Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

606 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    hej allihopa. har ni bra grannar? kan ni inte berätta lite om dom. just nu har jag jättebra grannar. förut var det fylla och droger

      Berätta även om era sämsta grannar! Älskar såna historier haha.

        Har grannar som röker inomhus. Skriker i trapphuset när de går hemifrån/kommer hem. Smäller igen ytterdörren hårt. Spelar hög musik med hög bas så att jag får extrem huvudvärk. Grannar som skriker istället för att prata så att jag inte kan sitta på balkongen i lugn och ro. Helt enkelt ociviliserade människor som går mig på nerverna. 🙁

          Samma. Orkar knappt vara hemma och öronproppar hjälper inte mycket ?

        Mina grannar är sociala och kommer över och pratar så fort man är ute. De samlar ofta ihop borden på gräsmattan och grillar ihop och delar på en flaska vin. För mig är det ren och skär tortyr, jag går ut genom garagedörren och gömmer mig bakom vår stora häck när jag är ute. Vi är nog varandras sämsta grannar, de tycker nog synd om min sambo som har en sådan osocial grinkärring som mig till partner.

        Min granne vägg i vägg spelar högt på sin orgel. Alltid minst en gång om dagen och det kan ske någongång mellan 6 på morgonen och 2 på natten.

        Nu på senaste tiden har jag mer än en gång önskat honom corona kan jag säga..

      Har nyinflyttade grannar som ligger på minus hos mig. Vi bor på landet, 3 hus på slutet av en grusväg sen är det skog, hagar och åkrar. Dom har en hund som dom, när dom går ut med håller okopplad. Min son är hundrädd och igår när vi var ute och cyklade kom hunden galloperande i full kareta mot sonen som såklart blev hysterisk. Tyckte synd om grabben som var ute och gick med hunden, hans föräldrar borde ha bättre pli på hunden….

        Är ju dessutom olagligt att ha hunden lös nu. Särskilt om den uppenbarligen springer iväg ifrån dem…

          Ring länsstyrelsen

            Snälla ta det lugnt? Man kan börja med att ta ett allvarligt snack med de innan man håller på ringer runt

            Herregud är du Inte förmögen att öppna min och prata och inte förvänta dig att andra ska göra obekväma saker åt dig!!

        Jag hoppas dom lärt sig en läxa, händer det igen får jag prata med dom!

        Vem vart hysterisk, sonene eller hunden? Du borde jobba med din sons rädsla.

          Ja sonen så klart. Jo jag ska kolla upp det, jag hoppas kunna öva med hundar i vänkretsen så han kommer över det så småningom.

            Ja det är superviktigt. Att vara rädd för hundar som är en del av samhället lär säkert vara oerhört handikappande.
            Det är inte minst oerhört tråkigt att missa den typen av kontakt med djur som är Så givande både i kropp och själ.

        Kanske kan prata med grannarna och berätta att sonen är hundrädd. Det är lag på att hundar ska hållas kopplade från 1 mars till slutet av augusti pga barn- och parningstider för vilda djur men det kan ju vara bra för grannsämjan att prova att prata först innan man drämmer till med lagboken. 🙂

          Jag hoppas jag får tillfälle till att göra det ?

            Ibland måste man bara skapa det tillfället själv – inte vänta på att det dyker upp.

      Jag har vissa bra grannar, de varken hörs eller syns till ?
      Sen har jag grannar vars ungar stompar runt och härjar, leker med bollar och är ute sent som tusan.
      Hade en granne förut som var så less på sin unge att hon lät barnet stå och grina på första våningen eller tvärtom när de skulle hem eller ut.

      Våra grannar är toppen! Barnen får leka med alla deras saker och det bjuds på mellis och mat flera gånger i veckan. Några andra grannar klipper alltid allas gräsmattor(vi bor på första plan med en egen liten gräsplätt). Några andra låter alltid barnen komma över för att gosa med deras katter.?

      Våra grannar har var sin gräsklippare utrustad med dubbla jetmotorer med extra turbo och nitroinjektion. I går, på midsommarafton, tyckte ena grannen att det var en bra idé att köra den över en grusplan halva eftermiddagen. I dag mekade andra grannen med sin jättelastbil som gick på tomgång i ett par timmar, när han var klar började MC-knutten varva sin båge ? annars är alla jätterara!

      Hade en granne som var lite till åren kommen. Han undrade om vi skulle kunna vara så vänliga att ta ner ett träd som stod precis på gränsen mellan våra tomter. Det störde inte oss men för att vara schyssta så gjorde vi det. Tog dit en firma som gjorde det eftersom det stod lite lurigt till. Efter någon månad kommer det en polisanmälan att vi har fällt ett träd som stod på bådas tomter. Gubben visade sig vara dement och hade glömt att han bad oss. Blev så jävla aggressiv sedan pga hur han saknade trädet sa han. Det glömde han inte. Nu har han gått vidare till sällare jaktmarker.

      Bor i radhus mina grannar på bägge sidor är bosnier,, världens goaste människor

      Vår grannkatt är underbar, han kommer till oss och gosar med oss sover lite och drar iväg(ägaren är okej med det)

      Usch våra grannar under oss skriker och bråkar i snitt 4 ggr/veckan och då menar jag inte tjafsar utan gallskriker och smäller i dörrar bråk. Vi har ingen störningsjour i vår bostadsrättsförening så det enda vi ”kunnat göra” är att lämna lappar i brevlådan. Bråken kan va allt från tidigt på morgonen till 11 på kvällen vilket känns sådär när man börjar jobbet 7:30 dagen därpå. Händer även att jag vaknar när jag tar en tupplur efter jobbet av deras skrik. Som grädde på moset röker även de på balkongen vilket luktar in i vår lägenhet

        Detta är för styrelsen att hantera. Meddela skriftligen med datum och tidpunkter.

      Grannen under mig beskyllde mig för att spela hög musik, klampa runt, banka i golvet, banka i väggarna, borra och föra oljud dygnets alla timmar. Där står jag relativt nyförlöst och undrar vad fan människan pratar om. När jag sa att jag hör någon klampa och springa över golven i sin lägenhet också så sa hon att jag ljög och det är omöjligt för mig att höra sånt för jag bor högst upp. Fullt frisk dam det ?
      Grannen bredvid röker allt möjligt och får hela trapphuset att lukta röv och brukar ha högljudda telefonsamtal med vad jag tror är hans mamma. Det skriks om allt möjligt.

      Tanten ovanför mig kastar ut bröd till fåglarna från sin balkong typ fem ggr per dag… jättekul verkligen. Klagat hos hyresvärden flera gånger. Går inte direkt kommunicera med tanten pga väldigt gammal och kan inte språket så bra :/

      Har bott i vår lgh i 1,5 år och ringt polisen 4 gr och socialen 2 på grannarna vi har vägg i vägg. ? Det är ett par med två små barn. Dels har de egna böneutrop där det låter som en konsert och vi har väldigt tunna väggar… Skit kul när det alltid är samma tid. Nämligen när jag sover (och väcks) och när sonen ska nattas.. däremellan är vi vakna och då är det inte lika jobbigt. Dessutom är de sjukt högljudda och flyttar runt möbler kl 1,2 på natten. Detta skulle inte göra mig så mkt om inte det vor3 för allt annat: skrik och bråk, slag och glåpord, har hört kvinnan skrika ”varför varför skadar du oss” skrika rakt ut i panik, hysteriska barn, och vad som låter som om någon blir slängd i väggen. Ena barnet verkar ha nattskräck eller något för denne skriker hysteriskt flera nätter i veckan i fleeeera minuter. En gång hörde jag mamman skrika på det barnet ”håll käften din jävla”arabiskt glåpord” och några gånger har jag hört henne skrika tyst tyst låt mig vara hysteriskt till gråtande barn. Det är dessa gr jag ringt polisen. Vid hot om våld och när det låter som någon blir slagen… Tycker fruktansvärt synd om barnen som är typ 1 och 4 år. Men även om kvinnan som verkar leva i ett riktigt helvete.
      Varje gång har polisen kommit och gått inom 5 min.

        det sjuka e att du börjar med böneutropen och att du verkar väldigt sd

          Det sjukaste är ändå att DU måste dra rasistkortet efter ett sånt här inlägg. På riktigt?! Människan ovan beskriver ju hur de inte stör förutom när de ska sova, men att det värsta är allt det andra. Och du skriker rasist? Skäms på dig!

            X2 på den

          Jag fick min sömn störd av midsommarfirare igår och var skitförbannad. Hur kategoriserar du mig då? Du verkar ju va en fena på att kunna säga vad folk röstar på bara du får reda på vad dom stör sig på hos sina grannar!
          Hoppas du inser hur jävla dumt ditt svar är. Ditt och flera andras sätt att snabbt döma folk utan mer info skapar den polarisering som varje vettig medborgare inte vill ha.
          Blir fan mörkrädd..

          Jag väntade mig några såna här svar! Nu är det just böneutrop de sysslar med, men hade lika gärna kunnat vara hög musik och jag hade stört mig precis lika mycket eftersom det låter så jävla högt i de värsta tänkbara tiderna. Lägg ner anklagelserna.

          Är det de sjuka med denna berättelsen?
          Håller inte med. Det är väl bara ett bevis att religion inte är nyttigt

        Om det handlar om muslimska böneutrop så sker dessa faktiskt vid olika tillfällen på dagen i och med att bönens tid är knuten till solens position. Det jag vill säga är att det inte stämmer att det ”alltid” är vid samma tid, antagligen förväxlar du ett böneutrop med random arabiskt tv-program.

        I övrigt låter det inte särskilt muntert.

      Min granne är vidrig. Jag och sambon bor högst upp och ena grannen under oss är utan tvekan en av de värsta idioterna jag mött. När vi flyttade in fjäskade han som fan för oss samtidigt som han snackade skit om oss inför andra grannar. På de här åren vi bott här har han spridit falska rykten, skrikit åt mig i trapphuset ett x antal gånger. Han spenderar dagarna med att göra ljud ifrån sig för att störa och gör allt för att försöka starta bråk. Han har förstört våra cyklar, misshandlat en annan granne och en hel del annat. För två veckor sedan lurpassade han på mig i trapphuset och började skrika att jag ” är en skvallerkärring och ska passa mig”. Detta för att han stått och tjuvtittat på mig när jag pratat med vår nya granne (om allt annat än honom dessutom). Jag vågar inte gå i trapphuset själv längre. Vi flyttar om 1,5 vecka och tiden kan inte gå fort nog. Är så trött på det här.

      Har underbara grannar. Märker inte av dom

      Jag bor utomlands och mina förra grannars köksfönster var precis brevid min balkong. En dag när jag satt o solade bråkade de precis innanför fönstret och jag hörde varje ord. Mitt i bråket sa mannen ”Youre the one who wanted me to fuck your cousin”. Man ba va?? Till slut ställde jag mig på min balkong så de såg mig och sa ”Excuse me can you close your window” haha. De bad om ursäkt o sen blev de tysta.

        ?????

      Jag har en tant som bor i huset som jag gillar, hon har bott här i 25 år och har koll på alla, hennes hund älskar mig av någon anledning. Men hon är den enda som är bra.

      Min ena granne röker på, en annan röker inne i lägenheten så det stinker i hela svalen och de som bor ovanför mig börjar spela hög (typ techno) musik varje dag klockan 12 och börjar klampa i golvet. Lagom roligt när man jobbar hemma nu under covid, men jag antar att de tränar eller något. De dammsuger också varje kväll klockan typ 22 och ibland bråkar de och slänger saker omkring sig så jag undrar om jag borde ringa polisen…

    Är det vanligt att läcka lite ur urinröret och analen? Inte samtidigt då. Jag har inte fött barn och jag torkar mig ordentligt.

      Läcker det mycket? Kan typ tänka mig att du har dåliga bäckenbottenmuskler eller nåt.

        Nej, små droppar typ. Jag ser i trosan för det lämnar spår tyvärr. Eller så luktar det urin.

          Och analen är det bara bromsspår typ? Eller är det droppar där med? Har du provat träna upp bålstabiliteten?

            Typ som bromsspår men kan även vara små mörka droppar. Nej, det har jag inte. Jag skrev i en kommentar längre ner att jag är 26 är och att detta känns riktigt ovanligt för min ålder.

            Kan man ha en ostabil bål i min ålder?

              Jo du kan ha ostabil bål i din ålder. Jag har sen tidigare dålig höft och började få problem med bäcken/rygg då jag var 22, nu är jag 28 och har lite problem med läckage men har inte tränat på 1 år, så hoppas det blir bättre då man kan ta sig till gymmet hehe.

              Gå till gyn och be om inkontinensutredning. Då ser dom om något är fel.

        Min första tanke också. Knipövningar!

          Kan jag söka på knipövningar och köra på vad som helst eller finns det några specifika som är bra?

            Nämen spänn magen, fiffi och brunhålet samtidigt några gånger per dag. Om du inte vet hur du ska göra så prova att stoppa kisstrålen då du kissar. Det är så du ska göra.

          Finns en jättebra app som heter Tät

      Du bör söka hjälp, så ska du inte behöva ha det.

        Du har rätt och jag har såklart också tänkt på det. Men jag är bara 26 år och det känns som att just det här problemet är ovanligt för min ålder. Får lite hypokondrikänslor över det.

          Säg inte till läkaren att du får hypokondrikänslor, då kommer dom nog inte ta dig på allvar och vifta bort det. Men jag förstår, är hypokondrisk själv haha.

            Tack för tips, haha! Är faktiskt orolig dock, speciellt när jag ändå är relativt ung. Sen skäms jag lite över att ringa och säga att jag läcker

              Sök direkt till en gynmotagning och gå inte via tex husläkare. De är väldigt vana vid att behandla sådana problem och kommer inte avfärda dig som hypokondriker.

              Ja det är pinsamt haha, men skriv på 1177 istället så kan du förklara mer utförligt där, sen då dom ringer upp vet dom redan allt, då kanske dom bara ställer någon följdfråga och bokar tid. Skriv hur länge det pågått och hur ofta det händer.

              Nej du ska inte skämmas för det. På riktigt. Dom på gyn jobbar ju med sånt.
              Säg att du vill att dom gör en utredning för inkontinens.

      Det kan röra sig om en överspänning i bäckenbotten, googla på det. Du kan även söka hos specialiserad fysioterapeut

    Fan vad jag gillar Elaine Eksvärd. Kom in på hennes blogg och hon är skön ändå. Ganska underskattad

      Snarare överskattad…

      Följde henne när hon bloggade förut men slutade då det blev för träningshetsigt. Men innan träningen tog över varje inlägg så var hennes blogg kul att läsa. Vi fick barn i samma veva så det var också kul att följa någon som var i samma vecka i princip. Ska kolla in hennes blogg igen och se om man fastnar 🙂

        Hennes träning är jag redigt matt på. Man får träna precis hur mycket, eller lite, man vill men orkar bara inte ta del av det..,

      Men hon slutade väl blogg för ett bra tag sen, eller har hon börjat igen?

      Samma här! Blev jätteglad att hon tog upp bloggandet igen. Nu märks det att hon har landat mer och skriver kloka och bra texter. ☺️

    Efter att ha scrollat instagram så kan man nog konstatera att om ungefär en vecka så kommer statistiken för covid-sjuka ha skjutit i höjden. Verkar som att alla glömde bort Corona igår.

      Och mer av detta kommer det bli, ba att vänja sig.

        Sedan är svenskar förvånade över att resten av Norden jobbar mot att hålla stängt mot Sverige ….

          Tycker det är lite skrattretande att svenska politiker klagar över att vi andra nordiska länder inte följer den gemenskap osv vi borde ha inom Norden, utan istället utesluter Sverige från gemenskapen. Men i själva fallet är det ju Sverige som inte följde den gemensamma linjen som de andra nordiska länderna följde, alltså såg till att minska smittspridningen tidigt. Klart att Sverige måste ta konsekvenserna om de följer sin egen väg.

          Blir lite förbannad bara på alla de finska medborgare bosatta i Sverige som nu kommer hem över sommaren och struntar i karantänsbestämmelserna. Jag som bor på västkusten med färjförbindelse där många har bekanta som flyttat till Sverige vet om flera fall där man bara kommit till Finland och umgåtts med nära och kära som att inget hänt. De nya fall vi har haft de senaste veckorna har kommit från Sverige.

            Bor i nord-Norge, vi har haft 0 (noll) nya smittade på över en månad, alla med minsta symptom blir testade direkt. Samtidigt skrivs det in en ny sjuk i timmen i Gällivare. Något är ju allvarligt fel i Sverige.

              Bor i Gällivare och kan bara konstatera – LKABs repstopp… ?

            Då får ni göra något åt dessa finska medborgare och införa karantänsregler med mera i Finland. Skäll på de finländska politikerna och inte på de svenska!

              Om man kommer från Sverige till Finland ska man vara i karantän, så är reglerna. Problemet är ju att folk inte respekterar detta.

                Fast här kommer finnarna över till oss, jobbar, går i affärer osv och sen åker hem till finland. Så även finnarna struntar ju i dom reglerna.

      Igår bara? Tycker folk ar glömt det sedan i mitten på maj typ…

      Nääää corona är ju slut. Har jag hört.

      Alltså helt obegripligt! Läste om ett coronautbrott efter en studentfest där de hade en lek där de skulle föra en bit mat mellan olika munnar. Är man sådär korkad och bönar och ber om att bli sjuk så förtjänar man det fan. Synd bara att några äldre och sjuka kommer att lida pga studenternas idioti.

        Inte bara äldre och sjuka. Min ena förälder var frisk och ung och höll på att dö av corona.

          Inte så vanligt men självklart är det så. Hoppas att din förälder mår bra nu! Jag skrev ”äldre och sjuka” för att de verkligen är i majoritet men menar givetvis alla som far illa av viruset.

          Såklart att det alltid kommer att finnas nån liten procent som är undantaget till regeln

        Ja! Alltså jag fattar att det verkligen inte gäller alla, men hela våren har ju studenterna gråtit ut i media över att alla är så duhummaaa och inte låter dem åka runt på flak, osv. Sedan gör de såna här lekar och visar varför det behövdes införas förbud – uppenbarligen har vissa noll konsekvenstänk

    Mina ben, särskilt från knäna och ner, blir aldrig bruna, det är omöjligt. När jag var barn blev de alltid bruna men de senaste 15 åren har jag tyvärr inte velat visa mina ben och när jag nu försöker bli brun går det inte, kan pigmenten försvinna på något sätt?

    Jag vet att man kan använda brun utan sol men det är inte frågan 🙂

      Samma här. Obegripligt.

      Haha! Jag lider av exakt samma ”problem”. Smalbenen är alltid vita eller nån nyans mindre vit ? Väldigt skumt.

        Samma här, men tänker att det är för att jag rakar smalbenen. Det lär väl göra att man drar bort en del hudrester eller så och då tar det längre tid att bli brun där?

          Det är min teori det också! Känns som att halva benen hänger med ibland när man rakar dem?

            Men Gud, typ alla rakar väl benen?
            Vägrar visa benen? Ja hur ska dom då bli bruna?

      Och jag har precis tvärtom; mina fötter, smalben och knän blir alltid bruna men låren… never! 😛 Oavsett hur mycket jag skrubbar och grejar så har jag solbrända fötter året runt med rand efter flipflops.

      Måste dock säga att sen jag blivit äldre har jag svårare att bli solbränd, märkligt. Tror ni ens pigment kan försämras?

        Tror det är vanligare att pigmentet blir ”bättre” dvs att man blir lättare solbränd. Jag såg ut som ordförande i anemiklubben fram tills jag var 20. Men nu blir jag brun rätt snabbt. Benen dock långsammast ?

        Samma här ?

      Samma här!!! Var tre veckor i Spanien förra sommaren med sol exakt varje dag, vid hemfärd hade underbenen fått någon nyans av missfärgat vitt lakan.

        (Helt ointressant men jag är knallbrun efter några fina helger. Vardagar jobbar jag 10-12 tiimmar på sjukghus men har lediga helger ☀️?)

          Okej då vet vi! 😀

      Samma här! Så irritetande när det kanske är där jag vill bli mest brun! ?

      Jag lider av samma sak. Detta problem har dykt upp senaste 2 åren…

      Har fått exakt samma som du beskriver sen jag blev 25 typ!! Blev så glad över att läsa att jag inte är ensam haha!
      Jag ser att du specifikt undanbad brun utan sol råd hehe… Meeeen det absolut enda som gör att jag kan gå barbent numera är fan brun utan sol. Använder en gång i veckan och har alltid snygga ben! Därav stör det mig noll!

        Vilken brun utan sol använder du? Har samma problem med vita ben men är livrädd för orangea fläckar och har därför inte vågat testa bus ?

          Bronzas mousse <3333333 Bästa, så lättinarbetad!

      ett tips som kanske inte är så bra egentligen är att smörja in benen med babyolja eller annan typ av olja

        Du menar när man solar? Så oljan kokar på huden? Och man får hudcancer?

    Stockholm!

    Var kan jag beställa en välgjord (och god!) specialtårta med Babblarna motiv? Helst i södra Stockholm.

    Tar tacksamt emot alla tips! ??

      Vissa Ica maxi. Tror Solna. Kolla deras sajt

        Är inte deras tårtor typ standardtårtor där dom printar ut en bild och lägger på? Tänker att personen kanske vill ha något mer åt sugarpaste hållet med ”3d figurer”

        För Solna ligger i södra Stockholm?

      Café Malmen i Haninge gör svingoda tårtor med bildmotiv

        Usch rekommenderar INGEN café malmen. Var där en gång och de rökte på inne i köket. Luktade hash i hela lokalen ?

          Det har jag svårt att tro, det är ju ett anrikt bageri. Ligger dessutom typ 2 kvarter från polistationen

      Jag försökte ordna en specialtårta för någon vecka sedan i Stockholm och de svaren Jag fick var att de inte gör specialtårtor just nu pga permitterad personal och de som gör vill ha beställning 3-4 veckor framåt i tiden.

      dagensbakning på instagram gör goda och fina tårtor, i sumpan dock

      Kolla in 81bakery på instagram. Hon gör superfina tårtor och kan säker göra med Babblarna motiv. Tyvärr inte söder om stan men det kanske går att ordna ändå 🙂

      Make.Me.Cakes på Instagram. Hon är dock dyr som attans( iaf för min budget) tror hon sa 3900 kr för en babblar tårta.

        VAAAAA???

      Cake it easy! Man kan hämta upp i bl a Älvsjö. https://www.cakeiteasy.se/order-cake/stockholm?hasMotive=true

    Om ni skulle lägga 100k fördelat på lite aktier, vilka hade ni valt och varför?

      Fråga mig för några veckor sen och jag hade sagt Evolution Gaming, gick sjukt bra för dem, de passerade 100 miljarderstrecket. (pojkvän jobbade för dem och tipsade mig men inte på ett olagligt sätt, don’t worry) Nu så går jag in på Avanza varje dag och bara ser hur mina pengar försvinner haha.

        Jo är sugen på evo, dom ligger ändå bra till rent generellt. Dom flesta aktier har ju gått lite minus, men pengarna är ju inte borta förens man sålt till förlust. Hur mycket har du köpt för?

          Ja du har rätt! Jag har bara köpt för 5000 än så länge (det är en förhållandevis dyr aktie) men målet är att köpa för en viss summa varje månad, ett tag åtminstone. Har köpt SAS och Scandic också.

            Ja dom är dyra, det är därför jag inte köpt haha. Dumt egentligen men man vill ju köpa ’många’ aktier. Inte typ 5-10 egentligen. Men är du inte orolig över sas? Scandic kanske repar sig ändå tänker jag med hemester,dom verkar väl mycket i norden och vi har ju ändå pengar att semestra.

            Nä usch, är bara så velig. Alla mina köp har jag gjort i panik haha.

              En aktie blir inte dyr bara för den kostar 500kr. En aktie för 50 öre kan vara betydligt dyrare än en för 500kr.

                Jo det är ju det jag menar, det är ju dumsnålt.

        Men om din pojkvän jobbade för dem och du agerar och investerar på hans tips är det ju verkligen inte ok!

          Äh!

          Det behöver dock inte vara olagligt. Det är bara om pojkvännen delade med sig av info om en omständighet eller ett förhållande som inte är känt för allmänheten och som troligen skulle påverka kursen på ett värdepapper om informationen blev offentlig som det är olagligt.

          Redan innan börsnoteringen har alla vetat om att bolaget är värd att investera i.

          Ofta har man ju ganska bra känsla för hur företaget man jobbar på går. Utan att för den delen vara en insynsperson.

          Om han är anställd och inte har en nyckelroll är han nog med största säkerhet inte insiderlistad.

          Jag jobbar på börsnoterat bolag och får periodvis inte handla i vår aktie eller tipsa andra om att göra det. Men däremellan är det fritt fram!

      Avanza zero.

        Det var bara ett halvt svar

          Varför: svårt att slå index om man inte är intresserad själv. Plus ingen avgift!

            (eller klart man kan slå index, av ren slump, också..)

              Inte över tid! Inte ens om man har intresse…

        Men det är väl en fond? Tänkte mer specifika aktier.

          Ja. Min poäng är att det är vad jag hade valt istället för specifika aktier, om jag inte hade ett eget genuint intresse för att aktiehandel.

      Handelsbanken – säkraste kortet av alla.

      Ska du köpa aktier, köp investmentbolag. Bara investmentbolag! Man ska aldrig köpa enskilda bolag om den enda målet med köpet är att skapa avkastning. Aldrig!!! Om du inte gillar lotto-aspekten förstås? Marknaden betalar bara för två ting. Risk och tid. När du väl beslutat vilken risk du vill ta samt vilken tidshorisont du vill ligga på skapar du en portfölj enligt CML. CML står för market capital line och är en av de ytterst få begrepp och metoder som finns inom finansiell ekonomi som det finns vetenskapliga belägg för. Vill du inte hålla på själv, köp lämpliga index med lååååg avgift (helst ingen).

      Skälet till att man aldrig ska köpa enskilda bolag är att det är omöjligt, och då menar jag verkligen OMÖJLIGT att förutspå hur det ska gå för ett enskilt bolag. Det beror på så oerhört många faktorer, varav en hel drös är interna och då har du inte insikt i dem. Att spå hur det kommer gå för en bransch är något mer säkert, men ändå lite risky. Ett nytt patent, ny teknik eller en ny lag och plötsligt är en hel bransch död. Har skett flera ggr bara under min livstid och jag är inte ens i halvtid ännu.

      Blir lite i gasen av denna typ av frågor så du får ursäkta om svaret ledde bort lite från din fråga som ju var tips på enskilda aktier. Som jag åter igen vill hävda att man Aldrig! ska köpa i rent avkastningssyfte. Lycka till ?/Nationalekonomen

        Är helnöjd med svaret och håller med. Men tänker man så så missar man ju en del eventuell avkastning, men med viss risk förstås. Men typ Investor? Dom är väl poppis? Vilka mer?

        Det är ju inte alltid man orkar sitta och hålla koll dagligen, så ’safecards’ gillar man ju.

          Spelar ingen roll om du håller koll dagligen. Finns massa människor, i alla tidszoner, som jobbar med att hålla koll varje sekund. Och de har otroligt kraftfulla datorer till sin hjälp. Den mesta handeln är numera robothandel och sker på fragment av sekunder. En människa kan aldrig handla så snabbt, ens om du satt klistrad framför skärmen 24/7. Sker något som gör att tusentals bottar dumpar en viss bransch så sker det ögonblickligen. Du kommer aldrig kunna hänga med. Aldrig! Så du kommer m.a.o. aldrig kunna slå marknaden. Aldrig. Finns bara en enda investerare i hela världen som konsekvent slagit marknaden över tid. En! Han har dessutom så mycket ”marketpower” i sig själv sedan många år tillbaka att bolag, liksom hela branscher, rusar just för att han investerar i dem. Syftar såklart på Warren Buffet. Så vi vanliga dödliga kan inte jämföra oss. Han skapade dessutom sitt imperium långt innan bottarna sett dagens ljus, när golvhandel och sedan telefonhandel var grejen, och då kunde faktiskt en mycket hängiven människa ha chansen att hänga med. Den tiden är sedan länge förbi…

          Du kan såklart tjäna storkovan på en enskild aktie. Vet flera som gjort det. Men det är tur. Ren tur. Som på lotto. Vill man spara i lottorader? Apropå enskilda aktier kommer jag aldrig göra en sådan rekommendation. Tycker det är oansvarigt. Men om du är intresserad av en viss typ av bolag, t.ex. investmentbolag, gå då in på Avanza eller dyl och kolla deras lista för denna typ av bolag. Kolla på vart och ett, bekanta dig med vilka bolag de har i sin portfölj, och välj efter vad du tror. Lyssna inte på analytiker! Inte ens dem som skriver för t.ex. DI. Analytiker är lika bra på att plocka enskilda aktier över tid som Chimpanser, bokstavligt talat. Skojar inte. Finns en hel del forskning på just detta (kolla google scholar) och resultaten är konsekventa. Dock gäller detta oss alla, inte bara analytiker…

          Sist men inte minst. Har du mindre än fem års sparhorisont eller absolut inte råd att förlora pengarna, köp inte aktier! Och har du gott om tid och vill köpa aktier, tänk både på värdeökning och direktavkastning när du gör ditt val. Många glömmer bort den sista biten. Och diversifiera, diversifiera, diversifiera. Det är ytterligare ett av de där mycket få
          begreppen/metoderna inom finansiell ekonomi som det faktiskt finns evidens för.

          Kram och hejja. Aktier är kul och bra, om man bara har en smula koll på vad man pysslar med, och råd att förlora ?

          Ps. Svaret var såklart inte bara till dig utan lite mer allmänt. Får småpanik när folk bara skriver ut enskilda aktietips sådär, för någon med dålig koll på hur marknader fungerar kanske bara satsar hela spargrisen på typ Handelsbanken och sedan mister allt när det går piss (ja det har gått piss även för Handelsbanken, riktigt piss, mååånga gånger). Därför tillät jag mig att sväva ut en del .

            Helt rätt!

          Jag har satsat en hel del i Berkshire nu. Warren Buffet har historiskt sett lyckats riktigt bra i kristider. Alltså lyckats shoppa ”billigt” i krisande tider som sedan genererat fantastisk avkastning!

            Det är för att de ofta bygger om bolagen inifrån. De köper alltså så stor andel att de får makt över själva bolaget och kan styra bolagsutvecklingen. Dessutom har Berkshire så mkt egen marknadsmakt att de kan få bolag, t.o.m. hela branscher, att rusa bara genom att de själva investerar. Vart har du köpt Berkshire? Alltså vilken plattform & vilken ”set up”? Då de ju aldrig splittat sina aktier antar jag att du köpt andelar av aktier, eller? Om du är så stenrik att du köpt hela aktier är vi inte i samma liga så då behöver du inte svara ☺ 1! aktie kostade vid senaste börsstängning trots allt 271 600 USD

      Jag är bara nybörjare, och har långt ifrån lika mycket pengar investerade. Men just nu försöker jag hitta aktier som har gått ner en del, men som tidigare har gått bra eller iallafall varit stadiga. Har satsat på bland annat Scandic, Kinnevik och Handelsbanken, eftersom att jag tror att de är bolag som kommer klara krisen på sikt. Jag har lyssnat lite på avanza-podden bland annat och de säger att man helst ska ha 10-15 aktier i 5-6 olika branscher för att sprida risken.

        Jo visst, men det finns ju så jävla mycket aktier och att välja 10-15 man är nöjd med är fan svårt!

        Sen vill man ju helst lägga typ max 200kr/aktie av någon dumsnål anledning.

        Det är därför man köper investmentbolag. Då får man den spridningen automatiskt samtidigt som man ofta får hyfsat direktavkastning samt en värdeökning som (minst) följer marknaden över tid. Bara man kollar upp hur bolagens portföljer ser ut och skapar bredd därefter kan man lätt få en bra marknadsmix med bara en handfull olika aktier.

      Sweco
      Saxlund Group
      Scandion oncology

        Noterat. Är sugen på sweco också, ska kolla i de andra.

      Håller med om att investmentbolag är att föredra.

      Om du även vill ha en förhoppningsaktie som har större risk, men där bolaget tjänar bra med pengar (till skillnad från typ alla andra förhoppningsbolag) och som har lågt P/E-tal så kan du kika på Quickbit. Många insynsköp på kurser högre än dagens kurs under det år som aktien varit noterad.

    Är det någon här som har endometrios och samlagssmärtor? Min man har lämnat mig och jag känner mig ledsen över att aldrig hitta en kille igen eftersom samlag gör ont. Har ni någon bra mottagning ni fått hjälp hos eller nån bra bok/annat tips? Bor i Norrland och den enda ”hjälp” jag får är ”ät p-piller” men det hjälper ju inte mot smärtorna

      Kolla endometriosen på Instagram där är vanliga tjejer som delar med sig om sin endometrios och är väldigt generösa med tips till andra.

      Åh! Jag har ingen diagnos men har som du. Äter också p-piller och äter ihop kartorna då jag mår piss vid mens. Har börjat slå ihop ett och ett, därav min misstanke och ska diskutera det med min barnmorska om några veckor. Känns alltid lite jobbigt när man vet att många blivit bortviftade gällande diagnosen och som du även beskriver ”ät p-piller”. Inte riktigt svar på din fråga, utan mer ett ”du är inte ensam” ❤️

    Jag har järnbrist!

    Jag har haft järnbrist i så många år trots att jag äter järntabletter (Niferex), försöker äta kött (är väl inte bäst på det), broccoli + c-vitamin minus mejeri och det mesta jag läst att man kan göra med kosten.

    Jag ligger under referensvärde vid järnprov (ferritinet).

    Nu till min fråga; jag har läst en del om järndropp och känner att det kanske kan vara en räddning. Frågan är hur man ska förklara det för en läkare, man måste ju tjata sig till det mesta i vården har jag förstått.

    Är det någon som rekommenderar något bra ställe i Stockholm där man kan prata om det här? Kanske en vanlig husläkare men tänker att det kanske finns ett mer specifikt tips?

    Tack på förhand! ?

      Testat att äta räkor eller aprikoser?

      Tjata, tjata och tjata. Säg att du är onormalt trött osv. Då måste de ge sig till slut.

      Har du lågt järn som inte går upp av Niferex så ska det inte vara något man behöver tjata sig till. Det är ju ingen direkt dyr medicin eller komplicerad behandling. Ligger du bra i järn med Niferex så är det en annan sak förstås. Kan det bero på något annat isåfall? B-12 brist?

        Sorry missade att du låg under ref. Vad ligger du i S-järn då?

      Broccoli innehåller väldigt lite järn! Satsa på spenat och persilja istället.

        Bättre att äta mycket mer kött och då framför allt inälvor. Ät gärna mycket ägg också.

          Absolut inte!!! Olika typer av lever- och blodmat innehåller visserligen en hel del järn, med det innehåller också en hel del annat som är riktigt dåligt för kroppen i större mängder. Därför ska man inte äta mer än 500g rött kött per vecka, inkl lever- och blodmat. Större mängder ökar tydligt risken för hjärt- och kärlsjukdomar liksom flera allvarliga cancerformer. Apropå kött så finns 166 vanliga livsmedel som innehåller mer järn/100g än nötkött, varav hälften är vegetabilier, inkl snabbkaffe, choklad och lakritskonfekt. De animaliska livsmedlen som ligger högre än nötkött på listan är framför allt olika former av blod och lever samt hjärta och rått viltkött. Så ”vanligt” kött kommer man inte långt med.

          Här är listan: http://matkalkyl.se/naringsamnen55.php

          PS. Ska man få i sig järn enbart via vegetabiliska källor är det viktigt att satsa på c-vitamin samtidigt då detta hjälper järnupptaget (upptaget av icke-hemjärn är generellt lite sämre än upptaget av hemjärn pga bl.a fytas, c-vitamin avhjälper detta). Gjutjärnspanna när man lagar mat är också guld värd. Enklaste sättet att öka järninnehållet i maten vad man än lagar 🙂

            Fel, fel fel!
            Inälvor innehåller BARA sådant som är bra för kroppen och det räcker oftast att äta det en gång i veckan för att tillgodose kroppens behov. Resten av veckan äter man annat kött + fisk och skaldjur, lite grönsaker och dricker vatten.

              Herregud. Vart har du fått denna info ifrån? Just lever, som är den inälva som innehåller mest järn, innehåller massor med A-vitamin. A-vitamin är giftigt i för stora mängder och därför rekommenderas man att INTE överkonsumera. Ting som innehåller inälvor hör dessutom ofta till gruppen charkprodukter (leverpastej, leverkorv osv). Dessa ska man ABSOLUT begränsa sitt intag av då charkprodukter är bl.a. cancerframkallande. Detta är inte kontroversiell information. Varenda dietist, liksom livsmedelsverket, bekräftar detta. Så därför undrar jag vart du fått din info ifrån. Du verkar nämligen tvärsäker och då tänker jag ju att du måste sitta på en bra källa som jag helt missat (och heller inte lyckas finna på egen hand). Kan du tipsa tro?

                Sluta hitta på och blanda ihop äpplen med päron!
                Inte någonstans står det om charkprodukter.
                Man trycker vanligtvis inte i sig flera kilo lever varje dag. Äter man det nån gång i veckan får man i sig det järn(även C-vitamin) kroppen behöver och det är absolut inte farligt. Den har ett högre innehåll av vitamin A än någon annan mat, vilket krävs för friska ögon, hud, tänder, skelett, immunsystem och cellfunktion.

                  Du har rätt. 500g rå grislever i veckan täcker knappt en fertil kvinnas järnbehov. Resten kan man få lite här och där från övrig varierad kost. Men eftersom samma mängd lever innehåller nästan 13ggr RDI av A-vitamin (som är fettlöslig och alltså inte kan kissas ut) plus att samma A-vitamin finns i en massa mat (ett otroligt lättillgängligt vitamin gör alla som äter varierad kost), och då har jag inte ens nämnt betakaroten som ju omvandlas till a-vitamin i kroppen… Jag förstår att du känner starkt för lever och vill man äta lever gör man naturligtvis det. Men att rekommendera det som primär järnkälla till någon med underskott, det är okunnigt.

      Du ska inte både behöva ta Niferex och äta animalia. Niferex bör räcka gott och väl (förutsatt att du i övrigt får i dig de näringsämnen och den energi din kropp behöver). Om det inte gör det finns ett underliggande problem som behöver utredas asap. För då är det inte bristande järnintag som skapar problemet, utan att din kropp inte kan ta upp järnet, eller att du på något vis ”läcker” järn (ofta har detta med blödningar att göra, inre eller yttre, men det vet du förhoppningsvis redan). Detta är en big deal! Tjata, tjata och tjata lite till. Ordentlig utredning är superviktig!

    Vad kan man baka för gott med kola/knäcksmak med inga spår av nötter i? ?

      Kolakakor, kanske? Annars prova köra ner brynt smör i allt du bakar, istället för bara smält smör.

        Tack för tips! Brynt smör låter intressant, ska söka på recept med det i 🙂 men det får gärna vara somriga efterrätter/bakverk också:)

        Brynt smör ❤ allt blir gott med det

      Något med dulche de leche i kanske? Banoffe pie fast med jordgubbar är gott ?

      Knäckig rabarberpaj kanske? ??

        Åh, har du något bra recept på det?

          Inte anonym ovan men mina tips för en lyckad rabarberpaj är:
          – Låt rabarbern rinna av (skär upp den i bitar, sockra lite med farinsocker/råsocker och låt den vattna av sig – gärna två gånger)
          – Ringla på sirap på rabarbern
          – När du gör smultäcket: Rosta havregrynen, ha i lite lite salt, använd farinsocker/råsocker, ha i lite kokos och så det vanliga mjöl och smör. Ev. kan du säkert använda brynt smör här för att få ännu en lite mer kola-aktig smak.
          – Ringla på sirap på täcket när allt är klart.

      Inget specifikt recept men tipsar om kokossocker istället för vanligt socker, det ger lite knäckigare smak (och smakar ej kokos trots namnet) ?

      Knäckig rabarberpaj

        Har du något bra recept på det? ?

          Detta receptet den Arla brukar jag baka efter! 🙂
          https://www.arla.se/recept/knackig-rabarberpaj/

      Banoffeepaj ?

      https://www.ica.se/recept/knackig-rabarberpaj-715053/

      Jag dubblar smeten (inte rabarber) och har inne i ugn långt längre än receptet säger så blir utan riktigt knäckig och god.

        Ytan blir knäckig och god*

    Gjorde Aperol spritz hemma och det var fan inte gott. Och jag älskar aperol

      Fyll glaset med is
      4 cl aperol
      15 cl mousserande
      Fyll upp med sodavatten

        Tack!

      Äckligaste, mest överskattade drinken någonsin. Kan inte fatta att någon vill dricka den.

    Vilka jobbar som fastighetsförvaltare här inne?

      Håller med, finns ni? Fan är sugen på utbildningen men vet inte om det är för svårt.

      Hur många gånger ska du ställa frågan innan du är nöjd med svaren?

        ?

          Ja det är ju typ tredje Öppet Spår nu du ställer frågan? Den kommer bli nya ”Tips på svarta träningstights” eller ”Hur träffar man män i uniform” legenden.

            Är inte ts men visst.

            Har aldrig ställt den frågan innan ?

        Hon har en kink tror jag.

          Ditt användarnamn passar otroligt bra ✌?

      Kolla ÖS i onsdags. Har för mig det var en del matiga svar där.

        Tack! Ska kolla

      Jobbar inte som det men är fullt igång med en utbildning som förvaltare.. Lärarna och skolor predikar att det finns jobb osv, men uppmanar oss studenter att inte ha för höga krav efter examen utan tex börja med ett jobb som bovärd..

        Har en kompis som tog examen för 1 år sen och han samt många i hans klass har haft väldigt svårt att få jobb som fastighetsförvaltare.

        Hade jag varit du hade jag försökt få erf under studierna. Om det inte finns deltidsjobb sol fastighetsvärd hade jag tittat på deltid inom vad folk gör som första jobb, tex uthyrare, bovärd, admin på fastighetsbolag eller dyl

          Kommer gå på yh o där skaffar man sig en praktikplats där man är parallellt ?? Vilken stad bor din kompis i? Stor liten?

        Precis det jag är ”rädd” för. Vet att det finns både ekonomisk och teknisk förvaltare men det känns som att en hel del börjar jobba som bovärd. Det behöver man ju inte ens någon utbildning till. Lite kvalificerad fastighetsskötare med extra ansvar typ ? går du på yh?

          Japp jag går på YH. Vilken stad har du sökt i? 🙂
          När jag själv läser annonser på nätet så vill arbetsgivaren att man ska ha erfarenhet av yrket sedan tidigare. Så det ska bli spännande att se hur det kommer bli när jag tar examen. Jag vet att vissa företag rekryterar många från skolan direkt efter examen men då är de som sagt bovärd eller typ förvaltningsassistent. Därefter får man jobba sig uppåt. Det kanske är värt om du är ”ung” och ändå kan vara okej med att börja på en lön mellan 22-24. Vet några som är äldre och tex varit revisorer och haft sina inkomster i flera år som är en bra bit över 22-24, kanske mindre roligt att börja som assistent då.

            Har sökt i Linköping!

    Om ni fick ha en ”ideal-lön” vad skulle den vara på då? Inga fantasilöner som 1 miljon i månaden utan vad ni tänker är en ”bra” lön som ni skulle vara nöjda med.

      38k. Då hade jag varit helnöjd.

      80 000. kan spara en hel del och samtidigt leva life utan att vara alldeles för rik. yummy

      Tjänar 35k nu och det är jag ganska nöjd med, vi klarar oss med att min man är hemma och tar hand om våra två barn. Men vi längtar efter hus och vi kan inte spara så mycket som vi skulle vilja av den inkomsten. Så jag säger 65k för hela hushållet 🙂

      Tjänade 45 förr, det var perfekt.

      Runt 40 🙂

      Helt ärligt så 25-30 000 skulle jag kunna leva loppan på och dessutom spara mycket bra.

        De trodde jag också, framförallt när jag hade inkomst efter skatt på 12-13tusen. Tjänar 35 idag. Kan inte föreställa mig att överleva på mindre än så. Man anpassar livet efter inkomsten ganska lätt, trots att jag har kvar vanan av att köpa begagnat, minimalt med skönhetsprodukter, handla på erbjudande etc. Men det är väldigt bekvämt att kunna göra vad man vill, resa, renovera, köpa grejer för sin hobby etc…

          Jag hade lön på 23500 innan jag blev sjukskriven och sparade 5000 i månaden utan att blinka. Shoppade mycket(för att vara jag) under denna period och betalade större delen av hushållskostnaderna. Jag gillar inte att äga saker utan mening eller funktion(nej, är ingen minimalist i vitt och tomt hem) och även om jag har flera prylhobbies ser jag inte hur jag skulle lägga mer än 1000kr i månaden på dem, just för att jag hatar att lägga saker på hög?

            Har du bostadslån och amorterar? Bor du i en storstad? Har du gymkort och pendlarkort? Isåfall är det jävligt bra jobbat!

              Nej, hyresrätt i mellanstor stad. Allergisk mot gym, hade pendlarkort när det begav sig. Däremot husdjur i form av katter och hund som ju inte är gratis med (kvalitets)foder, kattsand, försäkringar och ev veterinärbesök. Jag är mest bara billig i drift ?

                Men HUR kan du vara så billig i drift?
                Du måste ju ha jättelåga boendekostnader, inte ha några som helst prenumerationer eller abonnemang och inte käka något annat än potatis, havregryn och morötter.

            Fick ut en lön under 20. Hej vårdjobb!
            Sparade undan 5k nästan varje månad.
            Betalde även CSN och ett privatlån. Sen köpte jag min dröm bil!!
            Gick under 50k. Har nästan 100k sparat ff.

            Fattar ibland inte själv hur jag lyckades.
            Över ett år sen jag blev skuldfri.
            Bor billigt äter bra har flera djur.

      Skulle nöja mig fint med 43 000, men idealet är väl ändå runt 70 000.

      100-150k. Sjukt mycket går till skatt så lika bra att sikta högt. Målet är att komma dit innan 35 (är 28) så jag kämpar på sjukt hårt!

      20.000 känns lagom om jag får jobba med någonting jag tycker är roligt och är stolt över.

        Vad är det, ca 15 000 efter skatt? Har du familj och barn?

          Nej jag har bara en partner och hund.

            Skönt! Dyrt med barn.

      Jag får ut 25 000 efter skatt i månaden och känner mig jätte nöjd med det.
      Klart att man inte skulle klaga om man fick ut mer. Men som någon skrev högre upp justerar man snabbt upp utgifterna när lönen höjs.

        Skulle också tycka att 25.000 efter skatt är en bra lön! Jobbar som USK och kan garantera att jag inte får ut det efter skatt. ?

          Har flera närstående som är USK. Hade faktiskt alla dagar i veckan bytt lön med er (jag som får ut 25). Finns det något positivt jag hoppas vi får av pandemin så är det att samhället får upp ögonen för hur viktiga ni är, vilket jobb ni gjort under pandemin, hur ni sliter och har slitit långt innan pandemin började. Och jag hoppas att politikerna äntligen börjar lyssna, jag hoppas att det skäms över hur de inte lyssnade under undersköterskeupproret och bara viftade bort det och sa att: det finns inga problem inom äldrevården, men va fint att undersköterskorna är så engagerade.

            Så att det inte uppfattas fel. Jag anser att ni får alldeles för lite betalt för det jobb ni gör. Jag hade gärna sänkt min lön om det innebar att ni fick mer.

          Verkligen! När ska lönen lr ob höjas för oss uskor… Vilka jobbar inom vården om 5 år…
          Alla andra här hade enorma löner.
          Blev glad att du som uska kom med verkligheten.

      83 400 är min mållön!

        Det var väldigt specifikt, varför inte 84?

          Det är för mycket?

            Ja, man ska inte vara girig.

            Vid 83 400 i månaden blir årsinkomsten 1 000 000. När jag nått dit behöver jag hitta nytt mål!

              Undra vad det blir!

      Jag bor utomlands och får ut ca 38 000 SEK varje månad. Jag bor själv och har ett rikt socialt liv med resor och restaurangbesök. Jag sparar runt 10 000 varje månad men har i slutet av månaden ångest över pengar och känner att jag spenderat för mycket. Hade velat ha ca 10 000 så att jag kunde spara ännu mer och känna mig tryggare.

        Får du ut 38 men bara spar 10?

        Ja. Fasta kostnader på ca 15 och 10 till sparande. 13 000 lever jag på i månaden ca.

      Tjänar 38 och tycker det är bra. Sparar 16 000 i månaden. Är mer än nöjd ?

        Vad är din roll?

      Knivigt ändå eftersom det är så olika vad man har för vanor/skaffat sig för vanor att veta hur mycket som räcker? För någon räcker 20 000 kr jättelångt och för någon annan bara en vecka ?

      Jag tjänar ca 39000 i månaden och det är ju en bra lön, men är ju inte nöjd haha. Kanske 60-70000 i månaden så skulle jag kunna luta mig tillbaka? Min man tjänar strax över 100k i månaden så går ju ingen nöd på oss, men jag vill känna att jag har en hög lön för att jag uppskattas och presterar bra. Inte så mycket pengarna i sig, mer vad de symboliserar.

        Vad jobbar din man med? Vill ha hans lön! Haha

      Typ 40-45k brutto vore ideal för mig. Ligger på 30k idag.

      Har tidigare jobbat och fått ut 22-23 efter skatt och klarat mig väldigt bra på det (inga lån eller krediter, bil och boende kostnader som delas med min sambo och ett barn ihop) hade ändå typ 10 över efter alla fasta kostnader + mat. Nu pluggar jag sedan 1 år tillbaka och har csn bidrag + lån och klarar mig på mycket mindre. Jag tycker man kan komna långt med runt 30 om man är ekonomisk. Det jag pluggar till nu kommer att ge mig en ingångslön på runt 35 vilket känns perfekt för mig som livet ser ut nu. Är inte särskilt materialistisk, gör inga dyra behandlingar, måste inte ha märkes eller det senaste. Undrar ibland hur vissa i min bekantskap lever när de har ”vanliga jobb” och barn och ändå kan hålla på köpa nya mobiler datorer märkeskläder hela tiden? Kapar kanske tråden lite nu men har ni tänkt på andra har råd och leva lyx med vanliga jobb? Tror ni allt är på kredit eller sparar man till det man vill ha?

      Har tidigare jobbat och fått ut 22-23 efter skatt och klarat mig väldigt bra på det (inga lån eller krediter, bil och boende kostnader som delas med min sambo och ett barn ihop) hade ändå typ 10 över efter alla fasta kostnader + mat. Nu pluggar jag sedan 1 år tillbaka och har csn bidrag + lån och klarar mig på mycket mindre. Jag tycker man kan komna långt med runt 30 om man är ekonomisk. Det jag pluggar till nu kommer att ge mig en ingångslön på runt 35 vilket känns perfekt för mig som livet ser ut nu. Är inte särskilt materialistisk, gör inga dyra behandlingar, måste inte ha märkes eller det senaste. Undrar ibland hur vissa i min bekantskap lever när de har ”vanliga jobb” och barn och ändå kan hålla på köpa nya mobiler datorer märkeskläder hela tiden? Kapar kanske tråden lite nu men har ni tänkt på andra har råd och leva lyx med vanliga jobb? Tror ni allt är på kredit eller sparar man till det man vill ha? Hur gör ni?

      Förut var min ideallön 50k och det nådde jag för ett år sedan, men omedelbart började jag tänka att 60 vore najs. Nu har jag kommit över även den gränsen och såklart vill jag nu ha en lön på 70. Kommer nog aldrig bli nöjd.

      Jag tjänar 60 idag och mitt mål är på kortare sikt 80.000 och på längre sikt 100.000 pga kul att tjäna pengar och njuta av livet.

      Egen företagare, 25 000 före skatt. En av oss är föräldraledig, lever gott men inte flådigt.

    Alltså vad är det för fel på en när man söker sig till saker man vet att man kommer må dåligt av? Sitter just nu och kollar på nån dokumentär om ”tsunamins barn” och grinar livet ur mig. Läser också om pedofiler, mord på barn, tex den här spanska pojken som ramlade ner i en brunn osv… Alltså söker aktivt upp sådant när jag vet att jag kommer må skit, men är ändå fascinerad av det på nåt sätt. Någon som är likadan?

      Jag var så förut, nu kollar jag inte ens på skräck. Konsumerar bara sånt som får mig att bli glad. Kan det vara så att du i grunden mår dåligt och därför söker dig till saker som chockera, gör dig ännu mer nere, flytta fokus till något värre etc?

      Samma här tyvärr! Ibland letar jag upp Instagram konton med barn som har cancer och grinar sönder i 20 min och mår såååå jäkl dåligt och kramar sönder mina barn. Vet inte varför, rätt konstigt beteende egentligen

      Kan inte hålla mig från gore fast jag vet hur dåligt jag kommer må om jag tittar. Kommer ALDRIG glömma 3 guys 1 hammer.. ?

        Vad hände? ?

        1 guy 1 cup… Lord.

          Han som hade den i arslet? ?

            Ett glas som sprack i röven, ah.

              Överlevde han??

                Ingen aning, men sjukt äckligt. Han filmar det bakifrån då han står hukad med glaset i röven sen låter det bara poff och det börjar rinna blod från röven ner på golvet.

                Ja, han hade flera filmer på det.. ett av hans.. kinks.

                  Harmlöst ändå. Accepterar.

          Hellre det än 2 girls 1 cup. 1 guy är bisarr, 2 girls är vidrig.

            Vad händer i den?

              googla och ha spyhinken redo ??

                Just därför jag inte tänker googla… läsa om det går bättre.

                  Berätta inte nu hörrni. Låt henne googla. Tillslut kommer det att hända.

                    Nope, inte efter att ni skriver så. Lever hellre i ovisshet.

                      Kom igen äru feg eller? (halsa halsa halsa)

                      Ja. Feg och smart

              Varning äckligt!!!!!!

              En av dom bajsar nästan diarré i en glasstrut (?) och sen skickar/äter som upp det.

                Men vafan, det var ju en hemlis. Lägg band på dig.

                  Jag varnade….?

        Har missat helt. Vad är det? Vågar man ens googla?

          Do it for the story

        Jag vill inte googla ”3 guys 1 hammer” så vill någon berätta vad det är?

          Googla inkognito om du inte vill ha det i historiken. Du är ju ändå nyfiken hehe.

            Haha, jag bor ensam så historik är inget problem. Det är bara att jag inte vill söka efter något våldsamt. Så kan någon svara på om hammaren används sexuellt eller våldsamt? #enlördagattminnas

              Våldsamt, ej sexuellt.

                Tack! Då fortsätter jag att leva i harmonisk ovisshet

                  Får man fråga vad du trodde det skulle handla om? Som skulle varit okej att googla? Jag menar titeln säger ju sitt.

                    Det hade kunnat vara gayporr. Om ”3 guys, 1 hammer” är en video med tre killar som slår varandra med en hammare så måste det verkligen vara något speciellt med den eftersom den blivit känd

                    Sen varför jag kopplar ihop en hammare med sex är nog något jag ska tillbringa resten av kvällen med att fundera över…

                      Det är inte 3 killar som slår varandra. Utan att avslöja för mycket så sitter två av dem i fängelse på livstid. När staden som killarna kommer från gjorde en undersökning bland invånarna tyckte över hela 48% att de hade fått ett alldeles för milt straff. Och de fick 60% av landets invånare att vilja införa dödsstraff för den typen av brott som de begick (och filmade)

                      Nämen tänkte mer på att det uppfattades som att du nog inte hade velat se den om den vore nåt våldsamt eller sexuellt. Vilken typ är det enda det kan handla om om man ser till titeln.

                      Därför undrade jag vad annars du hade trott att den handlade om? Om du var halvsäker på sex/våldsamt och aldrig skulle kolla på det känns det ju konstigt att ens fråga

                      Jag vet inte varför jag inte kan se en svaraknapp till anonym 05:36.

                      Då uttryckte jag mig otydligt. När jag skev ”det är bara att jag inte vill söka efter något våldsamt” så menar jag alltså att jag inte vill se en video som innehåller våld. Hade det varit en sexuell video hade jag kunnat googla, men just våld klarar jag verkligen inte av.

                      Ja förstår!

      Kan också fastna i att söka på videos som jag vet att jag kommer gråta av. Ex. militärer som kommer hem, eller videos på tiktok som använder ”Just know that you are good enough…”, ni som vet, vet. Jag tror att ett sätt att få ur sig känslor helt enkelt. Ibland kan jag känna att jag behöver gråta utan att jag nödvändigtvis är ledsen, speciellt under PMS.

      Jag gör sådant under de perioder då jag mår ganska dåligt och är ledsen över annat.
      Då känns det på något sätt bättre att titta på sådant eftersom man kan fokusera på något annat ledsamt ett tag, man kanske till och med får perspektiv på saker och man förstör inte själva sinnesstämningen jämfört om man skulle vara glad liksom.

      Jag.

      Såg dokumentären om fallet Bobby tre ggr.
      Mådde så dåligt efter första. Såg en gång till på repris och såg om det flera år senare.
      Förstår fortfarande inte hur man kan göra så.
      Mot andras barn.. Mot sitt egna barn.

    Är less på värmen nu. Det kan bli höst nu, tack.

      En sak i taget nu.

      Hösten kommer var så säker.

      Sommaren är kort

      Ja!!!!!! Älskar höst!

      Absolut sjukaste kommentaren i världshistorien.

      Men lägg av bitterjävel

    Slölyssnade på nån radiokanal i går efter lunch nån gång och kom på mig själv att sjunga med i refrängen där en textrad var: ”lite grill och knull” … Låten var i typ dansbandstempo och nu kan jag inte få den ur huvudet. Grymt dålig låt men kan någon snäll människa hjälpa mig med vem som sjunger den så att jag kan släppa den! ? Har letat som en tok men hittar inget på Spotify eller på radiokanalernas låtlistor..

      Jag hörde den med!!! Hittar inte heller när jag googlar, den gick ”lite grill och knull, i all enkelhet” haha ?

        Jag hörde den på nrj runt 17 ?

          Gå in på hemsidan

      Eddie Medusa

      Jag tror att låten heter grillkrydda!

      Samma här, tittade in på deras låtlista för att se vad fasen det var frågan om men det finns inte med någon sån låt där. Så nyfiken! ?

    Någon som bor i Enköping/Grillby och kan berätta lite om ställena? Bra för barn? Trevligt folk? Pallar man pendla till Stockholm för jobb varje dag? Sugen på att flytta dit så vill veta allt!

      Varför modd?

      Kan inte säga något om området. Men kan säga att det är åtminstone över en timmes pendling enkel väg till Stockholm. Lite beroende på var arbetsplatsen är då. Kör man när det är som mest köigt kan man nog räkan med minst 1,5 timme. Vilket innebär 3 timmars pendling. Varje dag.

      Det är 15 timmar i veckan och 60 timmar i månaden. Om jag inte fick räkna bort de timmarna från tiden på kontoret så skulle jag aldrig i livet palla med något sådant.

    Halloj!

    Har fått en tomatplanta nyss och har aldrig haft en innan. Någon som har bra tips? Just nu är den kanske 40 cm lång och har den inomhus. När ska jag ställa ut den? Eller kan jag ha den inne? Haha helt lost så alla tips mottages!

      Plantera om i stor kruka om den sitter i en liten. Ställ ut nånstans där det är varm och soligt!

        Dum fråga men ska man tänka på något särskilt ute? Äter inte fåglar eller andra djur upp tomaterna? ? ska man ta in på natten? Kan dom ta med sig ohyra in till mina andra växter isåfall?

          Finns risk att de kan dra in ohyra, ja. På samma sätt som att ha balkongdörr öppen osv. Sätt upp en cdskiva i snöre om du är nojig, då skräms de bort.

          Ställ ut dem bara, ta inte in dem igen. Soligt och vattna ofta! Har aldrig varit med om att fåglar tagit tomater 😀 Men om det är en sort som du ska ta tjuvskott på, så måste du göra detta.

            Tack så mycket för tipsen ?☀️

          Men googla.

            Men ta ett glas vin.

              Jobbar i morgon. Ska borsta tänderna nu. Så ge dåliga förslag till nån annan

                Du ser ju bara problem. Borsta tänderna efter du druckit vinglaset då.

            Nej nu får du ge dig! Det är ju sånt här öppet spår är till för- skriva och fråga i princip vad man vill. Jag är så förbannat trött på alla ”hört talas om Google?”-människor här. Googla er bort härifrån till nånstans där ni kan ha er sura klubb ifred.

              ?

              Men vill man bli grönfingrad och odla själv så rekommenderar jag att söka den info som finna på google. Det krävs ofta lite mer än bara byta kruka och ge lite ljus… men sure. Lycka till med tomaterna

                Bla bla bla

                Det här svaret låter ju trevligare än ditt första, tips att skriva lite mer likt detta nästa gång!
                Tack för dina lyckönskningar ☀️

                  Lägg av nu nicklös. Du behöver inte vilja vara så omtyckt. Skippa nicket så kanske du blir lite mer ärlig och genuin.

                  Oooops sorry /anonym.

                    Haha what!! Kan man inte vara en snäll människa?!

                    Och varför skulle ett nick göra mig snällare? Inte direkt att någon kan känna igen mig pga ”nicklös”. Jag kan vara hur dryg eller snäll jag vill men jag råkar vara en snäll människa bara 🙂

                      Dit nick gör så att du känner dig igenkänd då du skriver nåt, och du vill vara omtyckt. Det hade du inte känt om du var anonym. Det blir platt och opersonligt att bara skriva hjärtan och saker som man ska tycka.

                      Ok. Då ska jag ta ditt råd att bli anonym och börja skriva dryga kommenterar på internet. Låter soft ?

                      Hellre det än hjärtan och hejarop.

                      Hahaha alltså du låter som en riktigt tragisk människa! Fyfan för att ha dig som vän, du kan nog inte ha så många vänner och har du det så hatar dom dig nog i smyg ? oj! Nu var jag visst dryg MED mitt nick

                      Åh herregud vad du är platt. Om du har en kille så har han garanterat en affär. Om vi ska vara sån, dvs.

              Men jag förstår inte grejen. Om jag undrar över något, vad som helst, så Googlar jag väl? Inte går jag in här och väntar på att någon kanske ska göra en killgissning?

                Känns väl tryggare att ’fråga en kompis’ än att gå igenom 25 länkar på internet och bilda sin egen uppfattning.

                  Och det är trevligare att få svar från en människa, även om den är okänd.

                  Ett litet samtal kan göra mycket för själen?

                Det kanske du och många med dig gör, men öppet spår är fortfarande ett forum för diskussion och frågor. Att då säga till någon att den inte ska ställa som fråga här, utan googla blir lite konstigt, kan jag tycka.
                Dessutom bör vi ha i åtanke att det finns människor som är väldigt ensamma. ÖS kan vara deras enda sätt att ’umgås’ med någon och ha någon form av kontakt med andra människor. Det blir deras sätt att småprata. Då är det extra hjärtlöst att säga åt den personen att söka sig någon annanstans. Vi vet inget om de som sitter på andra sidan skärmen. För min egen del tar jag hellre det säkra för det osäkra och är trevlig (alternativt struntar i att svara). Om personens inlägg inte är otrevligt mot någon kan jag verkligen inte se behovet av att förminska någon och säga åt den att dens fråga är meningslös och att den borde googla sig till svaret.

      Ha den utomhus ? Har den varit inne eller i växthus innan du fick den? Alltid bra att avhärda någon vecka innan den får leva ute helt då nätterna kan bli kalla. Ha den ute om dagen och inne på natten 1 vecka så den vänjer sig. Ställ den sen på ett varmt och soligt ställe. Vet du vilken sort det är? Den kan behöva bindas upp. Och ja plantera om i större kruka som nämndes ovan och ha i gödsel.

      Och ta bort ”tjuvarna” som växer ut i gren vecken.

        Den har varit inomhus! 🙂 vet tyvärr inte vilken sort men hon som jag fick den av har bundit upp dom andra hon har 🙂 tack så mycket för tipsen! ☀️?

          Lycka till ? ? Hoppas det blir tomater. De är ju i en klass för sig med egna än butikens som inte smakar så mycket.

          Blir det tomater och en god sort kan du spara fröna till nästa säsong.

            Åh tack! Hoppas jag med ?☀️

    Relationsproblem! Hur hanterar ni svärföräldrar som ni inte klickar med? Mina är så fruktansvärt tråkiga människor, har aldrig något att prata med. Jag anstränger mig men nu har det nått en punkt där jag inte orkar mer. Har snackat med vänner om detta och fått rådet att bara stå ut, problemet är att min sambo blir exakt lika tråkig i deras umgänge vilket gör att jag kan bli nedstämd i flera dagar efter att vi varit där. Har ni något tips på vad jag kan göra/säga/agera/vad som helst?

      Undvik umgänge med dem så långt det går, var inställd på alla värst scenario när du väl måste. Då kanske du iallafall blir positivt överraskad över att det ändå kunnat vara jävligare. Jag bytte partner, det är också effektivt. (Av fler anledningar än svärföräldrarna dock)

      Låter snarare som ett du-problem än ett svärföräldrar-problem. Om du blir nedstämd i flera dagar efter att ha varit med några du anser tråkiga så är det nog dig det är fel på och inte dem. Måste allt vara KUL jämt?

        Instämmer. Sånt får man bara leva med. Så länge dom inte är elaka och bara tråkiga är det ju inget problem, bara en del av livet.

        20.23 ??‍♀️

        Ja jag håller med 20:23, alla människor är inte kompatibla men du bör värdera din partners relation med sina föräldrar högre än ditt behov av att ha roligt. Det är hans familj och även om han inte har samma jargong med dem som när ni är ensamma måste du respektera att det är hans ”hem”.

        Finns inte direkt något att säga/göra som inte bara kommer få dig att se ut som ett asshole. Du får bita ihop eller inte följa med/inte följa med lika ofta?

        Håller så med!! Perspektiv tack. Ok de är lite tråkiga? Hemskare saker har ju hänt..

      Kan du bjuda hem dem och bjuda lite andra som livar upp?

      Skulle kunnat vara jag som skrivit kommentaren. Visste att folk skulle svara att det är ett icke-problem ?
      Jag förstår dig och jag känner precis likadant. Jag försöker hitta på saker jag tycker är roligt och föreslå att min man ska fråga om hans föräldrar vill följa med i hopp om att vi ska kunna bygga en relation på annat vis än sitta och prata under en middag (så tråkigt och alltid samma samtalsämnen). Det går ibland, men de är ganska tråkiga och framför allt OTROLIGT omständliga och veliga så det är aldrig enkelt att umgås vilket dränerar mig på energi. Vi är bara så otroligt olika som människor att jag inte kan förstå hur min man kan komma från den familjen haha.

      Jag har egentligen inga bra råd. Men du tjänar ingenting på att ta upp det med din sambo. Är omöjligt för hen att se på det med dina ögon. Jag hoppas det blir bättre nu när vi ska ha barn. Då kanske vi kan prata om barnet iallafall eller der kan få stå i fokus när vi umgås. Tror tyvärr det bara är att stå ut och förbereda sig mentalt innan att du själv kanske inte får ut något av besöket men det gör din sambo glad att träffa sin familj tillsammans med dig.

        Tack anonym 21:31 ❤️

        Naw stackars

          Naw stackars olivia

            Haha gulle <3

      Häll i dem lite vin ? min svärmor är inte heller roligaste kniven i lådan men när vi delar på en flarra rosé blir hon roligare. Eller drick vinaren själv du så kommer du iaf tycka de är mer kul?

    Ang Amirs inlägg om den där kvinnan… när jag pluggade så blev en av mina klasskamrater häktad. Hon hade lånat ut sina två barn till sin kille. Alltså hon påriktigt ursäktade sig med att det var ju bättre att hennes pojkvän sexuellt utnyttjade hennes barn i hennes vrå än andra random barn.

    Så himla himla sjukt och jag äcklas och blir så jävla ledsen för alla barn där ute som blir utnyttjade. Vill rädda varenda unge i världen och aldrig låta dem skadas av någon 🙁

      Har precis läst om fallet Amir delade. Finner inga ord alltså….

        Så fruktansvärt. Finns inga ord ?

      Mår så jävla illa ? hopps alla som utnyttjar små barn plågas långsamt till döds

      Vaaad? Berätta

      WHAT?! Vilket jävla vider. Hoppas hon aldrig får komma i närheten av de barnen igen.

    Ny soffklädsel!
    Vi har två soffor stoppade med dun som en släkting specialbeställde från Italien. Vi fick sen dessa soffor när släktingen bytte soffor. Klädseln börjar dock nu bli tråkig då vi har småbarn+ katt och åkt i tvätten några rundor.

    Känns synd att slänga sofforna då jag vet att dom var väldigt dyra och är egentligen inget fel på dom mer än att klädseln behöver en uppfräschning (mer miljövänligt med!). Finns det skräddare som kan måtta och sy upp klädsel som passar bra? tips var man kan hitta någon sådan? Tror ni att det går att hitta någon med en budget på 5-6000 kr för material + arbete?

      Tror det kommer bli grymt svårt att hålla den budgeten, det är nog snarare möbeltapetserare som bör utföra arbetet och det tar tid att fixa. Bemz eller vad de heter kanske kan ha något? Jämför måtten med typ Ikeas klädslar, se om du kan göra mindre ändringar själv.

        ? kanske blir billigare att beställa klädsel från företaget direkt? Eller om det finns någon återförsäljare i Sverige som man kan beställa igenom? Sofforna är från valdichienti.

          Det lär definitivt bli billigare. Massproduktion i typ kina kostar alltid mindre än hantverk i Sverige.

            Dessa soffor är dock producerade och tillverkade i Italien så kanske inte lika billigt som kina eller missförstod jag något?

              Läste om nån som skickade sin befintliga soffklädsel + valt möbeltyg till Polen där de sydde upp nytt överdrag för betydligt billigare än i Sverige. Men det är ju om det funkar att sy ett helt överdrag (vs möbeltapetsering).

              Ja du missförstod. Priset för ny klädsel kommer alltid vara billigare om den är massproducerad(gäller visserligen soffan också men ja). ?

      Yrket heter tapetserare. Om du söker på tapetserare i din stad så finner du säkert någon. Tror dock inte 5-6000 räcker om du vill ha hela sofforna fixade. Kostar i regel ung tre ggr så mycket. Per soffa. Men det ostar ju inget att be om en offert ☺ Folk gör det för att man får soffor som ser precis så ut som man vill, av miljöskäl, samt för att riktiga kvalitetssoffor kostar från 30000 till sexsiffrigt, och då känns kanske inte 15000 som en så stor peng i sammanhanget. Lycka till.

    Har mina föräldrar i en annan stad och under sommartid vill jag gärna besöka dem mycket och länge. Det är dock inte så populärt. Får aldrig frågan och jag vet inte om det spelar någon roll, men jag har inga barn (och vill inte heller ha) som mina syskon. Mina föräldrar, i synnerhet mamma, har daglig kontakt med mina syskon och barnbarn. Jag kan fatta att föräldrar inte vill ha sina vuxna barn långboendes hemma hos sig sig under sommaren. Kan bli förvånad över vuxna som är hos sina föräldrar 3-4 veckor i sträck. Samtidigt blir jag ledsen över att aldrig få frågan och att det inte finns någon glädje i att jag kommer dit. Har fått frågan ”vad jag ska göra där”.

    Någon som känner igen sig?

      Obs! Måste självklart inte vara där länge utan bara några dagar men det känns som sagt trist att aldrig ens få frågan.

      Frågar dom ”vad ska du göra här?” När du frågar om du kan komma och hälsa på?? ? det kanske inte var det snällaste svaret. Hade blivit jätte sårad, tycker dom borde bli glada över att du vill hälsa på!

        Jag har fått höra det ett par gånger. Tror de mest syftar på att vi ska göra saker och inte bara vara hemma men det är ju det jag gillar. De kan dock tycka att jag är tråkig som inte vill göra saker. Åker inte till min hemstad för att åka därifrån, någon gång kanske. Och särskilt under sommaren då man vill slippa storstan.

      Gud, vad elakt. Har haft lite liknande problem. Känns hemskt.

        Ja, det är trist. 🙁 Att sällan få sms eller samtal är också trist trots att det är ett evigt ringande till syskonen (och barnbarnen).

          Prata med dom. Säg vad du känner. Fråga vad dom menar och varför.

      Oj, va tråkigt =( Jag skulle ta upp det med den föräldern du är närmst och fråga på ett schysst sätt typ- jag älskar ju er och vill gärna besöka er på sommaren när man har möjlighet att ses en längre period, skulle ni tycka det är kul? Och kanske ta upp att du känner att de inte vill ha dig där, du kanske missförstått eller så har de uttryckt sig dumt bara.

        Bra råd. Känns som enda sättet att lösa är att prata med dem. Kanske är ett missförstånd eller så kanske de behöver ett wake up call?

        Jag har gjort det några gånger, får alltid en massa invändningar tillbaka, trots att jag brukar vara tydlig med att jag bara vill ta det lugnt (men självklart anpassar jag mig efter dem också). Jag vet inte om det som sagt är så att det är roligare när barnbarnen kommer dit och att det inte är någon grej när jag kommer dit.

          Hatar föräldrar som favoriserar vissa barn

          Åk till din hemstad och hyr ett rum eller en stuga.

      Menar de kanske att de tror att du tycker det är tråkigt att vara hos dem?

        De borde veta att jag inte tycker det på sättet jag uttrycker mig. Och i så fall hade jag ju aldrig frågat.

        Gud vad sorgligt.?

      Jag känner igen mig! ? Känner mig inte välkommen.

        Tråkigt. ? Berätta gärna mer om du vill.

      Nu vill jag inte låta elak, men om dina föräldrar jobbar så kanske dom inte vill lägga sin semester på att sitta hemma med ett vuxet barn. Dom kanske vill hitta på saker och resa lite under sommaren, medan du vill sitta hemma med dom.
      Du kanske ska hälsa på på annan tid en på sommaren.
      Sedan är det kanske naturligt att dom vill ha bra kontakt med sina barnbarn, det är något helt annat än kontakten med sina barn. Det handlar om att ge och ta, som förälder är man inte tankeläsare.

        Jag tyckte jag var tydlig i mitt inlägg men tydligen inte. Som sagt. Jag förstår att man inte vill sitta hemma med ett vuxet barn. Det har jag heller inte skrivit (och du kanske missade att jag skrev att jag tycker det är lite märkligt när vuxna barn är hemma flera veckor i sträck under sommaren). Jag skrev att jag anpassar mig efter dem och de är inte sådana som ska hitta på saker jämt och ständigt. Tvärtom. Det är mer att de ifrågasätter varför jag vill komma dit (överhuvudtaget). Jag tycker det är normalt att vilja tillbringa några dagar i sin hemstad. Är mer ledsen över att aldrig få frågan och när jag väl frågar blir jag alltid ifrågasatt. Jag fattar att de vill ha kontakt med barnbarnen och att de face-timar mycket (bor ej i samma stad). Båda mina föräldrar är pensionärer men tidigare har jag alltid väntat med att de ska få vara ensamma några veckor under semester innan jag kommer.

      Tar du dig till dina föräldrar med egen bil? Då har du ju frihet att komma och gå som du vill, anpassat till dem såklart. Då kan ni ju få ett par timmar ifrån varandra om ni tycker det blir för intensivt. De kan ju få hjälp med nåt i trädgården eller kan du handla åt dem nu i covid-tider.
      Jag älskar att bara hänga med mina föräldrar och förstår att du också vill göra det, hoppas det löser sig för dig!

        Tack för svar, Olivia2. Nej, jag åker alltid tåg (har ingen bil). Men jag tycker jag anpassar efter dem och hjälper gärna till. De vet om det. Vi umgås mest när vi äter mat eller åker någonstans. Hemma är vi alla för det mesta för sig.

    Brukar ni resa eller hitta på större saker själva under helgerna/semestern utan er partner? Menar helt själv, utan vänner.

    Är rätt introvert och orkar inte umgås så mycket med vänner, men vill gärna resa på solsemester, shoppingresor, vandra i berg, åka skidor, gå på spa etc. Och vill helst göra det med min partner, men han är mer bekväm än vad jag är och vill inte göra saker lika ofta, vilket såklart måste vara okej.

    Problemet är att vi inte har gott om pengar just nu och han föredrar att vi sparar pengarna så att vi kan göra större resor tillsammans (vi har gemensam ekonomi), vilket jag såklart också vill, men känner att jag vill fylla ut tiden där emellan med saker. Jag skulle vara glad över mindre utflykter tillsammans, gå på stan, gå på fik, besöka katthemmet, restauranger, hyra kajak, whatever etc, men vill inte göra detta i ensam utan med honom, och han vill ju inte heller att jag går på restaurang själv utan vill följa med men han vill inte särskilt ofta då han tycker det onödigt dyrt. Han ställer upp på någon promenad i veckan och det känns som att mitt liv går ut på att vänta på att han ska vilja göra något..

    Han har hockey som sitt största intresse så han lider liksom inte av vardagen på det sättet jag gör när jag hela tiden längtar efter att göra saker. Och det känns som att det hade varit mer socialt accepterat om jag ville göra dessa grejer med vänner än själv, vilket känns supertrist för vill inte forcera vänskapsrelationer bara för att ha en ursäkt för att göra saker. Såklart. Kan ju inte tvinga honom men hur motiverar man att man behöver åka på weekends ensam? Ruttnar bort av att bara sitta hemma i tusen år.

    Vill egentligen flytta utomlands och uppleva nya länder och kultur, se något nytt, och önskar att vi skulle göra liiiiiite mer tillsammans i alla fall för att stilla behovet av NYTT, alternativt att jag kunde göra större saker själv (större än att gå ut på stan eller ta en promenad ensam).

    Älskar honom jättemycket men jag tror inte han märker hur tråkigt liv vi lever. Och ja jag vet att vi befinner oss mitt i en pandemi just nu, pratar inte enbart om denna vår (vi praktiserar social distansering och reser såklart inte just nu), utan har haft det såhär i många år, och förutsätter att denna pandemi inte kommer vara förevigt och att detta problem kommer kvarstå även efteråt…

    Någon annan som är i samma sits? <3

      Men gud vad tråkig han låter. Varför uppmuntrar han inte dig att göra roliga saker? Särskilt när du är förstående för att han inte vill.

      Det låter som att du skulle vinna mycket på att dra. Jag var i din sits när jag var 21. Älskade min partner men ville leva och göra saker på riktigt. Har bott i 4 länder sen dess, hittat alla mina bästa vänner och rest ensam mycket. Jag bor utanför Sverige idag, med en partner som jag verkligen älskar och pluggar det jag är mest intresserad av. Och så har jag 10 år av minnen och erfarenheter. Du kan ju inte låta livet bara passera när du vet att du vill njuta av det 🙂

      Har du pratat med honom? Tycker absolut det låter rimligt. Man måste ju leva nu, inte bara slita och spara.

      Förklara vad du gillar och saknar. Jag älskar spontanitet och göra saker hela tiden, precis som du. Min partner är inte så. Jag skulle liksom kunna bestämma ikväll att vi drar till Thailand imorgon. Eller till sthlm eller vad som.
      Sambon sitter helst hemma.
      Nu tio år senare har vi kommit till ett stadie där vi gör saker. Men vi har planerat det en månad i förväg typ. Det funkar bra för mig för jag vet att vi ska göra något och min sambo är förberedd? det är det mittemellan läget vi har kompromissat oss fram till. Men det tog många år. Innan dess åkte jag iväg med kompisar istället.

      Tycker det låter som att du får skaffa ngn kompis som vill göra detta med dig. Tror inte det kommer bli kul i längden att gör det själv.

      Vill du göra saker själv? Gör det i så fall, inget konstigt med det om man trivs med det. Angående pengar, gör så att ni inte har helt delad ekonomi, att ni båda får en summa att lägga på vad ni vill varje månad. Hans hockeyintresse måste ju kosta också?
      Om du inte vill göra saker själv välj ut en vän att göra saker med? Kanske inte lika jobbigt som att umgås med flera olika?
      Detta är om du verkligen älskar honom och allt annat väger tyngre än detta negativa. Annars kanske du skulle trivas bättre med nån annan eller som singel.

      Jag är i EXAKT samma sits! <3

      I mina öron låter det som att ni har lite olika prioriteringar. Jag får uppfattningen om att din pojkvän tycker att det är viktigast att göra längre och större resor. Och förstår att ju mer man kan spara desto snabbare kommer det att gå att spara ihop till det som behövs. Och då ser man lätt att kajakhyran, restaurangbesöket osv innebär att den där stora resan kommer att behöva skjutas på en månad.
      Medan du låter lite irrationell och både vill äta kakan och ha kvar den.

      Sätt dig ner med honom och prata ut om vilka prioriteringar ni vill ha i livet.

      Fundera på om du vill ha det så där resten av ditt liv. Han lär nog inte plötsligt vilja hitta på massa saker.

      Jag tycker du ska se till att ha egna pengar att göra vad du vill för! Betala procentuellt på gemensamma utgifter och spara det ni vill gemensamt osv, men utöver det, ha egna pengar! Då kan du välja själv vad du vill göra. Jag känner igen mig till viss del och för oss är lösningen att inte dela på alla pengar, pga kan bli grinigt vad man vill spendera pengar på. Res sen med ngn kompis eller ensam! Att resa ensam är underskattat!

    Jag vill gärna förstora brösten… Jag har funderat på detta i säkert 15 år (minst), och igår vågade jag äntligen nämna detta för min man. Jag har övervägt bröstförstoring innan vi ens träffades och det är verkligen ingen som har talat illa om mina bröst som har påverkat mig negativt.

    Har ungefär storlek 80B (varierar lite mellan märke och BH-modell). Men mer tomma och hängiga efter två graviditeter. Jag har samma BH-storlek som innan graviditeterna men mer tomma och hängiga.

    Ingen moralpredikan, snälla…

      Har du pengarna och tiden för läkning? Kör bara kör!

      Justja. Jag har sökt på olika kliniker, hittat många bra. Har ni någon rekommendation? Jag bor i Norrbotten men kan tänka mig att resa till Stockholm då det är en enkel flygresa bort.

        Det där med flygresa kan bli tricky. Man ska nog i inte flyga om man har nya operationssår. Var ju en som nästan förblödde på ett flyg för bara något år sedan p.g.a att tryckförändringen gjorde att OP-såret sprack. Så om du inte tänkt stanna i Stockholm tills läkaren vill utfärda ett ”fit for flight-cert” så skulle jag kolla närmare hemmet.

        Det enda jag säger är Patrik Höijer på nordiska kliniken. En av de bästa kirurger jag träffat. Och de korrigerar typ allt om du inte blir nöjd vilket är en enorm lättnad så mycket kan gå fel. Har hört skräckexempel om kirurger som vägrar korrigera uppenbara fel, så den huvudvärken behöver man inte. Är absolut värt en tågresa tur och retur.

      Kör på om du har funderat såpass länge! Vad sa din man?

        Han tog inte alls illa upp. Sa att han tyckte att jag är fin som jag är, men att det är upp till mig att bestämma.

        Jag vill verkligen inte ha några ”jättemeloner”, utan bara lite, lite fylligare.

        Har ekonomi för att betala för operationen. Sett att det varierar en del i pris mellan kliniker, men skulle absolut klara kostnaden.

          Jag hade alltså i mitt huvud föreställt mig att ha skulle ta illa upp, eller tänka illa om mig, när jag nämnde detta för honom.

            Dåså! Bara att göra ?

              Säger bara Patrik Höijer på nordiska kliniken i Sthlm. De har även massa garantier om man inte blir hundra procent nöjd och gör om. Helt otroligt bra och empatisk kirurg. Jag, min mamma, syster, bästa vän och kolleg har fixat våra bröst där och alla är så nöjda.

      Okej, gör det då.

      Ingen moralpredikan (har själv gått i såna tankar) men två saker först:

      – Googla runt på ”breast implant illness”. Trodde det var flum tills min bästa vän upplevde just detta och märkligt nog blev bra när hon tog ut dem, utan att ha ändrat livsstilsvanor i övrigt.
      – Hur länge sen var det du födde ditt senaste barn/ammade? Jag har hört samt upplevt själv att mina bröst ”hittade tillbaka” till sig själva efter ett tag (utan att ha gjort något) och detta kan flera i min umgängeskrets skriva under på de med. Det var just under tiden de var tomma och hängiga som jag ville fixa dem.
      – Var oerhört noga med vilken klinik du går till. Gå absolut inte efter priset, detta är inte rätt tillfälle att ”få en bra deal”. Du ska aldrig tumma på kvalitén av en bröstförstoring.

      Lycka till! 🙂

        Tack för svar! Jag har läst om breast implant illness, tror inte att det är flum. Jättehemskt för de som drabbas!

        Det är 3 år sedan barnet föddes, ammade väldigt kort.

        Avseende klinik så förstår jag givetvis att man ska gå till en bra klinik/kirurg. Det är inte priset som är det viktiga.

        Återigen, tack för ditt svar.

          Självklart att man tipsar!

          Ang. breast implant illness så finns det mycket att vara rädd för och du vet inte om det drabbar dig förrän du har implantat liksom. Det är bara något att vara medveten och uppmärksam på om du börjar må dåligt efteråt.
          Jag tycker att Akademikliniken i Sthlm är bra (har erfarenhet därifrån). Vet ej hur det är uppåt i landet dock(läste att du bor i Norrbotten). Tror det blir bra oavsett om du väljer att göra det eller inte och igen, lycka till!

          Jag gjorde en bröstförstoring med fett. Nu ett år senare är brösten ca en stl större men framförallt lika fylliga som när jag var 20 år. Inga ärr heller 🙂 Kan vara värt att kolla upp

      Jag har själv gjort det, opererats 4 ggr pga komplikationer, skulle inte rekommendera det till någon som inte är gravt deprimerad pga sina. Jag har ont, kan inte träna, inte bära tungt, de ser helt åt skogen ut med massa komplikationer som syns (symmastia och DB) och känns (muskelpåverkan och evigt ryggont trots modest storlek). Gjorde dem på Proforma i Stockholm.

        Tack för ditt svar. Jag förstår att det finns risker med allt, och att man kan drabbas av komplikationer oavsett hur skicklig kirurg man går till.

        Men snälla! Du gick till en av de sämsta klinikerna i landet. En klinik som kör ”extra-pris” på tuttar. Inte konstigt att du fått massa komplikationer. Till ts, gå till en bra kirurg, och en bra klinik. Hellre dyrt än billigt.

          Komplikationer kan drabba alla. Oavsett klinik.

      Jag gjorde en bröstrekonstruktion efter cancer. Inte ALLS samma sak, jag VET, så jag vet egentligen inte varför jag svarar dej men vill väl bara dela med mig av min erfarenhet. Jag var SÅ ledsen över att ha förlorat ett bröst och kunde inte ens titta på mej själv i spegeln eftersom jag tyckte att jag såg så grotesk ut med bara ett bröst. Så fick jag då ett ”nytt” bröst och nu undrar jag varför jag var så säker på att det skulle göra allt bra. Insåg i efterhand att det ju inte alls var själva bröstet som gjorde/gör att jag mår som jag mår… Ja – vad vill jag säga med detta då – Kör på om det är det du vill och kan, jag känner många som är väldigt nöjda med sina (både vanliga förstoringar och rekonstruktioner) operationer, men fundera på varför du vill göra det och ha realistiska förväntningar.. (det hade inte jag..) Kram och lycka till!

      Kör!

    Finns det någon logistiker här? Jag har sökt och kommit in på YH utbildning och nu är jag lite tveksam. Jag fick panik när min föräldraledighet tog slut och kände att jag absolut inte vill tillbaka till missbruksvården, den miljön äter upp mig fullständigt och jag vet inte hur jag ska orka komma hem och ta hand om mitt barn när jag två timmar tidigare fått ta hand om tex en svårt traumatiserad tjej efter övergrepp som liten. Så jag sökte massa utbildningar och kom in på logistiker. Som jag inte vet något om mer än det som stod på utbildningens sida, jag har noll erfarenhet från något annat än missbruksvården. Jag undrar tex om man måste ha erfarenhet från tex lager för att kunna jobba som logistiker? Löner och arbetstider och kan man få bra jobb med bara YH utbildning?

      Inte svar på din fråga men det är fan förjävligt att man inte bygger ut traumavården mer när så många barn och ungdomar blir utsatta för övergrepp! Det finns god hjälp att få, men landstingen prioriterar inte den vården alls. Dessa barn och ungdomar, om några, skulle vara värda att slippa hamna i missbruk för att de inte orkar med annars.

        Dessa faller mellan stolarna för att vården för dessa är ett skämt. Det finns ingen som har ett övergripande ansvar, och börjar de missbruka då blir det ännu värre för då börjar de skjuta ansvaret på varandra. Psykiatrin säger att missbruket ska hanteras först och missbruksvården säger att vi kan inte göra något före orsaken till missbruket är behandlat. Många behandlingshem för traumavård kan rätt vad det är avsluta pågående behandling för diverse olika anledningar, för att de helt enkelt inte tjänar bra nog på individen som kräver mer än vad de räknat med. På ett vis vill jag inte sluta jobba inom det jag gör för att det behövs personer som orkar lyssna på dessa och sitta med när flashbackarna kommer, som inte dömmer utefter journaler som hundra olika personer skrivit utan ser personen här och nu. Men det blir så mycket svårare nu när jag själv är mamma, den professionella distansen suddades ut. Jag känner att jag brinner i båda ändarna för att jag försöker täcka upp för alla andra som missbrukat deras förtroende. Jag måste, för mig egen överlevnad, hitta ett annat yrke.

          Jag vet, det är helt sjukt! Och så oerhört vidrigt att samhället bara vänder sig bort. Jag har två vänner med trauman från övergrepp. En har fått hjälp och lever idag ett bra liv. Den andra lever tyvärr inte längre, orkade inte mer.
          Tack för din fina insats och lycka till med nytt jobb! Fullt förståeligt att du inte orkar när du har små barn.

      Logistik är supersuperspännande. Het otroligt spännande faktiskt. Jag har aldrig jobbat med logistik själv men har jobbat på bolag som skapar it-system för världsomspännande logistiska flöden och guuuud vad det var spännande. Vet ju inte exakt vad en logistiker gör då men jag tänker att om du prövar utbildningen och sedan känner att det inte är din grej så kan du ju hoppa av och hoppa på något annat. Då får du lite tid att tänka och dessutom kommer du helt säkert lära dig något kul. Det gör man alltid. Om sig själv, om livet eller om just logistikeryrket. Och det kommer du ha nytta av. På något vis. Jag lovar ?

    Brukar ni likea era egna kommentarer? Ärligt nu? Jag gör, haha, men ska inte likea denna.

    Däremot har jag aldrig skrivit en kommentar, låtsats vara någon annan, för att hålla med mig själv. Där går gränsen!

      Jag likear oftast efter någon annan likeat, haha. Sen är det ett bra sätt att hitta igen sin kommentar.

      Jag likear så att jag kan scrolla förbi flödet snabbt och sen hitta min kommentar fort för att följa tråden. Gillar ingen annans kommentar då. Det borde finnas bättre sätt att följa en tråd.. som jag har läst här så verkar man bli email spammad av varenda kommentar under hela inlägget om man klickar i att man vill följa..

    Hur fan överlever man en separation? Har två barn med min sambo och bara tanken att inte vara med dom varje dag ger mig sån ångest samtidigt som det känns som jag inte klarar en dag till i det här destruktiva förhållandet… men var börjar man? Ni som tagit steget och kanske fram för allt haft en andra part som absolut inte kunnat acceptera beslutet?? Vad har funkat bäst för er, att låta barnen bo kvar i hemmet och de vuxna växelbott eller se till att ha nytt boende för Er själva och barnen innan separation? Har ni tagit hjälp av utomstående part för kommunikation?

      Nämen nytt boende tycker jag. Blir ju mysigt att komme hem till mamma och sen hem till pappa. Då slipper ni båda leva i det gamla varannan vecka. Såren slits ju bara upp. Ni ska ju må bra också.

        Tyckte inte det var mysigt alls att flytta mellan mamma och pappa varannan vecka. Snarare hemskt att behöva slita upp allt varje vecka.

    Jag är gravid i v. 33 och har länge längtat efter barn. När vi blev gravida hade vi försökt ett par månader så glädjen när det väl skedde var enorm. Men nu när det närmar sig känner jag mig inte alls redo! Känner stress över allt vi måste köpa innan hon kommer, över att tvingas leva snålare under föräldraledigheten, att inte hitta andra föräldralediga att hänga med och därmed bli ensam, orolig inför förlossningen och rent allmänt att inte VETA hur jag ska ta hand om min bebis?! Jag känner inte att jag vill spola tiden till BF utan känner snarare att hon gärna får stanna där inne ett tag till så att jag hinner bli redo… Snälla säg att jag inte är ensam om dessa tankar? Tror ni att det hinner ändras innan det är dags? Känner mig så dålig just nu. Vill ju bara vara glad 🙁

      Man behöver inte köpa så mycket som man tror och när ditt barn väl är här kommer det kännas som det mest naturlig. Det är helt normalt att tänka såhär första gången man ska bli förälder. Jag känner så även nu, fast det är vårt andra barn som väntas snart. Känns som jag glömt allt på 4 år ? Men mycket kommer falla på plats när ditt barn väl är här. Och sen finns alltid BVC som är bra att rådfråga om det dyker upp något. Det kommer gå bra.

      Hahah får typ nostalgi när jag läser din kommentar. Kände exakt samma, tror det är väldigt vanligt. Tänk såhär med att köpa saker, att affärerna är öppna även när bebisen kommit så kan ni köpa efter behov. Jag skulle egentligen säga att för oss var det enda nödvändiga just i början en vagn. Resten hade kunnat lösas på andra sätt, tänker på skötbord, spjälsäng osv.
      Nu är det ju coronatider så kanske öppna förskolor är stängda? Så då kan de ju bli lite svårare med kompisdelen. Annars hittade många jag känner kompisar i grupper på facebook som heter liknande ”gravid med BF juni” eller nåt. Men då måste du våga träffa någon så också vilket jag aldrig vågade men flera i den gruppen jag var med i vågade och blev kompisar.
      Gissar på att om du hinner komma till v 40+0 så kommer du känna att bebisen gärna får komma typ nu. haha 🙂

      Du är inte ensam, så där är det jättevanligt att känna. Tror att de flesta har de tankarna innan. Det är nogen del i processen att bli förälder. Allt kommer attbli bra och du kommer attbli en superbra förälder, att du oroar dig nu äör för att du bryr dig och det är en viktig egenskap om du ska ha barn. Jag jsde knappt hållt i ben unge innan min försts kom och det gick finfint, det mesta föll sig naturligt och och det jag inte visste hur jag skulle göra kunde jag fråga om eller läsa mig till. Lyssna på dig själv och vad som känns rätt, ofta kommer man långt med sunt förnuft. Och man lär sig efter ett tag vad som fungerar med barnet.

      Ganska vanlig gravid ångest kan jag tänka mig. Du ska få all ansvar över en annan människas överlevnad och välmående. Konstigt och inte känna så då. Man blir inte redo. Man växer in i rollen. Man kan inte allt från början men lär sig tillsammans med barnet. Det mest väsentliga är väl att ni ska överleva. ?Gör några misstag. Lär dig av de. Det blir bättre. Ingen has it all figured out. Öppna förskolan finns och föräldra grupper på bvc om man gärna vill umgås med andra. Jag hade flera kompisar som fick barn samtidigt och träffade de typ ALDRIG då jag inte orkade. Är redan väldigt introvert och har inte så stort social behov heller. Men om du har det finns med massvis med andra mammor på dessa ställen som Anstränger sig för och få kompisar hehe.

      Ditt barn kommer behöva dig och den andra vårdnadshavaren om sådan finns. That’s it egentligen. Kan du och vill du amma behövs inte mer. Kan du inte eller inte vill är ett antal flaskor vettigt att ha. Övrigt är det blöjor. Mer än så behövs egentligen inte. En sjal att bära i så armarna är fria och man är all set i typ ett halvår framåt ☺️

      Hur du tar hand om ditt barn kommer du och ditt barn att lära er tillsammans! Ditt barn kommer berätta vad hen tycker om/inte tycker om och du kommer så småningom förstå det. Du ska liksom lära känna en helt ny person, och den dig. Med tiden kommer ni veta allt om varandra!

      Att vara nervös eller rädd inför förändringar är ju inget dåligt alls, inte heller säger det något alls om hur du blir som mamma. Eller jo det gör det. Redan nu vill du ditt barn det allra bästa så till den grad att du tvivlar på dig själv. Se där. Du är redan en bra mamma (det är lite vad man gör som förälder resten av sitt liv – undrar om man gör rätt och oroar sig över att man gör fel ?)

      Det kommer gå toppen!
      Prata med MVC! Stöd finns att få om du önskar sånt!

      Lycka till! ❤️

        Tack alla fina för era svar! Känns redan mycket bättre ❤️ / TS

    KÖPA HUS!
    Är det någon här som nyligen köpt hus eller generellt är väldigt kunnig?
    Hur ligger det till nu, kan man låna hela summan för att köpa hus. Även kontantinsatsen?
    Självklart är det inte optimalt, man ska ju helst ha kontantinsatsen själv. Men jag vill liksom ha hus NU, gärna igår. Och sparmål på 300 k känns som några års projekt..

    Vad har ni för erfarenheter?

      Jorå det kan du, bara att ta ett blanco. Men då blir det en ränta på 5% på kontantinsatsen.

        Så 1250kr i månaden är räntan på insatsen. Sen hade du tänkt lägga 2mkr på själva huset då? Då kommer du att betala ca 7850 innan du betalt driften. Totalt i månaden skulle jag tippa på att du landar på 11.000 i månden för huset då.

          Plus lagfarter och pantbrev.

            Ah juste. Precis. Men det går ju inte att räkna ut innan man har objektet, inte jag iallafall haha.

      Du måste ha 15% i kontantinsats men sen måste du också ha pengar till pantbrev och lagfart. Det kan vara väldigt olika vad den summan ligger på men för oss blev bara det 60.000, plus kontantinsatsen då. Så det får man inte glömma att räkna med när man köper hus!

      Kul! ? Vi har köpt hus på Lidingö för 3 år sedan. Lånade 85%. Precis som de andra säger måste man tänka på pantbrev och lagfart. Och verkligen besiktiga huset och säkerställa att köpeavtalet inte har några fulingar i sig.

      Vi lånade till ett hus på 1,8m. Det är ca 14k i månaden tills komtantinsatsen är betald. Dock har vi bara en inkomst. Vi hade kunnat sänka månadsbetalningen nu om vi hade haft 2 inkomster enligt banken.

    Tips för blekfisar som vill ha lite färg:

    Köpte Golden glow booster från Clarins och har aldrig fått så bra fejkbränna. Du droppar några droppar i din vanliga bodylotion och smörjer in. Färgen blir ännu bättre om du duschar dagen efter. Inte så mycket färg utan lite lagom och snygg nyans utan att bli orange.

    OBS! Inte sponsrad, jag jobbar som revisor haha, men har aldrig hittat en bra BUS så ville tipsa helt enkelt! 🙂

      Tack för tips! Beställde precis ??

      Men man vill ju inte lukta grillad bajskorv som alla bus-människor jag mött på gör…

        Grillad bajskorv HAHAHAHAH

        Ingen fara, det är doften av din bodylotion som stannar haha. Inga grillade bajskorvar!

          Nej, BUS luktar ju distinkt BUS. Känner ni inte det?
          Väldigt obehaglig lite bränd och unken lukt.

    Jag har sett Mia Skäringers No fucks to give på Netflix – vilken jävla skit! På riktigt – vilken jävla skit! Varför i helvete ska man tycka det är bra?

      Jag har inte sett den. Varför tyckte du att den var dålig?

      Vad är det du inte gillar? Är den rakt igenom skräp eller finns höjdpunkter?

      Orkade titta i ca 15 min… Kände bara: ?

      Ja, det vore intressant att höra vad någon som sett föreställningen i verkligheten tycker om Netflixversionen.

      Jag såg den live i Globen och tänkte titta på Netflix bara för att se igen. Men nej. Det är inte alls samma sak. Jag gillade den live men inspelad, det gav verkligen inte samma känsla som att vara där tyvärr..

      Jag fick känslan av att det var inspererat av Hannah Gadsbys ”Nanette” (finns på Netflix, även uppföljaren) men flashigare och plattare. Den lyfte inte för mig, jag ville verkligen fastna för den men tyvärr. Jag tror att det är en sån man måste se live för att känna och ta in dynamiken för att uppskatta den fullt ut.

      Haha men tack! Jag såg trailern på Facebook, såg kanske 2-3 min av ihopklippt material innan jag insåg att jag kollade på ren skit? Vem tycker det är kul? Är showen på Netflix samma som livevarianten? För den har ju fått jättebra kritik.

        Jag såg den live och kände lite att jag tittade på kejsarens nya kläder. Mycket hon sa var bra men folk skrattade på ställen där det var tydligt att det inte skulle skrattas. Det ledde till en obehagskänsla för oss som fattade att det inte var något skämt hon precis drog.
        Och sen alla sånger hon sjöng.,,jag fattade inte det. Det tillförde absolut inget, var mest dåliga covers och helt ärligt så sjunger hon som bäst mediokert.
        Jag var superbesviken då jag annars gillar henne massor.

    För ca 3v sen träffade jag en kille som är typ allt jag velat ha. Kunde inte sluta le på vägen hem. Men det blev bara en dejt då han inte kände att det fanns det där som borde finnas för att fortsätta dejta, däremot kunde han ses som vänner sa han. Blev lite förvånad över svaret så någon vänskap har vi inte byggt upp.
    Men jäklar alltså, så fin, så snäll, så bra på så många sätt. Hur ska jag kunna släppa en så fin kille, har fortfarande inte lyckats?

      Vad ttrtåkigt att det inte blev något med honom, hoppas att du snart träffar någon annan som är lika bra.

      Åh vad tråkigt att höra, särskilt när du själv tyckte det kändes så bra. Har varit i en liknande situation och det suger. Kommer låta klyschigt som tusan nu, men tiden läker alla sår. Så är det! 100%. Det suger nu men om ett tag kommer du titta tillbaka på detta och rycka på axlarna över det. Jag lovar. Mitt bästa tips är att försöka distrahera dig med annat: träffa vänner, gå på olika aktiviteter, testa något nytt som du aldrig gjort förut! Ägna dig åt saker som ger dig mening och som boostar självkänslan. Sedan, rätt som det är, dyker en annan person upp som är helt perfekt. Kramar ❤️

        Det vore så skönt om du har rätt?

          Det har hon. Jag lovar ❤

    Grattis Elsie! ❤️

    Tips på saker att göra nära Storsjö, Jämtland? Mysiga fik, badplatser, restauranger, utflykter? ?

      Wångenwäedshus! Och skärvångens mejeri måste du ju besöka. Världens godastr ost. Prova deras blå ädel!

        *wångens wärdshus

        Gillar inte mögelost tyvärr, haha. Men har de annat gött kanske? ?

          Glass! Och hårda ostar

            Nice!! Inser nu att de flesta nog tror att jag menar Storsjön som i storsjöodjuret. Ska till Storsjö Kapell som är en bit bort ?

      Jazzköket i Ösd. Andersön för bad och grill.

        Tack för tips! ?

      Gå på myggjakt.

      Varför ska du åka till Storsjö Kapell? Antar att du tänkt vandra och fiska eller hälsa på någon? Finns tyvärr inte så mkt annat att göra där. För kännedom så är det en jäkla bit att åka från Storsjö Kapell till Östersund.

        Min kille ska dit och fiska. Jag är utbränd så ska passa på att vara i naturen, men hade gärna brutit av med något roligt att göra nån dag ?

    Jag har kontorsjobb och känner att jag behöver röra mig litegrann. Inte för att gå ner i vikt men för att bygga muskler då mina slappa triceps stör mig. Jag har gymmet fint hörnet från där jag jobbar men jag vill inte gå dit. Jag har en historia med ätstörningar bakom mig och det var svårt att ta mig ur. Jag vet hur snabbt jag hamnade i det och hur lätt det är att fastna igen och jag vill inte fokusera på min kropp på det sättet. Men samtidigt behöver jag röra mig. Vad ska jag ta mig till? ?

      Cykla till och från jobbet.

        Bor lite väl långt bort.

      Lymfmassage tightar till utan att du behöver fokusera på något annat än att slappna av… underbart!

      Har du höj- och sänkbart skrivbord? Då kan man ju varva med att stå upp. Eller sitta på en pilatesboll ?

      Börja med exempelvis promenader i skogen, eller vid vatten, eller någon stor park. Något som är lugnt. Byter du till träningskläder kan du jogga lite OM du orkar. Men bara att gå i skogen, lyssna på fåglar och kanske gå lite fortare så så att du får upp pulsen ibland är bra för hälsan.

      Annars är promenader en bra början, just för att kondition är viktigt för hälsan. Jag tror mer på kondition än på gym iallafall. Dessutom är det bättre för den mentala hälsan att vara ute i naturen än inne i en gymlokal. 🙂

      Om du går prommis med stavar (gärna hopfällbara så de är lätta att transportera i handväskan) och har viktmanchetter runt handlederna när du går så bör det vara en bra början. Går du lite snabbare får du både kondis- och styrketräning. Du behöver inte byta om, bara ha kläder som du känner dig hyfsat rörlig i, och vettiga skor såklart. Du kan gå ut när som helst, även på en minirunda runt kvarteret när du är på jobbet, funkar i alla väder och på alla ställen. Är det svårt att hitta suget att gå ut? Fixa en playlist som gör dig superglad, en bra och spännande ljudbok (typ John Grisham eller annat ”bokknark” som suger in dig totalt) eller en podd som du verkligen gillar, och så lyssnar du bara på den i samband med att du går. Aldrig någonsin annars. Lycka till ❤

    Jag har tråkigt

      Googla 1 guy 1 horse

        Nej tack jag vill inte äcklas

          Jaja ha tråkigt då.

            Oh snap

    Har ni några tips på läsplattor? Är helt ny till denna värld :O

    Bor utomlands, känns som att det inte är så stort i Sverige än, men men. Står emellan Kindle PW och Pocketbook HD 3 – Tror jag lutar mot den sista då jag även ibland vill läsa böcker på svenska …. (annars bara på engelska).

    Tack för tips!

      Kul att du tipsar dig själv.

      iPad mini, klart bästa till det mesta. Men håll koll på vad Apple lanserar för produkter nu på måndag, 19.00 svensk tid. Kan bli en ny version av iPad mini, bland annat.

        TS menade en e-boksläsare. De heter också läsplattor. Men i Sverige säger vi ibland läsplattor när vi menar tablets så det blir lite virrigt.

      Läsplattor var en grej här för över 5 år sen.

      Kan tipsa om Kindle

        Fortf. en grej. Om man läser. Böcker…

          Böcker var ju hett på 1400-talet…

          Det var svar på ”känns som att det inte är så stort i Sverige än”

      Här är ett bra test att kolla in. https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.609991/test-basta-ebokslasare Jag tycker Kindle verkar så himla begränsande (avs format). Tror jag hade valt Pocketbook HD3 eftersom det är viktigt för mig att kunna läsa bibblan-böcker på ett enkelt vis. Ljudböcker skulle jag oavsett köra via mobilen så en sådan funktion är inte viktigt för mig.

        Tack ? beställt en pocketbook??

          Berätta vad du tyckte om den i ett framtida ÖS. Jag är också sugen nämligen, men skulle gärna höra en osponsad persons recension 🙂

    Tips på kläder som är snyggt om man har stora bröst?

      Klänningar med resår eller knytning i midjan brukar funka för mig. Eller att tänka att minst 1 plagg ska vara lite tajtare, antingen tajta jeans och lite lösare tröja eller pösigare byxor (typ kostymbyxor) med tajtare överdel ?

    Kul att hamna i modd när jag verkligen behöver råd.

      Aldrig kul med modd but what to do. Vad behöver du hjälp med?

        Ingenting jag skriver kommer fram. Tack Camilla.

          Prova lägga stjärnor om du använder känsliga ord. Och byt mejl.

            Jag har ett stillasittande jobb och känner att jag behöver röra på mig. Inte för att gå ner i **vikt** men för att bygga muskler då mina slappa triceps stör mig. Jag har ett gym nedanför mitt jobb men vill verkligen inte gå dit. Har en historik med problem med **maten** och det tog lång tid för mig att komma ur det. Tankarna gick under många år åt det hållet och jag kämpade med att få bort alla hjärnspöken. Jag vill inte hamna där igen med fokus på min **kropp** och min **vikt** men jag vill ändå komma i form på något sätt. Har heller ingen att göra någon träning med som kan hjälpa mig från de tankarna.

            Hjälpte inte 🙁 jag som verkligen behövde råd.

          Byt mellan wifi och mobilt nätverk, kan funka ibland

    Jag tänkte göra en liten renovering av köket, måla om, byta kakel + bänkskiva men behålla alla stommar, luckor och vitvaror. Men jag har så svårt att välja bänkskiva, alltså vilket material. Vill gärna komma undan hyfsat billigt. Har ni några tips på vad jag borde ha för bänkskiva? Nån som har köpt från Ikea som är nöjd?

      Har en laminatskiva från Ikea i badrummet och är nöjd. Ta måttbeställd till köket dock, kapa inte själv. Listerna man sätter på ser inte bra ut.

      Hjälpte inte 🙁 jag som verkligen behövde råd och hjälp.

        Men haregudrun, blir du bitter för att ett sent inlägg om bänkskivematerial inte får stort engagemang och fyrtio svar?

          Den enda som låter bitter här är du.

        Alltid limträ. Alltid. Vilken träsort väljer du själv efter vad du tycker är snyggast. Jag gillar ek men många tycker det blir för mörkt. Limträskivor är otroligt hållbara. Slår sig inte (vilket solitt trä annars gör med tiden). Är ett förnyelsebart material. Går att slipa så det blir snyggt igen efter ett tag. Är enkelt att underhålla. Inga problem med fula kanter om ni skulle vilja kapa, göra hål eller dylikt. Återanvändbart till massa annat den dagen ni ska byta bänkskiva. Osv osv. Skulle aldrig i livet välja laminat. Snyggt när det är nytt, men blir det fult (skadat, missfärgat osv) så kan man inte fixa det utan måste byta skiva. En slit och släng produkt helt enkelt. Sten känns så fruktansvärt mijöovänligt och onödigt. Stora stenbrott. Enorma sår i naturen som aldrig kommer läka. Och då har jag inte ens räknat in bearbetningsprocessen… Så Limträ. Alltid limträ ?

    Ni får inte tycka att jag är ond nu! Men jag måste bara få ur mig att jag stör mig så OFANTLIGT mycket på yayanoomi. Jag stör mig säkert för att jag faktiskt är lite avis på hennes ork att fixa upplevelser, presenter osv för hennes barn exakt hela tiden!? Är alla mammor sådär? Har själv egna barn som vi såklart också skapar upplevelser för runt helger och högtider. Dock milslånga ifrån henne ?
    Vet inte riktigt varför jag vräkte hur mig det här egentligen haha! Men snälla säg att jag inte är den enda som inte lyckas få första skörden av jordgubbar på midsommarmorgonen liksom ?

      Hhah stör mig också på att hon är så himla perfekt!! Avundas nog henne för jag är tvärtemot! Undrar om hon hade gjort allt så himla perfekt med dukningar m.m om hon inte skulle fotat?

        Jag vill ju tro att hon faktiskt bara dukar fint och ”öser på lite mer med allt” pga fina foton och bloggen…
        Minns när vi hade köpt ett våffeljärn, vi var så sjukt nöjda att kunna göra våfflor till brunch typ, tror du inte att yayanoomi hon hade minsann köpt ett jävla våffeljärn som man kunde våffla en enhörning i! Krävdes lite pill såklart men sååååååååå värt det bara för att göra det lilla extra för barnen.
        Hur fan är det ens möjligt? Tänkte jag där och då ?

          Frågan är ju bara hur upptagen man är av att fixa ”det perfekta” i förhållande till hur mycket man är mentalt närvarande med sina barn? Finns absolut de som fixar båda, men de flesta får välja och då är det sistnämnda betydligt viktigare.

            Stör mig sjukt mycket jag med. Sen brukar jag tänka att BÅDA föräldrarna ”jobbar” med hennes Instagram, det är ju det enda de gör!! Inte konstigt att de har tid och möjlighet att hålla på sådär. Då känns det lite bättre ?

      Jag följer henne på Insta, men bläddrar oftast snabbt förbi hennes inlägg. Alla är lika enformiga och perfekta. Ibland i filmer lyser det igenom att det inte är så perfekt som hon vill få det att se ut, gnälliga och trötta barn och en man som kanske inte vill exakt samma sak.

    Brukar ni ljuga lite i öppet spår? Alltså inte dra ihop en helt påhittad historia, men tex om ni vill ventilera om nån gammal faster som är skitjobbig så skriver man typ moster istället. Eller ändrar lite på ålder, antal barn, yrke, bostadsort osv, för att människor det berör inte ska känna igen sig om de läser?

    ???????????????Åh neeeeeeej

    Nödvändigt

    Jag såg dig på öppet spår och gode gud så onödig kommentar du skrev om Anna Book.

      X2

    Jag är nyinflyttad i en stad där jag känner ett fåtal, inklusive min bästis jag känt sen barnsben. Hon har ett stort kompisgäng (7-8 pers) hon är riktigt tight med. Inför midsommar hintade jag om att jag inte har något att göra och att jag kommer spendera dagen i min lägenhet. Igår snapades så många videos från henne där hon och hennes gäng dansar och stojar. Jag har flera gånger sagt till henne hur ensam jag känner mig och hur jag saknar att ha ett gäng att umgås med.

    På hennes födelsedag fixade jag en brunch för oss två. Lite senare på kvällen åt hon på resturang med sitt kompisgäng och hade sin födelsedagsfest ?
    Jag VET att jag inte är hennes ”ansvar” men det känns som att hon aktivt motarbetar att jag ska få träffa dem.
    Har jag rätt att vara irriterad eller är det jag som kräver för mycket?

      Nej jag tycker inte du överreagerar, låter jätteohyffsat att inte bjuda med dig tycker jag. Alltså om jag hade fyllt år och skulle ha fest på kvällen, inte fan skulle jag låta en kompis BJUDA mig på brunch samma dag utan att fråga om hon vill komma på festen. Alltså Nää förlåt, men dumpa! Börja volontärarbeta eller något och träffa bättre vänner ❤️

      Nej jag tycker det låter konstigt.. Varför inte bara ta med dig i gemenskapen om ni är bra vänner?

      Vad trist att det har blivit så för dig. Kanske känner hon att ni har vuxit isär men att hon inte vill såra dig och förlora dig helt genom att säga det. Men missar att hon sårar dig ändå. Jag tycker att du ska prata med henne och berätta hur du upplever det, kanske är det också så att hon helt enkelt inte tänkt på dina känslor men vill ändra sig efter att ni pratat. Lycka till!

      Varför är det så många som är sådär som din vän? Inte alls ovanlig situation upplever jag. Är det att dem är sjukt ego? Inte orkar anstränga sig för andra? Önska jag kunde får ett svar från en person som är på det där viset

      Tack för alla era svar. Nu har jag lite på benen och kommer försöka leta nya vänner❤️

    Och så bli recenserad när man söker vård av random ’anonym’…

    Hur mycket utgifter har ni varje månad? Alltså både fasta + rörliga.
    Skriv gärna ålder och familjesituation också 🙂

      Allt som allt så går det ut ca 18-19.000 och sparar 3-4.000. In fick vi ca 22.000 (båda csn). Nu är vi båda färdigutbildade och har då heltidsjobb så det kommer ändras drastiskt nu från ca 22 lax till ca 64 lax före skatt. Vi är mellan 30-35, har ett barn bor i bostadsrätt.

      Ca 27 000 ? bor då i nybyggt hus (amorteras 2%),6 mån kvar på ett billån samt lite av kontantinsatsen till bolånet kvar till närstående. När de två sista är avbetade sjunker det till runt 20′. Då har jag räknat in allt. Boende, försäkringar, diesel, csn, mat, hygien, månadsvisa betalningar till ex. cancerfonden, internet, telefoner, veterinärkostnader m.m. 2 vuxna 24 och 27 år, 1 blöjbarn.
      Räknar annars också sparande som fasta ”utgifter”, dvs sparar med automatiska överföringar direkt lönerna omkommer in Så man inte ens hinner uppfatta att man har pengarna ? Vi köper i stort sätt aldrig saker spontant eller något ”onödigt” till oss själva.

        Är det värt det för att bo i ett hus?

          Värt det är väl något man väljer.

          Det beror väl på vad man tycker är viktigt i livet. För oss är det hemmet och att resa. Vi kan fortfarande spara pengar varje månad, äta utemat, hitta på små utflykter för barnet/oss själva och resa varje eller vartannat år. Att vi inte köper saker till oss själva spontant är alltså inget som har med huslån att göra, utan snarare att vi är sådana som personer oavsett lån eller ej. Precis som andra prioriterar att ex. konsumera mer smink, kläder etc. och istället bo billigare.

      12 732:-

      Är 30+, bor ensam i bostadsrätt med bostadslån, studielån och billån.

      Vi är en familj där jag är 28 och min man är 35. Vi har hans två barn varannan vecka Som är 5 och 7. Bor i en större villa så det blir rätt höga månadskostnader där, plus bilar. Ca 60.000 i fasta och ca 40-50 i rörliga. Exklusive nöjen i form av resor.

        Förlåt men hur mycket tjänar ni och vad jobbar ni med?

          Jag är chef på ett mellanstort bolag och har en lön på ca 60, och min man är entreprenör och driver ett eget investmentbolag bland annat. Han tar inte ut lön utan endast utdelning varje år som täcker årets utgifter.

      Vi har ca 18-20 i fasta kostnader. Mellan 10-40 i rörliga kostnader. Bor centralt i bostadsrätt i storstad. Gift, inga barn (och ingen bil!). Är 35 år. Gillar att äta på krogen och resa.

    Läste Anonym / 21:45s kommentar och gode gud vilken idiotisk kommentar. Mår du bättre nu?

    Jag har levt länge nog nu och fattar inte hur jag ska orka med många, tråkiga, ågestfyllda år till. 🙁 Livet är hemskt, läskigt, jobbigt, tråkigt. Bara skit. 🙁 HELP.

      Det blir ALLTID bra igen. Alltid! ❤

      Vet såklart inte vad som hänt dig men tror på att allt går att bli bättre med rätt hjälp. Tyvärr så måste man fixa det själv oftast om man inte blir tvångsinlagd. Förstår att när man mår dåligt så orkar man knappt ens med tanken på att söka hjälp, men gör det ändå. Och förminska inte när/om du söker, säg exakt det du skrev nu, du behöver hjälp av någon som är professionell eventuellt medicin. Livet går upp och ner, man känner alla dessa känslor någon gång men det ska inte vara hela tiden, så ska livet inte vara. Hoppas du hittar hjälp så att du kan börja må bättre! Lycka till.

      Det är så det är.. Jag lever enbart för att det finns folk som skulle bli ledsna om jag dog, annars ser jag ingen poäng..

    Har sett hennes överarmar, de liksom veckar sig vid armbågen.

    Har jättemycket ångest efter midsommarfirandet. Inget särskilt har hänt men jag tycker det är jobbigt att hela tiden förhålla mig till andra människor och deras önskemål samtidigt som jag vill bejaka mina egna. Får ofta dåligt samvete och tror att alla tycker jag är konstigt. Ibland kan jag vara det men jag kommer inte över vad folk kanske tycker om en. Utåt sett är jag en tjej med skinn på näsan men egentligen är jag bara frustrerad, och sen får jag ångest. Jättekonstigt, men känner nu att det vore bättre om jag dog. För en midsommarfest…

      Jag vill bara ge dig en jättestor kram. Har inga jättebra råd att ge dig förutom att du inte ska vara så hård mot dig själv. Imorgon är en ny dag.

      Ta hand om dig ❤️

        Tack snälla du. Jag är nog hård mot mig själv. Är hård oavsett om jag gjort något fel eller inte. Tycker det känns fel när jag släpper loss på en fest (är aldrig urspårad eller packad dock) och lika fel när jag är samlad, för då känner jag mig ibland för tråkig eller kontrollerad.

        Behövde bli påmind om att imorgon är en ny dag, så tack.❤️

          Har du provat terapi? Jag är likadan, har väldigt mkt dåligt samvete, känner mig konstig, undrar vad folk tycker om en osv. Min psykolog har hjälpt mig massor med det där och rett ut lite vart det kommer ifrån. Om inte annat är det skönt med någon som lyssnar på en iaf ❤️

            Jag har träffat psykologer för lite annat, utmattning och sånt. Tycker inte det hjälpt mig med mina mönster alls. Har istället lagt ner sånt och tänkt ”nej man är helt enkelt ensam med sin skit och får klara det själv precis som alla andra.” Förstår att jag kanske inte träffat rätt psykolog men hur ska jag orka leta upp rätt person.
            Vill du berätta vad du kommit fram till att det kommer ifrån för din del? Jag kanske får insikt om något genom dina insikter.?

    Tips: umgås aldrig med folk som inte åker skidor.

      Vad menar man med det uttrycket? Folk som inte är svenska?

      Din kommentar är djupt besvärande på flera nivåer. Dels för den uppenbara rasismen, men också för inslaget av victimblaming. Ungefär som att målsäganden hade kunnat undvika att bli våldtagen om hon bara umgåtts med folk som åker skidor.

      Personligen blev jag vid 16-års ålder våldtagen av en svenne från en skidort, har dessutom sett snubben i fråga på skidor.

      Så håll du din käft om du inte har ngt vettigt att säga.

        Statistiken är inte på din sida.

        P.S. Du låter lite arg. Provat terapi?

          Det är väl klart att jag, en kvinna av annan härkomst, som offer till våldtäkt av en svensk man blir lite arg när ngn förminskar våldtäkt till att röra sig om ngt som invandrare utför. Kanske på blonda offer.

            I smell blullshit …

              Du tror att jag bullshitar om att ha blivit våldtagen av en svensk person? Herregud, både kränkande och korkat. Så unikt är det inte. Svenska män både utförs och döms för våldtäkt.

        Anekdotisk bevisföring.

    Vad är din roll?

    Bästa bus till ansiktet, tacksam för tips.

      ACO sunkissed. Enda som inte får mina ögon att tåras samt ger en fin jämn ton

      Ett riktigt bus vore ju att måla hela ansiktet med röd permanent marker!

      Ida wargs brun utan sol för ansiktet!

    Men ge dig bara

    Är det normalt att regelbundet tänka på sitt ex? Det tog slut för tolv år sen och jag tänker på honom fortfarande fast jag har försökt att släppa honom och gå vidare. Han var min första kärlek.

    Har varit tillsammans med min nuvarande sambo i 10,5år och vi har två barn. Får dåligt samvete gentemot sambon att jag fortfarande inte släppt mitt ex.

      Jag har ett ex sedan ett par år och ny sambo sedan 1,5 år sedan.
      Tänker ibland på exet trots att jag är helt säker på att jag är med rätt person.

      Jag tänker ofta på flera av mina ex. Är inte i en toppenrelation just nu men vill inte ha mina ex, ändå tänker jag på dem oooofta.

      Har ett ex jag tänker på då och då oavsett om jag är i relation eller ej. Inte så att jag tänker att hen hade varit min ”ultimata” partner eller att jag vill byta ut den jag är tillsammans med.. mer en fundering över vad som hade kunnat bli om vi hade fortsatt. Nu är jag singel o funderar på att fråga om hen vill fika men är samtidigt för feg för att fråga.

    Jag har nyligen blivit dumpad av min sambo sedan många år tillbaka. Han är narcissist, extremt opålitlig och ljuger om det mesta så känner mest att det ska bli skönt att slippa skiten. Till saken hör att vi har barn ihop så kontakt måste vi ha, vare sig jag vill eller inte. Han har gaslightat mig till den grad att jag länge varit övertygad om att jag är psykiskt sjuk och har ingen aning om vem jag är längre. Han har dessutom tvingat mig att ta ett lån för att hjälpa honom ur skulder, eller ”oss” som familj som det så fint hette. Eftersom han själv inte får ta något lån står det alltså på mig och det känns inte som att jag kommer att få igen pengarna, som jag fortfarande betalar av flera tusen varje månad på. Han har dessutom min dator som han vägrar ge mig och blir jättearg och hotar med att ha sönder den om jag inte slutar tjata om den. Vad ska jag ta mig till och hur läker jag från detta destruktiva förhållande?

      Googla ”kriscentrum för kvinnor” och din närmsta stad. Även öm du inte behöver skydd eller boende så kan de hjälpa. De har samtalsstöd och erfarenhet av destruktiva relationer. Det finns också advokatbyråer som erbjuder gratis juridisk rådgivning för kvinnor i destruktiva relationer, googla. Läs om ”normaliseringsprocessen vid våld” och ta all hjälp du kan av nära och kära för att komma ur relationen. Skit i det materiella om det inte är livsviktigt, livet i sig är viktigare. Och det kan va så att du känner skam, inte vågar, osv. De känslorna är ett resultat av hans beteende, det är inte du som gjort/gör fel.

        Tack ❤️

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

        Radera sån här skit Camilla.

          Har du ingen humor?

            [Borttagen kommentar]

        ???

    Har Linda hallberg gjort slut med sin kille?

    Min sambo är en gamer.
    Varje gång jag hör hans kommande och hur han pratar med sina spelkompisar när de är ”i krig” och hur han typ smäller på tangentbordet så blir jag jävla avtänd att jag inte vill att han någonsin ska röra mig igen.

    Hahahaha vet att det är rätt så stört, kan inte göra något åt hans hobbyn liksom men kan inte hjälpa det. ?

      Varför valde du just han till sambo? Spela med han istället. Eller så gör du slut och hittar nån som inte spelar.

        @ 02:31. Jag själv spelar sjukt mycket, men förstår ändå OPs kommentar haha. Se humorn i det istället för att vara bitter?… Eller har du det så dåligt just nu?

        Haha vadå har alla partners du haft varit PERFEKTA och du har ÄLSKAT alla deras finurliga intressen karaktärsdrag mm.

        Älskar just honom men gör vi slut kommer jag aldrig bli tsm med någon som spelar. Sjukt avtändande

      Gör något annat när han spelar och ha i hörlurar, lyssna på musik så slipper du höra

      Så osexig hobby.

        Ja, verkligen deal breaker. Hade ALDRIG kunnat var ihop med någon lägger så mycket tid på något så ointressant.

        Ugh… Ja… det finns mycket i mäns beteende som är så oattraktivt. Jag blir så förvånad hur andra kvinnor/tjejer står ut med att dejta män.
        Tror inte att jag är straight… o.O

        Det våldsamma beteendena… Eller när män följer fotbollsmatcher på TV och skriker som om någon har dött när hemmalaget gör mål. Jag fattar det inte. Det är bara en jäkla sport, inte på liv eller död… det är så sjukt motbjudande beteende.
        Men det här är bara en LITEN del av det som jag finner negativt med män.

        Känner mig som en alien som inte kan se det attraktiva i män…

          Det är INTE ”bara en jäkla sport”.

    Finns det några socialpedaglger här?
    Vart jobbar ni, vad tjänar ni och trivs ni med det? ?

    Diagnostisera mig alla hobbypsykologer.
    Jag har varit nedstämd ända sedan jag var 14. Idag är jag 29. Jag har aldrig haft ett riktigt jobb och har aldrig kunnst slutföra en utbildning. Är det intressant så klarar jag det lätt med toppbetyg. Är det tråkigt så går informationen inte in. Försöker rita, sticka, virka och göra vad som helst för att kunna lyssna på en online föreläsning. Men är det inte intressant så låser det sig som sagt. Aldrig kunnat jobba för efter en månad eller tre så skriker hela min kropp nej. Jag dör hellre för att jag blir så trött och slut och känner ingen motivation till någonting. Jag är stundtals jätte blyg, men ibland så är jag mer ”utåt” och pratar med främlingar. Oftast är det tråkigt att prata med främlingsr och ibland även vänner men ibland är det jätte roligt. Jag bryr mig om folk och försöker alltid hjälpa.

    Jag byter intressen hela tiden ända sen jag var liten. En dag vill jag vara författare för att nästa vecka vara militär, nästa månad vill jag hjälpa utsatta barn och nästa vill jag vara läkare. Eller en hippie i en husbil. Eller austronaut. Eller bygga hus. Ja allt. Då läser jag på om mitt tillfälliga intresse, sen stöter jag på en vägg och då ”byter” jag efter någon dag.

    Jag är perfektionist, så jag blir helt utmattad av att bjuda hem folk för allt måste vara perfekt. Samma i vardagen, jag blir trött av att veta allt som jag måste göra. Jag tål inte stök, men hur mycket jag än städar så är det alltid stökigt. Dvs jag känner stress över vardagen från morgon till kväll. Jag har ofta suicidtankar men ibland är jag jätte glad och vill leva och drömmer om framtiden som jag aldrig kommer klara av.. Jag är helt enkelt trött, dygnet runt, på allt. Trots 12 timmars sömn så är jag trött. Att prata med folk tröttar ut mig rejält. Hade jag bara kunnat känna mig pigg och utvilad så kanske jag hade klarat av att leva.

    Sover mycket, ibland lite. Drömmer alltid och minns drömmarna. Ibland får jsg sömnparalys, ibland hypnogogna och hypnopompa hallucinationer, ibland känns det dom att hjärtat slutar slå när jag somnar.

    Ja, nu blev det långt och osammanhängande. Kan inte sova då jg sov 4 timmar mittpå dagen igår, ingen i ös är vaken och ingen lär orka leka doktor imorgon och sen glömst det bort. Oh well 🙂

      ADHD?

      Borderline?

      Annars bara en väldigt stressad person, med depressiva perioder. Lite narcissistiska drag kanske, iom att du finner allt och alla tråkiga, eller?

        Du menar har bipolär?

      NPD/Asperger

      Ring din vårdcentral ❤️ Jag fick diagnos för några år sen och min kille är på utredning nu för en diagnos. Tycker det underlättar massor att kunna förstå sig själv. Lycka till ❤️

        Tycker jag med du ska göra!
        Det är svårt för de symtom du beskriver kan ju helt enkelt vara depression, som bidrar till sämre koncentration, trötthet och att svårigheter med att upprätthålla sociala situationer och samtal. Men kan ju också va typ adhd. Tror inte borderline som ngn skriver.
        Hyperaktiviteten kan visa sig just på det sätt du beskriver, att man vill pilla med saker hela tiden när man typ ska lyssna.
        Adhd gör också ofta att man är precis så trött som du beskriver men ofta då att det går upp och ned. Det är viktigt att vården vet om nedstämdhet och depression, det är inte helt lätt att utreda för npf om man är väldigt deprimerad, just utifrån att flera symtom liknar varandra.
        Men det finns inget trauma du varit med om? Tänker om det finns ngt sådant som påverkar dig?

      Tar du droger?

      Exakt det du skriver stämmer in på mig.. försökte få en remiss till psykiatrin för en utredning. Fick svaret att de inte ansåg att det fanns någon grund i mina ”symtom” som skulle kunna tyda på en diagnos.

      Vi kanske bara är uttråkade, unga vuxna som är levande konsekvenser av vår samtid där allt ska gå fort och ge en snabb utdelning annars tröttnar vi..

    Har du kollat upp detta hos en läkare? Låter som du är i behov av en utredning om dina problem gör att du har svårt med ditt dagliga liv.

    Min hobbydiagnos: En kombination av diagnoser inom NPF.

    Hoppas du får rätt hjälp och mår bättre snart☀️

    Du gled alltså in här och vill diskutera någonsin kropp! År 2020? Ser att vi andra gått vidare iaf…….

    Hur ska man hantera en partner som stänger av så fort man diskuterar framtiden? När jag frågar eller nämner giftemål blir han helt tyst och svarar inte Överhuvudtaget utan blir märkbart irriterad varje gång jag tar upp det. Vi kom fram ganska tidigt i förhållandet att han ville ha barn och binda sig i framtiden. Det var ganska viktigt för mig att klargöra för jag ville inte slösa min tid på någon som inte ville samma som mig.

    Jag har alltid varit mer familjeinriktad medan han vill fokusera på karriär. Jag känner att för varje dag som går så tickar min biologiska klocka. Jag är snart 30 och börjar noja mig. Han kan bli pappa när som helst i livet, men vi kvinnor har ju en begränsad tid. Blir ledsen varje gång jag tänker på att han inte ens vill diskutera saken längre. Vi har varit tillsammans i mer än 5 år. Köpte bostad förra året, stabila jobb och väldigt bra ekonomi.

      oj du, han vill inte. Släpp och gå vidare. killen är gift med karriären.

        Förstår att du längtar och att stressen börjar komma. Men du har tid!
        Min kompis va i liknande i sits, de hade varit ihop i 7 år när hennes kille äntligen tyckte han va redo. Då va hon 32 och han 37. De har eb liten pojk nu och det fungerar bra, han är inte den person som älskar att vara pappa på alla sätt och vill inte ca föräldraledig men han gör sin del helt okej och det flyter på. Du får kanske räkna med att du kommer få dra stort lass sen. Men tycker verkligen inte du ska dra som 29-åring för att din partner inte vill just nu.
        Innan min kompis och hennes sambo väl började försöka så va det ganska minerad mark att ens lyfta frågan med honom.
        Du får försöka ta det steg för steg! Hur ser hans tidsplan ut?
        Prata med han om dina preventivmedel och vad han tänker om det..

      Du måste kräva en diskussion. Som du säger, klockan tickar. Han måste ju vara ärlig så du kan göra ett val. Ta det nästa gång ni äter middag ihop själva och fråga rakt ut, be om en tidsplan alternativt att du ger en. Jag sa till min man när vi var 26 och 27 att om 1mån kommer jag ta ut mitt skydd för att jag vill ha barn. Om han börjar gagga om att det inte är rätt tid så säg bara att det kommer aldrig finnas den perfekta tiden. Lycka till.

      Tack för klok input! Guldvärda är ni ❤️ Jag vill inte ha barn just nu, men absolut inom de närmsta 2-3 åren. Jag känner att jag inte heller vill stressa honom och få honom att känna sig tvingad att skaffa barn. Känns inte okej att sätta ett barn till världen som bara är efterlängtad av ena föräldern.

      Är bara så orolig att det kommer vara svårt att bli med barn eller att det till slut kommer vara för sent. Ska ta ett snack med honom och reda ut ifall vi fortfarande är på samma sida. Är vi inte det och han verkligen inte vill ha barn, då får jag fundera på om jag verkligen ska vara kvar i relationen. Ska kämpa först.

        Du tänker helt rätt❤️ han måste också vara ärlig med dig ang när han vill ha barn. Som sagt, för vissa är det meningen med livet och att få dig att kanske mista chansen till ett biologiskt barn är inte schysst. Eller eventuellt dra ut på det så länge så att ni kanske måste hålla på med IVF i onödan, kanske inte kunna få ett syskon etc.

    Hörde en gång talas om dansk helgmat som typ hette ruskesnusk eller något liknande. Vet någon vad det heter??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.