Om man ska hota med något…

Jag orkar inte grotta ner mig i all ilska just nu. Orkar inte börja hugga tillbaks.
Svarat en kommentar, det får räcka. De flesta är liknade.
[…]

Det finns inte speciellt mycket att blogga om, nu när man är hemma? Funderar starkt på att kanske ta en paus från bloggen under en period.

Känns som om klimatet gör att vi alla behöver en paus från varandra? Vad tycker ni.

1. Vi tar en paus. Jag lägger ner bloggen under en tid

2. Vissa av er vårdar språket, eller så stänger vi av kommentarsfälten.

Vad tycker ni, Upp till er?

Jag är öppen för alla förslag, mig kvittar det faktiskt ?♥️ // Magdalena Graaf

Att hålla på och hota med att stänga ner bloggen känns märkligt, särkilt efter att hon låtit Monas Universum rodda kommentarsfältet under lång tid.
Magdalena tycker ju uppenbarligen det är kul att blogga och jag gissar på att hon tjänar en och annan krona på den så varför inte bara hota med att stänga av kommentarsfältet?
Genom att göra det så ”tar man ju makten” från de som lämnar kommentarer Maggan inte vill ha, medan hon själv kan blogga vad hon vill utan att läsarna ”kan hugga” inne hos henne.
Om hon vill fortsätta blogga så straffar hon ju bara sig själv av att stänga ner den.
Kan inte Mona fortsätta sköta kommentarsfältet?

Jag har själv stängt av mitt kommentarsfält ett par gånger i några timmar eller över natten av en eller annan anledning men jag skulle aldrig stänga ner min blogg av någon annan anledning än att jag kommit fram till det beslutet efter långt och noga övervägande.
Det ska ingen annan än JAG bestämma och det gäller även Magdalena.

Så hota med att stänga av kommentarsfältet – absolut – men inte att sluta blogga. 
Det kommer kostar mer än det smakar för någon som faktiskt inte själv vill sluta.
Men OM det nu känns som att det kvittar för henne så är det kanske läge att ta en funderare på bloggens vara eller inte vara.
Det tycker i alla fall jag.

Vad tycker ni?

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Efterkonstruktion. Igen.

    Är det det samma Sara som brukar ge dig tips CC ?

    Jag undrar över Magdalenas svar på kommentaren: är hon typ full eller dylikt när hon skriver den? Jag brukar inte läsa hennes blogg och blev så otroligt förvånad över hennes språk och hur hon inte kan hålla ihop texten. Eller är det så här hon skriver normalt?

      Är hon typ full eller dylikt, varför skulle hon vara det? vad menar du med dylikt?

      De gånger jag läst hennes blogg så är texterna på samma sätt, konstiga formuleringar, osammanhängande samt ”skämt” som bara vissa förstår.

        Maggan är inte direkt en ”stilistisk skribent”. Hon kan ha gått i livets hårda skola… Vän med Mona säger en del om den intellektuella nivån. Full? Ibland kanske men i bästa fall inte i alla inlägg.

          Magdalena retar sina följare så att det ska bli en massa kommentarer.
          Hon och hennes vänner kommenterar själva i kommentarsfältet, förstås under fejk namn så att det blir riktigt turbulent och det genererar ju pengar för henne.
          Hon vet precis hur hon ska lägga upp blogginläggen så hon får de reaktioner hon vill.

      Jag tycker att folk i Magdalenas ålder ofta skriver på ett sånt här sätt! De är antagligen inte så vana skribenter sedan tidigare i sina liv och nu med sociala medier så skriver alla otroligt mycket helt plötsligt och det blir väääldigt talspråkligt. Tycker det är intressant! Funkar faktiskt utmärkt eftersom det är den typen av plattform.

        Tycker du verkligen att det funkar utmärkt? Jag skulle snarare säga att det är tvärtom.

          På den plattformen ja? Hon har ju en massa läsare och omskrivs här.

      Blev också oerhört förvånad när jag läste MGs text.

    Är väl inte första gången M hotar med det här. Bloggen är inte bra längre.

    Hoppas många svarade att hon kunde lägga ner bloggen?

      Bara taskigt du behöver ju inte läsa

        Men hon frågade ju?!

      Hahahaha ja

    Jag kan inte förstår hur någon orkar blogga med tanke på hur kommentarsfält ser ut. Fy för mänskligheten alltså!

      Håller med, men kommentaren ifråga var ju inte ens elak?

    Oj vilken drama queen. Tycker det är så fascinerande när profiler/influencers definierar vanlig konstruktiv kritik som NÄTHAT. Det är det sällan, oavsett om det sker på ”deras” plattformar eller inte.

      Nja, kommentarer ifråga misstolkade ju vad som sagts, till en ,säkert medvetet, negativ representation. Graaf hade aldrig formulerat sig att hon inte ville utsätta någon för risk.

      Ja, så är det. Bloggarna själva är de största nättrollen för de driver på och jävlas med sina följare.

    Hon, My och Paula måste verkligen använda sig av hjälp när dom skriver inlägg. Finns inga program för det? Det är fruktansvärt att läsa deras texter, och dom tjänar pengar på detta…? Får läsa om flera ggr för att ens förstå ibland.

      Men hur har du det själv då? Vad är: ”Finns inga program för det?”.

        Program på dator eller telefon som hjälper med stavning bör väl finnas? Glömde ”det” i texten ja. Men särskriver inte och hittar inte på egna ord osv etc. Tjänar inte pengar på detta heller.

          ”Osv etc” ?

            Rätt många som råkar felstava eller glömma ett ord i farten. Stor skillnad på att skriva en snabb kommentar i ett kommentarsfält och att faktiskt tjäna pengar på att skriva. Och poängen är ju att båda dessa damer skriver så illa att det är svårbegripligt till och från. Men håll på med dina ap-emojis du.

            Du förstår alltså inte vad jag menar? Coolt. Att driva en blogg och stava fel på alla ord som går samt tjäna pengar på det visar hur skev hela branschen för bloggare är. Dom behöver inte kunna skriva korrekt, fast det är deras jobb. Märkligt tycker jag. Skulle skämmas om jag var så dålig på mitt jobb. Osv etc bla ??‍♀️

      Har du svårt med förståelse över lag då, antar jag?

    Har den här människan alltså varit ut och flugit och rest till Thailand men nu ska vara hos en kompis för att det är för mycket folk i hennes eget hem och hon vill undvika Corona för att hon är i en riskgrupp? (Följer inte människan och är inte insatt)

      Hon flög till Thailand precis innan Corona exploderade överallt. Tydligen har hjärtfel och vill undvika folk som rör sig ute mycket?

        Jaha okej, då förstår jag. Tack!

        Hon har inget hjärtfel utan en extra ledningsbana som ger hjärtklappning vid stress, den kan hon medicinera bort om hon vill…och det verkar hon göra just nu.

          Det låter som ett hjärtfel…
          Även om det är temporärt.

            Jag har en anhörig som har samma problem och har pratat med flera hjärtspecialister och alla säger samma sak, det är inget hjärtfel. Många lever med detta hela livet och det ger hjärtklappning ibland men inte varje dag, och det brukar vara några minuter eller lite längre.
            Man kan äta Betablockerare om man tycker det är obehagligt vilket Magdalena gör, närmare bestämt Isoptin som hon själv berättat.

              Exakt. Hon gillar att kalla det hjärtfel.

                Mitt barn har samma fel. Varje gång han får feber så får han en puls på mellan 200-300. Vi har åkt på otaliga ambulansfärder och det har gjort hans hjärta förstorat och slitet. Stor risk för att hjärtar stannar. Betablockare funkar inte.

                Det är ett allvarligt hjärtfel, även om det kan finnas mildare varianter. Det gör ont i mig när ni bagatelliserar.

                  Så tråkigt, men varför bränner inte läkarna av den extra ledningsbanan? Enligt alla besked vi fått så kan man göra det om man får svåra problem och det verkar ni ju verkligen ha.

                  Då har ni inte fått rätt behandling, Betablockerare hjälper alltid vid signalfel.
                  Ditt barn måste ha ett annat fel på hjärtat.
                  Jag har också ett barn med signalfel som dom frös bort.

                  Bra poäng, man kan ha eller känna någon med samma diagnos men allvarlighetsgrad kan variera.

                Så länge det inte ’är som det ska’ och verkar smärtfritt är det inte på något sätt orimligt att kalla det för hjärtfel.
                Bara för att ngt är vanligt och/eller lindrigt så är det inte ett mindre ’fel’ för det.

              Exakt rätt det är inget hjärtfel jag har samma och det kallas signalfel. Hon är inte i någon riskgrupp pga detta däremot rökning gör oddsen sämre. Fattar inte att de delade upp sig Efter hemkomsten och riskerar att sprida corona i två hushåll. Att läsa Maggans blogg är som att få en direktinblick i en pubertal tonårings huvud. Lättretlig, egofixerad, vill inte göra tråkiga saker, utseendefixerad. Jag tror nog det är dax att lägga ner bloggen och inrikta sig på att växa upp och bli vuxen.

                Jo men det är fortfarande ett ’fel’.

                  Så klart det är ett fel, har själv haft det hela livet dock mer eller mindre under vissa perioder. Får man det för ofta och det påverka livskvaliteten bränns den extra ledningsbanan bort. Detta fick min kusin göra och det är ett smidigt och enkelt ingrepp. Nu vet vi faktiskt inte om hon har andra fel i hjärtat som gör att hon verkligen är i riskgruppen.

      Hon är inte hos en kompis, hon är hos sin syster, som också var där i Thailand för någon vecka sen.

      Hon är inte hos en kompis, hon är hos sin syster!
      Maggans hem är invaderat av ett tiotal personer tydligen som jobbar och som åker kollektivt.
      Näe, hade jag varit Maggan hade jag sett till att enbart mina egna barn varit i huset, att de städat och desinficerat till hon kom hem. Sen att alla andra lämnat bostaden. JAG hade åkt hem till mitt eget.
      Sen att de fortsätter reklama för sånt man inte behöver eller som kostar skjortan i längden upprör mig.
      Hannah (systern alltså som fixat läppar som gör hon ser glad ut fast hon är jätteledsen) har alltid varit bra bloggare i mina ögon, men likt Johanna Toftby så verkar Corona ha helt gått dem förbi för allt är bara yta, yta. Smink och kläder och take away å vem fan har råd med det)reklamar för abonnemang på ”skönhetsprodukter” vilket borde vara förbjudet.
      Om Maggan befinner sig i riskgrupp så åker hon hem ( efter att ha tömt huset) och Hannah tar jobb inom vården.
      Hota med att sluta blogga ???
      Jo, gör det. Vem bryr sig?
      Hem och nyktra till och så kan du även göra nytta sen.
      Ni är ju kristna ( fast f-n tror det) så hitta nåt sätt att hjälpa andra.

        Ja tänk vad kul att se de jobba på ett 7-16 jobb måndag – fredag

    Hon får extremt vidriga kommentarer på sin blogg. Förstår att hon ruttnar. Folk ifrågasätter liksom allt. Tror det är värre nu när man sitter hemma också och inte har något annat att göra än att läsa bloggar typ.

      Vi skulle alla ruttna om det var vi själva som fick ta emot alla ifrågasättande kommentater. Men man kan inte tänka in sig själv i den rollen utan tycker man har rätt att få skriva vad man vill och att hon och andra offentliga är skyldiga att tillåta alla kommentarer, bemöta dom och be om ursäkt för allt.

    Hon är inte i en riskgrupp, hon har en extra ledningsbana i hjärtat vilket går att bränna/frysa bort. Har en nära bekant som har samma och det är inget hjärtfel, man får hjärtklappning vis stress och kan ta medicin om man tycker det är obehagligt.
    Hon använder detta som lockbete till bloggen fast flera personer som har samma åkomma har lugnat henne med att det inte är farligt eller en risk nu.
    Precis som My som tydligen enligt henne själv är en högriskpatient.

      Vad fan vet du om det? Har du insyn i hennes journaler? Sluta uttala er om andras hälsotillstånd. Tycker synd om Magdalena som tydligen rör upp så många elaka känslor hos läsarna. Vad är det med er människor som skriver så mycket skit om andra? Hur mår ni egentligen? Sköt er själva och skit i andra. Ni fattar att bakom varje blogg sitter det en helt vanlig människa. Kan ni sätta er in i det? Have mercy please!

    Jag är inte så förtjust i Magdalena, men kan vi inte bara lämna henne ifred. Med tanke på det hon varit med om i kombination med hennes egen hälsa. Just arytmi verkar ju inte helt toppen i kombination med hög feber och låg syresättning.

    Hon kanske mår extremt dålig just nu.

      Men då kan hon väl själv sluta blogga och provocera de idioter som inte kan låta bli att bli provocerade. Tänker inte bloggare innan de skriver om allt?

        Eller hur! Hon älskar att provocera och reta upp folk. Hade det inte varit för att hennes blogg är plattform för hennes krängande av ”mirakelpiller” och glasögon som hon sällan använder själv privat skulle hon nog sluta blogga. Men, det är detta med provocerandet som hon aldrig kommer att sluta med, då det verkar ge henne en viss sjuk tillfredsställelse.

        Efter allt hon varit med om borde hon ta det lugnt och sluta blogga. Det bör räcka med Instagram.

          Hon älskar att provocera

        Ursäkta? Hör du inte hur dum du låter? ”provocera de idioter som inte kan låta bli att bli provocerade”… Herregud. Ska bloggare ta ansvar för idioter bakom skärmarna nu också? Och sluta blogga för deras skull? Jag tror jag smäller av så dumt resonemang. Sluta läs bloggar för i helvete om du tillhör kategorin idioter. Hur svårt kan det vara?

      Feber? Maggan är frisk säger hon ju själv

    VEm orkar med en sån arg bloggare? Bäst hon kan göra för sig och andra är att stänga ner när hon mår bättre.

    InfluencerOT.
    Känns som ”jag tror jag har/hade Corona” är det nya ”jag mötte Lassie” för influencers.

      Bianca la ju ut en video där hon bara pratar om det. Hon la upp videon igår och det står att det är 28 mars när hon spelar in den och då hade hon varit sjuk i 10 dagar (om jag minns rätt) och inte varit ute alls eller haft hundarna. Hon har lagt in i efterhand att denna video spelades inför några dagar sen och de andra videosarna hon lagt upp la hon upp innan hon blev sjuk men videon innan den 28 mars spelades in 21 mars och då var hon frisk, hade hundarna och varit ute på promenad…. känns inte så trovärdigt…

    Jag förstår att hon inte vill bo hemma med så mycket folk boende och inte endast familj. Men fy vad jag skulle känna mig besviken på min man om han inte såg till att jag kunde bo i mitt eget hem tillsammans med min familj i detta svåra läge!!!

      Vilka är de 10 personerna som bor i hennes hem? Och varför bor de kvar så att inte Magdalena kan bo tillsammans med sin man och sina barn?

      Tror inte det handlar om det direkt? Uppfattar det som att Filip och pojkarna är ute bland folk mycket, och hon försöker minska nätverket av människokontakt något. Hade Magdalena astma också? Iaf, så verkar hon på något vis tillhöra riskgruppen.

        Hon skriver ”Hemma hos oss bor det oxå många människor. Tony, hans gamla pappa och en filippinsk kompis”.

      A: jag tror att det finns en annan anledning till att hon inte bor hemma. Kanske en fnurra på tråden eller något liknande? För vem hade inte velat vara hemma med man och alla barn efter månader utomlands?

      Skilsmässa…

        I så fall får hon ju massor med innehåll till bloggen så inte en chans att hon slutar blogga om det är något sådant som är aktuellt.

    Förstår ändå hennes reaktion. Ser inte varför den är märklig? Klart hon lessnar på de här människorna som går häxjakt just nu. Måste vara oerhört påfrestande att bjuda på sitt liv o blogga och sen få ta emot så mycket skit. Även om man valt att vara offentlig så orkar man väl inte ta emot vad som helst?

      Men hon bjuder ju inte på sitt liv för att vara generös eller snäll. Hon gör det ju enbart för att tjäna pengar. Det är ju hennes inkomst. Hur många bloggare skulle fortsätta om det inte var för pengarna?

        Självklart. Men det är ingen orsak att trakassera folk. Det är en affärsidé som andra, ett visst bemötande har alla rätt att kräva, säljare som köpare, s.a.s.

        Denna blogg skulle heller inte fortsätta utan inkomsterna.

          Nej självklart inte. Varför skulle den det?

            Många här verkar göra skillnad på denna blogg och andras. Tror ni Cam Cam gör detta av någon ädel anledning? Om någon startar affär och säljer prylar du ogillar, går du då in och trakasserar ägaren? Influensers och bloggare är likställda med andra affärsrörelser.

        Herregud du låter ju störd i skallen. Du ursäktar alltså folks beteende med att hon tjänar pengar på det och därför är det ok att hon fr ta en massa skit?

          +1

    Jag läste Magdalenas blogg tidigare men har slutat efter tv-programmet. Hon var gapig och skrikig menad systern Hanna framstod som mycket mer sympatisk. Vad är det med vissa människor som har pengar och egentligen inte behöver lägga ut hela sitt liv för öppen ridå? Med tanke på det dåliga språket undrar man ju vem som skrivit böckerna som getts ut i Magdalenas namn.

      Haha Trodde det var självklart för alla men varje gång du ser en bok skriven av någon random kändis så är den skriven av en riktig författare/journalist inte kändisen. Oftast står det på boken men beroende på vilken deal de har så nämns det inte alltid men så är det. Sen finns såklart undantag!!!! Men självklart har inte Jocke, Jonna, Zlatan(att nämna dessa i samma mening är fan skamligt av mig) Carolina Gynning, Pärleros osv skrivit sina böcker själva

      Tv-programmet med systrarna Graaf måste ha varit en stor besvikelse för dem med dåliga tittarsiffror och det blir väl ingen fortsättning heller? Inte konstigt för det var bland det sämre jag sett faktiskt.

    OT: Snygg, ny design på sidan Camilla! Kul med lite nytt!

    OT felicia aveklew… klagar i en vlogg på att hon är förkyld, påpekar under videon hur viktigt det är att följa fhm (är man sjuk ska man stanna hemma), och avslutar det hela med att gå på dejt. det där med att stanna hemma om man är sjuk gäller inte influencers? är dom alla immuna mot corona?

    Mona blir ju arbetslös om hon slutar blogga!

    Magdalena Graaf: Jag skriver provocerande eller korkade saker, eller skriver på fyllan (verkar ju ske regelbundet) och om ni läsare reagerar så tänker jag faktiskt hota med att stänga ner bloggen, eller stänga av kommentarerna. Men gör det då. Hon verkar ju vara precis lika korkad som hon verkade på sin avklädda storhetstid.

      Hon skriver att det kvittar henne om hon bloggar eller inte. Som om hon gör människor en ideell tjänst genom att blogga.
      Det är hennes levebröd och hennes marknadsföringskanal där hon gör samarbeten och gör reklam för sina olika sorters piller.
      Tror knappast att det kvittar för henne och även om det finns massor av kommentarer som ber henne fortsätta (bra att visa upp för ev samarbeten…) så vet ju ingen hur många som svarat annat.

    Att hota med att lägga ner bloggen, är väl ungefär som att ringa en bank:

    ”Detta är ett rån! Lägg tre miljoner i omärkta sedlar i en väska utanför banken – annars lägger jag på luren!”

    Ja hur fan hade vi klarat oss om alla ”influencers”hade lagt ner sina bloggar??Hur ska vi överleva detta??Världen har ju inte existerat innan detta bloggandet.Asså vem bryr sig???

      Influencer yrket känns meningslöst, särskilt i dessa tider

    Hon måste ha kvar sin blogg för att sälja allt mellan himmel jord. Hon bryr sig inte om vad det är bara pengarna strömmar in. Att lura folk är hennes jobb. Hon stänger aldrig ner bloggen därför.

    Löjligt att hota!!

    Gillar Maggans blogg ! Men köper tyvärr inte pillren hon kränger hej vilt ) köper inte hennes viktnedgång heller pga pillren ! Hon ser tyvärr inte sund ut nu

      Maggan ser definitivt mycket sundare och piggare ut nu än innan månaderna i Thailand! Tror det var en av anledningarna till vistelsen på Slowdown, att hitta ett inre lugn och komma in i en mer hälsosam vardag. För alla er som oroar er över smala människor så meddelade hon ju att hon gått upp minst 5 kg, vilket ser klädsamt ut.

    Hon verkar inte tycka om sina läsare. Känns som det bara är ett sätt att kränga piller så stäng ned.

      Håller med.

      Hon tycker väl inte om alla idioter till läsare. De andra gillar hon.

    Fast jag blir typ irriterad och tänker JA MEN STÄNG NER BLOGGEN DÅ! Om det är så jobbigt med det jobbet så skaffa nått annat jobb inom sjukvård, skola, butik eller nått! Utan bloggen lär både inkomst och samarbeten försvinna. Inkomst lär man behöva. Vi som jobbar på andra jobb kan inte hota med att sluta när det är jobbigt.

    Väljer man ha ett jobb som influenser så måste man oxå räkna med att det är tufft ibland- precis som på ALLA ANDRA jobb i världen.

    Kanske inte skitkul att vara sjuksköterska just nu heller lixom….

    Influensers anser ju jämt det dom gör är ett riktigt yrke så varför bli personligt kränkt när något riktas mot dig i din yrkesroll….

      Bra skrivet!

      ???? Du sa det!

    Fasen vad Magdalena behandlar sina läsare illa. Bemödar sig inte att svara trots snart 400 kommentarer.

    Man orkar ju inte läsa vad folk skriver varken på bloggen eller här.
    Men jag tycker Maggan till skillnad från sin syster är väldigt provocerande i många av sina inlägg.
    Men att stänga en blogg från kommentarer är helt förkastligt tycker jag. Då blir det bara platt och tråkigt.
    Bättre då att hon själv eller nån annan modererar kommentarerna.
    Folk spekulerar i en fnurra på tråden och om det är så, skulle hon verkligen lämnat ungarna då?
    Näe, jag tror hon tror HON är skyddad hos Hannah. Men tänk OM hennes små blir sjuka och hon inte är hos dem?
    Sen ”braggar” hon på om en bil som väl ingen vettigt tänkande person alls köper i dessa tider. Rent skryt och bara YTA. Kan allt hända att hon och hennes familj kommer att behöva alla pengar de har för att fortsatt kunna leva det liv de lever.
    Folk kommer att köpa mindre och mindre med saker och den här krisen kommer man inte ifrån oavsett låg som hög, fattig som rik.
    Det kommer att ta tid jobba sig igenom.
    DÅ skryter hon om bilar när en del elever inte ens en gång får lunch nu när gymnasiet är stängt.
    Jag tycker personligen hon kunde skriva i alla fall ett inlägg till.
    Berätta varför hon lämnat familjen !
    Varför hennes hem är invaderat av vad som tydligen inte är familj?
    Varför hon tycker att det kvittar att blogga ? Och varför hon i så fall tycker att hon vill fråga sina läsare?
    Bara lägga ner sådär är verkligen inte ok. Det känns ju väldigt futtigt.
    Men en sak till som jag personligen tror, det är att hon är kontaktsökande, att hon känner sig stå i skuggan av sin syster ( av nån anledning) men att det är just därför hon ofta skriver både provocerande OCH konstigt/osammanhängande osv.
    Nån form av bekräftelsebehov.
    Om du läser här Maggan, gör ett avslut. Eller fortsätt skriv.
    Gör du ett avslut kan du göra det på två sätt.
    Antingen stänger du bara ner HELT eller så skriver du ett avslutande inlägg.
    Det kan ju inte vara så att det verkligen ÄR nåt tråkigt som hänt för då skulle du väl inte se ut att må bra hos din syster eller ens läggs ut om stora, dyra onödiga bilar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.