266 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Många skriver ju typ ”ska hämta ut min nya bil” så att läsarna tror att de köpt en ny bil när det egentligen är hyrbilar. Eller många… det känns som många gör så ?

      De ljuger ju inte direkt…

        Nej, precis. De skriver så för att man ska anta att de köpt fast de inte har det ?

          Eller så är det helt enkelt för det är så man säger, även vi icke influensers. Det är ju egentligen samma sak som att låna pengar och köpa en bil, det är bara någon annan som står på kontraktet och tar hand om allt det jobbiga runtomkring

      Här står det ju ”bilköp”. Så säger man inte om den är leasad.

        Jo om man inte begriper skillnaden ?

        Självklart köper man ALLT kontant nu när räntorna är så höga. Dumt vore ju annars?‍♂️.

          Vilka räntor är höga? Förutom blancolånen då. ??‍♀️??‍♀️

            Blancolånens räntor är bara höga om du tjänar kasst

              Försök köp en Porsche på blancolåk

          Så historiskt låga räntor är alltså höga nu?

          Höga räntor?!!

          De är ju historisk låga. Köpa en bil kontant är det ingen som gör, det dummaste man kan göra att binda upp sitt kapital i detta läget när man kan låna och placera kapitalet (om man har) istället,

          Förstår inte folk ironi?
          Den som kan låna och köpa bör såklart göra det pga låg ränta. Pengarna du har över kan ligga och växa på ett fondkonto med bra avkastning.

        Vet du varför företag leasar en bil ? För att dra av halva momsen annars blir det inget avdrag.

          Så om någon leasar en bil som kostar 650 000 vad betyder det?

            Det betyder att 130.000 kr är moms som man får dra av 50% på det vill säga 65.000 kr om du har ett företag.

    Du kan skriva om Nellie som köper/ leasar en bil men inte om Paulas skenhelighet.
    Uppmärksamma istället hennes ständig dubbelmoral. Att hon har rörelsefrihet, ångest och kämpar dagligen för sin oro mot Corona…HA! Hon har inte ens isolerat sig i en dag sen pandemin bröt ut. Sen så fort hon får kritik så på med offerkoftan. Att man ens kan förmå sig att skriva att man är orolig när man samma dag som man begravde sin morfar (som dog till följd av Corona) går ut på middag med vänner ?? Har träning med flera personer, reser runt och sprider sin skit överallt.

      Hon reklamar för spa i Halland idag. Dök upp i mitt flöde trots att jag inte följer ?

      +1 på denna, förstår inte varför hon aldrig blir ifrågasatt? Hon får typ 15 positiva kommentarer och 2 negativa, då drar hon nästa dag ett helt inlägg om den negativa kommentaren och säger att hon nog ska lägga ner. Calle Schulman framstår som Sveriges MINST lättkränkta person om man jämför Paula.

        [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

      Har sett det här i flera år nu. Lite glad ändå att fler har börjat inse. Paula är på riktigt väldigt, väldigt speciell. Så otroligt självgod (på ett obehagligt sätt) och verkar se sig själv som helt felfri. Hon skriver helt perfekt, städar perfekt, är den bästa och mest förstående frugan, är en perfekt mamma, har ”lätt för skolan” (trots att hon hoppat av 2 utbildningar?), är en grym bröllopsfixare och festfixare mm. – alltså enligt henne.

      Sättet hon talar om sin egen man kan ibland skrämma mig lite, känner att han (samt andra) konstant måste vara i någon typ av försvarsmood gentemot henne. Hon skiftar även åsikt titt som tätt – allt för att försöka passa läsarna i smaken. Minns när hon ena stunden påstod att hon älskade denna bloggen men några månader senare, när någon ifrågasatt henne utan att Cam hade raderat, då var det rena rama mobbningen och borde stängas ner av riksdagen. ?

      Hon dramatiserar och ljuger även otroligt mycket. Ibland skriver hon långa inlägg om situationer som hänt (efter flera captions vis IG om att hon har blivit utsatt för det ena eller andra som man måste klicka in sig på bloggen för att läsa) – saker som folk som varit där återberättar på ett helt annat sätt eller berättar att det inte ens har hänt. Hon skapar en bild av sig själv som är långt ifrån verkligheten.

        https://m.youtube.com/watch?v=4qDORExLg7c Såg denna videon för ett tag sedan och ryser fortfarande av hur nonchalant och omoget hon beter sig. Försöker verkligen sätta sig över en annan och får med den tjejen som intervjuar: ”HÄHÄ MEN kollaaaa, så lättkränkt du är!” ? Hade aldrig orkat vara tillsammans med varken en man eller en kvinna som hade hållit på sådär med mig. Hennes ”sympatiska” ansikte, som hon gör när hon försöker se ledsen ut, ser även så ansträngt och fejkat ut.

        Sorry not sorry… Känns som att jag skrivit en A4, men ville bara få ut det. Haha.

          Vilket konstigt vis de pratar om och till varandra.

        Hur talar hon om Hugo?

        Nu känner inte jag till Paula mycket mer än genom den här bloggen, men en sak reagerade jag på. Varför sticker det så mycket i andras (alltså inte bara dina, utan generellt) folks ögon när någon säger att dom är duktiga på nåt? Kul om dom är så duktiga som dom är, nice när det går bra för andra liksom, och om dom inte är så duktiga så är det väl bara att skita i det? Förklara gärna, för jag förstår inte..? Inget illa menat mot någon nu alltså.

      Btw – Glömmer aldrig någongång när jag ifrågasatte Paula. Ställde en fråga till något inlägg (minns ej exakt vad, men det var inte alls elakt). Av någon anledning trampade jag henne på tårna? Väldigt oklart än idag varför?

      Konsekvens: hon blockade och bannade mitt IP inte bara från hennes blogg utan även från Hugos? ?

    Bilen lär kosta företaget 10 tusen i månaden med drift, inget att undra på att hon lagt ut sin nya tävlingshäst till salu.

      Galet att lägga så mycket pengar på en bil.

        Tycker jag också. Jag har löst det genom att inte göra det.

        Galet att lägga så mycket pengar på en häst.

    Hon kämpar på i coronatider för att visa föräldrarna att hon inte behöver dom längre i sitt liv. Kämpa!!

      Mogen prioritering ?

    Jag är glad för hennes skull nu att hon kan stå på egna ben efter frigörelsen från föräldrarna. Leasad bil eller ej.

      Ja, måste ha varit jobbigt att ha föräldrar som lyder en hela tiden, flyttar för ens skull och alltid prioriterar dig före sitt egna och din systers liv. Usch!
      Så skönt att hon äntligen är fri från dem ?

        Fast vadå? Det är naturligt för unga att frigöra sig och vilja stå på egna ben. Detta gäller även ungar som har föräldrar som är snälla.

      Får väl se hur många månader hon har råd att köra runt med den här bilen först…

      Så tror jag med. FREEDOM! Ung och fri och kan köpa en härlig ny bil. Go for it! Varför inte? Livet är inte så himla långt.

    Hon träffar inte föräldrarna alls längre.

    Hon skrev ju att hon köpt Audi Q5an i Danmark också har jag för mig, men nu plötsligt är denna Macan deras första bilköp? Ehh

      Hon kanske menar deras första nybilsköp?

      Köpte väl även en när hon försökte ta körkort. Kul när man är den enda 20-åringen som jobbar hårt.

      Deras första gemensamma kanske?

      Nellie svarade på en kommentar på IG att hon aldrig köpte någon bil i DK… jag hänger inte alls med

      Aa det gjorde hon, så löjligt. Och bilen hon fick i present den var ju heltplötsligt inte hennes heller visade det sig sedan

    Sjukt opraktisk bil då hon köpt en tung blandrashund med korta ben som ska in där bak.

      Hon har kanske köpt fordonet för att den har en ganska hög släpvagnsvikt på 2400 kg för hästarna?

        Folk som köper förmånbil registrerad på företaget men reser utomlands tur och retur 4500 km är inte det också olagligt? Skattemässigt så får de väl förmåner i form av skatt tillbaka? Sen mammam som inte arbetar med visar upp lyxliv i form av märkesväskor och solglasögon, maken tar ut aktier från företaget som dessutom säkert får en del i form av corona stöd.

          ”Skattemässigt så får de väl förmåner i form av skatt tillbaka?”
          Det där får du nog utveckla lite innan åtminstone jag begriper.

            Ok är inte insatt i hurdet funkar, men något måste de ha nån form av nytta för vem köper en bil på företagetoch använder den endast för privat bruk en bil som kostar 650 000 Volvo XD90 och även reser med bilen årligen genom södra Europa.

              En så dyr och ny bil som man endast använder privat är det mest ekonomiskt att själv äga.
              Som företagsbil blir det ett jättestort förmånsvärde med arbetsgivaravgift för företaget och skatt för den anställde. Köper företaget bilen får man inte heller avdrag för momsen i rörelsen.
              En ny bil har nybilsgaranti och vagnskadegaranti och kostar normalt sett lite i service och reparationer första åren.
              Däremot kan man med fördel ha en äldre exklusivare bil som förmånsbil (typ en Jaguar eller en Maserati) eftersom förmånsvärdet inte blir högre av dyra service- och reparationskostnader 🙂

                Tack för förklarningen. Men visst ska man inte resa utomlands medsin företagsbil om det är inte tjänstresa utan enbart privatresa semester med familjen? Känner en som har eget företag och har flera bilar skrivna på företaget inklusive familjebilen. De har 4 st barn och använder sin bil som kostar 650 000 enbart privat och reser med den en gång om året genom halva Europa.

                  Har man en tjänstebil och kör 3000 mil i arbetet per år får man använda den privat utan problem och om man då betalar drivmedlet privat när man åker utomlands sp fpr man det också, drivmedlet som körs upp privat i Sverige drogs av på lönen (-skatt om jag förstått det rätt?). Så var det iallafall på min mans jobb när han hade tjänstebilar 2011-2017. Ett förmånsvärde lades på på lönen (beroende på hur många prisbasbelopp bilen kostade i inköp) som man sedan skattade extra för. De mil som kördes i jobb och privat skrevs i en körjournal och om man inte kom upp i 3000 mil fick man betala tillbaka det man var skyldig som man fått extra i förmån för att man körde långt.

                    Du får ju dock använda en förmånsbil privat även om du inte kör mer än 3000 mil per år.

        Är dragkroken gömd? (Obs ej ironi!!)
        Är inte helt säker, men ju tyngre bil desto fortare kommer man upp i tillåtna totalvikt på vanligt b-kort. Så för att dra släp med en stor bil behöver man BE-kort. Min teori är att bilen ej har dragkrok, att den är för tung för att få dra med vanligt b-kort och att dom köpt den för att det är flash och inte För funktion (förutom att det är en bil dåra…)
        Vad tror ni?

          Haha, nu skojar du!

            Nä 🙁
            / anonym 18:42

          Det finnes el infällbar dragkrok men enda sättet att veta är Nellie svarar eller ett regnr på fordonet.

          Hur ofta kör de med transport dock? Tänker att de alltid kör med lastbil? Någon av dem borde ju också ha lastbilskort rimligtvis.

            De har en b-kortare i samarbete med alfab. Men den rymmer bara 2 hästar, så smidigt att kunna koppla släp på bilen o få med sig två till. Tror ingen av dom har C-kort eller BE.
            Ajaaa tycker mest att det är obizniz att köpa en dyr o tung bil för 500k plus. Men det är bara min åsikt, dom får göra vad de vill med sina pengar -såklart!! Blir bara förundrad över hur mkt folk svettas för att visa upp sig o sen kallar sig själva ödmjuka.

              Släpet kopplar de ju isf på B-kortaren. Min får dra 2500 så vet inte varför jag skulle ta bil och släp om jag skulle behöva fler hästar med mig, när jag ändå redan ska köra med B-kortaren.

        Hon lär ju aldrig åka med hästtransport, bara lastbil som gäller.

    En fundering, är det eg speciellt stor skillnad på att leasa eller köpa bil med billån? Jag menar inte rent praktiskt utan mer vilket ord/uttryck man använder? Visst en bil köpt på lån behåller du till du aktivt säljer den men är det eg står stor skillnad mot att lämna tillbaka när leasingtiden löpt ut? Och vissa köper loss bilarna då? Spelar det eg någon större roll om man säger köpt bil när den är leasad?

      Ja, för du ”äger” ju inte bilen på samma sätt när du leasar än när du köpt den. ??‍♀️ Du äger bilen men ändå inte vid leasing. Du säger väl inte att du köpa lägenhet när du hyr den? ?

        Nä, jag fattar hur du menar. Men en hyreslägenhet kan du inte köpa. Bilen kan du leasa en tid sen köpa ut eller köpa direkt med lån och båda fallen bet en summa varje månad för att ha den. Känns liksom bara irrelevant vilket? Typ som huruvida du bet tv kontant eller köper på avbet, du har fort tv:n liksom? Eller är det bara jag som inte kan se nån direkt betydelse av skillnaden?
        Köpt cash däremot – det är skillnad av betydelse ?

          Grejen är väl att om du tar ett banklån och köper en bil, hamnar du på en förhållandevis låg månadskostnad. Du kan välja hur mycket du vill amortera (alltså betala av på lånet) förutom att du betalar ränta.

          När du leasar, betalar du en fast kostnad varje månad som bilfirman har bestämt, utifrån hur du vill ha bilen utrustad. I den kostnaden ingår service, däckbyte osv, men utöver det tar bilfirman en stor del av månadskostnaden för att du får nyttja deras bil. När du leasar får du disponera en ny bil som det sannolikt inte blir några större fel på under de – ofta tre – år som du har bilen. Dock ingår ju eventuella reparationer i leasingavgiften, men tanken är ju att det inte blir några allvarliga fel de första tre åren på en ny bil.

          Låt oss säga att du leasar en bil för 3 500 kronor per månad (rätt billigt). Då skall du ut med 3 500 x 36, alltså 97 000 kronor. Eftersom du betalar försäkringen själv, får du räkna med – minst – 3 gånger 1 000 kronor per år, vilket sammanlagt innebär 100 000 kronor totalt för att leasa bilen i tre år. Om jag tar ut en ny bil efter de första 3 åren, så vet jag sålunda att det kostar MINST 100 000 kronor till, sannolikt mer. Och om man gör likadant en gång till, blir det ytterligare 100 000 kronor. För 300 000 kronor (typ) nyttjar du en aldrig äldre bil än tre år, och du betalar inte mer än försäkringen utöver leasingkostnaden, om man undantar att bilfirman synar bilen vid varje byte (och om du väljer att köpa ut den) och du får betala för varje skråma, fläck på klädseln och så vidare. Väljer du utköp, får du betala eventuella skador (och dem hittar bilfirman även om du haft bilen i ett garage och inte kört en meter med den) så att istället för att betala ett LÄGRE pris för en begagnad bil, blir priset HÖGRE.

          Jag köpte en sprillans ny Ford Fiesta 1982 och körde den till 2003. Inget leasingavtal i världen kan svara upp mot de (låga) kostnader jag hade för den bilen.

            Jo, visst men som jag skrev så undrade jag om skillnaden i uttryck verkligen är viktigt. Inte vilken skillnaden rent praktiskt är… det vet jag. Men fort tycker du det är viktigt med begreppet?

            Jag gissar att du inte räknar in värdeminskningen på en ny bil samt servicekostnaderna. Det finns flera tillfällen så leasing är mer förmånligt än att köpa bilen. Speciellt när det är låga räntor.

            Detta är hur det fungerar för en privatleasing, ja.

            Men gällande företagsleasing är det andra villkor. Där ÄGER oftast företaget bilen och väljer sedan själv om de vill fortsätta leasingavtalet eller om de vill köpa ut den. Beroende på hur restvärdet är satt dvs, men 9/10 gånger så är det fortfarande företaget som bestämmer hur de vill lägga upp det. Ett företag kan välja att köpa ut bilen för restvärdet som är satt (UTAN att syna den och ta betalt för skador).

            Det vore rent av dumt av dom att inte företagsleasa bilen framför att köpa den privat.

            Jag jobbar med detta dagligen så jag vet hur det funkar.

            The ordinary Swedish hippo: försäkring ingår oftast i leasingavtalet.

              Nej. Det ”ingår” aldrig i ett leasingavtal. Däremot räknar man alltid med det i och med ett bilen hur som hur alltid behöver försäkras.

                I vårt leasingavtal ingår helförsäkring. Jag betalar 3 500:- i månaden, fick lägga till lite extra för vinterdäcken däremot. Men försäkringen ingick från första början. Jag antar att man vill att bilarna ska vara helförsäkrade och inte halv.

                  Du behöver inte ha en helförsäkring på en ny bil eftersom vagnskadegaranti finns på alla nya bilar i 3 år. Då är försäkringen troligen inlagd och medräknad i priset, eller att den handlaren hade en kampanj där och då.

            Nej reparationer ingår inte i leasingavtal och inte däckbyte heller? Vinterdäck ingår ja, men fick snällt betala ca 950:- för däckbyte varje säsong samt reparations kostnad för en skada på lacken. Det ingår service men aldrig hört om att reparation skulle ingå? Nackdelen med leasing är att när man löser in bilen så kollar dom slitage på bilen, vet flera som fått betala mellan 20-30 tusen vid inlämning efter 3 års leasing pga slitage på däck, fälgskrap m.m Jag köpte ut min bil efter 1,5 år och betalar ca 1000kr mindre i månaden än när jag leasade fast jag idag har finans på bilen. Skulle säga att leasing är skit för privatpersoner iaf

      [borttagen kommentar]

        Avundsjuka och dårskap att oja sig över andras inkomst och ägodelar. Skulle våga gå så långt att säga att man inte är rätt funtad om det är vad som gör en upprörd i tider som dessa.
        Ja, man kan ha två tankar i huvudet men kan du ha tre?!

        Jag sa att jag skaffat ny bil när jag leasar den. Tycker det varken är rätt eller fel. Frågar ngn om jag köpt nu så säger jag leasa. För mig funkar leasing bra och är nöjd som kan ha en ny bil som jag vet ”alltid” funkar, (uppväxt med skrotbilar som helt plötsligt kunde gå sönder när man var ute och körde).

        Och vem köper en bil för över en halv miljon, kontant?

          ?‍♀️ När jag sålde min lägenhet med jättevinst och hade råd med det utöver kontantinsatsen till hus.

            Så. Jävla. Dumt. Helt sjukt. Varför inte ta ett billån och investera i fonder med det kapitalet? Herregud.

      Jag tycker det är stor skillnad. Tycker inte att man kan säga att man köpt en bil när man leasar den. Bilen är inte din att göra vad du vill med. Köper du en bil är den din, även om du ekonomiskt har gjort upp en deal där du inte betalar allt på en gång.

      Skrämmande att många yngre har så dålig koll på hur ekonomi och lån fungerar, unga vuxna idag har bara varit med om superlåg ränta och många fattar ju inte ens varför man ska äga sina egna saker och därmed bara köpa det de har råd med…

    [borttagen kommentar]

      Men självklart!
      Jockoboi är en klenod härinne. N*mmo oxå! ?

       Enligt Trafikverket äger Isabella Löwengrip inga fordon. Men på företaget Löwengrip Invest AB finns två bilar registrerade. Båda är leasade.

      Det handlar om en svart Porsche Cayenne från 2019 och en grå Audi A3 Sportback, fordonsår 2017

        Du menar transportstyrelsen din stalker

          Vadå stalker? Offentliga uppgifter som tar mindre än en minut att kolla upp

            Det är ju just det att du känner ett behov av att kolla..

              Men herregud. Varför känner du ett behov av att kommentera det? Vad gör du här om du inte har behov av skvaller?? Troll

          Texten är kopierad från Aftonbladet plusartikel idag.

      Det är ju en jävla skillnad rent i pengar att köpa en Porche kontant jmf med att leasea en. Leasa kan nästan vem som helst göra, en miljon som ligger och skräpar har inte alla.

      Var det inte tom så att det var Odd som stod på något av leasing-kontraktet? Bella har iaf aldrig ägt något fordon.

        Odd stod på kontraktet för den första Porschen som Bella ”köpte”. Den var på kredit och han stod som ägare.

    Bellas första Porsche var inte leasad. Den var köpt på kredit med Mr. O. som ägare.

      [borttagen kommentar]

        Alltså herregud, du hugger ju värre än en piraya! ? Har lagt exakt noll värdering i min kommentar, rättade endast det faktafel i inlägget om att Bellsans första Porsche var leasad. Sök hjälp!

          Men snälla, söka hjälp för en skriver att det inte är något konstigt att köpa bil på kredit/med lån. Hur är det att hugga och varför behöva söka hjälp för det och varför ta bort en sådan kommentar. Frågan om hon vet att IL leasade bilen är borttagen också ist för att svara på frågan. Herregud… det säger en del…

      Ja, det finns i princip tre sätt att köpa en bil privat:
      1) Kontant (inte det vanligaste men det finns folk som har gott om pengar )
      2) En kombination av kontantinsats och lån med bilen som säkerhet (kreditköp)
      3) Privatleasing – ofta med en förhöjd första månadsavgift (”kontantinsats”)

        Är väldigt väldigt sällan det erläggs en första förhöjd hyra vid privatleasing, dock rätt vanligt vid företagsleasing p.g.a. att momsen på den är avdragsgill.

          Halva momsen är väl alltid avdragsgill vid företagsleasing?
          Alltså 50% av den första förhöjda leasingavgiften och 50% av de efterföljande avgifterna.

        Haha, trodde och hoppades att de flesta köpte bil kontant. Skulle iaf jag gjort.

          Nu skämtar du va?

          Vet inte hur tät du är. Jag tjänar ganska bra men köpte min senaste bil med 100.000 kr kontant och lånade 70.000… Inget konstigt alls. Nog mer ovanligt att köpa allt kontant. Men eftersom jag tjänar bra fick jag rätt låg ränta.

          Varför binda upp sparade pengar det slipper man ju med kredit. Det kan ju vara värt att få behålla en del av sitt sparade kapital för kostnaden att inte betala för något med en gång om du vill ha pengarna som säkerhet, buffert osv. Lån/kredit låter så negativt i mångas öron. Är nog snarare problemet om man tar dåliga lån eller gör dåliga investeringar.

          Tänker det samma. Har alltid köpt kontant, dvs en bil i inbyte som man äger fullt ut och så lägger man mellanskillnaden kontant. Skiftar bil när det krävs, väljer märke efter behov och ens inkomst.

        Det finns också billiga gamla bilar som man kan köpa kontakt utan att vara det minsta rik. Tror inte inte någon direkt trillar av stolen av imponering när jag säger att jag äger min bil från 1999.

        Man måste inte köpa en sprillans ny Porsche som förstabil, det kan faktiskt duga gott med en 8 år gammal Toyota man köpt på blocket för 40 000,- som man sparat ihop genom sitt första jobb. Tycker det är mer att vara stolt över, och du äger den och har köpt den själv! Provocerande med alla ”skitungar” som kommer ut i vuxenvärlden och ska ha ”det bästa” på en gång. Fastna inte i skulder innan ni måste!

    Det är så motbjudande med skryt, usch, klarar verkligen inte av det.

      Du vet att Volvo XC90 T8 med lulllull kostar en 1,1 miljon. Vad kostar en Volvo v90 med D5 motorn?

    Jag har privatleasat min bil i tre år. Tänker att det är min bil. ?

      Får man fråga ungefär hur mycket det kan kosta för typ en Volvo eller Kia? Saknar körkort och greppar inte hur mycket pengar en Porsche ens kan kosta att leasa.

        Runt 10 per månad. Privatlån är mycket mer förmånligt.

          Det finns inte någon Volvo eller Kia som kostar 10.000 i månaden på leasing.

          Tror inte heller att du räknar med värdeminskningen under de åren du äger en bil.

          Jag menade vad en Porsche kostar att leasa

        Privatleasar en större modell Renault. Betalar drygt 5000 i månaden. Funkar finfint.

        Vi har leasat både kombi från Toyota och SUV från Mitsubishi. Betalat runt 4500:-/mån för båda, SUV på specialpris då den annars ligger strax över 5000:-/mån.

          Tack alla som svarat på min fråga!
          Nu har jag en bättre bild till när jag hat skaffat körkort ?

            Tycker du ska låna och köpa en bil istället som är några år. Kanske från 2016. Mycket billigare plus att du äger bilen.

              Det beror helt på vilken bil du köper om det blir billigare eller inte. Bara värdeminskningen brukar vara på 1500-2500kr i månaden för en”normal” bil. Lägg till att du betalar själv för servicen också.

        Har en passat, 3500kr/månad med 1500 mil om året. Sjukt värt. Min tidigare bil som var ett riktigt vrak kostade mer varje månad, reparationer(många!) ej inräknat.

        Jag betalar 4900kr gör en Volvo, leasar med extrautrustning.

          Vilken modell och hur många mil?

        Jag leasar en Volvo V40. 3100:- i månaden ungefär med serviceavtal och försäkring inräknat. Ska köpa ut den nu när avtalet går ut.

      Exakt. Som att hyra en lägenhet. Är det fult att hyra grejer nu liksom?

        Ingen har sagt att det är fel att leasa en bil, men det är fel att säga att man köpt en bil när man egentligen leasar den.
        Precis som det är fel att säga att du köpt en lägenhet du hyr

          Faktum är att väldigt många säger eller antyder att det är fel att leasa. Bara att folk bryr sig om en influencer säger köpa eller leasa innebär ju att man tycker att köpa är ”finare” än leasa.

    Väntar med spänning på det första avslöjande inlägget om en influencer som har köpt ett hus som står på tomträtt men ändå talar om som tomt som om de köpt den.

      Vem då? Tell it all.

      MM har väl köpt en bostadsrätt?

        Lägenhetshus kan iofs också vara upplåtna med tomträtt (isf att BRFen äger fastigheten). Se upp för det, kan leda till kraftigt höjda avgifter och den risken återspeglas sällan i priset på lägenheten. Mäklaren är inte skyldig att skriva ut det heller utan du måste kolla upp det själv.

      Det beror väl på vad det är för slags tomträtt.
      Här i Bromma står många hus på tomträtt som upplåtes av Stockholms stad.
      De som haft råd har dock friköpt sin mark eftersom staden har höjt tomträttsavgälderna ordentligt.
      Men att ha ett fritidshus på ofri grund är korkat. Om det inte är i Thailand då 🙂
      Då kan man bli tvungen att plocka ned huset och bygga upp det någon annanstans om tomträtten löper ut.

        Tomträtt är alltid på kommunens mark.

    Jag köpte min kontant! ? Kan dock tillägga att jag inte är rik och den kostade bara 80.000:- Men ändå! Aldrig tagit lån och är 28 år och ska försöka hålla det så (förutom huslån isåfall)

      ”Bara” 80 000

        Det är dock bra pris för en bra bil. Man får en bra bil för de pengarna, men fortfarande inte galen summa.

          För mig är 80 000 mycket pengar ?

        Inte alls ett orlimligt pris för en bra, halvny bil.
        Jag förstår inte den nedlåtande attityden. Sara behövde den, sparade ihop till den, köpte den.
        Hon ligger inte dig till last. Vad är problemet?

      Jag köpte också bil för 100k kontant, är 25 och skulle aldrig ta lån för bil i hela mitt liv ?? Om man inte har råd att köpa kontant ska man inte ha en dyrare bil (fattar att folk som inte har råd behöver bilar men då tycker jag man ska köpa billigaste som finns). Jobbar mot att kunna köpa en större 200k bil kontant nu i höst inför bebisens ankomst!

        Eller hur, håller med dig. De enda rimliga lånen att ta är CSN och till bostad tycker jag. Bra jobbat med 100k för en bil vid 25 års ålder förresten!

          +1 på den. Många jag känner ser inte lån som någon big deal och lånar för semestrar, bilar, köper mobiler och datorer på avbetalning och jag blir typ stressad å deras vägnar.

          Har en kollega som lånade 100k för en semester i USA och nu kan han inte betala tillbaka, så han gömmer räkningarna och pratar om att när han kommer tjäna lite mer i framtiden så ska han gå till något företag som köper upp skulder och så kommer han bara behöva betala hälften, så det är chill, så han ljuger nu och säger att han inte har någon inkomst när låneföretaget frågar. (Bor i London, så finns tyvärr ingen Kronofogde jag kan bussa på honom, annars hade jag lätt gjort det bara för att lära honom en läxa) Klarar typ inte av att prata med honom för vill bara skrika att han är dum o huvudet, men ja…

            Helt sjukt.. jag med 100k bilen bor alltså också i London och det är helt sjukt vad folk kommer undan med här ?

            Haha men gud!

          Är det en tävling om vem som är yngst och som har dyrast bil?
          Finns så mycket roligare saker jag vill göra för 200k än att glida från A till B i blank bil.

            Vissa har ju råd med båda så du behöver inte vara orolig 🙂

            Jag tjänar pengar på alla bilaffärer jag gör fast jag behåller bilen i ett år och kör 500mil i den ? och ja, jag kan också göra andra roligare saker fast jag har en 200k bil som jag älskar att köra ??

              Det finns inte en chans att du tjänar pengar på dina bilaffärer om du köper bilar för 200.000kr.

                Vill du hälsa på hemma hos mig så du kan kolla upp på min internet bank hur mycket jag tjänar på varje bil? Det är ju synd att du inte vet hur man gör men det gör jag ☺️

                  Ja så kan vi göra. Eller så lägger du ut kvittona på samma bil. Sluta ljug människa!

                    Vad sur du är, måste nog vara jobbigt för dig att vara så avundsjuk ?

                  Går ju att tjäna pengar på bilar, oftast är det gamla jänkare folk fraktar hem och typ renoverar. Eller bara äger över tid, värdet går upp på såna bilar.

            Men det ena behöver ju inte utesluta det andra. Man kan ha bil, hus resa regelbundet spara till alla sina barn osv.

        Vad är orsaken till att du tycker att man ska köpa det billigaste som finns istället för att låna? Kan av egen erfarenhet säga att det blir väldigt dyrt i längden att köpa skärpbilar som går sönder och tappar hela värdet efter bara någon månad, dessutom sämre säkerhet i en sådan bil.

          Fast ehh? Skräpbilar för 100.000? Nä, verkligen inte. Du får en riktigt bra bil för de pengarna om du inte är ute efter BMW, audi eller andra lyxigare märken.

          Menar givetvis inte en skräpbil eller en halvdöd skitbil för som du säger drar även det pengar, utan tänker mest på det att väldigt många som inte egentligen har råd alls köper en skitdyr ny bil tex (som tappar värde då den rullar ur fabriken) med lån istället för att köpa någon bra och reliable men begagnad bil på kanske 30k och då ta lån till den (ifall det behövs) istället för att ”maxa” lånet bara för att man kan och man känner att man ”är värd” och entitled till den nya dyra bilen fast man egentligen inte har råd med någon bil alls (men behöver en för att komma till jobbet tex). Fattar du hur jag tänker? Tycker folk ska nöja sig med mindre och sluta spendera pengar dom inte har.

            (Vet dock inte hur det ser ut i Sverige alltså vad man får för 30k där men i England får man riktigt bra begagnade bilar för det priset. Sen köpte min mamma en riktigt fin problemfri 2006ish Volvo V70 för runt 40-50k i Sverige, sån nivå menar jag istället för att ta ut lån till dyrare/nyare bilar och leasa nytt och hålla på! Leasing är förövrigt bara att kasta pengar i sjön.

        Jag och sambon pendlar på motorväg, tycker det är fullt rimligt att ta ett billån för att ha en bil som är dyrare och med bättre säkerhet än något billigare som vi hade haft råd med för stunden.
        Jag anser att mitt liv är viktigare än att inte ha några lån.

          Men åh! Jag missade din kommentar innan jag skrev min egna, sorry! ? Jag håller helt och hållet med dig!

            Ingen fara, din kommentar nedan var mycket bra, jag håller med dig till fullo!

        En dyr bil är väl inte målet för de flesta, däremot vill man ha en säker bil. Jag tar hellre ett bra billån och kör mitt barn i en säker bil, än är dumsnål och köper en billig kontant, som kanske kommer kosta mig mycket i service. Nyare bilar har ofta fler säkerhets-features och kostar mer.

      Jag med. 45 000 kr 😉 sjukt nöjd 😉

      Jag med, sparade ihop till 140 000 och det blev en superfin bil. Inte rik och har ett vanligt jobb, 29 år.

        Hade du investerar pengarna indexfonder och leasat en bil så hade du sparat pengar, sluppit värdeminskningen och serviceavgifter. Dessutom haft majoriteten av pengarna kvar!

          Ja alltså??? Du är 29 barre, girl ha koll på din privatekonomi.

    Samma som för Mimi Höglin! Skröt i dagar om hur hon ”köpt” sin Jeep, visade sig sedan vara leasing (hon glömde skydda regnumret i en video). Kostar väl i runda slängar ca 8-10 tusen men går säkerligen på företaget. & nu väntar de en till bebis och den kan inte ha tre bilbarnstolar. Ska bli kul att se vad nästa bil blir och om de får lov att byta/ändra/avsluta leasingavtalet.

      Hon gillar också att skryta om hur hårt de jobbar. De allra flesta vuxna jobbar, taggar ner liksom…

        Men inte 7 dagar i veckan väl?

        Hon jobba? På salongen två dagar i veckan. Jobbar jättesvårt.

        Jag gillar Mimi.
        Men i allmänhet tycker jag det är problematiskt med influencers som dels promotar att man ska jobba som ett as, gärna dygnet runt, aldrig va föräldraledig osv(typ bellan mfl)

        Och dels de som inte verkar förstå att alla vuxna människor jobbar, de flesta hårt. Jag vet ingen person som inte sliter och jobbar hårt. Sen kan vissa ha lite ”softare” jobb än andra men det kompenseras alltid med att de tjänar mindre(så då jobbar de extra) eller att de tycker jobbet är piss(då lägger de all sin resterande tid till att plugga eller försöka få ett bättre jobb.
        Jag vet INGEN som liksom går runt å pillar sig i naveln…

    Kul för henne, oavsett om den är köpt eller leasad

    Porsche är rätt så wt nu för tiden.

      Sur för att du inte har råd eller?

      Vad baserar du det på?

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

        Nä det lär ju ingen annan än Krog och ev. hans kompisar veta. Dock så har han varit riktigt strulig innan, åkt fast för rattfylleri, misshandel osv. och att den asylsökande mannen lika gärna hade kunnat vara en vanlig svensk. Hur som helst så verkar det vara ett tag sen och han har avtjänat sitt straff nu tror jag så det är inget konstigt att umgås med killen ifråga.

    Han har avtjänat sitt straff?! (Avgå alla?) Vi kan inte bojkotta alla som gjort dumma saker, speciellt dom vi inte känner?
    Vill verkligen inte förringa brottet, vidrigt. Men straffet är försoningen? Right?

      Kanske, men jag hade haft svårt att hänga med någon som begått ett sånt brott

        Hör dig! Tänker att det också beror på relation innan brottet begicks. Det är inte supercharmigt med en misshandelsdom. Men vi måste ju tillåta varandra att växa som människor.

        Okej då vet vi men Nellie kanske kan det och har han avtjänat sitt straff så äre väl ok! Ska han vara paria resten av sitt liv? Nej det tycker jsg inte

    Kallade även sin häst för jävla h*ra en gång när han vägrade ut sig på junior sm, hans mamma stod bredvid och så inte ett ljud till honom. Hörde sedan att de varit nere på franhoppningen på kvällen och inte varit särskilt snäll mot hästen. Verkar vara en kille med fina värdeingar

    Porsche är en bimbo-bil. Det enda man utstrålar är att man försöker för mycket. Det blir tragiskt. Och nej, jag är inte avis. Jag gillar äldre modeller bilar och skulle aldrig lägga en förmögenhet på en pryl som tappar hälften i värde i samma stund du rullar ut från fabriken

      Tråkigt att du inte kan förmedla att det inte är din typ av bil utan att samtidigt racka ner på folk som kör dem.

      Förresten, alla kanske inte tycker att andrahandsvärdet är så himla viktigt. Fast du kanske är en sån som bara tänker på pengar? 😉

      ”Tragiskt” är inte ett ord jag skulle använda för att beskriva att någon kör Porsche.
      Det är en cool sportbil men snygg design och säkert rolig att köra om man gillar bilkörning.
      Men om bilar inte intresserar en är den förstås meningslös.
      Du kanske lägger ner pengar på saker andra tycker är meningslösa.
      Lev och låt leva.

      Gillar deras sportbilar, men en stor klumpig Cayenne eller Macan? Nej tack det är bra.

      Haha fyfan vad tragiskt. Och vissa tycker det är wt med äldre bilar. Lika sjukt som dina fördomar. Du hade nog inte varit så bitter om du haft råd med en Porsche.

        Min första bil var en porsche men jag växte ur den fasen. Gillar son sagt äldre modeller mer, som har lite personlighet och historia.

          Och vissa hade kanske kallat dig skitnödig som tror du är något för att du vill ha en bil med ”historia”? Om man ska ge igen med samma mynt menar jag?

          Acceptera att folk tycker olika men att du inte nödvändigtvis är en bättre person med det 🙂 Låt folk ha ”bimbobilar” om de vill det.

            Handlar väl mer om att köpa en överprisad bil som 20åring under coronakrisen. Det om något är bimbo. Så desperat att upprätthålla en fasad att allt annat får ge vika.
            Håller med om att en äldre billigare bil hade varit mer ansvarstagande och visat på mer mognad i den här situationen. Det är ju inte bara modellen som väger i den här kritiken.
            Måste ha kostat en del med deras lilla utflykt till DK med.
            Men tiden får utvisa hur dumt eller smart det här va. Jag vet ju vad jag tycker…

              Rykten går i hästbranchen att hon drog från danmark mitt i natten utan att ha betalat en enda krona till de som äger anläggningen..

                Vad baseras det på?

                De har ju dock avföljt varandra på instagram, så det verkar ju ha blivit något surt avslut i alla fall…

                  Jag är inte förvånad. Men vilken snyting för danskarna, att ungfan skaffar en skrytbil istället för att göra rätt och betala för sig. Skulle inte våga låta Nellsan innackordera sig i mitt stall om hon inte betalade stallplats+foder+strö 13 mån i förväg.

                Källa eller så hände det inte.

              Så nu är man en bimbo som köper bil under Corona? Vad är man om man köper en väska? Eller mobil? Eller lägenhet? Nä, fy vad hemskt. Vad är mannen då, också bimbos?

                Alltså. Din avundsjuka lyser igenom så och det är komiskt

                  Haha, ja jag är jätteavis
                  Skullr så önska jag med kunde vara en obetänksam idiot. Men tyvärr…

                Köper man en porsche efter att ha gått ut med att man känner av en personlig kris och det samtidigt pågår en pandemi, så ja. Samma sak om man köpt en dyr väska man inte behöver eller ett par solglasögon för flera tusen. Då är man mer mån om sin fasad än något annat. Alltså, en bimbo.

    Så trött på det här kommentarerna
    – Hon klarar sig utan sina päron osv.

    Finns det någon klarsynt här inne som inte ser genom Nellie. Har hon en enda fungerande relation med någon ? X antal skolbyten, inga vänner. Normalt endast umgås med sin kille som 20 åring . Han lika knasig han.

    Hatten av till päronen som äntligen fått ett eget liv. Se hur Smilla blommat ut. Jordnära och go tjej. Följer familjen på instagram . Verkar så glada och harmoniska i livet just nu. Nellie jagar vidare med mer materiella saker. Bilar? Hästar , hundar. Möbler och lägenheter.

    Föräldrarna fick nog och kasta ut dem båda två.

      Oj vad detta lät som det var skrivet av Josephine. Hopps inte det är sant.

      Men exakt samma stil att skriva

      Håller med dock

        Detta är garanterat skrivet av josephine. Oerhört säreget sätt att skriva

          Och det är exakt som Nellie skriver/skrev förut. Tyder på att morsan skrev bloggen förut.

          Hur sjuk morsa som sitter på skvallerbloggar och skriver anonymt om sin dotter? Nellie är mer mogen i detta, även om hon verkar jävligt jobbig också

      ”Hatten av” = ett av de mest överanvända uttrycken i Berntssonska sammanhang. Och mamma Berntsson: om din dotter inte har ”en enda fungerande relation” kanske du ska fråga dig varför?

        Plus att dom aldrig skriver ”har”.

        Se hur Smilla blommat ut. Inte se hur Smilla har blommat ut.

        Vilket jävla svek av Nellies mamma. Men man har ju hört tidigare att hon är sjuk. Backar Nellie 100%. Hon har knappt uttalat sig om vad som hänt utan skött familjesituationen otroligt proffesionellt.

        ”Hatten av”

          Anledningen till att Nelli inte sagt något alls om varför hon drog från familjen kan man ju spekulera mycket i. Kanske för att hon inte kan säga något som inte får henne att framstå som en bortskämd snorunge som inte kan ta direktiv eller goda råd från någon annan pga sina sjukliga kontrollbehov.
          Undrar ni inte varför hon så plöstligt drog från danmark i ett rökmoln och knappt hann låta solen gå upp innan hon redan var över landsgränsen?

          Låt oss se hur länge hon stannar i det här stallet nu.
          Kanske köpte dom bilen för att kunna bo i den?

      Om detta inlägg skrivits av Nellies mamma, då är du på riktigt sjuk. Vem håller på och skriver såhär om sitt barn på en skvallerblogg? Låt din unge växa och leva sitt eget liv utan att du ska behöva vara bitter, J.

    Oj vad detta lät som det var skrivet av Josephine. Hopps inte det är sant.

    Men exakt samma stil att skriva

    Grattis till ditt höga lån ?

    Tja, om Nellie har ett bolag som köper en bil och lånar ut till Nellie så kan hon absolut säga att hon köpt den.
    Bolaget (Nellie) är ansvariga för att lämna tillbaka bilen till handlaren för ett restvärde minus skador minus mil över avtal minus (ev) en värdeminskning.
    Bolaget betalar en leasingavgift till banken och Nellie skattar för förmånsvärde + ev. skatter.
    Självklart får man köra en sådan bil i hela europa, kan dock krävas en fullmakt från bolaget (Nellie) till det.

      Nellie verkar dock inte ha något O.N sporthors företag registrerat på sig, så företaget verkar inte stå i hennes namn ens

        Företaget O.N Sporthorses finns inte öht om man söker på allabolag…

    Äsch jag har både köpt bilar kontant , med förmånliga lån (för att ha min buffert kvar ) och nu leasar vi.
    Jag kommer aaaaaaldrig gå tillbaka till att köpa. Jag och min man kan noll om bilar och är totalt ointresserade.
    Nu gör någon annan allt åt oss. Man får ett smsa när bilen ska servas och så får man en kopp kaffe och kan pilla navelludd
    Medan någon annan fixar allt. Inne på andra leasingavtalet nu.

    Bästa nångonsin.

    Alla bilköp blöder pengar. Man förlorar ekonomiskt oavsett vilken deal man kör på.

      Men hur är det med leasing och att skita ner bilen? barn, hundar, mm, dem drar in lera, smuts, skitar ner och sliter onormalt mycket på en bil jämfört med folk som inte har barn och djur, är det okej slitage enligt ett leasing avtal, eller måste man hålla en leasingbil ren och fin eftersom man typ hyr den?

      Inte sant, jag tjänar pengar på alla bilarna jag köper fast jag har dem i ett år och kör 500mil. Om man är smart är man ?

        Då kan du vara ensam i sverige om att tjäna pengar på bilköp. Grattis! Vad duktig du är!

    Nellies företag O.N Sporthorses finns inte på allabolag.se… borde det inte göra det? Eller har jag missat något?

      Jag hittar INGET företag på Nellie Berntsson överhuvudtaget som har med hästar att göra. Bara Golli Consulting AB men det är väl hennes föräldrars företag?

        Maila och frågan henne då??

          OKEJ!!!??!??!?

            BRA!!!!
            ÅTERKOM NÄR DU FÅTT SVAR, GODNATT!!!!!!!!?!?!

              JAG LOVAR!!!!!!!!!!!!!! NATTIS DÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???

                Rent juridiskt är det viktigt för en köpare om du köper häst från privatperson eller från ett företag

        Golli Consulting är hennes föräldrars företag, men Nellie gick under det tidigare när hon bodde hemma. ”Vet inte hur det ser ut nu när hon knapp längre har någon relation till föräldrarna öht…

        Cam om du ska gräva i detta undrar jag om de har tillstånd från länsstyrelsen att bedriva ekonomisk verksamhet med hästar (gamla paragraf 16 i djurskyddslagen)
        https://www.lansstyrelsen.se/download/18.1e9f682716e44cbf6f539e5e/1573830037802/Tillst%C3%A5nd%20f%C3%B6r%20verksamhet%20med%20h%C3%A4st-webb.pdf

          Här ligger en hund begraven. Gräv cammen gräv!

          Det tror jag absolut dem har, länsstyrelsen kan göra spontan kontroller i stora stall ibland, så vill man bedriva svart verksamhet med hästarna gör man det i ett litet privat stall och skriver inte så öppet om det på nätet.

            Vem skulle tillståndet vara utfärdat till i sådana fall där inget AB eller enskild firma eller jordbruksfastighet finns att koppla ihop med tillståndet?

              Vet ej, men alla stall som hyr ut mer än boxar måste ha tillstånd, och på dessa stallägare finns inga företag registrerade. Så tror att det är på dem som person, så om man kontaktar länsstyrelsen direkt och kollar på Nellies eller Olavs namn har dem nog registrerat ett godkännande, men det är inga uppgifter man kan googla sig fram, utan man måste kontaktar länsstyrelsen direkt och fråga.

                När det är privatpersoner med stall på gården så är det tillståndet kopplat till fastigheten. Utrymmet för djuren ska vara godkänt av länstyrelsen, precis som du säger.
                Om man har ett stall som hyr ut mer än boxar, varför skulle man inte ha ett företag registrerat? Hur betalar dom isf moms?
                Kan du ge ett exempel på någon som hyr ut boxar utan jordbruksfastighet eller företag?

                  Hyr ut mer än 4 boxar* skulle det stå 🙂

                  Ja, jag kan ge exempel då jag själv stått i 3 såna stall som vart inspekterade och godkända av länsstyrelsen, men där stallägarna inte har egna företag.
                  Vet inte exakt hur momsen sköts, men har du tex en hobby och tjänar över en vis summa måste det ju registreras som extra inkomst utöver vanlig lön, så antar det är där man räknar in och betalar skatt/moms för det man tjänar på att hyra ut boxar.

              Ett paragraf 16 ska stå på den som är ansvarig. Så i detta fall, då de säljer mycket hästar, skulle jag säga att Nellie eller Olav ska stå på det. Måste inte va företag.

        Pappans tror jag

      Jag har länge undrat och försökt förstå ”företagandet”.

    OT, Sorry, såg just en liten bit av senaste avsnittet av Monas Universums YT-satsning, jag klarade inte av att se hela då det är stora skämskudden. Någon annan som har tittat?

      Jag har tittat, så himla snygg Mona var.

    Trist att Nellie tar samma spår som andra bloggare som har slutat blogga och tror att följare på insta kommer att flockas runt deras högst troligt betalda samarbeten. Smilla hade tydligen köpt loss hästen Dubai med hjälp av föräldrarna idag. Kanske ett bidrag till bilen? Eller allt verkar bara helt snurrigt i deras liv. Har svårt att förstå att någon seriös köpare skulle välja att köpa häst från en person som bara frontar med snygga outfits och dyra bilar.

      Nellie ägde dock inte Dubai. Det var en annan tjej som gjorde det. Så där blev det inga pengar åt Nellie i alla fall.

      Har också funderat på hur någon skulle vilja köpa en häst av Nellie. Speciellt efter att hon hängde ut en kund på Instagram

        Jo, Nellie får nog endel, hon får ju hästar från personer i syfte att sälja dem åt ägaren, tror hon får en summa eller procent vid försäljningen, så om inte ägaren skrivit nytt kontrakt med Smilla så borde Nellie ha rätt till sitt efter försäljningen.

          Ja fast Nellie hade Dubai inne för försäljning för ett tag sedan och sålde då hästen till en tjej. Efter någon månad fick Smilla låna Dubai av den här tjejen, och de har nu köpt loss honom. Så Nellie hade ingenting med just denna försäljningen att göra.

            Okej, ja men då har ju redan Nellie fått sin del av pengarna för Dubai vid första försäljningen

        Dom flesta vill nog köpa häst av en kunnig person… Skulle aldrig lämna min häst till försäljning till henne.

    Och där är Viktor Frisk och hejar på. ”Känner” han typ alla B-typer på sociala medier? Snart är han väl bästis med Nellie också, visar det sig.

      Viktor Frisk och Nellie var tajta kompis och hängde mycket i perioder för ett par år sedan, så att dem är vänner är inget nytt

        Det måste varit innan han blev ”Samir och Victor” va? Nellie har ju umgåtts med många mer eller mindre ”kändisar”. Paow, Lance, Bobby, Frans (mello), Omar, Jacob (minns inte vad hans nick var, men han var nån bloggare eller så), Isabella L mfl. Kommer ni på ännu fler?

          Jag har ingen exakt koll på när dem hängde, vet bara att jag sett bilder på dem och att dem gjort videor ihop

          Är det någon som inte hängt med bobby?

    Här är ett tips CamCam, diskutera denna insändare i DN om influencers marknadsföring genom sina barn. Men dom även betonar att det är alla vi så följer som har ett ansvar mot barnet att avfölja (och företag som av hänsyn till barnet inte borde sponsra).

    https://www.dn.se/insandare/avfolj-mammor-som-utnyttjar-sina-barn/

    Märkligt att hon blev så arg på sina följare när de trodde att hon köpt gården, och menade på att det måste fatta att de inte hade kunnat köpa en gård. Känns då konstigt att traska och köpa en sån bil, när man inte ens äger ett hus eller kunde köpa någonstans att bo i DK, ist för att hyra något de tyckte var sunkigt

      Ja vilken vändning! Jag tror fortfarande mer på att där finns mer som vi inte vet, oavsett om bilen är köpt eller leasad (att leasa en sådan bil är absolut fortfarande DYRT!) och om det är nån slags spons inblandad, eller om Olav har mycket pengar bakom sig i Norge, eller vad det nu är..

      Sen tycker jag fortfarande det är komplett vansinne att ”köpa” (?) en Macan i deras sits. Herregud kids, spara pengar eller köp hellre en bostad än en lyxbil, vad som helst men att köpa en lyxbil i detta skede, nejnejnej inte smart på något sätt. Men något säger mig att även detta kapitel i Nellies liv blir kortvarigt.

        Easy come easy go är ju Nellies livsmotto så fortsättning följer! Kanske blir nästa bil lite mer blygsam?

    Bilen är kreditköpt & står på nellie själv. Ja vet regnummret så har redan kollat upp detta.

      Pinsamt. Hon pratade om att hon jobbat så hårt och tjänat stålar… nyss var hon ju i en kris. Ja, livskris kallas det. Tagga ned stumpan och andas lite i fyrkant innan du impulsköper något du defacto inte har råd till.

      Men hur är det det går nu? ”Buy things you don’t need, for money you don’t have, to impress people you don’t like”?

    Nellie, mars 2020: ”Jag börjar redan känna av en personlig kris pga Corona.”

    Nellie, juni 2020: Går och köper sig en Porsche för närmare millen.

    Vilket hån mot alla som på riktigt upplever en kris pga världssituationen.

      Så Nellie är motsvarigheten till gubbsjuk?
      Är väl hela grejen att medelålders köper lite mer motor och blank yta för att kunna känna vinden i skrevet igen. Eller den klassiska small dick syndrome.

      Nellie har gjort tuttarna, nu har hon bilen…vad kommer härnäst för att fylla tomrummet i själen?

      Haha aa detta ör parodi! Jag tror inte hon har några cash, men vill hävda sig

    Om inte Nellie, som faktiskt jobbar häcken av sig, ”får” köpa en Porsche, vem ska då få köpa en? Hur kvalar man in, när är man godkänd?

      Hon jobbar verkligen inte häcken av sig

      Hon jobbar inte mycket mer än en vanlig svenne…

      Snälla att ta lite bilder på sig själv i reklamsyfte och göra en filmsnutt på 15 min nån gång i veckan är easy money. Att hon sedan har svårt med det sociala samspelet och därför får kämpa lite hårdare än andra är ju inte likställt med att hon arbetar och förtjänar en högre lön än någon annan. Arbetsinsatsen och resultatet är ju fortfarande väldigt låg i hennes fall

        Hon har ett företag i hästbranschen också, det tar tid.

          Hon verkar ju dock jobba normalt 8-9 timmar/dag, vilket är vad dem flesta gör?

      ”Ok” Nellie ?

    Ja, jag kan ge exempel då jag själv stått i 3 såna stall som vart inspekterade och godkända av länsstyrelsen, men där stallägarna inte har egna företag.
    Vet inte exakt hur momsen sköts, men har du tex en hobby och tjänar över en vis summa måste det ju registreras som extra inkomst utöver vanlig lön, så antar det är där man räknar in och betalar skatt/moms för det man tjänar på att hyra ut boxar.

      Fast om hon säljer hästar är det inte hobby och hon måste ha företag.

        Så hur många hästar får man sälja varje år innan man måste registrerar företag? jag kan ju tex som privat person födda upp 3 föl varje och år och sälja utan att ha företag, eller ta emot 3 problemhästar som behöver tid och omvårdnad för att bli fina ridhästar och sedan sälja igen utan att ha företag. Såvit jag vet finns ingen regel hur många hästar jag kan sälja varje år utan att behöva företag, dock finns det en lag om att när jag tjänar en vis summa på måste den registreras så man betalar skatt för dem intjänade pengarna.

    Bilen är köpt på kredit av Nellie privat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.