att göra 🙂 Förlåt, glömde caps lock, men hoppas du kunde läsa ändå.

      Det ÄR som andra virus och bakterieinfektioner. Problemet är att istället för att det är som vanligt där smittan är utspridd över flera månader och intensivvården har möjlighet att ta hjälpa dem som är i riskzonen, sprids det snabbt bland människor och sjukvården har inte resurser. Problemet är inte hur dödligt det är.
      Italien har ju ingen möjlighet att hjälpa alla som är smittade som behöver intensivvård.

      Det är därför vi ska försöka stoppa sprittsmidningen.

        Det är inte alls som andra virus. Vi har ingen immunitet mot det, det har högre dödlighet, finns inga vaccin eller antivirala mediciner. Du glömde vara så obildad att jämföra det med en vanlig influensa också.

          Vanlig influensa dödar många många MÅNGA fler per dag än vad corona gör. Skillnaden är ju dock att man är beredd på influensan varje år, medans corona som sagt spritts så snabbt att ingen hänger med.

          Vi har ingen specifik immunitet mot det sedan tidigare men vi har ospecifik immunitet och när vi får infektionen så sätter den specifika immuniteten igång för att bekämpa det. Majoriteten kommer inte att bli allvarligt sjuka eller döende utan de som drabbas och måste skyddas är de som har nedsatta immunförsvar och underliggande sjukdomar vars kroppar inte har tillräckligt mycket reservkapacitet och bra förutsättningar för att bekämpa en infektion. Det är inte fastställt att dödligheten är högre.

          Fast att det har högre dödlighet är det väl ingen som vet säkert? Vad jag har läst så många får så milda symptom att dom aldrig uppsöker vården, så det blir aldrig bekräftat att dom har Corona. Tror dödligheten är mycket mindre än de siffror som anges i media, men vad vet jag ??‍♀️

      Ja Sverige är fullt av lättskrämda idioter!! Finland likaså! Och Italien, Kina, USA, Norge, Danmark, Tyskland och och och…..

    Kanske det blir den här pandemin som får folk att inse vilka jävla idioter dessa influensers är ?

      Hoppas. Eller att influencers börjar skapa bättre innehåll. En del inspirerar trots allt till en mer hållbar livstil.

      Dom verkar jobba hårt för att bevisa det som många av oss redan misstänkt; att dom ser sig själva som jordens mittpunkt

    Vad är syftet med dessa inlägg egentligen? Håller med om att det är allt annat än smart att resonera så som Elin tycks göra, men med dessa inlägg så blir det ju bara hat?

      Att scamma henne..

      På ett sätt är det otroligt bra. Vi behöver spräcka glamour-bubblan som omger resor. Fler måste fatta de negativa konsekvenserna av att resa just nu.

      Om det sker genom att vi slutar hylla resande influencers och istället ifrågasätter, så är det positivt. Varför skulle de fortsätta resa om det ger ett negativt resultat?

        Är väl medveten om vilka negativa konsekvenser resor innebär just nu, det handlar inte om det. Tycker bara att det blir så hatiskt. Jag är av åsikten att det är bra att det uppmärksammas, men det behöver inte hamna på en sån låg nivå för det där hela kommentarsfältet ska ägna sig åt att hata en människa

          Första gången du besöker bloggbevakning?

            Nej, bara lite less på att det ska vara så negativt här jämt…

              Jag är less på att influencers fattar så egoistiska beslut för jämnan. Även om du är medveten M, så verkar inte våra influencers vara det. Klimatdiskussionerna gjorde ingen större skillnad för hur mycket de uppmanar till reser och konsumtion. Kanske en pandemi få dem att vakna upp?

              Sedan tycker jag att stämningen här är riktigt positivt emellanåt. Många omtänksamma kommentarer i Öppet Spår och CamCam är bra på att lyfta fram positiva saker också.

        Alltså jag förstår din poäng men tycker inte att ett negativt och infekterat kommentarsfält på en blogg är rätt sätt att göra det på. Är det inte bättre att var och en tar ansvar för sitt eget? Nu är det ju plötsligt legitimt att skriva saker till folk på nätet som folk garanterat aldrig vågat säga till dem i person.

        folk spårar ju totalt och nu vräker folk gärna ur sig allt möjligt som får stå kvar. Kolla ex. kommentarerna om Bianca ingrosso i gårdagens inlägg. Flera övertramp.

          Alltså, jag tror att hon vet exakt vad folk tycker, men varför ska man helt ärligt kunna posta ett sådant inlägg utan att behöva ta emot kritik? Resonerar du på samma sätt om någon postar ett rasistiskt eller sexistiskt inlägg?

      Håller med. Den här bloggen tar verkligen allt som folk går igång på och spär på det ytterligare gärna med en hatisk twist. När blev det ok att hata på folk bara för att de har följare på instagram och kalla dem förolämpande grejer?

      Nu vet jag att Italien är värst drabbat av alla länder i Europa och hon är väl fast där som alla andra så varför inte göra det bästa av situationen? Känns inte om att skidåkning nödvändigtvis medför mer smittorisk än ex. aktiviteter där man är närmre folk,

        Och vad gör hon på dygnets andra 20 timmar, när hon inte åker skidor?

      Jag undrar också när hon åkte iväg? Var det 1-2 veckor sedan? Då var ju inte läget lika allvarligt och hon kan väl få ”njuta” medan hon ändå är där, över att det är folktomt!

    Bimbo. Tror inte att hon provocerar.

      Tre kronor ❤️

    Det där instagram-kontot som brukade flygskamma folk förut…. Dags att starta upp ett nytt konto som virus-skammar?

    Många influencers lyckas ju även kombinera flyg och bidragande till ökad virus-spridning. Hejja!

    Grattis. Människor kan dö som en direkt konsekvens av att du prioriterar att ha vad som ”på riktigt känns som den lyckligaste dagen i ditt liv”. På grund av dig kan människor mista älskade föräldrar, partner, barn, syskon, vänner…. Varje person du smittar smittar sedan statistiskt sett flera andra och då har du startat en lavin av sjuka människor som lider och kan dö PÅ GRUND AV DIG!!! Bara på grund av dig. Den insikten hoppas jag du bär med dig och känner av under resten av ditt liv.

      Hur tänker du nu? Egentligen är det ju mindre risk att hon blir smittad i tom backe än i Sverige. Jag hoppas att vi börjar med tvångskarantän vid hemkomst på de som reser.

        Visst. Självklart. För hennes resa består ju bara av några timmar i en tom backe. Det är ju inte så att hon NÅGONSTANS under resan kommer att träffa på NÅGON person som kan ha smittan, nej nej. Så länge det inte är folk i backen är allt lugnt.

        Tycker också det ska vara tvångs karantän för dom som reser utomlands. Och för dom som nyser rakt ut ge dom böter.

      Du har fel!! Herregud, Stay in school, kids!

    1. Vem är det?
    2. Vilken dåre.
    3. Vem är det?

      Vem är det? Jag skulle också åka till Verbier kanske 2023 om jag lever men jag
      undrar om man kan ta med sig en guldtacka i handbagaget för det är så dyrt
      i Swaitz eller hur man nu stavar det… Zwejtcv, Seittzz, nej, jag säger Toblerone!

        ?

      Jag undrar med ?

    Om vi ändå pratar corona, vad tror ni effekterna blir ekonomiskt? Igår var värsta fallet på börsen i modern tid.

      Företag kommer att gå i konkurs, folk kommer förlora jobbet (händer redan, ex Scandic hotels varslar).

      Personer som har andra allvarliga sjukdomar kommer att dö eftersom de inte kan få den vård de behöver, på grund av att sjukvården blir överbelastad. Händer redan i Italien, cancer-patienter får vänta på cellgiftsbehandlingar.

      Matpriser kan gå upp och utbudet av olika sorters varor kan minska. En stor del av våra bönor t.ex. kommer från Kina, och de har inte haft samma kapacitet för att så och skörda nu när så många suttit i karantän. Det lär alltid finnas något att äta och jag är inte det minsta orolig för svält. Däremot, om man har särskilda allergier eller någon speciell diet man följer kan det nog vara bra att planera, så att man med säkerhet har det som behövs.

      Min sambo blev uppsagd på jobbet idag tillsammans med flera andra kollegor.. arbetsbrist pga corona???

        Får man fråga vad det var för typ av jobb som påverkades så specifikt av corona?

    Hon lever ju visserligen på och håller igång omvärlden.

    Alla som bunkrar, sjukskriver sig från jobbet (utan symptom på sjukdom), skriker att skolorna ska stänga och går under jorden skjuter ju samhället rakt in i en lågkonjunktur, men konkurser och uppsägningar till följd.

      Lite svårt att motivera varför våra barn ska till skolan när andra länder stänger skolorna. De kunde ju inte ens motivera det bra på presskonferensen! ”Skolplikt, fast vårdnadshavarna bestämmer, fast skolan kan välja att stänga, fast ändå borde de gå till skolan, om inte vårdnadshavare vill ha barnen hemma då….”

      Mesigaste regeringen i världen.

        Min enda tanke är: vad ska sjukvårdspersonalen göra när deras småbarn måste vara hemma?…

          Stäng från årskurs 6-universitet.

            För mig känns det dock märkligt att de yngre barnen ska vara i förskolan och skolan när större barn och vuxna studenter inte är det. Påminner om när jag kollade på coronadokumentär på SVT och föräldrarna hade ansiktsmasker medan deras barn inte hade dem. Egentligen hjälper ju inte de där ansiktsmaskerna och jag förstår att det kan vara svårt att få barn att låta dem sitta kvar men om man ändå tror på ansiktsmaskernas funktion, som de här föräldrarna gjorde, känns det konstigt att skydda sig själva medan barnen blir utan.

          Vad ska sjukhuspersonal göra om deras småbarn blir sjuka och måste vara hemma? Marginalerna är små nu, hosta och förkyld = barn blir hemskickade.

            Jobbar alltid båda föräldrar inom vården?
            Och hur lyckas andra länder, som stängt alla skolor, lösa barnpassningen??

              Inte alltid, men ca en fjärdedel av läkare är gifta med läkare.

                Nu är väl läkare en minoritet i vården dock. Sjuksköterskor och unddrsköterskor utgör stora massan och de måste få stöd i barnomsorgen!

          Ja men de skulle väl förfan inte skaffat barn om de samtidigt vill vara behövda av samhället. De får väl fixa barnvakt som alla andra. De sjuka barnvakterna får ta hand om de sjuka barnen och vice versa

            Fy fan för din kommentar usch

              Hen har ju en poäng. Varför skaffa barn övh när vi ser till att det inte finns någon framtid ändå. Men visst, jag fattar, du drömmer om att skaffa barn som kommer få ren luft och ett långt liv framöver.

                Nej jag drömmer om att barnbarnen får växa upp utan våld och allt elände i samhället.

            Hoppas du trollar

              Vem?

            Om de vill vara behövda?

            Det är väl resten av samhället som får vara ordentligt tacksamma att någon ens vill arbeta i vården. Klart de ska få ha barn som alla andra. Och klart vi ska hjälpa vårdpersonalen på alla sätt vi kan så att de kan hjälpa oss.

          Vad ska sjukhuspersonal göra om deras småbarn blir sjuka då?

            De flesta barn har två föräldrar.
            Andra länder har klarat att lösa barnfrågan så varför skulle inte vi göra det?

              Hur har Danmark och Norge löst det?

                I Norge har man sett till att de som jobbar i sjukvården får hjälp att ta hand om barnen då både barnehage och skolor är stängda.

                  Hjälp av vem?!

          I min kommun måste man numera hålla barnen hemma vid minsta lilla förkylningssymptom. Alla vet att barn kan vara snoriga lääänge utan att direkt vara sjuka. Jag är lärare och väldigt många av mina lärare har fått vara hemma och vabba sina småsnoriga barn. Det kommer till slut inte finnas några lärare kvar för att vi måste vara hemma och vabba våra egna barn efter direktiven vi fått från kommunen, om vi inte redan hunnit bli sjuka själva så klart.

            Och nu börjar pollensäsongen också…
            Mina barn kommer snart att börja nysa, hosta och snora av den anledningen. Så det kommer att bli svårt att veta vad som är vad. Särskilt när man inte får testa sig…

          De som har småbarn inom sjukvården får ha sina barn i vissa skolor avsedda för just dem. Bara för att några behöver ha hjälp med barnen behöver inte hela utbildningsväsendet vara öppet. Helt obegripligt att universiteten inte stänger.

        Varför skickar du ditt barn till skolan under september och februari öht?
        Är det bara för att Danmark och Norge håller sina skolor öppna då?

          Har du missat att vi har den värsta pandemin på 100 år just nu?

            Absolut inte.
            Men för dom allra flesta är det ofarligt att drabbas av covid-19.
            Skulle vara bättre om riskgrupper isolerade sig.
            Vi vidtar ju inga särskilda åtgärder när den vanliga influensan inträffar. Samtliga drabbade av covid kommer bli immuna, precis vad som sker varje år.

            Tycker du det är värt att folk blir av med jobbet och att samhället kraschar för lite viruspanik?

              Jag var tidigare lite av samma åsikt som dig, alltså att riskgrupper främst borde vara i karantän och då borde de väl vara någorlunda skyddade?

              Men problemet med det är att t.ex på åldringshem ; vilka är det som jobbar där? Jo det är vanliga människor förstås. Människor som kan bli smittade och i sin tur sprider smittan dit. Samma sak med sjukvårdspersonal och andra som i jobbet möter många människor dagligen.. Desto snabbare spridning desto mer krävs det av sjukvården för att hjälpa dem som behöver det, alltså främst riskgrupper men som jag har förstått kan även normfriska behöva hjälp.

              Så vi har alla ett jävla ansvar faktiskt, att inte hjälpa viruset på traven genom att resa eller gå på massa evenemang och liknande.

              Suck: ”Samtliga drabbade av convid kommer att bli immuna”. Du kanske ska höra av dig till WHO och berätta om din forskning angående immunitet från viruset då ingen forskare i världen än kan svara på om man blir immun efter att man fått viruset. Ingen vet det än men du verkar veta det, så dela med dig av din information till resten av världen så kan man som med vattkoppor smittas med flit så kan sen blir immun. LOL, eller så slutar du snacka skit och sprida falsk information.

                En kvinna fick viruset tva ganger, sa det ar absolut inte att man blir immun. Dessutom fortsatter det mutera och ar nu tva strangar (vad det nu betyder i virussammanhang) istallet for en och det blir bara kraftigare o kraftigare och 70% av alla far just nu den varre typen. Man undrar hur lange det ska mutera och vad det kan resultera i om det skulle fortsatta spridas helt fritt? Forr eller senare kommer vi fa det under kontroll, men med manga, manga som kommer fa ta livet till 🙁 Just nu dor 7% av viruset, vilket ar ett otroligt hogt nummer. Jag befarar att det kan stiga narmvart 🙁

                Jag bor i London och manga har klagar att UK inte har gjort tillrackligt med atgarder, vilket jag kan halla med om men tyvarr ar Sverige 1000 resor varre. Sa fruktansvart jobbigt det ar att se en san lamslagen regering som inte alls vet vad dom pratar om och riskerar livet for tusentals i risk-zonen.

                Jag har nu gatt in i self-quarantine da vi idag fick reda pa att vi har tva kollegor pa jobbet som uppvisar alla symptom. Har i UK far man inte testa sig forran man varit sjuk i 7 dagar (forutom om du blir drastiskt samre sa klart) o fortfarande har symptom o detta ar for att inte belasta sjukvarden mer an nodvandigt. Alla ska istallet sjalv-isolera sig, o alla som har varit i nara kontakt med person, i minst 7 dagar sa vi har stangt kontoret och alla jobbar hemifran. VI fick reda pa beskedet att vi hade potentialla smittbarare kl 12 o klockan 12.05 hade alla gatt hem med omedelbar verkan.

                Hoppas bara denna mardrommen ska ta slut snart – detta ar verkligen inte kul 🙁

                  Nej, 7% dör inte

                    Faktum är att den senaste uppgiften om procent döda ligger på ganska exakt just sju procent och handlar om Italien. Bakgrunden är den italienska sjukvården nu är överbelastad och saknar bland annat skyddsutrustning, vilket leder till att man inte kan vårda alla de som behöver sjukhusens hjälp. De får dö i stället, resurserna finns inte längre. Där är för övrigt Sverige inom dagar också, vi har har inte heller skyddsutrustning och, än värre, inte intensivvårdsplatser eller respiratorer så att det räcker. Det är av den här orsaken myndigheterna talar så mycket om att skydda de som blir svårast sjuka i covid-19 – resurserna att vårda dem finns inte längre.

                    Ni skulle ha lyssnat på oss läkare när vi för länge sedan varnade för de kraftiga nedskärningarna i vården. En läkare gick i dag ut och berättade precis hur läget är. Hon blev först tystad av sjukhusledningen men kunde ändå få ut sitt budskap som är just detta:

                    Den som blir svårt sjuk i covid-19 kommer mycket troligt helt enkelt att dö. Resurserna finns inte.

                  Siffran på dödlighet ligger runt 3,4-3,7%.

                    Men sluta sprid felaktiga uppgifter!!! Sluta, bara sluta!!!

                    ”WHO uppskattar i dagsläget att dödligheten är 1–2 procent av de redan infekterade. Den siffran baseras på internationella studier. Erfarenheten visar att nya sjukdomar brukar ha en omfattande underrapportering. Det kan finnas fler fall i de drabbade områdena än vad som har rapporterats i inledningsskedet, vilket kan innebära att dödligheten kommer att sjunka.”

                    Källa: Folkhälsomyndigheten

                  Forskare i Kina har hittat två stammar och det mer aggressiva L skulle ha varit vanligare i början av utbrottet i Wuhan. Det motsvarade 70% av materialet de analyserade, det betyder inte att 70% av smittade hade det. Jag undrar var du fick 7% mortalitet ifrån.

        Inte alls. Tycker regeringen gör det bra. OBS! Är ej sosse. Nu skall vi vara ENIGA!

      Håller igång omvärlden? Hur trögtänkt är du? De som isolerar sig försöker förebygga en totalkrasch av samhället. Kraschen som orsakas av isolation, om den stoppar smittan, är INGENTING mot den krasch som kan komma om smittan sprider sig ohejdat och hela samhället kraschar på grund av det. Fatta att anledningen till att viruset överhuvud taget finns i Sverige är att ett litet antal fullständiga idi*ter ”höll igång omvärlden” och åkte på skidsemester till norra Italien när det var en högriskzon. Och nu, grattis, finns viruset i hela Sverige. ANVÂND HJÄRNAN.

      Undra var i Sverige dom bunkrat mest. Har inte märkt det i stockholm.

        En hel del handlar via internet. Finns Mathem Willys tex. Där är det fullt tryck.

        I södra sthlm bunkrar vi..

        Ica Maxi Haninge ? Med i aftonbladet ✌?✌? Folk är galna här.

        Här i innerstan märks det. Lidl/Sveavägen och Coop/Tegnérgatan. Alla jäkla havregryn är slut haha.

    Är Griplov borta från insta?

      Nix. Gripis är kvar.

      Det hoppas jag

      Nix, men han har väl inget att skriva om nu när hans Stjärna bara bloggar två gånger i veckan. Nyhetstorka?

        Åh han blev lite putt när jag nämnde att han nuförtiden saknar materiella till nya inlägg pga time out från hans objekt samt inte någon hade kommenterat hans senaste inlägg så helt plötsligt spottar han ut tre nya och så har han DM:at alla sina kompisar att kommentera eller så är det snarare så att han egen teori om en spökskrivare hos Belladonnan är mer sanning ang hans eget kommentarsfält. Typ känn andra så som man känner sig själv. ?

          Åh ironin i din sista mening ???

          Det har inte passerat oss alla förbi att du blev portad här första gången för att du spöskrev svar på dina egna kommentarer.

          Bra där trh, som vi känner andra människor med speciella behov så känner vi också dig.

            Ha, ha, hmmmmmmmmmmm är så ägd.

      Hur orkar människan? Fattar inte att det kontot är igång dag efter dag, månad efter månad. Kanske det mest osunda på internet. Hen bakom kontot måste ju vara sjukt besatt av henne. I början trodde jag det var en person i hennes närhet som drabbats av hennes affärer eller någon gammal anställd. men det här är ju above and beyond sad. Gå vidare i livet pliiz.

        Griplööv rular!

          Det är säkert camcam bakom det kontot. Samma bittra misunnsamhet

            Du tror att jag har hur mycket tid som helst? Jag tar dina höga tankar om min effektivitet som en komplimang, men det är också allt. =)

          Men det har ju inte levererats något annat än udda memes og röriga och uselt skrivna texter. I början trodde jag att de skulle leverera skvaller deluxe med info om oriktiga affärer och pengatvätt. Nu är det ju bara bilder på Miss Piggy och hån mot vad hon än gör.

            Exakt! Lite som den här bloggen. När granskades det senast?

              Snark.

    Varför envisas så många med att skriva corona med stort c?

      Pga ölen ?

      För att mobilen automatiskt skriver med stort C kanske ?

    Medan många företag kämpar under coronakrisen och medföljande krav på isolering, ser andra möjlighet till tillväxt. Bland annat har det tyska sexleksaksmärket Womanizer har ökat sin försäljning kraftigt, enligt CNN.

    Hahahahahahaha

      Hah! Nåt ska man ju pyssla med under karantänen…

      Shit.. Kommer det att bli en baby boom nästa år :O

      Och hur många kommer skilja sig efter att ha tvingats sitta i karantän tillsammans?

    Medan många företag kämpar under coronakrisen och medföljande krav på isolering, ser andra möjlighet till tillväxt. Bland annat har det tyska sexleksaksmärket Womanizer har ökat sin försäljning kraftigt, enligt CNN.

    Hahahaha

    Varför använda hjälm om det ändå inte finns något av värde i skallen?

    Kvinna mot kvinna, Inget man vill se via personangrepp.

    Influencers ljuger om allt och är korkade på riktigt.

    Influencers ljuger om allt och är korkade på riktigt.

    Hej, skulle någon vilja hjälpa oss med att svara på en enkät? Det är 8 frågor och tar bara 1 minut! De gäller upplevarn av rasism i Sverige, tack på för hand ?, använd länken nedan https://www.survio.com/survey/d/Z9Y7C9Y9J8N8R6P2G

      Vem frågar och är avsändare???

        Svara ALDRIG på anonyma frågor
        utan klar avsändare. UNDVIK DENNA!

          Oj förlåt, jag heter Jennifer och svaren kommer användas till en förstudie för examensarbete på Halmstad högskola ☺️ Svaren är helt anonyma och kommer endast användas till angivet syfte

            Görs det någon gränsdragning mellan rasism och diskriminering?

    På Ica Maxi och ICA Ekängen där jag handlar fanns i stort sett allt, Willys var urplockat men där köper jag bara mjölk i alla fall… Jag såg däremot folk på Willys som hade två bärkassar pasta, vilket gjorde mig arg. Det här kommer leda till en riktig systemkollaps ? tur att börsen är billig.

      Fattar inte folk att pasta är vad som gjorde italienarna så svaga?

      Men det kommer mer pasta på hyllorna. VI har ingen brist på mat.

        Jag vill äta carbonara och jag vill äta det NU

          Jeg kannn ite stavva for jeg aatr passta nu… Mums mums mums.

    Noll negativa kommentarer hos henne. Städas det?

      Säkert. Passar inte in i hennes image.

      Yes, de städa AF skrev en kommentar tidigare på bilden med hennes snubbe, där det var jag och två till med kritiska kommentarer angående hennes resa! Nu är de inlägget spärrat från kommentarer..

    Men Läckberg och Martina Haag dom slipper kritik! Det är skillnad på puckon och puckon tydligen.

      Läckberg måste väl resa upp alla skattepengar hon tjänar på Hedda Care på något sätt?

        Hedda Care har inget avtal med regionen (fd landstinget) utan det är antingen patienten själv eller hens försäkring som betalar.

    Här snackar vi huvudet under armen! Wow ?

    Varför har Alexandra Nilsson helt plötsligt gjort sitt konto privat?

      Pga allt hat, bla härifrån

        Vad har hon fått för hat härifrån?

        Tror snarare det handlar om videon! Förstår att hon inte orkar med alla dumhuvuden tillslut ärligt talat. Hade mått sjukt dåligt.

          vilken video?

            En video där hon talade om alla kommentarer hon får om sin kropp. Gå in och kolla på hennes YT.

    Är nog ett par steg till mellan influenser och intellektuell gigant ?

      Menat till Viktor 🙂

    Läckberg var i Italien då det var som värst inte en enda klagade
    Linda Mari är i Thailand inte en enda klagar
    Laila bagge reste till Maldiverna och inte en kotte skammar henne
    Ribecka flög till Thailand i går.

    Seriöst Sverige borde stänga alla gränser nu och så får man hålla sig inne

      De fick inga egna inlägg, men visst klagades det i kommentarerna.

      Håller med dig om att gränserna borde stängas (om det inte redan är försent). Tyvärr har vi ju för många medmänniskor som fattar egoistiska beslut.

    Åh vad jag önskar att det fanns någon rättvisa! Att det är de nonchalanta och obrydda som till följd av att de inte tillhör riskgrupp och därför inte bemödar sig att sätta sig in i det hela, kommer att drabbas värst av Corona. Men tyvärr är det ju inte så… Det är till exempel min älskade (unga) anhöriga med nedsatta lungor och svagt hjärta. Fy fan! JAG! JAG! JAG! Blir så ledsen och matt när människor nonchalerar detta med Corona. Panik och hysteri löser absolut ingenting. Men att öppna sina ögon och sätta sig in i hur det KAN komma att bli och att tänka på andra vore fint om alla kunde bidra med… ❤️

    Alla skidanläggningar stängs from måndag

      Vilka alla? Land?

    Det är så provocerande!!!!! Aaaaaaaaahhhh!

    Hela kantonen Valais i Schweiz har precis gått ut med meddelandet att samtliga skidanläggningar ska stänga, inga liftar ska gå etc. Så vi får väl se hur kul hon tycker det är i Verbier när hon inte får åka skidor och kanske inte får åka hem ??? Kunde man ju räknat ut men lite gött med hennes karma ändå

      Hon la ut på sin story en selfie med ledsen min med en text som vad något i stil med ”alla liftar i Verbier stängs imorgon. Säsongen slut :(” det är borttaget nu när jag skulle kolla igen. Radera kritiska kommentarer gör hon också.

    Nej, det var väl inte en superbegåvad sak att skriva. Samtidigt tycker jag det är beklämmande att skribenten bakom denna blogg är så himla trigger happy. Har man tagit på sig en granskande roll finns det en poäng med att hålla en viss distans till de man granskar, inte bli känslomässig och upprörd varje gång någon influencer säger något puckat.

    Skriv nåt om tex idioten Laila Bagge som först ondgör sig över icke-karantän i versaler och sen drar till Maldiverna på semester. I en fucking ansiktsmask. Samma sorts ansiktsmask som svenska sjukhus inte får tag i och som krävs för säker vård och arbetsmiljö för personalen… grrrrrrrrrrr

    Följde henne, men avföljde tidigare när hon la ut detta. Blev så jävla rasande hur dum man får vara. Och ledsen för hur egoistiska vissa är

    Jag själv bor i Schweiz. Verbier gränsar till Frankrike och inte Italien och ja det är dumt att provocera men inga riktiga restriktioner om skidorter har kommit ut förrän tidigare idag runt 15.30.
    Just nu är det hårdare restriktioner och kommer nog bli värre om ett par dagar och jag tycker självklart alla ska ta det seriöst.

    Så otroligt egoistiskt och ignorant! Elin Skoglund raderar alla kommentarer på sin blogg där kritik framförs och har stängt av kommentarsfältet på instagram, så saknar uppenbart förmågan att ta och bemöta kritik också.

      Jag har kritiserat henne ganska många gånger då jag tycker att hon gör en del konstiga och dumma val. Inte en enda gång har har hon bemött min kritik (som aldrig varit elak på något vis). Är så trött på denna typen av influencers som inte bryr sig ett skit om omvärlden utan gör det DOM vill och sen inte kan ta kritiken när den kommer! Bara väntar på att min kommentar försvinner från instagram.

    Vad i helvete håller regeringen på med, nu visar man vad man går för, händer det något i detta land är vi fan döda. Alla länder tar Corona viruset på största allvar men inte vår ur ruttnade regering som har iq 0, men det är ju klart vår statsminister klarar ju inte ens av gymnasiet. Jävla tomtar som går i mot WHO , vi ska stänga, inreseförbud för i helvete , stäng skolor, dagis och alla sammankomster ska förbjudas. Mat ska beställas via nätet och levereras till dörr. De som kan jobbar i hemmet , ta inte bussen eller tåget, åk bil, ni som kan strunta att åka in på jobbet åk direkt ut på jobbet, undvik närkontakt med andra människor. En sak till rösta för i fan aldrig mer in sossarna , säg vad dom inte har ställt till med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.