Nicole Falciani vill inte vara vän med Eric Saade

FÖRLÅT för att mina inlägg kraschade hela bloggen. Det har tagit mig 90 minuter av tveksamt skärgårdsinternet att få bort dem. ????

Det var han som gjorde slut med mig. Det är väl därför min ilska är mot honom. Jag tycker väl problemet är, och det tycker väl väldigt många är problemet, att man väntar inte så länge med att göra slut. När man egentligen skulle gift sig. Det är väl det jag tycker är huvudproblemet.

Vi är inte ovänner, men jag känner bara att jag vill inte ha dig som vän. // Nicole Falciani i poddarna Gott folk och Bathina – en podcast.

Direkt efter ett uppbrott så tror jag enbart att det är den som valt att bryta upp som eventuellt är kapabel att direkt vara vänner.
Om anledningen till uppbrottet är att känslorna inte längre finns där vill säga. Känner båda att känslorna försvunnit – fine men inte om det bara gäller en. Tror inte jag i alla fall…
Jag förstår HELT Nicoles resonemang. Hon ville gifta sig med honom, klart som fan hon inte vill vara hans vän nu. Att gå sönder varje gång man ses som ”vänner” för att HAN får ut någonting av det eller stillar sitt dåliga samevete en smula?
Tack, men jag har tillräckligt med vänner och är inte intresserad av den typen av relation med dig. 
Sen kanske, det är nog fullt möjligt men nu när hon är hjärtekrossad så tycker jag enbart att det är själviskt av honom att ens föreslå det.
Att föreslå att man ska vara vänner direkt när man gör slut med någon är ungefär lika klyschig och själviskt som ”det är inte du, det är jag”.
Hur är det med er?
Är ni vänner med något ex?
Och hur gick det till?

166 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tror inte på att vara vän med ett ex. En gång i tiden så hade man ju känslor för varandra. Blir för konstigt

      Jag är vän med min mans ex, det är han också.

      Vi är också båda goda vänner med ett av mina ex, hade nästan glömt att han är en fd, numera bara en supergod vän till hela familjen.
      /19.29

      Men visst finns det människor man haft känslor för, särskilt om det var länge sen, men som man idag verkligen känner 0 och ingenting inför? Så jag tycker inte det borde vara omöjligt, iaf inte om det gått en del tid.

      Jag tror inte på att man kan vara vänner med ex. Skulle inte heller vilja dejta en kille som har kontakt med sitt ex så vidare de inte har barn ihop. Det är de enda undantaget.

      Det är onormalt och osunt att vara vänner med ex, för troligtvis är den enda parten alltid lite sugen på den andra så att säga. Högst otroligt att båda skulle helt tappat känslorna…

        Jag avskyr inte mitt ex och finner det 0 osunt. Har känt honom i över 14 år och tycker han fortfarande är en bra person. Vi gjorde slut för 3 år sen och tro mig, ingen är sugen på någon. Eller hur många år behöver du på dig för att komma över någon? Här behövdes ingen tid alls då vi gjorde slut just för att känslorna var borta.

      Jag är vän med mitt ex. Han var med och badade senast igår. Jag har en ny kille och han är helt okej med det.

      Att jag är vän med exet beror på att vi båda slutade ha känslor för varandra och var mer som vänner i slutet. Vi var tillsammans i 9 år och vi vill fortfarande ha en vänskap. Vi har absolut 0 kärlekskänslor för varandra.

        Det kallar jag sunt! ??

          Hej,
          J det VORE VÄLDIGT MÄRKLIGT om man inte var vänner efteråt! Naiv och börtskämt! Väldigt trevligt att vara vänner. Har så mkt gemensamt. Planerat familj haft sex, pratat med massor av gemensammma sker. OTROLIGT att inte vara vänner efteråt. Iofs du har ju inte speciellt många vänner har du själv sagt!

    Kosmetisk sociologi luktar den vänskapen med ett ex

      Vad betyder kosmetisk sociologi? Jag googlade men kunde inte lära mig betydelsen ändå.

        Gissar att det ska betyda att det ser bra ut på ytan, ”Titta vilken välanpassad människa jag är som är kompis med mina ex!”. Dock felaktig användning av sociologi (vetenskap om sociala relationer).

        Erik Saade alltså ? En omognare 30 åring får man leta efter.
        Han verkar inte ha koll på vem han själv är. Det krävs jobb för att veta vem man själv är. Ett resultat av att ha personliga problem sedan start men såklart lagt noll terapi timmar på sig själv.
        ”She dodged a bullet” that’s for sure!!

          För hon verkar vara en mogen person man har ett stort intellektuellt utbyte av?

            Visst har du rätt ”Jolanta”, hon är sannerligen inte en filosof. Men hon är avsevärt yngre än ”sångaren” Erik Saade. Hon var extremt ung när Erik blev ihop med henne. Samt, det finns enorma skillnader på att besitta intellektuellt intelligens vs, emotionellt mognad och självkännedom. Många professorer besitter enorma kunskaper inom sitt ämne, men kan ändå vara emotionella analfabeter och ha svårt att knyta an i en relation samt uppehålla en relation. Så, enkelt förklarat, en intellektuell person kan vara oroligt ”dum” emotionellt. Och en icke beläst person kan vara mycket emotionellt smart.
            Jag upplever Erik Saade som enormt emotionellt omogen, jagar kickar för att fly sitt inre osv… ingen man vill vara gift med. Även om hon är omogen så kommer hon vara på en bättre nivå emotionellt när hon väl är 30 än vad han är idag. ”She really dodged a bullet”

            Näääe

            Nääe verkligen inte. Otrevligare får man leta efter!

          Nicole däremot är elak hela tiden i sin Instagram story och hennes vloggar
          Som med Sanna Guidetti videon och Insta storien
          Alla hjärtans dag presenten av Eric
          Sök Nicole falchiani hånar Eric saades all hjärtans dag present

          Aso tur Eric lämna han mådde så dåligt med henne hon var elak och jätte manipulerade
          Tjatade fria då fria då han ville aldrig
          Hon är elak mot alla kolla Sanna Guidetti videon Nicole gjorde
          Och säger hon står för body positivity och feminism men visar sen tvärt emot jobbar med Victoria secret står och visat under kläder där ifrån

            Jaa, ELAK

      Vad menar du med din konstiga hittepå-term?

      Kosmisk psykologi?

    Jag är vän med fyra av mina ex, funkar hur bra som helst! Med två av dom har jag barn, så vänskapen är guld värd.?

      Tja, har man barn tillsammans är det en annan sak. Vara vän med ett ex är helt meningslöst. Världen är full av nya människor!

        Inte meningslöst på något vis, eftersom vi delar en väldigt speciell humor och jargong.

          Varför skulle goda relationer vara meningslösa?

        Sant så sant!!

      Med den logiken borde alla glatt byta bästisar som Blondinbella.

    Jag är vän med ett ex nu, vi gjorde slut 2015 och kunde bli vänner förra året, mest eftersom vi är i samma kompisgäng

    Vem har sagt att Eric vill vara vän med Nicole? Hon eller han? Oavsett så inget som andra behöver ha åsikt om.

      Ja om du läser så föreslog ju Erik att de kunde vara vänner.

        Enligt henne ja.

          Är väl ingen jätteovanlig grej att föreslå iofs.

            Precis. Min exmake ville gärna ringa och prata om sin ”nya” ?. Jätteintressant. Verkligen…

          Ja enbart enligt henne!

        Säger ju folk jämnt när de gör slut, inget nytt. Tror inte många menar det, utan tror välmatat separationsångesten skal bli mindre. Och ibland vill man väl inte helt släppa taget av en person som man förmodligen gillar med inte vill vara tillsammans med. De flesta gör ju inte slut för att de helt plötsligt börjat hata den andra

    Ja vän med några. Dock inte direkt efter då tror jag inte man kan eller ska vara vänner för det är alltid någon som lider. Om det verkligen varit något vill säga Men nu långt efteråt ja, mycket kanske för vi fortfarande har en connection. Kan också bero på varför vi en gång bröt upp. Vi har en förståelse för varandra som är svårt att fästa i ord. Ska sägas att vi bor inte i samma stad.

      Tror ju att man behöver vara från varandra i början, för att få ett bryt.

    Jag kan bara svara för mig själv och med min egen erfarenhet (som ju är grundad på hur jag själv är som person); det skulle aldrig fungera för mig. Aldrig aldrig aldrig någonsin.

    Jag är vän med flera ex. En av dem är en av mina absolut bästa vänner och kommer nog alltid vara det. För mig försvann par-kärleken och ersattes mer av en vänskaps-kärlek.

    Jag har alltid varit den som lämnat.

    Jag har ingen kontakt med några ex, även om vi inte är ovänner och kan prata om vi ses. De har inte klarat av vänskap. Och det är helt ok. Jag blev ledsen. Men man får ju bara acceptera det. Nu många år senare känner jag inget behov av vänskap med dem även om det nu ev skulle funka för dem.

    En vill jag inte vara vän med IOM att jag inte vill ha en sådan person i mitt liv.

    Min make är väl inte direkt vän med sina ex. Men en har han ju barn med. Och då får man ju liksom bita ihop för barnens skull och ha kontakt och ses etc.

    Så jag tror absolut att man kan vara vänner. Och ser inte att det är fel att föreslå. Men man får ju liksom känna av läget lite innan man lyfter den frågan och vara beredd på ett nej.
    I det här fallet verkar ju inte iaf ena parten tyckt att uppbrottet skötts så snyggt. Och jag kan absolut fatta att det är för svårt och göra för ont att vara vän med någon man nyss planerat gifta sig med.
    Jag tycker himla synd om Nicole!

      Du är vän med flera ex, varav en är en av dina bästa vänner – Men du har ingen kontakt med några ex pga de inte har klarat av vänskap?

      Hur menar du? Läser jag fel?

        Läser som du och är förvirrad

          Några av hennes ex har hon inte kontakt med – några har hon kontakt med och en är till och med hennes bästa vän.

            Tack! Förstår nu, men känner dock att det var en väldigt förvirrande originaltext haha.

        Samma här, känner mig förvirrad

        Hon är nära vän med några och har inte kontakt med några

        några= ett par

        tänker jag

          Det beror ju lite på hur man definierar vänskap. Man (hon tjejen, Anonym 17:12) kan fortfarande känna att man är vän/bästa vän med någon, trots att man inte har kontakt alls på flera år. Att man kan fortfarande prata med varandra när man ses eller ringa varann vid behov.

          Men andra (hennes ex) kanske definierar vänskap om man har någon form av kontakt på en regelbunden basis. Vilket de inte klarar av att ha.

          Dvs hon kan vara vän med sina ex, men inte tvärtom. Men som hon skriver efter ett par år, när relationen fade:ats ut, är inte vänskapen lika viktig på samma sätt längre, man har vant sig utan personen och tappat behovet. De flesta relationer kräver ju någon form av kontakt och underhåll för att upprätthållas på sikt.

            Lät dock som hon var mest glad för att han inte var vän med några ex.

        Det är en som en såndär gåta, Pelle och Stina är syskon, Anna är kusin med Pelle och gift med David. Adam är inte Anna’s bror eller Stinas kusin, vem är han?

          Annas, inte Anna’s. Finns inte ens i svenska språket. Och visst, jag är en språkpolis, men står inte ut att se dessa språkliga klavertramp.

            Snälla, inte här

              Jo! Annars sprids eländet som ett virus.

            Ha! Tänkte faktiskt när jag skrev om det va brittisk eller svensk stavning.
            Efter tio år utomlands är det skrivna språket inte de bästa men ”Stinas” blev rätt i alla fall! ?

            Jo genitivform finns visst här – även svenskan!

        Sorry för luddig text. Får man skylla på midsommar? ?
        Jag är vän med några ex och några andra vill inte vara vänner. Så dem har jag ingen kontakt med.

          *de

            Ska man kommentera någons användning av de/dem bör man veta vad man talar om, annars blir det lite pinsamt. I detta fall är ”dem” helt korrekt eftersom det är objekt i satsen. Jag har ingen kontakt med dem = dem har jag ingen kontakt med.

            Med dem.

          *dem

    jag har lite det problemet. Jag blev dumpad och mitt ex vill forfarande vara vänner, och han kan absolut inte förstå varför jag behöver tid och inte vill umgås med honom direkt. Han hade till och med mage att säga att han dejtar andra men han tänker på mig varje dag…

      Jag har samma upplevelse. När man säger att man vill hålla kontakten och vara vänner handlar det om att man på nåt sätt vill ha kakan och äta den också. Att på nåt sätt ha en ”reserv” ifall nån bättre inte dyker upp, eller för att få en egoboost då och då.

      Hej då ?

      Han vill ha kvar dig som reserv och tycker det känns trevligt att vara trånad efter.

      Det faktum att han säger en sak som är uppenbart något du blir sårad över betyder att han BARA tänker på sig själv.

      Att vilja vara vän (när du är redo) är en sak men red flag på ”Jag tänker på dig varje dag” efter att ha dumpat dig.

      Men vad har folk för definition på ’vänskap’ här egentligen? Han vill ju ha dig som snuttefilt, alternativt disktrasa, det är inte vänskap. Vänner kan man vara om bägge har en viss mognadsgrad och självkänsla. Inte om någon har ’ett hål i själen’ de tänker fylla med att bajsa på någon som tillåter det.

      Att säga ”vi kan väl vara vänner” kan också va ett försök att lindra sin egna jobbiga känsla en har när en gör slut. Om den andre går med på att va vänner blir detju liksom inte lika illa det där med att jag gjorde slut. Synd bara att man då bara utgår från sig själv och missar den dumpades perspektiv. Det är ett orimligt krav att ställa på någon man dumpat och de som blir sura när den dumpade behöver space och inte vill va vän behöver gå en kurs i att ta andras perspektiv.

    Min X-make ville fortsätta ha kontakt ”du är min allra bästa vän..”. Nä du. Han fick svaret att du är på plats 19, typ. Finns massor av människor som varit bättre ”vänner”. Och efter ett år som singel och noll kontakt träffade jag min nuvarande make. Nöjd med alla steg i detta – bättre med en brytning, förutom när man har gemensamma barn det är ju en helt annan sak.

      Gud vad otrevligt att svara att han ”var på plats 19.” Hoppas verkligen inte det satt som en kniv i hans hjärta.

        Ärlighet varar längst!

        Tja, han var på plats 19 när jag tänkte efter. Inget märkligt med det. Finns ju anledningar till att vi inte lever ihop.

          Spelar ingen roll vilken plats han va på? Det är inte det vi reagerar på, utan att du faktiskt sa det rakt ut utan att skämmas?

            Och..? Skulle jag låtsas menar du?

              Ja man håller tyst istället för att säga något elakt. Det blir personligt mot honom. Du verkar ha en empatistörning? TUR för honom att han inte va din nummer 1, han verkar haft ett riktigt gott hjärta som stod ut med mobbning.

                Ni vet ju inte vad han hade gjort mot henne innan.

                Han gjorde slut!!! Klart det var okej att säga det.
                Hade hon gjort slut med honom och sagt det med den meningen, då hade det vart elakt!!!!

        Hahah men han satte ju kniven i hennes hjärta först?

          Nej hon prata ner hangar elak och lyssna aldrig bestämde allt manipulerade fria från fria då
          Hur skulle du må ??????

    Källor i deras direkta närhet har berättat att Erik gjorde slut för att Nicole är för tråkig. Hon ville aldrig hitta på något utan ville mest sitta hemma (även innan Corona) så kan förstå nicoles irritation, den egenskapen har han vetat om hela tiden men friade ändå.

      Jag tycker att hon verkar väldigt bubblig och vill ut och göra saker? I vloggarna åtminstone. Snarare han som blir irriterad på henne, suckar och håller på. Har hört källor berätta att hon har har lite divafasoner och en tendens att gå upp väldigt i varv över saker men jag har ingen aning om det är sant eller ej. Kanske nån annan kan stärka det ryktet 🙂

        Btw hånade inte hon honom i sin vlogg över en present hon fick av Eric?

          Jo

          Exakt hon var alltid elak och manipulerade och hånskrattar , hon sagt själv att hon tycker att det är ironi och roligt att när folk inte förstår men det är inte ironi det Hon gör, ironi är Tex, ironiskt nog säger hon att hon är snäll men beter sig elakt , folk glömmer hur hon beter sig och glömmer tänka jaha därför Eric kanske psykiskt mådde dåligt

        Spelar glad i vloggar som riktar sig till lyssnare och tittare annars sur o elak i skrift och då framför allt då det riktas direkt mot Snygg Eric. Åh vad härligt det var att skriva det.

          Om jag fattat rätt så håller jag med Dig ,
          Alla ba vad härlig hon är Glad och han är sur
          Men om man tittar nogra så ser man en tjej som bara gör vad hon vill och inte lyssnar på vad Eric vill , är elak och pratar ner folk Hånar och särskilt elak mot Eric som du sa ,
          Hon ska ha på sitt sätt alltid blir sur om Eric inte håller med ska alltid ha rätt Och beter sig som en 12 åring som ska ha attention sen pratar om viktiga ämnen som hon sen visar motsatsen sår för bodypositivity sen jobbar med Victoria secret liksom vart är äktheten ?

            Alltid! elak, bortskämd och narcisistisk. Otroligt kraftiga ben. Jobbet fr Victoria secret.!
            Aldrig, skulle vilja se VS vilja släppa fram N som bikinimodell.

              Aa hon är en narcissist jag fattar inte hur folk blir lurade av henens jag är så snäll människa act hon visar hela tiden elakhet nästan alla är på henens sida för de vet inte att de var hon så tjata fria och i 5 år var elak, om Eric kunde sluta vara blind själv och stå up för sig själv skulle han inte bli så dömd

      Ja alltså hon verkar fruktansvärt tråkig. T.ex. i en Vlogg från Spanien (tror ”Jag luktar svett konstant”) när de är på dagskrök och hon stolt säger att hon dricker vatten och när de kommer hem så är hon så glad över att vara hemma och raljerar över att de andra druckit alkohol, känns som att Erik bara vill släppa loss och hon är hans morsa typ. Sen när de ska ut på kvällen igen förstör hon stämningen kring bordet med ”ja det är skönt för er att ni har en egen chaufför ikväll” när de andra sitter och har det rivigt och kul ? känns som att någon som är mer som den andra tjejen i gänget hade passat så mycket bättre mer Erik. Det är väl jättebra att de gjort slut så båda kan hitta någon som är bättre suited…

        Sen verkar Erik sjukt pessimistig och full of himaeöf så skönt för Nicole aatt slippa det

          *himself

          Det är ju Nicole som är me me me och aldrig lyssnade på Eric därför han inte sa mycket och tänk att bli ner pratar hela tiden därför Eric var tyst och fria för Nicole sa fria till mig

        Då kan man ju fråga sig varför han friar?

        Frågan är dock om hon sa att hon dricker vatten på ett ”stolt sätt” som du uppfattade det, eller bara nämnde det? Kanske något du irriterar dig på? Att folk inte dricker? Känns tråkigt att ta något ur en gammal vlogg och trycka upp i hennes ansikte att du minsann tycker att hon är tråkig när hon är mitt i en väldigt tuff tid.

          Dricker själv väldigt sällan, så absolut inget jag stör mig på, däremot stör jag mig på när folk ska poängtera att de inte dricker i tid och otid. Men kanske för att hon inte skulle få kommentarer om att hon kör bil sen, som hon kommenterade det i och för sig. Ville mest nämna ett exempel när jag tycker hon verkar vara en för tråkig tjej för Erics smak och han en för partyglad snubbe för hennes smak. Tror dessutom Nicole har större självbevarelsedrift än att läsa här, så tror knappast jag ”trycker upp något i hennes ansikte”

          Störde mig också på det. Jag själv är en sådan som inte dricker (oftast) och skäms nästan för alla tar genast ett slags ”tag” om att man då absolut dömer de som dricker. Vilket givetvis inte är så, så ibland låtsas jag nästan att vattnet är ren sprit när någon frågar. Inte helt, men ungefär på den punkten. Folk blir så fruktansvärt provocerade av att en inte väljer att dricka. Samma med att välja en sallad. Frågar varför sedan så vill man ändå inte acceptera det utan ska minsann påpeka varför man själv inte äter salladen, eller varför man själv minsann dricker alkohol. Liksom grattis, gör vad du vill men låt mig vara. Du behöver liksom inte försöka döva ditt eget samvete med att försöka försvara dig mot mig liksom?????

            Känner likadant som dig! Man anses verkligen ”tråkig” till en början bara för att man inte vill dricka, sen inser dom att man har hur mycket energi och roliga skämt som helst ändå! Men alltid jobbigt att man anses vara liiite tråkigare än de andra. Så himla onödigt att ha den fördomen om personer som inte dricker, vi är ganska många liksom??‍♀️

        Trist att man skall anses vara tråkig för att man inte dricker alkohol!
        Är man med sin tjej på resan så kan man väl själv anpassa sitt drickande till hennes?! Gäller kompisar oxå tycker jag!!
        Annars åker man på ren suparresa med kompisarna

        Därför hon har så mkt alkohol hemma….

        Ja aso Nicole vart hon än är , vem hon än är med ska hon alltid komma med elaka kommentarer

      Vem vet, hon kanske tjatade till sig ett frieri? Att han kände sig fångad. Vi har inte en susning…

        Nej, och ändå sitter halva kommentarsfältet och gissar på ’jobbig tjej’…

        Visst var det så! Bekräftad sedan länge!?

        Ja hon tjatade på han i ett år och pratade non stop om vad bara hon ville

      Så skulle det ju kunna vara men tittar man på några klipp med dem tillsammans så verkar det snarare vara tvärtom. Lyssna på låten Nån som du. I den står det att hon är en tjej som kommer från en söderort (och han en småstad). Tror det kan ligga något i det. Tror även att det här kring med att Nicole är influencer är något som han inte trivts med. Kan förstå det. Även om man inte är med i videor, vilket han visserligen är ibland, tror jag det är lätt att tröttna på någon som arbetar med det. Sedan det här med att Erik nuförtiden enligt vissa vill vara lite mysko, känns mest som en grej som han tycker är lite coolt. Och så säger han att han vill fokusera på musiken när han i själva verket varit med både i tidningar och på TV4 och pratat om förhållandet. Varför inte bara säga: Det där vill jag inte prata om? Han sa att han lika gärna kunde svara på frågorna med tanke på att de ändå inte skulle sluta komma. Lite skenheligt.

        Aso han ville aldrig prata om uppbrottet Han ville ha det privat men Nicole har gått i podar tidningar pratar skit sagt önskar han illa att albumet ska gå dåligt och mycket så han fick massa massa frågor och var tvungen och prata prata om det
        Även fast Nicole skrev hon inte skulle prata mer om det så såklart är det allt hon gör

        Vad du svamlar. Skärp svenskan. Vadå skenheligt!? Han här alltid sagt saker o ting så som det förhåller sig, såsom att han är blyg!

          Jag, F, är inte samma person som Anonym! Ja, skenheligt. Vad har det med att vara blyg att göra? Jag är också blyg. Han uttalar sig tidigare i medier om att han alltid vill fokusera på sin musik och inte prata om sitt privatliv. Ändå svarar han på frågorna han får av journalisterna. Han har rätt att säga nej, ändå pratar han på.

      Men man får vara tråkig, pretto, nykterist och tjatig men fortfarande vara någon en annan person älskar mest av allt i hela världen. Ni får det att låta som att en tjej som ”gnäller o är tråkig” är värd att bli lämnad samma månad man skulle gift sig. Typ.

      Han friade för hon sa fria då fria då och typ i 30 insta stories tjatade fria då
      Så roligt att se andra engaged NOT
      han sa om och om igen att det är henens dröm inte hans han ville inte hon manipulerade

    Tror inte Eric är en kille man ska ha en framtid med. Känns inte som någon som går 100% in i förhållandet.

      Eric saade borde ha ett förhållande med Eric saade. Det skulle vara ett förhållande som fullkomligen svämmade över av kärlek och beundran.

        ???

        Dubbeldate med Kanye..?

    Yes, jag är en vän med ett ex. Det tog tid.
    Han talade väldigt illa om min nuvarande till mig och till/inför hans vänner.
    Trots många försök att få honom att sluta så sa jag tillslut att vår vänskap kommer att vara obefintlig om han fortsätter.
    Det tog ett ett par veckor sen ringde telefonen och jag och min sambo var mer än välkomna upp till honom.
    Varit lite… Knackigt. Men nu, går de fan bra.

      Varför kämpa så för att vara kvar som vän till en sån?! Om ni inte har barn ihop vill säga

    Fast än man skulle kunna va vän med sitt ex tycker jag att det blir opassande då man träffar någon ny. Inte vill jag att min man är ”bästa vän” med sitt ex ?

      Om barn är inblandade då?

        Annan sak.

      Men exakt, hur nice är det att hela tiden bli påmind om att de har legat och haft känslor för varandra?

        Är man trygg i sin relation så är det inget problem. Då handlar det om att någon tillit fattas i sitt förhållande.

          Inte direkt fröken psykolog. Jag litar på min kille och är inte orolig att han ska vilja ha henne tillbaka men tycker ändå att det är lite obekvämt att bli påmind om att han har gått ner på henne, haft sex, gosat osv. Tycker jag är rätt normal men om du blir helt oberörd så grattis till dig!

            Det är ganska omoget beteende, imo

    Kanske lite OT men jag har funderat på det här med killar som pratar om alla sina ex som psykopater eller liknande, och så kommer det fram tillslut att det är tjejen som gjort slut. Ofta är det här killar som visar tydliga mansbebisbeteenden och det är liksom helt uppenbart varför ett förhållande med dem inte fungerar… Men i deras värld är det tjejerna det är fel på. Såklart.

    Så alltså, bli inte tillsammans med en kille som anser att exakt alla hans ex är idioter. Eller se det åtminstone som en stor varningsklocka.

      Tycker det låter likadant från tjejers håll. ??‍♀️

        Haha ja, jag tror vi alla har någon kvinnlig bekant som baara träffat skitkillar. Ähum, om du bara träffar svin kanske du ska kolla lite på dig själv och fundera över vad det är för människor du drar dig till och släpper in i ditt liv?

        Btw, när en kille säger att han haft psykotiska ex brukar det oftast vara så att han är omogen och tyckte de var jobbiga och tjatiga när de inte stod ut med att han var otrogen, inte committade osv.

    Försökte va vän med mitt X men han ville fortsätta ligga (bra skräll ändå?) förklarade att jag inte ligger med mina vänner (som han dessutom alltid ha trott att jag gjort i sin svartsjuka hjärna) tjejer som killar, jag bara låg runt o hade att gött. INTE!

    Är inte ett dugg intresserad av att vara vän med mina ex.
    Jag har annat att lägga min tid på.

    De kanske han bli vänner längre fram i tiden, men nu vette fan.

    Jag har inget ex, så jag vet inte säkert, men tror inte att jag skulle kunna vara vän. Även om jag säkert gärna skulle vilja (personen har ju betytt mycket och varit ens bästa vän). Det känns som att det skulle bli en ganska destruktiv vänskap.

    Själv har jag ett x som är bästa vän med sitt x, så pass att deras relation gick före vår. Har inget problem att man är vän, men när man själv känner sig som tredje hjulet ?

    Nej! Absolut inte vän med någon av mina ex

    Mitt allra första ex, vi var tillsammans mellan 13-16, är en av mina absolut bästa vänner, och förmodligen den jag litar mest på här i livet efter min nuvarande sambo. Jag skulle gärna vara vän med mina andra ex för jag tycker om dem väldigt mycket, men de har tagit avstånd. Det var jag som gjorde slut med alla.

      Kanske var att du var ett barn i den relationen ?‍♀️

      Alltså 13-16 ? du var ett BARN och det skulle dröja närapå 10 år innan din hjärna utvecklade fullt konsekvenstänk. Älskar när folk refererar till saker de gjorde när de var barn och inte hör på hur det låter…

      Är nog vanligt att den som gör slut är den som oftast är den som vill fortsätta vara vänner.

        Den som blivit dumpad säger sig nog vilja vara vän, men hoppas på att den andra skall ångra sig. Till en början iaf

    Påminner mig om golfaren Rory McIlroy som hoppade av sitt bröllop dagarna efter att inbjudningarna skickats ut….. Han bara kände att -Nej!!!

    Man tycker ju att man kan ha rett ut sina äktenskapskänslor lite tidigare….,

    Aldrig i livet att jag skulle vara vän med ett ex. Skulle aldrig heller vara tillsammans med en man som är vän med alla sina ex. ”Va ska du hitta på idag älskling?” ”Nä jag ska luncha lite med Fia, mitt ex!”
    Nej tack. Att vara bekant och hövlig mot den andre, absolut. Finns barn med i bilden? Ja DÅ ska man absolut vara trevlig och tillmötesgående för barnens skull. Men utan barn? Varför? Ett ex är ett ex.
    Tur för mig så resonerar min man likadant.

    Jag var vän med ett ex, det funkade bra men attraktionen fanns ju kvar bara att vi var inte bra ihop som par. Istället, efter ett halvår från varandra, blev vi vänner igen och det blev en ca tre år lång kk-relation Istället, eller kanske mer friends with benefits.
    Sen rann den vänskapen ut i sanden när han flyttade hem igen.

    Aldrig någonsin. Så som han behandlade mig så kan han ruttna i helvetet.

    Jag är vän med mitt ena ex. Men vi hade ca två år som vi inte hade kontakt på. Nu är han en av mina närmaste vänner.

    Mitt första ex har jag ingen kontakt med alls. Han skrev på messenger efter ca tio år, men jag blockade honom. Han verkar vara samma som han var när vi var ihop. Och då var han ett svin.

    Känns som att vara vän med ex är ett ganska stort ”No No” när det gäller ens partner eller nån man dejtar ändå? Alltså har väl haft 3-4 kompisar vars kille varit kompis med sitt ex och det har i varje fall lätt till otrohet eller bara konflikt.

    Ett ex är ett ex av en anledning, så har man inga barn bryt!

      Men ett ex kan också vara ett ex för att man bara är vänner och kärleken tagit slut.

      Ett ex kan vara ett ex enbart pga att man inte var bra för varandra som par. Men som vänner kan man vara oslagbara.

      Jag har aldrig riktigt förstått varför man bara ska slänga iväg den vänskapen man har bara på ren princip.

      Har lite svårt för attityden JAG ANSER, ALLTSÅ ÄR DET DET ENDA RÄTTA.

      Människor funkat olika. Personligen är jag vän med vissa av mina ex och inte med andra.

      Det beror på att vissa klickar jag med på ett vänskapligt plan och de andra inte.
      Någon tog det 3 år innan vi blev vänner efter uppbrottet och med någon annan bara tappade vi attraktionen och liksom slideade över till vänskap.

      Och sen har vi han som berättat för alla att han dumpade mig för att jag var omogen och CRAZY (det var jag som drog, men vem räknar). Och vi pratar när vi springer på varandra, men inte mer än så.

      Allt utom att vara elaka mot varandra är okej. Så dina preferenser är såklart okej för dig att ha, men varför pracka på det på andra?

    Både Katrin, Graaf och Läckberg är vänner med sina ex.

      Exakt. Men de har barn ihop.

      Det beror väl till stor del på att de har barn tillsammans och inser att de måste ses? Grafs vänskap med Magnus Hedman var väl inte så självklar, men nu efter x antal år ser den väl ut att funka?. Läckbergs Vänskap med MartinM var väl inte heller så självklar med nya ” kärleken” Simon? Men även de tycks ha lagt ner stridsyxan?

      Vänner eller umgås de pga barnen?!
      Katrin och Bingo känns väl som de enda som umgås som riktiga vänner?! Eller mer som att de på sätt och vis är i samma familj fortfarande

    Men vad tokigt att hela tiden fläka ut den relationen… Hur som, tycker det är viktigt att vara vän med sitt ex om man har barn annars, vem bryr sig.

    Emma Svensson, fotografen, blev ju dumpad typ tre veckor efter sitt bröllop. Där hade det nog ändå varit schysstare att innan bröllopet kanske säga att man inte är taggad på giftemålet…..

      Jag tänker på det ibland och undrar hur det gick sen.

        Läs hennes bok eller blogg 🙂

        Läs hennes blogg- finns på Elle under RockfotoEmma. Om du inte orkar: hon klättrar i berg och är svinkär i sin kille så verkar bra 🙂

      Vidrigt att förnedra sin partner på det sättet. Skulle ju rimligtvis ha kommit fram långt innan bröllopet ens var i planeringsstadiet..

    Tycker inte att det är idealiskt att vara vänner med sitt sitt ex om det inte finns barn iblandade såklart. Finns väl ett skäl att lämna relationen och hur lätt är det att bara byta från kärlekspar till vänner? Att folk dessutom umgås i par konstellationer med sitt ex tycker jag är lite märkligt liksom nån man legat med o kanske sagt att man älskar o sen sitter ens nuvarande där.hm nä det blir för skumt för mig

    Jag har försökt vara vän med ex men det går aldrig bra.
    Min förra samborelation avslutades väldigt clean, vi var båda överens om att göra slut och att vi helt enkelt inte passade bra ihop. Så jag trodde vi skulle kunna vara vänner… Han hade som mål att ”hitta sig själv” då han var obekväm med att vara ensam, men jo tjena, 3 månader senare kom han och sa att han hittat en flickvän via tinder. Det kändes sjukt märkligt då vår vänskap lett till att vi ofta åt middag ihop, promenerade, såg filmer. Vi sov inte ihop men satt nära i soffan o.s.v. Så det kändes otroligt konstigt när han hittat en flickvän och dessutom hade någon idé om att jag och hon skulle bli vänner?! Jag sa att det inte fungerade alls för mig och jag behövde få distans till honom, men han envisades med att höra av sig dagligen så till slut fick jag tyvärr blockera honom helt och få avstånd på det viset. Det kändes sorgligt men han gav mig inget val eftersom han fortsatte trots att jag var tydlig med att det var för jobbigt för mig känslomässigt.

    Att dumpa någon (som fortfarande har känslor för en) och föreslå att man ska fortsätta vara vänner, är som att äta kakan och vilja ha den kvar. Den som dumpa vet att den har friheten att göra vad den vill och inte har några ”skyldigheter” till den dumpade, men vet att hen alltid kommer att få kärlek av den personen och ha kvar sin bästa vän osv… ? Sjukt egoistiskt förslag.

    Däremot om båda tappat känslorna och båda separerar gemensamt då är det en heeeelt annan grej. Eller om man har barn ihop (då behöver man iofs inte vara vänner, men såklart en fördel att kunna umgås utan att vara otrevlig mot varandra)

    Men jag tror att det oftast är den ena som tappat känslorna o lämnar, och då är det bara destruktivt och elakt att försöka vara vänner så länge den andre fortfarande har känslor eller ens fått möjligheten att få arbeta bort känslorna ifred

    För ca 2.5 år sedan hittade jag massor av väldigt opassande meddelanden på min pojkväns telefon. Vi hade varit tillsammans i åtta år. Vi gjorde slut då han lämnade mig för den andra tjejen. Han ville fortsätta vara vänner direkt. HELL NO. Det var ju bara för att han ville stilla sitt dåliga samvete, och jag tålde knappt att se honom. Nu ett par år senare har vi lite kontakt, och jag skulle nog säga att vi är vänner, men absolut inte nära vänner. Något meddelande kanske varannan månad om något nytt tv-spel eller liknande. Känns skitbra!!!

    Min nuvarande partner är dock väldigt nära vän med sitt ex. Det var jobbigt till en början tills hen även blev min vän. Även det fungerar otroligt bra även om det var väldigt jobbigt i början.

    Vem bryr sig? Finns inga rätt och inga fel här. Alla relationer är olika, människor är olika. personligen kan jag inte ha kontakt med ex då jag endast har förhållande om jag har djupa känslor och om man gör slut blir det väldigt jobbigt att gå vidare om man har kontakt. Jag går in i en depression efter att jag gör slut med en kille jag är kär i.

    Jag är vän med ett ex. Vi blev ihop när vi var väldigt unga och var ihop länge. Jag var den som lämnade och det var infekterat mellan oss precis när det tog slut. Då gick det absolut inte att vara vänner. Men någonstans mitt i det så kom vi också fram till att vi delat väldigt mycket och att vi skulle vilja klara av att vara vänner längre fram, men att det nog hängde på att vi bröt ett tag. Så det gjorde vi. Efter ungefär ett år testade vi att börja umgås för att se om det funkade. Det gjorde det! Han blev ihop med en annan tjej, de har barn och är gifta. Jag är bra bekant med henne, min nya kille tycker mitt ex är en trevlig människa. Men vi var alla rörande överens om att vi inte skulle komma på deras bröllop, det skulle bli lite för märkligt. Jag vet att folk tycker det är freaky, men vi delade en väldigt viktig tid tillsammans och även om vår relation som par tog slut är jag så glad att få vara vän med personen jag spenderade de åren med. Vi var ihop i 6 år och det har gått 12 år sedan vi gjorde slut.

    Jag är mycket bra vän till mitt ex. Både jag och han har nya relationer sen några år, han är gift och har fått barn. Vi umgås rätt ofta alla tillsammans, hittar även på saker tillsammans med mina föräldrar. Absolut inga problem! Det är dock 6 år sedan nu, och vi har ”typ barn” tillsammans (mitt biologiska, men han var med från bebistid och många år framåt så är som en bonuspappa ännu)

    Har även några ex som jag absolut inte skulle kunna tänka mig umgås med, och så har vi pappan till barnen som jag helt enkelt måste ha kontakt med- dock så lite som möjligt för allas skull.

    Jag är vän med mitt ex. Uppbrottet var ett gemensamt beslut eftersom vi konstaterade att vi var mer vänner än ett par efter nio år ihop. Givetvis var det jobbigt ändå, vi hade ju planerat en framtid ihop och det tog tid och gjorde ont att vänja sig vid att den framtiden inte skulle bli av. Men när de såren börjat läka har vi hittat tillbaka till vår vänskap och jag är så glad för det. Han är en av de finaste människor jag känner och det slutade han ju inte vara bara för att vi slutade vara kära i varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.