Det här är varför en lag mot ”sharenting” behövs

Jag fattar att My är orolig.
Jag fattar att hon levt de senaste åren som influencer där ingenting gällande hennes person verkar vara för privat för att delas.
Allt från pojkvännens ultimatum till deras bråk kablas ut likt en digital version av ”The Truman Show” – allt, allt, allt ska delas, helt utan integritetsfilter.
Men trots att jag för mitt liv inte kan begripa hur man bete sig på det här viset så är trots allt My en vuxen människa som gör vad hon vill med sitt liv och sina relationer, och detsamma gäller hennes sambo.
Han är också en vuxen människa som uppenbarligen tolererar att få sin relation och sina tillkortakommanden uthängda på bästa sändningstid på flickvännens sociala medier så honom tycker jag inte så där jättesynd om.
Han tycker uppenbarligen att det är viktigare att sätta ner foten mot katthår på kläderna, än mot det osympatiska sätt, på vilket My framställer honom och hans ultimatum gällande just dessa pälsklädda husdjur på sin blogg.

Så jag fattar att My kanske har det lite svårt med gränsdragningen kring sin egen integritet på sociala medier, men när det kommer till hennes son så blir jag illa berörd av sättet hon verbalt klär av honom naken och fläker ut honom till sina läsare.
Vad spelar det för roll att hon döljer hans ansikte på bilderna när hon samtidigt ingående och utlämnande delar med sig av varenda tår, varenda reaktion, varenda liten privat del av att känna sig maktlös, utlämnad och ledsen på ett sjukhus där man tvingas genomgå saker som gör ont?
Även om sonen var frisk så kan man inte förvänta sig att HAN ska reagera och säga till sin mamma att sluta bete sig integritetskränkande mot honom, han är ju uppvuxen med det här, han vet ingenting annat.
Det som förvånar mig är att ingen annan vuxen människa i hennes närhet reagerat och sagt till henne att genast sluta upp med det här. Att hon helt förlorat perspektivet gällande sin sons integritet.
Hade jag haft delad vårdnad om ett barn, och den andre föräldern betedde sig på det här viset så hade jag ställt ett icke förhandlingsbart krav;
”Sluta omedelbart kränka vår barns integritet på dina sociala medier eller så får vi se över om vi verkligen ska ha delad vårdnad”.

Som grädde på moset på det här, redan negativt maxade inlägget av My så avslutar hon det med att i princip publicera hela sonens journal och vad proverna hittills visat. 
Varför?
Hoppas hon på att någon av hennes läsare ska vara medicinskt utbildad och kunna göra en uteslutningsdiagnos baserat på utdragen ur sonens journal?

Den här normaliseringsprocessen är vansklig, för den drabbar inte bara människor i den omedelbara närheten utan även de som på avstånd och under lång tid sett gränserna flyttas fram.
I onsdagens ”Gott Snack” pratade jag länge om fenomenet ”sharenting” och varför det behövs en lagstiftning som skyddar barns integritet på sociala medier.
Det här är varför!

Barn har enligt barnkonventionen artikel 16 rätt till lagens skydd mot godtyckliga eller olagliga ingripanden i bland annat sitt privat- eller familjeliv.
Sammantaget finns en rätt för barn att dels erhålla integritetsskydd gentemot staten, dels mot sina föräldrar.
Källa – Examensarbete i barnrätt och medicinsk rätt från Uppsala Universitet

140 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kommer aldrig glömma när Calle Schulman skrev att Penny ibland frågar ”känner jag dem?” När främlingar fotar, tittar och pekar på henne. Ibland frågade hon det om folk hon faktiskt kände på riktigt. Calle skrev att hon inte riktigt förstod skillnaden på vilka HON känner och vilka som känner HENNE. Tänker ofta på det. Vilket socialt experiment det är på barnen att hålla på sådär. Ingen vet ju hur det kommer påverka i framtiden. Obehagligt och sorgligt.

      Kan det ev bli som för kändisars barn? Vi hade kändisar långt innan influensers.

        Kändisbarnen, alltså typ barnskådespelare och sånt gick det väl generellt ganska dåligt för innan sociala medier?

          Tänker typ mer på kändisars barn och inte barn som blir kändisar.

            Ah, ja då är det ju lite annorlunda

            Jag tror att det ofta gäller även barn till kända personer, även om barnen själva inte är kända. Det finns förstås många parametrar som påverkar i begreppet ”barn till kändis”, det är kanske inte bara exponeringen i sig.

        Mja… jag tänker att kändisbarn inte syntes på samma sätt förut. Kanske såg man Madonnas unge på en vimmelbild men det var ju liksom ingen motsvarighet till dagens sociala medier. Förut var ju en kändis mer anonym än idag tänker jag. Därav socialt experiment ☺️

        Men typ alla hade inte kameror med sig jämt… Den kanske pekade etc. men fotade dem inte på samma sätt som sker idag.

      Så skrev Calle, för Calle vill provocera. Ingenting säger att det är sant.

    Ska My bli BBs nya hackkyckling? Tyra, Anna, Bella …

      Du tycker det är ok att hon hänger ut allt om sonens sjukdom för hela världen?

        Det gör många bloggare, dessutom mycket mer än vad My gör…

          Nej, finns ingen som ljuger som My, som försöker locka klick som My, som snyftar, mjölkar, tjatar, ljuger och håller på med clickbaits och cliffhangers som My. Köpte ig-följare och likes sysslade hon också med innan. Synd att så många går på det, synd att hon lyckas så bra med det.

            Fick genast upp låten från Skönheten och Odjuret i huvudet: ”Vem seeer ut som Gaston / Resolut som Gaston / Ingen grop i nån haka är djup som Gastons…” osv.

              Hahaha jag med! ?

            Jocke och Jonna?

          Ändå inte OK!!!

            vilken pajas. Hon tar bort alla kommentarer som inte innehåller ”hjärtahjärtatusenstyrkekrampusshjärtahjärta”….!

        Så konstigt allt, hela förloppet liksom… My började med att skriva en massa om coorona och ville att skolorna skulle stänga – sen någon dag senare skriver hon ”MIN SON ÄR SMITTAD, LÄS MIN BLOGG – hennes blogg blev stor, dubbelt, tredubbelt och hon skriver utförligt och mycket om detta, dramatiskt och långt med bilder. Hon skrev i början att han hade hög feber och andningssvårigheter MEN ändå lämnade hon honom utan tillsyn och gick ner på innegården. Efter ett tag tappar hennes blogg lite besök och BAAM då kommer ”Han är sämre igen, han har hög feber…” och diverse mer… Man ser hennes mönster, hon är svår att ta på allvar. Hennes desperation och strategier är så tydliga. Uppmärksamhet, klick och pengar är det som driver henne.

          Typ som Jocke och Jonna?

      My fattar inte att hon gör fel. Hon kommer inte förstå efter detta inlägg heller. Tyvärr. Det hon gör är vidrigt ur integritetshänseende. Har skrivit det så många gånger till henne på ett så pedagogiskt och välmenande sätt jag bara kan. Mina kommentarer har aldrig publicerats, men jag vet ju att hon läst dem. Gör ont i mig att se hur hon delar precis allt om sin sons sjukdom. Bra att du tar upp detta Camilla. Kommentarerna här är ju också skrämmande och verkar spegla vår samtid tyvärr. Folk fattar inte vad integritet är idag. Det My skriver är ju precis samma sak som om jag skulle maila sjukhuset och be att få ut hans journal. Det finns det dock lagstiftning som förbjuder. Gränslösa föräldrar däremot… de får tydligen härja fritt…

    Margaux är värst av alla. Henne borde man lägga nåt slags livlångt förbud på
    #skyddaarnold

      Och Dasha och stackars Atlas. Hon la ju till och med upp en bild på hans bajs och fotar honom både sjuk och ledsen.

        Tack! Förstår inte hur hon kan tycka det är ok.

    Håller helt med om att det behövs någon typ av reglering

    Jag tycker fortfarande det är ännu värre med föräldrar till cancersjuka barn som exploderar sina barn hejvilt på sociala medier. Barnen är jättesjuka, ligger ibland på intensiven och svävar mellan liv och död, och deras föräldrar berättar allt och lägger massa bilder på barnen på nätet. Det berättas allt, precis ALLT, om deras mående, gjorda ingrepp och behandlingar, framtida behandlingar m.m. Det är så sjukt att barnen inte tillåts nåt privatliv i ett sånt läge.

      Detta har jag också märkt och tråkigt nog verkar det vara sånt som ökar följarantalet.

      Jag följde Janemarina innan dottern fick sin sjukdom och märkte hur det under de efterföljande månaderna hur hennes följarantal ökade väldigt fort.

        Vaddå tråkigt nog? ?

        Visst ökar det följar-antalat, varför tror du My alltid är så snabb med siukhus-bilder och skriva långa och många inlägg så fort sonen är sjuk eller hon är sjuk (el låtsas vara sjuk), detta är inte första gången. Det är när hon lägger upp sådana bilder och skriver dramatiskt som hon får uppmärksamhet i media och fler följare. Hon har många ggr varit i pressen och berättat om sjukdomar, oprationer och nära-doden-upplevelser… det är så hon får synas och höras, försöker ju även göra karriär på utbrändhet och låtsas vara pt och kostrådgivare men hon har inte utbildning för det, hon har förvisso gått en pt-utbildning dock utan att få licensen då slutprov inte verkade bli godkänt.

          Jag tycker att du tvunget måste ha NÅGON att hacka på, låt My vara! Hon har väl det jobbigt nog ändå.

            ? ?

        Jag tror det kan vara ett sätt som förälder att försöka bearbeta det som händer, men jag vet inte. Vill ändå inte tro att nån använder sina på riktigt svårt sjuka barn för att få följare.

          Jag tror som du. Håller med om att en lag mot sharenting vore bra men tror verkligen inte My eller andra som gör så här gör det i ”ond tro” utan för att de tappar lite greppet om privat vs offentlig.

            Hur skulle en sådan lag se ut?

              Hur ser lagar ut?

                Okej, svara inte på min fråga om det nu är så jobbigt att svara på 🙂
                Sorry

          Tycker Janemarina är det värata kontot av alla. Allt ska ut i realtid. Urk.

          När jag började skriva på insta och blogg om min resa ur drogmissbruk, våld, fängelse och kriminalitet var det just det. Självterapi, ett sätt att försöka bearbeta och hitta likasinnade. Samt att kanske någon annan skulle slippa känns sig så ensam i det som jag gjort och en vilja att visa hur det kan se ut, även för någon som inte kommer från typiska socioekonomiskt sämre förhållande utan levt ett privvat, bortskämt livt och senare rejält dubbelliv med fasader rakt av Isabella L (kan även relatera till varför hon behövde framstå så lyckad, då jsg gjorde detsamma i mindre format under åren det ”andra livet” samtidigt eskalerade) . Ockdå att drogmissbruk kan drabba alla i alla samhällsklasser och är symptom på något annat osv. Skriva har för mig alltid varit lättare och mer självterapi, men av outgrundlig anledning för jag det bättre för mig själv när andra läser? Kanske är som artister som behöver sin publik när man är en kreativ själ ?‍♀️.

          Men det har ju bara handlat om mig då. Förvisso också det ex som misshandlade mig och det kan man såklart ha åsikter om huruvida den uyhöngning under figurerat namn jag gjort är fel, men jag valde det medvetet ändå.

          Så jag förstår till hundra den egna bearbetningen och varför så många med tragiska life stories skriver öppet om det, men inte när man gör det på bekostnad av andra och främst sitt barn. Då måste man försöka göra någon avräkning där det är den egna upplevelsen som bearbetas och inte bilder på ett barn utan hår som sagt hur mycket hon hatar att se sig själv utan hår?

          Det är ett komplext ämne och som med allt annat är ju inget svart eller vitt. Undra varför folk dras till det tragiska ändå? Jag märker ju större intresse om min narkotikaimport/försäljning och senare fängelse än missbruket t.ex?

        Blir alltid lika chockerad över janemarina

          Jag med. Nån anhörig borde sätta stopp.

            Varför? Vad är det ni blir chockade av?

      Jag tycker också att det är lite hemskt, men samtidigt ska man vara medveten om att många lite äldre barn faktiskt vill dela sin berättelse med andra på något sätt. De tänker på andra som kanske går igenom samma sak eller bara vill bidra till att sprida kunskap om sin sjukdom eller funktionsnedsättning. Har egen erfarenhet av det. Om man har en levande dialog mellan förälder och barn kan det vara ok enligt mitt sätt att se.

        My brukar ju skriva om bla sonens avföring, fotar honom oftast i bara kalsonger, visat hans snopp i bloggen (som hon sen täckte över) övertygad om att det inte finns något barn som är ok med det. Och hans klasskompisar kanske hittar till bloggen. Hur kul är det? Undrar vad som hände på Öland som gjorde att sonen flyttade till My. Hon har skrivit om socialtjänsten eller motsv flera gånger.

          Min kommentar var ett svar till anonym som skrev om cancersjuka barn och deras föräldrar. Jag har ingen koll på Martens.

      De har dessutom hamnat i mitt flöde som sponsrat inlägg… det kändes kan jag säga. Usch så sorgligt

    My och Margaux, vänta bara tills barnen blir tonåringar. Då kommer rekylen.

      Dom här barnen har växt upp i det här fotatillbloggen livet. Jag tror inte dom tycker det är så stort.

        Säg inte det. Läste om en tjej vars mamma hängt ut dem på nätet hela deras uppväxt, hon ville inte vara med mer vilket gör mamman arg, hon hade börjat bära en tröja där det stod att hon inte ger samtycke till att vara med på bild.

    Jag tycker det är förfärligt. My har vid nåt tillfälle sagt att hon frågar barnet om hon får lägga ut. Men grejen är att ett barn i den ålder hennes är i inte förstår vad hen samtycker till när det handar om sociala medier. Jag undrar vart barnets far håller hus, rimligtvis vet han vad My håller på med. Frågan är ju om han samtycker eller protesterar men My skiter i det…

      Han kanske är jättearg över att hon gör så, det vet vi inte. Kan han göra nåt åt det/förbjuda det? Antar att svaret är nej. Tyvärr.

      Ja, det blir på samma nivå som att fråga en 5 åring om hon vill ha sex, säger hon ja är det inte ett övergrepp. Det går inte att få samtycke från någon som inte kan förstå frågan och vilka följder ett ja kommer ge!

    Jag håller med helt och hållet. Gränslöst!

    JAg har ingen synpunkt på de som har låsta konton på instagram för släkt och vänner, där barnen är påklädda.
    Men offentligt, nej, där borde det finnas en gräns.

      Även på låsta konton kan jag känna att bilder på barn när de är sjuka eller sover fan inte är ok. Jag hade INTE velat bli fotad när jag sover och utlagd på min mans insta, som är låst för släkt och vänner. Varför ska ett barn behöva acceptera det? Ser det titt som tätt.

    Något är allvarligt fel med My.

      Nej, det är inget fel på My. Hon är en fantastisk, driven, ambitiös och ansvarstagande kvinna som dessutom är en underbar mamma.
      Det är dig det är fel på. Jag lovar.

        ?

        ???

        Jag skrattar ihjäl mig! Du måste blamda ihop martyren med någon annan ?

        Vi säger så ?

        Ni verkar spela i samma division.

        Haha okej My ?

    Men ÅH vad du hjälper My till att få fler läsare (dvs tjäna mer pengar) det är ju det hon vill, då blir hon glad. Det är ju därför hon skriver dessa inlägg om sonen och ska insinuera att han är sjuk och att något är fel så att läsare ska bli oroade och nyfikna, för att hålla uppe ett intresse – det är ju uppenbart. Gör man grundliga undersökningar med röntgen och allt så hittar man alltid något. Om han nu har crona – vilket hon sagt sedan detta startade – så är det ju vanligt med långdragen feber i många veckor, vi vet inte ens om sonen varit så sjuk som hon påstår, finns inga bevis och hon kan i princip säga vad som helst. Hon har inga gränser och hon har ljugit om väldigt mycket annat. My mjölkar detta för egen vinning.

      Du vet om att du läser en blogg som skriver om sociala medier? Skulle bli lite att skriva om ifall camcam skulle lyssna på alla som ber henne sluta skriva om den ena och den andra.

        Haha fast alltså, jag hade slutat läsa Blondinbellas blogg och slutat följa henne på instagram när Camilla började skriva om henne. Efter ett tag blev jag ju nyfiken på vad Isabella skrev, så jag gick in och tittade till och från. Nu läser jag Isabellas blogg när jag vet att hon uppdaterat, och börjat följa henne på instagram igen. Fast jag egentligen vet hur hon är som är som person osv.

          Och det är Camillas fel eller ditt?
          Har du inget egenansvar?

          Du går in på en blogg som skriver om andra bloggar. Låt bli det då om du inte vill låta dig påverkas.

            Oj, du kanske ska ta ett par djupa andetag? Hur kunde du bli så upprörd av den kommentaren? Jag svarade bara på hur det kan leda till fler klick. Ingenstans skrev jag att det var någons fel eller att det var mot min vilja.

            Herregud, ta det lugnt!

    Det är ett klart problematiskt beteende. Det mest skrämmande är att hon inte verkar förstå.

    Nu följer jag varken My eller Margaux, men har förstått att de – i princip – delar med sig om allt gällande sina barn. Kan dock tycka att gränsen kan dras mycket tidigare – se bara på alla nyblivna mamma-influencers vars sociala medier till 90 % handlar om sina barn eller något samarbete där barnprodukter krängs. De är faktiskt inte mycket bättre.

      Det börjar redan från plusset på stickan. Sen följer gravidmage och ultraljudsbilder. Allt publiceras offentligt på öppna konton.

      Sedan fortsätter det hela vägen.

      Ja, det är verkligen något som Camilla borde hugga tänderna i!
      Dessutom bra om det når ut till fler.

        Så jävla vidrigt att profitera på corona när man samtidigt utmålar sig själv som nån jävla moder Theresa! ?

          Hon är dessutom redan rik, men mycket ska väl ha mer …

          Både synd och småroligt dock att hennes egna osäkerheter kommer fram i böckerna. Hennes karaktärer är småfeta, bantar men pallar inte att banta till exempel. Läckberg pendlar ju i vikt, vilket hon själv sagt att hon mår dåligt över, men blir samtidigt arg när det ifrågasätts – men skriver sedan om det.

      ”– Det här är rent åt helvete, nu blir jag skitsur.”

      Älskar honom

        Han är bra.

      950 kronor!!! Hon gick ju ut med att detta gjordes av deras godhets skull och sen är det bara för att tjäna pengar igen. Så j-a lågt. Finns en särskild plats för människor som gör så …

        Zytomierska försökte med samma blå dunster, att hon sålde sin fiskolja till självkostnadspris för att hon var så god.

          Inte på samma nivå nånstans. Det här är ju hemskt.

        Vården kostar så mycket. Att ta tex prover på en vårdcentral är inte gratis. Och ett privat vårdföretag täcks inte av tex skattemedel så det är klart att det kostar?

      Tack för tips ?

    Det handlar inte om att My har svårt med gränsdragning – det handlar om att hon vill ha uppmärksamhet och fler läsare och följare. Ju fler som läser hennes blogginlägg desto mer pengar tjänar hon. Ju fler som tittar på hennes inlägg tittar även på reklaminslagen vilket gör att My då kan tjäna mer pengar. Hon utnyttjar detta och mjölkar detta i vanlig ordning precis som hon brukar och hon gör det för vinning, hon drar det så långt det går. Det är strategier.

    Måste fråga var ni som anser att det är ok att lägga upp bilder på friska, glada barn, men inte på sjuka barn, tycker att gränsen går? De som hela uppväxten behöver sond – bör en retuschera över den innan fotot läggs upp? Eller syrgasgrimma? Ståskal? Protes? Rullstol? Många sjuka barn kan ha ett väldigt lyckligt liv, inte mer utsatt än någon annan. Det är deras vardag. Själv skulle jag föredra en bild av mig själv sittandes som en krigare med tummen upp i en sjukhussäng, hellre än mig själv utspökad i tomtedräkt eller liknande. Kanske är så att det i vissa fall är den som ser bilden som far illa av att se sanningen?

      Förstår precis din tanke och är helt med på hur du menar.

      Men det är skillnad på att visa upp sina barn (oavsett situation, frisk, sjuk, funktionsvariationer eller inte osv) för hela världen och att visa upp sitt barn i ett låst konto för vänner/familj.

        Jag håller med i sak om att inte visa barn öppet på sociala medier, eller på annat sätt. Men de gånger då debatten väcks är just när någon lagt upp en bild på sitt sjuka barn. Därför undrar jag.

      Man behöver inte lägga ut någon bild. Det räcker bra att ha dem i familjealbumet.

        Menar du att det är okej att lägga ut en bild på ett springande barn, men inte på ett barn med exempelvis CP-skada som sitter i rullstol?

          Eh va?

          Tankebanan är obegriplig..?

          Jag tror hen menade att man bara ska äta godis på onsdagar.

          Låt bli att lägga ut bild på något av barnen offentligt. Struntar i om barnet siiter i rullstol, barnet har tio armar eller om det är ett fullt friskt barn. Gör som Bella om man nu nödvändigtvis måste lägga ut bilder på sina barn på öppet konto. Det är väl det enda bra hon gjort, vad kan det finnas, en handfull bilder där man kan ana barnens ansikten? Annars är alla utan ansikte.

            I Bellas fall är det väl barnens pappa som sagt att barnen ej får visas på sociala medier, så det är inte riktigt Bellas val. Dock är Bella duktig på att vara försiktig när hon skriver om barnen för att inte berätta för personliga eller pinsamma saker dem kanske säger eller gör

      Jag hade inte tyckt det varit så kul om min mamma hade skrivit ingående om sjukhusbesök eller på annat sätt detaljerat skildrat allt från mitt liv när jag var barn. Det handlar om att barn faktiskt har rätt till ett privatliv, inte att det är jättehemskt att se en bild på ett barn med protes eller sond.

    För My gäller det pengar, pengar, pengar. Det hon berättar om Jonas och katthåren stämmer säkert inte. Men det det drar in sympatiklick på bloggen och därmed pengar. Tror inte han läser hennes blogg. För då hade han säkert inte varit kvar som betjänt. Ludvigs exponering i bloggen ger henne ännu mer pengar. Går inte att stoppa My, hon bara kör på. Utan skam eller dåligt samvete.

      Du har så rätt. Tror inte heller Jonas läser hennes blogg, tror inte han får läsa den för henne. Använda det som användas kan, utnyttja allt som går och dra det så långt det går, hänga ut andra och snyfta syfta… Hennes mönster och strategier är lätta att se. My har ljugit om så mycket, om folk visste… Hon är så osmaklig. Blir mörkrädd.

        Och hur menar du att hon gör för att förbjuda honom att läsa bloggen?
        Märklig kommentar.

    Men snälla? Typiskt denna blogg att sparka på folk som redan ligger ned. My är naturligtvis i chock just nu och ska lämnas ifred från skvallergubbarna och skvallerkärringarna här. Kan inte ens tänka mig hur maktlös, chockad, frustrerad och orolig jag skulle vara om det var mitt barn… Bara lägg ned!

      Fast när hon berättar om så mycket så vill hon ju inte ha hur läget är för sig själv. Eller hur.

        My har inte bett någon här, eller blogginnehavaren, att spekulera om henne eller hennes son heller. Eller hur?
        Vad kallar man folk som saknar empati och som njuter av att försöka skada och såra andra, till och med barn? De människorna vet inte själva vad de är, då de även saknar all självinsikt. Men de känns lätt igen, i tal och skrift.

          De som saknar empati kallas möjligen empatilösa.

          My behöver inte skriva allt och inget på sociala medier om hon inte vill ha spekulationer ??

            Nej. Men om man genuint bryr sig om barns integritet håller man inte på så här heller.

      Det är väl ingen som har sagt att hon inte får vara orolig eller skriva om det. Men alla dessa bilder. Hjärta över pojkens ansikte vid sjukhusbesök satt hon dit efter kritik. Bilderna hemma när han sover är ledsen, sjuk är minst lika kränkande och utlämnande. Nu pratar vi inte heller om enstaka bilder utan om 30-40 bilder sedan han blev sjuk. Hon vinklar ofta den kritik hon får. Hon menar att de fått kritik för att de tillsamman gått ner på innergården för att ta luft allt enligt läkarens rekommendationer. Det var inte det som ifrågasattes utan lämpligheten av långpromenaden i kallt väder som de gjorde.

    OT men Johanna Tofty skriver om domen på sin blogg.

      Bryr vi oss om Toftan?

    Joakim Lundells text till Calle Schulman. Tips.

      avslutar han varje mening med utropstecken som han brukar? då orkar jag inte läsa.

    Jag funderade häromdagen när My lagt upp en bild på sig, sonen och pojkvännen tagen i en hiss, hur går snacket? Om du håller om mig och sonen och jag ser ledsen ut kan du då ta fram din mobil och ta en bild på oss och skicka den till mig så att jag kan lägga den på min blogg…

      Jag skäms för deras skull. Pinsamt, töntigt och allmänt äckligt beteende.

    Länka inte vidare det du själv tycker är integritetskränkande

      Antibiotika hjälper enbart om febern beror på en bakteriell infektion.

        Hamnade fel.

    Den här gången håller jag med dej Camilla 🙂
    Sen hade jag nog själv ifrågasatt läkarna.
    Misstänker corona…. allt är inte corona.
    Hade begärt antibiotika behandling.
    Inte bra för ett så litet barn att gå med feber så länge.

      Siggesmamma / 18:14
      Antibiotika hjälper enbart om febern beror på en bakteriell infektion

      Man ska inte begära antibiotika behandling, antibiotika ska endast ge när läkaren bedömer att det behövs, eller när man fått testsvar som bekräftar att antibiotika behövs.
      500 000 personer dör årligen pga antibiotikaresistenta bakterier som finns pga användning av antibiotika i onödan. Ju oftare vi använder antibiotika i onödan, ju fler antibiotikaresistenta bakterier kommer vi få, och fler och fler människor kommer dö pga det.

      Så helt enkelt, begär ALDRIG antibiotika, ta det endast när läkaren säger att du ska, är du orolig be läkaren ta prover för att se om du behöver antibiotika eller ej.

    En annan ensam mamma med barn i samma ålder lade också ut detaljer och bilder och försvarade sig med att sonen ville det. Trist att föräldern då inte förklarar det olämpliga utan glatt publicerar. Content

    …och med detta detaljerade inlägg bidrar du till det du kritiserar.

    Förstår mig inte på My och andra ” vuxna ”människor som kan exponera sina barn utan betänkligheter. Undrar så vad Ludvigs familj på Öland tycker om allt detta?? En gråtande My har i 6 veckor lagt ut läkarutlåtande och behandling för allmän beskådan, vi har följt en feberkurvas upp och nedgång, en sovande Ludvig osv. Hon borde tänka på sin son ett steg längre…

    [Borttagen kommentar]

      Camilla

      Det är anmält.

      Hur kan ebs folk gilla en dån kommentar? Fan lägg ner.

    Man undrar ju var pappan är i allt detta, men han tycker tydligen det är ok att sälja sin son i sociala medier, annars hade hon fått backa. Kan knappt va friska föräldrar det där. Delar dom på intäkterna från My`s blogg kanske.
    En sak är säker – en sund förälder utsätter inte sitt barn för dt hon utsätter hennes son för. Helt sjukt, borde fan kunna anmälas till socialen.

    Förstår inte människan att allt hon skriver om honom, hans sjukdom, oro, smärta och tårar—– att det kommer slå tillbaka.
    Hans kompisars föräldrar läser säkert bloggen och rätt vad det är så är det nån unge som ger sig på Mys grabb.
    Kolla t ex familjen Ilmrud, undrar om inte mammans bloggande kan ha en orsak till all skit som händer i deras, deras barns liv, misshandle o mobbning mm och byte av skolor som följd.
    Jag tror inte dessa bloggmammor inser vidden av sitt bloggande. sitt utlämnande av sina barns liv-
    Undrar också var pappan till Ludwig är? Om inte han har nåt att säga eller om han kanske inte bryr sig,,,, med sin nya familj och allt.

      Nu tycker jag inte man skall skylla
      Mobbing på sena mobbades familj… är väl hos mobbaren den ligger!

    Personligen tycker jag att det är oerhört fult av dig att göra detta inlägg i hennes oroliga tid. Du lämnar också ut hennes son.

    Jag tror Jonas är med på detta, det drar in pengar ? men däremot tror jag faktiskt My älskar sin son över allt annat , och är en bra mamma?
    Men hon borde tänka på sonens integritet, och inte lägga upp bilder på allt, men att är bra och snäll med sin son det tror jag verkligen hon är ?

    Mys Instagram med bilder och lämplig musik i bakgrunden, det är bara osmakligt det hon gör. Hon fuskar med bilderna och återanvänder bilder från när pojken var sjuk i början.
    Ni som tycker Camilla gör fel borde vara glada att detta uppmärksammas, kanske någon vuxen i närhet kan sätta stopp för hennes galenskap. Skolan t.ex!

    Maggan då? hon om ngn hänger ju ut både barn och sambo. De flesta bloggare hänger ju ut sina barn hur mycket som helst, alla cancerbloggar om sjuka barn… Så Camilla om du ska hänga ut My för detta så får du dra det stora lasset av alla de andra som hänger ut sina barn…

      Hej hej ??

        Tjena!

    [Borttagen kommentar]

      Lugn nu..

    Anmäl ?! Psykisk ohälsa för ett barn??! Kränkande bilder, Kränkande ord?!!

      Vad vill du få fram..??

    O hon fotar honom typ alltid i bara kalsonger.
    Integriteten liksom ??

    Behövs ingen ny lag. Barnkonvention är lag. Paragraf 16 – barn har rätt till ett privatliv.

    Jag blir verkligen Sååå frustrerad, irriterad och arg när hon ljuger!!! OM hon ens hade vetat vad isolering eller karantän innebär…
    – Nää jag tränar Bara på innergården, träffar ingen har handskar på mig…..

    – nu ska vi till Täby till Jonas och byta miljö…..

    Och stackars barn, bilder i sjukhussängen, hemma i bara kalsongerna , eller utslagen i soffan…

    My har förmodligen ADHD därav en massa knas allt som oftast och noll spärrar vad gäller sonen och mannen.

    Tycker verkligen synd om sonen – det blir nog en sos anmälan när han börjar nya skolan. De kommer ju se att han är ovårdad, inte får emotionell trygghet och en lugn/stabil uppväxt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.