ÖPPET SPÅR

Ett inlägg att diskutera Coronaviruset återfinns direkt under detta.

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

494 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag känner mig helt förstörd. Lever i en relation där mannen var otrogen och våldsam första året, men han förändrades och blev bättre tillslut. Nu mår jag fortfarande (3 år senare) dåligt av minnerna ibland. För en månad sedan blev jag arg när han inte svarade i mobilen när han var ute och drack till morgonen, för även om han inte var otrogen så är jag så fruktansvärt rädd för att det skall hända igen. Minnerna revs upp och jag har känt mig nere senaste tiden på grund av det, vilket har lett till irritation och ilska från min sida mot min partner.

    Idag hotade han med att utsätta mig för ekonomisk kris om jag inte slutar vara på dåligt humör. Mina föräldrar har köpt lägenheten vi bor i, och jag äger en liten del. Han hotar med att lämna mig och göra allt vad han kan för att få ut så mycket som möjligt av lägenheten, och vi har inget samboavtal.

    Jag är så jävla rädd för att det ska hända, och känner mig så otroligt dum som inte skrivit något kontrakt.
    Vad hade ni gjort i min situation?
    Jag känner mig helt lost

      Allt ni köpt under tiden tillsammans ska ni dela lika på, så länge det inte finns ett samboavtal. Han kan alltså inte lämna dig barskrapad med Tom lägenhet.

      Att han hotar sig på det där sättet tycker jag är en självklar anledning till att be honom fara & flyga och förhoppningsvis aldrig se honom igen.

        Egentligen så är jag inte orolig över möblerna, utan för vad han har rätt till när det kommer till själva lägenheten.. Jag äger 10% och mina föräldrar resten. Han har dock vart skriven på den ett tag nu och har alltid betalat halva hyran. Är så rädd att han skall ha rätt att kräva tillbaka pengar..

          Jag tycker du ska kontakta en jurist! Men troligtvis har han inte rätt till mer än hälften av dina 10%, resten är ju dina föräldrars och dom ingår inte i sambolagen. Att han betalat avgift för att bo där är ju inte konstigt, han har ju fått ett boende för det under tiden. Det bör inte ge rätt till en del av bostaden, om han inte bekostat renoveringar och amortering osv.

          20,16 Jag vet inte om du trollar men jag hoppas det för din skull! Om inte så kan jag bara säga att du låter alldeles för snäll och mjäkig. Livet är fullt av idioter som han, kontakta en jurist och sen kan du även polisanmäla honom för olaga hot. Lycka till.

            Gud vad jag önskar att jag trollade, känner mig så förnedrad av honom nu när jag har förlåtit så mycket skit från början

              Du är inte ensam ❤️ Du gav han en andrachans och nu visa han tydligt att han inte var värd den. Det säger något om honom inte om dig! Kontakta jurist och släng sen ut kräket.

          Men ifall ni endast är sambon så har han väl inga rättigheter till din och dina föräldrars lägenhet ifall ni skiljer er? Ifall ni står som ägare och skiljer er så är ni fortfarande ägare och han bostadslös.
          Eller sen har jag totalt missuppfattat nåt nånstans i mitt liv, men så har det gått till iaf i egen situation samt kompisar.

            Jag har så lite koll på det. Men han skrämde mig så mycket när han hotade med att anlita någon som skulle ge honom rätt till sin del i lägenheten. Jag vet inte om han syftar på mina 10% och jag vet inte vad han har rätt till..

              Kasta han gumman! Här kommer ett utdrag ur sambolagen: En sambo kan inte ta över en bostad hur som helst. För att sambolagen ska gälla för en bostad ska bostaden ägas gemensamt eller ha förvärvats för gemensamt bruk. Om en part äger en bostad innan samboskapet påbörjades kan den andra parten alltså inte hävda sig ha rätt till halva lägenheten vid en separation.

              Om dina föräldrar köpt lägenheten så är det ju bara att han drar därifrån. Det där är inte en man att satsa på och planera sin framtid med. Ut med han bara. Och polisanmäl att han hotat sig, alltså sådant är bra att ha registrerat.

                Tack <3

                  Stå på dig! Hatar den sortens män.

                  Hälsningar från en man.

                    Skönt att inte alla män är på det viset, lite hopp i en hopplös situation!

      Jag hoppas du finner mod till dig att prata med någon som gör att du lämnar honom, du förtjänar så mycket mer än det där. Sån psykisk misshandel! Förhoppningsvis kanske det finns någon jurist i det här flödet som kan hjälpa dig med frågor och hur du ska gå tillväga. Massa styrkekramar till dig! <3

        Ja det måste väl ändå vara psykisk misshandel? Det känns som att den dåliga sidan han hade kommer tillbaka nu i en annan form.
        Tack <3

          Det räknas som våld i nära relation. Ekonomiskt våld. Hot. Psykisk misshandel. Han försöker styra och manipulera dig. Du behöver lämna honom. Ring kvinnofridslinjen om du behöver stöd 020-505050, jag tror att de har öppet dygnet runt.

          Klart det är! Hot och utpressning är aldrig ok. Skulle min sambo vara ute tilla morgonen utan att hör av sig hade jag slängt ut honom.

      Om det är dina föräldrar som äger lägenheten, och du äger en liten del, så är det väl ändå dina föräldrar som äger?
      Ta kontakt med jurist och börja spela in hoten. Urk vilket kräk! Han har absolut ingen rätt att behandla dig sådär, och är han aggressiv, hotfull och lynnig kan du ge dig tusan på att han döljer något för dig, för att få dig att verka som den dåliga personen som blir ”hysterisk”.

        Han skrev detta på Messenger vilket känns skönt, då har jag bevis på det sättet om det skulle behövas. Är osäker på om mina föräldrar äger den helt eller om mina 10% kan ställa till det. Tack för stödet<3

          Han kommer ha rätt till dina 10%, men det lär väl inte vara så pass mycket pengar att det kan orsaka ekonomisk kris?

            Jag studerar och klarar mig precis på CSN, och har inga besparingar eftersom jag var dum nog att låta honom få av dem när han inte hade någon inkomst under ett år. Jag har helt enkelt inte råd att ge honom något om jag inte måste ta ett lån iof.. Åh vad jag inte tycker att han förtjänar det bara

              Vännen, gör aldrig så igen ❤

              Men du, även om du skulle ta ett lån så kommer det ju lösa sig! Det är ingenting du kommer behöva dras med resten av livet, även fast det kommer vara tufft ett tag.

      Men dina föräldrars del i lägenheten kan väl inte räknas in som samboegendom?

        Jag vet inte riktigt, det låter inte som det egentligen. Men mina 10% är jag orolig över.. Borde kolla upp vilka rättigheter jag har känner jag

          Hej! Jag jobbar på bank så jag kan en del kring detta. Köptes lägenhet i samband med att ni flytta ihop eller bodde du där och han flyttade in sedan? Isåfall när flyttade han in?

          Kram

            Vad bra med någon med erfarenhet!
            Mina föräldrar köpte den för att vi två skulle flytta in i den tillsammans. Detta var för snart två år sedan, men han folkbokförde sig inte förens för ett halvår sedan om det kan ha betydelse.

              Om han folkbokförde sig först för ett halvår sen är det den juridiska biten. Det kan han inte göra något åt. Du köpte lägenheten med dina föräldrar. Punkt. Hårt mot hårt

          Bodde du i lägenheten ensam först eller har ni bott tillsammans i den hela tiden?

            Vi har bott tillsammans i den hela tiden

              Många bra tips här redan, men vill även säga att snälla flytta hem till någon annat om du har möjlighet till ni har löst situationen och han kan flytta ut. Hans beteende är inte oki och han visar tydliga indikationer på att han inte alls förändrats, snarare bara omformat sitt beteende till att istället vara psykiskt. Ingen vet heller om den våldsamma sidan finns kvar. För din egna säkerhet, snälla lämna!

                Jag är så rädd att han skall bli arg om jag går hemifrån, och verkställer detta.. Jag tog det som ett hot om jag inte är snäll så jag vet inte vad jag ska göra. Tack för din omtanke <3

                  Du bör vara mer rädd för att vara runt honom. Packa dina saker när han är på jobbet och åk därifrån! Du vill inte vara runt honom. Är du rädd för att han ska bli ärg är det en indikation på att du inte ska ara själv med honom.

              Okej, då kan han hypotetiskt sett kräva bodelning på dina 10%, alltså 5 %, men det är ju riktigt jävla oskönt om han gör det.

              Mitt förslag är att du dumpar honom, men erbjuder honom att bo kvar i lägenheten tills han hittar något annat under förutsättning att han skriver under ett samboavtal pronto, om han inte går med på det så kastar du ut honom direkt på gatan.

              Fattar att det känns orättvist att han ska ha något alls, men du fixar det och det är inte värt att slösa bort tid med någon som håller på sådär!

                Bra tips lena! ?

                  Och ha någon med dig när du ställer det ultimatumet, så du inte behöver vara ensam med honom med tanke på hans tidigare historia och han nuvarande agerande

          Det här hittade jag på lawline:

          I bodelningen ingår bara den samboegendom som tillhör samborna. Bodelningen sker alltså med hänsyn till vad varje sambo äger, och kan aldrig omfatta egendom som ägs av en utomstående (då sådan egendom ju inte är samboegendom).

            Det låter hoppfullt, är så otrolig över mina 10% bara. Tack för att du kollar upp!

              Kan du inte snabbt sälja dina 10% tillbaka till dina föräldrar?

                Bra idé!

                  Berätta för dina föräldrar, sälj dina 10% till dem för typ 1kr. Och sen byter du lås på lägenheten och slänger ut hans saker. Prata sen aldrig någonsin mer med människan.

                    Prata med jurist istället. Enkla lösningar kan bli superfel, och så kanske man missar en korrekt lösning. /jurist men inom annat område

                Det går tyvärr inte. För att sälja samboegendom krävs samtycke från den andra sambon. Om man säljer utan samtycke kan domstolen låta köpet återgå.

      Prata med jurist angående lägenheten. Spontant känns det dock som om att om dina föräldrar äger den till största delen borde det inte räknas som att boendet är skaffat för ert boende. Är ju de som äger. MEN KOLLA MED JURIST och prata med dina föräldrarna så du vet exakt vart du står. Och har du ditt på det torra tror, nej VET jag, att du skulle klara dig galant utan honom på alla plan! ?❤️ Massa kramar till dig!

      Tusen kramar. Och kontakta jurist omgående.

      Han hotar dig för att han vet att det skrämmer dig. Han använder det för att du inte ska lämna honom. Det kan vara tomma hot. Om du stannar med honom så ser han det som en vinst och hoten kommer inte sluta. Det kommer bara bli värre. Ta dig ur detta!

        Allt detta är ju ganska klassiskt skadligt beteende och våld i nära relationer är ofta förknippat med ekonomiskt våld. Det kan bara bli sämre, bryt så snart som möjligt.

      Juriststudent här. Så länge ditt (förhoppningsvis❤) ex inte lagt in några egna pengar i bostadsrätten (dold samäganderätt) borde han inte kunna hävda någon rätt till din del i bostaden. Eftersom ni inte har barn, eller några andra särskilda skäl föreligger utifrån vad du sagt, bör han inte kunna göra anspråk på din del med hänvisning till det heller.
      Huvudregeln är att en behåller sina egna saker (som inte är införskaffade gemensamt/till hushållet) vid sambodelning.
      Han borde även inte kunna kräva tillbaka hyra, då han betalat för nyttjanderätt som därmed är förverkad.

      Är som sagt student, så om någon färdigutbildad med lite mer erfarenhet yttrar sig ska du lyssna på vad de säger istället ? Men utifrån böckerna borde ovan nämnda stämma.

      All styrka och lycka till dig. Detta klarar du. Lämna och gå vidare mot ljusare tider ❤

        Obs rekommenderar självfallet att du kontaktar en jurist för att vara säker.

        Tack så otroligt mycket för svaret, skall absolut höra mer en jurist också men det låter ju som att du har bra koll. Skall göra så gott jag kan nu <3

        Stämmer ej, arbetar med familjerätt.

          Vad kan gälla annars? Skall såklart ringa runt imon och höra.. Är mest så orolig ikväll

            Åh! Jag hoppas verkligen att detta löser sig för dig! Vilken jobbig situation 🙁 Du förtjänar så mycket mer!❤️

          Nej håller med om att det inte stämmer. Jag skrev ovan och har läst igenom kommentarerna här. Gemensam bostad och bohag som köpts för gemensamt bruk är samboegendom och ingår i en bodelning mellan sambor. MEN jag håller med alla ovan. Tala med en jurist då ni har speciellla ägarförhållanden plus att han folkbokförde sig för ett halvår sedan. Om jag inte minns fel så räknas bostaden som samboegendom om man folkbokförd på adressen i 6 månader. Men nu var det inte i samband med köpet så det är bra för dig. Varför har han inte folkbokfört sig hos dig tidigare?

          OAVSETT om du får köpa ut han eller ej så ska du lämna honom. Tro mig varit i dina skor och jag stod ut alldeles för länge. Han hade makt och pengar och manipulerade mig. Hejar på dig du klarar detta och du kommer komma ur det STARK! Kram ❤️

          Ok… och ditt svar var ju upplysande. Verkligen.
          Berätta vad som stämmer istället då och hjälp henne?

            Till ”Hanni”

        Finns en viss poäng med att inte ge juridisk rådgivning innan man har fullständig koll på området

        Hennes del kan mycket väl vara, och är troligtvis, samboegendom eftersom de skaffade lägenheten för gemensamt bruk. Och då har han rätt till hälften.

      Spela in honom när han hotar dig! kontakta en jurist och berätta för en nära vän vad du går igenom. Han har ingen rätt att hota dig! Samla bevis. Du skall inte känna dig rädd i ditt eget hem som dina föräldrar har betalat. Vilken fruktansvärt hemsk man du träffat. Jag tror på dig!

      Hej du! Känner igen mig i din situation och vill bara säga att det blir bättre men bara utan honom. Att du tänker i dessa banor är otroligt positivt. Han har inte slutat misshandla dig, det han håller på med nu är psykisk och ekonomiskt våld. Det blir inte bättre. Det jag tror är på gång i detta är en upptrappning av våldet. Det är nämligen så det ser ut. Det är en cirkel där det börjar bra, sen så trycker han ner dig lite, mer och mer, sen kommer våldet, sen kommer ångern från honom, han är världens bästa och så ångerfull och sen börjar allt om igen. Kärlek gör inte ont kanske du hört men det är sant. Han hotar dig där det gör ont för att få dig att stanna. Han är inget att ha. Var stark nu och gör slut. Och var inte snäll mot honom, han är inte snäll eller rättvis mot dig. Vad är det för människa som påstår sig älska dig men hotar dig? Ha gärna med dig någon när du tar dessa steg eftersom han är så labil. Kram till dig vännen!

    Jag har aldrig förstått vad som menas med att vara filterlös/ ha mundiarré. Typ som Bianca säger sig vara. Är det att man aldrig slutar prata? Eller att man pratar sällan men ohämmat?

      Det är väl att man säger allt man tänker utan att reflekrera över hur det kommer att uppfattas av andra.

        Kan det anses positivt?

          Nej. Att inte kunna lägga band på sig själv är en negativ egenskap.

            Håller inte med. Givetvis kan det uppfattas som positivt! Alla är olika och gillar olika. Jag tycker att hämningslösa personer som inte tänker sig för, säger det de tycker och uttrycker sig lite klumpigt är väldigt charmiga. Man har ofta roligt ihop! Dock måste man lära sig gränser och speciellt inom professionella sammanhang. En arbetsplats måste inte vara tråkig men man borde inte heller gå runt och snacka sex, kukstorlek, personlig ekonomi, kriminella handlingar och avföring med alla kollegor och chefer ?

              Fast nej, att säga hämingslösa saker kan vara roligt och charmigt men att inte kunna kontrollera vad man säger är väldigt ocharmigt och oprofessionellt.

            Alltså i vissa sammanhang kan jag uppskatta folk utan filter, när det gäller humor och stela sammankomster är det skönt med någon sån

          Nja, det kan vara lite charmigt i vissa sammanhang, i andra sammanhang kan det leda till problem. Man kan ju lätt uppfattas som oseriös och omogen.

          Jag har hört att det i vissa kretsar nu klassas som en ”superkraft”.

            ???

      Mer att man pratar om vad som helst när som helst, är väldigt öppen utan ”att skämmas” för det.

        Kan det anses positivt?

          Såklart ☺️ smaken är som baken.

      Tror det betyder att man råkar berätta privata saker osv utan att ha tänkt sig för först. Man delar med sig av mycket, det bara väller ut typ.

      Från en person som ”lider” av detta pga adhd + är det en dokumenterad biverkning av medicinen jag äter, är det väl kort och gått när man inte riktigt tänker sig för innan man säger något, att säga det första som kommer upp i tankarna. Det är en grej alltså, men tycker inte man kan använda det som en bortförklaring, är det ett så stort problem att man måste bortförklara saker man säger måste man jobba på att hålla tungan i styr??‍♀️

        Jag trodde det va en del av själva adhdn? Äter nämligen inte medicin och råkar ändå ordbajsa hela tiden.

      Jag skulle tolka det som att man inte har någon farstu, om det uttrycket säger dig mer.

      Det är en ursäkt över att få säga allt man tycker och tänker, utan att ta ansvar över det. Ingen charmig egenskap.

      Är det här samma person som frågade vad som menas med att vara ”för mycket” och sedan frågade om det alltid måste vara negativt?

      I så fall, vad är grejen?

        What?

        Tänkte samma. Ja. Kallas övertramp. Håll borta din kladdiga buk helt enkelt.

        Tänkte också på det? Någon som sitter och skriver uppsats/gör ett frågeenkät/har tråkigt?

        Kanske någon som mår dåligt över sig själv för att
        1) hen ”är för mycket” och ordbajsar
        2) hen är tystlåten och blyg och jämför sig med ordbajsare

        Tänkte exakt samma. Känns som någon väldigt ung person som fått höra saker om sin personlighet och är osäker på hur hen ska ta det. Eller någon som sitter med en uppsats. Snooze.

    Hur får man kontakt med en psykolog via vårdcentralen?
    Har inga egentliga problem utan behöver någon att prata med mest.
    Tilläggs fråga: är det dumt att försöka få kontakt med en psykolog nu? Med tanke på all smittorisk.

      Boka en vanlig tid hos din läkare så skickar dem dig vidare 🙂 Jag tänker att smittorisken på vanlig vårdcentral är ganska liten, då de som visar symptom på Corona inte får komma dit utan hänvisas till speciella mottagningar. Känns nästan värre på bussen där vem som helst kan hoppa på

      Jag vet inte exakt hur man kommer i kontakt med en psykolog via vårdcentralen (jag gick via akutpsyk), men rent generellt kan det vara riktigt svårt att få möjlighet att gå till en psykolog. Det beror dock mycket på vart man bor, men med tanke på att du skriver att du inte har några egentliga problem så kan det kanske bli svårt.

      Ett annat alternativ (till psykolog via vårdcentralen) är om du bor i en stad där det finns ett psykologprogram. Många psykologprogram har en egen mottagning där sistaårseleverna ”arbetar”. I Uppsala (där jag kommer från) har flera bekanta till mig fått tid snabbt och varit riktigt nöjda. Hoppas att mitt svar hjälpte lite (även om jag inte svarade direkt på din fråga) och att du får någon att prata med. <3

      Vet inte hur det är i din region men att få tag på psykolog inom vårdcentralen kan ta väldigt lång tid. Min kusin som mådde väldigt dåligt och hade rejäla problem tog det månader för. Jag skulle rekommendera att försöka få tag på en psykterapeut privat istället.

      Kan starkt rekommendera KRY. Blir gratis när man kommer upp till högkostnadsskydd

        Det är inte gratis. Möjligen kostnadsfritt.

        Gratis för patienten. Svindyrt för vårdcentralen du är listad på. Varje besök hos nätläkare kostar minst 500:- för din vårdcentral. Det innebär att vårdcentralen får lägga stor del av sin budget där istället för på egen bemanning av personal. Det blir då såklart svårare för dig och mig som inte väljer nätläkare att få tid att träffa läkare, sjuksköterska, psykolog mm på vår vårdcentral.
        Många råden nätläkare ger hade lika bra klarats av genom att istället ringa 1177. Tröskeln att kontakta läkare har blivit mycket lägre efter vårdapparna intåg i våra telefoner.

      Om du inte har några problem utan bara vill prata med någon tycker jag inte du ska belasta vården utan söka privat psykolog!

        Instämmer. Möjligen kry då om du inte har ekonomin att boka privat.

          Öh, så att den offentliga vården ska ta fakturan istället?

            Fakturan tar ju det offentliga oavsett om du går till vc, privat vc eller kry.
            Mer så att alla människor som faktiskt lider av psykisk ohälsa ska kunna få hjälp på sin vårdcentral.

              Nej, söker man hos privat psykolog och tar hela kostnaden själv så belastas inte skattebetalarna för det.

        Helt fel tänkt!
        Vård skall kunna ges i viss förebyggande syfte också, det är så man ska motverka psykisk ohälsa. Hellre att man söker vård nu än senare och blir större belastning för samhället.

      Gällande smittorisk/fysiskt besök så är videobedömning ett alternativ, vi jobbar mkt med det på vc där jag jobbar. Sen att få tag i en psykolog är väl olika, hos oss krävs inte ett läkarbesök först utan kan bokas in direkt. Men ja, kan ju vara en hel del väntetid. Ring och hör med din vc hur det funkar där.

      Tror att det finns en app liknande Kry som fokuserar på samtal och psykologer. Tror den heter Mindler eller liknande.

      Skicka en egenremiss till din VC.
      Googla på det

      Såvida du inte funderar på att ta ditt liv eller liknande krissituation så tycker jag inte att du ska söka vård.
      Nu ska folk inte bli arga…jag har själv stor depression och livskris men försöker klara mig själv.
      Köerna var enorma redan innan det vi inte ska nämna. Och nu behövs all personal till den problematiken.
      Försök prata med nära och kära. Alla har ett behov av att prata just nu.
      Var snäll mot dig själv. Unna dig god mat, det där dyra läppstiftet du gått och gluttat på.
      Alla små saker som ger en liten guldkkant på livet utan att nödvändigtvis lösa något problem.
      Du kommer klara det här!

        Neeeej, ju längre du mår dåligt ju värre blir det och sen kraschar man en dag. Jag borde sökt hjälp för 3år sen, innan jag försökt ta livet av mig.

          Alltså jag håller både med men ändå inte. Min man fick inte träffa en psykolog på 6 månader efter hans självmordsförsök. Det är hur få psykologer det finns. Givetvis är preventiv vård bra men när det inte finns vård för ens de sjukaste kanske man ska tänka en vända till. Jag går till en privat psykolog. Har CSN så har egentligen inte råd men prioriterar det framför allt annat. Q

            Jag kunde boka bedömningssamtal hos psykolog på vc direkt, fick vänta en månad innan första lediga tid. Efter första bedömningssamtalet konstaterades att jag hade bl a depression, och därefter har jag fått vidare hjälp. Bor i Stockholms län. Det behöver inte vara så himla svårt att få hjälp, och har man misstänkt depression eller ett dåligt mående som påverkar vardagen så är man tillräckligt dålig för att få hjälp.

        En psykolog inom den offentliga sektorn kommer att prioritera. En med psykiska sjukdomar prioriteras över en utan

      Du pratar med din läkare på vårdcentralen, om att du känner att du behöver prata med en psykolog. Ofta är det ett begränsat antal gånger du får gå, men du kommer en bra bit på väg. Vårdcentralen just nu, är ett säkert ställe. De har aldrig haft så lite patienter som nu, enligt den uskan jag pratade med idag. Man får inte komma dit, om man inte är frisk. Skriv till din läkare på 1177. Lycka till!

        Det är alltid begränsat via VC. Antingen får man Kort (10 ggr) eller lång (20 ggr). Har man inte komplexa diagnoser får man i princip alltid kort.

      I min kommun har vi ett samtals team via vårdcentralen dit man kan få komma och prata med någon. Fick komma redan efter någon vecka.

      Jag gick till en läkare som bokade en telefontid med en psykolog åt mig. Har aldrig träffat psykologen face to face pga att det är lång väntetid att få in ett personligt möte. Telefontiden fick jag efter ca 1 vecka, men det är nog olika beroende på vårdcentral. Kontakta din och kolla.

      Vill du bara prata kanske en kurator kan vara ett alternativ annars?

      Jag tror inte du nödvändigtvis är i behov av en psykolog. En samtalskontakt kan bestå även av exempelvis kurator eller sköterska, det viktiga i ditt fall tror jag inte är titel (eftersom du inte verkar vara i behov av någon specifik terapi, utöver samtal) utan snarare någon du klickar med. Håller dock med övriga om att det just nu inte är rätt läge att belasta vården.

      Ring din vc och kolla. Jag hår hos psykolog 1 gång i månaden på vc. Fick tid snabbt och ingen ifrågasatte varför jag ville gå till en.

    hur ser era kvällsrutiner ut? med smink och så

      Sminkar mig innan jag går och lägger mig sen på morgonen tvättar jag av det

        ?

        Ha, ha!

        Sminkar mig (ögonbryn och rouge) på morgonen och tvättar aldrig av mig. Tvättar seriöst aldrig ansiktet för sakens skull, sköljer det i duschen bara hehe. Har svinbra och fin hy, obs inte pga att jag inte tvättar den snarare är den så bra i grunden att jag inte behöver ta hand om den (är snart 40 år).

          Sen är ögonbryn och rouge inte jättemkt smink heller. Du hade nog märkt skillnad om du hade heltäckande smink.

            Definitivt! Använder ibland mineralpuder och struntar i att tvätta av det också, men det är så sällan så det räknas knappt. Tycker bara folk går bananas med 15-stegsrutiner varje kväll, huden kan ju aldrig återhämta sig. Skippa smink några veckor och dra ner på syran och se vad som händer typ.

      Vill verkligen ha rutiner, både på morgonen och på kvällen, men lyckas aldrig följa dem.

      Enda kvällsrutinen jag har (ibland!) är när jag tar en lång dusch och skrubbar kroppen, olaplexar håret, tvättar håret, scrub för ansiktet och därefter nån rengöringskräm. Och efter duschen tar jag tre ansiktsmasker, först en svart som man drar av när den torkat, sen en djuprengörande lera och därefter en som ska ge energi och lyster till huden.
      En gång i veckan blir det av i alla fall, men jag skulle vilja få in mer av detta i mina dagliga rutiner, men det verkar inte gå för mig?

        Masker som man drar av gör tyvärr oftast huden mer irriterad och sliter onödigt mycket på huden. De rengör inte särskilt bra heller.

        Obs. Alla gör som man vill!

          Möjligt. Men jag tror det är olika för alla. Upplever att hyn blir rengjord faktiskt, annars hade jag inte fortsatt med dem. Och märker inte heller av att det skulle göra huden irriterad, känns som att jag borde ha märkt det vid det här laget i så fall.

          Men du har säkert rätt, den dagen jag slutar se att det går bra för min hud kommer jag byta, men just nu och sen lång tid tillbaka så får jag önskat resultat och ingen irriterad hy☺

          Kände också så fram tills jag testade exuviance rejuvinating treatment mask. Fullkomligt älskar den! Den jämnar ut huden, ger näring och ett ”plumpat” resultat.

        Älskar min kvälls rutin! Kan ibland bli lycklig över att det är kväll och jag får tvätta av mig, peela, microneedling nån gång i veckan, och sen smörja in mig i alla krämer och serum och oljor. Älskar!! Mår så bra av det. Fattar inte att jag i tonåren kunde sova med sminket på.. Får rysningar av tanken

          Hur microneedlar du hemma? Finns någon produkt du skulle rekommendera?

      Toner och ansiktsolja efter kvällsbastun, sedan nattkräm och läppbalsam före sovdags ??‍♀️

        Testa att applicera oljan efter krämen.
        Krämen kan inte penetrera oljan, och gör därför ingen egentlig nytta om den appliceras efter oljan.

      Dubbelrengöring. Först masserar jag in olja, för att lösa upp smink, solkräm och smuts. Sköljer av lite och använder sedan en rengöring med AHA. Masserar in ordentligt, tycker om att ta min tid och bara stå och massera och ha det gött. Sköljer av och följer upp med vad min hy behöver just då. Oftas fukt, men en till två gånger i veckan pha och cirka en gång i veckan retinol. Just ikväll provar jag en ny fuktmask 🙂

      Älskar hudvård! ❤️ Börjar med att rengöra ansiktet innan jag använder en toner med någon typ av syra, tex. bha eller aha-syra. Fortsätter sen med en fuktgivande essence som förbereder för nästkommande produkter. Därefter ser det lite annorlunda ut, ibland kör jag först ett c-vitamin koncentrat och ibland kör jag bara serum och därefter en ögonkräm. Avslutar med en nattkräm eller nattmask.

      Sen brukar jag slänga in en del masker också när tid och ork finns. När ansiktet verkligen behöver en uppfräschning kör jag tre stycken. Börjar med någon form av mask med syra, därefter en djuprengörande lermask och sist av allt en fuktmask (gärna en sheetmask som dryper av fukt). Herregud vilken ren och jämn hud jag får dagen efter då ?

      Åh, här kommer den, Kvällsrutinen!

      Varje dag sminkar jag av mig med en oljebaserad borttagning, köpes i matvarubutik då jag inte upplever någon skillnad på märken och budget. Sedan tvättar jag ansiktet noga med Dermalogica special cleanse. Sen sker följande:
      Måndag: använder en nattmask med tea tree olja, Body Shop.
      Tisdag: applicerar en peel off mask med C-vitamin, just nu något jag köpt på apoteket men ska byta till Lumene. Torkar av det som är kvar med micellar water, smörjer hela ansiktet med BHA syra, följt av nyponrosolja, båda från the Ordinary. Avslutar med en fuktgivande nattkräm från Lumene.
      Onsdag: byter ut masken mot en BHA mask (den blodröda) från Ordinärt. Hoppar micellarwater och BHA syran, går direkt på olja och kräm.
      Torsdag: har i duschen använt mig av en djuprengörande lermask från Dermalogica, peeling från Rituals. Sedan torkar av ansiktet med en handduk, på med syra, olja och kräm. Samma rutin på söndagar.

      Jag har självfallet en speciell handduk för ansiktet. Använder en fuktmask till varje bad, dvs lördag ?

      Har jag smink tvättar jag av det, sen går jag på toa en lång stund, sen tar jag en massa vitaminer, mediciner och andra tillskott, sen medicineras hunden, sen borsta tänderna, går ut med hunden, mata hunden, släcker lampor och fluffar kuddarna i soffan, låser dörren. Tar typ…2 timmar. Tycker det är så jobbigt varje kväll.

      Jag brukar hoppa in i duschen vid 21:00. Innan applicerar jag ett cleansing balm. Alltså en oljerengöring som är första steget i dubbelrengöring. Det tar bort smink och spf. Tvättar ansiktet med aco sensitive balance micellar gel. Bästa rengöringen i alla prisklasser. Önskar att verso hde lika bra pga gillar lyxiga förpackningar. Kör alltid eucerins duscholja och schampo från redken. Har jag tvättat håret fönar jag det. Kör min hudvårdsrutin ganska kort på kvällen. Blir niacinamid och c-vitaminserum eller bha. Har alltid ett tjockt lager la roch posay cicaplast balm över. Har det istället för nattmask. Min hy älskar det. Mycket bättre än klairs, dr ceuracle och origins. Borstar tänder och kryper ner i sängen.

      Tvättar av smink med olja och sen rengöring med foreo.. den hudvårdsrutin.. aha/bha/retinol/vitamin e/c beroende på dag

      Förstår inte folk som inte använder typ foreo eller clarisonic för att få bort smink och folk som tror att en toner ska ta bort smink ?

        Hört talas om bomullspads?

        Hudvårdsexperter är ju emot daglig användning av de där maskinerna.

    Jag småäter KONSTANT och ofta kopplat till mitt mående. Jobbig dag= man får äta vad fan man vill och med en 1åring och en mansbebis är det ganska många ”jobbiga dagar”.
    Hur får man bort det känslostyrda ätandet?

      Byt ut alla små mål mot ett glas vatten. Småsugen? Ta lite vatten istället.
      Byt ut ätandet och gå ut och spring. Spring hårt så att du bara kan tänka på det och låt inga andra tankar lirka sig in.

      Få mansbebisen att växa upp, byt ut det du småäter mot något hälsosamt, tugga tuggummi istället…

        Jag tycker inte att hon ska få mansbebisen att växa upp, han är redan vuxen. Det enda botet mot en mansbebis är en spark i baken, ut genom dörren.

          Och då är han mansbebis för resten av livet… eller också får någon honom att växa upp. Sorgligt att det ska behövas dock, men så är det.

            Är inte direkt kvinnors ansvar är få män att bli vuxna. Han växer upp så småningom när han inser att han behöver det för att kunna ha en relation.

      Du kan byta det du äter mot en frukt: först banan, sen Kivik, sen äpple och så vidare!

      Alltså tyvärr är det ju bara att sluta småäta som gäller. Att skapa en vana av att inte småäta. Men det ÄR svårt. Börja med att byta ut det mot päron, morötter, selleri om du kan…

      Du måste hitta ett annat sätt att hantera dina känslor. Kanske skriva ner exakt vad du känner i en dagbok, eller testa mindfullness? Det finns olika kbt verktyg därute för att lära sig att hantera känslor på nya sätt. Sen måste ju mansbebisen i bilden skärpa sig, men det ligger ju inte på dig och jag har inte direkt några råd där. Matmässigt är det viktigt att äta ordentligt med riktig MAT som innehåller näring och protein, men om det är känsloätande som är problemet så är det ju förmodligen inte riktigt där skon klämmer.

    Jag stör mig skitmkt på att min sambo lägger sig typ 21 varje kväll. Jag nattar barnet varje kväll och det är klart typ 20. Jag gör det varje kväll av fullt rimlig orsak just nu, så den delen kan vi skippa kommentera. Men Jag känner mig skitstressad över det för jag vill träna sen (har gymgrejer hemma nu när man inte ska gå på gym) + hänga med min sambo. Men så lägger han sig 21… jag känner att jag hinner varken eller och blir irriterad, känns som jag lever med en fkn pensionär..

      Man får väl gå och lägga sig när man vill? Han kanske vill gå och lägga sig 21 av olika skäl. Jobbigt liv, trött, stressad, ska upp tidigt, inte vill umgås med dig, vill slippa natta, vill gå upp tidigt. Jag var helt på din sida till din sista kommentar. Bli inte tillsammans med en kvällstrött om du är en nattuggla? Vad ska man ens säga?

        Klart man får, men man kan inte bli grinig då över att jag inte vill lägga mig 21 också. Jag hinner inte göra nånting då, jag har lite sidoprojekt som jag vill pyssla med + min träning som är sjukt viktig för mig, men när han tycker att jag ska lägga mig 21 jag med så hinner jag exakt noll vilket stressar mig för min ”to do” bara växer och växer. Hinner inte ens duscha innan 21 ju.

          Testa gå upp en timme tidigare? Effektivisera din vakna tid? Lämna? Du låter ju sjukt grinig.

          Mycket man vill göra på sina 24 timmar. Man får prioritera. Vill ni inte kompromissa och mötas halvvägs så finns det väl inte så mycket att göra. Du surar över att han prioriterar sin sömn före tid med dig men du prioriterar ju ditt pyssel och träning före tid med honom.

      Träna efter att han lagt sig, så kan ni umgås innan han ska sova.

      Träna när han gått och lagt sig? Ser inget problem. Låt karln sova om han är trött

      För mig är det tvärtom. Min sambo lägger sig 2 på natten varje kväll. Tycker att det är störande.

      Han är väl kvällstrött och vill gå och lägga sig!? Skippa träningen ett par kvällar i veckan och umgås med honom. Gå och lägg dig med honom och gå upp lite tidigare och ät frukost tillsammans.

      Hah, tycker 21 är normal tid att lägga sig när man har barn, gör jag med (ok, kanske 21:30 ibland då) Jag är svintrött på kvällarna.

      Han kanske mår dåligt? Prata med honom

      Livet är inte partyparty hela tiden. Småbarn, rädsla för att förlora jobb/pengar, livskris, annan slags kris….han pallar inte.
      Tyng honom inte med krav på att han ska roa dig också.
      Hur rolig är du förresten? Om du var latjo kanske han skulle hålla sig uppe en timme extra.

        Vi har väldigt gott ställt och ingen oro över jobb. Han behöver inte roa mig, jag älskar att va uppe själv. Men han tycker ju att jag också ska lägga mig 21. Jag lägger mig runt 23-24. Och att jag lägger mig senare stör inte utan han tycker bara att när han lägger sig ska jag med göra det. Det stressar mig som fan för jag hinner inte göra ngt om jag ska lägga mig 21.

          Man kan vara tyngd/deprimerad/trörr fast man har det gott ställt.
          Sånt går i perioder.
          Även om ni inte har några ”vanliga” problem så tycker jag mig se att den närvarande situationen gör alla lite knasiga och oroliga.
          Jag var själv en nattuggla förut, nu somnar jag kl.20 ibland.
          Jag skulle hitta på en aktivitet om jag var du.
          När ungarna somnat plockar ni fram ett spel, tar ett glas vin, spelar klädpoker….har lite egentid helt enkelt.
          Han kanske kommer uppskatta nya påhitt och stanna uppe en extra timme.

          Säg till honom att du tycker att eftersom du vill lägga dig 23-24. ska han göra det också.

            Eller så pratar man som vuxna människor och inte som två obstinata barn.

      Vet inte hur gamla ni är, men som en vuxen person borde du väl kunna prata med honom om det? Du får uttrycka hur du känner och han likaså. Kan ju finnas orsak till varför han lägger sig tidigt.

      Alltså vilka hårda kommentarer som svar till ditt dilemma. Usch. Hoppas inte du mår allt för dåligt av idioter som minsann ska påpeka att ”han kanske inte vill umgås med dig.”

      Klart att du har rätt att känna att det känns fel. Att inte få någon tid ensam med sin sambo? Att inte hinna med egentid för träning? Jag har själv en vän som ska lägga sig vid 21 och hänger aldrig på oss andra (vi är 19 år) för att då ”sover hon” när vi ska ses. Blir så tröttsamt. Vi känner oss verkligen oviktiga som att man inte vill skjuta upp sömnen en kväll för kompis-häng. Så jag förstår dig! Folk tar ut sina aggressioner här, ta det inte personligt ❤️

        Det kommer en dag då allt du vill är att sova, men du får eller kan inte. Det blir du också varse.

          Jag är 30 och jag vill verkligen inte bara sova. Jag vill leva. Jag orkar jobba, ta hand om barn, driva ett par-tre sidoprojekt (som inbringar pengar) och även träna. Jag förväntar mig att min sambo ska orka ungefär motsvarande. Vill man bara sova är något fel, då är man inte frisk och kry.

      Prata med honom? jag och min sambo har också svårt att få ihop våra liv tidsmässigt, så vi försöker planera in tid ihop, tex planerar vi då att lördag lagar vi middag ihop, äter ihop och myser ner oss framför en film ihop, eller liknande.

    Någon som vet om Yayanaomi fortfarande arrangerar danser med dottern och lägger upp på Insta?
    Skryter kändisarna fortfarande om tomma skidbackar och lägger upp solfies medan andra faktiskt följer rekommendationerna! Ping Perelli!
    Någon mer än jag som förväntat mig att dramaqueen My snart igen åker in med lilleman till akuten pga münchhausens syndrom syndrom?
    Sorry för alla ömma tår jag kliver på!

      Du får väl kolla deras insta

        Blockad tyvärr ? trodde nästan det gick att läsa mellan raderna i mitt inlägg!

          Tror inte att det är roligt (?) att vara blockad av personer. Du verkar ha påverkat dom på ett negativt sätt så pass att de vill bli av med dig, tänk en gång längre innan du skryter om det…

            Nja var varken otrevlig eller så.. men avslöjade några bluffar och då jävlar åter man ut fort innan resten hinner se vad man skrivit ? skitroligt faktiskt!

    Petar ni i näsan?

      Ja?

      Gör nån inte det?

        Jag gör inte det. Snyter mig ett par gånger om dagen istället.

        Wtf? Jag har ALDRIG i mitt liv gjort det. Vidrigt. Snälla säg att ni gör det typ i badrummet och tvättar händerna efteråt?

          Jag har stor snorproduktion, haha. ? Får inte ut allt genom att bara snyta mig så behöver peta också. Får panik om jag har nåt i näsan överhuvudtaget.
          Petar dock med papper så lite fräschare kanske och såklart alltid hemma i badrummet.

      ”Nära petar ingen näsa, sa hon som petade sig i ögat.”

      Ofta när jag åker hiss. Passar på att klämma litet pormaskar också. Det allra bästa är om man gör det när man är själv i hissen …

      Såg en kvinna som öppet petade sig i näsan i en butik igår. Blängde på henne med avsmak för att hon skulle sluta (med tanke på allt…) men hon grävde oförtrutet.

        Haha lagom gå runt och glo på folk ?

    Hur blir man van vid träningsvärk? eller lär sig att tycka om det, och typ få sina vardagliga sysslor gjorda? träningsvärken håller i sig så pass länge för mig att jag dels inte klarar av att hålla rutinen (dvs träna inom 1-2 dagar efter) och dels att jag halvt ångrar mig eftersom minsta rörelse som att resa sig upp osv blir så jobbig efteråt

      Stretcha ordentligt

      Träningsvärk botas bäst av ny träning. Jag vet inte vad mer jag kan säga, jag har inget emot träningsvärk. Testa träna dagen efter nästa gång, eller efter två dagar, så ska du se vad jag menar 🙂

        Exakt. Det försvinner då. Gör det inte det är det inte träningsvärk.

          Fast så kan man ju inte säga, träningsvärk försvinner inte för alla om man tränar igen dagen efter och det är ändå träningsvärk.

            Den blir garanterat bättre. Och känn inte efter så mycket.

      Ju mer du tränar, desto mindre träningsvärk får du. Så det är bara att köra igen när den lagt sig.
      Själv brukar jag försöka få in ett pass dagen efter en hård träning när jag inser att jag kommer få träningsvärk. (Dag 2-3 är alltid värst för mig.) Lite ”träna bort värken”. Funkar såklart inte om den är fööör jävlig, men om jag kan få till det brukar det hjälpa!
      Lycka till, och det blir bättre! 🙂

      Är du ny inom din träning? I så fall, det går över. Träningsvärken kommer inte efter varje pass när man tränar regelbundet. Jag får det bara vid längre uppehåll eller när jag kört nya övningar/extra hårt

        joo men typ, kanske inte ny-ny men blir att jag hela tiden ”börjar om” för att jag tappar det efter ett tag. kanske därför som min kropp inte vänjer sig heller, och då blir jag bara omotiverad av all träningsvärk… ond spiral hahah. får försöka trotsa värken och köra på ändå, men tycker det är så oskönt att träna när man knappt kan böja benen exempelvis

          Spika ett par dagar i veckan du ska träna. Typ varannan eller var tredje, vad du tycker är bäst och så håller du dig till det oavsett hur ont du har av förra träningen så ska du se att det lättar efter ett tag. Ge det en månad i alla fall så kan jag nästan lova att din värk kommer inte vara på den nivån den är idag ?

            Och glömde, det kanske känns som du inte kan göra vissa grejer för att värken gör ondare då. Kör ändå, gör det ont när du böjer benen, böj dem ändå. Säg åt kroppen att du bestämmer ? Okej jag låter störd men man får försöka tänka bort det på något sätt.

            /Inte störd jag lovar

            okej ska försöka mig på det!! har generellt svårt för att hålla igång träningen :/ tycker snabbt att det blir tråkigt typ eller att jag bara prioriterar bort det med dåliga ursäkter.

          D-vitamintillskott i hög dos på morgonen och ta magnesium innan sänggående, tacka mig sen. ?

      Kanske ej funkar på alla, men när jag har jobbig träningsvärk så brukar jag ta promenader, varma bad eller massera mig där det gör ont. Jag blir av med värken efter bara 1-2 dagar.

      För mig blir träningsvärken bättre när jag äter magnesium tillskott, vet att det är rätt vanligt.

      Kan det vara så att du tränar för hårt? Du kanske kan träna lite lättare dom första passen och öka successivt? Variera mellan olika aktiviteter, kanske blir lättare och roligare att fortsätta träna då vilket gör att du inte slutar och behöver börja om igen ?

        jo så kan det vara, för tycker alltid att träningsvärken är så sjukt grov dagarna efter… och sen kör jag liknande pass efter nån vecka för att typ ”kompensera” för missad träning och så upprepas det. taack, ska tänka på att trappa upp lite i taget istället 🙂

          Drick mer de dagar du inte tränar och se över d-vitaminintaget

      Man dör inte och gör inget problem av det. Så farligt är det inte. Stretcha efter träning och de dagar du har ont så blir det bättre

    Jag har besvär med en fingernagel som har en genomgående permanent spricka (så nageln klyver sig lodrätt). Jag har försökt lappa den med diverse olika nagellack men det funkar inte. Är det någon som känner till någon bra gele/genomskinlig akryl man kan ha på? Vill inte göra nagelförlöngning bara göra nageln hård o igenlappad. Jag är redo o köpa uvlampa o allting bara nageln slipoer dela sig ???

      Har du provat den gamla hederliga; klipp av en liten bit från en tepåse, lägg på ett lager lack och placera tepåsebiten, ett lager lack till ovanpå? Brukar bli ganska hårt och så får sprickan ”växa ut”.

      Annars finns ju shellac som härdar med uv-lampa, märket cnd använder jag (Provat olika märken men gillar det bäst) och köper från eBay.

        Oh, kom på en sak till; nagellack med glitter i brukar funka bättre när jag har ngn spricka i en nagel då det blir ”hårdare”. Kanske värt att prova?

      Jag skar upp en flik av nageln som gick in till nagelbädden på en mandolin (ja, det gjorde pissont). Jag la genomskinlig gelnagel över för att skydda sprickan så bra som möjligt för att minska infektionsrisk, på inofficiell inrådan av polare som är läkare. Det gick jättebra! Kostade typ 70 spänn. Kunde måla med vanligt lack över.

      Gå till en nagelbar och be att de gör en förstärkning på just den nageln.

        Som sagt, detta är en permanent spricka, Har haft den i 2 år o det blir bara värre.. så måste ha något jag kan göra långsiktigt 🙁

          Om du någon gång har slagit i nageln? Då kan det vara trasigt under nageln.
          Hur långt upp till nagelroten är sprickan? Det kan vara så att nageln behöver tas bort och att det måste börja om på nytt. Tyvärr. Om jag vore du skalle jag låta en inom sjukvården ta en titt.

            Den är längsgående hela vägen. Läkarn gör inget, får leva med det ?

          Tepåse med nagellack på för att hålla ihop och mycket nageloljadär nageln växer ut, om problemet inte försvinner jaga läkare tills nån ger med sig.

      Så hade jag också det för något år sedan, jag klippte ner nageln jättekort och smörjde den flera gånger/dag med mandelolja. Sprickan försvann och har inte kommit tillbaka igen. Men håll nageln kort hela tiden.

    Vad är det med linadawood o hennes besathett av bianca ingrosso???

      Jag VET! Det börjar bli sååå desperat

      Cam, tips att skriva mer om Lina Dawood. Hon provocerar verkligen utan att försöka! Såg en dansvideo på hennes IG och skämdes verkligen för hennes skull… överdrivet självförtroende.

        Alltså den människan är störd. Snacka om att inte ha något eget att få folk att följa henne för utan det enda hon gör är att hitta på skit om Bianca För att få views. Kan inte vara frisk

          Faktiskt.. Men hon verkar vara besatt av att hela tiden få sina åsikter hårda om ALLA och inte bara Bianca. Hon vill att folk ska se henne som påläst och rätt, men alla ser henne verkligen bara som pinsam… Också det att hon inte har på sig tröjor i vissa videos? Utan sitter där i en bh och filmar.

    Jag vill rekommendera er bästa programmet på netflix

    NAILD IT!!!!
    SÅ JÄVLA BRA OCH ROLIG.. NI MÅSTE SE DEN!

      DU MÅSTE SÄLJA IN DEN LITE BÄTTRE!!

        Det är amatörer som ska baka, HAHA vissa ser brutala ut! Roligt bakprogram ?

      Haha om du gillar den kan jag varmt rekommendera canadas best handyman säsong 1.

    Nån mer som sover med armarna ovanför huvudet? Varför gör man det, vad vill kroppen? Båda armarna sover ju när man vaknar. Störigt.

      JAG! Så himla konstig grej. Vaknar ofta med armarna ovanför huvudet…. Tänker att det har något att göra med andningen.

        Ja, har lite krånglig astma så det underlättar säkert andningen på nåt sätt.

      Samma problem här. Kan inte låta bli.

      Ja! Ibland så vaknar jag med armarna ovanför huvudet. Tror det har något med trygghet att göra (killgissar vilt här) men tänker att det är samma som för typ hundar som känner sig trygga brukar sover på rygg.

        Sover inte bebisar också ofta med händerna över huvudet (…över och över.. så långt deras små korta armar når i alla fall..)? Eller har jag helt fel….??

          Haha ligger bredvid mina barn och båda ligger på rygg och snarkar med händerna över huvudet.

      Jag tycker det blir lättare att andas då

      Ett av mina standardsätt, vilket sonen också verkar ha ärvt hehe.

      Kan typ inte somna om jag inte ligger på magen med händerna ovanför huvudet.

      Tur man är kort så man för plats i sängen! ?

    Jag är gravid med barn 2 o har så jävla lågt blodsocker.. måste äta nåt varje timme annars känner jag mig svimmig. Särskilt när storbebis är krävande. Dessutom får jag aldrig äta ifred, allt jag stoppar i mun ska han ha ?

      Exakt så hade jag det med tvåan också. Jag sa bara att nej det här är mammas macka. Om du behöver äta varje timme för att hålla blodsockret uppe så ät varje timme. Köp hem sånt du gillar. Jag hade alltid saft hemma för snabb blodsockerkick när hela rummet snurrade.

        Haha , ja saft är guld ? men inte det nyttigaste kanske

      Funkar det med söt vätska? Drick läsk eller stark saft i en kaffekopp och säg att bara vuxna får dricka kaffe 😉

      Ät riktig mat så att du blir mätt. Inte bröd, pasta, socker och liknande, utan kött, fisk, ägg, grönsaker och mycket naturligt fett(inga vegetabiliska oljor. Då dippar inte blodsockret.

        Hehe, har du varit gravid? Det funkar inte. Äter nyttiga måltider, grönsaker, nötter o ägg till mellanmål men icke. Det dippar ändå. Problemet är också att man mår illa när man är hungrig o man mår illa när man äter ?

          Också en anledning till att äta riktig mat istället för en massa skit. Dessutom är det bättre för det blivande barnet. Ät lite men ofta. Om du mår illa kan du ta 1 tsk salt i ett glas vatten(jag vet inte särskilt gott, men det hjälper oftast).

          Hungrig mamma: lyssna inte på personen ovan. Jag är diabetiker och skulle inte överleva ett dygn på kött, fisk, ägg och grönsaker.
          För blodsockret behöver du kolhydrater! Vet hur det är att bli tvingad till att äta när man inte vill för att man är helt snurrig. Mina tips är: Pucko, vindruvor, olika kakor. Det är gott och man känner sig inte lika tvungen som att exempelvis trycka mackor mm.

            Lyssna för guds skull inte på detta puckot(23.32)!

              Haha blev du sur för att alla inte är rädda för kolhydrater eller?

                Om en diabetiker äter det där gräver hon sin egen grav.

      Har du testat blodsockret så att du vet att det är orsaken?
      Om så är fallet, höj bs med vettiga saker. Är bs väldigt lågt, höj med tex Dextrosol eller sockersaft.
      Om det inte är lågt bs som orsaker dina svimningskänslor, ät något vettigt, lite och ofta. Tänk på tänderna.
      Hälsningar Typ 1 Diabetes-förälder

    Vet ni om de finns en film eller serie som handlar om ett par som spelar att dom har ett perfekt liv osv men egentligen är allting bara en fasad?

      Låter som boken ”bakom stängda dörrar ”

      Kan varmt rekommendera filmen ”The Joneses” (David Duchovny + Demi Moore) från 2009:
      https://www.imdb.com/title/tt1285309/?ref_=nv_sr_srsg_6

      En bra teveserie är ”The Americans” (sex säsonger 2013–2018):
      https://www.imdb.com/title/tt2149175/?ref_=nv_sr_srsg_6

      Låter som mitt kompispar ??

      Catrin Hedlund. Kolla tråden på Flashback.

      Serien ”You Me Her”?

    Vad ger ni er katt för torrfoder? Min katt är hård i magen till o från. Ger henne mjau räkor

      Royal canin light weight care ger vi, aldrig haft problem med hennes skit ^^

      Royal canin urinary S/O blandat med friskies. En av katterna (hankatt) hade kristaller i urinen så därav specialfoder!

      Jag ger henne Bozita med kyckling, Indoor and sterilized. Tror det finns godisar för sådant 🙂

      Jag har hund.

      Vet ej vad den heter men är en röd förpackning från granngården, funkar jättebra 🙂

      Royal canin ?

      Royal canin satiety balance med tillägg av kattmalt (finns bl.a. hos vetrinären) och personalen på veterinärstationen kan säkert ge ytterligare bra tips 🙂

      Mjau, Friskies och Royal Canin går fetbort pga innehållet, skulle aldrig mata mina katter med det…
      mina äter Nutrima Hair+ och det fungerar superb för katter med känslig mage (min ena hade problem med det innan) och pälsen blir SÅ fin.

        Vilken del är det du inte gillar i fodrets sammansättning?

          Den stora mängden spannmål och minimala mängden kött är ett stort minus för mig. Hade helst velat köra färskfoder till mina men dom ratar det…

      Egentligen ska katter inte äta torrfoder utan helst blötmat/färskfoder enligt expert. Något jag för ett antal år sedan inte visste, men har under åren med katt läst på en hel dels Min katt däremot vägrar att släppa sitt torrfoder så kör på ett bra spannmålsfritt från Pure Natural som köps i djuraffären. Enda gången jag använt torrfoder med mycket skit i som Royal Canin och liknande var när min numera avlidna katt hade kristaller. Utöver torrfoder ges blötmat då katter generellt dricker dåligt med vatten. Har dock numera även en vattenfontän som jag får fylla på kontinuerligt så han dricker bra och inga problem med bajset.

      Så mitt tips är. Ge blötmat utöver torrfodret för att öka vätskeintaget och se över ett bättre torrfoder om du vill köra på det (spannmålsfritt helst).

        Har också hört detta.
        Min ena katt är galen i torrfoder. Hon äter knappt något annat. Och den andra katten är tvärtom, äter nästan bara blötmat. ??‍♀️

      Orijen. Våran katt har inte haft problem sen vi bytte till det. Dyrt men absolut värt det om man ser till innehållet, hög kötthalt och utan spannmål.

      Min äter lite olika torrfoder mest för att hon tröttnar så fort. Men däremot blötlägger jag torrfodret som hon får på morgonen, så får det stå tills allt är uppblött. På ett fat brevid får hon en liten klick (en tesked) bregott, det håller mjället i pälsen borta och hennes päls är så blank och fin nu. Däremot får hon inte uppblött foder på kvällarna för att hennes tänder behöver tugga på något med motstånd. Hennes hårda mage försvann efter att jag införde blötläggning och bregott. Testa något av det?

      Hon äter just nu detta https://www.arkenzoo.se/purenatural-cat-adult-sensitive-pork-wild-boar?43313

      Jag dejtade en kattälskande veterinär och vi kom fram till den här kosten ihop. Det funkar bra för henne så jag håller mig till det.
      Hon får en påse blötmat i månaden mest för att jag vill skämma bort henne.

      Inne- eller utekatt?
      Våra utekatter äter Granngårdens som funkar bra för dem.

    Någon mer som städar lägenheteen men att de blir alltid stökigt lika snabbt… ush

      Aa här med ?. Har dessutom en katt och tycker det blir päls överallt och kattsand. Jag började städa lägenhet 3 gånger i veckan nuförtiden. Har funkat mycket bättre här hemma. Mindre stökigt, renare golv osv.

        Jag kan tipsa om pee-wee. Innan jag hittade den hade jag kattsand överallt. Nu slipper jag urin och skitlukt. Det är ekologiskt och är godkänt för att spolas ner vilket innebär att det är bara att tippa över skitkorvarna i toan så fort de landat. (Ja de får krafsa lite först). Sen sköljer jag av underredet från urin varje kväll.

      Japp! Disken är dock det värsta, HATAR det med passion. Vi är 2 vuxna och 1 barn och kör 2 per dag :O wtf! När barnet är tillräckligt gammal kommer han lätt få pengar för att vara den som sköter disken haha

    Bör man värma upp innan man gör benböj o utfall utan vikter?

      Kör lite rörlighetsövningar för höft och ben innan. Googla ?

      Nej, det är uppvärmning i sig ?

    Vad tycker ni om filmen

    Miracle in cell no 7?

    Finns de något liknande? Filmen var super bra! Rolig och sorglig:)

      Inte sett, men har hört talas om den! Är själv från Turkiet och vet att han som spelar huvudrollen är duktig 🙂

    Är Berlin verkligen tråkig som alla säger?
    Kan ni nämna något ni gillade/ogillade med staden?

      Säger alla det? Hör bara att folk tycker det är coolt osv där.

      Jag tyckte inte Berlin va tråkigt! Det beror på vad man är ute efter, själv tycker jag att staden har en intressant historia, så jag gick på några museum. Är man intresserad av gå på nattklubb och festa är Berlin helt perfekt, de finns också jätte många bra restauranger! Skulle inte säga att Berlin är en ”fin” stad, i alla fall inte om man jämför med andra stora städer i Europa, men de är definitivt värt att besöka ?

        Tyckte också Berlin var tråkig. Mycket historia och sevärdheter och det är jag såklart glad över att jag har fått se, men annars så nä, ingen stad i min smak.

      Jag älskade Berlin men så åkte jag dit med min bästa vän som kommer från Berlin. Så vi gjorde lite av det turistiga men sen visade hon mig alla sina favoritställen. Både butiker, barer, parker, fik osv. De där som man lätt missar som turist i en stad.

      ÄLSKAR Berlin, det är min och min sambos stad på något sätt. Våra toppaktiviteter är att strosa genom Tiergarten, dricka öl i solnedgången i James-Simon-Park med utsikt över Spree och Berliner Dom, promenera runt i Prenzlauer Berg och besöka Love Story of Berlin (bokaffär) och äta på Prater Biergarten, åka på utflykt till Sanssouci i Potsdam, traska runt i Schlossgarten Charlottenburg, dagdricka någonstans och sedan gå i affärer (hehe..). Brukar alltid bo i närheten av Rosa-Luxemburg-Platz, älskar stämningen där omkring. Åh! Nu vill jag ju åka dit…

      Har aldrig hört någon ogilla Berlin. Raveparty, undergroundklubbar med galen techno, tokiga kaféer i ännu tokigare konstnärskvarter, nischade museer, nudistparker, konserter och spelningar, rik ölkultur osv osv.

      Tycker att Berlin bör man se åtminstone en gång för att ta del av det historiska, annars så finns det städer som är så mycket roligare och vackrare.

      Berlin är astråkigt, fult, folk är allmänt charmiga och det låter förfärligt när de pratar på tyska.
      Aldrig mer Berlin för min del. Blä.

      Litet som i London, fullt med svenskar som tror att ingen annan förstår svenska och därför pratar hur fula andra är …

      Berlin är staden man ska tycka är cool. Den lever på några slags gamla meriter.
      Hade en kompis som flyttade dit för att leva bohemliv, spela i ett källarband och ha på sig svarta kläder.
      Det var mest sunkigt.

    En BRA, täckande ekologisk foundation? Nån som vet?

      Too Faced Born This Way är väldigt täckande. Lite FÖR täckande i min smak, men många andra gillar den. Annars tycker jag att Kicks har en rätt bra foundation som också är väldigt täckande. Gå till en Kicks eller Sephora-butik och be om att få med prov på foundation så kan du pröva hemma i lugnt och ro.

        Fast den är ju inte ekologisk? Kicks har inte heller några ekologiska, finns typ ingenstans därav min efterfrågan. Men tack ändå ?

    Är så trött på att ständigt bli sårad av män. Att alltid bli bortvald. Att jag aldrig duger för någon.
    När jag ÄNTLIGEN träffat en vettig, rolig, omtänksam och fantastisk kille som jag faktiskt kan se en framtid med, så… tadaaa… tappar han känslorna för mig.
    Jag orkar inte mer?

    Blir det någonsin bra? Säg att det blir bra! Att det en dag, förhoppningsvis snart, kommer träffa någon där ömsesidiga känslor uppstår och varar.

    Förlåt för deppigt inlägg.
    ❤️

      Jag tror på riktigt att det finns någon för alla. Om du vill hitta någon, så tror jag 100% att du kommer hitta någon tillslut. Du får se det som att varje mupp för dig närmare din slutgiltiga mupp 😉 hehe

      Höll själv på att tappa hoppet till slut och var så otroligt trött att bli sårad gång på gång. Sen helt plötsligt dök han upp, helt oplanerat och jag var inte beredd på det. Var orolig de första gångerna vi träffades, men höll huvudet kallt och hade inte höga förhoppningar alls denna gång för jag ville verkligen inte bli sårad igen.

      Som jag har hört från många gånger så brukar den rätta dyka upp när man minst anar det och när man faktiskt inte desperat letar efter kärleken.

        åhh jag hade också en sådan upplevelse, höll verkligen på att ge upp men så kom den som jag väntat på helt out of the blue. vågade inte hoppas på för mycket till en början pga mina tidigare erfarenheter, så vi tog det långsamt i början men det kändes bara SÅ rätt och nu har vi snart varit tillsammans i ett år. Det låter så klyschigt, men det ligger verkligen en sanning i att det händer när man minst anar det! så A, jag förstår dig verkligen, har varit i den sitsen du är i – men ha hopp! försök dock att inte fokusera på det så mycket, släpp det lite så kommer du se efter ett tag att den du drömmer om dyker upp <3
        (och låt absolut inte dessa killar få dig att känna att du inte duger! det är bara de som inte kunnat se hur fantastisk du är!)

      Jag kände precis likadant för några år sedan. Jag dejtade flitigt och ville så gärna träffa någon, och så fort jag träffade någon som jag var det minsta intresserad av fick jag nobben. Det höll på så i flera år och jag började tappa hoppet. Men helt plötsligt så träffade jag en person som allt kändes helt rätt med, jag var lite avvaktande pga rädd men efter ett tag förstod jag att han var galen i mig 😀 idag är vi sambos och jag är gravid med vårt första barn. De mest uttjatade råden man får som singel verkar också vara de som är mest sanna, dvs; hen dyker upp när man minst anar det och man ”känner i hela kroppen” när det är rätt. Det kommer ordna sig för dig med, jag lovar ?

      Tack för era fina svar❤️
      Jag hoppas verkligen att han finns där ute och att jag träffar honom snart, helst igår :). Det känns hopplöst, är ändå 35 år och har varit singel nu i 3 år efter en lång relation. Känns som att utbudet är litet och de få som jag faller för, väljer ju de yngre, snyggare tjejerna ?
      Men tack för peppen, fina ni!

    Hur bra funkar Rosenrot för sexlusten?

      Möjligen som placebo.

    Hur hänger man upp en svintung spegel på betongvägg? Hur stora pluggar? Fästen? Den väger säkert närmre 20 kg

      Liggandes ska den vara

      Kör på vanlig plastplugg, välj den bruna som är för upp till 20kg

      Gå in på en bygghandel och be om hjälp 🙂
      De visar vilka plugg du ska ha

      Köp en krok som är för taklampor och skruva in i väggen (med passande plugg), häng spegeln på den om det är möjligt med spegelns fäste.

      Mollys!

        Mollys används till gipsväggar.. ?

    Salta lakrits… någon mer som är sugen på det …. 🙂

      Älskar lakrits. Bunkrade lakrits när folk bunkrade toapapper ?

      Nä, men dillchips ?

      Blev det nu ?

    Kan ni ge tips på bra filmer
    Realistiska.. alltså ingen actions, robot filmer.. människor som flyger hahah

    🙂

      Gråtfilm: Vid din sida (Stepmom på engelska), gråter floder till den.
      Skrattattack: 21 jump street. (i för sig lite action men men)
      Skräck: Saw filmerna.
      Klassiker: Cast away

      Alla filmer jag sett senaste typ 5 åren har varit just typ star wars, guardians of the galaxy och liknande haha därav lite äldre filmer ^^

        Hostel-filmerna är också ganska bra om man gillar Saw.

      Gråtfilm: Wonder (herregud vad jag fulgrät)

      Green book! Verklighetsbaserad, fantastisk film som har ALLT från humor till glädje och sorg, och ett fint slut.

      Hotel Rwanda – baserad på en verklig historia, om ett folkmord och en man som äger ett hotell och försöker hjälpa så många flyende människor som möjligt, och hur resten av världen/FN väljer att inte hjälpa trots att dem vet att folkmord pågår.

      Tuck everlasting – en drama/kärleks film, jag gillar normalt inte såna filmer, men gillade verkligen denna

    Hej!
    Är det någon som har gjort tear trough och kan berätta mer om det? Gjorde det ont och blev resultatet som du hade förväntat dig?

      Ja det gjorde jätteont och var obehagligt psykiskt för att det var så nära ögat. Anledningen till att jag gjorde det var för att jag hade djupa skåror under ögonen som även var mörka. Hur jag än sminkade mig så la det sig en skugga där. Så hon fyllde helt enkelt upp tomrummet som fanns. Jag är fortfarande mörk under ögonen men det täcker en concealer och det ser ljust ut när det inte blir en skugga. Jag är så otroligt nöjd!

        I Vilken stad och vart gjorde du det? Och här länge sen är det? Tycker du att det håller bra, är värt pengarna?

          Jag har gjort på Göta Klinik i Göteborg. Superduktig läkare som gjorde på mig. Tycker inte om nålar nära ögonen så hatar behandlingen men älskar resultatet haha.

          Jag gjorde den i Göteborg men inte på Göta klinik som personen under tipsar om. Hade Göta klinik funnits få hade jag absolut valt dom framför den behandlaren jag hade då. Jag skulle inte rekommendera den jag valde, av andra skäl än dåligt resultat; och jag har gjort andra behandlingar som läppar och botox på Göta klinik. När det är dags för att fylla på ( det ser fortfarande bra ut 2 år in) så kommer jag att välja Göta klinik. Högre priser, absolut, men helt värt det.

        Alltså hur otroligt ont kan det göra? Hur lång tid tog det?
        Hur länge har du haft det? Lite nyfiken p hur länge det håller/ en till intresserad

          Alltså, det gjorde ONT! Tänk dig en nål under din hud som åker fram och tillbaka. Det är vad det är och det kändes så. Jag gjorde för 2 år sen och känner inget behov än av att fylla på ?

        Alltså jag undrar hur låg smärttröskel folk som tycker fillers gör ont har? bröstoperation, ja, Brazilian butt lift, hemskt vad jag hört…men fillers…

          Inte särskilt låg, har gjort brösten också och fött barn. Mycket av vad man tycker gör ont är även kopplat till vad man är rädd för. Testa du att ha en lång nål precis under ögongloben och återkom sen.

      Ja, två gånger med ca 1 års mellanrum. Jättenöjd. Tyckte inte att det gjorde ont, kändes lite men inte mer än så. Men, kolla noga upp din behandlare! Finns risker med alla typer av ingrepp, det ska man inte glömma. Gå på en konsultation först och se om det är rätt typ av behandling /ingrepp för det du vill ”fixa till”. ?

      Har gjort! Gjorde verkligen inte ont alls, till och med botox som inte heller gör ont kändes mer. Alltså var verkligen förvånad att det inte gjorde mer ont. Resultatet blev super! Gropen under ögonen är borta, visst blir det fortfarande mörkt men det är så stor skillnad. Gjorde för ca 9 månader sen och håller bra än så länge.

      Kändes ingenting, du får bedövning. Resultatet exakt lika fint som för 4 år sedan, är lätt det bästa jag gjort i utseendeväg. Gå till någon bra, annars kan det se ut som att du har små bananer under ögonen, plus att du kan få skador om du går till någon fake sköterska. Läkare helst.

    Behöver tips ang examensarbetet och hur man bör tänka när det gäller den man skriver med.
    Jag har en kompis i klassen som jag oftast brukar arbeta med under grupparbeten, vi funkar ganska bra ihop men problemet är att vi båda är väldigt ”sega” med att komma igång med skrivandet och få saker gjort, vi är inte så effektiva tillsammans men vi kommer bra överens i övrigt. Har börjat fundera på det här mer och mer senaste tiden då vi har en kurs i vetenskapligt skrivande som vi gör nu (på distans) och jag börjar oroa mig för hur examensarbetet ska gå nästa år. alla i vår klass är redan väldigt uppdelade, så jag känner inte att jag har så mycket alternativ.

      Jag skrev mitt examensarbete själv. Det kanske är ett alternativ? Oavsett tror jag att det är viktigt att sätta upp ”deadlines” och tillägna timmar till arbetet. Man får vara lite hård mot sig själv. Men glöm inte ta pauser såklart 🙂 Du kommer fixa det! Var noga med vem som ska göra vad osv.

        tack för tipsen, ska försöka göra så. Jag tror inte att vi har som alternativ att skriva själv – isåfall i undantagsfall

      Jag stressa som fan över vem man skulle välja då båda jag umgicks med slutade. Och nu skriver jag c-uppsats med en tjej och hon är trevlig och så men har NOLL initiativförmåga och jag måste mata henne med allt vi behöver göra annars gör hon inget. Samt att så fort jag frågar om något jag skrivit är bra så svarar hon ”det är bra”, men ge nåt kritik, så jäkla bra skriver jag inte. Och det är som att allt ansvar är på mig att planera och säga exakt vad som ska skrivas och när..

      Men att ni är sega tror jag är lite lättare att jobba med än andra problem som kan uppstå. Du kan ju föreslå att ni gör schema och så ser ni båda till att ni måste hålla det. Vår handledare hade även ett schema på när man skulle skicka in olika delar vilket gör att man får som en deadline. Sen är det ju många segisar som ändå slänger ihop allt typ sista veckan och klarar det hahah så jag tror det löser sig. =)

        Åh förstår precis, vi har ett annat grupparbete nu också där vi är 4 – men de andra två gör verkligen ingenting!! så jobbigt när man måste agera lärare för andra studenter och typ pusha o ge de tydliga uppgifter. Jag är bra på att fixa formuleringar (aka se till att det är med egna ord o inte för likt källan..), rätta småfel och skriva korrekta källhänvisningar, men har som sagt svårt att komma igång i början och därför vill jag gärna kunna bolla mina tankar osv och få lite feedback, som du säger. Hoppas det är såsom du säger! jaa jag måste verkligen vara på och se till att vi gör ett schema så att vi har god tid på oss, men kan tycka att det blir svårt att hålla och synka med bådas liv. hahah jaaa så brukar det bli för oss ibland

      Brukar alltid sura över att behöva skriva C-uppsatser och D-uppsatser själv, men aldrig tänkt på hur svårt det måste vara att välja någon att skriva med! Jag hade tagit ngn jag ej klicka superbra med utan som det mest var ”professionellt” med.

    Kollade på surfejs hemsida och insåg att allt jag har här hemma innehåller massa skit ämnen. Allergiframkallande, hormonstörande och farligt för miljön. ? jag hade f*n ingen aning att det var så illa. Slängde typ 80% av all min hygien och skönhets produkter. Beställde massa nytt häromdan från urtekram. Och andra grejer från apoteket.

      Älskar urtekram!! Särskilt deras oparfymeradd body lotion

    Jag har bytt p-piller eftersom apoteket inte hade min sort inne och inte skulle få in den, fick en annan sort. Jag har nu kommit till första sockerpillret och har redan haft mensvärk i tre veckor, blödigt till och från hela tiden, är ett allmänt psyko (grät till dokumentären om Susanna Kallur), började gråta av att varmvattnet slutade fungera när jag duschade, har noll tålamod med någon och jaaa…. Jag vill inte att det ska bli bättre kommande två månader så jag har en anledning att sluta.

    Så, jag stal choklad från någon på jobbet, och dricker nu vin till chokladen.

    I fredags på jobbet hände det som INTE fick hända…
    Jag skrattade så mycket med en kollega att jag akut kissade på mig!! Alltså vad hände där?!! Jag fick ta mig hem (ingen märkte som tur var och det var ändå dags att gå hem för dagen)

    Men herregud, tänk om nån hade märkt?? Om jag hade haft ljusa byxor? Om det hänt mitt i matsalen? Herregud, så mycket katastroftankar. Samtidigt kan jag inte riktigt ha panik fullt ut för jag känner nånstans att det är jävla kul att ha en kollega man ändå kan skratta så mycket med!
    Men jag vill ändå höra nåt pinsamt ni upplevt så kan jag skratta lite åt andras öden också, för att minska min egen ångest haha ❤️
    kör!

      Bajsade på mig en gång när jag var full som en kastrull ute på stan en lördagkväll. Var bara att gå hem, tog kanske en timme. Det var inte så roligt.

      Kissade också på mig en gång när jag var full och skrattade… i min säng… hade precis börjat träffa en ny kille då och var jättekär och han var i sovrummet då och märkte det men jag låtsades att jag var för full nästa morgon och inte kom ihåg det för jag skämdes så mycket hahaha men han var gullig nog att aldrig någonsin påpeka det och vi var ihop i tre år <3

    Vem har erfarenhet av ghd locktång (Classon eller soft Dirk) spelar ingen roll. Är det verkligen värt pengarna eller funkar en billigare från typ remington lika bra?

      Classic eller soft curl, ska det stå….

      Resultatmässigt tror jag faktiskt de är lika bra, men Ghd håller så jäkla mycket längre!
      Har haft två Ghd-plattänger i mitt liv i tolv och (hittills) tio år vardera, men de billiga jag hade innan gav upp efter något år eller två…

      NEJ! Har en från remington och ghd, hatar ghd’n. Mitt hår blir så frissigt av den, trots samma värmeskydd. Har testat ghd på en sida och remington på andra och remington sidan var typ 5 ggr bättre

    Mitt syskon har i förra veckan gått ut med att hen ska separera från sin partner då hens partner har träffat en annan. Vi är inte så jättenära då jag bor utomlands och har gjort det i många år. Hur kan jag stötta hen och hens tre barn på distans? Vad kan jag säga/göra för att hjälpa hen i det svåra?

      Skriva ett meddelande att ni kanske inte hörs så ofta men att du alltid finns där ifall hen behöver prata. Det hade jag uppskattat. =)

        Tack! Har suttit och funderat ett par dagar på hur jag ska formulera mig, och så slog du huvudet på spiken direkt.

        Jag håller med. Och hör gärna av dig lite oftare än du brukar, inte bara ett sms och sen inget mer. Skicka något meddelande ibland och fråga hur hon mår, om du kan hjälpa med något även om du inte är nära, bara höra av dig och kolla läget liksom.

          Tack, vad fina ni är här i kommentarsfältet. Man känner sig så hjälplös när man är så långt borta.

            Jag förstår det. Min bästa kompis mamma gick plötsligt bort nyligen och det känns så tråkigt att inte kunna finnas på plats och ge stöd. Men man får göra det man kan på håll. Att du hör av dig betyder säkert mycket för henne?

    Skulle behöva lite tips på roliga/charmiga ”vill-du-ses-ikväll”-sms!
    Vi har inte träffats än, pratat länge dock men nu inte hörts av på två veckor och jag har slagit knut på min hjärna nu, brukar inte ha så svårt för det annars, men just nu står det still.

    Någon som har ett bra tips??

      ”Får jag lov, eller måste vi dansa först?”

        Hahahaahahaaaahahahaa ?

      Tja! Jag såg/hörde/märkte/kom att tänka på den här grejen förut idag och det fick mig att tänka på dig! Hur mår du?

        Ja, kanske är den bäst ändå. Har saker på lager som jag skulle kunna köra på som jag ”kom att tänka på”. 🙂

    Köpte en ullkappa på Tradera som jag fick hem idag. Kappan är i mycket fint skick (hel och ren!) men luktar en del parfym. Egentligen vill jag tvätta den, men enligt anvisningarna bör den kemtvättas… Har nån av er nåt tips på hur man får bort parfymlukt från kläder?

      Häng ute en stund? Lukten lär avta efter den varit hemma hos dig ett tag. Eller använd den tills den börjar lukta som dig. Dock skulle jag kemtvätta pga begagnad ^^

      Jag har tvättat en ullkappa hemma, 30 grader och torkade som en stickad tröja ?

      Häng ut den utomhus, bästa är om det just regnat så luften är lite fuktig

    Vet inte om jag postar i rätt öppet spår nu men jag har biljetter till green day i Stockholm i slutet av maj och har sett såååå mycket fram emot detta. Jag fattar ju att det inte kommer att bli av i maj pga det vi inte får nämna här, men min fråga är ni som har haft biljetter till större konserter nu i vår, har de blivit inställda eller framflyttade? Ge mig lite hopp tack!!!

      (Jag är alltså inte intresserad av att diskutera c-ordet utan bara hur andra konserter har löst det)

      Jag har en i juni (system of a down). De har ställt in alla konserter fram tills mitten på maj, jag lever på hoppet att den blir av men räknar inte med det. Vet att många skjuter fram det så vi får hålla tummarna!

      Jag har en i slutet av juni (Oslo Sommertid), ej hört något.

      Håkan är inte inställt

        Vore så tråkigt om det blev det! Då finns det verkligen ingenting att se fram emot i år. Vet inte ens om jag får någon semester att se fram emot heller liksom.??

        Lika bra att du ställer in dig på att det blir inställt…

        Det kommer så klart bli inställt. Detta är inte över om två månader. Tycker det är respektlöst att han inte redan ställt in.

          Respektlöst? Jag antar att de flesta försöker lösa det genom att hitta senare datum att flytta fram eventet till och man går knappast ut med någon information innan det är bestämt om det ska ställas in eller vilket datum det är flyttat till.

      Jag hade till GES som blev framflyttad till nästa år och The Ark i juli. Vet inte vad som händer med den.

    Vad göra med en kandidatexamen i engelska? Vill inte bli lärare…

      Vad vill du göra? Hur vill du jobba med språket? Tolk? Copywriter? Redaktör?

      Jag skulle komplettera med företagsekonomi i någon form, rikta in mig på arbete i något internationellt företag.

      Arbeta som översättare kanske? Översätta böcker, poesi, tv-serier etc.

    Det är perfekt att du kom på detta upplägg, Camilla, med två olika Öppet spår pga Corona. Hoppas att du fortsätter med det så länge pandemin pågår. ?

    Min partner har medfödd benskörhet (Osteogenesis imperfecta) vilket är ärftligt och 50 % risk att barnet får det. Älskar min partner men är väldigt orolig för att skaffa barn med honom. Någon som har erfarenhet av medfödd benskörhet och kan lugna eller avskräcka mig? VIll gärna ha barn någon gång i framtiden…

      Inte svaret på din fråga, men har du kollat upp om det går att göra någon typ av NIPT-test för den sjukdomen?

      Kontrollera med sjukvården om det går att göra IVF, och välja ut spermier som saknar den sjuka genen. Jag har en vän med ärftlig sjukdom som fick erbjudande om detta när de önskade få barn. Nu visade det sig att hennes partner inte bar på den recessiva genen, så det behövdes inte, men om han hade gjort det skulle de få hjälp med just detta.

    Någon som har tips om pålitlig hemsida där man kan köpa piercingar/smycken i bra kvalité? Vill ha i guld eller guldpläderat ☺️

      India piercing ??

        Tack så mycket för tips! Ska genast kolla där! ??

      Safira kanske?

        Tack för tips! Jag ska kolla där också! ?☺️

      Ornament, 5 stjärnor på Google reviews och supertrevliga ?

        Bra tips! Tack så mycket! ?

    Kan min arbetsgivare tvinga mig att ta ut intjänad semester under min uppsägningdtid?

      Nej, jag har för mig att arbetsgivaren inte kan tvinga dig till det.

      Beror väl på när den utlöper? Utlöper den nu, alltså fem år gammal?

        Nej, den är intjänad detta året!

      Nej

    Tänkte att det kunde vara kul att diskutera amerikanska presidenter lite. Min favorit är helt klart George W. Bush för att han så tydligt tog ställning mot terrorismen och agera därutefter sedan tycker jag han är allmänt skön och rolig. Jag tycker han är den bästa de haft, vad tycker ni?
    Vad tycker ni egentligen om Obama? När folk säger att de gillar honom verkar det mest vara pga att han var den första mörkhyade men de har sällan koll på hans politik. Själv anser jag att han verkar som en direkt arrogant och oskön typ, samt att han i princip inte gjorde något vettigt alls, liksom statsskulden nästan fördubblades då han bara slängde pengar på bidrag, han införde regleringar för företag vilket är skadligt för marknaden och därmed ekonomin, sedan förbrukade han Washingtons förtroende så att Trump sedan blev vald. Ser verkligen Obama som den sämsta president de haft, helt värdelös! Vem vinner valet i november förresten?

      Hoppas bernie sanders vinner.

        Han har tack och lov ingen chans! Biden har redan vunnit i princip, han leder iallafall och har svårt att se Bernie slå honom. Dessutom finns det en anledning till att Ryssland stöttar honom!

          Varför röstar inte amerikaner på nån som är för gratis sjukvård och utbildning? Amerikaner verkar vara livrädda för socialism, eller är jag ute och cyklar? Ni verkar pålästa ?

            Det finns inget amerikanarna hatar mer än taxes

        Om Sanders skulle bli demokraternas kandidat tror jag Trump åter igen blir vald till president. Sanders är så vänster att många demokrater kommer rösta på Trump istället. Jag gillar Biden och hans politik.

      Orkar inte starta nåt politiskt krig men jag är ganska påläst om amerikansk politik.
      Obama var en fantastisk retoriker och gav ett belevat intryck. Han var dessutom svart, betydelsen av detta är ofantligt stor för amerikanerna.
      Han granskades och kritiserades minimalt av pressen. Han gjorde dock en hel del tveksamheter. Mycket av det som Trump får skäll för nu startades av Obama.
      Men jag tassar iväg nu för jag orkar inte ta nån känslofylld utskällning om hur dum i huvudet Trump är.
      Jag ”hejjar” inte på någon av dem. Man måste kunna se och väga fakta på ett objektivt sätt.

        Trump var bättre än Obama men fortfarande inte så bra. Tycker inte Obama gjorde något särskilt bra, en rätt meningslös president med andra ord. Han dödade dock Usman Bin Laden så de får man ge honom men i övrigt meningslös.

          Han dödade ingen alls. Han gav tillåtelse att en grupp Seals dödade honom.

            Eller snarare: hans stabschefer informerade honom att de nu visste var Usama bodde och att det var dags att knäppa honom.

          21,51 Helt rätt analys av dig. Trump har fått fart på usas ekonomi och är poppis. Men i PK Sverige så får man inte gilla Trump, men det gör jag! Och jag älskar Babis i Tjeckien mest för att jag är 3e generation Tjeck.

            Hur fan kan man gilla trump. Uärk. ?

              Han har gjort mycket för freden, Soleimani var det senaste, men även fört mycket Israelvänlig politik vilket visar att han står på demokratin och anti-terror sidan. Ekonomin är återigen på topp och arbetslösheten är den lägsta på länge i USA. Idag avskaffade han även marknadsfientliga regleringar som hand urusla företrädare införskaffade vilket är en seger för marknaden och ekonomin. Så han har gjort mycket bra!

      Harry S. Truman var rätt bra att hålla i handen under Andra världskriget, liksom James Monroe med Monroedoktrinen (Europa skulle hålla sig borta från Nord- och Sydamerika; USA skulle inte ingripa i konflikter mellan europeiska stater).

    Är Kenza o Klara vänner igen? De har börjat gilla varandras bilder igen.

      Såg dom gå promenad tillsammans i Hagaparken i helgen, så ja dom verkar vara vänner.

    Jag känner att jag behöver piffa till mig lite för min egen skull! Jag var alltid piffig och snygg förut men nu känner jag att jag har hamnat i något träsk och går runt i samma kläder, drar gärna på att inte tvätta håret någon dag för länge, äter sämre osv ? hjälp mig! Era bästa tips! Vilka quickfix klarar ni er inte utan?

    Vad tycker ni om Boris Johnson och den brittiska regeringen? Vilka är era favoriter där? Själv anser jag att Boris kan genomföra brexit då det är där han har rätt men i övrigt anser jag att han är för vänster ekonomiskt enligt mig. Min favorit är Jacob Rees Mogg! Vad tror ni om en no-deal brexit förresten? Själv är jag säker på att det är vad som är bäst för UK då de slipper EU’s alla regleringar och all socialistisk trams EU ägnar sig åt när det gäller handeln. De kommer då kunna konkurrera ut hela EU!

      Förutom att europeiska huvudkontor kommer att lämna London då…

        Fast många företag inom EU kommer fly till UK då EU antagligen kommer blocka brittiska banker vilket många EU företag använder då de är så bra, så UK kommer tjäna på det ekonomiskt. De kommer också kunna ge företagen skattelättnader vilket EU idag förhindrar då de inte vill ha någon konkurrens inom EU, detta kommer uppskattas av företagen.

          Alla företag som vänder sig mot den europeiska marknaden lär vilja finnas inom EU för att slippa tullar. Tror inte att bra banker kommer väga upp för det.

      Tycker mest synd om Nord Irland/Irland och Skottland, där hela Brexit-grejen bara helt ignorerat The Good Friday Agreement och sen att Skottland inte ens vill vara en del av the UK men har inte resurserna att lämna..

        Fast UK vill inte ha en hård gräns på den Irländska ön utan helst vill de inte ha någon alls men då EU vill att det ska finnas en gräns har de nu en lösning om att ha gränsen i vattnet mellan NI och övriga UK. Så är det någon som inte gillar fred är det den maktgiriga, odemokratiska och socialistiska unionen!

    Måste bara säga att mina Iittala glas är så mycket snyggare utan klisterlapparna!

      Välkommen ut ur mörkret!

    Vad tjänar man som politisk rådgivare i US, UK och Sverige? Kan man vara PR i US om man pluggat i UK?

    Någon student som har problem med tandfonline (har säkert stavat fel)? Många artiklar länkar ju vidare dit, men jag får hela tiden meddelande att sidan dirigeras om felaktigt. Någon som har något tips? Jag är inloggad på mitt universitet och så.

    Vilka/vilket ungdomsförbund tycker ni är bäst och varför? Själv anser jag att KDU är bäst då jag är borgerlig, höger och konservativ. Men ser jag till deras politik gillar jag att de inte lägger sig platt för vänstern så som muf jämt gör samt att de är tydliga och konsekventa i försvars/migrations/ekonomiska och- utrikespolitiken!????

      Kd har blivit populister.

        Nej de har de inte.

      Jag röstar på vänsterpartiet.

        Läs på om Gulag.

          Läs på om V idag.

      Varför tycker du dem är bra i sin försvars/migrations/ekonomiska och- utrikespolitiken?

      försvars – Sverige har inget försvar, vi lever på hoppet att ingen ska anfalla oss
      migrations – sämsta flykting mottagandet i världen, vi tar hit folk utan att ge dem en chans att komma in i svenska samhället, få lära sig svenska, kunna utbilda sig eller få ett jobb. Och sedan tycker vi det är konstigt när dem inte kan svenska och lever på bidrag?
      ekonomiska – Sverige har skulder upp över öronen
      utrikespolitik – vi svansar efter alla andra eftersom vi aldrig vill bråka med någon

        Det är inte KDU’s politik utan det är de vänsterliberalas. KDU vill bl.a. gå med i Nato, lägga 2% av BNP på försvaret, satsa på kvotflyktingsystem, införa platskatt osv. Du kan läsa mer på deras hemsida.

      Älskar att du gjorde flera inlägg om högerpolitik under olika signaturer, inte alls genomskinligt

    Läste en så bra kommentar på Paulas blogg. Hur hon skriver så mycket om hur instängd hon känner sig under karantän och läsaren frågar hur hon tänker kring djur på djurpark. Dessa djur är alltid instängda och, som läsaren skriver, tvingade till att underhålla människan i små burar eller basänger. Tyckte det var en intressant fråga och tanke. Hoppas på svar. Och Jo, det går att jämföra.

      Djuren mår ju inte speciellt bra såklart. Blackfish är en fantastisk och extremt hemsk dokumentär om hur smarta varelser drivs till vansinne i fångenskap. Handlar om späckhuggare och bland annat tränaren som dog på Seaworld. Tips!

        Ja den är fruktansvärt bra! Och fruktansvärt hemsk.

        Ja fy! Kunde inte se mer än 20 minuter grät ihjäl mig.

        Blackfish är inte samma sak som alla andra djurparker.
        Tilikum fångades och hölls i ett extremt litet och trångt utrymme i början där han fick stryk dagligen av dem andra späckhuggarna, han tränades genom negativ förstärkning = gjorde han inte uppgiften rätt fick han ett straff. Klart han blev psykiskt förstörd, inget normalt socialt umgänge med andra av samma art, skadad av människor, och instängd i ett utrymme där han knappt kunde röra sig.
        Sedan flyttades han till Seaworld, även där fick han stryk av den andra späckhuggarna, och problem med tränarna vilket ledde till frustration som tydde sig som aggression.
        Jag tycker inte man ska ha späckhuggare i fångenskap då vi inte ens kan hålla dem i rätt vattenvärden, dem tar ju skada av ett ens vara i dem där poolerna/akvarierna….

          ?

      Verkligen bra fråga du ställde! Jag tänkte nämna Blackfish men anonym innan mig hann före så nämner Tiger King istället. Den går på Netflix och handlar om tigrar som används i filmer och så vidare – jag kan inte se sådant för jag dör av sorg men rekommenderas om du är intresserad av hur människor låser in djur och hur de påverkas.

        ”The cove” är sevärd också.

      Djur i djurparker försöker man stimulera genom aktivering.
      Vi lever redan som djur i djurpark innan vi isolerades, vi behöver inte använda våra naturliga instinkter för att överleva, vi lever skyddade från faror i det vilda och får våran mat utan ansträngning (mataffären)
      Googla Miljöberikning eller Aktivering djur i djurpark så kan du läsa hur dem olika djurparkerna i Sverige jobbar för att stimulera djuren.

      Här har du bl.a en video där Kolmården visar hur dem tar ut elefanterna i skogen och låter dem utforska, mm, för att ge dem stimulans.
      https://www.youtube.com/watch?v=ZdwbA6KN-MY

      Man kan vara emot att ha djur i fångenskap, att äta djur eller produkter från djur, men djurparkerna lägger mycket arbetstid på att stimulera och aktivera djuren.

        Du tror inte det är bättre att djuren får sköta sig själva? I det fria. MÄNNISKAN har bestämt att det är rätt och bra med djur i bur. Djuren själva hade/har ingen talan. Människan bestämde att ”oj nu måste vi rädda djuren, in med dom i bur så vi kan hjälpa dom” Logiken.

    Funkar paulas choice för alla??? MÅSTE köpa nya hudvårdsprodukter och är trött på mina dermalogica då jag inte upplever något ”wow” reslultat trots att jag använder allt rätt….

    Sååå tips på märken & produkter till känslig, röd, yt torr blandhy.. TACK!! <3

      Jag köpte en del produkter från Paulas choice som skulle vara bra mot pormaskar. Använde regelbundet och såg noll skillnad.

      Gillar bha:n iaf

      Ingenting funkar för mig att bli av med pormaskar. Fattar inte hur folk gör! Har även eksemhy så den är extremt känslig men vad jag än försöker med är pormaskarna kvar så nu har jag gett upp haha

      Jag brukar använda Decleor och Clarins. Har varit väldigt nöjd med produkterna. Men så nu i vintras hände någonting och jag blev helt supertorr, stram och röd i ansiktet. Ju mer jag smorde, desto mer irriterad kändes huden. Något måste ha hänt, men jag vet inte vad. Aldrig haft så tidigare även om jag kan bli torr på vintern.

      En bekant tipsade mig om en kräm på Apoteket som heter Eucerin ph5. Helt oglamorös burk och kostar under hundralappen. Jag var duktigt skeptisk men har använt den i ca en vecka nu och är helt återställd i ansiktet!
      Börjar faktiskt undra om jag blivit lite lurad i alla dessa år, med tanke på att jag lagt ut en halv förmögenhet på mängder av krämer och kladd.

      Noll lyxig känsla när man smörjer in sig men huden har läkt och nu vågar jag inte byta tillbaka till mina finkrämer, serum och grejer…

        Många lyxiga märken innehåller massa ämnen som är farliga för miljön och våra kroppar. De innehåller allergiframkallande ämnen. Pfas eller annat skit. Kan ha varit det. Följ surfejs eller läs på deras sida och kolla sen och jämför innehållet i dina lyxmärken eller andra vanliga märken med såklart. Kanske de var nåt knas ämnen som din hud började till slut reagera på.

        Jag bytte mina shampon och balsam nyligen efter att jag har läst på surfejs. Nu på senare år så börjar jag tappa massa hår och mitt hår har blivit fult och stripigt. Skulle ej bli förvånad om det har med alla dåliga ämnen som man har duschat med. Jag får väl se vad som händer sen efter några veckor.

      Jag har kört Cliniques rengöring för blandad/fet hy tillsammans med tvättborste= pormaskar är ett minne blott.

      Dr ceuracle ?

        Och klairs för känslig hy

      Vet inte riktigt vad du är ute efter för effekt, men enda gången jag någonsin på riktigt sagt ordet ”wow” efter användandet av en hudvårdsprodukt var efter användandet av the ordinarys retinolkräm. Rynkorna doldes direkt efter appliceringen, och har på riktigt fortsatt hålla sig borta så länge jag använder den regelbundet.
      Har inga andra problem med min hy än rynkor, så kan inte tipsa om något annat som gett märkbart resultat tyvärr.

    Tips på examenspresent till ngn som gått ut som landskapsarkitekt? Det står helt still i min skalle…

      Ett litet träd att placera i den egna trädgården om hon har en?

      En fin kruka, exempelvis en Bergs Potter som anses som klassisk och ”lyxig” med ett träd i? Alltså en litet träd i en plastkruka. Köper du båda i en blomsteraffär kanske det blir 600-700kr eller så. Skulle uppskattat det! En Bergs Potter är högst på önskelistan??

    Okej jag måste fråga… Gabjoss… Vad är grejen egentligen? Hur kan ett inlägg om hur man gör en fruktsallad vara värt att lägga upp? Eller när hon skrev att folk hade önskat ett inlägg om hur hon städar?! Jag fattar inte, man dammsuger, moppar och dammtorkar…?! Det är en gåta för mig hur hon kan försörja sig på sin blogg.

      Samma här. Men jag tror att många ”vanlisar” gillar att läsa om sånt istället för lyx-shopping och events. Tror dock att hela tutt-och-rump-perioden kommer göra att dessa slutar läsa, även vi andra som också stör oss på det.

      Ja alla dessa rump bilder ger väl en hel del män som dräglar kanske. Så mycket mer är de ju inte nu för tiden, ja att hon festar iofs men de är också tråkigt att läsa om. Tror inte hennes blogg kommer va kvar så länge så här om hon fortsätter som hon gör, jag har slutat följa blev så tråkigt. Vanlig och tråkig efter deras skilsmässa. Hon skriver itne ens varje dag längre.

    Någon som har bra recept på nån hemmagjord brygd mot hosta? För en vuxe alltså ?

      En halv gul lök i lite kokande vatten bredvid sängen. Inte för att äta/dricka alltså, den ska bara stå där

        Ha ha, såg inte din kommentar innan jag skrev min. 🙂

        Alltså okej jag är sååå känslig mot lukter så kommer kräkas av lukten haha. Fan. Får hitta nåt annat ? Tack ändå ??

      Skär en lök i klyftor, lägg i en skål, häll på nykokt vatten. Ställ skålen vid sängen. Ångorna gör att hostan lindras.
      Obs! Luktar fan!

        Gjorde det en gång och jäklar vad dålig jag blev!! Blev så illamående och konstigt yr att jag funderade på att åka till akuten.

        Men jag har hört att det hjälper många.
        Dock inte mig då…

      Gurgla med saltvatten efter tandborstningen.
      1krm salt till 1dl vatten, koka, låt svalna, gurgla.

        Åh alltså jag kan inte gurgla. Jag kräks ? Tack ändå

      Granskottstinktur. Tar lite lång tid att göra och det behövs färska granskott, men det fungerar ??.

    Det går bara inte att sova, kan inte sluta tänka på 12-åringen som blev knivskuren till döds i Göteborg, hur fan har det blivit såhär ?

      Det får vi inte diskutera här. Men du vet varför.

      Ja verkligen tragiskt. Blev väldigt illa berörd av detta.

      Och inte lär det bli bättre.

      14-åringen.

        Som uträttade det hela ja, han var 14år

          Ja så länge Sverige tillämpar straffrabatter och låter folk gå fria från straff är det här vad vi kan vänta oss.

      Samma här 🙁
      Hoppas att mördaren får ett helvetes liv..

      Skiter i hur gammal han var.

      Ja så himla hemskt 🙁 12 år bara, då är man ju jätteliten

        Tydligen ett mobboffer som till slut fick nog och gav igen.

      Du vet väl att det är vanligt att gifta sig med sina kusiner i vissa delar av Storbrittanien samt USA? Men självklart var det ju inte de delarna av världen du tänkte på, ditt rasistiska as 🙂

        I och med att du inte ens kan stava till landet du uttalar dig om tar jag dina uppgifter med en nypa salt.

          fascist jävel

            Man särskriver inte på svenska.

        Man är inte rasist för att man konstaterar fakta

      Så att en 14 åring knivmördar en 12 åring, det tycker inte du är viktigt att diskutera? varför hände det? kunde man gjort något för att förhindra det?
      När jag var ung var det inga 14 åringar som gick runt och knivmördade 12 åringar, det är ett tecken på ett problem i samhället.

      När jag var ung var det inga 14 åringar som gick runt och knivmördade 12 åringar, det är ett problem i samhället, dem röker i yngre ålder, dem dricker alkohol i yngre ålder, dem bär vapen i yngre ålder, antingen ignorerar vi det, eller så fokuserar vi på ett problem och funderar hur vi kan lösa det?

        Lösningen heter repatriering.

          Är du en AFS anhängare?

            Nej, en helt vanlig svensk. Men inte naiv längre.

              Jaså.

        Fast problemet är inte etnicitet eller kultur som många av er verkar tro. Så enkelt är det inte. Folk kanske borde disskutera detta seriöst och inte bara skylla allt på invandrare som folk gör här stup i kvarten.

          Brist på IQ är också en faktor att ta med i beräkningen.

            Dålig uppfostran, otrygghet, diagnoser med skulle jag gissa. Kriminella vänner som påverkar de osv.

          Jo kultur är ett problem. Jag är själv invandrare (visserligen från Ryssland), men att tro att det inte råder en extremt ohälsosam machokultur i kombination med icke-integrerade föräldrar bland utomeuropeiska invandrare är att vara naiv.

    HUR söker man på Hemnet och får bort en ”ort”? Söker hela Stockholms län men vill ej ha med typ Norrtälje och Södertälje, går det att välja bort?

      Gör en för Stockholm – inom tullarna, och sedan lägger du till de kommuner du också vill ha med. Exempelvis Nacka, Lindingö, Huddinge mm.

    Högerextrema var väll ändå att ta i rejält. Olika åsikter har alltid funnits, även här?

    Vad skriver man på ett gratulationskort till någon som fyller 50? Min hjärna är helt oförmögen att tänka ihop något personligt. Kan någon hjälpa mig med en formulering som inte låter för standardiserad utan romantisk och välformulerad.
    Är normalt sett duktig på sånt här men min hjärna är i ett lågpresterande skede. Blir väldigt stressad av detta då personen betyder mycket för mig.

      Skriv vad hen betyder för dig och lägg till ett grattis på slutet.

        Men min hjärna står bara still ju :/ ?

      Jag körde ett roligt rim till min mamma, och rimmet innehöll saker hon är bra på, vad hon betyder för mig mm. Mycket uppskattat!

        Oj sånt klarar inte min hjärna att knåpa ihop nu. ?

    Folk här verkar anse att allt två millimeter bort från vänstersidan är högerextremt eller populistiskt

    Så arg så jag kan inte sova. Dotterns moped blev stulen igår, under eftermiddagen då den stod hos hennes kompis där dottern var efter skolan. Polisanmälan och efterlysning är gjord. Efterlyste den även i en lokal grupp på fb som är om stulna fordon, en pmade mig direkt om att hon sett en äldre kvinna gående med en exakt lika dan moped på en viss gata här där jag bor mot ett område.
    Fasen! Hon som pma mig sa att de va en äldre kvinna som såg ut att vara en missbrukare.
    Maken cyklade runt och letade i det området på kvällen men dom har väl ställt undan den i något förråd eller något så man inte ska se den. Jag ska gå en sväng där när det är ljust imorgon ändå. Åhh så arg! 1 år hann dottern ha den! Fi tusan. Skilja på mitt och ditt är inte något man gör tydligen! Grrr

    Lika illa som med alla som är extremvänster och jättejätte-PK.

    Vilket fint nytt foto på dig Camilla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.