Vänner och kollegor hedrar Adam Alsing

05

Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen. ”Familj och anhöriga vill tacka den fantastiska personalen som gav Adam vård under hans vistelse på Södersjukhuset i Stockholm. Vi vill också vädja om respekt av vårt privatliv under denna tid av sorg och stillhet. Familjen vädjar med all önskad tydlighet om respekt för sorgearbetet och kommer inte att lämna några ytterligare kommentarer, säger Adam Alsings anhöriga i ett uttalande till TT.

https://www.instagram.com/p/B_AthDuHFwP/

https://www.instagram.com/p/B_ApZLVgm9x/

https://www.instagram.com/p/B_AqrqGALAT/

https://www.instagram.com/p/B_Av6UEhaoa/

https://www.instagram.com/p/B_AqINJDIFe/

https://www.instagram.com/p/B_AqmWSHcOS/

https://www.instagram.com/p/B_AnqxuJki8/

https://www.instagram.com/p/B_Arm0JFk-x/

https://www.instagram.com/p/B_AqoVkAV2A/

https://www.instagram.com/p/B_As6oMg-Tl/

https://www.instagram.com/p/B_AsxblBFzl/

161 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så sorgligt. Vissa människors bortgång berör en djupt trots att man inte kände dem. Han verkade genuint snäll och härlig. En intelligent röst har tystnat. Tack för vad du gav, Adam ❤️

    Vila i frid! ❤️

    Mina tankar går till hans familj. ❤️

    ✝️❤

    Så oerhört tragiskt. Vilken förlust. Kände honom också bara genom radio och TV men stannade upp när det här beskedet kom och kan bara föreställa mig smärtan hos hans närstående. ?

    Så fruktansvärt sorgligt. Och ofattbart. ?

    En av få gånger någons bortgång berört mig så.

      Samma här. Blev även berörd när Michael Nyqvist gick bort.

        Håller med dig, dessa båda dödsfall har också berört mig väldigt mycket.

        Och Lill-Babs. Även om hon var gammal

          Avicii var nog värst faktiskt. Den chocken tog ett år at bli av med.

      Samma här fast jag bara sett och hört honom i tv o radio, men blev jätteledsen.

    Gråten ligger tjock i halsen på mig, Grys inlägg berörde mig speciellt ?

      Gud ja… har varit borta från nyhetsflödet ett par dagar. Och så detta… bara. Fan.

    En av våra riktigt karismatiska personer.
    Vila i frid. ?

    Usch, det är/var verkligen ett ”nejnejnej” – ögonblick fast man inte kände honom. ❤️ Vila i frid och tankarna går till dina anhöriga Adam ?

    Känns inte som det är sant ens ?❤❤❤

    Jag blev så himla ledsen när jag läste om hans bortgång igår. Det kom så nära… ? Känner inte honom men det känns som att jag gör det…

    Håller med, kände inte heller Adam men blev genuint ledsen och grät en smula.
    Blev oxå varse om att man kanske bör vara mer försiktig pga detta jävla virus.
    Vila i frid Adam!
    Beklagar sorgen till hans närmaste familj.

      Kanske? Man SKA och MÅSTE vara mer försiktig…

        Jo -det är farligt för alla.

          Enligt?

            Det är potentiellt sätt farligt för alla, jo. Flera unga, utan underliggande sjukdomar har dött runtom i världen. Sen är det statistiskt mycket mindre sannolikt att du dör om du är ung och frisk, men risken är inte noll. Inte för någon.

            Sen ska man såklart vara försiktig oavsett om man har skäl att frukta för sitt liv eller inte, risken är ju stor om du blir smittad att du (direkt eller indirekt) smittar någon som faktiskt dör av det. Så jo, MAN ska vara försiktig.

              Ingen som inte har någon form av underliggande problem, har dött.

                Jo, det har det.

                Det där stämmer absolut inte, sluta sprid fake news i en så allvarlig situation

                Sprid inte lögner i en så seriös situation.

                Helt fel

        Det är farligt för väldigt många. Och vissa av oss är rejält rädda för att själva stryka med. Sen att det finns de som inte tror att de kommer hända dom och fortsätter leva som vanligt är bara skrämmande.

        ALLA bör vara försiktiga för även om det inte är farligt för dig, så kan du smitta någon för vilket detta är livsfarligt. Bra att tänka i fler steg ibland.

        Vart har det stått om hans sjukdomshistoria?

        Eh, jo MAN SKA vara försiktig, oavsett sjukdomshistoria (vad hade Alsing för sjukdomshistoria?!) Better safe then fucking sorry. Kalla mig för rädd korp du, jag jobbar i vården och får se det mesta och vill inte smitta någon som kan vara din far/morförälder. Sånt borde fler, inklusive du, tänka på. Tack och hej.

          Jag är frisk, håller mig isolerad för min mammas skull, helt på det klara med att jag förr eller senare behöver utsätta mig för det som ung och frisk, som en solidaritetshandling för flockimmunitet. Så nä, det är verkligen inte farligt för alla och jag är inte rädd att till slut få det. Less på folk som skrämmer upp alla andra och skammar folk som inte sitter inne – gör själv vad fan du vill, men skamma inte den som inte är i riskzon.

            Va? Det är väl fullt rimligt att skamma folk som inte vill hålla sig hemma under en epidemi? Det om något? En nära anhörig till mig har fått covid 19 på sin avdelning (hög riskgrupp) pga att personalen hade ditt synsätt, detta bekräftas då det har varit besöksförbud i över en månad av folk utifrån. Då: De tog det hela med en klackspark, personalfest på lokala krogen som dessutom dokumenteras på Facebook med foton. Nu: Kris och panik. Är de riskgrupp? Knappast. Konsekvenserna? Ja det gick ju åt helvete. Det är fortfarande kritiskt läge pga ETT snedsteg.

            ”Gör vad fan du vill” – existerar inte just nu, sorry men det gör inte det. Håll er hemma för fan om ni har möjlighet.

            Det finns alltid individer som har svårt att lämna sitt ego kvar för att sälla sig till en solidarisk handling, jag undrar hur det känns?

            Oavsett om du är i riskgrupp eller ej så sprider du ju smitta till folk som är det. Vad är det med människan som djur egentligen, hur osolidarisk och hänsynslös går det att bli? Har du inte egna föräldrar eller äldre släktingar, känner du ingen astmatiker?

        Det kanske inte är farligt för ALLA. Men du som frisk kan smitta andra som verkligen INTE ska bli smittade. Så man ska vara vaksam nu och hålla avståndet.

    Fy fan ? Var någon som skrivit på insta att han var hennes favvokändis och jag kan bara instämma. Det här är så ofattbart. Jag följer Adam på Instagram och han har verkligen känts som en kompis? Kommer sakna honom! Kommer sakna hans storys med frukostäggets betyg. Kommer sakna hur han sitter i kollektivtrafiken och filmar när han funderar. Drog alltid på smilbanden av hans storys och blev glad då jag såg han lagt ut något. Lider så oerhört med hans nära och kära, må de finna tröst och kärlek i denna svår stund ❤️

    Helt ofattbart ?
    Alla tankar går till familj o vänner. ??

    Otroligt sorgligt, må han vila i frid.

    Och jag hoppas verkligen att alla tar den här förbannade jävla pandemin på allvar och stannar hemma, helst nyss… För snälla, verkligheten är inte som den verkar, dvs ”som vanligt”. Skärp er nu, innan det är för sent.

      Se alla ”Sture Hofs” gäng, ex Dasha. Övertygad om att hon haft Corona men sen ska det ändå sköljas ner med bubbel med gänget. Ingen hänsyn överhuvudtaget.
      Håll er hemma, och framför allt ni Stockholmare – håll er kvar hemma/bubbelställen/bryggor/frukostar och vette f#n, ni verkar omdömeslösa.

        Dra inte alla över en kam, finns nog säkerligen många småortsmänniskor utan omdöme också.

          Ja, men vart har smittan varit störst? Sthlm bland annat. Vart åker dessa människor? Till ”småortsmänniskorna”. Visst, inget omdöme är det många i småstäder som har, men det är fler som har det i storstäder. Logiskt va? ?

          DD absolut! Skillnaden är att vi har få krogar och vattenhål att ta oss an (de som erbjuds här och de som går dit euhuumm…?). De två med tillstånd håller på ett eller två bord mellan sällskapen och fler än desamma kommer dit antar jag inte går ut här.
          I min ort (15000 inv) märks faktiskt omtanke och hövlighet, visst är folk ute men tänker på avstånd både på stigen och i affären. Vi åker inte kors och tvärs, blir jag sugen på bubbel för att det ska göra det sista i att jag ska bli frisk, ja då får jag ta det på balkongen eller trädgården med eller utan orädda vänner.

        Håller helt med dig anonym.

        Jag vet extremt många i ”östermalmskretsarna” som blivit smittade, de har hånat alla oss som tagit detta på allvar sedan januari.
        Men så extremt många av dem är sjuka, inklusive många influencers som springer på ställen sturehof, milles, Strandvägen 1 och glashuset och minglar som om allt vore toppen. Bianca gick ju ut till Strandvägen 1 när hon fortfarande hade symptom.
        Så fort de inser att de finns risk att de kan bli smittade igen och alltså inte få immunitet kommer de få panik. Vet redan många som flytt till sina landställen a la Katrin z…
        Själv har man inte varit i en affär sedan februari…

    Så sorgligt ? Men att göra som Anitha och tagga hans anhöriga i ett inlägg för att visa att man tänker på dom? Det kändes bara märkligt och som att hon behövde hävda att hon minsann känner dom.

      Håller med helt onödigt att tagga familjen.

        Ännu värre tycker jag att Bookens inlägg på hans brors IG. Hon skriver bland annat att hon vet precis hur han känner det just nu och älskade Adam lika mycket som honom. Med all respekt kan man inte känna likadant som en person som plötsligt förlorat sitt syskon under en pandemi och förmodligen inte fått ta farväl om man själv inte upplevt exakt samma situation. Knappt ens då.
        Familjen ber med ”all önskvärd tydlighet ” om respekt under sorgearbetet, varför börjar folk som inte är nära vän med brodern skriva sånt på hans sida?

          Hon är ju en klass för sig… riktigt illa av henne.

          Hade blivit så förbannad om min älskade bror dött i Covid och ba ”Jag älskade honom lika mycket som dig” bitch nej sitt ner i båten tack

            Lugn

          Tyckte inte riktigt det var så hon uttryckte sig? Hon sa att hon hennes hjärta var krossat och förstå då hur det känns för han och hans familj, tolkade det som att det var värre? En väldigt krånglig mening men tror ej hon menade så du beskriver det.

            Att de hade det värre *

          Jag förstår verkligen vad hans anhöriga går igenom just nu ?. Min bror dog för lite mer än 10 år sedan. Jag lider verkligen med dem och önskar att de får sörja i fred ?❤️???

          Inte för att försvara booken men hon skriver faktiskt ”du vet att jag älskar dig för allt fint och jag känner detsamma för Adam” dvs hon älskar brorn och Adam. Om hon inte skrivit någon annan kommentar som jag missat. Men hon taggar ju också brorn i sitt inlägg vilket är lite lol

      Tycker Anitha gör liknande tvivelaktiga saker ofta. Men ja, ganska sanslöst att man taggar hans nära, vad fyller det ens för funktion? Hon skriver ju till var och en av dem sedan på deras insta. Kanske läser in för mycket i det, men tycker alltid att hon ska utmärka sig själv.

      Vad gäller Alsing, hjärteskärande ????

        Blev också så jävla ledsen när jag hörde nyheten. Chockad liksom, man har ju växt upp med honom.

        Ang. Anitha så har väl hennes moralkompass varit trasig länge. Verkar vara väldigt mån om att hävda att hon minsann känner folk. Men tyckte de va osmakligt att tagga. Man kan skriva privat. Men hans fru har ju inte valt att vara offentlig så självklart vill man inte att massor av okända ska gå in och snoka på ens konto.

      Anitha har ett sjukligt bekräftelsebehov. Hon är så pinsam och har uppenbarligen ingen finkänslighet.

      Håller med er, så okänsligt att tagga hans närstående? Gillar Anitha i övrigt men detta var väldigt märkligt gjort, och utelämnande! Leder bara till att folk ska in och kolla vilka de här anhöriga var.

      Hon är så jävla gränslös, kan ingen säga åt henne? ”Du trodde på mig långt innan alla andra gjorde det” – snyggt att få in en humble brag när han precis gått bort

    Så sorgligt, kommer sakna hans röst och podden då det nästan kändes som att man kände honom eftersom man lyssnade på honom varje vecka. Usch. Hoppas Stockholmskändisarna förstår nu att det är allvar. Blev väldigt chockad när jag hörde Steffo i morse säga ”jag var ju på samma fest som Adam där han blev smittad”. Varför har det varit en fest mitt i denna kris????

      Jag tror det handlar om den där festen som det skrivits om och som var i början av mars. Alltså innan det faktiskt brutit ut på allvar i Sverige.

        Ah okej! Vi får hoppas du har rätt!!

        Ja det är nog den festen. Verkade vara många kändisar bjudna till den. Den var samma dag som mellofinalen.

          Så indirekt är det mellons fel…
          Kan vi äntligen skrota detta inavlade vuxendagisprojekt från och med nu.

            Skärp dig.

            Men va? Jag sa att det var den dagen bara för man skulle få lite perspektiv på hur läget var i Sverige just då. Att fester osv inte var något som avråddes. Förstår inte varför jag får ett så otrevligt svar pga det ??

              Fast det avråddes väl lite redan då, var väl t o m tal om att inte låta ha publik på mellofinalen? Vad är det för fest det skrivs om? Så sorgligt med Adam ❤️ fruktansvärt.

        Precis – ground zero festen. Där 70/100 blev smittade.

          Ja, och det pågick ingen allmän smittspridning i samhället vid den tiden (7 mars) enligt FHM.
          Ingen som var med på festen hade själv varit på skidresa till Alperna.
          Sanningen är att det pågick smittspridning i samhället långt innan skidresenärerna återkom (vecka 9/10).
          Det kom resande åtminstone under hela februari från andra platser där smittan fanns och alla var inte medvetna om att de spred smittan vidare. Nu vet vi att symtombilden är mycket varierande och man behöver inte ens känna sig sjuk för att smitta andra 🙁

            Jag minns att jag satt och tittade på melodifestivalen på tv då och ifrågasatte högt för mig själv – är det så smidigt att samla 35.000 personer under samma tak med tanke på det som pågår (Corona).

              350 kan vara lika farligt som 35 000 om det finns ett begränsat antal personer som smittar.

                Absolut! Men detta var precis i början och jag tänkte att oavsett så är det inte särskilt smart.

                  Men varför slog Ni inte larm och varnade regeringen, staten och samhället om viruset redan då?!
                  Ni satt bara ovh tittade på medans Svea rikes invånare började insjunka och gå bort som flugor?!
                  Varför berättade ni inte för oss andra att karantän måste införas omgående för att skydda oss själva?!
                  För att inte smitta andra??

                  Hur gjorde ni när ni insåg att viruset med hotande fart började sprida sig. Satte ni er i karantän, slutade ni gå till jobbet och umgås med vänner på en gång?
                  Slutade ni ta bussen?
                  Åka längre sträckor??

                  Hur lever ni nu i karantän?

                    Vi började med att ta bilen till jobbet varje dag ungefär från slutet av januari. Jag sa till mina jobbkollegor och chef redan i mitten av februari om jag inte känner mig säker med att komma till jobbet längre och frågade om jag kunde jobba hemifrån istället och bad om föräldraledighet till september om de inte accepterar att jag jobbade hemifrån. En kollega hade köpt till och med en flygresa till NY! Jag berättade om viruset och bad honom att läsa på och inte lita blint på svensk media. Han är tacksam nu att han inte åkte till NY i början av mars med facit i handen.
                    Nu känns det mycket bättre än i februari. Februari var hemskt! Nu tar nästan alla risken på allvar. Social distansering FUNGERAR. 4 meters avstånd från folk och 8 meter från hostande personer reducerar risken för att smittas oerhört mycket. Det visste man inte så tydligt då.
                    Vi flyttade från innerstan i början av mars. Storhandlar via Internet en gång per månad och hämtar utanför butiken, jobbar heltid hemifrån. Vi tänker nästa steg vore att flytta till USA om Sverige blir ett riktigt infektionsfäste. Finns inte tecken på det än.

                      Ja för USA (med Trump i spetsen) känns ju enormt mycket bättre…?

                      Ja USA har bättre verktyg just nu än Sverige. De testar och har kapacitet att testa ännu fler. Det är det enda strategi som har visat att fungera. Sverige test per capita är mindre än Venezuela.

                      USA har mest dödlighet i dagens läge. Trump försökte dra in på det ekonomiska stödet till WHO på ca 40 miljoner.
                      Vad är det för instrument du pratar om, länka gärna.
                      Dom jobbar med att få fram vaccin snabbt och som ej stöds av deras egen FHM.
                      Vaccinet kommer ta upp till 18 månader att framställas och helt klart användas i Kina däremot.
                      Invånare förlorar jobb och massgravar i New York håller på att grävas för alla avlidna.

                      Ekonomiskt stöd på minimum (2000 dollar) diskuteras det också om och gränserna är stängda.
                      Dom har gåt ut med att strikt karantän kan förlängas med ytterligare ett år.

                      Viruset kommer inte försvinna därifrån på ett bra längre tag än här.

                      Men visst, ta dig till USA och se hur länge du klarar dig där.
                      Med tanken på Trumps syn på Sverige tvivlar jag STARKT på att du ens blir insläppt.

                      Inte ens den galnaste influencern i Sverige skulle ens komna på något så dumt.

                      Lycka till!

                      Du behöver inte vara orolig för hur vi kommer att ta oss till USA 🙂 Så länge finns flyg kan vi ta oss dit.
                      Coronavirus har gjort att mina tjänster behövs mer än någonsin tyvärr. Jag har fått många jobberbjudande de senaste tiden. Men min nuvarande arbetsgivare vill att jag jobbar för dem även från USA.
                      Men låt oss nu att prata om vad du egentligen behöver vara orolig för:
                      Antal tillgängliga säng med sjukvård personal i Sverige. Om du har alla pengar i världen men det finns inte hjälp (typ syre gas med en person som kan ge den till dig) vad kommer du att göra? Som jag sa förut att det inte är situationen i Sverige än men det börjar att se lite mörkt ut i sjukvården.
                      Merkel sa igår att Tyskland marginal till sjukvård kollaps är ett infektions rate 1.3 . Just nu är infektion rate i Tyskland 1.0 under hårda karantän. https://twitter.com/BenjAlvarez1/status/1250563198081740800
                      Vad är infektions rate i Sverige? Tror du är det 1.0 som Tyskland eller närmare 1.3?

                      Till Anonym: USA har inte högst dödlighet. Sverige har mycket högee dödlighet än USA. I Sverige dör 132 människor per 1 miljon invånare, i USA 105 st.

                      Här kan du jämföra siffror live:
                      https://www.worldometers.info/coronavirus/

                      Av alla världens länder ligger Sverige på plats nr 8 efter Belgien, Spanien, Italien, Frankrike, UK, Nederländerna, Schweiz.

                      Så Sverige har troligtvis 8. mest corona virus case i hela världen men för att vi testar så lite så framkommer inte det. Man kan bara gå på dödligheten eftersom den procentuellt torde vara den samma över hela världen.

                      Sanna: Det finns skillnader avseende vilka dödsfall länderna inkluderar och exkluderar i statistiken på avlidna, t.ex. huruvida de som avled utanför sjukhus räknas eller ej.

                    Vadå varför sa ni inget? Är du helt dum i huvudet eller? Bläddra bara till inläggen från februaris öppet spår. De som påstod att viruset skulle komma hit blev helt lynchade och så dumförklarade att det var sjukt. Undrar på riktigt vilka dessa naiva, otrevliga människor ens är som är så korkade.

                      20:11 jag försökte varna folk i februari men gav upp sen. ingen idé, folk blev bara arga och sura.

                    Jag har varit i självisolering sedan första veckan i februari i princip. Inte besökt en enda butik och håller mig hemma.

                Huh? I en samling med 350 kan upp till 350 bli smittade. I en samling med 35 000 kan upp till 35 000 bli smittade. Hur är det lika farligt?

                  För att smitta 35 000 personer inom loppet av några timmar så behövs det ganska många smittade och att de också är i den fas av sjukdomen då de smittar andra.
                  7 mars fanns smittan i samhället men frågan är hur många som var på Friends som var smittbärare. Var det bara ett litet antal så fanns det förstås ingen möjlighet att ens komma tillräckligt nära något större antal människor i Mellopubliken.

                    Viruset är luftburet så visst kan de sprida sig till tusentals om alla är inomhus samtidigt och de finns flera infekterade i samlingen människor.
                    Här kan man läsa mer detaljerat om hur viruset är luftburet och kan åka över 10 meter i luften

                    https://neurosciencenews.com/coronavirus-indoor-precautions-16174/

              Det gjorde jag med, kollade dock inte på det där men undrade hur sjutton de tänkte när de ändå skulle ha det där spektaklet.
              Andra nordiska länder drog ju in på det (vilka det nu va?), men inte Sverige (såklart).
              Helt stört!

            Enligt tidningarna var det visst en person som varit i it.alperna med på festen. Verkar ha varit smittospridaren.

              I DN står det inte att någon gäst själv varit i Alperna. Men det fanns misstankar bland gästerna att så kunde vara fallet utan att någon själv erkände det. Att det fanns flera som spred smitta på festen är klarlagt men inte exakt hur de smittats.
              ”Förutom Niklas, som kände att något litet virus kanske höll på att bryta ut, hade två av gästerna ett par dagar tidigare varit på middag hos personer nyligen hemkomna från skidsemester i Italien.
              – De var lite snoriga, tydligen, säger Peter.
              Även en fjärde person på festen var ”lite förkyld”. Men hon ville verkligen inte missa festen, förklarade hon ursäktande för Peter.
              – Jag tror att flera kom till festen med corona. Ungefär 70 personer blev smittade, av 100. Det känns som om vi har varit på ground zero för coronans inträdande i Stockholm, säger Peter.”

                ”Det är bögarnas fel!”

                  Haha.. det fick mig att skratta i dessa dystra tider. För alla som inte fattar referensen sök på grotesco på YouTube.

                    Minns när vi tittat på det och mormor nån dag senare går och nynnar ”böögarnas fel” ?

              Vem?

            Den brittiske superspridaren Steve Walsh smittade minst elva personer från det att han lämnade Singapore 23 januari fram till han kom hem till England första veckan i februari. Då hade han hunnit med att smitta människor i franska Alperna och på Mallorca på vägen hem.
            Men i Sverige fanns det ingen smittspridning ännu? Bara den sjuka kvinnan i 20-årsåldern som varit i Wuhan och lämnade Kina den 23 januari. Hon blev Sveriges första officiella fall 24 januari.
            Men det fanns säkert andra fall i Sverige dessförinnan som aldrig blev upptäckta.

        Festen var 7 mars och Adam Alsing blev sjuk för tre veckor sedan.
        Det skulle alltså bli en inkubationstid på gott och väl två veckor om han skulle blivit smittad på
        ”ground zero”. Inte omöjligt men det verkar som den vanligaste inkubationstiden snarare är kortare ca fem dagar.

          Tror också det var en annan fest. Och med tanke på den svenska stämningen inte alls förvånande. Medierna diskuterade de ekonomiska problemen en lockdown skulle innebära mer än allt annat under de första veckorna och pajasmyndigheten sa emot sig varannan dag. Att situationen i Italien skulle kunna bli aktuell i Sverige fanns liksom inte.

          Inkubationstiden kan vara upp till 40 dagar med Corona viruset precis som så många andra virus. Vanligast är 1-2 veckors inkubationstid.

          https://www.medicalnewstoday.com/articles/sars-cov-2-study-confirms-previous-incubation-period-estimates#Median-incubation-period-is-5.1-days

          https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-12/coronavirus-can-live-in-patients-for-five-weeks-after-contagion

          Samtidigt är personen smittsam under hela perioden. Om folk bara förstod detta så skulle de kanske också förstå varför lockdown behövs för att bryta spridningen.

        På den tiden lät jag ingen av min nära och kära ens röra sig i Stockholm. Folk borde ha blivit uppmärksammade då om att det finns en stor fara med stora evenemang och risken för smitta. En riktig risk att man kan dö av sjukdomen oavsett om man får vård eller inte. FHM bär ansvaret. De visste om community transmission och lät den gå helt vilt i samhälle. På den tiden sa dem öppet att det är flockimmunitet som gäller för Sverige så alla ska få den. Även om de inte säger det öppet NU men det är fortfarande deras strategi om man tittar på vad de FAKTISKT gör. Folk måste bestämma sig för om det är värt risken. För mig själv lyssnar jag hellre på CDC i de andra länderna och följer deras rekommendationer. Varför tror ni engelska poliser går i folks lägenheter och avbryter deras fester? Tror ni att de tycker att det är jätteroligt att göra så? Folksamlingar är ett stort problem för spridningen och vi kan inte ha dem tills man får bekräftelse på att det finns medicin eller ett vaccin.

          Tur de finns folk som du Sara, smart och påläst. Tyvärr bor jag i Stockholm men det verkar vara få av oss som förstår allvaret…
          vi får skydda oss själva helt enkelt så får de gå som de går för de övriga… ?

        Det tänkte jag och min sambo också. Inte omöjligt tänker jag men finns ju flera vägar att smittas så att säga.

        Det är inte den festen. Sluta sprid ”fakta” när ni inte vet.

          Det är väl ingen som här fastslagit att det verkligen är ”ground zero” festen som skulle vara den fest där Adam Alsing smittades?
          Däremot har den födelsedagsfesten 7 mars med rätta diskuterats här för den hade säkert stor betydelse för smittspridningen i Stockholm under veckorna efter 7 mars. Och därefter.

        Nej detta var en annan fest som steffo menade. Det var ett par två gifta män som hade 60 års festen. Festen slm steffo menade var en 50 års fest. De gick på festen i mars. Tänk på att inkubationstiden är 40 dagar i extremfall, karatän betyder ironiskt nog siffran 40 på latin och är bakgrunden till de latinska ordet för karatän.
        de flesta blir sjuka inom 2 veckor men finns undantag både snabbare men även längre inkubationstid. Så om festen var i mars är inte steffo in the clear ännu heller

    Älskade Adam. Det får inte vara sant. Det kan inte vara sant.
    Tack för allt ??

      Genom podden har det känts som att man känner honom, det är enda podden jag verkligen aldrig missar, hans bortgång kommer eka länge ? så svårt att ta in!

    Är det bara jag som får en dålig smak av att alla skriver ut på instagram om detta? Känns som att de ska tävla om vem som kände honom bäst. Tex lulucarter? Tycker hon fick det att handla om henne när hon skrev att han hade sagt att hon ara blir vackrare med åren osv…förstår att folk tycker det är sorgligt men visa respekt för hans anhöriga! Det är de det är synd om.

      Han var ju omtyckt. Hade tyckt det var märkligare om folk inte uppmärksammade detta.

        Tillochmed jag som inte kände honom blev chockad, så kan inte ens föreställa mig hur det kändes för dem som kände honom.

      Känner också så. Och vissa som t.ex Nemo som lägger upp en bild tillsammans med honom när de träffats en gång i jobbsammanhang liksom.. Snacka om att alltid vilja få det att handla om en själv.

        Han har ändrat i texten nu. Fick också den uppfattningen att dom träffats en gång? Nu har han ett nytt inlägg med bland annat : ” Jag hade förmånen att få ha en del kontakt med dig genom åren. Du fanns alltid som ett perfekt bollplank när man behövde fråga saker om medievärlden eller poddvärlden. Alltid generös. Alltid hjälpsam. Tog dig tid liksom. Dessutom alltid nyfiken på vad man hade på gång. Och det var bara några veckor sedan som vi sprang ihop på Ringvägen. Lika pratglad som vanligt var du. Din fina fru såg måttligt road ut när du stannade upp vid mig. Hon ville nog bara gå vidare, men du insisterade på att stanna och snacka lite. Vi pratade om mina livepoddar och om faderskap. Sa att vi borde ta en fika snart. ”

      Håller med. Fick samma känsla när jag läste. Att folk tävlade i vem som känt honom mest eller hade ”bäst” lilla replik att skriva med. Content…

        Ja precis. Folk tävlar nu om vem som kände honom bäst och vem som träffade honom senast…

          SKÄRP ER!

            Sluta vara så naiv.

      Typiskt kändis”eliten”. Så fort någon går bort eller något uppseendeväckande händer gäller det att rusa iväg till sociala medier och klottra ner diverse noveller om hur väl man kände personen. Alla får sörja på sitt sätt men herre min jävla Gud vad falskt och egoistiskt det är på många håll och kanter. Och att tagga familjen som uttryckligen bett om lugn och ro? Jag är mållös. Men det gäller ju att visa att man kände familjen så att alla veeeet…

      Ja, Adam var med all säkerhet otroligt omtyckt. Bland både kollegor i branschen och tv-tittare och radiolyssnare. Tyckte själv om honom och han, tillsammans med Gry, är ju legender på ett ENBART positivt sätt vilket är rätt unikt. Fyfan. Hoppas så innerligt att hans familj får vara tillsammans i det privata nu. Kram Adam, du var fan i mig en av de bästa i din bransch.

      Håller med. Hyllningsinlägg tycker jag är bara är fint men kan ibland känna att det blir som en tävling i vem som kände personen bäst. Väldigt märkligt att tagga specifika familjemedlemmar, vill man uttrycka sin kondoleans kan man skicka meddelande privat till de berörda

      Nu vet jag inte hur nära han kände alla dessa, men ja tycker oxå att lite väl många lägger ut. Men som sagt vet jag inte hur nära de var.

      Tror många uppriktigt vill hylla honom och sedan finns det de som bara vill haka på något aktuellt.

    Så tragiskt ❤️ Alla tankar till hans familj och nära.

    Snälla, stanna hemma! Vistas inte ute bland folk om det absolut inte är nödvändigt.
    Kan vi sluta vara så ”loja” mot detta virus.

      Tack!! Sluta var så jävla loja och sluta åka till stugan och fjällen och skit.

    Så otroligt svårt att ta in. Kändisars bortgång brukar inte påverka mig men detta kändes i magen. Och Markoolios inlägg ”min själ har gått sönder” får mig att vilja gråta.

    Så sorgligt. Men tycker också att det är märkligt att posta på insta samma dag. Känns som de nåtts av beskedet och 5 min efter börjat klura på en instacaption. Borde man inte sitta ned och sörja, tänka tillbaka på alla minnen med honom och kanske reflektera över livet? Vet att det inte är deras fel att det ser ut så här då samhället blivit så. Elena Belle postade liksom om sin mans bortgång samma kväll. För mig är det märkligt vilken samtid vi skapat…

      När min syster dog postade jag ingenting på social medier förutom en bild från begravningen två veckor efter. Inte ens då kunde jag skriva vad som hänt, bara en bild. Alla sörjer olika, men vet inte varför första reaktionen är att posta på sociala medier?! Hela ens värld kollapsar.

        Jo det kan jag absolut förstå. Men alla andra runt omkring? Och rent allmänt privat personer där de inte behöver gå och och göra ett pressmeddelande.

        Beklagar ?

        Om det är ens egna anhöriga kan jag förstå att man lätt då kan nå ut till många om att ngt tragiskt har hänt utan att behöva ringa runt till alla och även kändisar som Elena som inte vill att andra rykten skall börja gå.

        Men alla kreti och pleti som skall lägga ut en bild på vederbörande och skriva ngt… känns sådär. Kanske de är rätta att folk skall tro att de inte bryr sig om de inte kommer med ett snyftigt inlägg

      När det gäller kända personer så vill nog familjen själv snabbt ta initiativet och klargöra vad som gäller och ska gälla.
      Ta t ex att familjen snabbt gick ut med besked i samband med Ari Behns död. Det tog udden av alla spekulationer.
      Att avvakta med besked från familjen gör bara att de blir ansatta av media som vill ha kommentarer och detaljer.
      Bättre då att tala om hur det är, vad som hänt och att man nu vill vara i fred.

      Jag tänker att folk har olika behov i sorg. Ett behov kan vara att hylla, ett annat kan vara att vara ifred, ett tredje kan vara att undvika att bli uppringd av allehanda medier genom att ha sitt ”uttalande” färdigt att hänvisa till. Att döma sörjande människor är kanske det sista vi behöver ägna oss åt just nu, det finns många andra saker att lägga energi på.
      Sen kan i alla fall jag känna igen mig i att chocken gör att man inte riktigt förstår vad som hänt den första tiden och därför gör saker som sen ter sig märkliga.
      Snälla, var snäll bara och döm inte.

      När det gäller sorg är det allra mest märkliga personer som har åsikter om hur andra människor ska sörja

        Ja verkligen. Låt folk vara ifred, de flesta är chockade i början och har ingen aning om vad de gör ändå. Och det är fullt normalt och naturligt.

    Jag stötte på Adam Alsing en gång för säkert 16 år sedan , på Ica maxi!
    Jag var bakis och trött som ett troll och blir lite extra fjantig och lätt för skratt.
    Så jag tar upp en kundkorg och reser mig upp, personen framför mig är Adam Alsing!
    Så jag brister ut ”Adam Alsing” följt av asgarv, och bakom mig står polaren och asgarvar.
    Adam såg obekväm ut.

      Respektlöst och omoget.
      Förstår att han kände sig obekväm.

    Hur vore det om vi hedrade varandra innan vi dör.

    Så oroligt trist ??Han var en fin människa Adam ❤️Vila i frid ❤️

    Adam och Kompani är min absoluta favoritpodd och Adam, Daniel och Vanessa är som min extra hemliga familj! Har lyssnat på podden sen den startade så kimmer kännas tomt…Blev chockad av nyheten, samtidigt som man inte är borta flera veckor pga ”lite snorig”…

    Verkar ändå som om Adam varit oerhört omtyckt av alla om man läser vad alla skriver om honom! Får hoppas att folk kanske tänker till en extra gång om detta virus nu…

      Också poddlyssnare sedan dag 1 ?Minns tom de första avsnitten som gick under #adamlive. Är i chock fortfarande, trodde naivt att han bara var snorig (har själv hållit mig hemma flera veckor pga snorig antingen av pollenallergi eller förkyld)

      Är så ledsen. Kan räkna upp hur många egenskaper och historier som helst om Adam, som om han vore en riktigt nära vän ❤️ Likaså Vanessa och Daniel också, så ledsen för deras skull! ?

        Samma här! Vet inte hur många gånger i veckan jag startar en mening med ”jag lyssnade på Adam och kompani och där sa de….” usch, detta är så sorgligt, så svårt att ta in ? och han skulle bli farfar snart, får ont i både mage och hjärtat ?

      Samma här. Var på Stålmannen-träffen ute i Bro, när Daniel hoppade studsmatta (måste låta konstigt för den som inte är insatt). En hel trädgård full med fans och Adam var så himla trevlig mot alla. Känns inte som han hade hybris eller tyckte att han var förmer än någon. Usch. Fan. Känns overkligt fortfarande.

        Men åh var du där? Har seriöst aldrig velat bo i Stockholm så mycket som när de hade den träffen, vad fint att du fick träffa honom (och de andra med så klart) <3

    Kände honom inte men kommer från samma stad och har så många runt mig nu som är helt förstörda. Jä*la virus, vad ledsen jag blir. Han var verkligen fantastisk. Jordnära och äkta ??

    Jag blev så berörd av det Fredrik Backman skrev om hur Adam var som person trots att de inte kände varandra så bra.
    Det fick mig också att tänka mer på att visa uppskattning i vardagen för de som jag bryr mig om, jag är rätt introvert och kanske inte säger hur mycket jag uppskattar människor i min närhet men ska försöka bli bättre på det!

    Usch, jag blev så berörd av detta! Vet inte varför, men har lyssnat en del på podden och kändes väl som att man kände honom lite. Tänker främst på hans familj, man märkte verkligen att det fanns så mycket kärlek och humor där. Typ deras årliga svampplock osv. Fyfan.

      Exakt detta. Man har liksom ”lärt känna” hans familj genom honom. Känns som att han var navet i allt.

        Ja. Vill inte gräva ner mig för mycket i någon annans ofattbara sorg, men jag kan bara föreställa mig vilket oerhört tomrum han lämnar i familjedynamiken. Vad bisarrt det är med döden.

    Så tråkigt och är så ledsen. Även om jag inte följde han så mycket så tog detta hårt. Hoppas folk som inte tar folkhälsomyndigheternas restriktioner på allvar börjar göra det nu. Detta är allvarligt. Ta hand om er ❤

    Klara Doktorows hyllning till Adam på Instagram fick mig att tappa det helt?
    De jäkla kastanjetterna?… usch detta kändes ända in i hjärteroten.
    Hela familjen brukade lyssna på vinn Adams pengar på morgonen. Han är och var en fenomenalt genuin människa
    Adam ❤

    Vad ledsen man blir! J-a skitvirus. Adam blev bara 51 år. Så tragiskt!

    Senast i morse gick jag förbi en uteservering som serverade frukost vid Odenplan i Stockholm. Där var det fullsatt och folk satt tätt, tätt vid borden. Alltså fortfarande finns det människor som uppenbarligen inte följer nyheter eller som bara är stora egoister. Blir så arg!

      Ja, och fortfarande reagerar inte vår fantastiska FHM och vår formidabla regering. Heja Sverige-

    Alltså, OM nu nåt endaste litet gott kommer ur detta är det väl förhoppningsvis att folk fattar allvaret. Det känns som om många faller tillbaka i en normal vardag och låtsas som om detta inte är på riktigt. Kanske kan de nu relatera till att det drabbade någon bara strax över 50.

    Själv blev jag alldeles kall igår när jag såg nyheten. Värmlänning precis som jag, en person som exakt alltid funnits med i mitt liv om än ”bara” i radio och tv. Historien om hur han träffade sin fru är så fin, och ovanligt i dagens mediabransch att hålla ihop så länge. Så sorgligt att han nu missar sitt barnbarn…

    Svårt att greppa – inte han, han var ju en del av allt.
    En del av livet liksom.
    Och som flera tidigare kommenterat är Adams bortgång att liknas vid Micke Nyqvists, man berörs av sorg ända in i hjärtats rödaste del.
    Det var så mycket med dig som var härligt, Adam. Typ allt.
    Vila i frid?

    Adam visade mig den första verkligt lilla mobiltelefon jag sett (en liten sådandär sanyo (vill ja minnas) med flipout microfon att tala i) när han och en tv3 kollega stod tillsammans med oss och väntade på ett uppträdande. Mycket trevligt och snällt och en himla massa år sen. Får låna mobilen och frågar om inte den där flipoutmicken lossnar väldigt lätt…. Ja det var mina 5 cent om Adam. En verkligt trevlig prick.

    Själv brukade jag bära runt på en 5-tegelstens Eriksson på den tiden, så nyhetsvärdet var stort liksom tacksamheten att få en personlig visning av någon som kunde det hela…

    Kände honom inte men har sett honom på TV och hört på radio, hade alltid Megapol med Adam, Gry och Anders på radion på jobbet när jag var yngre. Det jag minns bäst är hans glädje, värme, jäkligt snabb i tanken och allmänbildad som få.
    Tankarna går till han närmaste familj och vänner.
    Du är saknad Adam, R.I.P

    Vad det festen som det talats om dom hölls av en samkönat par som han blev smittad på?

      Var någon blir smittad är väl alltid svårt att avgöra och kanske saknar betydelse för allt annat än svartmålande syften?

      Vem han blev smittad av går nog inte att fastslå och saknar i princip betydelse för alla andra ändamål än svartmålning. Eller är du könsepidemiologisk statistiker?

    Sverige kanske äntligen fattar nu hur många som dör av covid-19 när man får ett ansikte på det. Ett ansikte som bara är 51 år gammalt och som alla känner igen! Jag har varit isolerad i västra Australien i snart 4 veckor nu och vi har ungefär 2-5 fall om dagen. Förlåt för ranten men Sverige är helt sjukt när det kommer till isolation. Väldigt ledsamt och jag är mycket orolig över mormor och morfar som bor där..

    Jag kände inte Adam, men har gråtit både igår och idag. Så fruktansvärt sorgligt, han skulle bli farfar som han såg fram emot.
    Och sedan blir jag arg på WHO, tycker att de jamsar med Kina.
    Kina hade sitt första Covid-19 fall den 8 december 2019, rapporterade CNN idag. Varför väntade Kina så länge med att larma WHO? Och sedan väntade WHO en tid innan de larmade omvärlden.
    Jag är inte en Trump anhängare, men jag tycker att han har rätt i att dra in pengar till WHO.
    Så många människor har dött som inte har levt färdigt, och så många människor runt om i världen, lever med stor sorg idag.
    Hur går man vidare när man förlorar sina nära och kära?
    Tiden läker alla sår sägs det, men saknaden läker aldrig, den finnas alltid där.
    Det är inte första gången Kina smittar världen med ett virus.
    Läsvärd artikel: https://epochtimes.se/Var-Kinas-plan-att-anvanda-coronaviruset-som-biologiskt-vapen

    Sveriges nallebjörn har lämnat oss? Jag kommer sakna min morgonkompis i radio❤️? R.I.P bästa du❣️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.