Guess who is back in town?

Jämtlänningen och karantänfantasten, Katten Zyto is back with a vengeance.
Barabing, barabooooom!
Precis som Charlotte Perellis vistelse i Åre så är karantän i Jämtlands län över (jag vet att Jämtland inte är ett län, men det rimmade) och de är alla tillbaka i Stockholm trots att ingenting förändrats nämnvärt gällande covid-19 sedan de lämnade stan.

Var det här egentligen helt i onödan? 
Vad anser ni, mina kära tyckare?
Kanske borde Katrin dra ner till Hedda Care och hänga utanför för att se vilka som testats positiva för antikroppar att utvinna ett Clean Eating-vaccin-ish ur att kränga tillsammans med Omega 3-olja mot rabattkoden #kattenscorona?

Bygga väderkvarnar åt de där lemonaddrickande drakarna som lyfter i motvind?

144 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jämtlands län finns.

      Det heter region numera istället för län. Men tror inte det fastnat hos gemene man, hör mest län forfarande. Och skulle antagligen inte veta det själv om jag inte hade med regionerna att göra på jobbet. 🙂

        Län finns. Däremot försvann landstingen till förmån för regioner förra året. 🙂

        Län är en geografisk plats region är något administrativt för t.ex sjukvård och lokaltrafik.

          Jag måste rätta mig själv. Länen finns kvar och är också administrativt men genom länsstyrelser.
          Regioner är det som tidigare var landsting. Så län finns kvar

      Undrar lite nyfiket vad Camilla trodde att Jämtland var för något? 🙂

        Ett landskap?

          Län och landskap är typ samma sak 🙂

            Nej, på många ställen överensstämmer inte län och landskap alls.

            Nej, typ inte alls samma.

            Nej, verkligen inte. Har du ens gått i skolan??‍♀️

              Om du själv hade gått i skolan hade du varit medveten om alla reformer gällande kommuner, län, landsting och liknande.

              Kul att du är så trevlig. ” Landskap i Sverige är en kvarleva av en äldre indelning av landet som ersattes som grundläggande förvaltningsenheter av Sveriges län genom regeringsformen 1634.” jag fattar att län och landskap inte är exakt samma sak, därav skrev jag typ. Men som jag förstått det så är landskap ersatt med län. Sen rätt långt tillbaka. Så att skriva att det är ”typ samma sak” känns väl inte helt uppåt väggarna. Det är inte som att jag skrivit att stolar och grodor är samma sak. Både landskap och län är väl ett sätt att dela upp landet?

            Nej län och landskap är inte alls samma sak. ”Sveriges 21 län ska inte blandas ihop med Sveriges 25 landskap. Länen har en politisk och administrativ ställning, vilket landskapen inte har. De flesta län har andra gränser än landskapen – länen innefattar ofta delar av flera landskap, och dessa landskaps vapen brukar då ingå i länens vapen. 

            Varje län har en länsstyrelse – en statlig myndighet som ser till att regeringens och riksdagens beslut blir verklighet i länet”

          Jämtland är ett landskap. Till Jämtlands län hör landskapen Jämtland och Härjedalen.

            Exakt!

          Jämtland ligger i Härjedalen som är landskapet..

            Nej, Jämtland är ett eget landskap.

    Jämtland är ett län ;D

    On Town? On?! Tror man säger in Town annars.

      Du gör bort dig.

      Yes det är back in Town

    Inte lika skojsigt att sitta i karantän i Jämtland när skidbackarna stängt och snön börjar smälta… Då kan det passa bra att komma på att barnen borde följa skollagen? (och sen blommar det ju hemma i Stockholm också och uteserveringarna har öppnat)

      Ja du Tove.

      Snö finns det gott om här i Åre kommun, på fjällen är skidåkning grym just nu och inte en turist i sikte! Nere i dalen så blommar det o det går finfint att sitta ute på serveringarna = bästa av två världar.

        Fast vill vi ha utsocknes i Jämtland just nu hur fint vi än har det? ?

        Anna, jag syftade mer på att det inte verkar duga längre åt ovan nämnda influencers.. Jag bor också i Jämtland och vet att det finns snö på fjället, men att påstå att det ”blommar i dalen” är väl ändå lite att ta i?!? Jag kan räkna tussilagosen i dikena på min ena hand typ..
        Njut av våren!

      Precis. Och så får vi se om de håller sig i Stockholm nu då!

    Back on town??

    Men vad håller folk på med?! Vadå i onödan? Det var väl inte i onödan och de kunde väl omöjligt veta hur det skulle utvecklas och hur långvarigt crona skulle bli… Skolan tillåter inte längre frånvaro så de har liksom inget val. Klart att de tänkt att återvända någon gång och inte tänkt vara däruppe för alltid eller i många månader. Sjukt vad folk ska klaga och håna.

      Jo, om syftet var att inte smitta eller smittas så vart det helt i onödan om personen ifråga vid sin återuppståndelse går helt banans och flänger runt till samtliga riksgrupper hon kan uppbåda.

        Men de har ju varit i karantän, då kan de passa på att träffa andra en gång innan de utsatts för någon smittorisk.

          Har de verkligen varit i karantän medan de var i Jämtland?

            Japp

              Fast man har sett mycket folk i deras story under ”karantänen”. Tror inte folk förstår skillnaden på att åka bort ifrån Stockholm och att sitta i karantän 🙂

              Med det menat att de inte har träffat någon utanför hushållet? Inte haft något besök eller gått till butiken?

                Jag vet såklart inte till 100 % eftersom jag inte varit där. Jag utgår bara ifrån vad de själva angett 🙂

                  Fast enl bingos instagram har de träffat rätt mkt folk.

                Jo det har dem. Det har varit diverse folk där på gården, bla gamlingar som satt i solstolar och fikade med dem på deras gård.. någon som kör fyrhjuling med dem och fiskar och några som huggit ner träd, de har varit nära dem andra varje gång någon som inte tillhör familjen varit där.

      Det är svårt att veta om och hur en smitta kommer att utvecklas. Därför hade det varit bättre om hon hade låtit bli att raljera över att Folkhälsomyndigheten och Tegnell inte kunde veta hur allvarligt det här skulle bli. ( I SVT-programmet Mötet)

        Ja det hade varit bättre om de låtit en mer kvalificerad person komma till tals ja…

          Sorry, läste fel

        Efter att ha lyssnat på mötet med Catrin i SVT blir man ju helt mörkrädd. Hur kan man frivilligt så fullständigt dumförklara sig själv som Katrin gör. Hon är dessutom galet aggressiv i sin ton och vägrar att lyssna på resonemang och den samlade kunskap som en mer och mer förtvivlad Johnny Ludvigsson försöker dela med sig av till henne.

          Hon är onödigt aggressiv i sin framtoning, ja. Däremot tycker jag Johnny snackade en del nys också (trots bättre ton).

            Allt som sägs om hur Covid-19 kommer att utvecklas är mer eller mindre nys, eftersom det är ett nytt virus som ingen fullt ut känner konsekvenserna av. Ja myndigheterna var allt för passiv i början, det håller jag med om. Men att sitta och vräka ur sig att alla ska sättas i karantän och om alla gör det i 2-3 veckor kommer det att avta är inte bara nys det är direkt farligt. Det är också farligt när proffstyckare tycker en massa saker utan att ha varken relevant och tillförlitlig fakta i ryggen och kunskapen att kunna ta till sig och tolka fakta. Det bästa hon kan göra är att låta de stora barnen lösa problemen och själv ägna sig åt det hon gör bäst.

              Håller med dig. På nåt sätt tycker jag trots det det är värre när en överläkare som ”vet hur man för sig” sitter och säger saker som att ”människor i Katrins ålder ska ut och skapa flock immunitet.” Några veckor senare börjar resultat om stroke osv hos unga droppa in och hela begreppet flockimmunitet återstår väl att bevisa men det var ju inte information som var tillgänglig då. Tror inte många kommer ta medicinska råd från Katrin Zytomierska men av en överläkare som folk kommer lyssna till förväntar jag mig mer än att vara så kategorisk i sina uttalanden med såpass lite information.

                Ja det är en svår situation när det hela tiden kommer ny information. Vad gäller just dödsfall pga blodpropp är det inte en vanlig komplikation, inte heller den aggressiva lunginflammation som varit känd ett tag nu. Flockimmunitet är enda sättet att utrota viruset, ett exempel är smittkoppor. Men flockimmunitet uppnås inte enbart genom att individer blir sjuka och bildar antikroppar utan bygger på att det även finns ett vaccin. Detta finns inte idag och inte heller tillförlitliga tester som mäter nivåer av antikroppar, även om ett forskarlag som utgår från KTH har gjort ett lovande genombrott.
                De som är sakkunniga försöker att dämpa människors oro och förhåller sig till känd kunskap och erfarenheter från andra utbrott. Det som individer som Katrin gör är att sprida vidare skräckpropaganda och sina egna hemvävda slutsatser på hur saker ska lösas.
                I grund och botten är vi alla mer eller mindre rädda. Att då matas av skräckberättelser som inträffar för ett mindre antal eller egentillverkade sanningar är inte ett bra sätt att lugna redan rädda människor.
                Sedan när det gäller Katrin har hon tappat i trovärdighet genom sin fiskleverolja som hon marknadsförde som ett medel att boosta immunförsvaret. Ironin i detta är dessutom att Covid-19 har uppvisat att det skapar samma reaktioner som autoimmuna sjukdomar dvs viruset får kroppens immunförsvar att attackera sig själv. Spanska sjukan gjorde samma sak vilket förklarar att unga och friska individer dog i större utsträckning än äldre och riskgrupper.

    Men hur kan man tycka att det är så konstigt att de båda är tillbaka? Distansundervisningen är borttagen och skolplikten gäller. Då har man inget val. En vårdnadshavare kan bli skyldig att betala vite om man vägrar att låta sitt barn gå i skolan.

      Och hur många fall kommer att gå till att dom får vite? Socialen kommer att säga ngt i stil med: Ni gör ert bästa under dessa svåra tider så vi lägger ned det här.

      Har varit på möten med soc och när dom får höra vad skolan gör (Typ skickar uppgifter) och då kommer dom ge sig.

    Ok
    inget konstigt att K ”kom tillbaka”.
    Konstiga var att hon gav sig av från första början samt syftet.
    Och konstigt är också hennes beteende nu.
    MEN är någon förvånad, hon är generellt konstig.

    Är det inte nu hon ska säga, ”jag hade fel!”

      Det lär nog hända först när helvetet fryser. Katrin har ett självförtroende som inte riktigt matchar hennes verkliga begåvning.

    Fast Jämtland är ett län ?

      Ja vi har förstått det

        Såg nu att flera kommenterat det. My bad! Ha en fin dag ?

    Hon kör lite turné till sina äldre? Känns ju rimligt… och att det första hon gör är att träffa massor av människor. Jag fattar inte riktigt vad hennes syn är på det hela?

    Sen ”vissa åker buss men vägrar träffa vänner” – ja vissa av oss måste ta bussen till jobbet… what to do.

      Hon kan ju träffa de äldre en gång eftersom de varit i karantän, men inte framöver nej.

        Fast va, tänk om hon själv är smittad? Då är en gång en gång för mycket?

          Hon har ju varit i karantän i en månad typ, hon kan inte vara smittad.

            Tror faktiskt inte på att hon inte träffat någon förutom de hon satt i karantän med, men hoppas såklart du har rätt!

              Hon skulle ju självklart inte utsätta sina föräldrar för någon risk att bli smittade, så det är klart hon är säker på att hon inte har träffat någon.

                Tycker inget känns självklart med Katrin…

                Fast det räcker inte med att hon inte har träffat någon utan det krävs att ingen i hushållet har träffat andra. Folk har nämnt här att Bingo har umgåtts med andra under tiden.

                  Ja, jag säger ju såklart det här utifrån vad de själva angett. Jag vet inte om de talar sanning eller inte.

                    Har man följt dem på sociala medier har man ju sett framförallt bingo umgås med andra, de hade ginprovning med grannar/kompisar bland annat… man får ju kolla på deras beteende, inte lyssna på vad de säger hehehe..

              Nej man såg ju massa andra personer där under tiden…

        Katrin tror ju uppenbarligen att viruset åker runt i luften i flera timmar så så borde hon ju kunna bli smittad när som och alltså ta smittan till sina släktingar?! Fattar inte hur hon tänker?

    Citat från Katrin för någon månad sen var (i princip): ”Ni är dumma i huvudet! Isolera er för fan. Det handlar om 2-3 veckor av ert liv”.

    Ok.

      Ingen mansplaning, bara fakta!

      Ja hade ALLA gjort det hade det handlat om ungefär den tiden. 🙂

        Ja du tänk om det hade varit så enkelt.

      Det sorgliga är ju att smittrisken i Stockholm är MYCKET högre nu.

        Hur vet du det? Vill verkligen veta pga levt i självvald karantän o tänkt fan vad skönt att flockimmu kmr nu då kan jag gå ut ? man får ju inte det intrycket av medierapporteringen eller FHM att det är som mest?

      Hur länge var hon i Jämtland?

        Hon kunde gott ha stannat ett par år till.

      Ja man blir ju mörkrädd… Nu när snön är borta och de är uttråkade passar det inte längre att vara isolerad i ett slott.

    Åh, vilken inspiration hon är för svenska kvinnor?

      ?

    ”Viruset finns i luften och kan färdas runt i flera timmar” Nej, det är fel, som tur är. Och sannolikheten för att bli smittad från en lyktstolpe måste väl vara minimal. Inte värst många människor tar väl på lyktstolpar!

      Nu när du säger det så har jag nog aldrig tagit på en lyktstolpe….

      Mina barn tar på allt de kommer åt att ta på.

      Kortterminaler, övergångsställen, dörrhandtag osv :-/

      Många* verkar istället slicka på lyktstolparna på vintern och fastna med tungan. Hoppas att det inte är motsvarande mängd lyktstolpsslickande på sommaren, men att ingen erkänner eftersom de inte fastnat och blir avslöjade…

      * att det är många bygger jag på mängden lustiga berättelser jag hört om folk som fastnat med tungan. De flesta som barn dock.

      Inte omöjligt att virus kan flyga runt i luften även utanför ”spottavståndet” på någon meter max en och en halv.
      Viruset kan säkert finnas ett tag på ytor också som dörrhandtag och knappar man trycker på.
      Men det rör sig om låga koncentrationer av virus som knappast ger någon infektion.
      Dessutom måste man när det gäller virus på ytor man vidrör från fingrarna få in smittan i andningsvägarna via näsan, ögonen eller luftstrupen via munnen.

      Tack, började fundera på om jag var den enda som såg det där

    Känns som att allt fler bloggare känner av att de hela tiden är tvingade till att göra allt fler och allt mer dramatiska utspel för att behålla intresset hos sina följare. Skrika högre än alla andra, vilket gör att allt fler helt enkelt inte orkar lyssna. Undrar vad alla influencers ska syssla med sedan, när pengarna inte rinner till som tidigare? Öppna PR-byrå? Gifta sig rikt? Sitta och gråta i IG-live?

      De som är tillräckligt attraktiva kan säkert fånga en och annan riskkapitalist som tjänat pengar på coronakrisen.
      Såg att Big Rock blivit rikare nu t ex.
      30 miljarder i portföljen (alltså inte bokstavligt).

        Det har ju gått sådär med den saken. Snart 30, ensamstående tvåbarnsmorsa med ett risigt rykte och släkt i källaren. Känns stabilt.

    Fast nu var Charlotte Perrelli tvungen att åka hem till Stockholm igen då barnens skolor inte längre ”godkände” distansstudier…Sedan åkte hon och familjen till Åre för att skydda hennes föräldrar som tillhör en riskgrupp

      Egentligen så hade ju hennes föräldrar kunnat åka själva om det var för skydda dom, men tror ju att Charlotte ville till fjällen och då passade på

        Hennes föräldrar bor ju i ett eget hus på Charlottes tomt…nej hon ville åka till fjällen och trodde att de kunde åka skidor och annat skoj. Tjiii fick hon..

    Någon annan som lyssnar på Måndagsvibe? Det är mitt guilty pleasure men har så jävla svårt för att Lojsan jämt sitter och käkar och smaskar ?

      Klarar inte av att lyssna på ointelligenta människor

        Jag är knappast stolt över att jag lyssnar på dem. Men det är underhållning på samma nivå som PH typ.

    Katrin är nya Bella. Kör med tröttsamma provokationer för att få uppmärksamhet.
    Men det är klart, när man inte överhuvudtaget har något att bidra med, återstår bara trams.
    Har aldrig förstått varför hon och Alex skilde sig, var ju ett perfectmatch! ?

      Blanda inte in Bella i detta

        Ouch, blev du sekundärkränkt för Bellas skull? ?

    Borde hon inte be läkaren hon pratade med på TV om ursäkt, då hade han ju rätt och hon fel. Det blev väl tråkigt att bara sitta i en stuga?

      Varför skulle man be nån man har en debatt med som inte har samma uppfattning som en själv om ursäkt för att man inte delar uppfattning? Låter jättekonstigt.

        Därför att nu har hon samma uppfattning som den hon diskuterade med.

      På vilket sätt hade hon fel?? Om alla isolerat sig så hade ju inte smittan spridit lika mycket och det hade kanske varit färre avlidna. De satt inte bara i en stuga utan var utomhus mycket och bodde i ett stort hus MEN barnen kan inte längre vara borta ifrån skolor och de kan självklart inte vara däruppe för evigt.

        Fast sen då? Så länge det inte finns immunitet eller vaccin kommer det ju bara smitta igen när folk slutar isolera sig. Det hade ju isf krävts att vi ständigt isolerade en del av befolkningen. Vilka ska isf vara isolerade när?

    Kunde du inte lagt hennes instagrambilder i rätt ordning 🙁 nu blir det ju lite att läsa baklänges

      Åh ?

    Ni som följer henne, får hon mycket kritik just nu?
    För hon håller på att växla mellan offentligt och privat konto hela tiden.

      Antagligen städar hon kommentarerna för fullt. Tror att hon själv tror att hon är mer omtyckt än vad hon är. Kanske blir en chock när hon ser att folk blir e förbannade. Handlar ju om liv och död på riktigt.

    ??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️

      ?‍♀️?‍♂️?‍♀️?‍♂️?‍♀️?‍♂️

    Alla på bussen jag tvingas åka till jobbet med är mina (låtsas)vänner. Och bussen är en partybuss. Och corona är bara ett ölmärke. Och livet är en fest.

      Och om livet e pest,
      fyllan värmer bäst!

      Har faktiskt sett dem live en gång, det ni!

        Det har jag också. Hur bra som helst!

          Det skulle jag också velat ha gjort.

        Jag har sett dom live 2 ggr ❤️?

    The boys? The boys are back? The boys are back in town?

      Oh yes!

    Nu när Katrin Zytomierska tar över bikinimärket Love by Lola, innebär det då att Katrin och Anna Book ska samarbeta med varandra? Kan bara bli väldigt underhållande.

      ??

    Det är ju exakt det här dom varnar över överallt. Att man INTE ska slappa av.
    Det är det alla börjar göra, speciellt i Stockholm. Solen och våren är här, då rycker det i ölnerverna och fotbollsmatcher måste spelas och det ska hängas och ha picknicks och ja…

    Katrin har en grandios självbild som inte blir bättre av den hysteri hon sprider.

    Hennes skryt är otrevligt.

    Hur länge ska familjen Schulman bo på Grand Hotell? Tills de köpt ny lägenhet?

    Blir mörkrädd över hur merparten resonerar, två fel blir INTE ett rätt:

    Exempelvis (tydligen merparten av) blivande studenter:
    ”aaaa men vi umgås ju äääändå jämt annars, varför kan vi inte stå packade på ett trångt studentflak för?”

    Exempelvis afterworkare:
    ”å men vi jobbar ju ihop så att eee, vi är ju nära varandra annars också”

    NEJ NI SKALL INTE VARA NÄRA VARANDRA ANNARS HELLER – varför tror ni möten ställs in, avstånd skall hållas i fikarum osv osv

      Du kan ju dock inte jämföra studenter med 30 plussare. 18-åringar är generellt sett ganska dumma i huvudet men det är inte deras fel eftersom hjärnorna inte är fullt utvecklade.

        ?

        Håller med 18 åringarna är förlåtna det är en del av att växa upp.

    De kom tillbaka under den värsta tiden. Nu som smittspridningen är högst i Stockholm.

      Det är inte lätt att vara korkad.

      Hur vet du det? Vill verkligen veta! Man fattar ju nada när FHM säger att det är en platå (som då inte är positivt i get it) men vad fan. Varför är det värst nu?

    Katrins frisyr? Vad är grejen med den egentligen? ??‍♀️

      En av få saker som faktiskt är HELT irrelevant i frågan…

      Jag gillar den. Vad det säger om mig lämnar jag till hobbypsykologerna.

    Corona-viruset ärINTE luftburet. Ska det vara så svårt för människan att läsa på lite, om hon nu prompt måste veva runt på s ina plattformar om viruset?? Det ligger inte i luften flera timmar, det smittar vi droppar när man andas/nyser/hostar och dessa droppar trillar ner till marken ganska omgående. Det är INTE en luftburen smitta.

      Att försöka presentera fakta för självutnämnda experter är tyvärr omöjligt. Lika konstruktivt att ställa sig och banka huvudet i väggen.

      Jo det är luftburen smitta, dropparna färdas via luften.

        Med luftburen smitta menas att små hudpartiklar lossnar och virvlar runt i luften som damm ungefär. Dropparna är för tunga för att virvla och faller istället till marken och f ärdas alltså inte runt i luften så som hudpartiklar gör.

          Hudpartiklar? Hahahah nej det är när du nyser eller hostar som saliv eller snorpartiklar flyger runt. Inte hud!

        Men snälla läs på! Det är stor skillnad på luftburen smitta och droppsmitta (som corona är). Vad är det som är så svårt att förstå??

      Du kan ha fel. Coronaviruset har hittats på aerosolpartiklar, dock är det osäkert om det är tillräckliga halter för att kunna smittas. Läs ex. https://www.theguardian.com/environment/2020/apr/24/coronavirus-detected-particles-air-pollution

      Citat från artikeln: ”Experts are not sure whether these tiny airborne droplets can cause coronavirus infections, though they know the 2003 Sars coronavirus was spread in the air and that the new virus can remain viable for hours in tiny droplets.”

      Tiden får utvisa, antagligen sker det mycket forskning kring detta just nu.

    Stort ego och låg intelligens är aldrig en bra kombo. Har varken KZ eller Perrelli några i sin närhet som kan guida i dikeskörningarna? pinsamma människor.

    Men jag har vänner som åker buss/tunnelbana då de inte kan ta sig på annat sätt till jobbet. De träffar ej folk på fritiden just pga den anledningen. K ser till jaget och att jag ej kan bli mer smittad än på bussen. Det man får tänka på är att man faktiskt kan smitta sina vänner av det man ev fått på bussen. Jisses, tänk människa.

    Jag hade haft mycket större respekt för Perrelli, Zytomierska och Schulmans:

    A. Hade löpt linan ut. Och fortsatt vara i karantän tills vaccin finns. För det måste ju vara det som var målet från början. Väljer man en sådan drastisk åtgärd bör man ju tänkt igenom syftet med karantänen från början.
    B. Bara hade erkännt att det här var överilat och att dom inte klarar av isoleringen längre.

    I Katrins fall har hon ju idiotförklarat alla som lever som hon själv nu gör igen. Helt ärligt är hennes följare idioter?
    Perrelli har inte haft stake nog att erkänna att hon valt karantän av helt egoistisk skäl utan gömt sig bakom att hennes föräldrar är i riskzonen. Vilket enbart är löjligt då hennes föräldrar har ett eget hus. Hade väl varit bättre om hon varit kvar i stan och hjälpt sina föräldrar med inköp.

    Är så trött på dessa självälskande typer som Latrin-Katrin, Schulmans, Gynning, Löwengrip etc.

    Vänta va? Jämtland är ett län senast jag kollade? Och alla dom 24 år jag bott där ???‍♀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.