Kul eller inte kul i karantän med Katrin?

[YouPlaySinglePlayer video=”1411,1847,336871″ ap mute yot ]

Allas vår Jämtländska lekledare är i full gång igen med att roa följarna, men som alltid när det kommer till Katrin, så är de lika delade på mitten som en högt sittande stjärtskåra. 

I förrgår skojade jag om att jag hellre får Corona än äter en råbiff – det var enligt vissa av er INTE okej. (Skönt att ha det utrett.)

Får man skämta så här som Katrin gör eller är det att raljera över tragiska människoöden?
Diskutera gärna i grupper om fyra.

Var så god och skölj!

137 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Den va lätt. Katrin är för det mesta osmaklig

      Fast jag tycker hon har fått lite oförtjänt mkt skit nu. Hon har ju rätt till sina åsikter.

        Det tycker inte jag att hon får alls, dessutom får hon näring av konflikter. Så inge synd om henne, däremot hennes stackars ex som hon sitter i karantän med ?

        Precis som alla andra har rätt till sina åsikter. Lägger man upp någonting som man vet kan uppröra folk så får man räkna med att det kommer komma kritik. Vill man inte behöva mötas av den kritiken så lägger man inte upp det som kan uppröra, det är verkligen inte svårare än så.

          Förstår delvis hur du menar men håller inte helt med. I Sverige är vi ju ganska lättkränkta så det kan vara svårt inte göra nån upprörd fast man inte vill. Tänker på Katrins karantändebatt t ex, det är ju ingen åsikt hon har för att vara taskig utan råkar bara vara hur hon ser på saken. Vi borde vara mer accepterande inför olika perspektiv, alltså det går ju att debattera utan att kasta sten på folk eller avfärda dem som idioter.

            Ja jag förstår hur du menar också. Men i det här fallet så tycker jag i alla fall att det är rätt självklart att den här videon kommer ses som upprörande för många och då får man räkna med kritik. Den upprör inte mig personligen, men jag förstår varför folk reagerar. Jag önskar också att människor kunde vara mer accepterande och delta i debatter utan att kasta sten och avfärda andra som idioter, men det kommer alltid finnas människor som inte vill eller kan det. Och de har trots allt lika mycket rätt att uttrycka sina åsikter som Katrin eller alla andra.

              Ja tycker verkligen inte att det är uppenbart att folk skulle bli upprörda. Tycker inte att det finns något kontroversiellt eller nytt med den här videon.

                Nej alla tycker inte det, det förstår jag med.

                  Exakt, därför är det verkligen inte självklart att det här är något som upprör. Tvärtom faktiskt, jag tycker hela kritiken är löjlig.

                    Oavsett så har människor lika rätt att uttrycka sig. Du har rätt att tycka kritiken är löjlig och uttrycka det, precis som att andra har rätt till att uttrycka kritik.

                      Ja det har jag aldrig motsatt mig. Däremot så du att det var självklart att det här skulle uppröra många och att man får räkna med kritik, men det visar sig att man aldrig slutar förvånas över hur obetydliga saker folk blir upprörda över. Och då har jag ändå ganska lätt till att bli sekundärkränkt.

        Hahaha OFÖRTJÄNAT mycket skit. Den var rolig. ?

        Fast just i detta inlägg är hennes åsikt att det är kul att göra ett skämt om kvinnor som sitter i karantän med män som skadar dem. Om hon har den åsikten att sånt är kul att skämta om kunde hon behållit den för sig själv…

        Rätt till sin åsikt har man ju alltid. Däremot är inte alla åsikter lika rätt. Du kan tycka att rosa är en fin eller ful färg, där finns inget rätt eller fel.Om man däremot tycker att 1+4 = 6 så har man ju rätt att tycka det men det blir ju inte rätt för det. ÄVEN om en doktor Who har sagt det i en grupp på Facebook. Jorden är platt blir ju inte mer rätt för att det finns ett antal människor som minsann har hittat ”bevis” för det. Problemet är när alla tycker sig ha rätt i komplexa frågor där man varken har insett komplexiteten eller har någon som helst kompetens att uttala sig. Bara för att man har läst en ”studie” om något eller nån i en facebook-grupp påstår något så är man inte en expert. Och influencers är ju sällan experter på något annat än att pluta med läpparna och exponera sig själv, så de bör inte uttala sig i frågor som rör folks hälsa och säkerhet.

          Nja. åsiktfrihet gäller även för influencers.

            Gentemot det allmänna ja, inte gentemot gemene man.

        Åsikter?

        Åsikter? Skämta om andra människors olycka? Lura på människor någon slag olja som skall vara bra mot Corona-virus? Hon har ju själv flytt till Jämtland för att sitta i karantän, tycker det är galet illa. Tycker faktiskt hon kan stanna där, vi kan ju alltid hoppas att internet slutar att fungera och att vi slipper hennes osmakliga inlägg. En sak är ju säker, det mesta hon skriver om är ju menat att uppröra människor. Det är ju tur att hon vet bäst till och med sitta i tv och argumentera med en läkare och tycka att man själv har facit.

    Men det var ju roligt! Trodde aldrig att jag skulle säga så om henne.

      Håller med dig här i grupp 2. Fattar inte vad the fuzz is all about. Hade hon anspelat på kvinnovåld hade det varit fruktansvärt men jag tolkar det inte så? Verkar som att hon bara vill fly sin familj i största allmänhet för att de klättrar på väggarna? Sen kanske detta i kombination med hur hon agerat tidigare i krisen gör att det inte känns fullt lika roligt men ändå.

      Tyckte det var svinkul och då är jag nog en av hennes större kritiker annars. Men detta var typ det roligaste idag?

    Lite roligt. Skulle säga på gränsen skämt som ändå hamnar på rätt sida.

      Håller med. Tror att de flesta som suttit hemma en längre period med sina friska barn nu kan relatera till det. På ett skämtsamt vis

    När ska du lära dig att corona skrivs med litet c?

      Får panik. Snacka om att leta efter sak att gnälla över?

      Ska man vara petnoga (och det verkar du vara) så heter det covid-19.

        Nej, corona heter corona. Det corona-virus som sprids för tillfället heter covid-19 (som för övrigt står för corona virus disease 2019) .

          Jag tror mest på Katten nedan, hon verkar ha bättre koll.

            Menade att den corona-sjukdom som sprids heter covid-19. Säger ju egentligen sig självt av namnet (corona virus disease)

      När du påmint mig minst 100 ggr. 😉

        Jag stör mig inte på när folk skriver corona med stor bokstav (min telefon autokorrektar det till Corona ändå!) men när folk skriver månader med stor bokstav får jag eksem! Roligt att vi språkpoliser alltid har våra egna hang ups!

        Camilla, kan du inte börja radera språkpoliskommentarer? Det är någon i seriöst varenda kommentarsfält som ska gnälla om de/dem osv. Tar så mycket plats.

          Ja, snälla. Även om det kommer bli en miljard kommentarer att radera…

          Det är ju skitbra, då kan man ju lära sig. Så det borde ju bli mindre och mindre att ”gnälla över”.

          Det är nog lättare om de slutar skriva dem dem dem dem dem dem istället.

      När ska du lära dig att det inte heter Corona alls? Det heter SARS-CoV-2, och SARS-CoV-2 orsakar covid-19, covid-19 är en viral luftvägsinfektion.
      Corona är bara vad det kallas i folkmun, troligen för att SARS-CoV-2 är svårt att komma ihåg och uttala, och får inte blandas ihop med SARS-CoV

        Corona stavas väl fortfarande med litet c? Speciellt om det bara kallas så i folkmun.

        Ja, det finns exakta och vetenskapligt korrekta termer att använda där det behövs.
        Men i dagligt tal och till och mellan ”vanliga människor” duger gott termer som coronakrisen, coronaviruset, coronakarantän osv.
        Det råder inget tvivel om vad det är som avses i dessa dagar. (Obs att jag inte använder termen coronatider som många nu tröttnat på).

          Fast om man ska vara sååå slapp kan man ju också stava corona som Corona…lite vardagligt.

            Jobbigt att behöva skifta över till CAPS 🙂

        Är du en sådan som säger att du blivit smittad av Streptococcus pyogenes och därför fått angina tonsillaris? Du skulle kunna sträcka dig till att kalla det för streptokockfaryngit när du vill vara lite chill?

        När resten av världen kallar det för halsfluss.

          Hen skriver säkert också ”jag har Halsfluss” 🙂

    Osmakligt. riktigt osmakligt.

    Rolig idé, även om jag askyr Katrin och allt hon står för.

      Verkligen inte Katrins idé dock. En viral video för flera veckor sedan.

        ok ?

        Hon gör så med flera av sina videos: direkta kopior på andra som redan gjort samma sak i USA. Som videon där hon låtsasflyger framför tvättmaskinen, till exempel. Blir ju bara smått patetiskt när man måste kopiera andras videor utan att ge cred till originalet istället för att hitta på egna. Med så mycket ledig tid tycker man ju att man åtminstone kan komma på eget material…

    Jag tyckte det var roligt!

    Tänker att det inte behöver handla om ifall det är roligt/inte roligt. Det kan också handla om att det tänjer gränserna för vad människor tror på, lite som att ropa varg. Kommer ihåg när Katrin skrev ett långt inlägg om något bråk hon och Bingo hade när de var tillsammans, det var inte helt enkelt att veta om det var ett skämt eller på riktigt eftersom hon inte drar sig att skämta om sånt.

      Fast alla skämt tänjer väl gränser på nåt sätt. Det är därför de är kul.

    Hon försöker för mycket, händer ingenting, himlar inte ens. Nästa!

    Har sett varianter på den här innan. Där någon ber om hjälp, att de inte kan ta sig därifrån osv och på sista lappen kommer det fram att ”problemet” är att flickvännen tvingar honom att se alla säsonger av gilmore girls eller så. De är lite roligare tycker jag och jag trodde att det skulle komma någon sådan twist här också.

    Hej produktplacering ?‍♀️

    Har svårt för folk som säger åt andra människor vad de får och inte får skämta om. En har all rätt att inte tycka att skämtet var kul, men en behöver inte tysta andra för det. Obs om det inte är skämt riktade mot enskild person dvs, då blir det närmare mobbning ist.

      Exakt. Är det inte kul kan man rycka på axlarna och gå vidare med sitt liv. Folk är så jävla lättkränkta och allt vad det heter.

    Frisyren??

      You can take the tant out of the öststat but you can never take the öststat out of the tant

        Hon var snyggare i page. Ser precis ut som sin mamma med kort hår. 🙂

          Och det var inte en komplimang!

      ?

      Coronaikarantänfrisyrmedhemmagjordblekningsomgåråtdetgulahållettillintelättattvaraamatör!

        Jag kom att tänka på
        Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
        (världens längsta ortsnamn – språket är kymriska)

    Hade det varit någon annars sympatisk person hade jag tyckt att det var kul, men pga det är Katrin så faller det platt och känns bara elakt… Lite synd att hennes personlighet och beteende i övrigt är så att inte ens roliga saker är kul, men så tycker jag det är.

      på grund av det är Katrin…? Varför skriver du så?

        För att hon är sån. Av sin natur verkar det som. Tyvärr.

    Nej bara nej Katrin är aldrig rolig, det här borde hon skämmas för.

    Trams-Frans skriver väldigt roligt om fru Toledano Book i Aftonbladet.

    En tanke som slog mig, idag råder dem ju folk som har problem i sin relation och inte kan be om hjälp pga rådande Corona krisen, att försöka be om hjälp på annat sätt, tänk om någon inte vet om vem K är sedan innan, ser denna video seriöst och ringer ditt polisen för att dem inte fattar att det är ett skämt

      Jag misstänker att polisen då själva inser att det är ett skämt eller så löser det sig genom ett snabbt telefonsamtal till Katrin. Vi behöver inte bli oroliga.

      Idag råder DE… inte dem
      för att DE inte fattar… inte dem

        Orka…

          Ja du borde orka. Att skriva fel är väl ganska illa?

            Nej, det är faktiskt inte så illa. Finns betydligt mycket värre saker i de flestas liv.

        Varför så många dryga språkpoliser här i dag? Börjar ni få tråkigt hemma i er karantän? ?

          För kännedom: vi har inte karantän i Sverige. Som tur är får vi röra oss fritt, jobba och vara utomhus.

        Förstår inte hur man kan haka upp sig på de/dem ständigt i precis varje kommentarsfält. Okej att man är språkpolis och att det kan vara störande men hur svårt är det att tygla sig själv, inse att alla inte kan de och dem, och sluta kommentera det 24/7? Uppenbarligen kommer man inte långt när man efter 261719 kommentarer fortfarande måste fortsätta rätta folk…

          Klart man inte kommer långt när man bara skriver ”de*” eller ”de för helvete! Hur svårt ska det vara??”

          För en som har svårt med grammatik hjälper detta noll. Det tror jag att även en notorisk språkpolis vet om, men jag tror inte att det är viljan att lära ut grammatik som driver språkpoliser utan någonting annat.

          Det är inte för mycket begärt att vuxna människor ska lära sig grundläggande grammatik. Katten här har inte missat att folk hänger upp sig på användandet av Dem så något måste vara fel.

          Det är jävligt lätt att skylla på ”svårigheter”. Det är helt otroligt vad många det är annars som har en koncentrerad svårighet just de/dem. En nu folksjukdom kanske?

            Vilket trams. Är man så anal vg andras stavning får man kanske klura på om man har andra problem.

            Jo, uppenbarligen är det för mycket begärt, inte märkt det själv?

            Orka bry sig så mycket. Så länge man förstår så spelar det väl ingen roll?

            Jag kan störa mig på stavfel jag med men jag har större problem i livet än att sitta här 24/7 och rätta folk. Ni kommer aldrig få alla att lära sig, speciellt inte med er attityd så skärp er bara.

              Det ger definitivt mer effekt av att påpeka det än att inte göra det alls.

                Oavsett så blir man inte av med det så deal with it.

            Ja något är fel, 12 år av svenska i skolan, men trots det lyckades dem inte ”bota” mina läs och skrivsvårigheter. Om du tror att ”de, dem och dom”, är mina enda stavproblem kan jag informera dig att du har väldigt fel.

            Det intressanta är dock att bittra kommentarer på ett forum tror dem ska kunna lära mig något ingen svenskalärare lyckades med under dem 12 åren i skolan?

            Jag tänker inte sluta skriva på nätet bara för att jag har skrivsvårigheter, mitt rättstavningsprogram hjälper mig med stavningen, men inte med de/dem/dom.
            Om du mår så dåligt av att läsa mina kommentarer, när du ser mitt nick ”Katten”, hoppa över att läsa min kommentar och läs dem andra istället.

              Du ska verkligen inte behöva förklara eller ursäkta dig. Om jag får välja på att läsa en intressant kommentar där nån missar på ett dom/de/dom och en helt ointressant där nån inte har nåt vettigt att säga förutom att tjafsa om just dom/de/dom så väljer jag ju din alla dagar i veckan!

                Jag vet att jag inte behöver förklara, men känner att jag vill bara informera så ingen tror att jag skriver ”dem” för att retas
                Och säga till personerna som stör på min stavning att dem kan strunta i att läsa mina kommentarer, om dem mår så dåligt av det, då jag inte tänker sluta kommentera bara för att dem är bittra 🙂

                Tror inte dessa språkpoliser rättar heller för att lära eller hjälpa, tror dem tjatar om stavning för att ha något att gnälla på eller för att känna sig ”duktiga” på något sätt

        Dem, Dem, Dem, Dem, Dem, gör det ont i dina ögon eller din själ?

      *coronakrisen

    Men vad är problemet för KZ ? Hon tycker ju att hon gör det rätta, att åka iväg iom att det inte är lockdown i Stockholm, hon har tillgång till ett stort hus på landet, tur för henne. Jag klarar inte hennes gnäll. Inte heller andra kändisars gnäll som ändå har det ok under denna tid. Är de så bortskämda?

      Kanske, du klarar inte hennes gnäll? Om du inte klickar dig in hos henne så hör du ju inte gnället? Kan det vara så att du vill leta fel, och kunna gå in här och skvallra om hur hemsk hon är? Jag vet ingenting om hennes gnäll för jag klickar inte in mig hos henne. Pröva.

    I inlägget om Anna Book och mattorna var det någon som frågade hur det gick mellan henne och Alexander Erwik. Dyngbaggegalan har i sina stories publicerat en status från Erwik!

        Orkar inte sätta mig in i den här historien alls. Anna Book. Mattor. Dyngbaggegalan. Snark.

      Den har legat i Annas tråd på Flashb ett tag.

      Fast den statusen från han är ju gammal.

        Och jag som trodde dom kom med ett dagsaktuellt scoop! Nåväl

        Honom.
        /En ny språkpolis

          Han kan vara dialektalt. Isf är det okej.

            Nej.

              Jo…

            Men man skriver inte på dialekt. Hur skulle det se ut för skåningar t.ex..

              Haha, vet inte- men just han/honom är ju såpass dialektalt att jag aldrig skulle korrigera nån från t ex dalarna som skrev ”han.” De vet ju hur det ska sägas på ”riktig svenska” men det är inte så de sägs.

              Haha jo då de finns de som gör det. Råkade ut för det i jobb när jag chattade med en äldre herre.
              Funderade riktigt ordentligt ett tag innan jag fattade att de var dialektalt han skrev.

    skulle hellre få covid19 framför mycket annat. att folk orkar ta så illa upp över att nån skriver att de hellre får covid än att äta råbiff herreMINGUD vart är vi påväg. dock halvt smaklöst skämt med tanke på att en del sitter fast hemma med en våldsam partner. Men får hellre covid än magsjuka.

      Vaddå var är vi påväg? Det är för tidigt att skämta om. Vänta ett år.

    Jag tänker mer att det handlar om smygreklam.
    Hon exponerar sin produkt för en massa människor i takt med att klippet blir viralt samtidigt som det käbblas om hon är rolig eller inte.

    Som jag ser det är ju mer åt hållet att hon är varken rolig eller tråkig, hon är ju snarare beräknande.

      Tänkte på det med, snygg smygreklam med muslipaketet eller vad det nu är för nå produkt, det var ju nästan mer roligt ;P ..fast ja, klippet i sig var ju rätt roligt om man är lite lagd åt galghumor etc ;P

    ot men fick upp reklam för aponea på aftonbladet. wtf? Hade inte idioten bytt namn på företaget?

    Jag blev näst mest upprörd över att du kallade henne för jämtländsk. ?
    Mest upprörd blir jag över alla stockholmare som flytt till oss i Jämtland som inte ens har sjukvård till oss själva.

      Och en hel del människor från t.ex Jämtland finns här i Stockholm.
      Det är ju konstigt? Korkade människor finns överallt.

        Jag vet ingen jämtlänning som när Corona började valde att flytta från Jämtland och dra till sin lägenhet eller stuga i Stockholms-området? Stanna där medan Corona drog över landet. Men du kanske har annan info?

        Och isf är vi helt överens om att den/dessa är ett pucko. Varför bege sig till den mest Corona-drabbade delen av landet i det här läget?

        OBS! Pratar alltså enbart om den förflyttning som sker inom landet under pågående pandemi.

    Fast uppslaget till denna ”film” har hon ju fått från Ellen Degeneres Instagram. Ellen hade uppmärksammat en kvinna som lagt upp den på skoj. Så bara något Katrin har imiterat.

    Jag killgissar att det är något som gör mig irriterad. Så därför tittar jag inte på det.

    Hej hopp, solen skiner och för en annan folksygg är livet gött på balkongen just nu.

    Folksygg, låter nästan som folksnygg
    Menade folķskygg

    Coronafrisyr? ?

    Skitkul, ju. Jag skriver det jag gjort förut – Katrin ska ge fan i att försöka kränga verkningslös skit till rädda människor som är lättutnyttjade och hon borde ha stannat i Stockholm och inte riskerat att belasta sjukvården i övriga landet. Men hon har också rätt i stora delar av sin kritik av hur det svenska samhället, som vid det här laget räknar döda i tusental, till skillnad från våra nordiska grannar, skött epidemin och i att det svenska folket till stora delar verkar….hjärndöda….som inte fattar hur fel landet beter sig.

      De andra länderna kommer komma upp i samma dödsantal så fort de släpper upp samhället igen.

        Hur vet du det?

        Nej, det skulle jag inte tro, faktiskt. Du glömmer att med tiden kommer fler och fler behandlingar, några är ju redan i gång – behandling med antikroppar, olika mediciner som egentligen är till för andra sjukdomar men som verkar fungera…jag såg till och med att man tror att det så kallade MPR-vaccinet dels kan skydda mot covid-19 men också ges till särskilt sjuka.

        Allt det här betyder att ju längre tid man kan hålla antalet döda på en låg nivå, ju fler liv kommer man att kunna rädda totalt sett. Inte minst handlar det om gamla, där ju så många dör i Sverige. Det du skriver innebär är alltså en logisk kullerbytta som fått fäste i den svenska debatten, förmodligen som ett sätt att försöka skydda sig psykologiskt mot insikten att man valt fel väg och att Sverige därför kommer att vara ett av de värst drabbade i världen när slutnotan görs upp.

      danmark och norge river av plåstret långsamt, vi gör de snabbt.

        Ja jäklar va tufft?

    Jag undrar hur det är att vara Katrin och Bingos barns lärare? Tänker egentligen samma om Schulman-klanens lärare. Nu vet jag förvisso att K och B pratat väldigt gott om exempelvis förskolan barnen går på (och som jag antar också är Falkes förskola) och självklart är det inget särskilt med kändisungar men dessa människor är speciella. Det tas bilder på utvecklingssamtal och barnen figurerar ständigt i flödena, ja, kanske mest Ringo, Rambo och Falke. Men ja, intressant!

      sålänge de inte filmar/fotar andra barn eller lärare så bryr sig väl inte lärarna om vad föräldrarna gör/lägger upp på instagram.

        Det menade jag inte heller, menade mer att det är lite speciella kändisar.

      Har mött Nova i tjänsten, dock för många år sen. Det som skrämde mig mest var det faktum att jag kände igen en främlings barn bara sådär och då följer jag inte ens dom…

    Kan någon förklara för mig vad hon skämtar om? Jag förstår ingenting. Mvh noll humor

    En dag kanske hon faktiskt behöver hjälp och då är det ingen som kommer tro henne

    Hon hör till dom som ska ignoreras. Till sist bör hon tystna.

    14.32 Det är inte synd om henne för att hon självvalt i dessa tider befinner sig ett stort hus på landet med sina barn och deras fäder.

    Snälla folket det finns annat här i livet än att gnabbas om vad det heter eller inte heter.
    Ta hand om er.

    Hon är inte riktigt i huvudet.
    Men de där var skoj.

    Men alltså, kan nån som är grammatiskt skriftligt insatt en gång för alla klargöra gör mig; om man skriver en avslutande mening inom parentes, ska då punkten vara innanför eller utanför parentesen? Exempel (men det hade jag ingen aning om.) Eller (men det hade jag ingen aning om).

    ?

      Utanför.

      Den ska alltså skrivas utanför (om meningen fortsätter i en parentes så här).

        Ah, det jag tänkte. Tack! 🙂

    Hon kunde slå ihop sig med bröderna Schulman… och sen hoppas på att de aldrig mer har internet. Så slipper vi se dom ?

    Men huvva kalla inte Katrin för jämtlänning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.