Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

803 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Försökt googla men hittar inget svar…
    Har senaste månaderna fått problem med typ… prickiga ben? Det är inga knottror utan huden känns len men hårsäckarna (antar jag?) är röda. Ser ut som en jordgubbe på benen (vaderna)… och jag trivs inte med det alls.
    Försökt att skippa hyveln och låta benen vara men det hjälpte inte.
    What to do? Och vad är det för något?

        Huden är ju inte slät när man har det du länkat. Tror mer du menar ”strawberry legs” om man googlar bilder på det? Har det själv och undrar samma men hittar inte vad det heter på svenska och åtgärder.

          Hittar inte heller varken orsak eller behandling…

      Hur länge lät du bli att raka? Ibland behöver huden mer tid än man tror.

      Ja hårsäckarna sa läkaren till mig med.. med47 vätskande stora illröda finnar/sårskorpor på ena benet ☠️ My ass att det är hårsäckarna. Säkert Corona eller annan skit. Inget får bort det efter 3 veckor inte ens stark steroidsalva.

        Finns det fler tennisspelare här?!?

      Kan vara follikulit (inflammation i hårsäcken).

        Tack för alla svar! Men det är nog inte keratosis pilaris eftersom huden är helt len. Inga finnar eller bölder eller knottror av något slag. Bara synliga/röda hårsäckar.

          Har samma! Vill så gärna veta hur man får bort dem!

          Jag har samma men på armarna och haft det sedan tonåren. Det är som torkat blod men inget som man får bort och huden är len ?

          Testa att byta ut eventuell duschkräm mot duscholja, det fungerade superbra för mina knottriga armar! Och smörjer ni in er efteråt så gör det medan huden fortfarande är fuktig, då låser man in fukten i huden.

      Vet någon var man hittar snygga alternativa killar i mellansverige?

      Om jag förstår det rätt utan att se prickarna så har min pojkvän likande och han säger att det är folikulärt eksem och fått canoderm utskrivet

      Fokoliter?
      Orsaker på stavningen. Men sök på det
      Hårsäcksinflammation
      Kan orsakas av typ fel hudkräm

      Kan det vara Henoch-Schönleins purpura?

        No man. Absolutely not. Blev traumatiserad av google-bilderna.

        Det är ju inte bara röda prickar på benen utan en sjukdom man blir ganska sjuk av

      Angående PR.
      Jag har sålt tjänsten tidigare och tjänade enormt med pengar som jag stoppade under madrassen!

      Gifta män, rörmokaren, politiker, människor med makt, grannen, domare etc. Din pojkvän kanske?

      Folk skulle bara veta vilka som köper.. Var min ”egen” och satte priset själv – skulle aldrig tjäna lika bra med ett ”vitt jobb”..

      Det fungerar helt okej att använda hudvårdsborste av naturmaterial. Man borstar benen typ två gånger om dagen, nedifrån och upp, för att få bort döda hudceller och få igång blodcirkulation. Jag ska försöka skinrolla mina ben, vilket jag är så gott som bombsäker på att det kommer fungera extra bra och ge mer långvarigt resultat. Men eftersom jag inte testat än vet jag ju inte. Dock har det fungerat som magi på andra hudproblem jag har.

      Men skaffa kroppsborste! Benen blir superlena och det är väldigt skönt.

        Tack! Ska absolut testa köpa en sån

    Stör ni er på era grannar? Om ja, varför?

      har haft helvetesgrannar men nu är det lugnt

        Vad gjorde de?

          fylla, droger. nu har jag en jättelugn kille bredvid. det är superlyhört

      De klompar runt som elefanter kl 3 på natten

        Mina med, dygnet runt.

      Ja som fan!! En kille bor ovanpå mig, han rusar på hälarna var 3e minut från köket till vardagsrummet och tillbaka all tid han är hemma och vaken. Blir galen efter två år men har nu köpt en bostad och flyttar om 2 veckor. Samma dag ska jag lägga en lapp i hans brevinkast och klaga feg som jag är ? då har jag verkligen satt ner foten pursvensk som jag är ?

        Grannarna ovanför tappar saker hela tiden. Hör alltid ett donk, bom eller DUNS! Börjar tro att hen har lepra eller något

          Skrattade orimligt mycket åt detta ?

            De tappar seriöst grejer hela tiden, alternativt faller handlöst i golvet. Kan sitta och äta middag och plötsligt hör man en kraftig duns ovanför. Ibland en duns och sedan något som rullar iväg..?

              Låter som barn som leker med diverse leksaker ?

                samma här… från grannarna vägg i vägg. Barn som dunsar omkring, tappar saker, skriker, gråter väldigt ofta högt… Ljudisolering är nästintill obefintlig… Blir galen ibland på alla ljud, får huvudvärk och ont i öronen ganska ofta.

                Vet inte om barnen bara är väldigt jobbiga eller om de blir illa behandlade..ingen aning. Mår skit ofta, men har inte råd att flytta. 🙁 Och barn har ju ’rätt att få vara barn’.

      Mina är tråkiga och tysta. Vill ha lite action haha

        Du borde vara såååå tacksam, hade gjort vad som helst för att byta med dig 😉

          Hahaha, det borde jag nog! Jag vet nog bara inte vad jag har haha.

      De låter sina barnbarn springa, leka och skrika i trapphuset dagligen. Några gånger är det klart en har överseende med pga barn, men det sker VARJE dag och LÄNGE – tror barnen är där istället för på förskola. Häromdagen ”bakade” ungarna i trapphuset i timmar och det låg mjöl, socker och havregryn i i trappan tills en fastighetsskötare kom och tog hand om det dagen efter. En annan gång stod en unge på våning fyra och en annan på markplan och de testade hur ”lågt” de kunde skrika så att den andra fortfarande hörde vad som skreks. Rimligt.

        Säger du till då? Det hade jag gjort

          Japp, har snackat med dem om det och har även tagit upp det med hyresvärden, och då kan det upphöra i någon dag. Sen börjar allt igen. Samtidigt känns det så himla tråkigt att klaga på att barn leker, haha.

            Jaa förstår det. Usch vad jobbigt.

      Det är ett företag som har grannlägenheten så det byts ut grannar en gång om året. Dessa kommer från Korea och Kina och alla som bott i lägenheten under tiden jag bott här badar alltid kl 02:00 på natten.

        02:00 är klockan 8 på morgonen i Kina. De tar nog bara sitt morgonbad.

          Ja, men tänker att när de jobbar här i Sverige att de borde behöva sova som jag vid den tiden ?

        Känner mig lite skamsen haha… brukar oftast duscha och bada mitt i natten.

          Samma ??‍♀️

          Respektlöst. Skulle jag bara göra i nödfall.

        Du måste ha en väldigt lyhörd lägenhet om du hör grannen bada 🙁

          Våra badrum och sovrum ligger vägg i vägg. ? vi har likadana lägenheter fast spegelvända

          I min gamla lägenhet var det så lyhört att jag hörde när grannen kissade.
          Man kunde även höra när nån spolade i en kran.

      Nej. Bra grannar som inte väsnas.

      Bodde en gång i ett så lyhört hus att trodde någon sov i min säng pga snarkningarna (var grannen under) Och grannen vägg i vägg gillade att ha sex kl 03:00 flera gånger i veckan (eller om han nu kollade porr, de vet jag inte) mycket dunkande och stön i alla fall.

        Fyfan vad jobbigt, låter som en mardröm!

        En granne jag hade vägg i vägg använde piska på tjejen och hon skrek som en stucken gris. Detta gjorde de fyra dygn i sträck, varannan vecka. De tog små pauser och satt på balkongen och pustade ut, eller gick ut med hunden, annars gängade de loss. Vi har dessutom jävligt lyhört och det kändes som att de höll på i mitt sovrum. Var glad när han flyttade, men det var som att gå från askan till elden med den nya grannen, men det är en annan historia.

          ?

          Berätta om den nya grannen!!

            Ung kille, nyss skaffat tjej och gängar tyst men sängen gnisslar, fast det gör inget.
            Det var värre när han spelade dataspel fram till 5-6 på morgonen och vrålade högt varje gång det inte gick som han ville(och det var ofta). Han vrålade även när det gick bra. Han hade ofta LAN och då var de flera som vrålade i kapp.
            Det är också lite störigt att han låter sin väckarklocka ringa i minst en timme varje morgon innan han stänger av den.

      JA, stör mig som fan. Blir mer och mer. Det dånar och dunsar ovanför. Grannarna vägg i vägg lagar mat som verkligen luktar skit in i våra ventiler. Sen röker de några sura äckliga cigaretter som också lukten kryper sig in hos oss.
      Deras ungjävlar springer upp och ner och ut och in hela tiden plus deras kompisar som skriker och härjar utanför när de leker. Minsta ungen skriker i tid och otid.

      En gång var detta en lugn trapp vi bodde i men ju fler svenska namn som försvinner från postfacken desto värre blir det ljudmässigt. Tacka vet jag när Hans bodde ovanför och Maj bodde vägg i vägg, hon hade bara en skällande hund men inga äckliga lukter…..

        Viva la mångkultur.

          Och vad menar du med det?

            Vad tror du hen menar?

              Att hen är rasist, inte jättesvårt att räkna ut.

                En global undersökning visade att de allra flesta kulturer föredrar grannar av den egna grupptillhörigheten.

                  1) länka gärna undersökningen
                  2) rasism/xenofobi är ett globalt fenomen

                    Det är inte rasistiskt/xenofobiskt att föredra grannar som delar samma normer som en själv avs uppförande, ljudnivå etc. Då dessa ting ofta är kulturellt betingade är det ju en autotanke att man gärna vill ha grannar som ”är som en själv”, oavsett vad det innebär… Rasism & xenofobi har betydligt snävare definitioner än så.

        Blir nyfiken. Vad är det för utländsk mat/utländska kryddor som luktar äckligt? Själv blir jag alltid så hungrig när det luktar mat i porten och önskar det var hos mig grytan puttra.

          Somalier

          Ja men i svenska trapphus får det bara lukta korv stroganoff och pyttipanna.

      Har ni problem? Tig och lid, eller gör något åt det. För några år sedan hade vi i bostadsrättsföreningen problem med villagrannarna som slängde sina sopor hos oss för att spara sophämtningspengar. Det upphörde tämligen omgående när vi plockade upp soppåsarna, identifierade ”avsändaren” och spred ut innehållet i deras grannars trädgård en mörk natt. Det var ganska roligt.

        Hahahahhaha älskart! Jag bodde förr i en lägenhet ganska högt upp så hade både utsikt över den stora vägen och kunde se sopstationen. Varje morgon vid typ samma tider dök samma bilar upp och stanna till för att slänga sina soppor. Störde mig inte nämnvärt på det framåt sista dagen innan sophämtning då det istället var överfullt så att folk började sätta sopporna bredvid ?

      Jo, en sak till. Bodde ett tag i en lyhörd fastighet, och fick en ny granne som gärna knullade järnet framåt två, tre på natten. Tänk sex modell primalskrik. Jag tog ett kvastskaft, bankade i taket och skrek ”Jaaaaag viiiiill sooooova!” så högt jag kunde. Då blev det tyst. Och en och annan aningens ansträngd hisstur med den grannen. Klart värt.

      Ja!!!!!!!!!! Som fan!!!!! Fick nya för nån månad sen, de började med att få hela trapphuset mot sig genom att spela svinhög musik om nätterna. Det sattes upp lappar, nu är de tysta.

      Sen har jag en annan granne som är så sjukt jävla obehaglig och jag stör mig på att han bor mittemot mig.

      Ja, jag letar ny lägenhet?‍♀️

      Bor i radhus och älskar alla grannar. Vi känner alla varandra och jag har aldrig trivts så bra som här ?

      Alkoholist på första våningen som har åstadkommit det mesta tror jag. Två barn på andra våningen som klampar och leker väldigt högljutt. Tur att jag har sålt min lägenhet och ska flytta!

      Nej… ser eller hör dem knappt. Sen är jag inte personen som stör sig på folk. Det är välmatad i tvättstugan man är lite undrande ibland…

      Ja, spelar musik kl 7 på morgonen HÖGT, jättekul. Eller så spelar de musik vid middagstid så man måste sitta och lyssna på deras skit spanska musik. Samma grannar gillar också att göra något slags långkok varje helg så det absolut stinker i hela huset (tre-våningshus). Har dock ringt och felanmält detta flertal gånger då man ska kunna laga mat såklart men det är inte jättekul att vakna 6-7 av att det stinker vitlök i sovrummet och i munnen.

        Haha har en granne som också lagar mat som stinker, dock inte in i lägenheten, men den bor på första våningen och det är ofta det luktar skunk där och hela vägen upp till min dörr.

        Luktar å andra sidan alltid äckligt i mitt trapphus. Det är många som röker, dels på balkongen men också precis utanför entrén. Inget av det är tillåtet.
        Sen har vi en granne vars lägenhet förpestar hela trapphuset när han öppnar dörren. Han bor även under mig, så när det är varmt och man vill sitta på balkongen så går inte det om han har öppen dörr till sin balkong.

        Inte så trevligt.

      Aldrig stött mig på någon granne vad jag kan minnas. De har låtit lite ibland men inte högt mitt i natten. Kanske beror på hur välisolerat man bor.

      Dock störde jag mig på de av mina grannar som lämnade fimpar och snusprillor i lekpraken. Tycker att man kan ta med sig fimpen därifrån om man ska leka på en yta som är avsedd för småbarn som stoppar grejer i munnen. Tror ej detta beror på att jag är en hysterisk mamma, tycker samma sak om man röker i hundrastgården.

        Röka inte leka

      Jaa… oförskämda, Åker med hoverboard, bankar, springer. Så bor man under….
      har sagt till men nu har jag gett upp.
      Skulle själv inte bete mig så ifall jag hade grannar under mig. Men men, alla tänker vi olika

      Har en granne som borrar konstant. Fattar inte hur mycket hål människan vill ha i sin vägg. Han har fan borrat dagligen i fyra månader. Jag börjar bli galen.

        De kanske försöker ta reda på hur många hål man kan borra innan väggen rasar.

        Samma. Fattar ej heller! ? Borras morgon som kväll. Vad håller de på att bygga i sitt boende (hyresrätt)?!

      Hatar grannar! I alla fall om de bor för nära. Någon kilometer är lagom avstånd. ❤️Glesbygd❤️

      Har en 26årig kvinnlig granne som spelar musik varje vaken minut. Inte jättehögt men basen liksom vibrerar in till mig. Hon har även besök av vänner där det dricks och skriks likt nyblivna fjortisar flera gånger i månaden, även mitt i veckorna…..

      Ja de hälsar inte. Vi bor i villaområde och jag tycker man hälsar på dem som bor på andra sidan staketet. Dem gånger jag sagt hej så tittar de konstigt på en. Är det jag som är konstig här haha. Så ja stör mig på dem för att jag tycker de är dryga

      Ja, jag stör mig på grannen ovanför. Det var lugnt och tyst till de flyttade in. Det började med att de skaffade ett barn. Barnet i fråga gallskrek endast på nätterna, fram tills en äldre kvinna flyttade in tillsammans med paret. När barnet blev lite äldre och kunde springa började springandet ALLTID vid 23. Alltså, vilket barn är vaket vid 23? De fick ett till barn, med samma skrikmönster. Det låter ofta som om de välter bokhyllor där ovanför, går väldigt tungt, nu är de fyra vuxna i lägenheten och nu låter det som en till jävla bebis därifrån. Jag har inte råd att flytta, men jag letar och sparar som tusan för att kunna köpa och DRA för jag orkar snart inte mer. Bebisar förstår jag att de skriker när de måste, men varför låta barn leka på natten?! Varför föra sådant oljud att det låter som konstant ommöblering och som om möbler välter?

        Högst troligt en vagn som dras över tröskel. Vanligt knep mot kolik

          Vagnhelvetet står i trappuppgången. DÄR DEN INTE FÅR STÅ

          Sjukt beteende inomhus!

            Inte alls. Det är sjukt effektivt!

              [Borttagen kommentar]

                Förstår faktiskt inte att kommentarer som dessa tillåts. Prova skriv liknande om någon annan grupp än barn.

              Att köra bil är mer effektivt.

      Ja, tonåring under som spelar musik alla tider på dygnet och gråtande barn över…

      Hatar att ha grannar. Har inget emot dem personligen egentligen men nej hade jag fått välja själv skulle jag inte ha grannar. Personer som man själva inte valt och måste höra och se varje dag!

      Har flyttat till ett ställe nyligen där vi hyr ett hus. Har hört från alla grannar runt om att det finns en granne som är otroligt jobbig och som besöker alla grannarna. Hen går in hos folk utan att knacka, talar om hur de ska möblera, sköta om trädgården mm, bjuder alltid in sig själv när någon av grannarna har gäster och vägrar gå fast hen blir tillsagd. Är orolig för när personen ska komma hit ?

        Prova att låsa dörren.

          Ja den grannen känns väldigt Ove av allt jag hört. Ove plus extra allt. Vill inte nämna för specifika grejer här. Svårt alltid hålla låst när man bor på landet och ungarna vill springa ut och in. Vi bor så öppet också med gångväg runt hela vår tomt. Kommer personen in till oss och håller på kommer jag inte dra mig för att anmäla eller vara otrevlig. Men försöker hålla låst så mycket som möjligt. Men även om grannarna har låst så står hon utanför fönstret och knackar eller kommer varje gång man sitter ute och äter.

            Låter som psykisk ohälsa av viss rang. Begynnande demens? Vissa kan bli rätt aggro och gåpåiga när demensen börjar sätta in. Skulle nog försöka prata med någon. Typ polis eller person insatt i psykisk ohälsa, demens etc på kommunen. Beskriva läget för dem och se vad de säger. Personen verkar inte ha alla hästar hemma och behöver kanske hjälp innan det verkligen går åt pipsvängen ?

        Herregud, låter som Ove Sundberg!

        Skulle ringa polisen om hen kom in upprepade gånger eller vägrade gå. Inte ok.

      Min man hade en granne ovanför som släppte bowlingklot i golvet och bankade med hammare i golvet. Han erkände tillslut att han gjorde det för att jävlas.
      Jag själv hade en granne som varje torsdag kl 23 spelade Dr. Alban på högsta volym. Samma dag som jag flyttade såg jag honom bära in ett gigantiskt ljudsystem, ganska nöjd över att jag flyttade!
      En annan granne ”renoverade” (bodde i hyreslägenhet där egen renovering inte är tillåten) varje kväll efter kl 19. Blev inte jätteledsen när de flyttade heller.

      Nej, jag brukar ibland höra lite skrik när de kollar på sport, ibland högljudda diskussioner, barn som gråter, ibland höga skratt och någon som flyttar möbler. Det stör mig inte och jag känner att det ger mig lite utrymme att själv inte behöva vara så tyst hela tiden. Bodde dock innan väldigt lyhört, gammalt trähus och hade en granne som grät högljutt ett par gånger per vecka och sen gå över till att sjunga lite halvt tondövt. Det enda som verkligen stör mig är när en granne ofta spelar hög musik, särskilt när de stänger av och sätter på. Det har hänt att jag har stått höggravid, halv tre på natten, och bankat på en grannes dörr ?. Det blev tyst i alla fall.

      JAAAA!!
      Grannen vägg i vägg är någon form av psykiskt sjuk, spelar på en orgel reglebundet och oftast efter 22. När han spelar så skriker han dessutom väldigt högt åt sig själv.

        Skräckfilm

          Exakt!
          Då är det inte så farligt nu när våren kommer och det är ljust ute.
          Men föreställ dig en mörk och blåsig höstkväll, regnet smattrar mot fönstret och man ser skuggorna av trädkvistarna genom förstret och på sovrumsväggen. Klockan är efter 22, du varvar ner med en kopp te i sängen precis innan läggdags.
          Och då sätter han igång med full kraft.

          Det är inte heller musik som i melodier han spelar. Nejnej, det här är enbart klinkande som inte har något samband med något.

    Är någon här tillsammans med en polis?

      Ja. Hurså?

      Nja, inte jag. Men min bästa vän var det. Hurså?

      Jag knullar med en.

        Hur träffades ni?

        Har också knullat en. Lamaste ligget nånsin

      Nä men dejtade en. Han var det lugnaste på jorden typ, om hans jobbpersonlighet är det minsta lik hans privata så tror jag han är en bra polis 🙂

      Japp, gift till och med ^^

        Vad betyder OT?

          of topic

      Över min döda kropp, har inte stött på en enda med trevliga värderingar eller som kan föra sig i sociala sammanhang.

        Intressant. Synd såklart men intressant. Kan du berätta mer om era möten? Stämmer stereotypen (rasistiska, sexistiska etc.)?

          Min barndomsvän är polis och även min kompis man. Borderline SD båda två och fruktansvärda översittare. Polisskolan drar väl allmänt trist folk och viktigpettrar, men tror att det lilla av den trevliga människosynen och empatin de ev hade tidigare bankas ut där. Barnsdomsvännen var inte så som ung i alla fall. Vännens man vet jag inte men han lägger både rasistiska och sexistiska samt homofoba kommentarer på regelbunden basis.

        +1

        Dejtade en otroligt snygg, trevlig och ödmjuk polis för några år sedan. En riktig guldkille. Desvärre var jag så snobbig på den tiden att jag inte tyckte han var bra nog åt mig eftersom han inte hade nog höga karriärsambitioner (i mina ögon). Tur att man blivit både klokare och mer ödmjuk sedan dess. Och tur för honom att han slapp den snorkfröken jag var på den tiden. Stackar kille. ?

      Ja

      Ja

    jag fyller 60 år på tisdag

      Grattis i förskott?

        åh tack

      Grattis. Och jag 30 på onsdag. ?

        åh grattis till dig

        Stort Grattis! 😀 Hur har du tänkt uppmärksamma dagen såhär i corona-tider? 🙂

          Fick en resa till Italien i present så vi skulle ha firat där hela familjen. Men nu får det istället bli hemma tills vi kan åka. Nåja. Inte synd om mig alls. Men ska köpa en riktigt fin champagne i alla fall. ???

            Åh, var det du som skulle styra upp ett kalas med italien-tema på hemmaplan? 😀

            Hur som, förstår besvikelsen över att resan inte blev av, förhoppningsvis kan ni ta igen den vid ett annat tillfälle! Hoppas att du får en fantastisk födelsedag i alla fall, njut av champagnen! <3

            Grattis på födelsedagen!
            Tanti Auguri di Buon Compleanno!
            Italien väntar på dig.
            L’Italia ti aspetta.

          bara vara hemma

      Men åh, stort Grattis! Hoppas att du får en riktigt fin dag trots rådande pandemi! Hur planerar du att uppmärksamma dagen? 🙂

      Grattis!?

      Grattis Pia!

    Hej. Jag funderar på att köpa en ångmopp då jag vill ha golven riktigt rena. Någon som har en och är du nöjd?

      I två sekunder medan jag läste ditt inlägg så undrade jag hur en ångdriven moped fungerar. Bara så du vet.

        Man kanske kan åka runt med ångmoppen och låtsas det är en moped?

          Kan behövas i dessa tider. Att gå i mataffären ger rena rama karnevalsstämningen!

      Väldigt nöjd, dessutom blir golven torra nästan meddetsamma.

      Har en H20 mop, den är suverän till det mesta!

        TV-shop!❤

        Minns för en väldans massa år sen då den moppen gick på TV-shop hela förmiddagarna på sommarlovet. Jag hade, av en högst oklar anledning, inte fattat att jag kunde byta kanal??? Så jag såg mitt program på morgonen och väntade ut hela TV-shop tills nästa jag ville se började?‍♀️

          Haha same men jag fattade att jag kunde byta kanal, fanns ju inget annat att titta på!

          Haha brukade också kolla på TV-shop! Ville så hemskt gärna ha en magic bullet blender

            Åh Magic bullet ville jag också ha!! Var typ 12 men ville så orimligt mycket ha en sån

              Jag hade en. Köpte för mina engna sparpengar som barn. Den var skit. Ren skit. 100% lurendrejeri. Blev jätteledsen. Beställd från USA och allt. Största shoppingbesvikelsen ever. Minns fortfarande. Trauma I tell you. Trauma! ?

                ??

      Supernöjd!

      Funkar inte enligt Råd och Rön. Inte ens lite faktiskt. Och deras tester är ju rätt rigorösa.

    Hörrni! Jag är besatt. Kan ni säga igen vilka era favoritväxter och blommor är? Som ni har eller vill ha hemma. Fick så mycket bra tips förra ÖS och nu är jag girig. Googlar men finns så mycket så det är lättare att få tips från er.

      Orkidéer och solrosor

      Älskar min Hibiskus. Fick henne som en liten blomma för tre år sen och nu är hon ett stort träd. ?

        +1 på hibiskus! Väldigt tacksamma och fina 🙂

      Som krukväxt: hortensia. Håller inte för evigt men tycker de är så fina. På snitt vad som är i säsong. Just nu pioooooner.

      Kolla på Tradera på sticklingar, finns så mycket kul att köpa.
      Lättskötta växter: flaskljus, novemberljus, palettblad, elefantöra, monstera.. ? Lättskött klättrande växt är hoya, doftande blommor också.

        Hur lång tid tar det för en hoya att gå från liten planta med sisådär 6 blad till djungelväxt. Jag tycker jag har väntat jättelänge!!!

          Ge den lite växtnäring så ska du se att den skjuter iväg en bit. Min växer i perioder, precis som att den ”vilar” emellanåt, sen helt plötsligt en dag har den tre skott på ett par decimeter.
          Jag vattnar min så att jorden håller samma fuktighet hela tiden. Har den i söderfönster. Hoppas din kommer igång snart 🙂

      Hibiskus. Dom är så vackra.

      Såg ett jättefint stort blad i ett fönster häromdagen, ingen aning om vad det heter men tänkte att ett sånt vill jag ha, haha. Och en kaktus, de gillar jag. Och vanliga blommor, älskar att sätta liljor i min Kähler-vas, gör sig på nåt sätt sjukt bra i den av alla vaser.

      Ute: Akleja, Anemon, förgätmigej

      Inne: Hibiskus och min gul/orangea novemberkaktus… har även en pelargon jag siktat in mig på, men som jag inte har hemma än

        Haha… undrar vilket ord i det inlägget som gjorde att den hamnade i modd 🙂

      Zebrasköld ???

      Ranunkler! Har frösått dahlia, rosenskära, lejongap och Zinnia. Hortensia och hibiskus älskar jag med ?

      Jag försöker mig på porslinsblomma. Tog 5 sticklingar för ett år sedan och har nu två små gröna plantor. Längtar efter att de ska bli sådär enorma och täcka halva fönstret, men går det i den här takten lär jag få vänta länge

        Har du den i söderfönster? Det eller väst gillar dom. Ställer du den i norr så växer den långsammare och kommer blomma mer sällan.
        Vanligtvis behöver porslinsblommor inte extra näring, men jag brukar skjuta till några droppar då och då ?

      Uppstammade palettblad, dr westerlund, nervkalla, rhipsalis, ärta-på-tråd, pelargoner, flaskljus, fikusar ???

      Kan även tipsa om hemsidan http://www.plantbyran.se där man kan läsa massa om växter o sånt! Massa bra info ???

      Min mormor och mamma har alltid sagt att stulna skott växer bättre. Så ja, jag har en del växter hemma jag inte kan namnen på, för de började som stulna skott ? Men jorå, växer gör dom. Som ogräs ?

    Vem tror på Paolo när han säger att detta var första gången?

      Jag tror absolut INTE på honom

        Tror inte det finns en enda person som tror på det.

          Första gången jag hörde ryktet var 2010 när jag gick på gymnasiet minns jag…

      Inte jag. Första gången han blev gripen bara. Känns ju inte som att han haft en härlig kvinnosyn innan. 2017 skrev dåvarande jämställdhetsminister Åsa Regnér en debattartikel om att män bör ta mer ansvar gällande mäns vald mot kvinnor. Han uttryckte då (och fick mkt utrymme och medhåll) att hon skulle hålla käften och att det var hennes ansvar och inte hans då han betalar så mycket skatt.

        Definitivt inte hans första gång. Första gången han åkte fast offentligt däremot.
        HUR Paolo kan ha blivit så hyllad och populär i Sverige är en gåta för mig. En snubbe som slog ner folk i Kungsan. Våldsam, allmänt störig och kaxig. Hålet i hans själ som han yrar om har funnits där ett tag, dags att gnälla om det nu och få medömkan. Konstigt att inte yogan kunde fixa hans själ. Det sägs ju att yoga hjälper mot sånt.
        Han har visat upp en perfekt yta på IG (som många andra) när verkligheten är långt ifrån perfekt.
        Angående svenska män och sexköp….finns många som åker ner till Tyskland och har en trevlig helg med grabbarna på bordeller för att sedan komma hem till frun/sambon/flickvännen.
        Finns flera artiklar att läsa om det.
        Angående svenska kvinnor och sexköp….det är väl ingen som tror att den unge mannen i 20 års åldern skulle ha haft sex med den där kvinnan på 50 – 70 plus år om det inte fanns pengar eller en vistelse i Sverige (uppehållstillstånd) som belöning?
        Att utnyttja människor i misär är i grunden fel. Det kommer i många former och är en komplex fråga. Inte alltid svart och vitt utan i många skalor. Självklart är trafficking och sexförsäljning av barn alltid fel. Det andra mittemellan kan diskuteras. Vad som är fel för en är rätt för en annan, så länge man inte skadar någon annan. Igen, en komplex fråga. Några rader i en kommentar berör knappt ytan.

          Är han verkligen så populär?!

            Är väl mest maten som jag hört om

            Bara töntiga snubbar som gillar honom, men de är ju rätt många i och för sig…

      Haha Tror få tror på den. De razzior jag sett på diverse media brukar männen som tagits på bar gärning ofta säga detta. Dessutom brukar muskelkillar med muskeltjejer ofta flörta loss på ”mjukare” tjejer, är min erfarenhet. Jobbade i Åre med evenemang och bevittnade detta fenomen.

        Varför gjorde dem det?

          *de

          Dom vill kanske ha ngt mjukare att ta i ?

          Gissa..

      Visst är det märkligt vilken otur alla dessa kända människor har. Första gången de köper droger, kör rattfulla, köper en annans kropp… så åker de dit.
      ALLTID första gången. Hmmm.

        ?

        Avskräckande för de som ännu inte provat, måste det ju vara!

      Hörde för många år sen att det fanns statistik som sa att för varje gång man åker fast har brottet utförts 9 gånger. Så nej, det är inte första gången.

        För just sexbrott då? För den siffran går ju inte applicera på vilket brott som helst.

          Helt utan kunskap om detta säger min magkänsla att den siffran gällande sexbrott lär vara mycket högre?

            Ja, den lär ju vara mycket högre för tex narkotika osv också. Men däremot mycket lägre vad gäller mord/dråp. Därför ställer jag mig frågandes till varifrån den specifika siffran kommer från och vad den avser för brott.

              Det låter ju rimligt med något slags genomsnitt då utslaget på alla brott. Tex dråp sällan, fortkörning ofta.

            Förra året dömdes 266 personer för att de köpt eller försökt köpa sex i Sverige så jag tjejgissar att ytterst få åker fast.

      Han har definitivt gjort det förr.

      Man ser på hans ögon att han ljuger i intervjun. Han tar sats, råstirrar in i hennes ögon när han svarar och ljuger. Han tror att ingen fattar att han ljuger när han stirrar in i ögonen, eftersom lögnare inte ”vågar” kolla i ögonen (spoiler alert: så är det inte).
      Han hade varit trovärdigare om ha n sagt:
      ”Ja, jag brukar gå till prostituerade. jag har ett problem och sexmissbrukar. Jag är redo att söka hjälp nu och det är skamset att åka fast men skönt på ett vis.”

      INGEN hoppas jag!!

      Finns inlägg på Flashback från 2012 om att han går till prostituerade…

        2010 tom, då hörde jag det första gången…

      Ingen.

        Fattar inte. Vem gör dessa sidor åt tjejerna? Är det de själva?

        Gick in på länken och vad tragiskt att man kan lämna omdöme och kommentar på tjejerna. Som någon vara på typ prisjakt eller vad det heter.

          Så män ser på kvinnor tyvärr.

            Men förlåt nu men inget på dessa sidor känns ”framtvingat”.

    Har ett dilemma och vill ha tips på hur jag ska agera.
    Min svärmor tillhör riskgrupp då hon är 70 plus. Hon har dessutom haft en hjärtinfarkt för ca 10 månader sedan.
    Jag och min sambo ska nu ha en bäbis (om några veckor). Det är hennes första barnbarn. Jag har föreslagit min sambo att vi kan åka till svärmor och att hon kan träffa oss på avstånd utomhus och titta på bäbisen. Min sambo tycker att hon ska få hålla sitt första barnbarn och säger typ att då kan hon ju i alla fall dö lyckligt. Hon kommer propsa på att få hålla bäbisen .

    Jag kommer ju inte vilja att bäbisen, utifrån Corona, träffar så många och kommer inte vilja träffa någon den första veckan eller så och sedan mycket begränsat. Vet inte vad råden är riktigt. Ska så klart ta reda på detta.
    Men även om jag begränsar i början, vad ska jag göra med svärmor? Svårt att säga nej när min sambo och hon inte håller med mig. Om det är för bäbisens skull så gör jag vad jag behöver men hur mycket ansvar ska jag ta för hennes hälsa?
    Jag tänker att jag ska ta upp frågan med barnmorskan när min sambo närvarar också så kanske han får höra från någon annan än mig om hon nu avråder.

    Andra tips idéer eller ska jag bara låta henne ta ansvar för sig själv?

      Säg vad du tycker. Vill hon ändå träffa er så låt henne. Hon är vuxen och får ta konsekvenserna av sina egna beslut. Om barnmorskan avråder så lyssna på det och stå på dig.

      Hon kan väl hålla bebisen? Inte troligt att hon smittas av den och om hon är frisk och varit isolerad är väl risken liten att hon smittar den?

        Tänker att vi kanske kan smitta henne fast vi kanske tror att vi är friska.

          Men ni kan ju hålla avstånd. Den korta stund ni lämnar över och tar emot bebisen är ju så kort. Eller rulla över vagnen liksom.

            Tänker att bäbisen kanske kan smitta? Men jag kanske är för nojig.

              Tror det är väldigt liten risk.

              Snarare att bebisen blir smittad

      Jag har även utan Corona vänligt men bestämt sagt att jag vill INTE träffa någon tidigast två veckor efter förlossningen. För att slippa stressen att visa upp och få en chans att vila lite. Speciellt i dessa tider tycker jag att det är helt ok att inte vilja träffas direkt. Kanske ni kan ta ett möte via Skype så hon får se babyn i alla fall, och sedan träffas ute när vädret är varmare?

        Absolut, men coronan kommer ju hålla i sig och om vi sedan träffas ute kommer hon vilja hålla.

      Om hon vill hålla bebisen låt henne, Känns som låg risk att ert nyfödda barn har Corona, hon kanske kan få vara den första som träffar bebisen?

      Nej ni ska hålla distans. Ni kan visa upp bebisen ute men ni ska inte låta bebisen träffa andra människor.

        På hur länge tänker du? Coronan kan ju finnas kvar året ut. Ska vi då inte kunna träffa någon?

          Ja eller mycket längre än så också för den delen….

          Efter 3mån ålder är bebisen mer motståndskraftig, så hade väntat tills dess.

          Med största sannolikhet mycket längre än så tyvärr.

      Oavsett vad du gör för att skydda din bebis så tycker jag du ska bestämma dig för att exakt alla andra människor får ta ansvar för sig själva. Lätt när man är nybliven förälder och sådär extra känslig att börja ta ansvar för alla andra människor. Men låt bli med det, det räcker med bebisen.

        Och sluta för din mentala hälsas skull att fråga om råd typ här, du får bara massa motstridiga som gör dig stressad. Gå på vad BVC och Vårdguiden säger, eller din egen känsla 🙂 skit i allt annat!

          Tack! Brukar inte fråga efter den typen av mammaråd här. Men tycker det är knepigt just med detta. Men jag får helt enkelt först skydda bäbisen så länge jag behöver utifrån råd från mvc och sedan säga vad jag tycker till svärmor utifrån att hon är riskgrupp och sen får hon göra som hon vill!

            Jag är också höggravid och bestämt att ingen ska få komma på besök eller ens hålla bebisen tills h*n hunnit bygga upp ett immunförsvar. Så absolut tidigast runt 3 månader. Den som vill sura över det får göra det men jag tänker på min bebis i första hand.

              Immunförsvaret är färdigutvecklat när babyn föds om barnet är fullgånget.

            Klokt tycker jag 🙂

            Jag menar bara att det finns en miljon olika avvägningar och sätt att resonera på om allt som rör bebisar och det går inte att göra rätt enligt alla samtidigt, särskilt inte med förståndet i behåll. Så att lyssna på t ex BVC och kanske typ en vettig förälder i sin närhet som man utsett är lagom. Alla andras åsikter får man sålla bort.

      Lyssna på Podcaststen Läget, avsnitt två. Där får du alla tips och insikter du behöver för att ta sig ann din svärmor och sambo på ett bra vis. Både från överläkare, IV-sjuksköterska och Agnes Vold (m. fl). Tro mig. Du kommer få på fötterna och lite till. Sedan kan du göra ett mer välankrat val. Lycka till ❤️

    Kan någon hjälpa mig med vad teorin heter? Bisse_ använder metoden fel och sprider okunskap på instagram, flera andra influenser har redan lagt upp under taggen ”bisses challange” metoden går ut på att om barnet inte tar godisen kan barnet få flera godisar. Men influenserna ställer fram en godisskål och säger ”du får äta när jag kommer tillbaka”

      Walter Mischel är ju känd för The Marshmallow Test, är det det du tänker på?

        Ja! Det tror jag, tack ska kolla !

      Vet inte vad teorin heter men det är en Challenge på tiktok, tex kylie jenner har gjort den med sin dotter.

        ”Marshmallowexperimentet vid Stanfords universitet [1] var en studie i fördröjd tillfredsställelse, genomfört 1972 av psykologen Walter Mischel vid Stanford University. En marshmallow erböjds de fyraåriga barn som deltog i studien. Ledaren för försöket berättade för barnet att om hon eller han kunde motstå att direkt äta marshmallowen erbjöds han eller hon istället två. Forskarna analyserade hur länge varje barn kunde motstå frestelsen att äta marshmallowen och om detta korrelerade med barnens framtida framgång. [2]”

    Kommer lyssna på Lasse Holms pasta låt i kväll.. Undrar varför jag tänker på just den ?

    Vad ska jag ha på mina väggar hemma? De ekar tomma. I tex vardagsrummet har jag matbord, soffa, soffbord, byrå med tv:n på. Ena halvan av väggen som soffan står mot är tom och det ser så kalt ut. Har ni några idéer?

      Bokhyllor, tavlor, spegel, fotografier…

      Tavlor? ?

        Det har jag haha. Glömde konstigt nog att skriva det. Men vill inte ha hela hemmet fullt med tavlor, det kommer kännas för plojigt då.

          Menar du kanske plottrigt?

          Plojigt
          MÖJLIGA SYNONYMER
          skojfrisk
          påhittig
          jippobetonad
          ploj-

            Plojigt fungerar.

            Hälsningar från m/ä

              M/Ä? Vem är det?

                Modell äldre.

                  Då har den äldre modellen fel.

            Man kan sägs plojigt 🙂 Så ditt rättande var bara drygt och onödigt

              Nej, det betyder nåt annat, läs ovan.

                Hen kanske menade plojigt?

                  Plottrigt

          Textilier? Finns många sköna textilkonstnärer värda att uppmärksammas.

      Du kan göra någonting som jag är för snål för att göra, men som jag drömt om länge. I Kina så finns det en stad som heter Dafen, där tiotusentals målare samlats. Gatorna är (eller var, innan staten slog ned på dom) fulla med ställ där målarna visar upp sina verk. Många av dom är kopierare, dvs. de gör kopior av kända verk med fantastisk skicklighet.

      Jag tycker du ska ta kontakt med en av de bättre målarnai Dafen, och beställa en kopia av en Monet eller en Jackson Pollock och hänga på just den väggen.

        Men gud nej… kopierade verk? Fel och tacky.

        Tack för tips! Men då köper jag hellre posters av kända verk än kopierade som säkert är dyra också.

          Viss skillnad på en fejkad oljemålning och en poster från Ikea.

            Så tacky att ha en oljemålning av en fejkad Monet. Alla vet ju att den är fejk. Det känns som att någon försöker låtsas att de har en Monet och inte är bildade nog att förstå att det inte är en Monet. Så nej, jag köer hellre en poster av ett verk om jag inte kan få tag på ett original.

              Vänta, varför i hela helsefyr är en POSTER bättre utifrån ditt perspektiv? Att ett grafikföretag får stålar, i stället för en fantasilös konstnär?

              Fast man kanske inte vill ha en målning hemma för att slå i folk något alls. Man kanske vill ha den för att man älskar den. För att den väcker känsla och för att man vill kunna se och ta på den varje dag. Jag har sett några av dessa målningar (fanns en återförsäljare i Sthlm för ett par år sedan). De är så skickligt gjorda att du måste gå in på detaljanalysnivå, vi snackar alltså material-och teknikanalys, sådant de flersta välutbildade konstkännare inte klarar utan tekniska hjälpmedel. Dessutom är de inte kopior utan reproduktioner innehållande mycket tolkningar. Ofta väljs tex en skapare färgsättning, mycket av patinan från originalet väljs bort osv. Ingen skulle tro att det var originalet ens om det hängde på Louvren men de är så usökt gjorda att man kan njuta i fulla drag av dess skönhet, i sin egen rätt. De som målar är riktiga konstnärer, ofta med otaliga år av konsthögskola bakom sig, som gör detta för att dryga ut sina inkomster vid sidan av sin helt egenskapade konst. I princip alla konstnärer har ett jobb för inkomst, samtidigt med sitt konstnärskap så det är ju ingen funny business där. Jag skulle älska att ha några Yrjö Edelman reproduktioner hemma. Gäna flera i lite mindre format ?

      Någon typ av belysning som faller över väggen, ett stilla ljus och skuggspel.

      Tennisracket!? Det har jag

      Ljuslykta eller spegel tycker jag är fint!

      Ett liten avlastningsbord?! Kanske med en större växt på, eller en större växt du kan ha på golvet. Annars satsa på en större tavla?!

      Köp Paulos pasta billigt och gör en DIY-pryl av den och släng upp på väggen. Minne för livet..

        ??

      Lampett, spegel, krans, klocka, vägglampa, väggkruka med växt i, hylla med prydnader eller böcker, horn (finns fina konstgjorda) eller kanske vimplar eller liknande. Beror ju lite på vad för stil du har osv. Men några förslag iaf 🙂

        En vägg full av tickande klockar, helst gökur som går i kör varje halvtimme??

      Låt det vara tomt tills du springer på något du verkligen tycker om. Något som talar till dig på djupet. Får dig att känna. Brukar bli bäst så ?

    Vad ska ni göra i sommar?

      Förhoppningsvis blir det mycket tid i skärgården!

      Är korttidspermitterad till siste augusti så det blir att ligga hemma vid poolen och ”jobba”.

      Rida och dreja ?

        Men åh! Blir avis!

        Anna Book?? ?

      Har fortfarande biljetter till Mallorca (har hus där) i slutet av juli men det känns ju rätt kört. Är dessutom gravid så ja, lär väl bli hemmasemester, kanske en tur t svärmor i Skåne om det är OK. Blir vi hemma tar jag nog inte mer än ett par veckors semester, sparar hellre till bebisen kommer.

        Kommer inte vara ok att åka mer än 1-2 timmar bort. Det är redan bestämt.

          Det är det ju inte alls det, de återkommer med info om sommaren i slutat av maj/början av juni.

      Vi tänkte vara hemma och kanske göra lite dagsutflykter. Typ vandra i ett naturreservat i närheten, kanske hyra en kanot någon dag och så. Men det beror ju givetvis på läget i landet.

      Jobba och försöka bli gravid!

        hoppas du skojar

      Hoppas, hoppas, hoppas att man får åka nånstans, i så fall blir det Båstad.

        Två timmar bort har de väl sagt…

          Inte sett eller hört vad de har sagt, då är det väl på håret att jag kan åka dit…

            Följ pressträffarna regeringen har för att hålla dig uppdaterad.

              Hej dryg. Jag vet detta, du. Men eftersom jag numera inte kan följa dem slaviskt så är det väldigt lätt att missa en del saker, förlåt så mycket.

              Dessutom fick jag inte min semester beviljad förrän i torsdags så det har inte ens varit aktuellt att hänga med i semestersnacket.

                Man kam väl se i efterhand eller läsa om dem?

                  Ja? Jag har inte sagt annat. Jag uppdaterar mig i det jag kan, om jag nu råkat missa detta, förlåt så otroligt mycket. -.-

                    Löste sig ändå. Inställd tennis så då är det ändå ingen idé att åka dit.

                    Nej men du sa att du inte hängt med för att du inte kan följa dem? Men det är vårt ansvar att göra. Du behöver inte ha sån ton.

                      Det är du som har sån ton. Jag har inte ens bett er kolla upp något åt mig. Jag skrev en kommentar och svarade på frågan om sommarplaner. Skrev INGENSTANS att ”snälla kolla upp vad som gäller åt mig”.

          Fast det är väl inte ens bestämt. Att det beror på vart och när.

          Jag kan iaf tänka mig Gotland, men kan tänka mig att många tänker så och då blir det förmodligen för mkt folk. Plus att jag hört att de vill stoppa färjan?
          Annars har vi kollat på om man ska hyra stuga någonstans, plus att stötta hotell i närområdet.

          Hoppas att vi får en varm och fin sommar i år ?

            Jag läste häromdagen att 2020 såg ut att bli ett väldigt varmt år, och det låter ju bra sommarmässigt. Lite regn välkomnas dock, med jämna mellanrum så att ingenting blir lidande med torka, skogsbränder osv.

      Paddla kanot och tälta vid någon av våra vackra åar. ?

      Sommarjobba

    Ni som gillar Beatles, vem är er favorit? Svärmorsdrömmen Paul, fräcke John, tyste George eller… förlåt vet inte hur man ska kategorisera Ringo, har aldrig träffat nån som haft honom som favorit ?

      Paul! Blir fortfarande tonårspirrig av honom!

      John Lennon, pga fredsaktivist. Och så har han så mjukt och snällt namn, gillar nog mest han namn. John Lennon. Fint <3

        Håller helt med om det, hans namn klingar fint!

        John Lennon var också ett asshole som slog sin första fru Cynthia.

      John, nu, då, och för alltid ?

      George! Älskar George, verkade så fin och spirituell <3

    Vad vacker Tilde är i kvällens lets dance! Hon klär verkligen i allt.

      Tycker överdelen på hennes dress inte var den snyggaste – förstörde hela hennes outfit

      Har ingen Direkt kommentar om det, men hör ni pikarna mot Paolo som de lägger? Haha

        Nej, missade! Vad sa de? Blev nyfiken nu

    igpr köpte jag en jättefin vårjacka på kapp ahl. ville bara säga det….

      igår

      Vilken färg/mönster?

      Kul att du känner dig nöjd! Vilken var det? 🙂

    Jag är för snygg för att sitta hemma.

      ingen är för snygg för det…

        Dåligt självförtroende?

          Trivs hemma?

      Men inte tillräckligt snygg för att ha haffat en sambo tydligen

        Oj, är det något alla vill ha? Jag är både snygg och bor själv.

        Vad har sambo med ens snygghet att göra? ?

        När man är snygg vill man inte bokas upp för tidigt.

          Nä, förstås, bättre att vänta tills urvalet minskat och bara dräggen ingen annan ville ha finns kvar på marknaden. 😉

            22.01 Här. Det ligger en sanning i det du säger. ?

            Då tar man en frånskild som redan är upptränad så kan man njuta av frukten istället för att hålla på med tjat ?

      Men din personlighet passar i garderoben ?

      Jag brukade seriöst tänka så när jag var 20 ?

    Jag undrar hur andra tänker; om man bor i ett lägenhetshus med färre än 10 lägenheter och får Corona, ”ska man” eller ”ska man inte” berätta det för grannarna?

      Om du inte umgås med grannarna behöver du väl inte säga det? Du håller dig väl inne när du är sjuk?

      Du kan väl gå till Anonym / 20:05’s hus och ringa på hos hennes grannar som stampar runt i golvet kl. 3 på natten!

        Hahaha

      Inte.

      Jag skulle verkligen uppskatta om min granne berättade det. Då kan man vidta extra åtgärder för att undvika att smittas, mer än vad man redan gör liksom. Hoppas du kryar på dig snart <3

      Varför ska man berätta? Varför skapa oro. Grannen kommer inte sitta i karantän och vänta ut inkubationstiden bara för att någon i trapphuset är smittad. Inte heller rekommenderar Folkhälsomyndigheten det. Utan det är först vid symtom som man ska följa riktlinjerna.
      Man får helt enkelt hoppas att alla tar sitt ansvar, stannar hemma vid symtom. Och att de ”friska” som rör sig ute fortsätter hålla avstånd och följer rekommendationerna.

      Nä jag hade inte berättat. Vill å andra sidan inte heller prata med mina grannar.
      Men hur ofta står man nära sina grannar? Och tänk på trapphuset som vilket allmänt utrymme som helst=tvätta händerna efter att du tagit i saker. Jag tar själv aldrig i trappräcke eller dörr och alla som kommer hem till mig måste tvätta händerna när de kommer in.

    Bästa sjuk- och olycksfallsförsäkringen? Är för jävla dålig på vuxenlivet

      Tips. Skaffa bara en olycksfallsförsäkring. Sjukdomsförsälringar för vuxna är skräp. // Mvh många år i branschen

        Håller med!

          Tack för tips! Håller mig till det då

            Och nej det är inte skräp. Jag fick ut över 100 000 för en kronisk sjukdom jag åkte på. Tack vare de pengarna kan jag överleva längre sjukperioder mm.

          Det är först när man fått en kronisk sjukdom som man förstår att man borde haft en sjukdomsförsäkring, men då är det försent… Talar av egen erfarenhet. Skaffa både olycksfall- och sjukdomsförsäkring medan du är ung och frisk!

        Varför ska man inte skaffa en sjukförsäkring? Nyfiken pga överväger att skaffa

          För att det kostar mer än det smakar. Det är så liten chans att dina premier ska ”betala sig”. Det är så otroligt låga ersättningar när det gäller sjukdomar för vuxna. Bättre lägga pengarna på ett vanligt sparande och ha en bra buffert för det fall du skulle drabbas av sjukdom.

          Snälla skaffa! Den dag du ångrar dig är då du blivit sjuk, och då kanske du inte ens får skaffa sjukförsäkring längre. Jag har som sagt fått ut över 100 000 för min livslånga sjukdom jag åkt på, och jag hade aldrig för mitt liv sparat ihop den summan på 10 år eftersom jag aldrig trodde att jag skulle råka ut för detta. Det är också långt mer än vad jag betalat in genom försäkringen.

        Håller absolut inte med. /en annan som fått ut ett större belopp pga kronisk sjukdom.

      Har en genom mitt fackförbund, har inte du det? Om du är med i nåt förstås.

      Tips: låt dina barn ta över sina barnförsäkringar till vuxenförsäkringar. Olyckor och upptäckta saker (dödliga allergier till exempel) täcks av barnförsäkring som övertas i vuxen ålder. I alla fall på Folksam.

      Till dig, ta den facket erbjuder.

        Heej. Råkar du veta om det hjälper det om man i trettioårsåldern ”upptäcker” att man drabbats av whiplashskada som 6 åring? (en vars värkar inte utretts ordentligt förrän nu) Har övertagit min barnförsäkring hos Folksam!

          Det borde inte vara omöjligt! Hör av dig till Folksam och kolla läget. Det hjälper om du redan har tillgång till potentiella journaler ?

            Tack snälla för svar, ska kolla upp det! ???

    Long shot kanske men är någon här scout i Västerås? ? Finns ju så många olika kårer, hur ska man kunna välja??

    Förskolan!!!

    Hej!
    Jag lämnade inte min son på förskolan i ca tre veckor pga snorig, Corona osv…
    Han återvände för ca två veckor. Personalen var glada över att han var tillbaka och allt var som vanligt.

    Men igår så ringer socialtjänsten mig och menar att förskolan har gjort en orosanmälan pga min son varit borta länge, han hade sagt till förskoleläraren att mamma och pappa slåss med varandra. (Vi bor inte ihop, utan i två olika städer och senaste jag träffade pappan var i januari) och att jag varit distanserad.
    Jag har skrivit till förskolan samma dag som sonen inte skulle komma att han är lite snorig och ska hålla honom hemma ett tag. Jag skulle höra av mig när han skulle komma tillbaka, fick jag till svar.
    De vet att jag knappt träffar pappan?
    Tidigare har min son sagt att en vikarie slagit honom men det viftades bort lika fort och togs inte alls seriöst, då barn i den åldern ( han är fyra) kan säga sådant för att överdriva/uppmärksamhet. Varför tas det här på allvar tänkte jag och inte det innan???

    Det som irriterar mig är att de ringer nästan två veckor efter att min son är tillbaka och gentemot mig är de hur trevliga som helst och verkar som vanligt? Varför säger de ingenting? Prata med mig? Jag tar upp minsta lilla sak med dem! Usch, känner mig påhoppad på något sätt…

    Vad skulle ni gjort i min situation? Jag vill självklart fråga personalen som ringde in om varför hon inte nämnt något???

      Det bästa är nog att bara följa med processen oavsett vad du själv tycker, socialen gör bara sitt jobb o dom måste ju kolla upp alla anmälningar. Tycker dock det är dåligt av personalen att inte nämna anmälan…och jag tycker väl dom kunde prata med dig innan och sagt typ ”XXX påstår att ni slåss” och se vad du säger.
      Var själv med om samma sak för 4 år sedan när mitt barn föddes. Men jag var trevlig mot socialen och förklarade vad jag tyckte om anmälan, det blev ingen utredning efter anmälan mot mig. Jag förstår din nervositet fullt ut❤️ Men utifrån vad jag läst om ditt fall tror jag inte det kommer gå vidare, jag hoppas iallafall inte det, lycka till, eller vad man ska säga. ❤️

      För ett tag sen hände det mig också. Förskolan gjorde en orosanmälan. De berättade massa skit till soc som de aldrig nämde till mig. Blev så chockad. Efter det har jag aldrig lämnat mitt barn där. Och varför de anmälde mig? Jo för att jävlas för jag satte ner foten och berätta hur dålig de är. De hade inga rutiner alls och var katastrofala!!! Har du vart på soc mötet?

        Förskolan anmäler inte till soc för att jävlas, herregud.

          Jo, det gör de!!!

            Sure sure. Vi säger så.

              Folk anmäler influensers till soc för att jävlas, så jo det händer.

      Hej!

      Jobbar själv på förskola och vi förvarnar sällan föräldrarna om vi tänker göra en orosanmälan. Speciellt inte om vi misstänker våld i hemmet.

      På min förskola har vi anmält pga misstanke för våld i hemmet flera gånger. Allting grundat på barnets beteende samt vad hen uttryckt flera gånger. Vår anmälningsplikt är absolut.

      Varför vi inte förvarnar är för att föräldrarna inte ska ha en chans att gardera sig i förväg.

        Men brukar ni kunna prata med föräldern i fråga som fått en orosanmälan av er efter det att socialen pratat med föräldern?

          Ja, om föräldern kommer till oss med frågor brukar vi ha ett samtal. Men det är sällan det händer. Ofta är det utskällningar och sura miner. Det är aldrig kul att bli anmäld – eller att anmäla- men vi måste, vi är ändå barnens ambassadörer. Aldrig att vi gör det för att jävlas.

        Det lät konstigt. Enligt soc så tycker de att man ska prata med föräldrar innan orosanmälan. De sa till mig när jag fick anmälan på mig . Vi tycker man ska prata med den de anmäler. Så där har du fel.

          Det är säkert olika i olika kommuner. Gäller det sexuellt våld får vi ABSOLUT INTE prata med föräldrarna.

          Inte om det är våld i nära relation. Det innefattar alltså psykisk, fysisk och sexuell våld.

          Handlar det om att barnet har smutsiga kläder osv så pratar man med förälder. Men handlar det om större saker så ska man inte prata med föräldrarna.

          Nej hon har inte alls fel där. När det gäller misstänkt våld eller sexualbrott så ska vi ABSOLUT INTE prata med föräldrarna innan. Detta är något både polis och soc håller med om. Är det om vanvård (ex smutsiga kläder/hår/osv) då får vi prata med föräldrarna först men inte när det gäller så pass allvarliga saker som våld och pedofili.

        Såklart inte. Det skulle väl motverka sitt syfte. En orosanmälan ska man inte förvarna föräldrarna om innan. Denna process måste socialen utföra.

          Men konstigt soc sa såhär till mig : vi ser gärna att man pratar med föräldrarna när man vill göra en orosanmälan. Men då kanske det inte gäller våld och om man misstänker att man utnyttjar barnen. Eller så jobbar dagis olika.

            Förskola.

              suck

              Dagis.

                Dagis finns inte längre.

                  Åh nej var ska jag hämta barnen efter jobbet då? ?

                  .
                  .
                  .
                  Skojade

            Men då sa den personen fel, folk på soc är också människor bara. När det gäller så allvarliga grejer ska man inte förvarna. Det har varit rutin på alla förskolor jag jobbat på.

        Jag jobbar i skolan. Ibland där det tex är mycket skolk eller att eleven umgås med fel gäng och röker/dricker berättar vi alltid för föräldrarna om en orosanmälan. Men om orosanmälan handlar om hemmet typ våld i hemmet eller att föräldrarna misskött sitt barn så gör vi inte det.

        Den diskussionen ska de ha med soc inte med mig. Jag måste fortsätta ha en relation led föräldrarna och barnen som förhoppningsvis kan vara okej. Jag kan heller inte utreda eller göra något åt deras problem/beteende.

      om du kan bevisa att ni ej ses, samt att du ej gjort fel, så är de ju inget problem.

      Det kan vara så att de bara följt rutinerna när barnet sagt att ni slåss. Har jobbat på socialtjänsten och många kommuner har sådana rutiner att förskolan inte ska berätta för föräldrarna när det är sådana typer av uppgifter. Ofta tycker personalen att det är jobbigt att göra så men dom gör bara det dom ska och det är för att det ska fungera i de fall de behövs.
      Du skulle kunna be om ett möte med dom.

      De följer bara lagen. Vid enbart misstanke om att barnet kan fara illa måste de anmäla till soc. Att barnet säger att föräldrarna slåss (även om det är fantasi) måste de anmäla. Personalen kan ju inte veta vad som är sant. Jag fattar att det är hemskt för dig, men personalen har inte gjort något fel här.

      Samarbeta lugnt och sakligt. Det kommer ordna sig. Jag upplevde en liknande händelse om än inte direkt identisk. Mitt sjuka ex anmälde mig via förskollärare han talats vid med bakom min rygg. Det blev samtal och hembesök. Socialen gjorde en utredning och detta ledde till att jag rentvåddes helt och nu finns det svart på vitt dokumenterat att jag var en bra mor med ett stabilt hem. Händelsen gav mig lite grumligt tycke för personalen som hoppat på hans historia så lätt, men de gjorde bara vad de måste.

        Psykopater kan vara bra övertygande ibland så obehagligt skönt att han är ditt ex!

          Ja exakt så.

      Vissa saker får inte personalen delge föräldrarna om det måste vara en specifik person i personalen typ förskolechefen. Jag jag jobbade extra på förskola fick jag t.ex inte delge föräldrarna om något extraordinärt hänt som typ att ett barn varit riktigt elakt mot ett annat utan det fick antingen barnets huvudpedagog eller rektorn på förskolan göra. Så när föräldrarna hämtade så fick man säga att idag har hen ätit bra, sovit dåligt typ. Kan mycket väl tänka mig att det var en sån situation att personalen helt enkelt inte har den befogenheten att ta det med dig i telefonen, lika bra att vara trevlig liksom

    Tänkte bleka håret själv hemma, sån balayage. Men hur värt man vilken hårfärg? Finns ju 57899986 st olika nyanser av blond. Har råttfärgat/cendre hår nu.

    Har inte råd att gå på salong…

      Alltså felet många gör är att de bleker och tror att det ska räcka. Bara blekt hår är skitfult, man måste lägga en färg över, tex pärlblond. Så alltså – välj en blekning med så mycket styrka som du tycker att du behöver, lägg sedan över en färg du tycker ser bra ut 🙂

      Det är min erfarenhet åtminstone.

        Edit: såg nu att du frågade efter specifik färg ? föreslår mood silverblond som bleker mycket, typ 7 nyanser? Sedan mood pärlblond.

          Jaha.. Så man kan inte göra det bara en nyans ljusare?

            Det är klart du kan, men vilken nyans du har nu vet ju bara du. Min erfarenhet är bara att man måste bleka ganska starkt för att det inte bara ska bli orange. Om det inte är orange man är ute efter såklart.

            Men vill du ha bara nån nyans ljusare så kan du kanske lägga över typ mörk askblond istället för pärlblond.

      Folk brukar avråda från att färga hemma, men att färga hemma och dessutom försöka sig på en balayage är verkligen att ta steget längre. Att få det snyggt är extremt svårt. Rekommenderar dig att tänka om tyvärr!

        Hehe jag har ju kollat Youtube-tutorials!!

          Jag gjorde för flera år sedan den där Therese Lindgren hombre-färgningen, det blev faktiskt skitbra? men hombre kanske är ute nu?

            Vaaaa

          Haha okej, ja, har du bestämt dig så har du ?

            Ja jag hade det. Men nu har jag second thoughts.. Ksnske bättre att skiss i det. Alternativt citronsaft o sen gå ut i solen. Nån som provat det?

        Jag har läst att ska man färga håret hemma så är det säkrast att välja färger som är närmast sin naturliga hårfärg. Jag färgar alltid hemma pga har ingen ekonomi för att dra till frisören. Men jag brukar alltid färga mörkt brunt eller ibland svart..jag är väldigt mörk hårig naturligt.

      Kan tipsa om riibecka på Youtube. Hon bleker håret ofta och visar hur hon gör, samt vilka produkter hon använder.

      Hon använder blekning från depend och lägger en nyansering i håret efteråt! ?

      Tror du kan färga det ljusare? Ta en nyans ljusare än den egna färgen i önskad ton. Man behöver inte använda rent blekmedel. Vet att mina vänner som är brunetter färgar in ljusare nyanser utan att bleka.

      Mood extra ljus askblond, och kör inte blekning. Den färgen har hög volym och kan därför ljusa upp håret 2nyanser samtidigt som den tonar. Tova håret i hårbotten för att slippa skarp linje. Du kan även slinga med sån där mössa först fast bara topparna för att skapa lite nyanser men gör då det innan färgen.

    Någon expert på växter här? Vi har en häck med glansiga mörkgröna blad och små svarta bär, på hösten börjar bladen skifta i klarrött innan de faller av. Vi vill plantera mer av samma men vi har sökt förgäves efter namnet på den.

      Vet att det finns olika grupper på Facebook som handlar om att identifiera olika växter m.m
      Det kanske kan vara något?

        Tack för tips!

      Aronia kanske? Googla bilder på den och jämför.

        Vi funderade på det men tyckte aronia såg liiite annorlunda ut än det vi har ute ? Det är dock det närmsta vi kommit så det kan mycket väl vara det iaf!

      Knipsa av en gren och åk till en trädgårdshandlare. De borde kunna identifiera växten.

        Än så länge har den inga blad alls, våren är försenad. Men det får vi göra om vi inte kommit på vad det är innan bladen växt ut! Tack för tips!

      Aroniabär tippar jag att det är 🙂

      Liguster! ??

        Kanske! Absolut en möjlighet, hade inte kollat på den innan, tack!

      Kanske liguster?

      Häggmispel kanske. Svarta bär och underbart vackra höstfärgade blad på hösten.

      Häckoxbär

        Ååh verkligen såå lik vår häck! Nu är vi inne på rätt spår tack ska du ha! ?

      Häggmispel?

      Oxbär?

      Häggmispel, kanske? Är ofta använd som häckväxt.

      Sent svar men låter som aronia!

    Favorit skräckfilm med djur, spindlar, insekter m.m
    Gillar en film som heter TICS och handlar om jätte fästingar. Sen har vi filmen Kingdom of Spiders.

      Nu ni, favorit skräckfilmer med djur och liknande?

        Snakes on a planer,Hajen 1,2 o 3

          Snakes är en fin klassiker och Hajen går ofta här hemma.

      Antfarm Dickhole

      Haha, tics! minns den som hyr-vhs på 90-talet, ”tics – blodsugarna”. Tack för påminnelsen!
      annars, Lake placid(?), jättekrokodiler och tältcampare vid sjö någonstans i usa.

      arachnophobia, ganska B dock.

    Hur kan man bli så berörd av att någon man bara har följt på sociala medier dör i en bilolycka?
    Alla hans närmsta vänner har av förståeliga själ hållit en låg profil under de senaste dagarna.
    Att dö i en bilolycka på sin 25-års dag där föraren var full. Ofattbart.

      De lever på namnet. Gör själv, billigare och minst lika bra.

        Och den kommentaren kom ju helt fel.

      Sorgligt, men, vem pratar du om? Någon avlägsen bekant på FB eller någon offentlig person du följer? Hur som, inte alls konstigt att bli berörd. Allas våra liv är ju så nära varandra på något sätt. <3

      Klart du har rätt att vara berörd. Skulle vara ”läskigt” om du var helt oberörd enligt mig.. Livet är så sårbart ❤️

    Vad är era tankar om märket Renee Voltaire? Älskar alla produkter jag provat men de är djävulusiskt dyra?! Två produkter och hela lönen är borta.

      Gillar också deras produkter men jag måste sälja min njure för att ha råd med dem just nu?

      Överprisat sockrigt skräp många ggr.

      De lever på namnet. Gör själv, billigare och minst lika bra.

      Dyrt och inte värt.

    Tips på kanaler med mysiga men inte långtråkiga vloggar?

      Jag läste tips på kameler ….?

      Helen torsgården ?

    Är det bara jag som stör mig så jävla mycket på Lady Dahmer? Hon är så kåt i Jeffrey Dahmer som hon stolt delar på sin story samtidigt som hon avskyr Paolo (med allt rätt) pga sexköp. Var är logiken?

      Snälla bara kolla på hennes story… så bisarr människa

      Vem är han till henne? Bror? Jag tänker på samma efternamn? Och vad har han gjort??

        Googla honom så får du se…

        Linda
        Jeffrey Dahmer är en seriemördare som härjade på 80-90 talet om jag inte minns fel.
        I sin ungdimså brevväxlade hon med honom och andra seriemördare.

        Haha nej dom är inte släkt ? även om man skulle kunna tro det ? han är en känd seriemördare som våldtog, mörda och stycka främst svarta män. Inte chockerad precis att LD gillar en psykopatisk rasist.. med tanke på hennes gamla rykte..

          ???

        Linda, skojar du eller?

      Har svårt för henne överlag.

      Ja verkligen. Förstår inte varför hon är så arg? Hon tänder ju på sånna här män?

      Största grejen med Dahmer är att hon är en vandrande motsägelse. Döpt sig själv efter en seriemördande nekrofil/kannibal som utsatt kvinnor för det sjukaste man kan tänka sig. Samtidigt kallar hon sig feminist men lever som en hemmafru. Pseudointellektuell trots inte pluggat ett skit. Alltså jag ser henne som luft, vill jag ha tyngd i frågor så kollar jag hellre på Nina Rung eller alla andra reko-kvinnor som gör ett gediget arbete därute. Slutat ge mediah*ror utrymme i mitt flöde helt enkelt.

        Utsatte män, inte kvinnor, men ändå*

      Hon är helt bisarr. Blir arg när folk ifrågasätter att hon onanerar till tanken av Dahmer.
      Men ägnar hela sitt liv åt att vara feminist och slåss mot vidriga män?
      Dubbelmoral much?

      Men snälla. Man kan tycka att mördare är snygga, va kåta på dem utan att det betyder att man tycker att det dem gjort är fruktansvärt. Och om du skulle följt LD så skulle du ha hört henne förklara detta flera gånger. Hon är ju dessutom väldigt intresserad av mord och mördare (har liksom en podd om det nu), vilket hon verkligen inte är ensam om att ha det intresset.
      Jag tycker för övrigt att R.Kelly är skitsnygg och var ”kåt” på honom från att jag var 15 år tills typ 25 haha, men inte fan betyder det att jag inte tycker att han är världens avskum.

        Men att döpa sig efter en mördare som sin offentliga persona är en helt annan grej. Och helt ärligt så kan jag inte lyssna på tex MJs musik utan att tänka på beskrivningarna av vad han gjorde. Och samma med R.Kelly, så jag tror många är som jag. Man äcklas av personen och hela hans livsverk, oavsett vad man tyckte om dom innan brottet. Du verkar kunna distansera dig, men det är många som verkligen inte kan det.

        Håller inte alls med dig.

          Noterat.

          Helt ok, men du kommer nog se en och annan lyfta på ögonbrynen om du kallar dig mrs r.kelly på dina sociala medier ??‍♀️

      Hahaha men det är väl en jävla skillnad på fantasier och att vara kåt och på att begå faktiska övergrepp på kvinnor? Menar du att ni jämför lds eventuella Fantasier med det övergrepp Paolo Begått? Skärpning!

    Börjar i hemtjänsten på måndag. Har jobbat med det förut men för många år sedan och känner mig så osäker och ovan nu. Vad ska jag tänka extra på att ta reda på innan jag börjar mitt första pass? Har haft inskolning men det känns läskigt ändå. Jag vet ju dock att jag kan jobbet egentligen, men är ändå nervös ?‍♀️

      Förstår dig helt, har precis börjat jobba extra inom äldrevården efter några år med annan sysselsättning. Ta det lugnt, våga fråga kollegor och våga gå lite försiktigt fram är mina råd. Du måste inte ta på dig allt ansvar, briljera socialt med varje brukare och ha koll på allt. Bättre att se till att allt du är ålagd att göra (mediciner + omvårdnad) blir gjort som det ska, brukarna och kollegorna kommer du lära känna allt eftersom.

        Tack för svaret ❤️

      Hej! Vad roligt, jag arbetar som specialistutbildad undersköterska inom äldrehälsa i hemtjänsten och har gjort det i många år och trivs så bra. Provat både sjukhus och särskilt boende men det bästa är hemtjänsten.

      Här är några tips:
      Lokalisera dig lite mer i det område du ska jobba (om du inte känner till adresserna så bra). Underlättar jättemycket så slipper du känna den stressen att behöva leta.

      När du sedan börjar ditt arbete så skulle jag försöka ta reda på så mycket som möjligt om de brukare jag ska hem till (lite mer än det som ofta står i t ex besöksbeskrivningen i mobilen). Bra att då komma lite tidigare så du t ex hinner läsa genomförandeplaner eller besluten från biståndshandläggare. Då får man en mer detaljerad bild av personen du ska hem hem till och det kan hjälpa mycket.

      Alltid dokumentera när det sker något avvikande eller om du gjort en åtgärd, dvs. att du kan ha ryggen fri. Detta eftersom man ofta arbetar ensam hos en brukare. T ex att du dokumenterar om Asta tackade nej till promenad/dusch etc. Viktigt om t ex en anhörig ringer och undrar. Kolla vilka nummer som gäller för att t ex ringa distriktssköterskan. T ex om du kommer till en brukare där det fattas medicin i dosetten eller du kanske upptäcker ett litet sår. Dokumentera alltid detta.

      Sedan skulle jag nog säga att verkligen våga fråga dina kollegor om allt, hur rutiner ser ut gällande olika saker etc. Håll inte inne med någon fråga 🙂

      Lycka till med världens roligaste arbete!

    Så ledsen nu. Alla runt mig får babyshowers och drömde inatt att jag också fick en. Vaknade och började gråta, så hemskt att känna att man inte har vänner som bryr sig tillräckligt för att ordna något. Bryr mig inte om presenterna då jag redan köpt allt. Men hade varit så mysigt att bli överraskad och uppmärksammad. Ingen har ens velat träffa mig sen jag blev gravid ?

      Var bor du? Jag kan ordna en åt dig! ?

        Vad fint av dig! ?

          Blir glad av att göra andra glada. Tack. ?

        Verkligen så fint!! Jag vill också hjälpa till!

          Ja! Vi styr upp något! Åh jag älskar att kvinnor kan göra vardagen lite bättre för andra fantastiska kvinnor! ?

        Västerås. De va gulligt av dig ? men hade ju önskat att vänner och släkt brydde sig ?

          Det är inte så långt ifrån mig. (Bor ca 40 min ifrån) Jag lovar att jag ställer upp om du vill. Är själv mamma till två små barn. Säg bara till så fixar vi det. ??

        Du är ju en riktig gulleplutt! Tänk om man fick ha dig som vän ?

          Fina du! Du är säkert minst lika bra. ?

      Exakt samma sak för mig. Blev gravid som 19 åring och alla mina vänner var superglada i början av graviditeten och sa att dom ska passa barnet, köpa saker osv. Men tillslut fanns inga kvar, dom ville leva sitt festliv med one night stand vilket inte passade mig. Och fick inte heller en baby shower och kände mig som världens ensammaste blivande mamma..

        Åh va tråkigt, jag är lite äldre och har ändå kompisar/släkt med småbarn men ändå ingenting ? ja jag är så ensam, har bästa sambon men man vill ju gärna ha någon nära vän. Så fort jag planerar med någon så ställer dom in samma dag ?

        Det är ju ganska naturligt dock. Inte dåliga vänner för det. Man kan ju fortfarande ses då och då men inte samma sak. Förståeligt, 19 är ju så ungt. Hoppas du hittade andra vänner.

        Haha ja det var ju du som skaffade barn, inte dem? Vad förväntar du dig av 19-åringar?

      hur långt gången är du? har en kompis som vi skulle överraska, men vi gjorde det sent i graviditeten och corona fuckade dessutom upp allt så blev inget ändå, dock sa vi ju att vi hade planerat allt.

        Väldigt långt, bara någon vecka kvar. ja såklart jag förstår om de skulle vara så, men ingen har sagt ett ljud. Jag har varit på 2 innan och alltid gett present när bebisen har kommit.

      Ordnar se babyshowers åt andra då? I min kompiskrets är det ingen som ordnar showers åt någon annan utan att det är något konstigt.
      Jag hoppas det kan vara så för dig med. Det var sorgligt att läsa att de inte vill träffa dig. När bebisen är född kommer du kunna träffa många nya personer som är med i mammagrupper/öppna förskolan osv. Hoppas allt löser sig ?

        Ja, mina ”bekanta” har fått, jag har varit på några innan eller köpt present när bebisen kommit. Ganska vanligt med babyshower här iallafall. Förstår om de är pga Corona eller så men dom går ju på kalas och träffar vänner i grupp och så, så förstår inte.
        Men har alltid varit den som folk ”glömmer” ??

          Då tycker jag du ska försöka ta kontakt med nya människor när bebisen kommit. Barn är ett bra sätt att lära känna nya människor. Man får ett naturligt sätt att umgås och förhoppningsvis kan det utmynna i en vänskap som är ömsesidig och du inte känner dig/blir bortglömd ?

            Precis som anonym skriver!
            Jag lärde känna nya kompisar när jag fick mina barn. (De gamla finns kvar men vi ses väldigt sällan) Jag umgås med dem minst en gång i veckan. Det är liksom ett helt annat liv, andra intressen och prioriteringar. Hoppas du kan hitta nya mammavänner. ?

      Inte så konstigt egentligen. Det är ingen svensk tradition och rätt nytt att folk gör. Jag skulle inte vilja ha en och skulle inte komma på tanken att ordna en för en vän, lika lite som en sweet sixteen-fest liksom. Menar att det det inte behöver betyda att man inte bryr sig om nån! Sen är ju andras graviditeter kanske inte så stora i folks liv att man ordnar fest/firande för dem?

        Har själv varit med och ordnat en och varit bjuden till en. Så här är det något folk gör.

      Varför skulle ingen vilja träffa dig bara för att du är gravid? Låt märkligt. Antingen har du konstiga vänner eller så är det bara en slump. Ta initiativ till en träff med nån själv (och prata inte endast om graviditeten, tips! ?)

        Nej dom vill väl säkert inte träffa mig annars heller. Men känns extra hårt nu bara. Jag har gjort det, blir alltid inställt i sista sekund.

          Ok, då är de inte vänner då väl? Trist. Har du nån aning om varför det är så?

            Nej kanske inte, men jag vill ju gärna ha någon att prata med. Skulle va väldigt ensamt annars. Jag vet inte, jag har svårt att vara ”rolig” bland de jag inte umgås med så ofta. Så kanske dom anser mig tråkig?

              Jättetråkigt. Ja frågan är väl om det är värt det, fortsätta ha kontakt och få nåt litet tillbaka men fortsätta bli besviken? Svårt.

              Inte värt att hålla kvar i vänner som inte bryr sig och får dig att känna dig tråkig och bortglömd. Tro mig, det går att få nya underbara vänner i vuxen ålder. Om du ändå känner att det finns en vänskap att kämpa för så sträck ut en hand, fråga varför det blivit såhär. Men lägg inte massa energi på dom. Gå med i en mammagrupp på Facebook eller om du har nåt annat intresseområde. Sen kommer du dessutom träffa nyblivna föräldrar på öppna förskolan osv. Fokusera i nuläget på din lilla familj, sen när allt lugnar sig kan du bjuda in till fika eller promenad med andra nyblivna föräldrar, internetvänner, grannar, kollegor.. Jag lovar dig att det kan vända!

      Än är det inte för sent! Jag fick min 2 dagar innan bebisen föddes ?

      Jag föder själv om någon vecka och har sagt åt mina vänner att jag absolut inte vill ha en babyshower pga Coronan. Vill inte att någon ska riskera bli smittad eller att jag blir smittad så nära inpå förlossningen.

    Jag känner mig lite (mycket) vilsen. Jag är en person med många känslor och har behov av att ventilera mig.

    Jag och mitt ex har varit isär i över 1 år. Vi umgås och i mina ögon försöker lappa ihop oss.

    Här om dagen kom jag hem till honom, arg och ledsen. Förklarade vad som hade hänt och fick svaret; du är överkänslig. Släpp det!

    För att ni ska först helheten. Min chef presenterade budgeten för året. Vi går plus och aldrig gått så bra som vi nu gör. Hon hyllade sig själv och mer eller mindre ville ha fyrverkerier för vad hon åstadkommit (inte vi som ett team) och sen direkt efter presenterar ett schema som är uruselt. Kommer vara på jobbet lika många timmar men går ner mer än 10% i tjänstgöring.

    Min fråga är nu. Går det för mig som en känslomänniska kunna komma överens med någon som mitt ex? Jag måste väl få uttrycka min frustration och vara både arg och ledsen utan att någon dömmer mig som negativ?

      Mycket handlar om hur ofta man visar sina känslor. Är det någon gång i bland så är det en sak. Men om det händer flera gånger på kortare tid så lessnar man tyvärr till slut.

        Jag har mina perioder. Vanligtvis vid pms, och när jag är dränerad som människa. Händer väl mellan 2-4 gånger om året. Vet dock inte hur jag uppfattas som person när jag vill ventilera i omgångar. Har aldrig möt någon som ”klagat”

      nåt helt annat, sök annat jobb. detdär är ingen ledare man vill ha

        Jag har mina perioder. Vanligtvis vid pms, och när jag är dränerad som människa. Händer väl mellan 2-4 gånger om året. Vet dock inte hur jag uppfattas som person när jag vill ventilera i omgångar. Har aldrig möt någon som ”klagat”

      Klart att du har rätt att känna vad du vill utan att bli avfärdad som överkänslig! Om jag hade varit i din sits hade han fortsatt att vara ett ex :p

        Hahaha! Jo han är fortfarande ett ex och kommer förbli det. Att bli förminskad för att jag uttrycker mina känslor är inte ok. Ville veta om jag är helt knäpp i huvudet eller inte ?

          Kräv inte så mycket av ett ex, tänker jag. Särskilt inte efter bara ett år.

            Jag och mitt ex försökte vara vänner, det fungerade ett tag (fast nej, det var piss så här i efterhand). Nu hörs vi inte alls. Kanske blir vänner i framtiden, jag hoppas det men.

    Ska ge mig på en herrgårdsstek/slottsstek i morgon. Någon som har tips om hur man får den sådär extra bra? 🙂

      Håll koll på temperaturen med termometer så den inte blir torr. Gör gräddsås med mycket grädde ?

        Tack!

      Jobbade på krog en gång i tiden och då lärde kocken mig att förutom ansjovisspad i såsen ha i lite svartvinbärsmarmelad och så mycket grädde till slottsstek. Så god sås! Men börja med pyttelite och smaka dig fram. Vänd steken flera gånger i ugnen och ös över spad och låt den vila minst en kvart före servering.

    Hjälp!
    Min mans kollega smekte mig på rumpan idag, medveten av han. Han har flickvän och barn på gång… vad gör jag? Ska jag berätta för min man och hans flickvän eller låta det vara?

      var det med flit då? och var de vänskapligt eller sexuellt? jag är en sjukt social människa och gör ofta så på nära och kära (dock ej på rumpan men typ axel rygg ben), även vänner, de är bara gjort av vänskap/kärlek, inte sexuellt. men hade inte sagt nåt oavsett, om det inte händer igen, då hade jag sagt.

        Förlåt men ”vänskapligt” ta någon på rumpan? HAHAHHAHA okeeeej.

        Berätta för din man, skulle inte berättat för flickvännen.

      Berätta för din man

      Du ska säga åt honom att sker det någonsin igen kommer han ligga dåligt till.

      Stick ett finger i ögat på honom nästa gång ni åker hiss tillsammans. Eller ett redigt punggrepp. Inlärning genom smärta.

      Klart du ska berätta för din man!

      Reflexmässigt ska du ge honom en rak höger, bara sådär, nästa gång ni ses. I skymundan såklart, inte inför folk. Sedan drar du snabbt som 17 tillbaka till de andra. När han kommer efter och upprört kräver en förklaring säger du bara att det var reflexmässigt självförsvar för att han tog tag i din röv. När det hände vart du så chockad att det försenade reaktionen, men nu så, nu har chocken släppt, så kyssen kom bara, helt automatiskt. Reflexen hade fastnat i armen och behövde plötsligt komma ut…. Du behöver inte säga något till någon. Alla fattar! ❤️?

    Lyssnade på Blondinbella i Söndagsintervjun. Han pushade henne lite, men jag undrar varför han inte pushade ännu mer för att komma åt henne. Hon fick iaf inte bre på för mkt av sina floskler. Vill inte spoila ngt, men jag häpnas över hennes beteende. Tror hon gör en mediaturne nu för att sen uppmärksammas för sin kommande podd med Sheila.

      Orka bry sig. Hennes bäst före-datum har passerats.

        Hon börjat intervjun med att jämföra sig med Kristina Lugn. Även om hon är passé så finns det vissa saker man bara måste uppleva med sina egna öron ?

          expressen.se/kronikorer/cecilia-hagen/jag-visste-inte-en-sekund-var-jag-hade-kristina-lugn/
          Läs denna krö

          https://www.expressen.se/kronikorer/cecilia-hagen/jag-visste-inte-en-sekund-var-jag-hade-kristina-lugn/

            Om man läser detta kan man förstå varför IL känner samhörighet med Kristina Lugn. Ljus och mörker alltid närvarande.

              Vilket var en av sakerna hon också nämnde i intervjun. ?

              Ja, det finns ju uppenbara likheter. Men jag tycker fortf att det är ett retoriskt grepp IL kör med, hon namedroppar alltid folk hon vill associeras med. Och i mitten av intervjun nämner hon ”alla som tagit livet av sig vid 27 för att dom inte orkade”. Jag tycker också att hon insinuerade att hon var/är som Winehouse, Hendrix och kobain, men bättre eftersom hon orkade att inte ta sitt liv. Men sen säger hon att hon hamnade på psyk för att hon försökte ta sitt liv med tabletter. Så ja, likt Kristina Lugn, men också en twist av något svårt-att-sätta-fingret-på fast det känns som falskhet.
              Det var så mkt sagt och samtidigt osagt att man lämnas lite fundersam över hur det egentligen står till.

          Du får nog lyssna igen. Hon jämförde sig inte med henne. Utan…. ja vad var det hon egentligen sade? Och var det ens hon som tog upp det på tal?

            Håller med dig, att jämföra sig med någon eller kunna relatera till någon är två vitt skilda begrepp.

              Jag tolkade det som jämförelse, samma sak när hon babblade om de som dog när de blev 27 (kobain, Hendrix mfl), hon nämnde inte vid namn, men såg verkligen till att berätta om sig själv via deras historia. Fast hon betonade att de ”inte orkade längre, medan hon har kämparglöd yada yada”. Det är att jämföra sig. Om man relaterar till någon så tycker jag att man pratar på ett annorlunda sätt. Men ja, det finns likheter i artikeln från expressen med mkt av det vi har hört och sett om IL. Men hon älskar att jämföra sig och namedroppa dom hon vill associeras med. Det är ett vanligt knep.

                @ ☀️ Eftersom hon inte sade det ordagrant så var det din tolkning. Och efter från vad jag läser så tolkar du utifrån bias och förutfattad mening.

                Min åsikt om vad hon verkligen sade kommer du att få en annan dag.

      Alltså förlåt för mitt ordval men tycker hon är så obehaglig. Känns som hon spelar olika roller hela tiden.

        100% min tanke. Han frågade t.o.m, ”varför skrattar du?”. Helt sjukt.

          Lol jag lyssnade inte på intervjun men i vilket sammanhang skrattade hon?

            Hon skrattade mer som ”hahaha ja vad tokigt det blev, upp som en sol, ocv ner som en pannkaka. Det blev ett flopp, först hejdå till Sverige och sen pank och gränsen till bankrutt, håhåhåhå”. Supefejk skratt för att parera dom jobbiga skämmiga frågorna.

              Du måste ha gjort något annat samtidigt som du lyssnade för hon förkläde sitt skratt och det var en bra förklaring.

                Vad säger att du inte läser in det du själv vill i intervjun? T.o.m. Wicklin frågar henne vad det är som är kul. Det var helt opassande i situationen att babbla om förlust, sparka sina anställda, psykiskt ohälsa och att skratta hysteriskt. Det är kommentarer som det här som gör att folk ogillar dig trh. Skriv vad du själv upplever, men säg inte till mig vad jag ska tycka, tänka eller känna .

                  Säg inte vad vi tycker här, du får tycka vad du vill men inte generalisera att folk ogillar trh, det är din åsikt, jag gillar i alla fall trh som är så klarsynt.

                  Det var inte därför han frågade. Det var din bias som tolkade det så.

                  Anonym. ?

                    Så jag hörde fel, och du tolkade rätt. Och när jag sen frågar dig om du kanske är den som har läst in din buss i intervjun, så har jag fortfarande tolkat fel, och du har fortfarande rätt ?. Trots att jag precis skrev att du kan skriva hur du tolkade hennes intervju utan att säga till andra hur de ska reagera. Checkar ut nu. För sent för troll i min värld.

                      Buss= bias

                      Bra att du går och lägger dig.

                      För han sade inte att det var konstigt att hon skrattade. Det är något du lagt till.

                      Och om du ”hörde” att han tyckte det var konstigt att hon skrattade där och då, så då har du ja hört fel.

                      Och du har inte lyssnat på hur hon förklarade sitt skratt.

                      Sanningen i det är en helt annan fråga. DÄR kan du och jag prata om hur VI tolkar det. Men först där. Vad som sagts har sagts och inget du kan ändra på för att du vill.

                      Jag förstod att buss var autokorrekt av bias.

                      Sov så gott!

                  PS I min kommentar kl 22:58 försökte jag vara snäll och hitta en trevlig förklaring till varför du tolkade vad hon och han sade så snett som du gjorde.

                    Sista ordet. Förresten, några tips på böcker om inflammationer?

                      Haha, du vill ha sista ordet men ändå ett tips. ?

                      Nej jag har inga.

                      Sov så gott!

        Håller med. Kan inte kolla på henne då det är så uppenbart att hon är mentalt sjuk. Har haft en anhörig som hade flertalet diagnoser och personen har precis samma kyla i ögonen och beteende som blondinbella. Det är liksom inte roligt längre utan det är uppenbart att hon behöver psykisk hjälp. Bara hennes prat om att hon nu inte blev världens mäktigaste är läskigt.. att tråna så efter makt och inte att göra något som leder till att man får en sån utmärkelse utan att det är makten i sig som är så viktig är vidrigt

      ”Nu är det väldigt viktigt för mig att vara tydlig med att nu lever jag ett vanligt liv.” Hon säger att det är den bilden som ska kommuniceras nu i media.
      Säger hon inte också minst en gång att hon hade ordnat med visum till USA? Fick hon alltså ett visum?

        Ja, vanliga människor lever sina vanliga liv utan att gå ut i media och berätta det. Det finns kungligheter som har abdikerat och sen hållit livet privat, förstår inte varför det är så svårt för henne, om det är media hon vill hålla sig ifrån så att säga.

    Har nyss börjat följa Anna Book, och blivit helt fascinerad. Vad lägger människan ut?
    Och livesändningarna. Hur hon pendlar mellan glad bebisröst tack gullisar, till lack och aggressiv på nolltid. Däremellan blockar hon följare av ingen anledning…
    Jag har tyckt att Anna Book varit god och glad. Men nu…
    Undrar om hon är nykter? Kan det vara så att hon äter piller av något slag? Hon verkar tillräckligt obalanserad.
    Kanske en opassande fråga, men jag är lite chockerad som ny följare.

      Googla bantningspiller …

      En enda gång har jag sett en pågående live. Nån frågade om hon var kristen, och hon svarade: ”Nej, jag är katolik.” Ridå.

        Det motsatta gav jag som svar till en katolsk präst. Han sa ok protestant.? Back then i 19 års åldern.

    Vill bara höra mig för om någon här äger bil? Vad köpte ni er bil för? Kontant eller lån? Hur stor är er ”bilbuffert”? Hur stor inkomst har ni och hur mycket av den går till bilen varje månad?

    Jag är i ganska stort behov av en bil då det är långt till mitt jobb (6 mil) och det pratas om att den enda kollektivtrafiken jag tas ska ställas in. Jag kan i dagsläget lägga cirka 30000 själv och funderar på om jag kan/borde låna pengar för att köpa en lite nyare/bättre bil för cirka 50k eller om det bara är dumt…

      Skoda superb -14. Köpte två år begagnad kontant. Pendlar också långt och ville ha en tyst och trygg bil som inte drar allt för mycket. Är nöjd 🙂 vad har du tittat på för bilar?

        Jag har tittat mest på toyota yaris eller kia ceed. Är också lite inne på hyundai i20. Men de flesta som ligger ute kostar 50k+ så funderar på att låna till halva och betala av snabbt, men det känns inte så bra att låna pengar till en bil.

      Skoda är iprincip en ”upgraderad” VW Passat.
      Köp aldrog franska bilar.
      Svenska bilar är säkra men drar mycket.
      Japansk bilar är grymma och du hittar lätt delar på skroten, dock är de rätt fula.
      Tysla bilar är robusta men dyra pga namnet.

      Undvik bilar med för mycket elektronik.
      Köp en bil som gått under 15k.

      Verkar en bil vara för bra för att vara sann, så är den det.
      Köp inte importerade bilar.
      Ska du köpa av en bilhandlare, få med garanti på bilen. Du kan även reklamera bilar från bilhandlare.
      Köper du provat så se till att felsöka den innan du köper, gåe säljaren inte med på detta så skit i bilen.

      Svenslar säljer ”bättre” bilar än invandrare men svenska säljare tar överpris och vägrar pruta. Invandrare är villiga att pruta men kan lätt ”ähh, stenskott kostar bara 1000 kr att fixa så du behöver inte oroa dig”.

      Bilhandlare lever på att köpa billiga bilar och sälja de för ca 5k-10k dyrare. Hittar du en bra bil, sök på en likadan privat på blocket.

      Köp inte kia eller peugot. Undvik amerikanska bilar också.

      Lycka till!

        Jag är jättenöjd med min kia. Inte ett problem så långt ögat kan nå 🙂

          Det unnar jag dig verkligen. Pratar mer allmänt om gamla bilar. Finns bra Kior men de av äldre modell var inte så jättebra.

          Samma här!

          Annars kan jag rekommendera Kia picanto med

        Du menar väll att Skoda Superb är NERgraderat Passat?? Det är ju deras version av Passaten men en Skoda kommer ju aldrig komma upp i WV’s klass

          Ja, jag hoppas det. Jag som äger en passat blir nästan förnärmad av att någon säger att Skodan är en uppgraderad passat ?

      Har en Kia rio från 2014. Betalade 65.000 och den är underbar. Ekonomisk och har inte haft ett enda problem med den.

    Någon som tagit msm en längre tid och kan berätta lite om det? Jag undrar om någon blivit hjälpt av det och vilka biverkningar ni fick? ?

      Jag tar det sedan i höstas, för att få håret att växa snabbare. Jag märker inga andra varken för- eller nackdelar. Man ska trappa upp långsamt då man kan få dålig mage annars.

        Haha ååh är det sant? Har tänlt på msm men vill verkligen inte att håret ska växa snabbare ?

      Bara positiva biverkningar. Problemen med pollenallergi minskade på bara några veckor, från att ha medicinerat varje dag till ingen medicinering alls. Efter några år försvann den mesta av artrosen och annan värk har också minskat(detta var anledningen till att jag började med MSM). Hår, hud och naglar växer och frodas. Synen är bättre. Du ska ta det tillsammans med ett bra C-vitamintillskott för bäst upptag.

    Äter ni något sött varje dag som till exempel lösgodis, glass eller kakor?

      Ja i princip. Måste skärpa mig. Katastrof för tänder och kroppens mående.

        På vilket sätt är det katastrof?

        Jag äter något sött onyttigt varje dag året runt och mår prima! Har bara haft två hål i tänderna och det får väl anses normalt ändå? Har en aktiv livsstil, rör mig väldigt mycket, är normalviktig, bra värden och inga som helst problem med blodsockret. Äter för övrigt helst nyttig mat (är inte så förtjust i fettdrypande, friterat eller snabbmat), mycket grönsaker och är inte särskilt stor i maten. Men älskar att trycka i mig lite choklad eller kakor varje dag, helst på kvällen. Det är livskvalitet ?

          ”Trycka i mig”?

      Yes, men har tänkt sluta med det innan jagslutar amma min bebis. Snittar 2-3 delicatobollar eller ett halvt bragokexpaket per dag plus lite smågodis ? Tur bebben inte vill att jag äter mjölkprodukter, då hade jag tryckt en200g marabou varje dag (mintkrokant, apelsinkrokat, schweizernöt eller vanlig mjölkchoklad).

        ÄLSKAR apelsinkrokant

          +1 ?

          Har du dett att marabou apelsinkrokant kommit som glass??

            Va!? Sia? Svara!!!

              Såg att det var Marabou nu, förlåt *skäms*.

                Misstänker att det är GB glass! Typ som en daimstrut men med marabou apelsinkrokant istället för daim!

          Har köpt en apelsinkrokant för första gången på ÅR. De finns inte på min Ica, så nu när jag handlade på en annan passade jag på. Mina bästa choklad<3

      Ja… Choklad eller kakor. Inget bra.

      Ja

      Yes, jag äter minst en dubbeldaim eller nåt varje dag. På helgen blir det mer.

      Ja varje dag. Alltså jag älskar choklad och har alltid gjort det. Äter typ en chokladkaka om dagen (nej överdriver inte…). Folk tror mig inte när jag berättar då de tycker att jag ser så ”smal” ut men jag tror det är så att jag hellre äter choklad än mat. Är mer för söta saker än salta….

      Nej. Vet inte om det här är vad du vill ha svar på men om man inte är beroende så är det inget problem. Det är inget aktivt beslut för mig att välja bort varje dag, utan när jag väl äter är ett aktivt beslut. Äter lite godis typ 1-2 ggr veckan. Vissa veckor blir det mer sött andra mindre.

      Japp. Men mår fan inte bra av det. Ska sluta på måndag. Har jag sagt typ 52 måndagar i sträck =/

        Slutade trycka i mig en 200g schweozernöt/dag för 4 veckor sedan. Hyn mår 100å gånger bättre, känner mig lättare, finnarna blev mindre och färre, ansiktet mindre glansigt och magen fungerar mycket bättre.

        Helt sjukt. Åt även en halv påse chips varje dag som nu är utbytt mot riskakor. Vill jag ha choklad då äter jag en proteinbar (hemköp har svingoda för 11kr st).
        Idag köpte jag 200g choklad. Åt fem bitar (feeem!!!!!) och kände att det blev för mäktigt. Rullade ihop påsen och begravde den bakom soffdynan. Mamma bara stirrade med hakan hängandes.

        Kan tillägga att jag slutat äta efter 19.30 och därför blev det lättare att sluta, jag är en kvällsglufsare av rang annars.

      Nej verkligen inte. Kanske ett par gånger i veckan max. Men älskar godis. Hade jag inte gått upp i vikt + fått andra hälsoproblem av det hade jag gärna ätit varje dag.

        Samma. 1-2 ggr i veckan. Men hade ätit mer om jag inte gick upp av det.

    Någon som kan tipsa om en bra och prisvärt SUP (Standup Paddleboard)? Är inget proffs så en relativt stabil vore att föredra.

      Kolla Decathlon, köpte en uppblåsbar från dem 2017 och den är kanon!

        Tack!

      Det beror helt på vad du ska ha den till. Finns olika modeller för olika ändamål. Skaffa dig kunskap innan du köper en.

    Lycka! När vänder det? Jag är och har alltid varit glad, lycklig, positiv och optimistisk. Jag är tacksam för min härliga barndom med trygg familj, många snälla vänner, jag var populär och var duktig i skolan (fick MVG i nästan allt), jag såg/ser bra ut och har fått/får bekräftelse, nu är jag gift med min drömman och vi har två fantastiska barn som kom med häftiga förlossningar (hade gärna gått igenom fler förlossningar Pga tyckte det var så coolt men vill inte ha fler barn). Jag har aldrig haft några riktiga problem/trauman i livet och får då och då lite panik över att ingen kan få leva ett helt lyckligt liv. När kommer min man dö eller ett av mina barn få cancer? När kommer nåt fruktansvärt hända mig, som haft lyckan att leva 30+ år med nästan bara härliga glada minnen? Eller kan det vara så att jag har överproduktion av endorfiner och bara ser positivt på allt som andra kanske skulle bli deppiga av? Det känns så orättvist när jag vet hur många som har gått igenom så mycket hemskheter.

      Tänk om man fick byta liv med dig…

        ❤️ jag önskar dig all lycka!!!

          Tack! Jag har levt ditt totala motliv känns det som. Massa cancer och andra sjukdomar runt mig. Mist nästan hela min familj och flera nära vänner i massa skitsjukdomar och olyckor. Nu är båda mina föräldrar svårt sjuka, när de är borta är jag i mina 30 och helt ensam ?

            Åh ?vad orättvist. Jag hoppas verkligen livet vänder för dig snart och att du hittar lycka och massa kärlek i livet ❤️

      Intressant! Jag blir alltid så avundsjuk på människor som du. Men kan det kanske vara så att du hamnat i en ”god spiral”? Att du haft det bra och därmed omedvetet valt att fokusera på de positiva sakerna i livet? Jag tänker att du kanske har varit med om något jobbigt, men varit väldigt duktig på att hantera det? Var det inget som var jobbigt i dina tonår tex? Låter helt ofattbart annars.

        Jo jag tror jag är rätt bra på att se det positiva i saker och inte älta jobbiga saker. Inget superhemskt har hänt mig men det Som varit jobbigt har jag ändå tänkt ’det kunde varit värre’, tex
        -det var ledsamt när mina föräldrar skildes, men jag var vuxen så inte lika jobbigt som Det hade varit om de skiljt sig när jag var barn
        -jag fick tre missfall Innan mina barn kom till världen, men det gjorde att jag sen fick just mina två söner och de är fantastiska.

          Du ser, du har ju också varit med om tuffa saker. Åh, önskar att jag hade samma livsinställning som du! Själv är jag rätt negativ av mig och känner typ att det kvittar om jag skulle dö imorgon, heh..

        Finns faktiskt genetiska förklaringar till den typen av liv. Bla Katarina Gospic skriver om det i sin bok hjärnbalans (hon är läkare och hjärnforskare).

      Livet är orättvist. Det finns ingen kvot av vare sig lycka eller olycka som måste hända en Det enda man kan göra är att leva det liv man får så bra som möjligt.

        Vad fint skrivet, hoppas det stämmer ❤️

      Gud så tänker jag också. Typ kan man få ha det såhär bra, frisk, sambo, två barn, hem, jobb, vänner, råd med resor osv. Tänker ofta på hur tacksam jag är. Vill liksom inte jinxa något.

      Känner verkligen igen mig i detta! Allt du beskriver passar in på mig. Det känns lyxigt men också läskigt. För ingen kan väl ha det så bra utan att någon gång stöta på motstånd? Är tacksam för varje dag som mitt perfekta liv får flyta på.

        Men vad spelar det för roll om man möter på motstånd? Händer det en något dåligt i livet så får man hantera det bara. Att vara olycklig är inte farligt och sällan varar det resten av livet. Man lär sig hitta lycka även i smärtsamma saker.

        Bra att ni passar på att vara tacksamma, det är det bästa ni kan göra, men var inte rädd för motgångar. Om ni möter dem kommer ni att klara av dem.

    Vilken influencer hade ni helst bytt liv med om ni var tvungna? Jag velar mellan två (och dom är raka motsatserna?) ena är Michaela Forni, älskar hennes mysiga lägenhet, klädstil, all hämtmat, bebismys och hennes driv. Den andre är Helen Torsgården, hon verkar ha ett sånt mysigt liv och rätt så lik mig i personligheten ?

      Absolut inte Forni, hon verkar så nervös och stressad över allt. Jag tycker Janni Deler verkar ha ett soft liv, ha en fin kärlek i sin man och son och även nära syster och pappa. Resa mycket och vara snygg ? eller Kenza, om det gäller just nu, vill inte ha hennes tunga baggage från tonåren med pappan.

        Oj janni glömde jag! Hon är nog med i topplistan, sicket drömhus också ?

      Chiara Ferragni.

      Hade nog bytt med Angelickpicture @ instagram. Hennes liv verkar så vackert, avskalat och lantligt, men samtidigt fräscht/trendigt liksom hehe.

      Lätt norska Martine Halvorsen! Hon ska dessutom flytta till Sthlm senare i år så jag hoppas fler i Sverige hittar till hennes sociala medier då, finns ingen influencer som är lika äkta och genuin! Ingen fasad och visar upp ett liv man kan relatera till ❤

      Svårt, så många som har barn ? Sandra Beijer kanske? Hon verkar ha bra ekonomi, bor fint, verkar ha fina och roliga vänner och roligt liv.

      Underbara Clara därför att vi har väldigt snarlik livsstil (förutom att mina dagar inte är så Instagramvänliga) så hade inte behövt ändra så mycket ? skulle inte vilja leva i lägenhet i Stockholm och sitta på huk i klackar framför någon nerpissad port som de vanliga influencers verkar göra på sin arbetstid

    Behöver bara skriva av mig. Jag läste häromdagen att grannar till Wilmas pojkvän hade hört henne skrika, flera gånger. Ingen larmade. Ingen gjorde någonting. Och jag blir så jävla provocerad. Så heligt jävla förbannad. Kanske hade någon kunnat rädda henne. Det borde vara olagligt att inte larma vid spna tillfällen. De borde dömas. Satans jävla fega as.

    Förlåt. Allvarligt. Jag svär sällan. Men mitt hjärta går sönder när jag tänker på den stackars tjejen och vad hon fick utstå. Och vad hennes mamma får utstå varje dag i resten av sitt liv.

    Jag vet inte ens varför just detta berör mig så men det gör på riktigt ont i hela mig.

      Det som han gjort är så fruktansvärt och det gör ont att bara ta in det. Känner verkligen med de anhöriga till Wilma. Samma med Kim Wall. En del fall tar sig verkligen in på djupet.

      Alltför många gånger som man hör om grannar som hört skrik eller våldsamma bråk men inte gjort något. Det borde verkligen ändras så att man är skyldig att larma vid misstanke om våld.

      Helt totalt ofattbart ?

      Det kan ju vara det klassiska fenomenet där ingen ringde för att de trodde att någon annan redan gjort det. Ingen ursäkt, men kan vara en förklaring.

    Jag har köpt en ny madrass till min dotters juniorsäng och den luktar cannabis? Som baraaaa den. Har ställt ut madrassen men den luktar fortfarande efter 2 dygn. Har ngn tips på vad jag kan göra?

      Spraya med ättika, använd steamer eller nå?

        Hmm ska testa ättika?

      Prova K9 smell off stable.
      Jag använde den i bagaget på bilen när soppåsen läckt. Luktade död i hela bilen.
      Sprayade på kvällen, dagen efter var allt borta!

        Åh tack det ska jag testa ?

      Ättika är guld mot cannabislukt!

    Oj, såg ni att Nicole och Eric gjort slut?

      Är det sant? Har de hunnit skicka ut sina inbjudningar?

      Va? Vad tråkigt!!

      Oj. Tur bröllopet blev inställt så.

      Var det inte typ igår hon lanserade den där bröllopskolkektionen? Måste ju vara han som lämnar då.

        Fast lansering sker ju oftast flera månader efter själva produktionen/samarbetet, Nicole designade nog dessa klänningar för 6mån-1år sen, nu måste hon ju promota den oavsett om hon ska gifta sig eller inte.

        Ja, hon har skrivit på instagram att det inte var hennes önskan att det skulle ta slut.

          Hon följer inte honom längre så antar att det var han som gjorde slut..

        Jag fick känslan att det var han gjorde slut när jag läste hennes insta… ?

        Lanseringen kan självklart inte ställas in pga de gjort slut. Bubbleroom har ju tagit fram kollektionen för längesen och lagt massa pengar på den. De kan ju inte bara slänga bort allt.

      Men va?!?! Ojdå!

      Ännu en. Hur kan det gå så dåligt efter man friat och planerar bröllop inom så kort tid?

        Många kvinnor blir väldigt konstiga närndet ska planeras bröllop. De blir giriga, pretentiösa, uppmärksamhetssökande, vill att alöt ska handla om dem, tror att bröllopet blir världens höjdpunkt, pratar nonstop, förväntar sig att mannen (som vanligvis knappt bryr sig) ska lägga ned tusentals kronor utan att ha ett säg i varken gästlista, lokal, kläder, budgetering, smekmånad, mat eller tårta.

        Det blir för mycket för vissa män. Typ ett ”jaha, hon är SÅN”.
        Sen finns det män som gärna vill gifta sig stort och diskutera blomsterarrangemang kl 02.12 en onsdag, men de är väldigt få.

        Träffar en kille som börjar få kalla fötter samtidogt en tjej som är chill, jordnära och bara allmänt nedtonad då blir det lätt hänt att han väljer att gå vidare.

        Har ingen aning om Nicoles situation, pratar allmänt. Önskar henne all tålamod och lycka ändå.

          Men gud vilket gammeldags tänk…

            Ja, killarna tänker så. Det är så vi människor funkar. Om du tror att vi som art hunnit med en himla massa evolution på mindre än 100 år då lyssnade du inte under biologilektionerna.

            Jag sa inte att det var rätt, bara att det lätt blir så att killar backar undan när de ser en stressad och självcentrerad sida av sin fästmö. Bara bättre att han stack nu, blir mycket värre om de istället skiljer sig ett år in i äktenskapet.

              Men sluta. ”Killar är så, tjejer är så”. Så bröllop har med tusenårig biologi att göra, nja.. Svaga argument.
              Synd om du bara har de erfarenheterna, alla män eller kvinnor är inte likadana så det är fel att skriva som du gör.

              Men snälla? Om en kille tänker så kanske han ska sätta sig ner och prata med tjejen om det istället för att göra slut?
              Ojoj.. hade min kille varit ”sån” hade ha. dragit för länge sen. Jag är skitjobbig i perioder över saker och ältar och tjatar.
              Snarare att det inte är rätt man är tillsammans med i så fall.

      Låter som han gjorde slut? Aja tråkigt i alla fall.

      Oväntat men å andra sidan vet man aldrig vad som pågår bakom stängda dörrar. Jobbigt dock att ställa in ett bröllop.

      Vilka?

      Är inte förvånad. Har kollat några av hennes vloggar och reagerat på hur oskön och dryg Eric är. Hon förtjänar något bättre.

        Tycker du?? Jag tycker Nicole verkar så omogen och törstig efter uppmärksamhet medan Eric känns mer som en normal människa.

      Men va?? Sjukt tråkigt. Dock som tur att dom inte hann gifta sig, så att de skulle börja behöva gå igenom skilsmässa

      Det är så tråkigt. Har haft det på känn ett tag, hon har hintat lite om att hon behöver tid för sig själv och på sina instastorys de senaste dagarna har hon varit utan ring. Jag och min partner är mitt upp i vår bröllopsplanering och jag kan just nu inte tänka mig något sorgligare än att bli lämnad mitt i detta. Så ledsamt också att hon designat sin egen bröllopsklänning som skulle släppas efter att de gift sig… svårt att se andra i den klänningen man själv aldrig fick bära❤️

        Jag förstår inte grejen. Bröllopet blev uppskjutet och sedan gör de slut? Hur kom de på att de skulle gifta sig från början om de gör slut bara sådär??

    Har alla gravidsyptom jag brukar ha vid graviditet, mensen är 6 dagar sen men testen (3st ) visar alla negativt.
    Vad gör man?

      Trist svar men vänta en vecka till och ta ett sista test.

        Tack! ska ha is i magen

          Lycka till!

    Tips på en bra hårfön, tack 🙂

      https://www.meds.se/obh-nordica-bjorn-axen-tools-harfon-2000w?gclid=Cj0KCQjw-_j1BRDkARIsAJcfmTELdlm6j3SOzzQiAVoC2ueWPk6l3PtPqD9v8tI9JF9EUsIj1C8SQN8aAjhyEALw_wcB

      Jag har denna och tycker den är bra.
      Finns säkert billigare någonstans men de va första länken jag hittade ?

    Hur lång är tunneln för magnetröntgen? Jag har läst 1.5-2m och har typ klaustrofobi i förhand, och då är det inte ens säkert att jag behöver göra en mr, det vet jag först om en månad då jag ska vara klar med min rehab (och sen dröjer det ju från att min remiss skickas till röntgen).

    Hur har ni med klaustrofobi upplevt en magnetröntgen? Om det spelar roll så är det knät jag i så fall kommer behöva röntga.?

      Det varier från en maskin till en annan, finns ju lite olika varianter. Om du har tur skjutsar de in dig med benen först och lämnar huvudet utanför ? Men oavsett så kan du klara det! ❣

        Ja har förstått detta, har läst lite om det och har man grov klaustrofobi (vilket jag säkert har, behöver lugnande bara av att gå till tandläkaren liksom??) så kan man få lugnande, i värsta fall narkos, och det är viktigt att man berättar för dem hur man känner inför det. Känns grymt taskigt att köra in huvudet först?

      Jag röntgade knät med MR för några veckor sen då mitt korsband är av. Endast benet åkte in, så resten av kroppen var utanför 🙂

        Åh, vart gjorde du det? Det låter hoppfullt haha

      Jag har gjort en magnetröntgen av hjärnan och är rätt klaustrofobisk av mig men det var faktiskt inga problem. Där jag gjorde satt det som speglar i den själva röret så jag såg ut, hade radio igång med lite skval och min bästa kompis satt utanför och klappade mig på benet (låter lamt men det hjälpte!).. Fick göra för misstänkt hypofystumör men det va ingen tumör! Säg till att du är rädd. Lycka till <3

        Tack! Jag oroar mig ju i onödan egentligen, inget är säkert än liksom.
        Men om du klarade det och ändå röntgade huvudet så borde väl jag göra det också, haha?

      Är det knäet som ska röntgas är du nog bara i tunneln från magen och neråt, och huvudet är alltså utanför tunneln. Du har hela tiden kontakt med vårdpersonalen och där finns en knapp man trycker på om man känner att man måste ut.

      Om man är orolig brukar man kunna be om lugnande innan, men kontakta läkaren i förväg. Du kanske kan fråga hur lång tunneln är vid nästa besök och hur långt in du ska?

      Mvh,
      MR typ vartannat år

        Men åh, det här var ett lugnande och bra svar, tack! Som sagt, jag vet ju inte än, det kanske räcker med rehab, men jag har börjat läsa om det eftersom jag är osäker på om rehab hjälper. Men absolut, ska vara öppen med min oro, jätteskönt att veta att det finns en knapp också om man måste ut.?

      Jag hade klaustrofobi(den försvann) Jag röntgade nacke och övre rygg. Hade en mask över ansiktet, Trodde aldrig att jag skulle fixa det, men det värsta var faktiskt att britsen var så trång att jag fick mer ont.

    Jag behöver råd..
    Jag och en arabisk man har fallit för varandra, vi vill spendera våra liv tillsammans.
    Men, hans familj accepterar inte att jag är svensk och inte har samma kultur som dom.
    Jag har inga som hellst problem att lära mig allt om deras kultur, och jag håller på att lära mig arabiska för hans skull.
    Jag vill inte ge han några problem så han hamnar i trubbel.
    Men vi kan inte släppa varandra… Jag älskar den mannen mer än jag älskat någon kille tidigare.

      Han får väl stå upp för dig och er kärlek. Kan han inte det är det ju kört? Inget du kan göra åt situationen, det är på honom.

        Han försöker, dom enda som accepterat oss är hans syskon

          Med familj menade jag självklart hans mamma och pappa

          Ja, då får han göra slut med dig eller bryta med dem. Finns ju inget annat sätt då?

      Släpp. Spring.
      Det kan gå riktigt illa.

      Spring för livet

      Varje gång vi gått isär, slutar de med att vi ändå kommer tillbaka till varandra.
      Han mår dåligt över hur hans familj inte accepterar, och man ser på han hur hårt allt påverkar..
      förstår inte hur man kan döma en människa innan man träffat personen.
      Han får liksom inte va lycklig..

        Asså hur ser omständigheterna förövrigt ut?
        Finns det åldersskillnad eller annat föräldrarna skulle ogilla eller är det bara att du inte är arab?
        Jag har varit med om samma, fast annat land.
        Vi bodde ihop men föräldrarna ville inte träffa mig ä. Kravet va dock att vi gifte oss, sen hade de v elat träffa mig, handlade mer om att vi levde i synd. Men vi hann aldrig aå långt.
        Asså tänk på att det inte är så lätt för honom, men så länge han håller fast vid dig kommer de få vänja sig vid tanken och välja att acceptera dig eller förlora ho n om.
        Man måste inte älska svärföräldrarna och vice versa. Bara man till slut kan acceptera läget.

          Det är ett års ålderskillnad.
          Han är den äldsta och dom har försökt gifta bort han tidigare, men har alltid slutat med att kvinnans familj dragit sig ur.
          Det är tredje gången nu han pratar med dom om mig, och han sa till mig att lära mig arabiska så skulle jag bli accepterad, men mamman och pappan ändrar sig hela tiden.
          Träffade han och pratade igår, han mår inte bra och vill bara dra från allt.

            Dra. Stick tillsammans. Skapa ett eget liv. Gift er och skaffa barn om ni vill. Skapa Ert liv. När ni känner er helt stabila kan ni kanske försöka bjuda in dem i ert liv igen. Steg för steg. På era villkor. Men det är ju såklart lätt för mig att säga, med en familj som alltid respekterat mina beslut och försökt stötta mig närhelst det varit möjlig, även om jag gjort en del märkliga val ibland. Egentligen har jag ju ingen aning… ? Håller tummar och tår för er och för att ni kan finna ett eget liv där svärisarna inte beblandar sig allt för mycket. Gör de det det kommer du sannolikt inte stå ut långsiktigt ändå, när den starka förälskelsen har lagt sig. ?❤️❤️❤️

      Han kommer ALDRIG att gifta sog med dig så lönge hans föräldrar inte ger sin välsignelse. Inte för att de betyder så mycket men för att individen blir utfryst om föräldrarna vänder honom ryggen.
      Araber lever i klansamhälle. De sätter sin klan över aölt annat, även äver religionen. Spelar ingen roll om han är muslim eller kristen, familjen kommer alltid först. Ett bevis är att killar som haft sex (haram!) ändå inte ”får” gifta sig med en svensk kvinna, trots att Gud befaller honom att rätta till misstaget genom att ingå äktenskap. Detta sloter föräldrarna i så länge kvinnan inte kommer från en annan arabfamilj och har släktingar som står upp för henne, då blir det bröllop direlt för att sudda ut ”misstaget”.

      Skulle du bli gravid då tror jag att ni får välsignelsen väldigt fort. Annars får han kämpa. Du får äta middag med dem, fika med hans mamma, shoppa med hans syster osv.

      Tips:
      Var OTROLIGT generös. Bjud på middag, köp presenter till mamman, storhandla gottis när du ska hem till honom osv.

      Hjälp till där hemma med disken, tvätten, plocka undan efter maten och visa att du inte är wn gäst hos dem utan en i familjen. Ta din plats och var stark. Vinn över hans mamma och du har honom runt ditt lillfinger.

      Jag hatar att låta pessimistisk men jag tror inte att det blir ni. Du har haft otur och haffat dig en kille med väldigt inskränkt familj. Tyvärr är många araber traditionella men långt från alla skulle vara så missunsamma som din killes familj verkar vara. De sätter sig själva före sitt barn…själviskt…

      Om 3 veckor kommer han att göra slut med dig för att tvp dagar senare ladda upp bilder från sitt bröllop med en annan arabisl brud. Ett sk arrangerat äktenskap. De verkar vara sånna..trist..

      Önskat dog verkligen all lycka. Kämpa på, det är inte omöjligt men du måste ha tålamod. Lör sluta med att du lämnar honom…

        Herregud, blir ju mörkrädd. Så tipset är att hon ska KÖPA deras gillande? Lägga ut en massa pengar för att försöka bli accepterad. Och slava med en massa hushållsarbete? För att sedan se hur han gifter sig med en av sina egna?!! Förlåt men ehh, nej. Hon bör avsluta relationen snarast möjligt.

          Det är nog det som gäller. Eller att hitta någon som accepterar svensk kultur i Sverige.

          Ja, det är tipset. Hans familj blir hennes och de lär vara en stor del av deras framtida liv. Bara att försöka komma in i deras kultur, tänk och familj. Hos araber så är det absolut självklart att alla hjälper till med disken efter maten tex.
          Sitter hon bara där och tittar på när hans mamma plockar undan då blir det mycket gnäll från mamman om att ”din tjej sitter som en prinsessa och behandlar mig som en tjänare”.

          Araber är som sagt familjeorienterade och för att få en av ”deras barn” då måste alla acceptera henne.

          Sen är det viktigt att vara givmild hos araber. Att visa att pengar inte är viktigt, att köpa det mamman tycker är gott eller tröjan systern inte hade råd med etc. visar att man ser alla i familjen och värdesätter dem. Handlar inte om att köpa kärlek men att visa uppskattning.
          Vill du kränka en arab så säg bara att denne är snål. Det är det värsta en människa kan vara i deras kultur då allt delas mellan alla.

          Kan du inget om araber så låt bli att tipsa någon som bett om hjälp. Ingen tvingar henne ta till sig vad jag skrivit men det är tips som funkar på just araber.

            Oj råkade använda ett annat nick. Jag är samma som ovan.

        Ja, jag har en vän som även hon berättat att man ska va givmild, hon har varit gift med en muslimsk man, och hon fick vänta tre år att bli accepterad.

        Förra året gjorde han mig gravid.. men pga allt stress och sånt fick jag missfall.

      Som jag förstår av din text är din kille muslim och föräldrarna vill att ni ska göra relationen halal innan ni bor tillsammans osv?

      Gift er med en imam men skicka inte in några papper till skatteverket. Då är ni gifta framför gud och kan leva ett halalliv utan att behöva gå igen en skilsmässa om det inte går vägen ?

        eller nej förlåt blandade ihop två kommenterar! my bad

        Nej, han är katolik, inte muslimsk

      Vore bra om de lärde sig svensk kultur när man bor i Sverige, eller? Går att ha både och.

        Skulle du annama saudisk kultur om du flyttade dit? Kultur är svårt att sudda bort. Andra generationen brukar dock vara väldigt anpassningsbar och kan beblanda sig som en kameleont. Tredje brukar vara helt försvenskad.

          Jag är uppfostrad på ett sätt där kvinnan hjälper alla, håller familj nära och även sköter hushållssysslor och ska va hemma ta hand om barnen, så är jag uppfostrad, och jag kan mer än gärna ändra min kultur för att få vara med han,

      Den riktiga utmaningen kommer om/när ni får barn. Om han är muslim kommer han aldrig att acceptera att hans barn inte uppfostras som muslimer. Oavsett hur sekulär han är nu kommer detta att ändras så fort ni får barn, tro mig.

        Han är inte muslim, utan katolsk

    Kungen av kungsan blev TORSK på Tallin???

    ÄR DET NÅGON MER ÄN JAG SOM ÄR SÅ FRUKTANSVÄRT TRÖTT PÅ INFLUENSERS?
    hannalisuos, Lojsan, Kenza, blondin, Therese Lindgren, Molly, Dasha, Marguex, Bisse, kissie, Bianca etc etc.
    Alla ser likadana ut, har samma inredningsstil, tänker på sitt flöde, samma poser med sprättben, etc

      Sluta följ ?‍♀️

        Följer ingen av dem men är ändå trött på konceptet!

          Menar inte drygt, men du verkar ha koll på deras inredning, flöde, poseringar m.m och du kanske inte följer men du går ju in och kollar, sluta med det så lovar jag att du mår så mycket bättre! Jag slutade avfölja alla jag störde mig minsta lilla på och OJJJJ vilken befrielse det var ?? (och samtidigt även det ”värsta” du kan göra mot dom, att inte ge dom några visningar m.m)

      Jag känner mig också klar med väldigt många. Har avföljt för länge sen.

    Finns det något som ni tycker låter HELT fel och borde heta annorlunda? Haha liter flummig nu men jag tycker att ”tack PÅ förhand” låter sååå fel, borde det inte heta ”tack I förhand”? Har ni några fler exempel?

      Dra alla över en kam…jag vill säga kant…det var visst det enda jag kom på nu. Har annars ganska många.

      Stör mig som fan på själva ordet krokodiltårar också, för det betyder inte att man gråter stort/mycket som jag alltid trott☹☹☹

        Vaaa? Vad betyder det då? ?

          E det inte fejktårar?

            Jo.

      Jag har en kompis som totalt har missuppfattat uttrycket ”björntjänst” och tror att det är när man gör någon en jättestor tjänst. Vi har förklarat vad det betyder men hon envisas med att använda det på sitt sätt ändå.

      Begåvningsreserven använder folk också fel. Folk använder det för att ironisera över någon som är korkad trots att det egentligen betyder det motsatta.

        Man brukar väl säga ”Hen tillhör INTE begåvningsreserven” om någon som är korkad?

          Är väl tvärtom.

        Ironi är ju att använda ordet motsatt så man kan självklart använda ”begåvningsreserv” på båda sätt. Jämför med ”smart”, eller bara vilket ord som helst egentligen går att använda både seriöst och ironiserat.

      Har alltid trott att ordet trilogi heter och stavas triologi ? trilogi låter helt fel och jag är fortfarande chockad haha

    En fråga om Corona. Om det är som vissa säger att viruset uppstått i ett laboratorium i Kina – vad är det man gör i dessa laboratorium? Försöker man uppfinna något?

      Öl.

      Terrorvapen ???

      Alltså de som tror de tror ju att man forskat fram viruset med flit, att det är det labbet är till för.

      Jag trodde inte att man forskare fram virus i den typen av labb, utan att man forskar på olika virus man hittar hos diverse djurarter. Alltså virus som redan finns. Men jag kan ju ha fel, är inte så insatt i kinesiska laboratorium.

        Nä de skapar troligen inte virus, men en del konspirationsteorier handlar ju om det.

      Botemedel mot corona.
      Just corona är ett jättevanligt virus, covid19 är dock en ”mutation” som kom som en chock (om man vill tro det).

      Att hitta ett ”botemedel” mot corona kräver också att man har virus att forska på. Det är dessa som tydligen smitit ut och mördat hundratusentals människor.

      Själv tror jag att det är ett experiment där regeringar vill testa hur ett samhälle med folk som är produktova men isolerade skulle funka globalt. 5g nätet lär göra hemarbete lönsammar, folk shoppar allt online ändå så varför inte bara skapa en digital värld? Bara vad jag tror…då har man också koll på alla pengar och hur de rör sig meööan människor. Blir lätt att straffa folk som gör något illegalt genom att frysa deras tillgångar etc.

        Oook…

          Det är vad jag tror, du behöver inte göra dig lustig över detta. Du vet inte bättre själv så vad du tror är precis lika mycket spekulation. Jag står iaf för vad jag anser vara anledningen och väljer att diskutera detta. Du svarar nedlåtande utan att presentera motargument. Det brister från din sida, inte min.

            Men det finns inga vettiga argument för konspirationsteorier som dina så.. meningslöst att argumentera.

      Vaccin?

    Slut mellan Eric Saade och Nicole tydligen..

      Källa?

        Var det Eric som Saa de?

        hehe

          Haha ?

        Nicoles Instagram samt i någon tidning läste jag det nyss

      Ahhh ser att jag är sen på bollen om det redan ?

    Låt oss prata om Isabellas intervju med P1. Vad tycker ni som har lyssnat? Jag har inte riktigt landat i vad jag tycker. Det hela känns som en strategi, har svårt att ta det hon säger på allvar. Jag blev dock berörd över det hon berättade gällande ensamheten. Man är ju inte empatilös. Klart man känner med en människa som har har det jobbigt. Samtidigt kan jag inte sluta fundera på om ÄVEN det är en medveten strategi från hennes sida, är det meningen att vi ska känna med henne? Se henne som sårbar och därmed känna empati, vilket resulterar att vi kan se allt som har hänt – krisen – med andra ögon? Går det att släta över allt med att visa sårbarhet?

    Klart det finns ett syfte med att hon väljer att gå med på en intervju, på P1. Hon verkar inte göra någonting utan att det på något sett ska gynna henne. Eller?

      Alla är ensamma någon gång. Väldigt få lurar kunder, anställda, partners, vänner osv.

      Jag skrev om intervjun lite längre upp i tråden. Jag hade tagit henne mer på allvar om hon skrattade mindre och ångrade mer. Men hon kör på som vanligt. Jag misstänker att hon vill mjuka upp sin image inför lansering av hennes kommande podd. Hon har nog inte förändrats någonting.

      Men igen, hon är en föredetting. Snart 30, har INGET projekt som fungerat bra. Ljuger på in- och utandning. Försöker desperat kroka upp valfri rik snubbe som inte fattar bättre. Dömt att misslyckas. Igen.

    Kan någon förklara för mig… ska man äta salt med jod eller utan? Har alltid trott utan jod men tydligen är jod bra? Varför finns då salt utan jod ?? kan nån förklara som vet ??

      Man ska rengöra sina pipor med salt utan jodd.? men det känns kanske inte så 2020.

        Haha bra att veta! ?

      Jag har ingen aning men är #teamjod har läst nånstans att det är bra….

        Får väl köpa salt med jod nästa gång ?

      Haha livet är komplicerat så många val. Jag köper med jod. Mest för att det råkat bli så. Använder också örtsalt ibland. Det är utan.
      https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/salt-och-mineraler1/jod?AspxAutoDetectCookieSupport=1

        Är det Herbamare? Isf Är det med. Jodden finns i kelpen. En hel del tom.

      Alltid kul att lära sig något nytt!
      Från Falksalts hemsida:

      Är du en av dem som brukar köpa salt med jod, utan att egentligen veta varför? Du är inte ensam – få svenskar vet faktiskt varför de köper jodberikat salt. Enligt en undersökning vi gjort är hälften av svenskarna ovetande om varför jod tillsätts i salt, men trots detta köper 66 procent av oss ändå jodberikat salt!*

      Jod är inte vilken tillsats som helst, utan faktiskt något livsviktigt. Så låt oss ta det från början: jod är ett grundämne som förekommer naturligt i berggrunden och halten varierar mycket mellan olika geografiska områden. Jod ingår också i kroppens sköldkörtelhormoner, vilka i sin tur deltar i vår ämnesomsättning. Kroppen behöver alltså tillskott av jod via kosten för att fungera optimalt. Får vi i oss för lite jod kan bristen leda till struma, förstoring av sköldkörteln, som orsakar störningar i ämnesomsättningen. Särskilt allvarligt är jodbrist under fosterstadiet då det kan störa utvecklingen av nervsystemet, den fysiska utvecklingen och leda till psykiska utvecklingsstörningar.

      Det finns naturligtvis också salter utan tillsatt jod. Varför? Jo, det brukar sägas att man ska undvika att använda salt med jod när man picklar grönsaker, gör inläggningar eller gravar lax. Bakgrunden är teorier om att jod i salt kan missfärga råvaran under inläggningsprocessen. Dessutom finns det individer som av medicinska skäl rekommenderats att hålla ett lågt intag av jod – det kan bero på allergi, vissa sjukdomar eller andra orsaker.

        Vaaaaa shit va jag lärde mig mycket nu! Tack ??

        Ojj har aldrig vetat att man ska äta mkt jod när man är gravid!!! Aldrig hört det när jag var gravid iallafall

      Med med med!!! Om du inte vill ha sköldklrtelcancer förstås. Då ska du köra utan.

    Någon som vet vad som hände med fruvidecarlsson och hennes (ex)man? ?

    Tips på bra walkingshoes, inte kängor!?

      adidas ultra boost

    Tredje gången jag försöker skriva den här frågan (i olika ÖS) men den hamnar ALLTID i modd. Försöker igen då :)))

    Slutade med Cerazette i början av februari, har fortfarande inte fått mens. Någon som slutat med Cerazette/andra minipiller/preventivmedel och inte fått tillbaka mensen på länge? Börjar bli nojig att någonting är fel…

      Hej! För mig tog det 1,5 år innan mensen kom tillbaka efter att jag slutade med hormoner. Kollade aldrig upp det men var nojig under hela den tiden. Den kom dock tillbaka när kroppen var redo och är nu (med kopparspiral och fast partner vilket omedvetet påverkat min mens supermkt) regelbunden som en klocka för första gången i livet.

    Vill åka på nån utflykt runt Stockholm med egen bil. Typ Taxinge slott eller liknande, där man kan fika utomhus och det kanske är lite fin natur eller något att titta på. Gärna kul för barn. Vi håller distans så försöker hitta platser där det är rymligt/inte så mycket folk.

    Har någon tips?

      Gripsholm?

    Något stämmer inte med Maggan Graafs inlägg om hur hon firat sin sambo. De kan ju försöka med att lägga ut inlägg som stämmer överens till en början. Orkar inte skriva alla detaljer, men hon får det till att hon åkte dit tidigt på morgonen för att väcka barnen innan Filip vaknat och baka tårta. Hon skriver till och med att det är en överraskningstårta. Problemet är att Filip bakade den kvällen innan med barnen tillsammans med två asiatiska kvinnor som sällskap. Kvinnorna såg ut som hemhjälp då bl a den ena höll på städa köket. Sen är det fler detaljer som gör att det är uppenbart att hon bara kommit dit på en fotosession för att fira Filip med barnen i sängen (sitter väldigt långt från honom). Och inte ett vänligt ord om honom som hon brukar. Förstår inte varför the show must go on och måla upp en falsk bild, speciellt när man ändå inte gör det bra. Det kan ju alla begripna med en hjärna att något är fel då de inte har träffats nu på minst 6-7 veckor trots att de befinner sig i samma stad och hon träffar hundra andra människor om dagen och lever som vanligt. Hennes förklaring har ju varit att de inte träffas då hon är rädd för att bli smittad med Corona.

    Jaja, något gick jäkligt fel i Thailand för hon hade flera inlägg om att han var hennes allt och sen plötsligt drog hon från ön själv och han åkte till Sverige när hon kom tillbaka.

    Jaha, då var det kanske modd på M G r a a f. Skrev ut hennes namn och såg tidigare att andra nämt att kommentarer om henne tas bort. Jaja, det var bara lite skvaller jag hade. No biggie.

      Men gaaaah!! Beeeerätta!!!!

        Jag skrev rätt långt förklarande varför hennes morgonfirande av sambons födelsedag uppenbarligen var ett stunt och hon bara var där för att fotas. Hon ville bl a få det till att hon var där tidigt och bakade tårtan till sambon med barnen när de hade bakat den kvällen innan med sambon, han hade någon form av hemhjälp med också. Detta visade han i sin story. Ska de finta om att de har en fnurra på tråden så får de vara lite smartare. Typ så och lite undran varför de låtsas när det är då uppenbart överlag att de inte träffar varandra men hon träffar typ alla andra i världen. Och att det finns fler detaljer som visar att det var fejk med födelsedagsbilderna men som jag inte orkade gå in på ?

          Förklarar lite otydligt ser jag, lite trött nu.

          Tack, tycker inte att du var otydlig.
          Och det bekräftar väl bara vad alla redan misstänker, att det hänt något eller tagit slut mellan dem. Förstår inte heller vitsen med att hålla skenet uppe. Märkligt beteende.

    Hobbyläkare och andra huggande sökes..
    Hur kan man komma till bukt med besvärlig reaktion typ nässelutslag som dyker upp flera timmar efter man duschat och som bara blir värre till dagen efter för att sen sakta läka ut under en-tre veckor? ..Går ju som inte söka hjälp i dessa tider och tidigare försök har inte resulterat i något vettigt. Antihistamin/atarax har ingen effekt, skönast är kalla omslag men tar inte direkt bort kliandet och obehagskänslan i huden.. Har haft det såhär två-tre år nu och börjar bli gode less på det och inte heller kan jag duscha som vanligt pga reaktionen det ger.. Gaah! :/

      Du kan kontakta KRY eller Doktor.se för hjälp. Jag använde KRY senast idag på grund av magkatarr och det var världens gulligaste läkare. Jag får nässelutslag när jag duschar också och det kommer ofta när jag duschar för varmt. Får samma sak när jag blir upphetsad och får orgasm men sedan går det över ganska snabbt. Är det bara när du duschar? Du får det inte när du har varit ute i kyla eller överansträngt dig?

        Jag har provat både duscha varmt och kallt och i princip bara hoppa in och ut men får samma reaktion oavsett och bara när jag duschar så det är lagom störigt.. Får nog prova kontakta någon av dom tjänsterna, låter som de ger bra bemötande och skönt att du fick hjälp för magen oxå, tack 🙂

      Om det var duschandet som orsakade problemet så låter det konstigt att dina utslag läker ut efter några veckor. Det skulle ju betyda att du bara duschar 1-2 gånger i månaden. Hur kopplar du det till att utslagen kommer efter dusch?

        Jag vet att det säkert låter helmysko men det är så det är, jag vet ju inte ens själv vad det beror på eller varför. Händer varje gång jag dushar och tidigare kom reaktionen direkt, nu tar det iaf någon timme men då stannar utslagen/besväraren även längre så vet inte vilket som var bättre, lite pest eller kolera över det hela 😛 ..Och ja, det är ungefär så sällan jag kan dusha eftersom jag drar mig för varje gång eftersom jag vet att det kommer bli hemskt men man måste ju bli ordentligt ren mellan varven för punkttvätt vid handfatet räcker bara så långt..

          Blir det så på andra platser också, typ badhus? Om nej, då ligger problemet i din egen dusch.

            Händer överallt så inget specifikt för just min dusch tyvärr..

      Vill bara påpeka att man visst kan söka hjälp i dessa tider, så länge du inte har förkylningssymptom, som du har det ska du inte behöva ha det. Ring din VC och beskriv problemet så får du säkert en tid.

      Vad tror du om detta, stämmer det in på dig?

      https://www.netdoktor.se/allergi/fraga-doktorn/klada-efter-duschen/

        Jag har faktiskt läst den frågan tidigare i min jakt på svar men även om hans problem påminner om mina så är mina betydligt värre och mer långdragna, utslagen på mig blir som nässelutslag med stora röda områden som kliar och ömar samt mindre röda prickar och knottror.. I bästa bara på armar men i värsta fall hela kroppen och då tar det som längst att bli av med dom..

      Fick precis samma symtom sist när jag blekte håret hos frisören. Kry kan inte hjälpa dig utan du måste undersökas på vårdcentralen. Din läkare kan skriva ut mer effektiva tabletter åt dig. Så sök hjälp. Jag höll på att få psykbryt efter ett halvårs kliande.

    Låttips:
    Little by little – Oasis

    Blev introducerad för den häromdagen och jag ÄLSKAR den. Den går på repeat. Helst ska den spelas högt.❤

    https://youtu.be/tM1RS_5IAiE

      Finns så många bra Oasis-låtar, speciellt bland B-sidorna! Älskar t ex Listen up, Whatever och The Masterplan. Tips är albumet The Masterplan på Spotify, där är alla de bästa B-sidorna med.

        Ja, de har massa bra låtar, Whatever är en favorit, också en låt som var sådär förvånansvärt bra första gången jag hörde den.?

        The Masterplan tycker jag är så seg så har aldrig lyssnat på hela, gillar inte om inte låten fångar mig tidigt, den gör inte det..? men Listen up lyssnar jag på nu, också bra?

      Åh mysigt, längesen jag lyssnade på Oasis. Tack för påminnelsen!

      Live forever är min favorit.

      Mindre känt band, minst lika bra:

      https://www.youtube.com/watch?v=S3ZskbLa_Io

        Den hade jag faktiskt hört men hade ingen aning om vad den hette eller nåt, nu vet jag, tack! Jättebra även den.?

    Någon som sökt för depression på vårdcentral? Vill verkligen gå i terapi men har en lätt depression, kan sköta mitt jobb och sådär men ja mår dåligt. Har mycket skit i bagaget som kommer upp som en käftsmäll hela tiden, titta på tvn börja gråta för det påminner o någon skit liksom. Men känner mig inte tillräckligt dålig. Jag har så svårt att pinpointa varför jag mår dåligt jag bara gör det och jag vill såklart må bra. Börjar strunta i mina vänner för jag orkar inte, jag håller dem på distans, det enda jag orkar är att jobba och sen titta på tv. Så vad är era erfarenheter om att söka hjälp på vårdcentralen? Är mest intresserad av en terapeut. Kan man få gå i en längre terapi via vårdcentralen. Just nu finns det inga pengar till en privat psykolog så det är inte aktuellt

      Det brukar bara Kunna bli samtal med kurator på vårdcentral. Det kostar Inte mer att Gå till en psykolog så länge du inte gör det privat.

      Japp. Fick psykolog via VC, typ en hundring per gång + antidepressiva. Tog ett år innan jag var på banan igen.

        Hur funkar antidepressiva? Känns läskigt. Jag vet grunden till min depression känns som jag behöver bearbeta saker

          Då ska du inte medicinera även om läkaren förmodligen kommer försöka övertala dig 🙂 Stå på dig. Har man gått för om någonting tufft så behöver man bearbeta det med ett proffs, inte bedöva känslorna med piller.

    Hej! Någon som har tips på ett svalt och skönt sommartäcke? Svettas redan ihjäl om natten så det bådar inte gott 🙁 ska vara dubbeltäcke! Kollat in detta: https://www.ikea.com/se/sv/p/grusstarr-taecke-svalt-50457841/ – någon som har och kan rekommendera?

      Strunta i täcke, köp linnelakan.

        Ja men jag tycker ändå om känslan av ett täcke när man sover haha :/ men bra tips ska kolla in det!

        Någon bra butik? Vill ha …

      Det jag kan uppleva med svalare täcken är att de blir ibland lite som vadd, något som jag verkligen inte gillar. Så hade nog försökt ta mig till Ikea för att klämma och känna 🙂

      Annars så använder jag ett tyngdtäcke (från Cura) och upplever att det är mycket svalare än ett ’vanligt’ täcke – kanske kan vara ett alternativ?

    Trädgårdsmästaren ?

    Sorry jag somnade förra ös!
    Jag vet tyvärr inte vad jag ska säga mer än lycka till ❤️ Det är läskigt att föda barn men det kommer gå hur bra som helst och snart har du en liten bebis som du kan mysa en massa med! När du väl är där på förlossningen så kommer du komma in i den där superrollen och klara det galant!

    Lycka till! ?

      Åh tack fina du för stödet! ❤?

    Ngn mer än jag som inte fattar varför CamCam gjort tre inlägg om en och samma sak idag? Dessutom enbart med saker man kan läsa i typ Expressen?! Bra bevakning….

      Ja jag förstår. Det gör du också.

      Det hela fick mig att radera ett inlägg som jag skulle publicerar imorgon. Blir ett senare i veckan istället.

        Va? THR din besserwisser – jag vill inte läsa din blogg fast du försöker locka?
        Och nej, jag förstår inte varför det behövdes tre inlägg om en och samma sak idag!
        Ditt sätt att förminska personer är oerhört oattraktivt!

          My bad. Jag trodde det var en retoriks fråga.

          Du kan ignorera allt jag sagt. Jag trodde jag pratade med en anna typ av person.

            Retorisk.

              Japp, en sådan. ??

        Dessutom skrev jag ”någon mer än jag som INTE förstår” så ditt svar var egentligen helt oförståeligt utifrån min frågeställning och dessutom ganska överflödigt utifrån frågan…

    ORGASM
    Hej. Jag har aldrig fått orgasm. Tror jag. Har ju haft det väldigt skönt men aldrig typ en förlösande känsla (?) Har en satisfyer pro men aldrig lyckats med den heller, trodde ”alla” kom med den men försökt i typ ett år och det gåår inte.
    Vad ska jag göra?! Tips på andra sexleksaker?

      Försök med dina fingrar först och främst och slappna av! Försök en dag när du har lång tid och inte behöver stressa för något och var ordentligt upphetsad innan och tänk på sånt eller kolla på sånt som gör dig upphetsad och ta det i din takt och känn efter vad du tycker är skönt och känn ingen press på att komma! Ett annat tips är duschen ?

      Alla är olika. Slappna av till att börja med. Använd fantasin, man får fantisera om VAD man vill. Kanske leta upp en sexnovell? Använd fingrarna och prova dig fram, bara för att sexleksaker funkar för andra betyder inte det att det funkar för dig. Sätt ingen press, du måste inte komma utan försök bara njuta till att börja med.

      Jobba med musklerna! Tänk att det är en hiss där varje muskelindragning (knip) är en våning upp typ.

    Någon som gått i parterapi som FUNKAT? Jag o min sambo gnabbas konstant och är så fruktansvärt trött på det.. allt började när vi fick barn, innan dess var vi verkligen världens bästa vänner och hade i princip aldrig bråkat (var tillsammans i 4 år innan vi fick vårt första barn. Nu däremot är det pikar hit och dit som leder till gnäll och gnabb. Är så otroligt trött på denna situationen, vi har sagt många gånger att vi ska sluta gnabbas men sen går det någon vecka så är vi där igen…

      Jaaa gå i parterapi! Att få barn är en av de största kriserna som ett par går igenom. Det är fullt rimligt att behöva hjälp.

      Tack vare parterapin gjorde vi slut. Tack gode Gud.

    Behöver råd!
    Mina grannar har en terrängbil som de kör runt med i trädgården. De sätter fast deras unge på 1,5år i passagerarsätet utan bilstol eller bakåtvänt. Sedan kör de runt över stenar och ut på vägen bland bilar. Vad gör man? Är inte olagligt att köra med barn framåtvända men känns inte okej! Hur hade ni reagerat?

    I min journal från husläkaren står det ”perifert varm”. Vad betyder det?

      Varm i huden tror jag

        Förstår inte. Min läkare har aldrig känt på min hud. Eller tagit tempen eller något annat som har med temperatur att göra. ?

          Det finns flera svar. Har Inger med hud att göra.

          Vad har du sökt för?

          Samt, antar du gått in och löst din egen journal. Ring istället och fråga.

      Varm om fingrar/händer och fötter. Alltså bra blodcirkulation.

      Betyder att du har blodcirkulation perifert (händer och fötter), ofta relevant om man har tex diabetes eller söker för något, kanske svårläkt sår, där cirkulationen är extra relevant. Läkaren behöver oftast inte undersöka huden mer än att känna snabbt eller kanske hen tog dig i hand vid hälsning. Kan också ge en fingervisning ifall huden är blek eller rosa tex.

    Min mamma blev kallad på återbesök till mammografin – jag är livrädd?

      ❤️

        Tack – ett ❤️ Betyder så mkt!

      Det kan betyda att bilderna som togs är otydliga och måste göras om bara, det är inte så ovanligt.

        Tack, hoppas det❤️

    Funderar på att beställa från ’protein’ deras proteinpulver eller slim produkter.
    Tränar normalt och rör mig lite till vardags, äter relativt nyttigt men vill tappa något kg eller två till.

    Har ni några erfarenheter eller tips på andra märken?

      Mitt tips är att hålla dig borta från allting som öht marknadsför saker som ”fat burning” och ”slim”. Det är ett slugt marknadsföringsknep och ingenting annat. Vill du att din viktnedgång/hälsa ska vara långvarig och framför allt hållbar så tänk på vad du äter och hur du rör på dig. Det är inte mer komplicerat än så.

    Oh yes! Jag vet inte vad jag ska tro ?

      Er slettet nå ? Kul for Filip å komme på jobb mandag; bare 5.500 pers som har sett ham ha sex på Instagram ?

        Ja det blir en fin måndagsmorgonen ???

    Maggan Graaf och Filip har sex på instagram

    Maggan har tagit bort sitt samlag från instagram.

      Det blev anmält. Men alltså var det på riktigt? Hon såg så jävla oberörd ut o hade en del kläder på..

        Yep såg det

    Hade dom samlag på insta?? Berätta

    Nån i Sverige måste väl hunnit med att föreviga detta med Maggan

      Jag förevigade det! Hahahaha va fan händer i detta land

        Får vi se

        Har du gjort det är du kung

      Det ble lagt ut på YouTube ?

    Skulle precis skriva och nu var inlägget borta, vad hände? Skämt el misstag??

    Hjälp. Letar efter ett runt matbord med karmstolar i ljust trä. Whitewash eller vitpigmenterat. Therese Lindgren har en grupp i sommarstugan, någon som kan tipsa? Hittar bara stolar och bord separat men vill gärna ha i exakt samma färg på gruppen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.