Svårare än man kan tro

https://www.instagram.com/p/B_7k-8CnKmk/


Herregud, det här var SÅ mycket svårare än man kan tro.

Kolla videon och se om du kan hålla läppar, kropp och känslor still. Vi har Sara att fokusera på vilket nog underlättar, men jag är imponerad av hennes viljestyrka. 🙂

Vilka mer låtar tror ni är med i utmaningen?
Det här är ju liksom bara en liten snutt…
Jag hatar den men tror ändå på ”Baby Shark”. Och Summer Of ’69. Och Don’t Stop Believin’. Och Wake Me up Before You Go-Go.
OOOH! Och You Give Love A Bad Name. Listan är oändlig och det rycker i dans och sing along-nerven redan!
Jag skulle misslyckas så GROVT på den här utmaningen från TikTok.
Någon som provat?

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nja inte alls särskilt svårt tyckte jag. Blev istället påmind om massa låtar som måste in på min Spotifylista??

    Förstod inte svårheten med det här alls.

      Dummaste ”utmaning” jag sett…?

        Hahaha jag röcks med flera gånger, huvud, min(???), höft, ben (ligger i sängen) ? är inte ens någon musikfanatiker (lyssnar typ på musik en gång i månaden).

        Sååå tramsigt.

      Självklart inte svårt för er stela tråkmånsar

        Började digga med huvudet till ipricip varje låt ju haha. Förutom macarena då :))

    Någon som kan berätta om klippet? Tack på förhand.

      Det står ju i inlägget. Det är en utmaning som heter ”try not to sing along or dance”. Man ska kolla videon och se om du kan hålla läppar, kropp och känslor still.

      Det var ett klipp på söta lamm.

        Tack för att du gör dig löjlig över något som är hörselskadad din idiot.

          Framgår ju av inlägget vad klippet handlar om. Eller ville du ha låtlistan?

          Nu vill jag inte vara den som är den. Men om du bara hade sagt från början att du är hörselskadad och är nyfiken på vilka låtar som spelas så hade du garanterat fått helt andra svar. Svar som varit 100000 procent mer tillmötesgående.

          Varför inte ge folk hela bilden? Att man är hörselskadad är en ganska viktig faktor i det hela. För i början framstod du bara som en lat jobbig jävel som inte orkade läsa ett inlägg, men ändå ville att andra skulle ta av sin tid och servera dig de viktigaste detaljerna i inlägget.

            Men om det är folks slutsats när någon skriver ”Någon som kan berätta om klippet?” så har ni en ganska trist attityd. Varför inte alltid utgå ifrån att du aldrig har hela bilden, och att det förmodligen finns faktorer du inte känner till?

            Var snäll, förstående och ödmjuk liksom.

              Det är orimligt att man skulle sitta och skriva en lista på vilka orsaker som kan ligga bakom. En del svar var kanske lite dryga, men att påstå att någon gjorde sig lustig över en hörselskada är fel, då det inte på något sätt framkom att så var fallet.

                Nä, men ”berätta om klippet”..

                Man får nog vara lite mer specifik än så.

                Hade ju räckt med att säga ”kan någon berätta vad som sägs/sjungs i klippet, jag kan inte höra det.”

              Folk är inte tankeläsare så det är ganska självklart att det är den slutsatsen som kommer att dras om någon bara frågar ”Någon som kan berätta om klippet?”.

              Jag tycker att jag svarade ganska snällt (jag är anonym 09:21) och jag kan säga att jag svarade enbart för att det stod ”tack på förhand”. Den slutsatsen jag drog var att instagramrutan inte syntes. Det var vad jag utgick från, alltså att hela bilden inte fanns. Andra faktorer ligger så fruktansvärt lång ifrån mig så jag har dem tyvärr inte så nära till hands. Jag hade ingen tanke alls överhuvudtaget på att detta inlägg skulle vara ett problem för en hörselskadad.
              Även fast jag faktiskt tyckte att du var en riktig lat jobbig jävel var jag ändå hyfsad snäll, förstående och ödmjuk. Hade du varit bättre på att kommunicera dina svårigheter och bara gett en kort mening som förklaring så hade du garanterat blivit bemött med enbart förståelse och ödmjukhet.

                Men intressant att du/ni tror att hen skulle vara lat. Känns märkligt att man då skulle orka skriva en kommentar och invänta svar genom att hålla koll på kommentarsfältet i stället för att bara trycka i gång klippet…

                  Åh du anar inte hur många såna lata typer det finns här.

                  Det ska recenseras från någons story, klippas in artiklar från nyhetssidor, sammanfattas långa texter och videor,….

                  Man kan ju tycka det. Men ändå överröses alla forum och kommentarsfält med frågor som lätt kan googlas fram på en sekund. Exempel på det jag sett och kommer ihåg: telefonnumret till 1177, öppettider, vad man ska göra om någon har svimmat, hur man skalar räkor, hur lång en viss utbildning är, hur man åker tunnelbana från en viss station till en annan.

                  Hur många gånger bara på det här stället sett svaret: Varför frågar du här när det finns 1000 trådar om just detta på familjeliv?

                  Folk är ju lata av naturen och vissa är det uppenbarligen mer än andra.

                  Det är ju massor av människor här som skriver så. Vad handlar det om? Kan du berätta, jag orkar inte klicka mig in där. Klickar aldrig på sånt, bla bla bla….

          Du kan inte anklaga folk för att göra sig löjliga över hörselskadan när det inte framgår att du är hörselskadad! Det försöka-ge-dåligt-samvete- kortet funkar inte denna gång.

          Du kanske ska vara tydlig med att du vill att någon berättar om vad som hörs i klippet nu. Som du ställde frågan nu så framgår det inte alls att det är ljudet du undrar över.

          ?? hoppas innerligt att du skämtar

          Men herregud. ??‍♀️??‍♀️

    Första gången jag försökte tyckte jag att den där utmaningen var hur lätt som helst. Tills jag insåg att jag hade ”dansat” med fötterna typ hela tiden…

      Jag kan dessutom fortfarande inte låta bli att sjunga med tyst i huvudet i exakt alla låtar

    Klarade mig tills Spice girls dök upp.

      90 talisten här klarade det till Spice Girls ?

      Mitt huvud började bobba till what is love utan att jag hann reagera xD

      Haha samma här ??‍♀️??‍♀️

    Klarade mig till andra låten, började digga med huvudet ?

    ??

    Fattar verkligen inte vad folk anser vara svårt. Det är ju skitlätt? Bara stirra in i kameran/rakt fram och dra fram resting bitch face. Det är ju inte så att vi aldrig någonsin hört dessa låtar förut?

      Ett extremt kort svar på din fråga: Våra hjärnor fungerar olika.
      Vill du att jag utvecklar den? Kort eller lång förklaring i sådana fall?

        Jag tar hjärna (hehe) den långa förklaringen.

          Du bad om den 😉

          Många saker stimulerar våran hjärnas belöningscentra, bland dem samordnade rörelser. Varför vi tycker om rörelser är forskare inte säkra på, men det finns många bevis som tyder på att vi får en ganska stor spark av det. Man tror att synkronisering av musik, som många studier har visat är behagligt för både örat och hjärnan, och rörelse – i huvudsak dans – kan utgöra ett nöjesdubbelspel.

          Musik är känd för att stimulera nöjes och belöningsområden som orbitala cortex, som ligger direkt bakom ögonen och delen i mitten av hjärnan. Dessutom aktiverar musik lillhjärnan vilket är involverad i koordineringen och timingen för rörelser.

          Det finns alltså en naturlig tendens att synkronisera kroppens rörelser till musikstempo hos alla och vår hjärna är fastbunden för att få oss att röra oss och synkroniseras med musik oavsett vad vi har för avsikt.
          De åtgärder som är förknippade med att producera musik är informationen som aktiverar de premotoriska områdena, specifikt spegelneuronsystemet. Spegelnerveceller avfyras när man initierar vissa åtgärder och när man ser beteendet som någon annan utför. Det finns en form av ”audiovisuella” spegelneuroner, som aktiveras när man hör någon annan som utför vissa åtgärder. Exempelvis aktiveras spegelnervarna i apor när de äter jordnötter och när de hör andra knäcka jordnötter. Så när vi lyssnar på musik, aktiveras våra ”audiovisuella” spegelneuroner i premotoriska områden av de åtgärder som är involverade i att producera musik. De skjuter som om vi spelar instrumenten, och den allmänna aktiveringen i premotoriska områden utlöser vår önskan att röra sig och dansa.

          Dessa områden aktiveras olika mycket beroende på hur mycket vi tycker om musiken vi lyssnar på.
          Så vi som växte upp med den här musiken kommer att ha många fler positiva associationer, eventuellt till och med bli nostalgiska och då också få ut en större ”kick” av låtarna och därmed få en större reaktion och aktivitet i hjärnan.
          Den som inte känner igen musiken, eller inte tycker om det som spelas kommer inte få en lika stor reaktion i hjärnan och kommer då alltså få det mycket lättare att låta bli att reagera på musiken. Men bara de får lyssna på ”sin” musik kommer de att ha det lika svårt som oss andra att sitta still.

          Jag skulle kunna bli mycket mer djupgående, men jag tror att det räcker såhär va? 😉

            Jag ÄLSKAR folk som svarar såhär faktabaserat och välformulerat på en fråga ???? Tack för långt och intressant svar!

              Inga problem alls! Jag älskar också sånt, det är därför jag tar varje tillfälle i akt att själv kunna skicka sådana svar 🙂
              Hoppas att jag kunde lära dig något nytt idag 😉

            ”Våran” dock…

              Que?

      För mig som är introvert är det väldigt enkelt, mitt mesta diggande sker i huvudet oavsett. Jag lever mig in i musik väldigt mycket, men det syns inte utåt. För nån som är extrovert kan det kanske vara svårare..?

        Jag är introvert och diggar alltid med musik omedvetet. Musik jag gillar och har minnen till går inte att stå emot utan ansträngning

    Är såna här utmaningar roliga för någon annan än den som gör den?

    Och ännu tråkigare att titta på.. när någon kablar ut alla dessa ”vilken katt/meme/donkenburgare/disneyprinsessa/whatever är du?”

    Nej, kanske bara är jag som har vaknat på fel sida idag. Ut i solen med mig..

      ?

      Nä så tråkigt.

      Såg fram emot ett kul inlägg som uppmanade till lite diskussion, det här blev en besvikelse. Tänker inte ens kolla videon. Väldigt sällan jag gör det, bara slöseri med surf, är sällan värt det

      Haha, då vaknade vi isf på samma sida ? Ut i solen med mig också dårå ?

        Jag jobbar så tar några timmar innan jag kan roa mig med annat, därav mina förhoppningar här.. men men. Får buttra vidare helt enkelt.

    Nä inte svårt. Lyckades dock inte kolla på hela utan att stänga av pga så dåliga låtar.

    KAN INTE LÅTA BLI ATT DANSA MACARENA!!! sa ingen någonsin

    Hahah så roligt!! Började svänga med axlarna redan andra låten

    90-talet!!! ❤️❤️❤️

    Disneylåtar skulle vara svårare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.