Auktioner av Alexandra Nilsson, Ellen Bergström och Jon Olsson Delér

Med anledning av den rådande pandemin drar Tradera nu igång en kampanj till förmån för Radiohjälpen. 
Både privatpersoner och företag kan ordna auktioner där alla pengarna går till att bistå i coronakampen på olika vis.
Anger man kampanjkoden TILLSAMMANS som privatperson och TILLSAMMANS-FORETAG som företag så kan man kostnadsfritt lägga upp en auktion där samtliga pengar från auktionen oavkortat går till Radiohjälpens insamling mot den rådande pandemin – allt enligt Tradera.

Det finns alla möjliga typer av auktioner men även några där influencers på olika vis vill hjälpa till.
Alexandra Nilsson auktionerar ut möjligheten att bli hennes första chef, Ellen Bergström kommer skriva en humoristisk låt till den som lägger det vinnande budet och Jon Olsson Delér auktionerar ut sin använda väska från det egna företaget Douchebag. 

97 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilka bra ickekonsumerande grejer de ”säljer”.

    Älskar Alexandras, skulle faktiskt vara kul att se henne som sopåkare eller liknande haha

      Eller undersköterska ?

        Varför undersköterska Nora?

      Alexandra sa i sin vlogg från förra veckan att folk överdrev med det här med Coron, typ hennes bror som inte ville komma och hälsa på henne och att om man inte var i riskgrupp eller äldre så skulle man ”leva som vanligt” och göra vad fan man vill. Känner att ett sånt korkat uttalande rimmar ganska illa med en sånhär auktion?

        Två unga syskon måste väl kunna ses? Man kan ju gå en promenad?

          Fast det var ju att hennes bror inte ville komma hem till henne på middag med henne kusin och några fler.
          Känns ju väldigt onödigt att skamma folk som väljer att stanna hemma när det är det direktiv folk i Sverige fått.

            Håller helt med dig om att det är dumt att skamma de som vill vara hemma!

        Jag trodde att hennes bror bodde i USA?

        Hon åkte dessutom hem till sin cancersjuka styvpappa efter att ha sprungit runt i smitthärvan hela dagen. Smart och omtänksam tjej det där.

          Alexandra är en mycket elakt person i grund och botten. Hon har blivit mycket bättre på att dölja det i bloggen och på Instagram. Men alla vi som träffat henne och råkat ut för hennes mobbning och påhopp, vet om att de bor mycket ilska i den människan.
          Hon är en idiot och det står jag för att jag tycker. Hon är hänsynslös och bryr sig inte om andra människor känslor och nu uppenbarligen inte heller hälsa.

          Så extremt många unga personer under 50 UTAN underliggande hälsoproblem har dött av Corona. Läs bara utländsk media och man hittar massor

            ”Det står jag för att jag tycker” – skriver en anonym kommentar i en skvallerblogg ?

    Heja Ellen.

    https://youtu.be/rRPXgmwj0iQ

    Bianca Ingrosso som springer runt på stan fast hon snuvar igenom hela videon och hänger på stan fast hon upprepade gånger säger ”jag känner ingen lukt eller smak”. Och där hon i videon innan berättar att hon tror att hon har corona…

    Det här behöver tas upp ordentlig så att inte fler influensers tror att det är okej att hänga på stan trots symtom på infektion i luftvägarna.

      Det var väl ingen nyhet att Bianca inte är den vassaste kniven i lådan. Hon verkar ju sällan bry sig om andra än sig själv.

      Sen är det mååånga fler som totalt skiter i att man ska stanna hemma om man har symtom. Folk hostar rätt ut i mataffärerna och ingen bryr sig om att hålla avstånd.

        Fast vi maste komma ihag att allt inte ar corona. Jag ar nagot overkanslig for katter och har varit sjalv isolerad med min syster och Hennes katt: darav sov jag med oppet fonstet haromdagen. Vaknade upp med nysningar och nagot tappt nasa; men efter nagot timme hade nasan sultan sa gick och handlade. Inga problem alls; tills jag rakede nysa.

        Nu, jag foljde alla rekomendationer. Nos I armvecket och vred mig bort fran den enda andra kvinnan I narheten. Urasaktade mig med en snabb forklaring samtidigt som jag rorde mig ivag och tvattade handerna I butikens handfat.

        Fortfarande behandlades jag som pesten. Kvinnan stirred argt pa mig, pratade hogljutt I sin telefon om folk utan respekt: flyttade sig metervis nar jag kom gaende och Fraste at mig I kon (dar jag givetvis holl avstand).

        Inte hela varlden saklart men en trist borjan pa dagen. Jag var nedstamd och kande mig dum, men hon var sakert orolig med. Vad jag tanker ar att inland maste vi komma ihag att det finns pollen, allergier etc..

          Förstår vad du menar och så är det såklart, men nu säger hon ju tydligt att hon inte känner någon lukt och smak, vilket ÄR ett symptom på corona. Blir ju ännu värre när hon själv säger att hon tror att hon haft corona men att hon nu är ”helt frisk”. Riktlinjerna är att stanna hemma minst 2 dagar efter senaste symptom, men hon har uppenbarligen fortfarande symptom om hon inte känner lukt och smak.

            Hon är så korkad!

            Fast.. jag känner inte heller smak eller lukt sen 14 dagar tillbaka men är (iaf känner mig) i övrigt frisk/symptomfri igen sedan 4 dagar tillbaka. Ringde 1177 för att få klarhet i om jag kan återgå till arbete trots det, och de sa ja och att smakbortfall kan hänga kvar i flera veckor, i värsta fall månader efter man blivit frisk.

          Man tappar inte lukt och smaksinnet av någon annan infektion som härjar i världen just nu.
          Detta är en neurologisk påverkan på hjärnan, det är alltså inte orsakat av nästäppa.
          Corona slår sig på hjärnbarken och kan även leda till hjärnskador som kan var dödliga.

        Hon har ju sagt att det ÄR corona hon har och att hon stannat hemma fem dagar efter att hon blev frisk. Tror inte hon medvetet skiter i det, hon har bara inte förstått vad hon får och inte får göra.
        1. Hon är uppenbarligen inte frisk, hon snorar och låter sjuk.
        2. 2 dagar gäller vid förkylning, vid corona är det minimum en veckas isolering efter att man är helt frisk. Vilket Bianca inte ens är. Covid-19 kan hänga kvar i 3-4 veckor. Så ja, hon är en smittbärare fortfarande och får inte gå ut än.
        3. Att utsätta andra för smitta när man vet att man är sjuk är ett brott mot smittskyddslagen.

          Två dagars symptomfri gäller för Corona

            Nej 1 vecka med Corona. 2 dagar vid förkylning.

      Kanske någon bör informerade polisen? De är nämligen olagligen att lämna hemmet om man har Corona, smittar hon någon när hon mycket väl vet att hon troligtvis har Corona (själv sagt i videos) och sen går ut och snörvlar eller hostar på stan, ja då kan man faktiskt bli åtalad för mordförsök enligt smittskyddslagen….

        Eller informera polisen* skulle de stå

        Varför gör du inte det själv, om du anser att det är nödvändigt.

        Hänvisa gärna till lagrum som säger att man kan blå åtalad för mordförsök om man går ut med corona.

        Misshandel är nog rätt rubricering skulle jag tro

        Inte ens någon som kör över en annan med en bil med flit blir åtalad för mordförsök. Det vet jag av egen erfarenhet.
        Så det där uttalandet får du faktiskt backa upp med fakta.

          Hänvisar till smittskyddslagen. Corona är klassad som allmänfarlig sjukdom. Läs reglerna för åttal för brott mot den lagen så får ni själva se.

            Den är klassad som både allmänfarlig och samhällsfarlig.

            Kan dock vara svårt att omsätta i praktiken.
            Bygger på att man är testad och fått diagnosen. Att tro att man har corona när symptomen passar in på vilken liten förkylning som helst kan bli svårt att tillämpa. Särskilt när så många inte fått testa sig eller får kontakt med vården just nu.

            Eller?

              Det är nog just därför som brottsrubriceringen är satt som misshandel. Det är oviktigt om personen verkligen är smittad eller inte. Det räcker att en person nyser eller spottar på dig och sen säger, ”jag har Corona” för att stress och obehag uppstår.

                Absolut. Jag är helt med mig på det, men nu handlade det inte om att hota någon eller spotta på någon och säga att man har corona. Det handlade om Bianca och hon har mig veterligen inte gjort något av det…

                  Aha hajade inte att det hängde ihop med att Bianca.

              Nja, om jag tror att jag har covid-19 men går ut ändå trots att man inte ska så gör jag ett medvetet val att utsätta andra för vad jag tror är en risk.

                Inte så stor risk att man riskerar att bli åtalad för det

                  Jo om någon kommer på dig. Vilket är enkelt att göra med influencers…

                    Nej, inte ens då

                      Vad menar du, det finns videobevis där hon fortfarande säger hon har symptom men går runt på stan.

                      Mycket bra bevis skulle jag säga.
                      Nu finns det underlag för uppsåt

                      Du verkar inte förstå hur rättssystemet fungerar.
                      Nej, det är inte tillräckligt. Hon går inte runt på stan och hostar folk i ansiktet och skriker Corona.

                      Vad Bianca gör är långt från uppsåt. Skulle en polisanmälan göras mot henne skulle den anmälan tas om hand för att max 6 timmar senare stämplas med beslutet att förundersökning inte kommer att inledas med skälet att det är uppenbart att brottet inte går att utreda.
                      Det är ett alldeles för litet brott för att något skulle hända.

                      Faktum är att hon troligtvis inte ens skulle få böter ens om hon hostade någon i ansiktet när en polis i tjänst stod bredvid. Hon skulle max få en tillsägelse och eventuellt bli avvisad från platsen. Inget annat skulle hända, så kan vi bara släppa det här nu.

            Kan du hänvisa till påföljderna om man bryter mot smittskyddslagen? I den lagen står det nämligen inte skrivet någonstans om vilka påföljder man får. Där står bara att man kan sättas i isolering, ingenting annat.

              Brottsrubriceringen är grov misshandel som ger 1,6 till 6 års fängelse.

                Så vi har nedgraderat till grov misshandel nu? Först var det mordförsök ju.
                Men, var kan du hitta det i lagboken?
                För att något ska anses som grovt ska det särskilt beaktas om gärningen var livsfarlig eller om gärningsmannen har tillfogat en svår kroppsskada eller allvarlig sjukdom eller annars visat särskild hänsynslöshet eller råhet.

                En influensa med huvudvärk är inte en allvarlig sjukdom. Så brottet kommer anses som ringa och ge böter. Eftersom påföljden bara är böter och det kommer krävas en omständlig förundersökning om det här. Eftersom man måste bevisa att personen visste om att denne var smittad, man måste bevisa att personen gjorde detta med flit osv osv, så kommer förundersökningen läggas ner i brist på bevis och inget åtal kommer väckas.
                Det vill säga, man blir inte åtalad för att man går runt och hostar och snörvlar.

            Lyssna på extra-avsnittet om just corona i podden ”Skyldig?”

            Där pratar två försvarsadvokater om vad som faktiskt gäller kring detta.

      Läste en annan kommentar här inne för ett par dagar sen om att datumen inte går ihop heller, att hon påstår att hon varit hemma ett visst antal dagar på grund av misstänkt corona men att hon spelat in en annan video där hon varit på stan under den påstådda sjuktiden. Kan ju vara så att hon överdriver för att vi visningar (corona är ju rätt bra clickbait just nu), men oavsett om hon faktiskt misstänker corona eller inte är det väldigt klara direktiv om att hålla sig hemma vid minsta symtom, dit räknas förlust av lukt och smak. Märks tydligt att hon är snorig i videon också. Otroligt respektlöst att överhuvudtaget göra, ännu värre att lägga ut det inför hundratusentals följare och normalisera det.

        Faktiskt helt galet. Hon kan ju verkligen direkt orsaka någons död

        Kommentaren:
        ”Bianca la ju ut en video där hon bara pratar om det. Hon la upp videon igår och det står att det är 28 mars när hon spelar in den och då hade hon varit sjuk i 10 dagar (om jag minns rätt) och inte varit ute alls eller haft hundarna. Hon har lagt in i efterhand att denna video spelades inför några dagar sen och de andra videosarna hon lagt upp la hon upp innan hon blev sjuk men videon innan den 28 mars spelades in 21 mars och då var hon frisk, hade hundarna och varit ute på promenad…. känns inte så trovärdigt…”

        Som sagt hon är otroligt korkad! ?

    Jag undrar vilka stiftelser och företag som Radiohjälpens bidrag går till?
    Jag har försökt att söka på detta men hittar absolut INGENTING, det står att de ska gå till stiftelser som hjälper riskgrupper. Jag är i två riskgrupper som är mycket allvarliga och jag har kontakter med andra som är det också, trots detta så har varesig jag eller de övriga jag är i kontakt med hört talas om någon förening som hjälper sånna som oss i riskgrupper.
    Kolla med olika föreningar för våran riskgrupp och de visste inget heller.
    Är detta en bluff?
    Camilla kan du snälla be Radiohjälpen redovisat exakt vart går bidragen till riskgrupperna? Vilka riskgrupper? Vilken typ av hjälp erbjuder de?
    Jag vill nämligen sprida denna info vidare till de mest ekonomiskt utsatta i samma riskgrupp som jag själv.

      https://www.radiohjalpen.se/nyheter/insamling-coronapandemin

      Menar alltså denna insamling. Det står ingen info vart riskgrupper kan ta del av detta och få hjälp nämligen…..

        Hej! Här kan du läsa om en vad 2,2 miljoner har gått till: https://www.radiohjalpen.se/nyheter/respons-coronainsamling

          Men vilka stiftelser? Hur kan privatpersoner som är i riskgrupper ta del av bidragen då?

            Hör av dig till Radiohjälpen och fråga vilka föreningar eller stiftelser som har ansökt om bidrag och vilka som har fått. Eller pusha för att de föreningar som du redan har kontakt med ansöker om bidragen enligt: https://www.mynewsdesk.com/se/radiohjalpen/pressreleases/radiohjaelpens-insamling-till-stoed-foer-coronavirusets-riskgrupper-i-sverige-2984500

          Men inget som nämns i den länken är riskgrupper!

            Om du med riskgrupp menar människor som löper en större risk att få alvarliga komplikationer vid en eventuella smitta så har du helt rätt. Radiohjälpens insatser går istället till andra riskgrupper i samhället, barnen, en grupp som ofta glöms bort. När skolor stängs och krav på att hålla sig hemma ökar risken för våld i hemmen.

              Barn är INTE en riskgrupp.
              Våld i hemmet är INTE riskgrupp.

              Riskgrupper är diabetes, astma, lungsjukdomar, immunbrist och olika immunodupprimerade tillstånd, hjärtproblem eller hjärtfel. Det är riskgrupper.

              Det enda folk pratar om konstant är barnen så de glöms knappast bort. De har ju också föräldrar.

              Riskgrupp är de som har olika sjukdomar eller tillstånd fysiskt som gör att de mer utsatta vid infektioner….

      http://www.mynewsdesk.com/se/radiohjalpen/pressreleases/radiohjaelpens-insamling-till-stoed-foer-coronavirusets-riskgrupper-i-sverige-2984500

      det tog mig på riktigt 0,5 sek att hitta att man får ansöka om att få ta del av pengarna.

        Du behöver inte vara så dryg. Jag har läst den texten och det är för företag som vill söka, men sen då? Vilka företag?
        Så vitt jag vet finns INGEN stiftelse som jobbar med att ge bidrag till utsatta riskgrupper.
        Men det står ju inte namn på en enda stiftelse! Ingen av oss riskgrupper som jag pratat med känner till någon heller.

          Menar du bidrag som utbetalningar av en viss summa pengar? Det här handlar ju om stiftelser och föreningar som ordnar stödinsatser för personer i riskgrupp och social utsatthet.

            Jag hittar absolut INGA företag eller stiftelser som ger ut bidrag till personer som tillhör riskgrupper. Jag har både ringt till astmaföreningen och till en annan förening för diabetes och en tredje för immunbrist.
            INGEN kunde ge namn på vart privatpersoner som är riskgrupper i sin tur kan söka hjälp när de drabbas ekonomiskt och fysiskt av pandemin.
            Många riskgrupper behöver saker som plasthandskar, handsprit och munskydd för att klara av de vanliga livet. T ex alla med cystiskt fibrosis behöver alltid ha dessa saker hemma. De som tar någon typ av injektion också.

            Radiohjälpen bluffar de borde utredas.

            Att vara isolerad socialt är inte att vara en riskgrupp i denna pandemi.

      En stor del går som vanligt till chefernas löner på 100.000+ i månaden:

      https://www.omvarlden.se/Branschnytt/nyheter-2018/lonelistan-bistandsdirektoren-tjanar-mer-an-bade-ministern-och-sida-chefen/

      (Siffror från 2018, de är säkert högre nu.)

        Radiohjälpen, som den här insamlingen avser, nämns dock inte i din artikel.

    Men alltså Jon Olsson har gett en ANVÄND väska från egna märket? Wow. Generöst

      Eller hur. Tack snälla mångmiljonär

      Undra om det är kändishybris? Att han tror att det är som att Messi skänker skor som använts under VM typ?

      Fast är inte det grejen liksom? De flesta av Jons ”fans” skulle nog betala mer och bli gladare över någonting som de vet att Jon har använt, i jämförelse med en helt ny väska. Jag tycker att man märker att t.ex. kläder som Bianca eller Kenza använt lätt blir sålda via t.ex. Sellpy, troligtvis beroende på att många vill köpa saker som deras idoler använt? Skulle säga att det i många fall ökar värdet.

        Tänkte mer att han kunde gett av sin tid i så fall. Typ en lunch eller vad som helst. Förstår hur du tänker men Jon är ju ingen megakändis direkt.

          Aha, då förstår jag hur du menade! Håller helt med dig om att han hade kunnat bjuda in till någon annat!

          Lunch? Det är utegångsförbud i Monaco (som följer samma regler som Frankrike).
          Men visst, om någon vill buda på en lunch nästa år så…

      Grejen är väl dels att det är hans, en del betalar nog mer för det + att det verkar ligga lite hållbarhetstänk i det. Alltså att inte bara kränga prylar.

        Men om man vill vara hållbar, varför kränger han då prylarna från första början ??

    Varför kallar han det för douchebag?! Nej, det är inte fyndigt. Douchebags finns redan..

      Ja, ”Douchebags” finns då det är hans eget märke.

        Du vet inte vad en douchebag är eller?

          Du menar en douche eller?

            Nej, hen menar nog douchebag.

            Både douchebag och douche används.

      Det är en ordlek.

        Men en douchebag är ju ursprungligen till för att tvätta vaginan. Kul att förknippa sitt väskmärke med det

          Ordet används oftare för att syfta på skitstövlar.

            Haha ja men jag syftar på ordets ursprungliga betydelse, inte hur man använder det nu

    Alexandras var ju skitrolig! Tycker hon höjs i mina ögon för varje dag ?

      Ja, det märks verkligen att hon fått en bättre PR-manager

        Tror det är radiohjälpens folk som jobbat på det snarare än hon själv men håller med om att hon verkligen gynnas av att ha rätt folk omkring sig.

          Men dock en manager som jobbat på att få den roligaste annonsen som har potential att samla in mest pengar.

      Inget inlägg om Tyra?

        Nej

    Alexandras auktion låter så jäkla rolig!

    Jag stöttar alla som i tysthet ställer upp och hjälper. De som ska basunera ut sina goda gärningar bara för att synas får vara för mig. Dessa influencers springer runt och ska minsann leva sitt liv normalt för de är ju inte sjuka och blir därför som levande smittbomber. Kommer inte att dröja länge innan det kommer ett inlägg där någon trillat dit och blivit liggande och givetvis ska det tyckas synd om den stackaren. Tyck i stället synd om de som kanske haft otur att bli smittade av dessa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.