Nellie Berntsson flyttar tillbaka till Sverige

I ungefär två månader har Nellie och hennes sidekick hunnit bo i Danmark innan hon utannonserar att de flyttar hem till Sverige igen.
Med buller och bång lämnade hon den gård som hon och föräldrarna flyttade till så att hästarna skulle få ”bo hemma”, också efter några ynka månader och nu är det alltså dags igen.
Den enda skillnaden verkar vara att hon återvänder till Sverige med en hund rikare och några samarbeten och sponsorer fattigare.
Jag undrar vad anledningen var?
Kanske erfor hon det många av oss gör när vi flyttar hemifrån för första gången, att ”SATAN vad allting kostar pengar?”
Kanske har hon insett att det inte var så dumt att bo tillsammans med mamsen och pappsen ändå?

Det återstår att se, men jag skulle inte på superförvånad om Nellie kryper till korset och installerar sig, hästarna och killen i föräldrarnas gård i Skåne igen.
Vi får se om det blir ”slutet gott, allting gott” eller om det mer landar i ”Gratis är gott”!
(Nu är ju hennes livsstil knappast gratis, eller helsponsrad av föräldrarna, men ni fattar…)

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Avser man med ”rådande omständigheter” att danskarna inte behandlade Nellie som den prinsessa hon är?

      Högst troligt.

      Danmark var dum och avundsjuk på Nellie. Eyeballade när hon gick förbi typ. Jävla Danmark asså!

        Mandelmassenassetassehasse

      nja hon hyllar faktiskt (!!!) de danska stallägarna de stått hos, för ovanlighetens skull. Men hon tyckte de väl var tråkigt när hon blev behandlad som vem som helst och inte det prinsessan hon verkar tro att hon är i Sverige.

      Det tror jag inte. Jag tror bara inte businessen flöt på lika bra där som i Sverige. I Danmark är hon okänd och får inte kunder lika lätt som i Sverige. Just nu står väl allt i stort sett stilla, dessutom. Klokt beslut att flytta tillbaka, tycker jag. Jag tror faktiskt inte alls att flytten beror på nåt annat.

        I svensk hästvärld är hon istället ökänd.

          Fast nu jobbar ju alla ”hittepå-påverkare” efter mottot ”hellre ökänd än okänd” ?

    Undra om hon ska stå hos Agneta nu med hästarna

      Högst troligt.

        Jag ger det en kvart!

          Som alla andra ställen då

      Vem är Agneta…?

        Lindelöw, som hon tränar för.

        Douglas Lindelöws mamma. Agneta har f. ö lyckats bli osams med alla D:s hästägare genom åren, så de kanske passar ihop.

    Haha, jag gav det 3 mån när hon flyttade. Visste att inom 3 mån skulle dom flytta hem. Chockerrrrr

      Duktigt!

      Det måste kännas bra att kunna skratta gott, när det inte funkar för andra människor.

        Vadå inte funkar. Var har Nellie sagt att det inte funkar. Det är du som drar den slutsatsen. Vem är det som har fördomar egentligen.

          Ja inte är det jag som skrattar

          Låter det lyckad att flytta efter 3 månader?

        Är ingen missunsam person, men det blir ju faktiskt lite parodi till slut.

          Friskt vågat hälften vunnet, säger jag! Man måste våga och man måste våga chansa och riskera att det inte blir helt rätt. Då gör man om och går vidare med nya erfarenheter.

            Man måste också lära sig att stanna upp och lösa eventuella konflikter. Hon flyttar ju så fort ”smekmånaden” är över och vardagen sätter in.

              Ja, verkligen. Fast i det här fallet tror jag Danmark var en tillfälligt tillflyktsort när det blev jobbigt där hemma. Tror jag. Nellie skrev ju redan då att Skåne var det verkliga målet.

            Jag håller med, men när jag skrev parodi så syftade jag just på att hon flyttar sina hästar otroligt ofta. Just denna flytten är förmodligen inget konstigt, men när det händer hela tiden så reagerar man ju faktiskt.

    tittar du på sveriges uteliv med folk som festar överallt så hade det kanske behövts här också, faktiskt. fhm uppmanar till ”sunt förnuft”, det är bara det att dom flesta saknar det totalt.

      Men festar folk verkligen överallt? Tycker snarare att alla pratar om hur mycket tid de har nu när de inte träffat en människa på två månader

    Hon gav ju som förklaring tilm varför ALFAB slutade samarbeta med henne var för att hon var i DK. Nu frågade jag hur det låg till med ALFAB nu när hon kommer tillbaka. Borttagen kommentar blev svaret;)

      Ja det blev ett dyrköpt äventyr på två månader för att hon skulle leka vuxen. Tappade två av de största och mest pengastarka sponsorerna kraft och alfab.

        Ja, fattar inte hur man kan flytta ifrån två lastbilar varav den ena stor och med bodel. Svindyra att köpa och äga, hur var det ens tänkt att hon skulle kunna ta sig till tävlingar i DK? Surt om hon inte får tillbaka bilarna, den lilla såg jag på parkeringen till Ica för nån vecka sen så antar att den används av föräldrarna.

          Kanske kan de sponsra Smilla ist, tycker hon rider bättre än Nellie

          Kanske för att man vill följa en dröm. Det var modigt gjort av henne.

    Du ser inte att Danmark gör just detta för att skydda sin befolkning? Till skillnad år här i Sverige där det är en massdöd för de äldre och de vägrar ens testa de som läkare konstaterar har solklara fall av covid allt för att inte sanningen ska komma på pränt om faktiskt hur många som är smittade här i landet? Har en nära vän som varit dödssjuk i 57 dagar med ambulanspersonal som fått rycka ut två gånger men de vägrar testa henne. Alltså ingår hon inte i statistiken trots att hon har Corona. Smart då kan Sverige fortsätta säga att läget är under kontroll och att siffrorna minskar

      Ska du skriva konspirationsteorier med självupplevd sanning där källa är en vän så kan du väl skriva det på flasXback eller någon liknande site.

        Är du dum på riktigt eller låtsas du bara lite?

          Jag vill slippa se dravel. Är det för mycket begärt?

            Vad är dravel? Ganska många liknande vittnesmål. Minus att inte få bli testad, de flesta verkar ju ändå få testa sig även om de inte blir medtagna till sjukhus när ambulans rycker ut.

            Jag tror nästan alla i hela landet har vänner, kollegor och bekanta som varit sjuka med Covid-19 symtom men som inte testats. Knappast en konspirationsteori… Om du idag får influensaliknande symtom, feber och torrhosta, kan du vara rätt säker på att det är Covid-19 du haft även om du inte blivit testad.

              En miljon svenskar är eller har varit smittade av detta virus.
              3% av dessa är ”konstaterade fall” 🙂

                Dödligheten verka ligga under 0,5% och kan säkert på sikt hålla sig kring 0,3% med bättre behandling och bättre läkemedel allt efter som kunskapen om detta virus utvecklas.

                  Nej, dödligheten verkar snarare ligga runt 1.2-1.5% enligt de senaste (och mest utförliga) testerna i Spanien. https://www.dn.se/nyheter/varlden/studie-fem-procent-av-spaniens-befolkning-kan-ha-utvecklat-antikroppar/

              Men vad spelar det för roll? Har du symtom ska du sköta dig som att det är covid-19, att få bli testad kostar pengar som kan läggas på annat. Om man måste få det bevisat för sig att man har fått covid-19 för att kunna sköta sig, då är man ju bara dum i huvudet.

                Nu missförstod du nog helt själva frågan.

      FHM har väl ingen anledning att mörka hur många som har eller har haft Covid-19?
      Ingen tror väl ändå att det bara är knappt 30 000 smittade?
      Det är snarare en miljon individer i Sverige som snart (1 juni?) bör kunna uppvisa antikroppar mot detta virus.
      Är man inte tillräckligt sjuk för att få sjukhusvård så spelar det väl ingen roll vad man har? Är man ”det minsta sjuk” ska man vara hemma. Sen är det förstås trist att vara sjuk i ett par månader med symtom som kommer och går.

      Fast FHM är öppna med att det finns ett stort mörkertal.
      Var väl över en månad sen när de sa att man kan räkna med att 100 000 är smittade och att det inte är omöjligt att siffran är närmre 1 miljon.
      Sen är det otroligt synd att din vän inte blivit testad om hon har symptomen, dessutom om hon är dödssjuk (vet inte hur det är möjligt att vara dödssjuk i covid-19 i 57 dagar ?) att hon inte blir inlagd men det är väl regionen som är ansvarig för det?

      Dessutom, danskarna åker över till skåne. Så vem skyddar vem?

        Danskarna ska hålla sig borta från Skåne sedan 1658.

      Så du menar att danskarna skyddar sig? Låt mig småle.
      De reser till Sverige som vanligt till sina sommarställe i Skåne och Småland, så vem skyddar dom?
      Sen tycker jag inte vi ska prata om ”massdöd” -människor dör hela tiden- 200 mindre i trafiken hitills, inga i vanlig influensa eller maginfluensa som annars skördar 1000-2000 st / säsong. Antagligen dör det mindre folk än vanliga år pga arbetslöshet, mindre resor/semestrar än vanligt,troligtvis kommer vi att se mindre antal somdör pga miljöpåverkan ( 7600 beräknas dö varje år i Sverige på grund av luftföroreningar) och säkert andra omständigheter som i vanliga fall människor dör i.
      Skillnaden är att det rapporteras dagligen dödsfall i covid-19, till vilken nytta förstår jag inte, men kanske ska vi i fortsättningen varje dag rapportera samtliga dödsfall i Sverige och på vilket sätt.

        Bra kommentar!

      Kolla! En hobbyepidemiolog. Det är enorm spridning av just hobbyepidemiologi just nu. Många är smittade och tusentals kommer utveckla hobbyepidemiologi innan detta är över.

    Oväntat…

    Synd! Tror det hade varit bra för Nellie och Olav att bli självständiga och bygga ett eget liv och för Nellie att lära sig ta konsekvenser för sitt handlande istället för att flytta hela tiden och byta stall för jämnan.

    Stackars Olav

      Nja varför skulle det vara synd om honom? Han kan väl dra om han vill?

        Och få Nellies unga fans som kommer hatbomba honom?

          Lol, tror du själv att det är synd om honom och han vill lämna, men att han är tillsammans med Nellie för att han är rädd för hennes unga fans?

            Hahaha!

    Tror inte det är till föräldrarna, utan tror mer på att det är till tränarens gård eller en helt annan. Men förmodligen på syd /sydväst delen.

      Ja det verkar fortfarande rätt spänt mellan henne och föräldrarna

      Nä hade de flyttat hem hade hon väl sagt det. Kan väl inte kalla den lilla gården utan ridhus för anläggning direkt..

        tror inte heller att hon ska flytta hem, men sina föräldrars gård har hon redan kallat anläggning 🙂 minns det, för jag tyckte att det var lite lustigt att kalla sin egen lilla gård för anläggningen.

    Så mycket spekulationer här och ingen verkar ha en susning ändå! ?

      Ganska ofta är spekulationerna ganska on Point skulle jag säga.

      Berätta då, Nellie 😉

    Öh?
    Här dör folk som flugor, värst i hela Norden.

      Inget annat nordiskt land har tillnärmelsevis så många smittade som Sverige.
      Det blir som att jämföra äpplen och morötter när man talar om antalet avlidna i olika länder.
      Man måste ta hänsyn till antalet faktiskt smittade och inte till hur stor befolkningen är.

        Och varför är det fler smittade i Sverige? ??‍♀️

          För att Sverige inte stängt ner samhället. Sen om det är en bra eller dålig metod i längden får vi veta om 1-2år.

            Mmh. Fortsätt övertyga dig själv det, så känns det bättre..

              Att stänga ner samhället gör ju bara att när restriktionerna väl lättar kommer en ny våg av sjuka? Dessutom kan du inte pausa samhället hur länge som helst, det är omöjligt.

              Det bästa tror jag är ju att plana ut kurvan så att det inte blir för övermäktigt och sjukhusen inte pallar trycket. Och så får man göra sitt bästa för att hålla ut tills dess att ett vaccin kommer.

          Ja, vi har valt att ta en större smittspridning nu snarare än att ”smeta ut den” över en längre tid framöver.
          Om det har visat sig vara en bra metod återstår att se.

            Folk dör med den här metoden.
            Att inte skydda befolkningen mot något som kan ha en dödlig utgång är inget annat än mord.
            I Sverige är det massmord.

            Jag hyser ett djupt förakt åt alla er som inte har minsta sympati för alla dessa som fått betala med en plågsam kvävning till döds.
            Jag hyser en oerhörd sorg å alla anhörigas vägnar som har förlorat sin mamma/pappa/mormor/morfar/farmor/farfar/syster/bror/vän/bekant/partner/arbetskamrat, osv
            Det finns en person bakom varje siffra, som hade en betydelse för någon.

            Jag föraktar er alla som försvarar en metod som kräver tusentals en plågsam död.

            Usch!

              Ingen kan dra några slutsatser idag. Vänta två år och se. Då har resten av Norden hunnit ikapp och siffrorna jämnats ut. Hur skulle övriga länder kunna hålla nere sina siffror om man inte stänger ner länderna för gott? Förmodligen är detta ett virus som vi alla får dras med och smittas av. Förr eller senare. Jag vet inte om senare är så mycket bättre.

                Hur många hinner dö innan man drar åt handbromsen?

                Det kostar liv, ingenting annat – ingenting.

                Hur har våra nordiska grannländer med liknande förutsättningar som Sverige lyckats hålla så betydligt mycket lägre dödsoffer?

                Nädu, det finns ingen tid att vänta öht.

                  Det är inte slut. Du vet ingenting om hur våra nordiska grannländer kommer att ha lyckats.

                    Nä, det är definitivt inte slut. Vi har över 3500 döda.
                    Hur många ska dö innan ’ni’ är nöjda?

                    Jämför våra siffror med övriga Norden.

                  Klimatförändringar kostar liv. Kapitalism kostar liv. Livet kostar liv. Du vet ingenting om hur det här kommer att sluta, ingen vet det. Vill du isolera dig och dina nära är du välkommen att göra det. Kom inte och gnäll sedan när världen du kände är borta eftersom supersystemet kapitalism har fallerat helt och det är vilda västern över en nedstängning över ytterligare ett coronavirus som inte är särskilt dödligt i det stora hela. Eller hemskt för majoriteten som drabbas.

                  Vilken broms? Ska människor hållas instängda för evigt? Viruset kommer att finnas kvar därute och vänta tills människorna kommer ut igen. Då blir det samma våg av nya infektioner. I det oändliga. En långsamt utvecklad flockimmunitet kan vara det bästa svaret på problemet. Kanske.

                Och vad vet du eller ngn öht om hur siffrorna har jämnats ut eller inte?
                Hur vågar, hur vill man ens ingå i det här experimentet?

                  Det är ju fritt fram att ingå eller inte. Sitt inne och var tyst.

                    Vadå håll tyst?

                    Jag håller inte tyst och ja, jag Hoppas verkligen dessa makthavare kommer ställas inför rätta, helst igår.

                    Men så är vi i Sverige då befolkningen hyllar sin ledare om den så tar död på er mamma framför ögonen på er.

                    Så j-a sjukt.

                  Ingen aning! Jag menar bara att det är omöjligt att dra slutsatser redan nu. När de andra länderna öppnar upp kan det bli ett bakslag där som ingen kan förutse idag, det är väl till och med ganska självklart. Om man kallar Sveriges metod gör ett experiment eller en väg får man väl bestämma själv. Majoriteten har inte alltid rätt. Detta är en tid som vi kommer att få dra lärdom av. I slutänden tror jag personligen att siffrorna kommer att jämnas ut länderna emellan.

                    Tyskland har ju varit livrädda för ett bakslag, till exempel. WHO har sagt att Sverige har en bra modell.

                  Det är fritt fram att flytta till Danmark.

            Anonym/15:19

            Har VI valt att ta en större smittspridning?
            Vilka ’vi’?

            Blanda inte in alla oss som inte vill ingå i det här experimentet, men som TVINGAS på Ert fruktansvärda beslut.

            Förresten, hur va det med ’allas lika värde’?

            Har alltid sagt att det är en floskler, och det har aldrig varit så övertydligt som nu.

              Håll dig hemma då? Det är frivilligt att gå ut, arbeta och allt annat du verkar bli tvingad till.

                Yes, jag gör allt jag kan för att skydda mig, min familj och nära å kära.

                Säger du samma sak till de äldre på ålderdomshemmen? Har de samma val som tex jag har?

                  Ja, de kan inte välja. Vem ska ta hand om dom? Molgan?
                  Alla vi som jobbar med de gamla vet att vi riskerar deras liv men någon måste ge dom mat, byta blöja, trösta när ångesten blir för svår. Huruvida jag är en potentiell smittbärare vet inget vare sig vi har total lockdown eller inte.
                  Och skydd, jomenvisst, när deras skrämda dementa blick söker mina trygga leende ögon men inte ser dom för jag har nåt jefla hemmagjort visir framför ansiktet. Dom hör inte vad jag säger för visiret dämpar min röst.

    Hon sa på sin snapchat att hon och Olav fått en ”jättefin” lägenhet i Sverige så antar det är dit dom ska flytta. Men undrar vad som var fel med DK? Känns som extremt mycket fläng hit & dit

    Hur kan människan med att flytta tillbaka till Sverige utan att berätta varför och var!

      Ja gudars

    Var väl inte så lätt för henne att leka vuxen trots allt och inte bli behandlad som den prinsessa hon tror sig vara??‍♀️

    Om hans jobb var att tävla försäljningshästar så föll det väl lite. Danskarna är nog inte så intresserad av att köpa av henne. Hon kan inte heller tävla vilket verkar vara väldigt viktigt så livet blev nog väldigt trist till slut. De hade dock otur med Corona.

    Sidekick? trevligt ordval.

    Det är i Sverige hon är känd och här hon har sina kontakter och sina sponsorer. Danmark kändes inte alls rätt tycker jag. Nu har de väl knappast köpt gård i Sverige utan ska hyra in sig nånstans tills vidare, men jag tycker beslutet var klokt. Jag tror hon är lyckligare här dessutom. Lycka till, säger jag och menar det verkligen!

    Friskt vågat, hälften förlorat.

    Moa skriver på ett sjukt underhållande sätt, så boken är garanterat bra. Synd man inte har barn i rätt ålder ?

    Undrar hur många stallbyten/flyttar vi kommer att få se under deras första 12 månader tillbaka i Sverige..? Ett antal skulle jag tro.

    En flyktigare människa än N.B får man väl ändå leta efter. Jag kan bara hoppas att det stillar sig med åldern.

    Men herregud vad hon håller på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.