Öppet Spår – Corona Edition

Här kan ni skriva om Corona, men alla andra ämnen tas i inlägget här ovan.

393 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Godkväll alla fina!

    När tror ni corona helvete kommer försvinna? Är det sant att viruset inte tål varm klimat?

      snart 🙂 1 mån sen är de bättre!

        Nja, Steffe tror att det kommer dröja lång tid tyvärr. Kollar folk inte på presskonferenserna? Idag var en tung dag.

          lol ah för steffe har ju megakoll

            Ingen har ju koll ?

            Bättre koll än en Anonym på BB!

              hur vet du det? du har INGEN aning om vem som är bakom om det är anonymt?

                ????‍♀️

                  Ang varmtklimat har jag fått förklarat att smittan inte trivs när det blir väldigt varmt, kanske överlever det inte på material osv lika länge i varmare klimat?

                    Bor I Singapore och vi har 30 grader året om och Corona finns här också, alltså stämmer det inte.

          Vadå tung?

      Smittspridningen kommer förmodligen pågå året ut

      Försvinna lär det inte göra på länge. Däremot kommer nog hysterin nå en peak om typ 1-2 veckor och sen klinga av lagom till försommaren.

        Nu är ju inte hela Sverige i samma fas, så peaken kommer nog inte samtidigt.

          Hysterin kommer nå sin Peak om ett par veckor. Skulle säga att paniken i Sverige faktiskt är i samma fas. Stockholmare är inte mer panikslagna än andra.

            stockholmare är nog minst panikslagna

              Tror att det till stor del är en myt som har drabbats av snöbollseffekten. Finns definitivt en massa stockholmare som struntar i rekommendationerna men det finns också en massa människor som följer strikta regler för att undvika att sprida smittan.

              Är helt övertygad om att vi kommer att se samma fenomen i t ex Skåne och Göteborg så småningom.

              Jag bor i Stockholm och kan rabbla upp massor med exempel på människor som sitter i självkarantän, har ändrade rutiner på arbetsplatsen eller jobbar hemifrån, slutat åka kommunalt, ställt in kalas och tillställningar osv osv i all oändlighet. Eller följer rekommendationen att hålla sig hemma om man har symptom och hålla avståndet till folk när man lämnar hemmet.

              Så fult att dra alla över en kam. Tröttsamt så in i helsike.

        Låter osannolikt. Jag skulle säga juni ut. Sen klingar det av.

      Tja, om 60% av befolkningen behöver få Corona för att nå flockimmunitet och vi ligger på runt 1000 bekräftat smittade så känns det som att det kommer ta ett tag. Sedan, om det i bästa fall lugnar ner sig tidigare i Sverige så kommer nog många länder fortsatt vara stängt för in och utresa ganska länge.
      Vi får hoppas forskarkåren gör mirakel och hittar vaccin och botemedel snabbt som attan.

        1000??? Vilken sten har du bott under de senaste veckorna? ? Sverige har över 3000 bekräftade fall.

          Gånger hundra om man ska tro en expert imorse, många vet inte om att dom har eller har haft det enligt honom.

            Såg siffran 5% av befolkningen som borde ha antikroppar nu. Smittan har funnits här i minst två månader.
            En halv miljon skulle alltså ha haft varierande symtom eller rentav inga symtom på Covid-19 och inte trott annat än att det var en förkylning eller influensa.

              Jag var riktigt sjuk i slutet på februari. Hostade så mina lungor gjorde så ont så jag grät. Hade feber i en vecka, aldrig haft feber i vuxen ålder. Är helt övertygad nu att det var viruset. Mina kollegor var också riktigt dåliga. Jag tror absolut mörkertalet är extremt stort.

                Typ som för mig!! Jag var så sjuk i mitten av februari. Kan inte minnas när jag var så sjuk sist.

                Var också otroligt sjuk för några veckor sedan. Fick det dock från en bekant som testade sig och det var vanliga influensan. Så man får ju ha i åtanke att vanliga sjukor gått nu också och att de ger samma symtom.

              Då undrar man ju över dödsfallen under den här perioden. Finns det någon statistik som visar att fler än vanligt dog av (det man trodde var) komplikationer efter vad man tror var vanlig influensa?
              Det är ju högintressant att veta!

              Jag var också riktigt sjuk och hade hög feber för några veckor sen. Vet inte ens om jag varit så sjuk när jag var barn så när jag tänker tillbaka på det kan det nog ha varit corona. Var helt utslagen, orkade knappt kravla mig iväg till toaletten. Hade väldigt mycket hosta också som satt i lääänge. Jag hoppas att det var det och att jag nu har blivit immun.

            Samt vi testar inte ens folk längre så omöjligt att veta….
            Dessutom vet vi inte heller om man blir immun mot det.

        att ta fram ett vaccin tar ett – två år normalt. Fattar inte att så många visar okunskap om vad som detta handlar om. Det är ju inte svårt att hitta fakta istället för att lösa överskrifterna på aftontidningarna eller gissa och tro.

          Jag vet att det tar ett- två år normalt. Men just nu är rätt onormala tider. Jag hoppas ändå på mirakel.

            Det kommer inte gå så fort. Det lärde de sig förhoppningsvis av svininfluensa-vaccinet.

            Kommer att ta ännu längre tid för det att komma i bruk. Även om de får fram ett vaccin dröjer det till man kan börja vaccinera.

              Angående vaccin så är fokus sen på effekten och inte på biverkningar. Så när de hittar ett vaccin som fungerar lär det finnas sådana biverkningar som är horrbila om man råkar vara det lilla antal som drabbas. Så det får vi bara acceptera sen.

                Jag tror att många kommer att vara tveksamma till att vaccinera sig.

      Är det inte varmt i Teheran o Madrid? ?

        I Madrid är det just nu 6 plusgrader. Teheran vet ej men kanske 15 plus sådär.

        Mellan 15-20 grader i Tehran just nu, och ca 10-15 i spanienen (lite olika beroende på vilken stad). Förstår inte hur man tror att värme kommer stoppa spridningen…. de ju ändå varmare i iran, spanien, Italien o frankrike än sverige/resten av norden och de har ju alla haft högre siffor…

      Nej Corona kommer inte försvinna tills det har kommit ett vaccin. Dessa lockdowns är bara början. Vill inte skrämmas men detta är allvarligt som fan.

      Om Corona beter sig som andra kända pandemier kommer det att ta 3-4 månader med en peak nånstans i mitten. Om vi inte lyckas platta ut kurvan vill säga. Lyckas vi med det så tar det längre tif, men sjukvården hinner med.

    Tror ni det kommer vara över till sommaren? Har en resa bokad i sommar till Turkiet. Kräver läget det så avbokar vi självklart speciellt då jag har astma. Men mest nyfiken på vad ni här inne tror?

      Enligt senaste beräkningarna så kommer vågen att toppa först vid midsommar. Det är alltså toppen på spridningen, för att sedan minska. Det kan nog hålla på större delen av sommaren….

      https://www.dn.se/nyheter/sverige/22000-svenskar-vantas-behova-sjukhusvard-vid-forsta-coronavagen/

      Turkiet ska bojkottas!

      Tror tyvärr inte det. Har en planerad Turkiet resa i september/oktober men det lär nog inte bli av i den takt som viruset sprider sig.

        Nej jag tror inte heller det. Tråkigt, men i hemlighet glad att vi troligen inte kommer utvägen eftersom jag är extremt flygrädd haha.

          Utvägen=iväg 🙂

        Turkiet bör bojkottas tills diktatorn Erdogan störtas. Man bör verkligen inte stödja hans politik genom att semestra där !

      Varför ens åka till Turkiet öht?

        Varför inte?

          Ja, den där Erdovan verkar vara en trevlig kille.
          Klart vi skall stödja hans land, eller hur?

            Det är inte hans land. Precis som Sverige inte är dåren Löfvens land.

              Ser du inte skillnaden mellan en diktator och en demokratiskt vald statsminister, då är det nog du som är en dåre.

                Men jag håller med. Trump är en idiot och usa är ett u-land på många sätt. Nu har de i Texas t.o.m pausat alla aborter, men ändå fortsätter svenskar att flockas till usa och slicka röv på amerikanare. Skäms över att mitt eget folk är så jävla rövslickare så fort det gäller nån från usa, pinsamt, de ser nog oss som dårar.

                  Varför är Trump en idiot ? Han värnar ju om sitt land. Bättre att pausa aborter nu då det är viktigare att lägga resurser på att rädda liv. Trump är den bästa presidenten USA har haft på länge handlingskraftig och rejäl. Det är vad vi skulle behöva här hemma i Sverige tyvärr har vi Löven och hans gäng istället. Nä den enda idioten här är du själv.

        Förstår vad du menar. Men förstår inte hur det är relevant när det gäller Corona som min huvudfråga var 🙂 men tack för input.

          Ta tillfället i akt och avboka.

            Vi har avbokningskydd (bokade via TUI) men vet inte om vi kommer få tillbaka alla pengar om vi avbokar.. någon som avbokat resa med tui och kan säga hur det gick? Som jag förstår måste UD avråda för resor och det gör dom i dagsläget inte till Turkiet när det gäller Corona.

              Avboka nu så har du större chans att få tillbaka något. Jag tvivlar på att TUI överlever till sommaren..

              UD avråder för alla resor just nu

                Ja men gäller det även för en resa som är bokad så långt fram? (9 juli)

              UD avråder alla icke nödvändiga resor till alla länder med anledning av Coronaviruset. Gäller till mitten av april, den kommer sannolikt att förlängas..

              Jag hade inget avbeställningsskydd på min resa till Frankrike (skulle varit där denna helgen) men fick allt återbetalt automatiskt tre dagar innan och SAS bokade om biljetterna till längre fram. Men det beror ju på att Frankrike är i karantän just nu så vet inte hur det kommer gå för dig. Tips är att läsa igenom avtalen innan du gör något

              Halloj! Jag jobbar på TUI 🙂
              Om ni ska resa i sommar, så skulle jag säga att ni bör avvakta. Just nu gäller vanliga av och ombokningsregler för resor efter Maj, men vi följer ju ständigt myndigheter. Skulle t ex UD förlänga sin avrådan så att det påverkar er resa så kommer ni få ombokning/avbokningsalternativ utan att ni förlorar pengar. Om ni däremot har av och ombokningsskyddet kan ni såklart boka om er resa. 🙂

      Så nöjd att vi inte han köpa flygbiljetter till Spanien.

        Det går att välja att inte köpa flygbiljetter även när möjligheten för att köpa finns.

          Ja men nu har vi släkt och familj där och det är inte rimligt att köra bil ner med två små barn. Förra året semeatrade vi däremot i Sverige. Helt fantastiskt! Kan varmt rekommendera.

            Ja, vad går upp emot en skvätt regn och lite mygg?

            Jag vet. Jag har semestrat i Sverige i 30 av 34 somrar. Har också släkt i Spanien, men jag hade inte åkt ändå pga. rädd för att ta med mig smittan hem.

              Ja vi blir hemma i sommar oavsett. Finns mycket mer här än regn och mygg ?

      Ja det värsta är nog över. Tror vaccin kommer snart. Jag försöker leva som vanligt. Men funderar på att vaccinera mej mot lungiflammation.

        Över? Det har inte ens börjat! Vänta 3-4 veckor så får du se…

        Det värsta är verkligen inte över. Varför tror du att de minskade antalet personer som får träffas samtidigt från 500 till 50 idag?

        Kan man vaccinera sig mot lunginflammation?

          Den som orsakas av bakterier. Inte den som orsakas av corona-viruset tyvärr.

            Ofta får man sekundär lunginflammation av penumecocker vid corona. Det går att vaccinera sig emot.

              Enligt folkhälsomyndigheten hjälper det inte att vaccinera sig mot pneumokocker (eller influensa) när det kommer till lunginflammation orsakad av Coronaviruset, tyvärr.

              Källa: https://www.dh.se/vaccin-mot-pneumokocker-och-influensa-skyddar-inte-mot-nya-coronaviruset/

                Vidare går att läsa att lunginflammation vid covid-19 främst inte orsakas av pneumokocker och andra bakterier utan av själva coronaviruset. Behandling i respirator kan ge bakterier fäste i luftvägar men det är osannolikt att pneumokockvaccination ger skydd mot detta. Och dessa patienter behandlas dessutom med antibiotika för att motverka lunginflammationer.

                Källa: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/mars/vaccination-mot-pneumokocker-eller-influensa-skyddar-inte-mot-covid-19/

          Pneumokocker som orsaker lunginflammation finns det ett vaccin mot ja.

            Hahah ok alla svarade på det:)

        Vaccin kommer kanske komma höst 2021 så lugn och fin nu… detta är långt ifrån över, det har knappt ens börjar. Stormen är inte ens här..

      Varför är det så himla viktigt att resa utomlands?

        Varför är det så himla viktigt att kommentera något drygt? Nej man ska inte flyga, man ska inte äta kött. Man ska inte göra si och inte så. Livet vore perfekt om alla gjorde som man ”ska” och valde det enda som är bra. Men eftersom alla inte är trevliga hela tiden eller gör det som är bra för en så ser världen ut så. Säger inte att det är bra o flyga, men du vet ju inte heller vad man gör i övrigt utöver att flyga? Man kanske äter vego, cyklar till jobbet men i år väljer man sig att flyga. Du har ingen aning om varför människor gör olika val.

          Fast nu har vi ingen vanlig situation. Vad är det som är så viktigt med att resa utomlands (eller på skidsemester till norr) just när en pandemi drar över världen?

            Nu var det ju så att resan är bokad innan första nyheten kom om Corona, dvs i december. Har ju inte satt mig och bokat en resa i rådande läge för att sen sitta och oja mig över om den inte blir av. Sen är resan inte nästa vecka utan i mitten av juli.

              Därav min fråga hur man tror att situationen ser ut i sommar 🙂 har faktiskt inte bett om något annat råd och har inte varit dum och bokat en resa och tänkt att nu minsann ska jag upptäcka världen såhär när det är pandemi.

        Min familj är där. Föräldrar och morföräldrar. Är så ledsen ? ja, jag vet att det är mitt ’fel’ att jag har flyttat hit men det är ändå trist. Tänk om jag aldrig får träffa de igen ?!

        Jätteviktigt.
        Jag älskar Sverige och har dessutom familj där. Därför åker jag utomlands varje år.

        Räknas det som utlandsresa om man har dubbla medborgarskap? Alla kanske inte håller sig till ett och samma land hela livet pga jobb,partner och andra omständigheter

      Nej? Vad tror du själv. Svenskar lär också ha svårt att resa ett tag efteråt då vi får stor kritik över hur milda åtgärder vi gjort.

      Nej det kommer inte vara över. Forskarna jobbar med prognosen att 1-2 år tills ett vaccin har kommit

    Är så jävla less på corona-skiten nu

      jag också. jävla corona skit

      Och det har nog knappt börjat här än tyvär ;/

      Ja! Jag är så sjukt irriterad på DEN DÄR JÄVLA FLADDERMUSEN!!

        Bli förbannad på människor som ärer dem istället.

          Ja! Det med!

        Bli arg på kineser istället deras marknader och djurhållning. Djuren har inte gjort något fel !

        Den där fladdermusen är en helt oskyldig varelse som troligtvis ville leva sitt liv fridfullt och inte bli utnyttjad, sönderhackad och uppäten. Bli irriterad på de där jävla människorna som äter kött, det är ni som är orsaken till detta.

    jag tror det kommer hålla på hela året ut

    Ska ha barn i september och blev gravid innan all den här Corona skiten. Vi har kämpat i över 1,5 år aktivt och längre icke aktivt. Tog all glädje över graviditeten och jag mår piss just nu, så dålig tajming alltså.

      kram

      En ljusglimt i allt mörker!

      Stort grattis! ❤️ Hur mår du i graviditeten? Låt inget ta din glädje ifrån dig.

      Åhh, grattis!! ❤️ Försök att inte läsa så mycket, utan fokusera på dig och bebben.

      Jag fattar. Ditt barn kommer ändå kallas för Corona-baby ?

        Jag tror vi kommer ha typ noll Corona babies. Tvärtom kommer skilsmässorna skjuta i höjden när vi tvingas umgås med varandra dygnet runt ?

          Här har det blivit tvärt om. Finns inte så mycket annat att göra än att ligga ? Har till och med satt klockan vid 5:30 för att hinna med en snabbis innan barnen vaknar ?

            Haha då kanske jag får äta upp mina ord ?

              Blir kanske en babyboom istället ?

                Det tror jag! Och de pratade om det i nåt radioprogram för ett tag sen. Känns logiskt ändå.

                  Ingen normalt funtade människa ens funderar på skaffa barn under en pandemi. Det är egoistiskt och helt sinnessjukt beteende. Inget barn ska behöva födas under sådana här osäkra former. Självklart menar jag inte graviditet som skedde innan utan jag menar de som aktivt och med flit försöker skaffa barn just.
                  Att skaffa barn är de mest egoistiska en människa kan göra, tänk på omvärlden, tänk på det kaos vi är i, detta är ingen trygg och säker värld att skaffa barn i…

                    Jag tycker du ska vara tyst.

                      Tycker du ska sluta vara en egoistisk idiot 🙂 bara idioter skulle skaffa barn under en pandemi…

            Hahaha! Underbart. Jag tänkte precis att alla Corona-babies lär vara första barnet pga. vilka föräldrar orkar ligga när barnen är hemma 24/7?! Mina barn går ändå till förskolan och jag orkar ingenting haha.

      Tvärtom tycker jag! En stjärna i mörkret ju ?

      Är i samma sits. Skulle råda dig att skaffa en doula ? Ett bra stöd att ha med sig på vägen , särskilt nu.

    Är läkare och har ångest över att behöva spendera våren i ett Corona-tält. Särskilt när man läser om alla unga läkare (utan riskfaktorer) som dött av Covid i Italien pga brist på skyddsutrustning (vi har även brist i Sverige). Har en son på 1 år, dödsångesten är total.

      Fortsätt vara föräldraledig!

        Kan man inte bli beordrad att jobba ändå?

          Vad händer om man arbetsvägrar? Vad är det värsta som kan hända? Att du blir av med jobbet? Eller kan de typ sätta en i fängelse om man vägrar jobba under dessa omständigheter?
          Om mitt inlägg låter drygt och sarkastiskt är det inte meningen. Jag undrar på riktigt.

            Det undrar jag också. Som militär kan man ju riskera fängelse.

            Olovlig frånvaro kan leda till uppsägning.

          Nej inte om barnet är under 18 månader, men man måste ju söka två månader i förväg.

            Föräldraledig kan man ju vara från start. Vab först från 18 mån om barnet inte är på sjukhus.

              Vab kan man ta från 8 månader. Föräldraledighet har man däremot rätt att vara fram till barnet är 18 månader, efter det måste man ta ut föräldrapenning.

      Förstår dig. Har ”tvingats” avbryta min egen föräldraledighet för att täcka upp för kollegor som är sjuka. Hjärtat värker och överfulla bröst värker pga ammar vanligtvis…

        Vad händer om du säger nej? Uppsagd?

          Folk dör?

          Jag är alldeles för dålig på sånt där, men det känns som fel läge att vara egoistisk. Jag vill bara stänga in mig med min familj, men mitt samvete sätter emot. Jag vet att jag kan göra något för människor som behöver mig, och då kan jag tyvärr inte blunda.

          Och så tror jag att det kan räknas som arbetsvägran, vilket kan leda till uppsägning. Vi är typ livegna. Får inte strejka för att det är samhällsfarligt. Och säger många upp sig i protest kan det räknas som ”otillåten stridsåtgärd”..

            ? all heder till dig

            En arbetsgivare kan inte tvinga någon att avbryta föräldraledighet.

      Socialstyrelsen säger att det inte är någon brist men att behoven täcks dag för dag. Stämmer inte det? Har du varit tvungen att jobba utan?

    När tror ni första Coronamordet sker? Alltså att någon typ lejer en hitman som är smittad och hostar på den man vill komma åt?

    //en med mycket fantasi

      ?

      Hahaha jag har också tänkt på detta. Vem vet kanske redan skett ?

      Finns väl bättre sätt i så fall, eftersom chansen att lyckas med mordet är nånstans 2-3 %…

      Finns redan exempel på berikare som hostat på busscaffisar för att få åka gratis.

    Jag har inte varit rädd öht för corona innan. Igår slog det mig att det sätter sig på lungorna och jag fick plötsligt panik. Dels för mig själv, dels för min pappa.

    För ett par år sedan såg jag min farbror kvävas till döds i min pappas armar, och efter det är jag livrädd för saker som påverkar andningen osv. Jag är rädd för vatten, att jag/andra ska sätta i halsen, kan tycka det är obehagligt bara någon hostar osv.
    Det sistnämnda för att min pappa har någon slags förkylningsastma/lunggojs och får jättesvårt att andas när han hostar. Har varit med flera gånger om att han både svimma och blivit helt lila i ansiktet för att han inte kan andas när han hostar. Han påbörjade någon slags utredning innan jul, var på lungröntgen osv men har väl inte riktigt fått något svar på det än. Han är 57 och är frisk i övrigt, vilket borde tala för honom, men är så jävla ärrad från allt som hänt innan att jag inte kan tänka att det säkert är lugnt.

    Och igår såg jag någon video på en relativt ung kvinna som låg på sjukhus med andningshjälp och jag fick råpanik (vet inte sanningshalten på det, gjorde ingen koll på källan osv för det tänkte jag som inte på i det stadiet), och läste massa om folk som haft/har corona och betonar att de haft/har svårt att andas. Har haft sjukt ångest sedan dess och vet inte alls hur jag ska hantera detta. Blir helt överöst av negativa nyheter/information om det här jävla pissviruset och kan fan inte hålla hoppet uppe mer.

    Inte nog med att jag är orolig för pappa (och lite mig själv) så kan jag inte hälsa på min farmor och farfar, som inte har så långt kvar i livet, tar jag examen i juni och allting kring det blir antagligen inställt (avslutningsceremoni, examenssittning, examensresa, sista festen med klassen osv) och det finns en risk att det blir ännu svårare att få jobb. Tre års slit, går ut med toppbetyg, och man får inte ens fira eller säga hejdå till klassen. Jävligt liten grej i relation, absolut, men varenda liten grej blir ju asstor när man inte har så mycket annat att fokusera på.

    Hur gör man ens för att fortsätta vara positiv? Allting känns så jävla meningslöst och hopplöst.

      Börja med att andas djupt ner i magen, andas…. in och håll luften en stund, och sen andas du ut…. repeat… gör det i 5 min varje gång om du klarar det, eller så länge du kan (under 5 minuter) Det ska du göra flera gånger om dagen när du känner att du börjar bli orolig. Det frisätter oxytocin, som är ditt måbra hormon och ger dig kraft och styrka. Det är suveränt att börja med för att ge dig ett inre lugn. Sen måste du börja jobba med dina tankar, dom är det bara du som kan påverka.

      Jag är en gammal räv som har svår astma själv, och när jag läser om din pappa, så undrar jag om han har någon medicin för sin astma? Det borde han ha, annars får han fixa det. Astma mediciner tar man i förebyggande syfte, varje dag om man har problem och dom är jättebra nu för tiden, och hjälper verkligen en till ett bra liv. Så där måste du tänka att om han har riktiga mediciner då har ni gjort det ni kunnat angående den biten, och lita på att det ska funka. Jag har varit nära döden massor av gånger pga astma, förr, då medicinerna inte var alls så effektiva, men inte dom sista 20 åren, för medicinerna är fantastiska nu mot förr. Innan var det ambulans flera gånger om året och nosade döden i vitögat, men tack och lov inte på många år nu. Har jobbat jätte mycket med mitt psyke för att bli stark och det funkar. Hade mycket dödsångest innan men inte nu, aldrig.
      Förstår att det måste varit ett trauma när din farbror dog i din pappas armar, och det är viktigt att prata om sånt för att kunna släppa, sörja och acceptera. Alla har inte lika lätt för det, det vet jag, men kan ni prata med varann så gör det, annars kan det vara idé att prata med någon annan , din mamma kanske? Jätteviktigt att ha någon att tala med, som är äldre och klokare, någon som du kan känna dig trygg med.
      Var inte ledsen om allt ställs in i skolan, tänk hellre att det är meningen. Det kan ni ta igen sen, du är ung, livet ska vara i många år för dig. Förstår att många känner en stor hopplöshet nu, men tro mig, detta kommer att gå över. Men man måste ha tålamod. Sysselsätt dig med något som du är intresserad av, något som utvecklar dig som är kul, för det kommer att bli andra tider framöver. Ingen kan säga när, men det måste vi acceptera. Det är också något man måste lära sig med livet, att acceptera sånt som man inte kan påverka. Annars blir frustrationen och ångesten total. Försök att intala dig det, jag vet med åren att så är det. PUNKT. Det jag inte kan påverka, måste jag acceptera. Försök att leva här och nu, ta vara på din pappa och dig själv och andra i familjen som du har omkring dig. Håll dig hemma och skydda dig själv och dina nära och kära, då har du gjort det du kan för att minska smittspridning. Något annat kan du inte göra. När du vet att du gjort ditt bästa, då måste du acceptera det och bli kompis med situtationen. Det går över, tro mig. Det har både varit krig, smittor och annat elände genom åren, det tar slut. Vi sitter alla i samma båt, och vi måste ta oss igenom detta, det finns inget annat att välja på, och det kommer vi att göra. Det kommer att ordna sig?Kram på dig Ps. Ring din farmor och farfar och håll kontakt med dom på telefonen. Jag lovar att dom blir jätteglada och du med. Då känns inte avståndet så långt mellan er.

        Tack så himla mycket för din kommentar. Blir helt rörd <3

        Alltså, jag vet inte om han fått medicin. Vet att han fått några piller och någon slags hostmedicin osv, men tror inte han fått någon form av Bricanyl eller så, för mamma reagerade på det och tyckte det var konstigt. Har inte varit hos dem sedan i januari (pga coronan) och vet inte om han fått något mer.

        Jag och mina föräldrar har inte direkt den relationen att vi kan prata om sådana saker. Jag och pappa pratade väl lite om det efteråt, men vi har knappt nämnt det sedan dess. Har knappt pratat om det med någon annan heller. Nämnt det i förbifarten till någon kompis men inte mer än så, har aldrig uttryckt hur det traumatiserat mig osv och att det är någonting som tynger mig.

        Det är så jävla svårt att sysselsätta sig när man inte känner någon glädje i någonting. Ligger mest i soffan och kollar på Big Brother, när jag inte behöver plugga. Försöker gå på promenader osv (eftersom jag är frisk), men det är svårt att ta sig för också då jag tycker det är jobbigt att veta att jag inte får möta folk osv. Hur lär man sig att acceptera saker man inte kan påverka då? Jag är väldigt känslostyrd och har svårt att vara logisk i sådana här situationer.

        Farmor ringer jag och pratar med lite då och då, farfar är så pass snurrig och har så dålig hörsel att det inte riktigt går. Blir en annan grej när man hälsar på honom, kan spela kort, kolla på gamla bilder osv. Han förstår inte riktigt vad som sker när man ringer, tyvärr :/ därför känns det extra jobbigt.

        Tack, ÅTERIGEN för din kommentar. Så himla fint av dig att ta dig tid att svara. Ska läsa den ett par gånger och försöka andas.

        Skrev ett svar som hamnade i modd, hoppas det letar sig fram <3

      Kram❤️. Ja, det är ett läskigt virus mtp den höga smittsamheten och den i jämförelse med andra virus höga dödligheten. MEN tänk på att det är de unika fallen som blir rubriker i media. Och att den absoluta majoriteten inte kommer behöva uppsöka sjukvård eftersom besvären är av lindrigare art. Mest troligt kommer du och din pappa att tillhöra dessa.
      Jag är ledsen att din examen inte blir som förväntat.❤️

        Jaa, jag vet. Försöker tänka på det men det är så jävla svårt att vara rationell. Hör även hela tiden hur folk får svårt att andas osv, och även om man överlever det så gör det mig livrädd. Har svårt att konditionsträna för att jag tycker det är jobbigt när det blir tungandat. Jag vet att vi ”mest troligt” inte kommer behöva uppsöka vård, och det är den risken som skrämmer mig.

        Har som sagt så jäävla svårt att vara rationell i detta och tycker det är skitjobbigt, verkligen.
        Tack så jättemycket för din kommentar i alla fall. Fin du är som försöker lugna mig<3

      Fuck, nu pratade jag med en gammal bekant som tydligen troligtvis har corona och hen påvisar verkligen att hen har sjuka andningsproblem (trots ung och frisk i övrigt). Hen blir andfådd bara av att gå på toaletten, har ett konstant tryck över bröstet osv.

      Jag får verkligen panik igen. Helvete.

    Är helt säker på att jag har fått corona. Fick en konstig sjukdomskänsla idag och nu har jag ont i bröstet som tryck och svårare att andas. Har aldrig känt detta med andningen tidigare. Suck. Tackar min otroligt själviska kollega som suttit sjuk bredvid och sa att det är pollen. Sen var hon hemma sjuk med feber osv. Idiot.

      Känner mig andfådd.

      Tja..det kan ju vara ångest också 🙂

        Well lider inte av ångest och känner igen ångest då jag tidigare vid dödsfall åkte på det. Nej detta är corona. Är helt säker. Bränns lite i halsen med. Får se hur det utvecklas. Min kollega är som sagt sjuk och har torrhosta, feber etc så ja tack för den. Jag byter kontor när jag är tillbaka.

          Vilken skitkollega!
          Krya på dig!

          Menar inte på att inte ta din oro över corona på allvar men generellt: bara för man inte lider av ångest betyder det inte att man inte kan få det, speciellt när man oroar sig som i dessa tider. Jag fick min ångest för första gången för fem år sedan och kan än idag ibland inte känna skillnad på om det är ångest eller något somatiskt.

          Alltså, alla människor har ångest. Alla människor har inte generell ångest, men varenda en får ångest vid olika tillfällen.

      Ja folk är dumma i huvudet. Vad i stanna hemma vid minsta symptom är svårt att förstå?

        Tror de flesta förstår. Vi har 15 av 65 barn på föris just nu.

          Ja, till förskolan lämnas inte så många snoriga barn just nu. Och om det görs så skickas de hem. Men (förlåt för uttrycket) alla dumjävlar till vabbande pappor drar med sig ungarna till butiker, café osv för att fördriva tiden ist.

          Blir fan tokig om dagarna av att möta hostiga barn vars pappor släpar fötterna efter sig stirrandes i mobilen. Om barnet inte får vara på förskola så ska de fan inte vara bland andra personer heller. Håll er hemma för f*n!

            Jag blir sjukt provocerad av det du skriver. Inte av att du skriver det, utan att folk beter sig på det sätt du beskriver! Jag har evighets-vabbat nio dagar för lätt snuva och både barnen och jag är sinnesjukt uttråkade (de är ju inte sjuka) och så finns det folk som inte respekterar ”stanna hemma vid minsta symtom”. Självklart kommer jag fortsätta stanna hemma vid minsta symtom, men jag blir ändå förbannad.

      Går vanlig influensa och förkylning också. Har exakt samma symptom som du men alldeles för tidigt för att jag ska vara bombsäker på att det är corona… lägg dig ned och oroa dig inte.

        Ja jag är inte så nojig. Tror inte jag kommer att dö men obehagligt med lite andnöd. Har haft influensa tidigare. Andningen har aldrig påverkats.

          Kan vara ångest som ger dig andnöd också, att du tänker automatisk andnöd = corona

            Men vilket jävla tjat om ångest! Folk är inte dumma, vissa vet skillnaden på ångest och något annat, bara för att ni sitter med ångest hela dagarna betyder det inte att alla andra gör det

          Vill bara säga att jag haft EXAKT samma denna vecka. Började förra lördagen, så himla andfådd och speciellt ansträngt vid utandning, som att jag typ måste hosta då varje gång. Hade också typ en brännande men samtidigt ”kall” känsla i luftvägarna typ ner i halsen/bröstet. Så svårt att förklara. Detta var/är absolut inte ångest, det vet jag med erfarenhet. Känner mig lite bättre sedan igår och hoppas det håller i sig… Önskar det samma för dig!

        Hoppas du håller dig hemma!

      Ta hand om dig och krya på dig. Kontakta sjukvård om andningen blir sämre.

      Har samma! Är som ett bälte som trycker över bröstkorgen.

      Polisanmäl henne. Jag menar allvar. Man FÅR INTE gå till jobbet när man är förkyld just nu. Det är straffbart med fängelse. Hon kan INTE skylla på pollen. Kontakta din chef och kräv att de agerar, dvs kräver tester åt dig och er på företaget. Detta är extremt allvarligt. Sånt här måste polisanmälas så folk förstår allvaret. Det är brottsligt. Corona är klassad som en samhällsfarlig sjukdom, desamma gäller att sjuk besöker en affär, åka buss, osv osv.

        Hur vet jag om mina symtom beror på pollenallergi eller på covid-19?
        Då även covid-19 kan ge milda förkylningssymtom är det svårt att till en början bedöma om dina symtom beror på allergi eller om du smittats av sjukdomen.

        Se till att stanna hemma även om du får milda symtom som snuva, lätt hosta eller ont i halsen. Medicinera som vanligt för din allergi. Om symtomen inte förvärras, medicineringen hjälper och du bedömer att dina symtom sannolikt beror på allergi behöver du inte vara hemma.

        Tillkommer nya symtom som du inte kopplar till din allergi eller om du får feber ska du stanna hemma tills dessa symtom försvinner och ytterligare två dagar.

          Exakt så säger Folkhälsomyndigheten. ??

          Man stannar hemma om man har symptom som liknar pollen allergi. Man tar antihistamin, funkar det så är det troligtvis pollen. Funkar inte antihistaminer så är det eventuellt Corona. Så stanna hemma!!!

    Vill ni som är bekräftat smittade snälla berätta
    1. Hur tror ni att ni blev smittade? (Om ni själva får gissa)
    2. Vad fick ni för symptom?

    Vet inte vad jag ska göra med faktan tbh men är så orolig just nu

      Är inte själv smittad men min syster är. Hon och hennes kompis åkte tåg och åt på restaurang. De har blivit smittade på någon av platserna eftersom de inte umgåtts i övrigt. De har båda haft hög feber som kommit och gått. Inte så mycket hosta men svårt att andas, har blivit anfådda så fort de rört på sig och har inte kunnat sova utan flera kuddar under huvudet för att underlätta andningen.

        I Sverige?

          Helsingborg.

      Tror jag blev smittad av några bekantas bekanta som precis kommit hem från alperna. Satt med dom i en dryg timme kanske. Visste inte förrän de skulle gå att de varit i alperna, annars hade jag nog rest mig direkt för jag var lite nojig redan då. Det var i slutet av sportlovet i Sthlm.

      Blev dålig ca 10 dagar senare med låg feber, ont i halsen på ett sätt som aldrig blev värre (som det brukar bli för mig vid förkylningar osv), huvudvärk, yrsel, värk i kroppen, trötthet, lätt hosta och svårt att andas. Det mest utmärkande var väl att det kom och gick lite under dagarna. Har astma och jag skulle säga att andningsproblemen var typ som när jag känner av astman mycket. Har fyra barn som jag var hemma ensam med under hela tiden och tycker inte det var så jättefarligt förutom när jag försökte gå ut med dom på en kortare promenad. Då kändes det som jag skulle dö. Började se dubbelt och fick nästan panik av hur dåligt jag mådde. Kände heller ingen smak eller lukt på flera dagar.

      Kände mig bra efter 12 dagar.

        Exakt så för mig! Halsont och huvudvärk som stannade på något medium läge, brlt liksom aldrig ut ordentligt, ett trtck över bröstet, blir andfådd lätt. Har inte så svårt att andas dock.

        Många som beskriver att de haft mycket symptom och kraftig sjukdomskänsla.

        Själv är jag mycket mer orolig för de med milda symtom som bara lite hosta. Därför att de med feber och ont i kroppen samt svårt att andas sjukanmäler sig och håller sig hemma. De begränsar åtminstone sina sociala kontakter och smittspridningen borde bli mindre. De med lite hosta lever som vanligt, jobbar, går på fest och träffar en massa folk. Är inte försiktiga utan kommer nära, kramas och har kroppskontakt.

          Det är väl knepigt att veta då man inte testar längre. Om det fanns resurser så skulle det ju vara enkelt att ta reda på vem som har haft detta virus. Förstår inte varför man påstår att det skulle vara för kostbart, det kostar ju multum att alla ska vara hemma för att man misstänker…

        Har precis samma symptom som du. Har haft i tre dagar nu. Har läst att många blir sämre efter ca en vecka. Blev du det, eller kände du samma hela tiden?

      Jag tror att jag blev smittad på mitt jobb pga av kollega som varit i Italien.

      Bekräftad smitta genom test. Efter fem dagar från vi träffats blev jag sjuk.

      Symptom ont i magen, lös i magen. Huvudvärk, trötthet. Lite feber. Smaksinnet förändrat. Halsont. Ingen hosta. Ingen andnöd. Ont i lederna.

        Är dålig mage ett symptom? Hade det i några dagar i kombo med förhöjd temp, huvudvärk, snuva.

          Ja det är ett symptom.

            Tack för svar. Nu blev jag ännu mer fundersam kring vad det var. Jag har inte haft några extrema versioner av de symptom som räknas upp.

      Jag tror att jag haft corona. började med halsont i några dar. Därefter feber runt 39 och hosta. Hostan blev bara värre o värre o gjorde så ont. Tungt att andas. Just andningen var jobbig men ville bara sova hela tiden. Var matt i kroppen. Tillslut när febern gick ner så började jag må bättre förutom hostan o andningen.

    Finns det ingen fabrik i Sverige som bara kan ställa och spruta ut skyddsutrustning. Ska det vara så himla svårt? Vi tillverkar ju mer avancerade saker än så. Plastpåsetillverkare tex, har vi inga såna i Sverige?

      Var det inte någon som skulle tillverka 200k munskydd? Vi skickar ju respiratorer till Italien från Getinge. Annars får man väl ställa om bilindustrin som i England.

        Jag såg något om att de skulle 3dprinta andningsmasker i Västernorrland.

    Trött på de som fortfarande går på om att de minsann är så friska, starka, duktiga och unga osv osv, att de inte behöver distansera sig socialt. Nej, för er kanske det inte blir någon katastrof att bli smittad, men för vissa är det det. Och smitta kan man göra trots knappt märkbara symtom. Det verkar som detta är riktigt svårt att förstå för många.

    Lär universiteten öppna upp tills juni tror ni? Eller kommer man få göra hemtenta istället för salstenta? Hur tror ni sommar- och höstterminen blir?

      Tveksamt. Jobbar på ett lärosäte och troligen kommer distansundervisningen pågå terminen ut.

      Jag jobbar på ett lärosäte. Vi fick veta att distansundervisningen kommer att fortsätta terminen ut pga lättare att planera undervisningen och tentamen osv. Detta även om läget skulle förbättras.

    Jag har mått dåligt i flera veckor. Trött, lättirriterad, sovit dåligt, ont i magen.
    Så idag började min man prata om corona och mitt hjärta rusade, tårarna brände bakom ögonen och jag fick svårt att andas.
    Jag får sån ångest av det här. Situationen sliter mig i bitar.
    Jag tror jag kommer bli av med jobbet snart också, när är det över?

      DU har ångest? DU blir kanske av med jobbet? DU är såvitt jag vet inte ens sjuk?

      Skäms på dig! Fundera för några ögonblick på hur vårdpersonalen har det och på hur cancerpatienter som inte får sin operation mår så ska du se att din sjukliga självupptagenhet försvinner för i alla fall någon minut.

        Du borde skämmas. Du om någon är ju helt fri från empati.

        Hörru ta det lugnt. Alla har rätt att vara oroliga. Det här är ett inlägg där man får skriva av sig sina känslor.

        Men det är väl helt okej eller tom väldigt normalt och mänskligt att känna ångest över situationen just nu? Betyder ju inte att personen inte tycker att vårdpersonal eller andra drabbade har det fruktansvärt just nu? Jag känner mig också väldigt låg, vemodig osv över detta då det inte går att ta på och vi inte vet vad som händer, men jag förstår att det finns otroligt många som har 749274 ggr värre än mig för det. Så lugna dig lite, alla har rätt till sina egna känslor och det enda utesluter inte det andra. Tycker vi alla ska vara snällare mot varandra, hålla ihop och stötta varandra i dessa tider istället för att vara så aggressiva <3

          Vilket fint inlägg! ? jag önskar också att vi blir snällare och håller ihop nu.

      Du kommer hitta ett nytt jobb i så fall och allt kommer ordna sig. Det ordnar sig alltid om man kämpar på. Vi kommer att komma klokare och starkare ur detta.

      Var rädd om dig ❤️ Försök hitta något som hjälper dig med ångesten. Några klassiska saker som brukar hjälpa är promenader, annan fysisk aktivitet (yoga, gymnastik och Tabata finns det pass på Youtube), djupandads, meditation, midfullness, socker, sex, beröring, skratt, komedier.

      Lider med dig, känner exakt samma. Redan förlorat halva lönen, väntar på att bli permitterad eller avskedad. Har flera ångest attacker varje dag. Vet inte hur hyran ska betalas eller lån utan lön.
      Har en pappa som är i riskgrupp också.
      Det ända jag kan ”trösta” med är att det kommer att gå över. April och maj kommer vara tuffa månader men framåt juni tror jag att det kommer ha vänt. Kämpa på!

      Är det nånting som just nu är helt säkert så är det att det här kommer att gå över.

      Jävla tjat om ångest. Folk här i Sverige har det så bra att de får ångest av TANKEN på Corona. Inte att de fått ett dåligt besked från jobbet eller att nån närstående är sjuk utan bara att Corona finns!!! Vilka svaga själar, herregud.

    Jag saknar min mamma. Hon är min bästa vän och vi brukar i princip ses varje dag. Jag är så rädd att hon ska bli smittad. Men jag är också livrädd för egen del. Hur ska jag klara att ta hand om mitt barn om jag blir sjuk? I normala fall skulle ju min mamma hoppa in och hjälpa mig, men det går ju inte nu.

      Du bäddar ner dig i soffan, låter barnen titta på så mycket tv och padda de vill, mata de med mikromat och sover samtidigt som barnen. Det löser sig. Det är som när hela familjen får maginfluensa och man tror man ska dö menad ungarna är pigga och klättrar på en ? Man tar en dag i taget, en timme i taget och ibland en minut i taget. Ibland googlar man 1177 för att övertyga sig själv om att man inte är döende ?

        Mitt barn är ett år. Ska matas fem gånger per dag och bytas blöja minst lika ofta. Har tålamod att sitta i sin säng och titta på tv nån halvtimma men inte mer än så. Man hör ju om folk som blir andfådda bara av att gå till toaletten, kommer jag klara ens att bära barnet fram och tillbaka till skötbordet? Nej, ska inte tänka dessa tankar mer. Tack för dina peppande ord ändå.

          En ettåring som matas fem gånger per dag?

          Skötbädd på golvet kanske?

          Folk klarar av att ta hand om sina barn under betydligt sämre förutsättningar än de du beskriver. Det kommer vara jobbigt men du kommer klara det för att du måste klara det 🙂 du är mycket starkare än du tror.

      Vad menar du i normala fall? Som vi alla vet här så kan symptomen för covid-19 vara väldigt milda, och om du inte blir drabbad nu så kan du bli drabbad vid ett senare skede. Att räkna med hjälp från mamma får nog uteslutas även efter den här första vågen. För våra mammor kan det bli mycket värre ?. Jag förstår precis hur du känner. Jag vill inget hellre än att vara med min mamma nu men är rädd att barnen eller jag ska smitta henne.

        Jag menar i normala fall, i en värld utan corona. ❤

    Tröttsamt att hamna i modd när man skrivit ett långt inlägg och ber om pepp i hopplösheten.

      Visst, en trist start på den nya årtiondet. Men betänk att 2010-talet var det bästa decenniet i mänsklighetens historia. Vi går genom en lite svår tid nu, men år 2030 kommer vi se tillbaka på 2020-talet som en fantastisk tid för mänskligheten. Det var ju bland annat då som vi besegrade covid-19 och människor i både första och tredje världen fick det ännu bättre även på andra sätt.

        Det är alltid ”bättre förr”?

          Nej, det är framtiden som är bättre. Det skrev jag ju också.

          Och förr så var det också bättre förr

    Angående symptom: någon som testat positivt för Corona och haft (förutom feber/hosta/muskel- och ledvärk): huvudvärk, enorm trötthet, illamående, diarré, rinnande ögon och hjärtklappning?

      Inte blivit testad men har exakt samma just nu. Andfådd så fort jag rör på mig också, och svider i hela bröstet vid djupa andetag. Hade sjuk frossa första dygnet. Tappade luktsinnet helt från ena dagen till den andra, och nu smyger sig smaksinnet bort också. Suck. Trodde det var influensa först men är inte så övertygad längre, kommer behandla det som att det vore corona för säkerhets skull – dvs stannar hemma.

        Tror att du ska kontakta sjukvården för säkerhetsskull:)

          Ja alltså jag har försökt, men det var 4 timmar kö till 1177 både idag och igår när jag ringde så jag har gett upp hehe.

            På eftermiddagen idag var det inte så lång kö typ 20 min
            Min väninna ringde dit för att hon var tjock i halsen ej ont men tjock i halsen och frågade om hon kunde jobba i helgen. Javisst kan du det gick hon till svar!!!

              Alltså ursäkta min svenska. Men hur jävla dum får man vara om man ringer 1177 med en sådan fråga??

              Folk alltså ?

          Men neeeej!! Ring 1177 bara om du behöver vård, alltså om du inte klarar av egenvård längre!!!! Om alla följer det direktivet så skulle telefonkön minska avsevärt!

          Lyssnar inte folk på presskonferenserna eller läser på om vad myndigheterna rekommenderar?

        Hoppas du hade stannat hemma vid influensa också.

          Självklart, däremot hade jag nog inte stannat hemma från allra första dagen jag började känna mig dålig, då jag extremt ofta har småförkylningar. Hade aldrig kunnat gå till jobbet då haha.

        Mitt lukt och smaksinne har försvunnit helt sen 5 dagar !

      Ja. Är testad har inte haft hosta samt bara lite feber. Började med ont i magen. Ej illamående men lös mage.

    SkitCorona!!! ?????

      Eller skitkineser och deras märkliga hantering av djur

    Jobbar som sjuksköterska och går med konstant ångest. Rädd för att smittas och ffa rädd att smitta min familj. Att gå runt i skyddsutrustning som du VET inte räcker ger sådan enorm stress. Jag inbillar mig symptom konstant och känner nog efter allt för mycket. 10 smittade på min avdelning nu och siffran stiger. Detta får hellre hålla på ett längre tag med färre smittade än att det skjuter i höjden och går över fort. Vi kommer aldrig räcka till då ?

      Men när kommer det mera skyddsutrustning?
      Finna det inga svenska företag som kan massproducera?
      Är ju inte klokt att sjukvårdspersonal inte har tillräckligt med skydd då att de också blir sjuka!
      Blir galen!

        Det finns flera som försökt donera men inte fått något svar.

          Utveckla gärna ditt påstående

          Lyssnade du ens på presskonferensen??

      Vi är så evigt tacksamma för jobbet ni gör ❤️

        Tack ❤ det värmer!

    Det här med max 50 personer i en sammankomst ställde ju till det rejält ? (fast jag förstår såklart varför det behövdes!). Bara att tänka om i typ allt då…

      Hur kan de ha ställt till set? Vettiga människor fattar väl att stanna hemma och inte träffa vänner nu

        Det har så att säga ”ställt till det” i mitt jobb. Vi måste tänka om vad gällande t ex begravningar, som ofta samlar mer än 50 personer. Jag vill inget hellre än att folk stannar hemma, men detta måste hanteras av oss som har samhällsviktiga yrken.

      Här i Finland får vi vara högst 10 personer på samma ställe sen två veckor tillbaka, gäller både inomhus och utomhus. Alla restauranger och café är stängda. Ett landskap (Nyland) dvs huvudstadsregionen där det finns mest smittade är i karantän och ingen slipper in eller ut (nått undantag finns förstås) Fattar inte att Sverige ändrade från 500 (!!) till 50 först nu!! Borde redan vara nere på högst 10 på samma ställe.

        Tydligen kan inte Sveriges befolkning klara av att myndigheterna pekar med hela handen utan man måste ta små steg för att liksom ”locka” alla med sig.

          De daltar med folk även i Corona tider

        Här i Norge uppmanas vi att endast ha kontakt med några få.

          Mer exakt 5 personer om det inte är i familj.

      Haha! Här i UK får man vara max 2 personer. ?

        Skratta så mycket du vill, men nu är det såhär här, och vi behöver ställa om efter det. Det berör vissa verksamheter ganska mycket.

          Alla länder har väl verksamheter liknande i Sverige? Hur får de till alla dessa ändringar så snabbt?

            Precis!

        Smart

    Kompis mamma dog natten till idag av Corona. Under 60. Visserligen underliggande sjukdomar, men hade kunnat leva 20 år till med dom sjukdomarna. Jag kände inte mamman alls, så det är inte min sorg att bära överhuvudtaget, men det blir så otroligt verkligt och kommer så nära inpå..

      Det är väl så att sjukdomar liksom blir ”på riktigt” när man kommer i kontakt med någon man känner/kan hänföra till. Ja vi får ta gott hand om både oss själva och varann så kanske vi slipper skiljas från någon vi har kär.

      Så sorgligt ? Får man fråga vad fÄr underliggande sjukdomar..? Ifall du vet.
      Undrar om det är de som myndigheterna kommer ut med

      Åh fyfan? läste om sjuksköterskan i nee york som dött bara 40(?) år gammal och hans underliggande sjukdom var liksom astma? Alltså det känns ju verkligen inte som något som ska behöva ta ens liv. Hemskt, 60 år är alldeles för ungt ?

    Gå till frisören, på massage etc som symtomfri. Ja/nej?

      NEJ!

        Varför inte? Gym och simhallar är okej.

          Gym och simhallar borde inte vara ok

            ok folkhälsoexperten

      Men nej!!

      Men gud jo. Hur kan ni säga nej? Ska samhället stanna av? Ska alla frisörer gå i konkurs?

        Ja.

        Jag vågar seriöst inte ens gå på restaurang. Tänker att krispaketet inte kickat igång än vilket gör att folk (företagare) helt enkelt kommer arbeta oavsett hur de känner sig då deras hela verksamhet beror på de få takeaways de har nu.

        Känner personligen i att jag skiter i om ALLA frisörer och restauranger i hela världen går i konkurs. Vi måste stoppa smittan. Vi måste stoppa den pandemi. Kosta vad de kosta vill detta måste stoppas.
        Tror ni att länder som USA, Kina, UK, stormakterna, skulle stänga ner sina länder och riskera sina ekonomier om detta inte var blodigt fu*king allvar?!?!

          Jag litar alltid mer på information som serveras med engelska uttryck, get real och f.ucking andas ju epidemiologisk trovärdighet.

      Vad menar du med symptomfri? Vet du om att du är smittad men symptomfri, eller har du inga symptom och misstänker ingen smitta?

      Svårt läge, både jag och min kille skulle behöva klippa håret, ingen av oss är sjuka men vi vågar inte gå, av egoistiska skäl, tror inte vi är sjuka men man vet ju inte var frisörerna bär på…. Samtidigt är väl kunder precis det frisörerna behöver just nu.

        Symtomfri och misstänker ingen smitta!

        Steg 1 besök lyko.se
        Steg 2 köp frisörsax, rekommenderar märker Jaguar, borste, frisör-kit helt enkelt
        Steg 3 Titta på tutorials på youtube för herr och dam klippningar gjorde av frisörer. Kolla på flera videos
        Steg 4 lek frisörsalong hemma och hjälp till att minska smittospridning och rädda världen

        Pluspoäng för att ni då hjälpt lyko att överleva detta 🙂

      Ja 100%

      Helllll nahhhhhh. Skulle inte gå ut och röra mig i samhället om någon ens erbjöd mig miljoner….

      Ja

    Hur gamla är ni som hänger här i kväll?

      24, hur gammal är du själv?

        32

      30.

      30

      27

      31

      40

        28

      28

    Det var alltid bättre förr, menar du?

      Hamnade fel…

    Kan vi prata om Margaux Dietz som pratar om sitt karantänliv så fort hon är hemma, men kilar ut på krogen var och varannan kväll???

      Det är pga av sådana människor Sverige bör införa hårdare begränsningar. För mesigt och lamt just nu. Hårt mot hårt.

      Jag har sett flera influencers som håller på sådär, tror det är med flit för att provocera i en tid där dom tappar enormt mkt följare.

      Det bästa vi kan göra är att avfölja (eller sluta läsa) så att vi kanske slipper se mer av det här beteendet i fortsättningen.

        Läste den här kommentaren på Sofia Woods blogg:

        ”Håller med andra om att det är skönt att man inte behöver läsa om corona exakt överallt! Samtidigt är det trist att så många bloggare inte verkar bry sig om allmänna rekommendationer som social isolering och därmed kan även indirekt påverka smittspridningen negativt.”

          Social isolering är dock ingen rekommendation i Sverige…

      Influensarna kommer att dö ut och klimatet gör high-five . Inget ont osv
      .

      hon har alltid varit en ofräsch person med sunkig hygien, klart hon inte förstår sig på virus och smittospridning.

    Symptom: 4 åring, hosta, förkyld, vaknade en natt med diarré (ej magsjuka). 9åring, hosta, en dag med diarré.
    Jag själv, diarré 1 dag för 10 dagar sen, och nu två dagar i rad. Inga andra symptom, lite huvudvärk hit och dit bara. 100% på att det ej är magsjuka.
    Jobbar i butik, kunder hostar på mig i kassan, kunder kommer med uppenbara förkylningar m.m. folk omkring mig har anhöriga med förmodad corona.
    Önskar så vi kunde testas för att få veta om man har det eller inte. Blir galen snart.

      Vad spelar det för roll? Håll er hemma bara, plus två symtomfria dagar. Det räcker.

    37

    Tror ni här inne att vi från Stockholm kommer kunna åka på semester i andra delar av Sverige i slutet av juni?

      Hoppas inte. Stanna i Stockholm, vi vill inte ha ut er i övriga landet just nu.

        Och hoppas ni andra håller er borta från att åka på semester/weekends till Stockholm då.

          Tror du någon vill åka till Stockholm just nu? ?

            Finns alltid några stolpskott.

              Det finns ingen lag mot att äta sin egen avföring men sunt förnuft säger att man inte ska göra det.
              Finns ingen lag att åka TILL eller FRÅN Stockholm heller men…

              Då kan ni i Stockholm få dem. Vi vill inte ha dem heller.

        Jag bor i Stockholm men hoppas verkligen att jag kan åka och hälsa på mina föräldrar och syskon som bor i min hemstad till sommaren.

      Vi hade föredragit att ni inte hade gjort det. Stockholm är fint på sommaren. Ta en hemester som alla andra får göra i år.

      Nej!

      hoppas däremot att alla drar till sina landställen så man kan få vara själv i stan. Bättre om folk sprider ut sig än att alla sitter och trycker i sina lägenheter

        Vad är felet med att vistas i sina lägenheter?

        Man riskerar att smitta färre om man befinner sig i eget fritidshus än när man bor i flerfamiljshus. Öppnar porten, möter någon, trycker på hissknappar eller behöver använda den gemensamma tvättstugan.

        Jag bor i flerfamiljshus och vi måste ut och in fyra gånger per dag för att gå ut med hunden, oavsett om vi skulle sitta i karantän eller ej…

    Finns alltid några stolpskott.

    Om vi är bara i början av kurvan och det nu för 15-20 pers ca varje dygn. Vad tror ni förväntad pik på kurvan är då om vi i Sverige försöker plana ut kurvan så mycket som möjligt?

      * dör

      Går det ”bra” pikar vi runt 200 döda per dygn någon gång runt midsommar. Enligt de beräkningar DN gjort utifrån de kurvor Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten har tagit fram.

        Har du någon länk? Skulle gärna vilja läsa!

    Tänk på hur mycket bättre Moder Jord mår nu när folk inte reser kors och tvärs, kanske kan det här vara starten till något bra trots allt, att vi lär oss att vi kan förändra våra beteenden och rädda världen?

      Ja jag tänker också så.
      Världen behöver andrum -vi är helt enkelt för många på jorden.

      Jag tänker precis likadant och utilitaristen i mig kan inte inte låta bli att känna att detta är något bra. Klimatkrisen är och har länge varit en betydligt större kris än corona, men inget gör något. Jordens mående är viktigare än människan.

      Tror tyvärr inte människan lär sig. Se bara alla folkmord mm, som förintelsen. Och det upprepar sig än idag.

      Jag förväntar mig att du aldrig mer lämnar din kommun, aldrig mer konsumerar mer än vad du strikt behöver för din överlevnad och aldrig mer åker i ett motorfordon.

    Familjevän dog inatt pga corona. Diabetes som underliggande sjukdom.
    Aldrig varit med om att någon i närheten har gått bort av varken corona eller tex svininfluensan tidigare. Känns så surrealistiskt.

      ♥️

      Jag beklagar❤️. Vilken ålder?

        Tack! Äldre, runt 65-70

      Beklagar ❤ Har en son med diabetes 1 som tack o lov inte är i riskzonen ❤

    Sandra Beijers senaste instagraminlägg med texten ”pandemys ?”, vad tycker ni? Känns inte så.. mys.. med pandemi som gjort så stor skada. Vore mer passande med ”karantänmys”..??

      I sin egen överklassbubbla som vanligt

        Varför slänger sig folk alltid med ordet ”överklass” gällande Sandra. Ja hon är väl medelklass/övre medelklass och tjänar mer pengar än genomsnittssvensken. Men någon överklasstillvaro är det ju ändå inte 🙂

          Vad hon tjänar har inget med att göra vilken klass hon tillhör. Hon är överklass pga hennes familj.

            Men är de överklass? Det handlar inte bara om pengar.

            Jag vet att klass inte bara har med den egna ekonomin att göra. Men fortsatt: Sandra lever ju inte något överklassliv utan ett ganska vanligt Sthlm innerstads-liv? 🙂 Vilket såklart också är en extremt priviligerad närvaro, men inte samma som överklass.

      Äcklig är vad hon är och de står jag för att jag tycker

        Den som sa det hen var det!

    Funderar på att gå och fika imorgon i Umeå. Ja/nej?

      Var tänkte du fika? Trångt café? I nuläget tror man ju inte att spridningen är så utbredd i Umeå, men smitta finns i samhället så säker ska man förstås inte känna sig.
      Kanske någon från Umeå här som vet mer än jag?

      Har en bekant i ume trakten som förmodligen är sjuk i corona och hon har rört sig en hel del på stan och i kollektivtrafiken innan hon blev sjuk och satte sig själv i karantän så smittorisk finns med all säkerhet och mörkertalet kring sjuka är förmodligen högt då i princip ingen testat såå.. skulle jag vara dig så hade jag hellre hittat ett alternativ. Kanske ta med fika och sitta utomhus? Fråga en kompis om sällskap men sitt på varsin parkbänk tex.. Hoppas du får en trevlig dag oavsett 🙂

      Ja, det tycker jag. På NK kan du knacka på rutan och sen beställs och sen Swisha om du är rädd för att gå in/sitta inne. På Kafé Station kan du få fikat i en korg, som alltid, och gå ut typ till parken eller ner till älven. Och sen finns ju förstås alla andra fik. Folk håller avstånd både i köer och vid borden.

        Skulle inte ens besöka NK i dagsläget om någon gav mig en mille i kontanter. Alltså för de första stöttar jag inte det skitföretaget. De har snuskig hygien på sitt bageri och sin saluhall. Håller mig hemma och de borde all ni andra också göra.

        Desto snabbare vi kan krossa smittospridningen desto snabbare kan livet återgå som vanligt.

        Alla ni som vägrar ändra er kommer tyvärr blir tvugna att hamna i karantän och lockdown förr eller senare…

          Nu handlade frågan om Umeå och här betyder NK Nya konditoriet (men är Umeås äldsta) med chefen i konditorilandslaget.

      Nej! Stanna hemma!

      Eller: Jag funderar på att chansa och se om jag kanske drabbas av en sjukdom som gör att jag, om jag har otur, kommer att behöva uppleva hur det känns att inte kunna andas och tro att man sakta ska kvävas.

    Jag jobbar med patienter sjuka i Corona. Personalbrist, svårt att andas varmt och klibbigt i utrustningen. Först hade jag ångest innan jag skulle till jobbet. Men nu känner jag ändå hopp om att vi klarar av det.

      Värst är att inte kunna träffa mamma som är i riskgrupp. Saknar henne så och det här kan ju hålla på länge. Även om det skulle lugna ner sig lite skulle jag inte våga träffa henne.

        Träffas utomhus!
        Håll ett avstånd på 3-4 meter så är det ingen fara alls.
        Vet flera barnfamiljer som hälsat på barnens mor- eller farföräldrar och hållit sig utomhus. En del har tagit med egen matsäck och haft picknick ute. Det går att lösa om man är lite påhittig.

    Alltså hur kommer det sig att så många i Sverige är omedvetna om corona! Jag var i västerort idag. Ja väster om stockholm och det var ingen som brydde sig! Jag är faktiskt rädd för att det kommer att sluta med miljoner döda i sverige. Säg att jag har fel, snälla.

      Samma i söderort, framför allt många äldre som är ute, handlar, går i affärer, åker kollektivtrafik osv. som om inget har hänt.

        Tja, vi har inte utegångsförbud i Sverige, än…. ingen har förbjudit äldre att gå ut (även om det lät så i början). Håller man avstånd så är det klart att man kan va ute, även som äldre.

        Ja?
        Även i länder med total karantän får man gå och handla. De får också åka kollektivtrafik till och från arbete, matbutiker och apotek.

        Det är nog bara i diktaturer som Kina som det fungerar att svetsa igen folks ytterdörrar…

      Jag hoppas att du har fel.

      Jag kan med säkerhet säga att du har fel!
      Inga miljoner döda i Sverige- troligen inte i hela världen.
      Många fleri världen slipper att dö pga föroreningar.
      Hade inte covid-19 drabbat välden hade fler männidkor dött av föroreningar än de som nu kommer att dö i covid-19.

      Inte säkert att de är omedvetna, de kanske bara följer råd och rekommendationer som gäller från svenska myndigheter just nu.

      Tyvärr har du rätt. Men de finns hopp för några av oss som inte är one of the sheep. Vi som isolerar oss utan att bli tillsagda eller tvingade, vi som preppat och köpt masker, vi kommer klara detta. Övriga befolkningen som ignorerar hotet med detta virus ser det desto dystrare ut för

    Min man har med 98% säkerhet corona. Uppvisar alla symptom och har hög feber.
    Han, jag och vår dotter på 14 månader sover i samma säng men bör han nu sova på soffan för att inte riskera smitta oss eller är det kört oavsett?

      Oj. Jag skulle isolera honom i ett rum i tre veckor. Klart det kan vara så att ni är smittade redan men det är ju inte heller uteslutet att ni kan undsluppit det ändå. Varför riskera?

        Och självklart isolera er själva i hemmet under samma tid.

        Haha men herregud, är du seriös?

      På balkongen såklart!

      Försök att vara så lite som möjligt tillsammans med maken, ju mer smitta man utsätts för desto värre sjuka blir ni. Han kan ha en lindrig variant men nysa på er och då får ni mycket virus i er på en gång.

      Bättre ta det säkra före det osäkra, det handlar bara om några veckor.

    Är så jävla less på Kina.

    När tror ni skolorna öppnar igen? Varit hemma i 1,5 vecka nu och är redan uttråkad!

      Men du har väl fortfarande plugg att göra? Att man ska plugga hemma?

      Vad för skola går du i som är stängd?! Om det är uni så borde du ju sitta o plugga hemma! sitter mkt hellre och skriver mina uppgifter hemifrån än att trängas på tuben o vara på samma plats som massa andra människor

        Ja asså jag pluggar hemma och jag går i gymnasiet men det blir ju rätt tråkigt att sitta o plugga själv hemma.

          På fritiden kan man ju umgås med folk. Promenad, take away fika utomhus om du är orolig eller vill va jättesäker. Umgås med din familj hemma om ni har en bra relation (hoppas). Sen finns ju massa digitala/virtuella lösningar att träffa folk (vet ju du som ung såklart ?)

          Sen själva ”sitta och plugga själv”-delen är tråkig ja. Se det som en bra träning om du ska gå på universitet/högskola sen ? (olika på olika program men en del har mycket hemstudier). Strukturera upp dagen, ta pauser och kämpa på! Belöna dig när du gjort klart saker.

    Tankar från min FB…

    ”När det sent omsider börjar ljusna för våran familj kommer ändå tankarna om denna jäkla virusspridning… ?
    Besviken. Tester av våran äldsta son visade på virus, ”mycket troligt att det är Corona”. Men då dessa specifika tester bara görs när man är inlagd akut på sjukhus lever vi fortfarande i ovisshet. Men om vi tittar på familjens sjukdomshistoria dessa veckor så har mamman bl.a. haft akut luftrörsinfektion och lillebror haft feber och fått inhalera för andningssvårigheter på akuten. Storebror har haft akuta andningssvårigheter, hosta, hög feber och luftvägsinfektion. Många diagnoser på en annan kärnfrisk familj.
    Vi har klarat oss ”bra” ändå, men nog är det konstigt att när man pratar om Coronasmittan så nämns inte dessa ”kansken”.
    Vi MÅSTE hålla oss hemma vid minsta symptom och även begränsa våra sociala rum. Visst, det är tråkigt att inte få gå ut och äta, fika, dricka vin och gå på kalas. Men det är
    förhoppningsvis bara under en begränsad period. Tillsammans måste vi hjälpas åt att se till så att smittan inte sprids alltför fort. För spridas kommer den göra, men tillsammans kan vi se till att inte alltför många blir drabbade samtidigt. Och särskilt inte de som är i riskgrupperna!
    Dra ditt strå till stacken nu och ta hand om dig ??❤️?”

    Fan, detta fina jäkla vårväder kommer ta död på oss, mark my words. Folk kommer aldrig palla karantän nu när solen skiner ute.

      Är ju ingen karantän i Sverige dock. Förutom om man är sjuk.

        Nej det har jag koll på haha, syftar ju på dom som är sjuka. Speciellt alla dom som har milda symptom. Tvivlar starkt på att dom kommer palla hålla sig hemma speciellt länge när vårsolen skiner och alla uteserveringar kallar på dom.

          Ok sorry. Ser det hela tiden nämligen, att folk tror det gäller alla.
          Det låter ju galet, hoppas du har fel… Där måste man ju verkligen ta sitt ansvar!

            Det är lugnt, jag formulerade mig nog lite otydligt. Ja, jag hoppas verkligen att jag har fel. Fick dock skälla på en nära vän som annars är vettig för att han ville ge sig ut och sätta sig på en uteservering trots att han har varit jättesjuk i 10 dagar och precis börjat bli liiiite bättre.

              Omg. Bra gjort! ??

    Hur kan Italien snitta 600-900 döda/dygn? Hör att Spanien är påväg dit, Sverige med i framtiden? 🙁

      Förmodligen för att de har en annan kultur. De kindpussas när de träffas och många lever tillsammans med äldre generationen hemma. De har helt enkelt en med fysisk kultur än vi. Plus att många är rökare och drabbas värre än icke-rökare

        Övervikt och högt blodtryck (73% av de avlidna hade högt blodtryck) är de två största riskfaktorerna.
        Tätt följt av diabetes (ca 30%).

          Glöm inte rökningen! De flesta i Italien som dött är män OCH RÖKARE!

            Rökning står inte angivet som dödsorsak när de uppger underliggande sjukdomar och därför vet vi inte hur stor andel som var rökare.

          Finns olika sorters diabetes. De med diabetes är inte automatiskt i en riskgrupp. Tex är du barn eller ung med diabetes 1 så är du inte i riskgrupp.

            De 30% jag nämnde var statistik över avlidna i Italien. 31,3 % om man ska vara exakt.

            Källa: https://www.epicentro.iss.it/coronavirus/sars-cov-2-decessi-italia

      Plus att de har en annan åldersstruktur än vi har med procentuellt sett många fler äldre.

      Var har du hört att Sverige är på väg dit? Källa tack.

      För enligt senaste presskonferensen så sa de att det tyder på att Sverige inte kommer gå samma väg som Italien, Spanien osv.

      Nej behöver inte vara så. Dom har stor smittspridning i den äldre åldersgruppen och ett helt annat sätt att leva än vi med generationsboende och sämre allmänhälsa

      De är ju så sjukt många fler också, 600 i Sverige hade varit mkt mer procentuellt än i Italien.

    Måste bara få ur mig ett irritationsmoment, nämligen hur människor runt om i Sverige säger ”kom inte hit, vår sjukvård räcker inte till”. Vet ni, den räcker inte till i Stockholm heller! Bara så att ni vet. Den kommer inte att räcka till någonstans i Sverige, oavsett om människor stannar där de är. Det är därför det är läge att rusta nu, så mycket man bara kan.

    Självklart tycker även jag att alla människor, oavsett var de bor ska undvika inrikes resande just nu, oavsett hur de mår. Men att bli arga på stockholmare som åker till sina egna hus är ju helt missriktat.

      Tack för ett nyanserat och insiktsfullt inlägg i debatten.
      Precis så är det ju.

      Men det gör dom ju.

      Problemet i glesbygd är att det inte finns sängplatser, några få ambulanser och att du ofta får resa 20 -30 mil till ett lasarett. Finns inte sjukvårdspersonal att täcka upp om någon blir smittad. Jag tror att många av oss ute på landet har svårt att få vård i normala tider och bävar hur det ska bli nu. Det sker ju hjärtinfarkter, trafikolyckor, benbrott mm ändå som måste behandlas. Om vi alla under en kort tid bara försöker tänka på att hjälpas åt, hålla oss hemma och följa vårt sunda förnuft så kommer vi att hjälpa till att få kontroll på viruset. Alla gör sitt bästa hoppas jag för vi sitter alla i samma båt.

    Ni som propsar på att alla ska stanna hemma och isolera sig….vi som måste jobba och inte kan göra det hemifrån då? Livsviktiga mediciner och gods ska fortfarande levereras och vi har lika mycket att göra som alltid. Jag träffar hundratals människor i mitt arbetet varje dag och levererar tyvärr också dagligen till ett stort shoppingcenter. Där folk strosar omkring, fikar och fönstershoppar som om inget har hänt!! Är i riskgrupp och har sån ångest över att bli smittad. Har en 4-åring hemma som jag vill finnas till för, länge 🙁 Helst av allt skulle jag vilja stanna hemma för att undvika risk men det går ju inte…

      En mängd människor behövs på sina arbetsplatser och har heller inte möjlighet att arbeta hemifrån. Och så måste det vara annars brakar hela samhället ihop totalt. Att folk strosar omkring och fönstershoppar är inget problem så länge de håller avståndet och följer rekommendationerna för handhygien och stannar hemma vid symtom.

      Många tror sig dessutom tillhöra riskgrupp trots att de egentligen inte riktigt gör det. Tillhör man verklig riskgrupp blir man sjukskriven och får ett läkarintyg som visar att man inte får arbeta på grund av risken för smitta. Utöver detta har arbetsgivaren en skyldighet att vidta åtgärder för att skapa en säker arbetsmiljö för de i riskgrupp. En individuell riskbedömning ska alltid göras för att säkerställa att arbetsuppgiften inte innebär en risk. Så prata med din arbetsgivare om det. Det gäller nämligen även om nära anhörig tillhör en riskgrupp.

      Folk som påstår sig tillhöra riskgrupp verkar ofta så märkligt oinsatta i vad som gäller!? Säger inte att det gäller just dig utan rent allmänt.

        Tack snälla för ett väldigt vettigt och utförligt svar.
        Jag vet ju vad som gäller och försöker tvätta noga, inte ta i handtag osv men ändå har oron mig helt i sitt grepp. Är helt övertygad om att det inte är frågan OM jag kommer bli smittad utan NÄR.
        Jag har astma och har haft sedan unga år. Sist jag kollade min lungkapacitet låg den på 77%.
        Så efter vad du säger så borde jag prata med både läkare och min arbetsgivare?

          Absolut, prata med behandlande specialistläkare och hör vad denne säger. Och sedan med arbetsgivaren, utifrån vad läkaren rekommenderar dig att göra.

          Personer i Sverige med välbehandlade sjukdomar löper troligtvis mindre risk än i många andra länder där det råder en generellt lägre folkhälsa. Som i Italien till exempel, där majoritet som nu vårdas på intensiven är rejält överviktiga män.

          Däremot innebär hög ålder + underliggande sjukdomar givetvis stor risk även här i Sverige.

      Jag tänker som så att om de flesta som inte behöver gå ut håller sig inne/hemma så blir smittorisken för er som inte kan vara hemma mindre. Ni som har alla dessa viktiga samhällsjobb tycker jag att vi andra ska respektera och inte utsätta er för större risker.

    Varför lyfter inte svenska kändisar/influencers viktiga samhällsfrågor och belyser viktiga saker ens i dessa tider?

    Jag fattar inte??
    De kan på sin höjd uppmuntra människor att köpa take away för att stötta restaurangbranschen?

    Kan de på riktigt inte tänka längre? Låter elakt men det är en uppriktig fråga.
    Tänk om någon av dem visade på lite rejält samhällsengagemang.

    Kenza skriver i sitt senaste blogginlägg att det var skönt att komma ut och jobba lite och att hon hoppas att hon inte trampar någon på tårna genom att känna så.

    Det handlar inte om det! Det är väl självklart att det är skönt att komma ut lite och inte heller fel.

    För mig handlar det om att om hon hade visat på ett större samhällsengagemang genom åren, belyst orättvisor i Sverige och i världen och bidragit till att få människor att tänka till, då hade folk haft lättare att ta till sig att hon i dessa tider ber folk köpa för att rädda anställdas arbeten.

    Som man sår får man (oftast) skörda…

    Jag blir uppriktigt ledsen över att se bristen på engagemang från kändisar/influencers i Sverige.

    Och jag undrar vad det beror på att de inte väljer att göra något viktigt och klokt med den stora möjlighet de har att nå ut till människor?

    Jag trodde i min enfald att vi nu skulle få se en förändring men den lyser hittills med sin frånvaro.

    Eller är jag för hård?
    Har jag missat något?

      Är det inte bättre att de med utbildning/kunskap i frågan uttalar sig?

    Du kan ha missat att dessa människor är narcissister. Det de inte personligen tjänar pengar på lämnas därhän. Man kan nog inte förvänta sig mer av dem tyvärr.

    Vad tycker ni – är det rimligt för mig som frisk att gå till frisören nu? Jag är en sån som har hår längre än till midjan och bara går till frisören en gång om året och klipper av några dm per gång då jag är för mongo för något annat. Nu var det ett bra jävla tag sedan jag var där och jag orkar inte känna mig som ett skogstroll mer. Alternativet är att min sambo med avsaknad av finmotorik får klippa det och det är ingen av oss nog bekväm med. Vad hade ni gjort? Det här lär ju inte lägga sig på ett halvår till och jag ser tokig ut redan…

      Klippa sig är ok. Åk ej kollektivt dit.

      Är du frisk osv osv så gå o klipp dig , de avråder inte till de vad jag sett ?

    Alltså hur gör ni med barn? Som är friska ? Lever ni som vanligt ? Träffar vänner med barn osv? Jag vet inte men känns bäst att inte hänga just nu med andra.. är jag löjlig , de tkr maken ? Vi är helt friska alltså men tkr hela situationen är otäck och tar de hellre lugnt en period nu när detta pågår ? Tkr en del verkar ta så lätt på detta och är orolig att folk slarvar med hygien ,sjukdomskänsla osv ? hänga med vänner och deras barn kan vi göra senare.. borde jag vara såhär orolig ?

      Tycker att du tänker helt rätt. Om vi begränsar kontakterna nu så kommer vi fortare i mål. Vänta ett tag så får vi se hur det utvecklar sig och god helg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.