Hannah & Amanda krävs på miljoner – hotas med stämning av konkursförvaltaren

Som Breakit igår kunde avslöja så är konkursförvaltare Gustav Kling allt annat än nöjd med Hannah och Amandas hantering av sina olika företag, bland annat ASHW concept store fashion AB.
Enligt honom kan Hannah och Amanda ha trängt sig före i kön av fordringsägare precis innan företaget försattes i konkurs och eventuellt till och med snuvat dem på konfekten genom ett litet trolleritrick som Breakit beskriver så här:

Men bara några dagar innan det formella beslutet fattades köpte duon loss klädverksamheten från bolaget.
Redan i inledningen av sin utredning fattade konkursförvaltaren Gustav Kling misstankar kring denna transaktion.

Hela affären var på 6,1 miljoner kronor men bara 1,1 miljoner kronor betalades kontant. Resten av köpeskillingen kvittades mot en skuld som bolaget hade sedan tidigare till ett annat bolag i duon Schulman/Widells koncern.

Ur förvaltningsberättelsen, gjord av Gustav Kling.

“Det kvittade beloppet på 5 miljoner anser jag ska återföras till konkursboet. I praktiken innebär det att vi kräver tillbaka pengarna från köparen”, säger Gustav Kling till Breakit.

Han har framfört sitt krav till Hannah Widell och Amanda Schulmans bolag men de vill inte betala.
Om parterna inte kommer överens senast 9 september så hamnar tvisten av allt att döma i domstol.

Med den här nya kunskapen så ställer jag mig enormt tveksam till att de var pga corona som de var tvungna att sparka sin personal.
Det verkar ju snarare vara så att de haft problem en längre tid med finanserna och sina olika företag, men det är ju alltid skönt att kunna haka på corona-strömmen och skylla på det istället för att man själv fuckat upp.

Det bolag som stäms har enligt den senast offentliggjorda årsredovisningen bara 41.250 kronor i kassan så hur de ska hosta upp närmare fem miljoner kr är för mig en gåta.
Var har pengarna tagit vägen? Täppt igen blödande hål? Bastubygge?

Vad tycker ni?

206 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Man kan alltid hoppas på det sämsta när det gäller Amanda & Hannah, de spelar i en helt egen liga och borde ha näringsförbud.

      Vad har det gjort mer än detta?

      Agree..karma när det funkar som bäst. Har hört att de vart risiga mot sin personal och det räcker för mig.

        Har hört? Pålitlig du verkar 🙂 🙂 🙂

          Ja, ska man verka pålitlig ska man ju säga ”har förstått”!

          Har läst ska det stå. Var mycket skriverier om dem för ett tag sedan.

      De är bluff, allt har varit fejk. Luftslott. De kan inte driva bolag, de är kassa, pajaser. Vidrigt hur de har behandlat sin personal och annat folk, VIDRIGT!

        Amen berätta då.

          Ja, för några veckor sen satt Amanda och skrattade åt deras kokbok som de gav ut för några år sedan. Hon lade upp på instastory typ ”Hur sjukt att vi gav ut en kokbok, vi kan ju inte laga mat? HAHAHA”. Blir ju ett hån mot de som köpt boken nu i efterhand ? Tycker också de är falska. Var ju ett himla härjande om att de skulle lägga ner podden och det var så sorgligt och det skulle krängas biljetter till en liveshow som var sista chansen att få höra podden. Hur lång tid tog det innan den återuppstod?

            Blev så illa till mods när jag såg det. Det är ju som att totalhåna sina trogna följare. Men dessa följare verkar ju ändå inte förstå att de blivit lurade.

              Hur kan någon vara ”trogen följare” av dessa medelålders högstadiebrudar?

                Ja det är en sjukt bra fråga men har tex haft en klasskompis som följde deras bok ”golden year” som en slav. ??‍♀️

                Jag vet inte.. har en kompis (som är väldigt smart dessutom) som lyssnat mycket på dem förut. Hon jämförde mig tom med Hanna flertalet gånger och tyckte att jag skulle lyssna. Hon menade det positivt men jag reagerade ganska negativt på det. Haha. Tycker de är vidriga högstadietjejer.

              Min farfar sa alltid att man inte kan lura någon som inte vill bli lurad. Tycker att det är många som förlitar sig blint på dessa kändisar som kränger allt möjligt skit. Det är lov att tänka sig för flera gånger innan man klickar..

            Når de drev deres cafe for lenge siden solgte de «nyttiga» shakes, men de var fulle av grädde og annet «onyttig»…villet ble hardelert med og skrattat av i en podepisode….

            Kan tänka mig att vad gäller kokboken (och shakes på caféet som Curly skriver om nedan) att de trodde det var en bra idé då men insåg först efteråt hur dum det var men ska de skratta åt det i podden kan de väl var tydliga med om de kom till insikt senare (annars antar man ju att de lurade folk medvetet) samt be om ursäkt.

              *ovan (tog fel på var kommentar skulle hamna)

              Dom är på riktigt inte så himla smarta. Därför blir det fel ganska ofta, när dom tänker.

      Amanda som gjort så mkt reklam för Lendo borde låna miljonerna där & betala tillbaka.

    Heja återvinning. Riktigt kasst.

      ?

        Vad i min kommentar är det som du funderar över? Något jag kan förtydliga?

          Återvinning? ?

            Ja precis. Det är väl vad hela inlägget handlar om? Konkursförvaltaren hänvisar till återvinningsreglerna för att Hannah/Amanda (mfl) kan tänkas ha fulat sig och menar att kvittningen om 5 miljoner ska återvinnas till konkursboet. Står ju ordagrant i utdraget ur förvaltningsberättelsen? Är jag tydlig nog?

              Vilket otroligt drygt svar. Gemene man som inte är insatt i juridiska termer kopplar troligtvis återvinning till exempelvis second hand och inte ett konkursbo.

                Jag förstod inte att andra, i ett inlägg som uteslutande rörde konkursrätt, kopplade termen till sopor. När jag granskar inlägget igen hänvisas det dock till såväl återvinning, fordringsägare som konkursbo. Jag är själv inte särskilt kunnig inom konkursrätt, men tänker mig att det ändå är begrepp som gemene man känner till. Ber om ursäkt om så inte var fallet. Jag ville bara lämna min synpunkt med utgångspunkt i Camillas uppmaning att tycka till. Aldrig min mening att vara högtravande, men folk läser av någon anledning ofta mina kommentarer illvilligt.

                  Om det ofta händer att folk läser dina kommentarer så, så kanske du borde fundera lite över hur du uttrycker dig mot andra.

                    Nu blev jag provocerad. Prova läsa mina kommentarer på ett välvilligt vis. Då borde du se att jag ställde mig genuint frågandes till i vad min otydlighet bestod i och att jag inte förstod att Anonym inte hängde med på vad ursprungsinlägget av Camilla handlade om. Nog OT om mig.

                      Men du, om det ofta händer att folk missuppfattar dina kommentarer så ligger det hos dig och inte hos dem. Om det hände någon gång ibland så visst, folk tolkar saker annorlunda och missförstånd händer. Men om det händer så ofta som du själv säger så ligger det ju hos dig att försöka uttrycka dig annorlunda om du inte vill uppfattas som dryg.

                      Oj, du behöver nog andas lite innan du skriver saker. Du är aggressiv och arrogant, vill du inte uppfattas som det kanske du ska jobba på det?

                      Du Jo, den var otrevligt skriven hur du än försöker få oss att läsa den på ett annat vis. Du utgick från att det var självklart att man skulle förstå vad återvinning handlade om i sammanhanget. I inlägget nämns ordet EN gång. Det är inte alls självklart att alla förstår vad du menar. Sluta nu att skylla på oss att vi läser dina kommentarer fel när det är du som inte vill sluta vara arrogant och skriva folk på näsan.

                      Om folk ofta läser dina kommentarer fel så är det garanterat ditt sätt att skriva på som behöver göras något åt.

                      Den gyllene regeln: Kommunikation sker på mottagarens villkor.

                      Om folk missförstår dig upprepade gånger, ligger felet hos dig.

                      Okej att du inte förstod vad personen som endast skrev ett frågetecken ville men du är dryg i dina efterföljande svar.

                    Alltså höjden av dryghet här?! Kommentaren rörde direkt inläggets innehåll. Att du inte begrep det är inte någon annans fel än ditt.

                  Jag är själv särskilt kunnig inom konkursrätt och min uppfattning är att begrepp som återvinning (och andra begrepp som används i inlägget, t.ex. sedvanliga betalningsmedel och ordinär) verkligen inte är begrepp som gemene man känner till. Det gjorde inte jag heller innan jag läste sakrätt på universitetet.

                    Jag har läst ordet flera gånger och jag tänker ändå på vikten av att separera färgat och ofärgat glas ?

                      Och jag på second hand ?

              Om du inte förstår att de allra flesta associerar återvinning till miljöfrågor och inte konkurser så är det så klart inte ditt fel men tyvärr känner jag på mig att du mest ville skriva folk på näsan. Ingen här blir imponerad av dina kunskaper om återvinningsregler, sorry.

          Vad svamlar du om?

            Till Jo då alltså…

    Är rubriken rätt? Hotas ska det väl vara? Eller hotar de att stämma konkursförvaltaren?

      Tycker normalt att det är töntigt att rätta grammatik för egentligen är det oftast tydligt vad som menas.. Men här reagerade även jag för blev förvirrad av rubriken ?

    För mig som inte följer H/A så känns det som att de påfallande ofta är inblandade i saker om enligt mig gör att deras varumärke borde vara körd i botten. Någon som gillar dem som kan förklara vad som tilltalar er?

      Det är det också. Kört i botten.

      Alltså en av mina kompisar var heeelt frälst av fredagspodden för några år sen och hade en låååång utläggning om hur perfekt deras perfect day rosevin var, det är det enda jag kan tänka på när jag hör Hanna och Amanda. Har aldrig lyssnat själv så har aldrig fattat grejen men glömmer aldrig hennes vrålfrälsta ”Och det äääär verkligen det perfekta vinet” ?

        Det är surt och inte särskilt gott ?

          Inte deras bubbel heller.

        Måate hålla med henne om rosévinet där! Den enda rosén jag inte blivit illamående eller extremt bakfull av ?

      Jag följer dem i deras poddar och på instagram. Jag har inget förtroende för dem när det kommer till deras produkter eller samarbeten, det tycker jag inte att de gör särskilt bra. Samarbetena är inte genuina eller genomtänkta så jag har aldrig blivit sugen på att köpa någonting de gör reklam för. Jag tycker däremot väldigt mycket om dem som personer. Fredagspodden är verkligen som en kompis som jag känner igen mig mycket i när det kommer till ångest och oro över olika saker. Det blandas väldigt lättsamma ämnen med tung ångest, precis som livet kan vara.

        Håller med. Dom är rätt underhållande att lyssna på. Ofta håller jag inte med dem och ibland kan jag störa mig på korkade saker de säger men det är ändå bra.
        Sen tror jag inte heller på något de försöker sälja och skulle aldrig köpa ett klädesplagg eller liknande från dem.

        Fast deras ångest…jeeezz vilka drama queens.

          Fast det är ju just så det kan vara med ångest! Jag pratade med en gammal vän för ett par veckor sedan om ångest och hon öppnade upp sig väldigt mycket kring en sak hon har väldigt mycket ångest för. Hennes värsta ångest som hon mår dåligt över varenda varenda dag är helt orimlig för mig. Jag kan inte alls förstå varför hon mår dåligt eller grubblar över det, men jag förstår att det är otroligt jobbigt för henne. Jag själv är hypokondriker, när jag har ont i tån är jag döende. En dålig dag när jag får ont i tån kan jag ligga paralyserad av dödsångest i sängen från morgon till kväll. Det tycker nog de flesta är väldigt ”drama Queen” men för mig är det på liv och död (i mitt huvud såklart). Man kan inte alltid förstå andra människors ångest, men det betyder inte att det inte är på riktigt för den drabbade!

          Jag har en stark känsla att Amanda ständigt överdriver och koketterar med sin ångest för att hon har märkt att det är ett framgångsrikt koncept i podden. Att det leder till sympatier och det i sin tur leder till försäljning av diverse krimskrams de för tillfället vill sälja…

            Synd att ångest har blivit en sak som görs business av: kolla hur relaterbar jag är med min ångest, köp min bok (eller annan produkt).

          Ja men eller hur. Och hur dom gråter o gråter o gråter.

        Reklaminslagen i podden är så dåliga (fejk och stelt) men jag tycker det är mysigt att lyssna på podden pga av hur de bryr sig om och ställer upp för varandra. Synd att det inte sträcker sig till deras anställda, osv dock.

        Värsta med podden är dock att amanda ska ta sån plats heeeeeela tiden och avbryter Hanna konsekvent eller tar över hennes storys.

          Håller med. Tycker bättre om Hannah och önskar att hon fick ta mer plats.

    Vadå ”Vad tycker ni?”. Är väl inte så mycket att tycka till om här.

      Tja.. Tycka kan man ju alltid göra sen vad som är lagligt och inte kan nog inte vi avgöra. Men man kan ju tycka att det är sketchy, man kan tycka att det är okej, och man kan tycka att det är ointressant 🙂

      Haha reagerade också på det, ”vad tror ni?” hade nog varit en lämpligare frågeställning 🙂

    Låter som om deras luftslott faller lika hårt som Bellas!

      Ja, tycker det är lite överraskande. Trodde deras verksamhet var mer stabil eftersom de inte slösade med pengar på samma nivå för att leva flashiga liv.

        De gjorde de nog, bara inte på Bella-nivå

          Ja, men det var så jag menade. Visst lever de inte som medelsvensson men sticker inte ut så mycket bland influencers.

        Du har tydligen missat alla deras lyxresor och lyxiga stora våning plus sommarhus med mera.

          Alex lär väl ha en guldgruva att gräva ur.

          Fast det är ändå inte mycket i jämförelse med privatjetåkande, köpt HR-omslag, osv utan det finns flera influencers som lever på ungerfär samma nivå och som Kristina skriver bidrar Alex också med sin inkomst.

      Det pågår fortfarande liknande saker i ILs bolag.. Tror även det inom kort kommer ut något liknade om henne då det är väldigt mycket ärenden hos bolagsverket med ILs verksamheter.

        Det tror jag med. Uppenbart att alla interna bolagsändringar och tydliga oklarheter mellan bolagen kommer eller håller på att granskas. Men det tar ju alltid tid och ibland till och med år innan det blir offentligt. Det kan också finnas andra anledningar till att L inte kommer jobba på ett tag – näringsförbud?

          Tänk tanken att Isabella Löwengrip får näringsförbud, då kan hon inte driva företag, vara delägare eller sitta i styrelsen. Kvar är då en helt vanlig anställning. Pax för att inte anställa henne!

            Skulle vara kul om det blev så faktiskt. Trött på hennes påhittade skryt!

              Tänk att sitta här och önska skit över en annan människa.
              Och säga att det vore kul om hon inte fick driva företag?
              Tänk att ni/du njuter av det.
              Så små människor ni är.

        Nej, ärenden hos bolagsverket handlar om att avveckla bolag, alltså att man lägger ner och avslutar bolag dvs likviderar och det är inget fel eller skumt i det. Och när ett bolag håller på med likvidering så får det annat namn, inget konstigare än så.

          Det heter likvidation. Likvidering är något som den undre världen och maffian sysslar med 🙂
          Bolag som träder i frivillig likvidation behöver inte alls byta namn.
          Namnbyte kan dock initieras av bolaget självt om man t ex vill undvika att ett känt bolagsnamn utsätts för uppmärksamhet under de 7-12 månader som en likvidation tar.

            Anonym / 2020-04-17 17:00 … tyvärr gör du fel i att kritisera Anonym / 2020-04-17 15:14. Vid osäkerhet om jag har rätt … se gärna bifogade länkar:

            https://svenska.se/tre/?sok=likvidering&pz=2

            https://www.synonymer.se/sv-syn/likvidering

            https://sv.bab.la/lexikon/svensk-engelsk/likvidering

      Är bellas hus det där vita för 15,7 mil nånting? Fattar inte att ett så fult hus kan kosta så mycket.

        Det är väl läget som kostar, inte huset

          Ja, broavgiften till Lidingö brukar bli ca fem miljoner kr för en villa.
          Alltså jämfört med samma villa i en mindre posh del av Stor-Stockholm.

      Vad har dom kvar mer än sin egen podd och Alex och Sigges podd?

        Dom äger ju Perfect Day som är typ som ett ”poddstall”, dom äger poddar kan man säga

    Det ryktas om att näringsförbud mycket väl kan bli konsekvensen av deras rent kriminella sätt att driva företag på.

    Det förstod man väl, förstod väl de flesta, att de inte avskedade personal pga Coronan utan att det var pga ekonomiska problem i företagen sedan tidigare, det har ju varit uppenbart och är väl därför som de tvingats sälja den stora våningen också för att få loss pengar. Klart som korvspad. Så kan det gå….

      Inte så säker på det med lägenheten, tror Alex har gott om pengar för böckerna.

        Har sagt det till denna person ni-vet-vem hundra ggr känns det som. Alex karriär har ju aldrig gått bättre!

          Och ändå måste han göra samarbeten på instagram, och hans brorsa en massa smygreklam 😉

            Måste och måste.

            Hur kom hans brorsa in i denna bilden? Har de gemensam ekonomi?

          Vi vet vem? Va?

          Alex drar in bra med pengar, men inte ens det räcker för den extravaganta livsstil som Lady Mandy kräver!
          Så enkelt är det.

            Amanda har många förmögna vänner i sin bekantskapskrets såsom Hm- arvinge med miljarder att röra sig med så det kostar förstås att hålla jämna steg med resor, kläder, inredning etc.

        Man blir inte rik på författande i Sverige.

          Men han borde ha gjort sig en rejäl hacka ändå? Tror även han sålt rättigheter till senaste boken till ett filmbolag.

          Typ Camilla Läckberg då eller… Alex böcker går otroligt bra och säljs i stora upplagor.

          Jo man blir visst rik på författande i Sverige. I alla fall blir några få det. De som säljer över 100k/titel eller som säljer filmrättigheter eller får sina verk uppköpta utomlands.

            Mja, de som blir rika på det är så himla få att man faktiskt KAN generalisera och säga att nej, du blir inte rik på författande.

              Fast Alex hör ju faktiskt till en av dem som nog blivit rik på detta.

                Okej? Han tillhör ju fortfarande en minoritet…?

                Man dör inte heller av att använda sin laptop. Det betyder inte att 0 personer dött av att använda sin laptop.

                Alex har ju dessutom en av Sveriges största poddar, finns sjukt mycket pengar att hämta in via reklam där.

                  Men herregud, kolla allabolag om ni vill se hur mycket deg han har

              Fast nu handlar det väl inte om hur det är generellt utom om hur just Alex har det? Blir som att någon konstaterar att JK Rowling har pengar och någon kommer och argumenterar att man inte blir rik på författande. Och ja, jag vet att Rowlings pengar är på en helt annan nivå, bara ett lättillgängligt exempel.

          Han sålde ju filmrättigheterna till sin bok?

    Jag förstår inte varför skönhetssalongerna gick i konkurs från första början. De var etablerade, och låg på adresser med mycket köpkraft. Borde bara ha rullat på?

    Kläder och hudvård förstår jag bättre, de har helt fel kvalitet och prisbild på kläderna i relation till målgruppen.

    Jag var på en Daisy grace lagerutförsäljning för några år sedan. Enorma mängder plagg, dessutom i felmärkta storlekar.

    En sista fråga, såg konkade bolagets skulder, hur kan de ha skulder till Åhléns? Borde de inte tjäna pengar på samarbetet med dem?

      Var det inte problem med frisörerna? Tror frisörerna inte ville göra snabba, slarviga jobb utan var måna om sin yrkesidentitet och ville göra jobb av kvalitet. Men det fungerade inte om det skulle få in lönsamhet.

        Det var rätt tomt på den där salongen på vid Åhlens City iaf

          Kan ju säga att prissättningen på deras skönhetsprodukter var helt uppåt väggarna. Trots att produkterna kontinuerligt var nedsatta till kampanjpris sålde dom inte. En influenser som har varit smart och gör bra business är Ida Warg.

      Skulden till Åhléns är kanske lokalhyra och andel i gemensamma kostnader som el, värme, bevakning?

      De är pr och dokusåpa människor, de trodde de visste hur man skulle tjäna pengar på mode, hud, hår, men de hade ingen erfarenhet, ingen utbildning, de är inga frisörer, kosmetologer, men det skulle de tjäna pengar på, tyckte de bara för att de tyckte att de själva är glamorösa. De skulle forsatt med vad de kunde, dokusåpor. De är väldigt fokuserade på varandra, systrarna särskilt fokus på Amanda. Lyssnat på dem i poddarna och det handlat mest om A, hon avbryter kanske lite ofta H för att tala om hennes grejer. A är känslig, förstår det, det kan vara så att man gör så mycket man kan för att inte en känslig person inte ska må dåligt.

      Hjälper inte ha en bra adress om man inte kan driva verksamheten.

      De blev väl stämda av ett skönhetsföretag med liknande namn och fick sluta sälja skönhet men fortsätta sälja kläder

    Gräver man gropar åt andra faller man själv där i. Skrattar bäst som skrattar sist… Just saying.

    Pengarna har ju hamnat i lyxiga resor,kläder och renoveringen av deras Gotlandshus.
    Vet nån om Amanda och Alex har någon ny lägenhet än. De säger att de är på Gotland för att de sålt lgh i Stockholm.

      Alex brukar skryta med att han bränner sina pengar på lyx och hotell och sparar ingenting. Kanske något han ångrar nu…

        Det brukar han i och för sig säga i samband med reklam för låneföretag så det behöver inte stämma helt.

          I intervjuer med kvällspressen också iofs beskriver han sig som konstant Pank

          https://www.expressen.se/nyheter/alex-schulman-om-morka-stunderna-med-sin-mamma/

        Han vill befinna sig underläge, nej hans pengar rinner som sand mellan fingrarna och det är synd om honom för det, vill han vi ska tycka.

      Det Amanda sagt i podden är att dom letar. Kan ju ha hänt att de hittat något sedan dess.

        Eller att dom inte har råd? Dom tjänar ju pengar varje månad som dom bor på Gotland.

      Kan stämma att de flyttat ut från lägenheten för det finns ett annat par folkbokförda där nu.
      Utöver Alex och Amanda som fortfarande är skrivna där i lägenheten.
      Verkar inte som de tänker sig någon flytt till Gotland utan de ska säkert vara kvar i Stockholm.

        Dyrare skatt på Gotland men genom att de inte är folkbokförda på Gotland där de tillbringar sin dygnsvila kan de begå brott mot folkbokföringslagen. Kan utifrån att jag inte orkar läsa på vad som gäller om man eventuellt skulle kunna se det som ett tillfälligt boende under ett år.

          Ja, man kan flytta utan att anmäla ändrad folkbokföringsadress under förutsättning
          1) man behåller sin bostad på orten man flyttar från
          2) flytten är tillfällig och avses pågå under högst ett år
          Om man inte flyttar tillbaka efter ett år så ska man anmäla ändrad folkbokföring oavsett man behåller sin bostad på den ursprungliga bostadsorten.
          I det konkreta fallet verkar det som makarna S inte har kvar sin permanentbostad i Stockholm så då faller den tillfälliga flytten utan ändrad folkbokföring på det rekvisitet. Tveksamt om A & A är inneboende i sin gamla lägenhet eftersom ett nytt par flyttat dit (köparna?).

      Den där Gotlandsrenoveringen måste ha kostat hur mycket som helst… Från början var det en lada utan toalett.

    Är det någon som vet vad som hände med Maja Lindelöfs kollektion för perfect day (https://majanilssonlindelof.com/2018/10/11/48-h-stockholm/)?

      Saknar Maja och Sanna ❤️

        Vad hände med deras vänskap egentligen?

          Ingen vet och tror de aldrig kommer gå ut med varför de inte umgås längre.

            Alla vet? Fråga vem som helst i mediestockholm.

              Vi är nog ganska många som inte känner någon i mediestockholm

              Då kanske du kan berätta…

              Nej?

      Kanske var detta ”Ett företag som jag hade tänkt jobba med exempelvis, bra betalt och ett bra jobb, tillochmed en grej jag har drömt om hela mitt liv, men någonting fick mig att skjuta upp att skriva på kontraktet och några månader senare visade det sig att saker och ting inte stämde överhuvudtaget och hade jag hoppat på det tåget hade det varit superjobbigt för mig.” https://majanilssonlindelof.com/2019/11/06/tune-in/

    Jag skulle vilja påstå att samtliga företag som gått i konkurs den senaste månaden har hamnat där för att de fuckat upp sina finanser en längre tid. Det har egentligen ingenting med Corona att göra.
    Mitt företag lider också, men vi kommer att ta oss igenom det då vi varit ansvariga och kan överleva i minst 6 månader helt utan intäkter. Nu när vi skalar bort så mycket som möjligt kan vi överleva ännu längre. Det är så det går till på ett ansvarsfullt företag som vet hur man bedriver en verksamhet.

      Precis vad jag tänkte när MQ gick i konkurs igår.

        Men det är ju sen gammalt att MQ gått dåligt. Ingen hemlighet.

          Som Flash och Joy också…

            Joy har gått med förlust i princip i över 10 år i rad. Jag förstår inte hur de kunnat hålla öppet så pass länge som de gjort

              Precis – butiksdöden som pågår nu. Senast idag stod det om Vapiano. De stänger 3 restauranger i Stockholm.

        MQ har inte haft någon likviditet på över 10 år. De har levt på övertid oerhört länge.
        Det här var bara ett bra tillfälle för dem att slänga in handduken.

          MQ, Flash & Joy har en sak gemensamt: svaga varumärken med svag egen identitet.

            Nej, det där kan jag inte hålla med dig om alls.
            Alla tre butiker är väldigt välkända och ligger ganska högt upp när man ber personer lista butiker man ser i ett köpcentrum.

            Däremot har de alla gemensamt att de inte hängt med att marknaden har förändrats oerhört mycket det senaste decenniet. De har alla tre kört på i samma gamla banor sedan typ 90-talet och varit rädda att ändra koncept.

              Det som till slut fäller avgörandet är i alla fall dagskassorna. Spelar inte så stor roll att butikerna är välkända och kunderna positivt inställda om försäljningsresultaten är dåliga. Det gäller att hänga med i svängarna om man är i modebranschen.

      Ja, jag förstår inte heller hur företag, stora som små, på bara några veckor går i konkurs. Det måste ju ha vippat på kanten bra länge innan Corona.

        Exakt och corona var katalysatorn.

          Katalysator eller ett väldigt bra tillfälle att bara klappa ihop och säga ”Enough is enough. Vi försökte, det gick inte. Nu lämnar vi det här kapitlet bakom oss”

      Exakt! Kolla tex på många framgångsrika krogägare, tigger nu pengar medan de själva tidigare plockat ut stora summor som de lägger på semesterhus, lyxprylar etc. Men sen i kristider finns de noll kapital för verksamheten att överleva..

      Får mig att tänka på en tjej som var smart och sålde marmorbord tidigt när det började bli poulärt. Hon tjänade bra med deg och det såg man på henne när man mötte henne. ALLT hon bar var dyra saker och såg sprillans nytt ut. Men man märkte att hon inte vårdade sitt varumärke (var 40 min sen när vi skulle hämta vårt bord från henne för hon var på julbord runt hörnet så vi fick vänta i iskyla utanför lokalen. Hon vad inte ens om ursäkt flr förseningen) och när fler och fler konkurrenter dök upp med samma typ av bord så gick försäljningen ner. Kollade upp hennes företag nu och det har gått åt fanders. Hon hade en bra idé verkligen, men förlitade sig kortsiktigt på sin framgång utan att vårda sitt varumärke långsiktigt.

        Klok kommentar 🙂 Beskrivningen passar för övrigt in på en viss blondin. Jag tror att det handlar om något så enkelt som girighet. Man tänker att man är oövervinnerlig och dras in i den berusande framgången. För ärligt talat, det är inte kul att tänka på att spara undan pengar ”for a rainy day” men nog förbannat måste man det.

        Kan tycka att sådana här kriser ibland kan visa mycket tydligt vilken typ av företagare man är.

        men exakt, en affärsmodell som går runt på att varje stol på min restaurang är bokad varje kväll, året runt, hela tiden, eller att marmor-bord alltid är den senaste hetaste trenden är inte hållbar. Som privatperson blir man pepprad med budskap om att alltid ha en buffert, minst tre månaderslöner, helst ett år sparat för ”man vet aldrig vad som kommer hända”, men företagen får krispaket på miljarder efter två veckor?

          Det är ju arbetstagarna på företagen som räddas. Inte ägaren

            Nej. Företagarna får permittera under uppsägningstiden vilket uppmuntrar till att avskeda folk.

      Verkar dock som restaurangbranschen är särskilt hårt drabbad då de inte har mycket marginal från början. Då tänker jag i synnerhet på lunchrestauranger som inte borde vara så konjunkturskänsliga (dagligköp vs sällanköp med undantag för semesterperioden men det kan de planera för bl.a. genom att de egna anställda har semester) men nu påverkars dramatiskt av att folk håller sig hemma.

        Lunchrestauranger speciellt är väl ändå några som är konjunkturkänsliga? uteluncher är ett av de första sakerna som man vanligtvis skär ner på vid sämre tider. Fler blir arbetslösa och lagar lunch hemma, färre arbetande som äter lunch, fler tar med sig matlåda.

          Jag kan ha fel men jag tänker mig att det ändå är ett stort steg för de (eller vi då jag ingår) som alltid eller oftast köper lunch ute att byta till matlåda. Går liksom ändå att motivera för sig själv att lägga en hundralapp på mat och hade man haft bättre ekonomisk tänk och planering hade man redan tagit med matlådor även innan. Personligen drar jag hellre ner på större köp även om jag inser att de där hundralapparna ackumuleras.

    Är det för mycket begärt att be dig korrekturläsa dina inlägg?

      Är det en genuin fråga eller skall den läsas med upprördhet i rösten, nästan lite så där SKA DE VAAA SÅ HÄR!!

      Mvh
      Frågar åt en vän

        ?
        älskar uttrycket ”frågar åt en vän”. Så användbart ju! ☺️

    Jag gillar Hannah och Amanda! Deras reklaminslag är verkligen inte bra, men deras analyser av relationer, deras humor och deras nakenhet i sitt mående är riktigt träffande.

    http://alifeexpedition.blogspot.com/

      Säger du det, Alex.

    fler luftslott som rämnar…

    Var det fler än Julia som blev av med jobbet på perfect day?

      Ja dom va 3 st som fick gå

        Vilka?

    Så orimligt nyfiken på vad som hände med Julia och Perfect Day. Vet att det är jävligt ocharmigt att vilja höra alla detaljer, men älskar att höra om ruttna arbetsgivare pga är allmänt hatisk mot folk som plockar ut massa vinst och sen skiter fullständigt i sina anställda – speciellt just nu. Framförallt vill man ju veta om det låg något i det Daniel Redgert kommenterade när Perfect Day gänget skojade med Anitha Schulman om hur Amanda och Hannahs metoder om att älska nyanställda och sen vända dem ryggen.

      Aaaa, jag vet – jag vill veta ALLT!

      Hon är uppsagd och arbetslös med säger i sin podd att hon är med på PD:s digitala fikapauser. Lite tvetydligt.

        Hennes podd ligger fortfarande på perfect day och hon får lön för den

          Alltså kommer hon inte att säga nåt om Hannah och Amanda så länge hon får betalt av deras företag

            Låter logiskt. Hoppas hon blir värvad till någon bättre, får svinmycket pengar, ett eget tv program (tycker hon är svinrolig) så hon kan skita i äckliga perfect day.

              Håller med! Julia är bäst!

      ”På grund av är allmänt…”???

        På grund av [att jag är] allmänt…

    Det kan ju vara så att försäljningen av lägenheten i Stockholm handlar om att hålla undan pengar från en eventuell konkursåtervinning. Jag tänker att om lägenheten ägdes av de båda så kunde ju pengar utmätas från den för att återvinnas till konkursboet. Vid försäljning kanske pengarna smusslas undan eller används till att köpa något där endast Alex står som ägare. Tycker att försäljningen kom lite plötsligt dom hade väl inte bott där speciellt länge. Tror dom försöker att vara steget före men lagens långa arm brukar oftast vinna i dessa fall.

      Fast det finns ju massa regler om återvinning

        Så klart det finns lagar om återvinning och jag är helt övertygad om att det rättsliga vinner i slutändan. Men nu är dessa två kanske inte de vassaste knivarna i lådan och tänker kanske att det är värt ett försök att rädda det som räddas kan. Vi får se hur allt slutar men jag är övertygad om att de kommer få lära sig en läxa. Det är inte bara att lajva företagare, utan några som helst kunskaper, utan att det kommer stå dom dyrt i slutändan.

      Du är nog något på spåren där. Ja det var märkligt snabbt som de skulle sälja och flytta. Kan ligga något i det du säger, så går nog planerna och tankarna, rädda undan lite stålar.

    Ligger dessa människor bakom vinet perfect day?

      japp!

        Tack, då ska jag inte köpa det ?

          De äger det inte längre, det är uppköpt.

      ”dessa människor” ?

        ?

    Vad hände med Daniel Redgert ?

      Och Simon?

      Han verkar ha tagit ett steg tillbaka från offentligheten och driver en egen PR-byrå i Stockholm som hittills går bra. Omsatte ca 12 miljoner förra året: https://www.allabolag.se/5591350490/redgert-comms-ab

        Tack för svar. Men är skeptisk

        Lite -fake it til you make it- över honom, lajva superentreprenör och lajva superrik och tar efter en viss blondin i det mesta. Han vill att allt ska se lyxigt och framgångsrikt ut på hans insta medan han bor i en etta eller liten tvåa typ.

          Han bor i en bostadsrätt på 102 kvm på Rörstrandsgatan

            Snap

    Hannah-Li Matilda Sunnanäng Widell…

      Sunnanäng, Sunnanö…
      ”Där går en dans på Sunnanö, där dansar Rönnerdahl
      med lilla Eva Liljebäck på pensionatets bal
      och genom fönstren strömmar in från skärgårdsnatten sval
      doft av syrener och jasmin i pensionatets sal”
      E. Taube, Dansen på Sunnanö

      Döpt efter Astrid Lindgrens saga möjligen? aningen bisarrt isåfall

    Julia frändfors och hon lyskova körde ju någon live på instagram nån kväll för ett par veckor sedan. Braaa dragna var dom och man fick ställa frågor. Kom en hel del om PD och Hannah och Amanda men tyvärr så var lyskova jättefull och avbröt frändfors typ hela tiden så hon hann aldrig prata klart. Men frändfors var inte den enda som blivit uppsagd från PD och på frågan om dom är på väg att konka så sa hon typ ”vad tror du, dra egna slutsatser”. Det var hon som blockade H och A när hon blev uppsagd, inte dom som slutade följa henne. Men hon tog bort blocken efter ett tag när hon kom på sig. Underförstått är hon besviken på H och A då hon trodde att dom var mer än kollegor och uppenbarligen har systrarna inte kört öppna kort för sina anställda utan har i princip låtit alla tillsvidareanställda tro att deras jobb/lön är trygga och kommer rulla på men så kom föera uppsägningar ur tomma intet. Varför bor Amanda och Alex på Gotland tex? Visst corona men har dom råd att köpa en ny lägenhet eller såldes etagen av samma orsak som bellas lyxhus?

      [Borttagen kommentar]

        Åh det låter som när man är på AW med en kollega som i vanliga fall inte säger mer än vardagliga saker på kafferasten men sen får i sig liiiite för mkt att dricka och berättar ALLT om alla på jobbet, haha. Älskar sånt.

        Oj. Undrar om hans fru vet det.

        Och vad var bakgrunden till bråket m Jinder då?

          Vad hände med Jinder??

            Det var inte jätteintressant, men roligt återgivet. Jinder började dyka upp på alla aw:s för Breaking news-gänget som Julia anordnade. Julia tyckte det var drygt som fan då Jinder ej var bjuden och dessutom tog över alla samtal och dominerade rummet.

            En sån kväll höll Jinder på med ett ölglas som hela tiden spillde över på Julia. Trots flera tillsägelser lade Jinder ej av. Då ställde sig Julia upp och SKREK och undrade vad fan hon höll på med, samt stormade ut. Sen när hon kom tillbaka tänkte hon att de skulle försöka att lösa det hela, men då ställde Jinder till med en scen där hon krävde att Julia skulle be om ursäkt till Filip och Fredrik och alla som satt där runt bordet.

            Minns inte mkt mer men sedan dess avskyr de varandra väldigt mkt. Team Julia.

              Båda är vidriga men måste jag välja så är det team jinder

              Haha ok, låter som två drama queens lite grann..

              Är orimligt nyfiken på vad som hände mellan Julia & H&A. De var ju så otroligt nära och hjälpte henne genom krisen med Olle. Det har både H&A samt Julia pratat om i sina poddar. Och nu verkar det ju som sagt ha skurit sig.

              Funderar också pga hon Karolina Skoglund, hon verkar ju ändå rätt smart, hur länge till kommer hon vara kvar på PD.

              umgåtts med/i samma kretsar som båda. Jinder är så sjukt mycket värre, otroligt oskön och jobbig människa. Julia är trevlig!

        Vad stod det i den borttagna kommentaren?

      JF är ju totalt opålitlig och utan impulskontroll. Förstår att hon inte får behålla sina jobb särskilt länge.

    Då har alla som undrade fått ett svar på varför damerna Widell och Schulman så panikartat lade till miniformatet ”hur mår du”.

    De är som två boaormar som klämmer till hårdare ännu hårdare när deras offer/lyssnarna riskerar att lösgöra sig och avprenumerera på deras podcast.

    Kan man inte driva bolag, så ska man helt enkelt låta bli (eller iallafall läsa på ordentligt innan)! Det blir inget bra genom att tro att man kan överlista systemet när man inte ens har gått affärsekonomi på gymnasienivå (och inte ens med det lilla i bagaget ska man försöka).

    Brottslighet på den hör nivån lönar sig ej för personer som knappt har avslutat högstadiet! Det lönar sig oftast inte ens för personer som har högskoleutbildning och med familjer i ryggen som har drivit bolag i generationer! Man måste vara bra mycket klippskare än Widell och Schulman om man ska ägna sig åt ekobrott! Alexander kan också lägga sin ekobrottskarriär på hyllan för jag har svårt att tro att systrarna själva har klippt och klistrat på den här, än dock, småbarnsnivån!

    Man ska självklart stötta och glädjas åt kvinnors bolagsframgång, men brottslighet ger en ordentligt fadd smak, och det är fint att det ej accepteras!

    i dagens podd gör Hannah och Amanda reklam för vin och tandkräm som de inte ens har testat själva; efter ett utlägg om varför vinet/tankrämen är bra säger dem ”det ska bli spännande att testa det”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.