ÖPPET SPÅR – CORONA EDITION

Här kan ni skriva om Corona, men alla andra ämnen tas i inlägget här ovan.

262 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vill resaaaaa. Avlider av bara vetskapen att ja inte kan

      Samma här. Hade planerat att tågluffa i Europa och gifta mig med min fästman i Schweiz hos min barndomsvän i år. Så liten sak i sammanhanget men är ändå lite ledsen över det.

        Förstår er. Men ni kommer kunna göra allt det där så småningom.

          Precis! Det här kommer förhoppningsvis inte vara för evigt. Man får bara ställa om i sin planering.

          Inte för att vara sådan, men det kanske är så att en inte har till ”så småningom” på sig att göra saker. Har en mamma som är äldre och börjar bli dement och som inget hellre önskar än att kunna bjuda barn och barnbarn på en resa i sommar. Hon inser också att denna sommar kan vara hennes sista chans till att göra detta. Kanske kan verkar väldigt litet och löjligt i sammanhanget men för mig, mina syskon och alla barnbarnen är det en stor sorg.

            Åh vad tungt. Jag tror det är lätt att tänka att man inte ”får” känna sorg över saker man går miste om i den här krisen, för att alla går miste om något. Så man ska bara bita ihop och vara tapper. På sociala medier ser man att folk försöker göra det bästa utav situationen, och det är fint på sitt sätt, men man får inte glömma bort att det ÄR ok att vara ledsen över allt man går miste om. Speciellt som i ditt fall där chansen kanske inte ges igen. Kram ❤️

        Hörde på p1 om en forskare som tror att det kommer dröja tills det finns ett vaccin! Att rörelsefriheten (även inom EU) kommer fortsätta vara restriktiv eftersom länderna inte vill ha in turister som eventuellt kan belasta sjukvården på platsen de besöker. Så det kan dröja längre än vi tror detta… De kommande månaderna kommer de försöka öppna upp samhällena men att öppna landsgränserna är sista prioritet.

          Men har folk på riktigt trott att vi kommer återgå till det normala till sommaren? Har ingen fattat att våra ledare säger ”om några veckor” för att lugna massorna/aktiemarknaden? Självklart kan vi inte leva som vanligt förrän det antingen kommit ett vaccin eller det finns tillräckligt med fungerande mediciner, respiratorer och sjukvårdspersonal för att hantera en extrem mängd svårt sjuka. Vi kan liksom inte bara låta miljontals människor dö.

      Kanske ”avlider” är ett felvalt ord i dessa tider, det handlar bara om en resa.

        För mig handlar det inte bara om att resa. Jag kommer inte att kunna träffa min systerson innan han är över året. Jag kommer inte kunna se min morfar för sista gången innan han dör.

        Så det handlar inte bara om en resa

          Är väl fortfarande ”bara” i jämförelse med alla de som faktiskt avlider just nu. IMHO.

            Nej det är inte så bara. Ärligt talat, jag bryr mig inte om hur många andra som dör (vilket är mycket mindre än vanlig influensa). Jag vill kunna vara på plats när min morfar tar sina sista andetag. Istället kommer jag nu få se dem via face time. Det är förjävligt och inte ”bara”

              De du inte bryr dig om som dör är kanske någon annans morfar som får ligga själv och dö p.g.a Corona, du får inte mina sympatier i alla fall när du skriver som du gör.

                Jag kan garantera att de personerna fullständigt skiter i min morfar. De tänker säkerligen precis som jag. Skillnaden är bara att jag säger det högt.

                  22.16 jag håller med dig.

                    Två tankeläsare då!

                  Vilka människor skiter i din morfar, dom som ligger i respirator själva?
                  Det är väl inte en tävling i vem som är mest ledsen, alla får försaka saker och många mister nära anhöriga både här och i andra länder.
                  Just nu tänker du bara på dig själv, och det hade du kunnat gjort i det tysta… Tala är silver, tiga är guld!

                  De flesta har nog av empati till att klara av att inte skita i alla andra runt omkring sig. Konstigt att du dömer andra efter dig själv?

              Hmm. Det är inte alls mkt mindre än vanlig influensa… Vad har du fått den uppgiften ifrån?

              Tror du att du är ensam om att lida? Take a number. Hela världen har problem just nu. Det är trist att du inte får vara med när morfar går bort men försök att lyft blicken litegrann så inser du kanske att de flesta drabbas av något just nu.

                Fy fan vad okänsligt sagt. Ska inte ett barnbarn få sörja att hen inte får spendera den sista tiden med sin morfar menar du? Jag kan inte föreställa mig den våndan det måste innebära att gå miste om den sista tiden i livet för en närstående. ”Lyfta blicken” är jävligt svårt när man håller på att förlora någon man älskar.

                  Vem är okänslig här inne? Seriöst

              På vilket sätt är det mycket mindre när det ett normalt år dör ungefär 200-300 personer i influensa per år i Sverige? Vi har haft säsonger med högre antal dödsfall, men det är inte vanligt. Vi är TRE månader in på det här året och redan ikapp och då har vi fortfarande en någorlunda fungerande sjukvård. Vi har börjat avvisa de äldsta redan. Vänta tills platserna är helt fulla. I slutet av det här året kommer ingen jämföra med en influensa säsong.

                Börjat avvisa de äldsta?

              ”Mycket mindre än vanlig influensa”? (Dessutom heter det ”många färre”.) Det vore nog bra för dig själv att landa i verkligheten och kanske kan följande länk vara en hjälp på traven:

              https://www.svt.se/nyheter/utrikes/brist-pa-begravningsplatser-i-new-york

            Men lägg av bara.

          Försök att hålla kontakt med din morfar via brev, telefon och nätet. Man kan ha massor av kontakt även om det inte går fysiskt.

        Tror alla fattar vad H menar. Jag ”avlider” också för att det inte är nån sport på TV, kan inte spela fotboll än heller. Men det tar inte bort det faktum att Corona är förjävligt och att jag vet vilken hemsk situation det är för typ alla just nu, eftersom alla påverkas mer eller mindre. Det är väl klart att vi som har intressen och ser fram emot saker blir lite ledsna när allt ställs in eller skjuts upp, men nog förstår vi (förhoppningsvis gör alla det) varför och att det är det bästa att göra nu.

        Bara och bara, för vissa är det passion, livsluft.

      Och jag tycker det är skönt att vår jord kan få andas ut nu när alla utsläpp minskar så drastiskt.
      Men det enda människan vill är att få börja konsumera och resa som vanligt igen.

      Vi gör inget annat än förstör och vi förtjänar den här pandemin.
      Du kan ta den här tiden att börja uppskatta andra saker än sådant som förstör kanske?
      Testa?
      Världen har inte blivit en bättre plats sedan vi började flyga direkt.

        Exakt!!

        Skulle säga att världen absolut blivit en bättre plats sen vi började flyga. På de flesta sätt.

          För oss eller för jorden och alla andra arter? ???

          För vem då? Människan eller resten av alla levande smådjur och vår natur?

          På vilket sätt har världen blivit en bättre plats sedan vi började flyga?

          Eh nej världen har inte blivit bättre sedan vi började flyga.
          Om vi bortser från föroreningarna så kan vi se till verkligheten vi lever i just nu, vi sprider sjukdomar som aldrig förr.
          Vi transporterar allt mer skräpprodukter som vi köper svinbilligt men som kostar naturen massor i form av förstörelse.
          Det smugglas mer narkotika och människor än förr.
          Vi använder flyg i krig och förstör effektivt och massivt.
          Vi stör djurlivet med Bullet och vibrationer samt alla flygplatser som breder ut sig och kräver plats där naturen får betala.

          Säg mig, vad är det som är positivt som väger tyngre än detta?

          Hallå Sara? Jag är nyfiken på ditt svar ?

            ?‍♀️
            Hårt.

      Åh gud jag med. Får panik av tanken att stanna i Sverige ÅRET UT (som många spår). Unpopular opinion, förstör klimatet yada yada jag vet. Men resa är mitt liv ❤️

        Då får du skaffa en ny hobby eller avlida.

        Inte synd om dig.

          Det bestämmer inte du, jag tycker lite synd om mig . Nä, jag bidar min tid så länge..

            Du tycker synd om dig för att du bryr dig mer om dig än jorden du lever på. ??‍♀️ Det säger det mesta.

              De flesta bryr sig nog mest om sig själva. Nej men jag bryr mig, men jag är ärlig med att jag inte är Moder Theresa. Jag vill bara vara lycklig.

                Buhu

        Varför trivs du inte hemma? Slår vad att du inte rest i ditt eget land från norr till söder.

          Jag älskar mitt hem, men älskar att resa. Har varit på många platser i Sverige men det är inte det som intresserar mig mest. Alla tycker inte Sverige är det häftigaste, vackraste resmålet.. ??‍♀️

            Jag är typ mest ledsen för att jag inte kommer att få uppleva riktig sommar. Alltså förlåt men svensk sommar med 25 grader och blåst är inte sommar för mig, vill ha 35 grader och stekhet sol, men så verkar det inte bli. Trpkigt

        Har du aldrig tänkt att resa kan bli din död?

        ÄLSKAR att semestra i Sverige ❤️ Seriöst det finns inget bättre än den svenska sommaren, naturen och allemansrätten. Grilla på stranden en sommarkväll när solen går ned vid 23 ❤️ Utlandssemestrar tycker jag ofta är mer stressande. Njut av det vi har på hemmaplan.

      Jag fattar dock inte för det går fortfarande att resa ? men det kanske är så att länderna inte släpper in?
      Jag har ett arbetsvisum till Kanada och ett samhälssviktigt jobb som väntar där så hoppas på att kunna åka dit.

        Samhällsviktigt jobb gör att du borde kunna komma in men troligen sitta i karantän två veckor.

        Är nog olika mellan olika länder, en del har ju stängt sina flygplatser helt eller det är väl därför UD fått hjälpa folk komma hem. Men om det går kommersiella flyg till Canada av nån anledning släpps du nog in mot karantän.

      https://www.dailymail.co.uk/news/article-8204125/Fit-healthy-Uber-driver-died-coronavirus-woman-repeatedly-coughed-cab.html#article-8204125

      Perspektiv.
      Detta är anledning varför ALLA borde ha munskydd, borde vara lagstiftat.
      Alla som är sjuka minskar smittospridning när de bär munskydden, och de friska skyddar sig själva lite extra.
      Då skulle smittan redan vara stoppad om alla bar munskydd och stannade hemma i 1-2 månader. Då skulle livet kunna gå tillbaka till de normala.
      Men då folk i Sverige vägrar självisolera sig i 1-2 månader så kommer smitta fortsätta längre än något annat land i världen.
      Och du kommer alltså inte ha någonstans att resa för troligtvis kommer inte svenskar bli insläppta i andra länder efter detta….
      de har redan talats om de i nyheterna utomlands…

        ett virus kan inte dö eller försvinna ut i tomma intet, så vad är din plan när man öppnar upp igen efter ”1-2 månader”? du har visst ingen koll på flockimmunitet. Dessutom, folk dör hela tiden men ingen bryr sig nånsin. Ingen brydde sig när min farbror 49 dog i cancer och lämnade 2 barn efter sig. Nu bryr sig folk när Agda x 200 dör.

          De finns ingen flockimmunitet.
          Man måste stoppa spridning av smittan 100% dvs, de som är smittad är i total isolering, övriga samhället är i total isolering för att byta smittspridningen.
          Jag har i månader vetat om att de inte finns något immunitet för de finns olika strängar av viruset, vissa mer aggressiva och andra mindre aggressiva.
          Får man en sträng är man endast immun mot den strängen en kortare tid, inte de övriga strängarna.
          Finns enkelt förklarat i artikeln nedan.
          Vill du ha tyngre info finns de mer på pubmed att hitta.

          https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-8204255/There-THREE-separate-types-coronavirus.html

            Men daily mail är en usel källa…slaskpress!

              Nej du, jag hittade original studierna och rapporterna som är grund för deras artikel, de hittade jag redan i slutet av januari….
              om ni bemödar er att verkligen sätta er in i detta kommer ni att förstå att immunitet ej är någon garanti pga av mutationerna bland annat.
              Det är dessa rapporter som forskarna och experterna har framfört till politikerna och regeringen i övriga världen, som har gått de att införa lockdowns.

                länka dom då

            Så då är arbetet med att hitta ett vaccin helt bortkastat?
            Och ”alla länder som gör rätt” alla utom Sverige enligt dig. Vad är deras strategi menar du? Att slå ut viruset genom att alla som är smittade blir friska och sen blir ingen smittad pga karantän? Det kan ju pågå ett tag…. och sen räcker det ju att du får in smitta från ett annat land och så är du där igen.
            Nej ska man lita på dig, vilket jag inte gör, så är vi i ett helt hopplöst läge. Framtiden får utvisa helt enkelt.

              Nej, ingen expert men tror det finns olika typer av vaccin. En del av dem som jag förstår det hade varit mer el mindre bortkastade mot coronan men andra inte, typ DNA vaccin. Nån forskare kan få förklara det här bättre el så får du googla 🙂

            Så här har vi alltså Sveriges främsta virusexpert med kunskaper som ingen annan inom bl a Folkhälsomyndigheten eller professorer i ämnet har. Som kommunicerar detta i Bloggbevaknings kommentarsfält….

              Många immunologer och virologer har iof inte fått komma till tals under detta utbrott.

              https://www.expressen.se/tv/nyheter/coronaviruset/tegnell-slangde-pa-luren-inte-roligt/

          Men lägg av. Alla har förlorat nån, även jag. Det innebär väl inte att man inte inser vidden av att 100 000 pers dött i världen på några månader och att det inte är över. Om några dagar kommer vi ha 1000 dödsfall bara i sverige.

        Vägrar självisolera sig? Jag har inget jobb kvar om jag arbetsvägrar i 1-2 månader och sitter hemma istället. Blir jag sjuk så far jag såklart sjukskriva mig och stanna hemma, men jag får inte på eget bevåg bestämma mig för att inte gå till jobbet utan anledning.

          Jag talar alltså om ett läge som i UK eller US där folk inte får gå till jobbet. Alltså det är ingen valmöjlighet.

            I UK får man gå till jobbet om man inte kan jobba hemifrån?

              Bara om man har ett samhällsviktigt jobb. Alla andra jobb som inte är samhällsviktiga är typ igenstängda ändå. Alltså affärerna är stängda, cafer, restauranger osv.
              De jobb som är viktigt allt ifrån transporter, logistik, mathandeln, apoteken och alla jobb kring de är självklart igång.
              Men övriga kontorsjobb, ja då jobbar nästan alla hemifrån

      ?
      underbart med ironi?❤️

    Blir mer och mer lack på Egoina. Fattar hon ej innebörden med stanna hemma? Tydligen inte då hon åker färja just nu. Stackars hennes mamma som just blivit frisk

        Mycket bra artikel!

        Fast frågan är ju om det är rätt eller ej. Självklart att man får göra ekonomiska överväganden men det ska ju ändå värderas mot folks liv…

          En lockdown, med allt vad det innebär i form av konkurser/uppsägningar etc, Måste ju också värderas mot folks liv..

            Ja, vad hade du själv valt? Konkurs eller dö för att du inte kan andas? Vad hade du valt för din egen familj? Grannen?

              Jag kommer inte dö i Corona, inte du heller.
              FAKTA är fortfarande att det är gamla sjuka personer som dör.
              Och frågan är vems liv är mest värt. Agda 85år som redan lever på övertid med hjälp av div mediciner eller Kalle 35 som blir av med jobbet, tvingas sälja hus med förlust och tappar allt framtidshopp

                Så länge vi har tillgång till vård överlever de yngre. Är fullt av yngre personer i respirator just nu bara i Sverige som kommer att överleva enbart pga det. Tror du på allvar att bara äldre kommer att dö när det inte finns tillgänglig vård? Hur har du tänkt att vi yngre ska överleva utan hjälp att få syre? ?

                Det är ju visst unga personer som också blir väldigt sjuka?

                  Absolut men det är ovanligt att se dör

                    Det finns hur många unga utan grundsjukdomar som avlidit, så det stämmer inte. Men kul att du är så empatisk!

            Vad är ett människoliv värt? Det är trots allt människan som är kapitalet i en stat/land. Utan människor spelar ekonomi liten roll

              ca 1 miljon SEK/levnadsår

            22,06 Jag tänker som dig! Det är inte hållbart för en värld att vara lockdown/nedstäng, vi kommer att konka och det går åt*elvete. Vi måste öppna upp igen tycker jag.

              Men fattar ni inte att det här är ett virus? Inte ngt som bara ”drabbar andra.”

                Fattar du inte att majoriteten av oss knappt kommer märka av att vi haft viruset…

        Pinsamt dålig artikel som drar slutsatser över ett utfall när vi bara är i början. Om vi agerat ”rätt” eller ”fel” får framtiden utvisa, när vi vet något om hur utfallet faktiskt blev. Dock ett märkligt agerande av den humanitära stormakten Sverige och jag vore tacksam om de kunde föra en öppen dialog om vilka antaganden de gjort och vilka modeller de utgår från. Det är många inom forskarvärden som är oroliga.

        Rädda liv kommer först. Ekonomin kommer sist.

          fast nja håller inte med. Rädda Bert 89 eller rädda Karins 45, företag som hon försörjer sina 2 barn på och som ligger till grund för hennes pension? Vad händer med barnen om det går i konkurs? Vad händer när Karin inte kan betala lånet på huset? Självmordsstatistiken kommer gå i taket efter detta pga ekonomin och det är ju också liv? men ja, såklart ska vi göra allt vi kan för att minska spridningen. Men ekonomin är oerhört viktig. Glöm inte de sen också när du vill att ssk ska få höjda löner, vart ska pengarna komma ifrån om staten inte får in nån skatt från Karins företag och från de Karin köper?

            Förlåt men vilket äckligt synsätt. Jag är 27 och har varken anhöriga i riskgruppen eller mor- och farföräldrar i livet men tanken att ett människoliv plötsligt kan likställas med ett företags konkurs bara för man nått en viss ålder är fan vidrigt. Har inte folk som jobbat hela livet förtjänat liiiite mer än att bara kastas åt sidan för att företag inte ska gå under? Sen är du helt ute och cyklar om du tror att BARA gamla dör, en hel del yngre för också, annars hade inte hela världen satts på paus. Du borde verkligen tänka efter vad du egentligen är för människa som inte värderar människor högre än så

              väl medveten om att bert byggt upp detta land med sin skatt under alla år, men han är nu gammal och det är dags för andra att ta över. Det är liksom cirkeln på livet. Annars kan man ju säga att ingen nånsin nånsin ska dö och alla ska leva föralltid, eftersom man betalt skatt och MINSANN ska få ta del av det. finns skäl till att biologin är som den är. Vi pratar inte om ett företag, vi pratar om TUSENTALS företag, tusentals anställda och som
              påverkas i respektive familjer. Shit tänk liiiiiite längre

            Jaha, Bert 89 har varit med att bygga upp det samhälle du nu lever i och som tack så ska han bara räknas ut? Konstig inställning du har. Antar att du även tror att du kommer att vara frisk och lycklig i hela ditt liv och att det givetvis ska bli långt. Haha, snart har tiden sprungit förbi även dina ungdomsår och du kommer att upptäcka att livet inte är antingen eller.

          Inte riktigt sant. Efter finanskrisen 90 såg man en uppgång i avlidna i cancer. Pga skatteintäkter uteblivit och cancervården försämrats. Så allt hänger ihop.

        Fast fattar inte riktigt. Tycker jag läser om företag som konkar eller är på väg att konka till höger och vänster pga corona i Sverige? Vad har de för skydd för att klara sig? Här i UK så går staten in och betalar ut lön till företags anställda så att de ska kunna hålla stängt utan att behöva avskeda folk eller konka. Är det samma i Sverige?

          Jag tror Sverige slopat arbetsgivaravgiften för småföretagare och betalar 90% av lönerna för den personal som permitterats. Problemet är ju att detta inte gäller för företag med mindre anställda.

          I Norge har regeringen gått in med massiva tilltag med stöd till både företag och anställda.

      Varför dra in hennes mamma hela tiden? Som dessutom är myndig och kan ansvara för sig själv?

        Klart hennes mamma kan. Men som ett barn med en mamma i risk, skulle jag aldrig utsätta min mamma för det. Vilken förälder säger nej? Hur många äldre lyssnar? Ibland bör man kanske ta ansvar för sina föräldrar dessutom riskerar hon andra inom risk.

      Just blivit frisk?

        Hon har ju inte precis varit cancer fri länge.

          Avslutad cytostatika sedan över ett år tillbaka.

      Vidrig kommentar.

    Skrev precis en fangirl- kommentar till Prisonbeauty, hoppas du ser den ( den råkade bli under anonym dessutom) ?

    Någon som vet om oförändrat läge är bra eller dåligt? Min pappa har fått kol och ligger fortfarande nersövd med respirator sen 5 dagar sen.

      Och vi får rapport varje dag hur det ser ut. Enda vi får veta är att det är oförändrat läge.

        Åh. Kan du ringa vården och be om tolkning av beskedet? Är ju viktigt att kunna förstå informationen som ges

      Har fått corona (inte kol). Mvh trött.

      Usch vad hemskt ❤️ skulle säga att oförändrat varken är bra eller dåligt. Håller tummarna!

      Innebär i alla fall att tillståndet är stabilt och att han inte försämras. Respiratorn hjälper till med andningen medan hans immunförsvar kämpar mot infektionen.

      Med tanke på hur länge många behöver respiratirvård vid convid skulle jag säga att oförändrat i detta läget inte betyder så mycket alls. Hade han legat nersövd i 2-3 veckor och fortfarande inte förbättrats hade det varit betydligt värre. Nästa gång de hör a sig så kan du ju fråga lite om hur förloppet brukar se ut så blir det förhoppningsvis lättare att förhålla sig till. Vår dotter låg i respirator och det var outhärdligt länge men plötsligt blev hon frisk. Respiratorn är där för att hjälpa lungorna medan kroppen kämpar mot viruset. Just vid covid är förloppet Ofta långt. Kämpa på ❤️

        Tack för era svar ❤ Läkaren ringer inte mig utan min mamma så genom henne jag får information. Enda vi fått veta är att de inte vet/kan säga så mycket. Han är 60 så inte gammal alls egentligen. Hade en tanke/oro om att min pigga mormor och morfar skulle kunna drabbas som är 80+ men inte att min pappa skulle kunna det. Ovissheten från varje dag är så jobbig.

        Åh till dig anonym vars dotter låg i respirator. Så härligt att höra att det gick bra för henne ❤

          Vad jobbigt det låter, tack för att du delar med dig av info. Känns viktigt att få en bild av hur det ser ut för många som drabbas.
          Hoppas det blir bra <3

            Tack! ❤

    Kurvan verkar plana ut i Italien och i Sthlm. ❤️ Stanna hemma i påsk.

      Aaaaa men går upp i resten av landet. Underbara stockholmare som inte kan hålla sig hemma <3

        Agghhhh och så fortsätter dom!!!! Hatarrrrr ignoransen i Sthlm

        Här i Skåne har vi en tradition av att ägga någon som fyller år. Man kastar således ägg på personen. Vi har nu infört en ny skånsk tradition som går ut på att ägga så många stockholmare som möjligt. Det samtidigt som vi har massansökningar till gräv bort Skåne från Sverige. Vi hade gärna varit danskar just nu. Mvh, bosatt i Torekov.

          Hahahahaha!? Fan att det är reseförbud, annars hade jag velat vara med???

          Det var en av våra brukare som hade besök av släktingar från Stockholm för 1 vecka sedan. Vi har gått dit som vanligt men efter några dagar börja brukaren få symtom. Nu har hen hunnit smitta ner personal som i sin tur har smittat andra brukare ovetandes. Så nu ligger den första brukaren inför döden och även några andra brukare pga att hens familj inte kunde låta bli att besöka. ?

            Eh konstigt att göra en smiley efter den utläggningen…

              Haha det är en uppochnervänd smiley jag tolkar som att något är åt helvete/dåligt/fml typ. Så använder jag den iallafall. Hade ju vart skillnad om jag skicka en ?. Du behöver inte vara så känslig, du tolka det fel bara.

                Oj, ja så tolkar jag den verkligen inte, är inte ”känslig”.

                  Nej men hur du tolkar den får väl stå för dig? Eller tror du på riktigt att jag mena något positivt/bra med det jag skrev?

                    Kan väl tycka det ser konstigt ut ändå. Hur ska jag veta vad du menaR?
                    ”Min farmor dog igår ?”

                      Med tanke på vad jag skrev så tror jag att de flesta fattar att jag inte mena något positivt iallafall.

                  Det är allmänt känt på internet att den emojin är en dryg/fml/losing faith in humanity emoji 😛

                Tolkar den likadant??

                  Hur?

                  Tolkar den också som J. Den är väldigt ”FML”.

                  Anonym är säkert en boomer

                    Hahaha, jag är verkligen inte en boomer ? Men väldigt unga kanske tycker den betyder det? Det är ju bara en vanlig, original smiley…

                      Nope, har sett den överallt och använder själv /27 år

              Är ju skillnad på smileys och smileys? Den där smileyn passade in i sammanhanget. En smiley är inte alltid glad, även om det heter smiley.

                Den ör ju glad även om den är upp och ner? ”Lite tokig” liksom, men inte ledsam.

                  Den är ironisk. Inte lite tokig.

                    Ok, alla tolkar nog olika..

                    Haha❤️❤️ Tänkte samma. Även om det såklart är okej att vara en boomer.

                  Ja men alla tolkar väl olika isåfall. För mig är ????? glada, men tex ?????‍♀️? är något dåligt/drygt/åt helvete.
                  Men visst, ni som vill tolka min kommentar som att jag är glad för att personer på mitt jobb är sjuka får väl göra det!???

                    Va? Hur kan den vanliga smileyn – ? va dryg/dålig??
                    Tolkar inte som att du TYCKER så men har aldrig sett smileyn användas så så det blev märkligt..

                      Jag har 🙂

                      Jag och mina vänner har alltid använt denna ? i negativa sammanhang med tanke på att den ser så känslolös u. Så i FML situationer använder vi den oftast ?

                      Haha va? Hur gammal är du Tussilago? (I te drygt menat). Undrar bara om den bytt mening mellan generationer? Jag är 30 och ? är en lagom glad smiley bara, inte alls känslolös (för mig).

                      Jag är 30 ?

                      Tolkar också ? som neg! Den e sådär överdrivet lugn, lite psykopatisk. Som när en mamma ler åt ett barn som precis fällt sitt mjölkglas. ”Ingen fara ?” men inombords ba ???

                      Precis så ?

                    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

                    ? är ju en vanlig glad smiley! Resten håller jag med om

                    Samson: whaat? Jag använder den typ ”hur mår du nu??”, ”vad fin den var?”, ”ska vi ses på söndag??” etc. Alltså bara när jag skriver vänliga saker.

          ”Här i Skåne…”. HAHAHA! ?

          Skäms ni inte för att vara så omogna?

        Ja för det är ju bara stockholmare som reser nånstans på påsken

          För de mesta ja. Idioter är dom

            De som åker ja. Bor MÅNGA fler människor i Sthlm.
            Är bra många andra som också reser just nu..

          Nog inte dom som fyllde parkeringen Ullared igår i allafall

      Om man tycker att ”kurvan planar ut” när det varit närmare 300 nya fall/dygn (Testade) i Sthlm de två senaste dygnen. Skulle säga att det är påväg upp och inte plana ut. Lägg då till mörkertalet.

        Fast det är fler som testas. Antalet positiva säger inget om hur läget ser ut. Antalet döda och inneliggande på IVA däremot.

        Menade ”verkar plana ut” med dödsfall, enligt Folkhälsomyndigheten. Plana ut betyder INTE att folk inte dör. Utan att kurvan är mer vågrät än uppåtpekande. Men tack för dina expertutlåtanden 🙂

          Vad händer när nästa sträng slår till i samhället då?
          Lockdown är enda alternativet för stoppa smittan helt och hållet…

          https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-8204255/There-THREE-separate-types-coronavirus.html

            Målet är inte att stoppa den helt och hållet, utan att hålla den på en nivå som sjukvården klarar av.

            Men sluta länka till engelsk skvallerpress

              *brittisk

          Naaah jag följer bara uppdateringen på c19.se väldigt mkt bättre än Tegnells uttalanden.

          Man ser väl till antalet insjuknade när det kommer till ett virus framfart. När knappt några nya fall uppdagas kan man prata om att det planar ut.
          Inte hur många som dött av det ?. Fast jag kanske tänker fel ?.

          Men det är det ju inte. Vi har gått upp från att snitta på 40 per dag till 100 per dag senaste två dagarna.

        Fattar heller inte. Vi smittade på 40 döda för tre dagar sedan och nu har det varit över 100 p dag i två dar, vadå planat ut… skitsnack

      Jaså? Varifrån ser du den datan?

      Tycker inte det ser så plant ut… Speciellt inte med tanke på att vi inte ens testar…

        Jag har kollat på alla presskonferenser som varit vid 14.00 samt läser DN titt som tätt. Så, på någon av dessa ställen 🙂

          Ser du det själv här?

          https://c19.se/

          Du har bara lyssnat på folk som har tolkat datan åt dig och litar på vad de säger…

      Vi är stockholmare och inte stannat hemma . Det är för att lekparkerna i Stockholm är överfulla med vuxna och barn som vi inte träffar vanligtvis. Innan ni dömer vårt beslut att vi åkte till vårt landställe i skogen utan att träffa på några har vi handlat allt vad vi behöver … vi packade bilen åkte 1,5 h och packade upp vid vårt hus ….vi kommer att vara i skogen hela påsken spela boll, hoppa studsmatta m.m på vår tomt och när vi åker hem packar vi bilen och åker utan stopp tillbaka till Sthlm…. gör vi något fel ?!? Jag själv anser att vi minskar smittspridningen i och med att vi handlar allt hemma och hänger inte i dom överfulla parkerna och är på en annan ort helger och helgdagar men lämnar inte vår tomt …

        Om du blir allvarligt sjuk imorgon, av Corona eller någon bryter armen av att hoppa studsmatta, vilket sjukhus besöker du?

          om de bara är 1,5 h så lär de va samma sjukhus

          Jag åker hem till Sthlm … har brutit armen tidigare och vet att jag kan tåla smärtan i 30 min tills jag kommer innanför gränsen till Sthlm så jag kommer inte ta er sjukvård heller ?

            Ok, men då förstår jag inte varför du överhuvudtaget frågar?!

          Plus att hela familjen har varit isolerade sen 6 veckor till baka så det finns ingen chans att vi har Corona …. vi båda har jobbat hemif on , haft distans undervisning och handlat all mat på nätet …

        Kom ihåg att inte tanka och köpa kexchoklad på vägen heller.

          Det har vi inte heller gjort det blev blomkål och röd paprika bitar som färd kost …. stackars barn som inte fick kexchoklad ?!?

            Ingen kexchoklad? Monster!!!

              Ha ha ha inga godsaker om det är inte lördag … vissa stockholmare slavar inte med kosten ??

        Ni gjorde rätt beslut! Så länge ni är friska och inte besöker några butiker eller grannar dit ni åker.
        Jag är verkligen helt chockad hur mycket folk det är på gatorna i Stockholm alltså mer än vanligt dagtid!!
        De är som om alla som jobbar hemifrån typ bestämt sig för att skolka från jobben och dra ut på stan eller parken (som jag fått höra iaf).
        Hade jag ett landställe skulle jag åka dit direkt och stanna där.

      Omöjligt att ens tala om någon kurva i Stockholm då INGEN FÅR TESTA SIG!!!

        C19.se tycker jag är en bra sida och hålla koll på.

          Ja men fortfarande, ingen får testa sig…

    Tycker det är så ignorant av Lojsan att prata om Corona i podden, som att hon är experten och att det är alla i riskgrupp som ska ta sitt ansvar och ingen annan! Så irriterad! Hur jävla självisk och ignorant får man bli. Och hur vet hon att alla äldre är i riskgrupp? Kul att va så dömande mot människor som inte rör henne, man kan inte själv ta ett ansvar liksom. Idioti.

      Men varför lyssna på henne ens?

      Sedan när blev Lojsan en talesperson för Corona att lyssna till? Lyssna på FHM och skit i resten. speciellt influensers.

        Jag har slut på poddar att lyssna på så hamna in på deras podd och jesus.. jag ångrar det bittert nu för.. Jag finner inga ord. Otroligt hur så många influencers fungerar på dethär sättet! så jävla själviskt! Går såklart efter FHM, men behövde lite lättsamt i öronen här emellan. Men blodtrycket höjdes..

      Jag klarade av att genomlida mig 3 avsnitt av deras podd för Jag är så uttråkad, hemma i självisolering pga av att jag är riskgrupp, förlåt men jag tror jag förlorade 1000 hjärnceller av att lyssna på dom två nötterna.
      Och hennes kille. Alltså dum, dummare och dummast håller låda.
      Man tappar typ hoppet om mänskligheten när folk följer och lyssnar sådana personer för de tycker de är bra ???
      Kändisavsnittet var bara pinsamt för de hade inte ens träffat några kändisar ????

        Haha, kände helt samma! Så jäkla pinsamma. Man tror dom snackar med ironi, men tragiskt nog är dom allvarliga.

    Är det nu det blir bättre i Stockholm och skit i resten av Sverige för stockholmare inte kan hålla sig hemma?? varför har jag en stark känsla på att så fort det är lugnt i stockholm får hela Corona grejen mindre uppmärksamhet även om det lär va kaos i resten av landet.

      Som tur var är det lugnt där jag bor, vi har nog skött oss bättre än Stockholm. 1 död och under 40 smittade som man vet.
      Men det blir nog som du säger att bevakningen kommer att dras ner rejält sen när det minskar i Stockholm.

        Kanske ni är färre än i Stockholm med…?

          Om vi så multiplicerade med 20 för att bli lika många som ni i Stockholm så hade vi bara fått 20 dödsfall.

            Men så kan man väl inte tänka? Det betyder väl bara att smittspridningen inte börjat helt? När den väl gör det har väl alla kurvor sett mer eller mindre likadana ut? Om man inte stänger ner samhället?

              Vi har gjort det stockholmarna inte gjort…hållit oss hemma och undvikit resor och folksamlingar.
              114 000 invånare×20=2 280 000, 1 död×20=20 döda. Lika många som i Stockholm som nu har 486 döda.

                Haha, har du koll på vad hela din stads befolkning har gjort?

                  Jag vet ungefär hur hela mitt län sköter sig eftersom vi får dagliga rapporter om antalet smittade och döda, då ser man att vi har väldigt få smittade och bara 1 död.
                  Det ligger 4 personer på sjukhus av 114 000 invånare, så vi sköter oss.

                Fast så fungerar det ju inte, det finns tidslinjer för det första och det går inte bara att multiplicera siffran utan att ta in massa andra faktorer som ex att ökad befolkning innebär ökat antal folk på en viss yta, i trapphus, i vården, i matbutiken, om du promenerar etc och ett annat förlopp.

            Hur ligger ni tidsmässigt i förhållande till Stockholm avseende första bekräftade fallet?

        Men de testar ju inte folk längre. Säkerligen minst 5 -10 gånger mer smittade än de som behöver vård.. Jag bor i ett litet litet samhälle. I vanliga fall är det ca 3-4 dödsannonser per vecka. Nu i mars har det varit 8-10 dödsfall av äldre människor per vecka, som man ser i tidningen iallafall. Antalet kommer bara öka.

      Nog för att det finns en hel del idioter i Stockholm som bara tänker på sig själva men att det sprids nu i övriga landet kan liksom inte vara skyllas på Stockholmare. Stanna hemma gäller ALLA.

        *bara

    Vanligt öppet spår please?

      JA tack. Varför bara Corona ÖS?!

        Det kommer väl som vanligt kl 20

    Hur är Umeå som studiestad? Boende, studentliv, staden i allmänhet osv. Tänker söka till psykologprogrammet och är från Finland så har inte jättebra koll!

      Fråga i vanliga ös ??‍♀️

      Trevligt! Flyttade hit för studier för 20 år sedan, lämnade efter fem år (klar med utbildningen) och återvände två år senare och bor fortfarande kvar… Finns något för alla – uteliv på krogen, uteliv i skogen, sport och kultur! Plus cykelavstånd typ överallt och familjär stämning både på campus och i stan

    Är jag den enda som vill ha corona (och veta att det är det) så jag slipper ora mig för att eventuellt bära på smittan. Vet jag att jag haft det och är frisk kan jag ju inte heller smitta någon annan. Sen får man såklart hoppas att man får en lindrig variant.

      Jag har haft Covid 19 och jag är tacksam att jag blev testad så jag vet att jag haft det.

      Man vet inte hur länge ev immunitet varar mot covid 19. Finns indikationer på att inte ens kortvarig immunitet uppstått hos vissa. Men allt detta återstår att se.

        Ge dig. Du vill bara oroa folk

          Fast det där är väl tyvärr sant. Och att virus muterar.

    Vad tycker ni om massvaccinationen mot svininfluensan såhär i efterhand? Det fick ju tråkiga konsekvenser med barn som fick narkolepsi, men kanske gjorde de rätt om vi kunde undvika en liknande situation som vi har nu. Kan man säga att det var värt det?

      Därför vi aldrig vaccinera oss. Vill ej ha oss eller vår son som ”försökskanin”

        Jag hoppas att ditt barn får de vaccin som ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet…

          Sa jag att mitt barn inte får det? Är ju uppenbart att jag menar obeprövade och nya vaccin.

            Okej, missuppfattade ?

              Lungt. Trevlig påsk ?

            Fast när du säger att ni ”aldrig vaccinera er” så låter det ju som att du menar även andra vaccin än h1n1

              Hon prata om vaccin mot svininfluensan. Varför i helvete skulle jag då prata om andra vaccin?

                Lugna ner dig!

                Du skrev att ni ALDRIG vaccinerar er, lär dig att formulera dig istället för att bli upprörd när folk missförstår dig

      Jag tycker inte att det var värt det. Frågan är vem tjänade de stora pengarna? Någon skön vd på ett läkemedelsbolag?

      I många länder vaccinerade man inte och det gick bra.

      Jag är för beprövad vaccin.

        Men hade det varit värt en sån situation som vi har idag? Med kraschad världsekonomi, överfulla intensivvårdsavdelningar och hög arbetslöshet. Hade det varit rimligt att vänta i ett par år för att se långtidseffekter om det skulle komma ut ett coronavaccin om några månader?

          Bra tänkt där… kan hålla med till viss del. Men är samtidigt emot vaccin som tas fram på en månad och sen att man massvaccinerar.

            Men ska vaccinen kunna tvingas på folk tror ni? Det är illa tror jag om det skulle var så…tillbaka till tvångssteriliserings tiderna igen, att man kan inte bestämma över sin egen kropp.

              Kommer antagligen att tvingas på vårdpersonal

              De flesta hade nog frivilligt valt att vaccinera sig mot coronavirus om det hade gått :-/

              I usa (cali) måste barn vaccineras för att få gå i skolan och det råder skolplikt. Inte långt undan.

              Jag tycker inte att tvångsvaccinering mot en samhälls- och allmänfarlig sjukdom kan jämföras med tvångssterilisering som skedde på högst tveksam ideologisk grund. Men det är absolut ett klart ingrepp på annans kropp vilket man ska vara väldigt försiktig med att genomföra och normalisera.

              Jag tycker däremot inte att vi ska tvångsvaccinera mot just Corona då förhållandevis få får allvarliga symptom, det hade räckt att vaccinera riskgrupperna.

              Vad finns det för vaccin man tvingar på folk?

                Influensavaccinet tvingas på de inom vården varje år!

      Man kan tydligen få narkolepsi av influensan också så det var väl lite oklart

      Jag vaccinerade mig och det räddade mitt liv. Jag som riskgrupp är tacksam för vaccinationen då jag efteråt exponderades för folk som hade svininfluensan och blev extremt sjuka. En killkompis som jag träffade var jag med den dagen när hans sjukdom bröt ut och i efterhand fick jag vet att de var svininfluensan. Han var svårt sjuk i ca 6 månader med följdsjukdomar.
      Den vaccinationen räddade mitt liv.

    Är det någon som vet om det är många förskolepedagoger som blivit smittade av Corona? Tänkte på hur stor smittspridningen är bland barnen där. Om det skulle vara smittsamt mellan barnen så skulle ju även personalen drabbas hårt.

      Antagligen milt jämfört med en uteservering eller Gotlandsfärjan

        Nja. Jag tror tyvärr inte du har rätt i det.

      Jag kan ju bara svara för min förskola och där är vi alla personal friska. Vårdnadshavarna har varit grymt bra på att hålla sina barn hemma vid minsta lilla symptom. Vi personal går runt och spritar alla handtag och tar emot barnen ute på gården så att föräldrarna inte ska behöva komma in på förskolan och eventuellt föra smittan vidare ?

        Tack för svar. Tycker att det borde kommit fram i medierna om det var väldigt vanligt att pedagoger smittades av barnen eller att barnen smittade varandra.

          Hur ska det komma fram i medierna utan att tester görs på förskolor? Det finns ju inte information tillgänglig. Klart du inte kan ”höra” om det då.

            Skulle många pedagoger smittas av barn en hade de knappast varit tysta om det. Förskollärarna är, liksom sjuksköterskor, duktiga på att göra sina röster hörda i media och på Internet.

              De har väl klagat ganska högljutt? Jag förstår dem. Fy fan för att jobba på förskola i dagsläget, stackars personal :-/

            Eftersom det är så smittsamt och man inte isolerarhela förskoleplatser så borde det väl vara så att exempelvis en hel avdelning skulle bli sjuka, inklusive pedagogerna…kanske en hel förskola. Ägotvist sådant verkar inte ha rapporterats om, inte heller skolor?

              Jag tror det är för tidigt att dra några slutsatser om innan man nått den typen av billiga test för antikroppar (så man vet hur många som haft det) som går att göra på större delen av befolkningen. Innan dess kan man nog inte säga så mycket men det vore rimligt att anta att förskolepersonal exponeras relativt hårt.

      Av 25 pedagoger är 14 borta (jag är en av dom)

    Jag bara måste skriva av mig…jag har en släkting med Asperger. Det är BARA hen som existerar i hens värld. Personen har gnällt på FB dagligen över huur hemskt det är att inte få kramas, missa ngt j-a midsommarfirande, etc. Att folk förlorar jobb, att folk faktiskt dör berör inte hen det minsta. Enligt senaste FB-statusen befinner sig hen nu hos sin 80+förälder…åkte dit kollektivt dessutom…känns som att nästa gång vi ses är det på begravning. Tack för ordet, nu känns det bättre.

      Dn släkting gör inte så för att irritera dig eller för att personen är självisk och dum. Hen vill ha lite medlidande, är det svårt att ge det? Många i den här gruppen blir väldigt stressade av alla brutna rutiner och oklar framtid. De har också svårare att hantera ångest och obehagskänslor än de flesta. Kanske inte så konstigt om hen behöver sina föräldrar i ett sådant läge. Föräldrarna är nog väl medvetna om hur det ser ut och villiga att ta risken för sitt barns skull.

      Det där är typiskt Asperger- beteende och -resonemang. Det hör till diagnosen att ha svårt att se något utanför sig själv.

    Jag bor inte i Sverige men när jag läser om eller ser på svensk tv verkar det som det är många ute på gator och torg, ofta i sällskap.
    Känns lite skrämmande att se.

      Det är ingen utomhussmitta direkt. Typisk inomhus. Sen ska man ju inte flåsa på varann ute heller men

        Covid-19 smittar i första hand mellan människor genom så kallad droppsmitta. Smitta överförs till slemhinna i ögon, näsa eller mun från droppar som sprids i luften när en sjuk person hostar eller nyser.
        Viruset kan också överföras via förorenade ytor, så kallad indirekt kontaktsmitta. Man kan därför inte utesluta att smitta sker även från föremål.
        Givetvis kan du bli smittat även utomhus och när du inte håller avstånd till andra.

    Blir knäpp på alla i mataffären som tror att principen med att hålla avstånd bara gäller när man står i kassan. Ffs.

      Ja! Nu var det rätt lugnt igår när jag var och handlade, men förra lördagen var det katastrof. Ska börja köpa mat online tror jag, så det bara är att hämta sina matkassar och minimera risken att bli smittad.

    Hur hjälper Sverige dem som inte kan jobba eller förlorat sina jobb pga Coronaviruset?

    Hur hjälper Sverige företagen som förlorar pengar pga Coronaviruset?

      I min kommun så får företag bidrag, försenad hyra osv, och de som jobbar åt kommunen får sina räkningar betalda på en gång.

    Haft extrem trötthet och muskelvärk i två dagar. Sen fick jag feber utöver det andra som kom och gick under en dag. Sen var febern borta. Kan jag hoppas att det är över nu eller är det vanligt att feber kommer och går under ett dygn? Börjar dock få torrhosta nu..

      Det är vanligt att febern kommer och går, ja. Stanna hemma så länge du har minsta symtom plus minst två helt symtomfria dagar efter det. Krya på dig!

    Misstänker att vi kanske fått Corona. Min son har haft lite förhöjd temperatur medan jag inte har det. Men kan inte svälja och har jätteont i halsen samt att jag nu inte heller kan sova pga ryggont mellan skulderbladen och fram över bröstkorgen. Sonen har också ont i halsen samt svullen körtel. Min man verkar dock förskonad än så länge.

    Har sån dödsångest. Kan inte gå in på nyhetssidorna nu för där står det i princip bara om död och elände samtidigt som jag mår skit då jag är sjuk liksom. Jag är dessutom gravid och då är man extra känslig. ❤️ Vet inte vad jag ville säga men kan inte sova och har ingen att prata med eftersom alla sover.

      Håller tummarna för att allt går bra för dig och din familj. Statistiken är trots allt på er sida. ❤️❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.