Triss i Instagram

https://www.instagram.com/p/CBiv7lLJU8_/?igshid=1j0m9vbp80g0e

Fler ord behövs nästan inte här.
Sneaky Elaine! Very sneaky! 😉

https://www.instagram.com/p/CBgVaAdD-qC/?igshid=4phkkqz01d29

16 weeks of Hell är extrema veckor, som pågår under en begränsad tid för att deltagarna överhuvudtaget ska överleva.

Måns Möller är en av deltagarna som fått ta emot enorm kritik efter att ha publicerat den HÄR bilden där han mer eller mindre ser sjuk ut.

Om det krävs så här mycket för att nå den önskade kroppen, så undrar jag hur han ha tänkt sig behålla den när lamporna tänds och musiken är slut.
Biggest Loser är ett nämligen ett perfekt exempel på det, att hetsbantning inte fungerar i det långa loppet.

Det är okej att tagga ner lite, Måns.
Det är mänskligt…

https://www.instagram.com/p/CBhlWYKHX6T/?igshid=13elqlx3q9og7

Claudia Galli Concha lämnar det som är min favoritstad i hela världen – Los Angeles – för att flytta tillbaka till Sverige med familjen. 
Nu har Claudia publicerat en bild på när hon och barnen säger hej då havet, och jag förstår dem. Det är något visst med det där havet och det är ett sorgfyllt farväl varje gång, men precis som Claudia skriver – Änglarnas stad finns kvar. ?

PS: Jag avslutade texten med en hjärta som blev den här partykillen när jag publicerade. Smått märkligt…

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    16 weeks inte 17

    Nu cyklar ju Måns extrema avstånd även i vanliga fall och är en träningsmänniska, så blir lite konstigt att tro att han skulle hetsbanta. Han lär träna i kombination med bra kost om han vill behålla kroppen.

      Ja kosten hör 70 procent minst

    Tycker Måns ser betydligt hälsosammare ut på efterbilden än på förebilden.

      Jag håller med. Folk har ju varit helt galna och skrikit att de ser sjuka ut och att de var ”normala” i början av programmet. ? Alla fem hade en imponerande form i slutet!

        Fast den bilden som folk reagerade på för ett par veckor sen, där såg han hunnit som ett vrak… Men det var ju ljus och vinkel och att han såg trött ut. Denna efterbilden är ju ngt helt annat!!

      Sen skriver han ju absolut ingenting om hur kroppen ser ut, om att han nått ”den önskade kroppen”, utan bara om hur han mår? Om det krävs så mycket för honom att må bra så är det väl jättebra att han orkar investera så mycket i det? Alla orkar inte det, och det är ok, men vad är det som är negativt med att göra en hälsoresa som får honom att må bra? Jag förstår inte kritiken.

        För att konceptet 16 weeks of hell är farligt för din kropp.

          Nej det är det inte

            Jo. Men hey träna gärna ihjäl er. Mindre människor på jorden.

              Men framförallt färre.

                Det med ????

              Nu är det ju dock inte tillnärmelsevis lika många som ”tränar ihjäl” sig, som det är folk som dör av överviktsrelaterade saker… Just sayin’

                Mörkertalet är enormt.

                  Enligt?

                    De som tillverkar motionscyklar döljer de äkta statistiken. Läs på!

                  Haha sluta dra slutsatser ur röven.

                Förutom att träningshets kan sätta sig på hjärnan och leda till ännu farligare saker. Just sayin

                  Vad är farligare än döden? ?

                    Det beror nog på hur man dör får jag väl ändå säga.

                      Fast det är döendet, inte döden.

                  Oavsett vad du säger (eller försöker säga då du mest verkar kunna kommunicera genom att härma andra) så är grav fetma farligt och ska du ställa två extrema grupper mot varandra är det ganska självklart vilka som det dör mest i.

                    Jao.
                    Man får säga till folk att de tränar för mycket, men man får inte säga till folk att de äter för mycket.
                    Mkt märkligt…

                    Uh?

                  Men varför måste det genast bli heta för att någon tränar?!

          Nej, det behöver det inte vara. Då är Robinsson betydligt farligare för din kropp.

          Nu har de ju varit övervakade och verkar inte ha tagit skada, utan verkar tvärtom må bättre än innan?

            Håller med Martina Haag om vad hon sade om det här.

              Martina Haag går med i ett program som handlar om träning och att väga sig, gråter sen ut i tidningen över att hon behövde väga sig. Verkar ju vara en smart tjej.

                Martina säger att hon inte vill vara en ”viktperson” samtidigt som hon står i bara sport-bh i tidningen och visar magen. När man ser programmet verkar det vara som den egentliga anledningen till att Martina inte ville väga sig var att det då skulle komma fram att hon inte hade ätit efter Tonys matschema. Hon klarade inte att hålla kosten.

                  Ja, hon ville ju verkligen inte lyssna på honom och hans argument. Hon hade ju bestämt sig.

    Jag kan förstå att programmet som sådant är problematiskt eftersom det triggar igång hjärnan för personer som redan har svårt att förhålla sig sunt till träning och kost. Problemet ligger i att det heter ”den stora hälsoresan” vilket jag tycker är missvisande, de här personerna tränar från i princip noll till elitnivå direkt vilket kanske inte är det bästa för att vara ”hälsosam”.
    Men som ovan nämner, Måns i fråga nämner ingenstans att det är utseendet som gör honom glad och nöjd. Det är prestationen och träningens positiva fördelar som lyfts fram.
    Jag har själv sett programmet, ibland förfasats och tyckt att det är ett jävla skräp till att även tycka att det finns mycket positivt att själv ta lärdom av, om än inte i den extrema form som 16 weeks of hell är.
    Men snälla, det är stor skillnad på detta program och biggest looser. Biggest looser är så kretsat kring viktnedgång, det här kretsar kring att bygga sin kropp.

      Ja, de har ju lite olika förutsättningar . för Agneta handlade det ju nye om att gå ner i vikt. Även för Martina så gjorde det ju inte det, även om hon trodde det själv med det här om vikten som han ville ha. Hon var ju smal redan från början och det var ju därför Tony ville att hon inte skulle bli mindre

      Håller faktiskt med dig. Om han mår bra, vad spela det för roll hur man ser ut? Vad är det som är så farligt med att se äldre ut efter att ha gått ner i vikt?

      Jag åt vegansk kost ett tag och gick ner mycket i vikt utan större ansträngning. Fick höra att jag såg ohälsosamt smal ut (var smal från början) men ingen brydde sig om att lyssna när jag sa att jag aldrig hade huvudvärk längre och att min mage som krånglat större delen av mitt liv nu äntligen fungerade som den skulle. Jag antar att det är samma sak när någon t j o c k säger att de mår jättebra men omgivningen ska propsa på att de är ohälsosamma baserat på hur de ser ut.

      Det är väl ändå okej att tycka om kroppens utseende också? Man kan älska sig själv och ha bra hälsosam kroppsbild och självkänsla och ändå tycka det är gött med sexpack.

    TV4:s icke hantering av Alexander Bards rasism? Jag kan berätta för dig Camilla – han fick sparken. Du verkar ha missat det.

      Ja efter att folk krävt det. Från början brydde de sig inte nämnvärt

        De kanske smakade på sig lite info och diskuterade vad de skulle göra, istället för att dra hastiga beslut.

          Då hade man ju sagt det. Vi ser över detta och återkommer. TV4 sa ju något i stil med att de inte la sig i vad folk gjorde på sin fritid…

            Var det TV4 eller en som arbetar där

      Det vet väl alla som följer nyheterna.

      Fast det var ju inte tv4 som sparkade honom, utan produktionsbolaget bakom Talang-formatet. Så Bibbi W bidrog egentligen inte så mkt…

      Jobbar på tv4 och vi pratar iaf om det jäkligt mkt internt. Vet att det inte hjälper, men ingen av oss är ok med detta. Brukar posta här med namn men nu vill jag gärna vara anonym.

      TV4 sparkade inte Bard utan kravet kom från Freemantle Media. Hade TV4 fått bestämma så hade han suttit kvar i Talangjuryn eftersom ”TV4 inte bryr sig om vad han gör på sin fritid”.

        Exakt så! (@ bloggbevakmings kommentar)

    Fast yttrande friheten är viktigt.
    Vem har rätt att bestämma vad man får och inte får säga? och när man får säga vad?
    Får man prata om SD vid släktmiddag? visa anser ju att det är ett rasistisk parti.
    Får man prata om graviditet vid släktträff? visa har ju svårt att bli gravida och blir ledsna/mår dåligt.
    Får man prata om allt hemskt som händer i samhället, tex våldtäkt, mord, mm? visa mår ju dåligt av att höra allt negativt som sker.
    Vart ska vi dra gränsen?

    Vi ska vara försiktiga med att förbjuda att personer har egna åsikter, även om vi anser att deras åsikter är fel, för ett land där man inte får ha egna åsikter 1000 ggr värre…

      Yttrandefrihetsgrundlagen är GENTEMOT STATEN – INTE ANDRA FOLKGRUPPER. Jävla puckon.

        Med det sagt – JO man får be vem man vill hålla käften om man inte vill höra deras rasistiska åsikter, och privata företag får sparka vem de vill baserat på deras åsikter om det får företaget att se dåligt ut. Att folk inte vet det eller fattar det är så provocerande.

        Men lugn! Ok så bortse från begreppet ”yttrandefrihet” i dess rätta betydelse. Man kan väl ändå få diskutera vad som ”får” sägas och inte. Om så bara mellan kollegor, släktingar eller andra sammanhang. Sociala utfrysningar, avståndstaganden, m.m. för att man har ”fel” åsikt är fan obehagligt alltså. Oavsett om staten har noll och inget med det att göra.

          Man kan ju inte kräva av andra att de ska gilla en. Om man gör saker andra ogillar är ju en naturlig följd att de kommer ogilla personen som gör det. Man får säga vad man vill, men precis som alla andra handlingar kommer det påverka hur folk ser på en och vad de kommer tycka om dig.

      Du får gärna hänvisa till den som har förbjudit nåns åsikt.

      Får fan krupp. Kolla upp vad yttrandefrihet är innan du skriver en såndär bajsnödigt lång lista.

      Staten har inga problem med att ni pratar om SD vid matbordet, graviditeter på släktträffar eller nånting av det du radat upp. Du verkar ha fått begreppet ”yttrandefrihet” helt om bakfoten.

        Alltså ni som leker intellektuella och bildade men inte ens vet att yttrandefriheten reglerar individens yttrandefrihet i förhållande till staten är den största sortens skämt just nu.

          Hamnade fel skulle hamnat i ett eget svar

        Jag tror budskapet gått fram nu.

      *VISSA

      Du får säga vad du vill så länge du är beredd att ta konsekvenserna för det.

        Ok. Då har de yttrandefrihet i Nordkorea också. De behöver bara vara beredda att ta konsekvenserna av det ?‍♀️

          Du tycker inte det är skillnad på om staten skickar dig i koncentrationsläger eller om morbror Lennart blir sur och säger att du inte ska få nån julklapp i år för att du uttrycker din åsikt?

          Nej de har inte yttrandefrihet i Nordkorea eftersom staten hidrar fritt yttrande där. Villet inte är fallet i Sverige. Däremot kan man inte räkna med att få uttrycka vadsomhelst i Sverige utan reaktion från omgivningen, dvs. du måste ta konsekvenserna.

            Det är detta som är så tragikomiskt att sådana som Ulla inte förstår:
            ALLA ANDRA har också yttrandefrihet.

            Dvs: du får säga något dumt och de får då säga att det du säger är dumt, du får då lov att att grina och gnälla – MEN INGEN HAR BEGRÄNSAT DIN YTTRANDEFRIHET!

      Företag (som t.ex. TV4) har en rätt att sätta upp sin egna policy. Om då policyn är att alla medarbetare och samarbetspartner ska behandla alla med respekt, att man ska sätta företagets intressen före sina personliga intressen och att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Då är det upp till företaget att antingen säga att medarbetaren/samarbetspartnern som bryter mot policyn får gå, eller får en chans att visa att denne kan skärpa sig.

      Men i just det här fallet är det ingen medarbetare det handlar om, utan en konsult som säkert tar ganska hyfsat betalt. Då är det mycket lättare för företaget att avbryta samarbetet och hänvisa till att företaget bara anlitar personer som har någorlunda samma värdegrund som de själva.

        Kan dock finnas andra kontrakt skrivna tänker jag

        Problemet är ju att vissa företag har monpolställning (eller oligarkställning), och hjälps till detta av staten ( lagstiftning, bidrag etc). (Däribland tv4.) Om dessa utesluter vissa från att yttra sig blir det ett demokratiproblem. Se tex hur det ser ut i USA där konservativa, inklusive presidenten, cencureras från twitter. Jag vill hellre ha ett samhälle där man bemöter argumenten ( vilket ju är lätt om dessa är dåliga) än ett samhälle där vissa ej får yttra sig i olika frågor.

          Twitter har vissa regler och den som inte följer dessa stängs man av, eller så raderas personens tweet. Vad för censur menar du att Donald Trump utsatts för? Är det något mer än att hans ”When the looting starts, the shooting starts” doldes?

      Vadå vad ”man får säga”? HAT är ingen jävla åsikt, jag är så trött på människor som dig som försöker ursäkta hat med ”yttrandefrihet” och ”åsikter som man får ha”. Diskriminering, hat, rasism, och orättvisor gentemot vissa folkgrupper kan inte ursäktas med ”yttrandefrihet” och ”alla har rätt till sin egen åsikt”. Så lät det säkert också innan Hitler och nazisterna tog makten och började döda judar, homosexuella, och alla andra ”oönskade” i gaskammare. Kräks. ???

        Om alla åsikter var bekväma för alla hade vi inte behövt yttrande- eller åsiktsfrihet.

          Det är fortfarande inte en ’åsikt’ att kränka andra.

    De som klagar på Måns träning och kropp är troligen bara enormt bittra och avundsjuka då de inte orkar ta tag i träning och kost.
    Bättre att skylla på ”dålig ämnesomsättning” menas de sköljer ned den 2 chipspåse för dagen med ett stort glas Cola.

    Grymt jobbat Måns ??

      För övrigt får du bättre ämnesomsättning genom att börja träna så redan där faller ju ursäkten platt…

    Ang Eleines tips.
    Gjorde detsamma mot min morfar som spydde ur sig grovt rasistiska åsikter vid mitt hem. Han får prata om vad han vill i sitt hem och tycka vad han vill. Men i sitt egna hem kan man sätta upp regler för vad som tolereras.

    Det blir så konstigt när folk säger saker i stil med att bantning inte fungerar. Vad menar man egentligen?

    Självklart fungerar det att banta?
    Syftet med att äta mindre och eventuellt träna mer är att gå ner i vikt och det fungerar alldeles utmärkt. Problemet uppstår inte för att bantning inte fungerar, utan för att folk inte vet hur de ska göra för att vara viktstabila. När man är färdig med att banta så kommer nästa steg där måste man ändra om och äta och träna så man hamnar på kaloribalans och inte går upp igen. Men det har ju inget med den inledande bantningen att göra.

    Hur man bantar har heller ingen betydelse. Det fallerar om man inte förstår hur man ska äta för att behålla sin vikt. Men det är något helt annat än att banta. Bantning och viktstabilitet kräver två olika sätt att äta. Har inget med varandra att göra.

    Förstår inte resonemanget.

      Precis… ingen idé banta om man tänker leva likadant dom innan sen.
      Tänker att det här konceptet är att bryta mönster, bygga upp kroppen för att sen fortsätta i ett lite lugnare tempo. Jag hoppas att de även får ngn info om hur de skall göra sen

    Många som reagerade på den där bilden Måns lade upp där man inte ens såg att det var han. Det var inte bara det att han såg extremt smal ut, utan det var uttrycket i hela ansiktet han såg ju alldeles färdig ut! Klart att reagerade på hur han mådde på den. Även jag (även om jag aldrig skulle kommentera det hos ngn)
    Har nu sett programmet och där ser man ju att det ju inte alls var så illa som bilden visar. Han har blivit smal ja, men han ser ju ut som
    Måns och verkar pigg och glad.
    Dessutom var han rynkigare från början än vad jag trodde, har nog haft en bild av Måns för 10 år sen i huvudet.

    Ett problem jag har… Och som faktiskt ledde till att jag förlorade några vänner är att när jag försökte säga ifrån när jag hörde något olämpligt, då fick jag höra ”men vi skall ha det trevligt idag, vi skall inte skapa konflikter etc.”. Fast jag bara påpekade att det jag hörde om någon annan var olämpligt enligt min åsikt… Ja, man kan säga att de inte var några bra vänner då, men i alla fall…

      Gött att du stod på dig! För enligt dig var det ju de som skapade en otrevlig stämning med sina uttalande.
      Trött på folk som har superstarka åsikter, men vägrar ta en diskussion (vänlig sådan). Den har helt enkelt inte så mycket att backa sina uttalanden med

        Tack! Det kändes tråkigt just då för jag kände att jag ville vara ärlig mot mig själv och andra och säga det jag kände men å andra sidan ville man ju inte förlora sina vänner…

    Elaine Ekswärd? Subtil? Nästan lika roligt som att hon är retoriker.

      Tyckte det var sjukt kul, såg om klippet 3 ggr haha. Så härlig pik

    Det är inte så modigt att säga något efter att drevet gått, att klaga på någon som alla andra klagar på (speciellt inte om personen sagt uppenbart korkade saker där ”alla” håller med om att det är rätt att klaga på personen). Märkligt att ”alla” kommer på att klaga på, kritisera och fördöma någon precis efter att drevet gått……. modigt? Nej, inte speciellt. Fast de som hakar på dreven vill ju ofta själva se sig som ”modiga” särskilt självutnämnda ”experter”……. Märkligt…..
    Och: i alla de senaste fallen där dreven gått, har alla vetat personernas kvinnosyn/syn på andra grupper, långt innan de stora klavertrampen skedde. Men innan dess har det varit märkligt tyst. Det krävs alltså drev för att folk ska bli ”modiga” i grupp……..,,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.