Förlossningen i Falun dansar loss

https://www.instagram.com/p/B-jcyQvjHNI/

Förlossningspersonalen i Falun sprider dansglädje under ett lite lugnare arbetspass.
Härligt att se!

Någon mer som förresten älskar The Mamas låt? 
ESC borde ta efter Sverige och sända musikvideos av alla bidrag och på så vis utse en vinnare, precis som Sverige kommer göra under ”finalen”.
Rösta och bestämma vem som hade fått VÅR tolva om tävlingen inte blivit inställd i år.
Varför inte? Det var ju så Schlagerfestivalen genomfördes 1986. Inte optimalt då och kanske inte optimalt nu, men bättre än att ställa in, eller hur?

Så här beskriver Aftonbladet konceptet som tagits fram av Christer Björkman och Edward af Sillén.

I ett första program, ”Inför ESC”, som sänds lördag 9 maj kommer samtliga 41 låtar att visas upp för tv-tittarna under ledning av David Sundin med Christer Björkman som sidekick.
– Det är som vi brukar i införprogrammen, man får se snuttar från låtarna och där kommer det medverka personer som förhåller sig till låtarna som en vägledning för tittarna, säger Björkman.
Samtidigt påbörjas också en omröstning i Melodifestivalens app, där tittarna får rösta för att välja ut 25 låtar som svenska folket vill se i sin helhet i SVT:s egen version av Eurovision-finalen.

Därefter kommer programmet ”Sveriges 12:a” att direktsändas torsdag 14:e maj. Då får tittarna rösta igen, på de 25 låtar som fått allra flest röster i det första programmet. Det innebär att svenska folket kommer att utse sin vinnare i Eurovision song contest 2020.

Tack för tips!

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    VPN? Varför uppmuntra till fusk????????????

      För att det är på lek och skrivet med glimten i ögat?

        Du menar att ingenting du skriver ska tas på allvar?

    Ser inte heller varför ESC inte kan göra ett program där framträdandena är förinspelade så man kan rösta fram en vinnare. Hellre det än ingen vinnare tycker jag. Stort cred till förlossningen i Falun btw ???? Syster min födde sin andra dotter där nyligen ?❤

      Dom har svarat på varför dom bestämde sig för att inte göra det 🙂

      Däremot sänder de nu ”Eurovision home concerts” på Youtube på fredagar, med gamla och nya esg-artister som både tolkar egna och andras bidrag. Tycker det var en rolig idé som lyfter fram artisterna!

        Okej, jag måste ha missat anledningen. Lust att upplysa mig? ?

    Löjlig instagramvideo, sluta fjanta er och sköt ert jobb istället.

      Tror du inte att de gör det.

        Nej, man kan ju börja undra när man ser sånt här trams.

          Vilket tråkigt liv du måste leva som inte unnar barnmorskorna lite avkoppling när dom sliter så hårt annars.

          Alltså man kan inte planera när kvinnor föder sina barn vilket resulterar i dagar med mycket att göra och dagar med mindre att göra.

      Det står ju ”under ett lugnare pass”.
      Tror du de skulle filma när någon pressar ut en unge? Tänk lite surmule.

        Haha surmule haha bra uttryck!

      Tänk att ha problem med att vårdpersonal har rast under ett lugnare pass

        Tänk att det tog nog mer än en rast att få ihop det där tramset.

          Om det livades upp en stund på jobbet för att filma det där. Vad gör det dig mer än att DU blir irriterad och sur. Inte ett dugg.

          Men vad tycker du att de ska göra när det inte finns några födande kvinnor?

      Men gud människa låt kvinnorna ha lite kul på jobbet.

        Nja, grejen är att de inte gör det för att ha kul på jobbet utan för att man hoppas på en viral succé.
        Det är lite för genomskinligt med för mycket baktanke för min smak.
        Jag föredrar när det är tvärtom och blir en oväntad succé.

          Exakt, det här såg lite väl Excel-arkigt ut…

      Löjlig post, sluta tramsa dig och sköt ditt jobb/plugg/liv istället.

      Men snälla! Vad är du för tragisk, bitter människa som har hittat hit? Det är såna som du som förpestar kommentarsfältet. Gå ut och ta en långpromenad i skogen. Gör vad som helst förutom att gå in här och kommentera med din taskiga attityd!

        Det är säkert en incel

          ?

          Incels..? De uttrycker nog sin bitterhet på annat sätt än att tycka att folk ska sköta sina jobb. Och mest troligt på andra forum än bloggbevakning. Men vad vet jag..

      Du kan inte må bra, stackars människa. Skickar lite positiva tankar åt ditt håll <3

      Jag håller med.

      Är du tappad eller? Har du någonsin arbetat inom akutverksamhet tidigare? (förlossningsavd får ju räknas dit då de flesta ej har planerad förlossning kl 11 ett visst datum) Jag har arbetat på psykakuten och kan säga att vissa dagar hade vi exakt INGENTING att göra i flera timmar. Det är troligtvis under sådana stunder de skapat denna video. Man kan ju säga att de knappast lärt sig en koreografi á la Beyonce, utan de mimar lite och fladdrar med armarna i en korridor i EN MINUT.

      Lägg ner din bitterhet. Fått kicken under pandemin eller varöfr så sur?

      Så de kan inte få koppla av i några minuter från att jobba dygnet runt tills de stupar?

      Men låt dessa människor som varje dag spenderar sina dagar med att hjälpa andra, i en många gånger stressfylld miljö och i ett arbete som ibland handlar om liv eller död, ha en rolig stund när en paus på 1 min och 13 sekunder uppstår då inget akut behöver göras.

      Hade du blivit gladare om de satt på varsin stol och stirrade in i väggen i 73 sekunder?

      Men snälla du. Man kan jobba och ha kul samtidigt.

      Troll + 31 like fjantar

      Fy fasiken vilken tråkig arbetskollega du måste vara.

    Duffy. Hjärtat krossas när man läser …

    https://www.duffywords.com/

      Vad handlar det om?

      Helt jävla sinnesjukt är vad det är!

        Jag fattade inte riktigt.. hände det här när hon var känd eller för länge sen? Aldrig hört talas om.

    Nej Jag gillar inte The Mamas! Men dom vann och det måste vara riktigt surt att inte få tävla i finalen för dom och alla andra såklart.

      Ja känner samma – inte min typ av musik. Men synd om dem som vann men inte fick uppträda. Dock har de ju uppträtt en gång så de vet ju hur det är. Så på så sätt va det ju bra att de vann.

      Jag gillar inte The Mamas och att inte få tävla i finalen måste räknas som ett riktigt icke-problem i dessa tider.
      Av alla saker…

        Jag tror att de flesta som blir besvikna över ”småsaker” trots det kan förstå allvaret i de större sakerna. Lite samma som i annat fall när vi blir besvikna över regn på semestern trots att barn svälter och dör i krig ungefär.

          Inte jämförbart!!
          Man kan inte jämföra en grupp konstiga tanter och deras dåliga låt med något så allvarligt som regn på semestern!!

            Konstiga?

    Åhhh vad jag längtar till juli nu efter att ha sett detta klipp, varit till barnmorskan och fått uppdateringar av en vän som födde barn inatt. ❤️ Så fint klipp!

      Skönt att kunna känna den där längtan ❤ Önskar jag kunde känna detsamma men har sån oro och rädsla inför min förlossning i juli. Men fint att se klippet!

        Med tanke på corona och om partnern får följa med eller inte?
        Jag försöker tänka på allt annat än det och dränka de oroliga tankarna med positiva sådana. Kommer bli jättebra när det väl är dags! ❤️

        Jag led /lider också av förlossningsrädsla så förstår dig ❤️ har du pratat med ngn på Aurora?

          Fortsätt med det <3

          Har en svår och jobbig förlossning bakom mig som jag denna gång tänkte övervinna och se till att min nästa skulle bli bättre. Men allt är inställt. Sen måste jag välja att ha med min partner eller doula då jag bara får ha med mig en stödperson. Kommer behöva välja bort min partner då jag anställt doula och kommer få bra verktyg av henne under förlossning som inte min partner kan ge. Samtidigt är min partner en väldigt stor trygghet som det kommer vara oerhört tufft att vara utan. För att kunna föda tryggt behöver jag ha båda med mig. Så jag vet inte hur detta ska bli. Ska försöka prata om planerat snitt med barnmorska. Har också undersökt att föda hemma istället, men har inte ekonomi till det i nuläget.

          Jag skulle börja på aurora men den verksamheten har helt lagt ner i min stad pga corona.

          Försöker plocka fram barnkläderna och se fram emot det fina när barnet är framme. Men min förra förlossning höll på att ge mig en förlossningsdepression och jag är i riskgrupp för att denna gång få det då jag har en traumatisk förlossning i ryggsäcken nu. Föder jag rädd/otrygg är det stor risk att jag kommer få problem efteråt. Och att nu veta att jag inte kommer få föda med den tryggheten jag behöver är svårhanterligt, speciellt när man inte ens får träffa någon att prata med.

            Jag vet inget om din ekonomi mer än du skriver, men om hemmafödsel är det du vill ha hoppas jag att det går att lösa för dig!
            Om inte, kom ihåg att det är fullt tillåtet att föda hemma med bara din partner och doula om du känner dig bekväm med det (om det inte finns risker hos just dig som jag såklart inte vet om osv, men då borde ju inte hemmafödsel vara ett alternativ). Varmt lycka till!!

              Tack för dina ord ❤

            Kostar det att föda hemma?

              Ja i min stad får man bekosta det själv. Runt 25 000 skulle det gå på. Man tar kontakt med en barnmorska som jobbar som hembarnmorska.

                Oj, jaha. Hade för mig att man bestämde sig för det och så kom en vanlig barnmorska hem till en (om man var omföderska med okomplicerad graviditet). Du ser, jag har läst nånstans men tydligen missat vissa grejer. Ser nu att det inte erbjuds i min region längre (Stockholm), det är under utredning tydligen.. Inte för att nån förlossning överhuvudtaget är aktuell för mig, haha, men intressant.

      Längtar till juli? nu är bästa tiden ju. Leve våren. Hurra ?

        Tolkar det som att hon har bf i juli, så är nog inte så konstigt 🙂

          Så som hon tjatat om den här graviditeten innan den ens fanns så antar jag att hon har BF då ja.

    Nu har Bella flyttat in i sitt nya hus.

      [Borttagen kommentar]

        Vissa vaknar faktiskt på fel sida. Lugna ner dig!

          så är det inte alls det handlar om kommentarer som ständigt vill få in bella i varje icke bella inlägg. varför måste vi alltid prata om henne. hon är passé. gå vidare med livet eller skaffa ett liv.

            Du kan ju börja med att skaffa dig ett eget liv själv.

              jag har ett liv långt borta från bella. jag kommer hit för att läsa om influensers på sociala medier inte för att dregla över bellas misslyckanden

                Låter som att du tycker du är förmer än andra. Sympatiskt. ?

                  ja i det här fallet tycker jag att det är osunt hur besatta folk är kring en person som är passé. det låter mer som att du behöver hjälp att få bukt med din besatthet av bella.

                    Spara din hobbypsykoanalyser till dig själv istället, bittra människa. Du verkar tragisk.

                      nej jag tänker faktiskt inte göra det. tycker snarare som att det finns en del väldigt osunda människor som dras till att se andra misslyckas. hon har misslyckat och den historien är klar. varför måste vi nu följa hennes varje steg som när hon flyttar och när hon bajsar eller när hon ljuger. det sägs att galenskap är som en magnet och det verkar som att bella har dragit till sig en massa galna människor som fortsätter gräva på samma plats. dock låter du som skrev sista kommentaren avsevärt mycket bittrare än mig. gå ta en drink eller en shot för att tagga ner. kul ändå att du kämpar mer för vår rätt att diskutera än rätten till vård och hälsa. men men vad vet jag då?

                      Ok boomer!

                    ”en person som är passé”… Hahhah orka vara så viktig som du är. hon är väl inte mindre relevant än vilken influencer som helst.

        Men gud ?
        Några som verkligen vaknat på fel sida i kommentarsfältet idag… och de senaste dagarna.

          Någon som uppenbart är väldigt ensam och mår dåligt. Och saknar allmänt hyfs.
          En kass kombo.

            Bella verkar få alla knäppskallar och vakna på fel sida.

        Jag bryr mig! Vill gärna se hennes nya hus och veta vad hon gör nuförtiden.

          gå läs hennes blogg då varför härjar du här.

            Varför härjar du här?

            Haha, härjar?! En kommentar är väl knappast att härja va?
            Eller så använder du dig av ord som du inte riktigt förstår. Så kan det såklart vara.

              Du har humor! Det får man ändå ge dig.

          ? Jag med!

    Varför skulle VPN-appen ens hjälpa när Sverige är med och tävlar alls i detta konceptet? ?

      Sverige inte är med*

      Ja det är väl bara en svensk variant av esc eller? Dvs sänds bara i Sverige för att utse ”Sveriges vinnare”..

        Jag funderade på samma sak ? jag tror camcam tänkte lite fel där

      Man ju fortfarande inte rösta på det svenska bidraget ju…

        Ja, varför skulle VPN hjälpa då? 😮 Ingen kan ju rösta på dom alls, de tävlar inte.

    Vilket kommentarsfält en del uppför sig riktigt kass

      För att man tycker att en del arbeten skall tas seriöst? Ta jobb på Wallmans istället.

        Oj, du tog åt dig. Och svarade synnerligen otrevligt, eller ja, ”kasst”.
        Huvudet på spiken så att säga

    Hahah fyfan va pinsam video, de är dessutom 5+ år efter.
    Lika pinsamt nu som då, om inte mer nu

      Jag förstår inte vad som får en människa att vilja vara med i en sådan video. Jag självdör nästan av obehag när jag ser det.

    ??

    Bästa BB! Fött två barn där + föddes där jag med! 🙂

    Camcam, jag tycker att du gör ett jättebra jobb med att försöka hitta innehåll till bloggen trots att läget är som det är! Tyvärr känns det dock som att kommentarsfältet har blivit riktigt grinigt i takt med att folk isolerar sig mer och mer. Vet inte om det är så många surpellar som det verkar eller om det bara är ett fåtal personer som skriver mycket, men oavsett – kan inte du försöka modda lite hårdare?

    Och nej, jag menar självklart inte saklig kritik mot Camilla eller andra utan allt bjäbbande som inte tillför någonting till diskussionen överhuvudtaget. Jag brukar inte vara så känslig för sånt men nu känns det värre än någonsin.

      Jag tror, med betoning på tror, att det snarare beror av en, i vissa fall två personer.
      Dessa två personer tror (återigen tror) jag är kränkta influencers eller släktingar till dylika.

      De gör allt för att skapa ett otrevligt flöde på bloggen för att kunna sänka skeppet.

      Det bästa hade varit om man bemötte dem med en puss eller kram. Men det är svårt ibland.

        Al

        Förlåt men det där är det sämsta och mest uttjatade resonemanget här på bloggen. Kan det inte vara som så att det bara är vanliga människor som tröttnar på tonen i inläggen och vill säga ifrån helt enkelt?
        Det behöver inte vara bloggare eller influencers kompisar eller familjer, ibland är folk bara trötta på negativiteten.
        Dessutom håller jag med Trh. Vid påsk är det alltid som surast härinne.

          Elaka icke konstruktiva kommentarer dom endast fyller syftet att göra en medmänniska ledsen är INTE samma sak som att ”säga ifrån”.

          Det är de skribenterna jag åsyftar.

      Det har under en längre tid varit en oerhört dålig stämning här, men just nu tillkommer något där jag genom åran alltid har konstaterat att det blir som värst. Påsk! Jag har sagt det förut och jag säger det ingen, det finns ingen högtid där folk har varit mer ilsk på den här bloggen än under påsken.

        Vad tycker du att du själv bidrar till? Bättre eller sämre stämning?
        Frågan är seriös.

          Eftersom att jag redan tror att du har ditt eget svar vad du tycker om det så tänker jag att detta är fel forum att diskutera hur jag är som person och vad jag bidrar med vare sig det är här eller någon annan stans.

          Du är välkommen in till mig för att ta det där.

            Du är så pinsam som försöker få läsare till din blogg.

          Anonym 14.41, snyggt försök att få ett rakt och tydligt svar från trh .
          Nära men ingen cigarr.

        Och vid jul påstår folk att det är för julen, helgen ja då är det för att det är helg, sen är det pga skollovet, nästa gång på grund av novembermörkret. Nej, det är inte bara påsken. Folk måste ta en pepparkaka, gå ut i solen, andas, ta en promenad, vakna på rätt sida, ha semester men inte för länge osv.

    OT. Det kanske har nämnts här redan men gick in på Fokis blogg för första gången på evigheter och ser att hon planerar en resa till Norrland över påsk. Ganska gammalt inlägg så man kan ju hoppas att hon ändrat sida planer. Det räcker ju med att träffa på en enda människa för att ”råka” dra igång en smittkedja och köper inte alls hennes förklaring till hur försiktiga de kommer vara när de flyger upp och att de ändå bara ska vara ute i skogen. Blir matt på människor som tycker att rekommendationerna inte gäller dem själva..

      Nej jag tror faktiskt på Foki och om jag har förstått det så kommer de att stanna längre än under påsken, utan under flera månader. Bla för att hon behöver hjälp med barnen.

        Kanske är det så. Framkommer inte av inlägget jag läste, där står specifikt att de åker upp för att fira påsk och att resan varit planerad sedan förra året. Alltså jag tror också på att försiktighetsåtgärder vidtagits men köper fortfarande inte att en resa för påskfirande som man planerat så långt innan är nödvändig. Är säkert så att hon behöver hjälp med barnen etc, jag vet inte hur hennes livssituation ser ut i övrigt, men kan inte låta bli att bli irriterad på folk som i stora (och små) kanaler beskriver att de minsann har anledning nog att resa trots krisen vi är i.

      En smittkedja kan du dra igång så fort du lämnar lägenheten. Den här häxjakten och angivarattityden är värre tycker jag.

    Nej, jag tycker låten är riktigt, riktigt dålig. Byter kanal på radion om den kommer.?‍♀️

    Jag säger som ungdomarna. Cringe! Nej, men jag förstår inte tjusningen i ett klipp som ovan. Visste inte inte att det var/är populärt och kan inte förstå varför det blivit det. De sjunger och dansar på jobbet? Oj, vad galet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.